Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2022 Наймокроносіший ведучий ефіру "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) сьогодні на зміні. У День домашніх тварин самоїд Чівас сьогодні разом зі своїми господарями - Ферцаком і Діаною - біля мікрофона вечірнього шоу "16+". Кидайте у коменти на ФБ-сторінці станції фото своїх пухнастих, сьогодні їх день. Аби ведучі познайомилися з пухнастими слухачами Люкс FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 30.11.2022 Столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) проводить РОЗІГРАШ на честь Дня Збройних сил України. На станції очікують на вашу творчість та креатив. Умови розіграшу: до 8:00 6 грудня 2022року написати коротке віршоване повідомлення, присвячене Збройним силам України та надіслати його на пошту з поміткою "Вірш до Дня ЗСУ". Троє авторів найкращих віршів отримають фірмові скверніри від Першого Військового радіо. Переможця буде оголошено під час "Ранкового шоу" у вівторок, 6-го грудня. Найкращі твори пролунають і в ефірі АрміяFM (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 30.11.2022 Сьогодні у вечірньому шоу "16+", що на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+), буде ТРОЄ ведучих! Бо день сьогодні такий - непростий. Вгадуйте, хто це. Правильну відповідь буде розкритоо о 17-ій. Серед усіх, хто зможе відгадати, буде розіграно горнятко від Люкс FM! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 29.11.2022 Під час війни все більше людей дізнаються новини з Першого каналу Суспільного мовлення та "Українського радіо". Про це свідчать дані щорічного дослідження USAID-Internews "Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022". Опитування провели у липні-вересні 2022 року. Лідируючі позиції серед телеканалів, звідки люди отримують новини у 2022 році, зайняли "1+1", ICTV, "Інтер", невеликий відрив має СТБ, йдеться в результатах дослідження. "Наголошую на аудиторії Першого, який має 8%, порівняно з 4% у минулому році, це подвоєння аудиторії Суспільного мовника. Це дуже хороший результат", - сказала заступниця директорки Internews в Україні Оксана Майдан. За її словами, якщо подивитися на радіо, то лідируючі позиції займаються радіо автомобілістів, "Люкс FM", "Хіт FM" і між ними "Українське радіо". ""Українське радіо" - це Суспільний мовник. Воно підвищило свою аудиторію до 19% порівняно з 16% минулого року. Це говорить про популярність Суспільного мовника", - зазначила Оксана Майдан. Дослідження було виконано InMind на замовлення міжнародної організації Internews, що реалізує "Медійну програму в Україні" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Воно проходило в чотири етапи, включало в себе як загальнонаціональне опитування, так і фокус-групи. Основний етап - загальнонаціональне опитування на дому у респондента у містах 50 тис.+. Воно тривало з липня по вересень 2022 року (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 29.11.2022 Укртелерадіопресінститут оголошує конкурс на посаду директора інституту через закінчення дії контракту попереднього очільника. Про це повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" з посиланням на голову Державного комітету телебачення і радіомовлення Олега Наливайка. За його словами, попереднього директора інституту Ярослава Літинського звільнено у зв'язку із закінченням дії контракту. Тимчасовим виконувачем обов'язків директора призначили директора миколаївського Коледжу преси і телебачення і секретаря Національної спілки журналістів України Гліба Головченка. Коли саме розпочнеться конкурс на посаду нового директора, наразі не відомо. Нагадаємо, Ярослава Літинського призначили на посаду директора Укртелерадіопресінституту в грудні 2017 року (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 29.11.2022 "Рольові ігри" на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) - це не тільки весело, але й пізнавально. Море крутих фактів, таємних чоловічих секретів та жіночих таємниць, і, звісно, приємні подарунки від мережі інтим-магазинів "Полуничка". Робіть гучніше щобудня о 16:40 та влаштовуйте справжні "Рольові ігри" на Люкс FM Львів! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 29.11.2022 У рамках Чемпіонату світу з футболу ФІФА 22 радіостанція Радіо Промінь продовжує серію постів-знайомств зі своїми спортивними коментаторами! Олександр Обремський. На радіо "Промінь" працює з 2002 року. Суто футбольний коментатор. Якби свого часу скаути якогось клубу бачили, як він грає у футбол - був би він на радіо спеціально запрошеною "зіркою", або експертом, а може перейшов би й на тренерську діяльність. Але за дивним збігом обставин - не побачили, і громив Олександр своїх суперників лише на першості області. У коментарях - максималіст. Хоч і намагається це приховати, але дуже легко розпізнати, якій команді симпатизує: якщо піддає нищівній критиці, іронізує над діями футболістів то значить, це саме та команда. На чемпіонаті світу буде вболівати за збірну Бразилії. Каже: "дивлюсь на Неймара і бачу себе в молодості 20 кілограмів тому". Слухайте подкаст по чемпіонат за посиланням - http://li.sten.to/0bmezc3q (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 29.11.2022 Зустрічайте на хвилях столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9 МГц, Ужгород-88.9 МГц, Суми-90.3 МГц, Лисичанськ-91.1 МГц, Рівне-100.7 МГц, Кривий Ріг-102.7 МГц, Житомир-102.7 МГц, Миколаїв-102.8 МГц, Дніпро-102.9 МГц, Черкаси-102.9 МГц, Хмельницький-103.1 МГц, Трускавець-103.5 МГц, Полтава-103.8 МГц, Тернопіль-104.1 МГц, Чернігів-104.3 МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4 МГц, Запоріжжя-105.6 МГц, Львів-106.0 МГц, Вінниця-106.4 МГц, Звягель-106.6 МГц, Одеса-107.9 МГц, Кропивницький-107.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) нове ранкове шоу - "Ранковий двіж". Андрій Чорновол, Андрій Рибак та Лєра Товстолєс заряджатимуть вас гарним настроєм щобудня з 8 до 11 (Джерело: Сторінка "Нашого Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 29.11.2022 Два квиточки в цирк? Це легко!!! Щодня в продовж тижня Діма та Ната в "Ранковій Варті" на хвилях мукачівської радіостанції "Закарпаття FM" (Холмець-101.6 МГц, Рокосово-101.9 МГц, Міжгір'я-104.1 МГц, Ясіня-104.4 МГц, Рахів-105.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) задаватимуть питання - загадку та чекатимуть від Вас правильну відповідь!!!! (Джерело: Сторінка радіо "Закарпаття FM" у соцмережі Facebook).
  • 29.11.2022 Робоча група зі створення правил захисту дітей у медіа, що діє при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, розробила документ, який сприятиме тому, аби діти, які разом із дорослими переживають виклики жорстокої війни, були захищені від повторної травматизації в медіа. Свої підписи під документом поставили керівники найбільших медіагруп України - генеральний директор ТОВ "ТРК "Студія 1+1" Ярослав Пахольчук, генеральний директор ТОВ "СТАРЛАЙТ МЕДІА" Олександр Богуцький, голова правління АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Микола Чернотицький, голова правління ПрАТ "Телеканал "Інтер" Катерина Шкуратова. Цей документ створювався з метою, щоб медіа, висвітлюючи події воєнної агресії російської федерації проти нашої країни, розповідаючи про дітей, які перебували під обстрілами чи в окупації, втратили рідних чи зазнали ушкоджень, стали зі своїми родинами вимушеними переселенцями тощо, були максимально захищені. Щоб інформація, яку поширюють про них чи їхні родини, не завдала їм шкоди. Ці правила мають підказати медіа, де в таких оповідях, так би мовити, є крихкий лід, на який не можна ступати. Робоча група відповідально поставилася до опрацювання нової редакції цього Акта, раніше він мав назву "Висвітлення засобами масової інформації теми участі дітей у збройних конфліктах". Зважаючи на те, у яких умовах живуть українські діти в країні, яку щодня обстрілюють "Градами" й "Кинджалами", коли немає тепла і води, коли деякі з них не маю вдосталь харчів, коли перестало існувати усталене поняття "навчальний процес", треба з великою обережністю і розумінням уміти з ними говорити чи показувати їх у новинах. Як наголосила членкиня робочої групи, докторка психологічних наук, презедентка Української асоціації медіапсихологів та медіапедагогів Любов Найдьонова, не можна допускати, щоб діти зображувалися в медіа, як "ікона страждань війни", у жодному разі не можна допускати закріплення віктимності (образу жертви) в психології покоління дітей війни. Спілкуючись із ними, треба підбадьорювати їх, шукати правильний тон, щоб не завдавати їм своїми питаннями і уточненнями повторної травми. Голова робочої групи, відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко вважає, що Акт № 3 дає медіа необхідні орієнтири - як розкривати чутливі теми, від чого треба утриматися. Навіть багатьом членам робочої групи - а це і працівники медіарегулятора, дитячий омбудсмен, представники індустрії та громадськості - лише під час опрацювання цих тем стало зрозуміло, чому є певні табу, в чому полягає відповідальність медіа, стверджує вона. Психологи, що входять у робочу групу, на прикладах пояснювали ризики та нюанси, які можуть надзвичайно негативно впливати на психіку маленьких глядачів. Під час розробки Акта № 3 було використано дуже багато зарубіжних джерел про висвітлення збройних конфліктів. Акт № 3 за своєю суттю є документом саморегуляції, медіа добровільно погоджуються дотримуватися його положень, та водночас він є й актом співрегулювання, бо над ним працювали і погоджували кожен пункт спільно представники індустрії і медіарегулятора, психологи і громадськість. Національна рада оприлюднює Акт узгодження № 3 "Висвітлення в медіа теми дітей війни" та рекомендує всім медіа ознайомитися з його положеннями. Документ відкритий для підписання. Всі медіа - телеканали, онлайн-телебачення, радіостанції, інтернет-видання можуть долучитися до його підписання, вивчити його у своїх редакціях та ньюзрумах і дотримуватися запропонованих правил. Ми всі маємо дбати про покоління українських дітей війни! (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.11.2022 25 листопада голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк і в.о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов підписали Меморандум про співпрацю між двома органами. Спільні зусилля будуть спрямовані на протидію дезінформації та пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям. На зустрічі також були присутні член Національної ради Олександр Бурмагін, керівник апарату регуляторного органу Євген Перелигін, працівники апарату Національної ради. Сучасний світ живе в цифрову епоху, епоху штучного інтелекту. Це породжує численні виклики для України, бо війна ведеться не лише у відкритий спосіб збройної агресії, вона проникає крізь різноманітні інформаційні шпаринки, щоразу шукаючи нових шляхів. Під час підписання Меморандуму Ольга Герасим'юк зауважила, що досі в українському законодавстві немає навіть терміну "дезінформація", хоча з самим явищем ми стикаємося уже не перший рік. Часто Україні доводиться "наздоганяти, відбиватися, якось залатувати ті діри, через які проникає ця війна", однак на часі - вироблення державної політики в цьому питанні. "Наше спільне завдання - створити в нашій державі потужну політику захисту у цій сфері і, я думаю, не лише захисту, але й наступу також", - сказала голова Національної ради. Саме для цього медіарегулятор об'єднав свої зусилля із Центром протидії дезінформації. Цифрове середовище, яке нині фактично перебуває поза межами будь-якого регулювання, породжує численні випадки зловживання свободою слова та інформаційного тероризму, зауважив Андрій Шаповалов. Тож головна мета меморандуму і співпраці, за його словами, - створення безпечного цифрового простору для споживача. Законопроєкт "Про медіа", сказав член Національної ради Олександр Бурмагін, починає регулювати цифровий вимір, але не увесь. Він уповноважує Національну раду комунікувати з платформами спільного доступу - "Фейсбуком", "Інстаграмом", і в таких переговорах може бути закладена антидезінформаційна складова. Однак дезінформація постійно шукає нові механізми і нові прояви, і вони можуть бути не тільки в медійній складовій. "Тому потрібно все це враховувати і напрацювати системний механізм, який давав би відповіді на всі ці виклики", - висловився він. Крім того, Олександр Бурмагін розповів про акти Європейського Союзу щодо цифрового виміру, які з'являються останнім часом. Їх Україна також повинна врахувати і визначитися із регулятором чи регуляторами, які координуватимуть цифрові послуги в нашій країні. Тут теж має бути закладена антидезінформаційна складова, адже саме через інтернет поширюється найбільше дезінформації. На переконання Андрія Шаповалова, досвід і напрацювання України щодо протистояння пропаганді й дезінформації, в тому числі й інформаційному тероризму, можуть стати прикладом для всього світу. "Але ми маємо працювати і виписати правила таким чином, щоби ні в кого не було сумнівів, що це не боротьба зі свободою слова, а боротьба з інформаційними терористами, які сьогодні знущаються з усього світу і його прихильності свободі слова", - сказав він. Ольга Герасим'юк нагадала, що Національна рада вже багато зробила, щоб заблокувати російські пропагандистські канали, передала до правоохоронних органів результати їх моніторингів для використання як доказів у відповідних справах. Напрацьовуючи положення щодо інформаційного захисту держави, надалі прискіпливо вивчатиметься досвід і ухвалені іншими країнами нормативно-правові акти щодо протидії дезінформації. Меморандум передбачає розроблення методології виявлення небезпечних інформаційних матеріалів маніпулятивного і дезінформаційного характеру. Олександр Дяченко, керівник управління контролю та аналізу телерадіомовлення, пояснив, що нині моніторингом і аналізом дезінформаційних повідомлень займаються різні суб'єкти. Однак часто це відбувається досить безсистемно, і результатом роботи можуть бути лише публікації. Національна рада зі свого боку фіксує висловлювання російських пропагандистів, щоб притягнути їх до відповідальності за порушення як українського, так і міжнародного законодавства. Методологія має передбачити узгоджені з правоохоронними органами вимоги до матеріалів, процедуру їх зібрання тощо, аби надалі зібрані матеріали могли бути використані правоохоронними органами як докази. Таким чином, закладені критерії дадуть змогу уніфікувати цей процес і залучити до збору й аналізу інформації, крім регулятора, й інші спільноти. Тобто методологію зможуть використовувати й інші суб'єкти, а отже, підготовлених доказів буде більше. Як наступний крок свої співпраці сторони домовилися провести низку консультацій, у тому числі за участі міжнародних експертів. Серед питань, взаємодію в яких між Національної радою і Центром протидії дезінформації фіксує Меморандум, такі: а) виявлення та вивчення реальних і прогнозованих загроз інформаційній безпеці України, прогнозування ризиків загроз унаслідок їх реалізації; б) сприяння взаємодії держави та інституцій громадянського суспільства щодо протидії деструктивним впливам і кампаніям; в) вивчення, узагальнення й аналіз досвіду інших держав і міжнародних організацій з протидії дезінформації та підготовки пропозицій щодо його використання в Україні; г) організація та участь в інформаційно-просвітницьких заходах, в тому числі семінарах, навчальних курсах та інших заходах із питань, що стосуються свободи слова, медіаграмотності, критичного мислення, інформаційної гігієни, інформаційної та кібернетичної безпеки, а також діяльності всіх видів засобів масової інформації тощо. Цей Меморандум є безстроковим і набуває чинності з дня його підписання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.11.2022 Головний продюсер Українського Радіо Євген Чиж за сприяння Європейської мовної спілки виступив під час Radio TechCon - щорічної технічної конференції радіоіндустрії Великобританії, яка відбулась 28 листопада в Лондоні. Подія призначена для інженерів мовлення та всіх, хто цікавиться радіо, аудіо, технологіями та технікою. Radio TechCon покликана допомогти налагодити зв'язки всередині галузі. У межах панелі Ukraine: Staying On Air він розказав іноземним колегам про особливості роботи радіо в умовах війни, про виклики, з якими зіштовхнулося радіо у технічному аспекті та в організації роботи команди. Про те, як радіо весь час упродовж повномасштабного вторгнення продовжувало мовити. "Масові ураження електросистеми країни стали викликом для роботи медіа, проте команда Українського Радіо з ними впоралась. Ми створили резервний центр мовлення, який дав можливість не припиняти його у випадку пошкодження або захоплення центральної апаратної. Також підготували резервні команди, які забезпечують мовлення. Попри постійні ракетні обстріли та пошкодження електроносіїв, Українське Радіо залишається стабільним джерелом достовірної інформації, яка доступна мешканцям усіх куточків України, а завдяки закордонним мовникам, які ретранслюють наш сигнал - слухачам у всьому світі", - зазначив Євген Чиж. Він також розповів про зміни у контенті трьох радіостанцій через війну, а також поділився навичками, які має знати кожен мовник, щоб підготуватися до надзвичайних ситуацій. Станом на осінь 2022 року окупанти обстріляли 19 радіотелевізійних веж у Мелітополі, Каланчаку, Чернігові, селищі Луч, Харкові, Києві, Пологах, Білопіллі, Тростянці, Краматорську, Антополі, Винарівці, Вінниці, Ізюмі, Байраку, Оріхові, Лисичанську, Бахмуті, Нікополі. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. Українське Радіо виробляє новини 9 іноземними мовами: польською, англійською, німецькою, румунською, словацкою, російською, білоруською, угорська, болгарська. Слухати Українське Радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням. Українське Радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах). * Європейська мовна спілка (ЄМС) (англ. European Broadcasting Union, EBU) є найбільшою у світі професійною асоціацією телерадіомовників і станом на 2022 рік має 112 активних членів з 56 країн, а також 31 асоційований член в Азії, Африці, Австралії та Америці. Разом усі вони охоплюють аудиторію понад мільярд людей у світі, мовлячи 153 мовами (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.11.2022 А ви знали, що улюбленим шкарпеткам країни від DUNA вже 20 років? Радіостанція "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) пропонує відсвяткувати цю подію разом, взявши участь у конкурсі "Дюна-Фани"! Ви можете виграти піврічний запас стильних, милих і таких теплих шкарпеток!!! Щоб їх отримати, треба лише: 1. Надіслати на Люкс-Вайбер 0971047007 слово "Дюна20". 2. У четвер дочекатись дзвінка ведучих "Зарядки" та правильно відповісти на запитання. Готуємо ніжки до зими та фанатіємо від подарунків - з DUNA і Люкс FM! І, звісно, обираємо українське! Акція діє до 15 грудня (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 28.11.2022 У рамках Чемпіонату світу з футболу ФІФА 22, радіостанція Радіо Промінь продовжує серію постів-знайомств з коментаторами! Вадим Корженко. На радіо "Промінь" з 1996 року. Спеціалізується на футбольних коментарях. Якщо йому зателефонувати вночі і запитати на якій хвилині в якомусь матчі такий-то футболіст отримав жовту картку… Вадим може запросто нагрубити і кинути трубку. Хоча насправді він дійсно людина - футбольна енциклопедія. Любить робити прогнози на матч, які практично ніколи не збуваються, але не полишає спроби прогнозувати - і навіть інколи таки вгадує. Все-таки теорія ймовірності спрацьовує. На чемпіонаті світу буде вболівати за збірну Аргентини. Там все просто: кольори команди "біло-блакитні", як у "Динамо", а "Динамо" - то "одне життя - одна любов"! Слухайте подкаст по чемпіонат за посиланням http://li.sten.to/0bmezc3q (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 28.11.2022 Сьогодні у другій половині дня столична радіостанція "Classic Radio" (92.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення) та столична мережева станція "Мелодія FM" (Київ-95.2 МГц, Одеса-89.0 МГц, Дніпро-90.1 МГц, Вінниця-90.5 МГц, Ковель-91.0 МГц, Львів-91.5 МГц, Ужгород-94.1 МГц, Житомир-98.2 МГц, Кропивницький-98.9 МГц, Миколаїв-99.2 МГц, Олександрія-99.4 МГц, Охтирка-101.6 МГц, Умань-101.7 МГц, Луцьк-102.4 МГц, Первомайськ-102.9 МГц, Ніжин-104.1 МГц, Черкаси-104.5 МГц, Миргород-104.7 МГц, Нікополь-104.9 МГц, Краматорськ-105.0 МГц, Кам'янець-Подільський-105.3 МГц, Біла Церква-105.3 МГц, Карлівка-105.5 МГц, Хмельницький-106.0 МГц, Чернігів-106.3 МГц, Лубни-106.7 МГц, Вознесеньcк-107.5 МГц, Харків-107.9 МГц, Івано-Франківськ-100.9 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Нововолинськ-106.8 МГц, Запоріжжя-107.5 МГц, Суми-101.4 МГц, Кременчук-103.5 МГц, Полтава-105.8 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) відновили ефірне мовлення в звичному режимі. Нагадаємо - після масованого ракетного обстрілу України, здійсненого військами рф минулого тижня, обидві станції транслювали спільний марафон українських телеканалів і радіостанцій "Єдині новини #UAразом" (Власна інформація).
  • 28.11.2022 На хвилях львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - гра для усієї РОДИНИ! Вигравайте сімейну ФОТОСЕСІЮ. Слухайте ранкове шоу "Легкі на підйом", відповідайте правильно всього на 3 питання від ведучих та ставайте претендентом на перемогу. Переможець обирається рандомно щоп'ятниці (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 28.11.2022 До команди столичної мережевої станції "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Бахмут-106.6 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Рені-102.3 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) додався ще один ведучий. Вітайте у команді Саню Димова та побажайте йому гарних та легких ефірів (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 28.11.2022 Сьогодні в ефірі столичної мережевої станції "Радіо Байрактар" (Київ-98.5 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Чернігів-107.2 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Львів-107.2 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - фінал проєкту "Велике Військове Весілля"! Протягом дня у прямому ефірі станція одружить 10 пар закоханих і влаштує для них концерт у студії Радіо Байрактар! Слухайте в ефірі та дивіться наживо на ФБ-сторінці станції. Партнер проекту - Ювелірний завод "Золотий Вік" (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 28.11.2022 Решетилівське радіо "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) знову в ефірі FM-діапазону. Робіть приймачі гучніше! Разом до перемоги! Більше новин читайте у телеграм каналі КОРЕСПОНДЕНЦІЯ | ReLIFE FM! Посилання - https://t.me/relife_media. Підписуйтеся та будьте в курсі подій, що поруч! (Джерело: Сторінка радіо "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 27.11.2022 Сьогодні ближче до вечора в ефірі столичної радіостанції "Classic Radio" (92.4 МГц), а також в ефірі радіостанції "Мелодія FM" (частота у Києві - 95.2 МГц) відновилися трансляції спільного марафону українських телеканалів і радіостанції "Єдині новини #UAразом". Нагадаємо - протягом кількох годин "Classic Radio" працювало у своєму звичному форматі, транслюючи класичну музику, а передавач радіо "Мелодія FM" працював в режимі відкритої несучої (Власна інформація).
  • 27.11.2022 Радіостанція Радіо Промінь відновила мовлення на своїй частоті 102.1 МГц у Хмельницькому (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 27.11.2022 Сьогодні у Києві у другій половині дня було відновлено ефірне мовлення радіостанції "Classic Radio" (частота - 92.4 МГц). Нагадаємо - від 23-го листопада, після масованої ракетної атаки, здійсненої військами рф, станція не вела ефірного мовлення - на її частоті велася трансляція спільного марафону українських телеканалів і радіостанцій "Єдині новини - #UAразом". Тим часом, на частоті радіостанції "Мелодія FM" (95.2 МГц), де також протягом останніх днів транслювався марафон, наразі передається відкрита несуча (Власна інформація).
  • 27.11.2022 Сьогодні у зв'язку з відключенням електроенергії слухайте ефір решетилівського радіо "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) онлайн. Станція перепрошує за незручності. Переходьте за посиланням: http://relife.media, або завантажуйте додаток All radio UA та шукайте улюблену хвилю 91,1: http://surl.li/dpmre. Застосунок доступний тільки для Android. Більше новин читайте у телеграм каналі КОРЕСПОНДЕНЦІЯ | ReLIFE FM! Посилання - https://t.me/relife_media. Підписуйтеся та будьте в курсі подій, що поруч! (Джерело: Сторінка радіо "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 26.11.2022 Столична радіостанція "Легке та спокійне радіо Relax" сьогодні відновила мовлення у Харкові на частоті 90.0 МГц. Якість звучання - добра, RDS відсутній. Нагадаємо, що мовлення на цій частоті у Харкові було відсутнє з середини травня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.11.2022 Сьогодні у Києві відновила повноцінне мовлення радіостанція "Європа Плюс Київ" (107.0 МГц). Трохи згодом в ефір повернулися "Radio Miami" (100.5 МГц) та "Просто Раді.О" (102.5 МГц). Нагадаємо - протягом кілької останніх днів передавачі на цих частотах працювали в режимі відкритої несучої (а на частотах 100.5 МГц та 102.5 МГц) з другої половини дня 23-го листопада до середини дня 24-го листопада передавачі вимикалися) (Власна інформація).
  • 26.11.2022 "Люди, які не мовчали": на хвилях Радіо Промінь - проєкт про людей, які не мовчали про Голодомор 1933. Вони могли обрати простіший шлях: "не бачити, не чути, не говорити", але пішли проти диктаторської системи. Як склались долі цих сильних людей - слухай за посиланням: https://bit.ly/3EYS8sj. Або в ефірі радіостанції: 08:39 - 08:44 - Вільям Генрі Чемберлин, американський журналіст з лівими поглядами, який побачив Голодомор на власні очі. Все подальше життя він присвятив оприлюдненню правди про геноцид. 09:43 - 09:47 - Роберт Конквест, британський історик, викладач, дипломат, розвідник і найвідоміший дослідник Голодомору в Україні. 10:41 - 10:46 - Джеймс Мейс, американський історик, якого покликали українські душі, він вивчив мову і запропонував щороку запалювати у цей день свічку пам'яті. 11:40 - 11:44 - Нестор Білоус, колгоспник із Харківщини, писав щоденник, в якому описував всі події. За згадки в ньому про Голодомор двічі був засуджений. Реабілітація не дочекався. 12:40 - 12:44 - Олександра Радченко, вчителька з Харківщини, яка хотіла залишити дітям спогади про Голодомор. Вела щоденник. Засуджена до 10 років ГУЛАГу. 13:40 - 13:41 - Рафаель Лемкін, юрист, доктор права, автор терміну "геноцид", який закликав до юридичного визнання Голодомору геноцидом. Та чи прислухався до нього світ? Ведучі - Ольга Бабчук та Ярина Скуратівська (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 25.11.2022 Згідно з Указом Президента України від 26 листопада 1998 року № 1310 у четверту суботу листопада щорічно відзначається День пам'яті жертв голодоморів. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу мовників на необхідність внесення відповідних змін до програм теле- і радіопередач. При плануванні сітки мовлення цього дня необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146 (зареєстроване в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412). Відповідно до пункту 3 Указу Президента України "Про заходи у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів" від 1 листопада 2016 року №480 оголосити 26 листопада 2016 року о 16.00 загальнонаціональну хвилину мовчання на вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу - Голодомору 1932 - 1933 років, голодоморів 1921 - 1922, 1946 - 1947 років в Україні та провести Загальноукраїнську акцію "Засвіти свічку" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.11.2022 Команда "Лабораторії форматів" обрала переможців, які отримають гранти на реалізацію формату "Давайте перевіримо". Нагадуємо, "Давайте перевіримо" - це соціально пізнавальне шоу, яке включає у себе щотижневий аналіз актуальних та резонансних новин із популярних телеграм каналів та вайбергруп. У рамках формату локальні теле- та радіокомпанії створять низку програм із цікавим аналізом найважливіших та найактуальніших новин. Переможцями конкурсу на створення формату стали: Вільне радіо (м. Бахмут); ПТРК - Павлоградська телерадіокомпанія (м. Павлоград, Дніпропетровська обл.); Радіо "Західний полюс" (м. Івано-Франківськ); ТРК "Відікон" (м. Суми); TvMig Yuzhny (м. Южне, Одеська обл.); Телеканал "Рівне 1" (м. Рівне); Телеканал ВІТА (м. Вінниця); Радіо Сокаль (м Сокаль, Львівська область); TV-4 (м. Тернопіль); МТРК "Чернівці" (м. Чернівці). Хронометраж кожної програми формату - 15 хвилин. Кількість епізодів - 10. НАМ надасть 10 грантів для медіакомпаній на суму 210 000 грн на виробництво та ще додатково 40 000 грн на закупівлю обладнання. Проєкт триватиме до червня 2023 року. Креативна команда "Лабораторії форматів" проведе для локальних медіакомпаній тренінги з виробництва програм, а також будуть окремі тренінги від партнера та Інституту розвитку регіональної преси з протидії дезінформації. Для підтвердження участі у конкурсі необхідно у довільні формі написати лист на скриньку координатора проєкту Віталіка Федорчука: , +380 67 501 20 10. НАМ вітає медіакомпанії з перемогою в конкурсі та бажає якнайкраще реалізувати формат! (Джерело: Сторінка НАМ у соцмережі Facebook).
  • 25.11.2022 На хвилі бориславського "Радіо "Слово" 100.2 FM (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення) - проєкт "Золотий фонд України" від Тетяни Шеремети. Слухайте в ефірі щонеділі о 13:30 та 17:30 (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" 100.2 FM у соцмережі Facebook).
  • 25.11.2022 Коли українські війська звільнили більшу частину раніше окупованої території Харківської області, інтернет-видання "Детектор медіа" писало про плани відновлення мовлення українських теле- і радіокомпаній та повернення інших медіа - насамперед газет, бо електрики в цих місцях, як правило, нема і ще якийсь час не буде. В Ізюмі зруйновано ретрансляційну вежу, яку неможливо відновити. Частково зруйновано й розграбовано вежу в Куп'янську. У Балаклії телевежу зруйновано, але електрику відновили; збереглася також вежа мобільного зв'язку. У селищі Великий Бурлук перебої з електрикою та поруйнована інфраструктура, але телерадіомовлення вже відновили. Втім, знову ж таки, сигнал може бути доступним, але щоб його ловити, потрібна електроенергія. У листопаді ворог відступив із правобережної частини Херсонщини, зокрема обласного центру, де "на прощання" зруйнував телерадіомовну та енергетичну інфраструктуру. Представники влади практично відразу заявили про відновлення доступу до українських телеканалів і радіостанцій на цій території. На практиці це буде нелегко, адже, по-перше, багато де інфраструктура для поширення сигналу повністю зруйнована, по-друге, на вільних частотах мовлять російські пропагандистські станції - їх потрібно блокувати. Що з цим робити, вирішували народні депутати та представники профільних органів на засіданні Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 18 листопада. "Я розумію ситуацію просто. Для того, щоб ми були на звільнених територіях, нам треба відновлювати сигнал. Там, де зруйновані передавачі і вежі, потрібно відновлювати їх. Шукати нові місця підвісу, розміщувати передавачі й піднімати потужність сигналу. У нас є міжнародні зобов'язання, але вважаю, що вони не мають стосунку до агресора. Тому ми можемо піднімати потужність так, як хочемо самі", - сказав голова комітету Микита Потураєв. Зараз Український державний центр радіочастот на замовлення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення прораховує і розглядає можливості для збільшення потужності передавачів, щоби сигнал міг покривати звільнені території. У роботі УДЦР, за словами його генерального директора Володимира Корсуна, двісті замовлень на підвищення потужності передавачів. Однак не завжди це можна зробити ефективно. Наприклад, збільшення потужності передавачів у Миколаєві навіть у кілька разів не дає змоги покрити Херсонську область. А ворог для поширення своєї пропаганди використовує потужні передавачі, яких Україна не може заглушити. "Ми маємо боротись не лише з дронами, а й із сигналом із боку окупантів", - сказав Микита Потураєв. Артем Кувеньов, головний спеціаліст Управління радіочастотного спектра Міністерства оборони України, сказав, що придушення технічних засобів Росії - не першочергове завдання міністерства. "Дещо ми робимо. Ми ведемо боротьбу. Але через надвелику потужність є проблеми з мовленням супротивників. Повністю виключити мовлення надвеликої потужності вкрай важко", - пояснив він. Представник харківського медіа "Накипіло" Євген Стрельцов звернув увагу учасників дискусії, що проблема не лише в тому, щоби глушити сигнал, а ще й у тому, щоб не пускати ворога на українські частоти: "Вони працюють на частотах, де перестали працювати українські радіостанції. Наприклад, на частоті "Бізнес-радіо". Треба дивитись на наші частоти і чимсь їх займати". Цю думку підхопив Микита Потураєв, який закликав регулятора створити можливості, щоб українські радіоcтанції й телеканали займали вільні частоти. "Є вільні частоти. Є "Тавр", є "Люкс" - займайте ці частоти. Фінансування, щоб зайняти ті частоти, треба знайти. Нехай Концерн РРТ порахує, Мінфін знайде гроші і дасть Концерну РРТ, а Мінкульт скоординує мовників по радіо так само, як скоординували телеканали", - виклав свій план розв'язання проблеми голова комітету. За словами члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Максима Онопрієнка, зараз на звільнених територіях Харківщини та Херсонщини є 29 вільних частот. "Але у мовників немає фінансування на їх освоєння. Ми би пропонували на вільних частотах вмикати ще раз канали мовлення, які й так уже в ефірі: нехай буде ще одна "Культура" чи Суспільне. Але тут питання логістики для концерну. Бо ні у Суспільного, ні у місцевих мовників грошей нема", - сказав він. За словами Максима Онопрієнка, можливості для відновлення мовлення мають поодинокі локальні компанії. Минулого тижня в Куп'янську на частоті 107,3 запустилась радіостанція NovaLine, яка отримала частоту на конкурсі ще до війни. У відповідь Євген Стрельцов сказав, що в його медіа є можливість оплачувати послуги трансляції, але немає можливості отримати тимчасовий дозвіл на мовлення, який видається лише ліцензіатам регулятора. "Накипіло" раніше не мало такої ліцензії. "Тому нам, щоб почати мовлення, треба купувати компанію, яка вже має ліцензію. Це десятки тисяч доларів", - пояснив він. Микита Потураєв запропонував простіший варіант співпраці - мовлення в ефірі медіа, які можуть отримати дозвіл на вільні частоти на звільнених територіях: "Я прошу Нацраду оперативно розглянути подані від початку вторгнення та окупації заявки щодо ліцензій. Якщо є перешкоди, ми беремо іншого ліцензіата - комерційних мовників або Суспільне - і міксуємо вас із ними. Вони беруть тимчасовий дозвіл, і ви починаєте працювати". Також він закликав Нацраду розглянути заявки всіх компаній, які хочуть отримати ліцензії, і якнайскоріше їх проліцензувати: "Війна, друзі". На звільнених територіях, де ще не відновлено електропостачання, найпершими з'являються місцеві газети. Як уже повідомляв "Детектор медіа", на Харківщині вийшли спецвипуски видань "Обрій Ізюмщини" та "Слобідський край". Цим проєктом опікується Міністерство культури та інформаційної політики разом із Держкомтелерадіо і партнерськими організаціями. "Найближчими днями буде надрукована газета на Херсонщини", - повідомив Тарас Шевченко, заступник міністра культури та інформаційної політики. З радіостанціями й телеканалами ситуація складніша. За словами заступника голови Нацради Олега Черниша, 229 телерадіоорганізацій повідомили регулятора про тимчасове припинення мовлення внаслідок російської агресії: "Значна частина обладнання була пошкоджена або знищена. Грошей для оплати збільшення потужності передавачів немає. Постраждали провайдери, впала база і пошкоджена інфраструктура". На думку Микити Потураєва, можна робити радіоверсію спільного телемарафону, співпрацювати з місцевими виробниками контенту, а також задіяти ресурси Міністерства оборони. Він поцікавився, чи має змогу підрозділ міністерства "Військове телебачення" запустити власний канал. "Ми від початку повномасштабного вторгнення шукаємо варіантів для поширення інформації. Ми зайшли у Харків, шукаємо можливості зайти в Херсоні. Ми готові розпочинати мовлення на лінії розмежування", - відповів на це представник "Військового телебачення" Сергій Жуковський. А Віктор Громов, керівник Центральної телерадіостудії Міноборони, сказав, що зараз продакшен може забезпечити півтори-дві години мовлення на день. Сюжети, які знімає "Військове телебачення", виходять в ефірі спільного телемарафону; на фронті працює сім мобільних груп, і щотижня студія робить дев'ять проєктів для цивільних каналів. В усякому разі на повернення українських медіа на звільнені території потрібні гроші. На збільшення потужності передавачів і оплату послуг Концерну РРТ зокрема. Тому найважливішим є питання розподілу грошей, уже виділених на мовлення на звільнених територіях, і визначення потреб. Голова правління Суспільного Микола Чернотицький сказав, що Національна суспільна телерадіокомпанія України через недофінансування не може продовжувати аналогове мовлення та мовлення на середніх хвилях: "Просив би фінансування з резервного фонду для оплати дистрибуції цих технологій. Не вистачає десь (з урахуванням підвищення потужності) 150 мільйонів гривень". Микита Потураєв одразу закликав Мінкульт дати гроші: "Якщо не хочете Суспільному, дайте гроші напряму Концерну РРТ і закрийте це питання". Обговорювали депутати й можливості підтримки місцевих медіа. Зокрема, Олександр Мотузяник цікавився, на що пішли виділені урядом 400 мільйонів, які отримав Держспецзв'язку: "Я думав, що ми заклали їх, щоб місцеві станції могли вижити". Однак ці гроші пішли на те, щоб вижив Концерн РРТ. Як пояснив технічний директор Концерну РРТ Сергій Семерей, Кабінет Міністрів виділив гроші постановою на два напрямки: "Перший - відновлення інфраструктури (на висотні споруди, електропостачання тощо). Другий - компенсація витрат концерну на мовлення. Зараз у нас 100 мільйонів боргів за електроенергію, - сказав він. - Було завдання забезпечити безперебійну трансляцію цифрового телебачення. Передбачалось, що певний час канали не зможуть платити "Зеонбуду". Зараз Концерн РРТ має борг 200 мільйонів від "Зеонбуду" по лінії "Єдиних новин". 130 мільйонів мають перекрити борги перед енергетиками. Не йдеться про забезпечення мовлення радіостанцій". Нагадаємо, "Зеонбуд" попередив канали, які не платять за його послуги, про відключення. Решта грошей, за його словами, піде на відновлення висотних споруд. Планується встановлення переносних веж уздовж російського кордону для протидії мовленню ворожих медіа. Також закуповують дизель-генератори для випадків, коли нема електрики. Микита Потураєв закликав Держспецзв'язку з Концерном РРТ та УДЦР сформувати спільне бачення всіх вільних частот із граничними обсягами потужності передавачів і підрахувати, скільки на це треба грошей: "Щоб ми мали розрахунок на кожну частоту і кожен передавач. Щоб ми мали змогу просити в Кабміну гроші" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 24.11.2022 З 24 листопада Радіо Промінь повертається у FM-частоти по всій Україні й відновлює футбольні трансляції Чемпіонату світу в Катарі-2022. Матч Бразилія-Сербія о 21:00 можна буде слухати у прямому ефірі Радіо Промінь. 23 листопада у зв'язку з черговою атакою на енергетичну структуру України, Радіо Промінь перейшов на сигнал Українського Радіо, де транслюється марафон Єдині новини. Які ще матчі транслюватиме Радіо Промінь: І. Груповий етап: 1. Бразилія - Сербія - 24 листопада о 21:00. 2. Англія - США - 25 листопада о 21:00. 3. Франція - Данія - 26 листопада о 18:00. 4. Аргентина - Мексика - 26 листопада о 21:00. 5. Іспанія - Німеччина - 27 листопада о 21:00. 6. Бразилія - Швейцарія - 28 листопада о 18:00. 7. Нідерланди - Катар - 29 листопада о 17:00. 8. Польща - Аргентина - 30 листопада о 21:00. 9. Японія - Іспанія - 1 грудня о 21:00. 10. Південна Корея - Португалія - 2 грудня о 17:00. ІІ. 1/8 фіналу: По два поєдинки з 3 по 6 грудня о 17:00 та 21:00. ІІІ. Чвертьфінали: По два поєдинки з 9 по 10 грудня о 17:00 та 21:00. IV. Півфінали: 13 та 14 грудня о 21:00. V. Матч за 3-є місце - 17 грудня о 17:00. VI. Фінал - 18 грудня о 17:00. Суспільне Мовлення буде оперативно повідомляти інформацію щодо графіка трансляцій у разі змін. Зазначимо, всі 64 матчі турніру транслюють місцеві телеканали Суспільного Мовлення - 46 наживо та 18 у записі. Також прямі трансляції можна дивитися на сайті Суспільне Спорт. Чемпіонат світу в Катарі-2022 триватиме до 18 грудня. Нагадаємо, Суспільне Мовлення - офіційний транслятор Чемпіонату світу з футболу-2022. Радіо Промінь - офіційний радіопартнер Чемпіонату світу з футболу-2022. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанцій (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.11.2022 Столичні радіостанції поступово відновлюють мовлення після вчорашнього блекауту. Наразі (станом на кінець доби) ситуація у київському ефірі виглядає наступним чином: 67.28 МГц ("Світле радіо Еммануїл") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 69.68 МГц ("Радіо Марія") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 88.4 МГц ("Прямий FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 89.4 МГц ("Радіо М") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 92.4 МГц ("Classic Radio") - з учорашнього дня триває трансляція спільного марафону українських телеканалів і радіостанцій; 92.8 МГц ("NRJ Україна") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 94.2 МГц ("Радіо Максимум") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 94.6 МГц ("Армія FM - Військове радіо") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 95.2 МГц ("Мелодія FM") - мовлення відновлено, але наразі ведеться трансляція спільного марафону українських телеканалів та радіостанцій; 95.6 МГц ("Best FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному (тестовому) режимі; 96.0 МГц ("Радіо НВ") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 96.4 МГц (Національна мережа "ХІТ FM") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 96.8 МГц (DJ FM) - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 97.2 МГц (Радіо "Промінь") - у другій половині дня станція припинила дублювати програми "Українського Радіо" і відновила власне мовлення в звичному режимі; 97.6 МГц (Радіо "Культура") - від учорашнього дня повністю дублює ефір каналу "Українське Радіо"); 98.0 МГц ("Київ FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 98.5 МГц ("Радіо Байрактар") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 99.0 МГц ("Radio Nostalgie" 99FM) - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 99.4 МГц ("Громадське радіо") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 100.0 МГц (Україномовне радіо "Країна FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 100.5 МГц ("Radio Miami") - передавач увімкнено, але транслюється відкрита несуча; 101.1 МГц ("Радіо Українських Доріг") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 101.5 МГц ("Легке та спокійне радіо Relax") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 101.9 МГц ("Радіо Шансон") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 102.5 МГц ("Просто Раді.О") - передавач увімкнено, але транслюється відкрита несуча; 103.1 МГц ("Люкс FM") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 103.6 МГц ("Радіо РОКС - Україна") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 104.0 МГц ("Power FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 104.6 МГц ("Radio JAZZ") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 105.0 МГц ("Українське Радіо") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 105.5 МГц ("Стильне радіо Перець FM") - мовлення відновлено і ведеться у звичному режимі; 106.5 МГц (Dance radio "KISS FM") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі; 107.0 МГц ("Європа Плюс Київ") - на частоті вже кілька днів транслюється відкрита несуча; 107.9 МГц ("Наше Радіо") - мовлення не припинялося ведеться у звичному режимі. Частоти 93.8 МГц ("Бізнес Радіо") та 106.0 МГц ("Lounge FM") є неактивними з початку серпня (Власна інформація).
  • 24.11.2022 Енергетики зробили неймовірне. Попри обстріли рашистів, енергетики повернули світло в домівки українців та підприємствам нашої держави. Вночі 24 листопада вдалось заживити і об'єкт, де знаходиться передавач 107.9 FM. А отже, мовлення павлоградського радіо "Самара" (107.9 МГц та 73.88 МГц, а також Інтернет-мовлення 320k.) було поновлено. Станція знову в етері! Нагадаємо, 23 листопада мовлення радіо "Самара" було екстрено припинено внаслідок тотального відключення електроенергії. Без живлення залишався й об'єкт, який використовується для розміщення відповідного ефірного обладнання. Радіо "Самара" дякує енергетикам за їх надважливу роботу (Джерело: Сторінка радіо "Самара" у соцмережі Facebook).
  • 23.11.2022 Через проблеми з електропостачанням, що виникла внаслідок російських обстрілів України, наразі в ефірі Києва відсутнє мовлення деяких радіостанцій. Станом на кінець дня ефір столиці виглядає таким чином: 67.28 МГц ("Світле радіо Еммануїл") - мовлення ведеться у звичному режимі; 69.68 МГц ("Радіо Марія") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 88.4 МГц ("Прямий FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 89.4 МГц ("Радіо М") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 92.4 МГц ("Classic Radio") - ведеться трансляція спільного марафону українських телеканалів та радіостанцій без включень УР; 92.8 МГц ("NRJ Україна") - мовлення ведеться у звичному режимі; 93.8 МГц ("Бізнес Радіо") - мовлення не ведеться з 5-го серпня, передавач вимкнено; 94.2 МГц ("Радіо Максимум") - мовлення ведеться у звичному режимі; 94.6 МГц ("Армія FM - Військове радіо") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 95.2 ("Мелодія FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 95.6 МГц ("Best FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 96.0 МГц ("Радіо НВ") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 96.4 МГц (Національна мережа "ХІТ FM") - мовлення ведеться у звичному режимі; 96.8 МГц (DJ FM) - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 97.2 МГц ("Промінь") - ведеться трансляція спільного марафону українських телеканалів і радіостанцій із включенням програм Українського радіо; 97.6 МГц ("Радіо Культура") - ведеться трансляція спільного марафону українських телеканалів і радіостанцій із включенням програм Українського радіо; 98.0 МГц ("Київ FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 98.5 МГц ("Радіо Байрактар") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 99.0 МГц ("Radio Nostalgie" 99 FM) - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 99.4 МГц ("Громадське радіо") - мовлення ведеться у звичному режимі; 100.0 МГц (Україномовне радіо "Країна FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 100.5 МГц ("Radio Miami") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 101.1 МГц ("Радіо Українських Доріг") - мовлення ведеться у звичному режимі; 101.5 МГц ("Легке та спокійне радіо Relax") - мовлення ведеться у звичному режимі; 101.9 МГц ("Радіо Шансон") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 102.5 МГц ("Просто Раді.О") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 103.1 МГц ("Люкс FM") - мовлення ведеться у звичному режимі; 103.6 МГц ("Радіо РОКС - Україна") - мовлення ведеться у звичному режимі; 104.0 МГц ("Power FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 104.6 МГц ("Radio JAZZ") - мовлення ведеться у звичному режимі; 105.0 МГц ("Українське Радіо") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 105.5 МГц ("Стильне радіо Перець FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 106.0 МГц ("Lounge FM") - мовлення не ведеться з 1-го серпня, передавач вимкнено; 106.5 МГц (Dance radio "KISS FM") - мовлення ведеться у звичному режимі; 107.0 МГц ("Європа Плюс Київ") - передавач працює в режимі відкритої несучої; 107.9 МГц ("Наше Радіо") - мовлення ведеться у звичному режимі (Власна інформація).
  • 23.11.2022 Внаслідок екстрених відключень електроенергії немає можливості відновити мовлення павлоградського радіо "Самара" (107.9 МГц та 73.88 МГц, а також Інтернет-мовлення 320k.). Станом на 18 годину 23 листопада більшість радіостанцій, які вели мовлення у Павлограді, відсутні в ефірі. Енергетики роблять все можливе, аби повернути світло (Джерело: Сторінка радіо "Самара" у соцмережі Facebook).
  • 23.11.2022 Учасниця Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2022 від України Злата Дзюнька презентувала оновлену пісню "Незламна" в ефірі програми "Ранок Про" на Радіо Промінь. Ефір можна прослухати за посиланням. Пісня, спеціально написана до Нацвідбору конкурсу, зазвучала динамічніше, і в ній з'явилося більше тексту англійською мовою. "Моя пісня - це молитва. У ній - все те, що переживає зараз кожен українець і кожна дитина в Україні. Через цю пісню я хочу ще раз нагадати, наскільки стійким та незламним є український народ", - сказала Злата Дзюнька в ефірі Радіо Промінь. Співачка також розповіла, що зараз разом з командою працює над номером, з яким виступатиме на Євробаченні, а вже у п'ятницю, 25 листопада, на ютуб-каналі Євробачення Україна буде презентовано кліп на пісню "Незламна". Нагадаємо, Злата Дзюнька з піснею "Незламна" стала переможницею Національного відбору на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2022, фінал якого відбувся 18 вересня у прямому ефірі телеканалу Суспільне Культура, ютуб-каналу Євробачення Україна та фейсбук-сторінки Євробачення Україна. 20-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення відбудеться у спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна в Єревані, у неділю, 11 грудня о 17:00. Трансляцію покаже телеканал Суспільне Культура, на фейсбук-сторінках Євробачення Україна та Суспільного Мовлення, а також на сайтах Дитяче Євробачення та Суспільне Культура. Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2022 (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.11.2022 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - Спецефір. Анастасії Бугері вдалося вибратися з окупації. Про те, як дівчина бореться за повернення коханого з полону та що їй допомагає вірити і не здаватися піде мова о 16:10 в ефірі "Армія FM" (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 На хвилях львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - гра для усієї родини. Вигравайте сімейну ФОТОСЕСІЮ у Magic story. Слухайте ранкове шоу "Легкі на підйом". Відповідайте правильно всього на 3 питання від ведучих та ставайте претендентом на перемогу. Переможець обирається рандомно щоп'ятниці. Файне радіо FM Галичина бажає вам успіху (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Нова вакансія! Ви - ініціативний та цілеспрямований фахівець у сфері інформаційних технологій? Не пропустіть можливість приєднатися до команди Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Дедлайн подачі заявок - 7 грудня 2022 року. За додатковою інформацією звертайтеся: за телефоном сектору персоналу Національної ради - (044) 279-53-87, або за посиланням https://bit.ly/3GxhP5w. Якщо зацікавила вакансія, маєте відповідні знання і досвід, - надсилайте своє резюме на електронну адресу (Джерело: Сторінка Нацради у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Радіостанція "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) пропонує зіграти в "Рольові ігри" зараз. Як ви думаєте, скільки відсотків людей вірять у справжнє кохання? Пиши свій варіант у коментарях за цим посиланням та отримайте крутий подарунок від мережі інтим-магазинів Полуничка, якщо ваша відповідь буде найближчою до правильної. Справжні цифри буде розкрито в ефірі 104.7 у "Рольових іграх" у п'ятницю, 25-го листопада, о 16:40, тоді ж буде оголошено і переможця (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 "Дякуємо за свободу" - віче до Дня гідності і свободи у Бориславі. Найцікавіші моменти заходу - завтра, 23-го листопада, о 10:00 та о 16:30 на хвилі бориславського бориславського "Радіо "Слово" 100.2 FM (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення) (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" 100.2 FM у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Прем'єра на Радіо Культура! Аудіокнижка! Астольф де Кюстін. Правда про росію. Подорожній щоденник 1839 року французького маркіза. Читає Дмитро Бузинський. Від сьогодні, 22 листопада, по буднях, о 18:00 на Радіо Культура! Якщо ви шукаєте відповіді на питання: Чому вони такі ці прокляті Богом і людьми москалі? Звідки в них стільки ненависті, лукавства, ницості, дурості, чванства, "раболєпія", тиранолюбства тощо? Звідки початки цієї імперії "глубінного" народу і "духовних скрєпов"? Чому Європа так нажахана цією ордою? Чи є "харашиє рузькіє"? Чи вони нам брати? Очевидні відповіді знайдете, слухаючи нову Аудіокнижку за твором Астольфа де Кюстіна. Майже 200 років тому, 1839, французькому маркізу знадобитися всього 4 (чотири) місяці аби пізнати "глубіни" прокажених москалів і тікати чим далі від смердючих боліт з їх мешканцями! Ми, на жаль, довго відвертались від очевидного і маємо велике горе, сльози і велику біду на нашій землі. Українці століттями жили і виборювали своє право на щасливе життя і майбутнє на своїй землі, в Україні! Нам чужого не треба, але і своє не віддамо! Слава нашим героям минулого і сучасності! Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом ми сила! Поборемо! Переможемо! Будьмо! (Джерело: Сторінка Світлани Свиридко у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Відсьогодні, 22 листопада, у звільненому Херсоні сигнал першого каналу Українського Радіо доступний на частоті 100.6 МГц. "Ми повертаємось додому. Українське Радіо відновлює мовлення в українському Херсоні. Раніше ми вже запустили для слухачів з прифронтових територій спеціальний радіопроєкт "Територія боротьби", який ведуть журналісти з Херсона і Сєвєродонецька, але поки що з київської студії", - сказав член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо і телебачення, Дмитро Хоркін. Трансляція сигналу Українського Радіо в Херсоні зараз відбувається завдяки пересувній радіопередавальній станції, яку запустили фахівці Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Нагадаємо, що у вересні Українське Радіо запустило проєкт "Територія боротьби" про життя на тимчасово окупованих територіях. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. Слухати Українське Радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням. Українське Радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 1278 кГц, 873 кГц, 1404 кГц та 657 кГц (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.11.2022 Чи знали ви, що видатний композитор та автор музичних обробок українських народних пісень - зокрема всесвітньо відомого "Щедрика" - Микола Леонтович родом із Вінниці? Чи що віртуозний скрипаль із Дніпра Леонід Коган, на честь якого названа обласна філармонія у Дніпрі, свого часу переміг у конкурсі імені Королеви Єлизавети у Бельгії? У середу, 23 листопада, на Радіо Культура стартує новий проєкт "Музичні обличчя українських регіонів", що познайомить слухачів із найцікавішими музикантами з усіх куточків України. Від Херсона до Чернігова, від Ужгорода до Луганська - рушаймо разом у радіомандрівку головними музичними майданчиками України, щоб слухати найкращі зразки української музики, а також світову музику у виконанні українців. "Україна - це не лише Київ, Львів чи Харків. Це багато міст і сіл, де живе чимало талановитих людей, які творили й нині творять наш мистецький простір. У проєкті "Музичні обличчя українських регіонів" майже 100 випусків, і це ще не вичерпний перелік людей, гідних того, щоб їх пам'ятали. Іменами деяких людей з цієї добірки вже названо філармонійні зали й музичні школи, інші ще торують свій творчий шлях. А об'єднує їх те, що їхні записи є у Художньому фонді Українського Радіо", - розповіла про проєкт його продюсерка Наталія Попудрібко. Проєкт "Музичні обличчя українських регіонів" виходитиме в ефір по буднях, починаючи з 23 листопада, о 12:50 та о 18:50. "Ми прагнули продемонструвати найкращих виконавців різних поколінь. Від зірок скрипкового мистецтва середини XX сторіччя - Леоніда Когана і Давида Ойстраха, до сучасних молодих віртуозів, наприклад, випускників харківської десятирічки Олексія Шадріна та Дмитра Удовиченка. Ми зібрали найкращі записи легендарних примадонн оперної сцени минулого - Євгенії Мірошніченко, Єлизавети Чавдар, і найкращих солісток нашого часу, яких ви можете почути в оперних театрах України та світу", - зауважила Наталія Попудрібко. Подивитися розклад ефірів, а також прослухати фрагменти, що вже були в ефірі, можна в архіві програми на сайті Радіо Культура. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.11.2022 У Херсоні запрацював мобільний радіопередавач - Українське радіо транслюється на частоті 100.6 МГц. Фахівці Концерну РРТ запустили в роботу пересувну радіопередавальну станцію в Херсоні. Розпочати трансляцію вдалося завдяки пересувному радіопередавачу. Це - мікроавтобус, оснащений генератором, супутниковою антеною, а також телескопічною антеною для передання радіосигналу. Його концерну за підтримки уряду Великої Британії передала британська телекомунікаційна компанія Arqiva (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Маєте чудово поставлений голос та дикцію, вмієте імпровізувати? Цілеспрямовані, ініціативні та відповідальні? Беріть свою впевненість і швидко біжіть на решетилівське радіо "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+)! А можливо ви маєте навички та здібності в роботі з IT, аудіо чи відео контентом - на станції також у вас зацікавлені! Контактний телефон кастинґу - (050)-013-10-11! (Джерело: Сторінка радіо "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 22.11.2022 Щодня по буднях з 8:00 до 12:00 - головне армійське Ранкове шоу на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). На вас чекають включення з передової, практичні поради, гороскоп, погода. Гарний настрій і обов'язково драйвова музика. З вами Серж Гагарін та Марта Папич (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 21.11.2022 Яворівська радіостанція радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) продовжує ділитись з Вами емоціями від Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Тоді одним з особливих гостей студії був Лесик Турко - талановитий музикант, учасник гурту Дзідзьо та видатний уродженець Яворівщини. Поговорили про Яворів, творчий шлях Лесика до великої сцени та про дружбу з легендарним Кузьмою Срябіним. Слухайте впродовж цього тижня на FM-частоті 94.6, на сайті yavirfm.com чи у мобільному застосунку RadioPlayer об 11:30, 14:30, та 17:30 у вівторок, та неділю, 22-го і 27-го листопада відповідно (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 21.11.2022 Чорна п'ятниця від стрийської радіостанції "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.)!!! Замовляєте з 21-го по 25-те листопада 100 трансляцій ролика на Стрий FM і отримуєте 80% знижки на трансляцію їх у грудні (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 21.11.2022 Чорна п'ятниця на хвилях стрийського радіо "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.): замовляєте з 21-го по 25-те листопада 100 трансляцій ролика на Фреш FM і отримуєте 80% знижки на трансляцію їх у грудні (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 21.11.2022 "Свободу не спинити" - спецпроєкт з нагоди Дня Гідності та Свободи на хвилях радіостанцій Українське радіо та Радіо Культура. Історики, громадські діячі та політики згадують Революцію Гідності та обмірковують ключові риси українців, які допомагали їм перемагати ворогів демократії та свободи. Слухайте в ефірі з 14:32 до 15:00. Повторення - завтра, у вівторок, 22-го листопада, з 0:32 до 1:00. Ведучий - Сергій Стуканов (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 21.11.2022 Вже з 12-ої слухайте Спецефір на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). На вас чекає розмова про Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Їхнє минуле, сучасне та майбутнє. Відзначайте День ДШВ разом з "Армія FM"! (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 21.11.2022 До дев'ятої річниці Революції Гідності, коли у 2013-2014 роках українці продемонстрували прагнення жити у незалежній та вільній країні й доводять його зараз - в умовах повномасштабного вторгнення росії - Суспільне Мовлення підготувало низку спецефірів, документальних фільмів, радіопроєктів та інтерв'ю. Зокрема говорили з прокурором, який розповів про стан розслідування "справ Майдану", та студентом, який після Майдану доєднався до лав ЗСУ, обороняючи Донецький аеропорт, а зараз служить на Бахмутському напрямку. І. ТЕЛЕБАЧЕННЯ. 1. Суспільне Культура. До Дня Гідності та Свободи телеканал Суспільне Культура покаже низку тематичних програм та документальних фільмів. О 13:10 - "Ідемо в музей". Спецвипуск до Дня Гідності та Свободи. Зйомки відбувалися на місці масових розстрілів: вулиці Інститутській та Майдані. У програмі покажуть твори художників, саморобні засоби, які люди використовували для оборони, та інші артефакти трагічних подій на Майдані у 2014 році. О 13:30 - документальний фільм "Сильна". У першій серії проєкту Суспільного "Сильна" розповідається про дружину Героя України, начальника Київського військового ліцею ім. І. Богуна, генерал-майора Ігоря Гордійчука - Тетяну. Ще дівчиною Тетяна мріяла вийти заміж за військового, мріяла про щасливе подружнє життя, про дітей. Все так і було, аж допоки в країні не почалася війна. Тетяні доведеться боротися за свого чоловіка і за своє омріяне щастя. О 14:30 - проєкт сестер Тельнюк "Шлях до Свободи". Це сценічне дійство, створене на основі музики "Сестер Тельнюк" та текстів з книжки Оксани Забужко "Літопис самовидців: дев'ять місяців українського спротиву". Найяскравіші з дописів звучать зі сцени у політично-культурному проєкті "Шлях до Свободи". У супроводі симфонічного оркестру ці пісні є потужною мистецькою складовою проєкту. О 15:40 - спецпроєкт "Майдан Гідності", в якому творці спробували поєднати історію про визначальні для України події: Революцію на граніті 1990 року, Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. У зйомках взяли участь відомі діячі культури, активісти, журналісти та політики, які пережили особисто не одну революцію на Майдані. О 16:50 - "Жінки Майдану (Жіночі обличчя революції)". Документальний фільм, знятий в Україні у 2014 році, розкриває історії про українських жінок на тлі найбільш драматичних подій новітньої історії України. Героїнями фільму стали мами героїв Небесної Сотні, активістки, волонтерки-медики. О 17:55 - "Генерація Майдану. Рік Революції та війни". Документальна передача американського режисера Ендрю Ткача, який розповідає про події від початку Революції Гідності до першого року війни на сході України. О 19:25 - документальна передача "П'ять портретів Майдану". Це стрічка власного виробництва Суспільне Культура, яка розповідає історії, об'єднані Революцією Гідності. Про власний Майдан розповідають харизматичні й чесні герої: Леся Хоменко, Алевтина Кахідзе, Макс Вегера, Олексій Фурман і Богдан Кутєпов. О 20:00 - "Майдан. Шість літер нашої свободи". Документальна передача команди Суспільне Культура, Анни Єресько й Олени Зашко, що здобула друге місце у категорії "Документальний фільм" на конкурсі "Серце Європи" у Варшаві. У фільмі зібрані спогади п'яти різних людей про події на Майдані. Серед них - історії мами загиблого на Майдані Романа Гурика, кореспондента "Радіо Свобода" Андрія Дубчака, художника Олексія Сая, правозахисниці Олександри Матвійчук, колишнього міліціонера, а нині регіонального представника Уповноваженого з прав людини ВРУ у Рівненській області Андрія Преподобного. "МАЙДАН. Шість літер нашої свободи" складається з шести глав. О 21:00 - документальний фільм "Вогнехреща" від Українського інституту національної пам'яті, створений на основі відеоматеріалів проєкту "Майдан: усна історія" та матеріалів, наданих Національним музеєм Революції Гідності. О 22:00 - "Культура на часі". В гостях режисерка Ірина Стеценко розповість про фільм "Рози. Кабаре", який виходить у прокат. Дебютний фільм режисерки фіксує документальні події 2013-2014 років. Учасниці гурту "Dakh Daughters" виходили на Майдан за право жити у вільній країні. Революція Гідності та війна на Сході у 2014 році розкривають героїнь через їхні світогляди й творчі рефлексії. Сьогодні виповнюється 70 років українському дисидентові Михайлу Якубівському. Журналісти "Культури на часі" поспілкувалися з поетом, а також у передачі покажуть архівні кадри з програми "Діалоги" з Василем Герасим'юком. 2. РЕГІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКАНАЛИ. Регіональна команда Суспільного Мовлення представляє спецефір всеукраїнського телепроєкту "Суспільне. Спротив", який виходить на місцевих телеканалах мовника з 7:00 до 11:00 з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00. Кореспонденти з усіх куточків України зібрали історії українців про боротьбу та перемоги, думки експертів про становлення держави, інтерв'ю з воїнами та волонтерами. Однією з таких історій є розповідь колишнього політв'язня сталінських таборів 91-річного Ігоря Олещука з Тернополя, який організував музей на місці в'язниці, в якій сидів, і зараз своєю історією ділиться з українцями, які втратили домівку через повномасштабну війну росії. Чоловік каже, що сьогодні важливо показувати справжню історію України. Також у спецефірі "Суспільне. Спротив" покажуть історію студентки медичного університету Софії Козуб з Кропивницького, яка сьогодні рятує бійців на фронті, розкажуть про волонтерку Ірину Ковалевську з Хмельницького та 9-річну черкащанку Марійку Шемшур, яка з бабусею пече пиріжки, щоб зібрати гроші на генератор для військових. Більше про спецефір та інші сюжети на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення 21 листопада дізнавайтеся за посиланням. ІІ. СУСПІЛЬНЕ РАДІО. 1. Українське радіо. Об 11:40 - програма "Сьогодні. Вдень" на Українському Радіо. В інтерв'ю ведучій Олені Зелінченко Євген Дикий - український науковець, військовик, публіцист, учасник революційних подій початку 1990-х років і війни на сході України у 2014 році, директор Національного антарктичного наукового центру МОН України розмірковує над тим, як три революції (Революція на граніті в 1990 році, Помаранчева революція у 2004 році, Революція Гідності у 2013-2014 роках) готували українців до випробувань, які доводиться проходити в умовах російсько-української війни. О 14:35 - спецпроєкт Українського Радіо "Свободу не спинити!". Як споконвічна схильність українців до волі допомогла країні не скотитися в авторитаризм, відкрити європейську перспективу і зараз захищати свою незалежність. Свої думки з приводу цього у спецпроєкті висловлюють Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам'яті; Олесь Доній, громадський діяч і колишній народний депутат України; Масі Найєм, адвокат і ветеран російсько-української війни; Іванна Климпуш-Цинцадзе, народна депутатка України; Ольга Решетилова, співзасновниця "Медійної ініціативи за права людини". Автор спецпроєкту - Сергій Стуканов. О 21:00 - слухайте про розслідування "справ Майдану" від прокурора Олексія Донського в інтерв'ю ведучій Людмилі Тягнирядно. 2. Радіо Культура. О 13:00 на Радіо Культура - інтерв'ю з етнологом, керамологом, музеологом, кандидатом історичних наук, директором Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності Ігорем Пошивайлом. Ведучий Вадим Карп'як говоритиме з ним про долю музею Майдану, про перспективи покарання винних у розстрілах та роль громадян у відповідних судових справах, а також про довготривалі процеси, які запустив Майдан. З 16:00 до 18:00 - спеціальний випуск програми "Це класика" зі знаковою музикою українського спротиву. О 18:00 - спеціальний випуск програми "Аудіокнижка": "Вертеп. Роман про Майдан" Олени Захарченко. 3. Радіо Промінь. З 13:00 кожної години на Радіо Промінь звучатиме аудіофільм "Майдан. Історія у звуках". Як звучав листопад 2013-го та яка тональність була у лютому 2014-го? Редактори Радіо Промінь знайшли аудіозаписи тих часів, розпитали музикантів, які виступали на сцені та на барикадах. Своїми спогадами того часу поділилися Леся Рой, Юрко Журавель, Іван Леньо. Також творцям аудіофільму вдалося знайти й записати piano-екстреміста, піаністку Антуанетту Міщенко та трубача Костянтина, які грали на вулицях Майдану у часи штурму, ескалації та відпочинку. ІІІ. СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ. До 9-ї річниці Майдану команда Суспільне Новини поспілкувалася з Юлієм Тереховим - начальником пресслужби 58-ї окремої мотопіхотної бригади. Під час Революції Гідності він був серед студентів, яких побили бійці підрозділу "Беркут". Після Майдану доєднався до лав ЗСУ, обороняв Донецький аеропорт. Зараз Юлій служить на Бахмутському напрямку та розповідає, "людина, що пройшла Революцію Гідності, виділяється тим, що в характері має вогник Майдану". Про події революції, розгін студентів, суди над "беркутівцями" та учасників подій на Майдані на війні - в інтерв'ю Суспільному. Зазначимо, цього ж дня у 2021 році відкрили NewsHouse 2.0 для служби новин Суспільного. Новий кросплатформовий мультимедійний ньюзрум Суспільного мовника запровадив нові способи роботи, які застосовують великі міжнародні мовники, включаючи BBC та Deutsche Welle. Нині новини Суспільного створюються з використанням всіх платформ: телебачення, радіо, сайту та соціальних медіа. Нагадаємо, Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.11.2022 У рамках Чемпіонату світу з футболу ФІФА 22 Радіо Промінь продовжує серію постів-знайомств зі своїми коментаторами! Галина Вінніченко. На радіо "Промінь" працює з 2021 року. Простіше сказати, які види спорту не коментує, але нині справді найбільше футбол. Вона народилася футбольною коментаторкою, але Всесвіт був проти. Довелося коментувати спортивну гімнастику, легку атлетику, фігурне катання, але футбол… Ну що ви? Це ж чоловічий клуб! Але Всесвіт не знав про наполегливість Галини і йому таки довелося змінитися, а Галина стала першою в Україні коментаторкою, яка працювала на матчах рівня чемпіонату Європи. І Артем Довбик м'яч у ворота шведів забивав саме під її несамовите "Гол!!!". Буде вболівати за бельгійців. Бо це останній шанс золотого покоління "червоних дияволів" поборотись за чемпіонський титул. Слухайте подкаст за посиланням http://li.sten.to/0bmezc3q (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 18.11.2022 Яворівська радіостанція "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) хоче представити вам свою наступну рубрику. "Історія в людях" - програма, у якій радіо "Явір FM" розповість Вам про видатних українців, які завдяки своїм вчинкам назавжди залишаться в історії не лише України, але й цілого світу! Ця рубрика незвична, адже її ведучою є Ребець Надія Михайлівна - заступниця керівника Відділу культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міської ради. Ну а Ви не забувайте вмикати fm частоту 94.6 або сайт yavirfm.com та пізнавайте славетних українців разом з радіо "Явір FM" (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.11.2022 Сьогодні ввечері у Києві було розпочато мовлення радіостанції "Best FM". Трансляції здійснюються на частоті 95.6 МГц. Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений із композицій сучасних українських груп і виконавців (тестове мовлення). Позивні та джинґли поки відсутні. Окрім звукового мовлення на частоті присутній сигнал RDS: на дисплеї відображається напис BEST FM. Нагадаємо - ТОВ "ТРВК "Комра" з позивним "Best FM" отримала тимчасовий дозвіл Нацради з ТРМ на використання частоти 95.6 МГц у Києві кілька тижнів тому. В минулому бренд "Best FM" вже був присутній у столичному ефірі: з вересня 2009 по серпень 2011 станція, що тоді мала головну студію в Донецьку, вела мовлення в експериментальному цифровому мультиплексі HD Radio на частоті 101.1 МГц, а з травня по липень 2014-го року проєкт "Best FM" був присутній на столичній частоті 94.2 МГц. Протягом кількох останніх років бренд "Best FM" був присутнім в ефірі двох українських міст: Маріуполя та Бахмута, де мовлення тривало до початку повномасштабного російського вторгнення в лютому поточного року. Після цього радіостанція мовлення не вела в жодному місті. Отже, наразі відбувається відродження бренду - вже як київської станції (Власна інформація).
  • 18.11.2022 Сьогодні, у п'ятницю, 18 листопада, на Радіо Культура звучатиме запис концерту "Я - ВІРТУОЗ!", що відбувся напередодні в Будинку звукозапису Українського Радіо. "Я - ВІРТУОЗ!" - масштабний проєкт, у межах якого молоді музиканти виступають у супроводі Симфонічного оркестру Українського Радіо під орудою народного артиста України Володимира Шейка. Концерти відбуваються в Будинку звукозапису Українського Радіо - одній з найбільших студій звукозапису Європи, де представлені виконавці української та світової музичної сцени. Під час повномасштабної війни росії проти України проєкт не зупинився. Цього разу участь у концерті взяли молоді виконавці - лауреати міжнародних музичних конкурсів, які під час російської агресії продовжили своє навчання в українських навчальних закладах. Початок ефіру на Радіо Культура - о 17:00. Програма концерту: Марія Клименко (фортепіано). Ф. Шопен Концерт для фортепіано з оркестром №1, 3 частина; Анастасія Козяр (фортепіано). Р. Шуман Інтродукція і Allegro Appasionato для фортепіано з оркестром; Роман Мимрик (саксофон). Ц. Франк Соната, 3 частина "Речитатив" з оркестром; Гліб Сасько (віолончель). І. Щербаков "Елегія-спомин" для віолончелі та струнних; Володимир Чумаченко (фортепіано). Л. М. Готшалк "Тарантела" з оркестром; Дарина Фещак (віолончель). Д. Поппер Концертний полонез №2; Мар'ян Пукаляк (кларнет). А. Бацціні "Танець Гномів" з оркестром. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 17.11.2022 Сьогодні у Тростянецькій громаді відбулося урочисте відкриття студії радіостанції "Радіо - Тростянець". Команду новоствореного радіо прийшли привітати засновники, почесні гості й слухачі: селищний голова Людмила Червонецька, заступник селищного голови Володимир Маснюк, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, директор КП "Агроінформ" Віталій Кошалко, директор Бершадської філії ПрАТ "Зернопродукт МХП" Олексій Суховітрук та представники БФ "МХП - Громаді". Комунальне підприємство КП "Тростянець ФМ" створене відповідно до рішення 40 позачергової сесії Тростянецької селищної ради 7 скликання 4 лютого 2020 року. Радіостудія розташована в адміністративному приміщенні виконавчих органів Тростянецької селищної ради (смт Тростянець, вул. Соборна, 37). За кошти селищного бюджету створені сучасні, комфортні умови - відремонтовано приміщення, обладнано технікою та меблями. Завдяки співфінансуванню селищного бюджету та Благодійного фонду "МХП - Громаді", в рамках конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Україна!" придбано необхідне технічне обладнання. "Радіо Тростянець" виходить в ефір на частоті 99.6 МГц щодня: з 06:30 до 07:00, з 12:00 до 13:00 год та з 19:30 до 20:00. В програмі радіопередач слухачі можуть почути свіжі новини України, новини з фронту, про звитяги Збройних Сил України та, звісно, про життя Тростянецької громади. Програми розраховані на усі верстви населення і вікові категорії. Ну і, звісно, як без музичних вітань та реклами? Контактні номери - (096)-26-71-711, (067)-39-28-354. Перемикайтесь на хвилю і слухайте Тростянець! Шановні досвідчені медійники новоствореної радіостудії, бажаємо вам сміливо говорити правду, бути на вістрі важливих подій. Нехай інформація буде завжди актуальною та оперативною, а подача і контент - унікальними. Разом до Перемоги! (Джерело: Сайт Тростянецької селищної територіальної громади).
  • 17.11.2022 Радіостанція "Авторадіо-Україна", якій у жовтні не було продовжено ліцензію, поступово згортає діяльність у містах мовлення. Так, спочатку мовлення радіостанції припинилося у Запоріжжі (99.3 МГц) та Рівному (105.7 МГц). Згодом мовлення припинилося також у Миколаєві (106.4 МГц), Тернополі (91.7 МГц), Кропивницькому (102.6 МГц) та Івано-Франківську (106.4 МГц). Припинено мовлення також у Луцьку (90.2 МГц), Южноукраїнську (102.4 МГц), Чернігові (100.6 МГц) та Кривому Розі (91.1 МГц). На багато з колишніх частот "Авторадіо" Нацрада з ТРМ видала тимчасові дозволи радіостанції "Армія FM", отже незабаром повинно розпочатися мовлення (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.11.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення продовжила ліцензію радіостанції "Радіо НВ" (юридична особа ТОВ "ТРК "Радіо-Ера") на ефірне мовлення. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 17 листопада. Ліцензія продовжена терміном на 7 років. Як зазначив під час засідання заступник голови Олег Черниш, радіостанція не мала стягнень та санкцій. "Радіо НВ" й надалі мовитиме 24 години на добу на чеми частотах у семи населених пунктах України. Бенефіціарний власник - Томаш Фіала. 3-го листопада Нацрада продовжила ліцензії радіостанціям "Львівська хвиля", "Експрес радіо". Також регулятор анулював ліцензії низки компаній на їхнє прохання. Компанії припинили діяльність через ліквідацію, або скрутне фінансове становище (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 17.11.2022 Завершення процесу оновлення переліку іноземних програм, можливість для ліцензіатів брати участь у засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зі своїх робочих місць, новий телеканал у медіаландшафті України. Регулятор на засіданні 17 листопада ухвалив рішення і щодо видачі, анулювання, переоформлення ліцензій телерадіокомпаній. Національна рада внесла зміни до свого Регламенту. Вони мають забезпечити ще один формат участі ліцензіатів у засіданнях Національної ради. Відтепер представники компаній зможуть приєднатися до засідання регулятора онлайн із використанням власних технічних засобів у режимі відеоконференції. Такий варіант, за словами члена Національної ради Олександра Бурмагіна, збільшить можливості органу працювати в екстермальинх умовах і безперешкодно виконувати свої повноваження. До Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються додалися нові канали - усього 16 програм різного тематичного спрямування. Таким чином, процес оновлення цього Переліку завершено. Нині він налічує 100 каналів. Віднині провайдери програмної послуги мають користуватися оновленим Переліком. Іноземні телеканали, не внесені до нього, не можуть ретранслюватися на території України. Водночас Перелік є відкритим, і дистриб'ютори можуть і надалі звертатися до Національної ради та подавати необхідні документи для внесення іноземних програм до Переліку і подальшої ретрансляції в Україні. Національна рада продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення чотирьом ліцензіатам. Рішення ухваленні щодо АТ "НСТУ", зокрема телеканалу "ПЕРШИЙ" і радіостанцій Суспільного "Українське радіо", "Радіо "Промінь", "Радіо "Культура", "Голос Донбасу", "Українське радіо. Пульс". Також упродовж наступного року у населених пунктах Донецької і Луганської областей далі працюватимуть за тимчасовими дозволами Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України (позивні "Армія FM - військове радіо"), ТОВ "ТРК Клас" (позивні "Перець FM", "Стильное"), м. Київ, ТОВ "ТРК "Можливість" (позивні "радіо М"), м. Слов'янськ Донецької обл. В Україні з'явиться новий загальнонаціональний медичний телеканал. ТОВ "Закон ТВ Хмельницький", м. Київ, отримало ліцензію на кабельне мовлення за технологією OTT у багатоканальних телекомунікаційних мережах. Він пропонуватиме науково-просвітницькі передачі і виходитиме в ефір із логотипом "МЕДИЧНИЙ". Мовлення вестиметься цілодобово. Ліцензію компанії видано на 10 років. Двом радіостанціям регулятор продовжив термін дії їхніх ліцензій на FM-мовлення. Це - ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера" (позивні "Радіо НВ"), м. Київ, і ТОВ "Телерадіокомпанія "Львівська хвиля" (позивні "Львівська хвиля - радіо нашого міста"), м. Львів. "Радіо НВ" відповідно до цієї ліцензії використовувало 7 частот у 7 населених пунктах, а тому і далі мовитиме у Чернівцях, містах Шостці, Ромнах, Конотопі Сумської області, с. Вестерничанах Подільського району Одеської області, м. Пологах Запорізької області, м. Звенигородці Черкаської області. "Львівська хвиля" звучатиме на частоті 105,9 МГц із c. Горішня Вигнанка Тернопільської області і охоплюватиме м. Чортків та території прилеглих міських, селищних і сільських територіальних громад Чортківського району. Ліцензії компаніям продовжено на 7 років. Національна рада також переоформила низку ліцензій деяких компаній. Серед них - 22 ліцензії на регіональне мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України. Зміни стосувалися складу редакційної ради, програмної концепції мовлення й організаційно-технічних зобов'язань. Суспільний мовник вніс до програмної концепції розподіл на будні і вихідні дні, збільшив кількість програм власного виробництва. Крім того, супутниковий телеканал "СУСПІЛЬНЕ ДОНБАС" змінив логотип на "СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ" і відмовився від фільмопоказу. Основу його ефіру становитимуть інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі. На прохання провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "Зарен ТВ" із м. Балти Одеської області Національна рада анулювала його ліцензію. Провайдер вирішив припинити власну діяльність. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.11.2022 17 листопада о 16:00 у студентській світлиці другого Колегіуму відбудеться презентація студентського радіо УКУ. Це онлайн-радіостанція заснована студентами Школи журналістики та комунікацій УКУ. Упродовж семестру магістри програм "Журналістика" та "Медіакомунікації" працювали над створенням власного проєкту у межах курсу "Креативні аудіоформати". Допомагали їм у цьому багаторічні експерти у сфері радіомовлення, творці радіо "Ми з України" Ольга Боровець та Михайло Безпалько. Паралельно з вивченням особливостей запуску радіо та основ підготовки подкастів і аудіопрограм студенти дослідили ринок музичних вподобань аудиторії УКУ. Переглянути описи майбутніх радіопрограм та послухати "Радіо УКУ. Студентське" у прямому ефірі можна за лінком. Більше читайте у пресрелізі (Джерело: Сайт Українського Католицького Університету).
  • 16.11.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 17 листопада триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради засідання регуляторного органу, яке відбудеться 17 листопада, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2022 16 листопада Українському Радіо виповнилося 98 років. День виходу в ефір першої передачі Українського Радіо відзначається як День працівників радіо, телебачення та зв'язку. У 1994 році Указом Президента України встановлено як професійне свято. 15 фактів з історії Українського Радіо: 16 листопада 1924 року - у Харкові в ефір вийшла перша передача Українського Радіо. 1929 - створені оркестри Українського Радіо: Заслужений академічний симфонічний оркестр та Академічний оркестр народної та популярної музики Українського Радіо. 1932 - створено хор Українського Радіо: нині Академічна хорова капела Українського Радіо імені Платона Майбороди. 1950 - Українське Радіо почало мовити за кордоном. 1951 - введено в експлуатацію Київський телерадіоцентр на Хрещатику, 26, з якого досі мовлять Українське Радіо, Радіо Промінь та Радіо Культура. З 2022 року - також телеканали: Перший канал Суспільного Мовлення і Суспільне Культура. 1965 - запущено мовлення другого каналу Українського Радіо, тепер Радіо Промінь. 1972 - введено в експлуатацію Будинок звукозапису Українського Радіо. 1974 - створено Тріо бандуристок Українського Радіо. 1980 - створено Великий дитячий хор Українського Радіо. 24 серпня 1991 року Українське Радіо вело трансляцію з Верховної Ради України, завдяки чому радіослухачі стали свідками проголошення державної незалежності України. 1 вересня 1991 року в ефірі вперше прозвучав Національний Гімн в оркестровому виконанні, ще до його офіційного затвердження Державним Гімном. 1993 - Українське Радіо стало членом Європейської мовної спілки. 2003 - початок мовлення третього каналу Українського Радіо - зараз Радіо Культура. 2004 - відкриття Музею історії Українського Радіо на Хрещатику, 26. 2017 - три канали Українського Радіо увійшли до складу Суспільного Мовлення. Членом правління Суспільного, відповідальним за платформу радіо, став Дмитро Хоркін. У 2022 році Дмитро Хоркін також очолив платформу телебачення. 2022 - Українське Радіо відкрило свій сигнал для ретрансляції радіостанціям будь-якої форми власності, щоб радіостанції по всьому світу могли транслювати сигнал українського мовника. Наразі покриття Українського Радіо нараховує 194 FM-частоти й чотири передавачі середніх хвиль. Про роботу радіо в умовах війни росії проти України розповів у програмі "Сьогодні. Вдень" на Українському Радіо член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо і телебачення, Дмитро Хоркін. "За свою 98-річну історію Українське Радіо переживає вже другу велику війну. І можу з гордістю сказати, що за весь цей час радіо жодного разу не замовкало. В перші тижні війни, коли вся країна була в дорозі, інформацію про те, де наступають війська, де можна купити паливо, яка ситуація на дорогах, люди отримували саме по радіо. В містах, які місяцями перебували під окупацією, Українське Радіо було єдиним джерелом інформації для людей. Саме по Українському Радіо уряд і мер Маріуполя оголошували про останні евакуаційні коридори з окупованого міста. І навіть вчора, під час наймасштабнішого обстрілу, у Львові можна було почути тільки Українське Радіо. Наші журналісти працюють у тих самих умовах, в яких сьогодні живуть і працюють всі українці. Навіть у складніших, бо наші об'єкти є прямими цілями обстрілів росіян. Але наша робота у воєнний час - це додаткова відповідальність. Ми не маємо права злякатися чи розгубитися. В перший день повномасштабної війни я сказав нашому колективу, що Українське Радіо - це останнє, що має замовкнути в нашій країні. І ми не замовкнемо", - сказав Дмитро Хоркін. Про історію Українського Радіо, його роботу за часів Другої світової війни та після неї в ефірі програми "Час інтерв'ю" на Радіо Культура розповів ветеран радіо, його керівник у 2014-2017 роках, зберігач Музею радіо Анатолій Табаченко. "Українське Радіо розпочало мовлення 1924 році у Харкові. А вже восени 1941 року, під час Другої світової війни, евакуювалося знов до Харкова, а потім ще далі. І незважаючи на те, що територія України була окупована, Українське Радіо продовжувало працювати. Цікавий факт, що саме під час Другої світової війни, 1 травня 1943 року, з'явилися позивні Українського Радіо, мелодія "Реве та стогне Дніпр широкий", який і сьогодні, хоч і в новому аранжуванні, звучить на початку кожної години. І в інший час навряд чи вони б з'явилися, а у важкому 1943 році радянська влада шукала якісь ключики до сердець і душ людей. А Українське Радіо завжди, навіть у часи найжорстокішої партійної цензури, було патріотичним, було носієм української мови, традиції, духу та культури", - зазначив Анатолій Табаченко. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. Слухати Українське Радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням. Українське Радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 1278 кГц, 873 кГц, 1404 кГц та 657 кГц (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 16.11.2022 А ви слухаєте програми столичної мережевої станції "Радіо М" (Київ-89.4 МГц, Краматорськ-87.5 МГц, Запоріжжя-88.8 МГц, Мар'їнка-89.8 МГц, Кременчук-97.9 МГц, Миколаївка-101.7 МГц, Покровськ-103.7 МГц, Гірник-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.)? Сьогодні день працівників радіо та телебачення і станція хоче дещо подарувати своїм слухачам. Виставляйте у себе в соцмережах фото (сторіз/пости) з банерами радіостанції у Києві. Або те, як ви слухаєте/дивитесь її ефіри, і в результаті ви можете отримати дуже класний мерч з логотипом бренду Radio M. Це речі ексклюзивні та унікальні. На станції не хочуть обмежувати вас по часу, але й не затягуйте. Ну а рендом допоможе визначити, хто стане їх власником (Джерело: Сторінка Інни Царук у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Кам'янське "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.) має приголомшливу новину для всіх поціновувачів електронної музики. Разом з Volik Vlad станція запускає спільний проект під назвою 'Cult Beat Podсast', який лунатиме на хвилі 104.4 FM. Cult Beat Podсast - це година ретельно підібраної прогресивної електронної музики, яку будуть грати наживо діджеї міста Кам'янське і не тільки у студії TopRadio. Ведучій-ді-джей подкасту - Влад Зарєцкій (@zaretsky_vlad). Вмикайте хвилю 104.4 FM вже цієї п'ятниці, 18-го листопадв, о 17:00 - та відчуйте електронний саунд з нотками українського вайбу (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Шановні слухачі борзнянського "Борзна Радіо" (99.2 МГц)! У зв'язку з мегакритичною ситуацією в енергосисетмі нашої країни сталося відключення електроенергії і у студії радіостанції. Сподіваємось, що скоро ситуація покращиться і ви знову почуєте улюблені програми на хвилі 99.2 FM. Віримо в краще!!! (Джерело: Сторінка "Борзна-радіо" у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Кожен у житті несе свій Хрест, я несу його вже майже 160 років під час найбільших гуманітарних криз та збройних конфліктів на землі починаючи з 18 століття і до війни за незалежність та свободу України. Я - ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ! Слухайте в ефірі столичної мережевої станції DJ FM (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Одеса-90.6 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Чернігів-101.8 МГц, Дніпро-103.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) чотирьохсерійний соціально-пізнавальний проект "Хто ти насправді, Червоний Хрест?". Ведучий: Андрей Джеджула. 1 серія - 16 листопада о 18:00. Повтори 17 та 18 листопада о 18:00. Ви маєте знати все про найбільшу та найвпливовішу міжнародну гуманітарну організацію світу (Джерело: Сторінка радіо DJ FM у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 В День радіо Українське радіо відновило мовлення у смт. Близнюки Лозівського району Харківської області. Трансляції здійснюються на частоті 100.1 МГц - на хвилі радіо "Слобожанське FM". Новини Харківщини слухайте щобудня о 12:35 і 17:35 (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Сьогодні, 16 листопада, Українському Радіо виповнилося 98 років. "16 листопада 1924 року розпочалося наше мовлення, яке жодного разу не припинялося - ні під час ІІ Світової, ні під час війни росії проти України", - зазначив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. Прямий ефір з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку слухайте сьогодні о 13:40 на хвилях Українського Радіо - Дмитро Хоркін розкаже про роль радіо як універсального засобу комунікації, про міжнародний і сучасний український досвід роботи радіо в умовах війни, про місце радіо в сучасній системі електронних медіа. Ведуча програми - Олена Зелінченко. Відразу після завершення програми запис ефіру буде доступним на сайті Українського Радіо. О 13:00 на Радіо Культура запланований прямий ефір з Анатолієм Табаченком, директором Українського Радіо у 2014-2017 роках, зберігачем музею та ветераном радіо. У програмі "Час інтерв'ю" він розкаже про історію найстаршого мовника України. Говоритимуть про важливість, роль, значення й особливості роботи радіо під час війни. А також про те, як змінювалося радіо протягом майже столітньої історії та про цікаві історії людей, які прийшли на радіо з різних професій, і для кого Українське Радіо стало не лише професією, а долею і життям. Ведуча програми - Наталія Грабченко. Відразу після завершення програми запис ефіру буде доступним на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 16.11.2022 Члени правління Суспільного Мовлення поділилися досвідом роботи в умовах воєнного часу з колегами Суспільного мовника Латвії - головою правління Латвійського телебачення Іварсом Прієде та директоркою служби новин Іветою Елксне. Голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький розповів, що з початку повномасштабного вторгнення Суспільне зіткнулося з новими викликами, на які потрібно було оперативно реагувати: технічними, фінансовими, кадровими. "З перших днів повномасштабного вторгнення ми зіткнулися з новою реальністю: захоплення регіональних філій, глушіння супутникового сигналу та інформаційних ресурсів мовника, атаки на телевежі в Україні. В умовах війни ми не мали права зволікати. Виклики стали реальністю нашого життя, але в кожному з них ми знаходили нові можливості. Ми мали швидко реагувати, десь ризикувати та змінюватися", - розповів Микола Чернотицький. З колегами з Латвійського суспільного мовника також спілкувалися Тетяна Кисельчук, членкиня правління Суспільного, відповідальна за інформаційне мовлення та діджитал-платформу, Андрій Таранов, член правління, відповідальний за маркетинг, Ангеліна Карякіна, генеральна продюсерка інформаційного мовлення, та інші члени команди. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 16.11.2022 До дня працівників жидачівське радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) оголошує донат-вітання для наших ЗСУ! Цей рік є не таким, як би ми хотіли. російський окупант прийшли повномаштабною війною у нашу квітучу Україну. 24 лютого на станції усі були розгублені, і ніхто не знав,як діяти. Але чудово пам'ятауть той день. Вранці працівники радіостанції уже спільно з міською владою вийшли в ефір зі зверненням. На прохання слухачів започаткували випуск новин через кожні пів години та заприятелювали у спільному сласному марафоні з радіо "Перше" і "Громадським". А ще для повноцінного інформування створили телеграм-канал. З війною частково змінився формат радіостанції, з'явилися нові актуальні рубрики. Редакція радіостанції безмежно вдячна усім, хто залишився працювати з нею і після 24 лютого! З'явилися у станції і нові радіодрузі. На радіо Жидачів FM тішаться кожному і завжди відкриті до спілкування. Станція ввела у ротацію нові патріотичні пісні, список яких поповнюється щотижня щонайменше на 30 треків, що піднімають український дух. Звучать в ефірі усім люблені давні українські хіти. Радіо продовжуємо свою роботу, і "Жидачів FM" звучить 24/7. А ще станція працює над поліпшенням сигналу, і тут велика дяка фахівцям "Комплекс-медіа". І головне - робота радіостанції була б неможливою без захисту ЗСУ. Мешканців Жидачівщини, Львівщини, всієї України, які відбивають російського ворога щодня з нашої землі, не шкодуючи своїх сил, сну, а часом і життя. Станція працює завдяки нашим мужнім захисникам і захисницям, завдяки тим, хто є волонтерами, тим, хто щохвилини наближає нашу Перемогу. 16 листопада - День працівників радіо, телебачення і зв'язку. Колектив станції святкуватиме його, звісно ж, після Перемоги. А нині на радіо хотіли попросити усіх слухачів зробити дарунок радіостанції - хто скільки може перерахувати для наших захисників на теплі речі, адже скоро зима. Підтримка ЗСУ - найкраще вітання для нас сьогодні! Станція залишає реквізити ГО "Народний Легіон", яка підтримує українських захисників від 2014 року. До речі, якраз волонтери оголосили збір на теплі речі воїнам. Реквізити: 4149 4991 5630 7553 (ПриватБанк) . Щоб наші захисники і захисниці знали, що це підтримка найкращих слухачів "Жидачів FM", прохання у призначенні платежу писати #радіодонат. На радіостанції будуть надзвичайно вдячні за кожну гривню-донат! Разом переможемо! (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Зважаючи на ситуацію, сигнал бродівської радіостанції "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) сьогодні зранку відсутній. На станції роблять усе можливе, щоб найскоріше повернутися в ефір (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 16.11.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вітає працівників радіо, телебачення та зв'язку з професійним святом: "Цьогоріч, в умовах повномасштабної агресії з боку росії, ми особливо цінуємо роботу телевізійників, радійників і зв'язківців. Під час війни питання зв'язку та інформації - це питання життя. Так було на початку вторгнення, коли міста й села окуповував ворог, і людям треба було дати знати -де є вода, їжа, де безпечно пересуватися, наскільки близько рашистські війська. Так і зараз, коли наявність українського мовлення і зв'язку практично є синонімом визволення з-під російської окупації. Яскраві приклади професіоналізму та самопожертви медійники і зв'язківці демонстрували в Маріуполі й Тростянці, Бучі й Харкові, Чернігові і Слов'янську, Запоріжжі та Ізюмі, Куп'янську й Херсоні, у багатьох українських деокупованих містах і селах. Ми не лише вдячні за їхню відданість, творчість, креативність, подвиг із ризиком для себе передати людям інформацію - дякуємо за надію і за врятовані життя. Як тільки українські міста і села звільняються від окупантів, перше, що роблять люди, - зв'язуються з близькими, вмикають марафон "Єдині новини", шукають на радіохвилях наші українські станції. Отримують, нарешті, правдиву інформацію замість російської пропагандистської отрути. Ми розуміємо, наскільки робота українських медійників і зв'язківців важлива для світу. Українські медіа не дають забувати про трагедію, яку принесла в нашу країну кремлівська навала, підтримують наших співгромадян, які опинилися за кордоном, і розповідають про наші військові перемоги - світ знає правду про Україну. Дорогі друзі, колеги, звитяжні українські воїни інформаційного фронту, ми дякуємо вам за відвагу й мужність, за ваш внесок у Перемогу! Слава Україні!" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.11.2022 Сьогодні Україна святкує День працівників радіо, телебачення та зв'язку! Як стверджують історичні факти, 98 років тому - саме 16-го листопада 1924-го року, в місті Харкові (що тоді було столицею УРСР) розпочалася історія українського радіомовлення: того дня відбулася перша офіційна радіотрансляція на території нашої держави. Ця радіотрансляція являла собою передачу вистави, яка йшла в одному з харківських клубів. Звичайно, як і все, що у ті часи існувало та діялося на території СРСР, тодішнє радіомовлення в Україні було повністю підпорядковане і підконтрольне державі. А найпершою приватною радіостанцією на території України деякі джерела називають львівську радіостудію, що з'явилася в місті Лева у тридцяті роки минулого сторіччя. Ця станція працювала у діапазоні середніх хвиль зі Львова і ідентифікувала себе як "Lwowska Fala" ("Львівська хвиля"; власне, на її честь названа сучасна одноіменна львівська приватна радіостанція); за іншими джерелами, "Lwowska Fala" була лише назвою музично-розважальної програми з місцевим колоритом і гумором, яку львів'яни готували для системи тодішнього державного Польського радіо (адже на той час Галичина перебувала під владою Польщі). Щоправда, в будь-якому разі і ця радіостанція не була українською на всі 100%: якщо найперша українська радіостанція представляла інтереси влади радянської, то "Lwowska Fala" виходила в ефір під управлінням польської адміністрації, що тоді керувала містом (зрештою, ця програма навіть не була україномовною - ведучі розмовляли, головним чином, польською). Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році та відновленням незалежності української держави розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. Цікаво, що перші недержавні радіостанції України, створені на початку 90-х, - одеське "Радіо ГЛАС", павлоградська "Самара", київський "РОКС", львівська "Незалежність" - у тому чи іншому вигляді існують і сьогодні. Тим часом, радіо в Україні продовжує свій розвиток - державне радіо перетворилося на суспільне і планує запускати вже четверту мережу, відкриваються нові станції, запускаються нові формати, впроваджуються нові технології. Зокрема, кілька років тому в нашій країні офіційно розпочалося цифрове радіомовлення у стандарті DAB+. Щось поступово відмирає - як, зокрема, дротове радіо. Але у той же час народжується і щось нове. Як, наприклад, проект радіо місцевих громад, яке й приходить на зміну дротовому мовленню та "оживляє" ефір в маленьких містах, містечках і селищах, доносячи слухачам локальні новини та відкриваючи можливості для перших ротацій місцевим зіркам. Радіо освоює канали космічного зв'язку й інтернет, який в останні роки став прихистком для багатьох нішових форматів і творчих проектів. Радіо породило в Інтернеті, зокрема, й такий жанр, як подкасти. Зрештою, сам інтернет поступово йде у бездротовий простір, де передача даних відбувається за допомогою того ж таки радіозв'язку і з використанням радіочастот, що відкриває перед нами двері у світ нових можливостей - світ інтернету речей та розумних міст, про який ще вчора ми могли тільки мріяти, гортаючи сторінки фантастичних романів. Та й звичне нам всім ефірне радіо з розвитком сучасних цифрових технологій може найближчим часом набути зовсім нового вигляду. І це нове радіо робити нам з вами! Зі святом вас, дорогі друзі і колеги! Щастя, успіхів, натхнення, вдячних слухачів та нових здобутків!
  • 15.11.2022 У Чернівцях повертається світло. Станом на 17:30 відновлено FM-сигнал. Чернівецьке Радіо 10 (103.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) після відновлення ефірного мовлення почало транслювати марафон Єдині новини. Після того, як до мовлення в FM-діапазоні повернулися всі інші радіостанцій міста, станція повернулася до власного мовлення і, оскільки живлення є і на Цецино, то все працює в штатному режимі. Однак, з 23:00 до 5 ранку можуть відімкнути всі передавачі. Без паніки. Все буде добре. Тримайтеся своїх людей (Джерело: Сторінка Віталія Ковальського у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 Дякуючи нашим ЗСУ ми маємо захист, дякуючи фахівцям - комфорт, тепло і електроенергію. Відновлено й ефір жидачівського радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+). Станція працює знову і в онлайні: https://complex-media.in.ua/zhydachiv.html. Телеграм-канал: https://t.me/zhydachiv_fm. Станцію можна слухати у мобільному застосунку RadioPlayer. Не опускаємо руки, наближаємо перемогу разом! (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 У зв'язку з перебоями із постачання електроенергії, що сталися через враження російськими ракетами об'єктів критичної інфраструктури, Українське радіо в місті Львів наразі можна слухати на частоті 102.5 МГц (належить радіостанції Радіо Промінь). Мовлення на ліцензійній частоті Українського радіо у Львові - 103.3 МГц, а також мовлення Радіо Культура (103.9 МГц) наразі призупинене (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 У Чернівцях перебої з електроенергією. Чернівецька радіостанція Радіо 10 (103.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) продовжує мовлення на генераторі в інтернеті www.radio10.ua. Передавачі на Цецино без електроенергії. Обіцяють скоро також запустити генератор. Повітряна тривога триває. Будьте у безпеці (Джерело: Сторінка Віталія Ковальського у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 Масований ракетний удар, який нині знову здійснила росія, знову пошкодив і ефір жидачівського радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+). Наразі трансляції на хвилі 99.9 в Жидачеві немає. Як тільки буде відновлено мовлення, станція про це повідомить. Редакція станції закликає тимчасово тримати інформування через соцмережі і телеграм-канал "Жидачів FM". Дякуємо нашим ЗСУ за захист! Все буде Україна! Віримо ще більше у нашу ПЕРЕМОГУ! (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 14 листопада на частоті 107,3 FM у Куп'янську на Харківщині розпочала роботу радіостанція "Novaline radio" - ТОВ "Матрікс+". Компанія отримала ліцензію на конкурсі в листопаді 2021 року, а вже цього року, відновивши втрачене під час війни обладнання, вона вийшла в ефір на радіохвилях. Радіо можна слухати і в інтернеті. Радіостанція "Novaline radio" розпочала свою історію з інтернету. Зі студентського радіо вирішили стати професійним. На конкурсі Національної ради минулого року концепцію радіостанції представляли її ведучі - студенти вищих навчальних закладів Харкова. Отримавши частоту, почали підготовку до запуску мовлення, але війна зруйнувала попередні плани. Компанія залишилася без обладнання, офісу і студії. Однак вже у травні "Novaline radio" вдалося відновили інтернет-мовлення, а в серпні - вересні почали будувати нову студію й офіс. І ось 14 листопада о 13:00 радіостанція почала повноцінне мовлення в радіоефірі. "Novaline radio" - це радіо для динамічної сучасної людини, яке не буде заважати поєднувати роботу чи відпочинок із прослуховуванням, кажуть її працівники. У вечірний час планують запустити розмовні програми для обговорення цікавих аудиторії тем. "Мовлення в такі скрутні для нашої України часи - це наш внесок у розвиток держави. Бо ми теж волонтери. І ми власним настроєм підтримуємо наших військових, які захищають нас", - переконані працівники радіостанції. Днями у Куп'янську відновилося також мовлення у цифровому стандарті в мультиплексах MX-1 і MX-2. Доступними наразі є 16 телеканалів. Також у місті можна слухати передачі "Українського радіо" на хвилі 105,1 FM і "Радіо Промінь" - на хвилі 98,9 FM (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.11.2022 У рамках Чемпіонату світу з футболу ФІФА 2022 Радіо Промінь починає серію постів-знайомств із спортивними коментаторами! Олександр Монзолевський: На радіо "Промінь" працює з 1996 року. Коментує бокс, біатлон, має досвід коментування легкої атлетики та навіть кінного спорту, хоча спеціалізується на футболі. Окраса, діамант спортивної редакції - саркастичний, іронічний, дотепний і надзвичайно розумний, будь-яких епітетів буде мало. І він єдиний з усіх футбольних коментаторів, який писав на ФБ-сторінці станції сам про себе (p.s. Він дуже скромний). "На чемпіонаті світу буду вболівати за збірну Польщі - ніякого спорту, суто політика. Поляки - наші друзі. Крапка.". Слухайте подкаст за посиланням, щоб познайомитись з футбольними командами і Олександром поближче http://li.sten.to/0bmezc3q (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 Хочете гроші? Забирайте! У грі "Люкс-джекпот" на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) щобудня об 11:40 відповідайте на три запитання та отримуйте 100, 200 або 500 гривень! Чим більше правильних відповідей, тим більше грошей від ГалЖитлоБуд. Акція діє до 30-го грудня (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 2 квиточки на концерт Олега Скрипки в Ужгороді? Це легко! Встановіть застосунок мукачівської мережевої станції "Закарпаття FM" (Холмець-101.6 МГц, Рокосово-101.9 МГц, Міжгір'я-104.1 МГц, Ясіня-104.4 МГц, Рахів-105.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) на своєму смартфоні! З 10:00 по 10:45 уважно cлухайте ефір радіо Закарпаття FM в застосунку, і як тільки лунатиме пісня Олега Скрипки, робіть скріншот з вашого застосунку і відправляйте в коментарі під цим дописом у фейсбук! (Джерело: Сторінка радіо "Закарпаття FM" у соцмережі Facebook).
  • 15.11.2022 Чоловіки чи жінки? Одвічне питання… а тепер у столичної мережевої станції "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) для вас дуже приємна новина! Люкс FM та міжнародний мультибрендовий інтернет-магазин answear.ua об'єднались та дарують можливість прибарахлитись на осінньо-зимовий період! Відтепер в боротьбі між чоловіками і жінками в ранковій грі "Основний інстинкт" переможець буде отримувати приз від партнера проєкту - міжнародного мультибрендового інтернет-магазину answear.ua, цілу 1000 гривень! Це просто Вау! Як стати учасником: 1. Реєструйтеся у мобільному застосунку радіостанції на гру "Основний інстинкт". 2. Щобудня чекайте дзвінка ведучих Люкс FM. 3. Відповідайте на питання та отримуйте своє баблішко на модний прикид. Нагадуємо, що гра відбувається щобудня в прямому ефірі Люкс FM. Акція триває з 17 жовтня по 28 жовтня 2022 року (окрім 21 жовтня 2022 року), та з 14 листопада по 25 листопада 2022 року yа території України, окрім тимчасово окупованих територій. Грайте з Люкс FM та вигравайте свою "тисячу" від бренду міжнародного мультибрендового інтернет-магазину answear.ua. Натхнення починається тут. Приєднуйтесь до Люкс Ботика за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2022 Згідно з пунктом 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє про розгляд на засіданні, що відбудеться 17 листопада об 11:00, питань таких компаній: АТ "НСТУ", м. Київ; ТОВ "ТРК "Зарен ТВ", м. Балта Одеської обл.; ТОВ ТРК "Українсько-польське радіо та телебачення "Співдружність", м. Дніпро; ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м. Київ; ТОВ "Голдберрі", м. Київ; ТОВ "Рєал істейт-ТВ", м. Київ; ТОВ "Інді радіо", м. Павлоград, Дніпропетровська обл.; ТОВ "Телерадіокомпанія "Львівська хвиля", м. Львів; ТОВ "Мережа Ланет", м. Київ; ТОВ "Закон ТВ Хмельницький", м. Київ. Розглядатимуться заяви цих ліцензіатів стосовно видачі, переоформлення, продовження строку дії та анулювання ліцензій. Засідання Національної ради відбудеться 17 листопада 2022 року об 11:00 за адресою: м. Київ, вул. Прорізна 2. За наявності поважних причин для перенесення розгляду питань просимо поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або в електронному вигляді до проведення засідання. Повідомляємо, що відповідно до пункту 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні в разі відсутності поважних причин ліцензіата розгляд питань про видачу, продовження, переоформлення ліцензії на мовлення відбувається без присутності повноважного представника. Просимо повідомити Національній раді, надіславши листа на електронну пошту , контактну інформацію про представника компанії (ПІБ, посада, контактний номер телефону, електронна адреса та документи, що засвідчують особу і повноваження представника) для участі в засіданні Національної ради, що відбудеться в режимі реального часу (он-лайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет. У разі відсутності можливості направити уповноважену особу до Національної ради або до представництва Національної ради у вашій області просимо повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі представника, надіславши листа на адресу електронної пошти (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.11.2022 Представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області Лариса Якубенко ініціювала засідання робочої групи для обговорення стану інформаційного простору Сумщини. У ньому взяли участь керівники Сумської ОВА, Сумського обласного відділу ПСФ УДЦР, Технічного центру - Суми Харківської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, представники Служби безпеки України, відділу протидії кіберзлочинам у Сумській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, департаменту цивільного захисту населення Сумської ОВА. Сумщина - стратегічна область, вона має найдовший у країні кордон з державою- агресором - 550 кілометрів. Прикордонні території постійно під впливом рашистських пропагандистських ЗМІ. Аби протистояти їм, розвивати українське мовлення, із 2015-го року Національна рада систематично замовляла у державного підприємства "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) прорахунок нових частотних присвоєнь, втілювала проєкт "Радіо громад". Особлива увага приділялася населеним пунктам, розташованим за 20 кілометрів від кордону. Для них у 2019 році було прораховано 14 частот. У період із 2015 по 2021 рік на конкурси було виставлено 30 радіочастот для Сумської області (9 - для місцевих мовників, 12 частот - для суспільного мовлення). Для того, щоб ліквідувати білі плями цифрового телебачення на Сумщині - це території Великописарівської, Краснопільської, Середино-Будської громад, - Національна рада клопотала перед УДЦР про збільшення потужності радіопередавачів суспільного мовника. А 4 листопада регулятор звернувся до УДЦР про необхідність збільшення потужності всіх телевізійних і радіопередавачів українських мовників у Сумській області. Начальниця управління радіочастотного ресурсу та технічного контролю Національної ради Тамара Мироненко повідомила учасникам наради, що покращити покриття телевізійним сигналом прикордонних територій області планувалося з розбудовою цифрової багатоканальної мережі МХ-7. Кабінет Міністрів у серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності й безпеки держави, яка і мала б вирішити ці питання. Проте, за словами начальника Центру технічної експлуатації - Суми Харківської філії КРРТ Миколи Мельника, хоч кошти на придбання обладнання були виділені Урядом, але війна внесла свої корективи. Будівництво зупинили через нестачу частини обладнання. На думку Тамари Мироненко, виходом із цієї ситуації може стати міжнародна допомога. Успішний приклад залучення закордонних партнерів до придбання цифрового обладнання є в Івано-Франківській області. Треба переймати цей досвід і працювати в цьому напрямі. Важливою темою для обговорення стало питання розбудови ефективної системи оповіщення в громадах, розташованих у районах проведення бойових дій. Ішлося і про ситуацію з перебоями мовлення внаслідок відключення електропостачання. У цьому контексті Лариса Якубенко наголосила на важливості мінімізації відключення від електропостачання ліцензіатів Сумщини. Також вона закликала залучити благодійні фонди і органи місцевого самоврядування для забезпечення телерадіокомпаній генераторами. Заступник голови Сумської ОВА Андрій Бірюков запевнив, що адміністрація буде звертатися за донорською підтримкою задля допомоги місцевим мовникам і провайдерам. Також він сказав, що для оповіщення населення важливо максимально ефективно використовувати різні платформи - телебачення, радіо, телефони, інтернет, сирени. Керівник апарату Сумської ОВА Ігор Кальченко, підсумовуючи обговорення, наголосив, що питання складні, і тому для місцевих й центральних органів влади треба виробити чіткий алгоритм дій, який би допоміг зробити все можливе, щоб інформаційний простір Сумської області був захищений (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.11.2022 Знайомтеся! На івано-франківській мережевій станції "Західний полюс" (Івано-Франківськ-104.3 МГц, Яблуниця-92.4 МГц, Калуш-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення Калуш 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - новий ведучий - Юрій Сидоров. Тепер ранками Юрський - такий псевдонім Юрка у творчості та в ефірі - допомагатиме вам прокинутись бадьорими та на потрібній хвилі. Ось, що Юрський каже про себе: "Зазвичай я описую себе одним простим реченням: музикант душею, гітарист руками та вокаліст ротом. Й справді, музика - це все моє життя. Музику я слухаю, пишу і хочу нею ділитися, а також ділитися гарним настроєм, та усім що мені таке близьке. Саме цим я і займаюсь на найтеплішому Полюсі планети - Західному. Почуємося в ефірі на хвилі 104.3 FM!" Вже завтра, у вівторок 15 листопада о 8:00 (Джерело: Сторінка радіо "Західний полюс" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Вже 25-го листопада у прямому ефірі столична мережева станція "Радіо Байрактар" (Київ-98.5 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Чернігів-107.2 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Львів-107.2 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) одружить 10 пар закоханих і влаштує для них концерт у студії! Вітатимуть подружжя Друга Ріка, Tarabarova, Wellboy, Антитіла, ТІК, Анна Трінчер, Positiff, Міша Крупін, Spiv Brativ, Ivan NAVI, TamerlanAlena, М'ЯТА та ХАС. Дивіться трансляцію 25 листопада на сторінці Радіо Байрактар у Facebook. Партнер проєкту - Золотий Вік (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 У зв'язку з погодинним вимкненням світла, канівське "Радіо Магніт" (99.7 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) вносить корективи в етер, виключно, задля можливості бути на одній хвилі зі слухачами. Проєкт "Інформаційний ранок" виходитиме з 10:00 до 14:00. Це - вимушені тимчасові зміни етеру (Джерело: Сторінка "Радіо Магніт" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Сьогодні, у понеділок, 14 листопада, у програмі "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - друга частина інтерв'ю Голови Верховного Суду України Всеволода Князєва журналістці Наталії Соколенко. Початок розмови о 18:40. Всеволод Князєв розповість про суддівські інтриги напередодні з'їзду суддів і обрання членів Вищої ради правосуддя, про викорінення корупції як запобіжника від зазіхань путіна на Україну, а також про те, чи збережеться система господарських судів після війни. Відразу після завершення програми запис ефіру буде доступним на сайті Українського Радіо. Першу частину інтерв'ю можна прослухати за посиланням. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.11.2022 Жидачівське радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) продовжує цікавий радіопроєкт "Байки Сковороди", присвячений українському філософу, просвітителю-гуманісту, поету, всесвітньо відомому Григорію Сковороді, від Дня народження якого цьогоріч виповнюється 300 років. В ефірі 99,9 ФМ - мудрість Сковороди у байках від історика Василя БЛАГОГО. Ефір - сьогодні, у понеділок, 14-го листопада, о 18:30 та завтра, у вівторок, 15-го листопада, о 9:40 (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Сьогодні на хвилях Радіо Культура пролунає запис "Концерту для Міська Барбари" до дня народження легендарного музиканта. Слухайте хіти гурту "Мертвий півень" у виконанні Святослава Вакарчука, Христини Соловій, Сергія Жадана, Тараса Чубая, ТНМК та інших. Програма в ефірі з 17:00 до 18:00. Ведуча - Наталка Писанка (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 14.11.2022 "Радіо Свобода" отримало відзнаку Асоціації міжнародного мовлення у категорії "Постійне новинне висвітлення" за репортажі про війну в Україні. "Кореспонденти "Радіо Свобода" та телеканалу "Настоящее время", створеного "Радіо Свобода" з участю "Голосу Америки", перебувають у вирі подій: від бойових дій на лінії фронту до потоку біженців на кордоні, від лікарень із постраждалими до моторошної справи ідентифікації жертв воєнних злочинів", - прокоментували своє рішення в Асоціації. Також відзнаку отримала редакція AFP за висвітлення "війни з усіх кутів". Переміг у цій категорії британський телеканал ITN з матеріалами про політичний скандал Partygate у Великій Британії. У категорії "Гарячі новини" цього року перемогла редакція CNN International за висвітлення подій в Україні. У категорії "Довге аудіо" - редакція BВC Sounds із подкастом про війну Ukrainеcast-100 днів. У категорії "Спеціалізоване фактичне ТБ/відео" - редакція розслідувань каналу Al Jazeera з матеріалом про політичні процеси у США. У конкурсі брали участь десятки провідних міжнародних ЗМІ, від Австралії і Японії до Туреччини і Бразилії. Асоціація міжнародного мовлення відзначає теле-, радіо- та онлайн-мовників за роботу у професійній журналістиці. Секретаріат організації розташований у Великій Британії. Нагадаємо, 11 листопада мережа локальних ЗМІ Район.in.ua запустила нову локальну редакцію у Херсоні (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 14.11.2022 Анонс спецпроєкту до 25-річчя вінницького радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення і зв'язку. Друзі радіостанції, її партнери, і головне - співпробітникт, що працюють поза ефіром: ті, хто завжди лишається поза кадром, поза мікрофоном але постійно на робочому місці - ті, хто забезпечує якість звуку, надійність сигналу і добру, професійну творчу атмосферу радіостанції. Протягом 16-го листопада слухайте в авторських проєктах радіо "Місто над Бугом" інтерв'ю із гостями та співробітниками станції: радіо знайомить вас з усіма, хто працює для забезпечення ефіру, з тими, хто працює для вас, з тими, кому цього дня виповнюється 25 років (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Ранковому шоу [КАМТУҐЕЗА], що на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.), - 13 років. І весь цей час ведучі шоу дуже пишаються вами. Тим, які ви згуртовані, сміливі та сильні. Адже [КАМТУҐЕЗА] - це бути разом завжди, попри все. Надішліть на станцію фото, на якому ви - разом. З друзями, колегами, побратимами. Та вигравайте гроші на все, що зробить ваше коло ще міцнішим і теплішим. Разом ми можемо все! Реєструйтеся у формі за цим посиланням з 14-го листопада. Заявки приймаються до 10:00 09.12.2022. Партнер проекту - Торгова Марка PIN-UP. PIN-UP: Новий дизайн - нові перемоги. Офіційні правила участі в акції "Незламні, коли об'єднані" шукайте тут. Акція триває з 14.11.2022 по 09.12.2022 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2022 Якими б важкими не були обставини, життя триває і справжнє кохання на паузу не поставиш! Столична мережева станція "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Бахмут-106.6 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Рені-102.3 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) та весільний салон "Slanovskiy" шукає наречену! Плануєте весілля найближчим часом? Скористайтеся можливістю отримати весільну сукню! Надсилайте на студійний Viber або Telegram радіостанції за номером +380935854455 заплановану дату весілля, вкажіть місто свого проживання, напишіть власне ім'я. 15-го грудня, у прямому ефірі, шляхом жеребкування, буде обрано переможницю акції "Шукаємо наречену", яка отримує брендову сукню від весільного салону "Slanovskiy" (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Комплімент для ЗСУ! З вас комплімент - з радіостанції подарунок! До дня телерадіомовлення, мукачівська мережева станція "Закарпаття FM" (Холмець-101.6 МГц, Рокосово-101.9 МГц, Міжгір'я-104.1 МГц, Ясіня-104.4 МГц, Рахів-105.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) проводить розіграш подарунків! Радіостанція обожнює своїх слухачів, а ще більше - робити їм подарунки! Хочете виграти щось дуже-дуже класне? Щодня Діма і Ната в ефірі будуть називати літеру, на яку вам потрібно придумати три компліменти за відведенний час. Даруйте ЗСУ приємні слова, аби їх почула вся країна, та забирайте подарунки! Все що потрібно, надіслати свій номер телефону на Фейсбук-сторінку станції у особисті повідомлення та очікувати на дзвінок ведучих шоу "Ранкова варта". Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Закарпаття FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Отримайте шанс виграти 1000 грн від Лео Кераміка на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Реєструйтеся у вайбері LEO EXPERT BOT та напишіть слово "Люкс". Щобудня о 18:40 з-поміж усіх, хто зареєструвався, рендом обирає учасника гри. Це можете бути саме ви! Відповідайте в ефірі правильно на запитання ведучих, та отримуйте сертифікат на 1000 грн від Лео Кераміки. Якщо відповідь неправильна - наступного дня до суми додається ще 1000 грн! Знову неправильно? Люкс FM Львів додає ще 1000 грн! Так, у п'ятницю, максимальний виграш - 5000 грн від Леокераміки! Чат-бот можна знайти тут: https://pipe.bot/viber/15825 (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 Благодійна лотерея! Гурт KOZAK SYSTEM , який нещодавно був у Стрию, залишив слухачам стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) і глядачам Телеканалу "ЛАН" подарунки - два горнятка з автографами! Щоб отримати горнятко з автографом Івана Леньо, фронтмена гурту, треба викупити номерок благодійної лотереї, вартістю 50 грн. Кошти перераховуйте на банку: https://send.monobank.ua/jar/3sPCVocYfP. Номер картки банки 5375 4112 0477 0429. ОБОВ'ЯЗКОВО вкажіть у коментарі платежу своє прізвище та ім'я. Скрін оплати надсилайте на СтрийВайбер: 068 10 01 123!! Більше номерків - більше шансів отримати подарунок (номерки присвоюємо у порядку черги)! На виручені кошти радіостанція купить і відправить смаколиків для військових із Стрия, які зараз на передовій. І вже сьогодні, 14-го листопада, о 16:30 та о 17:30 рандомно розіграє по горнятку з автографом! Тому поспішайте (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 14.11.2022 "Рух Чесно" вимагає зняти нардепа Нестора Шуфрича з посади голови парламентського комітету свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій. "Ми, представники громадського сектору та ЗМІ, вимагаємо у Верховної Ради невідкладно розглянути постанову щодо зняття з посади голови Комітету з питань свободи слова фігуранта Реєстру держзрадників Нестора Шуфрича, який був обраним в 2019 році від забороненої партії ОПЗЖ. Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, які і інші народні депутати ОПЗЖ, досі мають право доступу до державної таємниці", - говориться в заяві. Рух нагадує, що зараз обидві групи, які утворилися після розпуску фракції "ОПЗЖ", мають значну кількість керівних посад в комітетах. "Збройні сили звільнили Херсон, армія виконує свої завдання. Проте держава може найбільш ефективно захищати свій суверенітет виключно тоді, коли всі її інструменти працюють на досягнення стратегічної цілі. І парламент є ключовим органом політичної системи, який має напрацьовувати інструменти на національному рівні", - говориться в заяві. Рух додає, що за дев'ять місяців повномасштабної російсько-української війни Верховний Суд заборонив 12 проросійських партій. Але представники цих партій, які мають представницькі мандати на місцевому і національному рівні, залишилися з тими ж повноваженнями, які в них були до 24 лютого 2022 року. Наразі в Комітеті з питань державної влади є на розгляді низка законопроєктів, які стосуються подальшої долі депутатів проросійських партій у місцевих радах та народних депутатів. Однак робота з напрацювання національної політики щодо проросійських партій заблокована через те, що належним чином не працює профільний комітет. "Мало того, голова цього комітету Андрій Клочко ("Слуга народу") лобіює законодавчу ініціативу представників ОПЗЖ, що взагалі є неприпустимим і ставить питання до якості кадрової політики парламенту загалом", - повідомляє "Рух Чесно". Відповідно, для напрацювання однієї з ключових політик держави в умовах війни громадські організації закликають невідкладно налагодити роботу Комітету з питань державної влади й у максимально стислі строки шляхом залучення експертів та громадського сектору виробити єдину політику і щодо депутатів від проросійських партій у місцевих радах, і щодо депутатів Верховної Ради. Нагадаємо, "ОПЗЖ" в Україні заборонили 20 червня. При цьому у СБУ повідомили про причетність провідних функціонерів "ОПЗЖ" до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі; поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України; пропаганди війни та насильства. Парламентська фракція "ОПЗЖ" налічувала 44 нардепи. Після 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, зі складу цієї фракції почали виходити окремі депутати. Повідомлялось, що заяви на вихід з фракції "ОПЗЖ" написали Вадим Столар, Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман. Пізніше 25 нардепів створили свою депутатську групу "Платформа за життя та мир". 14 квітня фракція "ОПЗЖ" припинила роботу у парламенті. РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу партій, які мають зв'язки з Росією. 14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони діяльності проросійських партій в Україні. З березня 2022 року в Україні діє законодавство про кримінальну відповідальність колаборантів. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією "Рух Чесно" працюють над створенням Реєстру ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів. Окрім "ОПЗЖ", в Україні вже заборонена діяльність "Опоблоку", партії "Наші" Євгена Мураєва, партії "Соціалісти", партії "Справедливість та розвиток", партії "Держава", партії "Блок Володимира Сальдо", "Партії Шарія", а також "Соціалістичної партії України" і "Прогресивної соцпартії України" Наталії Вітренко (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 14.11.2022 Українці у різних країнах світу: яким є їхнє життя, побут, культура і, головне - думки і позиції щодо нинішніх подій в Україні? Вінницьке радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) презентує спільний проєкт із відомими українськими радіожурналістами Олегом Білецьким та Юлією Галушкою - "ЕКСПАТИ". Це бесіди із еміґрантами про їхній життєвий досвід, участь у діяльності української діаспори та їхнє бачення України, яка бореться із Росією. Слухайте щопонеділка, о 22:10 в ефірі радіо "Місто над Бугом" 101.8 FM (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2022 А ось і свіженька порція нових треків на хвилях кам'янського "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.)! Що вам подобається більше у цьому плейлісті? ALYONA ALYONA & JERRY HEIL & GINGER MANE - ZOZULYA; ALYONA ALYONA - VYKINU 2; FIOLET - DIVCHYSKO; IVAN NAVI - TAM DE; JKLN- WELCOME TO UKRAINE; KALUSH ORCHESTRA - NASZE DOMY (FEAT. SZPAKU); KOLA & PROBASS - MALENKA DIVCHYNKA; SKYLERR - NAZVY MOE IMYA (ASPECT REMIX); WELLBOY - STYL; YAKTAK & SOBOL - POGLYAD; ZOZULYA - CHORNE I BILE (DIPIENS REMIX); TIESTO & CHARLI XCX - HOT IN IT; SHEBA - LET ME IN; BASTARD! - DON'T STOP THE PARTY. Вмикайте 104.4 FM - насолоджуйтеся музикою! Разом ми сила (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 13.11.2022 Гурт KOZAK SYSTEM, який нещодавно був у Стрию, залишив слухачам стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) і глядачам телеканалу ЛАН подарунки. І вже завтра вони знайдуть своїх власників! Що треба буде зробити - почуєте в ефірі на 101.0 Fm вже завтра, 14 листопада, та побачите в соцмережах Стрий FM і Телеканал ЛАН (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 13.11.2022 У столичної радіостанції "Прямий FM" (88.4 МГц та Інтернет-мовлення 192k.) з'явився ТГ канал, підписуйтесь та будьте оперативно в курсі всіх подій!!! Посилання - https://t.me/prmfm (Джерело: Сторінка Віктора Смірнова у соцмережі Facebook).
  • 12.11.2022 Учора в Херсоні відновилася трансляція українського телебачення. Зараз на 31 каналі у цифровому форматі Т2 жителям звільненого Херсона та навколишніх населених пунктів доступний один з українських каналів, який веде трансляцію єдиного новинного марафону. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр Держспецзв'язку. Тож, як зазначається, наші земляки на Херсонщині можуть отримувати оперативну й достовірну інформацію про перебіг воєнних дій та ситуацію в країні. "Здійснити це вдалося завдяки новим потужним передавачам, які надали Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення польські колеги - Компанія Emitel SA. Фахівці Концерну за кілька днів до звільнення правобережжя Херсонської області встановили передавач потужністю 4 кВт у Миколаївській області неподалік наявної тоді лінії розмежування", - йдеться у повідомленні. Також у Концерні повідомили, що жителі Херсонської області також можуть слухати у FM-діапазоні перший канал українського радіо на частоті 92,0 МГц. Потужності сигналу достатньо для того, щоб прийняти його навіть в окремих районах поки що окупованої частини Херсонщини. "Зараз здійснюємо трансляцію лише одного каналу українського телебачення та радіо, оскільки для нас першочерговим завданням було максимально оперативно забезпечити українців доступом до інформації. Ми дякуємо нашим польським партнерам за обладнання, яке дало можливість повернути українське теле- та радіомовлення на звільнені території", - зазначив технічний директор Концерну Сергій Семерей (Джерело: Портал "Цензор.НЕТ").
  • 12.11.2022 Доступ до українських медіа на визволених Херсонщині та Миколаївщині є одним із пріоритетних завдань Міністерства культури та інформаційної політики. Про це під час брифінгу у "Медіацентрі Україна" сказав заступник міністра Тарас Шевченко. "Одним із перших (завдань) для нашого міністерства буде повернення на усі звільнені території Херсонщини, частини Миколаївщини доступу українських громадян до українських засобів масової інформації", - наголосив Шевченко. У цьому напрямку роботи міністерство врахує досвід із забезпечення інформацією та українськими медіа громадян, які мешкають на визволених територіях Харківщини, Донеччини та Луганщини. Нагадаємо, 11 листопада на Херсонщині відновили трансляцію українського телебачення. Відступаючи, російські загарбники 10 листопада намагалися підрвати телевежу, однак змогли знищити тільки її передавальний центр. Херсон був єдиним обласним центром, який Росія тимчасово окупувала після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. 11 листопада Збройні сили України почали звільняти Херсон від російських загарбників. З цієї нагоди українські медіа провели флешмоб. додавши до айдентики зображення кавуна (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 12.11.2022 17 листопада о 16:00 у студентській світлиці другого Колегіуму відбудеться презентація студентського радіо УКУ. Це онлайн-радіостанція заснована студентами Школи журналістики та комунікацій УКУ.Упродовж семестру магістри програм "Журналістика" та "Медіакомунікації" працювали над створенням власного проєкту у межах курсу "Креативні аудіоформати". Допомагали їм у цьому багаторічні експерти у сфері радіомовлення, творці радіо "Ми з України" Ольга Боровець та Михайло Безпалько. Паралельно з вивченням особливостей запуску радіо та основ підготовки подкастів і аудіопрограм студенти дослідили ринок музичних вподобань аудиторії УКУ. "Ми хотіли створити таку студентську ініціативу, яка б об'єднувала увесь голос спільноти УКУ та могла транслювати його назовні, - розповідає програмна директорка радіо Ніна Бондар - Наразі ми вже маємо низку авторських програм від студентів Школи, з якими плануємо вийти в ефір вже з наступного тижня. Наші ведучі проробили велику роботу. Зараз наша технічна команда тестує звук та безперебійність мовлення, щоб увірватися в усі студпростори, кафетерії, трапезні якісним матеріалом". Як розповідають творці проєкту, на студентському радіо буде багато якісної української та закордонної музики, а також авторських програм від студентів та викладачів університету. На слухачів чекають випуски новин, тематичні програми на різноманітну тематику - від кіно до психології. А ще ток-шоу, поради від духівників, тематичні інтерв'ю з експертами та навіть програма святкових вітань. До слова, це вже не перший досвід запуску студентського радіо в УКУ. Раніше різні покоління студентів працювали над радіопроєктами "УКУпочці" та "Радіо 412". "Головна мета запуску радіо - бажання створити платформу, яка об'єднує студентів, і запропонувати простір для поширення якісного і ціннісного матеріалу. Це своєрідна співпраця між викладачами та студентами для побудови горизонтальних відносин і спільноти. Звісно, для студентів Школи журналістики та комунікацій УКУ це прикладний навчальний приклад, який можна ретельно пропрацювати від основ менеджменту до особливостей комунікацій і промоції проєкту. Радіо - це доступний інструмент для всіх студентів УКУ, аби "запакувати" свої знання та ідеї у публічні творчі формати. Ми сповна відкриті до будь-яких пропозицій, готові співпрацювати", - ділиться о. Андрій Шестак, директор Школи журналістики та комунікацій УКУ. Під час презентації проєкту буде нагода послухати радіомедійників різних поколінь та дізнатися більше про місію та структуру радіо. Переглянути описи майбутніх радіопрограм та послухати "Радіо УКУ. Студентське" у прямому ефірі можна за лінком (Джерело: Сайт Українського Католицького Університету).
  • 11.11.2022 У деокупованому Херсоні Українське Радіо можна приймати на FM-частоті 92.0 МГц (FM) і на середніх хвилях 1278 кГц (AM). Слухайте ефір цілодобово. Оскільки в Херсоні відсутня електроенергія - Українське Радіо на цих частотах повідомить вам про повітряні тривоги. На півночі Херсонщини (Нововоронцовка, Давидів Брід, Велика Олександрівка, Велика Лепетиха) також чути Українське радіо на частоті 103.0 МГц (FM) та Радіо Культура на хвилі 90.0 МГц. На межі Миколаївської та Херсонської областей в бік Миколаєва слухайте Радіо Промінь на частоті 88.8 МГц та Радіо Культура на частоті 100.1 МГц (Джерело: Сторінка Українського радіо у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 У понеділок, 14 листопада, о 17:00 на хвилях Радіо Культура вперше прозвучить радіоверсія концерту пам'яті легендарного українського музиканта й актора Міська Барбари, який відбувся на початку року в Будинку звукозапису Українського Радіо. Концерт було організовано за ініціативи Світлани Олешко у партнерстві з Українським Радіо, інформаційні партнери: Радіо Промінь, Радіо Культура та Суспільне Культура. Провели захід Галина Бабій та Юрій Андрухович. "Я дуже дякую усім підрозділам та співробітникам Суспільного за співпрацю та підтримку. Дякую ведучим концерту та всім артистам і виконавцям за любов та повагу до Міська Барбари і його творчості", - зазначила Світлана Олешко. Дивіться як це було за посиланням. 17 лютого 2022 року, рівно за тиждень до повномасштабного вторгнення росії на територію України, в Будинку звукозапису Українського Радіо відбувся концерт, під час якого відомі українські гурти та виконавці заспівали кавери на пісні Міська Барбари й гурту "Мертвий Півень", співзасновником і вокалістом якого був Барбара. В радіоверсії концерту, прем'єра якого відбудеться у День народження артиста, 14 листопада прозвучать такі композиції: Христина Соловій "Я помру від застуди"; Сестри Тельнюк "Госпітальєрка"; Сестри Тельнюк "Назавжди"; Юрко Єфремов "Танцюй зі мною"; Юрко Єфремов "Галичина"; Крихітка "Поцілунок"; Тарас Чубай "Для тебе"; Тарас Чубай "Біжу, стрибаю через калюжі"; Юрій Андрухович з "Сон Сови" "Етюд з воронами"; Сергій Фоменко (гурт "Мандри") "Брат, піво кончілось"; Святослав Вакарчук "Ми помрем не в Парижі"; ТНМК -"Холодно"; Kozak System - "Ти Моя Проблема". Завершиться концерт уривком із п'єси Сергія Жадана "Радіошансон: вісім історій про Юру Зойфера" у виконанні автора. Між піснями слухачі зможуть почути щемкі спогади друзів та близьких Міська Барбари, а також цікаві факти з його творчого та особистого життя. Суспільне Культура у цей день о 20:00 покаже телеверсію концерту. Будинок звукозапису Українського Радіо - один із найбільших студійних звукозаписувальних майданчиків Європи. Концертно-студійний комплекс Українського радіо входить до складу Національної суспільної телерадіокомпанії України. Велика концертна студія Будинку звукозапису є репетиційною базою та головним концертним майданчиком для творчих колективів - радіоансамблів Українського радіо: Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського Радіо; Академічної хорової капели Українського Радіо; Академічного оркестру народної та популярної музики Українського Радіо; Великого дитячого хору Українського Радіо; Тріо бандуристок Українського Радіо. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.11.2022 Бориславська радіостанція "Радіо "Слово" (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення) представляє проєкт "КНИГА ДЛЯ ВАС": До ювілею бориславської поетеси Галини Британ. Слухайте завтра, у суботу, 12-го листопада, о 13:30 та о 19:30 (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 Генератор дасть енергію! Для безперервної роботи столичнійсателітарній мережевій станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) потрібен генератор на 4-5 кВт! Важлива і потрібна Ваша фінансова підтримка! Якщо у Вас рахунок у Приватбанку - зручно так: Картка ТРК "Еммануїл" в ПриватБанку 5169 3351 0043 2026. Призначення платежу: Добровільна допомога, без ПДВ. А через будь-який банк України перекази в гривнях: ТОВ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ "Еммануїл". ЄДРПОУ 31407946. АТ КБ "ПРИВАТБАНК": UA903052990000026002016705602. Призначення платежу: Добровільна допомога, без ПДВ (дуже важливо писати саме таке призначення платежу). Телефон бухгалтера для уточнень: +38 (099) 207-58-22. Заздалегідь вдячні! (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 Сьогодні, у п'ятницю, 11 листопада, у програмі "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - перша частина інтерв'ю Голови Верховного Суду України Всеволода Князєва журналістці Наталії Соколенко. Початок розмови о 18:40. Всеволод Князєв розповість про правосуддя під час воєнного стану, про позов проти Верховного Суду колишнього судді Богдана Львова, про суддів-зрадників і про тих, хто не пішов служити окупантам навіть під тортурами. Відразу після завершення програми запис ефіру буде доступним на сайті Українського Радіо. Друга частина інтерв'ю вийде у понеділок, 14 листопада, також о 18:40. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.11.2022 Як війна змінила життя кожного з нас? Чи можна полегшити адаптацію до нового? Що і хто може змінити, а що вже лишиться незмінним? Про проблеми, які болять українцям і про те, як їх можна вирішити - слухайте у програмі "Нові правила" щоп'ятниці та щонеділі о 18:30 в ефірі богуславської мережевої станції "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Коронавірус в умовах війни - який стан справ на цьому фронті? Чи не забула держава про це питання? Що говорять медики про вакцинацію та яка ситуація з ковідом на передовій? Програму "Нові правила" саме на цю тему слухайте вже сьогодні о 18:30 на Богуслав FM (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 9 листопада відбувся Всеукраїнський флешмоб - Радіодиктант національної єдності. Текст написала українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик. Про головні рекорди та проміжні підсумки радіодиктанту в ефірі Українського радіо розповіли член правління Суспільного мовлення Дмитро Хоркін та виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько. Про рекордні показники. "Українське радіо слухала багатомільйонна аудиторія. Ми в трендах усіх соціальних мереж. Здавалося б, радіо, а може "порвати" всі соціальні мережі. Уже четвертий рік поспіль ми номер 1 за пошуком Google. Наше відео із трансляцією радіодиктанту Суспільне Новини посіло друге місце в трендах YouTube. Також хочу згадати про Рому Коляду, який справді став символом цієї трансляції радіодиктанту, і його емоційні слова про цей текст, який багатьох зачепив, у ТіkTok має вже два мільйони переглядів і 200 тисяч вподобань. Ми отримали масу позитивних відгуків. Зараз на сайті Українського Радіо та Суспільне Новини є текст, і можна перевірити диктант", - розповів Дмитро Хоркін. Водночас виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько зазначає, що учасники Всеукраїнського флешмобу надсилають дуже багато листів. "Цього року дуже багато листів. Ми вже отримали 30 тисяч листів. І це лише електронні листи, адже паперових ще немає. Нам листи несуть люди відразу на Хрещатик, 26. Вони надсилають їх і в месенджері. Тобто в нас масова кількість листів. Такого в нас ще не було", - каже вона. Про написання диктанту. "Це особливий рік, тому що навіть ті люди, які говорили російською в побуті, перейшли на українську мову і, звичайно, хотіли долучитися до цього флешмобу. До того ж, за кордоном дуже багато наших біженців, які змушені були тікати й рятувати своє життя, але їхня батьківщина - Україна, мова їхня - українська, вони хочуть в унісон з усіма писати. І вони написали та надсилають листи. Також писали діти молодшого віку, зокрема 12-13 років. Не завжди вони долучаються. Писали диктант й у посольствах, зокрема посли та дипломати, яких було більше, ніж щороку. А також і в Антарктиді з пінгвінами, і в Австралії з кенгуру. Але найцінніше для нас - це те, що писали наші бійці на передовій та хотіли зробити це спільно з усіма. Наші колеги у філіях писали в бомбосховищі, бо раптом повітряна тривога. Усі писали емоційно. Дехто плакав. Ольга Молоцька, наша колега, писала на руїнах свого будинку під Києвом з радіоприймачем. Вона дуже хотіла це зробити саме вдома. Знаково, що вона родом з Маріуполя. Тобто один раз вона вже поїхала з дому, і знову її новий облаштований будинок зруйнували росіяни", - зазначила Шелудько. Про перевірку диктанту. "Перевіряти диктант будуть прогресивні вчителі. Це велика вчительська спільнота EdCamp. Це довірені люди, які вже не вперше з нами співпрацюють. Раніше їх головний осередок був у Харкові, але зараз вони були змушені евакуюватися й роз'їхатися по всій Україні і за її межі. Проте це їм не завадить швидко і фахово перевірити всі листи. Ми сподіваємося, що вони встигнуть до середини грудня, і ми зможемо оприлюднити результати та назвати переможців, яким надішлемо подарунки", - розповіла Юлія Шелудько. Чому попри війну люди пишуть радіодиктант. "Уже 22 роки постіль ми проводимо Радіодиктант національної єдності на Українському радіо. І це має бути константа. На всіх головних радіостанціях світу є такі проєкти радіодиктанту. Вони дуже різні. І мені дуже приємно, що ми зачепили емоції людей щодо цього тексту про дім. Це для нас не є чужим. Добре, що ми об'єдналися разом. Нехай це буде щорічним святом і далі на майбутнє, коли в День писемності і мови ми слухатимемо Українське радіо", - каже Дмитро Хоркін (Джерело: Сайт Суспільне. Культура).
  • 11.11.2022 З понеділка по п'ятницю о 10:20 на хвилі харківського радіо "NovaLine" (Куп'янськ-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 192k., Інтернет-мовлення 192k. ogg, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) - гра "Радioicпит". Вдосконалюйте знання рідної мови разом на Novaline.fm (Джерело: Сторінка радіо "NovaLine" у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 Щоденно (крім неділі) о 8:00, 11:00, 13:00, 14:30, 17:00, 18:30, 20:00 - новини на хвилі бориславського "Радіо "Слово" (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення) (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" у соцмережі Facebook).
  • 11.11.2022 Радіодиктант національної єдності-2022 писали сотні тисяч українців по всьому світі. Протягом 48 годин на діджитал-платформах Суспільного Радіодиктант набрав понад 650 тисяч переглядів. Завдяки розгалуженій сітці FM-покриття та середніх хвиль Радіодиктант могли чути люди в усіх куточках України, навіть за відсутності інтернету та електропостачання у найменших населених пунктах країни. Про це повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін в ефірі програми "Сьогодні. Вдень" на Українському Радіо. "З кожним роком Радіодиктант стає все більш помітною подією. Четвертий рік поспіль 9 листопада слово "Радіодиктант" очолює рейтинг пошукових запитів у Гугл. Протягом 9-10 листопада трансляція Радіодиктанту на Суспільне Новини посіла друге місце у трендах YouTube, а відеоролик з емоційними словами ведучого Радіодиктанту Романа Коляди набрав уже понад два мільйони переглядів у мережі TikTok", - повідомив Дмитро Хоркін. Радіодиктант національної єдності традиційно писали на всіх континентах, навіть у зоні бойових дій, люди різного віку та сфер занять. Українці створили фізичні майданчики для написання, зокрема, в ОАЕ, Польщі, Естонії, Німеччині, Австралії. Транслювали подію європейські мовники, зокрема Польське Радіо для України, Radio Romania та інші. За словами Юлії Шелудько, координаторки проєкту, Українське Радіо отримало вже 30 тисяч листів тільки електронною поштою. "На паперові листи ще чекаємо. Але люди приносять їх навіть особисто. Кількість листів дуже велика, такого ще не було", - розповіла вона в ефірі Українського Радіо. Остаточні результати Радіодиктанту будуть відомі у середині грудня, коли організатори Радіодиктанту перевірять всі отримані листи. У цьому Українському Радіо вже традиційно допомагають партнери з вчительської спільноти EdCamp. "Раніше її учасники знаходилися в Харкові, а зараз - по всій Україні. Але до середини грудня вони впораються, ми підіб'ємо підсумки й оголосимо переможців Радіодиктанту національної єдності-2022", - повідомила Юлія Шелудько. Текст Радіодиктанту національної єдності вже опубліковано на сайті Українського радіо. А о 13:10 у програмі "Радіодиктант у деталях" у спільному ефірі Українського Радіо та Радіо Культура на вас чекає аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту від мовознавиці Лариси Масенко. Нагадаємо, текст Радіодиктанту національної єдності-2022 "Твій дім" написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Прямоефірну трансляцію провів ведучий Українського Радіо Роман Коляда, на локації в школі працювала ведуча Першого каналу Суспільного Мовлення Інна Москвіна. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.11.2022 Українське радіо публікує текст XXII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2022, який написала українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик: "Розкажи мені про свій дім. Той, що пам'ятає твої перші хиткі кроки і береже щорічні зарубки часу, залишені рукою матері на одвірку. // Розкажи про його запах - теплий сонний дух книжкових полиць, побитого шашелем креденса, жовтого супу з терпкою петрушкою. Або, може, навпаки - бадьорі пахощі фарби, лаку, новизни; як же довго, чи не пів життя мріялося про власний дім! // Розкажи про його скрипи і шерехи, тіні й залиті світлом кімнати, безтурботний сміх або надтріснуті голоси, які зненацька напівголосно заговорили про те, що, ймовірно, більше нічого не буде як раніше. // Насуплений, пошрамований, із заклеєними навхрест шибками, твій дім, беззахисний під час великої біди, тепер щосили намагається бути фортецею: десь у його нутрощах - у темному, незатишному підвалі - часто ховаються від обстрілів люди і домашні звірі. // А деколи дім здатен уміститися до розмірів валізи. Всі ми тепер, мов ті равлики, знаємо ціну великих переселень. // Та головне - це місце сили і пам'яті роду. З нього черпали снагу твої попередники, перемелені жорнами темних часів, - війнами, репресіями, боротьбою з двоголовою гідрою. Їх ламали, а вони билися за право вижити й зберегти в собі свій дім. От як і ми тепер. // Я точно знаю, він вистоїть, виборсається, дочекається твого схвильованого вигуку: "Я вдома!". А ти про все-все мені розкажеш.". О 12:10 в ефірі Українського радіо та радіо "Культура" про деталі цьогорічного Радіодиктанту національної єдності у прямому ефірі розкажуть член Правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін та виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько. А о 13.10 відбудеться розбір диктанту із мовознавицею Ларисою Масенко (Джерело: Сайт Суспільного радіо).
  • 10.11.2022 У п'ятницю, 11 листопада об 11 годині на сайті Українського Радіо та Суспільного Мовлення буде оприлюднено текст XXII Радіодиктанту національної єдності. О 12:10 в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура у програмі "Сьогодні. Вдень" про деталі цьогорічного Радіодиктанту національної єдності у прямому ефірі розкажуть член правління, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін та виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько. Ведуча програми - Ірина Славінська. Цього ж дня у проєкті "Радіодиктант у деталях" у спільному ефірі Українського Радіо та Радіо Культура о 13:10 буде зроблено аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту, який проведе мовознавиця Лариса Масенко. Нагадаємо, текст Радіодиктанту національної єдності-2022 "Твій дім" написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Прямоефірну трансляцію провів ведучий Українського Радіо Роман Коляда, на локації в школі працювала ведуча Першого каналу Суспільного Мовлення Інна Москвіна. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт Суспільного радіо).
  • 10.11.2022 Сьогодні вдень російські військові підірвали передавальний центр херсонської телевежі. Про це регіональному представнику ІМІ повідомили місцеві мешканці. За словами співбесідників, сама телевежа ціла. Окрім того, росіяни підірвали частину веж мобільного зв'язку та знеструмили місто. Зв'язок із зовнішнім світом є тільки в районі Антонівки, що неподалік Херсона. Нагадаємо, 3 березня в Херсоні окупанти захопили приміщення філії Суспільного. Навколо будівлі озброєні чоловіки встановили розтяжки. Також окупанти, які захопили студію телебачення та телецентр, відімкнули телевізійний сигнал українського телебачення та почали транслювати пропаганду через Т2. Крім того, російські військові розікрали філію "Суспільне Херсон". Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами захоплення та мінування силовиками рф будівлі херсонського філіалу Суспільного мовника. Провадження відкрито за ст. 341, ч. 1 ст. 438 КК України - захоплення державних або громадських будівель, споруд, а також порушення законів та звичаїв війни (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.11.2022 Кількість тих, хто взяв участь у написанні радіодиктанту національної єдності, станом на 10 листопада вже перевершила попередні рекорди та становить десятки тисяч. Про це повідомила Юлія Шелудько, виконавча продюсерка "Українського радіо", координаторка проєкту "Радіодиктант національної єдності" у Медіацентрі Україна - Укрінформ. "Торік кількість робіт була значно меншою, ніж станом на зараз. Це кілька десятків тисяч. Ми ще очікуємо на паперові листи, їх ще надсилають із сьогоднішнім грифом. Але це однозначно перевершило всі рекорди, які раніше ми встановлювали. Було 10 тисяч, було до 20 тисяч минулого року, але цього вже більше", - сказала Юлія Шелудько. За її словами, підрахувати точну кількість учасників складно, адже не всі надсилають на перевірку свої роботи. Також були складнощі з організацією події через війну. "У цих умовах було складно організувати цю подію, особливо складно було організувати локації. Тому що безпека людей понад усе і ми не були впевнені, що в цей момент не буде повітряної тривоги або не вимкнуть світло. Тому усі міста у яких писали, були першопочатково в бомбосховищі. Чернігів, Львів, Чернівці, Миколаїв - Одеса взагалі в каткомбах писала. Було багато іноземних локацій, у них не було безпекових перешкод. І на фронті також писали. Це те, за що варто віддати належне і подякувати воїнам, що вони в ту мить, коли могли перепочити чи випити гарячого чаю, писали радіодиктант", - зазначила Юлія Шелудько. За її ж словами, за кілька годин на тіктоку було більше мільйона переглядів радіодиктанту. Нагадаємо, 9 листопада, у День української писемності, українці в різних країнах світу писали 22-ий Радіодиктант національної єдності. Текст диктанту авторства Ірини Цілик мав назву "Твій дім". У прямому ефірі його читала Ада Роговцева. Радіодиктант транслювали на всіх платформах Суспільного. Для надсилання диктанту на перевірку була рівно доба, до 11:00 10 листопада (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 10.10.2022 9 листопада, в День української писемності та мови, відбувся Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022. До його написання долучилися українці з усього світу, серед яких і українські зірки. Текст "Твій дім" написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Прямоефірну трансляцію провів ведучий Українського Радіо Роман Коляда, на локації в школі працювала ведуча Першого каналу Суспільного Мовлення Інна Москвіна. Розповідаємо, як проходило написання Радіодиктанту, хто брав участь та які емоції у них викликав найбільший флешмоб з популяризації української мови. "Радіодиктант сьогодні - це сигнал про те, що наша боротьба за життя продовжується і саме життя продовжується", - прокоментував подію Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення. Писали Радіодиктант, уже традиційно, на всіх континентах: українці створили фізичні майданчики для написання, зокрема, в ОАЕ, Польщі, Естонії, Німеччині, Австралії. Транслювали подію європейські мовники, зокрема Польське Радіо для України, Radio Romania та інші. В ефірі Суспільного мовника акторка та телеведуча Наталя Сумська поділилася враженнями від диктанту: "Я більше думала про сам текст, наш ведучий був абсолютно правий, що дуже важко втриматися і менше думати про правопис. Сьогодні це дуже хвилюючий текст. Я просто завдячую та ґратулюю пані Ірині, що саме в такий час вона описала цей стан".Серед тих, хто долучився до написанню диктанту - мовний активіст і блогер Данило Гайдамаха, співачка Юлія Юріна (ЮЮ) і репер Freel. В Одесі Всеукраїнський радіодиктант провели у катакомбах. Всього диктант там писали 45 людей. Для цього учасники спустилися на глибину близька 20 метрів і пройшли близько 600 метрів підземними коридорами. Реакція в соцмережах. Акторка Римма Зюбіна пораділа на своїй сторінці у Facebook, що комусь сподобалась її пропозиція, висловлена під час ефіру 20-го Радіодиктанту, аби кожного року диктант читали найкращі актори і митці. Радіодиктант писала 44-а окрема артилерійська бригада імені гетьмана Данила Апостола. "Війна війною, а диктант ніхто не відміняв! Диктант Національної єдності на передовій. Наша зброя - наша мова. Ми - українці. Ми гордимось цим. Наша мова - найкраща. Наші воїни - найсильніші. Наш дім - Україна. І ми обов'язково його повернемо, всього, рідного і неподільного", - повідомили на сторінці артбригади. Український режисер та сценарист Наріман Алієв ("Додому") писав диктант в окремому зошиті та ще багато жартував про нього в своєму Twitter. Українську метеорологиню, телеведучу та блогерку Наталку Діденко текст диктанту розчулив. І не тільки її. Голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас також долучився до написання Радіодиктанту. Він зауважив, що вражений тим, що навіть у таких складних умовах процвітає "чудова традиція організації диктантів національної єдності", і це, за словами посла ЄС, є ще однією ознакою неймовірної стійкості України.Каша Сальцова, солістка гурту "Крихітка", зазначила, як іще можна сказати, що ти з України. Фінальне прочитання тексту було дуже емоційним. Ведучий Суспільного Роман Коляда не стримав сліз та сказав: "Я ще протримаюся 20 хвилин, а потім піду пореву". Як стало відомо, його дім знищили російські окупанти. Якщо ви бажаєте надіслати свою роботу на перевірку, це потрібно зробити не пізніше 10 листопада. Перевірятиме роботи найчисленніший незалежний освітянський рух в Україні EdСamp Ukraine, який об'єднав понад 35 000 освітян. Результати та переможці будуть оприлюднені в ефірі Українського Радіо у грудні. Для перевірки потрібно: 1. Надіслати паперового листа за адресою:?м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.?Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада. 11 листопада об 11:00 текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення. Одразу після завершення Радіодиктанту національної єдності на телеканалі Суспільне Культура вийде в ефір спецвипуск програми "Культурний інстинкт" о 12:00. 11 листопада у проєкті "Радіодиктант у деталях" у спільному ефірі Українського Радіо та Радіо Культура о 13:10 буде зроблено аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту з мовознавицею Ларисою Масенко (Джерело: Сайт Суспільне. Культура).
  • 10.11.2022 Столична радіостанція "Радіо Максимум" (94.2 МГц) відновила самостійне мовлення. Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з композицій сучасних українських та західних виконавців, інформаційні блоки ("Новини для незламних"), рубрики "Суперхіт 90-х", "Погода незламної країни", "Чотири лапи", джинґли та рекламні блоки. Слоґан станції - "Радіо незламних". Нагадаємо - після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 24-го лютого "Радіо Максимум" припинило самостійне мовлення і протягом певного часу разом із іншими радіостанціями групи "Люкс" ("Люкс FM" та "Radio Nostalgie" 99FM) транслювала звукову доріжку телеканалу "24 Новини". Згодом - після відновлення самостійного мовлення радіостанції "Люкс FM" - в ефірі "Радіо Максимум" дублювався її ефір в рамках спільного проєкту. Наразі поки немає інформації про те, чи мовлення "Радіо Максимум" відновлено по всій мережі, однак, загалом вона складається з наступних населених пунктів (на підконтрольній території): Київ-94.2 МГц, Лозова (Тернопіль)-88.1 МГц, Луцьк-88.7 МГц, Антопіль (Рівне)-90.0 МГц, Полтава-92.4 МГц, Львів-102.1 МГц, Славське-102.1 МГц, Івано-Франківськ-104.7 МГц, Черкаси-101.0 МГц, Запоріжжя-101.8 МГц, Прилуки-102.8 МГц, Харків-104.0 МГц, Кропивницький-104.2 МГц, Одеса-107.4 МГц, Дніпро-107.7 МГц. Також станція доступна онлайн - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ і Інтернет-мовлення 264k. (Власна інформація).
  • 10.11.2022 Вчора, 9 листопада, о 16:50 почалося довгоочікуване мовлення харківської радіостанції "NovaLine" у Куп'янську Харківської області. Налаштовуйте свої приймачі на хвилю FM 107.3 MHz. А у станції тепер фактично 2 дня народження - 14 жовтня 2021 почалося мовлення в internet (Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 192k., Інтернет-мовлення 192k. ogg, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) і 9 листопада 2022 - FM 107.3 MHz. Приєднуйтесь до етеру радіо "NovaLine"! (Джерело: Сторінка радіо "NovaLine" у соцмережі Facebook).
  • 10.11.2022 Псс, ви чули, що Слава і Таня живуть разом?? Так- так, Слава Дьомін і Таня Татарченко тепер мешкають разом в твоєму Telegram! Протягом всього дня ведучі люксового шоу "Зарядка" на хвилях столичної мережевої станції "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) діляться з вами класним настроєм, найпозитивнішими новинами та своїм закулісним життям в Тєлєгє. Знаходьте та підписуйтеся на розважальний Telegram "Слава+Таня" і проводьте кожен день у люксовому ритмі! Люкс ФМ! Включайте настрій перемоги! Адреса каналу - https://t.me/Slava_plus_Tanya (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM" у соцмережі Facebook).
  • 10.11.2022 Столична мережева радіостанція "Радіо Байрактар" (Київ-98.5 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Чернігів-107.2 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Львів-107.2 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) шукає ведучих для ранкового шоу. Досвід роботи в медіа не є обов'язковим, натомість життєвий досвід та вміння ділитись ним будуть неябиякою перевагою. Також необхідна готовність постійно прокидатись дуже зранку та швидко входити в робочий ритм. Зате ваш робочий день завершуватиметься ще до обіду. Станьте частиною радіостанції, що виникла у справді історичний момент життя України! Якщо для вас уже давно все однозначно і ви знаєте, що означає "р***і - п***а", запишіть розповідь про себе у голосовому чи відеоповідомленні та надішліть за адресою , вказавши контактний номер телефону (Джерело: Сторінка Віталія Дроздова у соцмережі Facebook).
  • 9.11.2022 Авторка тексту радіодиктанту режисерка Ірина Цілик стала першою жінкою, яка написала текст для радіодиктанту за 22 роки його існування. Вона розповіла Суспільному, чому обрала тему "дому" та яку ідею хотіла донести до українців. "Тема швидко знайшлася. Мені хотілося в ці 200 знаків, в цей короткий обсяг вкласти розуміння того, що дім - це і той дім в якому ми виросли, тобто це дім нашого дитинства. Але також дім - це не тільки будинок. Дім - це щось більше. Дім - це наша країна, і мова на яку ми можемо спертися", - сказала Цілик. "Головне мені хотілося в цей текст вкласти ідею того, що дім - це те, що в нас ніхто не може забрати", - розповіла авторка. Вона додала, що, коли їй запропонували написати текст, спочатку хвилювалась, але згодом зрозуміла, що це шанс донести до українців ідею єдності. "Виявилося, що я перша жінка, яка написала текст для радіодиктанту за 22 роки існування, це все мене підкупило, я подумала - ого, круто", - сказала вона. Цілик спостерігала за тим, як українці пишуть її текст з різних куточків України та світу. "Я наплакалася ще в процесі, бо я дивилася, як це відбувалося і ці всі кадри, де люди пишуть в аудиторіях, в катакомбах, в якихось далеких країнах, куди війна рознесла українців - я проплакала всі ці 20 хвилин, а потім мені почали "сипатися" відгуки. Є відчуття, що багатьом це відгукнулося і це те, чого я хотіла. Бо радіодиктант для мене - це не стільки про помилки, скільки про цей діалог, полілог і про акт єдності між нами, особливо цього року, тому що цей рік, він особливий", - зазначила вона. У середу 9 листопада у День української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності. Диктант тривав 20 хвилин (Джерело: Сайт Суспільне. Новини).
  • 9.11.2022 9 листопада, у День української писемності та мови, Суспільне Мовлення провело 22-й Радіодиктант національної єдності. Ініціатором цього флешмобу в 2000 році стала команда Українського Радіо. Відтоді українці, у якій країні світу не були б у цей день, об'єднуються довкола рідної мови. "Сьогодні мова - це один з інструментів нашої перемоги. Хочеться, щоб всі українці це розуміли і підтримували такі ініціативи, - упевнена редакторка Українського Радіо Рось Альона Ніколенко. - Адже мова - це історія наших дідів та батьків, а ми є носіями цього скарбу для наших дітей. Цей Радіодиктант єднає нас, як націю вільних та незалежних". Працівники Суспільне Черкаси писали Радіодиктант разом з військовослужбовцями 118-ї бригади територіальної оборони ЗСУ у Черкаській області. Бійці бригади беруть участь у бойових діях, у жовтні цього року з рук президента України отримали Бойовий прапор. "Це перекличка своїх. Своїх за ідеєю, духом і баченням майбутнього, - каже старший солдат Володимир Мукан. - За останні 7 років я жодного разу не пропустив цієї події. Торік заради написання диктанту зумисне переніс свою участь у зустрічі із членами правління найбільшої страхової компанії центральної Європи, де я працюю". Військовослужбовиця Вікторія Пономаренко теж пише диктант не вперше. Кілька років поспіль долучалася до акції разом з колегами із наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Цьогоріч для неї "не у вишиванці в університетській аудиторії, а у військових строях і у воєнний час" флешмоб набуває особливого значення. "Українці вкотре вразили весь світ своєю незламністю, винятковою мужністю, сміливістю і єдністю. Українська армія щодня виборює непорушне право на недоторканність кордонів нашої держави, знищуючи російського агресора, - наголошує військовослужбовиця. - Українська мова для наших воїнів - це водночас потужна зброя і могутні слова молитви, покликані захистити національну самобутність України, генетичний код української нації. Мова єднає, додає сили і впевненості, бо вона несе добро, любов і непохитну віру в нашу Перемогу". "Є й практична складова вживання мови військовими - ідентифікація "свій-чужий". Тому під час бойових дій наші воїни розмовляють по раціях лише українською, різноманітні паролі та кодові слова створюють саме із питомо українських слів чи діалектів. Українську ворогу важче зрозуміти", - додає Володимир Мукан. Вікторія і Володимир упевнені, що для українців важливо говорити українською, навіть лаятись українською. "Українська - м'яка, тепла, багата, цікава своїми зворотами, діалектною лексикою, має особливий шарм навіть у неперевершено-крутій лайці героїв творів І. Нечуя-Левицького, О. Довженка та багатьох інших митців української культури", - підкреслює захисниця. На думку Володимира Мукана, "Російська - це мова ворога. Кожен має визначитися, з ким він". Зараз ми прагнемо захистити і зберегти свою країну, і впевнені, що це треба робити на всіх фронтах. "З початку повномасштабної війни Українське Радіо Рось продовжило нести інформаційну варту на Черкащині. Але це вже інші відчуття, інша відповідальність перед слухачами, інші історії. Більше про підтримку, волонтерство, про жагу до життя. Це ще більша повага до рідної мови і рідного слова. І важливо, що цю боротьбу ми ведемо разом з нашими слухачами", - каже редактор Українського Радіо Рось Іван Лила. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та Українське Радіо Черкаси. Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: Суспільне | Новини; телеграм-канал; фейсбук-сторінка; інстаграм-сторінка; ютуб-канал; вайбер-канал; онлайн-мовлення (Джерело: Сайт "Суспільне. Черкаси").
  • 9.11.2022 За великим столом у центрі столиці, в невеликих кабінетах у різних містах України, поряд із колегами і друзями-медійниками - члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення і працівники апарату медіарегулятора сьогодні згуртувалися з усіма українцями по всьому світу, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022. Ми всі були поряд, пліч-о-пліч, щоб ще раз засвідчити любов до своєї мови і, звичайно, трохи попрактикуватися й перевірити свої знання. У Києві і Вінниці, Луцьку і Чернігові, Сумах і Хмельницькому, Черкасах та Чернівцях, Івано-Франківську, Запоріжжі і Львові члени Національної ради, представники і місцеві мовники писали всеукраїнський диктант. А він цьогоріч особливо щемливий, бо про дороге для нашого серця - про свій Дім. Одночасно на різних майданчиках диктант писали військові і бібліотекарі, пенсіонери і школярі, актори й інженери, волонтери й урядовці, громадські діячі і спортсмени. Навіть ті з-поміж іноземців, хто тільки почав вчити українську, теж спробували написати радіодиктант. Сьогодні текст радіодиктанту звучав у багатьох країнах - Польщі, Естонії, Швеції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах. І це не тільки тому, що так відбувається традиційно роками - бо нашого цвіту по всьому світу. А й тому, що мільйони наших громадян вимушено покинули свої домівки через варварську війну рф проти України і змушені були шукати собі прихистку в інших країнах і навіть на інших далеких континентах. Але мова - своя, рідна, українська - вона зігріває душу кожного, хто опинився за межами Батьківщини. Рідне слово повертає тебе додому, щемливо озивається в серці, бринить на очах - і ти з гордістю кажеш: "Так, я українець, українка!". Плекаймо свою мову, любімо її красу і мелодійність! Тільки в українській серед усіх східнослов'янських мов є кличний відмінок і буква Ї. Вона багата на синоніми і зменшувано-пестиві слова! Етнографи кажуть, що українською наш народ склав понад 200 тисяч пісень. А сьогодні - ми даємо поштовх подальшому розвитку української пісні і слова - ми віддаємо їм наші радіо- і телевізійні ефіри, наші серця. У День української писемності та мови Нацрада з ТРМ бажає всім не тільки писати українською, а й думати, говорити, творити! Текст радіодиктанту для самоперевірки буде опублікований на сайті ukr.radio 11 листопада. Якщо ж ви хочете, щоб диктант перевірили фахівці, ви можете: 1. Надіслати паперового листа на адресу: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) і надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.11.2022 Сьогодні, у День української писемності, українці в різних країнах світу писали 22-ий Радіодиктант національної єдності. Текст диктанту авторства Ірини Цілик мав назву "Твій дім". Більшість локацій в Україні, де люди зібралися, щоб разом написати радіодиктант, були в укритті через загрозу небезпеки. Ведучий акції Роман Коляда разом із народною артисткою Адою Роговцевою теж працювали зі студії в бомбосховищі. Перед самим читанням радіодиктанту і після нього в ефірі були прямі включення з різних міст України та інших країн. Люди зібралися у бомбосховищах в Києві, Чернігові, Миколаєві, Чернівцях, в одеських катакомбах. Учасники акції національної єдності ділилися своїми міркуваннями про те, чому беруть участь у написанні радіодиктанту. Були включення з Німеччини, Польщі, Естонії, Об'єднаних Арабських Еміратів. Лариса Сивопляс із Чернігова розповіла, що хоч і пенсіонерка, але радіодиктант пише вперше, як і вперше цього року перейшла на українську мову і під час блокади міста написала книжку на основі власних щоденників українською. У Львові радіодиктант писала Христина Гоянюк, яка у 2020 році стала переможницею. Вона сказала, що це її 22-ий радіодиктант. Вперше вона написала його разом із батьком, який був вчителем української мови. Відтоді жодного разу не пропустила написання радіодиктанту. Ведучий Роман Коляда зізнався, що після ефіру розплачеться, бо текст цьогорічного радіодиктанту був дуже емоційним і чутливим для кожного українця. Ведуча київської локації Інна Москвіна зазначила, що близько бере до серця те, про що написала Ірина Цілик, адже внаслідок російських атак її дім та дім Романа Коляди пошрамовані. Радіодиктант національної єдності-2022 у київській локації писали і члени наглядової ради Суспільного - програмний директор ГО "Детектор медіа" Вадим Міський та заступниця шеф-редактора "Детектора медіа" Світлана Остапа. Нагадаємо, радіодиктант транслювали на всіх платформах Суспільного. Ті, у кого в цей час вимкнули електроенергію, а також ті, хто не зміг написати разом зі всіма через інші причини, може прослухати запис і приєднатися. Для надсилання диктанту на перевірку є рівно доба, до 11:00 10 листопада. Надіслати паперовий лист потрібно за адресою:?м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.?Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт. Якщо ви хочете перевірити свій диктант самостійно: 11 листопада об 11:00 текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах "Українського радіо" та Суспільного (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 9.11.2022 Посол ЄС в Україні Матті Маасікас долучився до написання радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності й мови. Про це дипломат розповів у власному твіттері. "Взяв участь у радіодиктанті до Дня української мови та писемності. Захоплююся тим, що ця традиція процвітає навіть у вкрай складних умовах. Це ще одна ознака неймовірної стійкості України, ще одна річ, якій ми можемо навчитися у вас. Українська мова єднає і надихає!" - написав він. 9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови. Встановлений він указом президента України на підтримку ініціативи громадських організацій у день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія (Джерело: Сайт телеканалу "Еспресо").
  • 9.11.2022 Сьогодні, 9 листопада, відбувся найбільший флешмоб із популяризації української мови - Радіодиктант національної єдності. Текст "Твій дім" написала Ірина Цілик, українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу. Читала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Прямоефірну трансляцію провів ведучий Українського Радіо Роман Коляда, на локації в школі працювала ведуча Першого каналу Суспільного Мовлення Інна Москвіна. Запис диктанту можна прослухати або подивитися за посиланнями: ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини, фейсбук-сторінка Суспільного. "Радіодиктант сьогодні - це сигнал про те, що наша боротьба за життя продовжується і саме життя продовжується. Українці пишуть Радіодиктант національної єдності вже 22 роки поспіль, і це одна з тих традицій, яку не зможуть знищити окупанти. Окрім того, Радіодиктант об'єднує українців, де б вони не знаходилися і чим би не займалися, що особливо важливо сьогодні, коли багато наших співвітчизників опинилися в різних куточках світу. Радіодиктант писатимуть і в маленьких містах, і у мегаполісах, на всіх континентах, включаючи Антарктиду, і це дасть можливість переміщеним особам відчути себе зі своєю країною, а іноземцям, які долучаться до написання, - зафіксувати свою солідарність з Україною", - прокоментував подію Дмитро Хоркін, член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення. Писали Радіодиктант, уже традиційно, на всіх континентах: українці створили фізичні майданчики для написання, зокрема, в ОАЕ, Польщі, Естонії, Німеччині, Австралії. Транслювали подію європейські мовники, зокрема Польське Радіо для України, Radio Romania та інші. Якщо ви бажаєте надіслати свою роботу на перевірку, це потрібно зробити не пізніше 10 листопада. Перевірятиме роботи найчисленніший незалежний освітянський рух в Україні EdСamp Ukraine, який об'єднав понад 35 000 освітян. Результати та переможці будуть оприлюднені в ефірі Українського Радіо у грудні. Для перевірки потрібно: 1. Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада. 11 листопада об 11:00 текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення. Одразу після завершення Радіодиктанту національної єдності на телеканалі Суспільне Культура вийде в ефір спецвипуск програми "Культурний інстинкт" о 12:00. 11 листопада у проєкті "Радіодиктант у деталях" у спільному ефірі Українського Радіо та Радіо Культура о 13:10 буде зроблено аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту з мовознавицею Ларисою Масенко. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 9.11.2022 Забавка "СЕКРЕТНИЙ ІНГРЕДІЄНТ" - щобудня о 9:10 у СонцеШоу на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). Станція дарує багааааато пельменів та овочевих сумішей від ЛІМО абсолютно БЕЗКОШТОВНО! Правила гри прості: 1. Ведучі загадують секретний інгредієнт; 2. Той хто перший зателефонує за номером студії і назве за 30 секунд страви, куди можна додати секретний інгредієнт, отримає продукцію від ТМ "ЛІМО", якою ласуватиме уся сім'я! Номер студії (032) 232 38 82. Телефонуйте та вигравайте! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 9.11.2022 Мова - завжди на часі, адже "Українська - мова переможців". Сьогодні на хвилях столичної мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - спецпроєкт до Дня української мови та писемності. Станція нагадає слухачам про значущість української мови, різноманіття її діалектів, становлення української літературної мови, її утиски у різні періоди історії. Слухайте 9 листопада на файному радіо (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 8.11.2022 "Нові правила" - цикл програм, які створюються в умовах війни. Про війну. Про нові правила життя в умовах війни. Прем'єра - 9 листопада о 13:20 в ефірі павлоградського радіо "Самара" (107.9 МГц та 73.88 МГц, а також Інтернет-мовлення 320k.). Будуть й гості. Розбиратимуться соціологічні проблеми, які зараз хвилюють багатьох українців та шукатимемо компромісний варіант для їх вирішення. У першому випуску - про волонтерів. Та чи повинні вони отримувати винагороду за свою роботу? Гості ефіру: громадська діячка, волонтерка Анна Третьяк-Прудская та засновники благодійного фонду Юрій Шевченко та Антон Нєчаєв. Слухайте щосереди о 13:20 на 107,9 ФМ або онлайн www.samararadio.dp.ua (Джерело: Сторінка радіо "Самара" у соцмережі Facebook).
  • 8.11.2022 Суспільне Мовлення консервує приміщення Київського телецентру "Олівець" на період воєнних дій через безпекові ризики висотної будівлі, а також з метою мінімізації енерговитрат та економії бюджетних коштів. Про таке рішення правління компанії повідомив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за операційну діяльність, Родіон Кочубей. Він розповів, що працівники Суспільного залишили Київський телецентр із початком повномасштабного вторгнення через питання безпеки: "Одні з перших ракетних ударів були по Київській телевежі, що розташована поруч з "Олівцем", внаслідок чого він також зазнав пошкоджень. Питання залишатися там чи ні - не стояло. Варто враховувати, що "Олівець" - це 24-поверховий хмарочос, де під час повітряної тривоги відключаються ліфти. До бомбосховища треба спускатися пішки тривалий час, що також небезпечно для людей. Від початку повномасштабного вторгнення ми не поверталися до "Олівця", а перейшли до інших локацій та офісів. Зараз частина людей працює в місці, з якого починалась історія української телерадіокомпанії - в історичній будівлі на Хрещатику. Частина працює у Будинку звукозапису. Звичайно, це не 24 поверхи "Олівця", місця не вистачає, але ми адаптуємося до тих умов, що є, підтримуємо одне одного, ділимося кабінетами й технікою. Також значна частина працює за можливості дистанційно і в офісах у різних регіонах країни". Друга причина консервації "Олівця" пов'язана з питанням енергетичної безпеки та економією ресурсів газу: "Консервація приміщення означає підготовку будівлі для мінімізації енерговитрат. "Олівець" має автономне опалення. Станом на сьогодні ми виходимо з мінімальних об'ємів споживання газу, потрібних для збереження функціонування комунікацій будівлі. Температурний режим буде на рівні 7-10 градусів. Працювати за таких умов неможливо", - розповів член правління. При цьому він додав, що обладнання перенесено до інших локацій. Третя причина пов'язана з економією бюджетних коштів: "Цього року у нас був бюджет виживання, коли фінансування виділено лише на декілька статей, серед яких значну частку складає оплата комунальних послуг. Щорічно лише на обслуговування та утримання "Олівця" йде понад 100 млн грн, що включає комунальні витрати, податок на землю, видатки на персонал. Верховна Рада ухвалила фінансування Суспільного на наступний рік на рівні 1504 млн грн, що на 367 млн менше, ніж цьогорічний бюджет. Зрозуміло, що за таких умов маємо опрацьовувати різні варіанти економії бюджетних коштів і шукати можливості для вироблення контенту". Нагадаємо також, що Суспільне Мовлення подало заяву до Європейського суду з прав людини про ймовірне порушення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також міжнародних протоколів. Мова йде про неможливість поширення мовником інформації внаслідок обстрілів, ракетних та авіаційних ударів росією по телевежах, захоплення об'єктів інфраструктури тощо. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.11.2022 Сьогодні ввечері на Українському Радіо говоритимуть про роботу парламенту під час повномасштабної війни. Гість ефіру - Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Чи повернулась у стіни парламенту політична боротьба? Яка вірогідність вчасного проведення парламентських виборів наступного року? Яка доля чекає на депутатів колишньої ОПЗЖ і так званого "батальйону Монако"? Коли Верховна Рада закінчить законодавчу підготовку до членства України в ЄС? Слухайте у вівторок, 8 листопада, о 16:35 та о 21:00. Відразу після завершення програми запис ефіру буде доступним на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.11.2022 Відтепер на хвилях польської україномовної станції "З Вами FM" (Варшава-100.6 МГц, Ченстохова-88.5 МГц, Білосток-94.8 МГц, Вроцлав-100.7 МГц, Щецин-101.0 МГц, Познань - 105.9 МГц, Лодзь - 106.9 МГц, а також онлайн на www.zwamifm.pl) - новий проєкт про життя українців за кордоном. ЕКСПАТИ - авторська програма Юлії Галушки та Олега Білецького. Зустрічайте в ефірі і на подкаст-платформах: https://www.spreaker.com/show/r_8894 (Джерело: Сторінка радіостанції "З Вами FM" у соцмережі Facebook).
  • 8.11.2022 Одразу після завершення Радіодиктанту національної єдності, що відбудеться 9 листопада об 11:00, на телеканалі Суспільне Культура вийде в ефір спецвипуск програми "Культурний інстинкт" о 12:00. Про значення під час війни загальнонаціональних заходів на кшталт Радіодиктанту розповіли головні дійові особи цієї події - авторка тексту Радіодиктанту Ірина Цілик та голос Радіодиктанту-2022 Ада Роговцева. Ведучою спецвипуску стала Ліза Цареградська. Авторка тексту Ірина Цілик каже, що спершу була дуже вражена та здивована пропозицією написати матеріал до Радіодиктанту: "Це таке відповідальне завдання - написати текст для Радіодиктанту, що писатиме вся Україна, і за межами України". Водночас вона наголосила, що не варто сприймати Радіодиктант лише як перевірку знань української мови, але обов'язково - як акт єднання нації: "Ми виросли, ми маємо свободу помилятися, маємо свободу не бути відмінниками й відмінницями, а просто насолоджуватися процесом і вчитися тут і тепер, бути тими, ким ми є. І, звісно, це ще про такий акт єдності. Ну, так і називається цей проєкт, але ж, слухайте, так і є, коли так багато людей сідають одночасно у різних куточках України й світу, щоб написати той самий текст. Це про те, як ми відчуваємо одне одного в моменті, про те, що от це відчуття ліктя воно є, воно поруч". Ада Роговцева ділиться емоціями і наголошує на важливості цієї події: "Ця подія в моєму житті більша, ніж для інших людей. Вони там будуть переживати, щоб не робити помилок, а я знаю, як писати правильно". Також Ада Роговцева розповіла про життя під час війни у ранньому віці й зараз і про те, що дає сили в страшні часи: "Страшний час, тому що люди покалічені фізично і психологічно. І ті, хто чекав з війни своїх, і ті, хто воював". "Я скажу, що є такі люди, які в зовсім інший бік дивляться і по-іншому думають, і за інше борються. То я їх відмітаю від себе, і ти знаєш, може їх зараз не можна перевчити. Почекаємо до Перемоги, потім розберемося, хто є хто, тому що зараз єднання України має бути з людьми чистого серця, чистих думок, спільної якоїсь зосередженості й боротьби", - резюмує Роговцева. Ірина Цілик ділиться і своїм досвідом війни, зокрема, про те, як це - бути дружиною військового, письменника Артема Чеха: "Я знаю, що це просто величезна біда, яка вже відбувається з нами, і яка попереду буде у таких масштабах, що ми всі матимемо чимало нових викликів. Тому що допомогти цим людям відчути себе собою в мирному житті насправді дуже складно. Я як дружина людини, яка вже була ветераном війни, а тепер знову у ЗСУ, розумію, що часом розтопити цей лід в серці цього Кая, який повертається додому, - це окрема складна задача. Насправді я зараз і не підберу доречних слів, тому що це те, що турбує мене так глибоко і зачіпає за живе. Я як мама, я як дружина людини, яка тепер теж зблизька знає, що таке війна, розумію - це трагедія нашого нового часу". Програма "Культурний інстинкт" - це інтерв'ю зі складними, незручними питаннями та глибокими фаховими відповідями. Співведучі - Ліза Цареградська та Софія Челяк - не просто модератори, а співрозмовники. Як трансформується культура країни під час війни, чи можна говорити про докорінні зміни в суспільстві, як вберегти психіку в стресових умовах та що чекає на нас після перемоги - ведучі проєкту розпитують відомих українських письменників, художників, режисерів, акторів, істориків, журналістів та психологів. Нагадаємо, Суспільне Культура - суспільний загальнонаціональний телеканал для культурного дозвілля. Кіно, театр і музика, цікаві програми про мистецтво, спецпроєкти та ефіри наживо з головних культурних та мистецьких подій країни (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.11.2022 Вже завтра, 9 листопада, відбудеться 22-й Радіодиктант національної єдності. Щороку все більше людей з різних континентів долучаються до національного флешмобу на підтримку української мови. Цього року це особлива акція. Мільйони українців через війну вимушені були покинути свій дім. Мільйони громадян інших держав згуртувалися задля нашої перемоги. Наші воїни відбивають ворога з українських земель. Завтра їх усіх зв'яже один текст, спеціально написаний Іриною Цілик, українською письменницею і режисеркою, членкинею Українського ПЕНу, та один голос - улюбленої народної артистки, Героя України Ади Роговцевої. "Ми виросли, ми маємо свободу помилятися, маємо свободу не бути відмінниками й відмінницями, а просто насолоджуватися процесом і вчитися тут і тепер, бути тими, ким ми є. І, звісно, це ще про такий акт єдності. Так називається цей проєкт, так і є: коли так багато людей сідають одночасно у різних куточках України й світу, щоб написати той самий текст. Це про те, як ми відчуваємо одне одного в моменті, про те, що от це відчуття ліктя воно є, воно поруч", - розповіла у програмі "Культурний інстинкт" Ірина Цілик. Пропонуємо простий алгоритм, як написати Радіодиктант. Коли: 9 листопада об 11:00 за київським часом. Де: Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія. Як: Радіодиктант пишеться від руки. Водночас приймаються тексти, написані шрифтом Брайля. Що далі: Ви можете надіслати диктант на перевірку або дочекатися оприлюднення тексту. Як надіслати: 1. Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада. Якщо ви хочете перевірити свій диктант самостійно: 1. 11 листопада об 11:00 текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення. 2. Цього ж дня у проєкті "Радіодиктант у деталях" у спільному ефірі Українського Радіо та Радіо Культура о 13:10 буде зроблено аналіз складних місць і типових помилок цьогорічного Радіодиктанту, який проведе мовознавиця Лариса Масенко. Головне: Радіодиктант - це акція єднання з Україною, а не лише перевірка знань. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.11.2022 Сьогодні на хвилі 99.6 МГц мешканці Тростянецької територіальної громади мають можливість слухати "Радіо Тростянець". Частка програм власного виробництва становитиме 2 години на добу. Радіопередачі будуть виходити в ефір щоденно з 6:30 до 7:00, потім в обідню пору з 12:00 до 13:00 та ввечері з 19:30 до 20:00. Решта часу на цій же хвилі буде ретрансляція другої програми українського радіо "Радіо "Промінь". Радіо-Тростянець - це сучасний розважально - інформаційний канал, програмна політика якого спрямована на інформаційне забезпечення території громади сучасним контентом. В передачах "Радіо "Тростянець" звучатимуть інформаційні повідомлення про події, які відбуваються в Україні, області, районі та громаді. Підніматимуться ряд важливих питань на які дають відповіді спеціалісти різних галузей. Звучатимуть інформаційні повідомлення, інтерв'ю, репортажі з місця подій, виступи перед мікрофоном, тематичні радіопередачі, висвітлюватимуться народні традиції нашого краю, виступатимуть учасники художньої самодіяльності громади. В недільних радіопередачах в рубриці "На життєвих перехрестях" будемо розповідати про різні людські долі та будемо знайомити з відгуками радіослухачів на озвучені житейські історії. Двічі на місяць виходитиме молодіжна радіопередача "Їх вибрав час". В передачах Радіо "Тростянець" звучатимуть музичні вітання, оголошення та реклама. КП "Радіокомпанія "Тростянець ФМ" повідомляє: музичне вітання від фізичних осіб коштує 100 гривень, від юридичних 150 гривень. Оголошення та реклама 150 гривень за хвилину. Аби замовити оголошення чи музичне вітання телефонуйте за номерами (096)-26-71-711, або (067)-39-28-354. Заходьте у студію - вул.Соборна,37, адміністративне приміщення Тростянецької селищної ради (Джерело: Сторінка радіо "Тростянець FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.11.2022 Радіостанція Українське радіо розпочала мовлення в місті Вилкове Ізмаїльського району Одеської області. Трансляції здійснюються на частоті 107.6 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсі в листопаді минулого року. Місто Вилкове називають "Українською Венецією". І Українське радіо стало першою FM-радіостанцією, яка з'явилася тут. Раніше місцеві жителі нормально чули лише румунські станції (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 7.11.2022 9 листопада, у День української писемності та мови, Суспільне Мовлення проведе Радіодиктант національної єдності-2022, взяти участь у якому можна у будь-якій точці світу. Для цього об 11:00 за київським часом потрібно увімкнути зручну для вас платформу: Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія. Детальніше про умови участі в Радіодиктанті можна дізнатися за посиланням. Цього року це буде вже 22-й Радіодиктант, який проводить Суспільне Мовлення. Нагадаємо, як все починалося та найцікавіші факти. Радіодиктант - всеукраїнську акцію на підтримку української мови - започаткувало Українське Радіо у 2000 році. Тоді він відбувся 24 травня, у День Кирила та Мефодія. З того часу Радіодиктант проводиться щорічно, але завжди 9 листопада - у День української писемності та мови. Суспільне Мовлення запрошує видатних українців ставати авторами та читцями Радіодиктанту: у 2021 році автором тексту диктанту й читцем був письменник Юрій Андрухович. У 2020-му текст написав директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Іван Малкович, а читала - акторка Римма Зюбіна. Авторка цьогорічного тексту - українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Радіодиктант пишеться від руки, але приймаються й тексти, написані шрифтом Брайля. Для перевірки потрібно надіслати текст до редакції Українського Радіо. З 2015 року можна сканувати/сфотографувати текст і надсилати на електронну пошту. У 2014 році Київський університет імені Бориса Грінченка встановив рекорд із наймасовішого написання диктанту на одній локації - тоді в написанні взяли участь 689 людей. У 2015 році Радіодиктант вийшов за межі радіоформату - акцію почав транслювати Перший канал Суспільного Мовлення, у 2017 році - відбулася трансляція у фейсбуці зі студії Українського Радіо. У 2018 році диктант писали у Великій Британії, Іспанії, Італії, Португалії, Чорногорії, Франції, Туреччині, ОАЕ, Лівані, Білорусі, Молдові, Польщі, Німеччині, ПАР та США. Цього року диктант написали 32799 людей. Жодної помилки не зробили - 311, припустилися однієї - 1004 учасники. У 2019 році "Радіодиктант" став найпопулярнішим гугл-запитом серед української інтернет-аудиторії. У 2020 році Радіодиктант вперше писали учасники української антарктичної експедиції станції "Академік Вернадський"", відтоді роблять це щорічно. Нагадаємо, Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.11.2022 Акції, подарунки, гарні новини одним словом. 9-го листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Цього дня проводиться найбільший українськомовний флешмоб - радіодиктант. І до цього свята редакція прилуцького радіо "ТІМ-FM" (Білещина-95.7 МГц, Чернігів-102.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) приготувала для вас сюрприз! 9 листопада у прямому етері радіо ТІМ вперше буде проведено "Усеприлуцький диктант". Станція одразу хоче заспокоїти!!! Вона не перевіряємо ваші знання, це не форма контролю. Редакція станції об'єднує слухачів ТІМ ФМ на знак поваги до милозвучного українського слова. Сьогодні це особливо важливо, всі ми розуміємо, що війна нині йде не лише за територію, а за збереження нашої ідентичності! Авторкою першого "Усеприлуцького диктанку" є Ганна Ігнатенко - прилучанка. Роки життя 1924-2008.Ганна Писала поезію, малу прозу. Читатиме диктант доктор педагогічних наук, доцент викладач Прилуцького фахового педагогічного коледжу Наталія Грона! Станція запрошує усіх долучитися до "Усеприлуцького диктанту" 9-го листопада о 10 тій годині і отримати подарунки!! Павербанк та портативну колонку, аби навіть за умови відсутності світла ви завжди були на зв'язку з рідними і з радіо ТІМ! 2 подарунки = 2 переможці! Спорсор призового фонду - Інтернет-магазин електротоварів | TIM Market (Джерело: Сторінка радіо "ТІМ-FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.11.2022 Радіо Промінь - офіційний радіотранслятор Чемпіонату світу з футболу ФІФА 2022, що стартує 20 листопада. На радіо буде трансляція 30 матчів! Коментатори чемпіонату, що працюватимуть в ефірі Радіо Промінь: Костянтин Дульцев, Галина Вінніченко, Вадим Власенко, Вадим Корженко, Олександр Монзолевський, Олександр Обремський Стежте за сторінкою в Facebook і Instagram, про всі деталі трансляцій станція розповість пізніше (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 6.11.2022 Музика - один із найпотужніших фронтів культурної боротьби, що триває тепер. Тож столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) зібрала для вас добірку пісень, що стали хітами нинішньої війни. Деякі з них з'явилися під її впливом, а деякі були написані ще давно, та зараз ожили з новою силою. Слухайте програму "Сталева десятка" разом з Костянтином Богатирьовим щонеділі о 20:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 5.11.2022 Самбірське радіо "Поступ" (92.9 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) має для вас добрі новини! У понеділок, 7-го листопада, о 12:00 в ефір станції вийде нова програма - "Мандруємо Самбірщиною"! Це - перша у Самборі програма у прямому ефірі. Цікаві гості, живе спілкування, багато подарунків. Студійний Viber: +38 096-194-19-40 (Джерело: Сторінка радіо "Поступ" у соцмережі Facebook).
  • 4.11.2022 Він любив Україну, свою роботу і... рок! Він за наше майбутнє віддав своє життя! Василь ЯВОРСЬКИЙ - режисер, військовослужбовець 103 бригади Сил ТРО ЗСУ загинув 21 жовтня в бою на Донеччині. Але завжди житиме у наших серцях. Василь був справжнім фанатом AC/DC. Тому в пам'ять про нього львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) організовує особливий концерт "Live for Life". Завтра, у суботу, 5-го листопада, о 19:00 зустрічайте наживо у студії Радіо ПЕРШЕ рок-гурт The Bull Dozzer! Традиційно у вас є можливість завітати до студії радіостанції, побачити та поспілкуватись з учасниками гурту, згадати разом із нами Василя і підтримати підрозділ, в якому він служив! Умови дуже прості: а) напишіть на станцію у дірект або ПП; б) внесіть пожертву в розмірі 300 гривень; в) завітайте до студії. Реквізити для пожертв: 4731219646678049. Федак Я.О. Усі кошти станція передає на потреби 103 бригади Сил ТРО ЗСУ. Разом до ПЕРЕМОГИ! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 4.11.2022 Цієї суботи, 5-го листопада, на хвилі столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - прем'єра. Об 11:00 слухайте в ефірі станції нову програму "Експати". Панама, Бразилія та Південно-Африканська Республіка, але також Польща, Грузія чи Данія. Кожен випуск програми "Експати" - це історї українців, які вже тривалий час живуть у еміґрації. Що єднає їх із Україною та чим відрізняється діаспора на різних континентах? Відповіді - в ефірах станції. У першому випуску про життя у Панамі та про те, наскільки чисельна українська спільнота в цій країні, розповість Марина Буас'є. Ведучі - Олег Білецький та Юлія Галушка (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.11.2022 На засіданні 3 листопада Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила винести на громадське обговорення два проєкти регуляторних актів - Зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору і Зміни до Порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умов дозволу та порядку здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу. Громадськість упродовж місяця може надати до них пропозиції і зауваження. Закон України "Про телебачення і радіомовлення" регламентує (стаття 21), що регулятор у сфері медіа розробляє і затверджує нормативно-правовий документ Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Відповідно до нього ухвалюються рішення про створення та розвиток каналів мовлення, мереж мовлення і телемереж, які передбачають використання радіочастотного ресурсу України, проводяться конкурси на мовлення тощо. План розвитку переглядається не рідше одного разу на рік. Перший заступник голови Національної ради Валентин Коваль поінформував, що зміни, які пропонуються, враховують особливості діяльності телерадіоорганізацій і провайдерів програмної під час воєнного стану, контролю цієї діяльності на територіях поблизу ведення бойових дій, відновлення мовлення у визволених від окупації населених пунктах, зміни термінологічних визначень тощо. Інший документ, який винесено на обговорення громадськості, стосується дозволів на тимчасове мовлення. Член Національної ради Олександр Бурмагін закликав усі зацікавлені особи, індустрію та медіаасоціації ознайомитися з проєктом Порядку, що регулює видачу тимчасових дозволів, та надати свої пропозиції і зауваження. Після цього він буде доопрацьований, винесений на затвердження Національної ради та переданий на реєстрацію до Мін'юсту. Також Національна рада у зв'язку з розглядом цього питання внесла зміни до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Національної ради на 2022 рік, додавши до нього цей пункт. Представники громадськості можуть ознайомитися з повідомленнями про оприлюднення цих двох проєктів регуляторних актів та їх текстом у розділі "Регуляторна діяльність" на офіційному вебсайті Національної ради. Зауваження та пропозиції щодо змісту цих проєктів можна упродовж місяця подавати в письмовій та електронній формах на адресу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, 01601, м. Київ, вул. Прорізна, 2; е-mail: (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.11.2022 Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 року № 1205 внесено зміни до постанови Уряду від 27 вересня 2017 року № 733 "Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку у сфері цивільного захисту". Зокрема, змінами було уточнено питання забезпечення готовності автоматизованих систем оповіщення шляхом установлення на об'єктах операторів електронних комунікацій, провайдерів програмної послуги та телерадіокомпаній, які залучаються до оповіщення, спеціальних технічних засобів для передачі сигналів та інформації через програми теле- та радіомовлення. Цієї ю ж постановою встановлено, що порядок дій оперативно-чергових (чергових, диспетчерських) служб центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також центрів управління мережами операторів електронних комунікацій, провайдерів програмної послуги, телерадіоорганізацій, засобів масової інформації незалежно від форми власності, які долучаються до оповіщення та інформування населення, під час передачі сигналів оповіщення та інформування населення визначається законодавством, зокрема положеннями про системи оповіщення, планами у сфері цивільного захисту. Більш докладно з вимогами оновленого Положення можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/xNG4nHW. З огляду на поточну ситуацію в країні та нагальну необхідність посилення цивільного захисту населення, Національна рада закликає ліцензіатів, до яких надходили або будуть надходити відповідні звернення, враховувати відповідні зміни і надалі дотримуватися вимог законодавства у сфері цивільного захисту, а також налагодити співпрацю з відповідними підрозділами ДСНС і місцевими органами виконавчої влади (органами місцевого самоврядування), відповідальними за організацію оповіщення населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.11.2022 Сьогодні, 4 листопада, в ефірі програми "Сьогодні. Вдень" на Українському Радіо - інтерв'ю лідерки демократичної Білорусі Світлани Тихановської ведучому Українського Радіо Віталію Науменку. Які процеси відбуваються в білоруському суспільстві в умовах диктатури і війни росії проти України, як на режим і пересічних білорусів впливають іноземні санкції, якою може бути зовнішня політика Білорусі без Лукашенка, чи можливий альянс України й вільної Білорусі вже зараз. Про це лідерка демократичної Білорусі Світлана Тихановська розкаже сьогодні ведучому Українського Радіо Віталію Науменку. Початок розмови о 13:35. По завершенні ефіру запис інтерв'ю буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 4.11.2022 Найактивніші слухачі хіт-параду "Твій музончик", що на хвилі бориславського "Радіо "Слово" (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення), отримали смачні подарунки від партнера і спонсора проєкту - супермаркету СПАР. Цього разу ведучі нагороджували переможців глядацького голосуванння одрузу двох етапів. Чергові переможниці: учениця 10 класу Бориславського закладу загальної середньої освіти №1 Вікторія Трибуховська та працівниця Стебницької міської лікарні Оксана Юристовська (подарунок для пані Оксани передали через доньку Ірину). Подарунки від СПАРу вручав представник колективу Борис Бондаренко. Радіостанція дякує своїм слухачам за активність, а постійному партнеру та спонсору - супермаркету СПАР за співпрацю та увагу до переможців! І нагадує, що хіт-парад "Твій музончик" на "Радіо "Слово" до Вашої уваги щоденно о 15:10 та о 20:10 (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" у соцмережі Facebook).
  • 4.11.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму вчорашньому засіданні продовжила термін дії ліцензії ТОВ ТРК "Укрмаіл" з міста Конотоп Сумської області, що працює з позивним "Експрес-радіо 106.2 FM". Про роботу радіостанції під час повномасштабної українсько-російської війни розповідає на своїй ФБ-сторінці представниця Нацради з ТРМ у Сумській області Лариса Якубенко: "Конотопському "Експрес радіо" продовжено термін дії ліцензії. Незважаючи на те, що будівля, де розташоване передавальне обладнання "Експрес радіо", сильно постраждала у перші дні війни, мовник продовжив вести етери та вчасно подав документи на продовження терміну дії ліцензії. Моніторинг покриття території області сигналом "Експрес радіо", проведений мною особисто на початку жовтня, зафіксував, що радіостанцію добре чутно не тільки на Конотопщині, але й на території Кролевецької громади. З початком бойових дій працівники компанії змінили сигнал RDS - радіотекст, що видно на автомобільних та стаціонарних приймачах. Він став мати такий вигляд рухомого рядку: "PUTIN HUYLO - RUSSKIY VOENNYI KORABL IDI NA HUY - RAZOM DO PEREMOGY" (тобто, побажання російським окупантам "щасливої" дороги). Моніторинг на предмет виконання мовних квот засвідчив, що середньодобовий показник кількості українських пісень в ефірі радіостанції складає 53,4 %, що значно перевищує законодавчу норму" (Джерело: Сторінка Лариси Якубенко у соцмережі Facebook).
  • 4.11.2022 Вчора, 3-го листопада, радіостанція "Авторадіо-Україна" припинила мовлення у селі Антопіль Рівненської області (частота - 105.7 МГц). Нагадаємо - термін дії ліцензії на паво використання даної частоти, виданої ДП "ТРО "Довіра", яка представляє "Авторадіо-Україна", закінчився, і Нацрада з ТРМ відмовила компанії в її продовженні. Частота 105.7 МГц призначена для трансляції радіопрограм на місто Рівне та околиці. Тим часом, на своєму вчорашньому засіданні регулятор видав Центральній телерадіостудії Міністерства оборони України з позивним "Армія FM - Військове радіо" тимчасовий дозвіл на використання частоти 105.7 МГц в Антополі на період дії в Україні воєнного стану (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.11.2022 Сьогодні у Києві відновлено повноцінне ефірне мовлення радіостанції "Прямий FM" (88.4 МГц). Наразі станція працює у звичному режимі (Власна інформація).
  • 3.11.2022 Суспільне Мовлення запрошує всіх охочих долучитися до Радіодиктанту національної єдності-2022, який відбудеться у День української писемності та мови - 9 листопада. Авторка цьогорічного тексту - українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Мета радіодиктанту - об'єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Тож де б ви не перебували, хай ким працюєте, робите помилки чи пишете бездоганно - закликаємо долучитися до флешмобу на підтримку України. Для цього Суспільне Мовлення запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах. "Я припускаюся помилок, і всі припускаються помилок, але написання Радіодиктанту - це більше про процес, аніж про результат. Ми всі продовжуємо вчитися, ми рухаємося уперед. Мені йдеться тут більше про акт єднання, аніж про те, щоб написати все без жодної помилки", - розповіла в ефірі Українського Радіо Ірина Цілик. Отже, для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022 9 листопада об 11:00 за київським часом увімкніть ту платформу, яка є для вас зручною: Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія. 10 листопада буде оприлюднено текст диктанту, тому якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете: 1. Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.?Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада. Організатори будуть вдячні, якщо ви зробите фото та відео того, як ви пишете диктант чи готуєтеся до нього та опублікуєте у соціальних мережах із гештеґом #радіодиктант2022. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.11.2022 Сьогодні у Києві відсутнє ефірне мовлення радіостанції "Прямий FM" (88.4 МГц). Натомість на її частоті йде гул. Тим часом, мовлення станції в мережі Інтернет триває за звичним помиланням - http://fm.prm.ua:8001/prm.m3u (Власна інформація).
  • 3.11.2022 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення продовжила ліцензію ТОВ "Телерадіокомпанія "Львівська хвиля" (позивні "Львівська хвиля - радіо нашого міста") з міста Львів. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 3 листопада. Радіостанція мовить у Львові на 100.8 МГц. Також Нацрада проголосувала за продовження ліцензії "Експрес радіо" (юридична особа - ТОВ ТРК "Укрмаіл") з Конотопу, яка мовить на 106.2 МГц. Також регулятор анулював ліцензії низки компаній на їх прохання. Компанії припинили діяльність через ліквідацію, скрутне фінансове становище тощо. Від ліцензій відмовились: ПрАТ "ТРК "Право А/ТВК", м. Харків, яке мовило на 11 ТВК у м. Харкові; ПП "ТРК "НТК" (логотип "НТК"), м. Коломия Івано-Франківської області; ПП "Телерадіоорганізація "Тернопіль-медіа" (логотип "ТЕРНОПІЛЬ 1"), м. Тернопіль; Деражнянська районна студія телебачення TV-43 (логотип "ТВ 43") м. Деражня Хмельницької області; КП "Радіоредакція "Слово", м. Борислав Львівської області. Нагадаємо, наприкінці серпня Нацрада анулювала ліцензії на мовлення ПП ТРК "ВІК" з міста Бердичів Житомирської області та ТОВ "ТРК "ТВ Дом" з Одеси (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 3.11.2022 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила сім ліцензій ТОВ "Телеканал "Прямий" через зміну кінцевого бенефіціара та переліку пов'язаних осіб. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 3 листопада. Кінцевим бенефіціарним власником замість Петра Порошенка стала журналістка Прямого каналу Світлана Глуховська. Такі самі зміни стосувалися і ТОВ "Телерадіокомпанія ТРТ-ТБ" (логотип "ТРТ"), м місто Трускавець Львівської області. 5 листопада 2021 року медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили новий медіахолдинг "Вільні медіа", який придбав у п'ятого президента Петра Порошенка 100% корпоративних прав каналу Прямий та 5 каналу. Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року Нацрада переоформила ліцензії ТОВ "ТРК "Експрес-інформ", "ТРК "НБМ-Запоріжжя" ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ", ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ" (супутникову та цифрову), ТОВ Телекомпанії "Автор ТВ". Таке рішення регулятор прийняв 6 жовтня. Зміни у власності цих компаній відбулись ще у грудні 2021 року. Однак тепер вони були внесені у ліцензії компаній. Бенефіціаром цих компаній замість Петра Порошенка стала Світлана Глуховська (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 3.11.2022 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала дозвіл на тимчасове мовлення на період дії воєнного стану в Україні Центральній телерадіостудії Міністерства оборони України. Таке рішення регулятор прийняв 3 листопада. Студія мовить з логотипом "Армія FM - військове радіо". Компанія отримала дозвіл на мовлення на частотах 102.3 МГц у м. Білій Церкві, 106.4 МГц - у м. Івано-Франківську, 90.2 МГц - у м. Луцьку, 106.1 МГц - у м. Павлограді, 105.7 МГц - у м. Рівному, 91.7 МГц - у м. Тернополі, 100.6 МГц - у м. Черкасах, 100.6 МГц - у м. Чернігові. Дозвіл радіостанція отримала відповідно до Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Нагадаємо, на попередньому засіданні Нацрада дозволила радіостанції "Best FM" (юридична особа ТОВ "ТРВК "Комра") мовити у період дії воєнного стану в Україні на частоті 95.6 МГц у Києві (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 3.11.2022 Столична радіостанція "Прямий FM" відмовилася від частот в містах Марганець Нікопольського району Дніпропетровської області та Лубни Полтавської області - 91.5 МГц та 104.0 МГц відповідно. На своєму сьогоднішньому засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення внесла відповідні зміни в ліцензію ТОВ "Телеканал "Прямий" за заявою компанії. Нагадаємо - зазначені частоті присвоєння компанія отримала на конкурсі, що пройшов в жовтні 2018-го року. В місті Марганець радіо "Прямий FM" так і не розпочала мовлення - через технічні причини. Тестове мовлення станції в Лубнах почалося орієнтовно в лютому 2020-го року і відтоді велося час від часу протягом невеличких періодів (Власна інформація).
  • 3.11.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 листопада ухвалила рішення про надання дозволу на тимчасове мовлення на період воєнного стану двом компаніям, а також внесла зміни до Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Два регуляторні акти регулятор пропонує громадськості для обговорення. Представників галузі вирішили нагородити Почесною грамотою Національної ради з нагоди професійного свята. Про основні рішення, ухвалені на засіданні, далі. За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію, мужні дії з відновлення телевізійного і радіомовлення, особистий внесок у боротьбу проти військової агресії ворога та з нагоди професійного свята - Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку - Національна рада вирішила нагородити Почесною грамотою працівників апарату, а також представників галузі. Зокрема, нагороди отримають: колектив Вінницької філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Дніпропетровської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Донецької філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Миколаївської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Одеської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Сумського обласного відділу Північно-Східної філії Українського державного центру радіочастот; колектив Харківської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; колектив Міської телестудії "Миргород", м. Миргород Полтавської області; колектив Приватного акціонерного товариства "Шосткинська телекомпанія "Телеком-Сервіс", м. Шостка Сумської області; колектив Товариства з обмеженою відповідальністю "Макснет", м. Харків; колектив Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Всім радіо" (позивні "О'КЕЙ"), м. Хмельницький; колектив Комунального підприємства "Телекомпанія Умань", м. Умань Черкаської області; Гноєвий Андрій Миколайович, програмний і комерційний директор Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії "НІС-ТВ", м. Миколаїв; Голованова Наталя Вікторівна, спеціаліст секретаріату представника Національної ради у Харківській області; Демченко Олена Анатоліївна, представник Національної ради у Дніпропетровській області; Депа Роман Анатолійович, директор ТОВ "Володимир-Волинське агентство телевізійного мовлення "Володимир" із 2005 по 2018 роки, м. Володимир-Волинський Волинської області; Марченко Олександр Анатолійович, т.в.о. продюсера Філії АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Регіональна дирекція UA:Донбас"; Невідомський Ігор Вікторович, відеооператор ТОВ Телерадіокомпанії "НІС-ТВ", м. Миколаїв; Поломарчук Олександр Анатолійович, директор ТОВ "Телерадіокомпанія "ТІМ", м. Умань Чернігівської області; Попович Наталія Олександрівна, директор-редактор Приватного підприємства "Городоцький районний телерадіопресцентр" (логотип: "4ГТБ", позивні "Городоцький телерадіопресцентр"), м. Городок Хмельницької області; Сотник Наталія Леонідівна, директор "Radio JAZZ" (ТОВ "Ч К"), ведуча ранкового шоу "Камтугеза" на "Радіо РОКС-Україна" (Приватне підприємство Фірма "Лямін", м. Київ); Тромса Святослав Олегович, журналіст комунального підприємства Київської міської ради "Телекомпанія "Київ", м. Київ. Національна рада запропонувала на громадське обговорення два проєкти регуляторних актів - зміни до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору і зміни до порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення. Доповнення внесені до Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. За результатами аналізу поданих документів і моніторингу іноземних телеканалів в Україні дозволено ретранслювати ще 10 іноземних програм - Deutsche Welle (англійська і німецька версії), France 24, SEA TV, blue HUSTLER, CBS Reality, JIM JAM, FOX, FOX LIFE, TRACE SPORTS STARS. Отже, в оновленому Переліку нині вже 84 іноземні канали. Національна рада знову видала дозволи на тимчасове мовлення на період дії воєнного стану в Україні. Відповідно до Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні такі дозволи отримала Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України (позивні "Армія FM - військове радіо"), м. Київ. Вона мовитиме на частотах 102.3 МГц у м. Білій Церкві, 106.4 МГц - у м. Івано-Франківську, 90.2 МГц - у м. Луцьку, 106.1 МГц - у м. Павлограді, 105.7 МГц - у м. Рівному, 91.7 МГц - у м. Тернополі, 100.6 МГц - у м. Черкасах, 100.6 МГц - у м. Чернігові. Також ТОВ "Ми-Україна" (логотип "МИ-УКРАЇНА"), м. Київ, дозволено мовити на воєнний час на вільному каналі цифрової телемережі МХ-2 у стандарті DVB-T2. Термін дії цих дозволів - 1 рік із дати ухвалення рішення. Національна рада переоформила 7 ліцензій ТОВ "Телеканал "Прямий" на супутникове, ефірне, багатоканальне теле- і радіомовлення у зв'язку зі зміною власника, кінцевого бенефіціарного власника (контролера) і переліку пов'язаних осіб. Зафіксовано, що кінцевим бенефіціарним власником компанії є Глуховська Світлана Миколаївна замість Порошенка Петра Олексійовича. Такі самі зміни стосувалися і ТОВ "Телерадіокомпанія ТРТ-ТБ" (логотип "ТРТ"), м. Трускавець Львівської області. Телеканал "УНІАН ТБ" - ТОВ "ГРАВІС", м. Київ, - переходить від аналогового до цифрового стандарту мовлення. Відповідні зміни були зафіксовані рішенням регулятора в ліцензії компанії. Мовник працюватиме в багатоканальній телемережі МХ-5 у стандарті DVB-T2 (MPEG-4) і транслюватиметься на території м. Києва і прилеглих районів. Двом радіокомпаніям із Львівщини і Сумщини Національна рада продовжила ще на 7 років термін дії їхніх ліцензій. Це - ТОВ "Телерадіокомпанія "Львівська хвиля" (позивні "Львівська хвиля - радіо нашого міста"), м. Львів, і ТОВ ТРК "Укрмаіл" (позивні "Експрес радіо"), м. Конотоп Сумської області. "Львівська хвиля" далі мовитиме на частоті 100.8 МГц у Львові, а "Експрес радіо" - на 106.2 МГц у м. Конотопі. Водночас кілька ліцензіатів звернулися до Національної ради з клопотанням про анулювання їхніх ліцензій. ПрАТ "ТРК "Право А/ТВК", м. Харків, яке мовило на 11 ТВК у м. Харкові, припинило свою діяльність через скрутне фінансове становище. ПП "ТРК "НТК" (логотип "НТК"), м. Коломия Івано-Франківської обл., і ПП "Телерадіоорганізація "Тернопіль-медіа" (логотип "ТЕРНОПІЛЬ 1"), м. Тернопіль, анулюють ліцензії на ефірне і кабельне мовлення відповідно і далі поширюватимуть свої програми у цифровому стандарті. Деражнянська районна студія телебачення TV-43 (логотип "ТВ 43"), м. Деражня Хмельницької обл., просить анулювати ліцензію на ефірне телебачення на 43 ТВК у цьому місті, оскільки компанію ліквідовано. Підставою для анулювання проводової ліцензії КП "Радіоредакція "Слово", м. Борислав Львівської обл., стало припинення надання послуг оператором. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.11.2022 Зустрічайте в ефірі столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) радіоверсію подкасту від Маші Виноградової та Олександра Вишневського "Що ти собі дозволяєш?". Гість першого епізоду - керуючий партнер Unit.City Костянтин Євтушенко. Ловіть в ефірі сьогодні, у четвер, 3-го листопада, о 15:00 та в суботу, 5-го листопада, об 11:00 (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.11.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 3 листопада триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради засідання регуляторного органу, яке відбудеться 3 листопада, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.11.2022 2 листопада відбулося засідання Робочої групи зі створення правил захисту дітей у медіа. Учасники обговорили аспекти дотримання ЗМІ певних правил, які у складний час воєнних подій убезпечують дітей від повторної травматизації. Члени робочої групи, яка була оновлена 6 жовтня 2022 року, розглянули і детально обговорили проєкт нової редакції Акта № 3. Він тепер матиме назву "Висвітлення в медіа теми дітей війни". Голова Національної ради Ольга Герасим'юк привітала учасників засідання і сказала, що дуже рада поновленню роботи цієї групи. Від початку заснування у 2016 році вдалося напрацювати низку документів. Вони стосуються чутливих тем і допомагають краще захищати дітей від шкідливої інформації. Зараз новий виток у діяльності робочої групи, і пов'язаний він насамперед із подіями війни. "Ми змушені розповідати про події війни, а тому на ходу створюємо правила, щоб краще захистити дітей від тих жахів, які з реального життя потрапляють на екрани". Спільне обговорення індустрією, регулятором і громадськістю конкретних вимог, яких потім медіа будуть дотримуватися, дадуть нам розуміння того, як рухатися далі і не наражати дітей на небезпеку ще й у медіа. Олена Ніцко, голова робочої групи, членкиня і відповідальна секретарка Національної ради привітала всіх, хто долучився до цієї діяльності, і висловила сподівання, що невдовзі настане той час, коли робоча група відновить свої засідання у приміщенні медіарегулятора. Вона сказала, що до складу робочої групи увійшла радниця - уповноважена Президента України з прав дитини і дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук. Робоча група має гарний досвід співпраці з Офісом Уповноваженого, і участь Дар'ї Герасимчук сприятиме врахуванню певних нюансів захисту прав дітей під час створення саморегулівних документів для медіа. Проєкт оновленого Акта № 3 презентувала президентка Української асоціації медіапсихологів та медіапедагогів, заступниця директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПНУ Любов Найдьонова. Вона пояснила, які причини необхідності оновлення цього документа, який до цього мав назву "Висвітлення ЗМІ теми участі дітей у збройних конфліктах": 1. Зміна ситуації у зв'язку із повномасштабним вторгненням рф; 2. Рівень психотравматизації населення (дослідження мешканців міст 50+ компанією "Катар Україна" спільно з благодійним фондом Mindy та ІСПП НАПН України, серпень 2022); 3. Медіатравматизація (дослідження лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти ІСПП НАПН України, жовтень 2022). Зокрема Любов Найдьонова навела дані досліджень щодо поширеності прояву окремих симптомів посттравматичних стресових реакцій, які спостерігаються в українського населення. Дослідження про стресовий досвід вказують на те, що багато респондентів отримують його через медіа, а отже, ми маємо особливо подбати про покоління наших дітей як покоління дітей війни. Учасники детально обговорили кожен новий пункт оновленого документа та узгодили окремі деталі. Активно долучилися до конкретизації деяких положень директор департаменту новин "Студії 1+1" Сергій Попов, заступниця з правових питань групи "StarLightMedia" Оксана Остапко, начальник відділу аналізу аудіовізуальних медіапослуг та соціологічних досліджень Національної ради Дмитро Швидченко, директор департаменту моніторингу контенту та стандартів мовлення НСТУ Федір Скрипник і Дар'я Герасимчук. Їхні пропозиції та зауваження були обговорені і враховані. Члени робочої групи домовилися про фіналізацію редакції документа до 5 листопада. Потім оновлений Акт № 3 буде передано на підписання медіагрупам і оприлюднено на офіційному вебсайті медіарегулятора. Його підписантами можуть стати всі медіаресурси, які дбають про морально-психологічне і емоційне здоров'я українських дітей. Як зазначила Олена Ніцко, всі документи, які розробляє Робоча група зі створення правил захисту дітей у медіа, стануть основою для відповідних медіакодексів, що будуть ухвалюватися органами співрегулювання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.11.2022 Чудова новина! Тепер яворівське радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) доступне у програмі RadioPlayer! RadioPlayer - це застосунок, у якому зібрані найпопулярніші українські радіостанції, які доступні для прослуховування у режимі on-line 24/7 без плати за трафік. Вмикайте всюди, де є інтернет, навіть у найвищій HD-якості, а також слухайте в авто за допомогою Android Auto, Apple Carplay чи Bluetooth, RadioPlayer - найзручніший спосіб слухати радіо зі смартфона. Встановлюйте мобільний додаток RadioPlayer за посиланнями: Google Play: https://radioplayer.ua/android/; Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/; Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/ (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 2.11.2022 Компанія "Комплекс Медіа" продовжує удосконалення регіональних радіостанцій! На цей раз - Yantarne FM у місті Новояворівську, яке наразі мовить на частоті 88.9 МГц. Отже, інженери компанії зібрали нову антенну систему + новий потужніший передавач + FM процесінг у тракті! І радіо звучить! Звучить якісно та далеко! Оскільки зона покриття радіостанції значно зросла (Джерело: Сторінка компанії "Комплекс Медіа" у соцмережі Facebook).
  • 2.11.2022 Чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда-FM" Україна повертається до інформаційного режиму мовлення. Слухайте "Єдині новини" в етері радіо "Ванда-FM" з 13:00 по 18:00. Також слухайте "Єдині новини" цілодобово на хвилях "Радіо Melodeon". Разом ми сила! Все буде Україна! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда FM Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.11.2022 2-го листопада 2009-го року в ефір столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) вперше вийшло ранкове шоу [КАМТУҐЕЗА]. [КАМТУҐЕЗА] з вами 13 років! Редакція радіостанції дякує кожному, хто самовіддано робив і робить ваш ранок рОковим: Sonya Sotnyk, Sergey Kuzin, Оксана Шавель, Ксенія Владіна, Сергій Зенін, Vitaly Drozdov, Nazar Khovanskiy, Yevgen Mikhin, Ruslan Herasymenko, Borys Tarshys, Artem Samoylov, Veronika Patsko, Міхася Михайська, Alex Bulavin, Максим Осадчий, Oleksandr Lokshuk і ще десятки наших супер-профі. А також головна складова команди - ви. Кожен і кожна, хто вмикає приймач, щоб почути "Доброго ранку, ви в [КАМТУҐЕЗІ]. Попри все, станція планує відзначити це свято гідно. Слідкуйте за анонсами! І, як завжди, допомагайте #ЗСУ. Смерть ворогам (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.11.2022 Завтра, 3 листопада, в ефірі Радіо Культура гостею програми "Час інтерв'ю" стане українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка, академік АН ВШ України і наукова консультантка проєкту Радіодиктант національної єдності Лариса Масенко. Гостя програми розкаже про те, як ефективно підготуватися до Радіодиктанту, про складні випадки у правописі, а також про те, як уникати частих помилок в українській мові. Початок програми о 13:00. Ведуча - Наталя Грабченко. Якщо ви маєте запитання, їх можна поставити у коментарях під анонсом на сторінці Радіо Культура у фейсбук. Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності-2022 відбудеться 9 листопада об 11:00 за київським часом. Авторкою тексту цьогорічного диктанту буде українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Радіодиктант наживо транслюватиметься: в ефірі Українського Радіо та Радіо Культура; в ефірі телеканалу Суспільне Культура; на діджитал-платформах Суспільного (фейсбук-сторінки Суспільного, ютуб-канал Українського Радіо та Суспільне Новини); у додатку suspilne.radio або Дія. Надати свою роботу для перевірки можна так: 1. Надішліть паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001.? Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. 2. Сфотографуйте/відскануйте написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf). Надішліть текст до 11:00 10 листопада на або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада. Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі - у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до Радіодиктанту на знак поваги до української мови. Подивитися розклад ефірів, а також прослухати фрагменти, що вже були в ефірі, можна в архіві програми на сайті Радіо Культура. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в в Google Play та в App Store, і на сайті suspilne.radio. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.11.2022 Сьогодні, 2 листопада, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - інтерв'ю з заступником голови НАЗК Андрієм Вишневським. Національне агентство із запобігання корупції виявило низку схем і корупційних ризиків під час перетину кордону військовозобов'язаними чоловіками. Подробиці й конкретні прізвища тих, хто скористався цими схемами, і скільки за це платив - в ексклюзивному інтерв'ю заступника голови НАЗК Андрія Вишневського ведучій Українського Радіо Людмилі Тягнирядно. Початок розмови о 18:35. По завершенні ефіру запис інтерв'ю буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.11.2022 Сьогодні, 1-го листопада, радіостанція "Авторадіо-Україна" припинила мовлення в м. Запоріжжя (частота - 99.3 МГц). Нагадаємо - термін дії ліцензії на паво використання даної частоти, виданої ДП "ТРО "Довіра", яка представляє "Авторадіо-Україна", закінчився, і Нацрада з ТРМ відмовила компанії в її продовженні (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.11.2022 Майже 200 тис внутрішньо переміщених осіб, які перемістились в Полтавську область після 24 лютого нинішнього року, зареєстровано в Єдиній інформаційній базі даних. Таку інформацію надали в жовтні у обласній військовій адміністрації. Серед переселенців близько половини - це діти, люди з інвалідністю та пенсіонери. Про те, як їм живеться у місцевій громаді - радіопроєкт під назвою НОВІ ПРАВИЛА в ефірі кременчуцького радіо "Автохвиля" 102.1 FM (102.1 МГц та Інтернет-мовлення 128k.). Перший випуск - цієї п'ятниці - 4-го листопада - о 19-ій годині. В гостях програми заступниця мера Кременчука Ольга Усанова і активістка-переселенка Оксана Сухоносова - на 102 і 1 FM. Слідкуйте за сторінками Автохвилі у соцмережах - вчимося жити за "новими правилами" (Джерело: Сторінка радіостанції "Автохвиля 102.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.11.2022 9 листопада, у День української писемності та мови, об 11:00 за київським часом розпочнеться радіодиктант національної єдності 2022. Авторкою тексту стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Авторка тексту розповіла про майбутній радіодиктант у програмі "Час інтерв'ю" на "Українському радіо". За словами Ірини Цілик, раніше вона не писала радіодиктант національної єдності. Коли до неї звернулися з пропозицією стати авторкою тексту, вона злякалася і хотіла відмовитися, бо "це занадто відповідально". Зрештою Ірина Цілик погодилася написати текст, бо вважає, що це можливість звернутися до українців в Україні і закордоном, поспілкуватися з ними про "щось важливе". "Обираючи тему, я намагалася відштовхнутися від того, що чіпляє за живе особисто мене і те, що напевно відгукнеться багатьом іншим українцям цього року. Цей рік все ж таки особливий", - сказала вона. Ірина Цілик зізналася, що припускається помилок. "Але всі припускаються помилок. Помилки - це наша сила. Писання диктанту - це більше про процес, ніж про результат, ми всі продовжуємо вчитися, це рух уперед. Мені йдеться тут більше про акт єднання, ніж про те, щоб написати усе ідеально, без жодної помилочки", - поділилася письменниця. Найбільшим викликом для неї стало те, як у короткий обсяг, а текст має 200 знаків, умістити щось важливе, концентроване, те, що хотілося сказати. На запитання, чи буде авторська пунктуація, Цілик відповіла: "Я сама думаю, чи все вірно розставила. Є професійна команда, яка мене підстрахує. Я не настільки самовпевнена, що не потребую консультування". До методичної роботи над радіодиктантом традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Ірина Цілик запрошує усіх українців долучитися до написання радіодиктанту. "У часи випробувань нам дуже важливо триматися одне одного, відчувати лікоть ближнього. Такі проєкти, такі концепції як концепція радіодиктанту - це спроба пов'язати ниточкою докупи всіх нас. Мусимо нагадувати одне одному, що ми разом, незважаючи на все те, що випало нам на нашу долю, всі ці випробування, і те, як українців рознесло по всьому світу", - сказала Цілик. За її словами, "писання радіодиктанту матиме особливий присмак: з одного боку в цьому є певна гіркота, а з іншого боку є відчуття світла в кінці тунелю". Нагадаємо, радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. 9 листопада радіодиктант звучатиме на хвилях "Українського радіо" та радіо "Культура".Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного. У 2021 році текст радіодиктанту "Слідом за пам'яттю" написав і прочитав в ефірі Суспільного письменник Юрій Андрухович. Всього на перевірку до "Українського радіо" надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 - у паперовому вигляді та 12 749 - на електронну пошту. Сільська вчителька з Волині Галина Шура стала єдиною переможницею Радіодиктанту національної єдності 2021 (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 1.11.2022 Столична мережева станція "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Бахмут-106.6 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Рені-102.3 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) оголошує челендж на підтримку ЗСУ! З 1-го листопада передавайте вітання друзям, близким та рідним. Донатьте стільки - скільки зможете на потреби ЗСУ, та не проґавте вітання в ефірі Перець FM. Задонатьте привіт щодня, по буднях з 14 до 15 години! Все що треба - перейти за посиланням, натиснути "Поповнити банку" та задонатити стільки скільки не шкода, в коментарях вказуйте кому передаєш свій привіт! Також залишайте привіт на студійний Viber та Telegram (093)-585-44-88. Разом ми допомагаємо нашим силам ЗСУ та наближаємо перемогу! Слава Україні! Будь ласка, обов'язково вказуйте призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024