Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2021

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2022 А ви чекаєте фінал Нацвідбору на Євробачення-2022? Колектив UA: Радіо Промінь - так! Нагадаємо, що фінал відбудеться вже 12 лютого о 19:00. А UA: Радіо Промінь - офіційний радіопартнер Нацвідбору на Євробачення-2022. Вже з 2 лютого щогодини слухайте презентації треків учасників Нацвідбору у прямому ефірі UA: Радіо Промінь, а також інтерв'ю з артистами-учасниками. Стежте за новинами на фейсбук-сторінці станції, а прямі ефіри з артистами дивіться в інстаграмі: https://bit.ly/3KUeoWe (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 31.01.2022 1 лютого прем'єра на UA: Радіо Культура! Нове ранкове шоу: "Ранок культурної людини". Щодня станція пропонуватиме своїм слухачам творити культурну матрицю дня разом! Тут буде місце і для дотепів, і для серйозного заглибленого діалогу про важливе. Слухайте гострі розмови, обговорення новин і культурних викликів, а також огляд найцікавіших подій усієї країни. Щобудня о 8:00, щовихідних о 9:00 на UA: Радіо Культура. Прем'єрний випуск - 1 лютого від Людмили Ляхевич. Слухайте у Києві на 97.6, у Львові на 103.9, у Харкові та на Луганщині на 91.6, у Вінниці на 100.9, у Дніпрі на 88.1, у Запоріжжі на 87.8, у Херсоні на 105.6 FM. Більше частот знайдете у коментарях або на сайті: http://ukr.radio/maps. Слухати можна в мобільному додатку: https://suspilne.radio. Або прямо тут: http://radio.ukr.radio:8000/ur3-mp3 (Джерело: Сторінка Всеволода Чебодаєва у соцмережі Facebook).
  • 31.01.2022 Із першого лютого по 17 березня 2022 року UA: Радіо Культура прийматиме ідеї проєктів на мистецький конкурс на виробництво (часткове) радіопроєкту з робочою назвою "Радіосеріал про депортації українців". Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного. Переможця / переможців мистецького конкурсу мають визначити не пізніше 30 червня 2022 року. Бюджет проєкту відповідно до очікуваного фінансування - до 110 000 гривень. На радіо "Культура" розробили концепцію радіосеріалу. "Радіосеріал про депортації українців" - це цикл 7 радіодокументальних передач до 75-х роковин проведення акції "Вісла" на Лемківщині, Надсянні, Холмщині та Підляшші та 75-х роковин початку операції "Захід" і масової депортації українців до Сибіру. Радіосеріал має допомогти аудиторії радіо "Культура" опанувати складний історичний фактаж, а також дати розуміння наслідків цих історичних подій. Кожен зі сценаріїв повинен містити не лише розрізнені історичні дані, але й елементи аналізу та концептуальні висновки. Загальний хронометраж однієї передачі циклу - до 20 хв. Послуга передбачає: створення оригінальних сценаріїв, адаптованих для художнього начитування під аудіозапис автором / авторкою-наратором для циклу із 7 передач та художнє начитування під аудіозапис автором / авторкою-наратором 7 створених сценаріїв у студії організатора. Нагадаємо, "Українське радіо" оголосило конкурс на супровід шоу "Нічна вахта" (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 31.01.2022 Сьогодні, 31 січня, о 16:47 на UA: Українське радіо стартує спеціальний ефір, присвячений засіданню Ради безпеки ООН, ініційованому США, з приводу ситуації навколо України. Гостем студії буде виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов. Ведучі спецпроєкту - Олена Зелінченко і Віталій Науменко. Серед тем, які планується обговорити, наступні: а) яка зброя є в України і яку їй надають міжнародні партнери; б) енергетичний чинник у світовій політиці; в) перспективи формування "Троїстого союзу" Великої Британії, Польщі та України; г) як військова ескалація впливає на економіку Росії та України; ґ) найближча перспектива війни, і чи може її зупинити єдиний фронт Заходу. Слухачі можуть поставити свої запитання, зателефонувавши до студії Українського радіо за номером (044) 239-62-92 або надіславши їх заздалегідь на номер студійного вайберу (097) 107-107-9. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 31.01.2022 Радіостанція UA: Радіо Культура розпочала мовлення у місті Біла Церква Київської області. Трансляції здійснюються на частоті 106.2 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі, що відбувся восени 2021 року. В минулому частоту 106.2 МГц в Білій Церкві використовувало радіо "Ретро FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.01.2022 Давно хотіли знати про, що співають у вашій улюбленій пісні? Слухайте нову рубрику "Ок Інґліш" на хвилі ладижинської радіостанції "Подільське радіо" 103.9FM (103.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.), щопонеділка о 10:40, та дізнавайтесь переклад улюбленого треку. Партнер рубрики школа вивчення англійської мови "English Точка" у Ладижині (Джерело: Сторінка радіостанції "Подільське радіо" 103.9FM у соцмережі Facebook).
  • 31.01.2022 Вже з 1 лютого "КиївІнтерАктив" в ефірі столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) стане ще більше. Цілих 2 години, щобудня, з 12:00 до 14:00. На YouTube з 13:30 до 14:00 із найкращими експертами країни (Джерело: Сторінка Світлани Василенко у соцмережі Facebook).
  • 31.01.2022 Гра, яка захоплює весь Львів повертається в ефір львівського радіо "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Приєднуйтеся і перевірте свою удачу! Умови участі прості: щобудня надсилайте фразу "Я в грі" на студійний вайбер або телеграм (073)2221072, та отримуйте можливість вже ввечері стати власником 10 літрів пального! Слухайте 107,2FM - переможця оголошватимуть о 18:45! А вже 11 лютого серед усіх учасників рендомом буде обрано одного щасливчика, який забере 100 літрів пального (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 28.01.2022 28 січня о 17:20 в ефірі Українського радіо Запоріжжя та Українського радіо Дніпра стартує цикл спільних радіодискусій. Щоразу в останню п'ятницю місяця міста-сусіди зустрічатимуться у радіоефірі, щоб обговорити актуальні для обох регіонів теми. Ведучі Українського радіо Дніпра, Запоріжжя та Криворіжжя разом з експертами у студії шукатимуть шляхи розв'язання дискусійних питань. "Дніпро та Запоріжжя один від одного на відстані 40-хвилинної автоподорожі. Хоча адміністративно це різні регіони, але у них чимало спільного: проблеми охорони довкілля та середовища, схожий клімат і пов'язані з цим переваги та проблеми. У нас навіть ринок праці спільний, адже у зв'язку з пошуком роботи жителі громад наших регіонів їздять заробляти гроші або до Дніпра, або до Запоріжжя. Врешті, у нас спільна історія, і наші міста стоять на козацьких порогах. Звідси, власне, і походить назва щомісячного радіомосту - "На порогах"", - пояснює ідею проєкту продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич. На думку продюсерки Суспільне Запоріжжя Наталії Андреєвої, проєкт "На порогах" - це можливість спільними зусиллями відшукати шляхи вирішення складних для суспільства питань. "Дніпропетровська та Запорізька області, окрім того, що мають спільну історію, також мають схожу економічну та соціокультурну складові розвитку. Тож коли мій колега продюсер Суспільне Дніпро Влад Зінкевич запропонував започаткувати щомісячні радіомости між нашими філіями, я побачила у цьому можливість дати нашій аудиторію змогу дізнатися більше не лише про те, як живуть сусіди, а і як вони розв'язують свої проблеми, про цікаві кейси подолання проблем, які можна імплементувати", ? зазначила Наталія Андреєва. Перший радіоміст 28 січня - "Історичні забудови: зберегти не можна знищити", присвячений проблемному і для Запоріжжя, і для Дніпра ставленню суспільства до архітектурної спадщини. Гість студії Українського радіо Запоріжжя - начальник відділу охорони культурної спадщини Запорізької міської ради Ігор Кисліцин. Від Дніпра в обговоренні візьмуть участь начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надія Лиштва, громадські активісти, які вболівають за збереження історичних пам'яток. Крім того, до розмови долучаться профільні представники обласної влади. Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.01.2022 Суспільне оголошує мистецький конкурс на супровід проєкту "Нічна вахта" для UA: Українське радіо. "Нічна вахта" - щоденне прямоефірне нічне шоу, що в легкій та невимушеній манері висвітлює різні сфери суспільного життя. Передача композиційно складається з двох частин - до та після півночі. Перша частина передбачає участь гостя, друга частина насичена інтерактивними елементами. Охочим пропонують долучитися до роботи над 196 випусками проєкту, що вийдуть в ефір Українського радіо протягом 2022 року. Конкурс відбудеться в три етапи. На першому етапі конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, а на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть із 28 січня по 21 лютого 2022 року. Переможця/ницю оголосять не пізніше 30 червня 2022 року. Щоб узяти участь у конкурсі, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на . У темі листа зазначте "Нічна вахта". Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі". Із запитаннями звертайтесь за номером: + 380 44 239 63 00. Контактна особа: Віталій Берта (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.01.2022 Хочете, щоб день вашого одруження запам'ятався на все життя? "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) здійснить вашу мрію! Третій рік поспіль станція оголошує акцію "Одруження на висоті"! Редакція станції шукає найбільш закохану пару Львова, щоб 14 лютого, в День закоханих, одружити її у серці Львова - на Львівській Ратуші! Свідками Вашого одруження стане весь Львів - ваші зізнання в коханні у прямому ефірі почують всі слухачі Люкс ФМ! Якщо Ви хочете одружитись в день закоханих і засвідчити документально свої присяги, то пишіть свою історію кохання на Люкс-вайбер, у повідомленні обов'язково напишіть фразу "на висоті"! Люкс-вайбер 097 104 7 007. Романтичний партнер проекту Віденська КАВА. "Віденська кава - аромат натхнення" (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 28.01.2022 Столична радіостанція "Радіо Шансон" розпочала мовлення в місті Житомир. Про це йдеться на сторінці станції у соцмережі Facebook. Трансляції здійснюються на частоті 87.6 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсному відборі восени минулого року (Джерело: Сторінка "Радіо Шансон" у соцмережі Facebook).
  • 28.01.2022 Радіостанція UA: Радіо Промінь сьогодні приблизно о 13:25-13:35 розпочала мовлення в місті Одеса. Трансляції здійснюються на частоті 88.5 МГц, яку станція отримала на конкурсному відборі восени минулого року. Окрім звукового мовлення на частоті передається сигнал RDS: PROMIN / UA: RADIO (рухомий рядок) + PI Code: 6272. Нагадаємо - в минулому на частоті 88.5 МГц в Одесі вело мовлення радіо "Ретро FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.01.2022 До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, який відзначатиметься у четвер, 27 січня, Суспільне радіо підготувало добірку тематичних програм, що транслюватимуть UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. І. Українське радіо: 00:25 Екскурсія до Харківського музею Голокосту. 3:40 Як зберігається пам'ять про Голокост? Про роль музеїв розкаже В'ячеслав Ліхачов, історик, колишній співробітник ізраїльського меморіалу пам'яті жертв Голокосту "Яд Вашем". 13:10 Про пам'ять жертв Голокосту - Андрій Руккас , кандидат історичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 16:10 Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Гостя - історикиня Тетяна Пастушенко. ІІ. Радіо Культура: 8:07 Вшанування пам'яті жертв Голокосту в Україні. Проблеми сприйняття трагедії геноциду. Спілкуємось із істориком Віталієм Нахмановичем. 8:30 Трагедія Голокосту і її висвітлення в українському кінематографі. Обговорюємо із кінознавицею Ларисою Брюховецькою. 9:20 Опір в часи Голокосту. Історія про тих, хто не скорився та намагався чинити опір нацистському геноцидові. Праведники народів світу та українці серед них. Розповідає історик, директор Українського центру вивчення історії Голокосту Анатолій Подольський. 11:10 Непрочитані та ненаписані книжки про Голокост. Олена Гусейнова поспілкується з Христею Рутар та Алексом Ауербахом. 12:10 Відгомін Голокосту, злочин і неминуче покарання через кілька десятиліть у драмі "Фальшива нота" Дідьє Карона у Театрі Лесі Українки. Гості - Михайло Рєзнікович, народний артист України, режисер-постановник і виконавець головної ролі Олег Замятін. 16:50 Дмитро Клебанов. Симфонія №1 "Бабин Яр", ч.3. Людмила Лапушко, ДСО України, диригент Ігор Блажков, 1992 рік. 19:50 Ернест Блох. "Три хасидських настрої". Леонід Коган (скрипка), Андрій Митник (фортепіано). 21:00 До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту. "Зламаний світ". Радіодрама за романом Софії Андрухович "Амадока". У ролях актори Галина Стефанова та Олег Коркушко. 22:20 Катастрофа європейського єврейства і чому злочинам проти людства важливо давати правильні визначення? Пояснює історик Анатолій Подольський. 22:40 Спільна трагедія. Про важливість особистих історій у вшануванні пам'яті жертв Голокосту говорить історик Анатолій Подольський. 23:50 Ігор Білозір, Богдан Стельмах. "Страдальна пісня", виконує Оксана Білозір (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 26.01.2022 Сьогодні, у середу, 26 січня, в авторському спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо говоритимуть про роботу державних службовців за часів пандемії й карантину. Гостя програми - голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. Початок прямого ефіру о 19:10. У програмі говоритимуть про те, чи виявилася ефективною дистанційна робота держслужбовців, як відбувається відсторонення від роботи працівників, які ухиляються від вакцинації, та яка нині ситуація з оплатою праці держслужбовців. Також обговорюватимуть сучасні вимоги до кандидатів на посади державної служби, КРІ для держслужбовців та перспективи подолання стереотипів щодо державної служби, які існують в Україні. Слухачі можуть поставити свої запитання, зателефонувавши до студії Українського радіо за номером (044) 239-62-92 або надіславши їх заздалегідь на номер студійного вайберу (097) 107-107-9. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 26.01.2022 У другому півріччі 2021 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевірила дотримання мовної квоти у 148-ми супутникових, регіональних і місцевих телекомпаній, а також у 238-ми регіональних і місцевих радіостанцій. Член Національної ради Максим Онопрієнко повідомив, що під час моніторингу було опрацьовано 16 586 годин телевізійного ефіру та 5 703 години радіоефіру. Моніторинг телеканалів у другому півріччі 2021 року проводився у період із 1 липня по 31 грудня. Дотримання мовної квоти перевірялося в ефірі 5 супутникових, 44 регіональних та 118 місцевих телеканалів. Відповідно до вимог статті 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" телекомпанії мають забезпечувати у своєму мовленні обов'язкову частку українською мови. У загальному ефірі супутникових і регіональних телеканалів вона має становити ?75% , у місцевих телеканалів ?60%. Передачі новин мають вестися у всіх мовників ?75% державною мовою. За результатами моніторингу Національної ради, інформував Максим Онопрієнко, дев'ять областей України - Вінницька, Волинська, Івано-Франківська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська - стали лідерами за обсягом української мови в телевізійному ефірі. Протягом доби із 07:00 до 22:00 обсяг української, у тому числі в передачах новин, становив у них 100%. Середній відсоток української мови в телевізійному ефірі решти областей також високий. Так, приміром, у Чернівецькій, Львівській і Житомирській областях, а також у місті Києві він становить 99%. У Кіровоградській і Сумській областях - 98%. У Луганській і Дніпропетровській - 96%. У Миколаївській і Запорізькій - 95%. Телемовники в Херсонській області в середньому українською звучали 94%, у Харківській і Закарпатській - 93%, в Автономній Республіці Крим - 92%. Телеканали з Одещини - 90%, а мовники з Донеччини - 89%. У Київській області серед усіх регіонів України найнижчі показники української мови, її середній обсяг на телеканалах становив 87%. Порушень мовної квоти на телебаченні Національна рада у II півріччі не виявила. Під час моніторингу регіональних і місцевих радіостанцій Національна рада перевіряла виконання вимог частини другої і п'ятої статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Цими нормами встановлено обов'язкову частку ведення передач державною мовою ?60% та добовий обсяг пісень українською мовою ?35%. Середній обсяг пісень українською мовою в ефірі 24-х областей України становив 56%, що на 21% більше, ніж вимагає законодавча норма. Зокрема, найвищі показники фіксувалися в ефірі Рівненської області - 82%, а також у Сумській та Івано-Франківській областях - 77%. Найменше пісні українською звучали в радіоефірі Полтавської і Дніпропетровської областей - 40%. Державна мова в передачах у цей період перевищила обов'язкову квоту на 36%, її середній обсяг становив 96%. Найбільший обсяг української -100% фіксувався у передачах радіостанцій Волинської, Полтавської, Рівненської і Чернігівської областей. Водночас, найменше державною передачі вели мовники із Миколаївської області - 82%. Порушення норм законодавства щодо мовної квоти за цей час Національна рада зафіксувала у діяльності тільки одного ліцензіата - ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС", м. Ізюм Харківської області (позивні "Радио Класс"). Радіостанція не виконала обов'язкову частку пісень українською мовою - у її добовому мовленні вона становила 34,88% - 28,26% у проміжку часку з 07:00 - 14:00 та 33,04% у проміжку часу з 15:00 - 22:00. За це порушення Національна рада застосувала до ліцензіата санкцію "стягнення штрафу". Варто нагадати, у I півріччі під час моніторингу регулятор так само фіксував ознаки порушення цієї законодавчої норми у мовника із Харківщини (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2022 Сьогодні, у середу, 26 січня в ефірі Українського радіо Луцька стартує спецпроєкт "Тема дня. Громади". "Впродовж року плануємо обговорити досвід вирішення локальних проблем та виклики, з якими стикаються у повсякденній діяльності волинські громади, як одні і ті ж завдання розв'язують різними методами, враховуючи особливості певної території. Сподіваємось, що почуте в ефірах, спонукатиме до змін, які уже розпочалися на Волині, сприятиме внутрішній та зовнішній комунікації і в результаті згуртує всіх нас", - каже редакторка Українського радіо Луцька Оксана Кривцун. У радіостудії прозвучать думки експертів, керівників громад, представників органів місцевого самоврядування, громадського сектору, активістів та пересічних мешканців щодо змін, які вони ініціюють, адже ті повноваження, які всі ми отримали в ході реформи децентралізації передбачають передусім покращення якості життя. Серед тем, які запланували обговорити в перших випусках: якість соціальних послуг на місцях (про можливості для створення ЦНАПів у маленьких громадах); освітлення; адвокація; як діють стратегії розвитку в громадах; бібліотеки як публічний простір та інше. Спецпроєкт "Тема дня. Громади" звучатиме в ефірі Українського радіо Луцька щосереди о 17:25. Ведучі проєкту - радіожурналістки Ольга Шарута та Оксана Кривцун. Кожен слухач має можливість долучитися до обговорення за номерами телефонів: 097-777-05-25 та (0332) 77-05-25. Слухайте Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах: Луцьк - 88.3 FM; Горохів - 106.5 FM; Ковель - 91.8 FM; Кортеліси - 88.9 FM; Любешів - 107.8 FM; Нововолинськ - 100.3 FM; Цумань - 100.4 FM; Камінь-Каширський - 105.8 FM; Олика - 89.1 FM; Шацьк - 101.5 FM. Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення. Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: Суспільне?Новини, фейсбук-сторінці, інстаграм-сторінці, ютуб-каналі філії, телеграм-каналі (Джерело: Сайт "Суспільне. Волинь").
  • 25.01.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 26-го січня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 26-го січня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.01.2022 Радіостанція UA: Українське радіо 21-го січня розпочала мовлення в місті Кременчук Полтавської області на частоті 100.9 МГц (за ліцензією - з вул. Керченська 7-А, щогла ПП "Візит", потужність передавача - 1.0 кВт) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.01.2022 Сьогодні о 16:10 на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Мелітополь-92.3 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) на вас чекає святковий Спецефір до Дня Соборності України з народною артисткою України Наталією Сумською та письменницею Світланою Короненко. Розмова піде про українську державність, творчість, а також лунатимуть вірші (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 21.01.2022 Відповідно до постанови Верховної Ради України від 05.07.2011 № 3560-VI "Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру" в Україні щорічно 27 січня відзначається День пам'яті жертв Голокосту. Національна рада звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на необхідність внесення цього дня відповідних змін до програм теле- і радіопередач. 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту із 2005 року, коли була ухвалено відповідну резолюцію Генеральної Асамблеї ООН. У ній стверджувалося, що "Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…". Україна приєдналася до цього документа у 2012 році і разом зі всім світом почала відзначати пам'ять про цю сумну подію. Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади. Близько півтора мільйона євреїв знищено нацистами на території нашої країни. Це - чверть усіх жертв Голокосту, який є злочином проти всього людства. Національна рада звертаємо увагу телерадіокомпаній на необхідність внесення у цей день відповідних змін до програм теле- та радіопередач. При плануванні програм і передач потрібно керуватися Правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Цей регуляторний акт затверджений рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146 (зареєстроване в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412) з відповідними змінами, затвердженими рішенням Національної ради від 12.02.2021 № 95 (зареєстроване в Міністерстві юстиції України 21.04.2021 за № 541/36163) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.01.2022 "Вікенд нової музики" повертається в ефір UA: Радіо Промінь після новорічних і різдвяних свят! 22-23 січня ведучі чекатимуть в гостях на учасників нацвідбору на Євробачення-2022 - гурт Cloudless та фронтмена гурту Kalush Олега Псюка. Також станція презентує нові синґли від Alyosha, Асафатов Сергій, гуртів Гражданин Топинамбур та Ulmo Tree / Ульмо Три. А засновник фестивалю Atlas Weekend Dmitriy Sidorenko представить офіційний саундтрек до фільму Найкращі Вихідні - пісню "Твій день" у виконанні alyona alyona, Julia Sanina (THE HARDKISS), ONUKA та Artem Pivovarov. Вмикайте шоу "Вікенд нової музики" на UA: Радіо Промінь у суботу та неділю з 11:00 до 15:00. Слухайте онлайн у застосунку suspilne.radio. А також дивіться відеотрансляції з вашими улюбленими артистами в Інстаграмі: https://bit.ly/3wh7H9X (Джерело: Сторінка UA: Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 21.01.2022 До 103-ї річниці Соборності України Суспільні радіомовники у Харкові та Луцьку провели спільний радіоміст - символічний об'єднавчий радіоланцюг єдності Сходу і Заходу. У харківській студії працювала радіожурналістка Вікторія Черникова-Берездецька, у студії в Луцьку - Марія Таранко. Харків і Луцьк розділяють майже 1000 кілометрів. Але є те, для яких відстань не важлива - цінності та ідеї, які об'єднують і власне визначають нас як українців. Що саме об'єднує українців сьогодні - аналізували в ефірі програми. Одним із ключових факторів, який впливає на самоідентифікацію українців сьогодні - війна на Сході. Після 2014 року в країні посилилася тенденція до об'єднання, все більше людей пишаються своїм громадянством і належністю до українського народу. Про це свідчать результати опитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, яке проводили в липні-серпні 2021 року в усіх регіонах України, крім Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Як війна на Донбасі вплинула на ціннісні орієнтири українців і навколо яких ідей вони згуртовуються, радійниці обговорюватимуть з експертами. Гостя харківської студії - кандидатка культурології, доцентка, популяризаторка науки Наталія Шолухо, яка досліджує зміни української повсякденності на рівнях реклами, літератури, моди, звичок, спілкування та поглядів. Гість Українського радіо у Луцьку - історик та політолог Тарас Літковець. Під час ефіру йшлося про історичні засади об'єднання українців. Вплив політики, соціуму та освітніх закладів на формування громадянського світогляду. Лучани розповіли про традиційне утворення символічного живого "ланцюга єднання" до Дня Соборності України центральними вулицями Луцька та інших міст та сіл Волині. Мета заходу - нагадати про визначну дату в історії української державності. Окрім того, в обох студіях проаналізували як українізація та запровадження мовних норм впливає на російськомовний Харків - чи зближує його з Західною Україною? "День Соборності України щоразу спонукає шукати відповіді на питання про те, що ж спільного в українців, чим наповнена абстрактна категорія ментальності й де, нарешті, наша національна ідея. Відома ще зі школи велич Київської Русі та Запорізької Січі стала ідеєю державної єдності, яка втілилася в життя крізь етнічне, релігійне, мовне, побутове різнобарв'я історичних регіонів України. Жадана незалежність є підставою говорити про те, що повсякденні потреби і територіальні відмінності поступаються за значимістю особистим намірам і спільним цінностям. Тож виходить, що наша соборність вибудовується не на комфорті, а на ціннісних орієнтирах. Сім'я, добробут, здоров'я, пізнання світу й себе цінуються українцями не перше десятиліття. Тоді як нові для нас явища війни, волонтерського руху, декомунізації сприймаються або заперечуються українцями, тобто поступово входять до системи цінностей сучасного українського суспільства", - каже Наталія Шолухо. Під час радіомосту говорили, що зробили, а чого не зробили президенти для об'єднання українців, до чого призвели ці процеси та хто взагалі має займатися об'єднання українців - уряд, школи, медіа. Захист України, мова, волонтерство, декомунізація - які цінності, на думку експертів з Харкова та Луцька, є спільними для українців зі Сходу та Заходу, та чим відрізняються Волинь від Харківщини. Радіоміст можна слухати за посиланням. Слухайте Українське радіо Луцьк онлайн на сайті філії та на частотах: Луцьк - 88.3 FM; Горохів - 106.5 FM; Ковель - 91.8 FM; Кортеліси - 88.9 FM; Любешів - 107.8 FM; Нововолинськ - 100.3 FM; Цумань - 100.4 FM; Камінь-Каширський - 105.8 FM; Олика - 89.1 FM; Шацьк - 101.5 FM. Телеканал UA: ВОЛИНЬ, Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення. Новини Волині читайте на цифрових платформах мовника: Суспільне?Новини, фейсбук-сторінці, інстаграм-сторінці, ютуб-каналі філії, телеграм-каналі (Джерело: Сайт "Суспільне. Волинь").
  • 21.01.2022 У суботу, 22 січня, на UA: Радіо Культура стартує новий історичний проєкт "Ліки від амнезії. 30 історій про українську незалежність". Автор та ведучий - відомий журналіст та історик Вахтанг Кіпіані. Програма виходитиме щодня о 9:07 та 15:07. Прослухати всі серії можна буде в архіві програми на радійному сайті. Окрім того, щотижня, починаючи з 22 січня, нова серія проєкту з'являтиметься у подкастах Суспільного. Перша серія проєкту, що вийде в ефір у День соборності України, присвячена проголошенню Акта злуки українських земель на Софійській площі у Києві 22 січня 1919 року. Вахтанг Кіпіані розповість про те, як понад 100 років тому доля мільйонів українців вирішувалася просто в потязі, а залізничний вагон, у якому переміщувалася Директорія, став єдиною у світі столицею на колесах. І, звичайно, про те, які події наблизили об'єднання Галичини та Наддніпрянщини в єдину соборну державу. Надалі кожна серія проєкту розповідатиме про певну цікаву подію чи явище в нашій історії. Особлива увага буде приділена постатям і подіям, які стали підвалинами незалежності України та нашого розуміння того, чим є Україна. Зокрема декілька серій будуть присвячені визначним постатям в історії: Левку Лук'яненку, Ірині Калинець, Василю Стусу, Оксані Мешко, членам Української гельсінської групи та "останнім самураям" УПА. "Цей проєкт систематизує наші знання про начебто не далекі, але уже історичні часи, коли українська держава з мрій небагатьох ставала справою усіх. Тому важливо пам'ятати, що вона виникла не на порожньому місці й точно не в установах УРСР, а народжувалася на вулицях, площах, в думках і грандіозній роботі мільйонів людей. У цій праці нас надихали люди, на плечах яких ми стоїмо", - каже автор та ведучий програми Вахтанг Кіпіані. Для Вахтанга Кіпіані це перший досвід роботи на радіо. Втім, його голос і стиль викладу подій - надзвичайно яскраві, а авторитет як історика і незалежного журналіста - беззаперечні. "Можна сказати, що я "напросилася" на цей проєкт. Коли стало відомо, що Вахтанг Кіпіані робитиме в нас історичний проєкт, зрозуміла, що мені буде дуже цікаво перебувати всередині цієї роботи, а не стороннім спостерігачем, - розповідає продюсерка програми Наталія Грабченко. - Це авторський погляд на людей і події, які наблизили появу незалежної держави, підсилений думками інших істориків, історичних постатей та очевидців подій. Дуже важливо час від часу робити таку "ревізію", повторювати те, що з часом забувається. Цей проєкт унікальний тим, що дозволить нашим слухачам ще раз пройти цей шлях від джерел до сьогодення". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на частоті 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 21.01.2022 Пропустили важливу програму на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Мелітополь-92.3 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.)? Не біда? Відтепер всі проєкти можна прослухати у будь-який час на SoundCloud. Шукайте сторінку станції на стрімінговій платформі та слухайте нас, коли зручно вам? Адреса сторінки: https://soundcloud.com/army_fm (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 20.01.2022 25 cічня столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя - 89.9 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє проєкт "Доба Антоніо Карлоса Жобіма". Святкуйте разом з Radio Jazz 95 років від дня народження легенди. Він міг запросто перервати своє інтерв'ю, щоб послухати спів птахів. Тож кількість пісень які він називав на честь птахів майже збігається з кількістю пісень, які він називав на честь жінок. Геній, коханець, композитор. Людина яка увібрала у себе всю красу та чуттєвість світу і подарувала нам босанову! "Доба Антоніо Карлоса Жобіма". Слухайте 25 січня на початку кожної години. Radio Jazz онлайн: https://play.tavr.media/radiojazz/. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя - 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 20.01.2022 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 20 січня нові дозволи на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення отримали ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (логотип "ДОМ"), м. Київ, і Східний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради (позивні "Радіо Дружківка"), м. Дружківка Донецької обл. Крім того, Національна рада розглянула низку клопотань ліцензіатів стосовно зміни використовуваних каналів і анулювання тимчасових дозволів на мовлення. Відповідно до виданих дозволів передачі телеканалу "ДОМ" транслюватимуться у цифровому стандарті DVB-T/Т2 на 40 ТВК у смт Станиці Луганській Щастинського району Луганської області. А "Радіо Дружківка" мовитиме на частоті 101.9 МГц у м. Покровську і 100.5 МГц у м. Торецьку Донецької області. Дозволи на тимчасове мовлення цим двом компаніям видано терміном на 1 рік. Також Національна рада задовольнила клопотання АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" щодо анулювання дозволу на тимчасове мовлення "Українського радіо" на частоті 102.5 МГц у м. Попасній Луганської області. Ліцензіат далі мовитиме на частоті 89.9 МГц у смт Комишувасі, і програми "Українського радіо" транслюватимуться на значно більшу територію, у тому числі й охоплюватимуть і м. Попасну та прилеглі до нього райони. ТОВ "Гравіс-кіно" (логотип "2+2") у смт Комишувасі далі мовитиме на 41 ЦТВК у загальнонаціональній телевізійній мережі МХ-3. У зв'язку з цим компанія вирішила анулювати дозволи на тимчасове мовлення на 21 ТВК (стандарт DVB-T/Т2) у смт Комишувасі, а також у с. Бахмутівці, оскільки мовлення там відбувалося у синхронній одночастотній мережі. Крім того, регулятор розглянув звернення Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України (позивні "Армія FM - військове радіо") про анулювання дозволу на тимчасове мовлення на частоті 95.6 МГц у смт Комишувасі і задовольнив його (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.01.2022 CryptoTime від BINANCE - на хвилях столичної мережевої станції "Power FM" (Київ-104.0 МГц та T-DAB, Суми-87.7 МГц, Полтава-102.7 МГц, Бердичів-103.0 МГц, Кривий Ріг-103.6 МГц, Дніпро-104.0 МГц, Харків-105.7 МГц, Чернігів-101.8 МГц та Запоріжжя-105.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). В яких сферах застосовують блокчейн-технології? Кому доступна первинна біржева позиція? Що таке NFT? Всі ці та інші крипто-питання розкриваємо у рубриці CryptoTime на POWER FM Ukraine. Понеділок, середа та п'ятниця - о 09:10 та 17:10! BINANCE та CRYPTOTIME - все, що ви хотіли знати про криптовалюту! (Джерело: Сторінка радіо "Power FM" у соцмережі Facebook).
  • 18.01.2022 У середу, 19 січня, о 8:07 на UA: Радіо Культура стартує нова пізнавальна програма "Вся правда про ковід", що розвінчуватиме найпоширеніші міфи та інформаційні маніпуляції про коронавірус та вакцинацію. Авторки та ведучі програми: Оксана Мороз і Дарка Озерна. Програма виходитиме двічі на тиждень, щосереди та щоп'ятниці, відразу після новин о 8:07 та 18:07. По середах на слухачів чекають випуски від засновниці ініціативи з інфогігієни "Як не стати овочем" Оксани Мороз. Вона зосередиться на аналізі інформаційних вкидів та маніпуляцій на тему ковіду. Окремі випуски будуть присвячені хронології поширення антивакцинаторських настроїв в Україні та їх зв'язку з Росією. Також обговорюватимуть, приміром, міфи про штучне походження коронавірусу, про чіпи 5G та вертольоти, які розпилюють вірус. Говоритимуть також про роль цифрових платформ в поширенні фейків про ковід та інші теми. В кожному випуску також буде блок про те, як перевіряти інформацію. "Найцікавіше, на мій погляд, буде розбиратися не лише в природі походження міфів та маніпуляцій, а й у тому, чому українці в них вірять. Тобто ми не просто братимемо певний фейк і казатимемо: "Дивіться: це неправда!", але й розбиратимемося з підґрунтям, досліджуватимемо, звідки "ростуть ноги" того чи іншого переконання українців", - розповідає Оксана Мороз. По п'ятницях у той самий час звучатимуть випуски програми з медичною журналісткою й письменницею Даркою Озерною. В них основна увага буде зосереджена на науковому підґрунті лікування та профілактики коронавірусу, а також розвінчуванні псевдонаукових міфів навколо пандемії та вакцинації. Авторка розповідатиме, чим насправді лікують ковід, які є реальні протипокази до вакцинації, чи можна і навіщо вакцинуватися вагітним, як хворіють на ковід діти, чи можна проводити вакцинацію під час пандемії та на вокзалах тощо. Кожен випуск базуватиметься на реальних наукових дослідженнях та рекомендаціях ВООЗ. Серед експертів програми - відомі інфекціоністи, імунологи, сімейні лікарі, науковці. "Спецпроєкт "Вся правда про ковід" не просто спростовує фейки. Це системний проєкт, який вибудовує розуміння того, як працює наше тіло, як давати раду хворобі, коли викликати швидку, що є критичним, а що - другорядним, і, зрештою, як врятувати життя собі та близьким. Це послідовна достовірна інформація, що стане в пригоді на практиці, в житті кожного з нас", - каже Дарка Озерна. Програму підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду "Відродження" в межах грантового компонента проєкту "EU4USociety". "Пандемія COVID-19 триває, і окрім пересторог у сфері охорони здоров'я, потрібна й інформаційна гігієна. Впевнений, що Радіо Культура зможе доступно і фахово розповісти про найпоширеніші фейки, і водночас - надати науково достовірну, якісну інформацію щодо пандемії. Ми раді, що фонд "Відродження" у межах проєкту "EU4USociety" підтримав цю ініціативу", - каже Директор програми "Соціальний капітал" Міжнародного фонду "Відродження" Станіслав Лячинський. "Для Радіо Культура за час пандемії робота з темою спростування міфів про COVID-19 стала звичною. Ми системно інформуємо нашу аудиторію та надаємо фахові коментарі. Водночас для всієї нашої команди великою подією є прем'єра нового радіоблогу "Вся правда про ковід", адже він допоможе систематизувати всю важливу інформацію. Мені особливо імпонує прикладний аспект цієї програми, оскільки ми ще й надамо дуже конкретні прикладні інструменти самозахисту від фейків про пандемію та її подолання", - каже виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. Довідково: Оксана Мороз - засновниця ініціативи з інфогігієни "Як не стати овочем", авторка декількох книжок. Це її друга спільна робота з Радіо Культура. З вересня 2021 року вона також веде радіоблог "Вірю - не вірю" про медіаграмотність, інформаційну гігієну та протидію фейкам і маніпуляціям. Дарка Озерна - журналістка Радіо Культура, блоґерка й авторка серій книжок "Оптимістично про здоров'я". Вже четвертий рік працює на Радіо Культура як авторка радіоблогів "ФізКультура" та "Еврика", а також співведуча рубрики наукових новин "Британські вчені". За освітою - біологиня, закінчила природничий факультет Києво-Могилянської академії, працювала в Інституті молекулярної біології, вивчала молекулярну генетику, генетичну інженерію та імунологію. Також була в комунікаційній команді в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, співпрацює з ГО "Батьки за вакцинацію", ГО "Життя" та Українсько-швейцарським проєктом "Розвиток медичної освіти". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на частоті 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду "Відродження" в межах грантового компонента проєкту "EU4USociety". Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково відображає позицію Міжнародного фонду "Відродження" та Європейського Союзу (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 18.01.2022 Сьогодні другий Святвечір! Щоб вам було затишно і святково, з 20:00 на хвилях "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) звучатимуть лише колядки та щедрівки! І станція відключить усю рекламу! Ви теж можете защедрувати та побажати всім слухачам Люкс FM Львів гарної вечері! Беріть в руки телефон, набирайте 097 104 7 007 і щедруйте, бажайте та вітайте! Твої щедрівки та побажання прозвучать сьогодні з 20:00 на Люкс FM Львів! Автовідповідач Люкс FM Львів 097 104 7 007 чекає на твої щедрівки! Люкс FM Львів - вмикай свято! (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 18.01.2022 У минулому році суспільний мовник ініціював збільшення потужності передавачів, встановлених у м. Білопіллі та м. Охтирці Сумської області. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення в свою чергу звернулася до ДП "Український державний центр радіочастот" щодо визначення можливості збільшення потужності передавачів радіомовника. Отримавши позитивний висновок УДЦР на збільшення потужності передавача з 0.2 кВт до 0.5 кВт, який працює на частоті 99.6 МГц в м. Охтирці, регулятор ухвалив рішення щодо внесення змін у ліцензію на мовлення, зокрема, зазначивши в ліцензії територію розповсюдження програм UA: Радіо Промінь - м. Охтирка та території Охтирського району. Постачальником електронних комунікаційних послуг на частоті 99.6 МГц у м. Охтирці є ТОВ "Телемережі України". Таким чином, збільшення потужності передавача сприятиме інформаційній безпеці Сумщини та ліквідації "білих інформаційних плям" на мапі області (Джерело: Сторінка Лариси Якубенко у соцмережі Facebook).
  • 17.01.2022 23 cічня столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя - 89.9 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє "Доба Гері Бьортона". Святкуйте разом з Radio Jazz 79 років від дня народження майстра. Колись, дуже давно, 16-річний юнак з непримітного містечка Андерсон, штат Індіана - дуже серйозно думав про те, щоб стати медиком. Але вийшло так, що він із учнівським ансамблем відкривав джазовий-фестиваль, де виступали Ерролл Гарнер, оркестр Дюка Еллінгтона і навіть гурт Майлза Девіса. І тут світ втратив одного з - можливо - світил медицини. Але точно знайшов одного з найяскравіших вібрафоністів та одного з найкращих педагогів у світі. 7 премій Ґреммі й нескінченне захоплення публіки - яскраве тому підтвердження. "Доба Гері Бьортона". Слухайте 23 січня улюблені композиції майстра на сайті Radio Jazz. Radio Jazz онлайн: https://play.tavr.media/radiojazz/. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя - 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 14.01.2022 17 січня на хвилях UA: Радіо Промінь стартує спільний проєкт UA: Радіо Промінь та науково-популярного медіа "Куншт" "МамаміяПандемія". Це трихвилинна радіопрограма, яка виходитиме щопонеділка і щочетверга о 8:20. Перший сезон складатиметься із 12 серій і згодом з'явиться на подкаст-платформах Суспільного та Куншт. "МамаміяПандемія" - проєкт про вакцини, щеплення, маски та імунітет - без міфів та вигадок. Чому важливо не панікувати, а довіряти науці. Зокрема говоритимуть про таке: 1. Що таке векторні вакцини? 2. Чи варто носити маску, якщо ти вакцинований? 3. Чи можна робити щеплення при вагітності? 4. Чи можна комбінувати різні вакцини? 5. Що таке постковід і як з ним боротися? 6. Алергія та вакцини. 7. Вакцинація дітей. 8. Варіанти вірусу. 9. Міфи про вакцини. 10. Колективний імунітет. 11. Ковід та грип. 12. МРНК вакцина. ""МамаміяПандемія" - це як набір необхідних відповідей на найчастіші запитання, котрі ми постійно чуємо впродовж пандемії COVID-19: "а що буде, якщо доведеться міксувати вакцини?", "нащо мені маска, якщо я вакцинований?"; "що таке колективний імунітет і векторні вакцини, про які так багато зараз говорять?" Ми раді, що в цьому проєкті об'єднали сили два потужних інтелектуальних медіа, яким можна довіряти: Радіо Промінь і Куншт. Кожен факт, який ви почуєте, - перевірений, кожна інформація - змістовна і лаконічна. А ще - це справді цікаво та легко слухати", - розповіла креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. Кирило Безкоровайний, засновник науково-популярного медіа "Куншт", зазначає: "В інформаційному просторі нині дуже багато новин про пандемію, але від цього перенасичення і частих емоційних заголовків втрачається суть - як зберегти своє здоров'я і здоров'я близьких людей. Через історії й фахову інформацію та експертні коментарі дитячого інфекціоніста, голови Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики при Міністерстві охорони здоров'я України, Федора Лапія ми спробуємо зруйнувати міфи та викорінити алгоритми дій під час пандемії. Ба більше, в черговий раз закличемо зробити щеплення!". Послухати як Кирило Безкоровайний розровідає про популяризацію науки можна за посиланням. Радіо Промінь - перше музичне радіо України, мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. В Києві мовить на частоті 97,2 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.01.2022 Масштабна кібератака на низку українських урядових сайтів у ніч на 14 січня: хто за нею стоїть та чи убезпечені персональні дані українців - такі питання обговорюватимуть у програмі "Сьогодні. Вдень" 14 січня на UA: Українське радіо. Гість програми - спеціаліст з кібербезпеки Віталій Якушев. Початок прямого ефіру о 13:10. У наступному блоці програми, о 13:35, аналізуватимуть найактуальніші питання міжнародної політики, зокрема результати перемовин Росії та США, а також перспективи політичного союзу між Україною, Азербайджаном та Туреччиною. Ведуча програми - Галина Бабій. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.01.2022 Сьогодні, у четвер, 13 січня, в авторському спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо говоритимуть про міжцерковний діалог в Україні. Гість програми - нещодавно призначений Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані, релігієзнавець Андрій Юраш. Початок о 19:10. Пан посол розповість, чому Україна декілька років не мала свого посла у Ватикані, як складалися відносини між двома державами та які завдання він ставить перед собою як Послом України при Святому Престолі. Окрім того, у програмі говоритимуть про запланований на цей рік візит Папи Франциска до України, про третю річницю підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України та сучасний стан ПЦУ. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.01.2022 На засіданні 13 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення застосувала санкцію "оголошення попередження" до трьох компаній через порушення ними законодавчих норм і умов ліцензій. Відповідні рішення регулятор ухвалив щодо таких мовників: КП "Редакція міського радіомовлення", м. Трускавець Львівської обл., ТОВ "ТРК "ТВА", м. Чернівці, КП Сокирянської районної ради "ТРО "Сокиряни" м. Сокиряни Чернівецької обл. КП "Редакція міського радіомовлення" (позивні "В ефірі Трускавець"), м. Трускавець Львівської обл., припустилося порушення частини четвертої статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Ця норма визначає, що протягом 30 робочих днів компанія має подати до Національної ради заяву про переоформлення ліцензії у зв'язку зі зміною керівника і складу пов'язаних осіб. Згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань такі зміни у цього радіомовника відбулися 13 вересня 2021 року, але заяву було подано лише 12 листопада. Позапланова перевірка ТОВ "ТРК "ТВА" (позивні "ТВА ФМ"), м. Чернівці, на підставі моніторингу за 28 вересня 2021 року виявила недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення. Ліцензіат зменшив обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач (за ліцензією має бути не менше ніж 3 год 10 хв/добу, фактично - 1 год 16 хв/добу), освітніх програм (за ліцензією - не менше ніж 3 год/добу, фактично - 20 хв 18 с/добу), а також підбірки музичних творів (за ліцензією - не менше ніж 3 год/добу, фактично - 1 год 57 хв). В ефірі радіокомпанії не звучали дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (за ліцензією їх має бути не менше ніж 1 год/добу). Також ліцензіат не виконав одну з конкурсних умов, яка передбачає, що в загальному обсязі власного мовлення не менше ніж 15% мають становити інформаційні передачі місцевої тематики. У день моніторингу в ефірі "ТВА ФМ" не було зафіксовано таких програм. Радіокомпанія КП Сокирянської районної ради "ТРО "Сокиряни" (позивні: музичний твір "Позивні телерадіоорганізації "Сокиряни", автор Рудий Ю. А."), м. Сокиряни Чернівецької обл., так само порушила свою програмну концепцію. Ліцензіат зменшив частку програм власного виробництва (за ліцензією має бути не менше як 6 год 10 хв/добу, фактично - 3 год 50 хв/добу) і обсяг розважальних передач (за ліцензією - не менше як 2 год 50 хв/добу, фактично - 2 год 13 хв/добу). Крім того, компанія не транслювала дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (за ліцензією має бути не менше як 45 хв/добу). Водночас "ТРО "Сокиряни" не дотрималася частини другої статті 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", яка передбачає, що під час трансляції (ретрансляції) радіопрограми телерадіоорганізація не рідше ніж щогодини передає свої позивні. 7 жовтня 2021 року, у день моніторингу, на підставі якого проводилася перевірка, у проміжках часу з 00:00 по 01:00, з 14:00 по 15:00, з 16:00 по 17:00, з 17:00 по 18:00, з 18:00 по 19:00, з 19:00 по 20:00, з 20:00 по 21:00 в ефірі позивні не транслювалися. Під час спілкування і надання пояснень на засіданні представники ліцензіатів визнали, що в їхній діяльності мало місце недотримання законодавства і власних умов ліцензій. Національна рада, таким чином, визнала порушення законодавчих вимог зазначеними мовниками і ухвалила рішення оголосити їм попередження. Порушення, які стосуються програмної концепції мовлення, дають змогу ліцензіатам за деякий час звернутися до регуляторного органу із заявою про скасування раніше застосованої санкції (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.01.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 січня ухвалила рішення звернутися до суду, щоб стягнути штраф із "ТРК "Скіфія" у формі ТОВ (ефірне радіомовлення, позивні "Європа плюс Дніпро"), м. Новомосковськ Дніпропетровської області. Телерадіокомпанія не виконала рішення регуляторного органу від 9 лютого 2017 року і не сплатила до державного бюджету України штраф у розмірі 33 600 гривень, правомірність якого встановив Верховний Суд. Під час перевірки діяльності "Європа плюс Дніпро" 16 грудня 2016 року, що проводилася на підставі моніторингу ефірного добового радіомовлення від 15 листопада того ж року, регулятор зафіксував порушення нею частини другої статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Виявлені порушення, зокрема недотримання обов'язкової частки пісень державною мовою, і призвели до застосування Національною радою 9 лютого 2017 року санкції "стягнення штрафу". Товариство мало сплатити штраф у розмірі 33 600 гривень - 5% загальної суми ліцензійного збору. Рішення і розпорядження Національної ради стосовно сплати штрафу та усунення порушень законодавства були надіслані компанії й отримані нею 21 лютого 2017 року. Однак у відведений тридцятиденний термін із дня ухвалення рішення ліцензіат штраф не сплатив. Натомість він вирішив оскаржити в суді рішення регулятора. Окружний адміністративний суд міста Києва своїм рішенням від 31 січня 2018 року позовні вимоги "Європа плюс Дніпро" задовольнив, а Київський апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 11 квітня 2018 року залишив рішення попередньої інстанції без змін. Національна рада звернулася до Верховного Суду щодо скасування рішення та постанови згаданих вище судів. 14 грудня 2021 року Верховний Суд встановив правомірність рішення Національної ради від 9 лютого 2017 року. Телерадіокомпанії "Скіфія" було відмовлено у задоволенні позовних вимог. З огляду на те, що ліцензіат штраф так і не сплатив, регуляторний орган звернеться до суду щодо його стягнення. До того ж компанія повинна буде сплатити ще й пеню за кожен день прострочення плати з моменту видання Верховним Судом своєї постанови у розмірі одного відсотка суми штрафу, як передбачено статтею 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.01.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе конференцію громадських об'єднань та асоціацій, що діють у правозахисній сфері, в період із 24 по 28 січня. Рішення про внесення змін до Календарного плану підготовки та проведення конференції було ухвалене на засіданні 13 січня. Попередньо проведення конференції з обрання члена Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України у сфері права було заплановано на період із 15 по 19 листопада. Однак у той час Київ було віднесено до "червоної" карантинної зони, і в місті були запроваджені суворі обмеження, нагадала відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. З огляду на це регулятор відтермінував конференцію до скасування "червоного" рівня епідемічної небезпеки на території Києва,. Оскільки зараз у столиці встановлено "жовту" карантинну зону, регулятор вирішив повернутися до цього процесу і завершити процедуру обрання члена Наглядової ради суспільного мовника. Змінений Календарний план визначає, що конференція у правозахисній сфері має відбутися в період із 24 по 28 січня. Із 1 по 10 лютого регулятор ухвалить рішення про обрання членом Наглядової ради НСТУ кандидата від громадських об'єднань та асоціацій у сфері права (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.01.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити із 14 січня конкурс на вакантну посаду керівника апарату регуляторного органу. А поки тимчасово виконувати посадові обов'язки керівника апарату доручено Ганні Літвіщенко, начальнику юридичного управління регуляторного органу. Такі рішення Національна рада ухвалила на засіданні 13 січня. Інформація від кандидатів на вакантну посаду прийматиметься тільки через Єдиний портал вакансій державної служби впродовж 7 календарних днів з дня оприлюднення відповідного оголошення. Нагадаємо, Сергія Кучерука, який обіймав цю посаду, було звільнено з 29 грудня 2021 року за угодою сторін (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 13 січня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 13 грудня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги, що суб'єкти інформаційної діяльності повинні подати звіт за попередній, 2021 рік, про свою структуру власності до 31 березня 2022 року. Такі вимоги передбачені статтею 12, частиною другою статті 59, частиною дев'ятою статті 40 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Порядком подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності (Порядок), затвердженим рішенням Національної ради від 21.01.2016 № 2, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.02.2016 за № 251/28381 (зі змінами). Інформація про структуру власності відповідно до законодавчих норм подається до 31 березня 2022 року в паперовій та електронній формах. Документи в електронній формі необхідно надсилати на електронну пошту або подавати через спеціальний модуль на офіційному вебсайті Національної ради. Отже, документи (інформація) про структуру власності вважатимуться Національною радою поданими після надходження паперового і електронного примірників. Уся необхідна інформація і форми для заповнення розміщені на сайті Національної ради в розділі "Прозорість медіа". Додатково зауважуємо, що Законом України № 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)", до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (далі - Закон) внесені зміни стосовно подання звітної інформації про структуру власності. Тимчасово, на період проведення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), порушення строків, встановлених частинами другою - третьою статті 59 Закону щодо подачі звітів за попередній (звітний) рік діяльності, не є порушенням цього Закону. При цьому такі звіти мають бути подані телерадіоорганізаціями у строк, що не перевищує 30 днів із дати завершення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2022 Позачергове засідання Наглядової ради АТ "НСТУ" відбудеться у четвер, 13 січня 2022 року, о 14:00 годині за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (будинок Українського радіо). Проєкт порядку денного: 1. Про обрання оцінювача майна АТ "НСТУ". 2. Про контракт із членом правління АТ "НСТУ". Наглядова рада Суспільного мовлення - орган управління НСТУ, до складу якого входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання і дев'ять членів від громадських об'єднань та асоціацій. Наглядова рада визначає основні напрями діяльності НСТУ, обирає голову та членів правління НСТУ й виконує інші регуляторні функції відповідно до Закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Строк повноважень членів Наглядової ради НСТУ становить чотири роки (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 12.01.2022 Сьогодні, у середу, 12 січня, в авторському спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на Українському радіо говоритимуть про нові виклики для України на міжнародній арені. Гість програми - заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква. Початок прямого ефіру о 19:10. Ігор Жовква розповість про серію міжнародних перемовин, які відбуваються цього тижня (комісія НАТО - Україна, переговори США та Росії щодо України у Женеві; зустріч Ради Росія - НАТО; засідання Постійної ради ОБСЄ) та про те, чи вдалося Україні заручитися підтримкою союзників, зокрема США. Звичайно, йтиметься про продовження ескалації у відносинах з Росією та роль дипломатії у стримуванні агресії, про ситуацію в Казахстані, а також про нову загрозу з боку режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Окрім того, планується обговорення таких питань: а) перспективи розблокування "Мінських угод" та процесу перемовин у рамках Нормандського формату, а також розв'язання питання деокупації Донбасу; б) дипломатичні зусилля у напрямку деокупації Криму, перспективи Кримської платформи; в) плани щодо запуску "Північного потоку-2" та план дій України щодо протистояння енергетичній експансії Кремля; г) підсумки конференції послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави", яка нещодавно відбулася в Гуті Івано-Франківської області. Ключові завдання для українських дипломатів; ґ) перспективи подальшої європейської інтеграції України та формату Асоційованого тріо. Слухачі можуть поставити свої запитання, зателефонувавши до студії Українського радіо за номером (044) 239-62-92 або надіславши їх заздалегідь на номер студійного вайберу (097) 107-107-9. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 12.01.2022 Радіостанція "Ретро FM" продовжує згортати своє мовлення в реґіонах країни. Сьогодні приблизно о 15:00 мовлення станції було припинене в місті Нікополь Дніпропетровської області, де вона використовувала частоту 105.4 МГц. Нагадаємо - згідно із результатами конкурсу на радіочастоти, що відбувся в листопаді минулого року, дане частотне присвоєння незабаром використовуватиме радіостанція "Радіо Люкс FM" (Джерело: Інформацію надав Андрій Янаєв).
  • 11.01.2022 У середу, 12 січня, минає 50 років з початку "великого погрому" - операції КДБ "Блок" з масового арешту українських дисидентів. Протягом 12-14 січня 1972 року в Києві та Львові було заарештовано дев'ятнадцять українських митців - учасників різдвяної коляди. За ґратами опинилися, зокрема, Іван Світличний, Василь Стус, Євген Сверстюк, Зіновія Франко, Леонід Селезненко, Леонід Плющ, В'ячеслав Чорновіл, Ірина Стасів-Калинець, Іван Гель, Стефанія Шабатура, Михайло Осадчий, Ярослав Дашкевич (подія відома також як "Арештована коляда"). Надалі спецоперація призвела до масового погрому української інтелігенції та сотень арештів із більш суворими викликами, аніж у 1960-х роках. 12 січня про причини, значення та наслідки тих подій говоритимуть у програмах UA: Радіо Культура. О 8:10 у програмі "Культура.live" про це говоритимуть з Олегом Бажаном, старшим науковим співробітником відділу історії державного терору радянської доби Інституту історії України Національної академії наук. Об 11:10 у програмі "Про Закон і Благодать" Вадима Карп'яка говоритимуть про дисидентів тоді й тепер. Що ми знаємо про їхню боротьбу? Як вони вплинули на становлення сучасної України? Гостя: журналістка Дарка Гірна. О 12:10 у "Кружлянні слів" Олени Гусейнової перекладачка Роксоляна Свято говоритиме про коляду і вертеп у поезії Стуса, Чубая і Калинця та міркуватиме про те, чи був у ній політичний підтекст. О 21:00 у програмі "Радіотеатр" звучатиме "Палімпсест" - радіоверсія моновистави за творами Василя Стуса у виконанні актриси Галини Стефанової. Автори сценарію: Галина Стефанова, Роман Веретельник та Дмитро Стус. О 22:40 темі "великого погрому" буде присвячена програма "Амфітеатр". Гостя: директорка Музею шістдесятництва Олена Лодзинська. Окрім того, вже сьогодні, 11 січня, о 21:00 на Радіо Культура прозвучить радіофільм "Всеприсутність", присвячений пам'яті літературознавиці й перекладачки, учасниці руху шістдесятників Михайлини Коцюбинської. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на частоті 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 10.01.2022 12 cічня столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя - 89.9 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє проєкт "Доба Джорджа Дюка". Святкуйте 76 років від дня народження майстра разом із ррр. Коли йому було лише чотири роки, мама взяла його на концерт Дюка Еллінгтона. Після нього він бігав по дому і кричав: "Дайте мені фортепіано, Дайте мені фортепіано!" Мине зовсім мало, і навколо нього бігатимуть найвідоміші музиканти та вимагатимуть грати на цьому фортепіано! Слова вдячності йому неодноразово виголошували, Френк Заппа, Майлз Девіс, Ел Джерро, Філ Коллінз, Майкл Джексон і цей список може нескінченним. Його геній торкнувся чи не всіх стилів і у кожен він додавав своє світло і пристрасть. "Доба Джорджа Дюка". Слухайте 12 січня на сайті Radio Jazz. Radio Jazz онлайн: https://play.tavr.media/radiojazz/. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя - 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 10.01.2022 #Прайм, як відомо, означає кращий. Від вишуканого ньюсоулу до експериментального інді-попу. Від стадіонного денс-року до трендового хіп-хопу. 50 обраних лонґплеїв 2021 - різні. Але всі вони - Прайм. Сьогодні на хвилях столичної мережевої станції "Просто Раді.О Київ" (Київ-102.5 МГц, Житомир-104.9 МГц, Дніпро-105.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартував п'ятиденний марафон: "50 Світових Прайм-альбомів 2021". Тільки цього тижня, з понеділка по п'ятницю - щогодини півсотні альбомів світового Прайм-класу. Партнер проекту PRIME (Джерело: Сторінка "Просто Раді.О Київ" у соцмережі Facebook).
  • 10.01.2022 На Радіо Свобода стартував новий проєкт, який розповідає про те, що відбувається в українському Приазов'ї. Проєкт "Новини Приазов'я" дає можливість жителям, зокрема, південних районів Донецької, Запорізької і Херсонської областей регулярно отримувати неупереджену, перевірену та об'єктивну інформацію, в тому числі, про зміни, що відбуваються в Україні внаслідок здійснення реформ. Проєкт також має на меті розширити інформування про події в регіоні для загальноукраїнської аудиторії. "Новини Приазов'я" - це щоденні радіопрограми із залученням політиків, експертів, лідерів громадської думки, а також сюжети, опитування, відео- та фоторепортажі з півдня і сходу України. Кореспонденти проєкту працюють у Маріуполі, Херсоні, Бердянську та Генічеську, готують репортажі на важливі теми для жителів регіону. "Новини Приазов'я" виходять в ефір щодня о 15:00 на хвилях Радіо Крим.Реалії 105.9 ФМ і 648 АМ, а також в ефірі Громадського Радіо. Програма "Новини Приазов'я" доступна в онлайні на каналі Радіо Свобода Україна в YouTube. Матеріали і актуальні новини Приазов'я публікуються на сайті Радіо Свобода. "Новини Приазов'я" присутні в таких популярних соцмережах, як Telegram, Instagram, Facebook та невдовзі з'являться у застосунку Viber. У співпраці з Радіо Свобода "Новини Приазов'я" реалізує громадська організація "Радіо кримських громад" в рамках проєкту "Демократичне врядування у східній Україні" (DG East), який фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) (Джерело: Сайт Української служби Радіо Свобода).
  • 7.01.2022 Усіх з Різдвом! Веселих свят!
  • 6.01.2022 Радіостанція "Ретро FM" продовжує вимикати передавачі в реґіонах України. Зокрема, сьогодні мовлення станції було припинено в містах Чернігів (102.4 МГц), Кременчук Полтавської області (100.9 МГц), та Умань Черкаської області (100.6 МГц). Нагадаємо - ліцензію ТОВ ТРК "НБМ-Радіо" (з позивним "Ретро FM") було анульовано рішенням Верховного Суду у 2020 р. На її частотах незабаром почнуть мовлення інші радіостанції, які отримали їх на минулорічних конкурсах (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.01.2022 У Різдвяний святвечір та на Різдво, 6 і 7 січня, два канали Суспільного радіо - UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура - транслюватимуть різдвяні літургії. Слухачі зможуть почути богослужіння Православної церкви України та Української греко-католицької церкви. 6 січня: О 18:07 розпочнеться трансляція Всенічного бдіння у Навечір'я Різдва Христового. 7 січня: О 8:07 розпочнеться трансляція Божественної літургії в день Різдва Христового з Патріаршого собору Воскресіння Христового. О 9:00 транслюватимуть наживо Божественну літургію в день Різдва Христового з Патріаршого собору Воскресіння Христового. О 10:07 розпочнеться трансляція Божественної літургії в день Різдва Христового з Михайлівського Золотоверхого собору. Об 11:00 транслюватимуть наживо Божественну літургію в день Різдва Христового з Михайлівського Золотоверхого собору (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 6.01.2022 Завтра, 7 січня, в рамках програми "Культура. Live" на хвилі UA: Радіо Культура обговорюватимуть протести у Казахстані. Тема випуску: Аналіз подій у Казахстані з культурологічної та історичної точки зору. Ведучий програми: Володимир Зайончовський. Початок програми о 12:10, початок спецефіру про ситуацію у Казахстані о 12:30. Гість програми - Ілія Куса, аналітик Українського інституту майбутнього. Продовжить тему Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, який 10 січня о 10:10 у програмі "Година з Наталею Грабченко" детальніше розкаже про історію зв'язків між Україною та Казахстаном, а також підсумує актуальні події в Казахстані. UA: Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на частоті 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.01.2022 Сьогодні, 6 січня, у спеціальному випуску програми "Сьогодні. Ввечері" на хвилях радіостанції UA: Українське радіо обговорюватимуть протести у Казахстані. Тема випуску: Казахстан: короткий шлях від заворушень з приводу ціни на автогаз до іноземної інтервенції. Ведучий спецпроєкту: Віталій Науменко. Початок о 19:10. Учасники спецпроєкту: політичний аналітик Олександр Кочетков; аналітик консалтингової групи А-95 Артем Куюн; казахстанський опозиційний політик Єрмек Наримбай; фінансист Сергій Фурса. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.01.2022 14 січня в студії та ефірі столичної мережевої станції Dance radio KISS FM (Київ-106.5 МГц, Тернопіль-89.0 МГц, Вінниця-90.9 МГц, Ужгород-97.9 МГц, Кременчук-98.8 МГц, Херсон-101.2 МГц, Одеса-101.8 МГц, Миколаїв-102.1 МГц, Харків-102.4 МГц, Кропивницький-103.4 МГц, Черкаси-105.0 МГц, Біла Церква-107.6 МГц, Полтава-100.6 МГц, Суми-101.4 МГц, Хмельницький-103.6 МГц, Маріуполь-101.7 МГц, Краматорськ-107.0 МГц, Дніпро-106.8 МГц, Запоріжжя-103.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) відбудеться Ukraine Dancing Awards 2021 - перша в Україні премія україномовної електронної танцювальної музики. Музичні нагороди будуть врученні авторам 3 найкращих робіт року за підсумками голосування Ukraine Dancing Top 100, а також переможцю в номінації "Кращий електронний проєкт року". Слухайте з 15:00 до 16:00 та дізнавайтеся імена найкращих першими! Партнер проєкту - мужній бренд Козацька Рада. Український характер! (Джерело: Сторінка Dance radio "KISS FM" у соцмережі Facebook).
  • 6.01.2022 Різдво це свято, яке приносить у кожний дім затишок та світло, віру в справжнє диво і сподівання на краще. І в редакції столичної мережевої станції "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя - 89.9 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) знають, що свято Різдва потребує особливої музики. А тому протягом усього 7 січня, на Radio Jazz на початку кожної години лунатимуть світлі, такі знайомі та улюблені українські колядки та щедрівки у джазовій обробці. Radio Jazz вітає вас із святом Різдва. Хай ваш дім наповниться затишком та теплом. Нехай збуваються всі, навіть найменші мрії! Серця близьких та рідних хай зігріває любов та турбота. Нехай оточення буде добрим та щирим, а Різдвяна зірка завжди показує шлях! Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя – 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 6.01.2022 Колядуйте разом з "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Сьогодні, 6 січня, у переддень Різдва на 104 крапка 7 буде багато колядок. І як завжди, 1 раз на рік станція відключає усю рекламу, щоб ніщо не заважало відчути дух Різдва. Різдвяні пісні, колядки та ексклюзивні історії про святкування Різдва від українських зірок. 6 січня з 15:00 - Диво Різдва на Люкс FM Львів! (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 6.01.2022 Такого ви не почуєте ніде. Щороку тільки 6 січня з 12 до 12 ночі на хвилях львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 96k. та Інтернет-мовлення 128k.) лунають лише українські різдвяні пісні та колядки. Аби ваші 12 страв вдалися якнайкраще, вмикайте 100,8 fm і додавайте собі натхнення та різдвяного настрою. За унікальний плейлист дякуйте Василині Арде. Поділіться з "Львівською хвилею", що готуєте і де слухаєте ефір станції (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 5.01.2022 Відповідно до постанови Верховної Ради України від 17.12.2021 № 1982-ІХ в Україні відзначаються 50-ті роковини від початку "великого погрому" - операції КДБ "Блок" проти українських дисидентів (12.01.1972). Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на необхідність внесення цього дня відповідних змін до програм теле- і радіопередач. На початку 1970-х років Москва розв'язала масові репресії проти українських правозахисників, борців за вільну демократичну Україну, представників свідомої української інтелігенції. 12 - 14 січня 1972 року КГБ УРСР розпочав "операцію "Блок", заарештувавши велику групу українських дисидентів. Серед них найвідоміші й знакові постаті - поет і перекладач Василь Стус, публіцист i літературний критик В'ячеслав Чорновіл, мислитель і філософ Євген Сверстюк, літературознавець і мовознавець Іван Світличний, правозахисник і релігійний діяч Іван Гель, письменниця і поетеса Ірина Стасів-Калинець, математик i публіцист Леонід Плющ, лікар і громадський діяч Микола Плахотнюк, правозахисник і публіцист Зіновій Антонюк, мистець-реставратор та інженер-механік Олесь Сергієнко, поет-шістдесятник Іван Коваленко, журналіст і письменник Михайло Осадчий, митець-килимар Стефанія Шабатура, громадський діяч, в'язень польських тюрем і радянських таборів Данило Шумук. Загалом у 1972 році в Україні було заарештовано близько 100 осіб, понад 80 із них було засуджено за антирадянську діяльність. Національна рада звертає увагу телерадіокомпаній на необхідність внесення у цей день відповідних змін до програм теле- та радіопередач. При плануванні програм і передач потрібно керуватися Правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Цей регуляторний акт затверджений рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 р. за № 967/27412) з відповідними змінами, затвердженими рішенням Національної ради від 12.02.2021 № 95 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21.04.2021 р. за № 541/36163) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.01.2022 Сьогодні, у середу, 5 січня, в авторському спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на хвилі радіостанції UA: Українське радіо обговорюватимуть теми пандемії, ковіду і церкви. В гостях - Митрополит Переяславський і Вишневський Православної церкви України Олександр (Драбинко). Початок о 19:10. Основні теми програми: 1. Роль церкви у боротьбі з пандемією коронавірусу. Якою є позиція церкви щодо вакцинації. Як ПЦУ переживає карантин і яких змін зазнає релігія. Як священники підтримують українців у цей непростий ковідний період. 2. Третю річницю Томосу про автокефалію ПЦУ. Як відбувається утвердження ПЦУ. Визнання іншими церквами. 3. Про Різдво Христове. Чому виникла практика подвійного святкування і де у питанні відзначення Різдва - істина. 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію об'єднаної Православної церкви України. Церемонія підписання Томосу пройшла після спільного молебню Варфоломія і предстоятеля Православної церкви України Епіфанія в храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату в Стамбулі. Томос є патріаршою грамотою, що офіційно затверджує канонічний автокефальний статус ПЦУ як однієї з 15 помісних православних церков світу. Цей документ видається один раз і є основою існування церкви. Він чинний з моменту його підписання. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів. У Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.01.2022 Слухачі столичної мережевої станції Dance radio KISS FM (Київ-106.5 МГц, Тернопіль-89.0 МГц, Вінниця-90.9 МГц, Ужгород-97.9 МГц, Кременчук-98.8 МГц, Херсон-101.2 МГц, Одеса-101.8 МГц, Миколаїв-102.1 МГц, Харків-102.4 МГц, Кропивницький-103.4 МГц, Черкаси-105.0 МГц, Біла Церква-107.6 МГц, Полтава-100.6 МГц, Суми-101.4 МГц, Хмельницький-103.6 МГц, Маріуполь-101.7 МГц, Краматорськ-107.0 МГц, Дніпро-106.8 МГц, Запоріжжя-103.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) зробили свій вибір та сформували рейтинг 100 найкращих треків 2021 року! Головний dance-парад країни очолила робота одеситів Systema, які вдало поєднали трек Skywalking італійців Mathame та вокал співачки Майї Кристалінської з пісні "У тебя такие глаза". Другу позицію за результатами голосування посіла спільна робота зіркових українців ARTBAT та італійця Dino Lenny - Fading. Третя сходинка дісталася реміксу від Bunroud на пісню "Гуси" співака Wellboy, який переміг на KISS FM TenDance Awards 2021 в номінації "Відкриття року". Перша десятка лідерів виглядає ось так: 1. Mathame & Maya Kristalinskaya - Skywalking (Systema Edit); 2. ARTBAT & Dino Lenny - Fading; 3. Wellboy - Гуси (Bunroud Remix); 4. Boris Brejcha - Hold Your Speakers; 5. Swedish House Mafia - It Gets Better (RetroVision Flip); 6. Armin van Buuren feat. Sarah Reeves - Tell Me Why; 7. Zlata Ognevich - Мій Назавжди (Danny May Remix); 8. Indifferent Guy & ODYSSAY - Before You Go (Two Are Remix); 9. Squid Game - Doll Song (DJ Konstantin Ozeroff & Dj Sky Remix); 10. Minelli - Rampampam (Вадим Адамов & Hardphol Remix). Повний ТОР 100 - https://www.kissfm.ua/kissparad/top100. ТОР 100 Megamix https://youtu.be/qKSF5QPxqqw. TOP 100 | Онлайн-канал https://play.tavr.media/kissfm/top100. Спонсор проєкту - KOBLEVO. Твоя історія! (Джерело: Сторінка Dance radio "KISS FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.01.2022 Радіостанція "Ретро FM" продовжує залишати ефір. Сьогодні мовлення станції було припинено, зокрема, у таких містах, як Краматорськ Донецької області (100.3 МГц), Біла Церква Київської області (106.2 МГц), Одеса (88.5 МГц), Полтава (99.1 МГц), Мелітополь Запорізької області (99.1 МГц), Дніпро (89.7 МГц), Лисичанськ Луганської області (101.5 МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.01.2022 FM-радіо Горішніх Плавнів - радіостанція "Кварцит FM" (98.4 МГц) - відтепер і на You-Tube. Підписуйтесь на You-Tube канал станції! Адреса - https://www.youtube.com/channel/UCXR0mjUNOJKkPz0fwWu1uDA (Джерело: Сторінка радіо "Кварцит FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.01.2022 Сьогодні в радіоефірі Запоріжжя та Миколаєва сталися зміни. Замість програм радіостанції "Ретро FM" у цих містах зазвучали програми інших радіостанцій, що входять до складу Радіогрупи "УМХ". Так, у Запоріжжі на частоті 107.0 МГц (Дочірнє підприємство "Радіостанція "Зоря") відтепер можна слухати програми радіостанції "NRJ Україна", а у Миколаєві на частоті 106.4 МГц в ефірі "Радіо Next FM" (ТОВ фірма "Волинь") - програми радіостанції "Авторадіо Україна" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2022 Радіостанція Dance radio KISS FM днями розпочала мовлення у Сумах на частоті 101.4 МГц. Донедавна на цій частоті транслювалися програми іншої радіостанції - "Мелодія FM" (обидві входять до складу радіогрупи "ТАВР Медіа"). Нагадаємо - 22 грудня ліцензію ТОВ ТРК "Всесвіт" на частоті 101.4 МГц у Сумах було переоформлено у частині зміни позивного та програмної концепції - відповідно до цих змін і відбулися зміни в ефірі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2022 З сьогоднішнього дня розпочалося вимкнення передавачів радіостанції "Ретро FM" в реґіонах України. Так, радіостанція вже припинила мовлення у Шостці Сумської області (105.3 МГц), Черкасах (92.1 МГц) та Сумах (91.3 МГц), Харкові (90.4 МГц) та Херсоні (106.7 МГц), а до цього, в новорічну ніч, - у Києві (92.4 МГц). Наразі на всіх згаданих вище частотах (окрім київської, де почало мовлення "Classic Radio") панує тиша. Мовлення у Краматорську Донецької області (100.3 МГц), Білій Церкві Київської області (106.2 МГц), Одесі (88.5 МГц), Мелітополі Запорізької області (91.1 МГц), та Нікополі Дніпропетровської області (105.4 МГц) триває поки без змін. Очікуємо підтвердження з інших міст. Нагадаємо - ліцензію радіостанції було анульовано рішенням Верховного Суду у 2020 р. На її частотах незабаром почнуть мовлення інші радіостанції (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2022 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Мелітополь-92.3 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) стартує новий проєкт "Точка спротиву", в якому станція знайомитиме слухачів із розвитком та діяльністю сил територіальної оборони України. Сьогодні о 16:10 гостем програми буде Антон Голобородько - резервіст 112-ої бригади територіальної оборони. Мова піде про нормативно-правові акти, якими регламентується служба зокрема, Закон Про основи національного спротиву (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 2.01.2022 Різдво це свято, яке приносить у кожний дім затишок та світло, віру в справжнє диво і сподівання на краще. І ми знаємо, що свято Різдва потребує особливої музики. А тому, протягом усього 7 січня, на хвилях столичної мережевої станції "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя - 89.9 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) на початку кожної години лунатимуть світлі, такі знайомі та улюблені українські колядки та щедрівки у джазовій обробці. Radio Jazz вітає вас із прийдешнім святом. Хай ваш дім наповниться затишком та теплом. Нехай збуваються всі, навіть найменші мрії! Серця близьких та рідних хай зігріває любов та турбота. Нехай оточення буде добрим та щирим, а Різдвяна зірка завжди показує шлях! Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM. Запоріжжя – 89.9 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 1.01.2022 Реґіональна радіостанція "Сяйво" з міста Коломия Івано-Франківської області розпочала мовлення у м.Бурштин Івано-Франківської області. Трансляції здійснюються на частоті 89.6 МГц. Потужність передавача - 100 Вт. Нагадаємо - ПП "Радіостудія "Сяйво" виграло це частотне присвоєння на конкурсі Нацради з ТРМ, що відбувся 25 листопада минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.01.2022 Сьогодні опівночі у Києві сталися зміни в FM-ефірі: на частоті 92.4 МГц, де досі працювала радіостанція "Ретро FM", розпочала свою роботу нова радіостанція - "Classic Radio". Формат - класична музика. Окрім музичних блоків в ефірі присутні прогнози погоди, а також рекламні блоки, в яких лунає оголошення про початок мовлення нової станції та поради шанувальникам музики 80-90-х років слухати її в ефірі радіо "Мелодія FM". Станцію "Classic Radio" представляє ТОВ "Ч К", яке отримало дане частотне присвоєння на конкурсі 18-го листопада. Нагадаємо: "Classic Radio" вже тривалий час існує, як інтернет-проєкт радігрупи "ТАВР Медіа". RDS-сигнал на частоті 92.4 МГц поки відсутній (Власна інформація).
  • 1.01.2022 Портал ProRadio.Org.Ua щиро вітає вас із прийдешнім Новим роком! Усього вам найкращого - в житті, творчості, роботі і бізнесі! Нових здобутків, натхнення, міцного здоров'я і фінансового благополуччя!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2021

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024