Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини січня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.02.2022 Ізюмська радіостанція Радіо "Клас!" Ізюм 103.7FM (103.7 МГц) з 24-го лютого, після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, призупинила мовлення. Про це станція повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Facebook: "Дорогі наші радіослухачі! Більше 10 років ми радували вас, інформували вас, вітали вас,рекламували вас. 24 лютого ми вимкнули ефір. Вивезли обладнання. Нажаль мережа наших радіостанцій в Донецькій області мала трагічний досвід в м. Донецьк. Ми працювали до останнього, але до наших студій прийшли окупанти та під дулом автоматів забрали все обладнання і почали транслювати свою пропаганду. Намагаємося підтримувати Вас інформативно через соціальні мережі! Миру Вам і чистого неба над головою! Ефір "Радіо Клас Ізюм 103,7 FM" відновить мовлення одразу як з'явиться можливість. МИ ЗА УКРАЇНУ! МИ З УКРАЇНОЮ! Україна понад УСЕ!!" (Джерело: Сторінка радіо "Клас!" Ізюм у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Ще одна маленька перемога - радіо "Явір FM" з міста Яворів Львівської області тепер доступне для прослуховування на fm-частоті 94.6! На даний час хвиля працює в тестовому режимі та тимчасого транслюватиме львівське fm-радіо Перший Західний. В цей непростий для країни час станція буде інформувати Вас про останні актуальні події у Яворіській громаді та Україні. Керівництво радіо "Явір FM" висловлює щиру подяку колегам - Петру Вівчару та Роману Ярошевичу, які вже встигли стати справжніми друзями та частинкою команди Явір.фм! Станція бажає всім краянам миру та спокою, які так необхідні нам у ці складні дні, і лишатися на 94,6! (Джерело: Сторінка радіо "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Куп'янська радіостанція Радіо "Клас!" Куп'янськ 101.3 FM (101.3 МГц) з 24-го лютого, після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, призупинила мовлення. Про це станція повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Facebook: "Дорогі наші радіослухачі! Впродовж 10 років ми радували вас, інформували вас, вітали вас, рекламували вас. 24 лютого ми вимкнули ефір. Вивезли обладнання. Нажаль мережа наших радіостанцій в Донецькій області мала трагічний досвід в м. Донецьк. Ми працювали до останнього, але до наших студій прийшли окупанти та під дулом автоматів забрали все обладнання і почали транслювати свою пропаганду. Було прийнято рішення не давати "руському міру" можливості зробити те саме і в Куп'янську! Дякуємо сміливим куп'янчанам - патріотам, які в такі скрутні хвилини під обстрілами авіації вивезли все обладнання. Ефір "Радіо Клас Куп'янськ 101.3 FM" відновить мовлення одразу після визволення міста Куп'янськ! МИ ЗА УКРАЇНУ! МИ З УКРАЇНОЮ! МИ І Є УКРАЇНА! МИ МОНОЛІТ! ГОТУЙТЕ "БАНДЕРІВСЬКІ СМУЗІ". БУДЕМО ПРОВОДЖАТИ УРКІВ ВЕСЕЛИМ ФЕЄРВЕРКОМ" (Джерело: Профіль радіо "Клас!" Куп'янськ у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Шановні мешканці Лубенської територіальної громади Полтавської області! На території громади працює система оповіщення, яка має змогу передавати сигнали повітряної тривоги (сирену) через FM канал "Радіо - Лубни" на хвилі 100.8 МГц. Налаштуйте свої приймачі на цю хвилю. Всі важливі оголошення також будуть транслюватися тут (Джерело: Офіційний веб-сайт Лубенської міської ради).
  • 28.02.2022 На хвилях бродівського радіо "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) тимчасово транслюється Суспільний мовник. Так ви зможете отримувати актуальну інформацію від державного джерела інформації без посередників. Проте колектив станції знає, як ви любите Бродівське радіо, тому зберігає можливість виходити в ефір. На час повітряної тривоги Броди FM транслюватиме звук сирени аж до команди "відбій тривоги". Якщо у вашому районі погано чути звук сирени, можете орієнтуватися на трансляції радіостанції. Радіостанція буде передавати актуальну місцеву інформацію, яка стосується життя та організацій оборони громади. Коли військова ситуація стабілізується, ви знову почуєте улюблені програми на 88.8 (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.) прибрала зі своїх плейлістів та з музичної бази всіх російських артистів, поголовно! Більше ніколи в ефірі радіостанції вони не з'являться, ні за яких умов! Станція в односторонньому порядку розриває співпрацю з російськими артистами, з якими проводилась співпраця. Після завершення війни, та після завершення марафону в ефірі будуть українські, кримськотатарські та іранські артисти, адже на них на радіо "Ванда-FM" спочатку орієнтувались (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Шановні громади! Якщо вам потрібне оперативне інформування населення про ті чи інші соціальні сфери, ладижинське "Подільське радіо" 103.9FM (103.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) готове надати безкоштовний ефір всім для оголошень про збір коштів чи термінових повідомлень своїх населених пунктів. Телефонуйте 097 406 96 96 або пишіть на вайбер 097 406 96 96 (Джерело: Сторінка радіостанції "Подільське радіо" 103.9FM у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 В ефірі міста Яворів Львівської області на частоті 94.6 МГц розпочинає мовлення нова місцева радіостанція "Явір FM". Роман Ярошевич з компанії "Комплекс Медіа", який допомагав запускати станцію в ефір, пише на своїй ФБ-сторінці: "У кожного свій "фронт" ! Сьогодні у Яворові, де практично відсутні в ефірі українські радіостанції, запустили з чого було під рукою місцеву станцію Явір Фм. Для інформування та оповіщення населення ретранслюємо Перший Західний! Також є можливість вести ефір з місцевої студії! Явір Фм - 94.6 FM" (Джерело: Сторінка Романа Ярошевича у соцмережі Facebook).
  • 28.02.2022 Радіостанція UA: Радіо Промінь (в ефірі - марафон) розпочала мовлення на частоті 88.8 МГц в Івано-Франківську (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.02.2022 Як ми вже повідомляли, у зв'язку з нападом Російської Федерації на Україну відновлено мовлення деяких СХ-передавачів, що транслюють програми Суспільного радіо. Подаємо більше подробиць. 24 лютого радіостанція UA: Українське радіо відновила мовлення на частоті 549 кГц у Лучі (Миколаївська область). 25 лютого радіостанція UA: Українське радіо відновила мовлення на частоті 837 кГц у Таранівці (Хакрківська область), але вже наступного дня мовлення було призупинено. 26 лютого радіостанція UA:Українське радіо відновила мовлення на частоті 657 кГц у Чернівцях. 27 лютого радіостанція UA: Українське радіо відновила мовлення на частоті 1404 кГц у Ізмаїлі (Оеська область). Слава Україні! (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.02.2022 Проєкт "Русское Радио Україна" припиняє своє існування. Подаємо текст офіційного повідомлення від групи радіостанцій TAVR Media з цього приводу: "У перші ж дні після початку війни радіостанції групи TAVR Media приєднались до максимально ефективної ініціативи інформаційного марафону "Єдині новини". Ми припинили трансляцію розважального та музичного контенту і стали в один стрій з телеканалами, доєднуючи до своїх ефірів єдиний державницький інформаційний контент. Ми всі єдині у відповідальності за правду, яку чує український народ! Ще одне важливе рішення, яке було прийняте групою TAVR Media. Зміна назви та суттєве переформатування радіостанції "Русское Радио Україна". Ще з 2014 року ми чудово розуміли і відчували свої репутаційні втрати. Але також ми знали, що радіостанцію слухають на сході, півдні та особливо на окупованих територіях України включно з Кримом. Тому для нас це був спосіб донесення до людей звичними для них каналами мовлення тієї інформації, що має проукраїнську позицію та державницьке значення. Саме тому ми залишили інформаційний місток з окупованими територіями. Нам також було важливо мати канал комунікації з нашими громадянами на півдні та сході України, оскільки ми точно знали, що інформацію на хвилях улюбленої радіостанції вони сприймають з довірою. Сьогодні мости спалені. Після завершення марафону в ефірі звучатиме нова радіостанція. Слава Україні! Героям слава!" (Джерело: Сайт групи радіостанцій TAVR Media).
  • 27.02.2022 Білоцерківська мережева станція "БЛІЦ-FM" (Біла Церква -103.3 МГц та Фастів-95.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 64 Фастів) інформує: "Шановні білоцерківці! ПРО СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ ТРИВОГИ можна дізнатися: 1. телеграм канал "Білоцерківська міська територіальна громада" https://t.me/bmrada, 2. "Інфо-Ситуація на території Білоцерківської громади" https://t.me/+NeE4L3RbVn05NTZi 3. Слухати сигнал тривоги на FM хвилях на своїх радіоприймачах в будинках і машинах на хвилі 103.3 FM - радіостанція "Бліц-FM" 4. Просто на прямому стрімі https://stream.blits-fm.ua/stream128 "БЛІЦ-FM" 5. на сайті blits-fm.ua (тиснемо на кнопку play) 6. або в скачайте застосунок Radioplayer https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.radioplayer.app і знайдіть Бліц-FM 7. Альтернативний інтернет-потік blits.radio12345.com. Віримо у ЗСУ! Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "БЛІЦ FM" у соцмережі Facebook).
  • 27.02.2022 Не спимо, і воюємо на інформаційному фронті! Слухайте саме зараз в ефірі усіх каналів чернівецької онлайн-радіостанції "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.) та усіх радіостанцій XTV Media Україна звуковий тракт каналу "Рада". Це відбувається в рамках інформаційного марафону, до якого долучились усі провідні телеканали та радіостанції України. Україна виграє як на інформаційному так і на військовому фронті. Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 27.02.2022 З метою оперативного інформування громадян про поточну ситуацію в країні Українське радіо мовить в середньохвильовому діапазоні. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 549 Кгц, 873 кГц та 1404 кГц та слухайте УР на території всієї країни. З усіма частотами Українського радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну та перевірену інформацію, можете ознайомитися за посиланням. Раніше у зв'язку з численними запитами від українських та іноземних радіостанцій, Українське радіо НСТУ дозволило ретрансляцію свого сигналу на мережах радіостанцій будь-якої форми власності. Сигнал Українського радіо: 1. Інтернет: http://91.218.213.49:8000/ur1-mp3. 2. Супутник Amos3 (4° W): Частота - 11 139,5 МГц, Поляризація - горизонтальна (Н), Символьна швидкість - 30,000 Мсимв/с, Предкорекція помилок (FEC) - 3/4, UA: Українське радіо - UR-1. Нагадаємо, з 6:30 24 лютого через вторгнення Росії усі платформи Суспільного мовлення працюють в режимі інформаційного марафону для оперативного висвітлення останніх новин поточної ситуації. Інформаційний марафон на: на телеканалі UA: ПЕРШИЙ; на усіх регіональних каналах Суспільного; на діджитал-платформах Суспільне Новини (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 26.02.2022 Увага! Львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) доєднується до всеукраїнського телерадіомарафону. З 8:00 до 20:00 в ефірі транслюватимуться програми Файного радіо "FM Галичина", з 20:00 до 8:-00 - ретрансляція спільного прямого ефіру телеканалів "5", "Еспресо" та "Прямий" (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 26.02.2022 Українські артисти! Об'єднуємось! - закликає колектив чернівецької онлайн-радіостанції "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.). Тим часом російські "артисти" у своїх дописах замість того, щоб зупиняти війну - вони її провокують, і заявляють, що Україна сама вбиває своє ж населення! Фани, пишіть у коментарях, що Росія бомбить по мирних містах України! Разом ми #переможемо. З ефіру радіо "Ванда-FM" знято усіх російських "артистів", поголовно. Навіть після того, як закінчиться війна в ефірі станції вони звучати більше НЕ будуть! Віримо в Україну! Віримо в ЗСУ! З нами армія! З нами Бог! Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 26.02.2022 Столична сателітарна мережева станція "Радіо НВ" (Київ-96.0 МГц, Одеса-87.9 МГц, Львів-88.6 МГц, Суми-90.9 МГц, Дніпро-91.4 МГц, Луцьк-91.5 МГц, Подольськ-92.4 МГц, Нікополь-98.9 МГц, Лубни-99.3 МГц, Хмельницький-100.6 МГц, Конотоп-100.7 МГц, Краматорськ-101.0 МГц, Мелітополь-101.2 МГц, Шостка-101.9 МГц, Лисичанськ-102.0 МГц, Запоріжжя-102.7 МГц, Звенигородка-102.7 МГц, Ромни-102.9 МГц, Черкаси-103.3 МГц, Полтава-103.4 МГц, Чернігів-103.5 МГц, Володарка-103.5 МГц, Маріуполь-103.6 МГц, Чернівці-103.6 МГц, Бахмутівка-103.6 МГц, Херсон-103.7 МГц, Бердянськ-103.8 МГц, Житомир-103.9 МГц, Холмець (Ужгород) -104.1 МГц, Чонгар-104.1 МГц, Кам'янець-Подільський-104.3 МГц, Кропивницький-104.6 МГц, Гірник-104.7 МГц, Дрогобич-105.0 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1 МГц, Кременчук-106.6 МГц, Харків-107.0 МГц, Тернопіль-107.4 МГц, Кривий Ріг-107.4 МГц, Вінниця-107.8 МГц, Миколаїв-107.8 МГц, Івано-Франківськ-107.8 МГц, Пологи-107.8 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) у прямому ефірі розповідає про війну України з Росією. Трансляція на YouTube - https://youtu.be/10WcoeUGY8U. Станція працює у прямому ефірі в режимі марафону з першого дня вторгнення військ РФ на територію України. Даємо лише перевірені новини. Розповідає як можна допомогти українським військовим. Дає рекомендації, як залишатися у безпеці. Список FM-частот у 44 містах України: https://radio.nv.ua/fm. Онлайн трансляція: https://radio.nv.ua. Також слухайте прямий ефір Радіо НВ у застосунку НВ Подкасті. Його можна завантажити в App Store та Google Store (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо НВ" у соцмережі Facebook).
  • 26.02.2022 Радіостанції TAVR Media транслюють спеціальний ефір найбільших телеканалів України. Наша сила у єдності! Всі медіагрупи України об'єднаються в один телемарафон, щоб безперервно повідомляти вам лише достовірну та перевірену інформацію з джерел, яким можна довіряти. Єдині новини. Разом ми сильні! Все буде Україна! (Джерело: Сторінка радіогрупи TAVR Media у соцмережі Facebook).
  • 26.02.2022 26 лютого за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, а також провідних медіагруп України - 1+1 media, StarLight Media, Медіа Група Україна, Inter Media Group і телеканалу Рада стартував спільний телевізійний ефір "Єдині новини". Телеканали об'єднали зусилля заради злагодженої та безперебійної подачі інформації щодо війни та агресії РФ мільйонам українців і мовлять почергово. Крім цього, в режимі реального часу телевізійний ефір транслюють і українські радіостанції. Зокрема, до мовлення доєдналися станції "UA: Українське радіо", "UA: Радіо Культура", "UA: Радіо Промінь". Доступ до трансляцій є й на сайтах вказаних станцій. Радіостанції можна знайти на таких хвилях: UA: Українське радіо, 105.0 FM - Київ, 106.1 FM - Харків, 103.3 FM - Львів, 87.5 FM - Дніпро, 103.7 FM - Запоріжжя, 90.4 FM - Кривий Ріг; UA: Радіо Культура, 97.6 FM - Київ, 91.6 FM - Харків, 103.9 FM - Львів, 100.1 FM - Миколаїв, 89.5 FM - Полтава; UA: Радіо Промінь, 97.2 FM - Київ, 100.5 FM - Харків, 102.5 FM - Львів, 106.2 FM - Запоріжжя, 98.7 FM - Кривий Ріг. Радіостанції доступні і в інших містах України, скануйте ефір FM приймачами. Нагадуємо, провідні українські медіагрупи звернулися до міжнародних провайдерів з пропозицією вимкнути російські новинні канали. За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України провідні українські медіагрупи - 1+1 media, StarLight Media, Медіа Група Україна та Inter Media Group - звернулися до міжнародних телевізійних провайдерів з проханням вимкнути мовлення для російських новинних каналів на європейських супутниках, кабельних мережах, ОТТ-платформах та на інших ресурсах (Джерело: Сайт телеканалу "1+1").
  • 25.02.2022 Більше доби пройшло з початку масштабних бойових дій. До останнього не хочеться вірити, що подібне можливо у 21 сторіччі. Але правда, як завжди, суворіша за наші очікування. Станом на сьогодні, столична радіостанція "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) продовжує мовити в режимі без ведучих. Зберігаємо спокій та сподіваємося на краще. Ми на своїй землі. Ми вистоїмо (Джерело: Сторінка радіо "Джем FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.02.2022 В умовах військового стану прилуцьке радіо "ТІМ-FM" (Білещина-95.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) буде транслювати хвилю UA: Українське радіо цілодобово! Станція транслює цю хвилю на частоті 95.7 МГц, щоб слухачі мали оперативні новини з регіонів. Але!!! Якщо, не дай Боже, тривога буде в місті Прилуки, ви почуєте в ефірі сповіщення наступного змісту: "У ПРИЛУКАХ!!!! оголошена повітряна тривога, всім сховатися в укриття". Тобто, там обов'язково звучатиме слово "Прилуки"!!! Сигнал звучатиме протягом 5 хвилин!! Будь ласка, зберігайте спокій і моліться за наших воїнів. Система оповіщення на радіо ТІМ працює, перевірка пройшла успішно! В разі потреби оповіщення про тривогу звучатиме на хвилі 95.7 МГц впродовж 5 хвилин! Будь ласка, пам'ятайте, що найбільший ворог - паніка! Зберігайте спокій ! І моліться за наших воїнів, ми вистоїмо!!! Якщо сигналу немає на приймачі - вмикайте https://timfm.online. Також щогодини в ефірір звучать актуальні новини для міста, важливі оголошення звучать кожні 10-12 хвилин! (Джерело: Сторінка радіо "ТІМ-FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.02.2022 Івано-франківська мережева станція радіо "Західний полюс" (Івано-Франківськ-104.3 МГц, Калуш-105.5 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення Калуш 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) у зв'язку з військовими діями в державі на невизначений період змінює формат мовлення. Збільшується кількість випусків новин, транслюватимуться спеціальні включення, брифінги та повідомлення. Івано-Франківськ 104,3 fm. Калуш 105,5 fm. https://z-polus.info. Також слухайте Західний полюс через додаток RadioPlayer (Джерело: Сторінка радіо "Західний полюс" у соцмережі Facebook).
  • 24.03.2022 Радіостанція "Європа Плюс Дніпро" (102.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) продовжує свою роботу у звичайному режимі, але у зв'язку із запровадженням військового стану, "Європа Плюс Дніпро" тимчасово призупиняює всі розважальні програми! На станції стежать за обстановкою в Україні та оперативно інформуватимуть вас! Зберігайте спокій та не панікуйте! Віримо у краще та підтримуємо Україну! (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Дніпро" у соцмережі Facebook).
  • 24.02.2022 Мукачівське радіо "Закарпаття FM" (Рокосово-101.9 МГц, Міжгір'я-104.1 МГц, Ясіня-104.4 МГц, Рахів-105.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) від сьогодні змінює сітку мовлення. Найсвіжіші випуски новин з офіційних джерел інформації виходять кожні 30 хвилин. Слідкуйте за подіями разом з журналістами радіо "Закарпаття FM", зберігайте спокій, та вірте в наших військових. Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Закарпаття FM" у соцмережі Facebook).
  • 24.02.2022 Інформація - важливий інструмент. Від сьогоднішнього дня чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.) припиняє мовлення музичного ефіру, і переходить на ретрансляцію програм радіостанції Українське радіо. Інформація у цей тривожний для нас час залишається єдиним джерелом, де ми можемо дізнатися про події, які зараз відбуваються в Україні. Віримо в нашу Українську армію, віримо - що добро переможе. Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 24.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення задовольнила клопотання АТ "НСТУ" (позивні "Радіо "Промінь"), м. Київ, і ТОВ "ТРК "Донбас онлайн" (позивні "Донбас Онлайн"), м. Сєвєродонецьк Луганської обл., і поновила їм тимчасові дозволи на територіях з особливим режимом мовлення. Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 24 лютого. "Радіо "Промінь" і далі виходитиме в ефір на частоті 102.6 МГц у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області. У смт Комишувасі Сєвєродонецького району Луганської області на частоті 96.6 МГц продовжить мовлення радіо "Донбас Онлайн". Програми цих радіостанцій звучатимуть на території проведення операції Об'єднаних сил і на межі з тимчасово окупованими територіями України. Дозволи на тимчасове мовлення цим ліцензіатам продовжено ще на один рік (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 24 лютого на звернення Міністерства цифрової трансформації затвердила пропозиції щодо змін до Закону України "Про електронні комунікації". Вони стосуються унормування термінів і положень цього закону із Законами "Про телебачення і радіомовлення" та "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Закон України "Про електронні комунікації" набув чинності 1 січня цього року. Його прикінцеві положення передбачають внесення змін до згаданих вище законів з тим, щоб узгодити терміни в них. У цей самий час втратили чинність Закони України "Про телекомунікації" та "Про радіочастотний ресурс України", на які часто зсилаються норми Закону "Про телебачення і радіомовлення". При цьому не вирішеними залишилися деякі питання, у тому числі і щодо використовуваних у них термінів. Зокрема, юридичне управління Національної ради зауважило, що Законом України "Про електронні комунікації" жодним чином не врегульовано питання тимчасового мовлення. Якщо в Законі "Про радіочастотний ресурс України" були положення, які враховували потреби тимчасового мовлення, то новий Закон "Про електронні комунікації" їх не містить. А отже, необхідно передбачити відповідні норми. Також у новому і наявних профільних для регулятора законах різняться терміни, які стосуються прорахунку частот Українським державним центром радіочастот. Так, відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" Національна рада здійснює замовлення на розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення. Натомість новий закон використовує термін "розрахунки електромагнітної сумісності". Це породжує проблеми практичного застосування цих законів і створює загрози для ліцензування мовлення, адже замовлення "висновків" (або "розрахунків") є ключовим етапом ліцензування мовлення. Крім того, в Законі "Про електронні комунікації" серед органів, що здійснюють міжнародне співробітництво у сферах електронних комунікацій і радіочастотного спектра, необхідно передбачити і Національну раду. Ці та інші зауваження Національної ради щодо змін до Закону "Про електронні комунікації" будуть надіслані до Міністерства цифрової трансформації України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2022 На засіданні 24 лютого Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення задовольнила прохання двох телевізійних і двох радіомовників і анулювала їхні ліцензії. Комунальне підприємство "Калуська районна телерадіоорганізація "Незалежність" Калуської районної ради" (логотип "Незалежність"), м. Калуш Івано-Франківської, області вирішило згорнути свою діяльність через нерентабельність. Компанія здійснювала ефірне регіональне мовлення у місті Калуші та Калуському районі на 32 ТВК. Обсяг її мовлення становив 2 годин 50 хвилин середньодобово. Ще одна компанія анульовує свою ліцензію на кабельне мовлення - ТОВ "ВІА МЕДІА" (логотип "Volia" (комбіноване)), м. Київ. Товариство вирішило припинити надавати послуги на каналі мовлення. За ліцензією воно працювало цілодобово на місцевому рівні, поширювало свої програми на 1 каналі у багатоканальних телемережах ТОВ "Київські телекомунікаційні мережі", м. Київ. У зв'язку із припиненням мовлення просить анулювати ліцензію і ТОВ "ТРК "СЛАВІЯ" (позивні "Славія"), м. Пологи Запорізької області. Передачі радіокомпанії можна було слухати у місті Пологи і шести прилеглих районах на хвилі 104.3 МГ. Радіостудія "Вісті Первомайщини", м. Первомайський Харківської області (позивні "Говорить Первомайський") вирішила відмовитися від ліцензії на проводове радіомовлення (УР-1) через брак технічних можливостей для роботи, а відтак і припинення діяльності. Ліцензіат мовив усього 30 хвилин на тиждень у місті Первомайському та Первомайському районі Харківської області. Компанії мають повернути Національній раді анульовані ліцензії протягом десяти днів з дати ухвалення рішень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2022 У зв'язку з нападом Російської Федерації та введенням воєнного стану, а також з метою забезпечення об'єктивного і оперативного інформування населення Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 24 лютого вирішила дозволити мовникам на час дії воєнного стану відступити від своїх програмних концепцій. Так регулятор відреагував на звернення регіональних мовників у цей час. Мовникам необхідно поінформувати Національну раду про відступ від своєї програмної концепції електронною поштою на адресу: (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2022 Керівником апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення призначено Перелигіна Євгена Юрійовича. Таке рішення члени Національної ради ухвалили на засіданні 24 лютого. На вакантну посаду керівника апарату Національної ради претендували шість осіб. Конкурс проводило Національне агентство України з питань державної служби. Комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами проведення конкурсу рекомендувала регуляторові на цю посаду дві кандидатури - Дмитра Кардаша і Євгена Перелигіна. За результатами співбесіди члени Національної ради зупинили свій вибір на Євгену Перелигіну, який за підсумками тестування й співбесіди посів у конкурсі перше місце. Розпочати виконання своїх обов'язків Євген Перелигін зможе після проходження процедури спеціальної перевірки. Також відповідно до вимог чинного законодавства встановлюється випробувальний термін один місяць. Із грудня 2012 по липень 2020 рр. Євген Перелигін був Надзвичайним і Повноважним Послом України в Італійській Республіці, а також за сумісництвом в Республіці Мальті, Республіці Сан-Марино і Постійним представником України при Продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) Організації Об'єднаних Націй. Керівник апарату відповідно до статті 12 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" призначається строком на п'ять років і звільняється з посади в порядку, визначеному Законом України "Про державну службу". Нагадаємо, попередній керівник апарату Національної ради Сергій Кучерук був звільнений 29 грудня минулого року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення після громадських консультацій доопрацювала проєкт Порядку проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації і 24 лютого 2022 року затвердила цей документ. Він буде переданий до Міністерства юстиції України для державної реєстрації. Проєкт цього підзаконного акта розроблений на виконання Закону України "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Національна рада оприлюднила його на своєму офіційному вебсайті для громадських консультацій 23 грудня 2021 року. Оскільки сам документ складний і вимагав врахування позицій не тільки медіарегулятора, Національна рада звернулася до Комітетів Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки і з питань гуманітарної та інформаційної політики та інших органів державної влади, дотичних до цієї проблематики, і провела з ними консультації. Також ґрунтовне обговорення проєкту Порядку проведення перевірки ділової репутації покупця медіа було проведене з Громадською радою, що діє при Національній раді. Сам Порядок містить, окрім загального, такі розділи: 1. Проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації; 2. Обробка персональних даних покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації. Також документ має дві форми для заповнення: 1. Інформація про ділову репутацію покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації (додаток 1); 2. Згода на обробку персональних даних (додаток 2). Член Національної ради Олександр Бурмагін, який представляв проєкт документа на засіданні, сказав, що разом із цим підзаконним актом Національна рада надсилає до Міністерства юстиції лист, у якому звертає увагу на ті вади закону про олігархів, які треба усунути. На жаль, додав він, усунути наявні колізії підзаконним актом неможливо. Рішення про затвердження Порядку проведення перевірки ділової репутації покупця (потенційного покупця) засобу масової інформації буде оприлюднене на вебсайті Національної ради після державної реєстрації у Міністерстві юстиції України та опублікування в "Офіційному віснику України" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.02.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 24-го лютого триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 24-го лютого, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.02.2022 Вслід за колегами з Sun FM Ukraine, українська онлайн-радіостанція "Ванда-FM" (64k. AAC, 64k., 160k.) також вирішила долучитись до санкційного марафону, який нарешті розпочали в ЄС та США і блокує доступ до сайту відвідувачам із країни-агресора. Радіо "Ванда-FM" завжди підтримувало і підтримує проукраїнську політику, українську культуру, українських артистів, які творять і доносять свою творчість на рідній землі! Все буде Україна! Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.02.2022 В цю п'ятницю, 25-го лютого, гурт Антитіла випускає новий альбом "Міленіальні"! На альбомі буде 10 пісень. І саме слухачі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) першими почують новий альбом Антитіл на 104.7! У цю п'ятницю, 25 лютого, на початку кожної години слухайте пісні з нового альбому "Міленіальні" від гурту Антитіла (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 23.02.2022 Сьогодні, у середу, 23 лютого, в авторському спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо обговорюватимуть найактуальніші питання сьогодення - від викликів пандемії до воєнних загроз. Гість програми - лідер партії "Українська стратегія Гройсмана", Прем'єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман. Початок о 19:10. У програмі говоритимуть про ситуацію в Україні та на державних кордонах після визнання Росією так званих "ЛНР" та "ДНР", про нашу готовність до ескалації ситуації та можливого вторгнення, а також про підтримку України з боку міжнародних партнерів та ефективність економічних санкцій. Окрім того, а програмі обговорюватимуть: реформу децентралізації та зміни до Конституції у частині децентралізації; енергокризу та опалювальний сезон; готовність Європи до подорожчання російського газу після відмови від сертифікації Північного потоку-2 та можливі наслідки для України; стан економіки та Державний бюджет на 2022 рік; внутрішньополітичну ситуацію в Україні, перспективи партії "Українська стратегія Гройсмана" і можливі політичні союзи між нею та іншими силами. Слухачі можуть поставити свої запитання, зателефонувавши до студії Українського радіо за номером (044) 239-62-92 або надіславши їх заздалегідь на номер студійного вайберу (097) 107-107-9. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.02.2022 1 березня ми святкуємо 118 років від дня народження генія. Столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє "Доба Ґлена Міллера". Його інструмент часто опинявся в ломбарді. Гроші на весілля він позичив у Бенні Ґудмана. І це не завадило йому стати найдорожчим диригентом найдорожчого оркестру у світі. А якось, він робитиме домашнє завдання для свого вчителя, харків'янина Йосипа Мойсейовича Шиллінґера і напише Moonlight Serenade - візитну картку свого оркестру. Перебуваючи на вершині слави він розпустить свій знаменитий бенд для того, щоб очолити оркестр Повітряних сил США. Його літак зникне над Ла-Маншем, але його музика не зникне ніколи. На початку кожної години, слухайте улюблені композиції генія у проекті "Доба Ґлена Міллера". Radio Jazz онлайн: https://play.tavr.media/radiojazz/. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя - 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 23.02.2022 Вже завтра на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) унікальна акція! Вперше безпрограшна Люкс-лотерея "Щасливі гроші". Взяти участь в лотереї може кожен і це абсолютно безкоштовно: У четвер, 24-го лютого, о 8 ранку, вмикайте ще гучніше Ранкове шоу "Зарядка". Ви почуєте 5 цифр, які треба знайти на будь-якій купюрі гривні. Номінал значення немає. Порядок цифр довільний. Якщо знайдете 5 з 7 цифр, то кидайте своє селфі з купюрою на Люкс-Viber 097 104 7 007. В кінці ранкового шоу "Зарядка" між усіма, хто зареєструється, за допомогою random.org буде визначено переможця. Приз 1000 гривень! І немає значення на якій купюрі ти знайдеш комбінацію цифр - 1, 2, 20…. 50… чи 1000 гривень. В четвер, 24 лютого, усім Львовом грайте в Люкс-лотерею "Щасливі гроші" на 104.7! (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 22.02.2022 Тепер у ефірі онлайн-радіостанції Stud Radio грає лише українська музика. Зважаючи на останні події, в редакції станції вирішили зробити цей крок та підтримати Україну. Бо, спільна мета станції і її слухачів - вчитися, працювати та боротися заради нашої держави. Від сьогодні, у ротації Stud Radio виключно українські треки 24/7. Вмикай Stud Radio та підтримуйте українське. Посилання на платформи: MJoy Radio - https://mjoyradio.com/#stud, TuneIn - http://tun.in/se4lf (Джерело: Сторінка Stud Radio у соцмережі Facebook).
  • 22.02.2022 У вівторок, 22 лютого, о 12:10 та 17:10 у програмі "Імператив" на UA: Радіо Культура говоритимуть про історичні міфи, на які спирається сучасна російська пропаганда. Гість програми - Кирило Галушко, історик, координатор громадського просвітницького проєкту "LIKBEZ. Історичний фронт", упорядник 10-томної популярної історії України "Історія без цензури", керівник видавничого проєкту "Історія українського війська". Автор і ведучий - Василь Шандро. На які основні історичні міфи спирається сучасна російська пропаганда? Які тези просувають пропагандисти в інформаційному просторі, і чи мають вони бодай щось спільне з історичною реальністю? Слухачі почують ґрунтовний аналіз основних історичних фейків, які прозвучали в промові президента Російської Федерації, а також разом з авторами програми спробують з'ясувати, чи маємо ми імунітет проти маніпуляцій історичною тематикою? UA: Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на частоті 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 21.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує ліцензіатам, що заяви на участь у конкурсі на 19 FM-частот у 10 областях України можна подавати до 28 лютого. Для місцевих радіомовників запропоновано частоти у Вапнярці Вінницької області, Новоград-Волинському Житомирської області, Косові і Рогатині Івано-Франківської області, Новоайдарі, Петропавлівці і Щасті Луганської області, Жидачеві і Турці Львівської області, Балті Одеської області, Дубровиці і Стариках Рівненської області, Бучачі (Підзамочок), Кременці, Ланівцях і Постолівці Тернопільської області, Дворічні Харківської області, Новій Каховці і Новотроїцькому Херсонської області. Із переліком частот і конкурсними умовами можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3oLFBRq. Заяви на участь у цьому конкурсі потрібно подавати до Національної ради за адресою: вул. Прорізна, 2, м. Київ, тел. (044)-234-97-13 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2022 Відтепер програми столичної радіостанції "Стильное радио "Перець FM" можна почути в Коростені Житомирської області. Трансляції здійснюються на хвилі 87.5 МГц. Нагадуємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі, що відбувся восени минулого року (Джерело: Сторінка Об'єднаної радіогрупи у соцмережі Facebook).
  • 21.02.2022 Почуваєтесь топчик і відчуваєте, що здатні зрушити гори? Побережіть сили. Для перемоги достатньо лише декількох НЕправильних відповідей! Реєструйтеся у грі #ХЗНО, що на хвилях столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9 МГц, Ужгород-88.9 МГц, Суми-90.3 МГц, Лисичанськ-91.1 МГц, Рівне-100.7 МГц, Кривий Ріг-102.7 МГц, Житомир-102.7 МГц, Миколаїв-102.8 МГц, Дніпро-102.9 МГц, Черкаси-102.9 МГц, Хмельницький-103.1 МГц, Трускавець-103.5 МГц, Полтава-103.8 МГц, Тернопіль-104.1 МГц, Чернігів-104.3 МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4 МГц, Запоріжжя-105.6 МГц, Львів-106.0 МГц, Херсон-106.2 МГц, Вінниця-106.4 МГц, Маріуполь-106.5 МГц, Новоград-Волинський-106.6 МГц, Одеса-107.9 МГц, Кропивницький-107.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.), за посиланням: https://cutt.ly/QOvnXDv. Відповідайте на питання ведучих неправильно і отримуйте подарунки! Пограти можна щодня у ранковому шоу #Динаміки! Партнер проєкту: Bactoblis - Твоє Беззастудне майбутнє (Джерело: Сторінка "Нашого Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 18.02.2022 У неділю, 20 лютого, кожну годину на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) вшановуватимуть пам'ять тих, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 18.02.2022 20 лютого Україна вшановує пам'ять наших сучасників - мирних громадян, які у час Революції гідності (листопад 2013 - лютий 2014 рік) вийшли на Майдан Незалежності в Києві, щоб відстояти нашу національну ідею та вибороти вільну і незалежну країну! Світла пам'ять про кожного героя, який віддав своє життя за ці найвищі цінності та ідеали, - глибоко в нашому серці. Ми низько схиляємо голови, згадуємо імена, обличчя наших героїв, подумки дякуємо їм за день сьогоднішній. День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента України від 11.02.2015 № 69 відзначається щороку. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу телерадіомовників, що в цей день необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті і внести зміни у сітки мовлення. 20 лютого телевізійні мовники мають припинити трансляцію комедійних фільмів, гумористичних передач, музичних кліпів, реклами та повідомлень гумористичного характеру. Радіомовники не повинні поширювати музичні передачі із творами мажорного звучання, вікторини і розіграші призів, музичні твори гумористичного характеру. Також телерадіокомпанії зобов'язані інформувати своїх глядачів і слухачів про День Героїв Небесної Сотні. У відповідний час має бути оголошено хвилину мовчання. На екранах повинно бути стилістичне зображення палаючої свічки. Національна рада сподівається, що всі мовники - і загальнонаціональні, і місцеві - свідомі своєї місії у надскладний для країни час, коли біля її кордонів стоїть 130-тисячне військо країни-агресора. У цей пам'ятний день вони відповідально інформуватимуть свою аудиторію про події Революції гідності та її героїв. Адже для всього світу вони стали прикладом жертовного відстоювання європейського вибору країни, її демократичних цінностей (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.02.2022 24 лютого столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє "Доба Мішеля Леграна". Святкуйте разом 90 років від дня народження генія. Дванадцять Оскарів, три Сезара, Дванадцять Золотих Глобусів та п'ять премій Ґреммі. Музика до понад двохсот фільмів. Співпраця з Едіт Піаф, Барбарою Стрейзанд, Майлзом Девісом, Лайзою Мінеллі, Джоном Колтрейном. Три шлюби. Чотири дитини та одна єдина пристрасть - музика. Вислів "людина оркестр" варто було вигадати хоча б для того, щоб ним описати увесь геній Мішеля Леграна! "Доба Мішеля Леграна". Слухайте 24 лютого, композиції майстра на початку кожної години Radio Jazz. Radio Jazz онлайн: https://play.tavr.media/radiojazz/. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя - 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 18.02.2022 Столична радіостанція "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) оновлює рубрику #ДжемРекомендує - одразу 5 новинок до вашої уваги. З суботи, ловіть в ефірі свіжі треки: Hurtom - Ой, по ставу; Kosmopolis - Стоп Кадр; Riffmaster - Було і не загуло; Конец Фильма - Нам не умереть!; ФАЗЫ - Зимняя дорога. НеПопсуйте разом з Джем FM (Джерело: Сторінка радіо "Джем FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.02.2022 Слухайте кожного дня у будні о 9:24 на хвилях столичної мережевої станції "DJFM" (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Одеса-90.6 МГц, Мелітополь-91.0 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Бердянськ-102.1 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Генічеськ-104.4 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Дніпро-103.3 МГц, Херсон-103.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) "Техносвіт" з Олександром Фефеловим (Джерело: Сторінка радіо "DJFM" у соцмережі Facebook).
  • 17.02.2022 8 років тому в Україні відбулись події, які змінили життя кожного з нас. Спочатку це назвали Євромайданом. Та потім ми зрозуміли - це була Революція Гідності. Столична мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Гірник-104.1 МГц, Кривий Ріг-104.3 МГц, Генічеськ-105.3 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Маріуполь-104.6 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Миколаїв-100.8 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Херсон-107.6 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє спеціальний проект "Революція Гідності. Велика історія". Слухайте в ефірі 20 лютого, щопівгодини (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 17.02.2022 До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні радіоканали Суспільного радіо підготували низку тематичних програм. І. UA: Українське радіо. 18 лютого: 9:07 Найтрагічніший етап Революції Гідності. Як розслідуються справи Майдану? Що гальмує процес і чи є шанс покарати винних? 12:20 (в Києві і області) Як змінилося життя після Революції Гідності. Гості: Марія Назарова, засновниця ініціативи РеаніМетро та Олена Максименко, журналістка, ветеранка добровольчого батальйону Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers, письменниця. 15:25 Учасник Революції Гідності, сотник Вінницької сотні Артем Михайлов розкаже про те, як Майдан змінив його життя. 16:10 Про правозахисні та ціннісні здобутки Майдану Ірина Славінська поспілкується з експертом із довгострокових стратегій, членом Несторівської групи Євгеном Глібовицьким. II. UA: Радіо Культура: 18 лютого: 8:30 Про Тиху акцію "Ангел Пам'яті" розповість її організаторка Анжеліка Рудницька. 8:50 Співак Валерій Харчишин згадає свої відчуття часів Євромайдану - надію та страх. 9:25 Як вшановуватимуть пам'ять Героїв Небесної Сотні цьогоріч? Розповість директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло. 10:10 Згадаємо пісні Майдану 2014 року разом з Олесею Білаш. 11:10 Події Революції Гідності. Про луганський та донецький контексти Олена Гусейнова поспілкується з Сергієм Стукановим, Станіславом Федорчуком та іншими учасниками Майдану. 12:10 Революція Гідності на екрані: які документальні та художні фільми маємо 8 років потому? Розповість Володимир Тихий, кінорежисер, один із засновників творчого об'єднання Babylon'13. 13:50 Музикант і лідер гурту Хорея Козацька - Chorea Kozacky Тарас Компаніченко пригадає звуки музики на Майдані Незалежності та поділиться своїми спогадами про Революцію Гідності. 15:05 Євромайдан. Початок. На відміну від попередніх акцій протесту, Євромайдан наприкінці 2013 року переріс у силове протистояння з правоохоронцями. З чого все починалося? Пригадаємо ці буремні події з Вахтангом Кіпіані. 16:10 Про правозахисні та ціннісні здобутки Майдану Ірина Славінська поспілкується з експертом із довгострокових стратегій, членом Несторівської групи Євгеном Глібовицьким. 17:10 Майдан: враження, пам'ять історія. Гість - Леонід Фінберг, видавець, автор проєкту "Майдан. Свідчення". 22:40 Як виборюють гідність та свободу? Пояснює філософ, письменник Тарас Лютий. Українське радіо та радіо "Культура" можна слухати в мобільному додатку https://suspilne.radio, на сайті www.ukr.radio, в цифрових пакетах всіх кабельних телеоператорів України, на супутнику та на хвилях (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 15.02.2022 Ввечері 15 лютого на сайт "Українського радіо" здійснили DDos-атаку. "Українське радіо", як стратегічний мовник, витримало цю кібератаку. Про це повідомив член правління Суспільного, відповідальний за радіо, Дмитро Хоркін. Distributed Denial of Service Attack - комплекс дій, здатний повністю або частково заблокувати роботу сайту. На сайт "Українського радіо" надійшла велика кількість запитів, від чого сайт міг призупинити роботу. "Наші ресурси витримали. Фахівці радіо здійснили заходи щодо максимально надійної роботи мовлення, зокрема онлайн. Стратегічний ефірний софт та радіомовне обладнання переведено в автономний режим без зовнішнього доступу", - зазначив Дмитро Хоркін. Нагадаємо, у правоохоронних органах повідомили, що 15 лютого о 15:00 почалася потужна кібератака. Відомо про DDOS-атаки на банки "Приватбанк" та "Ощадбанк", на сайти Міноборони та Збройних сил (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 15.02.2022 У вівторок, 15 лютого, парламент ухвалив постанову №6575 про порядок денний Верховної Ради сьомої сесії дев'ятого скликання. І в цей порядок денний не включено проєкт Закону № 6430 про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України, який вніс народний депутат від фракції "Слуга народу" Олег Дунда. Постанови про порядок денний сесії зазвичай ухвалюються разом з низкою додатків, серед яких "Перелік законопроєктів, які комітети Верховної Ради України за висновками їх попереднього розгляду пропонують не включати до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання". Сьогодні парламент такий додаток не ухвалив. Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики запропонував не включати до порядку денного сьомої сесії 19 законопроєктів, серед яких був проєкт Олега Дунди №6430. Якби парламент проголосував і за цей додаток теж, то всі проєкти, які увійшли до такого переліку, вважалися б знятими з розгляду. Таким чином, проєкт №6430 перебуватиме у парламенті і у будь-який момент може бути внесений до порядку денного окремою постановою. Нагадаємо, законопроєкт №6430 про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення, зареєстрований 15 грудня, викликав обурення громадських організацій і Суспільного. Як повідомляв "Детектор медіа", 15 грудня 2021 року у Верховній Раді зареєстрували проєкт Закону України № 6430 "Про Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України". Автор проєкту пропонує створити концерн на базі Національної суспільної телерадіокомпанії України, Державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України" і Державного агентства України з питань кіно. Також пропонується утворити Державний інформаційний концерн телебачення і радіомовлення України у формі акціонерного товариства, 100 відсотків акцій якого належатимуть державі. Концерн підпорядковуватиметься Кабінету міністрів України і може фінансуватися завдяки: продажу створеного відповідно до технічних завдань телерадіоконтенту, плати за користування авторськими та суміжними правами; державного і місцевих бюджетів; орендної плати за користування технічним та студійним обладнанням Державного інформаційного концерну; інших надходжень, не заборонених законодавством. На базі інформаційного концерну пропонують створити експертну раду. У статті 10 законопроєкту прописано склад та порядок формування науково-експертної ради Державного інформаційного концерну. Ця науково-експертна рада має складатися з дванадцяти членів. Президент України, Верховна Рада та Рада національної безпеки і оборони призначатимуть по три члена ради. Ще три члена ради мають призначатися від національних творчих спілок України за їхнім спільним поданням. Згідно із законопроєктом, строк повноважень членів науково-експертної ради буде становити п'ять років з дня їх призначення на посади. Медіаюрист Інституту масової інформації (ІМІ) Алі Сафаров заявив, що зареєстрований у парламенті законопроєкт про створення Держконцерну телебачення та радіомовлення містить суттєві загрози свободі слова в Україні (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 15.02.2022 Новий проект стартував в ефірі столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.)! "Кожен з нас депутат" - абсолютно новий для українського радіоефіру формат. Суть та унікальність проекту полягає в тому, що депутати у програмі виступають не лише в якості гостей/експертів, а й в якості ведучих. Саме депутати визначатимуть коло тем, які будуть обговорюватися в межах ефіру даної програми, саме депутати будуть визначати кого із колег запросити в якості опонента, саме депутати будуть визначати рівень і градус дискусії. Учасники першої програми: Ведучий - депутат Київради (фракція Удар) - Олесь Маляревич Олесь Маляревич. Гість - депутат Київради (фракція Слуга народу) - Юрій Федоренко Федоренко Юрій. Слухайте та дивіться програму "Кожен з нас депутат" щовівторка об 11 годині на YouTube каналі радіостанції "Київ FM" (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 11.02.2022 Відтепер програми столичної мережевої станції "Стильное радио "Перець FM" можна почути в Черкасах. Трансляції здійснюються на хвилі 92.1 МГц. Нагадуємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі восени минулого року (Джерело: Сторінка Об'єднаної радіогрупи у соцмережі Facebook).
  • 11.02.2022 У редакції "Громадського радіо" від початку лютого підтримали проєкт Бі-бі-сі із забезпечення рівності - "50:50", йдеться на сайті організації. Суть проєкту - збалансувати кількість жінок та чоловіків в ефірі та у текстових матеріалах. "Деякі медіа, обираючи гостей, не звертають увагу на баланс. Якщо в базі 20 експертів - за звичкою запрошують коментувати чоловіка. Але можна знайти й експертку з відповідною експертизою та освітою. Потрібно просто пошукати, - коментує головна редакторка "Громадського радіо" Тетяна Трощинська. - Для "Громадського радіо" важливо давати цим жінкам видимість, відкривати, можливо, менш відомих фахівчинь. Це річ, яку ми робимо вже багато років. Але ця ініціатива - можливість заявити, що в нашій редакційній політиці це дуже важливий пункт". Як відзначають журналісти, через упередження досі є певні сфери, які вважаються "чоловічими". Хоча насправді експерток вистачає й у сфері оборони, й у сфері міжнародної політики. Для початку на "Громадського радіо" відстежуватимуть баланс у вечірній праймовій програмі DriveTime, що виходить по буднях з 17 до 20. У статуті "Громадського радіо" "сприяння досягненню гендерної рівності" є одним із завдань організації. А в редакційному Етичному кодексі йдеться про неприпустимість сексизму на роботі, стереотипного розподілення тем між колежанками та колегами. Журналісти "Громадського радіо" використовують фемінітиви. Із долученням до проєкту команду вже привітали на Бі-бі-сі: "Бути частиною "50:50"означає прагнути збільшити представництво жінок, а також надати аудиторії контент, який правдиво представляє світ, у якому ми живемо. Ми вітаємо "Громадське радіо" - нашого першого партнера в Україні". До цього проєкту долучені 700 колективів у структурі Бі-бі-сі, а також понад 130 партнерів у 29 країнах. Це ЗМІ, комунікаційні компанії, бізнеси та виші. Нагадаємо, в Україні для пошуку експерток є база "Спитай жінку" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 10.02.2022 Відтепер програми столичної радіостанції Стильне радіо "Перець FM" можна почути в місті Олександрія Кіровоградської області. Трансляції здійснюються на частоті 90.7 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі восени минулого року (Джерело: Сторінка Об'єднаної радіогрупи у соцмережі Facebook).
  • 10.02.2022 На засіданні 10 лютого Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевидала тимчасові дозволи на територіях з особливим режимом мовлення чотирьом компаніям, оскільки термін дії попередніх завершується. Відтак регулятор задовольнив клопотання про продовження дозволів таких мовників: АТ "НСТУ", м. Київ, (логотипи "UA: ПЕРШИЙ", "UA: ХЕРСОН"), ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України", м. Київ (логотип "ДОМ"), ДП "Парламентський телеканал "Рада", м. Київ (логотип "РАДА"), ТОВ "ТРК Клас", м. Київ (позивні "Перець FM", "Стильное"). Дві програми суспільного мовника і далі транслюватимуться на Херсонщині: "UA: ПЕРШИЙ" - на 22 ТВК у смт Каланчаку, 27 ТВК у смт Лазурному, 10 ТВК у м. Скадовську Херсонської області; "UA: ХЕРСОН" - на 41 ТВК у смт Каланчаку Херсонської області. Телеканал "ДОМ" продовжить мовити на 37 ТВК у м. Покровську Донецької області та 25 ТВК у смт Чаплинці Херсонської області, а також у цифровому стандарті DVB-T/Т2 на 5 ТВК у м. Волновасі, 6 ТВК у м. Гірнику, 8 ТВК у м. Краматорську, 5 ТВК у м. Маріуполі, 40 ТВК у с. Бахмутівці Щастинського району, 12 ТВК у с. Підгорівці Старобільського району, 5 ТВК у с-щі Широкому Щастинського району Луганської області. Передачі телеканалу "РАДА" упродовж ще одного року можна переглядати на 5 ТВК у м. Волновасі, 35 ТВК у м. Гірнику, 8 ТВК у м. Краматорську, 5 ТВК у м. Маріуполі Донецької області, 21 ТВК у с. Бахмутівці Щастинського району, 21 ТВК у смт Комишувасі Сєвєродонецького району, 6 ТВК у смт Марківці, 12 ТВК у с. Підгорівці Старобільського району, 5 ТВК у с-щі Широкому Щастинського району Луганської області, 51 ТВК у м. Скадовську, 51 ТВК у смт Чаплинці, 51 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області (у цифровому стандарті DVB-T/Т2). Радіостанція з позивними "Перець FM", "Стильное" працюватиме далі у смт Чаплинці Херсонської області на частоті 96.4 МГц. Тимчасовий дозвіл надає телерадіоорганізації право на позаконкурсних засадах мовити на територіях із особливим режимом мовлення. Строк дії дозволу на тимчасове мовлення становить один рік (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 лютого внесла зміни до складу Наглядової ради АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Її членом повторно став переможець конференції громадських організацій у правозахисній сфері Олександр Павліченко. Тепер Наглядова рада суспільного мовника сформована повністю. Олександра Павліченка переобрали членом Наглядової ради 25 січня на конференції громадських об'єднань та асоціацій, що діють у правозахисній сфері. Серед шести кандидатів за результатами рейтингового голосування він набрав найбільшу кількість балів - 100. Попередні повноваження Олександра Павліченка як члена Наглядової ради НСТУ завершилися 6 грудня 2021 року, однак він продовжував їх виконувати відповідно до пункту 6 статті 8 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Конференція у правозахисній сфері була останньою, на якій переобиралися члени Наглядової ради суспільного мовника. Таким чином, склад Наглядової ради НСТУ повністю оновлено. Загалом процес ротації першого складу Наглядової ради тривав у 2020 - 2021 роках. У цей період проведено 8 конференцій громадських організацій від різних суспільних сфер і на них рейтинговим голосуванням визначено представників у Наглядову раду від громадськості. Також в оновлену Наглядову раду увійшли 7 нових членів від Парламенту ІХ скликання. Відповідно у лютому 2021 року оновлено склад Наглядової ради НСТУ. До складу Наглядової ради суспільного мовника входить 16 осіб: 9 - представляють громадськість, а 7 - делеговані парламентськими фракціями і групами (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 10 лютого вирішила застосувати штрафну санкцію до ТОВ "Парбат" (позивні "Гуцульське радіо"), м. Київ. Підставою стали результати позапланової безвиїзної перевірки, яка зафіксувала неусунення компанією порушень в установлений термін після оголошення їй попередження. 15 липня минулого року регуляторний орган за результатами планової виїзної перевірки оголосив цьому мовникові попередження. Як з'ясувалося, ліцензіат не дотримувався програмної концепції і конкурсних вимог. Національна рада зобов'язала мовника з дня набуття чинності рішенням № 888 увідповіднити свою діяльність вимогам чинного законодавства. 2 серпня минулого року фахівці Національної ради провели моніторинг програм "Гуцульського радіо", аби переконатися, що ліцензіат виконав рішення і розпорядження регулятора від 20 липня 2021 року. Моніторинг зафіксував, що мовник зменшив обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач. Вони становили всього 6 год 02 хв/добу, хоча відповідно до ліцензії їх має бути не менше як 12 год 36 хв/добу. Порушення стосувалися і формату мовлення та ліцензійних умов - з інформаційно-музичного формат змінився на музично-інформаційний. З огляду на це Національна рада 30 вересня минулого року вирішила позапланово перевірити діяльність ТОВ "Парбат". Порушення у своїй програмній концепції компанія пояснювала технічними збоєм, який, можливо, трапився при заміні апаратури і програмного забезпечення. Однак під час перевіки ефіру радіостанції регулятор не виявив жодних ознак того, що робота радіостанції 2 серпня 2021року відбувалася в нештатному режимі з технічними чи змістовими збоями. Хоча хронометраж інформаційного жанру радіокомпанії протягом доби і зріс трохи більше ніж на годину, цього недостатньо, адже ліцензія передбачає значно більший показник. Водночас в радіоефірі переважає підбірка музичних творів, яка займає 68,3% ефірного часу. Такі факти свідчать про те, що радіокомпанія не усунула порушень і не виконала рішення регулятора. Окрім того, перевіркою так і не виявилено в ефірі цієї компанії інформаційних передач місцевої тематики, зокрема про події у Верховині чи Івано-Франківській області. Хоча в загальному обсязі власного мовлення компанії їх наявність має становити не менше ніж 15%. Отже, через виявлені порушення законодавства Національна рада наклала на ТОВ "Парбат" штраф. Радіокомпанія "Гуцульське радіо" має сплатити до державного бюджету 5% суми ліцензійного збору - 1 252,90 грн. Регулятор зобов'язав мовника із дня набуття чинності цим рішенням виправити порушення і надалі діяти лише у межах законодавства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 10 лютого задовольнила заяви ліцензіатів про анулювання їх ліцензій. З відповідними клопотаннями до регулятора звернулися 4 радіомовники і 5 провайдерів програмної послуги. КП Ізюмської районної ради "Телерадіокомпанія "Оріана" (позивні "Говорить Балаклія"), м. Балаклія Харківської обл., відмовилося від двох ліцензій у зв'язку з припиненням діяльності. Передачі радіокомпанії можна було почути у смт Савинцях, м. Балаклії, с. Завгородньому, с. Вишневій, смт Донці, с-щі П'ятигірському, с. Байраку і Балаклійському районі. Комунальне підприємство Старосамбірського радіомовлення "Голос Прикарпаття", м. Старий Самбір Львівської обл., просить анулювати ліцензію на місцеве радіомовлення на частоті 92.5 МГц у м. Добромилі та Старосамбірському районі. Компанія мовила 5 годин 10 хвилин на тиждень. Надалі мовник планує працювати за новою ліценцією у с. Рожевому та на території Добромильської, Старосамбірської, Хирівської міських територіальних громад Самбірського району цілодобово. Також до Національної ради звернулися з клопотанням анулювати свої ліцензії два проводові радіомовники. ПП "Радіокомпанія "Місто", м. Гадяч Полтавської обл., працювало у м. Гадячі і Гадяцькому районі Полтавської області 1 год 15 хв на тиждень, однак вирішило припинити мовлення. Компанія ПП "Телерадіокомпанія "Західна столиця", м. Львів (позивні "Громадське слово") зіткнулася з технічною неможливістю "Укртелекому" забезпечити трансляцію її програм у м. Рівному. Радіо виходило в ефір 3 год 30 хв на тиждень. Провайдер програмної послуги ПП "Досуг" із м. Бахмута Донецької обл. аргументує анулювання ліцензії нерентабельністю діяльності. А провайдери ПП "ЛУРЕНЕТ" і ТОВ "ПІТНЕТ" із м. Лисичанська Луганської області звернулися до Національної ради через незатребуваність сервісу в населення. Крім того, через припинення надання послуг провайдера програмної послуги вирішили згорнути свою діяльність у м. Лубнах ТОВ "Орбіта" із м. Миргорода Полтавської області і ПрАТ "Фарлеп-інвест" із м. Києва. Останній не надає послуги з 1 січня 2022 року, а тому відмовився від ліцензії. Провайдер працював за технологією MMDS у багатоканальній телемережі м. Києва, м. Борисполя Київської області, м. Краматорська Донецької області, Дніпропетровської, Харківської, Одеської і Чернівецької областей (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.02.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 10-го лютого триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 10-го лютого, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.02.2022 Ще одна маленька перемога. Програми вашої улюбленої столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Мелітополь-92.3 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) відтепер можна слухати й на iOS. Переходьте за посиланням і скачуйте застосунок: https://cutt.ly/vOMLkML. Нагадуємо, що для Android додаток можна скачувати тут: https://cutt.ly/rOMCryT (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 8.02.2022 Сьогодні о 19:00 у прямому ефірі чернівецького радіо "Буковинська хвиля" 100.0 FM (100.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. Ogg та Інтернет-мовлення 320k.) - прем'єра авторської передачі Богдана Рихло. #ЗробленоНаБуковині - про успішний місцевий бізнес, який народився та успішно функціонує у Чернівецькій області (Джерело: Сторінка радіо "Буковинська хвиля" 100.0 FM у соцмережі Facebook).
  • 8.02.2022 Слухайте кожного дня у будні о 08:24 на хвилях столичної мережевої станції "DJFM" (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Одеса-90.6 МГц, Мелітополь-91.0 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Бердянськ-102.1 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Генічеськ-104.4 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Дніпро-103.3 МГц, Херсон-103.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) "Автоблог" з Анною Астровською (Джерело: Сторінка радіо "DJFM" у соцмережі Facebook).
  • 7.02.2022 З початку лютого в Інтернеті мовить нова українська некомерційна музична радіостанція Old Periscope Radio (https://oldprsradio.com). Формат "Старого перископа" містить американський та британський софт-рок, арт-рок, прог-рок, джаз-рок, хард-рок, спейс-рок, кантрі-рок, поп-рок, орієнтований на дорослих рок (AOR), незалежну музику інді, соул, смус-джаз та блюзи. В основу творчого задуму, що його декларує команда Old Periscope Radio, покладено концепцію музичного мовлення, яке веде група однодумців - нібито членів екіпажу вигаданої та зануреної у безмежний "океан" музики міні-субмарини. За словами членів "екіпажу" цього морського радіо, вигаданий для станції сюжет навіяний повною пригод подорожжю підводного апарату "Наутілус" капітана Немо із всесвітньо відомого твору пана Жюля Верна. Як повідомляється на сайті Old Periscope Radio, мета мовлення станції - це гуманітарна місія у вигляді інтелігентної подачі дорослої англомовної софт-рок-музики. При цьому наголошується, що головний мотив мовлення Old Periscope Radio - це привертання уваги з боку дорослої аудиторії слухачів, що, як йдеться на сайті, "є прихильниками консервативних мультикультурних та світоглядних цінностей, якими наповнена повоєнна та сучасна західна рок-культура періоду 1960-2020 років". У найближчих планах команди станції - підготовка двох авторських музичних програм та кількох інформаційних рубрик, у тому числі, на музичну тематику. Станцію легко знайти у Фейсбуці та в Інстаграмі та звідти перейти на її сайт (Інформація з власних джерел).
  • 7.02.2022 Сьогодні о 19:00 в ефірі чернівецького радіо "Буковинська хвиля" 100.0 FM (100.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. Ogg та Інтернет-мовлення 320k.) прем'єра авторської програми Ірини Саннікової та психолога Ростислава Коровіцького. #ВасЦеХвилює - чи впевнені ви у тому, що знаєте про себе УСЕ? На "Буковинській хвилі" готові побитися об заклад: в новій програмі про вас розкажуть більше. Тема ефіру сьогоднішнього: Як залишатися спокійними і не піддаватися паніці? (Джерело: Сторінка радіо "Буковинська хвиля" 100.0 FM у соцмережі Facebook).
  • 7.02.2022 Українським скаутам - 110 років! До уродин організації, які вона святкуватиме в квітні, львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) та Львівська округа підготували спеціальний проєкт "Пластуни про пластунів", у якому сучасні скаути розповідають про пластових наставників різних часів. І для працівників станції, і для пластунів запис проекту був справжнім ризиком, бо ті, кого ви почуєте, у ролі ведучих - уперше. Але на те станція й має назву Радіо ПЕРШЕ, щоб дозволити собі із таким ризикувати першими. Слухайте СПЕЦПРОЄКТ упродовж наступних трьох тижнів щобудня о 12:45 та 19:45 або шукайте згодом на SoundCloud станції (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 4.02.2022 Зустрічайте в ефірі вінницького радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - "КолоМами" - смарт-проєкт Олена Черпатюк для сучасних батьків! Новітні методики виховання та догляду за дітьми! Лайфхаки і рекомендації спеціалістів та спеціалісток! Найактуальніші теми для обговорення! Історії життя мам, які успішні у власній справі! Приєднуйтесь до нашого Кола! Щосуботи о 15:10 на 101.8 FM (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 3.02.2022 Нова програма "Лагідна українізація" - на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Мелітополь-92.3 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). Зміцнення потріотичного духу, виховання надійного покоління захисників та захистниць нашої розквітаючої держави є провідною метою рубрики "Лагідна українізація" із Марією Дацюк. Слухайте та українізуйтеся сьогодні та щочетверга о 18:20 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 3.02.2022 Сьогодні, 3 лютого, о 20:30 в ефірі UA: Радіо Культура - прем'єра. Звучатиме перша частина роману Ірен Роздобудько "Метелик не кричить". Це не повна, а спеціально адаптована для формату такого проекту версія. Адаптував роман колеги, а по суті - створив на його основі сценарій аудіокниги Андрій Кокотюха. Роман читає заслужена артистка України Ірина Мельник. "Я приємно здивований і завжди тішуся, коли так збігаються обставини і є певна тяглість традицій", - коментує Андрій Кокотюха. - "З "Радіо: Культура" співпрацюю як сценарист уже третій рік. І скажу впевнено: коли йдеться про читання якогось конкретного твору українського автора, там завжди підходять індивідуально до вибору актора. Це не диктор, який читає запропонований текст. Це - саме актор, який в процесі читання грає навіть не одну, а всі ролі, всіх дійових осіб. Отже, на мою думку, читання кожної книги на "Радіо "Культура" - театр одного актора". Проект "Аудіокнижка" стартував у ефірі "Радіо "Культура" наприкінці 2017-того року. Мета проекту - ознайомити слухачів із актуальними українськими книжковими новинками від авторів, які вже здобули читацьку популярність. Андрій Кокотюха як сценарист підготував до ефіру 11 сценаріїв за творами колег. Серед них, крім книжок Ірен Роздобудько, твори Марини Гримич, братів Капранових, Ольги Саліпи, Андрія Куркова, Галини Горицької (Джерело: Сайт Андрія Кокотюхи).
  • 3.02.2022 З 4 по 20 лютого відбудуться XXIV зимові Олімпійські ігри у Пекіні-2022, які в Україні висвітлюватиме UA: Радіо Промінь. UA: Радіо Промінь підтверджує свій статус найспортивнішого радіо України. Вже кілька останніх днів у Пекіні перебуває спеціальний кореспондент UA: Радіо Промінь Вадим Корженко. Упродовж усієї Олімпіади по буднях відбуватимуться включення з місця подій - "Олімпійські Stories". Перше включення о 10:40 у програмі "Ранок.PRO". Друге включення - о 15:00. Останні новини Ігор від Вадима Корженка можна буде почути щовечора у програмі "Планета спорту". Також відбуватимуться включення в інформаційні випуски на Українському радіо. У разі отримання українською збірною медалі, на UA: Радіо Промінь відбуватимуться оперативні включення. Телетрансляцію змагань можна дивитися на телеканалі UA: ПЕРШИЙ з 6:00 ранку за київським часом до 17:00. Всі змагання за участі українських спортсменів транслюватимуться в пріоритеті. На діджитал-платформі Суспільне Спорт буде доступно чотири окремі плеєри з трансляцією змагань (один з плеєрів - ретрансляція UA: ПЕРШИЙ). UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо України, мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. В Києві мовить на частоті 97,2 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.02.2022 Сьогодні, 3 лютого, в авторському спецпроєкті на UA: Українське радіо говоритимуть про роботу Парламенту в новому році. Гостя програми - народна депутатка України, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. Початок прямого ефіру о 19:10.У програмі говоритимуть про таке: Головні завдання та пріоритети Парламенту в новому році. Внутрішньополітична ситуація в Україні, законотворча діяльність. Ключові законопроєкти, які планується ухвалити найближчим часом. Загроза повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Позиція партії "Слуга народу", ініціативи та наміри врегулювати ситуацію. Економічна та енергетична ситуація в Україні. Реформа децентралізації. Ситуація в Києві. Законопроєкт "Про місто Київ - столицю України" та внесення змін до Конституції в частині децентралізації. Розбудова партії "Слуга народу". Переформатування партії. Слухачі можуть поставити свої запитання, зателефонувавши до студії Українського радіо за номером (044) 239-62-92 або надіславши їх заздалегідь на номер студійного вайберу (097) 107-107-9. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.02.2022 Радіостанція "Power FM" розпочала мовлення в місті Херсон. Трансляції станції у Херсоні здійснюються на частоті 106.7 МГц, яку станція отримала на конкурсі восени минулого року (Джерело: Сторінка "Об'єднаної Радіогрупи" у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 Завтра, 2 лютого, на хвилі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) - ексклюзивний проект Назара Бійчука "Скрябін - між піснями". Ви почуєте ексклюзивні інтерв'ю близьких та рідних Андрія Кузьменка: Яке відношення має Дзідзьо до пісні "Місця щасливих людей"? Яку пісню не любила мама Кузьми з його репертуару? Що любив готувати Кузьма? Через що Лесик, екс-учасник Дзідзьо, часто сперечався з Кузьмою? Ці та багато інших історій і лише пісні Скрябіна, слухайте 2 лютого, в середу о 20:00 в проекті Бійчука "Скрябін - між піснями" на 104.7 або на сайті https://lviv.lux.fm (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 З 1 лютого радіостанції Суспільного вийшли на нових частотах: UA: Українське радіо і UA: Українське радіо. Полтава тепер у місті Кременчук Полтавської області працюють на частоті 100.9 FM потужністю 1.0 кВт 24 години на добу 7 днів на тиждень. А раніше головний радіоканал країни тут транслювався... через день. Таку ліцензію було видано за часів Януковича. UA: Українське радіо також уже мовить на частоті 96.2 FM у селі Великий Митник Вінницької області, забезпечуючи впевнений прийом у сусідньому місті Хмільник і прилеглих громадах. UA: Радіо Промінь віднині є на частоті 88.5 FM потужністю 1.0 кВт у Одесі. На теж кіловатній частоті 91.3 FM у місті Суми. На 100.3 FM потужністю 0.5 кВт у місті Краматорську Донецької області. На частоті 102.2 FM (0.5 кВт) у Ніжині на Чернігівщині. І на 98.1 FM у смт. Народичі Житомирської області. Також збільшено потужність передавача на частоті 99.6 FM - 0.5 кВт (було 0.2 кВт) у місті Охтирка Сумської області. UA: Радіо Культура уже мовить на частоті 106.2 FM у місті Біла Церква Київської області. І на 97.1 FM у смт Ємільчине Житомирської області (Джерело: Сторінка Всеволода Чебодаєва у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 Сенсація сенсаційна!!! Найпопулярніша акція у Львові "Люкс-пальне" повертається! Як і було обіцяно, "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) буде знову дарувати пальне своїм слухачам. Пальне починуть роздавати з 7 лютого! В каністрі одразу буде на 15, навіть не 30! А одразу 60 літрів!!!! Щоб виграти пальне вам потрібно наліпити Люкс-наліпку на своє авто і уважно слухати Люкс FM, щоб почути номер своєї машини в прямому ефірі Люкс FM! Наліпки завжди можете забрати у будь-якому магазині Лео Кераміка! А ще щодня "Люкс FM" роздає наліпки на вулицях Львова. Завтра з 9 до 10 ранку Люкс-патруль працюватиме на вулиці Миколайчука на перетині з вул. Мазепи. Під'їжджайте, ліпіть наліпку і вигравайте Люкс-пальне! Люкс FM вмикайте - пальне вигравайте! (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 Радіостанція DJFM розпочала мовлення в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Трансляції здійснюються на частоті 93.5 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі восени минулого року (Джерело: Сторінка "Об'єднаної Радіогрупи" у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 Вже другий рік поспіль прилуцька радіостанція "ТІМ-FM" (Білещина-95.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) оголошує акцію "РАДІОВЕСІЛЛЯ". Якщо ви в шлюбі понад 1 рік і пропри всі гаразди і ні )) готові знову один одному сказати "так" - тоді пишіть на студійний Viber 0934298899 свою історію кохання і станьте учасниками РАДІОВЕСІЛЛЯ!! Радіо "ТІМ FM" одружить вас прямісінько в студії, в прямому ефірі ,а також найромантичніша пара отримає запрошеня на романтичну вечерю Кафе "BiZone", весільний торт Ms.hanna_bakery, ящик ігристого від магазину WINE HOUSE і навіть таку традицію як весільний букет - буде дотримано Анна Букет!!! І - "перший" весільний танець теж буде - пара виконає його під неймовірний спів Anna Vedmidskaya та Sergey Chun!! Імена найромантичнішої пари буде оголошено 12 лютого, а слухачі станції стануть свідками одруження наших переможців 14 лютого об 11:00 годині в ефірі радіо ТІМ FM!! *** Пара переможців погоджується на фото та відеофіксацію з можливістю розповсюдження в мережі (ТІМ FM ж мусить всім показати найромантичнішу пару нашого міста) (Джерело: Сторінка радіо "ТІМ-FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 UA: Радіо Промінь розпочало мовлення на частоті 91.3 МГц у м. Суми (потужність передавача 1.0 кВт). Суспільний мовник став переможцем конкурсу, який відбувся у у IV кварталі 2021 року, і в дуже короткі терміни вийшов в ефір. Нагадаємо, що наприкінці 2021 року для Сумської області Національною радою з питань телебачення і радіомовлення було запропоновано 11 частот, левова частка яких - у прикордонних населених пунктах (Джерело: Сторінка Лариси Якубенко у соцмережі Facebook).
  • 1.02.2022 Суспільне оголошує мистецькі конкурси на виробництво проєктів для UA: Радіо Промінь. "Гомін Аут" - щоденне гумористичне гостросоціальне стендап-радіошоу. Політичні алюзії, перетини політичних подій, соціальні проблеми суспільства - простою мовою, з іронією і без неї. Програма лаконічно і водночас іронічно розповідатиме про події в Україні та світі (культурні та загальнополітичні новини). Це спроба за допомогою іронії та гумору привернути увагу аудиторії радіо до серйозних речей. "Промінь рекомендує" - щоденна п'ятихвилинна радіопередача, яка представляє в ефірі новинки мейнстримової української музики. Її мета - підвищити зацікавленість слухачів Радіо Промінь у прослуховуванні нових музичних творів, розширювати в такий спосіб музичну палітру ефіру Радіо Промінь та популяризувати українську музику. "Хіт-парад 12-2" - щотижневий радіочарт сучасної української музики. Кожного тижня за результатами голосування слухачів 2 пісні вибувають із хіт-параду, натомість до чарту потрапляють 2 прем'єрні композиції. Передача готується в записі за участю двох ведучих і триває до 60 хвилин. Кожен конкурс складається з трьох етапів: 1) попередній відбір конкурсних проєктів; 2) презентація цих проєктів учасниками; 3) визначення переможця/ниці мистецького конкурсу.Щоб узяти участь у мистецьких конкурсах для проєктів Радіо Промінь, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецьких конкурсів: "Гомін Аут", "Промінь рекомендує", "Хіт-парад 12-2" на . У темі листа зазначте "Гомін Аут" / "Промінь рекомендує" / "Хіт-парад 12-2" відповідно. Проєкти учасників приймаються конкурсними комісіями з 1 лютого 2022 року по 17 лютого 2022 року (17 календарних днів). Із запитаннями щодо мистецьких конкурсів звертайтесь за наступними номерами: 1. "Гомін Аут": +38 (044) 239-60-40. Контактна особа: Максим Яковенко. 2. "Промінь рекомендує": +38 (044) 239-60-40. Контактна особа: Вікторія Польченко. 3. "Хіт-парад 12-2": +38 (044) 239-60-40. Контактна особа: Роман Києвицький. Нагадаємо, Радіо Промінь - другий канал суспільного радіо, найперше музичне радіо України. 95% пісень в ефірі Радіо Промінь - українською мовою (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.02.2022 Суспільне оголошує мистецькі конкурси для проєктів UA: Радіо Культура. "Радіосеріал про депортації українців" - цикл 7 радіодокументальних передач до 75-х роковин проведення акції "Вісла" на Лемківщині, Надсянні, Холмщині та Підляшші та 75-х роковин початку операції "Захід" і масової депортації українців до Сибіру. Радіосеріал допоможе аудиторії радіоканалу "Радіо Культура" опанувати складний історичний фактаж, а також надасть розуміння наслідків цих історичних подій. "Радіоблог про життя і творчість Григорія Сковороди" - цикл радіопубліцистичних передач, створених на основі авторських текстів-есеїв про життя і творчість Григорія Сковороди. Цей проєкт стане однією з важливих складових відзначення 300-річчя Григорія Сковороди та дасть змогу доповнити серію радіолітературних художньо-мистецьких передач, оскільки надасть аудиторії інтелектуальний концептуальний компонент, який є важливим для розуміння спадщини Григорія Сковороди. "Радіосеріал про дисидентів і події 1972 року" - цикл 7 радіодокументальних передач до 50-х роковин операції КДБ "Блок" проти українських дисидентів. Радіосеріал допоможе аудиторії радіоканалу "Радіо "Культура" опанувати складний історичний фактаж, а також зрозуміти наслідки цих історичних подій. Кожен конкурс відбуватиметься в три етапи: 1) попередній відбір конкурсних проєктів; 2) презентація конкурсних проєктів учасниками; 3) визначення переможця/ниці мистецького конкурсу. Щоб узяти участь у мистецьких конкурсах для проєктів Радіо Культура, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецьких конкурсів: "Радіосеріал про депортації українців", "Радіоблог про життя і творчість Григорія Сковороди", "Радіосеріал про дисидентів і події 1972 року" на . У темі листа зазначте "Радіосеріал про депортації українців" / "Радіоблог про життя і творчість Григорія Сковороди" / "Радіосеріал про дисидентів і події 1972 року" відповідно. Конкурсні проєкти учасників приймаються конкурсними комісіями в наступні строки: 1. "Радіосеріал про депортації українців" - з 1 лютого по 17 березня 2022 року. 2. "Радіоблог про життя і творчість Григорія Сковороди" - з 1 лютого по 28 лютого 2022 року. 3. "Радіосеріал про дисидентів і події 1972 року" - з 15 лютого по 28 березня 2022 року. Із запитаннями звертайтесь за номером: + 380 44 239 63 53. Контактна особа: Ірина Корнієнко. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі Радіо Культура музика від найкращих виконавців країни й світу, радіотеатр, поезія та проза вустами авторів, а також новини культурного життя. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.02.2022 З 1 лютого Андрій Таранов приступив до виконання обов'язків члена правління Суспільного, відповідального за маркетинг. У зв'язку з цим він підписав контракт із головою Наглядової ради Світланою Остапою на 4 роки та увійшов до складу правління АТ "НСТУ". "Сильний і незалежний Суспільний мовник - зараз це питання національної безпеки, а не професійних амбіцій. Тому робитиму все можливе, щоб бути корисним команді у цьому напрямі та допомогти мовнику стати сильним", - зазначив Андрій Таранов. Він додав, що команда Суспільного, яка працювала останні п'ять років, уперше за всі роки незалежності України "викорчувала пострадянські пні", перетворивши мовник на професійне і якісне медіа. Андрій Таранов має значний досвід консультанта з маркетингу та зв'язків із громадськістю. Закінчив факультет міжнародної інформації ІМВ Київського університету імені Тараса Шевченка, спеціальність "Зв'язки з громадськістю". Викладав курси маркетингових комунікацій та реклами в Інституті міжнародних відносин. У 2004-2005 роках працював консультантом з маркетингу та зв'язків із громадськістю на телеканалі "СТБ". У 2005 році заснував незалежну експертну групу "Kwendi", яка надає консультаційні послуги з медіааудиту, маркетингу і стратегій для ЗМІ у Центральній Європі та Середній Азії. У 2015 році Андрія Таранова обрали депутатом Київської міської ради, а також він увійшов до складу постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики. В листопаді 2019-го склав повноваження депутата Київради за власним бажанням. До складу правління Суспільного також входять: Тетяна Кисельчук, Родіон Кочубей, Дмитро Хоркін, Ярослав Лодигін та Дмитро Козлов. Нагадаємо, Суспільне мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.02.2022 Радіостанція UA: Радіо Промінь розпочала сьогодні мовлення у Краматорську Донецької області. Трансляції здійснюються на частоті 100.3 МГц, потужність передавача - 0.5 кВт. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі, що відбувся восени минулого року. В минулому на частоті 100.3 МГц у Краматорську здійснювало мовлення радіо "Ретро FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024