Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2022 Канівське "Радіо Магніт" (99.7 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) відновило мовлення. Про це станція повідомляє на своїй ФБ-сторінці: "Ми відновили мовлення!!! Як онлайн, так і fm. (На данний час) Дякуємо за оперативну роботу ПАТ Черкасиобленерго та Канівський РЕМ ПрАт Черкасиобленерго. Є претензії до Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення ..але це вже другорядне питання" (Джерело: Сторінка "Радіо Магніт" у соцмережі Facebook).
  • 31.10.2022 Згідно з пунктом 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє про розгляд на засіданні, що відбудеться 3 листопада об 11:00, питань таких компаній: ТОВ "Телерадіокомпанія "Львівська хвиля", м. Львів; ТОВ ТРК "Укрмаіл", м. Конотоп Сумської обл.; КП "Радіоредакція "Слово", м. Борислав Львівської обл.; ТОВ "ТРК ТРТ-ТБ", м. Трускавець Львівської обл.; ТОВ "Телеканал "Прямий", м. Київ; ТОВ "Телерадіоорганізація "Теодор", с. Минай Ужгородського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ "Гравіс", м. Київ; Дережнянська районна студія телебачення TV-43, м. Деражня Хмельницької обл.; ПП "ТРО "Тернопіль-медіа", м. Тернопіль; ПрАТ "ТРК "Право А/ТВК", м. Харків; ПП "ТРК "НТК", м. Коломия Івано-Франківської обл. Розглядатимуться заяви цих ліцензіатів стосовно видачі, переоформлення, продовження строку дії та анулювання ліцензій. Засідання Національної ради відбудеться 3 листопада 2022 року об 11:00 за адресою: м. Київ, вул. Прорізна 2. За наявності поважних причин для перенесення розгляду питань просимо поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або в електронному вигляді до проведення засідання. Повідомляємо, що відповідно до пункту 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні в разі відсутності поважних причин ліцензіата розгляд питань про видачу, продовження, переоформлення ліцензії на мовлення відбувається без присутності повноважного представника. Просимо повідомити Національній раді, надіславши листа на електронну пошту , контактну інформацію про представника компанії (ПІБ, посада, контактний номер телефону, електронна адреса та документи, що засвідчують особу і повноваження представника) для участі в засіданні Національної ради, що відбудеться в режимі реального часу (он-лайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет. У разі відсутності можливості направити уповноважену особу до Національної ради або до представництва Національної ради у вашій області просимо повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі представника, надіславши листа на адресу електронної пошти (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.10.2022 В Ізюмі Харківської області знову запрацювало "Українське радіо". Послухати "Українське радіо" (УР-1) можна на хвилі 102.5 МГц. Окрім цього, в Ізюмі можна приймати сигнал з радіо-телевізійної станції Краматорська Концерну РРТ на хвилях 89.0 МГц, 90.9 МГц, 95.7 МГц. Також працює аналогове телебачення: УТ-1, Інтер, Новий канал, СТБ. Тож, щоб зловити сигнал з Краматорська, необхідно повернути антену на домогосподарствах. Рівень сигналу залежатиме від висоти підйому приймальної антени. На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи над відновленням українського мовлення. Нагадаємо, що воно запрацювало уже у містах Вовчанськ, Балаклія, Зміїв, Куп'янськ та у селищі Великий Бурлук (Джерело: Сторінка Харківської обласної державної адміністрації у соцмережі Facebook).
  • 31.10.2022 Радіостанція "Українське радіо" відновила мовлення на частоті 102.5 МГц в Ізюмі Харківської області. Нажаль під час бойових дій в місті, а саме - 24 березня поточного року, було понівечено щоглу КРРТ і тому нинішній радіус впевненого прийому радіостанції став меншим (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.10.2022 У зв'язку з тимчасовою відсутністю сигналу на FM приймачах, канівське "Радіо Магніт" (99.7 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує вас на свою он-лайн хвилю https://onlineradiobox.com/ua/magnit/. Зберігаємо спокій! Залишаємось в укритті! Бережемо себе та рідних! UPD: FM працює з інтервалом 1год працює, 2 ні. Наступне включення о 13:00 (Джерело: Сторінка "Радіо Магніт" у соцмережі Facebook).
  • 31.10.2022 Радіоведучий Серж Гагарін повертається в ефір і працюватиме на столичній сателітарній мережевій станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) щодня по буднях з 8:00 до 12:00. Про це повідомляє Серж Гагарін на своїй ФБ-сторінці: "Сьогодні не якийсь там Геловін, сьогодні я повертаюся в ефір на радіо! Вмикайте "АРМІЯ FM", ми разом у будні з 08:00 до 12:00. Дякую за довіру Міністерству оборони та Офісу Президента України! Маю за честь запрошення повернутись до улюбленої професії!" (Джерело: Сторінка Сержа Гагаріна у соцмережі Facebook).
  • 29.10.2022 "Народна година" повертається на хвилі львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Слухайте щовихідних: 9:00 -10:00 та 19:00 - 20:00. Пригадуйте тексти улюбених українських пісень та вивчайте новію На Файному радіо FM Галичина знають, що ви підспівуєте. Нехай співає вся Україна! (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 29.10.2022 Дев'ять країн Європи підтримали позицію Комісії з журналістської етики України і припиняють своє членство в Альянсі незалежних пресрад Європи (AIPCE). Причиною такого рішення є невиключення зі складу цієї організації представників рф. Так, з Альянсу вийшли пресради Вірменії, Данії, Естонії, Фінляндії, Грузії, Ірландії, Молдови, Норвегії та Швеції. Комісія з журналістської етики ще у квітні цього року пропонувала виключити рф з Альянсу через бездіяльність щодо маніпуляцій, багаторічної брехні та розпалювання мови ворожнечі у російських медіа стосовно України. Проте рішення досі не було ухвалене. Окрім того, з 2020 року до складу російської колегії входять пропагандисти познер і симоньян. Зазначені вище країни вирішили вийти з Альянсу незалежних пресрад Європи після того, як там не прийняли навіть тимчасове відсторонення рф як компроміс. У спільній заяві наголошується, що "Той факт, що Україна поза, а росія є, унеможливлює для нас перебування в AIPCE. Ми не в змозі судити співробітників російської колегії, але у рф сьогодні фактично немає свободи преси… Весь медіасектор використовується в огидній пропагандистській машині путіна". "З цього моменту ми призупиняємо наше членство в AIPCE, поки наші українські колеги не зможуть приєднатися знову. Логотипи та назви наших пресрад необхідно негайно видалити з сайту AIPCE", - акцентують країни. Загалом до Альянсу незалежних пресрад, крім України, входило 28 країн: Австрія, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Вірменія, Боснія і Герцеговина, Кіпр, Болгарія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Угорщина, Косово, Ірландія, Чорногорія, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Сербія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Росія. Нагадаємо, Комісія з журналістської етики оголосила про припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи, оскільки до нього досі входить російська Громадська колегія зі скарг на пресу. За результатами розгляду скарги КЖЕ на загальних зборах Альянсу 21 жовтня щодо виведення з його складу цієї колегії таке рішення при таємному голосуванні не набрало достатньої кількості голосів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2022 На самбірському радіо "Поступ" (92.9 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) проведено чергову модернізацію обладнання, цього разу - для проведення прямих ефірів. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці головний редактор радіостанції Оксана Коваль: "Поступ технічний, нові можливості студії - це неймовірно круто! Завдяки партнерам - Петро Вівчар і Роман Яросевич Roman Yarosevych команді Комплекс Медіа сьогодні відбулось ще одне перезавантаження студії Радіо "Поступ", на цей раз - для прямих ефірів! Хто слухав нас перед 17 годиною, чув наш перший прямий ефір, з новими ведучими і партнерами, ми презентували новий проєкт, який незабаром стартує на 92,9 ФМ. Стежте за анонсами і дізнаєтесь більше! Дякуємо друзям за технічну підтримку, покращення і вдосконалення роботи студії! Шість годин переналаштування студії мали один недолік - забули зробити спільну знимку на згадку про подію! Тому світлина - з архіву радіо "Поступ". Наша хвиля 92,9 ФМ. Наш ефір - цілодобово! Онлайн на платформі: https://complex-media.in.ua/#golosP" (Джерело: Сторінка Оксани Коваль у соцмережі Facebook).
  • 28.10.2022 З метою обговорення новел і внесених після першого читання поправок до законопроєкту "Про медіа" щодо висвітлення в ЗМІ виборчих перегонів 27 жовтня відбувся круглий стіл "Закон про медіа та зміни до Виборчого кодексу: виклики та можливості". Його учасниками стали автори законопроєкту, народні депутати, представники громадських організацій, медіаюристи. Від Національної ради участь у заході взяли голова регуляторного органу Ольга Герасим'юк, перший заступник голови Валентин Коваль і член Національної ради Олександр Бурмагін. Законопроєкт "Про медіа", який нині готується до другого читання в Парламенті, передбачає внесення змін до низки інших законодавчих актів, серед них - Виборчий кодекс і Закон України "Про всеукраїнський референдум". Над ним працювала інклюзивна група, до якої увійшли українські юристи, народні депутати, міжнародні партнери, представники регулятора і медіабізнесу. Координував її роботу Олександр Бурмагін, він був модератором круглого столу. До цієї частини законопроєкту подали близько 200 поправок. Тож під час заходу було заслухано пропозиції різних сторін щодо них. Олександр Бурмагін пояснив, що передбачені в законопроєкті "Про медіа" зміни до виборчого законодавства і законодавства про референдум необхідні для системності та уніфікації медіареформи, зокрема в частині повноважень регулятора. Йдеться про створення компетентного регуляторного органу для всіх типів медіа, а тому є потреба у законодавчих змінах на системному рівні. Певні зміни, що відбулися у виборчому законодавстві після 2013 року, на переконання голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микити Потураєва, не реалізували повною мірою тих очікувань, які мало громадянське суспільство. Одним із ключових для вирішення залишилося питання забезпечення рівноправного, конкурентного, прозорого політичного процесу. Така конкуренція, на думку народного депутата, повністю ґрунтується на роботі медіа, особливо під час виборів. "Це - вимога наших європейських партнерів для нас як для держави і для політиків, і для суспільства. І якщо ми дійсно не на словах, а на справах хочемо стати рівноправними членами Європейського Союзу, то ми ці вимоги маємо виконати", - сказав він. На застарілість і неактуальність законодавчих вимог в частині агітації, висвітлення в медіа виборчих процесів, повноважень медіарегулятора вказала і Ольга Герасим'юк. Неодноразові моніторинги Національної ради, громадських активістів і міжнародних спостережних місій приводили до висновку, що ці норми мають бути змінені. "Ми маємо оновити правила, зробити їх сучасними, дієвими, при цьому не забуваючи про святість свободи слова. Ця святість свободи слова має бути на вістрі цього процесу. І, безперечно, свобода слова - це передусім відповідальність. Відповідальність медійників, політиків, і регулятора", - наголосила Ольга Герасим'юк. Ключові позиції, що мають бути реалізовані в законопроєкті "Про медіа", на які вказав Європейський Союз, прикладні і до висвітлення виборчого процесу, проведення передвиборної агітації в медіа, зауважила голова Національної ради. Так, необхідно подолати надмірний вплив приватних інтересів для появи балансу під час висвітлення виборів і сприяти чесній політичній конкуренції, аби власники не нівелювали роль медіа до рівня політичного інструменту для маніпуляцій виборцями та електоральними поглядами і можливостями. Потрібно також чітко обмежити поширення закликів до насильства, ненависті і ксенофобії особливо у час передвиборних перегонів. І ці обмеження є в європейській Директиві про аудіовізуальні медіапослуги, що покладена в основу законопроєкту "Про медіа". Третя вимога - зміцнити незалежність національного регулятора, щоб він не був просто спостерігачем і фіксатором порушень, які відбуваються під час виборів. "Ми постійно згадували про те, що наші можливості у цьому процесі є суто теоретичними. Насправді брак механізмів не дозволяє регуляторові вирівнювати всі недоліки, які мі фіксуємо. І, на жаль, це триває роками", - сказала Ольга Герасим'юк. Крім того, ситуація полягає в тому, що регулятор моніторить лише правила для телебачення і радіо. І їх немає для онлайн-медіа і друкованої преси. "Такий підхід - дискримінаційний", - вважає вона. Ольга Герасим'юк наголосила, що нині російська пропаганда, отримавши певну відсіч у європейському та українському телевізійному медіапросторах, намагається впливати на політику і людей через онлайн-ресурси. Нині в загальному європейському тренді - поява законопроєктів у країнах Євросоюзу, що регулюють онлайн-складову медіа, у тому числі і у виборчому законодавстві. А отже, як країна-кандидат у ЄС Україна має враховувати ці виклики. Про необхідність рухатися в напрямі регулювання онлайн-платформ і онлайн-медіа висловився і член Центральної виборчої комісії Віталій Гринь. Проблемним полем з погляду масового поширення дезінформації, на його думку, є телеграм-канали. Часто вони мають мільйони підписників, там шириться будь-яка інформація, і ніхто не знає, хто адмініструє ці групи. Однозначної відповіді, як можна їх регулювати - немає. Це - виклик і для європейської спільноти. Він переконаний, що необхідно знайти розумний баланс для регулювання онлайн-медіа і платформ, щоб зберегти демократичні цінності свободи слова і водночас мати можливість протидіяти дезінформації. Віталій Гринь також акцентував на тому, що під час виборчої кампанії строки для медіарегулятора і ЦВК для дослідження, фіксації та висновків щодо порушень завеликі. Це дає можливість більшості медіа уникнути покарання через завершення виборчої кампанії, або ж за порушення вони сплачують невеликий штраф. Олександр Бурмагін представив основні правки до другого читання законопроєкту "Про медіа" в частині виборчого процесу. Учасники круглого столу обговорювали, якими мають бути дебати, строки оприлюднення соціологічних опитувань, форми агітації. Вони ділилися думками про тривалість і доречність "дня тиші", вимоги щодо титрування/перекладу на жестову мову агітаційних матеріалів, реалізацію права на відповідь, встановлення і оприлюднення розцінок на політичну рекламу, нові вимоги до друкованих медіа щодо візуалізації політичної агітації тощо. Свої міркування щодо окремих питань висловив і Валентин Коваль. Зокрема, він зауважив, що зараз значно більший вплив на виборців мають саме соціальні мережі, а не традиційні медіа. А тому на це треба зважати, коли шукаємо аргументи на користь того чи іншого рішення. Серед учасників круглого столу були також перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, народна депутатка Ірина Геращенко, заступник директора Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Гіоргій Кобахідзе, голова правління Громадянської мережі Опора Ольга Айвазовська, медіаексперти Ольга Коцюруба, максим Дворовий, Ігор Розкладай, Роман Кіфлюк, Катерина Мяснікова та інші. Висловлені думки і пропозиції будуть враховані Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики у процесі підготовки законопроєкту "Про медіа" до другого читання. Круглий стіл був організований Комітетом Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики у співпраці з Національною радо України з питань телебачення і радіомовлення, Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні та Громадянською мережею Опора за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), міністерства міжнародних справ Канади і британської допомоги від уряду Великої Британії (UK aid) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2022 Топ-3 способи зігрітись у прохолодні та мінливі дні: збалансоване харчування; гарячий чай з лимоном та імбирем; "Рольові ігри" на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+). Підтримайте чоловічу або жіночу команду у вічному батлі, перевіряйте інтуїцію та вигравайте приємні подарунки від Полунички - Мережі Інтим Магазинів. Позмагатися можна щобудня, о 16:40 у вечірньому шоу "16+". Без вас точно не обійтись (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 28.10.2022 На бродівській радіостанції "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) знають, як ви сумував за ведучими і звичним ефіром станції. Вони потрохи повертаються, аби наблизити перемогу та підтримати в ці непрості часи! Зустрічайте чарт з патріотичних хітів "Непереможна 10-ка" на радіо Brody Fm 88.8 з Юлією Желих. Для вас в ефірі: П'ятниця 13:10 та 19:10. Неділя 13:10 та 19:10. Тож забронюйте собі цей час для крутої компанії і найкращої української музики! Наш настрій - перемога! (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 28.10.2022 Львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) готує слухачам подарунки до Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку. Беріть участь у забавках у період з 26.10.22 до 16.11.22 та ставайте претендентом на головний приз - ВІКЕНД В ТРУСКАВЦІ для родини від Файного радіо FM Галичина. Більша активність - більші шанси на перемогу. Розіграш головного призу - 16 листопада у шоу "Доброго вечора! Ми з України". Графік розіграшів: 10:40 Гра "Фейк ньюз"; 11:20 Гра "Фан-клуб"; 15:35 Гра "Музична пастка"; 17:40 Гра "Розпакоука" (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 27.10.2022 Щоранку і щовечора на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - інтерактивне обговорення теми дня. Долучайтесь! Час виходу програми в ефір: 10:00 та 22:00. Також тему дня можна прослухати в архіві програм у підкастах на сайті радіостанції (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 27.10.2022 До уваги слухачів лозівського радіо ТРК "Лозова" (106.7 МГц та Інтернет-мовлення 256k.)! З 1-го листопада станція змінює час ефіру. Вже з прийдешнього вівторка слухайте ТРК "Лозова": з 7:00 до 9:00, з 12:00 до 13:00 та з 18:00 до 19:00. Новини Лозівської громади лунатимуть в ефірі о 7:00, 8:00, 12:00 та 18:00. Тож з 1 листопада вмикайте частоту 106.7 МГц коли зручніше й дізнавайтеся найповніші та найсвіжіші новини Лозівської громади. Також станція готує для вас кілька нових програм і обіцяє: буде цікаво. Слідкуйте за анонсами в радіоефірі та на сторінках соцмереж ТРК "Лозова" у Фейсбук та Інстаграм. ТРК Лозова працює для вас та разом з вами! (Джерело: Сторінка ТРК "Лозова" у соцмережі Facebook).
  • 27.10.2022 На дніпровському радіо "Європа Плюс Дніпро" (102.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) - нова ведуча Анастасія Славкова. Зустрічайте в будні з 13:00 до 17:00 (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Дніпро" у соцмережі Facebook).
  • 26.10.2022 23 жовтня концерт Хорової Капели Українського Радіо відкрив міжнародний музичний фестиваль "Martinûm Festtage 2022" на сцені ChorzentrumKulturkirche в місті Базель, Швейцарія. Протягом тижня члени Хорової Капели були залучені до декількох зустрічей, що об'єднали митців з Європи. Концерт-відкриття мав символічну назву "Mene Tekel" із тексту центрального твору програми Симфонії №8 чеського композитора Милослава Кабелача. Ця симфонія є рефлексією на страшні події 1968 року - напад радянських військ на Прагу. "Всі відчуття пережитого передані композитором гостро і натуралістично. Твір справляє сильне емоційне враження, в якомусь сенсі - потрясіння, - ділиться враженнями художня керівниця колективу Юлія Ткач. - Щаслива, що мали нагоду і честь представити Україну європейській культурній спільноті. Мали можливість ще і ще раз нагадати про незламність, міць і силу українського народу!". Також були виконані знакові українські твори Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича та національні твори-символи. "Свій успіх і визнання у Швейцарії наш колектив присвячує Україні та нашому Війську, а кожен аншлаг стає для них способом донести багатолюдній залі глядачів інформацію про війну росії проти нас і нашу боротьбу та подякувати Швейцарії за підтримку нашої країни у ці часи!" - зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. Головний меседж організаторів Фестивалю - донести світу, що війна в Україні - це не проблема однієї країни. Генеральну репетицію і сам концерт записувала Європейська мовна спілка. Хорова капела Українського Радіо - один з найавторитетніших провідних хорових колективів України та Європи. За 90 років активної творчої діяльності легендарний колектив здійснив кілька тисяч концертних виступів, безліч прямих ефірів на радіо й телебаченні, створив понад 10 тисяч фондових записів, серед них музика до кінофільмів - наукових, художніх, документальних та анімаційних кінострічок. * Європейська мовна спілка (ЄМС) (англ. European Broadcasting Union, EBU) є найбільшою у світі професійною асоціацією телерадіомовників і станом на 2022 рік має 112 активних членів з 56 країн, а також 31 асоційований член в Азії, Африці, Австралії та Америці. Разом усі вони охоплюють аудиторію понад мільярд людей у світі, мовлячи 153 мовами. ЄМС/ЄСРТ є організатором конкурсів сімейства "Євробачення" (пісенний конкурс Євробачення, дитячий пісенний конкурс Євробачення, танцювальний конкурс Євробачення тощо, "Магічне циркове шоу Євробачення"). ЄМС/ЄСРТ також є розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга Чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі "Дакар", інших світових подій. ** "Велика 5" також відома як E.D.D.S (Програма Євробачення з розвитку документального кіно) - програма для продюсерів ЄМС, присвячена створенню п'яти великих фільмів на рік за спільний кошт за допомогою ЄМС (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 26.10.2022 29 серпня в ефірі ладижинської радіостанції "Подільське радіо" 103.9 FM (103.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) стартував новий сезон. Новий сезон та новий ранковий проект під назвою "Ранкове до кави", де разом із партнером кав'ярнею "Coffeelat" ведучі станції створили абсолютно новий та цікавий продукт для радіослухачів. "Ранкове до кави" це кожного буднього дня з 9:00 до 11:00, свіжі новини, гороскоп та обговорення різних тем, заряд енергії на робочий день з вашими улюбленими ведучими, Олександром Сташком та Юлією Фокіною. Зокрема в рамках ранкової програми ведучі розігрують смачні подарунки від партнера, утримують аудиторію, що дозволяє використовувати рекламні переваги непрямої реклами з кращою ефективністю. Хочете розповісти про свій продукт не по шаблону? Пишіть на станцію за адресою . Станція будує сильні бренди. Закохує тисячі у ваш продукт. Робить рекламу на радіо не "як всі". Сьогодні "Подільське радіо" 103.9 FM працює на економіку України та на підтримку ЗСУ. На станції вдячні всім своїм слухачам за довіру та підтримку, а також своїм партнерам та рекламодавцям, котрі спільно стають на підтримку тилу, підтримку економіки та постійну допомогу українській армії. Разом - ми сильні! На станції цілком поділяють та підтримують позицію українського уряду стосовно повернення бізнесу до повноцінної роботи. Адже необхідно тримати надійний тил для наших захисників, які роблять на фронті дивовижні речі, забезпечуючи нам можливість жити та працювати. Тож станція закликає своїх партнерів та рекламодавців теж по можливості повертатись до повноцінної діяльності. Адже перемога - це наша спільна справа, військових на фронті та нас у тилу. Тримаймо свій фронт, економічний! З питань розміщення реклами та спонсорства дзвоніть за номерами 097 406 96 96 або пишіть за адресою . Слава Україні! Героям слава! (Джерело: Сайт "Подільського радіо").
  • 26.10.2022 Національна мережа ХІТ FМ (Київ-96.4 МГц, Нововолинськ-89.0 МГц, Білгород-Дністровський-90.8 МГц, Шостка-91.2 МГц, Миколаїв-91.5 МГц, Прилуки-97.0 МГц, Олександрія-99.8 МГц, Корюківка-99.9 МГц, Ужгород-100.9 МГц, Первомайськ-100.9 МГц, Одеса-101.0 МГц, Благовіщенське-101.4 МГц, Красноград-101.6 МГц, Львів-101.7 МГц, Дніпро-102.0 МГц, Харків-102.0 МГц, Полтава-102.3 МГц, Вінниця-102.6 МГц, Івано-Франківськ-102.6 МГц, Суми-103.4 МГц, Яремче-103.6 МГц, Рівне-103.7 МГц, Павлоград-103.8 МГц, Черкаси-104.1 МГц, Кременчук-104.3 МГц, Чернігів-104.7 МГц, Ніжин-105.2 МГц, Кропивницький-105.3 МГц, Красногорівка-105.6 МГц, Тернопіль-105.6 МГц, Біла Церква-105.7 МГц, Ковель-106.0 МГц, Кам'янець-Подільський-106.2 МГц, Луцьк-106.2 МГц, Дрогобич-106.4 МГц, Запоріжжя-106.6 МГц, Хмельницький-106.7 МГц, Житомир-106.9 МГц, Кривий Ріг-106.9 МГц, Карлівка-106.9 МГц, Краматорськ-107.4 МГц, Виноградів-107.7 МГц, Ладижин-101.1 МГц, Вознесенськ-103.6 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) дарує сертифікат від Люксоптика на 1 000 грн. за найкращий коментар у Темі дня. Слухайте ранкове шоу Хеппі Ранок по буднях з 8:00 до 11:00, беріть участь в обговоренні та вигравайте. Номер Viber/Telegram: +380-67-009-4-964 (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.10.2022 Столична радіостанція "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) розпочинає новий проєкт під назвою "Третій Сектор". Завтрашньою гостєю Ярослава Федоренка буде менеджерка проєкту "Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства" в ІСАР Єднання Тетяна Ничипоренко. Розмова піде про неймовірну впливовість громадянського суспільства. Слухайте завтра о 13:30 на Київ FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.10.2022 Столичні мережеві станції "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) та Радіо Максимум (Київ-94.2 МГц, Лозова (Тернопіль)-88.1 МГц, Луцьк-88.7 МГц, Антопіль (Рівне)-90.0 МГц, Полтава-92.4 МГц, Львів-102.1 МГц, Славське-102.1 МГц, Івано-Франківськ-104.7 МГц, Черкаси-101.0 МГц, Запоріжжя-101.8 МГц, Прилуки-102.8 МГц, Харків-104.0 МГц, Кропивницький-104.2 МГц, Одеса-107.4 МГц, Дніпро-107.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ і Інтернет-мовлення 128k.), а також Answear.ua об'єднались та дарують можливість слухачам "Люкс FM" оновити свій гардероб. Щобудня в ранковому ефірі шоу "Зарядка" в рамках рубрики "Основний інстинкт" переможець отримує приз від партнера проєкту. Щоб взяти участь, потрібно зареєструватись у мобільному додатку Люкс FM, дочекатися дзвінка від ведучого та правильно відповісти на запитання Акція триває з 17 жовтня по 28 жовтня 2022 року на території України, окрім тимчасово окупованих територій, деталі за сайті Люкс FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.10.2022 Сьогодні, 25 жовтня, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - інтерв'ю з секретарем Ради національної безпеки та оборони України Олексієм Даніловим. Де в Україні могли в радянські часи виробляти збройний плутоній. Як "закрити" небо над Україною і де розташовують новітні системи ППО. Чи є в Україні можливості отримувати електроенергію з країн Європи. Про це і не тільки - в ексклюзивному інтерв'ю секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова журналісту Українського Радіо Роману Коляді. Початок розмови о 18:35. По завершенні ефіру запис інтерв'ю буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 25.10.2022 Сьогодні у Києві у другій половині дня відновлено мовлення радіостанції "Power FM" (частота - 104.0 МГц), яке було відсутнє від учорашнього ранку. Якість прийому сигналу станції дещо знизилася у порівнянні з тією, що була до відключення. Наразі на частоті відсутній RDS (Власна інформація).
  • 25.10.2022 "Дівчата" - новий проєкт на хвилях столичної мережевої радіостанції "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Коростень-87.5 МГц, Дніпро-89.7 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Андріївка (Олександрія) -90.7 МГц, Черкаси-92.1 МГц, Гірник-97.0 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Бахмут-106.6 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Рені-102.3 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.). Розмова у програмі піде про ґендерно зумовлене насильство. Як розпізнати насильство? Що робити, якщо ви зіткнулися з насильством? Куди звертатися по допомогу? План дій на прикладі анонімних історій постраждалих від насильства. Поради від психологинь та юристок. Вмикайте 105.5 fm по вівторках та п'ятницях о 11:20. Ведуча проєкту - Ольга Веснянка. Залишайте ваші питання в коментарях на ФБ-сторінці радіостанції. Програма виходить в рамках медійної кампанії ГО "Дівчата" з протидії ґендерно зумовленому насильству та на підтримку ментального здоров'я за фінансової підтримки ActionAd (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.10.2022 До уваги радіослухачів з Полтави! Сьогодні з технічних причин в ефірі міста будуть відсутні трансляції програм Національної мережі ХІТ FМ на частоті 102.3 МГц. Однак, ефір станції завжди можна слухати в застосунку RadioPlayer! (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 24.10.2022 На Радіо Культура стартує новий проєкт "Українські театри - голоси регіонів". Кожного дня о 18:50 на радіохвилях звучатимуть сцени зі знакових вистав українських театрів. Від Херсона до Чернігова, від Ужгорода до Луганська - слухачі зможуть здійснити двотижневу радіомандрівку сценами театрів з усієї України й почути уривки найбільш знакових українських вистав. У понеділок, 24 жовтня, проєкт стартує сценами з вистави "Назар Стодоля" за п'єсою Тараса Шевченка Харківського академічного драматичного театру імені Тараса Шевченка. У вівторок, 25 жовтня, слухачі почують сцени з вистави "Скупий" за п'єсою Жана-Батиста Мольєра Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. "Завдяки цьому проєкту слухачі матимуть змогу почути голоси найзнаковіших акторів з різних куточків нашої країни. Наприклад, фрагмент вистави "Не вбивай!" за Богданом Лепким Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької - цей запис нині зберігається у фондах Українського Радіо, - прозвучить у виконанні легендарного Федора Стригуна. А в унікальному записі вистави "По ревізії" за п'єсою Марка Кропивницького Одеського музично-драматичного театру імені Василя Василька звучатиме голос самого Василя Василька", - розказала головна редакторка редакції літературних передач і Радіотеатру Радіо Культура Наталя Коломієць. Загалом у проєкті прозвучать уривки з вистав восьми українських театрів - зі Львова, Тернополя, Чернівців, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Дніпра та Сєвєродонецька, що нині зберігаються у фонді Українського Радіо. Подивитися розклад ефірів, а також прослухати фрагменти, що вже були в ефірі, можна в архіві програми на сайті Радіо Культура. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.10.2022 Ловіть гарну новину та одну хвилю разом з ведучими столичної мережевої станції "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.)! Відтепер шукайте "Люкс FM" у Telegram! Редакція станції не буде розповідати, як там весело, прикольно, зручно, тому як ви самі маєте зацінити крутезність каналу! Псс! Чуєте? Але "Люкс FM" відкриє таємницю, що там більше музички, приколів та дуже все просто і зручно. Шукайте "Люкс FM" за посиланням https://t.me/RadioLuxFM, або вбивайте у пошуку Радіо Люкс FM. Залишайтеся на хвилі Люкс FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM" у соцмережі Facebook).
  • 24.10.2022 Сьогодні на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - Спецефір про діяльність мобільних медичних команд в Україні в умовах війни. Ви дізнаєтесь більше про їхню роботу, а також почуєте про те, куди звертатись аби отримати допомогу у разі необхідності. Початок розмови - о 16:10 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 24.10.2022 Суспільне Мовлення подало заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про ймовірне порушення Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також міжнародних протоколів. Мова йде про неможливість поширювати мовником інформацію внаслідок обстрілів, ракетних та авіаційних ударів росією по телерадіовежах, захоплення об'єктів інфраструктури тощо. Про це повідомляє пресслужба Суспільного. Заява подана за підтримки Української Гельсінської спілки з прав людини. "10 стаття Конвенції передбачає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати і передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів. З кінця лютого до середини вересня росія здійснила низку нападів для унеможливлення роботи Суспільного, чим порушила право мовника поширювати інформацію", - повідомив представник інтересів Суспільного, адвокат Сергій Заєць. Внаслідок нападів росії: а) були нанесені ракетні або авіаційні удари по телерадіовежах в Києві, Харкові та Ізюмі, Лисичанську (Луганська область), Коростені (Житомирська область), Білопіллі (Сумська область), Антополі (Рівненська область), Вінниці, Оріхові (Запорізька область). На деякий час мовлення на цих територіях було припинено; б) російські військові захопили телерадіовежу в Мелітополі, через що припинено мовлення в низці міст; в) здійснені спроби глушіння сигналу каналів Суспільного на супутнику Amos; г) здійснена спроба знищення телевізійного архіву через запущений вірус на сайті. "З початку повномасштабного вторгнення Суспільне надає життєво важливу інформацію про військову діяльність, загрозу ракетних ударів, шляхи евакуації населення, поради щодо виживання у воєнних районах, психологічну підтримку тощо. росія цинічно, порушуючи закони і звичаї війни, обстрілювала телевежі, щоб ми не могли вчасно повідомляти людей про небезпеку. Згодом мовлення на більшості з них було відновлене, проте захопленою залишається телевежа в Мелітополі, зруйнованою - в Ізюмі. Ці факти висвітлювалися як в українських, так і міжнародних ЗМІ", - прокоментував голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький. "Ми розуміємо, що йдеться не лише про порушення права мовника поширювати інформацію. Це політика російської влади блокувати всі джерела інформації, які не відповідають російській пропаганді", - додав він. Зазначимо, діяльність АТ "НСТУ", 100% акцій якого належить державі, здійснюється на засадах незалежності управління та поточної діяльності від органів державної влади, місцевого самоврядування, їхніх посадових та керівних осіб, політичних партій, підприємств, установ, організацій та фізичних осіб. Заявник не здійснює державних повноважень та має статус неурядової організації за змістом статті 34 Конвенції, звідси може бути заявником у Суді. Нагадаємо, Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.10.2022 Комісія з журналістської етики оголосила про припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи, оскільки до нього досі входить російська Громадська колегія зі скарг на пресу. За результатами розгляду скарги КЖЕ на загальних зборах Альянсу 21 жовтня щодо виведення з його складу цієї колегії таке рішення при таємному голосуванні не набрало достатньої кількості голосів. У квітні цього року КЖЕ запропонувала вивести зі складу Альянсу незалежних пресрад Європи Громадську колегію зі скарг на пресу (Общественную коллегию по жалобам на прессу) через її бездіяльність в умовах багаторічної брехні, маніпуляцій і розпалювання мови ворожнечі в російських медіа щодо України. Хоча Російська колегія з преси називає себе незалежною громадянською інституцією, насправді вона є пропагандистським рупором Кремля. Так, з початку збройної агресії рф проти України вона не ухвалила жодного рішення чи заяви стосовно дезінформаційних наративів, які масово поширюють російські так звані медіа. Крім того, із 2020 року до складу цієї колегії входять відомі пропагандисти Володимир Познер і Маргарита Симоньян. У зв'язку з цим "Комісія з журналістської етики заявляє про повне припинення свого членства в Альянсі незалежних пресрад Європи (AIPCE). Участь РФ в цій організації ставить під сумнів її здатність відповідати заявленим цілям та суперечить цінностям етичної журналістики, якими ми керуємося", йдеться в заяві КЖЕ. До Альянсу незалежних пресрад, окрім України, входять: Австрія, Бельгія, Великобританія, Німеччина, Вірменія, Боснія і Герцеговина, Кіпр, Болгарія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Угорщина, Косово, Ірландія, Чорногорія, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Північна Македонія, Норвегія, Сербія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Росія (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.10.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу ліцензіатів на те, що було спрощено процедуру ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Відповідно до пунктів 1 і 2 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні заявник може подати до Національної ради заяву про видачу, переоформлення, продовження ліцензії за встановленою формою в паперовому або електронному вигляді на офіційну електронну пошту Національної ради . У разі подання заяви в електронному вигляді на заяву і всі документи накладається цифровий електронний підпис з урахуванням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги". Також згідно з пунктом 10 розділу ІІ цього Положення Національна рада може надіслати скан-копії бланка ліцензії, а також бланка ліцензії з продовженим терміном дії переоформленої ліцензії, дубліката ліцензії на підставі звернення ліцензіата, яке підписане цифровим електронним підписом (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.10.2022 Старосамбірське радіо "Голос Прикарпаття" (91.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 112k. AAC+ та Інтернет-мовлення 160k. AAC+) спішить повідомити гарну новину. Шоу "У ритмі дня" стартувало. Тепер щодня з 10:00 до 12:00 разом з вам буде Тетяна Фетич. Вмикайтесь! (Джерело: Сторінка радіо "Голос Прикарпаття" у соцмережі Facebook).
  • 24.10.2022 Сьогодні від ранку у Києві відсутнє мовлення радіостанції "Power FM" (частота - 104.0 МГц). Передавач не працює. Тим часом, онлайн-мовлення станції триває у звичному режимі (Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) (Власна інформація).
  • 23.10.2022 Попри все - кохання трапляється… В окопах, в шпиталях, на шикуванні. На фронті та в тилу. Якщо хтось у вашій парі військовий чи залучений до оборони країни, ви одружились під час війни або плануєте це зробити найближчим часом - ви маєте унікальну можливість зробити це в студії столичної мережевої станції "Радіо Байрактар" (Київ-98.5 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Чернігів-107.2 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Львів-107.2 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Надішліть на радіо ваше фото та історію кохання і станьте учасником проєкту ВЕЛИКЕ ВІЙСЬКОВЕ ВЕСІЛЛЯ. 25 листопада у прямому ефірі редакція станції одружить 10 пар закоханих і влаштує для них святковий концерт у студії Радіо Байрактар. Зареєструватись можна за цим посиланням. Партнер проєкту - "Золотий вік: почуття прикрашають!". Правила участі - за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.10.2022 Гра "СловоЛови" повертається в ефір стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) разом із смачнющими суші від Суші Стрий РОМАСЯЙ. Вигравайте рол Філадельфія з лососем в ефірі на Стрий FM щобудня о 09:30 (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 23.10.2022 Зацініть абсолютно оновлений плейліст тематичного каналу "Ванда-FM" - Українське. Вас чекають абсолютно нові, топові хіти від улюблених та нових виконавців. Слухайте тематичний канал абсолютно безкоштовно в мобільному застосунку "Ванда-FM" на Android та з усіх пристроїв на XTV PLAY (Джерело: Сторінка радіо "Ванда FM Україна" у соцмережі Facebook).
  • 22.10.2022 В зв'зязку з відключенням електроенергії в студії і на передавачах білоцерківської мережевої станції "Бліц FM" (Біла Церква - 103.3 МГц, Умань - 90.6 МГц, Дибинці - 94.4 МГц, Фастів - 95.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 320k., Інтернет-мовлення Умань 320k., Інтернет-мовлення Умань 320k. та Інтернет-мовлення Фастів 128k.) - резервний канал трансляції буде за цим посиланням: https://blits.radio12345.com (Джерело: Сторінка радіо "Бліц FM" у соцмережі Facebook).
  • 22.10.2022 Радіо Промінь представляє українську адаптацію Europe's Biggest Dance Show - найбільшого європейського шоу танцювальної музики. Шестигодинний марафон DJ-сетів з десяти різних країн, до складу яких цього року увійшла й Україна, транслювався європейськими радіостанціями наживо минулої п'ятниці. Вже сьогодні, у у суботу, 22-го жовтня, о 18:00 слухачі Радіо Промінь почують українську адаптацію шоу. "Ми залучили найкращого перекладача Олега Колесникова - він перекладав понад 250 фільмів з українським дубляжем та є автором перекладу книги Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". Також до створення української адаптації були залучені саунд-продюсер Роман Кієвицький та саунд-інженер Ростислав Фролов, а також голоси радіостанції: Вікторія Польченко, Денис Денисенко і Дмитро Переверзєв", - розповіла в інтерв'ю BBC членкиня команди проєкту, креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. Серед десяти DJ-сетів танцювальної європейської музики цього року є й український - його створив музичний редактор Радіо Промінь, DJ LeoLevsky Олег Головаха. До українського сету увійшли такі композиції: ONUKA - Vidlik; KAZKA, ALEKSEEV - Поруч (The Faino & Aladdin Remix); DAYTON - Namysto (Shnaps Remix); Chychanovsky, ІЛЛЯ LETAY - Серце козака (Glazkov Extended Remix) (feat. Geonozis); СКРЯБІН - Мам (DJ MLFN Remix); KHAYAT - Говорила (Midnight Daddies Remix); Tornada - Drimota (Yan Zapolsky & Soundpill Remix); Patsyki Z Franeka - Загубили (Roland UA Remix); The Hardkiss - 7Вітрів(Raft Tone Remix); Costel van Dein & July Mell - Rodyna; PROBASS, HARDI - ДОБРОГО ВЕЧОРА (WHERE ARE YOU FROM?). Британський діджей та ведучий BBC Radio 1 Денні Говард, який відкривав шоу, сказав, що зараз дуже доречно долучити українських діджеїв до події: "Серце розривається від того, що сталося. Я думаю, що це дуже доречно, що ми можемо завершити таку величезну подію в Києві. Сподіваюся, це викличе посмішку на обличчях людей, які нас слухають, навіть якщо це буде лише на ці пів години". Радіо Промінь - перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом - музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 21.10.2022 Цими вихідними на Українському Радіо стартує новий проєкт - програма про фізичну та психологічну реабілітацію українських воїнів "Залізна воля". Перший випуск, що вийде в ефір у неділю, 23 жовтня, о 14:40, буде присвячено методам лікування контузій та її наслідкам - однієї з найпоширеніших травм війни. Головний герой програми - Володимир, військовий, ветеран служби, який зараз перебуває у запасі через інвалідність. Запрошені експерти - директорка Центру психічного здоров'я та реабілітації ветеранів "Лісова Поляна", неврологиня вищої категорії Ксенія Возніцина та доктор медичних наук, професор, військовий лікар Всеволод Стеблюк - розкажуть про те, що відбувається з організмом людини після травмування, як правильно надавати першу медичну допомогу та лікувати контузію. Після ефіру запис програми буде доступний в архіві програми на сайті Українського Радіо. У наступних випусках проєкту йтиметься про те, як отримати безкоштовне протезування від держави, які види сучасних протезів існують. Розкажемо про лікування посттравматичних стресових розладів, психологічну підтримку після полону та тортур, налагодження здорового сну, життя з інвалідністю тощо. Кожен з випусків програми спиратиметься на досвід реальних українських захисників та супроводжуватиметься інформацією від фахових медиків та психологів. Програма виходитиме щонеділі. "Про реабілітацію воїнів слід дбати не лише після, а й під час війни. На жаль, травми різного характеру часто потребують складної і тривалої реабілітації. І тут питання не лише в професійній допомозі, а й особистій мотивації, настрої тих, кого реабілітують. Тому приклади конкретних людей, поради, наведені можливості в проєкті "Залізна воля" мають не тільки надихати, а й допомагати практично", - каже продюсерка проєкту Олена Зелінченко. "Отримати поранення під час виконання бойового завдання, зіштовхнутися з ампутацією кінцівки і посттравматичним синдромом - це лише одна з багатьох історій героїчного життя українських військовослужбовців. Після отримання травми наші захисники місяцями живуть пліч-о-пліч з глибокою депресією. Це впливає не лише на якість життя, а й на стосунки з родиною, друзями та колегами. Мета спецпроєкту "Залізна воля" - підтримати наших воїнів, у яких попереду тривалий шлях реабілітації. Разом з їхніми побратимами, лікарями, протезистами, психологами, юристами, представниками громадських організацій мотивуватимемо і розповідатимемо про сучасні можливості лікування та реабілітації, які є в Україні, і які ефективно використовують у всьому світі", - розповіла журналістка, авторка проєкту Марина Куликова. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 21.10.2022 Яворівське радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) оголошує про наявність вакансії: Ведучий/-а програм. Місто: Яворів. Вид зайнятості: повна зайнятість. Яворівське радіомовлення відкриває вакансію ведучого програм! Станція запросить вас на співбесіду, якщо ви маєте: 1. Вміння працювати на камеру та розуміння як працює телевізійний ефір. 2. Навички висловлювати думки та писати тексти зрозуміло і цікаво. 3. Вміння підтримувати розмову на складні теми, знаходити спільну мову з людьми різного характеру та рівнем емпатії. 4. Такі soft skills як: емпатичність, толерантність, тактовність, вміння знаходити позитив, навички імпровізації. 5. Відмінне володіння державною мовою. 6. Високий рівень самоорганізації та комунікабельності, який дозволятиме плідно працювати як у студії, так і віддалено. 7. Вміння працювати в команді. Ключові завдання: 1. Ведення програм у прямому ефірі та/або під запис. 2. Інтерв'ювання героїв/гостей. 3. Участь у зйомці сюжетів, репортажів, історій. 4. Опрацювання ефірних сценаріїв. 5. Участь у: творчих, довгострокових та стратегічних плануваннях разом з командою Явір.фм, корпоративних та зовнішніх заходах, пов'язаних з ранковим шоу, зйомках іміджевого та (або) промоційного контенту для програм. Долучившись до команди радіостанції, ви отримаєте: 1. Офіційне працевлаштування і всі соціальні гарантії. 2. Цікаві професійні виклики і завдання. 3. Можливість професійного зростання. Якщо вас зацікавила вакансія - надсилайте, будь ласка, своє резюме. Відправити резюме можна на електронну пошту: (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 21.10.2022 На хвилях радіостанції Українське радіо стартує новий проєкт про фізичну та психологічну реабілітацію українських воїнів - "Залізна воля". Перший випуск буде присвячено методам лікування контузій та її наслідкам - однієї з найпоширеніших травм війни. Слухайте етер в неділю, 23 жовтня, о 14:40 на хвилях Українського Радіо або на сайті http://www.nrcu.gov.ua (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 21.10.2022 Радіо Культура вже здійснює мовлення на місто Умань Черкаської області. Трансляції ведуться на частоті 91.1 МГц. Вмикайте програми найінтелігентнішого радіо по буднях з 12:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00 (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 21.10.2022 ТОВ "Телемережі України" відновило мовлення Українського радіо на звільненій території в смт. Високопілля Херсонської області на частоті 103.0 МГц потужністю 500 Вт. Радіостанцію УР1 з новинами Херсонської області можна приймати в радіусі 50 км від Високопілля при тому що електропостачання у Високопіллі ще відсутнє (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.10.2022 Російські окупанти, які захопили телеканал "Суспільне Херсон" і на його базі відкрили пропагандистський канал "Таврия", тікають із Херсона на лівобережну частину Херсонщини. Вони розграбували майно Суспільного і хотіли переправити через Дніпро автомобіль "ГАЗель" з іншим майном "Суспільного Херсон". Проте Збройні сили України перешкодили їм спокійно вивезти награбоване. Окупанти опублікували на проросійському херсонському каналі в телеграмі фотографії обстріляної "Газелі". Очевидно, що награбоване переправляв російський пропагандист, колишній працівник каналу RT Олег Клоков. Він допомагав окупаційній адміністрації створювати у Херсоні пропагандистський телеканал. 20 жовтня Олег Клоков загинув в окупованому Херсоні на Антонівській переправі. Співробітники "Суспільного Херсон" впізнали на фотографіях окупантів службовий автомобіль, завантажений майном Суспільного, яке було в кабінетах на каналі, а також коробки з архівними касетами. Менеджер Херсонської філії Суспільного Михайло Сваричевський підтвердив, що викрадений автотранспорт належить "Суспільному Херсон": "Враховуючи довгий термін окупації, це не є новиною для нас". Нагадаємо, із березня Херсон перебуває під тимчасовою окупацією Росії. Росіяни захопили приміщення Херсонської філії Суспільного. Суспільне в Херсоні продовжує працювати віддалено та інформує про все, що відбувається в регіоні в соцмережах та на офіційному сайті. Наприкінці червня з приміщення Херсонської філії Суспільного розпочав мовлення пропагандистський телеканал "Таврия", "адміністраторкою" якого призначили колишню прибиральницю Лілію Макарову (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 20.10.2022 Тікток-блоґер Данило "Чорнобровий" Гайдамаха цього року став амбасадором Радіодиктанту національної єдності. В ефірі програми "Час інтерв'ю" на Радіо Культура він розповів про те, чому українська стає все більш популярною, чому "повернена" українська не менш цінна за рідну, а також для чого нам всім треба писати Радіодиктант національної єдності. Данило Гайдамаха розповів, що з народження говорив російською, хоча його бабусі й дідусі спілкувалися українською. Коли він здійснював свій перехід на українську, це ще не було дуже поширеним явищем, але з часом навколо нього почало з'являтися все більше людей, які теж перейшли на українську. Коли почалось повномасштабне вторгнення, ця хвиля стала масовою. "Я дуже вірю в сьогоднішню молодь, й у своє покоління, і в молодше. Воно вже незворотно українізується. Наприклад, колись було дивно казати на "лайк" "вподобайка", а тепер це звичайна річ. Ми вживали здебільшого "пост", а тепер говоримо "допис". Я ніколи не кажу "сторіз", натомість ? "розповіді". Й інстаграм підтягнувся, вживає ці слова, тобто ми впливаємо на нові версії застосунків", - зауважив Данило. За його словами, "повернена" українська набуває додаткової цінності. "Мені здається, що той, хто у свідомому віці заговорив українською, доклав зусиль, усвідомив значення мови й наважився, ? розуміє, що цей вчинок нелегкий. Але мова цієї людини набуває додаткової цінності, з'являється якась глибина. Коли людина повертає собі мову своєї землі, то прожитий досвід ніби помножується, набуває нових значень", - каже блоґер. Данило "Чорнобровий" Гайдамаха зізнався, що зі школи мав певне упередження щодо диктанту як форми оцінювання, але наголосив, що Радіодиктант національної єдності - це не про оцінку наших знань, а про єдність. "Українці з різних куточків України і світу, різних професій та віку сідають, слухають один текст, проживають цей текст і пишуть його своєю рукою. Цього року слова "національна єдність" набули нових значень, тож Радіодиктантом зшиватиметься увесь світ. Українство зараз по різних країнах, і ми писатимемо диктант на всій земній кулі. У мене самого багато друзів виїхало за кордон, і я до цієї ситуації ставлюся двояко. Величезна прикрість, що так багато людей виїхали, але я маю велику надію, що найкращі досвіди, які вони позбирають по всьому світу, принесуть обов'язково назад в Україну. Всі найкращі стандарти. Я дуже вірю в українців, і що диктант може стати місточком та пам'яттю про те, що повернення неодмінно буде", - сказав Данило Гайдамаха. Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності-2022 відбудеться 9 листопада об 11:00 за київським часом. Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на фейсбук-сторінці Суспільного та ютуб-каналах Українського Радіо та Суспільне Новини. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. Українське радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія". Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.10.2022 iPhone 14? Ні, Цілих ТРИ iPhone 14! Зустрічайте в ефірі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) зимово-подарункову акцію від магазинів Галицька Свіжина - "Хей хай Айфон тримай"! Щоб виграти один із трьох крутих ґаджетів: 1. Зробіть покупку у будь-якому магазині "Галицька свіжина" з 20 жовтня по 30 листопада; 2. Зіскануйте QR-код на картці та реєструйтеся в розділі Акції. 3. І 1 грудня слухайте Люкс FM 104.7 на повну гучність та чекайте розіграшів. І хай буде вам щастя та омріяний iPhone! І, звісно, побільше смачного та свіженького м'яска від улюблених магазинів "Галицька свіжина" (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 20.10.2022 Ви любите читати або слухати вірші? Якщо так - в яворівської радіостанції "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) для Вас є відмінна новина! Станція запускає в ефір абсолютно нову рубрику під назвою "Час натхнення". Її завдання популяризувати сучасну українську поезію серед слухачів радіостанції. Щодня Ви маєте можливість ввімкнути fm частоту 94.6 або сайт yavirfm.com та послухати вірші на різноманітну тематику від сучасних українських авторів. Радіо "Явір FM" закликає вас підтримувати та поширювати український контент разом. Слухайте та діліться із редакцією станції в коментарях думками про те, який вірш Вам найбльше сподобався або який знайшов відгук у Вашому серці (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 20.10.2022 17 жовтня у бою з росіянами неподалік Бахмута Донецької області загинув військовослужбовець з Івано-Франківська, колишній працівник "Суспільне Івано-Франківськ" Сергій Силкін. Трагічну звістку команді повідомила його матір Галина, йдеться на сайті Суспільного. Сергій Силкін народився 17 липня 1994 року в Івано-Франківську. У липні 2013 року влаштувався звукорежисером на ОДТРК "Карпати". У жовтні 2015 року Сергія призвали до армії, де він служив до квітня 2017 року. Після служби повернувся на Суспільне і працював у компанії до вересня 2021 року. Після початку повномасштабного вторгнення Сергій вирушив на фронт. У нього залишилися матір, батько і сестра. Мати Сергія Галина пообіцяла пізніше повідомити про час і місце панахиди. "Сергій був дуже творчою і неординарною людиною. Саме творча робота, коли треба було фантазувати, щось придумувати, імпровізувати, йому вдавалася найкраще. І ще - голос! Він мав красивий, низького тембру, оксамитовий голос. Саме його радіослухачі чули в багатьох передачах обласного радіо, - ділиться спогадами про Сергія Силкіна продюсерка Суспільне Івано-Франківськ Галина Держипільська. - Отримавши повістку в армію у 2015 році, пішов без вагань. І ми всім творчим колективом чекали його. А коли відслужив і вийшов на роботу, пам'ятаю, як казав, що думає продовжити військову справу. І таки продовжив. І залишиться тепер в нашій пам'яті справжнім воїном". Команда Суспільного співчуває рідним Сергія та глибоко сумує разом з ними. Ми шануватимемо пам'ять нашого колеги і віримо в перемогу України (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 20.10.2022 Сьогодні о 16:10 на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - спецефір з неймовірним виконавцем LAUD. Розмова піде про зібраний мільйон на ЗСУ в рамках благодійного заходу, де співак був хедлайнером. Також мова піде про великий сольний концерт артиста у листопаді. Долучайтеся до ефіру на #АрміяFM (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 20.10.2022 У Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення вважають, що відключення електроенергії в Україні в цілому не впливають на виконання каналами умов ліцензій. Про це у коментарі інтернет-видання "Детектор медіа" розказали у пресслужбі регулятора. "Мовники при виникненні проблем переходять на резервне живлення, багато ліцензіатів забезпечені генераторами", - зазначили у Нацраді. У відділу інформаційних комунікацій Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, якій підпорядковується Концерн РРТ, також запевнили "ДМ", що трансляції українських каналів, які роблять марафон, відключення світла не завадить. "Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення наразі забезпечує стабільне доставлення сигналу українського телебачення та радіо до споживачів. Системи трансляції теле- та радіосигналу концерну на супутник забезпечені резервними каналами доставки сигналу. Водночас у разі знеструмлення ретрансляторів на місцях та вичерпання ресурсу резервних систем їх живлення можуть мати місце тимчасові перебої у трансляції до кінцевого користувача", - зазначили у Держспецзв'язку. Нагадаємо, у Києві почалися відключення електроенергії для уникнення аварій. Через руйнування енергосистеми внаслідок ракетних атак з боку Росії стався дефіцит потужностей. Національна енергетична компанія "Укренерго" попередила про обмеження споживання електроенергії, що компанія вимушена запровадити 20 жовтня (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 20.10.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення дозволила радіостанції "Best FM" (юридична особа ТОВ "ТРВК "Комра") мовити у період дії воєнного стану в Україні на частоті 95.6 МГц у Києві. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 19 жовтня. Дозвіл радіостанція отримала відповідно до Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Раніше "Best FM" мовила на 102.8 МГц у Маріуполі. ТОВ "ТРВК "Комра" належить харківському бізнесмену Андрію Карпію. Нагадаємо, у серпні Нацрада вирішила звернутись з позовом до суду про анулювання ліцензії телекомпанії ТОВ "ТРК "Срібна хвиля"". У листопаді 2021 року колишній генеральний продюсер каналу "112 Україна", співвласник Першого незалежного, голова молодіжної організації "Опозиційної платформи - За життя" Артем Марчевський став співвласником ТОВ "Радіокомпанія "Срібна хвиля"", яка належала бізнесмену Андрію Карпію (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 19.10.2022 20-го і 21-го жовтня у проміжку від 8:00 до 17:00 в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області буде відсутнє мовлення всіх радіостанцій у зв'язку з ремонтними роботами на об'єкті ДФКРРТ. Про це повідомив мер міста Олександр Вілкул у своєму Телеграм-каналі (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.10.2022 Оперативні новини від команди Суспільного Мовлення - на сайті Суспільне Новини, у телеграм-каналах Суспільне Новини та регіональної мережі (за назвою Суспільне + місто-обласний центр: Суспільне Харків, Суспільне Чернігів, Суспільне Львів, Суспільне Миколаїв тощо) та інших соцмережах Суспільного. У разі відсутності електроенергії чи мобільного зв'язку у вашому місті - налаштовуйте FM-хвилю Українського Радіо на приймачах, що живляться від батарейок. Українське Радіо може вести інформаційне мовлення на частотах Радіо Культура та Радіо Промінь. У разі аварії на мережах і відсутності сигналу в FM - перемикайтеся на середні хвилі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах AM - 1278 кГц, 1404 кГц, 657 кГц та 873 кГц. Нижче - перелік частот радіо та лінки на соцмережі Суспільного Мовлення у регіонах. Зберігайте, щоб завжди залишатися на зв'язку із Суспільним. 1. Київ та область: а) Українське Радіо: м. Київ (та центральна частина області) - 105 FM; м. Березань - 92,6 FM; м. Біла Церква - 106,8 FM; м. Богуслав (с. Дибинці) - 88,1 FM; смт Іванків - 95,4 FM; м. Кагарлик - 90,8 FM; м. Славутич - 106,6 FM; м. Тетіїв - 102,9 FM. б) Радіо Промінь: м. Київ - 97,2 FM; м. Біла Церква - 91,9 FM. в) Радіо Культура: м. Київ - 97,6 FM; Дибинці (Богуслав) - 101,8FM; м. Біла Церква - 106,2 FM; м.Тетіїв - 104,7 FM; м. Яготин - 93,5 FM. 2. Вінницька область: а) Українське Радіо: м. Вінниця - 88,6 FM; м. Погребище - 105,8 FM; с. Ободівка - 105,1FM; с. Великий Митник - 96,2 FM; м. Гайсин - 102,5 FM; м. Іллінці - 107,5 FM; смт Крижопіль - 106,7 FM; м. Могилів-Подільський - 104,2 FM; смт Муровані Курилівці - 106,1 FM; м. Немирів - 102 FM; м. Тульчин - 105,5 FM; смт Чернівці - 102,4 FM; смт Чечельник - 107,5 FM; м. Ямпіль - 101,8 FM. б) Радіо Промінь: м. Вінниця - 100,3 FM; м. Могилів-Подільський - 99,5 FM. в) Радіо Культура: м. Вінниця - 100,9 FM; смт Піщанка - 104,1FM. 3. Волинська область: а) Українське Радіо: м. Луцьк - 88,3 FM; м. Горохів - 106,5 FM; м. Ковель - 91,8 FM; с. Кортеліси - 88,9 FM; смт Любешів - 107,8 FM; м. Нововолинськ - 100,3 FM; м. Камінь-Каширський - 105,8 FM; смт Олика - 89,1 FM; смт Цумань - 100,4 FM; смт Шацьк - 101,5 FM. б) Радіо Промінь: м. Луцьк - 107,3 FM; м. Горохів - 105,2 FM; м. Ковель - 103,9 FM; м. Нововолинськ - 101,6 FM; смт Шацьк - 97,4 FM. в) Радіо Культура: м. Луцьк - 101,9 FM; м. Ковель - 88,1 FM; смт Любешів - 105,2 FM. 4. Дніпропетровська область: а) Українське Радіо: м. Дніпро - 87,5 FM; м. Жовті Води - 88,9 FM; м. Кривий Ріг - 90,4 FM; м. Павлоград - 104,2 FM; с. Орли - 99,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Дніпро - 104,8 FM; м. Кривий Ріг - 98,7 FM; м. Нікополь - 101,2 FM; м. Павлоград - 100,9 FM. в) Радіо Культура: м. Дніпро - 88,1 FM; м. Кривий Ріг - 90 FM; м. Павлоград - 107,1 FM. 5. Донецька область: а) Українське Радіо: м. Краматорськ - 102,2 FM та 90.4; м. Гірник - 90,7 FM та 95.7 FM; м. Костянтинівка - 98,6 FM. б) Радіо Промінь: м. Гірник - 95,3 FM; м. Костянтинівка - 103,1 FM. в) Радіо Культура: м. Гірник - 102,6 FM; м. Краматорськ - 91,3 FM. 6. Житомирська область: а) Українське Радіо: м. Житомир (та центральна частина області) - 103,4 FM; м. Бердичів - 107,1 FM; м. Новоград-Волинський - 89,3 FM; с. Дубовий Гай - 104,2 FM; м. Олевськ - 100,2 FM; смт Попільня - 89,9 FM; смт Брусилів - 92,1 FM. б) Радіо Промінь: м. Житомир - 105,6 FM; с. Дубовий Гай - 94,1 FM; смт Народичі - 98,1 FM. в) Радіо Культура: м. Житомир - 90,6 FM; смт Ємільчине - 97,1 FM; м. Олевськ - 101,9 FM; м. Новоград-Волинський - 103,2 FM; смт Романів - 105,8 FM; смт Хорошів - 99,6. 7. Закарпатська область: а) Українське Радіо: Ужгород - 107,2 FM; с. Біловарці - 105,7 FM; смт Великий Березний - 104,3 FM; с. Нижні Ворота - 105 FM; с. Нижній Студений - 107,7 FM; с. Добрянське - 100,5 FM; с. Красна - 104,6 FM; смт Міжгір'я - 106,6 FM; м. Мукачеве - 97,3 FM; м. Рахів - 102,2 FM; с. Рокосово - 101,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Ужгород - 103 FM; м. Рахів - 91,9 FM. в) Радіо Культура: м. Ужгород - 93,6 FM; м. Хуст - 106,8 FM. 8. Запорізька область: а) Українське Радіо: м. Запоріжжя - 103,7 FM; м. Оріхів - 100,1 FM. б) Радіо Промінь: м. Запоріжжя - 106,2 FM. в) Радіо Культура: м. Запоріжжя - 87,8 FM. 9. Івано-Франківська область: а) Українське Радіо: м. Івано-Франківськ - 100,4 FM; смт Верховина - 103,6 FM; м. Калуш - 100,1 FM; м. Косів - 100,6 FM; м. Яремче - 100,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Івано-Франківськ - 88,8 FM; м. Калуш - 90,2 FM; м. Яремче - 104 FM. в) Радіо Культура: м. Івано-Франківськ - 91 FM; смт Верховина - 101,7 FM; с. Мала Тур'я - 106,6 FM. 10. Кіровоградська область: а) Українське Радіо: м. Кропивницький - 91,2 FM; с. Андріївка (Олександрія) - 87,6 FM; м. Гайворон - 106 FM; смт Добровеличківка - 90,7 FM; м. Долинська - 104,9 FM; м. Новомиргород - 89,4 FM; м. Новоукраїнка - 104,8 FM; смт Петрове - 105,5 FM; м. Світловодськ - 99,2 FM; м. Смоліне - 101,2 FM; м. Благовіщенське - 107,7 FM. б) Радіо Промінь: м. Благовіщенське - 104 FM; м. Кропивницький - 88,7 FM; м. Олександрія - 101,2 FM. в) Радіо Культура: м. Благовіщенське - 90,9 FM; м. Гайворон - 107,2 FM; с. Андріївка (Олександрія) - 105,7 FM; м. Кропивницький - 91,8 FM. 11. Львівська область: а) Українське Радіо: м. Львів - 103,3 FM; м. Борислав - 93,9 FM; смт Бориня - 90 FM; м. Броди - 104 FM; с. Верхнє - 91,1 FM; м. Добромиль - 105,6 FM; с. Задільське - 91,8 FM; с. Козьова - 105,3 FM; смт Красне - 100,2 FM; с. Лімна - 104,1 FM; м. Новий Розділ - 92,2 FM; смт Підбуж - 88,7 FM; с. Підгородці - 105,7 FM; м. Сколе - 103,3 FM; смт Славське - 100,4 FM; м. Старий Самбір - 100,5 FM; м. Турка - 106,9 FM; с. Червоне - 102,8 FM; м. Червоноград - 98,5 FM; с. Ясениця - 91,4 FM. б) Радіо Промінь: м. Львів - 102,5 FM. в) Радіо Культура: м. Львів - 103,9 FM; м. Добромиль - 92,5 FM. 12. Миколаївська область: а) Українське Радіо: м. Миколаїв - 92 FM; м. Первомайськ - 105,9 FM; м. Вознесенськ - 92,6 FM. б) Радіо Промінь: м. Миколаїв - 88,8 FM; с. Красне - 105,7 FM. в) Радіо Культура: м. Миколаїв - 100,1 FM; м. Первомайськ - 92,2 FM. 13. Одеська область: а) Українське Радіо: м. Одеса - 91,4 FM; м. Березівка - 105 FM; м. Болград - 105,7 FM; смт Велика Михайлівка - 104,5 FM; с. Кам'янське - 103,3 FM; м. Кодима - 102,6 FM; с. Вестерничани - 103,6 FM; м. Рені - 105,9 FM; смт Тарутине - 99,2 FM; смт Миколаївка - 106,3 FM; с. Петровірівка - 100,2 FM; смт Сарата - 107,8 FM. б) Радіо Промінь: м. Одеса - 88,5 FM; м. Білгород-Дністровський - 97,2 FM; м. Болград - 96,1 FM; м. Березівка - 104,2 FM; с-ще Ковбасова Поляна - 106,8 FM; м. Рені - 97,8 FM. в) Радіо Культура: м. Білгород-Дністровський - 93,9 FM. 14. Полтавська область: а) Українське Радіо: м. Полтава - 101,8 FM; м. Гадяч - 103,1 FM; м. Гребінка - 101,4 FM; с. Іскрівка - 101 FM; м. Карлівка - 106,2 FM; с. Красногорівка - 106,3 FM; м. Кременчук - 100,9 FM; с. Лелюхівка - 107,4 FM; м. Лохвиця - 105,5 FM; м. Лубни - 100,1 FM; с. Переліски - 102,5 FM. б) Радіо Промінь: м. Полтава - 100 FM; м. Гадяч - 105,9 FM; м.Красногорівка - 105,2 FM; м. Кременчук - 96,6 FM; м. Лубни - 102,6 FM; м. Миргород - 92,6 FM. в) Радіо Культура: м. Полтава - 89,5 FM; м. Гадяч - 102,1 FM; с. Іскрівка - 98,9 FM; с. Красногорівка - 104,2 FM; м. Кременчук - 99,6 FM; м. Лубни - 98,2 FM; с. Переліски - 106,5 FM. 15. Рівненська область: а) Українське Радіо: м. Рівне - 87,8 FM; м. Дубровиця - 106,6 FM; смт Зарічне - 103,8 FM; с. Копань - 102,9 FM; м. Корець - 107,2 FM; с. Кургани - 104 FM. б) Радіо Промінь: м. Рівне - 103 FM; м. Вараш - 101,1 FM; м. Дубровиця - 99,5 FM; смт Зарічне - 104,9 FM; м. Острог - 107,8 FM. в) Радіо Культура: м. Рівне - 99,2 FM; м. Дубровиця - 105,3 FM. 16. Сумська область: а) Українське Радіо: м. Суми - 88,1 FM; м. Білопілля - 91,6 FM; м. Конотоп - 104,6 FM; м. Лебедин - 104,8 FM; c. Миропілля - 101 FM; с. Нова Слобода - 107,2 FM; м. Охтирка - 88,9 FM; м. Тростянець - 104,1 FM; м. Шостка - 107,8 FM. б) Радіо Промінь: м. Суми - 91,3 FM; м. Охтирка - 99,6 FM; м. Шостка - 106,9 FM. в) Радіо Культура: м. Білопілля - 91,1 FM; м. Шостка - 105,3 FM. 17. Тернопільська область: а) Українське Радіо: м. Тернопіль - 87,7 FM; м. Бережани - 103,2 FM; с. Підзамочок - 102,7 FM; м. Кременець - 107,9 FM; с. Горішня Вигнанка - 101,9 FM; м. Шумськ - 101,6 FM. б) Радіо Промінь: м. Тернопіль - 101,5 FM. в) Радіо Культура: м. Тернопіль - 94,4 FM; м. Шумськ - 91,4 FM. 18. Харківська область: а) Українське Радіо: м. Харків - 106,1 FM; смт Великий Бурлук - 105,4 FM; смт Зачепилівка - 103,7 FM; смт Кегичівка - 104,3 FM; смт Краснокутськ - 91,5 FM; м. Красноград - 107,6 FM; м. Лозова - 106,3 FM; м. Первомайський - 102,6 FM; м. Вовчанськ - 90,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Харків - 100,5 FM; смт Зачепилівка - 91,3 FM; смт Кегичівка - 87,7 FM; м. Красноград - 100,4 FM. в) Радіо Культура: м. Харків - 91,6 FM; м. Зміїв - 103,3 FM. 19. Хмельницька область: а) Українське Радіо: м. Хмельницький - 104,6 FM; м. Волочиськ - 100,8 FM; м. Кам'янець-Подільський - 101,5 FM; м. Славута - 104,4 FM; м. Старокостянтинів - 104,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Хмельницький - 102,1 FM. в) Радіо Культура: м. Кам'янець-Подільський - 102,8 FM. 20. Черкаська область: а) Українське Радіо: м. Черкаси - 91,4 FM; смт Буки - 106,9 FM; м. Канів - 88,6 FM; м. Умань - 100,6 FM; м. Чигирин - 101,3 FM; м. Шпола - 105,6 FM; м. Тальне - 105,2 FM. б) Радіо Промінь: м. Черкаси - 98,6 FM; м. Жашків - 105,4 FM; м. Умань - 102,1 FM. в) Радіо Культура: м. Черкаси - 88,3 FM; м. Сміла - 90,3 FM; м. Умань - 91,1 FM. 21. Чернівецька область: а) Українське Радіо: м. Чернівці - 91,8 FM; м. Новодністровськ - 106,6 FM; м. Путила - 107 FM. б) Радіо Промінь: м. Чернівці - 105 FM. в) Радіо Культура: м. Чернівці - 98,3 FM. 22. Чернігівська область: а) Українське Радіо: м. Чернігів - 88,7 FM; смт Варва - 104,4 FM; с. Загребелля - 103 FM; с. Пушкарі - 88 FM; смт Короп - 101,6 FM; м. Мена - 88,1 FM; м. Ніжин - 92,2 FM; м. Новгород-Сіверський - 101 FM; с. Білещина - 105,7 FM; м. Семенівка - 99,5 FM; м. Сновськ - 103,8 FM; с. Тиниця - 91,5 FM; смт Холми - 106,1 FM. б) Радіо Промінь: м. Чернігів - 91,4 FM; м. Корюківка - 92,5 FM; м. Ніжин - 102,2 FM. в) Радіо Культура: м. Чернігів - 98,2 FM; с. Білещина - 98,9 FM; м. Ніжин - 90,9 FM; с. Пушкарі (Козелець) - 99,6 FM; смт Холми - 101,2 FM. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті Суспільне Новини. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 19.10.2022 Сьогодні, у середу, 19 жовтня, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо - інтерв'ю з головою уряду Чеченської Республіки Ічкерія у вигнанні Ахмедом Закаєвим. Саме Ахмед Закаєв надав президенту Володимиру Зеленському та уряду України пакет документів, що доводять незалежність Чеченської Республіки та факт її окупації, а також супровідні документи про необхідність визнання Україною незалежності Чеченської Республіки Ічкерія. Про спільну з Україною боротьбу і перспективи встановлення дипломатичних відносин між країнами, а також про настрої всередині чеченського суспільства щодо російсько-української війни та засади, на яких тримається режим Кадирова, Ахмед Закаєв розповість в інтерв'ю ведучій Українського Радіо Галині Бабій. Початок розмови о 21:00. По завершенні ефіру запис інтерв'ю буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 19.10.2022 Як працювати з історичним матеріалом та архівними даними? Де шукати цікаві теми та героїв? Яким чином подавати складні теми, аби не травмувати ні героїв, ні аудиторію, ні себе? Що варто врахувати при роботі зі звуком у студії та в позастудійних умовах запису? Про все це під час тренінгу для команди Суспільного розкаже україно-британська команда експертів. Радіо Культура в партнерстві з BBC запрошує колег із Суспільного реєструватися та взяти участь у тренінгу з радіодокументалістики. Навчання відбудеться онлайн в період з 28 жовтня по 4 листопада та стане в пригоді й тим, хто вже має досвід роботи з цим жанром, і новачкам. У програмі передбачені лекції та групова практична робота. Очікуваним результатом навчання є посилення навичок роботи з документалістикою. Зверніть увагу, що запрошені тренери мають глибокі знання про роботу з документальним контентом різних форматів, тож тренінг може бути корисним для працівників усіх платформ Суспільного - і радіо, і телебачення, і діджитал. В ході тренінгу експерти розкажуть, зокрема, про наступні аспекти роботи: де шукати справді цікаві теми; як запросити до участі яскравих героїв; роль і голос наратора: якою має бути інтонація, акценти, тональність ведучого документалки; як працювати зі звуком поза студією, якщо ви опинилися "в полі"; критерії якості: що таке добрий документальний продукт; як працювати з архівними даними та іншим історичним матеріалом; робота у воєнний час: як не згоріти від роботи зі складними емоційними темами; як подавати складні теми, аби не травмувати ні героїв, ні аудиторію, ні себе; правила стабілізації й пошук ресурсу в умовах стресу та надмірних емоцій; робота з очевидцями трагічних подій - як і про що коректно говорити; турбота про аудиторію: як коректно говорити про складні теми. Після навчання учасники зможуть скористатися менторською підтримкою для виробництва власних радіодокументальних програм, які на початку 2023 року прозвучать в ефірі Радіо Культура. Реєстрація триває до 23:59 понеділка 24 жовтня 2022 року за посиланням https://bit.ly/3yL5Qwo. Тренери: Луїза Коттон - журналістка з 30-річним досвідом роботи в документалістиці. Працювала програмною редакторкою BBC Radio 5 Live, старшою менеджеркою у BBC News. У 2009 році залишила BBC й почала працювати виконавчою продюсеркою низки документальних фільмів. У 2021 році створила документальну стрічку для BBC Radio 4 "The Exchange". Працювала виконавчою продюсеркою "Private Passions" на BBC Radio та продюсувала аудіосеріал для Times Radio про пандемію, серіал про рівність для talkRADIO та розробила серіал про Бога та сексуальність для Hits Radio. Луїза знімала документальні фільми для BBC World Service, BBC Radio 5 live, BBC Radio 4 й Amazon-Audible. Зараз вона продюсує серію розслідувань для iheartmedia у США та Австралії. Луїза також працює тренеркою для авторів документальних програм і продюсерів. В її доробку - програма розвитку персоналу і програми для радіо BBC English, запуск нової програми для Jil FM в Алжирі та розробка програм з Громадським радіо в Україні. Олександр Зінченко - історик, публіцист, журналіст, співзасновник проєкту "Історична правда", заступник директора національної пам'яті України (2014-2015). Автор ідеї та сценарист документального серіалу "Колапс". Ведучий телевізійного проєкту "Розсекречена історія". Автор першої книги, що представляє українське бачення катинського злочину ("Година папуги"). Анастасія Ніжнік - психотерапевтка-консультантка у підході когнітивно-поведінкової терапії. Співзасновниця платформи "Хаб Стійкості", центру психічного здоров'я "Брейнкульт". Авторка програм з психічного здоров'я в організації. Членкиня Української асоціації когнітивно-поведінкової терапії. Волонтерка психологічної кризової служби допомоги військовим. Тренінг проводиться в рамках проєкту "Посилення навичок для створення документальних радіо програм" за підтримки Британської Ради в межах Сезону культури Велика Британія/Україна. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 19.10.2022 Радіостанція Радіо Промінь розпочала мовлення у смт. Великий Бурлук Куп'янського району Харківської області в ефірі радіостанції "Слобожанське FM" на частоті 100.1 МГц. Трохи незвичний вибір частоти у населеному пункті, де станція вже має ліцензію на власну хвилю - 99.1 МГц - пояснюється тим, що, як стверджує інтернет-видання "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", наразі вона використовує трофейний російський передавач, який заблоковано на частоті 100.1 МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.10.2022 В низці населених пунктів Житомирської області розпочато мовлення Суспільного радіо на нових частотах. Зокрема тепер у смт. Брусилів Житомирського району на частоті 92.1 МГц є мовлення радіостанції Українське радіо разом з обласними врізками, а у смт. Романів Житомирського району та смт. Хорошів Житомирського району на частотах 105.8 та 99.6 МГц відповідно є мовлення радіостанції Радіо Культура. Також згідно повідомлення на сайті АТ НСТУ має бути також мовлення радіостанції Радіо Культура в Умані Черкаської області на частоті 91.1 МГц та радіостанції Радіо Промінь в Могилів-Подільському Вінницької області на частоті 99.5 МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.10.2022 Коломийська радіостанція "Сяйво" розпочала мовлення у с. Татарів Надвірнянського району Івано-Франківської області. Трансляції здійснюються на частоті 106.7 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння ПП РС "Сяйво" отримало на конкурсі восени минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.10.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовленя не продовжила шість ліцензій "Авторадіо" (юридична особа ДП "ТРО "Довіра") у низці міст по всій Україні. Такі рішення регулятор прийняв на засіданні 19 жовтня. Відповідно до наявних у Нацраді документів, у структурі власності радіостанції є іноземна компанія, зареєстрована на Британських Вірґінських островах. Згідно зі статтею 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", заборонено створення і діяльність телерадіоорганізації, засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент (нерезиденти), що зареєстрований в одній з офшорних зон. Саме це стало підставою для непродовження ліцензії. Члени Нацради підтримали це рішення. Тепер компанія має припинити мовлення і повернути документи. Однак, нагадаємо, що Super radio (юридична особа ДП "Новий обрій"), яке наприкінці минулого року отримало ліцензію на мовлення у Дніпрі та Харкові, у травні змінило логотип на "Авторадіо". Нагадаємо, "Авторадіо" входить до радіогрупи UMH (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 19.10.2022 В Україні з'явиться новий інформаційний канал, двом ліцензіатам видано тимчасові дозволи на мовлення, загальнонаціональній FM-радіомережі "Авторадио" не продовжено термін дії її ліцензій. Про ці та інші рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ухвалені на засіданні 19 жовтня, - далі. Регулятор дозволив мовити на підставі тимчасових дозволів для мовлення двом компаніям. Дозвіл продовжено ТОВ "Телебачення "Капрі" (логотип "КАПРІ"), яка далі транслюватиметься в Донецькій області. А ТОВ "ТРВК "Комра" (позивні "Best FM"), м. Маріуполь Донецької обл., відповідно до Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні видано дозвіл на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні з використанням частоти 95.6 МГц у м. Києві. На супутнику незабаром з'явиться новий український телеканал "МИ - УКРАЇНА". Ліцензію на супутникове мовлення Національна рада погодилась видати ТОВ "Ми-Україна" з м. Києва. За форматом це буде телеканал інформаційний із фільмопоказом. Він розповсюджуватиметься в Україні та інших країнах у межах зони впевненого прийому сигналу супутника. Ліцензію видано на 10 років. У Чернівцях і Черкасах працюватимуть нові провайдери програмної послуги. ТОВ "Лангейт" в аналоговій і цифровій технологіях розповсюджуватиме 56 програм у Чернівцях. А ТОВ "Маклаут ТВ" у Черкасах пропонуватиме 142 телевізійні програми у технології IPTV для мешканців міста. Розглянувши заяви ДП "Телерадіоорганізація "Довіра" (FM-радіостанція "Авторадио") щодо продовження строку дії ліцензій на мовлення, Національна рада відхилила прохання заявника. Підставою стала наявність у структурі власності радіомовника іноземної компанії, що зареєстрована в Британських Віргінських Островах. Ця країна за рішенням Уряду входить до переліку офшорних зон. Закон України "Про телебачення і радіомовлення" забороняє засновувати і брати участь в телерадіоорганізаціях юридичним особам, зареєстрованим в офшорних зонах. Порушення цих вимог є підставою для відмови у продовженні ліцензії на мовлення. Тому, зважаючи на норму частини шостої статті 12 цього Закону, регулятор відмовився продовжувати строк дії шести ліцензій ДП "Телерадіоорганізація "Довіра". Вивільнені частоти - а це 17 частот у різних областях України, в тому числі обласних центрах - будуть внесені в перелік вільних частот для подальшого ліцензування. Також Національна рада переоформила ліцензії провайдерів програмної послуги ТОВ "Воля-кабель", ТОВ "Датагруп медіа" і ТОВ "Зеонбуд" на прохання компаній. Були зафіксовані зміни загальної концепції добору програм для ретрансляції, мінімальної частки програм вітчизняного виробництва в загальній кількості програм, що ретранслюються в мережі, і зміну одного з кінцевих бенефіціарних власників у одного з провайдерів. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.10.2022 Фахівці компанії "Комплекс Медіа" провели низку технічних робіт, що дозволило покращити зону покриття і якість мовлення стрийського радіо "Голос Стрия" (90.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 160k. AAC+). Про це йдеться на ФБ-сторінці компанії: "Трохи покращень у FM етері Львівщини! А саме для радіо "Голос Стрия" - 90.0 FM. Вчора змонтували та підняли вище нову антену - тож за рахунок збільшення висоти підвісу та коефіцієнту підсилення у самої антени (5.15 dbi) зона покриття станції зросла! Також оновили музичну базу та поставили у тракт Fm-процесінг від Stereo Tool ! Тож можемо сміливо говорити що у Стрия від учора оновлений "Голос"" (Джерело: Сторінка компанії "Комплекс Медіа" у соцмережі Facebook).
  • 18.10.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 19 жовтня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради засідання регуляторного органу, яке відбудеться 19 жовтня, початок о 16:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.10.2022 З перших днів повномасштабного російського вторгнення українці стають жертвами та свідками численних воєнних злочинів з боку росіян. З чим і ким ми маємо справу? Чи можливо пояснити поведінку агресора на рівні країни та окремо взятих людей? Чому росіяни роблять це? Минулого тижня на Українському Радіо стартував другий сезон програми "Психологія злочину", повністю присвячений воєнним злочинам рф. Програма виходить двічі на тиждень: щовівторка і щочетверга о 23:30. Кожен епізод програми розповідає реальні історії про злочини росіян зі слів очевидців, постраждалих, правоохоронців та військових. Аналізувати поведінку злочинців допомагають психологи, занурені в контекст. "Ми дивимось на конкретні дії росіян в Україні, але з огляду на їхню історію, умови життя та відносини в їхньому суспільстві. В кожній такій історії ми бачимо наочно, чому українці й росіяни настільки різні, і як війна проявила це остаточно", - розповідає авторка та ведуча проєкту Марія Лебедєва. Перші два епізоди програми, що розповідають про Вадима Шишимаріна - першого росіянина, якого притягнули до відповідальності за воєнний злочин, вже доступні в архіві програми на сайті Українського Радіо, а також на подкастових платформах. "В цьому випадку головна мета злочинця - а злочинцем є вся росія - вплинути на українців психологічно, зламати їх різними способами терору. Кожен із нас буде відчувати себе захищенішим, якщо зрозуміє, з ким і чим має справу, і в яких ситуаціях може опинитись, що при цьому відчувати, як це ідентифікувати. Мені б хотілося цим проєктом пояснити, чому так важливо втриматися, коли дуже важко, чого хочуть досягти окупанти й чому це не буде можливим у випадку з Україною", - каже Марія Лебедєва. "В часи війни робота журналістів особливо важлива. І мова не лише про інформування людей та спростування дезінформації від ворога. З перших днів війни журналісти виконують ще надважливу функцію з документування воєнних злочинів. Ці злочини вимагають не лише детальної фіксації для майбутніх судових процесів, а й аналізу - для того, щоб ми всі розуміли, як мислить ворог, і навчились ефективніше протидіяти окупантам. Цьому і присвячений новий сезон нашого проєкту", - розповів виконавчий продюсер Першого каналу Українського радіо Юрій Табаченко. Нагадаємо, перший сезон проєкту "Психологія злочину" виходив в ефірі Українського Радіо з вересня 2021 до лютого 2022 року. За 10 місяців 2022 року "Психологія злочину" увійшла до п'ятірки найкращих подкастів Суспільного, отримавши сумарно понад 40 тисяч прослуховувань, а також перебуває на перших позиціях рейтингу кримінального жанру на Spotify та Apple Podcasts. Один з епізодів першого сезону проєкту був номінований на престижну премію в галузі теле-, радіо- та діджитал-виробництва "PRIX EUROPA 2022" - він став єдиним українським проєктом, що увійшов до фіналу конкурсу цього року. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 18.10.2022 Через технічні роботи на вишці, бродівське радіо "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) тимчасово призупинило мовлення в ефірі. Станція обов'язково знову повернеться в ефір, а поки її можна слухати в застосунку RadioPlayer, або онлайн за посиланням https://fmbrody.radiostream123.com (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 17.10.2022 Основний інстинкт: змагайтеся та отримуйте баблішко на модний прикид. Чоловіки чи жінки? Одвічне питання… а тепер у нас для вас дуже приємна новина! Столичні мережеві станції "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) та Радіо Максимум (Київ-94.2 МГц, Лозова (Тернопіль)-88.1 МГц, Луцьк-88.7 МГц, Антопіль (Рівне)-90.0 МГц, Полтава-92.4 МГц, Львів-102.1 МГц, Славське-102.1 МГц, Івано-Франківськ-104.7 МГц, Черкаси-101.0 МГц, Запоріжжя-101.8 МГц, Прилуки-102.8 МГц, Харків-104.0 МГц, Кропивницький-104.2 МГц, Одеса-107.4 МГц, Дніпро-107.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ і Інтернет-мовлення 128k.) та міжнародний мультибрендовий інтернет-магазин answear.ua об'єднались та дарують можливість прибарахлитись на осінньо-зимовий період! Від тепер в боротьбі між чоловіками і жінками в ранковій грі "Основний інстинкт" переможець буде отримувати приз від партнера проєкту - міжнародного мультибрендового інтернет-магазину answear.ua, цілу 1000 гривень! Це просто Вау! Як стати учасником: 1. Реєструйтеся у нашому мобільному додатку на гру "Основний інстинкт"; 2. Щобудня чекайте дзвінка ведучих Люкс FM; 3. Відповідайте на питання та отримуйте своє баблішко на модний прикид. Нагадуємо, що гра відбувається щобудня в прямому ефірі Люкс FM. Акція триває з 17 жовтня по 28 жовтня 2022 року (окрім 21 жовтня 2022 року), та з 14 листопада по 25 листопада 2022 року на території України, окрім тимчасово окупованих територій. Грайте з Люкс FM та вигравайте свою "тисячу" від бренду міжнародного мультибрендового інтернет-магазину answear.ua. Натхнення починається тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.10.2022 У вас досі немає вдома багато настільних ігор? То беріть участь в грі "Шиворіт навиворіт" щобудня на хвилях стрийського радіо "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) та вигравайте круті настільні ігри та комікси від партнера @nastoli.com.ua. Розіграш триває до 21 жовтня (включно) (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 15.10.2022 З 14 жовтня відновили подачу напруги на передавальний центр Українського Радіо Харків в селищі Великий Бурлук та Близнюки. Про це повідомили в Харківській обласній військовій адміністрації. "Подана напруга на станцію в селищі Великий Бурлук Куп'янського району. Завдяки цьому в ефірі запрацювало цифрове телебачення, зокрема, 24 програми, а також радіомовлення УР-1. До того ж Українське Радіо Харків почало мовити в селищі Близнюки Лозівського району на частоті 100.1 FM", - йдеться у повідомленні. Трансляцію Суспільного мовника здійснює ТРК "Слобожанське ФМ". Увімкнення харківської студії відбуватиметься о 12:35 та 17:35 по буднях (Джерело: Портал "Суспільне. Новини").
  • 14.10.2022 Радіостанція Українське радіо із включеннями програм радіостанції "Українське радіо. Харків" розпочала мовлення в ефірі радіо "Слобожанське FM" у смт. Близнюки Лозівського району Харківської області. Про це повідомляє громадський активіст Всеволод Харківський: "Щойно "Українське радіо. Харків" почало мовити в Близнюках на Харківщині на частоті 100.1 FM. Трансляцію Суспільного мовника здійснює на своїй хвилі Слобожанське Фм. Увімкнення харківської студії о 12:35 і о 17:35 по буднях. Виявляється, програми харківської студії Суспільного увімкнути до ефіру досить легко. Хоча на жодному передавачі державного Концерн РРТ на Харківщині їх досі немає" (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 Радіо Вінтаж та Радіо Симфонія від холдингу XTV Media Україна. Ці радіостанції відтепер всього лише частинка історії. Це було дуже непросте рішення, але у XTV Media Україна ще до 24-го лютого думали закрити радіостанції, та об'єднати їх в один проєкт, який зараз активно розвивається. Ім'я цьому проєкту - Melodeon. У холдингу XTV Media Україна вирішили тримати радіостанції до останнього, адже ці радіостанції брали участь в об'єднаному марафоні "Єдині новини". Більше ці радіостанції працювати не будуть. Зараз в холдингу "XTV Media" працюють поки що дві радіостанції - Радіо "Ванда-FM" та "Радіо Melodeon". Остання зараз транслює марафон "Єдині новини", та готується до початку власного мовлення, але це буде не скоро, адже ця радіостанція потребує багато оновлень в ефірі, і у холдингу XTV Media Україна над цим працюють (Джерело: Сторінка XTV Media Україна у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 Відновлено мовлення радіостанції Українське радіо /поки без харківських програм/ у деокупованому Великому Бурлуці на Харківщині на частоті 105.4 МГц. А також Перший і Суспільне Культура у Т2. Про це повідомляє громадський активіст Всеволод Харківський із посиланням на Харківську ОВА (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 Вже скоро в ефірі кременчуцького радіо "Автохвиля" 102.1 FM (102.1 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) - новий радіопроєкт "Нові правила" - це програма про те, як змінилась країна за час війни. Станція дасть можливість людям висловитись, отримати зворотній зв'язок, почути іншу точку зору та знайти компромісний варіант для вирішення тих чи інших проблем. Тема однієї із програм "Проблеми виживання ВПО у нових громадах". Для відображенння реальної картини нам потрібна Ваша допомога!!! За допомогою реакцій до цього допису на ФБ-сторінці станції проголосуйте і розкажіть нам про свій досвід взаємодії із ВПО (внутрішньо переміщеними особами) у Кременчуці (Джерело: Сторінка радіостанції "Автохвиля 102.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 Сьогодні ввечері на європейських радіостанціях звучатиме Europe's Biggest Dance Show - найбільше європейське шоу танцювальної музики. Це унікальний марафон DJ-сетів, що переходять від однієї країни до іншої, і знайомлять слухачів з найкращою тамтешньою танцювальною музикою. Вперше в історії Europe's Biggest Dance Show участь у ньому бере Україна - Радіо Промінь підготувало 30-хвилинний сет української танцювальної музики, який почує вся Європа. "Участь у музичному шоу такого рівня - це ще один шанс звернути увагу світу на нашу країну й показати, що українська культура загалом та музика зокрема цілком органічно вписуються в сучасний європейський контекст, що вони, власне, є частиною цього контексту. А також можливість дати європейцям на емоційному рівні відчути, як і чим живе Україна сьогодні", - зазначив виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко. Europe's Biggest Dance Show стартує у п'ятницю, 14 жовтня, о 18:30 за британським часом (о 20:30 за Києвом). Музичний марафон розпочне ді-джей та ведучий BBC Radio 1 Денні Говард з ексклюзивним міксом виконавців Великої Британії. Після цього свої мікси танцювальної музики представлять ще десять радіостанцій з дев'яти європейських країн: Ірландії, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Нідерландів, Бельгії, Німеччини, Австрії та України. Мікс української музики для Europe's Biggest Dance Show підготував музичний редактор Радіо Промінь, DJ LeoLevsky Олег Головаха. "Почувши, що нам пропонують взяти участь в Europe's Biggest Dance Show 2022, я ані секунди не вагався. Участь беремо! Вже через хвилину в голові склався чималий список реміксів, які можуть потрапити в мікс. Але головне питання було в тому, як у 30-хвилинному сеті розповісти про те, як під час війни, попри біль і смуток, люди продовжують жити і підтримувати дух один одного. Максим Яковенко, виконавчий продюсер Радіо Промінь, порадив першою піснею поставити "Відлік" Onuka як символічний і багатозмістовний початок розповіді. Далі компіляція міксу склалась швидко, бо була спільна ідея і треки легко поєднувалися між собою. Дух міксу про те, як перестати боятися і почати жити на повну, цінувати тих, хто поряд, і, звісно, будувати плани на завтра. Тому мій мікс про хоробрість жити тут і зараз із незламною вірою в майбутнє, яке в України точно є", - розповів про підготовку сету Олег Головаха. Europe's Biggest Dance Show транслюватиметься наживо багатьма європейськими радіостанціями, що входять до Європейської мовної спілки, а український сет, з урахуванням воєнного стану в країні, був записаний і переданий організаторам заздалегідь. "Упродовж цього непростого для всієї країни тижня ми справді відчували підтримку європейської спільноти. Усією командою ми спілкувалися з британським BBC Radio 1, німецьким WDR 1LIVE, шведським Sveriges Radio. Найчастіше в інтерв'ю нас запитували: "Як ви почуваєтесь, коли в умовах війни берете участь у танцювальному шоу, яку роль відіграє музика у житті українців саме зараз?" Ми набирали повітря в легені й чесно відповідали: "У нас люди співають навіть у метро та бомбосховищах, а пісня за дуже давню українську музичну історію завжди підтримувала українських захисників та захисниць". Ми поділилися з колегами своєю формулою "як працювати зараз в Україні": "Keep calm, work, donate to the Ukrainian Army and listen to Radio Promin" ("Заспокойся, працюй, донать на ЗСУ і слухай Радіо Промінь")", - розповіла креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. Рівно за тиждень, 21 жовтня, слухачі Радіо Промінь почують українську адаптацію Europe's Biggest Dance Show, до створення якої долучиться професійна команда: перекладач Олег Колесников, саунд-продюсер Роман Києвицький та голоси радіостанції: Вікторія Польченко, Денис Денисенко і Дмитро Переверзєв. До речі, в оригінальному шоу голоси Радіо Промінь звучать не лише в українській частині ефіру та музичному міксі радіостанції, а й у загальному проморолику найбільшого в Європі танцювального шоу. Все це ще раз акцентує на тому, що у Суспільного Мовлення та Радіо Промінь дуже багато спільного з європейськими бродкастерами: від tone of voice до медійних, культурних та людських цінностей. "Ми запустили Найбільше танцювальне шоу Європи у 2019 році в надії об'єднати слухачів у всьому світі та відсвяткувати неймовірну танцювальну культуру Європи. Я надзвичайно пишаюся тим, що цього року шоу повертається масштабнішим і кращим, ніж будь-коли раніше, з десятьма країнами, які передаватимуть танцювальну естафету по всій Європі, починаючи з Лондона та закінчуючи Києвом. Я хотів би привітати Україну, з якою ми вперше співпрацюємо у цей, як ми знаємо, дуже складний для неї час", - сказав керівник BBC Radio 1 Алед Гайдн Джонс. Радіо Промінь - перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом - музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.10.2022 Креативна продюсерка й бренд-войс Вікторія Польченко і Dj Leo Levsky з Радіо Промінь візьмуть участь у Europe's Biggest Dance Show в етері європейських радіостанцій 14 жовтня. Для України це перша участь у шоу, пише ВВС. Як розповіла Суспільне Культура Вікторія Польченко, це буде шоу, в якому братимуть участь 10 європейських країн і 11 міст: "Кожна країна гратиме 30-хвилинний мікс з найпопулярнішою денс-музикою своєї країни. Цьогоріч Радіо Промінь також приєднається". Dj Leo Levsky вперше створив мікс від Радіо Промінь, у якому будуть такі треки: ONUKA - Vidlik; KAZKA, ALEKSEEV - Поруч (The Faino & Aladdin Remix); DAYTON - Namysto (Shnaps Remix); Chychanovsky, ІЛЛЯ LETAY - Серце козака (Glazkov Extended Remix) (feat. Geonozis); СКРЯБІН - Мам (DJ MLFN Remix); KHAYAT - Говорила (Midnight Daddies Remix); Tornada - Drimota (Yan Zapolsky & Soundpill Remix); Patsyki Z Franeka - Загубили (Roland UA Remix); The Hardkiss - 7Вітрів(Raft Tone Remix); Costel van Dein & July Mell - Rodyna; PROBASS, HARDI - ДОБРОГО ВЕЧОРА (WHERE ARE YOU FROM?). ВВС почне шоу 14 жовтня о 19:30, а голоси українських ведучих звучатимуть о 0:30-01:00 за європейським часом. 21 жовтня в ефірі Радіо Промінь діджеї презентують українську адаптацію цього шоу. "Ми залучаємо найкращого перекладача Олега Колесникова - він перекладав понад 250 фільмів з українським дубляжем та є автором перекладу книги Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голівуді". Голосами української адаптації стануть Вікторія Польченко, Денис Денисенко, Дмитро Переверзєв, саунд-продюсер - Роман Кієвицький", - розповідає Польченко. В інтерв'ю BBC Вікторія Польченко розповіла, що участь у шоу для неї означатиме дещо більше, ніж просто вечірка. Музика має здатність діяти "як рятівний круг, який допомагає нам бути сильними і триматися", - говорить вона. Dj Leo Levsky каже, що багато українців, чиї рідні воюють на фронті, відчувають емоційний стрес. Але заходи з великою кількістю танцювальної музики дозволяють людям "відпочити і поспілкуватися з людьми", каже він. Денні Говард з Radio 1, який розпочинатиме шоу, говорить, що з огляду на війну в Україні дуже доречно долучити українських діджеїв до події. "Серце розривається від того, що сталося. Я думаю, що це дуже доречно, що ми можемо завершити таку величезну подію в Києві, - каже Денні. - Сподіваюся, це викличе посмішку на обличчях людей, які нас слухають, навіть якщо це буде лише на ці півгодини" (Джерело: Сайт "Суспільне. Культура").
  • 14.10.2022 14 жовтня - День захисника і захисниці України! Це - свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй державі і гордості за її славу та незламність! Тож сьогодні протягом дня дзвоніть і пишіть на студійний номер столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) +380674308459 і вітайте захисників зі святом у прямому ефірі! Будьте у цей важливий день на хвилях #АрміяFM. Разом до перемоги (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 До Дня захисників і захисниць України Національний президентський оркестр та виконавець SHYMAN представили пісню українського спротиву "Контрнаступ". Ця музична композиція - культурно-духовний бій за Україну! Презентацію пісні слухайте об 11:40 в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 У День захисників та захисниць України радіо львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) підготувала спецпроєкт "Вільні. Нескорені". Станція розповість вам про героїчних українців, які захищали рідну землю колись і звитяжно роблять це зараз. Козаки, Січові стрільці, упівці, сучасні воїни російсько-української війни. Про вільних та нескорених слухайте о 8:40, 11:35, 14:35, 17:40 (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 14 жовтня - День захисників та захисниць України. На хвилях радіостанції Українське радіо про цей день йтиметься в ефірах: 10:47 Пісні спротиву. Історії створення пісні, розповіді про авторів відомих і малознаних нині пісень, які тісно пов'язані зі спротивом, війною та боротьбою. Музична історія нашої боротьби у проєкті "Пісні спротиву". 11:42 Жінки-захисниці на війні. На зв'язку - Ганна Гриценко членкиня дослідницької команди "Інститут гендерних програм". 13:40 14 жовтня - історичний зв'язок між часами, як в одному дні з'єдналося стільки історичних символів і подій: Покрова Богородиці, козацтво, УПА, війна про російських загарбників. Співрозмовниця - Natalia Slobozhanina начальник відділу популяризаційної роботи Український інститут національної пам'яті. 14:30 У ЗСУ запустили Службу військового капеланства. Про Службу, про те, в яких умовах і задля чого виконують свою місію військові капелани розповість отець Андрій Зелінський, головний військовий капелан УГКЦ. 15:49 Дрони для армії. Розробник першого українського військового безпілотника для розвідувальних операцій "Берегиня" Maxim Sheremet розгорнув на базі Жіночого ветеранського руху власну лабораторію з ремонту, модернізації квадрокоптерів та серійного виробництва власних дронів. На Радіо Промінь 14 жовтня звучатиме цикл #Пісні_спротиву: 10:00 "Зродились ми великої години" . Історія написання Гімну УПА та його другого дихання в сучасній Україні. 11:00 "Човен хитається серед води". Ця лірична пісня має прямий стосунок до воєнної історії, а ще є історія героїв та авторів пісні. 12:00 "Йде січове військо". Як Гавронський став Гайворонським та написав одну із найпопулярніших січових пісень. 13:00 "Батько наш, Бандера". Хіт останніх років це пісня часів УПА чи сучасна авторська? Детективне розслідування. 14:00 " Гей-гу, гей-га". Історія Пласту, УСС, війни та сталінських концтаборів від автора пісні Тараса Крушельницького. 15:00 "Чуєш, брате мій". Як два брати, вояки УСС, Лепкі створили неофіційний гімн української еміграції. 16:00 "Машингвери". Романтика УПА кличе і сучасних авторів на творення пісень спротиву. Андрій Менцак і його пісня. 17:00 "Лента за лентою". Популярна пісні часів УПА має не лише авторів, а й історію першого виконання. На Радіо Культура: 13:50 Стрілецькі пісні Богдана Лепкого - талановитого митця і захисника України. 18:50 Симфонія №3 для струнного оркестру "Пам'яті героїв" Ігоря Шамо (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 На Радіо Промінь 14 жовтня звучатиме цикл "Пісні спротиву": 10:00 "Зродились ми великої години" . Історія написання Гімну УПА та його другого дихання в сучасній Україні. 11:00 "Човен хитається серед води". Ця лірична пісня має прямий стосунок до воєнної історії, а ще є історія героїв та авторів пісні. 12:00 "Йде січове військо". Як Гавронський став Гайворонським та написав одну із найпопулярніших січових пісень. 13:00 "Батько наш, Бандера". Хіт останніх років це пісня часів УПА чи сучасна авторська? Детективне розслідування. 14:00 "Гей-гу, гей-га". Історія Пласту, УСС, війни та сталінських концтаборів від автора пісні Тараса Крушельницького. 15:00 "Чуєш, брате мій". Як два брати, вояки УСС Лепкі, створили неофіційний гімн української еміграції. 16:00 "Машингвери". Романтика УПА кличе і сучасних авторів на творення пісень спротиву. Андрій Менцак і його пісня. 17:00 "Лента за лентою". Популярна пісні часів УПА має не лише авторів, а й історію першого виконання. Слухайте Радіо Промінь на нових частотах у Одесі на 88.5, у Рені на 97.8, у Білгороді- Дністровському на 97.2, у Сумах на 91.3, у Івано-Франківську на 88.8, у Благовіщенському на 104, у Зачепилівці на 91.3, у Калуші на 90.2, у Краснограді на 100.4, у Кегичівці на 87.7, у Лубнах на 102.6, на більшій частині Полтавщини на 105.2, у Ніжині на 102.2, у Яремче на 104 FM. Більше частот знайдете на мапі тут: http://ukr.radio/maps. Або ж слухайте в застосунку https://suspilne.radio (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 14.10.2022 Сьогодні приблизно опівночі відновилося власне мовлення радіостанції Радіо Промінь. Мовлення здійснюється у звичному форматі. Нагадаємо - від 11:00 10-го жовтня власне мовлення станції було призупинене через масовані ракетні обстріли Києва з боку росії. Надалі на її частотах транслювалася програма Українське радіо (Власна інформація).
  • 14.10.2022 З Днем захисників України!
  • 13.10.2022 В місті Куп'янськ Харківської області відновлено мовлення радіостанції Суспільного. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці громадський активіст Всеволод Харківський. Українське радіо веде у Куп'янську мовлення на частоті 105.1 МГц, Радіо Промінь - на частоті 98.9 МГц (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 13.10.2022 Складіть привітальне речення зі слів та виграйте подарунок! В День Захисників та Захисниць України стрийське "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) дарує сертифікат на суму 2000 грн на Вишиванку від салону-магазину Леся Вишиванка. Як скласти привітання? Всі умови слухайте в ефірі на Стрий FM 14 жовтня з 13:00 год. А щоб збільшити шанси перемоги і знайти всі підказки та кодові слова - слідкуйте за телеграм каналом "Мій Стрий" https://t.me/stryi_online (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 13.10.2022 У четвер, 13 жовтня, на Конференції редакційних рад регіональних підрозділів Суспільного Мовлення відбулися довибори двох членів до складу Редради Суспільного. Більшістю голосів обрано т.в.о. продюсера філії Суспільне Донбас Олександра Марченка та продюсера філії Суспільне Луцьк Костянтина Лоцмана, який раніше вже був у складі Редради Суспільного та активно долучався до розробки Редакційного статуту мовника. Термін каденцій двох попередніх представників Редакційної ради Суспільного - представника Українського Радіо Володимира Носкова та представниці філії Суспільне Донбас Ірини Коваль - закінчилися 8 жовтня 2022 року. Строк повноважень представників Редакційної ради Суспільного - 4 роки. Двоє новообраних членів працюватимуть до жовтня 2026 року. Нагадаємо, Редакційна рада Суспільного Мовлення формується з його творчих працівників у складі п'ятнадцяти осіб: п'ять із них призначаються Наглядовою радою, ще п'ять - обираються загальними зборами творчого колективу Суспільного, решта п'ять призначаються на конференції редакційних рад регіональних підрозділів мовника. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали (Перший та Суспільне Культура) й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.10.2022 Найактивніші слухачі хіт-параду "Твій музончик", що на хвилі бориславського радіо "Радіо "Слово" (Східниця - 100.2 МГц, а також - Інтернет-мовлення), отримують подарунки від партнера і спонсора програми - супермаркету "Спар". Сьогодні подарунок виграв один з юних слухачів радіостанції Роман Топорович. Колектив "Радіо "Слово" 100.2 FM вітає переможця! Дякує партнеру і спонсору! І нагадує, що наступного разу переможцем можете стати ви. Слухайте хіт-парад "Твій музончик" на "Радіо "Слово" 100.2 FM щоденно о 15:10 або о 20:10. Голосуйте за пісні, які вам найбільше подобаються, і вигравайте подарунки (Джерело: Сторінка "Радіо "Слово" у соцмережі Facebook).
  • 13.10.2022 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - ТЕРИТОРІЯ ГЕРОЇВ - Благодійний марафон українського духу до Дня захисників і захисниць України. Долучайтеся з 12:00 до 16:00 до ефіру АрміяFM! Музика. Поезія. Улюблені митці. Волонтери. Військові. Разом наближаємо Перемогу! (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 12.10.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє ДП "ТРО "Довіра", м. Київ, про розгляд на засіданні, що відбудеться 19 жовтня о 16:00, заяв стосовно продовження строку дії ліцензій на мовлення. Інформування для ліцензіата також опубліковане сьогодні, 12 жовтня, в газеті "Голос України" № 208. Засідання відбудеться у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2, зала засідань. Питання, що розглядатимуться, стосуються таких ліцензій компанії: від 08 вересня 2017 року № 4/1176 (ліцензія на мовлення НР № 00232-м від 22.03.2011); від 14 грудня 2017 року № 4/1609 (ліцензія на мовлення НР № 00229-м від 26.06.2011); від 20 березня 2018 року № 4/306 (ліцензія на мовлення НР № 00234-м від 16.09.2011); від 19 березня 2019 року № 4/240 (ліцензія на мовлення НР № 00233-м від 20.09.2012); від 17 липня 2019 року № 4/588 (ліцензія на мовлення НР № 00230-м від 23.01.2013); від 05 квітня 2022 року № 2/267 (ліцензія на мовлення НР № 00231-м від 03.10.2015). За наявності поважних причин для перенесення розгляду питань Нацрада просить поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або в електронному вигляді до проведення засідання. Нацрада з ТРМ повідомляє, що відповідно до пункту 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні в разі відсутності поважних причин ліцензіата розгляд питань про видачу, продовження, переоформлення ліцензії на мовлення відбувається без присутності повноважного представника (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.10.2022 Хто рано прокидається, той …не спізнюється на роботу. Починайте свій день разом із Танею Боярчик щобудня з 8:00 до 12:00 в ефірі на хвилі стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 12.10.2022 З 11 жовтня Суспільне радіо Культура (УР-3) можна чути і в Балаклії. Як повідомляють місцеві жителі, прийом є у деяких частинах міста на частоті 103.3 МГц (вочевидь, з міста Зміїв, де Радіо Культура мовить на цій частоті - ред.). Про це також повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації. Також у Змієві запрацювало Українське Радіо Харків на хвилі на 90.8 FM, інформує ХОВА. "Трансляцію здійснює на своїй хвилі ТРК "Слобожанське ФМ". Увімкнення з Харкова відбуватиметься о 12:35 і о 17:35", - йдеться у повідомленні. Радіомовлення намагаються відновити і в деокупованому Куп'янську, повідомили в ХОВА (Джерело: Сайт "Суспільне. Новини").
  • 12.10.2022 В радіоефірі міста Чернігів сталися зміни. На частоті 101.8 МГц (ПП "ТРК "Центр") розпочалися трансляції програм радіостанції "DJ FM", які замінили трансляції програм радіостанції "Power FM". Нагадаємо - зміни в ліцензію ТРО, в яких було передбачено зміну позивного та програмної концепції, було внесено кілька місяців тому (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.10.2022 Програми радіостанції "Українське радіо. Харків" від сьогодні можна слухати в місті Зміїв Харківської області, де їх почало ретранслювати радіо "Слобожанське FM" (90.8 МГц). Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці громадський активіст Всеволод Харківський: ""Українське радіо.Харків" щойно увімкнули у Змієві на 90.8 FM. Трансляцію здійснює на своїй хвилі Слобожанське Фм. Увімкнення з Харкова о 12:35 і о 17:35. Виявляється, програми харківської студії Суспільного увімкнути до ефіру досить легко. Хоча на жодному передавачі державного Концерн РРТ на Харківщині їх досі немає" (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 10.10.2022 Завтра, 11 жовтня, ранкове шоу в ефір столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) не виходить. Соня Сотник, Сергій Зенін та Назар Хованський повернуться до вас вже 12-го жовтня. Бережіть себе, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та залишайтесь в укриттях, поки це необхідно. Чекайте на ранкове шоу у середу. Слава ЗСУ (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 10.10.2022 Завтра, 11 жовтня, в ефірі Національної мережі ХІТ FМ (Київ-96.4 МГц, Нововолинськ-89.0 МГц, Білгород-Дністровський-90.8 МГц, Шостка-91.2 МГц, Миколаїв-91.5 МГц, Прилуки-97.0 МГц, Олександрія-99.8 МГц, Корюківка-99.9 МГц, Ужгород-100.9 МГц, Первомайськ-100.9 МГц, Одеса-101.0 МГц, Благовіщенське-101.4 МГц, Красноград-101.6 МГц, Львів-101.7 МГц, Дніпро-102.0 МГц, Харків-102.0 МГц, Полтава-102.3 МГц, Вінниця-102.6 МГц, Івано-Франківськ-102.6 МГц, Суми-103.4 МГц, Яремче-103.6 МГц, Рівне-103.7 МГц, Павлоград-103.8 МГц, Черкаси-104.1 МГц, Кременчук-104.3 МГц, Чернігів-104.7 МГц, Ніжин-105.2 МГц, Кропивницький-105.3 МГц, Красногорівка-105.6 МГц, Тернопіль-105.6 МГц, Біла Церква-105.7 МГц, Ковель-106.0 МГц, Кам'янець-Подільський-106.2 МГц, Луцьк-106.2 МГц, Дрогобич-106.4 МГц, Запоріжжя-106.6 МГц, Хмельницький-106.7 МГц, Житомир-106.9 МГц, Кривий Ріг-106.9 МГц, Карлівка-106.9 МГц, Краматорськ-107.4 МГц, Виноградів-107.7 МГц, Ладижин-101.1 МГц, Вознесенськ-103.6 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) не буде ранкового шоу Хеппі Ранок. Юля, Даня і вся команда Хіт FM залишились у безпечному місці і нагадують вам, щоб ви не нехтували сигналами тривоги. Бережіть себе. Разом переможемо! Слава Україні! (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 10.10.2022 У зв'язку із відсутністю електроенергії львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) тимчасово не ефірить. Як тільки буде можливість - станція до вас повернеться (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 10.10.2022 До уваги слухачів решетилівської радіостанції "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+)! Сьогодні, по технічних та зрозумілих причинах, радіостанція може працювати з перебоями або не працюватиме взагалі! Але завтра станція повернеться у звичний режим. Тому, підключайтеся із 7 ранку, слідкуйте за новинами та бережіть себе! Тримаймося. Все буде Україна! (Джерело: Сторінка радіо "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 10.10.2022 Українське Радіо, попри масовані ракетні обстріли по всій території країни, продовжує надавати українцям актуальну важливу інформацію, а також інформувати про заходи безпеки, яких варто дотримуватися у цей час. Радіо можна слухати навіть за відсутності електропостачання, за допомогою батарейок та автомобільних генераторів. "Найважливіше для Українського Радіо як мовника тримати українців у курсі подій та інформувати населення навіть у найвіддаленіших куточках країни. Тримаймося разом", - зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. З 11:00 10 жовтня Радіо Промінь та Радіо Культура тимчасово передає сигнал Українського Радіо. Українське Радіо в обласних центрах слухайте на таких частотах (мовлення в FM-діапазоні може зникати через ракетні обстріли, яких наразі зазнає вся країна): Вінниця 88.6 FM, Луцьк 88.3 FM, Дніпро 87.5 FM, Івано-Франківськ 100.4 FM, Краматорськ 102.2 FM, Житомир 103.4 FM, Запоріжжя 103.7 FM, Ужгород 107.2 FM, Київ 105 FM, Кропивницький 91.2 FM, Львів 103.3 FM, Миколаїв 92 FM, Одеса 91.4 FM, Полтава 101.8 FM, Рівне 87.8 FM, Суми 88.1 FM, Тернопіль 87.7 FM, Харків 106.1 FM, Хмельницький 104.6 FM, Черкаси 91.4 FM, Чернівці 91.8 FM, Чернігів 88.7 FM. За відсутності FM-сигналу Українське Радіо можна слухати на середніх хвилях. 1278 + 1404 + 657 + 873 AM. Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо можуть чути всі мешканці згаданих областей, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів. Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху в автотранспорті територією областей, які покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі, які сьогодні є у людей, від найстаріших до найновіших моделей, працюють у середньохвильовому діапазоні. Нагадаємо, середні хвилі - діапазон радіохвиль з частотою від 300 кГц (довжина хвилі 1000 м) до 3 МГц (довжина хвилі 100 м). Середні хвилі здатні розповсюджуватися на досить великі відстані завдяки огинанню земної поверхні, а також відбиваючись від іоносфери в нічний час (тобто в нічний час середньохвильовий сигнал потужніший). Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо перейшли на передачу сигналу Українського Радіо, їх можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 10.10.2022 У зв'язку з відсутністю електропостачання в Жидачеві на Львівщині ефір радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) тимчасово призупинено. Редакція станції перепрошує за незручності, які виникли через агресію росіян. Та закликає тримати зв'язок через телеграм-канал радіо: https://t.me/zhydachiv_fm. Вірмо в ЗСУ, зберігаймо спокій, в період тривоги - перебуваймо в укритті. ВСЕ БУДЕ Україна (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 9.10.2022 З 10-го жовтня Радіо Культура має звучати на всіх своїх частотах. В будні з 12:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00. Перевіряйте у своєму населеному пункті (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 7.10.2022 Забавка "СЕКРЕТНИЙ ІНГРЕДІЄНТ" відтепер щобудня о 9:10 у СонцеШоу на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). Станція дарує багааааато пельменів та овочевих сумішей від ЛІМО абсолютно БЕЗКОШТОВНО! Правила гри прості: - ведучі загадують секретний інгредієнт; - той хто перший зателефонує за номером студії і назве за 30 секунд страви, куди можна додати секретний інгредієнт, отримає продукцію від ТМ "ЛІМО", якою ласуватиме уся сім'я! Номер студії (032) 232 38 82. Телефонуйте та вигравайте! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 7.10.2022 Національна мережа ХІТ FМ (Київ-96.4 МГц, Нововолинськ-89.0 МГц, Білгород-Дністровський-90.8 МГц, Шостка-91.2 МГц, Миколаїв-91.5 МГц, Прилуки-97.0 МГц, Олександрія-99.8 МГц, Корюківка-99.9 МГц, Ужгород-100.9 МГц, Первомайськ-100.9 МГц, Одеса-101.0 МГц, Благовіщенське-101.4 МГц, Красноград-101.6 МГц, Львів-101.7 МГц, Дніпро-102.0 МГц, Харків-102.0 МГц, Полтава-102.3 МГц, Вінниця-102.6 МГц, Івано-Франківськ-102.6 МГц, Суми-103.4 МГц, Яремче-103.6 МГц, Рівне-103.7 МГц, Павлоград-103.8 МГц, Черкаси-104.1 МГц, Кременчук-104.3 МГц, Чернігів-104.7 МГц, Ніжин-105.2 МГц, Кропивницький-105.3 МГц, Красногорівка-105.6 МГц, Тернопіль-105.6 МГц, Біла Церква-105.7 МГц, Ковель-106.0 МГц, Кам'янець-Подільський-106.2 МГц, Луцьк-106.2 МГц, Дрогобич-106.4 МГц, Запоріжжя-106.6 МГц, Хмельницький-106.7 МГц, Житомир-106.9 МГц, Кривий Ріг-106.9 МГц, Карлівка-106.9 МГц, Краматорськ-107.4 МГц, Виноградів-107.7 МГц, Ладижин-101.1 МГц, Вознесенськ-103.6 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє акцію "Все буде Україна". Щодня кожен з нас своїми вчинками наближає перемогу. Своїми діями, роботою, малюнками чи піснями - робимо все, щоб підтримувати Україну та українців. Кожен з нас - герой. Розкажіть ведучим радіостанції про себе чи своїх друзів, які допомагають в ці непрості часи вірити у людей та перемогу і роблять надзвичайні, але такі прості героїчні вчинки. Пишіть на станцію про все: як ви вчите дітей, розробляєте, впроваджуєте, сієте, відкрили бізнес на новому місці, будуєте, народжуєте, плетете кікімор, перемагаєте у спорті чи математиці, співаєте на центральній площі міста, волонтерите разом з мамою, працюєте психологом чи співаєте на центральній площі вашого міста або робите прикраси - напишіть нам і виграйте смачненький тортик, і ще один - для друзів. Заповнюйте форму за цим посиланням та очікуйте розіграш. Щобудня о 8:20 Хеппі Ранок обирає переможців, розповідає про вас та дарує смачненьке (Організатор протягом десяти робочих днів від дати визначення переможця зателефонує та узгодить деталі щодо передачі подарунку). Партнер проєкту - Кондитерський дім Вацак. Акція триває з 07.10.2022 по 31.12.2022. Заявки приймаються до 00:00 30.12.2022. Офіційні правила участі - за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.10.2022 Відсьогодні на інтернет-ресурсах Радіо Культура на вас чекають цікаві онлайн-розмови за участі українських та іноземних письменників під час 29-й BookForum! У гості до студії Радіо Культура на форумі завітають франко-британський юрист, адвокат-практик Філіп Сендс; історик, науковець, публіцист Ярослав Грицак; філософ, есеїст, перекладач Володимир Єрмоленко; журналістка, літературознавиця, філософиня Тетяна Огаркова; літературознавець, есеїст, публіцист Юрій Прохасько; письменниця, громадська діячка Вікторія Амеліна та інші авторки й автори, які приїхали до Львова. Спілкуватимуться з ними ведучі Вадим Карп'як та Захар Давиденко. Всі інтерв'ю звучатимуть в ефірі Радіо Культура після 10 жовтня. А сьогодні з 19:00 до 20:00 не пропустіть публічну розмову з Ювалом Харарі та Нілом Ґейманом, яку транслюватиме Радіо Культура (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо Культура" у соцмережі Facebook).
  • 7.10.2022 Ольга Герасим'юк в ефірі "Єдиного марафону" поспілкувалася із журналістом Суспільного мовника про відновлення українського мовлення на деокупованих територіях, зокрема на Харківщині. Захоплюючи території, окупант, у першу чергу, забезпечує доступ до російської пропаганди як до джерела тероризму, щоб дезорієнтувати, залякати і тероризувати людей. На території Харківщини рашисти цілеспрямовано знищували українське мовлення - крали обладнання, руйнували інфраструктуру тощо. Українська влада дуже серйозно працює над тим, щоб повернути мовлення на деокуповані території. На сьогодні на Харківщині уже є доступ до українського мовлення. Відновлюється робота мобільного зв'язку, тому з'являється можливість користуватися мобільним інтернетом. У багатьох населених пунктах немає телерадіомовлення через те, що рашисти зруйнували вежі, є такі, що не підлягають відновленню. Тому потрібно якнайшвидше знайти можливості встановити нові передавачі, нові вежі. Національна рада співпрацює із Радою Європи, регуляторами європейських країн. Цього тижня підписано Меморандум із латвійським медіарегулятором. Докладніше про це дивіться тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2022 Делегація латвійського медіарегулятора в рамках офіційного візиту в Україну познайомилася з роботою українських медіа та законодавців. Вона відвідала Національну суспільну телерадіокомпанію України, "1+1 media", а також Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Гості побували і в Бучі. До складу делегації Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) входять Іварс Аболіньш, голова NEPLP, Єва Калдерауська, членкиня NEPLP, і Мара Мадара Лусе, керівниця відділу міжнародного співробітництва та інформаційної аналітики NEPLP. Про особливості роботи, завдання і місію Суспільного, виклики, з якими стикається мовник від початку війни, латвійським гостям розповів член правління НСТУ Андрій Таранов. Своїм досвідом праці у воєнних умовах поділилися з представниками NEPLP працівники "1+1 media". Так, військова кореспондентка "ТСН" Наталія Нагорна подарувала гостям знаковий трофей із передової і розповіла про засоби індивідуального захисту, які допомагають журналістам зберегти життя в найгарячіших точках. Делегація латвійського медіарегулятора також зустрілася з головою Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микитою Потураєвим. Темою розмови стали законодавчі ініціативи обох країн, особливо стосовно боротьби з російською пропагандою і захисту інформаційного простору. Сьогодні представники Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії побували в Бучі, щоб подивитися на руйнації, яких завдали російські окупанти. Вони відвідали фотовиставку "Бучанська трагедія. Геноцид України" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2022 Українське Радіо Харків відновило мовлення у деокупованій Вовчанській громаді, що розташована за кілька кілометрів від кордону з РФ. Про відновлення мовлення 7 жовтня повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. "Наразі у Балаклії, Куп'янську та Ізюмі також проводять роботи з очищення радіостанції від завалів. Після подачі електропостачання до станцій розпочнемо відновлення", - йдеться у повідомленні. Cлухати Українське Радіо Харків можна на частотах: 90.2 (Вовчанськ), 91.5 FM (Краснокутськ), 98.9 FM з Полтавщини (захід області), 102.6 FM (Первомайський), 103.3 FM (Зміїв), 103.7 FM (Зачепилівка), 104.3 FM (Кегичівка), 106.1 FM (Харків), 106.3 FM (Лозова), 107.6 FM (Красноград). Онлайн радіомовлення на сайті Харківської філії Суспільного (Джерело: Портал "Суспільне. Новини").
  • 6.10.2022 Національна мережа ХІТ FМ інформує своїх слухачів у Львові про те, що завтра, у п'ятницю, 7-го жовтня, ефір станції в місті на частоті 101.7 МГц буде відсутній у проміжку від 10:00 до 14:00. Однак, у цей час львів'яни, як і всі інші, можуть продовжувати слухати станцію в застосунку Radioplayer (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 6.10.2022 Роботу сервісу XTV PLAY знову відновлено! Слухайте прямо зараз улюблену радіостанцію з будь-якого пристрою. Координати трошки змінились play.xtv-media.pp.ua (Джерело: Сторінка радіо "Ванда FM Україна" у соцмережі Facebook).
  • 6.10.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію "Студентського радіо новин" (юридична особа - ТОВ "Коледж преси та телебачення"). Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 6 жовтня. Радіостанція змінила логотип і тепер мовитиме як "Радіо Сіті". Також змінився бенефіціар компанії. Адже на початку року ТОВ "Коледж преси та телебачення" у Гліба Головченка купив Олександр Козир. Зміни в реєстрі були внесені ще у січні 2022 року. Нагадаємо, у травні в Одесі через війну припинили мовлення телеканали місцевого медіаменеджера Олександра Козиря. Йому належать канали GNews та ТВ-1 (юридична особа ТОВ "ТРК "Міський канал""). До його медіагрупи належать також канали А1, GTv, "Сіті ТВ", які мовили в Одесі та Одеській області (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 6.10.2022 Важливе рішення, яке було прийняте командою Радіо "Ванда-FM" Україна. У зв'язку з тим, що іранці вирішили допомагати рф безпілотниками-камікадзе, які бомблять мирні українські міста, командою станції було прийнято рішення - вилучити з ефіру всі іранські пісні. На даний час можуть бути часті повтори західних хітів, але музична редакція працює над тим, щоб цих повторів було менше. Ефір тематичного каналу "Ванда-FM" - Iran Music тимчасово дублює основний ефір, найближчим часом його буде вимкнено! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 6.10.2022 Спецефір на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). Сьогодні о 16:10 розмова в ефірі піде про запуск військового капеланства в ЗСУ. На зв'язку зі студією буде Сергій Дмитрієв - капелан 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького, він розповість, що це означає для капеланів та чому важливо (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 6.10.2022 5 жовтня голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк і голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболіньш підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення між медіарегуляторами. Про співпрацю з латвійським та європейськими медіарегуляторами, боротьбу з російською пропагандою, нові виклики, що постають перед країнами через потік росіян у зв'язку з оголошеною в рф мобілізацією, відновлення українського мовлення на деокупованих територіях, зокрема на Харківщині, розповіла Ольга Герасим'юк в ефірі програми "Сьогодні. Вдень" на "Українському радіо". 1. Вже о 5:30 ранку 24 лютого, після початку вторгнення росії в Україну, латвійський медіарегулятор зібрався для ухвалення рішення про заборону поширення в Латвії російських пропагандистських каналів. Національна рада дякує NEPLP за її рішучість і сміливість у боротьбі з російськими пропагандистськими ресурсами. 2. У червні Латвія задля захисту інформаційного простору і національної безпеки країни значно змінила своє законодавство. Російські канали зможуть повернутися в медіапростір Латвії лише після того, як рф поверне всі території України, у тому числі Автономну Республіку Крим. 3. Після оголошеної в росії мобілізації росіяни штурмують кордони сусідніх держав. Зокрема, до Латвії, втікаючи від мобілізації, їх прибуло майже 80 тисяч. Щоб уникнути викликів, Латвія, очевидно, запровадить відповідні заходи. 4. Латвійська сторона зацікавлена у вивченні досвіду роботи українських медіа під час війни в умовах бомбардувань, перебоїв з інтернетом. Їм дуже важливо дізнатися, що сталося з нашими медіа, нашим інформаційним простором, щоб бути готовими до розвитку будь-якої ситуації. 5. На Харківщині окупанти знищили інфраструктуру для поширення теле- і радіосигналу. Також знищено введену торік в експлуатацію телевізійну вежу у смт Комишувасі Луганської області. Проєкт, який вдалося реалізувати завдяки співпраці України, Європи та бізнесу. Водночас із українськими військами на деокупаційні території заходить і українське мовлення. Докладніше про це слухайте тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.10.2022 Нові іноземні телеканали для ретрансляції, видача дозволів на тимчасове мовлення за оновленою процедурою, стягнення штрафу із телеканалу "НАШ" у судовому порядку, розгляд законопроєкту "Про подальшу деколонізацію, деокупацію та суверенізацію культурного простору України" - ці та інші питання розглянула Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 6 жовтня. Про найважливіші - далі. Національна рада розглянула проєкт Закону України "Про подальшу деколонізацію, деокупацію та суверенізацію культурного простору України" (альтернативний) і висловила до нього свої пропозиції та зауваження. Так, законопроєкт хоча і стверджує, що держава встановлює у сфері засобів масової інформації (медіа) певні чіткі, прозорі та вичерпні обмеження, вони не окреслені в ньому. Не прописаний механізм встановлення фактів порушень і притягнення до відповідальності. У проєкті немає положень про статус і повноваження Національної ради у цій сфері. Це робить вказані норми проекту Закону декларативними без можливості їх реального виконання. Свої зауваження і пропозиції Національна рада надішле до Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Також внесено зміни до додатка 4 до форми ліцензії на мовлення. Ці зміни були затверджені Національною радою 15 вересня цього року, однак на прохання Міністерства юстиції потребують певних уточнень технічного характеру. Зокрема, вони стосуються написання дат, нумерації, певних реквізитів тощо. Рішення Національної ради буде подано на державну реєстрацію до Мін'юсту. Ще 7 каналів - Eurosport 1, Eurosport 2, 4ever cinema, BLACK, Travel and Adventure, OstWest, MEGOGO Football + - поповнили Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Отже, їх кількість нині становить 74 телеканали. Національна рада ухвалила кілька рішень щодо дозволів на тимчасове мовлення. Так, ще на рік продовжено дозвіл радіостанції "Українське радіо. Пульс" Національної суспільної телерадіокомпанії України. Вона мовитиме в Луганській області. Рішення стає чинним із 25 жовтня 2022 року. Регулятор також на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні розпочав видавати компаніям дозволи на тимчасове мовлення на воєнний час. Ідеться про мовлення на незадіяних частотах на всій території України. Зокрема, отримали дозволи на тимчасове мовлення на вільних частотах у 13 областях України компанії, яким Національна рада узгодила мовлення у період дії воєнного стану, починаючи із 24 лютого 2022 року. Це: ТОВ Тернопільська ТРК "Такт" (позивні "Файне місто"); ПГО "Громадське радіо" "ТРК "Громадське радіо" (позивні "Громадське радіо"); ТОВ "ТРК "Можливість" (позивні "радіо М"); Центральна Телерадіостудія Міністерства Оборони України (позивні "Армія FM - військове радіо"); КП "Муніципальна телевізійна мережа" (логотип "МТМ"); ТОВ "ТРК "Союз - ТВ" (логотип "стилізоване зображення знака "С tv"); ПП "Телерадіокомпанія "Тернопіль-Медіа" (логотип "Тернопіль 1"); КП "Дніпровська міська студія телебачення" Дніпровської міської ради (логотип "Дніпро TV"); ТОВ "ПРО МЕДІА ГРУПП" (логотип "1 Подільський"); ТОВ "ТК "АНТЕНА" (логотип "ANTENNA"); ТОВ "ТРК "ТІМ" (логотип "ТІМ"); ТОВ "А БІЗНЕС" (логотип Медіахолдінг "Відкритий"); ТОВ "Центральноукраїнське бюро новин" (логотип "ВІТЕР"); ТОВ "ТРК "Ритм" (логотип "ITV MEDIA GROUP"); ТОВ "Телекомпанія "Проскурів" (логотип "TV 7+"); ПП "ТРК "ПіТіВі" (логотип "PTV"); ПП "ТРК "Сфера-ТВ" (логотип "СФЕРА-ТВ"); КП "Телерадіокомпанія "Перший західний" (логотип: "графічне зображення "ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ" (комбіноване)"); ТОВ "ТРК "Інформаційно-рекламне телебачення - Полтава" (логотип "МІСТО+"). Крім того, регулятор дозволив збільшити потужності передавачів у 11 областях України таким ліцензіатам: АТ "НСТУ" (позивні "Українське радіо"); АТ "НСТУ" (позивні "Радіо "Промінь"); АТ "НСТУ" (позивні "Радіо "Культура"); ТОВ "Ч К" (позивні "Radio JAZZ"); ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-Груп" (позивні "радіо Марія"); ТОВ "ТРК "Можливість" (позивні "радіо М"); ПП "ТРК "Черкаський центр міжнародних зв'язків" (позивні "Радіо Шансон"); ТОВ "ТРК "Шансон" (позивні "Радіо Шансон"); ТОВ "Українська радіо група" (позивні "DJ FM"); ТОВ "Радіо Шарманка" (позивні "DJ FM"); ТОВ "ТРК "Бізнес-радіо" (позивні "Бизнес радио"). Національна рада звернеться до суду про стягнення штрафу із ТОВ "НАШ 365" ("НАШ"). Його було нараховано компанії рішенням регулятора від 10.06.2021 № 719 через поширення в ефірі телеканалу закликів до розв'язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі і ненависті. Мовник оскаржував це рішення в суді, однак Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову. Оскільки компанія добровільно не сплатила штраф, регулятор вимагатиме його стягнення через суд. Також ТОВ "НАШ 365" буде нарахована пеня за прострочення плати. Ще на сім років регулятор продовжив термін дії ліцензії ПрАТ "Шосткинська телекомпанія "Телеком-сервіс", м. Шостка, Сумська обл. Компанія далі мовитиме на 8 ТВК у м. Шостці. Регулятор оновив склад Робочої групи зі створення правил захисту дітей у медіа, яка була створена ще 2016 року. До неї увійшло 24 особи, це - представники Національної ради, індустрії, громадськості, медіаюристи, психологи і журналісти. Очолюватиме робочу групу відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. Наступного тижня планується провести засідання цієї робочої групи. ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", м. Київ, анульовано свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта інформаційної діяльності на прохання самої компанії. Також Національна рада переоформила низку заяв ліцензіатів на їхні прохання. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.10.2022 Радіодиктант національної єдності-2022, який відбудеться 9 листопада об 11:00, напише українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а читатиме народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Про це в ефірі Українського Радіо розповів член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. Також до методичної роботи над радіодиктантом долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. Дмитро Хоркін відзначив, що цього року радіодиктант - це в першу чергу акція єднання для українців, які через війну вимушено покинули Батьківщину. "Завдяки можливостям Українського радіо до радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас", - зазначив Дмитро Хоркін. Хоркін повідомив, що цього року радіодиктант адаптований до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. Радіодиктант-2022 звучатиме на хвилях Українського радіо та радіо Культура, а також наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного мовлення. Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році, його щорічно проводять у День української писемності та мови. Взяти участь може кожен охочий у будь-якому куточку світу (Джерело: Сайт телеканалу "Еспресо").
  • 5.10.2022 До Дня захисників і захисниць України Мінветеранів спільно зі столичною стателітарною мережевою станцією "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) проведе гарячу лінію. Участь у ній візьмуть фахівці Міністерства, які експертно розкажуть про: - соціальну підтримку для ветеранів, членів їхніх родин, сімей загиблих Захисників і Захисниць України (права та гарантії учасників бойових дій, надання статусу УБД добровольцям, соціальна підтримка від держави, забезпечення житлом); - медичну та психологічну реабілітацію (які безкоштовні програми вже діють та які запрацюють найближчим часом); - нові можливості для ветеранів, членів їхніх родин, сімей загиблих Захисників і Захисниць України (перекваліфікація та здобуття освіти, підтримка підприємницької діяльності, грантові програми від Українського ветеранського фонду Мінветеранів). Коли: 12 жовтня, з 12:00 до 14:00. Де слухати / дивитися: наживо у прямому ефірі Армія FM, на сторінках Facebook Мінветеранів та Армія FM. Ви можете залишати свої запитання у коментарях під цим дописом на ФБ-сторінці Армія FM, та 12 жовтня почути відповідь на них. Також телефонуйте за номером (067) 430 84 59 щоб поставити запитання у прямому ефірі. Армія FM звертає вашу увагу на те, що запитання, які містять лайку та образи видаляються модератором (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 5.10.2022 5 жовтня голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк і голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболіньш підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення між медіарегуляторами. Його мета - розширення співпраці між двома органами, реалізація спільних заходів, обмін інформацією та досвідом з питань, які становлять надзвичайний інтерес для обох сторін. Делегація латвійського медіарегулятора (NEPLP) перебуває з офіційним візитом у Києві 4 - 7 жовтня. У робочих зустрічах, що передували підписанню Меморандуму, від латвійської сторони взяли участь Єва Калдерауська - членкиня Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії, Мара Мадара Лусе - керівниця відділу міжнародного співробітництва та інформаційної аналітики NEPLP; від української сторони - перший заступник голови Національної ради Валентин Коваль, заступник голови Олег Черниш, відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко і члени Національної ради Тетяна Руденко та Максим Онопрієнко. "Наші друзі. Я кажу це слово з особливим наголосом, тому що ви справді найкращі наші друзі. Це підтверджено вашими діями, це підтвердив ваш уряд, ваш народ, ви. Дякуємо за вашу сміливість у цей час приїхати до України", - звернулася до латвійських колег Ольга Герасим'юк. Вона подякувала їм за їхню рішучість у боротьбі з російськими пропагандистськими ресурсами. Ольга Герасим'юк нагадала, що Латвія надала значну воєнну, гуманітарну допомогу Україні, прийняла українських біженців, сприяє їхньому працевлаштуванню. Вже о 5:30 ранку 24 лютого, після початку вторгнення росії в Україну, латвійський медіарегулятор зібрався для ухвалення рішення про заборону поширення в країні російських пропагандистських каналів. "Наші латвійські друзі показали усій Європі, як треба підтримувати друзів. Сьогодні наша спільна мета - подолати агресора", - висловилася Ольга Герасим'юк. Від імені Латвії велику шану і підтримку Україні висловив Іварс Аболіньш. Він сказав про те, що його країна і далі буде підтримувати нашу країну усіма можливими способами. Іварс Аболіньш згадав про те, що задля захисту інформаційного простору і національної безпеки країни Латвія значно змінила своє законодавство. Загалом від початку російської агресії NEPLP заборонила 110 російських телеканалів і 200 сайтів, які поширювали агресивну російську пропаганду, підтримували російське військове вторгнення, подавали викривлену інформацію про події в Україні і світі. За словами голови латвійського медіарегулятора, російські канали зможуть повернутися в медіапростір Латвії лише після того, як росія поверне всі території України, у тому числі Автономну Республіку Крим. "NEPLP і Латвія завжди підтримували Україну. І допоки останній окупант не піде з України, ми не будемо почуватися щасливо", - сказав він. Нині у вільному доступі в Латвії транслюється український телеканал "Рада". Загалом латвійська сторона зацікавлена у вивченні досвіду роботи українських медіа під час війни в умовах бомбардувань, перебоїв з інтернетом і світлом. Для українського медіарегулятора цінними є знання про роботу латвійських колег з огляду на оновлення українського медійного законодавства і втілення в ньому норм європейської Директиви про аудіовізуальні медіапослуги. Підписання Меморандуму є втіленням бажання поглибити партнерство і підтримку розвитку телерадіомовлення, розширити культурні взаємозв'язки і зміцнити дружні відносин між двома державами. Документом визначено такі напрями співпраці: а) сприяння обміну європейськими творами і створенню умов для виникнення спільного аудіовізуального продукту; б) проведення взаємних консультацій та обмін інформацією щодо специфічних секторальних питань та стратегій і механізмів активної співпраці у сфері регулювання телерадіомовлення; в) обмін спеціалістами й експертами, а також організація візитів і зустрічей; г) вивчення ролі регуляторних органів держав Сторін у забезпеченні розвитку сучасного сектора телерадіомовлення; д) організація та участь у спільних семінарах, симпозіумах, конференціях, круглих столах у сфері регулювання телерадіомовлення; е) інші погоджені способи для співробітництва. Меморандум набуває чинності з дати його підписання сторонами, тобто сьогодні, 5 жовтня. Його термін дії - п'ять років із можливістю пролонґації. Делегація латвійського медіарегулятора сьогодні також відвідає Національну суспільну телерадіокомпанію України та ознайомиться з роботою українського суспільного мовника. Також у ці дні представники NEPLP відвідають Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, медіагрупу "1+1 media" і побувають у Бучі на Київщині - місті жахливих звірств російських вояк (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.10.2022 Сьогодні, у середу, 5 жовтня, о 21:00 на Українському Радіо - ексклюзивне інтерв'ю з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцкі. У розмові з ведучим Українського Радіо Віталієм Науменком пан Посол розповість: про підтримку та допомогу Україні у війні з рф; про реакцію Польщі на так зване "приєднання" росією тимчасово окупованих українських територій; про підтримку Польщею пришвидшеного вступу України до НАТО; про прихисток для мільйонів українських біженців та заборону в'їзду росіян до Польщі; про будівництво стіни на польсько-білоруському кордоні; про спільне з Україною протистояння спробам росії вбити клин між нашими державами. По завершенні ефіру запис інтерв'ю буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.10.2022 Сьогодні, у середу, 5 жовтня, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо говоритимуть про російські/іранські дрони-камікадзе. Де їх виробляють та чи впливають на їх виробництво санкції, наскільки ці дрони небезпечні для наших військових та чи ефективна проти них наявна в Україні зброя, чи може Україна виготовляти власні дрони для армії в достатній кількості та чи можуть вони бути симетричною відповіддю на атаки росіян? В гостях студії: керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан, головний редактор програм інформаційно-консалтингової компанії "Defense Express" Олег Катков, заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов. Ведучий - Роман Коляда. Початок ефіру о 18:00. По завершенні ефіру запис програми буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Також вчора в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо про виробництво вітчизняних дронів та підготовку їхніх операторів розповів очільник Центру підготовки операторів БПЛА "КРУК", старший лейтенант ЗСУ Віктор Таран. Запис та розшифрування ефіру доступні за посиланням. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.10.2022 Радіодиктант національної єдності 2022 відбудеться 9 листопада об 11:00 за київським часом. Про це в ефірі Українського Радіо повідомив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєднаються мільйони українців по всьому світу. "Цьогорічний Радіодиктант - це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського Радіо до Радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас", - зазначив Дмитро Хоркін. Член правління Суспільного розповів, що авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стане українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. До методичної роботи над Радіодиктантом вже традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко. "Де б ви не були, де б не знаходились, пишіть Радіодиктант національної єдності разом з нами. Ми не перевіряємо знання, це не форма контролю. Ми хочемо, щоб цей диктант писали люди різних професій та інтересів, щоб показати всьому світу, як нас багато. Головне, що ми всі об'єднаємося", - наголосив Дмитро Хоркін. Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення. Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. Координаторкою проєкту "Радіодиктант національної єдності" стала виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько. "У Суспільного Мовлення є команди в усіх регіонах: радіо, телебачення і діджитал, які також приєднуються до нашого осіннього флешмобу. З декількома регіонами ми робитимемо телемости, щоб передати атмосферу єднання і з різних областей, і з різних локацій", - розповіла Юлія Шелудько. Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі - у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до Радіодиктанту на знак поваги до української мови. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. Українське радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія". Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.10.2022 Перемагайте на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) та насолоджуйтеся смаколиками від SushiKing! Щодня о 9:40 змагайтеся у грі "2 по 20" та отримуйте сертифікат на 500 або 1000 грн у подарунок! Реєструйтеся, надсилайте слово "ГРА" на Люкс-вайбер 0971047007! Проєкт триває з 3 до 30 жовтня (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 5.10.2022 Важлива інформація для слухачів радіостанції "Радіо РОКС - Україна" у Львові та Львівській області (89.1 МГц). Сьогодні, 5-го жовтня, з 9:30 до 16:00 буде відсутнє ефірне мовлення Радіо РОКС - Україна у зв'язку з технічними роботами. У цей час слухайте програми станції онлайн на сайті Радіо РОКС - Українаабо в мобільному застосунку RadioPlayer (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 5.10.2022 Яворівське радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) з радістю повідомляє вам про те, що в ефірі станції ви можете почути нову рубрику під назвою "Мова - це кордон" - мета якої полягає в тому, аби продемонструвати наскільки українська мова милозвучна, унікальна та багата. Щодня о 9:05, 13:00, 16:00, 20:00 вмикайте FM частоту 94.6 або сайт yavirfm.com. Прокачуйте свою українську разом з Явір FM! (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 4.10.2022 На черговому засідання 4 жовтня Громадська рада, що діє при Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення, розглядала процес оновлення Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються (Перелік). У засіданні дорадчого органу взяли участь відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко, член Національної ради Максим Онопрієнко і керівник управління контролю та аналізу телерадіомовлення Олександр Дяченко. Відповідно до Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються до 1 серпня дистриб'ютори іноземних телепрограм мали оновити документи, на основі яких Національна рада раніше ухвалювала рішення про їх адаптацію. На основі поданих заяв регулятор з 15 вересня вніс до Переліку 67 каналів. До того на території України дозволеними для ретрансляції були 185 каналів. Члени Громадської ради зауважили на тому, що провайдерів програмної послуги непокоїть істотне зменшення кількості іноземних каналів, які можна транслювати у їхніх пакетах. Вони вважають, що це відіб'ється на привабливості їх послуг і кількості їх абонентів та споживачів. Для Національної ради, запевнив Максим Онопрієнко, розвиток ринку є важливим. Тому регулятор зі свого боку робить усе максимально оперативно для того, щоб швидко опрацювати документи щодо іноземних телеканалів і провести їхні моніторинги. Нині до Національної ради подані заяви щодо 115 телеканалів, 67 уже опрацьовані і внесені до Переліку. На наступному засіданні регулятор розгляне ще кілька з них, а відтак кількість іноземних програм для ретрансляції збільшиться. Загалом, за словами Олександра Дяченка, складається враження, що учасники ринку невідповідально підходять до процесу оновлення інформації про телеканали. Це стосується і документів, і матеріалів, наданих для моніторингу. Національна рада звертає особливу увагу на те, що буде транслюватися в ефірі цих іноземних мовників і що бачитиме український глядач. Тому регулятор уважно вивчає і документи, і ефір іноземних телеканалів. Національна рада оприлюднить на сайті роз'яснення щодо типових помилок, які допускають дистриб'ютори при подачі документів для оновлення Переліку. На засіданні Громадської ради також обговорювали наявну проблему зі сплатою провайдерами роялті правовласникам контенту. Члени Громадської ради вважають за необхідне внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.22 № 153 "Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту". Ними передбачити доповнення роялті як платежів критичного імпорту, щоб дозволити провайдерам платити правовласникам за контент. Громадська рада підготує відповідні звернення до Національної ради та інших державних органів, які були авторами цієї постанови Уряду (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.10.2022 150-метрову радіотелевізійну вежу у смт Комишувасі Луганської області знищили російські окупанти. Вона забезпечувала мовлення українських теле- і радіопрограм для близько 200 тисяч жителів Луганщини і Донеччини. Про це повідомив Сергій Гайдай, керівник луганської військово-цивільної адміністрації. Вежа у Комишувасі запрацювала минулого року - 22 серпня. Її будівництво тривало з 2018 року. Це унікальний проєкт, який вдалося реалізувати завдяки співпраці України, Європи та бізнесу. Кошти на її будівництво були залучені від трьох сторін - Європейського Союзу, державного бюджету України і виконавця проєкту КП "Інформаційно-інноваційний центр". Із Комишувахи транслювалися в аналоговому форматі передачі телеканалу "Суспільне Донбас", а у цифрі - телеканали "ДОМ", "Рада", "Донбас Онлайн", "Суспільне Донбас", "Суспільне Культура", "Перший" і "Перший Західний". Також велося FM-радіомовлення "Радіо "Промінь", "Українське радіо", "Радіо "Культура", "Донбас Онлайн" і "Українське радіо.Пульс". Сигнал мовників охоплював 50-кілометрову територію навколо, при тому, що від Комишувахи було лише 9 км до лінії розмежування. Угорі на вежі майорів національний прапор України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.10.2022 Столична мережева станція "Радіо Марія" офіційно інформує про початок мовлення на місто Тернопіль на частоті 71.03 МГц, де за умовами ліцензії частину ефірного часу працюватиме місцева студія: "Радіо Марія мовить в Тернополі 24/7 на хвилі 71,03 МГц. Телефонуйте в прямий ефір тернопільської студії щодня з 12:30 до 13:00 та з 15:00 до 16:00, за телефонами: +38 098 345 18 20 +38 093 205 44 40" (Джерело: Сторінка "Радіо Марія" у соцмережі Facebook).
  • 4.10.2022 Радіостанція Радіо НВ сьогодні відновила свій етер у Краматорську Донецької області (101.0 МГц): спочатку в ефірі йшов тест (інструментальна музика в режимі нон-стоп), ближче до вечора було відновлено повноцінне мовлення з трансляцією програм з Києва (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.10.2022 В ранковому "Сонце-шоу" на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) - рубрика "Поговоримо про секс" з Володимиром Бєгловим і Кариною Дмитраш. Щодня по буднях о 9:30 (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 4.10.2022 Радіо Промінь відновило мовлення в місті Краматорськ Донецької області. Частота станції в місті -100.3 МГц (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 4.10.2022 Російські війська знищили в Комишувасі Сєвєродонецького району Луганської області 150-метрову телерадіовежу, яка забезпечувала потреби у сигналі понад 200 тисяч жителів Луганської і Донецької областей. Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай у телеграмі. Мовлення з цієї телерадіовежі 150 м заввишки розпочалося 22 серпня 2021 року. Радіус розповсюдження сигналу складав 50 км. Телерадіовежа була збудована понад рік тому за кошти Євросоюзу, розповсюджувала український контент на 50 км, в тому числі на Попасну, Лисичанськ та Сіверськодонецьк. "До речі, на найвищій її точці майорів синьо-жовтий прапор розміром 4х6 м. Напевно, саме він і не давав спокою окупантам, які на Попаснянському напрямку рівняли із землею усе", - повідомив Гайдай. З 24 лютого росіяни цілеспрямовано атакують критичну інфраструктуру України, зокрема, телевежі. Російські війська атакували ракетами та авіацією телевежі у Києві, Харкові, Рівному, Ізюмі, Запоріжжі, Лисичанську (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 4.10.2022 До увага слухачів лозівського радіо "Терра" (104.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 256k.)! 4, 5, та 6 жовтня будуть проводитися регламентні роботи із обслуговування радіомовлення. Періодично буде зникати ефір на частоті 104.6. Керівництво станції приносить вибачення за незручності (Джерело: Сторінка радіо "Терра" у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 Згідно з пунктом 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє про розгляд на засіданні, що відбудеться 6 жовтня об 11:00, питань таких компаній: ТОВ "ТРК "Всім радіо", м. Хмельницький; ПП "Радіопередавальний центр "ТРК "Ефір", м. Житомир; ТОВ "Коледж преси та телебачення", м. Одеса; ТОВ "ТРК Онікс", м. Київ; ТОВ "Корона санрайс", м. Київ; ТОВ "ТРК "Експрес-інформ", м. Київ; ДП "ТРК "НБМ-Запоріжжя" ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м. Запоріжжя; ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м. Київ; ТОВ ТРК "Автор ТВ", м. Запоріжжя; ТОВ ТРК "ІРТ", м. Дніпро; ТОВ "Край-медіа", м. Полтава; КП "Калуська районна ТРО "Незалежність" Калуської районної ради", м. Калуш Івано-Франківської обл.; ПрАТ "Шосткинська телекомпанія "Телеком-сервіс", м. Шостка Сумської обл.; ТОВ "Футбольний клуб "Динамо "Київ", м. Київ. Розглядатимуться заяви цих ліцензіатів стосовно переоформлення, продовження строку дії ліцензій на мовлення та анулювання свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення. Засідання Національної ради відбудеться 6 жовтня 2022 року об 11:00 за адресою: м. Київ, вул. Прорізна 2. За наявності поважних причин для перенесення розгляду питань просимо поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або в електронному вигляді до проведення засідання. Повідомляємо, що відповідно до пункту 8 розділу ІІ Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні в разі відсутності поважних причин ліцензіата розгляд питань про видачу, продовження, переоформлення ліцензії на мовлення відбувається без присутності повноважного представника (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2022 4 - 7 жовтня в Києві з офіційним візитом перебуває делегація латвійського медіарегулятора NEPLP. Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк та голова Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії Іварс Аболінш 5 жовтня підпишуть Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення. Після підписання меморандуму відбудеться брифінг. Сторони відзначають, що інформаційна безпека телерадіопростору є невід'ємною складовою і надважливою умовою для забезпечення національної безпеки обох держав. Вони прагнуть забезпечити розвиток аудіовізуальної творчості та поглибити культурні зв'язки і дружні відносини учасників медіасфери обох країн. Латвійська Республіка - одна з найактивніших європейських країн у протидії російській пропаганді, яка своїми рішеннями припинила поширення десятків російських телеканалів і сайтів, що поширювали викривлену та неправдиву інформацію про події у світі, війну в Україні, виправдовували дії росії. Час і місце проведення заходу: 5 жовтня, 12:00. Зала засідань Національної ради, вул. Прорізна, 2, 5 поверх, м. Київ. Акредитація ЗМІ за телефоном 278-75-75 або на пошту (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2022 Цього тижня на Радіо Культура прозвучать ще п'ять текстів з проєкту "Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів". У понеділок Юрій Андрухович розповість слухачам, чому він думав про Україну, дивлячись на одну з найвідоміших будівель світу. Також на нас чекають два есеї Олександра Бойченка, про двох польських літераторів, які дуже по-різному, але однаковою мірою трагічно не пережили комуністичного режиму у своїй країні. Есей Ігоря Померанцева, який почують слухачі, починається з дитячих спогадів про першу зустріч з Буковиною, а текст Христі Венгринюк розповість про сумніви й мрії молодої українки, трохи старшої за свою країну. П'ять текстів, створених різними авторами, про різні часи та події, які зрештою все одно приведуть нас до роздумів про наше життя саме сьогодні. Отже, фінальні п'ять есеїв "Повітряної стихії" на Радіо Культура: понеділок, 3 жовтня, о 18:00 - есей "Перед брамою" Юрія Андруховича; вівторок, 4 жовтня, о 18:00 - "Ситими днями" Олександра Бойченка; середа, 5 жовтня, о 18:00 - "Спомин літа" Ігоря Померанцева; четвер, 6 жовтня, о 18:00 - "Попід руку з чудовиськом" Олександра Бойченка; п'ятниця, 7 жовтня, о 18:00 - "Не народжена з Незалежністю" Христі Венгринюк. Усі попередні випуски проєкту можна прослухати за посиланням в архіві на сайті Українського Радіо або на одній з подкаст-платформ. Нагадаємо, для "Повітряної стихії" десять відомих українських письменників створили 25 радіоесеїв і начитали їх своїми голосами. В роботі над проєктом використовували музику з архівів Українського Радіо, а також спеціально створені інтершуми. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.10.2022 Самбірське радіо "Поступ" (92.9 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) звертається до слухачів із проханням про допомогу: "Дорогі слухачі! Змушені звернутись до вас за допомогою! Часті перебої зі світлом вивели із ладу блоки безперебійного живлення для студійних комп'ютерів нашої радіостанції. Якби хто міг позичити нам для тимчасового користування два більш потужні пристрої, ми були б безмежно вдячні. В даний час, коли є часті перепади напруги в будинку, де розташована студія, нам важливо зберегти цілодобовий ефір. Віримо, що спільно із слухацькою аудиторією місцевого радіо "Поступ" здолаємо будь-які труднощі! З повагою О.К. " (Джерело: Сторінка радіо "Поступ" у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 В місті Великий Бурлук Харківської області, яке нещодавно було звільнене від російської окупації, вже відновлено мовлення радіостанції Українське радіо. Частота - 105.4 МГц (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 Радіостанція "Радіо РОКС - Україна" відновила мовлення в місті Краматорськ Донецької області (101.7 МГц). Про це станція інформує на своїй ФБ-сторінці: "Любий Краматорськ, ми знову в ефірі! Мовлення Radio ROKS на частоті 101.7 відновлене. Дякуємо #ЗСУ за те, що женуть окупантів з нашої землі! Все буде Україна" (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 В місті Краматорськ Донецької області відновлено мовлення "Радіо Байрактар" (107.8 МГц). Про це йдеться на ФБ-сторінці радіостанції "Краматорськ! Ми вірили, що прийде той день і знов будемо разом! Зустрічаємося на частоті 107,8 FM! Це стало можливим завдяки нашим захисникам! Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги" (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 Національна мережа "ХІТ FМ" відновила мовлення в місті Краматорськ Донецької області (107.4 МГц). Про це йдеться на ФБ-сторінці станції ррр: "Розпочинаємо тиждень з чудової новини. Ми відновили мовлення у Краматорську. Слухайте Хіт FM на частоті 107,4. Все буде Україна!" (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 3.10.2022 Вдосконалюйте свою мову разом з івано-франківською мережевою станцією "Західний полюс" (Івано-Франківськ-104.3 МГц, Яблуниця-92.4 МГц, Калуш-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення Калуш 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та Ксенею Каленською у новому радіо проекті "З Українською на ТИ!" Кожного понеділка та четверга об 11:40 та 18:40! У кожного з нас свiй шлах до мови, для когось це рiдна мова з колиски, а хтось обирає її свідомо. Зараз саме час усiм нам плекати своє. Дбайте про чистоту мови! (Джерело: Сторінка радіо "Західний полюс" у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 У звільненому місті Лиман (мається на увазі саме місто + Лиманська міська ОТГ - 9 селищ і 30 сіл) Донецької області слухайте радіо Суспільного: УР-1 Українське радіо - FM 90.4 МГц і АМ 873 кГц (впевнений радіоприйом) та FM 102.2 МГц (район залізничної станції Лиман та села Брусівка Лиманської ОТГ); УР-3 Радіо Культура - FM 91.3 МГц (сигнал помірної якості з найближчого неушкодженого міста N.); УР-2 Радіо Промінь - FM 100.3 МГц (всі села Лиманської ОТГ в районі Національного природного парку "Святі гори" і долини річки Сіверський Донець) (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Важко прокинутись і налаштувати себе на бадьорий та продуктивний ранок? Хочете знати про все найактуальніше та насолоджуватись музичними новинками і не тільки? Тоді вмикайте "СонцеШоу" відтепер щобудня з 08:00 - 12:00 з Кариною Дмитраш та Володимиром Бєгловим на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). Слухайте на 88,2 FM у Львові та 89,2 FM у Бродах. Також ефір станції можна слухати в застосунку RadioPlayer або на сайті radiopershe.com. Вмикайте вже завтра! Не проспіть, бо сон - це завжди шоу, тому краще завітайте на СонцеШоу! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Прем'єра на Радіо Культура! Радіодрама за мотивами роману Івана Багряного "Тигролови". У ролях: Олексій Богданович, Олег Стальчук, Петро Панчук, Наталія Ярошенко, Василь Мазур. Інсценівка Наталя Коломієць. З 3 жовтня щовечора о 18:10 на Радіо Культура. Слухайте Радіо Культура по буднях з 12:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00 у Києві на 97.6 FM, у Житомирі на 90.6, у Івано-Франківську на 91, у Луцьку на 101.9, в Миколаєві на 100.1, в Ужгороді на 93.6, у Білгороді- Дністровському на 93.9, у Богуславі на 101.8, у Камянці-Подільському на 102.8, у Ковелі на 88.1, у Козельці на 99.6, у Ніжині на 90.9, у Новограді- Волинському на 103.2, у Смілі на 90.3, у Яготині на 93.5; в мобільному застосунку: https://suspilne.radio. Або прямо тут: http://radio.ukr.radio:8000/ur3-mp3 (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Харківська онлайн-радіостанція "NovaLine" (Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 192k., Інтернет-мовлення 192k. ogg, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє програму "IT-News з Максом Анатольєвичем". Вмикайтеся о 10:30 та 18:30 по буднях (Джерело: Сторінка радіо "NovaLine" у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Дайджест воєнного лихоліття від столичної сателітарної мережевої станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Курчат рахують восени, а Світле радіо звітує про свій врожай під час війни. На станції запуститили три різнопланові проєкти: "Як вижити - поради психолога" з Ксенією Мінаєвою (червень-липень 2022), "Я і ми - суспільні технології" з Наташею Часниковою (вересень 2022), "Заземлення" з Олесем Дмитренком (вересень 2022). Тож налаштовуйте свої радіоприймачі на хвилю радіо "Еммануїл" і відкривайте для себе нові горизонти неба і землі, духа і душі, особистого і спільного (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Радіодім - офіційний партнер топових радіостанцій України - ХІТ FM, Наше радіо, Релакс, Люкс FM, Максимум, Радіо НВ. Також компанія мовить онлайн під власним брендом "Радіодім". З першого дня війни вона змінила музично-розважальний формат на інформаційно-публіцистичний. Ретранслює "Єдині новини" на усіх наших платформах, щоб якомога більше слухачів дізнавалися правду про події в Україні. Компанія "Радіодім" надає можливість розміщення реклами на ефірних та онлайн-радіо. Про вас та ваші послуги дізнаються не лише в Україні, а й за її межами, адже реклама в інтернеті у мобільному застосунку "Радіодім" та на усіх онлайн-платформах компанії максимально сприятиме розширенню вашого бізнесу. Застосунок "Радіодім" офіційно представлений і доступний для завантаження у маркетах 176 країн світу для смартфонів, та у 224 країнах для Windows. У понад 100 країнах нас вже почули! Застосунок "Радіодім" для Android, iPhone, Huawei, Windows на сайті компанії: https://radiodim.rv.ua. Або знаходьте у вашому маркеті за пошуковим словом РАДІОДІМ. Приєднуйтеся до компанії у соцмережах: https://www.facebook.com/radiodim.rv.ua, https://t.me/radiodim_news, https://t.me/radiodim_showbiz, https://twitter.com/radiodim_rv_ua. Виготовлення та розміщення реклами на радіо: +38 (050) 40 40 006, e-mail: . Рекламна група "Радіодім": вул. Поштова, 11, (БЦ "Норд", 2-й поверх), м.Рівне, Україна, 33028 (Джерело: Сторінка компанії "Радіодім" у соцмережі Facebook).
  • 2.10.2022 Хочете гроші? Забирайте! Мрієте про iPhone 14 - вигравайте! У грі "Люкс-джекпот", що на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+), щобудня в 11:40 відповідайте на три запитання та отримуйте 100, 200 або 500 гривень! Чим більше правильних відповідей, тим більше грошей. Також ви маєте унікальну нагоду отримати новенький iPhone 14 від партнера Галжитлобуд TRUSKAVETSKA APART HALL! Розіграш відбудеться 4 листопада о 12:10! Всі деталі акції на сторінці ГалЖитлоБуд. Акція триває до 4 листопада (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024