Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2022 Україна безкоштовно отримає цифрові теле-та FM-передавачі та антенні системи. Угоду укладено в межах співпраці Держспецзв'язку та КРРТ із провідним оператором ефірного радіо та телебачення Республіки Польща, компанією Emitel. Про це повідомляється на телеграм-каналі Держспецзв'язку. Наразі є письмова домовленість про постачання першої партії обладнання. "Упродовж кількох тижнів чотири потужних цифрових телевізійних передавачі, три FM-передавачі та антенні системи до них буде доставлено в Україну. Обладнання запрацює задля спільної перемоги над ворогом на інформаційному фронті", - зазначають у Держспецзв'язку. Нагадаємо, нещодавно гуманітарну допомогу Україна отримала від Литви. Радіопередавальний та Телевізійний Центр AB Lietuvos Radijo Ir Televizijos Centras надав Концерні РРТ 10 FM-радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів. Загалом, за даними моніторингу Інституту масової інформації, російські окупанти обстріляли 11 телевеж у восьми регіонах України. Пошкоджень чи руйнувань обладнання мовників зазнало у Мелітополі (Запорізька область), Києві та селі Винарівка (Київщина), Харкові (двічі вдарили по телевежі) та області (Ізюм), Рівному, Вінниці, Коростені (Житомирщина), Лисичанську (Луганщина), Білопіллі (Сумщина). Унаслідок російських авіаударів повністю або частково в цих регіонах зникало українське мовлення. Крім того, окупанти захоплювали редакції українських медіа та вмикали російські канали. Зокрема, російські окупанти примусово відімкнули Херсон та Мелітополь від українського мовлення, будівлю Суспільного в Херсоні окупанти замінували. Національна суспільна телерадіокомпанія України (Суспільне) звернулася до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) із заявою про застосування термінових заходів у зв'язку з обстрілом російською армією телевеж у Києві та Харкові, атакою на сайти та глушіння супутникового сигналу (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 30.04.2022 На чорнобаївському радіо "Чорнобаївська хвиля 105.5 FM" (105.5 МГц) з 1 по 10 травня - новий цикл інформаційно-історичних програм "Московські міфи і їх заперечення. Невідома Друга світова війна". Ведучий рубрики - Андрій Купчин. Окрім того, у випусках ви зможете почути свіжі новини, актуальні інтерв'ю, рубрики "Безсмертні вислови видатних українців" та "Фундамент української нації", а також "Типові стьобові новини" за участю Інни Приходько. Дорогі шанувальники, РАДІО НАШОГО КРАЮ щоденно з вами з 7:00 та з 18:00 (Джерело: Сторінка радіо "Чорнобаївська хвиля 105.5 FM" у соцмережі Facebook).
  • 30.04.2022 Увага! Чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда-FM" Україна нагадує вашій увазі, що в ефірі основного каналу радіо "Ванда-FM" Україна (64k. AAC, 64k., 160k.) ви можете слухати інформаційний марафон "Єдині новини". Ваша улюблена музика доступна на хвилях тематичних каналів станції. Слухати їх абсолютно безкоштовно ви можете на сайті XTV PLAY. Також станція хоче нагадати, що сьогодні було оновлено її сайт, і тепер він доступний за адресою www.radiowandafm.pp.ua. Станція оновила дизайн, але розділи сайту залишились незмінними. Приємного прослуховування та приємного використання. Ваше радіо "Ванда-FM" Україна. Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 29.04.2022 Сьогодні, у п'ятницю, 29 квітня, о 20:40 в ефірі радіостанції UA: Українського Радіо слухайте інтерв'ю з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Михайлом Бродським. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Ізраїль зайняв, можна сказати, обережну позицію щодо підтримки України. З одного боку, країна засудила агресію, з іншого - не приєдналася до санкцій проти росії. Однак поступово допомога Україні перестала бути виключно гуманітарною, Ізраїль підтримав резолюцію Генасамблеї ООН щодо виключення РФ з Ради ООН з прав людини, а також приєднався до міжнародної коаліції на підтримку України (створеної на німецькій базі Рамштайн під час історичної зустрічі понад 40 міністрів оборони). Що змінилося в політиці Ізраїлю стосовно підтримки Україні? Чи ще актуальне ізраїльське посередництво? Скількох українців прихистила країна, а також який досвід Ізраїлю може перейняти Україна? Слухайте про це в інтерв'ю Надзвичайного і Повноважного Посла Ізраїлю в Україні Михайла Бродського журналістці Українського Радіо Олені Зелінченко. Також в інтерв'ю порушуватимуться такі питання: 1. Які тенденції переважають в ізраїльському суспільстві щодо повномасштабної війни в Україні? 2. Як відреагували жителі країни на скасування традиційного параду 9 травня? 3. Чи впливає війна в Україні на ситуацію в Сирії та безпеку Ізраїлю? 4. Чим можна пояснити хвилю терористичних атак, що прокотилася Ізраїлем (9 терактів лише у березні)? 5. Як поставиться Ізраїль до можливого відновлення ядерної угоди США з Іраном? 6. Скількох громадян України від початку повномасштабної війни прихистив Ізраїль? 7. Який досвід Ізраїлю вже може перейняти Україна? 8. Посол Ізраїлю в Україні особисто звернувся до КМДА з пропозицією змінити назви вулиць або інших об'єктів міста на честь громадян України, які рятували життя євреїв під час Голокосту та були визнані Праведниками народів світу. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 29.04.2022 На львівській мережевій радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) створили особливий кавер на композицію Тараса Петриненка "Господи, помилуй нас". Ініціатором виступив ведучий радіохвилі Ростислав Ваврів. А нового звучання пісня набула завдяки цілій когорті сучасних виконавців. "У Тараса Петриненка багато пісень, написані 10-15 років тому, стають пророчими", - зауважив Ростислав Ваврів. "Я б хотів, щоб Тарас Петриненко був актуальним завжди. Щоб ті, які вчаться співати послухають, як він співає, коли пошукають його ноти, коли вони вслухаються в його голос і пережиття його пісень, повірте це - неабияка школа. Повчіться! І цінуйте не тоді, коли помирають музиканти, а тоді, коли вони є", - зазначив Андрій Капраль, соліст вокальної формації "Піккардійська Терція". Телефоном до розмови доєднався і сам автор пісні "Господи, помилуй нас". "Я сподіваюся, що люди сьогодні для себе відкрили: хто в нас справжній і на сьогоднішній день єдиний ворог, що це буде назавжди, надовго, аж поки щось не зміниться в тій країні, де мешкає оця орда", - відреагував на події сьогодення Тарас Петриненко. У записі взяли участь: Ірина Доля, Олена Корнєєва, співачка Андріана, Вікторія Зяблікова, Андрій Капраль, Павло Табаков, Андрій Князь, Ігор Хомич, Женя Галич, Саша Чемеров, Артур Боссо, Андрій Мільчук, а також Іванна Савченко та Ярослав Антонійчук, які до того є ведучими ТРК "ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ". Посилання на пісню: https://www.youtube.com/watch?v=KEedoqw_h_k (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 29.04.2022 Ну дуже бажані гості завітали нині до офісу старосамбірського радіо "Голос Прикарпаття" (91.4 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+). Чому бажані? Бо після таких візитів станція стаємо технічно сильнішою та крутішою. От і сьогодні Петро Вівчар та Роман Яросевич з компанії "Комплекс-Медіа" трохи пошаманили у студії радіостанції. Радіо "Голос Прикарпаття" дякує хлопцям за постійну допомогу та підтримку. Не тільки технічну, а й моральну (Джерело: Сторінка радіо "Голос Прикарпаття" у соцмережі Facebook).
  • 29.04.2022 Сьогодні, у п'ятницю, 29 квітня, о 14:30 в ефірі радіостанції UA: Українського Радіо - інтерв'ю з новопризначеним суддею Європейського суду з прав людини від України Миколою Гнатовським. Своє перше після обрання інтерв'ю він дав ведучій програми "На часі" - виконавчій продюсерці Радіо Культура Ірині Славінській. З розмови слухачі дізнаються: про процес обрання суддів ЄСПЛ; про контекст роботи ЄСПЛ у воєнних реаліях після початку російського вторгнення в Україну; про те, як війна впливає на правозахист; про те, як зміниться ЄСПЛ та інші правозахисні інституції після воєнного досвіду, який переживає Україна й весь світ; про особисті сподівання та плани щодо роботи суддею ЄСПЛ. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 29.04.2022 Щовівторка, щочетверга та щосуботи увечері на хвилі решетилівського радіо "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) на вас чекає радіоспілкування у форматі "Вінілосховище". Ведучий - голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький. Актуальні новини Полтавщини, українська музика, цікаві та зіркові гості, інтерактиви з патріотичними призами! Підписуйтесь та рекомендуйте YouTube канал радіостанції, будьте в курсі подій, що поруч! Посилання: https://youtube.com/channel/UC72UM3CkzFJHoDe8tXrr9XQ (Джерело: Сторінка радіо "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 29.04.2022 UA: Радіо Культура підготувало добірку українських класичних творів для європейських радіомовників. Уся ця музика у взірцевому виконанні українських музикантів стала доступною світовим радіостанціям завдяки системі обміну контентом між членами Європейської мовної спілки. Так, з 24 лютого українська класика вже прозвучала на хвилях британського радіо BBC, німецьких Deutschlandradio Kultur та NDR, суспільних мовників Швейцарії, Бельгії, Ірландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Швеції, Греції та інших країн. "Одразу після початку російського вторгнення в Україну редакція Радіо Культура почала отримувати чи не щоденні запити від світових радіостанцій. Наші колеги прагнули познайомити свою аудиторію з українською класичною музикою, адже саме культура є найкращим "входом" для знайомства з країною - Україною. Звичайно, наша команда системно щороку готує добірку найкращих записів наших радіоансамблів, тобто художніх колективів Українського Радіо, і пропоновані твори незмінно мають неабиякий попит радіомовників світу. Та цього разу інтерес з боку колег-членів ЄМС був відчутно сильнішим. Тож протягом кількох перших діб після початку російського вторгнення ми зібрали з фондів Українського Радіо добірку української класики від 19 століття до наших днів - від Лисенка, Гулака-Артемовського, Барвінського до Станковича, Сильвестрова, Скорика", - зазначила виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. За словами продюсерки, чимала частина запропонованої музики - це добірка української класики у виконанні художніх колективів Українського Радіо: "Безумовним хітом тут стали записи концертів "Симфонічний Mainstream" Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського Радіо під орудою Володимира Шейка, що відбулися в нашому Будинку звукозапису. Дуже великий успіх мали й наші записи найвідоміших оперних арій та українських солоспівів на сцені Будинку звукозапису у виконанні Людмили Монастирської, котра нині сяє в головних ролях на сцені Metropolitan Opera. Незмінний попит має й сучасна класика - я з радістю побачила, що колеги брали в ротацію наш запис опери Євгена Станковича "Коли цвіте папороть", записи творів Лесі Дичко, добірку фортепіанних концертів Мирослава Скорика тощо. Всі ці твори є окрасою нашого художнього фонду - і команда Радіо Культура відповідально зібрала їх для світової радіоаудиторії". Радіо Культура в щоденній ротації пропонує найбільший в Україні перелік визначних творів класичної музики у виконанні провідних музичних колективів світу. Усі надані радіостанціям-учасницям Європейської мовної спілки записи належать до Фонду Українського Радіо. В запропонованому репертуарі твори світових композиторів, зокрема українська класика - музика Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Левка Колодуба, Лесі Дичко та інших у виконанні провідних українських симфонічних оркестрів, хорів та солістів, зокрема Академічного оркестру Українського Радіо та Академічної хорової капели Українського Радіо. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить синхронно з Українським Радіо. Слухайте UA: Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні: Вінниця - 100.9 МГц, Дніпро - 88.1 МГц, Житомир - 90.6 МГц, Запоріжжя - 87.8 МГц, Івано-Франківськ - 91.0 МГц, Київ - 97.6 МГц, Краматорськ - 91.3 МГц, Кропивницький - 91.8 МГц, Луцьк - 101.9 МГц, Львів - 103.9 МГц, Миколаїв - 100.1 МГц, Полтава - 89.5 МГц, Ужгород - 93.6 МГц, Харків - 91.6 МГц, Херсон - 105.6 МГц, Черкаси - 88.3 МГц, Чернівці - 98.3 МГц, Тернопіль - 94.4 МГц (на деяких частотах мовлення наразі не ведеться через воєнні дії - ред.), а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio. Нагадаємо, Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) - найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема Євробачення, а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі "Дакар" й інших світових подій. Український суспільний мовник - телерадіокомпанія Суспільне Мовлення - є членом організації (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 29.04.2022 Сьогодні у столичному ефірі - старт ще одного нового проекту Олени Вострової про те, як тримати нашу менталочку в строю. Психологічна програма "Зелений Коридор" виходитиме в ефірі столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц і 92.4 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) та Телеканалу Київ (Джерело: Сторінка Олени Вострової у соцмережі Facebook).
  • 29.04.2022 Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль і член Національної ради Олександр Бурмагін беруть участь в онлайн-заході, організованому Офісом Представниці ОБСЄ з питань свободи медіа (ПЗМІ) та Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. Захід на тему "Свобода медіа під час виборів і боротьба з дезінформацією" відбувається у форматі круглого столу. Зростання кількості правових і політичних проєктів у країнах-членах ОБСЄ, спрямованих на забезпечення дотримання принципу неупередженості у діяльності медіа та протидію поширенню фальсифікацій під час виборчих кампаній, вказує на наявність потенційних викликів і широкого поширення загроз, спрямованих на демократичний перебіг виборів. Глобальна безпека в регіоні ґрунтується в тому числі на забезпеченні дотримання свободи слова, що своєю чергою пов'язано і з дотриманням медіа принципів незалежності та плюралізму у своїй діяльності, а також просування і підвищення рівня довіри громадськості до медіа. Під час круглого столу планується обговорити звіти і практики органів влади, в тому числі тих, які відповідають за нагляд і контроль за виборчим процесом, міжнародних організацій і представників громадянського суспільства, зокрема медіа. Ітиметься про забезпечення точності, неупередженості та прозорості агітації шляхом збереження свободи і плюралізму медіа, захисту виборчих прав кандидатів, представлення виборцям різноманітної інформації, яка дозволяє зробити усвідомлений вибір. Круглий стіл має на меті спробувати визначити передовий досвід і представити рекомендації. У заході також беруть участь: Тереза Рібейро, Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа; Ів-Марі Дубле (Франція), заступниця директора фінансового департаменту Національної асамблеї; Бренда Сантамарія (ОАД), керівниця відділу з питань нагляду за виборами департаменту співробітництва та нагляду за виборами Організації американських держав; Михаїл Бенідзе (Грузія), керівник програми "Інформаційна чесність у Грузії"; Гелена Сурчулія Мілоєвич (Сербія), доцент кафедри журналістики і комунікативних досліджень Університету Белграда; Джузеппе Мілаццо (Італія), дослідник і старший медіааналітик Обсерваторії в Павіа, консультант БДІПЛ з питань медіа та виборів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.04.2022 Журналістка "Радіо Свобода" Віра Гирич загинула внаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами Шевченківського району Києва 28 квітня. Про це повідомив її колега Олександр Демченко. "Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку", - написав він. Інформацію про смерть журналістки в коментарі ІМІ підтвердила головна редактора української служби "Радіо Свобода" Інна Кузнєцова. 28 квітня російські війська обстріляли ракетами Київ, внаслідок ворожого обстрілу частково зруйновані нижні поверхи 25-поверхового житлового будинку в Шевченківському районі. Обстріл Києва стався під час візиту генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 29.04.2022 Столична мережева станція "Прямий FM" (Київ-88.4 МГц, Павлоград-91.1 МГц, а також Інтернет мовлення 192k.) опівночі відновила трансляцію марафону телеканалу "Прямий" (із включеннями спільного марафону українських телеканалів "Єдині новини"). На початку кожної години виходить позивний радіостанції "Прямий FM", а також блок соціальної реклами (Власна інформація).
  • 28.04.2022 Столична радіостанція "Classic Radio" офіційно інформує про відновлення онлайн-мовлення: "Classic Radio відновлює онлайн-мовлення! Найкращі українські та світові класичні твори слухайте на сайті www.classicradio.com.ua та в мобільному додатку RadioPlayer. У київському ефірі на частоті 92,4 FM транслюється інформаційний марафон "Єдині Новини". Отримуйте актуальну інформацію в режимі 24/7. Все буде Україна! Онлайн-ефір: https://play.tavr.media/classicradio/. Додаток RadioPlayer: https://radioplayer.ua/app/" (Джерело: Сторінка "Classic Radio" у соцмережі Facebook).
  • 28.04.2022 Представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області вітає борзнянське "Борзна Радіо" (99.2 МГц) із п'ятиріччям. Ось що вона написала на своїй ФБ-сторінці: "КОЛИ РАДІО РЯТУЄ ЖИТТЯ. 5 років В ЕФІРІ! Вітаю з ювілеєм Радіо Борзна. "З нами просиналися, засинали, ховалися в укриттях. Доки інші громади били в дзвони, коли мразота полонила вулички, ми говорили про небезпеку на власній хвилі і попереджали людей", - так про важливіть радіостанції в громаді сказала директор Борзнянського радіо Ірина Плющ на нараді з мовниками. Пишаюся всіма мовниками, хто в тяжкі воєнні дні не полишав своє робоче місце, а цілодобово віддавав себе громадському обов'язку - інформувати людей. Так сталося і в Борзні. На жаль, пані Ірина з 24 лютого залишилася сама, виконувала роль і журналіста, і диктора, і техніка. Каже, що війна вкотре довела на скільки потрібне радіо в громаді! Життєво необхідно! Ціла громада дякувала за інформацію! Шкода, що саме війна дала це зрозуміти і іншим громадам, адже раніше було "не на часі, не має коштів…", однак маю надію ми швидко впровадимо місцеве радіомовлення зараз. До речі, саме Радіо Борзна - серед першопрохідців проекту "Мовлення громад". 28 квітня 5 років тому радіо "Борзнянське районне радіомовлення"/"Борзна фм" долає численні труднощі і таки розпочинає мовлення в громаді. Увесь цей час компанія на чолі з пані Іриною довела, що є показовим ліцензіатом Національної ради. Вони встигають не лише самі розвиватися, спрвіщати громаду прг все, що відбувається, започатковувати свої місцеві проєкти, а ще й лопомагати колегам з іншим областей починати з нуля і паралельно з представником навчають громади! Сьогодні до студії повернувся зі столиці Vlad Milukin і допомагає пані Ірині працювати і розвивати радіо. Дякую і Вам, Владе, що не лишаєте рідне радіо ні в радості, ні в горі! Гарних позитивних новин вам та вдячних глядачів! Мирного неба і перемоги Україні! Так тримати! Ви - молодці!" (Джерело: Сторінка Ірини Сенченко у соцмережі Facebook).
  • 28.04.2022 Сьогодні доступ до інформації та улюбленої музики повинен бути максимально зручним та швидким. Дізнавайтесь найоперативніші та достовірні новини в мобільному застосунку RadioPlayer навіть там, де немає покриття ефірного мовлення: 1. Єдини Новини 24/7 (трьома мовами); 2. UA: Українське радіо; 3. Радіо НВ; 4. Громадське радіо; 5. Київ FM. Встановлюйте мобільний додаток RadioPlayer: 1. Google Play: https://radioplayer.ua/android/ 2. Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/ 3. Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/. RadioPlayer - найзручніший спосіб слухати новини зі смартфона (Джерело: Сторінка роєкту "RadioPlayer" у соцмережі Facebook).
  • 28.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення скасувала ліцензії дванадцяти компаніям. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 квітня. Більшість ліцензій анулюються через те, що компанії мають фінансові проблеми, а також через те, що ці компанії відмовляються від застарілих технологій. "Ці заявки не пов'язані з воєнними діями і подані ще до наступу Росії на Україну", - сказала голова Нацради Ольга Герасим'юк. Лише місцевий мовник із Миколаєва ТОВ "ТРК Сатурн" свою відмову від ліцензії аргументував неможливістю роботи через введення і продовження воєнного стану в Україні. Від ліцензій відмовились чотири радіомовники, три телекомпанії та п'ять провайдерів. Комунальне підприємство "ТРК "Березне"" Березнівської районної ради (позивні "Радіо Березне") з міста Березне Рівенської області припинило своє мовлення. Раніше компанія мовила у відрізках часу загалом 4 год. 20 хв. на добу на частоті 104.0 МГц у с. Кургани і Березнівському районі. Анулювати власні ліцензії вирішили також три проводові радіомовники із Харківської та Київської областей. Заступник голови Нацради Олег Черниш пояснив, що до початку повномасштабної війни Росії проти України регулятор провів кілька конкурсів, на яких місцеві компанії отримали ліцензії на мовлення у FМ-діапазоні. Тож теперішнє анулювання їхніх ліцензій пов'язане саме з переходом на нові технології. Так, Нововодолазька радіокомпанія (позивні "Говорить Нова Водолага"), смт. Нова Водолага Харківської обл., виходила в ефір на першому каналі проводового мовлення загалом 45 хв. на тиждень. Через припинення проводового мовлення компанія вирішила відмовитися від ліцензії. Ліквідовуються ще два підприємства проводового радіомовлення - КП "Редакція районного радіомовлення Бориспільської районної ради" (позивні "Ви слухаєте програму районного радіомовлення"), с. Іванків Київської обл., і Броварська редакція міськрайонного радіомовлення (позивні "Місто моє Бровари"). Перше мовило в м. Борисполі і Бориспільському районі Київської обл. 45 хв. на тиждень, а друге - в м. Броварах і Броварському районі 3 год. 45 хв. на тиждень. ПП "Телекомпанія "Раі"" (логотип "РАІ") клопотала про анулювання ліцензії на мовлення (ефірне місцеве телебачення на 3 ТВК) через нерентабельність здійснення аналогового телевізійного мовлення на території м. Бурштина (міськрада) і Галицького району Івано-Франківської обл. Місцевий мовник із Миколаєва ТОВ "ТРК Сатурн" пояснює свою відмову від ліцензії неможливістю провадити діяльність через введення і продовження воєнного стану в Україні. Компанія транслювала свої передачі 12 годин на добу в м. Миколаєві та Миколаївському, Вітовському і Новоодеському районах. Також припиняє мовлення цифровий телеканал "Новий город телеканал" - ТОВ "Ентерпрайз бізнес солюшнз", м. Київ. Він працював у телемережі МХ-5 на 1 каналі цілодобово в Донецьку та прилеглих районах. Причиною для прохання про анулювання ліцензії стала зміна основного виду діяльності компанії. Припинити діяльність, а відтак і анулювати власні ліцензії провайдера програмної послуги вирішили кілька компаній на території України. Це ВН ТОВ "Лемберг ЛТД", м. Новий Розділ Львівської обл., ДПВКПП фірми "Форос" ТРК "Діагональ - TV", м. Здолбунів Рівненської обл., ТОВ "ТРК "Краяни плюс"", м. Могилів-Подільський Вінницької обл. (послуги надавало в м. Тульчині), ДП ТОВ "Імпульс" "Телерадіокомпанія" "Імпульс ТБ"", м. Київ (багатоканальна телемережа розташована в м. Кам'янець-Подільському Хмельницької обл.), і ТОВ "Мережа Ланет", м. Київ, яка припинила діяльність у м. Володимир-Волинському Волинської обл., містах Червонограді і Соснівці, смт. Гірнику Львівської області (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 28.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила продовжити строк дії ліцензії ТОВ "ТРК "Ритм". Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 28 квітня. Радіостанція мовить на 90.9 МГц у місці рівному. Вона діятиме до 2029 року. Нагадаємо, радіостанція отримала свою ліцензію на ефірне мовлення у березні 2015 року. Мовить у інформаційно-розважальному форматі (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 28.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила не скасовувати попередження ТОВ "ТРК Столиця" з Києва. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 28 квітня. Компанія 8 квітня звернулась про скасування попередження. Однак Нацрада відмовила компанії, оскільки компанія має дві нескасовані санкції "попередження" та "стягнення штрафу". "Ліцензіат, який на момент подачі заяви має дві або більше нескасованих санкцій визначається як системний порушник. Тому ми не можемо задовольнити цю заяву", - сказав член Нацради Максим Онопрієнко. Нагадаємо, ТОВ "ТРК Столиця" отримала санкції 10 грудня 2020 року. В ефірі компанія не транслювала дитячих передач та аудіовізуальних творів, розрахованих на дитячу аудиторію, хоч за ліцензією їх мало бути не менше ніж 10 хв/добу. Також перевірка встановила недотримання Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині необхідного обсягу пісень державною мовою. Згідно із законодавчими нормами їх повинно бути не менше як 35 відсотків загального обсягу пісень на добу, а також 35 відсотків обсягу пісень у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00. Таким чином, регулятор у грудні 2020 року застосував до "Столиці" дві санкції: "оголошення попередження" - за невиконання умов ліцензії і "стягнення штрафу" у розмірі 54 480,00 грн - за порушення мовних квот (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 28.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення обговорила збільшення допомогу українському інформаційному простору з боку ЮНЕСКО. Про це під час засідання регулятора повідомила його голова Ольга Герасим'юк. Напередодні 27 квітня вона мала онлайн зустріч з заступником генерального директора ЮНЕСКО Тауфіком Желассі. "Вони дуже серйозно підтримують незалежність журналістів, свободу слова, безпеку журналістів та підтримку медійників під час війни. Регулятор починає роботу щодо напрацювання меморандуму про співпрацю та про допомогу українським мовникам, які зазнали втрат внаслідок нападу Росії і військових дій в Україні", - сказала вона. ЮНЕСКО надасть конкретну допомогу для відновлення й розширення мовлення в різних регіонах України, зокрема необхідне обладнання для здійснення мовлення і створення контенту. За результатами обговорення ЮНЕСКО і Нацрада домовились про розширення наявних та реалізацію нових проєктів і програм в Україні для підтримки незалежної журналістики і безпеки медійників в умовах російської агресії. Також ЮНЕСКО розгляне можливість передачі Україні контент-програм країн-учасниць організації щодо історичної культурної спадщини, освітніх проєктів світового рівня, а також публіцистичних програм, спрямованих на розвиток і забезпечення свободи слова. Нагадаємо, у квітні Нацрада запустила проєкт Мedia Heart of Ukraine. Це історії про інформаційний спротив України і про те, як українські медійники та провайдери постраждали від російської агресії (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 28.04.2022 Столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Запоріжжя-89.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) офіційно інформує про відновлення мовлення: "Напередодні Міжнародного Дня Джазу, ми повертаємося до ефіру, бо джаз - це музика вільних людей! Київ - 104.6 FM. Запоріжжя - 89.9 FM. А у Львівській області та у Львові до нашої Перемоги на хвилі 105.4 FM буде гордо мовити й надихати Радіо Байрактар. Отже, знову слухайте Radio Jazz в ефірі, на сайті https://www.radiojazz.ua та в мобільному додатку RadioPlayer. Разом переможемо! Україна понад усе!" (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 28.04.2022 28 - 29 квітня в Женеві відбудеться Конференція щодо свободи слова в політичній риториці. У ній візьме участь голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк. Захід організовано за підтримки Ради Європи та Інституту глобальних досліджень Університету Женеви і пройде онлайн. Упродовж двох днів члени парламентів, науковці, експерти Ради Європи та інших організацій, представники громадянського суспільства обговорюватимуть питання важливості політичних висловлювань для демократії та меж такої свободи. Заплановано проведення дискусії щодо того, як далеко можуть зайти потенційні обмеження свободи вираження в політичній риториці, як оцінити і виправдати вплив обмежень свободи на демократичне суспільство. Свобода вираження поглядів охоплює висловлювання, які можуть часом турбувати або навіть шокувати. Чи є якісь певні особливості щодо свободи вираження поглядів політиків чи кандидатів на виборах? Яку роль у цьому контексті відіграє депутатська недоторканність, зобов'язання чи присяга щодо захисту конституційного ладу? Обмеження політичних висловлювань учасники конференції розглядатимуть в контексті таких якищ як мова ворожнечі, заклики до насильства, заперечення злочинів проти людяності, заклики до повалення конституційноло ладу, уславлення злочину. Ітиметься про обмеження, встановлені законом, а також можливі етичні зобов'язання, хороші демократичні практики. У полі зору будуть і питання можливих обмежень свободи вираження поглядів з огляду на явища поширення образ, пропаганди, блюзнірства, закликів до повалення конституційного ладу чи відділення, фейкових новин. Чи є однаковими ці обмеження для обраних і для кандидатів та активістів? До участі в конференції запрошені представники різних європейських інституцій та організацій. Зокрема, зі вступним словом виступлять генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчиновіч-Буріч, Комісар РЄ з прав людини Дуня Міятович, ректор Університету Женеви професор Ів Флюкігер, Президент Швейцарської Конфедерації та виконувач обов'язків міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіс. Серед учасників конференції і керівник Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Христос Гіакумопулос, керівник Департаменту інформаційного суспільства Ради Європи Патрік Пеннінкс, а також представники Європейського суду з прав людини, Венеційської комісії, ПАРЄ, Секретаріату Групи держав проти корупції (GRECO), академічних університетських кіл тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.04.2022 4 радіомовники, 3 телекомпанії і 5 провайдерів програмної послуги звернулися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням анулювати їхні ліцензії. Розглянувши ці клопотання, регулятор на засіданні 28 квітня задовольнив заяви своїх ліцензіатів. Через припинення мовлення відмовилося від ліцензії КП "Телерадіокомпанія "Березне" Березнівської районної ради (позивні "Радіо Березне"), м. Березне Рівненської області. Компанія мовила у відрізках часу загалом 4 год. 20 хв./добу на частоті 104.0 МГц у с. Курганах і Березнівському районі. Анулювати власні ліцензії вирішили і три проводові радіомовники із Харківської та Київської областей. Заступник голови Національної ради Олег Черниш пояснив, що до початку повномасштабної війни регулятор провів кілька конкурсів, на яких місцеві мовники отримали ліцензії на мовлення у FМ-діапазоні. Тож теперішнє анулювання їхніх ліцензій пов'язане саме з переходом на нові технології. Так, Нововодолазька радіокомпанія (позивні "Говорить Нова Водолага"), смт Нова Водолага Харківської обл., виходила в ефір на першому каналі проводового мовлення загалом 45 хв./тиждень. Через припинення проводового мовлення компанія вирішила відмовитися від ліцензії. Ліквідовуються ще два підприємства проводового радіомовлення - КП "Редакція районного радіомовлення Бориспільської районної ради" (позивні "Ви слухаєте програму районного радіомовлення"), с. Іванків Київської обл., і Броварська редакція міськрайонного радіомовлення (позивні "Місто моє Бровари"). Перше мовило в м. Борисполі і Бориспільському районі Київської обл. 45 хв./тиждень, а друге - в м. Броварах і Броварському районі 3 год. 45 хв./тиждень. ПП "Телекомпанія "Раі" (логотип "РАІ") клопотала про анулювання ліцензії на мовлення (ефірне місцеве телебачення на 3 ТВК) через нерентабельність здійснення аналогового телевізійного мовлення на території м. Бурштина (міськрада) і Галицького району Івано-Франківської обл. Місцевий мовник із Миколаєва ТОВ ТРК "ТРК Сатурн" (логотип - стилізоване зображення планети з супутником, прикритої газовим шлейфом, що нагадує літеру "S") пояснює відмову від ліцензії неможливістю провадити діяльність через введення і продовження воєнного стану в Україні. Компанія транслювала свої передачі 12 годин на добу в м. Миколаєві та Миколаївському, Вітовському і Новоодеському районах. Також припиняє мовлення цифровий телеканал "НОВИЙ ГОРОД ТЕЛЕКАНАЛ" - ТОВ "Ентерпрайз бізнес солюшнз", м. Київ. Він працював у телемережі МХ-5 на 1 каналі цілодобово в Донецьку та прилеглих районах. Причиною для прохання про анулювання ліцензії стала зміна основного виду діяльності компанії. Припинити діяльність, а відтак і анулювати власні ліцензії провайдера програмної послуги вирішили кілька компаній на території України. Це - ВН ТОВ "Лемберг ЛТД", м. Новий Розділ Львівської обл., ДПВКПП фірми "Форос" ТРК "Діагональ - TV", м. Здолбунів Рівненської обл., ТОВ "ТРК "Краяни плюс", м. Могилів-Подільський Вінницької обл. (послуги надавало в м. Тульчині), ДП ТОВ "Імпульс" "Телерадіокомпанія" "Імпульс ТБ", м. Київ (багатоканальна телемережа розташована в м. Кам'янець-Подільському Хмельницької обл.), і ТОВ "Мережа Ланет", м. Київ, яка припинила діяльність у м. Володимир-Волинському Волинської обл., містах Червонограді і Соснівці, смт Гірнику Львівської області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.04.2022 Під час засідання 28 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву Львівського комунального підприємства "Львівське радіо" (позивні "Львівське радіо"). Підприємство просить зареєструвати його як суб'єкта інформаційної діяльності. Вивчивши документи компанії, регуляторний орган задовольнив це клопотання. Відповідно до наданих документів радіостанція є студією-виробником зі Львова. Свою діяльність вона провадитиме у сфері телебачення і радіомовлення. Програмною спрямованістю вказано інформаційно-просвітницьку. "Львівське радіо" є відкритим майданчиком комунікації і генерування сучасних урбан-проєктів для об'єднаної територіальної громади Львова. Компанія зосередиться на створенні мультиплатформних подкастів, спрямованих на всебічне інформування львівської громади щодо важливих суспільних питань. Окрім того, вона планує розвивати прогресивні економічні, соціальні, культурно-освітні, навчальні, музичні, спортивні проєкти, а також дитячі та юнацькі програми. Радіопередачі можна буде слухати в прямому ефірі. В.о. директора цієї радіостанції вказано Мирославу Лубкович, а її засновником є Львівська міська рада. Отримати свідоцтво про державну реєстрацію встановленого зразка "Львівське радіо" зможе одразу ж після сплати реєстраційного збору, як вимагає того законодавство (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.04.2022 Столична радіостанція "Classic Radio" відновила власне мовлення мовлення у звичному форматі в мережі Інтернет. Ефір станції можна слухати на сайті https://www.classicradio.com.ua, сайті https://play.tavr.media/classicradio/, або через ваш плейєр за прямими посиланнями http://online.classicradio.com.ua/ClassicRadio_Live.m3u, https://online.classicradio.com.ua/ClassicRadio.m3u та https://online.classicradio.com.ua/ClassicRadio_HD.m3u. Тим часом, на ефірній частоті станції у Києві - 92.4 МГц - наразі здійснюється трансляція спільного марафону українських телеканалів "Єдині новини". Нагадаємо - від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в лютому радіостанція "Classic Radio" транслювала у своєму ефірі спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини", а на початку березня після влучення російської ракети у столичну телевежу і тимчасовий вихід з ладу передавача на частоті 98.0 МГц станція почала транслювати на частоті 92.4 МГц у Києві програми радіостанції "Київ FM" - ці трансляції тривали до сьогоднішнього ранку (Власна інформація).
  • 28.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 квітня розглянула заяву ТОВ "ТРК "Столиця", м. Київ, щодо скасування застосованої раніше санкції "оголошення попередження" і відмовила в її задоволенні. Компанія звернулася до Національної ради із заявою про скасування санкції "оголошення попередження", застосованої рішенням Національної ради від 10.12.2020 № 1541. За результатами перевірки тоді було зафіксовано недотримання умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення та невиконання законодавчих вимог щодо мови пісень. В ефірі компанія не транслювала дитячих передач та аудіовізуальних творів, розрахованих на дитячу аудиторію, хоч за ліцензією їх мало бути не менше ніж 10 хв./добу. Також перевірка встановила недотримання Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині необхідного обсягу пісень державною мовою. Згідно із законодавчими нормами їх повинно бути не менше як 35 відсотків загального обсягу пісень на добу, а також 35 відсотків обсягу пісень у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00. Таким чином, регулятор у грудні 2020 року застосував до "Столиці" дві санкції: "оголошення попередження" - за невиконання умов ліцензії і "стягнення штрафу" у розмірі 54 480,00 грн - за порушення мовних квот. На дату подання заяви (08.04.2022) ці дві санкції не скасовані у визначеному законодавством порядку або відповідними судовими рішеннями. Регулятор згідно з Положенням про скасування санкції… (абзац третій пункту 2 Розділу І) не може скасувати санкції системним порушникам, тобто в тому разі, коли телерадіоорганізація має дві й більше не скасовані санкції. Отже, керуючись вимогами цього регуляторного акта, Національна рада відмовила ТОВ "Телерадіокомпанія "Столиця" у скасуванні санкції "оголошення попередження" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.04.2022 Сьогодні у першій половині дня столична мережева станція "Прямий FM" (Київ-88.4 МГц, Павлоград-91.1 МГц, а також Інтернет мовлення 192k.) призупинила трансляцію у своєму ефірі марафону телеканалу "Прямий". Наразі на хвилях станції лунає спокійна музика українських груп і виконавців, випуски проєкту "Війна за незалежність: хроніка подій російсько-української війни", а також оголошення про День пам'яті - 75-ті роковини примусових депортацій українців з українських етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя (Власна інформація).
  • 28.04.2022 Борзнянська радіостанція "Борзна Радіо" (99.2 МГц) святкує своє п'ятиріччя - вперше позивні цієї станції пролунали в ефірі міста Борзна на Чернігівщині 28-го квітня 2017-го року. Ось що з приводу ювілею пише ФБ-сторінка станції: "Ось і минуло 5 років, як наша рідна хвиля 99.2 FM розпочала свій ефір. Хоч і сумно та тривожно на душі, але всі ми віримо, що зовсім скоро настане довгоочікуваний мир в нашій рідній Україні і РАДІО БОРЗНА повернеться до звичного режиму. Дякуємо всім слухачам за те, що ви протягом 5-ти років разом з нами, незважаючи на події, які відбуваються в нашій державі. РАЗОМ МИ СИЛА. РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО. ВСЕ БУДЕ РАДІО. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА" (Джерело: Сторінка "Борзна Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 27.04.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 28-го квітня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 28-го квітня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2022 Згідно з постановою Верховної Ради України від 17.12.2021 № 1982-ІХ 28 квітня цього року вшановується одна з багатьох пам'ятних і трагічних сторінок історії України - 75-ті роковини примусових депортацій українців з українських етнічних земель Лемківщини, Надсяння, Холмщини та Підляшшя (28.04-12.08.1947). Особливість тоталітарних режимів полягає в тому, що для них не існує поняття цінності людського життя. Долі людей, родин і цілих народів - це лише матеріал для їхніх злочинів проти людства. Примусове вивезення родин на чужі необжиті землі або з метою використання дармової праці в 40-х роках минулого століття стало звичною практикою. Так робили німецькі фашисти, так робила радянська влада, так само чинять і зараз спадкоємці нацистів - рашисти. Операція "Вісла" розпочалася о 4-й годині ранку 28 квітня і тривала до серпня 1947 року. Проводила її спеціальна оперативна група, яка не знала до людей ні жалю, ні співчуття. Тоді було переселено 150 тисяч українців - під дулами автоматів їх змусили залишити рідну землю, свої села і домівки, в яких жили вони і їхні предки упродовж віків. Нині ми з особливим болем згадуємо ці трагічні події, бо і в наші дні мільйони українських людей переживають подібну трагедію депортації. Країна-агресор, що розв'язала і веде в Україні безчесну війну, руйнує цілі міста і примусово виселяє з рідних розбомблених осель тисячі мирних мешканців, переважно жінок і дітей, до далеких північних рубежів рф. Наразі ніхто не знає, скількох дітей забрано від батьків, скільки родин і звідки викрадено й розселено по далеких закутках росії, скільки вбито і замордовано у фільтраційних таборах… У цій війні Україна, крім горя і болю, пізнала ще й ціну справжньої дружби. Польща і її народ сьогодні одні з найвірніших друзів України. Її підтримка у вирішенні політичних питань взаємодії з Європейським Союзом, у постачанні Україні озброєння, її допомога тисячам українських біженців, які змушені були покинути рідну країну через постійні бомбардування та обстріли,- неоціненне тепло і любов надійної сусідки для України. Уроки історії навчають нас ніколи не повторювати помилок, які призводять до горя і образ, а спільні випробування гартують й проявляють справжніх партнерів та друзів. Пам'ятаймо всіх закатованих і знедолених! Ні - депортації українців! Разом - до Перемоги над варваром! Нагадуємо, у дні пам'яті мовники повинні керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412, з урахуванням змін, затверджених рішенням Національної ради від 12.02.2021 № 95 (зареєстроване в Міністерстві юстиції України 21.04.2021 за № 541/36163) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2022 Про збільшення допомоги українському інформаційному простору домовились голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк і заступник генерального директора ЮНЕСКО Тауфік Желассі сьогодні, 27 квітня, під час офіційної онлайн-зустрічі. За результатами обговорення перспектив співпраці заступник гендиректора ЮНЕСКО і голова українського медіарегулятора домовилися про: а) розширення наявних та реалізацію нових проєктів і програм в Україні для підтримки незалежної журналістики і безпеки медійників в умовах російської агресії; б) створення й підписання меморандуму про допомогу українським мовникам, які зазнали втрат внаслідок нападу росії і військових дій в Україні. ЮНЕСКО надасть конкретну допомогу для відновлення й розширення мовлення в різних регіонах України, зокрема необхідне обладнання для здійснення мовлення і створення контенту; в) на пропозицію голови Національної ради ЮНЕСКО розгляне можливість передачі Україні контент-програм країн-учасниць організації щодо історичної культурної спадщини, освітніх проєктів світового рівня, а також публіцистичних програм, спрямованих на розвиток і забезпечення свободи слова. Український регулятор і ЮНЕСКО домовилися про подальшу співпрацю та постійний обмін інформацією між сторонами в режимі 24/7 для розбудови медіапростору в Україні. Зараз до України прикута увага всього світу, тому ЮНЕСКО запрошує українських медійників активно долучатися до всіх форумів організації, доносити правду про події в Україні на світовому рівні і розвивати партнерство. Зокрема, заступник генерального директора ЮНЕСКО запросив до участі в щорічній міжнародній конференції в рамках відзначення Всесвітнього дня свободи преси. Вона відбудеться цьогоріч у травні в Уругваї. Делегація України візьме в ній участь онлайн (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2022 Оце так несподіванка! Постійний слухач ужгородської сателітарної радіостанції "Тиса FM" (Холмець-103.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 192k.) Талапа Василь створив застосунок, аби радіо #ТисаFM було ще ближче до своїх поціновувачів. Сказати, що працівники станції приємно вражені, - це нічого не сказати. Ось, що про свою ініціативу каже сам автор застосунку: "Сідаючи за кермо, завжди вмикаю Тиса FM. Це єдина державна радіохвиля, де постійно лунає якісна музика зі всього світу. Особливо приємно слухати підбірки нової української музики в рубриці "НашSound". Але коли хотів послухати їх у записі, то мене дратувало, що потрібно витрачати час на пошуки через браузери, фейсбуки, телеграми, що дуже не зручно. Маючи невеликий досвід у створенні застосунків, вирішив витратити час, щоби всі поціновувачі якісної музики не витрачали свого. Тож насолоджуйтеся, слухайте найкраще разом з ТисаFM." Поки що послуга доступна для користувачів Android. Завантажуйте застосунок та насолоджуйтеся улюбленими піснями, а також стежте за актуальними регіональними новинами разом з #ТисаFM. Посилання тут https://bit.ly/3vcA1uZ. На радіо "Тиса FM" будуть вдячні, якщо поділитеся цією новиною з друзями (Джерело: Сторінка радіо "Тиса FM" у соцмережі Facebook).
  • 27.04.2022 Сьогодні, 27 квітня спостерігалися технічні перебої у мовленні дніпровської радіостанції "Informator FM" (Дніпро-107.3 МГц та Інтернет-мовлення 128k., Нікополь-99.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.). Проблеми, пов'язані з електричними лініями передачі, усуваються! Колектив станції просить вибачення у слухачів! "Informator FM" з вами на зв'язку завжди! (Джерело: Сторінка радіостанції "Informator FM" у соцмережі Facebook).
  • 27.04.2022 Сьогодні, у середу, 27 квітня, о 20:30 в ефірі радіостанції UA: Українське Радіо - інтерв'ю з Міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком. У часи пандемії COVID-19 лікарі стали народними героями, однак ніхто не очікував, що головні випробування для медиків попереду. Про роботу медичної системи у воєнний час, ситуацію з ліками та про те, куди подівся COVID-19 - слухайте в інтерв'ю міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка журналістці Українського Радіо Олені Григорович. Серед іншого в ефірі порушать такі питання: як готувалась медична система до війни та чи вистачило цієї підготовки для її безперебійної роботи; яких втрат зазнала українська медицина внаслідок бойових дій; як працюють заклади охорони здоров'я на тимчасово окупованих територіях; яка ситуація із забезпеченням ліками, зокрема у прифронтових зонах, чи працює програма "доступні ліки"; чи проводяться зараз планові операції, чи забезпечуються медичні програми для хворих на ВІЛ; як змінилась ситуація із захворюваністю на COVID-19 та з вакцинацією від цієї хвороби. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 27.04.2022 У четвер, 28 квітня, об 11:30 у Медіацентрі "Україна" у Львові відбудеться пресконференція представників Суспільного Мовлення, "Friends Production" та гурту "Kalush Orchestra", які відразу після пресконференції вирушають до Турина. Трансляція відбуватиметься онлайн на сторінках Суспільного Мовлення у соцмережах Фейсбук і Ютуб. Учасники пресконференції розкажуть про підготовку до пісенного конкурсу та заходи, які відбуватимуться впродовж двох тижнів до Євробачення. Уже 10 травня у першому півфіналі гурт "Kalush Orchestra" з піснею "Stefania" виступатиме під номером 6. Зазначимо, що Kalush Orchestra нещодавно повернулися з промотуру до Євробачення-2022. Вони відвідали Ізраїль, Нідерланди, Іспанію та Польщу, де збирали кошти на допомогу Україні. Одразу після повернення в Україну музиканти поїхали в Ірпінь, де дали концерт просто неба. Нагадаємо, Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України у Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2022" в Італії. Цьогоріч у пісенному конкурсі візьмуть участь 40 країн (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 27.04.2022 Серія благодійних музичних "лайвів" "Live for Life" на підтримку ЗСУ на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) продовжується, і вже цієї суботи, 30-го квітня, з 19:00 до 20:00, до проєкту приєднається виконавець та автор пісень, а також володар неймовірного афроголосу - Laud. Вже традиційно у вас є можливість потрапити до студії, однак, "Радіо ПЕРШЕ" одразу попереджає: кількість місць обмежена, а умови прості: написати на радіо у дірект; внести благодійний внесок у розмірі 500 гривень; завітати до студії Радіо Перше і не тільки почути, але й побачити усе наживо. Важливо! Усі кошти отримані з донатів "Радіо ПЕРШЕ" перерахує на потреби ЗСУ. А поки нагадуємо: зустріч відбудеться вже цієї суботи, 30-го квітня, о 19:00. Переможемо (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 27.04.2022 В ефірі "Борзна Радіо" (99.2 МГц) - єдиної радіостанції міста Борзна, що на Чернігівщині - наразі триває ретрансляція спільного марафону радіоканалів Суспільного радіо. А на початку кожної години в ефір виходить студія радіостанції з місцевими новинами і прогнозом погоди. Присутній позивний "Борзнянське радіо" (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.04.2022 Шосткінська радіостанція "ТКС" (102.5 МГц) відновила мовлення. Мовлення станції було відсутнє з 20-го квітня (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.04.2022 Національна асоціація медіа створила три медіахаби для внутрішньо переміщених редакцій чи окремих журналістів у Чернівціях, Тернополі та Івано-Франківську для виготовлення та поширення новин про війну в Україні: телеканал "Канал 402" (Івано-Франківськ) надає хаб на 8 робочих місць; інформаційне агентство "АСС" (Чернівці) - 9 робочих місць; телеканал TV-4 (Тернопіль) - 10 робочих місць. У медіахабах є безоплатний доступ до інтернету, звуко- та відеозаписувальної/монтажної техніки. Таким чином журналісти зможуть продовжувати створювати контент для незалежних українських медіа. Медіахабами можна скористатися з 15 квітня по 15 липня 2022 року. Нагадаємо, журналісти та активісти можуть звернутися для термінової допомоги до Центру прав людини ZMINA (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 27.04.2022 Вони хотіли роз'єднати нас, але об'єднали як ніколи! Тепер ми разом вчимось жити в нових реаліях війни, допомогати один одному. Столична мережева станція "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє проєкт підтримки "Бережи себе". Щодня о 9:35, 11:35, 15:35 та 19:35 ловіть в ефірі корисні поради, як діяти в екстрених ситуаціях, як зберегти своє життя та життя рідних, як отримати грошову допомогу від держави, які курси зараз безкоштовні для українців, як знайти роботу чи допомогти ЗСУ? Ви знайдете відповідь на будь яке питання. Аби перемогти - ми маємо працювати! Бо наш настрій - перемога! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2022 Столична радіостанція "Київ FM" (98.0 МГц і 92.4 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) представляє рубрику "Іскра життя". Щодня в ефірі станції лунають історії людей, які вижили під бомбами, завалами, окупацією, але не втратили віри в Україну і надії на краще (Власна інформація).
  • 27.04.2022 Від минулої ночі столична мережева станція "Прямий FM" (Київ-88.4 МГц, Павлоград-91.1 МГц, а також Інтернет мовлення 192k.) відновила трансляцію спеціального марафону телеканалу "Прямий" (із включеннями спільного марафону українських телеканалів "Єдині новини". На початку кожної години трансляція марафону призупиняється і в ефірі лунає позивний радіостанції, а також соціальна реклама (Власна інформація).
  • 26.04.2022 Радіостанція "Радіо М" розпочала мовлення в місті Запоріжжя. Трансляції здійснюються на частоті 88.8 МГц у Запоріжжі, де вже з 20-го квітня були помічені тести (відкрита несуча). Спостерігається сильне перевантаження звуку, низька якість модуляції. Нагадаємо - дане частотне присвоєння станція отримала на конкурсі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.04.2022 Зустрічайте "Музичний хітомет" на Люкс FM! Слухайте новий та найпатріотичніший хітпарад у спільному ефірі мережевих радіостанцій "Люкс FM" (Київ-103.1 МГц, Антопіль (Рівне)-90.9 МГц, Кривий Ріг-91.6 МГц, Покровськ-92.5 МГц, Полтава-99.5 МГц, Дніпро-100.5 МГц, Хмельницький-101.2 МГц, Чернівці-102.4 МГц, Івано-Франківськ-103.8 МГц, Лозова (Тернопіль)-104.5 МГц, Ужгород-105.2 МГц, Черкаси-106.1 МГц, Луцьк-106.9 МГц, Миколаїв-107.1 МГц, Кропивницький-107.2 МГц, Житомир-107.7 МГц Кременчук-101.7 МГц, Прилуки-102.0 МГц, Запоріжжя-102.2 МГц, Одеса-104.3 МГц, Біла Церква-104.3 МГц, Андріївка (Олександрія)-105.1 МГц, Харків-105.2 МГц, Чернігів-105.4 МГц, Підгорівка (Старобільськ)-106.7 МГц, Сєвєродонецьк-107.1 МГц, Вінниця-107.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.), Радіо Максимум (Київ-94.2 МГц, Лозова (Тернопіль)-88.1 МГц, Луцьк-88.7 МГц, Антопіль (Рівне)-90.0 МГц, Полтава-92.4 МГц, Львів-102.1 МГц, Славське-102.1 МГц, Івано-Франківськ-104.7 МГц, Черкаси-101.0 МГц, Запоріжжя-101.8 МГц, Прилуки-102.8 МГц, Харків-104.0 МГц, Кропивницький-104.2 МГц, Одеса-107.4 МГц, Дніпро-107.7 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+ і Інтернет-мовлення 128k.) та столичного "Radio Nostalgie" 99FM (99.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Щовівторка о 10:00. Щочетверга о 18:00. Щосуботи о 12:00. Ведучі - Женя Фешак і Белла Байрактарівна. Улюблене радіо, ведучі і тематичні треки - порція підтримки, яка тобі зараз потрібна! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM" у соцмережі Facebook).
  • 26.04.2022 Як виявилося, вибух на передавальному центрі у селі Маяк під Григоріополем, що у окупованому Росією молдовському регіоні Придністров'я, не вплинув на роботу передавачів російських пропагандистських радіостанцій, що ведуть мовлення звідти в діапазоні середніх хвиль. Ввечері радіостанції "Радио России" та "Вести FM" відновили мовлення у звичному режимі (Власна інформація).
  • 26.04.2022 В ефір столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц і 92.4 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) поступово повертаються звичні тематичні програми. Зокрема, сьогодні в ефір станції після двомісячної перерви вийшла футбольна програма "Камон, плей!", що була відсутня на хвилях станції від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Програма лунає в ефірі щовівторка з 19:00 до 20:00 (Власна інформація).
  • 26.04.2022 Передавач радіостанції Громадське радіо у Лисичанську вже працює. Слухайте інформаційний марафон на Громадському радіо: на 99.4 МГц у Києві, на 91.4 МГц у Гірнику Донецької області, на 90.9 МГц у Краматорську Донецької області, на 87.7 МГц у Лисичанську Луганської області. А також на сайті: https://hromadske.radio. Та у застосунках: Android cutt.ly/2Aqvauw, iOS cutt.ly/ZAqvgd0. "Громадське радіо" дякує всім тим, хто залишається зі станцією! Віримо в ЗСУ та єднаймося (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 26.04.2022 У вівторок, 26 квітня, о 14:40 на хвилях радіостанції UA: Українське Радіо - інтерв'ю з Надзвичайним і Повноважним послом України у Польщі Андрієм Дещицею. Ведуча Українського Радіо Світлана Мялик говоритиме з паном послом про роботу в умовах російсько-української війни. Зокрема, йтиметься про таке: як живуть та якої допомоги потребують три мільйони українців, які прибули до Польщі після повномасштабного вторгнення росії в Україну; як за останні два місяці змінилися українсько-польські відносини; перспективи політичної та військової співпраці України та Польщі, чи буде дієвим новостворений Альянс України, Великої Британії й Польщі? Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну й перевірену інформацію, можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 26.04.2022 У Запорізькій області, в тимчасово захопленому місти Дніпрорудному, окупанти встановили передавач для трансляції російської пропаганди. Про це повідомили Сили оборони Запорізького краю. "На тимчасово захоплених територіях області загарбники намагаються знищити український інформаційний простір та змінити його на брехливе російське телерадіомовлення. У Дніпрорудному російські злочинці вже встановили цифровий передавач для теле- та радіосигналу, що транслює рашистсько-пропагандитські телеканали та радіо "Маяк"", - йдеться в повідомленні. Крім того, Сили оборони Запорізького краю попереджають, що окупанти розповсюджують на захопленій території неправдиву інформацію через інформаційні бюлетені та телеграм-пабліки. Українські військові закликають місцевих мешканців не підписувати жодних паперів, у тому числі нібито заяв на гуманітарну допомогу, щоб російські війська не використали це для фальсифікації "референдуму". Раніше у ФСБ РФ заявили, що нібито Україна готувалася ліквідувати російського пропагандиста Володимира Соловйова. У СБУ відповіли, що вбивство не планували, а Соловйов може "самотужки захлинутися у "продуктах" власної низькопробної пропагандистської діяльності" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 26.04.2022 У Молдові, на території окупованого російськими військами Придністров'я, внаслідок вибухів зруйновано антени, які ретранслювали російське радіо. Про це повідомила влада самопроголошеної проросійської так званої "Придністровської Молдавської республіки". "Рано-вранці 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району прогриміли два вибухи: перший о 6:40, другий о 7:05. За даними на 9 ранку відомо, що з ладу виведено дві найпотужніші антени: одна - мегаватна, друга - напівмегаватна. Обидві ретранслювали радіо РФ. Ніхто зі співробітників ПРТЦ та місцевих жителів не постраждав", - йдеться в повідомленні. Місцева окупаційна влада уточнює, що радіоцентр було збудовано наприкінці 60-х років, він міг ретранслювати сигнал в США, Близький Схід і Латинську Америку (останнім часом з радіоцентру на середніх хвилях транслювалися: 621 кГц - "Радио 1 Приднестровье", 999 кГц - "Радио России", 1413 кГц - "Вести FM", 1548 кГц - "Трансмировое радио"- ред.). Нагадаємо, російські окупанти викрали обладнання "Радіо Крим.Реалії" - прокуратура розслідує це як воєнний злочин (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 26.04.2022 Столична мережева станція "Прямий FM" (Київ-88.4 МГц, Павлоград-91.1 МГц, а також Інтернет мовлення 192k.) припинила трансляцію марафону телеканалу "Прямий" - з минулої ночі в ефірі станції лунає сучасна українська музика та випуски проєкту "Війна за незалежність: хроніка подій російсько-української війни" (Власна інформація).
  • 25.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує теле- і радіокомпаніям України, що дата 26 квітня 1986 року увійшла в історію новітньої України як День Чорнобильської трагедії. Щороку саме цього дня ми вшановуємо тисячі жертв страшної техногенної катастрофи, спричиненої злочинною недбалістю радянської влади. Ми також згадуємо імена героїв, що пожертвували своїм життям, аби не допустити ще страшніших наслідків вибуху атомного реактора на ЧАЕС. Зовсім недавно ми з новим острахом думали про Чорнобильську атомну електростанцію, бо армія рф, яка розпочала проти України повномасштабну війну, зайшла на територію станції та взяла в заручники увесь її персонал. А під самим укриттям було складено тисячі смертоносних зарядів. Вся Україна вболівала за долю працівників ЧАЕС, які під дулом автоматів мусили й далі стежити за тим, щоб трагедія 86-го року не повторилася знову. Ми не знали, що буде із цими людьми, що буде із Чорнобилем, який так само є небезпечним для всього світу і через 36 років. Також нам невідомо, що буде в Енергодарі чи на інших атомних станціях України, бо тривають постійні бомбардування та обстріли з важкої техніки. Не зважаючи на цю несправедливу, підступну і безпідставну війну, розв'язану рф проти України, ми та увесь світ маємо не допустити, щоб нова атомна трагедія повторилася знову. Ми згадуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей у 1986 році, і віримо в тих, хто захищає нашу країну зараз. Нагадуємо, у дні пам'яті мовники повинні керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412 з урахуванням змін, затверджених рішенням Національної ради № 95 від 12.02.2021 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21.04.2021 р. за № 541/36163) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.04.2022 Команда Суспільного мовника Чернігівщини передала п'ять радіоприймачів для мешканців мікрорайону Бобровиця та села Новоселівка, що на околиці Чернігова. У цих місцях відбувались активні бої - будинки повністю або частково зруйновані, людям доводиться жити серед руїн. Чернігівка Оксана Дегтярьова написала про потреби людей на своїй фейсбук-сторінці, згадавши й радіоприймачі. "Живемо у підвалі, то хоч би радіо слухали", - говорили їй постраждалі місцеві. Побачивши такий допис, команда Українського Радіо "Чернігівська хвиля" вирішила допомогти й за власний кошт придбали приймачі. Оксана Дегтярьова передала їх за призначенням. "З-поміж усього, що потрібно для повсякденного життя, люди так само мають потребу в інформації. Приймачі - це, напевно, найпростіший спосіб отримати інформацію. По-перше, їх не так складно придбати, по-друге - через них дійсно доставляється оперативна інформація, і люди мають можливість дізнатися, що відбувається на Чернігівщині, в Україні та світі", - говорить ведуча Українського Радіо "Чернігівська хвиля" Лілія Духно. Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення. У Чернігівській області - це телеканал UA: ЧЕРНІГІВ та Українське Радіо "Чернігівська хвиля". Слухати Українське Радіо "Чернігівська хвиля" можна на FM-частотах: Чернігів - 98.2 МГц; Ніжин - 92.2 МГц; Варва - 104.4 МГц; Сосниця (Загребелля) - 103.0 МГц; Короп - 101.6 МГц; Новгород-Сіверський - 101.0 МГц; Прилуки - 105.7 МГц; Бахмач - 91.5 МГц; Холми - 106.1 МГц; Мена - 88.1 МГц; Сновськ - 103.8 МГц; Козелець - 88.0 МГц. Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: Суспільне?Новини; фейсбук-сторінці; інстаграм-сторінці; ютуб-каналі філії; телеграм-каналі; вайбер-каналі (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 25.04.2022 Увага! Через активні бойові дії не працює передавач Громадського радіо в Лисичанську (87.7 МГц). На жаль, наразі працюють лише три передавачі станції. Проте інформаційний марафон на Громадському радіо триває. Слухайте "Громадське радіо": на 99.4 МГц у Києві, на 91.4 МГц у Гірнику Донецької області, на 90.9 МГц у Краматорську. А також на сайті: https://hromadske.radio. Та у застосунках: Android cutt.ly/2Aqvauw, iOS cutt.ly/ZAqvgd0. "Громадське радіо" дякує всім тим, хто залишається зі станцією! Віримо в ЗСУ та єднаймося (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 25.04.2022 За повідомленнями відвідувачів форуму порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", столична радіостанція "Radio JAZZ" відновила мовлення також у Запоріжжі, де її програми можна слухати на частоті 89.9 МГц. А ось на львівській частоті станції (105.4 МГц) продовжує мовити "Радіо Байрактар" (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 25.04.2022 У Києві на частоті 93.8 МГц оновився RDS. Наразі на RDS-дисплеї приймачів можна бачити напис BFM 93.8. Останнім часом RDS на цій частоті передавав технічний текст - RDS PS. Нагадаємо - частота 93.8 МГц належить радіостанції "Бізнес Радіо", а після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну на цій частоті транслюється марафон каналів Суспільного радіо (Власна інформація).
  • 25.04.2022 Регіональні новини в ефірі ужгородського радіо "Тиса FM" (Холмець-103.0 МГц) цього тижня заплановано на 12:00, 15:00 та 18:00 у будні дні. Щодо подальшої роботи станція повідомлятиме у своїх соцмережах. Колектив радіо "Тиса FM" дякуємо, що залишаєтеся на його хвилях. 103.0 FM. Нагадаємо, що в інтернеті станція відновила мовлення в музичному форматі з випуском регіональних новин, про які написано вище. Аудіострім: http://radio.ukr.radio:8000/tysafm-mp3 (Джерело: Сторінка радіо "Тиса FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.04.2022 Як війна торкнулася правових питань в Україні? Чи можливо захистити себе в умовах воєнного стану? Як державні установи змінюють свою роботу та як це впливає на нас? Розбиратимуться у новому подкасті Суспільного "На час війни". У першому епізоді Валерія Коломієць - заступниця міністра юстиції з питань європейської інтеграції, пояснює особливості процесів реєстрації шлюбів, розлучень, отримання довідок про народження та смерть в умовах воєнного стану. Слухати тут: https://multilinks.me/nachasv (Джерело: Сторінка UA: Радіо Культура у соцмережі Facebook).
  • 25.04.2022 Сьогодні у першій половині дня у Києві відновилося власне мовлення радіостанції "Radio JAZZ" (104.6 МГц). Наразі в ефірі станції транслюється музика у традиційному для неї форматі. Також мовлення станції відновилося в Інтернеті (Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Тим часом, RDS на частоті 104.6 МГц наразі працює у технічному режимі (Emergency Test). Нагадаємо - "Radio JAZZ" після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну "Radio JAZZ" транслювало спільний марафон українських радіостанцій "Єдині новини". З вечора 23-го березня станція транслювала програми "Радіо Байрактар", яке наразі продовжує мовлення на частоті 98.5 МГц (Власна інформація).
  • 24.04.2022 Кременчуцька радіостанція "Автохвиля" 102.1 FM (102.1 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) щоразу попереджає про повітряну тривогу у Кременчуцькому районі Полтавської області. Станція нагадує слухачам: "Дорогі земляки! Поширите, будь ласка! Це дуже важливо! Ми, радіо Автохвиля 102.1 фм, постійно працюємо, щоб кожен міг вчасно отримати повідомлення про повітряну тривогу! Це дуже важливо для кожного громадянина України і тим більше для жителів Кременчуцького району! Будь ласка, слухайте уважно офіційні повідомлення і в разі тривоги терміново йдіть в укриття! Бережіть себе! Слава Україні!" (Джерело: Сторінка радіостанції "Автохвиля" 102.1 FM у соцмережі Facebook).
  • 24.04.2022 Благодійний концерт гурту Океан Ельзи / Okean Elzy "І все буде добре!". 24 квітня о 21:00 на UA: Українське радіо і UA: Радіо Культура. Розклад FM- i AM-частот по всій Україні, онлайн, апка, супутник тут: http://ukr.radio/maps (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 24.04.2022 В місті Красноград Харківської області днями розпочато мовлення UA: Радіо Промінь. Трансляції здійснюються на частоті 100.4 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння НСТУ отримала на конкурсі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 24.04.2022 Зі Світлим Святом Великодня! Добробуту, Божої благодаті і миру вам усім! Христос воскрес!
  • 23.04.2022 Україна - це держава з величною тисячолітньою історією та самобутньою культурою. Про легендарні постаті, здобутки історії, унікальні традиції та інше в програмі "Що ми маємо знати?" на хвилі бориспільського радіо "Бориспіль FM" (94.9 МГц). Слухайте щодня о 13:00; 17:00 та 19:00. Все буде Україна (Джерело: Сторінка радіо "Бориспіль FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.04.2022 Під час війни зберігаємо не тільки спокій і віру в ЗСУ, але і в наші традиції. До Великодніх свят щогодини слухайте в ефірі львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) про те, як українці святкували Пасху, про обряди та традиції цих світлих днів. …І нехай вони й справді будуть такими! (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 22.04.2022 В ефір UA: Радіо Промінь повертається культова програма "Антологія. Український альбом" до Дня народження Радіо Промінь! В ній ведуча Світлана Берестовська розповідає історії альбомів українських музикантів. У цьому випуску ви почуєте про альбом "Ето" гурту "Мертвий півень": https://bit.ly/3Oyu6YM (Джерело: Сторінка UA: Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 22.04.2022 22 квітня найперша українська музична радіостанція UA: Радіо Промінь святкує свій 57-й день народження. До Дня народження Радіо Промінь спільно з телеканалом UA: ПЕРШИЙ транслюватиме шоу "Сильна доля" - концерт-автопортрет про 12 особистостей музикантів, які знають, що таке сильна доля. Також попри воєнний стан Радіо Промінь повернуло в ефір програми "Музичні новини", "Селекція" та повтор програми "Антологія. Український альбом". Під час війни всі проєкти фокусуються на волонтерській, військовій та музичній діяльності українських музикантів. "Нам важливо підтримувати наших захисників, музикантів та слухачів у ці непрості часи війни, тому ми відновлюємо в ефірі центральні музичні проєкти, а також запускаємо нові і стаємо джерелом свіжих музичних новин, найкращої української музики й позитивних хвиль. Багато музикантів із нашої ротації - на передовій, волонтерять або створюють концерти на підтримку України по всьому світу - і Промінь, який твій на 100 відсотків, першим розповідає про це нашим слухачам", - розказав виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко. Слухайте Радіо Промінь на хвилях у FM-діапазоні: Луцьк - 107.3 МГц, Житомир - 105.6 МГц, Київ - 97.2 МГц, Львів - 102.5 МГц, Миколаїв - 88.8 МГц, Тернопіль - 101.5 МГц, Харків - 100.5 МГц, Ніжин - 102.2 МГц, Кропивницький - 88.7 МГц, Ужгород - 103.0 МГц, Ковель - 103.9 МГц, Суми - 91.3 МГц, Одеса - 88.5 МГц, Івано-Франківськ - 88.8 МГц, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio. Нагадаємо, Радіо Промінь - найперша українська музична радіостанція, була створена 22 квітня 1965 року. Це перша радіостанція, яка запропонувала слухачам долучатися до розмов у прямому ефірі, вела власний музичний хіт-парад та багато іншого (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.04.2022 Медіахолдинг "Люкс" і в тому числі 24 канал та його digital-платформи відновили продаж рекламних можливостей, про що повідомила пресслужба. "Ми втратили практично усі джерела доходів і після деяких вагань звернулися до наших глядачів по допомогу. Але ресурси людей не безмежні. Тож настав час звернутися до українського бізнесу: наші комунікаційні пакети - це не просто реклама, це символічні "долоньки щастя та сили", які дозволять підтримати команду незалежних медіа, їхні сім'ї - тих, хто завжди відстоював інтереси України та українців", - розповів генеральний директор ПрАТ "Телерадіокомпанія Люкс" Роман Андрейко. За його словами, медіахолдинг відкритий до співпраці з усіма компаніями, брендами, агентствами та сейлз-хаусами, незалежно від альянсів та пакетів. Зазначається, що "Люкс" підготував спеціальні рішення в мульмедійних екосистемах, які включають 24 канал, сайти 24tv.ua, zaxid.net, football24.ua, sport24.ua, ютуб-канали, соцмережі месенджери та пул національних радіостанцій (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 22.04.2022 Благодійний фонд "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" та Інститут масової інформації запустили проєкт психологічної підтримки й допомоги для журналістів. Медійникам пропонують отримати безкоштовні консультації з психологами, які мають досвід роботи із наслідками роботи в умовах бойових дій. Щоб отримати допомогу, потрібно надіслати листа з резюме на пошту , у темі вказати "Медіа-грант". В рамках проєкту пропонується отримати до 10 сесій роботи з психологом, також за необхідності можлива подальша підтримка. Донорами проєкту виступила британська благодійна команда ChooseLove (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 22.04.2022 Сьогодні UA: Радіо Промінь святкує свій День народження! 22 квітня 1965 року було підписано наказ про створення з 26 квітня "інформаційно-музичної радіопрограми "Промінь". І хоча цього року не до свят, але на UA: Радіо Промінь точно знають, що вже зовсім скоро ведучі станції знову працюватимуть у рідній студії на Хрещатику 26. На UA: Радіо Промінь люблять та цінують усіх своїх слухачів. Та дякують, що залишаєтесь на улюбленій хвилі. Підтримуємо ЗСУ, слухаємо українську музику на UA: Радіо Промінь та віримо у перемогу (Джерело: Сторінка UA: Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 22.04.2022 Де можна слухати програми львівської мережевої радіостанції "Радіо ПЕРШЕ": 1. На власних частотах - 88.2 МГц у Львові та 89.2 МГц у Бродах Львівської області. 2. На частотах місцевих станцій Львівщини: 100.2 МГц і 101.4 МГц - у Бориславі, Східниці, Трускавці, Дрогобичі, Стебнику, Дрогобицькому і Сколівському районах; 94.6 МГц - на Яворівщині; 99.9 МГц - у Жидачеві; 97.2 МГц - у Турці. 3. На сайті http://www.radiopershe.com. 4. У застосунку RadioPlayer (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 22.04.2022 Сьогодні у Києві було відновлено ефірне мовлення радіостанції "Прямий FM" (88.4 МГц). Наразі на хвилях станції транслюється інформаційний марафон телеканалу "Прямий". Нагадаємо - передавач на частоті 88.4 МГц у Києві було відключено від ранку 20-го квітня (Власна інформація).
  • 21.04.2022 Українським мовникам зможуть продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати, для цього вже розробляється відповідний механізм. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" сказав голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв. "Із медіа дуже складна ситуація. Наприклад, регіональні медіа. Впав рекламний ринок. У нас днями (18 квітня - ред.) була нарада з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Вони запропонували законопроєкт. Я сподіваюсь, що найближчим часом ми розглянемо цей документ. Люди звертаються з проблемою щодо відсутності коштів на продовження ліцензії. Ми хочемо піти назустріч і розробити спільно з Нацрадою механізм, який дозволить продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати. Люди ж працюють. Регіональні медійники взагалі часто працюють без зарплат. Вони просто виконують свій обов'язок, інформуючи людей. Це дуже важливо і цінно", - зазначив Потураєв. Він додав, що також є пропозиція щодо ефіру українських радіостанцій, яка потребує доопрацювання: "Це стосується остаточної деросіїзації українського радіоефіру. Я думаю, що в цих процесах треба буде проаналізувати досвід місцевої влади. І, можливо, зробити відповідні кроки на рівні національного законодавства" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 21.04.2022 У ніч проти 20 квітня під час ракетного обстрілу Миколаєва війська Російської Федерації вдарили по інфраструктурі Миколаївської філії Суспільного. Про це повідомляє керівництво філії. Загиблих та постраждалих немає. Суспільне Миколаїв продовжує працювати та оперативно інформувати про все, що відбувається у місті та області. Нагадаємо, у Миколаєві від обстрілів пошкоджена квартира кореспондентки Суспільного (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 20.04.2022 Сьогодні на хвилях столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц і 92.4 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) і в ефірі телеканалу "Київ" стартував новий проєкт Олени Вострової "ІПСО". Ось що пише про проєкт на своїй сторінці у соцмережі Facebook сама Олена Вострова: "Друзі, відсьогодні стартує мій новий проект #ІПСО на Київ FM та Телеканал Київ. Про методи ведення психологічної війни. Про те, як їх розпізнавати, як на них реагувати, як їм протидіяти і захищати свою психіку. Перший випуск - https://youtu.be/6Iz3m61Ze9I про найстрашніший злочин рф - геноцид і геноцідні зґватування. Разом з психотерапевтом Гридковець Людмила говорили про таке: 1. Геноцид українського народу. Для чого росія нас знищує? 2. Що таке геноцидні зґвалтування? 3. Як врятувати себе від зґвалтування окупантами там, де це можливо? 4. Що робити (як себе поводити, відчувати, як вберегти своє життя, цілісність психіки і гідність), коли уникнути зґвалтування не можливо? 5. Що робити після цього? Як зцілитися і жити повноцінним життям, будувати стосунки, кохати і викохувати дітей? 6. І чи можливо психологічно приготуватися до того, що відкриється нам після перемоги на звільнених територіях?" (Джерело: Сторінка Олени Вострової у соцмережі Facebook).
  • 20.04.2022 Відповідно до повідомлень користувачів форуму порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", радіостанція UA: Українське радіо вже веде мовлення у селі Миропілля Сумського району Сумської області (частота - 101.0 МГц) та селі Нова Слобода Конотопського району Сумської області (частота - 107.2 МГц). Згідно із повідомленням, мовлення було розпочато ще в лютому, тобто - до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Нагадуємо - дані частотні присвоєння НСТУ отримала на конкурсі, що відбувся в листопаді минулого року (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.04.2022 На Сумщині журналісти ТРК "Тростянець" потрапили під окупацію та все одно видавали в ефір "Єдиний марафон" і місцеві новини. Національна рада і далі збирає історії інформаційного спротиву в рамках проєкту "Медійне Серце України". Директорка ТРК "Тростянець" Олена Смілянська опівдні 24 лютого ще брала інтерв'ю в міського голови, а коли поверталася додому, то побачила, що в місті вже стоять російські танки. Окупанти перекрили трасу Харків - Суми, вдерлися в Тростянець, розставили снайперів на залізничному вокзалі та на висотках і почали розстрілювати людей. Усі, хто опинився на вулиці чи намагався виїхати на машинах, були в смертельній небезпеці. Рашисти не зважали - жінка, чоловік, дитина - стріляли у всіх. Наступного дня, 25 лютого, Олена та її син Дмитро, який працює звукорежисером, ще змогли дістатися до телекомпанії. Однак це був їхній останній робочий день на студії. Потім працювали тільки дистанційно, з погребу. До війни тростянецька телерадіокомпанія виробляла історичні, інформаційні, дитячі програми та фільми. Аудиторія телеканалу "TVT" та "Доброго радіо" - 105,4 FM, що входять до телерадіокомпанії - 320 тисяч людей по всій області. В окупації тростянчани увімкнули "Єдиний марафон" та щодня інформували громадян рухомим рядком про місцеві новини. Підпільний інформаційний спротив тривав майже тиждень. Під обстрілами Дмитро забезпечив необхідний інтернет - ставив роутер на підлозі сараю, а ефір видавали з погребу серед консервації. Але четвертого березня рашисти підірвали тростянецьку вежу, трохи пізніше білопільську, сигнал зник. Загарбники виявили підпільне мовлення, інформаційними партизанами зацікавилися окупанти. Знайомі та колеги попередили Олену і Дмитра - їх шукають. Окупанти намагалися вирахувати місцеперебування медійників за допомогою їхніх соцмереж, створили фейкову сторінку Дмитра. Росіяни підігнали до міста пересувні ретранслятори і почали своє мовлення на території Сумщини. Та все ж цього їм було недостатньо. Рашисти хотіли підключити свою апаратуру до українських ресурсів, щоб транслювати московську пропаганду, але клепки не вистачало, як це зробити. Їм був потрібен Дмитро. Окупанти опитували громадян, де можуть ховатися телевізійники. Але місцеві не виказали Олену та Дмитра. Навіть більше, тростянчани не сказали росіянам і де знаходиться студія. Тим часом, бомбардування та обстріли інфраструктури Тростянця тривали. Восьмого березня в будинку Олени зникло світло, не було води й тепла. Рятувала домашня піч - грілися від неї, готували їжу, збирали й розтоплювали сніг, аби мати змогу хоча б умитися. Без електроенергії виходити в ефір було неможливо, тож Олена і Дмитро спробували виїхати з міста. Перша спроба була невдалою, медійники не встигли евакуюватися. В очікуванні нового шансу довелося знову переховуватися. Вдалося скористатися "зеленим коридором" тільки 12 березня. Кілька машин та великий автобус місцевого футбольного клубу виїхали у напрямку Гадяча. Евакуювалася майже сотня тростянчан. Із них лише семеро чоловіків, інші - жінки й діти. Та попри це, коли автобус поїхав, окупанти почала гатити з артилерії. Під обстрілом їхали до Боромлі - до неї було десять кілометрів та п'ять рашистських блокпостів із кадирівцями. Цих десять кілометрів Олена і Дмитро проїхали за 5 годин. На кожному блокпості окупанти зупиняли колону, виводили чоловіків, обшукували та роздягали їх. Окупанти шукали солдатські жетони, татуювання, сліди від зброї. Двох чоловіків вивели з машини, більше їх не бачили. Доля цих пасажирів і досі невідома. Під час кожного обшуку загарбники перевіряли телефони, шукали фотографії та повідомлення. Олена із сином до цього були готові, напередодні видалили всі світлини, що могли їх виказати. Наступній гуманітарній колоні пощастило менше, росіяни зібрали у всіх пасажирів телефони в мішок і спалили. Після Боромлі Олена і Дмитро доїхали до Гадяча, далі до Полтави, а звідти евакуаційним потягом - до Вінниці. Проте за місяць, коли ЗСУ звільнили місто, вони вже повернулися до Тростянця.Наразі Олена Смілянська намагається якнайшвидше відновити роботу телеканалу. Її компанія вціліла, на щастя, всі працівники живі, але виходити в ефір поки не можуть. Рашисти знищили кабель та оптоволоконні комунікації. Телевізійники могли б поновити системи, але в Україні такого кабелю немає. Шукають фідер LCF (сім восьмих дюйму), потрібно 160 метрів. Національна рада звернеться до всіх партнерів, організацій, медіаспільнот, грантодавців, аби допомогти всім телерадіокомпаніям, що постраждали від російського вторгнення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.04.2022 Відповідно до повідомлень користувачів форуму порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", радіостанція UA: Радіо Культура розпочала мовлення в місті Шостка Сумської області. Частота - 105.3 МГц. Якість прийому - відмінна. Наразі в ефірі транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо. Нагадаємо - дане частотне присвоєння НСТУ отримала на конкурсі в листопаді минулого року. В минулому на частоті 105.3 МГц у Шостці працювало "Ретро FM" (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.04.2022 Сьогодні від ранку у Києві вкотре припинилося мовлення радіостанції "Прямий FM". Наразі в ефірі відсутня навіть несуча - передавач відключено. Тим часом, мовлення станції в мережі Інтернет триває (Власна інформація).
  • 19.04.2022 Наша міць, сила духу та незламна жага до свободи - в нашій музиці! Столична мережева станція "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє проєкт "Настрій - перемога". Українська музика, яка запалює бойовий дух і наближає до перемоги! Слухайте щодня в ефірі із Яною Мануйловою. Заряджаємося настроєм разом! Бо наш настрій - перемога! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.04.2022 Столична мережева станція "Прямий FM" (Київ-88.4 МГц, Павлоград-91.1 МГц, а також Інтернет мовлення 192k.) відновлює записи інтерв'ю з гостями в студії. До Олександра Близнюка у програму "Велике інтерв'ю" завітав Олександр Погребиський (Депутат Київської міської ради, боєць 206-го батальону ТРО). Посилання на ефір - https://www.youtube.com/watch?v=Un8ZhGTrsgY. Нагадаємо - до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну записи інтерв'ю з гостями студії станції викладалися на YouTube і транслювалися в її ефірі (Джерело: Сторінка радіо "Прямий FM" у соцмережі Facebook).
  • 19.04.2022 Днями ми повідомляли про початок з 15-го квітня мовлення у Стрию на Львівщині радіостанції "Голос Стрия". Сьогодні член Нацради з ТРМ Максим Онопрієнко на своїй сторінці у соцмережі Facebook розповів деякі подробиці про запуск станції: "Поповнення в інформаційній армії! Дуже важливе мені, фактично рідне - ми запустили радіостанцію в Стрию. Спочатку по суті: до війни Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проводила конкурс на отримання частот серед локальних мовників, де серед інших частоту отримали стрияни - дякую своїм колегам-членам НацРади за підтримку! Потім розпочалась війна. Для запуску мовнику не вистачало передавача. Ми шукали його всією громадою - в результаті пішли на зустріч Комплекс Медіа! Хлопці знайшли передавач і Голос Стрия отримав його на час війни на безоплатній основі. Але знайти передавач - пів справи, його ще треба встановити. В Стрию немає вежі, найвища точка - місцевий млин, але і там не вдалося розмістити. Словом, знайшли іншу точку - стратегічний об'єкт, не деталізуватиму. Там трохи гірше щодо покриття, але витягнули за рахунок потужності передавача, тож вдалося покрити всю ОТГ. А тепер сентименти: я капець, як радий за стриян! Я виріс тут, мені близька вся ця метушня - знайти щось, чого не вистачає для спільної справи, тут спитати, там підстрахувати, тому я включився у цей процес одразу й без вагань. І цей момент, коли врешті, все вдається, все працює - це щось середнє між халабудою у дворі й успішним проєктом світового масштабу! Словом, щасливої медійної дороги, "Голос Стрия"! Дякую всім дотичним! Тарас Шоробура, Галя Пуга-Данильців, Андрій Стасів, Олег Канівець. Зустрічайте на частоті - 90 FM!". Також відзначимо, що, відповідно до відео, яким супроводжує Максим Онопрієнко свій допис, на частоті нової станції також присутній RDS - на дисплеї відображається: GOLOS / STRYIA / STRYI / 90.0 FM / VSE BUDE / UKRAINA (Джерело: Сторінка Максима Онопрієнка у соцмережі Facebook).
  • 19.04.2022 Ужгородське радіо "Тиса FM" (Холмець-103.0 МГц) звертає вашу увагу на зміни в розкладі мовлення. Регіональні новини цього тижня виходять о 12:00, 15:00 та 18:00 у будні дні. Щодо подальшої роботи станція повідомлятиме у своїх соцмережах. "Тиса FM" дякує вам, що залишаєтеся на її хвилях - 103.0 FM. Нагадаємо, що в інтернеті "Тиса FM" відновила мовлення в музичному форматі з випуском регіональних новин, про які згадано вище. Лінк на трансляцію - http://radio.ukr.radio:8000/tysafm-mp3 (Джерело: Сторінка радіо "Тиса FM" у соцмережі Facebook).
  • 19.04.2022 Столична радіостанція "NRJ Україна" ділиться крутою новиною! Разом із @gonivorecords станція запускає онлайн канал сучасної української музики від кращих електронщиків нашої країни. Чи можуть гуцульські мотиви поєднатись з хаус-ґрувом а "Червона рута" звучати в фанк-реміксі? Дізнаєтеся, коли увімкнете Gonivo Live на сайті та в застосунку NRJ Ukraine. Настрій - перемога! (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 19.04.2022 Слухайте на хвилях столичної мережевої станції "Радіо Байрактар" (Київ-98.5 МГц та 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Чернігів-107.2 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 320k.) рубрику "Читаємо наших", в якій лунають цитати з творів відомих українських письменників (Власна інформація).
  • 18.04.2022 Лише вчора львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартувала із першим концертом із серії акустичних концертів "Live for live" разом із Lviv Dance Club та Олександром Чемеровим, а вже сьогодні станція готова поділитись першими результатами. Отож, сумарно за перший лайв станції вдалось зібрати 6950 гривень: 1500 - це донейти за квитки, а 5450 - це пожертви, що надійшли вже безпосередньо під час виступу виконавців. Просто "вау"-результат, тим паче, що ці кошти підуть на купівлю авто для ЗСУ. Вже зовсім незабаром "Радіо ПЕРШЕ" анонсує наступну подію та виконавця, тому слідкуйте за анонсами на сторінках радіостанції. Все буде Україна (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 "Нове з України" - це рубрика в ефірі львівської нлайн-радіостанції "Ми з України" (128k.), яка розповідає про нові українські пісні. Щодня, на 45тій хвилині кожної години з 8:45 до 20:45 включно (Джерело: Сторінка радіо "Ми з України" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Музичний редактор львівської радіостанції "Львівська хвиля" Андрій Великий ділиться своїми рекомендаціями і побажаннями із музикантами, що створюють патріотичні пісні: "Як МУЗред радіостанції хочу подякувати усім виконавцям, які в такий складний час продовжують творити музичний контент. З відповідним переможним настроєм. Хоч часом із сумним присмаком... Радіо Львівська Хвиля ні дня не припиняло мовлення - з першого дня війни у нас щоденний інформаційний марафон і з відповідним патріотичним музичним наповненням. Але все ж маємо прохання. По-перше, побільше мажорності в піснях, а по-друге (і це дуже важливо) уникайте у своїх треках сирен, вибухів та пострілів. Адже це тупо вирубує слухача, а деякі дітки починають істерично плакати. По-третє, все ж варто обійтися без нецензурної лайки. Бо, ми самі починаємо "запікувати" і виходить не завжди влучно і гарно. Ще раз дякую за вашу творчу роботу в такий тривожний час!" (Джерело: Сторінка Андрія Великого у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 До Вашої уваги, за підтримки Grupa ZPR Media для українців, які зараз виїхали до Польщі, організоване постійне мовлення 24/7 радіо ZWami FM - З Вами ФМ - https://zwamifm.pl, Facebook - https://www.facebook.com/zWamiFM/ (Джерело: Сторінка Олександра Антонюка у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Увага! Номер студії столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) змінено. Телефонуйте в ефір (044)-537-21-67. Пишіть у Viber та Telegram, як і раніше: +380-67-006-103-6 (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Радіостанція "Прямий FM" приблизно після 16-ої години відновила звукове мовлення у Києві (88.4 МГц). Інтернет-мовлення станції також відновилося (Власна інформація).
  • 18.04.2022 Слухайте проєкт "Gonivo Live" на сайті та в мобільному застосунку "NRJ Ukraine" (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) на варті інформаційного фронту! Кожного дня ведучі станції розповідають слухачам перевірену інформацію про перебіг російсько-української війни та підбадьорюють українців тематичними музичними композиціями. Слухати Файне радіо FM Галичина можна тут: Львів - 89.7 FM, Луцьк - 89.8 FM, Тернопіль - 102.3 FM, Борислав - 102.9 FM, Броди - 107.5 FM, Радехів - 103.6 FM, Славське - 102.6 FM, Шацьк - 106.7 FM, Червоноград - 103.0 FM, Стрий - 107.9 FM, Старий Самбір - 102.7 FM, Новий Розділ - 107.6 FM, Турка - 105.2 FM, за допомогою безкоштовного застосунку RadioPlayer у своєму смартфоні, на сайті www.galychyna.fm. РАЗОМ до ПЕРЕМОГИ! (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Радіостанція "Радіо Байрактар" просить киян переналаштувати приймачі на нову частоту: "Важлива новина для наших київських слухачів! Відтепер у Києві слухайте Радіо Байрактар на частоті 98,5 FM. Змініть налаштування у своїх приймачах та розкажіть про нову частоту друзям. Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги. FM та онлайн: https://www.radiobayraktar.com.ua. Все буде Україна! (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2022 Сьогодні зранку у Києві відсутнє звукове мовлення радіо "Прямий FM" (88.4 МГц) - передавач транслює відкриту несучу. Також відсутнє Інтернет-мовлення станції (Власна інформація).
  • 17.04.2022 Ось що наразі відбувається в ефірі міста Полтава: 89.5 МГц (UA: Радіо Культура) - транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо; 90.2 МГц - "Армія FM - Військове радіо" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 92.4 МГц ("Максимум FM") - спільний ефір радіостанцій групи "Люкс" та інформація про повітряну тривогу у Полтаві; 96.2 МГц - "Легке та спокійне радіо Relax" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 98.7 - Україномовне радіо "Країна FM" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 99.5 МГц ("Радіо Люкс FM") - спільний ефір радіостанцій групи "Люкс" та інформація про повітряну тривогу у Полтаві; 100.0 МГц (UA: Радіо Промінь) - транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо; 100.6 - Dance radio "KISS FM" - - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 101.3 МГц (Стильне радіо "Перець FM") - мовлення не ведеться, передавач вимкнено; 101.8 МГц (UA: Українське Радіо) - транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо; 102.3 МГц - Національна мережа "ХIT FM" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 102.7 МГц ("Power FM") - транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо; 103.4 МГц - "Радіо НВ" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 103.8 МГц ("Наше Радіо") - транслюється спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини"; 104.5 МГц ("Русское Радио Україна") - транслюються програми радіостанції "Радіо Байрактар"; 105.0 МГц ("Радіо Шансон") - транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо; 105.8 МГц ("Мелодія FM") - транслюється спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини"; 106.8 МГц - Радіо "106.8FM" представляє програми "NRJ Україна" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану; 107.2 МГц ("Радіо П'ятниця") - транслюються програми "Радіо Українських Доріг"; 107.8 МГц - "Радіо РОКС - Україна" - працює у звичному режимі з урахуванням особливостей воєнного стану. На частоті 99.1 МГц, яку виграла на конкурсі радіостанція DJFM, мовлення ще не розпочиналося (Джерело: Інформацію надав Олександр Голтвян).
  • 17.04.2022 Львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) переходить на інший рівень. 53-ій день колектив станції працює в умовах нової хвилі війни Росії проти України. Більше як місяць взагалі цілодобово. На станції неймовірно вдячні слухачам за відгуки про важливість марафону, який веде "Радіо ПЕРШЕ". Водночас колектив станції дуже хоче потішити вас й цікавими оновленнями ефіру. Тому: 1. Відсьогодні щонеділі о 19:00 на 88.2 ФМ вас чекають живі акустичні концерти відомих виконавців з нашої студії "LiVe for LiFe" на підтримку ЗСУ ріж пильним супроводом Анатолія Козака та Каріни Дмитраш; 2. Щодня нова рубрика "Пісні змін" з Каріною Дмитраш, яка розповідатиме про треки, які змінили світ; 3. Спецпроєкт "Емоції війни" з Ольгою Телипською та Володимиром Станчишиним. Вони вас точно заспокоюють; 4. Оновлений "Мовний патруль" з Лілією Криницькою. Там буде і про "Добрий вечір, ми з України" і про "чорнобаїти"; 5. Програма "Наші" з Дарією Бурою про найвідоміших українців всіх часів і народів; 6. Глибоко весняна і жіноча рубрика "Ти знаєш, що ти є жінка" - поезія Ілони Ельтек; 7. Нове п'ятничне розмовне нічне шоу на трьох із Станіславом Безушком, Анатолієм Козаком та Ростиком Ваврівим. І… звичайно традиційні найоперативніші та найдостовірніші новини від Анастасії Мельник, Вікторії Мисак та Ірини Мартинюк, а також найкраща оновлена до сучасних реалій музика від Тетяни Чиж. Яку хвилю вмикати - знаєте. Шукайте "Радіо ПЕРШЕ" також у застосунку Radioplayer, на сайті www.radiopershe.com та на інших платформах. Про оновлення радіоефіру працівники станції розповіли і на телеканалі Перший Західний. Шукайте розмову ось тут https://youtu.be/ZJZ2BM2zEnc і до зустрічі на Радіо ПЕРШЕ. ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ! Слава Україні! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 17.04.2022 Саня Димов підготував для столичної мережевої станції "Радіо Українських Доріг" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) добірку нових випусків програми "Двіж до перемоги". Ось що він пише про це на своїй сторінці у ФБ: "Сьогодні записав серію нових програм ДВІЖ ДО ПЕРЕМОГИ, який ви можите слухати на хвилях Радіо Українських Доріг кожного дня о 07:15, 15:15, 19:15, 22:15! Готові програми ви можете послухати у моєму тг-каналі ГЕТЬ FM та SoundCloud і YouTube, шукайте посилання https://linktr.ee/sanyadymov. Усі дороги ведуть до перемоги!" (Джерело: Сторінка Сані Димова у соцмережі Facebook).
  • 17.04.2022 Столична радіостанція "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) офіційно інформує про повернення в ефір: "Друзі, сьогодні раді повідомити вам, що Джем ФМ знову в ефірі! Ми дуже скучили! І сьогодні ми повертаємось, щоб бути поряд у найскладніші часи. Ми повертаємось, щоб укріпити ваш бойовий дух і оптимістичний настрій задля нашої спільної перемоги! Ми повертаємось, щоб русскій ваєнний карабль не забув свій курс! Слухайте в ефірі своє, рідне, українське, але не обійшлося і без невеликої допомоги від наших західних партнерів. Тримаймо стрій! Ми в ефірі у Києві на 95.6FM, онлайн на сайті jamfm.com.ua та у офіційних додатках Джем ФМ. Територія нашої свободи" (Джерело: Сторінка радіо "Джем FM" у соцмережі Facebook).
  • 17.04.2022 Радіостанція "Радіо Байрактар" офіційно повідомляє у своєму ефірі про перехід у Києві на частоту 98.5 МГц. В оголошеннях, що лунають на хвилі станції, повідомляється про те, що відтепер саме ця частота стане офіційною пропискою станції у столичному ефірі. Нагадаємо - в більшості регіонів України "Радіо Байрактар" веде мовлення на колишніх частотах мережі "Русское Радио Україна". Частота 98.5 МГц також належала до цієї мережі, однак, через технічні проблеми, викликані влучанням у київську телерадіовежу російської ракети, протягом тривалого часу "Радіо Байрактар" не могла на ній мовити, тому трансляції було розпочато на частоті "Radio Jazz" (104.6 МГц). Наразі мовлення "Радіо Байрактар" у Києві поки триває на обох частотах - 98.5 МГц та 104.6 МГц (Власна інформація).
  • 16.04.2022 В місті Стрий Львівської області вчора, 15-го квітня, приблизно о 17:30 розпочала ефірне мовлення місцева радіостанція "Голос Стрия". Трансляції здійснюються на частоті 90.0 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння КП "Стрийське міське радіомовлення "Голос Стрия" отримало на конкурсі в листопаді минулого року. Перед цим станція вже вела протягом певного часу мовлення в мережі Інтернет (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.04.2022 Столична радіостанція "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) сьогодні ввечері відновила самостійне мовлення. Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, у плейлисті - рок-композиції від українських та західних груп і виконавців. Композицій російських виконавців не помічено, однак, трапляються російськомовні композиції українських виконавців. Також в ефірі присутні деякі рубрики - зокрема, "Джем рекомендує". RDS на частоті - Jam FM. Онлайн-мовлення станції також відновлено. Нагадаємо - до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в ефірі радіостанції транслювалися рок-композиції українських та російських груп і виконавців. З кінця лютого станція транслювала спільний марафон каналів Суспільного радіо. Тим часом, "сестринський" проєкт радіостанції - "Джем Інший", що працює виключно в Інтернеті, - продовжує транслювати марафон (Власна інформація).
  • 16.04.2022 "На часі. Культура" - новий проєкт Суспільного радіо слухайте щосуботи та щонеділі в ефірі UA: Радіо Культура та UA: Українське радіо о 20:00. Ведучі Ірина Славінська та Олена Гусейнова. Цей проєкт про актуальні новини культури, які є доречними у воєнному контексті. Тож цілком закономірно лейтмотивом кожної такої передачі буде тема культури в умовах війни. У кожному випуску обговорюватимуться актуальні новини культури. Також щовихідних у програмі "На часі. Культура" відбуватиметься прем'єра нових серій документального радіосеріалу Неллі Даниленко, котра досліджує життя митців, які тримають культурний фронт у себе вдома, поки триває війна (Джерело: Сторінка UA: Радіо Культура у соцмережі Facebook).
  • 16.04.2022 На хвилях радіостанції UA: Українське радіо стартувала авторська програма Володимира Носкова "Сили добра". Ведучий спілкується з людьми з різних куточків України, які допомагають українській армії. Про задум програми інтернет-виданню "Детектор медіа" розповів Володимир Носков. ""Сили добра", мені здається, це якнайвлучніше звернення до людей, котрі, не чекаючи чиєїсь підказки, наказу чи дозволу, беруть і допомогають вирішувати найскладніші проблеми і задачі. Якщо у нашій країні мужній армії не менш міцне плече підставляють "Сили добра", тобто батальйон, що складається з волонтерів, підприємців, інженерів, ITшників, лікарів, митців, спортсменів, значить ми зможемо подалати Російське терористичне військо. У згуртованості сила. Кожну програму я завершую словами "Перемога здобувається спільними зусиллями", - розповів ведучий. Володимир Носков каже, що його завдання вислухати людей, розпитати їх про внутрішні переживання війни, про те, як вони долають тривогу і як акумулюють свої сили в конкретній справі. "Наприкінці невеличкого інтерв'ю обов'язково герой говорить про майбутнє і якою хоче бачити Україну в майбутньому, яке місце в цьому майбутньому хотів би мати. Тож "Сили добра" - це відповідь усьому злому, що накопичилося за час війни. Люди обов'язково мають вірити в краще. Я радий, що в пошуку неймовірно-зворушливих історій про простих українців долучаються дописувачі в фейсбуці, незнайомі люди і колеги", - ділиться автор програми. У перших випусках програми інженер Павло Мех розповів, як проводив інтернет до бомбосховищ, семирічна Варя Славинська поділилася, як протягом 5 годин продавала квіти аби зібрати необхідні 10 тисяч грн на бронежилет, черкаські вчителі поділилися рецептом "Курки по бандерівськи" і закликали ділитися продуктами. Ведучий запрошує писати про своїх сусідів, земляків, друзів, приятелів і колег, котрі конкретними справами, ініціативами, проєктами допомогають Збройним силам України та владі наближати перемогу. Його Е-мейл : . Нагадаємо, незрячий журналіст Володимир Носков створив серію міжпрограмок, в яких зібрав поради для людей з інвалідністю в умовах війни та для людей, які їх оточують (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 16.04.2022 Російські окупанти викрали обладнання "Радіо Крим.Реалії", про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури. Правоохоронці розпочали провадження за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). За даними слідства, під час вторгнення на територію Херсонщини біля КПВВ "Чонгар" росіяни знеструмили передачу мовника "Радіо Крим.Реалії" та пограбували приміщення, в якому знаходилось обладнання. Один із передавачів ймовірно вивезли на територію тимчасово окупованого Криму. Повідомляється також, що російські окупанти запустили пропагандистський телепроєкт "Херсон 24" на каналі "Крым 24", що мовить з окупованого Росією півострова (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 16.04.2022 Відпустки за власний рахунок, випуски новин замість ранкових розважальних шоу, трансляції марафону "Єдині новини" замість власного мовлення, втрата рекламодавців, звуки сирен повітряної тривоги у прямому ефірі, - з усім цим довелося стикнутися українським радіостанціям у час війни. З деякими зі змін можна змиритися, проте, наприклад, через втрату рекламних надходжень та власного мовлення окремі локальні радіо можуть опинитися на межі закриття. Як радіостанції розв'язують проблеми воєнного часу та чи повертають в ефір рекламні блоки? Інтернет-видання "Детектор медіа" поспілкувалося з представниками кількох локальних радіостанцій та з'ясувало це. 1. "Радіо 10" - місцева радіостанція, яка мовить на Буковині та має частоти у Чернівцях, Вижниці та Сторожинці. За словами програмного директора радіостанції Віталія Ковальського, зранку 24 лютого ведучі планували провести звичний ранково-розважальний ефір із розповідями про місцевих рагулів, шоубізнес та події з життя краю. "Проте зустрівшись у студії з моїм колегою поглядами, ми зрозуміли, що всі розваги втратили сенс. Війна. Зрештою, ефір пролетів дуже швидко й був насичений повідомленнями зі столиці. Час від часу ми намагалися попереджати про затори в Чернівцях, особливо біля АЗС та по напрямку до кордону", - розповідає Віталій Ковальський. Пізніше радіо отримало пропозицію від представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення транслювати в ефірі спільний марафон "Єдині новини". "Ми погодилися на пропозицію, адже важливо було втримати всю аудиторію в інформаційному тонусі. Тим паче, масові прохання клієнтів зняти рекламу з ефіру розв'язали нам руки, - каже Віталій Ковальський. - Так ми мовили кілька днів, а потім вирішили відмовитися від постійного мовлення з Києва на користь місцевих включень. Однак спільний марафон все одно домінував в ефірі. Ще за два тижні ми вирішили повернутися на власне мовлення, залишивши лише кілька включень "Єдиних новин" по 10 хвилин о 8-й, 9-й, 13-й, 17-й, 18-й годинах". За словами Віталія Ковальського, згодом представники бізнесу, які були постійними клієнтами радіо, повідомили, що чекали, коли в ефірі радіостанції знову звучатиме музика. "Під музику легше говорити про смачну їжу, яку пропонує кафе, ніж під постріли танків. Наразі можемо похизуватися двома рекламними блоками щогодини і кількома спонсорськими проєктами, які до нас повернулися, проте в адаптованому під сьогоднішні реалії форматі, - розповідає Віталій. - Зізнаюся, що є певний дисонанс, коли в ефірі лунає реклама дитячого розважального центру, а в тебе перед очима страшні цифри кількості загиблих дітей у Києві, Чернігові, Сумах, Харкові, Маріуполі. І ти, зціпивши зуби, розумієш, що така в нас робота і люди, які перебувають у тилу, повинні працювати, щоб економіка країни функціонувала". Програмний директор радіо додає, що поки що вдалося зберегти колектив радіостанції, однак зарплата працівників знизилася. "Трішки, але всім. У країні війна і всі все розуміють. Нікого не виганяємо, бо чорна смуга не вічна, а хороших людей потім зібрати складно. Разом ми сильні, - каже Віталій Ковальський. - Працюємо над тим, аби повернути в ефір більше реклами". Локальна радіостанція "Закарпаття FM" із 25 лютого долучилася до трансляції "Українського радіо" й відмовилася від власного мовлення. "У прямому ефірі йшли регіональні новини. Так тривало весь місяць. Від початку квітня в ефірі радіо звучить власний плейлист, - розповідає ведуча "Закарпаття FM" Яна Шершун. - Щогодини в прямому ефірі з'являються новини - регіональні, всеукраїнські та світові. Розважальні ефіри поки що не на часі. Я, як ведуча ранкового інформаційно-розважального ефіру, - у відпустці за власний рахунок. Всі чекаємо завершення війни - тоді можна буде говорити про такий контент". За словами Яни, радіостанція не шукає варіантів залучення додаткових грошей, а намагається впоратися із ситуацією власними силами. Чернівецька радіостанція "Блиск FM" зараз транслює всеукраїнський марафон близько 80% ефіру, решта - щогодинні блоки місцевих новин і 3-4 пісні українською мовою. Як повідомили "Детектору медіа" в редакції "Блиску", реклами в ефірі радіо зараз немає. Програмний директор "Львівської хвилі" Влодко Лучишин розповів "Детектору медіа", що в перші дні війни радіостанція переформатувала мовлення так, щоби воно було максимально корисним для слухачів. "Ми намагалися доносити до аудиторії якомога більше інформації. Оскільки у нас немає ресурсу на цілодобовий марафон, вночі ми вмикаємо "Єдині новини", а впродовж дня працюємо своїми силами, - розповідає Влодко Лучишин. - Перші тижні ми пускали в ефір практично лише новини, пізніше з'явилася музика. Зокрема, багато патріотичної музики. Також зараз, крім інформаційних програм, у нас виходять інтерв'ю, аналітичні розмови. Зараз до Львова приїхало чимало відомих людей, і ми маємо можливість долучати їх до наших ефірів. Проте у всіх розмовах робимо акцент на війні. Наприклад, говоримо про проблеми переселенців у Львові чи українських біженців в інших країнах". За словами програмного директора, через війну з ефіру спершу зникла вся реклама, відповідно - погіршився фінансовий стан радіостанції. "В кінці лютого і на початку березня реклами не було взагалі. Але ми підготували програму підтримки бізнесу, знизили ціни, й у нас з'явилися нові клієнти. А наші постійні партнери - представники соціально відповідального бізнесу, їм не треба було пояснювати, чому їхні гроші потрібні нам. Вони самі розуміли, що ця підтримка потрібна для того, що ми могли існувати далі", - розповідає Влодко Лучишин. Він додає, що всі ведучі були готові працювати навіть на волонтерських засадах, адже розуміли, що це зараз потрібно їхнім слухачам. "У другій половині березня вже почала з'являтися реклама, на квітень у нас її навіть трохи побільшало. Звісно, не стільки, як було до війни. Тим не менше, надходження від реклами є, - каже програмний директор. - Фінансові проблеми є, але ми намагаємося їх вирішувати. Подали заявку на отримання гранту від IREX. Шукаємо різні способи фінансування, щоби залишатися на плаву". Скорочень штату на "Львівській хвилі" за місяць війни не було, проте кілька співробітників пішли у відпустку за власний рахунок. Директор вінницької радіостанції "Місто над Бугом" Ігор Голуб каже, що в перший день війни команда медіа блискавично перейшла у формат мовлення воєнного часу. "Ми відразу завершили всі розважальні та рекламні проєкти, залишилися лише новинні, які були найбільш потрібними в той час. Наша робота змінилися, і ми вже не те радіо, що було до війни, - каже Олег Голуб. - Зараз ми транслюємо в ефірі спільний марафон "Єдині новини" й між тим - власні новинні випуски, які готують наші журналісти. Також випускаємо в ефір тематичні програми - інтерв'ю на тему війни. Із військовими, політологами, чиновниками, які розповідають, як діяти в тих чи інших ситуаціях. Розважального контенту зараз немає зовсім". За словами Ігоря Голуба, втрата реклами вплинула на фінансовий стан радіо, але оскільки радіостанція має муніципальну підтримку, співробітникам нараховують зарплати. "У нас п'ятеро людей виїхали за кордон, але більшість залишилися на місцях і активно працюють, попри те, що зарплати зменшилися, - каже Ігор Голуб. - Ми плануємо повернути рекламу найближчим часом. Без неї неможливо працювати, адже якщо її не буде в ефірі, зарплати падатимуть і далі. Реклама - це додатковий заробіток, для журналіста це важливо. Шукаємо і гранти, але ними не так просто зайнятися у воєнний час". Директор івано-франківської радіостанції "Західний полюс" Володимир Фомін каже, що їхнє радіо, як і інші, на початку війни перестало транслювати розважальний контент. "В ефірі залишилися новини, які ми транслювали кожні двадцять хвилин, і українська музика. Марафон "Єдині новини" ми не транслювали, - розповів Володимир Фомічов. - Спершу з ефіру зникли всі рекламні блоки. Від початку квітня ми повернули один рекламний блок". За словами Володимира Фомічова, гроші в радіостанції на початок березня були. "Ми заощадили гроші від реклами в кінці року. Тому поки виплатили людям всі зарплати. Ми нікого не звільняли, але троє наших людей виїхали за кордон, вони написали заяви на відпустку. Ще п'ятьох - мобілізували, - каже Володимир Фомічов. - Оскільки рекламних надходжень зараз мало, ми намагаємося отримувати гранти. Зараз на базі нашого радіо працює хаб для журналістів із тих міст, де тривають бойові дії. Ми надаємо їм робоче місце, вони від нас працюють для своїх видань". Він додає, що на період війни, щоби радіо було простіше працювати, комунальні компанії пішли назустріч і, зокрема, за електроенергію радіо сплачує лише 20% від суми нарахування, а інші 80% заплатить після війни. "Також нам на період війни знизили ціну на оренду приміщення. Поки працюємо так, а далі буде видно", - розповів Фомічов (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 16.04.2022 "Радіо-М" можна назвати стратегічним українським радіо. Вони мовлять у Краматорську, Покровську, Гірнику. Їх програми можна почути на окупованих територіях, навіть у Донецьку. Про це знають рашисти і намагаються знищити українське радіо. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення продовжує збирати історії інформаційного спротиву українських мовників у рамках проєкту "Медійне серце України". Для "Радіо М" війна почалася 8 років тому і всі жахи окупації вони пережили у 2014-му. Цей досвід дав змогу їм зберегти мовлення та життя людей цього разу. У 2014 році радіостанція працювала в регіоні вже рік. Про неї знали, її слухали. Коли до міста увійшли терористи так званої "ДНР", українські медіа відразу опинилися під прицілом російських найманців. Окупанти цілеспрямовано шукали все, що пов'язано зі ЗМІ. Знаючи це, працівники радіо намагалися евакуювати техніку, вже склали її в коробки. У цей час "днрівці" увірвалися до приміщення "Радіо-М" та скрутили персонал. "Уся ваша апаратура піде на потреби "республіки", ви працюєте на НАТО", - заявили загарбники і почали виносити апаратуру. Окрім техніки, рашисти викрали випускового редактора Руслана. Його утримували в полоні, допитували щодня, шукали зв'язок із американцями. Після тижня допитів все ж відпустили. Окупанти, керуючись російською брехнею, руйнували все українське, шукали примарні бази НАТО. Тоді, 2014-го, радійники ризикували життям щодня. Загарбники лютували у Слов'янську. Будинок Едуарда Куриленка - директора радіостанції, рашисти обстріляли двічі з гаубиці й танка. А далі - вбили двох братів Едуарда, залишивши сиротами одинадцять їхніх дітей. Підступність російських окупантів - цинічна. Рашисти викрали родичів директора "Радіо-М" прямо із церкви. Знущалися та били їх кілька днів, потім посадили в машину і наказали їхати. Як тільки автівка поїхала, розстріляли всіх. Смерть братів росіяни приховували ще декілька днів і вимагали гроші у родичів. "Рашисти бояться правди, як вогню та живуть пропагандою", - каже Едуард Куриленко. Загарбники не тільки трощили апаратуру українців, їм важливо було налаштувати мовлення своєї пропаганди, вежі для трансляції сигналу вони вважають військовою інфраструктурою. Запеклі бої відбувалися за вежу на горі Карачун. Спочатку рашисти захопили її та запустили своє пропагандистське мовлення, українські війська вежу відбили, і тоді росіяни ракетними ударами повністю знищили об'єкт. Після звільнення Слов'янська "Радіо-М" відновило мовлення за місяць. Для трансляції потрібна була висока будівля, адже вежа була знищена. Слов'янські медійники знайшли вихід - почали мовити з водонапірної башти. Далі радійникам допомогло Міністерство оборони України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, американські партнери. Спочатку мовлення розширилося до міста Щастя, а тепер "Радіо-М" слухають у Кременчуці, Одесі, Чернівцях. 24 лютого війна знову повернулася в регіон, але мовник був готовий до цього. Навчена військовим досвідом, слов'янська радіостанція евакуювала персонал та перенесла у безпечне місце необхідну апаратуру. І зараз виходить в ефір із різних міст України, часто з підвалів та укриттів. З початку повномасштабного вторгнення росіян радійники працюють під обстрілами разом із працівниками Концерну РРТ, відновлюють вежі після авіаударів російських окупантів. І нині продовжують інформаційний спротив. "Радіо-М" можна почути на таких хвилях: м. Кременчук, Полтавська область - 97.9 МГц; м. Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Лиман Донецька область - 87.5 МГц; м. Мар'їнка, Донецька обл. - 89.8 МГц; м. Покровськ, Донецька обл. - 103.7 МГц; м. Щастя, Луганська обл. - 102.3 МГц; м. Одеса та область - 68.36 МГц; смт. Миколаївка, Одеська обл. - 101.7 МГц; м. Гірник, Донецька обл. - 105.5 МГц (список частот - станом на час до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, наразі деякі з передавачів не працюють - ред.). "Радіо-М" мовить 24 години на добу, 8 із них - власній продукт. Контент - інформаційно-просвітницький. Слухати та дивитися ефіри "Радіо-М" можна на його сторінках у Фейсбук і Ютуб: https://www.facebook.com/radiom.ua, https://www.youtube.com/c/RadioMua. Наразі мовник запускається у Запоріжжі, розвиває соцмережі, створює додаток, шукає допомоги в закордонних партнерів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.04.2022 Оновленому "Радіо РОКС - Україна" 13 років! Опівночі 16 квітня 2009 року в Києві на частоті 103,6 FM залунала пісня Роберта Планта Heaven Knows. Так почалося мовлення Radio ROKS. Long Live Rock 'n' Roll! Україні - Слава! Ворогам - смерть (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 16.04.2022 Сьогодні у першій половині дня у Києві на частоті 98.5 МГц відновлено звукове мовлення радіостанції "Радіо Байрактар". RDS на цій частоті наразі відсутній. Тим часом, мовлення "Радіо Байрактар" у Києві на частоті 104.6 МГц також триває (Власна інформація).
  • 15.04.2022 Кременчуцькі радіостанції "Автохвиля" 102.1 FM (102.1 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) та "106 FM - NRJ" (106.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) запускають новий спільний проєкт! Станції підготували для вас програму "Година з психологом", у якій можна почути думки кваліфікованих психологів і задати питання, які вас хвилюють. Прем'єри випусків: ВТ та ЧТ о 13:00. Повтори програми: СР та ПТ о 19:00. Тримаймо ноги в теплі, а кукуху на місці! Все буде Україна! (Джерело: Сторінка радіостанції "Автохвиля" 102.1 FM у соцмережі Facebook).
  • 15.04.2022 Кременчуцькі радіостанції "Автохвиля" 102.1 FM (102.1 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) та "106 FM - NRJ" (106.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) представляють новий спільний проєкт. Станції запускають "Спільний фронт", де щодня розповідатимуть вам про різне волонтерство та наближатимуть перемогу України! На станції хочуть, аби кожен пам'ятав, що усе, що він робить - важливе і потрібне. Щоденно об 11:30 (Джерело: Сторінка радіостанції "Автохвиля" 102.1 FM у соцмережі Facebook).
  • 15.04.2022 Нагадуємо, що вже цієї неділі, 17 квітня, у студії львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) відбудетсья перший благодійний концерт із серії "Live for life". Станція має для вас приємні новини: на захід передбачено 5 квитків, які дозволять вам потрапити до студіі і не тільки почути, але й побачити виконавців безпосередньо. Умови прості: 1. Написати на станцію у ПП на ФБ-сторінці; 2. Внести благодійний внесок у розмірі 300 гривень; 3. Завітати до студії Радіо Перше. Важливо! Усі кошти отримані з донатів буде перераховано на потреби ЗСУ! А поки нагадуємо: концерт відбудеться вже цієї неділі, о 19:00. Слава Україні (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 14.04.2022 Верховна Рада ухвалила заяву про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану. Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький. "Парламент підтримав мою з колегами ініціативу та прийняв заяву про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану", - написав Княжицький. Нардеп нагадав про потужний вплив ЗМІ на суспільство і про те, як окупанти і колаборанти насамперед намагаються обмежити отримання українцями правдивої інформації. "Під час цієї фази війни ми побачили, як російські ЗМІ налаштували суспільство до стану, коли мільйони готові вбивати людей лише за те, що вони українці. Ми побачили ракетні удари по українських телевежах в Києві, Вінниці, Рівному як частину військової тактики Росії, спрямовану на вимкнення українських телеканалів з ефіру та позбавлення українців можливості отримувати інформацію. На жаль, ми побачили і "наших" колаборантів, "призначених" окупантами "мерами" окупованих українських міст, які в першу чергу після свого "призначення" вимикають з ефіру українські телеканали, як то було в Мелітополі. Також, бачимо колаборантів іншого типу, які засіли в Концерні РРТ, і так само як роблять окупанти в Мелітополі, відключають з цифрового телеефіру проукраїнські телеканали", - написав Княжицький. Народний депутат наголосив, що втручання в роботу журналістів має отримувати реакцію правоохоронців, а причетні до таких дій повинні нести відповідальність. "В своїй заяві Верховна Рада чітко наголосила, що Україна не має права копіювати тоталітарні практики держави-агресора. Будь-які незаконні спроби втручання в роботу журналістів та засобів масової інформації, будь-які злочини проти журналістів або випадки технічного вимкнення проукраїнських телеканалів з ефіру повинні отримувати рішучу реакцію правоохоронних органів з притягненням винних до справедливої відповідальності. В умовах воєнного стану держава підтримуватиме чесних журналістів, незалежні засоби масової інформації, що є ознакою будь-якого демократичного суспільства, яким, безумовно, є суспільство України. Також парламент закликав всі державні органи та правоохоронців забезпечити захист прав журналістів та ЗМІ під час воєнного стану, невідкладно реагувати на відповідні звернення про порушення їх прав та гарантувати свободу слова як одну з найважливіших ознак демократичного суспільства", - написав Княжицький. Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув "Еспресо", "Прямий" та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали звернулися до президента, РНБО, СБУ, Міноборони і Нацради з питань телебачення та радіомовлення з листами щодо відключення мовлення. Телеканали вимагають від концерну РРТ відновити мовлення каналів (Джерело: Сайт телеканалу "Еспресо").
  • 14.04.2022 14 квітня, на 50-ий день війни Росії проти України, ведучий Дмитро Хоркін провів останній ефір у національному марафоні "Єдині новини". Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку. Нараді Дмитро Хоркін зосередиться на керівній роботі по радіо і телебаченню на Суспільному. Після звільнення Ярослава Лодигіна з третього квітня він призначений відповідальним за платформи радіо та телебачення на Суспільному. До того як член правління Суспільного відповідав за платформу радіо. "50 днів із початку війни. 50 днів із початку Марафону "Єдині новини". Я - радійник по крові. Але саме цей телевізійний досвід під час війни найцінніший. Тепер більше часу для керівної роботи і по радіо, і по телебаченню - це і є мій інформаційний фронт", - зазначив він. Членкиня правління Суспільного Тетяна Кисельчук, яка відповідає за інформаційне мовлення та діджитал-платформу, подякувала Дмитру Хоркіну за роботу. "50 днів він підставляв мені плече (точніше обличчя і нерви). Вигідно, коли член правління може в скрутну хвилину перетворитися на того, хто тобі саме зараз необхідний. До повноважень та навантаження Дмитра, окрім радіо, додалося телебачення, і одна людина не може потягти такий обсяг завдань і сяяти в ефірі (коли голова зайнята зовсім іншим)", - поділилася вона. Тетяна Кисельчук побажала колезі удачі на "Євробаченні". Оскільки Дмитро Хоркін тепер відповідає і за телебачення, то в його обов'язки входить також підготовка України до виступу на "Євробаченні-2022" в Турині. Додамо, спільний марафон "Єдині новини" із 24 лютого транслюють усі центральні телеканали. Кожен із каналів веде свій блок. На Суспільному марафон транслюють на "UA: Першому", на регіональних телеканалах та на "Українському радіо" і радіо "Культура". Медіатренер та автор основної методології моніторингових досліджень "Детектора медіа" Ігор Куляс проводить докладний аналіз ефіру спільного марафону (новин, прямих включень, гостьових студій) на дотримання стандартів та вагомі професійні помилки ведучих і журналістів (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 14.04.2022 Верховна Рада прийняла постанову 7266 про Заяву українського парламенту про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану. Про повідомляється на парламентському сайті. За цією інформацією, за ухвалення документу в цілому проголосували 348 народних депутатів. Раніше проєкт постанови підтримав Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Як ідеться у висновку Комітету, прийняття цього законопроекту сприятиме захисту України в інформаційній сфері. Зокрема, завдяки підтримці гарантій свободи слова і діяльності журналістів і ЗМІ під час дії воєнного стану. За даними Інституту масової інформації, що у березні Росія скоїла 155 злочинів проти медіа і журналістів на території України. Серед цих злочинів - убивства, обстріли та поранення журналістів, погрози, переслідування, викрадення журналістів, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, обстріли офісів медіа, вимкнення українського мовлення, блокування доступу до сайтів українських медіа в рф та окупованому Криму тощо (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 14.04.2022 Приблизно з 15-ої години київський передавач на частоті 98.5 МГц знову працює в режимі відкртитої несучої (з RDS - PYCCKOE). Нагадаємо - сьогодні з 13-ої години на даній частоті дублювалося мовлення "Радіо Байрактар", його мовлення на частоті 104.6 МГц триває без змін (Власна інформація).
  • 14.04.2022 На Українському Радіо Вінниці стартував проєкт "Жити далі". Це цикл щотижневих програм про людей, які захищають своє, виборюють можливість бути успішними у вільній країні. До ефіру проєкт готує Наталя Тукало, редакторка Українського Радіо Вінниці. "Війна назавжди змінила долі всіх громадян держави, розділила їхні життя на "до" та "після". Хтось зі зброєю в руках став на захист країни, хтось із головою поринув у волонтерство, а хтось через напад агресора був змушений залишити свою домівку, улюблену роботу - і рятувати дітей. Радіопроєкт "Жити далі" про людські долі, боротьбу за життя та вибір, який завжди є", - каже редакторка Наталя Тукало. Програма виходить в ефір щонеділі о 12:42 на хвилях Українського Радіо Вінниці. Потім її можна слухати у подкастах. У першому випуску своєю історією поділилась Інна Єрмакова. Жінка втратила свою домівку в 2014 році. Вісім років живе у Вінниці. Мала плани на переїзд до Києва. Зараз допомагає воїнам і переселенцям у Вінниці. "Це моя земля, я буду вгризатися в береги Бугу, але звідси я вже нікуди не піду, я вже з Луганська йшла", - впевнена Інна Єрмакова. За посиланням - подкаст "Жити Далі" з гостею Інною Єрмаковою, уродженкою й колишньою жителькою Донецької та Луганської областей. Оперативні новини від Суспільне Вінниця - на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: телеграм-канал; фейсбук-сторінка; вайбер-канал; інстаграм-сторінка. Українське Радіо Вінниці в області слухайте онлайн, на частотах FM і УКХ: м. Бар - 67.91 МГц, м. Жмеринка - 67.34 МГц, м. Липовець - 66.86 МГц, смт. Оратів - 69.62 МГц, м. Погребище - 69.11 МГц, смт. Томашпіль - 68.12 МГц, м. Шаргород - 72.98 МГц, с. Ободівка - 105.1 МГц, м. Вінниця - 88.6 МГц, с. Великий Митник - 96.2 МГц, м. Гайсин - 102.5 МГц, м. Іллінці - 107.5 МГц, смт. Крижопіль - 106.7 МГц, м. Могилів-Подільський - 104.2 МГц, смт. Муровані Курилівці - 106.1 МГц, м. Немирів - 102.0 МГц, м. Тульчин - 105.5 МГц, смт. Чернівці - 102.4 МГц, смт. Чечельник - 107.5 МГц, м. Ямпіль - 101.8 МГц. Загалом Українське Радіо доступне в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio і в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.04.2022 Сьогодні у першій половині дня у Києві було відновлено мовлення на частоті 101.9 МГц (до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну - "Радіо Шансон"). Наразі на частоті транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо, RDS - SHANSON. Передавач на цій частоті не працював з вечора 12-го квітня, перед відключенням на частоті транслювався цей самий марафон. А приблизно о 13-ій годині було відновлено мовлення на частотах 95.2 МГц та 98.5 МГц. На частоті 95.2 МГц (до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну - "Мелодія FM") транслюється спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини", RDS - MELODIA. На частоті 98.5 МГц (до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну - "Русское Радио Україна") наразі транслюється "Радіо Байрактар", RDS - PYCCKOE. Нагадаємо - мовлення на цих частотах було перерване 1-го березня після того, як у столичну телерадіовежу влучила російська ракета. 7-го березня передавачі на частотах 95.2 МГц та 98.5 МГц на нетривалий час відновлювали роботу з трансляцією резервних плейлистів, однак, передавач на частоті 95.2 МГц було невдовзі вимкнено, а передавач на частоті 98.5 МГц переведено в режим відкритої несучої, а 5-го квітня - вимкнено. Таким чином, наразі у Києві "Радіо Байрактар" працює на двох частотах - 98.5 МГц та 104.6 МГц (Власна інформація).
  • 13.04.2022 Львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) запускає проєкт Live for Life - щотижневі концерти на підтримку ЗСУ. Щонеділі 19:00 - 20:00 в ефірі живі акустичні концерти, які наближають нас до перемоги! Виступи виконавців, які підтримують наш патріотичний дух і нашу згуртованість. Реквізити для донейту на потреби ЗСУ: 1. Монобанк: 5375411504389300 (Воєвода Василь). 2. ПриватБанк: 5168745100803219 (Анатолій Козак). Слава Україні і разом зможемо (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 13.04.2022 Радіопередавальний і телевізійний центр Литовської Республіки (AB Lietuvos radijo ir televizijos centras) передав державному Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення 10 FM-радіопередавачів і 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українських мовників. Обладнання гуманітарною допомогою вже надійшло в Україну і найближчим часом буде встановлене, повідомляє Концерн РРТ. Техніку встановлять на телерадіопередавальних станціях у регіонах із найбільш пошкодженою телекомунікаційною інфраструктурою. FM-передавачі будуть використані для відбудови і розвитку мережі Національної суспільної телерадіокомпанії України в Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях уже впродовж двох наступних тижнів. Відновлення телекомунікаційної інфраструктури забезпечить українських громадян ефіром вітчизняних телевізійних і радіомовників, який вони втратили через руйнування ворожої армії. Національна рада України з питань телебачення і радіомовленнч приєднується до слів подяки литовським друзям технічного директора Концерну РРТ Сергія Семерея. Регулятор також внесе Радіопередавальний і телевізійний центр Литовської Республіки до Списку Вдячності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запускає проєкт Мedia Heart of Ukraine - історії про інформаційний спротив України. Росіяни обстрілюють телевізійні вежі, знищують офіси, трощать апаратуру, викрадають і вбивають українських медійників. Наші інформаційні бійці, ризикуючи життям, до останнього забезпечують українське мовлення на окупованих територіях, виходять в ефір у надскладних ситуаціях. Злочини рашистів маємо зібрати для трибуналу над російськими окупантами. А про кожну історію українського медійного спротиву має дізнатися світ і допомогти відбудувати знищене. Нацрада з ТРМ розповість про медійників, телерадіоорганізації, провайдерів із Бучі, Маріуполя, Бердянська, Тростянця, Харкова, Мелітополя, Херсона, Чернігова, Сум, інших міст, де українські мовники мужньо боронять український інформаційний фронт. Проєкт Media Heart of Ukraine - про мужність і героїзм українських медійників. Перша історія - про бучанський телеканал "Погляд" і провайдера "Best" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2022 Телеканал UA: ЧЕРНІГІВ та Українське Радіо "Чернігівська хвиля" відновлюють регіональне мовлення Суспільного. Команда радіо вже повністю повернулася до попереднього режиму роботи - мешканці Чернігівщини знову можуть слухати улюблені регіональні програми щобудня з 12:40 до 13:00 та з 17:40 до 18:00. У прямому ефірі телеканалу UA: ЧЕРНІГІВ виходять регіональні випуски новин - щобудня о 13:00, 14:00, 15:00, 16:00 та 17:00. Діджитал-підрозділ Суспільне Чернігів працює без змін. "Наша команда працювала за будь-яких умов. Наразі ми раді, що маємо можливість прямого ефіру і спілкування наживо з нашими радіослухачами, ми щодня готуємо актуальні сюжети, теми, і будемо працювати надалі. Наша команда новин їздить, знімає, фільмує всі ті злочини, все те, що відбувається на Чернігівщині. У різних умовах, але знайте - ми працюємо!", - розповідає продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий. Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: Суспільне?Новини; Фейсбук-сторінці; Інстаграм-сторінці; Ютуб-каналі філії; Телеграм-каналі; Вайбер-каналі. Слухати Українське Радіо "Чернігівська хвиля" можна на FM-частотах: Чернігів - 98.2 МГц; Ніжин - 92.2 МГц; Варва - 104.4 МГц; Сосниця (Загребелля) - 103.0 МГц; Короп - 101.6 МГц; Новгород-Сіверський - 101.0 МГц; Прилуки - 105.7 МГц; Бахмач - 91.5 МГц; Холми - 106.1 МГц; Мена - 88.1 МГц; Сновськ - 103.8 МГц; Козелець - 88.0 МГц. Суспільне мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.04.2022 Музичні редакції UA: Радіо Культура та UA: Радіо Промінь передали Європейській мовній спілці (ЄМС) тематичні плейлисти з українською музикою. До створених добірок увійшли топові композиції сучасної української музики у стилі рок і поп, українського фолку та джазові хіти. I. Рок-поп-рок. До рок-поп частини списку для ЄМС увійшли лідери ротації Променя 2021 року. Актуальні українські пісні, які найчастіше звучали по UA: Радіо Промінь, стали найбільш популярними серед слухачів радіо і паралельно на Playlist by Радіо Промінь Spotify. Топ-40 2021, які мають найбільш високі результати у прослуховуванні. Добірка сформована виконавчим продюсером UA: Радіо Промінь Максимом Яковенком. "Європейська мовна спілка озвучила ініціативу транслювати українську музику на хвилях європейських радіостанцій - і перше музичне Радіо Промінь у колаборації з UA: Радіо Культура створили ці переліки. ЄМС готова підтримати Україну шляхом прокручування наших треків і розповіддю про виконавців - кожен музичний трек супроводжується інформацією про гурт, виконавця - хто він такий, звідки гурт. Я окремо наголошував, щоб вказували місце походження музикантів, у результаті добірка демонструє майже всі регіони України і віддзеркалює загальний настрій Європи у підтримці України", - зазначає Максим Яковенко. Послухати та завантажити собі плейлист можна за посиланням. II. Джаз. Список джазових композицій був підібраний також із урахуванням обмежень, пов'язаних із війною. Укладанням цього напряму опікувався продюсер і ведучий понад 1500 локальних джазових заходів в Україні та Польщі, автор радіопрограм із 1994 року, ведучий UA: Радіо Промінь Олексій Коган. Перелік складається із кількох напрямів: 1. П'єси відомих українських музикантів; 2. Опрацювання української народної музики; 3. П'єси, створені під впливом фольклорних першоджерел; 4. Авторська музика, створена молодими українськими джазменами, які є уособленням новітньо музичної історії (з 1992 р). "Загальною ідеєю у добірці залишилася спроба відтворити розмаїття українського джазу, розраховане на іноземного слухача. Чи вдалося це зробити - судити не мені. Відповідаючи на питання, - як слухати джаз під час війни - я б замінив слово "джаз" на слово "Музика". І більше - жодних порад. Все залежить від стану людини. Певен, що музика спроможна допомогти багатьом під час страшних випробувань для моїх співвітчизників. Маю таку надію", - прокоментував джазову добірку Олексій Коган. ІІІ. Фолк. В Україні фольклорна спадщина має виняткову ситуацію - народні пісенна та інструментальна традиції дуже добре збереглися. В селах ще досі співають, а фольклористи записують народні пісні, яким сотні років. Завдяки таким фольклорним реконструкторським гуртам як "Древо", "Божичі", "Дивина" народна музика видається на дисках і звучить на світовій сцені. Вони виконують пісні з усіх регіонів України, що зараз підло нищать російські окупанти: козацька пісня "Ой, там за морями" (Древо) з Полтавщини, що славиться своїм розкішним багатоголоссям, народний кант "Я птичка невеличка" (Божичі) - з Чернігівської області, старовинна весільна пісня "А я в батька тепер на й отході" (Дивина) з Донеччини, яка потерпає від щоденних обстрілів. Також у збірці - кілька творів сучасних кобзарів - Тараса Компаніченка та Едуарда Драча. Ці музиканти творять нео-епіку із сучасним поглядом на історію ("Іване, Гетьмане") й сьогодення ("Deus et Patria" - написана під час Революції Гідності у 2014 році). Нині Едуард Драч і Тарас Компаніченко служать у територіальній обороні Києва. Продюсеркою створення цього плейлиста від UA: Радіо Культура стала ведуча програми "Це автентика" Катря Гончарук. "Велика частина плейлисту - мікс фолку з іншими стилями популярної музики. Напрямок world music дуже популярний в Україні та у світі. Чого вартий наш "Шум" Go-A - одна з найпопулярніших пісень в історії фестивалю Євробачення, чи всесвітньо відомий етно-хаос гурт "ДахаБраха", що вже давно став етно-брендом України. Музиканти сміливо занурюють старовинні народні пісні у стилі рок (Joryi Kłoc), соул (Правиця), метал (MOTANKA), електроніку (ONUKA, ANTONINA Project, Гуляйгород GG, Go-A), поп (Квітка Цісик, Христина Соловій, KAZKA), блюґрас (Lemko Bluegrass Band) чи поліетнічні сплави, як у музиці гуртів "Люди добрі", "ДахаБраха", "ZITKANI", "KURBASY". Сьогодні фольклор - один з найдієвіших інструментів культурної дипломатії. Він показує справжню ідентичність української нації і допомагає світові сприймати нашу культуру як самостійний і дуже цінний суб'єкт", - зазначає Катря Гончарук. Послухати та завантажити собі плейлист можна за посиланням. Підбірка за ініціативи Олени Зеленської. Також музична редакція Суспільного радіо разом із Міністерством культури та інформаційної політики України передали ЄМС плейлист з популярними українськими піснями, які підписники у фейсбук запропонували на заклик першої леді Олени Зеленської. Перелік також був переданий для ротації в ЄМС. Нагадаємо, Європейська мовна спілка (European Broadcasting Union) - найбільша у світі професійна асоціація телерадіомовників, яка налічує 116 організацій у 56 країнах. ЄМС є організатором міжнародних телевізійних конкурсів, зокрема Євробачення, а також виступає розпорядником ліцензій на трансляцію чемпіонатів світу з футболу, турнірів УЄФА (Ліга чемпіонів, Ліга Європи, Суперкубок УЄФА, Чемпіонат Європи з футболу), зимових та літніх Олімпійських ігор, ралі "Дакар" й інших світових подій. Український суспільний мовник - телерадіокомпанія Суспільне Мовлення - є членом організації (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.04.2022 Суспільне радіо у період війни продовжує розширювати свою FM-мережу. Так, кількість населених пунктів, у яких можна слухати програми Українського Радіо, Радіо Промінь та Радіо Культура, зросла ще на 13 населених пунктів, серед яких 4 - обласного значення, - повідомив член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення Дмитро Хоркін. Відтепер UA: Українське Радіо мовить у таких населених пунктах: Миколаївка Одеської області на частоті 106.3 FM; Петровірівка Одеської області на частоті 100.2 FM; Сарата Одеської області на частоті 107.8 FM; Красноград Харківської області на частоті 107.6 FM; Шпола Черкаської області на частоті 105.6 FM. UA: Радіо Промінь: Івано-Франківськ на частоті 88.8 FM; Рені Одеської області на частоті 97.8 FM; Лубни Полтавської області на частоті 102.6 FM. UA: Радіо Культура (яке зараз мовить спільно з Українським Радіо): Черкаси на частоті 88.3 FM; Чернівці на частоті 98.3 FM; Тернопіль (Лозова) на частоті 94.4 FM; Переліски Полтавської області на частоті 106.5 FM; Лубни Полтавської області на частоті 98.2 FM. Нагадаємо, Українське радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 1278 кГц, 873 кГц, 1404 кГц та 657 кГц. А середні хвилі Радіо Балтійська хвиля покривають мовлення у країнах Західної Європи до Португалії, країни Північної Європи, європейську частину росії. З усіма частотами Українського радіо в регіонах та лінками на соцмережі, де команда Суспільного надає оперативну та перевірену інформацію, можете ознайомитися за посиланням. Раніше у зв'язку з численними запитами від українських та іноземних радіостанцій, Українське радіо НСТУ дозволило ретрансляцію свого сигналу на мережах радіостанцій будь-якої форми власності. Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку "Дія" стала доступною функція "Дія Радіо". Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.04.2022 Сотні тисяч людей переїхали до Чехії через війну в Україні, яку розпочав російський агресор. Сeetv розповідає про те, як чеські медіа допомагають українським біженцям і співпрацюють з українськими колегами. Зокрема, чехи пропонують біженцям інформаційні послуги у незрівнянному до цього обсязі, адже в країні транслюють українські телерадіостанції, працюють спеціальні вебсайти. Національна рада вносить усі чеські медіа, що допомагають Україні та українцям, до Списку Вдячності і дякує за підтримку. Війна в Україні вигнала з домівок і журналістів. Оскільки російська агресія триває, вони знаходять роботу в Чехії: беруть участь у проектах для своїх земляків у новостворених редакціях. Ось огляд деяких із них. I. За Україну. Чеський центр новин Media House запустив сайт українською мовою. Proukrainu.cz допомагатиме біженцям із життям у Чехії. На сайт, який має практично зорієнтувати українських біженців у перші дні й тижні перебування в новій країні, працюють переважно журналісти, які приїхали до Чехії через війну. "Наша команда складається здебільшого із журналістів, які також були змушені покинути Україну, рятуючись від бомбардувань і жахливих злочинів, які Росія вчинила в нашій країні. Тож ми знаємо з власного досвіду, які потреби і проблеми чекають українців далеко від дому, адже ми через це пройшли самі. Ми вже підготували відповіді на найактуальніші запитання, які допоможуть кожному в повсякденному прийнятті рішень, а також розпочати нове життя в Чехії", - розповіла головний редактор Наталія Агаркова, яка керувала телерадіокомпанією "Великий Луг" у Запоріжжі останні 15 років. До її команди приєднуються і українці, які тривалий час живуть у Чехії і дуже добре знають чеські реалії. II. Чеське телебачення. Із 12 березня суспільне телебачення Чехії пропонує синхронний переклад основної програми новин "Події" українською мовою в інтернеті та на HbbTV. Перекладені таким чином новини зберігаються в архіві в інтернеті. Із 23 березня українська аудіодоріжка доступна через функцію подвійного мовлення на інформаційному телеканалі ČT24. Українські журналісти, які нещодавно покинули країну через війну, залучені до виробництва новин Чеського телебачення. III. Seznam українською мовою. Вебпортал Seznam News із початку квітня запустив розділ українською мовою. Його редакторка - Дарія Дзюба. "Наша мета - інформувати і надавати практичні консультації українцям, які втекли до Чехії через російську агресію в Україні. У такий спосіб ми хочемо допомогти їм краще пізнати нове середовище. На сайті ви завжди знайдете тексти українських авторів, а також переклади деяких статей команди List News", - написала вона у вступному слові. Співавторами нового розділу також стануть українці, які були змушені тимчасово покинути свої домівки. "Ми співпрацюємо з Посольством України в Празі і деякими органами влади Чехії, які опікуються біженцями з України та їх інтеграцією в чеське суспільство", - додала авторка. IV. Чеське радіо. З понеділка, 4 квітня, Чеське радіо транслює чотирихвилинну програму новин українською мовою на радіостанціях Radiožurnál і Plus. Вона виходить в ефір після закінчення звичайних новин о 18.30. Сесію готує Міжнародна редакція радіо Прага. Ця ж команда створює новинний подкаст для українців у Чехії. Із 3 березня Чеське радіо також сприяє поширенню інтернет-мовлення Українського суспільного радіо, яке включили у застосунок My Radio ("Мого радіо") та в мультиплекс DAB+. Приватні мережі операторів Color DAB +, RTI CZ і Teleko також доставляють мовлення. Воно доступне і через DVB-T2, у мультиплексі 23 (Multiplex 23) Czech Radiocommunications. Спеціальна підсторінка mujrozhlas.cz/ukrajina пропонує практичний українсько-чеський аудіословник з уроками для дітей і дорослих, за допомогою якого вони можуть вивчати основні чеські фрази. Також вони можуть послухати казки українською мовою від чеських письменників. Окрім залучення українських соратників, чеські ЗМІ підтримують біженців й іншими способами. TV Nova веде трансляцію приватної української станції 1+1 на своєму сайті і додала дитячу програму PlusPlus. Samsung запустив два додатки з телевізійним контентом для глядачів з України на своїх смарт-телевізорах, призначених для чеського ринку. Це вже давно підготовлений IPTV-сервіс Sweet.TV, який призначений для українців, які живуть і працюють у Чехії, а також безкоштовна суспільна новинна станція "UA:Перший". Відвідувачі сайту CNN Prima News можуть відкрити спеціальний розділ з новинами, перекладеними російською мовою. "CNN Prima News детально розповідає про війну в Україні та має своїх репортерів безпосередньо в атакованій країні. З новинним проектом російською мовою ми хочемо наблизити реальні події в Україні для людей, які не говорять чеською, а живуть у Чехії, наприклад, і залежать лише від новин російського телебачення", - пояснила своє рішення редакція. Щоденне інформаційне резюме російською мовою також публікує новинний портал Novinky.cz (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.04.2022 Радіостанція UA: Радіо Промінь розпочала мовлення в місті Рені Одеської області. Трансляції здійснюються на частоті 97.8 МГц. Нагадаємо - дане частотне присвоєння радіостанція отримала на конкурсі в листопаді минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.04.2022 Нагадуємо, що 25 травня 2022 року закінчується термін приймання пропозицій та зауважень до проєкту змін до Порядку подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідних форм документів телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги. Проєкт регуляторного акта оприлюднений у підрозділі "Проєкти для громадського обговорення" розділу "Регуляторна діяльність" офіційного вебсайту Національної ради. Проєктом Змін до Порядку подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідних форм документів телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги пропонується подання щорічної звітної інформації про структуру власності через електронний сервіс "Особистий кабінет", спрощуються форми документів та зменшується їх кількість, також спрощується подання відомостей за формою податкової декларації про майновий стан і доходи. Просимо зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта надавати в електронній формі на е-mail: (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.04.2022 Наказом голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 12 квітня на посаду керівника апарату Національної ради призначено Євгена Перелигіна. Він пройшов конкурс Національного агентства України з питань державної служби і за його результатами був рекомендований на цю посаду Комісією з питань вищого корпусу державної служби. Національна рада відповідне рішення ухвалила ще 24 лютого, та події війни пригальмували цей процес. Євген Перелигін добре відомий в Україні і світі як професійний дипломат. Із грудня 2012 по липень 2020 рр. він був Надзвичайним і Повноважним Послом України в Італійській Республіці, а також за сумісництвом в Республіці Мальті, Республіці Сан-Марино і Постійним представником України при Продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) Організації Об'єднаних Націй. Керівник апарату відповідно до статті 12 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" призначається строком на п'ять років і звільняється з посади в порядку, визначеному Законом України "Про державну службу". Члени Національної ради, керівники і працівники всіх структурних підрозділів регуляторного органу вітають Євгена Юрійовича у своєму колективі та зичать успіхів на новій для нього ниві праці. Всі сподіваються на спільну і злагоджену професійну роботу на передовій інформаційного фронту задля Перемоги і відбудови країни та її телерадіоінформаційної сфери (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.04.2022 Сьогодні після 17-ої години у Києві припинилося мовлення на частоті 101.9 МГц - наразі передавач вимкнено. До початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну на цій частоті мовила радіостанція "Радіо Шансон", а з кінця лютого тут транслювався спільний марафон каналів Суспільного радіо (Власна інформація).
  • 12.04.2022 На частоті радіо "Прямий FM" у Києві (88.4 МГц) вкотре зник сигнал RDS. Звукове мовлення станції тим часом триває (Власна інформація).
  • 12.04.2022 На хвилях столичної радіостанції "Lounge FM" (106.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) з'явилися інформаційні випуски. Фактично, це ті ж інформаційні випуски, що лунають в ефірі Радіо Українських Доріг - тобто, інформаційні блоки готуються одночасно для трьох згаданих вище станцій. При цьому на хвилях "Радіо Українських Доріг" вони виходять щопівгодини, а на хвилях "Lounge FM" та "NRJ Україна" - лише на початку деяких з музичних годин. Варто також відзначити, що на хвилях радіостанції "Lounge FM" досі ніколи не було інформаційних випусків, однак, воєнний час вніс свої корективи (Власна інформація).
  • 12.04.2022 У Верховній Раді 11 квітня зареєстрували законопроєкт №7273 "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора". Документом пропонується внести зміни до статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і запровадити квоту 50% музичних творів українською мовою для радіостанцій та музичних телеканалів. Також пропонується доповнити закон новою статтею, що передбачає заборону відтворення музики російського походження. Законопроєкт передбачає, що заборона на російську музику має діяти до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Російської Федерації. Під російською музикою маються на увазі всі аудіовізуальні твори громадян та резидентів держави-агресора. У разі ухвалення змін до законодавства цю музику не можна буде вмикати на радіо, телебаченні, в розважальних закладах, громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), в закладах освіти, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо. "Події останніх років прямо вказують на зв'язок між обсягом використання української мови в публічному просторі і рівнем сепаратистських настроїв населення, сприйняття ним інформаційних атак і маніпуляцій з боку Росії. Особливо важливим є поширення української мови в ефірі музичних радіостанції, оскільки їх слухацькою аудиторією є переважно молоді люди. Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть ядовиті програми поведінки, отруєні цінності та садистські меседжі. По-іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах. У зв'язку з цим вважаємо, що необхідно назавжди припинити трансляцію російських серіалів та фільмів, крім того вилучити зі свого ефіру музику російського походження", - йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту. Раніше "Фонд розвитку української музики" закликав мовників назавжди вилучити з ефіру російський контент (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 11.04.2022 Гарні новини! Чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда-FM" Україна відновила мовлення ще 2-х тематичних каналів: "Ванда-FM" Кримськотатарське (http://xtvplay.pp.ua/player/WandaFM/crimeantatar.php) та "Ванда-FM" Vocaloid (http://xtvplay.pp.ua/player/WandaFM/vocaloid.php). Приємного прослуховування! Все буде Україна! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Шановні слухачі! Звертаємо вашу увагу, що медіахолдинг XTV Media, куди входить чернівецьке онлайн-радіо "Ванда-FM" Україна переходить в режим оптимізації ефіру. Це означає, що потоки, які транслювали ефір в бітрейті 64kbps AAC будуть транслювати ефір в бітрейті 32kbps AAC. Зроблено це було в цілях економії трафіку, а також в цілях оптимального прослуховування ефіру у зв'язку з можливими перевантаженнями мережі Якість від зміни бітрейту може трішки постраждати. Трансляція в AAC при такому бітрейті забезпечить чисте звучання. Адреси потоків незмінні. Приємного прослуховування! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Ось що зараз відбувається в ефірі міста Чернігів: 91.4 МГц (UA: Радіо Промінь) - мовлення не здійснюється, передавач відключено. 92.0 МГц ("OneFM") - тимчасово веде ретрансляцію програм радіостанції "Громадське радіо" з Києва. 98.2 МГц - (UA: Українське радіо) - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 100.6 МГц ("Авторадіо - Україна") - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 101.3 МГц - працює ретранслятор столичної радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 101.8 МГц ("Power FM") - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 102.9 МГц (Стильне радіо "Перець FM") - мовлення не здійснюється, передавач відключено. 103.5 МГц - працює ретранслятор столичного "Радіо НВ" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 103.9 МГц ("Радіо П'ятниця") - транслюється проєкт "Радіо Українських Доріг". 104.3 МГц ("Наше Радіо") - спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини". 104.7 МГц - працює ретранслятор столичної радіостанції Національна мережа "ХІТ FM" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 105.4 МГц ("Радіо Люкс FM") - спільний ефір радіостанцій "Радіо Люкс FM" та "Максимум FM". 105.9 МГц - працює ретранслятор столичного радіо "NRJ Україна" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 106.3 МГц ("Мелодія FM") - спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини". 106.8 МГц ("Радіо Шансон") - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 107.2 МГц ("Русское Радио Україна") - транслюється ефір радіостанції "Радіо Байрактар". 107.7 МГц - працює ретранслятор столичного "Радіо РОКС - Україна" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. Мовлення на частотах 88.7 МГц, де планується запуск UA: Радіо Культура, та 102.4 МГц, де планується запуск радіо "ТІМ FM", також не здійснюється (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.04.2022 Радіостанція "Радіо РОКС - Україна" повідомляє про відновлення свого мовлення в ефірі міста Чернігів: "Любий Чернігів, ми в ефірі! Дякуємо ЗСУ за звільнення міста від окупантів. Мовлення Radio ROKS на частоті 107.7 відновлене. Все буде Україна" (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Національна мережа "ХІТ FM" повідомляє про відновлення свого мовлення в місті Чернігів: "Привіт, наш чудовий Чернігів! Дякуємо ЗСУ, що ти звільнений від окупантів і поступово повертаєшся до звичного життя. Ми вже відновили мовлення Хіт FM на частоті 104,7. Все буде Україна" (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Ось що зараз відбувається в ефірі міста Черкаси: 72.98 МГц - працює ретранслятор столичного радіо "Голос надії" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 88.3 МГц (UA: Радіо Культура) - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 90.6 МГц - працює ретранслятор столичної радіостанції Україномовне радіо "Країна FM" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 91.0 МГц - працює ретранслятор столичної радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 91.4 МГц (UA: Українське радіо) - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 92.1 МГц (Стильне радіо "Перець FM") - мовлення не здійснюється, передавач відключено. 98.6 МГц (UA: Радіо Промінь) - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 100.2 МГц ("Радіо П'ятниця") - транслюється проєкт "Радіо Українських Доріг". 100.6 МГц ("Авторадіо - Україна") - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 101.0 МГц ("Максимум FM") - спільний ефір радіостанцій "Радіо Люкс FM" та "Максимум FM". 101.6 МГц - працює ретранслятор столичного радіо "NRJ Україна" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 102.4 МГц - працює ретранслятор столичного "Радіо РОКС - Україна" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 102.9 МГц ("Наше Радіо") - спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини". 103.3 МГц - працює ретранслятор столичного "Радіо НВ" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 103.7 МГц ("Русское Радио Україна") - транслюється ефір радіостанції "Радіо Байрактар". 104.1 МГц - працює ретранслятор столичної радіостанції Національна мережа "ХІТ FM" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 104.5 МГц - ("Мелодія FM") - спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини". 105.0 МГц - працює ретранслятор столичної Dance radio "KISS FM" у звичному режимі зі змінами, викликаними воєнним станом. 106.1 МГц ("Радіо Люкс FM") - спільний ефір радіостанцій "Радіо Люкс FM" та "Максимум FM". 107.1 МГц ("DJFM") - спільний марафон каналів Суспільного радіо. 107.5 МГц ("Радіо Шансон") - спільний марафон каналів Суспільного радіо (Джерело: Інформацію надав В'ячеслав).
  • 11.04.2022 Столична мережева станція "Легке та спокійне радіо Relax" офіційно повідомляє про відновлення музичного мовлення: "Радіо Relax знову в ефірі! Ми повернулися, щоб легкості та спокою у вашому житті стало більше. Слухайте в ефірі, на сайті www.radiorelax.ua та в мобільному додатку RadioPlayer (https://radioplayer.ua/app/). Разом переможемо! Україна понад усе" (Джерело: Сторінка радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 На частоті радіо "Прямий FM" у Києві відновлено сигнал RDS (Pryamiy / FM) (Власна інформація).
  • 11.04.2022 Батько наш - Бандера, Україна - мати, Ми за Україну будем воювати! Відсьогодні слухайте "Радіо Байрактар" у Чернігові на 107.2 МГц (до початку повномасштабного мовлення російських військ в Україну на цій частоті працювало "Русское Радио Україна" - ред.). Вмикайте музику української перемоги! Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги. FM та онлайн: https://www.radiobayraktar.com.ua. Все буде Україна! (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Музичне мовлення радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" у Черкасах (91.0 МГц) також сьогодні було відновлено (Джерело: Інформацію надав В'ячеслав).
  • 11.04.2022 Сьогодні після 16-ої години радіостанція "Легке та спокійне радіо Relax" відновила музичне мовлення у Києві (101.5 МГц). Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з форматних композицій українських та західних виконавців (станція працює у форматі Soft AC), а також джинґли та інші елементи ефірного одягу, а також анонси різноманітних рубрик радіостанції. Мовлення станції в Інтернеті також відновлено. Інформації про ситуацію в ефірі інших населених пунктів прямого мовлення станції наразі немає, однак, відомо, що кілька днів тому на частоті станції в Івано-Франківську (101.3 МГц) було розпочато трансляцію програм "Радіо Байрактар". Нагадаємо - після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну "Легке та спокійне радіо Relax" транслювало у своєму ефірі спільний марафон українських телеканалів "Єдині новини" (Власна інформація).
  • 11.04.2022 Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав проєкт постанови 7266 про цінність свободи слова під час воєнного стану. Про це інтернет-виданню "Детектор медіа" повідомив нардеп "Європейської солідарності", член комітету Микола Княжицький. За словами Княжицього, проєкт постанови "Про цінність свободи слова, гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану" був підтриманий більшістю членів комітету. Також комітет звернувся до РНБО, Концерну РРТ, Нацради та МКІП за роз'ясненнями, на яких підставах із цифрового етеру вимкнули Прямий, "Еспресо" та 5 канал. Очікується, що на найближчому засіданні комітет розгляне питання відключення каналів, запросивши представників мовників, а також представників концерну РРТ, Мінкульту і Нацради. 4 квітня Концерн РРТ вимкнув "Еспресо", Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Канали просять президента втрутитись і захистити "право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова". Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів. Провайдер цифрового телебачення "Зеонбуд", який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення "Еспресо", Прямого та 5 каналу. У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них немає рішень щодо відключення "Еспресо", Прямого та 5 каналу. Коментарів та відповіді на свій запит від Концерну РРТ та Держспецзв'язку "Детектор медіа" поки не отримав (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 11.04.2022 Дізнавайтесь, чим живе Вінниця та область в умовах воєнного часу та слідкуйте за успіхами українських захисників разом з нами. У ТГ-каналі вінницької радіостанції "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) новини з'являються найоперативніше. Долучайтесь: https://t.me/mnb_vinn (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Звертаємо вашу увагу на те, що на хвилях столичної мережевої станції "Радіо Байрактар" (Київ-104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, Харків-88.0 МГц, Чернівці-91.3 МГц, Олександрія-91.3 МГц, Прилуки-100.3 МГц, Первомайськ-100.4 МГц, Дніпро-101.1 МГц, Красногорівка-101.5 МГц, Житомир-101.7 МГц, Хмельницький-101.7 МГц, Біла Церква-102.8 МГц, Черкаси-103.7 МГц, Кропивницький-103.8 МГц, Кременчук-103.9 МГц, Вінниця-104.1 МГц, Запоріжжя-104.1 МГц, Полтава-104.5 МГц, Кам'янець-Подільський-104.8 МГц, Одеса-104.9 МГц, Суми-105.6 МГц, Холмці-105.7 МГц, Коростень-106.8 МГц, Ковель-107.9 МГц, Івано-Франківськ-101.3 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Краматорськ-107.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 320k.) з'явилися інформаційні випуски, які лунають на початку музичної години. Фактично, це ті ж інформаційні випуски, що лунають на хвилях інших радіостанції, що входять до групи "ТАВР медіа", - "Радіо РОКС - Україна", Національна мережа "ХІТ FM" та Dance radio "KISS FM", тобто, вони готуються одразу для кількох станцій (Власна інформація).
  • 11.04.2022 На частоті радіо "Прямий FM" у Києві зник сигнал RDS. Звукове мовлення станції триває (Власна інформація).
  • 11.04.2022 Столична мережева станція "NRJ Україна" офіційно повідомляє про відновлення музичного мовлення: "Ми повернулись із твоїми найулюбленішими хітами, аби нагадати - день перемоги вже зовсім скоро! Слухай нас в ефірі, на сайті nrj.ua та у додатку NRJ Ukraine. Ми сильні! Ми вільні! Ми - Україна! NRJ! Настрій - перемога!" (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 11.04.2022 Радіостанція "NRJ Україна" відновила музичне мовлення і в ефірі міста Черкаси, де вона працює на частоті 101.6 МГц (в рамках спільного проєкту з "Радіо Next FM" - ред.) (Джерело: Інформацію надав В'ячеслав).
  • 11.04.2022 Столична радіостанція "Lounge FM" 10 квітня тимчасово розпочинала мовлення на частоті 105.3 МГц у Дніпрі, на частоті 104.5 МГц у Запоріжжі, на частоті 90.4 МГц у Львові, на частоті 90.8 МГц в Лозовій Тернопільської області, на частоті 107.5 МГц у Черкасах, на частоті 101.0 МГц у Кривому Розі (усі належать до мережі радіостанції "Радіо Шансон"). Про це повідомляє інтернет-портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні" із посиланням на слухачів у цих містах. Але вже сьогодні вранці на всіх згаданих частотах було відновлено трансляцію спільного марафону каналів Суспільного радіо (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.04.2022 Столична радіостанція "NRJ Україна" 10 квітня тимчасово розпочинала мовлення на частоті 104.0 МГц у Дніпрі та на частоті 105.1 МГц у Запоріжж (усі належать до мережі мовлення радіостанції "Power FM"). Про це повідомляє інтернет-портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні" із посиланням на слухачів у цих містах. Але вже сьогодні вранці на всіх згаданих частотах було відновлено трансляцію спільного марафону каналів Суспільного радіо. Тим часом, в місті Запоріжжя радіо "NRJ Україна" відновило музичне мовлення і на власній частоті - 107.0 МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 10.04.2022 З понеділка по середу (11-13 квітня) на хвилях столичної мережевої станції "Радіо Марія" (Київ-69.68 МГц, Хмельницький-66.14 МГц, Львів-66.26 МГц, Чернівці-66.41 МГц, Антопіль Рівненської області - 68.24 МГц, Харків-69.83 МГц, Андріївка Житомирської області - 70.04 МГц, Вінниця-70.91 МГц, Запоріжжя-71.51 МГц, Городок Хмельницької області - 73.55 МГц, Кульчиївці Хмельницької області - 73.73 МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 112k. AAC+ та Інтернет-мовлення 160k. AAC+) о 21:00 - "Великодні реколекції" з єпископом-помічником Харківсько-Запорізької дієцезії Яном Собілом (Джерело: Сторінка "Радіо Марія" у соцмережі Facebook).
  • 10.04.2022 Столична радіостанція "Lounge FM" офіційно повідомляє про відновлення музичного мовлення: "Друзі, ми так за вами скучили. І хочемо повідомити, що радіо Lounge FM нарешті повертається у київський ефір! Відтепер нас знову можна почути на хвилі 106.0FM, а також на сайті https://loungefm.com.ua у будь-якій країні світу. Музика наших артистів допоможе повернути душевний спокій, зібратися з думками та налаштуватись на краще. Дякуємо, що ви з нами та віримо у перемогу України" (Джерело: Сторінка радіо "Lounge FM" у соцмережі Facebook).
  • 10.04.2022 Радіостанція "NRJ Україна" сьогодні ввечері відновила музичне мовлення у Києві (92.8 МГц). Наразі в ефірі станції лунає музичний нон-стоп, складений з форматних композицій українських та закордонних виконавців, а також різноманітні джинґли та перебивки патріотичного змісту. На RDS станції відновлено відображення інформації про треки, що лунають в ефірі. Музичне мовлення станції також відновлено в мережі Інтернет. Інформації про ситуацію в ефірі інших населених пунктів мережі, наразі немає. Нагадаємо - після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в ефірі радіо "NRJ Україна" транслювався спільний марафон каналів Суспільного радіо (Власна інформація).
  • 10.04.2022 Столична радіостанція "Lounge FM" (106.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) відновила сьогодні ввечері музичне мовлення. Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з форматних композицій українських та західних виконавців (станція працює у форматі Beautiful Music / Easy Listening). На RDS станції відновлено відображення інформації про треки, що лунають в ефірі. Нагадаємо - від початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну на хвилях радіо "Lounge FM" транслювався спільний марафон каналів Суспільного радіо (Власна інформація).
  • 10.04.2022 Сьогодні в місті Черкаси розпочато Суспільного радіо мовлення на частоті 88.3 МГц, де, відповідно до плану, має транслюватися канал UA: Радіо Культура. Наразі на вказаній частоті, як і по всій мережі UA: Радіо Культура, звучить спільний марафон каналів Суспільного радіо. RDS відсутній. Нагадаємо - дане частотне присвоєння НСТУ отримала на конкурсі 4-го листопада минулого року (Джерело: Інформацію надав В'ячеслав).
  • 10.04.2022 В місті Чернівці розпочато мовлення Суспільного радіо на частоті 98.3 МГц, де, згідно плану, має транслюватися канал UA: Радіо Культура. Наразі на цій частоті, як і по всій мережі UA: Радіо Культура, звучить спільний марафон каналів Суспільного радіо. Нагадаємо - дане частотне присвоєння НСТУ отримала на конкурсі 4-го листопада минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.04.2022 В місті Лубни Полтавської області розпочато мовлення на двох частотах - 98.2 МГц та 102.6 МГц, де мають запрацювати дві радіостанції НСТУ - UA: Радіо Культура і UA: Радіо Промінь відповідно. Наразі на обох частотах транслюється спільний марафон каналів Суспільного радіо. Нагадаємо - дані частотні присвоєння НСТУ отримала на конкурсах, що проходили в листопаді минулого року. Частота 98.2 МГц є новою для Лубнів, а частоту 102.6 МГц в минулому використовувала радіостанція "Ретро FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 8.04.2022 UA: Радіо Культура запускає новий проєкт "На часі. Культура". Програми лунатимуть щосуботи та щонеділі в ефірі Радіо Культура та Українського Радіо о 20:00. Ведучі: Ірина Славінська та Олена Гусейнова. "На часі. Культура" - проєкт про актуальні новини культури, які є доречними у воєнному контексті. Тож цілком закономірно лейтмотивом кожної такої передачі буде тема культури в умовах війни. У кожному випуску обговорюватимуться актуальні новини культури. Також щовихідних у програмі "На часі. Культура" відбуватиметься прем'єра нових серій документального радіосеріалу Неллі Даниленко, котра досліджує життя митців, які тримають культурний фронт у себе вдома, поки триває війна. Важливою родзинкою проєкту "На часі. Культура" стануть рубрики, присвячені класичній музиці. Це антистрес, що дозволить не лише трохи перезавантажитися, а й відкрити для себе українську класику. Слухачі Суспільного радіо матимуть нагоду познайомитися з іменами та мелодіями українських класиків, яких свого часу могли пропустити. Це особливо важливо в умовах боротьби на культурному фронті. "У кожному випуску програми очікуються актуальні інтерв'ю й нові репортажі від колег із Радіо Культура. Наша команда продовжує працювати у цей непростий воєнний час. Ми стежимо за подіями на культурному фронті та досліджуємо, яким чином до волонтерських ініціатив долучаються відомі митці та мисткині. Наприклад, цієї суботи слухачі почують розмову про те, навіщо в Україні стільки пам'ятників Пушкіну, і чому це вже не ОК. А також плануємо свіжий матеріал Катрі Гончарук, котра поспілкувалася з гуртом "Дивина", що працює з народною музикою Донеччини. Музикантки наразі перебувають у Німеччині та допомагають Україні звучати у світі голосніше", - зазначила виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом", що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на: а) всіх 24 регіональних телеканалах Суспільного (UA: БУКОВИНА, UA: ВІННИЦЯ тощо), також кожний регіон подає новини на регіональних сторінках у Facebook, YouTube, Instagram, Telegram. Телеканали UA: КРИМ, UA: ДОНБАС та UA: ЗАКАРПАТТЯ можна дивитися також через супутник; б) сайті, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, додатково трансляція телеканалу доступна на ОТТ-платформах; в) Українському Радіо в FM- та AM-діапазонах (чи середньохвильовому діапазоні на старих приймачах) на частотах по всій країні; г) а також на діджитал-платформах Суспільне Новини. Новини також оперативно надаються в соцмережах Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber, а також Twitter англійською мовою для міжнародної аудиторії. Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку "Дія" стала доступною функція "Дія Радіо". Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах. Нагадаємо, з 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон "Суспільне. Спротив" - 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.04.2022 Радіостанція "Прямий FM" відновила звукове мовлення у Києві (88.4 МГц) приблизно о 18-ій, після чого трохи згодом на частоті 88.4 МГц відновився сигнал RDS (Priamiy / FM). В ефірі станції транслюється марафон телеканалу "Прямий FM" з YouTube. Також відновилося онлайн-мовлення станції - стрім за адресою http://fm.prm.ua:8001/prm (Власна інформація).
  • 8.04.2022 Щодня о 07:15, 15:15, 19:15 та 22:15 відомий український діджей Саня Димов представлятиме в ефірі столичної мережевої станції Радіо Українських доріг (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) денсові хіти, нарождені під час війни, під які ми обов'язково будемо танцювати після нашої Перемоги! (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 8.04.2022 Радіостанція UA: Радіо Культура розпочала мовлення на місто Тернопіль (вочевидь, з трансляцією спільного марафону каналів Суспільного радіо - ред.). Трансляції здійснюються на частоті 94.4 МГц. Нагадаємо цю частоту (у с. Лозова Тернопільського району - ред.) радіостанція отримала рішенням НР від 4 листопада 2021 року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 8.04.2022 Столична станція Dance radio KISS FM знову в ефірі! Станція повернулася, щоб ви могли слухати найкращі українські та світові танцювальні хіти. Слухайте в ефірі, на сайті www.kissfm.ua та в мобільному застосунку RadioPlayer. Разом переможемо! Україна понад усе! (Джерело: Сторінка Dance radio KISS FM у соцмережі Facebook).
  • 8.04.2022 Ужгородське радіо "Тиса FM" відновлює роботу в режимі музичного радіо онлайн! Слухайте ефір станції в інтернеті: http://radio.ukr.radio:8000/tysafm-mp3. Разом із тим, нагадуємо, щобудня з 11:00 по 18:00 та щосуботи о 12:00, 15:00, 18:00 слухайте регіональні новини на #ТисаFM. 103.0 FM (Джерело: Сторінка радіо "Тиса FM" у соцмережі Facebook).
  • 8.04.2022 Дніпровське радіо "Informator FM" (Дніпро-107.3 МГц та Інтернет-мовлення 128k., Нікополь-99.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) з першого дня війни, крім збільшення контенту новин в ефірі, технічно дублювало всі сигнали тривоги в містах та регіоні свого мовлення! Але через те, що зараз є велика кількість джерел оповіщення про повітряну небезпеку (а зараз ще й національні мобільні оператори офіційно приєдналися до оповіщення своїх абонентів), на станції вирішили тимчасово (у будь-який момент із відновленням цієї функції) - прибрати з ефіру цю опцію! Краще слухачів станція підтримуватиме гарною музикою під час сигналу тривоги! На радіо "Informator FM" сподіваються на Ваше розуміння! Оперативно дізнаватися про сигнали "повітряної небезпеки" можна в офіційних телеграм-каналах: Дніпро - https://t.me/sirena_dp; Нікополь - https://t.me/NikopolOperativniy. Або встановіть на свій мобільний телефон спеціальний офіційний застосунок - "Повітряна Тривога". І пам'ятайте - якщо ви отримали сигнал про повітряну тривогу, обов'язково пройдіть в укриття або в безпечне місце! Все буде Україна!!! Ми переможемо! (Джерело: Сторінка радіостанції "Informator FM" у соцмережі Facebook).
  • 8.04.2022 Радіостанція Dance radio KISS FM відновила музичне мовлення у столиці (106.5 МГц). В ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з танцювальних треків українських та закордонних виконавців, а також інформаційні випуски. Про ситуацію з мовленням станції в інших регіонах мовлення мережі інформації наразі немає. Нагадаємо - після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну на частотах Dance radio KISS FM транслювався спільний марафон українських телеканалів і радіостанцій "Єдині новини" (Власна інформація).
  • 8.04.2022 Сьогодні у Києві вкотре замовкло радіо "Прямий FM" - наразі передавач на частоті 88.4 МГц працює в режимі відкритої несучої, RDS відсутній. Відсутнє також онлайн-мовлення станції - стрім за адресою http://fm.prm.ua:8001/prm працює, але в ефірі - тиша (Власна інформація).
  • 7.04.2022 Столична мережева станція Радіо Українських доріг (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє новий проєкт "Двіж на перемогу" від Сані Димова. Ось що пише про нову програму її автор: "Зі вчорашнього дня я зазвучав на хвилях Радіо Українських Доріг! Проект ДВІЖ НА ПЕРЕМОГУ запустився дуже спонтанно і швидко. Дякую Анна за запрошення, Oleksandr за підтримку. Тепер кожного дня я буду представляти усім слухачам Радіо Українських Доріг треки, під які ми будемо влаштовувати дискотеки після нашої перемоги. Я знаю багатьох артистів та діджеїв, я слідкую за усіма трендами і мемами у своєму тг-каналі ГЕТЬ FM і, звичайно, збираю пісні війни. Тому обіцяю, що буду представляти найцікавіше і ділитися своїми думками та переживаннями. Бо в мене у житті все так само, як і у кожного українця. Зараз дуже потрібна підтримка бойового духу, як для бійців, так і усіх нас, тому вмикайте на декілька десятків хвилин Радіо Українських Доріг, щоб почути пісні і програми, які не залишать вас байдужими. Радіо мовить на хвилях радіо П'ятниця. Усі випуски програми ДВІЖ ДО ПЕРЕМОГИ буду викладати у своєму тг-каналі ГЕТЬ FM та SoundCloud. І так, я дуже скучив по радіо. Радіо - це назавжди і, нажаль, моє повернення в радіоефір сталося саме під час війни обіймаю! Слава Україні! Всі дороги ведуть до перемоги!" (Джерело: Сторінка Сані Димова у соцмережі Facebook).
  • 7.04.2022 Сьогодні місяць, як команда львівської онлайн-радіостанції "Ми з України" (128k.) робить для вас це радіо! Цей проєкт повністю волонтерський. У станції немає спонсорів чи "дядь" із сумнівним минулим. Цілодобово для вас найкрутіша українська музика, яка не дасть опустити руки! Щобудня, двічі на день великі новинні огляди (о 13:00 та о 20:00 за київським часом). 10 хвилин послухав і в курсі найважливішого! Також на хвилі станції - цінні поради, слова підтримки від наших зірок. Музичні подкасти, де ведучі розповідають про артистів, які захищають Україну та подкасти про нову українську музику. У команди станції багато планів та ідей. На радіо "Ми з України" розуміють, що Україна воює, кожному важко, але кожен воює. Саме для підняття духу і було створено радіо "Ми з України". І у команди, що працює над проєктом, є прохання до вас. Якщо вам цікаво слухати станцію і ви вважаєте, що таке радіо потрібне - підтримайте радіо "Ми з України" на Патреоні. Тоді станція зможе продовжувати робити свою справу ще краще. Переходьте за посиланням, щоб підтримати. Станція подякує кожному - https://www.patreon.com/myzukrainy (Джерело: Сторінка радіо "Ми з України" у соцмережі Facebook).
  • 7.04.2022 Радіо Балтійська хвиля ретранслює Українське Радіо на частоті 1386 кГц зі свого передавача на території Литви. Середні хвилі Радіо Балтійська хвиля покривають мовлення у країнах Західної Європи до Португалії, країни Північної Європи, європейську частину росії. Раніше мовники Чехії, Польщі, Болгарії, Словенії, Франції та Румунії через власні стрімінгові системи в інтернеті почали ретранслювати інформаційний марафон Українського Радіо. Поширення сигналу Українського Радіо в інших країнах відбувається для інформування українців, які виїхали за кордон у зв'язку з російською агресією, а також для оперативного поширення інформації для україномовних жителів у цих країнах. 1. Český rozhlas (Чехія) - https://www.mujrozhlas.cz/zive/radio-ukrajina. Також слухати Українське Радіо можна в мобільному додатку mujRozhlas.cz. Додатково Чеське радіо готує подкаст "Новини для українців у Чеській Республіці" та інший аудіоконтент, який запуститься незабаром. 2. Radio Romania (Румунія) - http://www.srr.ro/. На північному сході Румунії у вечірній час також можна чути сигнал Українського Радіо у середньохвильовому діапазоні на частоті 657 AM. 3. Polskie Radio (Польща) - https://player.polskieradio.pl/ 4. BNR (Болгарія) - http://player.bnr.bg/ukraine/ 5. RTVSLO (Словенія) - https://www.rtvslo.si/radio/vzivo/ukr 6. RFI (Франція) - https://www.rfi.fr/ru/ Слухати Українське Радіо у всіх регіонах України можна через АМ та FM-частоти, які вказані за посиланням. Українське Радіо мовить в середньохвильовому діапазоні на території всієї країни. У населених пунктах, де немає FM-частоти, або в разі збоїв у її роботі, перемикайте приймачі в АМ-діапазон (чи СХ на старих приймачах) на частотах 1278 кГц, 873 кГц, 1404 кГц та 657 кГц. Раніше у зв'язку з численними запитами від українських та іноземних радіостанцій, Українське радіо НСТУ дозволило ретрансляцію свого сигналу на мережах радіостанцій будь-якої форми власності. Сигнал Українського Радіо: 1. Інтернет: http://91.218.213.49:8000/ur1-mp3 2. Супутник Amos3 (4° W): Частота - 11 139,5 МГц, Поляризація - горизонтальна (Н), Символьна швидкість - 30,000 Мсимв/с, Предкорекція помилок (FEC) - 3/4, Українське Радіо - UR-1. Завдяки розширенню мовлення у середньохвильовому діапазоні сигнал Українського Радіо покриває більшу територію України та інших країн світу, включно з невеликими населеними пунктами, до яких не доходить сигнал наявних FM-передавачів. Окрім того, на середніх хвилях сигнал Українського Радіо можна безперешкодно чути під час руху автотранспортом територією, яка покриваються відповідним сигналом. Як зазначають технічні спеціалісти Українського Радіо, практично всі радіоприймачі - від найстаріших до найновіших моделей, які сьогодні є у людей, працюють у середньохвильовому діапазоні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.04.2022 Гумор - це також наша зброя! Студія "Квартал 95" представляє в ефірі столичної мережевої станції Радіо Українських доріг (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) проєкт "Байрактар News". Це програма, яка сміється ворогу в обличчя. Нові випуски - щодня о 18:15 (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 6.04.2022 В Україні 28 березня почало мовити "Радіо українських доріг", яке з'явилося після переформатування "Радіо П'ятниця". На час війни команда відмовилася від розважального контенту. А перед цим в ефірі "Радіо П'ятниця" транслювався загальнонаціональний марафон "Єдині новини". Про всі подробиці в коментарях інтернет-виданню "Детектор медіа" розповіли директор "Радіо українських доріг" Антон Озадовський та його продюсерка Ганна Свірідова. Головна мета оновленої радіостанції - підтримувати та мотивувати українців під час війни. "Багато хто в країні зараз перебуває за кермом, або у дорозі. Військові, волонтери, біженці, бізнес, що переживає релокацію, тощо… Радіо українських доріг має на меті достукатись до сердць слухачів, підтримати дух та своєчасно інформувати про небезпечні ситуації або донести потрібні, актуальні новини", - коментує Антон Озадовський. Мовлення "Радіо українських доріг", за словами керівника, забезпечує команда "Радіо П'ятниця" у повному складі. Оновлено формат було протягом двох тижнів. Окрім музики, в ефірі програми інформаційного та соціального напрямку. Ведучі та запрошені експерти допомагають слухачам у інформуванні про безпеку. Також піднімаються питання про логістику та ситуацію в Україні для волонтерів, військових і бізнесу. Слухати "Радіо українських доріг" можна на радіоприймачі, в інтереті, на мобільних за стосунках. "У мирний час у нас працювало 53 передавачі, але війна внесла свої корективи. Поки ми не зможемо мовити на тимчасово окупованих територіях. Щодня ситуація може змінюватися, але все одно це велике покриття. Кожний передавач має змогу покривати від 20 до 50 км. І це гарна можливість достукатися до якомога більшої аудиторії та підняти її бойовий дух", - розповіла продюсерка Ганна Свірідова. Який контент зараз надихає аудиторію українських радіостанцій, у скільки обходиться місяць роботи "Радіо українських доріг" та в чому воно може позмагатися у влучності з радіо "Байрактар", а також чи має команда грант, читайте у матеріалі "Детектора медіа" незабаром. Нагадаємо, після 24 лютого з українського ефіру зникло "Русское радио Україна". Група радіостанцій TAVR Media відмовилась від радіостанції. Натомість в ефірі транслюється марафон "Єдині новини". Радіостанція з такою назвою більше не мовитиме в ефірі, повідомляє офіційний сайт компанії. "Мости спалені. Після завершення марафону в ефірі звучатиме нова радіостанція", - повідомили у TAVR Media. Сайт радіостанції не працює (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 6.04.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6 квітня розглянула заяву ГО "Кримська медіа платформа", м. Київ, про реєстрацію її як суб'єкта інформаційної діяльності і задовольнила її. Компанія має наміри провадити діяльність у сфері телебачення і радіомовлення (студія-виробник). Її тематична спрямованість - висвітлення подій південного регіону нашої країни - від Херсонщини до Маріуполя. Президентом ГО "Кримська медіа платформа" є Аметов Гірей Емільович. Логотип компанії - "UA:SOUTH". Свідоцтво про державну реєстрацію встановленого зразка компанія отримає протягом одного місяця після скасування або припинення правового режиму воєнного стану в Україні, а також після сплати реєстраційного збору (Джерело: Сторінка Нацради з ТРМ у соцмережі Facebook).
  • 6.04.2022 Керівництво криворізької радіостанції "Радіо Кривбас" (102.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) раде Вам повідомити, що з 3 квітня станція повернулася до програмного мовлення. Які переваги це наддасть для рекламодавців? Пояснімо основними з них: 1. Відтепер проєкт "Бізнес, що працює" виходитиме у фіксований час, а саме на 15 та 45 хвилині кожного часу з 6:00 ранку до 00:00 опівночі. 2. Рекламний відділ станції зможе планувати та розміщувати фіксований час та кількість виходів Вашого рекламного оголошення. 2. У разі не виходу рекламного блоку по причині "Повітряної Тривоги", або у разі потреби розміщення іншої оперативної інформації, рекламний відділ станції може відслідковувати які рекламні оголошення не вийшли, та компенсувати в інший час. Також, нагадуємо що розмістити рекламне оголошення по Кривому Рогу та прилеглими населеними пунктами на сьогоднішній день, можливо на 3-х радіостанціях: 1. Радіо Кривбас FM 102.3 МГц. 2. Город FM 105.2 МГц (Кривий Ріг). 3. Город FM 101.8 МГц (Апостолове). 4. Радіо П'ятниця/Радіо Українських Доріг на 99.1 МГц. Подробиці у Телеграм-каналі https://t.me/radiokryvbasadvert. Будемо працювати, будем перемагати! (Джерело: Сторінка "Радіо Кривбас" у соцмережі Facebook).
  • 6.04.2022 Команда столичної мережі Радіо П'ятниця (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) вирішила тимчасово змінити концепцію мовлення і назву. Українські пісні, пісні наших західних партнерів, висвітлення подій, корисні рекомендації під час війни, актуальний стан на дорогах та сповіщення населення під час небезпечних ситуацій - це Радіо Українських Доріг. Долучайтесь! Слухачам: На станції сподіваються, що ви із розумінням поставитесь до тимчасової зміни концепції. Розважальний формат повернеться у день нашої Перемоги! Команда станції вдячна вам за вашу відданість і буде намагатись залишатись цікавою радіостанцією! Шукайте трансляцію на FM-просторі свого міста! Партнерам: Економіка має працювати! Ви маєте працювати, КРАЇНА має жити - так ми наблизимо Перемогу! Як ніхто колектив станції відчуває проблеми у бізнесі - рекламний ринок зник! Але на станції вірять у вас! Вірять у ваш бізнес! Радіокомпанія та інвестори вирішили не переходити на спрощену систему оподаткування. Гроші, що були підготовлені для розвитку направлені на сплату податків у повному обсязі, а також на підтримку і збереження команди. Чи надовго вистачить фонду компанії? Риторичне питання! Тому станція закликає рекламодавців повернутись. Аби разом ми змогти більше. Якщо вам потрібна анонсування, реклама, PR - найбільша мережева радіостанція до ваших послуг! Про спеціальні умови у компанії навіть не будуть згадувати - звертайтеся, а на станції допоможуть. Наш обов'язок підтримувати один одного! Слава Україні! Слава ЗСУ! Все буде Україна! (Джерело: Сторінка "Об'єднаної радіогрупи" у соцмережі Facebook).
  • 6.04.2022 Ми йдем вперед, над нами вітер віє! Відсьогодні Радіо Байрактар звучить у Івано-Франківську на частоті 101.3 МГц (влачник частоти - ТОВ "Бойчук-студія", до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну транслювало програми радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" - ред.). Вмикайте музику української перемоги на повну гучність! Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги. FM та онлайн: https://www.radiobayraktar.com.ua. Все буде Україна! (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 6.04.2022 Радіостанція "Клас" із міста Ізюм Харківської області припинила мовлення в місті після російської окупації. Про це представниці інтернет-видання ІМІ повідомили в редакції медіа. Також радіостанція припинила мовлення в містах Куп'янськ (Харківщина) та Костянтинівка (Донеччина). В Ізюмі та Куп'янську радіостанція припинила мовлення ще 26 лютого, напередодні окупації міста, коли тривали бої. А в Костянтинівці - 14 березня. Таке рішення ухвалили після того, як виїхали всі співробітниці, ховаючись від обстрілів, - працювати було нікому та й небезпечно, зазначили в редакції. "Після окупації Ізюма вирішили припинити мовлення, щоб, не дай боже, не стати мовником агресора", - наголосили в редакції. Там додали, що слухачі були розгублені, бо щодня слухали радіостанцію. "Писали нам, дзвонили, питали. Ми пояснювали, чому ухвалили таке рішення", - зазначила представниця радіостанції у коментарі ІМІ. Радіо "Клас" - недержавна музично-інформаційна мережева радіостанція в Донецькому та Харківському регіонах. Покриття - Ізюм та Куп'янськ Харківської області, а також Костянтинівка, Краматорськ і Бахмут Донецької області, близько 1 мільйона слухачів (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 6.04.2022 7 квітня в ефір Радіо Промінь повертаються "Музичні новини", а 8 квітня шоу "Селекція". Під час війни ці проєкти фокусуватимуться на волонтерській, військовій та музичній діяльності українських музикантів. ""Музичні новини" і шоу "Селекція" повернуться в ефір у звичному форматі. Сьогодні це вже не розважальний контент, а суспільно-політичний, бо українські музиканти миттєво відповіли на російську агресію патріотичними піснями та антивоєнною лірикою. З початком війни наша команда не припиняла свою роботу, замість музичного ефіру, ми писали новини про українських музикантів, їх участь у спротиві агресору на сайт Суспільне Новини та брали участь у підготовці ефірів Українського Радіо. Цю практику ми продовжимо і паралельно поновимо наші проєкти в ефірі", - розповів продюсер і ведучий шоу "Селекція" Олександр Стасов. "Музичні новини" лунають щобудня. Шоу "Селекція" звучить в ефірі Променя у: вівторок о 15:00, п'ятницю о 18:00, суботу о 16:00, неділю о 08:00. Шоу "Селекція" є щотижневим проєктом, що презентує новинки сучасної української музики та висвітлює найважливіші події та процеси. Програма виходить в ефір з 1 червня 2015 року. Нагадаємо, 30 березня Радіо Промінь поновило музичний ефір та змінило свій слоґан. Слухайте Радіо Промінь на хвилях у FM-діапазоні: Луцьк - 107.3 МГц, Житомир - 105.6 МГц, Київ - 97.2 МГц, Львів - 102.5 МГц, Миколаїв - 88.8 МГц, Тернопіль - 101.5 МГц, Харків - 100.5 МГц, Ніжин - 102.2 МГц, Кропивницький - 88.7 МГц, Ужгород - 103.0 МГц, Ковель - 103.9 МГц, Суми - 91.3 МГц, Одеса - 88.5 МГц, Івано-Франківськ - 88.8 МГц, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.04.2022 З квітня наказом голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України член правління Суспільного Дмитро Хоркін призначений відповідальним за платформи радіо та телебачення. Відтепер він спрямовує та контролює роботу головного продюсера дирекції "Українське радіо" і головного продюсера дирекції телебачення. До 31 березня відповідальним за платформу телебачення був Ярослав Лодигін. 29 серпня 2019 року Дмитро Хоркін став членом правління Суспільного, відповідальним за платформу радіо. З 1 червня 2017 року він обіймав посаду генерального продюсера Українського радіо. За цей час під його керівництвом була сформована оновлена Дирекція радіо, масштабно розширена сітка FM-частот по всій країні, запущено проєкт роботи з архівом та відбувається повне переоснащення радіовиробництва. Дмитро Хоркін кардинально змінив підхід до формування трьох каналів Суспільного радіо, за якого кожен канал виокремив свій чіткий формат. Разом із цим системна кроссекторальна співпраця всіх платформ - радіо, телебачення та діджиталу - створює новинний, розважальний та освітній контенти Суспільного мовлення. І з початку повномасштабної війни Росії проти України продовжує це робити безперебійно в екстремальному режимі мовлення. "Найголовніше моє завдання зараз під час війни - безперебійне гарантоване мовлення загальнонаціональних телеканалів Суспільного (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА) та трьох радіомереж (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура). Ми вже запустили повноцінне мовлення 24/7 телеканалу UA: КУЛЬТУРА, а UA: ПЕРШИЙ продовжує транслювати й створювати в ефірі інформаційний марафон. Ще одним важливим викликом є участь України у Євробаченні, адже це буде ще один загальноєвропейський привід звернути увагу на нашу країну. Вже зараз можу сказати, що зроблено усе необхідне для гідного виступу "Kalush Orchestra" на конкурсі", - зазначив Дмитро Хоркін. Нагадаємо, Дмитро Хоркін - медіаменеджер, диктор, журналіст, радіо та телеведучий, член Комісії з журналістської етики, голова Державної екзаменаційної комісії Інституту журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка, а також дикторський голос офіційних заходів України, зокрема парадів до Дня Незалежності (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.04.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 6-го квітня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 6-го квітня, початок о 17:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.04.2022 Столична мережева станція Радіо Українських доріг (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляє авторський проєкт "DJ Pasha FM". Щодня о 13:00 та о 21:00 музично-мотивуюче радіо-шоу від легендарного радіо-ведучого! Одночасно українською та англійською мовами, щоб нас почув увесь світ! Let the music guide! Тримаймося разом! Слухайте на "Радіо Українських доріг" та на телеграм каналі "DJ Pasha FM" https://t.me/djpashafm (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 5.04.2022 Вже другий тиждень на частотах Радіо П'ятниця мовить Радіо Українських Доріг. Колектив станції сподівається, що нове радіо вже встигло відгукнутися у ваших серцях. Серце - це наша Україна! Дороги - це наші артерії, які єднають захід і схід, північ і південь в сильну та потужну країну. Сьогодні дороги - це зелені коридори до спасіння та безпеки, це дороги допомоги і підтримки один одному, дороги - це символ руху вперед! Вперед до перемоги разом з Радіо Українських доріг! Список міст мовлення станом на 5 квітня: Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 5.04.2022 На Радіо Промінь триває проєкт "Гранітний толк". У межах цього проєкту на фейсбук-сторінці й в інстаграмі Радіо Промінь ведучі та продюсери другого каналу Суспільного радіо озвучили своїми голосами імпровізовані монологи і "вклали" їх в уста найвідоміших монументальних споруд України. "Працювати над проєктом почали в перший тиждень війни. Ідея спала мені на думку у підвалі-бомбосховищі під час чергового нальоту рашистів: а якби пам'ятники, біля яких ми зустрічалися в мирний час по всій країні раптом заговорили? Леся Українка, Монумент Незалежності, Іван Франко, Тарас Шевченко. Вони б точно не мовчали! Що б сказали Степан Бандера чи Григорій Сковорода? Ідею підтримала улюблена команда, з якою навіть на відстані працювати легко - так і виник проєкт "Гранітний толк" - розмови, які ви могли б почути зараз від найвідоміших пам'ятників України", - зазначила креативна продюсерка Радіо Промінь Вікторія Польченко. Авторами "монументальних фраз" є ведучі "Гомін OUT" Антон Тимошенко та Сергій Липко. У кожної "монументальної постаті" є свій "унікальний голос". У проєкті ви можете почути знайомі голоси ведучих Анни Заклецької, Дмитра Захарченка, Саші Франко, Дениса Денисенка та Вікторії Польченко. Наразі в мережі доступно чотири перші відео проєкту: 1. Іван Франко; 2. Монумент Незалежності; 3. Тарас Шевченко; 4. Григорій Сковорода. Перші випуски вийшли в інстаграмі Радіо Промінь 16 березня. Уже записано понад 25 відеофрагментів, але робота над проєктом триває і розширюється. "Після перемоги у нас буде ще одна сторінка Радіо Промінь в історії українського мовлення: ми першим не лише почали ставити в ефір винятково українську музику, а ще й заохотили, спонукали українські пам'ятники заговорити!" - додає Вікторія Польченко. Слухайте Радіо Промінь на хвилях у FM-діапазоні: Луцьк - 107.3 МГц, Житомир - 105.6 МГц, Київ - 97.2 МГц, Львів - 102.5 МГц, Миколаїв - 88.8 МГц, Тернопіль - 101.5 МГц, Харків - 100.5 МГц, Ніжин - 102.2 МГц, Кропивницький - 88.7 МГц, Ужгород - 103.0 МГц, Ковель - 103.9 МГц, Суми - 91.3 МГц, Одеса - 88.5 МГц, Івано-Франківськ - 88.8 МГц, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio. Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує цілодобовий інформаційний марафон "Єдині новини #UAразом", що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ. Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на: а) Українському Радіо та Радіо Культура в FM- та AM-діапазонах (чи середньохвильовому діапазоні на старих приймачах) на частотах по всій країні; б) всіх 24 регіональних телеканалах Суспільного (UA: БУКОВИНА, UA: ВІННИЦЯ тощо), також кожний регіон подає новини на регіональних сторінках у Facebook, YouTube, Instagram, Telegram; в) сайті, ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, додатково трансляція телеканалу доступна на ОТТ-платформах; г) а також на діджитал-платформах Суспільне Новини. Деякі сайти, новини оперативно надаються в соцмережах Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber, а також Twitterанглійською мовою для міжнародної аудиторії (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 5.04.2022 А ви сьогодні вже робили смерть ворогам? Відтепер вмикайте Радіо Байрактар в Тернополі на частоті 106.1 МГц (до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну на цій частоті працювало радіо "Мелодія FM" - ред.). І обов'язково розкажіть про це своїм друзям у файному місті! Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги. FM та онлайн: https://www.radiobayraktar.com.ua. Все буде Україна! (Джерело: Сторінка Радіо Байрактар у соцмережі Facebook).
  • 5.04.2022 Радіостанція "Прямий FM" відновила сьогодні мовлення у Києві. Частота - 88.4 МГц. Наразі в ефірі станції йде марафон телеканалу "Прямий" (який наразі зберігає мовлення в YouTube), відновлено також сигнал RDS на частоті 88.4 МГц (Pryamiy / FM). Також сьогодні відновилося онлайн-мовлення станції - його можна слухати за адресою http://fm.prm.ua:8001/prm.m3u. Нагадаємо - з 25-го березня передавач на частоті 88.4 МГц у Києві працював в режимі відкритої несучої з RDS, згодом - без RDS. Мовлення в Інтернеті зберігалося, однак, вчора воно призупинялося. Також сьогодні у першій половині дня у Києві спостерігалася відкрита несуча на частоті 95.2 МГц (належить радіостанції "Мелодія FM"), де мовлення не ведеться з 1-го березня (після обстрілу телерадіовежі російськими ракетами). Згодом несучу було відключено, так само зникла відкрита несуча на частоті 98.5 МГц (де до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну працювало "Русское Радио Україна"). Таким чином, наразі у Києві відключено два FM-передавачі - 95.2 МГц та 98.5 МГц. Решта передавачів працює в режимі звукового мовлення, при цьому на частотах 96.4 МГц та 100.5 МГц відсутній сигнал RDS, а на частотах 93.8 МГц та 104.6 МГц RDS працює у технічному режимі (Власна інформація).
  • 4.04.2022 Столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) поновлює свої історичні програми. Сьогодні, о 17:10, ви почуєте нову рубрику "Історичний фронт". Старий друг радіостанції - Василь Павлов - поговорить про російський терор: його появу та сутність (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 4.04.2022 "Фонд розвитку української музики" закликав мовників назавжди вилучити з ефіру російський контент, а Верховну Раду - запровадити квоти, щоб музичні радіостанції та телеканали транслювали українську музику не менш ніж 50% ефірного часу. "Остаточним доказом, який руйнує всі міфи про "велику російську культуру" та "російські духовні скрєпи" є розстріли мирних громадян в Бучі, Ірпіні, Гостомелі та ще десятках населених пунктах нашої країни. Мародерства, насильство, військові злочини, вандалізм, осквернення, грабіж та садизм - від сьогодні це синоніми до слова "російський" та до поняття "російська культура". Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть ядовиті програми поведінки, отруєні цінності, та садистські меседжі. По-іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах. Ми звертаємось до засобів масової інформації з закликом назавжди припинити трансляцію російських серіалів та фільмів. До радіостанцій та музичних телеканалів звертаємось із проханням назавжди вилучити зі свого ефіру музику російського походження. Ми також звертаємось до блоґерів з проханням не використовувати російську музику в своїх соціальних мережах", - йдеться в заяві. Підписанти закликали створити такий закон про квотування української музики, щоб врахувати минулі помилки та запобігти можливим маніпуляціям у цих питаннях. Звернення підписали: 1. Президент Фонду розвитку української музики Олег Ходачук. 2. Голова Фонду розвитку української музики Роман Муха. 3. Лідер гурту "Без Обмежень" Сергій Танчинець. 4. Продюсер та телеведучий Ігор Кондратюк. 5. Музичний експерт Ігор Панасов. 6. Програмний директор "Країна ФМ" Роман Давидов. 7. Лідер гурту "Скай" Олег Собчук. Нагадаємо, голова Держкіно Марина Кудерчук звернулася листом до VOD-платформ із закликом заборонити на їхніх ресурсах контент, що вироблений російськими кіновиробниками чи в копродукції з ними (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 4.04.2022 Російські війська завдали інфраструктурі державного Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення збитків на понад 600 мільярдів гривень. Про це в інтерв'ю виданню "Сьогодні" розповів голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь. "За приблизними оцінками Концерну PPT, за місяць війни Росія завдала шкоди на понад 600 млрд грн. Це попередні оцінки, невдовзі буде ухвалена методика оцінювання збитків від війни. Попри це, наш Концерн РРТ сьогодні - основний технічний постачальник правдивої інформації в країні", - сказав він. Як розповів Юрій Щиголь, понад два десятки передавальних телевізійних підстанцій Концерну РРТ зазнали російських обстрілів і повністю або частково зруйновані. "Загалом через різні причини 46 населених пунктів не мають змоги отримувати послуги ефірного телерадіомовлення (здебільшого - Харківська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська та Херсонська області). Це й через руйнування, і через відсутність енергопостачання, через спроби агресора організувати власне мовлення або через мародерство, вчинене російськими солдатами", - додав голова Держспецзв'язку. Крім того, у восьми населених пунктах - Зоринівка, Марківка, Широкий, Старобільськ, Біловодськ, Херсон, Василівка, Генічеськ - окупанти перекомутовали обладнання на російські канали (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 3.04.2022 На хвилях столичної мережевої станції "Радіо Українських Доріг" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Чернігів-103.9 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) двічі на день лунає музично-мотиваційне шоу "DJ Pasha FM". Щодня з 13:00 до 14:00 та з 21:00 до 22:00 - музика українських та західних виконавців з ді-джейськими підводками та музичними новинами, які робить українською та англійською мовами відомий ведучий Павло Шилько (DJ Pasha) (Власна інформація).
  • 1.04.2022 В мирні части концерт улюбленого гурту - найжаданіша подія. У війну жива музика від кумирів надає сил і впевненості в перемозі! Щовечора о 19:00 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - найкрутіші виступи всіх часів - концерти кумирів, які увійшли в історію. Слухайте живий рок. Робіть свій внесок. Все буде Україна! 01.04 - Metallica у Каліфорнії, 1999 рік. 02.04 - Red Hot Chili Peppers у Лондоні, 2004 рік. 03.04 - Def Leppard у Шеффілді, 1993 рік. 04.04 - Motorhead у Берліні, 2012 рік. 05.04 - Kiss у Ванкувері, 1999 рік. 06.04 - Rainbow у Дюссельдорфі, 1995 рік. 07.04 - Nazareth у Бразилії, 2007 рік. 08.04 - SLADE у Лондоні, 1975 рік. 09.04 - Dee Snider на фестивалі Bloodstock, 2019 рік. 10.04 - Eric Clapton на MTV Unplugged, 1992 рік. 11.04 - Bruce Dickinson у Бразилії, 1999 рік. 12.04 - Foo Fighters у Нью-Йорку, 2011 рік. 13.04 - AC/DC у Буенос-Айресі, 2009 рік. 14.04 - Deep Purple у Римі, 2013 рік. 15.04 - Queen у Мангаймі, 1986 рік. 16.04 - Rolling Stones у Гавані, 2016 рік. 17.04 - Led Zeppelin у Лондоні, 2007 рік (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 1.04.2022 Команда застосунку RadioPlayer продовжує працювати і дякує радіостанціям, які приєднались до застосунку у березні: 1. Громадське радіо; 2. Радіо Блиск 106.6 FM (Чернівці); 3. MFM (Харків); 4. Європа Плюс Дніпро; 5. Інформатор FM (Дніпро); 6. Надвірна 107.3 FM (Івано-Франківська область). Вмикайте улюблені станції онлайн в HD-якості! Встановлюйте мобільний застосунок RadioPlayer: Google Play: https://radioplayer.ua/android/; Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/; Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/. RadioPlayer - найзручніший спосіб слухати радіо зі смартфона (Джерело: Сторінка застосунку RadioPlayer у соцмережі Facebook).
  • 1.04.2022 Увага! З технічних причин в районі Авдіївка-Покровськ-Маріїнка-Курахово-Селидово в FM-діапазоні наразі лунатиме лише 4 українські радіостанції: 90.7 МГц - UA: Українське радіо, 91.4 МГц - "Громадське радіо", 106.0 МГц МГц - "Вільне радіо", 106.4 МГц - "Армія FM". Довіряйте лише перевіреній інформації! Переможемо! (Джерело: Сторінка радіо "Тризуб FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.04.2022 Ранок починається з гарних новин! Сьогодні розпочато мовлення нового тематичного каналу "Ванда-FM" Україна - Патріотичні хіти. Посилання для прослуховування: http://xtvplay.pp.ua/player/WandaFM/patriotychni.php. В ефірі звучать пісні, які були написані як під час початку військової агресії рашистів 2014 року на сході України, так і ті, які написані під час повномасштабної агресії російсько-фашистської наволочі 2022 року. До уваги авторів, ви можете надсилати свої треки до музичної редакції каналу на e-mail: з поміткою "Ванда-FM. Патріотичні хіти". Поборимо рашистську наволоч разом! Вперед до перемоги! (Джерело: Сторінка радіо "Ванда-FM" Україна у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024