Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2021 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2021

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2021 Повний пак нових пісень у проєкті "Джем Рекомендує" від столичної радіостанції "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - для ваших і наших травневих вихідних: DDT - Yuri Shevchuk - В Постели, Макс Ворог - Тримайся, Uma2rman - Королева Марго. Дві пісні з новинок - обрані треки з рубрики RockStart: The Unsleeping - Птаха Фред, Montana - Ждёшь меня в эту ночь. НеПопсуйте разом з Джем FM (Джерело: Сторінка радіо "Джем FM" у соцмережі Facebook).
  • 30.04.2021 Обсяги рекламних бюджетів на 18 українських радіостанціях за перший квартал 2021 року зросли на 20% порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Такі дані отримала компанія "Комунікаційний Альянс" за результатами власного моніторингу. У першому кварталі 2020 року ринок радіо дещо просів через карантин, хоча й втримав позитивну динаміку завдяки високій рекламній активності в січні та лютому. Далі, в другому кварталі продовжилося зниження рекламної активності, що призвело до падіння за результатами першого півріччя на 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. У третьому кварталі ситуація вирівнялася і в підсумку за дев'ять місяців ринок показав нульову динаміку. Така тенденція продовжилась і в четвертому кварталі. Традиційний моніторинг "Комунікаційного альянсу" охоплює 18 радіостанцій. Методологія - система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об'ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій "ЗМІ", "соціальна реклама", "реклама і маркетинг". За даними моніторингу, у першому кварталі 2021 року трійка лідерів за оціночними рекламними доходами залишилася незмінною: перше місце посів "Люкс FM" (група "Люкс") із 113,5 млн грн, друге - "ХІТ FM" (група "ТАВР медіа") з 98,3 млн грн, третє - "Русское радио Україна" ("ТАВР медіа") зі 51,7 млн грн. На четверту сходинку піднялося Радіо РОКС - Україна ("ТАВР медіа") зі 39,9 млн грн, а радіо KISS FM ("ТАВР медіа") зайняло п'яте місце із майже 38 млн грн. Найбільшими рекламодавцями радіо за перший квартал 2021 року став "Ломбард Партнер" (оціночний бюджет - 19,53 млн грн), випередивши лідера минулого сезону - виробника продуктів харчування "Віктор і К", який тепер зайняв друге місце (16,42 млн грн), третьою залишається ювелірна компанія "Золотий вік" (14,38 млн грн). За обсягами спонсорства, за підсумками першого кварталу 2021 року, на першому місці - "Люкс FM" (група "Люкс"), на другому - "Авторадіо" (UMH group), на третьому - KISS FM ("ТАВР медіа"), на четвертому - "Наше радіо" ("ТАВР медіа"), на п'ятому - Радіо РОКС - Україна ("ТАВР медіа"). Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній "Баядера". Друге місце посідає букмекерська компанія Favbet, на третьому - виробник продуктів харчування "Віктор і К" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 30.04.2021 На хвилі столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) вийшла нова програма "Плюс - мінус". Про це повідомляє пресслужба каналу. Її авторами стали Сергій Неретін та Сергій Смальчук. У програмі вони розглядають різні події та явища з двох сторін: позитивної та негативної. "Наприклад, той же локдаун - зло це чи благо? З одного боку, його ввели, щоб зменшити поширення захворюваності, врятувати таким чином життя людей. З іншого, це серйозний удар по економіці. Тобто одне лікуємо, інше калічимо", - пояснює концепцію програми Сергій Неретін. Перед ефіром ведучі вирішують, хто з них сьогодні буде грати роль "доброго поліцейського", а хто - "поганого". Темами ефірів будуть: аварія на Чорнобильській АЕС, кількість свят в нашій країні тощо. Програма виходить в ефірі "Київ FM" о 19:00 по понеділках, середах і п'ятницях. Нагадаємо, у березні радіо "Київ FM" запустило програму "Інкубатор", де радійники аналізують якість українських пісень (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 30.04.2021 Столична сателітарна мережева станція "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Лисичанськ-87.7 МГц, Маріуполь-89.1 МГц, Бахмутівка-98.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Новотошківське-90.0 МГц, Старобільськ - 90.2 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Біловодськ - 92.6 МГц, Білолуцьк - 100.0 МГц, Зоринівка - 103.7 МГц, Волноваха - 103.8 МГц, Арциз-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) запустила Patreon, тобто можливість регулярної підтримки. Разом із запуском Patreon в ефірі Громадського радіо з травня починає виходити щомісячна програма "Друзі Громадського радіо". У ній станція буде знайомитися з підписницями та підписниками. "З 2015 року ми провели 5 кампаній на Спільнокошті, зібравши сумарно 825 тисяч гривень підтримки від нашої аудиторії. Ми вдячні за кожну гривню, яка дає нам розуміння, що якісні, незалежні ЗМІ справді потрібні. Patreon для нас, окрім способу дофінансування, також спосіб розбудовувати спільноту Громадського радіо. Саме тому підписка дає можливість пропонувати тему до ефіру, долучитися до чату з редакцією або раз на 3 місяці збиратися разом з аудиторією. Ми хочемо чути наших слухачок та слухачів. Недарма ж називаємося Громадським радіо", - каже піарниця Ана Море. Громадське радіо розпочало мовлення на 99,4 FM у Києві та на Київщині 1 квітня 2020 року. Крім Києва, Громадське радіо працює на 16 передавачах у шести регіонах України. Громадське радіо у Києві щотижня слухає понад 113 тисяч людей, а щодоби - понад 41 тисяча киян та гостей Києва (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.04.2021 3-го травня о 12:00, у обливаний понеділок , "Великдень з зіркою" на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+)! Вперше ведучою на 104.7 цього дня стане переможниця "Голосу країни", неймовірна співачка Оксана Муха! Вона вже готує особливі історії для слухачів. Оксана обіцяє, що ви точно дізнаєтесь про неї більше і побачите її іншою. А 4 травня о 12:00 перші в історії "Zoom-гаївки" влаштовує Люкс FM Львів. Посилання на Zoom-гаївки буде соцмережах Люкс FM Львів та на сайті lviv.lux.fm. Ведучі Nazar Biychuk і Tanya Dubas уже готують неймовірні забави, музику та конкурси для люкс-слухачів. Коли ми разом все буде Люкс! Особливий ЛюксВеликдень на 104.7 (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 28.04.2021 Сьогодні, 28 квітня, у спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо говоритимуть про безпекову ситуацію в Україні на тлі пандемічної кризи. Яка зараз ситуація на кордонах, чи варто чекати загострення конфлікту та як дбати про зовнішньополітичну безпеку в умовах небезпеки пандемічної? На зв'язку зі студією скайпом буде експредставник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, Надзвичайний і Повноважний посол України у Білорусі у 2010-2011 роках Роман Безсмертний. Початок о 19:10. У програмі, зокрема, обговорять: 1. Чого чекати від переговорів між президентом України Володимиром Зеленським і президентом РФ Владіміром Путіним; 2. Чи стане українське питання ключовим на зустрічі президентів Росії та США; 3. Якою буде політика адміністрації президента США Джо Байдена щодо України; 4. Позиція України щодо Білорусі та перспективи Мінського процесу; 5. Якими можуть бути наслідки дипломатичного протистояння. "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.04.2021 На засіданні 28 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв'язку п'ятого покоління", що надійшов на погодження від Міністерства цифрової трансформації України. Також було обговорено проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги", який надійшов від Міністерства культури та інформаційної політики України. Обидва документи регулятор погодив без зауважень. Відповідні рішення Національної ради буде надіслано до Міністерства цифрової трансформації України і Міністерства культури та інформаційної політики України. Під час розгляду змін до плану впровадження зв'язку 5G в Україні член Національної ради Олександр Ільяшенко повідомив, що раніше Національна рада не входила до переліку державних органів, які відповідають за окремі пункти розпорядження. У новій редакції, зокрема, один з пунктів стосується підготовки і подачі на розгляд Кабміну пропозицій щодо розподілу і користуванням радіочастотних спектром України. Національна рада була внесена до переліку організацій, які за це відповідають. 7 і 8 пункт розпорядження планується викласти у новій редакції, до яких теж буде дотичною Національна рада. Стосовно змін до Методики розрахунків ліцензійного збору Олександр Ільяшенко пояснив, що вони дадуть змогу регулятору переоформлювати ліцензії аналогових мовників на цифровий стандарт мовлення без проведення конкурсів. За його словами, після погодження змін Національною радою документ має пройти процедуру громадського обговорення у Міністерстві культури та інформаційної політики, яка триватиме місяць, і наприкінці травня очікується, що Методика остаточно може бути погоджена. У такому разі на початку червня регулятор зможе провести переоформлення таких ліцензій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.04.2021 28 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження "РАДІО ШАНСОН" (ТОВ "ТРК "ШАНСОН", м. Київ), який транслював пісню "Старая" Настасьї Самбурської із низкою брутальних слів та висловів. Радіостанція порушила норми вітчизняного законодавства, оскільки поширила в ефірі музичний твір із обсценною лексикою у час, доступний для неповнолітніх. Відповідно до законодавства телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, крім як протягом ефірного часу в добовому відрізку з 23:00 до 6:00 та на каналах з обмеженим доступом. "РАДІО ШАНСОН" 17 липня 2020 року транслювало пісню з обсценною лексикою у час, коли діти та підлітки мали змогу її почути, і таким чином порушило вимоги частини першої та частини другої статті 62, а також пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Текст поширеної мовником пісні "Старая" Настасьї Самбурської містить численні брутальні слова і вислови, які можна знайти у словнику нецензурної лексики. Крім того, у ній багатократно й нав'язливо вживаються фрази, які можуть впливати на створення позитивного образу нездорового способу життя, спонукати до антисоціальної поведінки, алкоголізму, тютюнопаління та інших шкідливих звичок: "Вино, разлив по бокалу, и сигарой дымя", "Я буду бухать и не понемножку, а так бухать, чтоб дрожали руки!". Виробництво та обіг у будь-якій формі продукції, що може негативно вплинути на суспільну свідомість та мораль, дозволяється виключно за умови дотримання обмежень, встановлених законодавством України. Зважаючи на це, Національна рада визнала порушення і застосувала до ліцензіата санкцію. Протягом місяця ТОВ "ТРК "ШАНСОН" зобов'язано привести свою діяльність у відповідність до чинного законодавства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 28 квітня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 28 квітня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2021 Наступне засідання Наглядової ради НСТУ відбудеться у четвер, 29 квітня 2021 року, о 13:00. Проєкт порядку денного: 1. Про затвердження положення про винагороду правління АТ "НСТУ". 2. Про результати зовнішнього аудиту річної фінансової звітності АТ "НСТУ" за 2020 рік та планування відбору зовнішнього аудитора річної фінансової звітності АТ "НСТУ" за 2021 рік. 3. Про питання роботи Ревізійної комісії АТ "НСТУ". 4. Про річний звіт емітента цінних паперів. 5. Про погодження Звіту про фінансово-господарську діяльність АТ "НСТУ". 6. Про затвердження форми контракту з головою правління АТ "НСТУ". 7. Про питання роботи Служби внутрішнього аудиту АТ "НСТУ". 8. Різне. Нагадаємо, 27 квітня Наглядова рада АТ "НСТУ" обрала голову правління UA: Суспільне мовлення. Ним став Микола Чернотицький, набравши 10 голосів. Голова правління АТ "НСТУ" обирається на конкурсних засадах у порядку, визначеному Положенням про конкурс з обрання голови та членів правління, терміном на 4 роки (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 27.04.2021 Наближається Всесвітній день джазу. 30 квітня святкуйте разом із столичною мережевою станцією "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Ведучою ефіру у цей день стане Jamala. За допомогою музики, яка надає впевненості у всіх випадках життя, співачка розповість свою джазову історію. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM, Львів - 105.4 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 27.04.2021 27 квітня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України провела другий етап конкурсного відбору на посаду голови правління. У результаті таємного голосування головою правління Суспільного мовлення обрали Миколу Чернотицького, який останні чотири роки працював у команді чинного керівника компанії Зураба Аласанії та обіймав посаду члена правління НСТУ, відповідального за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток. За нього проголосували 10 членів наглядової ради із 15-ти. Андрій Шаповалов набрав 5 голосів. За Оксану Цибулю і Віталія Докаленка ніхто не проголосував. Засідання наглядової ради відбувалося в Академії суспільного мовлення на вул. Хрещатик, 26. Вибори на посаду голови правління НСТУ наживо транслювали на ютуб-сторінці "UA: Першого". На посаду голови правління у фіналі претендували Віталій Докаленко, Оксана Цибуля, Микола Чернотицький та Андрій Шаповалов. Кожен із них мав 20 хвилин на презентацію та відповідав на запитання членів наглядової ради. Микола Чернотицький представив програму розвитку НСТУ за допомогою слайдів. За словами пана Чернотицького, наразі він має команду, та якщо наглядова рада когось із них не узгодить, то є план Б. Відповідаючи на запитання Олексія Харченка про рейтинг "UA: Першого", Микола Чернотицький відповів: "Для того, щоб "UA: Перший" зайшов у ТОП-6 каналів за рейтингом, треба закрити усі інші платформи, регіональне мовлення і весь ресурс направити на "UA: Перший", тоді у нього з'явиться такий шанс за 6-8 років". Пан Харченко також поцікавився, які формати запустять на "UA: Першому". Пан Чернотицький зазначив, що у 2021 році на аутсорсі мають виробляти соціальне шоу у вечірньому слоті та розважальний контент. І додав, що це не вдалося раніше зробити через брак грошей. Микола Чернотицький також сказав, що наразі у НСТУ працюють над тим, щоб заставити Концерн РРТ купити передавач, який був би встановлений у селі Луч у Миколаївській області і забезпечив середньохвильове мовлення для "Українського радіо". Бренд "Українське радіо" залишиться, назви не будуть змінювати. Сітка мовлення "UA: Першого" поповниться контентом виробництва незалежних продакшнів, які мають поступово замінити фільми про тварин і зберегти аудиторію. Микола Чернотицький планує, що частка "UA: Першого" у 2021 році зросте до 1,06, а у 2022 році динаміка росту зберігатиметься. Віталій Докаленко бачив у своїй команді членів правління, які відповідали б за новинний, радійний, регіональний, господарський та юридичний напрями, "телебачення беру на себе". Він запропонував створення новинного каналу на базі Суспільного, виробляти телесеріали, телефільми, реаліті-шоу, наприклад, із підготовки до опери. За словами пана Докаленка, він хотів би попрацювати на Суспільному у команді когось із його конкурентів та треба знати деталі такої пропозиції. Зараз він займається розробкою фільмів і серіалів, у тому числі у співпраці з міжнародними продакшнами і міг би цей досвід використати у НСТУ. Оксана Цибуля хотіла б, щоб Суспільне виробляло більше власного контенту різноманітних форматів. Андрій Шаповалов у разі перемоги планував перші шість місяців "заглиблюватить, заглиблюватись і ще раз заглиблюватись" у роботу компанії. Планував зустрітися з членами правління, в яких продовжується контракт, поцікавитися станом справ у диджиталі, чому при великій кількості переглядів мала залученість аудиторії та об'їздити філії, щоб дізнатися про сьогоднішній стан справ. Нагадаємо, 2 березня наглядова рада НСТУ оголосила конкурс на зайняття посади голови правління Суспільного мовника та затвердила умови проведення конкурсу. Прийом документів від кандидатів завершився 1 квітня о 16:00. Станом на цей час до наглядової ради надійшло 15 заяв (з додатками) від кандидатів на посаду голови правління АТ "НСТУ" для участі в конкурсі. Ще один кандидат подав неповний пакет документів після 16:00 1 квітня. 7 квітня до участі в першому етапі конкурсного відбору на посаду голови правління Суспільного допустили 13 претендентів. Трьох претендентів не допустили (Джерело: Портал "Детектор суспільного мовлення").
  • 26.04.2021 У День пам'яті Чорнобильської трагедії, 26 квітня, о 10:10 на UA: Радіо Культура відбулася прем'єра документального радіосеріалу "Чорнобиль 35". 14-серійний радіосеріал "Чорнобиль 35" виходитиме щоденно одразу після новин о 10:00, повідомив корпоративний сайт Суспільного. Проєкт присвячений історіям чотирнадцятьох персонажів, чиї долі пов'язані з Чорнобильською трагедією. Його озвучували українські актори: Євген Нищук, Ольга Сумська, Віталій Борсюк, В'ячеслав Хостікоєв, Олексій Богданович, Ірина Мельник і багато інших. Радіосеріал містить фрагменти унікальних аудіохронік: голоси тодішніх посадовців, повідомлення про евакуацію тощо. Продюсерка проєкту - головна редакторка літературних передач і радіотеатру радіо "Культура" Наталя Коломієць. Автор сценарію - Мирослав Лаюк. "Чорнобильська трагедія - це не лише історія тих чотирнадцяти людей, які є героями нашого радіосеріалу. Це історія кожного з нас. І майже кожному є що згадати про неї", - пресслужба Суспільного цитує слова Наталі Коломієць. Першу серію можна послухати тут (Джерело: Портал "Детектор суспільного мовлення").
  • 25.04.2021 До 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС Український інститут національної пам'яті ініціював загальноукраїнську акцію, щоб привернути увагу широкого загалу до пам'ятної дати та вшанувати пам'ять жертв катастрофи та ліквідаторів. Про це повідомляється на сайті УІНП. "Команда інституту спільно з Українським радіо виготовила тематичний хвилинний аудіоролик. Ідея акції полягає в тому, щоб ролик зазвучав одномоментно 26 квітня, о 12:00, в ефірі українських радіостанцій та на центральних площах міст, біля приміщень державних установ чи органів місцевого самоврядування. З такою ініціативою інститут за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України звернувся до ОДА та радіостанцій. Таким чином акція апелюватиме до традиції загальнонаціональної хвилини мовчання, об'єднає значну частину суспільства у вшануванні жертв Чорнобильської трагедії", - йдеться у повідомленні. Ролик у високій якості у двох варіантах оформлення у посиланні. Цього року Український інститут національної пам'яті також підготував дайджест з 11 книг, фільмів і статей, які будуть корисними тим, хто хоче більше дізнатися про аварію на ЧАЕС. Прочитати його можна за посиланням. А також на сайті інституту доступна розлога історична довідка про момент катастрофи та її ліквідацію, масштаби аварії й реакцію радянської влади. У Чорнобильської зони відчуження з'явився власний офіційний логотип (Джерело: Портал "Букви").
  • 25.04.2021 До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та Видавництво Фоліо представляють спецпроєкт "Спогади". На основі уривків з книги нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич "Чорнобильська молитва": хроніка майбутнього. Слухайте проєкт в ефірі завтра, 26 квітня з 8:00 до 20:00 щодвігодини відразу після новин (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 25.04.2021 До 35-х роковин Чорнобильської трагедії на Суспільних радіоканалах: 1. UA: Українське радіо: 25 квітня: 17:20 Перший заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Андрій Пляцко: зона відчуження - сьогодення та перспективи розвитку. 23:07 Погляд аналітиків крізь час та простір. Учасники: полковник Віктор Шевченко, старший офіцер оперативного відділу Управління цивільної оборони Київського військового округу, командир українських рятувальників від наслідків землетрусу в Спітаку, а також кандидат історичних наук Олег Бажан, автор збірки документів "Чернобыльское досье КГБ". 26 квітня: 00:07 Аварія на ЧАЕС: наші спогади. Гість - поет, прозаїк, публіцист, народний депутат України 1 скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації "Союз Чорнобиль" Володимир Шовкошитний. 01:05 "Чорнобиль. Системна помилка". Радіосеріал. 01:25 "Катастрофа пише нами": сім чорнобильських текстів. У студії - літературознавиця Тамара Гундорова. 03:05 Дзвони Чорнобиля. Журналісти - літописці трагедії. Гість - Михайло Сорока, заслужений журналіст України, упорядник видання "Чорнобиль. Довге і болісне відлуння". 03:35 Чорнобиль. Довге і болісне відлуння. Журналістка Алла Малієнко - про видання, присвячене журналістам Києва і області, які висвітлювали ліквідацію аварії на ЧАЕС. 06:30 Чи треба змінювати підхід до зонування територій та повернення до господарського використання сільгоспугідь, що були вилучені внаслідок радіоактивного забруднення? 9:35 "Чорнобиль. Системна помилка". Радіосеріал. 11:07 "Небайдужі": Художник, дизайнер, педагог, учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Oleg Veklenko раз на три роки спільно з художниками, графіками, творцями артінсталяцій збирається в Харкові на міжнародній трієнале екологічного плакату "4-й Блок" 4th Block. 12:00 Хвилина мовчання. 13:10 Чорнобильській трагедії вже 35 років: як пояснити новим поколінням, що тоді трапилося і як це сприймали сучасники. 14:33 Онлайн-виставку "Чорнобильське Полісся. Темний рай" відкрито на сайті Національного центру "Український дім". 15:05 "Всякраїна". До річниці Чорнобильської трагедії: як облаштувалися переселенці із Чорнобиля у Кіровоградській області, на Сумщині і в Запорізькій областях? Спогади ліквідаторів, які нині живуть у Херсоні. 16:10 Як відновлюється біорізноманіття Зони відчуження і що ми втратили назавжди. Гість - Денис Вишневський, начальник групи радіаційно-екологіного моніторингу ДСП "Екоцентр". 2. На UA: Радіо Промінь: 26 квітня. 8:00-11:00 Обговорення зі слухачами у програмі "Ранок ПРО": чи важлива для вас і досі тема Чорнобиля і яким ви бачите маи?бутнє зони відчуження? 9:04 Розповідь про медіа проєкт "Уроки Чорнобиля" 11:45 Репортаж з виставки "Темний рай" про Чорнобильське Полісся. 12:00 Хвилина мовчання. 3. На UA: Радіо Культура: 26 квітня: 6:10 "Катастрофа пише нами": сім чорнобильських текстів. Говорить: Тамара Гундорова. 10:07 Спецпроєкт "Чорнобиль - 35". Радіосеріал за сценарієм Мирослава Лаюка. 10:19 До річниці Чорнобильської трагедії. Євген Станкович "Чорна елегія". 11:10 По той бік Чорнобиля. Чорнобильське досьє КДБ. Міфи й реалії. Гості - історик Олег Бажан, редакторка проєкту "По той бік новин" Альона Романюк. 11:50 "Да тихо тихо" - пісня, яку ще 35 років тому співали у Чорнобильській зоні відчуження. Реконструкція Максима Бережнюка та проєкту "Плесо Фолк арт". 12:00 Хвилина мовчання. 12:10 Театральне пророцтво Чорнобильської трагедії - "Здрастуй, Прип'ять!" Олександра Левади у сценографії Данила Лідера Театру імені Івана Франка. Ірина Мелешкіна, театрознавиця; Олег Шаварський, народний артист України. 14:10 Музика Чорнобильської трагедії: Скорик, Станкович, Петриненко, Білаш. 15:50 Уривок з поеми Івана Драча "Чорнобильська Мадонна" читає Влад Високий. 16:10 Як відновлюється біорізноманіття Зони відчуження і що ми втратили назавжди. Гість: Денис Вишневський, начальник групи радіаційно-екологіного моніторингу ДСП "Екоцентр". 16:50 Ліна Костенко. Поезії в авторському виконанні. Добірка з "Чорнобильських зошитів". 17:50: Ліквідатор Володимир Шовкошитний читає власні вірші. 18:47 Спецпроєкт "Чорнобиль - 35". Радіосеріал за сценарієм Мирослава Лаюка. 21:00 Світлана Алексієвич "Чорнобиль. Хроніка майбутнього". Український переклад Оксани Забужко. Інсценовані сторінки книжки у виконанні артистки Національного Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса Галини Стефанової. 23:00 Ліквідатор Володимир Шовкошитний читає власні вірші. 23:10: До річниці Чорнобильської трагедії. Євген Станкович "Чорна елегія". 23:50 Тарас Петриненко "Чорнобильська зона в авторському виконанні (Джерело: Сторінка Всеволода Чебодаєва у соцмережі Facebook).
  • 25.04.2021 Сьогодні на хвилі UA: Радіо Культура до вашої уваги - спецпроєкт-знайомство з претендентами на крісло виконавчого директора УКФ. Слухайте в ефірі з 15:10 до 16:50. Ведучий - Вадим Карп'як (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 25.04.2021 Сьогодні 25 квітня - 104 роки від дня народження легендарної співачки Елли Фітцджеральд. До цієї дати столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) підготувала проєкт "Доба Елли Фітцджеральд". Слухайте сьогодні, у неділю, 25-го квітня, на початку кожної години - улюблені пісні геніальної співачки. Добірка пісень на сайті станції - за цим посиланням. Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104.6 FM. Львів - 105.4 FM (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 24.04.2021 22 квітня перша українська музична радіостанція відсвяткувала свій 56-й день народження. З 8:00 до 00:00 години у прямому ефірі UA: Радіо Промінь відбувався святковий марафон. Темою цьогорічного дня народження обрали найяскравіші історії про святкування днів народження та найнезвичайніші місця, де довелося зустрічати новий рік свого життя - про них розповідали зіркові гості та віддані слухачі. Відомі музиканти та шоумени наживо та у включеннях вітали улюблену радіостанцію зі святом, підписували подарунковий мерч для уважних слухачів, ставили свої улюблені треки й навіть розігрували ведучих. Ранковий слот провели Анна Заклецька та Дмитро Захарченко, першим привітав UA: Радіо Промінь з днем народження Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України. Першим гостем святкового дня у студії став Сергій Притула. "Раз на 19 років на мій день народження зі мною відбувається якась халепа. В ніч на 22 червня 2000 року в Лондоні я потрапив у неприємну історію, яка закінчилася бійкою. Після цього я місяць відвалявся в госпіталі Святого Варфоломія, і потім ще багато років у цей день намагався усамітнитися. Але час іде, все забувається, і ще через 19 років, коли мені виповнилося 38, пізно ввечері на піку святкування я зламав ногу. Тому, дивлячись на це і розуміючи певну циклічність у житті, я собі подумав, що в 57 я з дому не вийду", - з гумором розповів про свої найнезвичайніші святкування Сергій Притула. Також він озвучив найоригінальніше привітання на день народження UA: Радіо Промінь, гідно впоравшися з завданням ведучих: скласти побажання з використанням слів "стара шкапа", "асенізатор" та "Радіо Промінь". Свої вітання в прямому ефірі також висловили Ната Жижченко з Onuka та Олег Михайлюта, Фагот з "ТНМК". Слухайте увесь ранковий слот тут: 08:00 - 09:00; 09:00 - 10:00; 10:00 - 11:00; 11:00 - 12:00. Вдень з 12:00 до 16:00 у студії працювали Ольга Бродська та В'ячеслав Ільїн. Вітали радіо Оля Чернишова з гурту [О], Галина Бабій, радіоведуча, яка пропрацювала на радіо Промінь 30 років, Дмитро Шуров, Pianoбой, Тарас Тополя, соліст гурту "Антитіла", музикант Гордій Старух. До студії завітала Катя Гапочка, вокалістка гурту "Гапочка". "Радіо Промінь має унікальну можливість формувати смак українських слухачів. Люди зараз можуть знайти будь-яку музику в інтернеті, але інтернет це такий ліс, у якому можна заблукати. А ваша команда може направляти слухачів у цьому лісі і давати новим музикантам можливість показувати слухачам щось нове. Тому я хочу вас привітати від усього серця і побажати вам наснаги робити це й надалі", - сказав Дмитро Шуров. Слухати увесь денний слот: 12:00 - 13:00; 13:00 - 14:00; 14:00 - 15:00; 15:00 - 16:00. Ведучим вечірнього слота з 16:00 до 20:00 був Євген Павлюковський. Свої вітання UA: Радіо Промінь у прямому ефірі передавали: легендарний радіоведучий Микола Аммосов, Лаура Марті, Сергій Танчинець, Назар Худин з гурту "Пацики з Франека", Kozak System, Сергій Мартинюк з гурту "Фіолет". Євген Галич вирішив зробити сюрприз і розіграв ведучого UA: Радіо Промінь Євгена Павлюковського, вийшовши в ефір з Андрієм Хливнюком, фронтменом "Бумбокс" та Олександром Чемеровим, фронтменом гурту The Gitas. Привітання прозвучало по ролях. Андрій Хливнюк розповів, що він дуже любить онлайн-свята: "Я радий привітати улюблену радіостанцію з Днем народження, завжди слухаю вас і знаю, що ви крутите наші пісні, дякую вам за це - ви дуже круті!" Щодо найнезвичнішого офлайн дня народження Олександр Чемеров розказав таку історію: "У нас був великий концерт, після якого ми їхали вже додому і я чомусь вирішив вилізти у вікно автомобіля і прокричати поліції декілька слів. Нас зупинили, мене побили, але я вижив і запам'ятав це - було кльово". Продовжив її Євген Галич: "Я лише порвав штани поліцейському, ми заплатили за їх ремонт". А закінчив Андрій Хливнюк: "Користуючись нагодою, хочу передати привіт усім офіцерам поліції, чоловікам і жінкам, які стоять на захисті правопорядку, і перепросити у них за мою витівку". Прослухати увесь вечірній слот можна тут: 16:00 - 17:00; 17:00 - 18:00; 18:00 - 19:00; 19:00 - 20:00. З 20:00, відразу після завершення 12-годинного святкування в ефірі лунала "Бобіна Party" із найкращими міксами українських та зарубіжних хітів останніх двох сезонів. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь - найперша українська музична радіостанція, була створена 22 квітня 1965 року. Це перша радіостанція, яка запропонувала слухачам долучатися до розмов у прямому ефірі, вела власний музичний хіт-парад та багато іншого. Нині UA: Радіо Промінь мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування. Слухати UA: Радіо Промінь можна в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.04.2021 Наглядова рада Суспільного мовлення проведе чергове засідання, яке відбудеться у вівторок, 27 квітня 2021 року, об 11:00 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (будинок Українського радіо), ІІІ поверх, Радіохаб. Проєкт порядку денного: 1. Другий етап конкурсного відбору на посаду голови правління АТ "НСТУ". 2. Різне. Засідання транслюватиметься на ютуб-сторінці суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.04.2021 Столична радіостанція "Джем FM" (95.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) завозить свіжі новинки у рубрику "Джем Рекомендує". Ловіть в ефірі нові треки: Vivienne Mort & OMANA - Демони; Станіслав Вирій - З Дому; Шосте Чуття - Шосте Чуття. НеПопсуйте разом з Джем FM (Джерело: Сторінка радіо "Джем FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.04.2021 У п'ятницю, 23 квітня, о 13:33 у програмі "Сьогодні. Вдень" на UA: Українське радіо говоритимуть про перспективи проведення інтернету в українських селах. Ведуча - Олена Зелінченко. Міністерство цифрової трансформації України реалізує державну програму "Інтернет-субвенція". Упродовж 2021 року до оптичного інтернету планується під'єднати понад шість тисяч соціальних об'єктів, серед яких лікарні, школи та бібліотеки у понад трьох тисячах сіл. Про хід реалізації цієї програми розповість Олександр Шелест, заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури. UA: Українське радіо - найпопулярніше розмовне радіо країни - мовить у Києві на хвилі 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.04.2021 До 35-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції команда Суспільного радіо підготувала два документальних проєкти. У п'ятницю, 23 квітня, на UA: Українське радіо стартував чотирисерійний документальний проєкт "Чорнобиль. Системна помилка". Він розповідає про всі найважливіші аспекти, пов'язані з Чорнобильською трагедією: від причин, що призвели до аварії, до того, як, зрештою, саме вона вплинула на розпад СРСР; від особливостей організації евакуації людей та ліквідації катастрофи до стану, в якому нині перебуває зона відчуження та які її подальші перспективи.У процесі підготовки фільму автори спілкувалися з людьми, які брали участь у ліквідації аварії, або зіграли певну роль в історичних подіях, пов'язаних з наслідками катастрофи. До розповіді долучилися, зокрема, народний депутат України І-IV та VI скликань Іван Заєць; один з ліквідаторів аварії, командир радіаційної розвідки, а нині організатор екскурсій до Чорнобильської зони Сергій Мирний; директор архіву Служби безпеки України Андрій Когут, головна архітекторка міста Прип'ять, яка потім керувала евакуацією мешканців, Марія Проценко; перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Андрій Пляцко та інші. Автори проєкту - журналісти Сергій Стуканов та Марина Куликова. "Чорнобильська трагедія навіть 35 років потому залишається тією темою, яку потрібно глибше пізнавати. І найголовніший висновок, якого ми дійшли за результатами цієї роботи, що така аварія, на превеликий жаль, мабуть, була неминуча в тій державі, якою був СРСР", - каже один з авторів фільму Сергій Стуканов. "У 90-ті, після розпаду СРСР, здавалося, що вся приховувана правда вже розкрита. Але з кожним роком з'являються нові факти про трагедію 1986-го. Автори проєкту приділили увагу не стільки технічним питанням, скільки ролі тодішнього керівництва імперії та радянських спецслужб. Свідчення, наведені у радіопроєкті, пояснюють, чому причини Чорнобильської катастрофи - це не якийсь один фактор, а системна помилка", - каже виконавчий продюсер Першого каналу Українського радіо Юрій Табаченко. Проєкт "Чорнобиль. Системна помилка" виходитиме на UA: Українське радіо з 23 по 26 квітня о 9:30. Перша серія проєкту вже доступна за посиланням. У понеділок, 26 квітня, о 10:10 на UA: Радіо Культура відбудеться прем'єра 14-серійного документального радіосеріалу "Чорнобиль 35". Цей проєкт присвячений історіям чотирнадцятьох персонажів, чиї долі пов'язані з Чорнобильською трагедією. Проєкт озвучений відомими українськими акторами: участь у ньому взяли Євген Нищук, Ольга Сумська, Віталій Борсюк, В'ячеслав Хостікоєв, Олексій Богданович, Ірина Мельник і багато інших акторів. Також він містить фрагменти унікальних аудіохронік: голоси тодішніх посадовців, повідомлення про евакуацію тощо. Продюсерка проєкту - головна редакторка літературних передач і радіотеатру UA: Радіо Культура Наталя Коломієць. Автор сценарію - Мирослав Лаюк. "Актори, які брали участь у проєкті, дуже проникливо і щиро це зробили. Оскільки Чорнобильська трагедія - це не лише історія тих чотирнадцяти людей, які є героями нашого радіосеріалу. Це історія кожного з нас. І майже кожному є що згадати про неї, - розповідає про радіофільм Наталя Коломієць. - Коли я побачила, як людина, котра монтує цей проєкт, змахує сльозу, то зрозуміла, що нам вдалося передати головну емоцію цієї спільної для нас історії". "UA: Радіо Культура присвячує цей проєкт людям і їхнім особистим історіям. Адже за сухими фактами хронік - карколомні зміни доль. Мені дуже імпонує людяна інтонація нашого радіосеріалу. Тут є й історичний фактаж, і аналітика, і зворушливі до сліз епізоди, і трохи усмішки. З журбою радість обнялась - усе, як у житті. Впевнена, що наша аудиторія впізнає в персонажах і свої миті 1986 року", - говорить продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська. Проєкт "Чорнобиль 35" виходитиме на UA: Радіо Культура щоденно одразу після новин о 10:00. UA: Українське радіо - найпопулярніше розмовне радіо країни. UA: Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. UA: Українське радіо мовить у Києві на хвилі 105 FM, UA: Радіо Культура - 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.04.2021 На столичній мережевій станції "Авторадіо-Україна" (Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Запоріжжя-99.3 МГц, Верхній Коропець-99.9 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Біла Церква-102.3 МГц, Южноукраїнськ-102.4 МГц, Мелітополь-105.2 МГц, Антопіль-105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Бердянськ-107.9 МГц, Дніпро-90.9 МГц, Одеса-100.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, Маріуполь-104.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) знають, що ви будете робити цієї п'ятниці, 23-го квітня! Святкувати День народження Авторадіо! 17 щасливих років в ефірі, 17 років драйву та улюбленої музики - таке не можна пропустити! Тому цілий день 23 квітня слухайте ефір та лови спеціальний сигнал. Як тільки почули його, відразу телефонуйте до студії за номером (044) 205-48-44 та вигравайте круті подарунки! А ще, "Авторадіо Україна" прийдуть вітати зіркові гості! Гурти Антитіла, Lama та Letay! Ось так, День народження у радіостанції, а подарунки отримуєте ви! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 21.04.2021 25 квітня в ефірі двох каналів Суспільного радіо відбудеться презентація нової поетичної збірки Катерини Калитко "Орден мовчальниць". Презентація пролунає у спеціальному випуску авторської програми Олени Гусейнової "Книжковий топ-7" уже цієї неділі о 14:10 на хвилях UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. Поетична збірка "Орден мовчальниць" вийшла у квітні цього року у видавництві Meridian Czernowitz і вміщує 80 нових віршів авторки. За словами Катерини Калитко, ця збірка найбільш інтимна з усіх її виданих текстів і читачам може здатися незручною. "У ній багато межового досвіду, який часто відлякує. Але поезія не мусить бути зручною, не мусить бути прилизаною, кучерявою, гарненькою, не мусить комфортизувати, надаватися до декламації, не мусить взагалі нічого, крім як бути чесною", - розповіла Катерина Калитко. У програмі, зокрема, говоритимуть: Про мову: як тему і як пошук. І про те, як мова проростає з мовчання, і з голосу. Про географію: Поділля як топос у творчості авторки. Про жіноче і чоловіче: чи можна висловити відмінність? Про імена і людей: до кого й для кого ця книжка. Про вірші в пандемічні часи. Ілюстрації до "Ордену мовчальниць" створила українська художниця Катерина Косьяненко, поетичні тексти супроводжуються портретами шести мовчальниць. Головна "мовчальниця" зображена на обкладинці збірки. На хвилях UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура традиційно відбуваються прем'єри головних культурних подій: у грудні минулого року Юрій Андрухович презентував у прямому ефірі свій новий роман "Радіо ніч", а у травні цього року плануються презентації нової поетичної збірки "Псалом авіації" та збірки перекладів Бертольда Брехта "Похвала діалектиці" авторства Сергія Жадана. "Радіо Культура ? це радіо літературних, музичних, театральних прем'єр. Довіра з боку мистецького середовища мені видається закономірною. Адже Радіо Культура - головний радіомайданчик розмов про культурне життя. Ми допомагаємо якомога ширшій аудиторії дізнаватися про значущі мистецькі події. Наша слухацька аудиторія, відтак, має змогу робити самостійні висновки та обирати найкраще. Думаю, бути компасом для орієнтування на культурній мапі світу - корисна й почесна задача", - зазначила продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська. Катерина Калитко - відома українська письменниця і перекладачка, авторка семи збірок поезій, а також двох книжок короткої прози. Перекладає з балканських мов. Лауреатка премії "Книга року Бі-Бі-Сі", "ЛітАкцент року", володарка Премії міста літератури ЮНЕСКО та багатьох інших відзнак. Окрім прямого ефіру на хвилях Суспільного радіо, слухачі та глядачі зможуть почути й побачити презентацію книги на фейсбук сторінках UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура, а також на фейсбук-сторінках інформаційних партнерів проєкту: Meridian Czernowitz, Читомо, Pen Ukraine та Українського інституту книги. Долучайтеся до розмови, зателефонувавши до студії за номером: (044) 239-6295. Свої запитання можна надіслати також на студійний вайбер: (093) 834-5950. Нагадаємо, UA: Українське радіо мовить у Києві на хвилі 105 FM, UA: Радіо Культура - 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Також слухайте всі канали Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 21.04.2021 Завтра, 22 квітня, найперша українська музична радіостанція UA: Радіо Промінь святкує свій 56-й день народження! Упродовж цілого дня, з 8:00 до 20:00, у прямому ефірі ведучі UA: Радіо Промінь прийматимуть вітання від найвідоміших українських музикантів, прихильників та слухачів. Усі разом ми будемо згадувати найяскравіші історії про святкування своїх днів народження та найнезвичайніші місця, де довелося зустрічати новий рік свого життя. Та, звичайно, слухатимемо найкращу українську музику. "Коли ми ще тільки думали над тим, що б такого зробити у день народження рідної радіостанції, який вона вдруге святкуватиме під час карантинних обмежень, кожен із команди UA: Радіо Промінь почав підсвідомо згадувати незвичайні місця, де доводилося відзначати свої дні народження. А потім пішли історії, коли "все пішло не так", проте свято від того тільки виграло, і спогади залишилися дууууже приємні та веселі. Так що завдяки вашим історіям нам усім буде що згадати про другий поспіль день народження у нових світових реаліях", - розповідає про святкові плани креативна продюсерка UA: Радіо Промінь Вікторія Польченко. З 8:00 до 12:00 у студії UA: Радіо Промінь працюватимуть Анна Заклецька та Дмитро Захарченко, з 12:00 до 16:00 - Ольга Бродська та В'ячеслав Ільїн, з 16:00 до 20:00 - Євген Павлюковський та Павло Туптинський. Кожну годину вони прийматимуть гостей: хтось прийде до легендарної студії на Хрещатику, 26, хтось спілкуватиметься з ведучими та слухачами телефоном. Зокрема, у гості чекаємо на солістку гурту ONUKA Нату Жижченко та солістку гурту [O] Олю Чернишову, музиканта Дмитра Шурова та шоумена Сергія Притулу, джазову співачку Лауру Марті та рок-гурт Kozak System, Фагота з ТНМК й Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка і багатьох інших музикантів та діячів культури. Також ведучі разом з гостями оберуть переможців конкурсу найнезвичайніших історій святкування дня народження серед слухачів. До речі, ще можна встигнути взяти в ньому участь, надіславши свою особливу історію на студійний Вайбер чи Телеграм за номером (066) 42 111 30. Авторам найцікавіших історій ведучі зателефонують під час ефіру. А також серед них розіграють унікальний мерч UA: Радіо Промінь, який буде створено під час прямого ефіру усіма зірковими гостями радіостанції. Весь день в ефірі звучатиме актуальна українська музика. А о 20:00, відразу після завершення 12-годинного ефірного святкування, стартує "Бобіна Party" із найкращими міксами українських та зарубіжних хітів останніх двох сезонів. Тож святкування дня народження UA: Радіо Промінь триватиме нон-стоп цілий день. "Мабуть, у кожного з команди UA: Радіо Промінь завжди два дні народження: свій і радіостанції. Іноді до першого не так ретельно не готуєшся, як до другого. І от коли йдеться про радіостанцію, то розумієш, що тут набагато приємніше дарувати подарунки, ніж отримувати. Це надихає! Дуже хочу, щоб наступний день народження UA: Радіо Промінь ми святкували без карантинних обмежень. Із великим концертом, може, навіть просто неба. А якщо "знову ні" - ми вигадаємо альтернативний сценарій і знову створимо свято!" - каже Вікторія Польченко. "День народження першої української музичної радіостанції - річ доволі хвилююча. 56 років крутити українську музику у різних форматах, для різних людей - не кожен з таким упорається. Тенденції змінюються, змінюємося й ми. Хочемо бути сучасними, хочемо бути модними, хочемо бути українськими. Тим більше, що українська музика зараз переживає свій новий і дуже приємний ренесанс. З Днем народження!" - поділився виконавчий продюсер UA: Радіо Промінь Максим Яковенко. "Усе, що відбувається сьогодні з "Променем", нагадує мені "Загадкову історію Бенджаміна Баттона": років радіостанції все більше й більше, а вона дедалі молодшає. В ефірі дуже багато сучасної актуальної музики, молодих артистів. "Вікенд нової української музики" відкриває слухачам нові імена в українській музиці, а також стає майданчиком для прем'єр нових альбомів давно відомих виконавців. Думаю, не буде перебільшенням, якщо скажу, що "Промінь" стає законодавцем моди у сфері актуальної української музики. І це чудово. Приєднуюсь до привітань і бажаю радіостанції й далі "втрачати вік"", - каже музична редакторка UA: Радіо Промінь Лариса Клюєвська. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь - найперша українська музична радіостанція, була створена 22 квітня 1965 року. Це перша радіостанція, яка запропонувала слухачам долучатися до розмов у прямому ефірі, вела власний музичний хіт-парад та багато іншого. Нині UA: Радіо Промінь мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування. Слухати UA: Радіо Промінь можна в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.04.2021 Сьогодні, 20 квітня, у спецпроєкті Наталі Соколенко "Коло доброчесності" на UA: Українське радіо обговорюватимуть хід судової реформи та долю суддів Окружного адміністративного суду Києва в разі його ліквідації. Гість студії - народний депутат України, представник Президента України у Конституційному Суді Федір Веніславський. Початок прямого ефіру о 19:10. У програмі, зокрема, обговорять: Що буде із суддями Окружного адміністративного суду Києва у випадку його ліквідації? Що буде із недоброчесними суддями й дискредитованими судовими органами, зокрема з Вищою радою правосуддя та Радою суддів? Чи будуть внесені правки у законопроєкт №3711д, які критикувалися в частині повноважень Вищої ради правосуддя? "Коло доброчесності" - авторський спецпроєкт Наталі Соколенко, присвячений боротьбі з корупцією. У центрі уваги - найрезонансніша корупційна тема тижня: суд над чиновником, викриття корупціонера, хабарництво, махінації в держзакупівлях, політичний та службовий непотизм тощо. Мета програми - не лише озвучити проблему, а й запропонувати конкретні шляхи подолання корупції та встановлення доброчесних практик. UA: Українське радіо - найпопулярніше розмовне радіо країни - в Києві мовить на частоті 105 FM. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.04.2021 Нарешті! Відтепер у застосунку RadioPlayer слухайте військове радіо Армія FM у найвищій HD-якості! Встановлюйте мобільний додаток RadioPlayer: Google Play: https://radioplayer.ua/android/; Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/; Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/. Розробники застосунку дякують Управлінню цивільно-військового співробітницва ГШ ЗСУ і колективу Армія FM та Військове Телебачення України. Слава Україні! (Джерело: Сторінка застосунку RadioPlayer у соцмережі Facebook).
  • 18.04.2021 Закарпатська регіональна радіостанція "Захід FM+" (ТОВ "РАДІО-ЗАХІД ФМ+"), яка мовить у Рахові Закарпатської області, нещодавно розпочала мовлення на смт. Міжгір'я (трансляція здійснюється через передавач, встановлений у с.Сойми, Хустського району). Частота радіостанції - 106.0 МГц, потужність передавача - 30 Вт (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.04.2021 Радіостанція "Ретро FM" відновила мовлення в місті Павлоград Дніпропетровської області. Трансляції здійснюються на частоті 107.1 МГц. Нагадаємо - мовлення радіостанції було відсутнє у Павлограді протягом півроку. Як і в багатьох інших містах, де мовлення "Ретро FM" призупинялося, трансляції відновлено не з вежі Концерну РРТ, а з приватного РПЦ - зі щогли, встановленої за адресою вул. Центральна 98 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.04.2021 Подаємо новини радіомовлення с. Василівка, що к Херсонській області. На частоті 103.5 МГц віднедавно було відновлено мовлення кримськотатарської радіостанції "Хаят" (ТОВ "Агентство "Кримські Новини"), яка була відсутня в ефірі в лютому та березні. Також в ефірі радіостанції 6 годин на добу транслюються програми, виготовлені радіостудією "Нова Каховка". Нагадаємо - радіостудія "Нова Каховка" з осені 2017 року до початку 2021 року працювала на частоті 100.9 МГц в ефірі іншої радіостанції - "Херсон FM", до переоформлення ліцензії останньої в рамках ребрендінґу на "Люкс FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.04.2021 Завтра, у неділю, 18-го квітня, на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - старт нової рубрики Dance music, яка лунатиме в ефірі о 10:30 та 11:30. Зустрічайте тільки яскраві треки світової танцювальної музики. А ще - новини, хіт-парад, #НаЖиво та привіти з 10:00 до 14:00. Ваша максимально драйвова неділя разом з Нікітою Гроссом (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 16.04.2021 Весняні ранки на UA: Радіо Промінь стають бадьорішими та драйвовішими. Вже з понеділка, 19 квітня, у ранкових слотах щобудня з 6:00 до 8:00 слухачі чутимуть спеціальні ранкові трек-листи "Босоніж". Їхньою підготовкою опікуються музична редакторка Лариса Клюєвська та улюбленець слухачів DJ LeoLevsky. "Ми відібрали з трек-листа UA: Радіо Промінь енергійні та драйвові пісні, під які можна підтанцьовувати, які викликають посмішку та надають енергії. Ті, які створюють гарний настрій та надихають рухатись цілий день", - розповіла Лариса Клюєвська. У програмі звучатимуть пісні з трек-листа UA: Радіо Промінь, деякі з них - в обробці, що не типово для радіостанції. "Для мене босоніж - це коли немає проблем, коли ти скидаєш взуття та радісно біжиш. Наприклад, до моря. Або у новий день", - каже Лариса Клюєвська. Проєкт виходитиме щодня по буднях, з 6-ї до 8 години ранку. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо України, мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 15.04.2021 Радіопроєкт Національної асоціації медіа "Формула толерантності" виходитиме в ефірі всеукраїнської радіостанції "Мелодія FM". Про це повідомляє пресслужба НАМ. Проєкт "Формула толерантності" озвучено голосами Олега Винника, Насті Каменських, Олега Скрипки, Олі Полякової, Макса Барських, Джеррі Хейл, Таяни, Джамали, Сергія Танчинця, Ірини Білик, Олександра Понамарьова, Alyosha, Тараса Тополі, Дмитра Шурова, Юлії Саніної, Фагота, Надії Матвєєвої, Володимира Остапчука, Олега Собчука, Олексія Мочанова. "20 унікальних програм про прийняття, толерантність, дискримінацію, насилля, міжнаціональні та релігійні конфлікти, озвучені відомими співаками, акторами та видатними особистостями, прозвучать не лише на радіо "Мелодія", а й на п'яти регіональних радіостанціях - радіо "Західний полюс" (Івано-Франківськ), ТРК "Відікон" (Суми), "Радіо Блиск" 106.6 fm (Чернівці), "СіД FM" (Луцьк), радіостанції "Великий Луг" (Запоріжжя)", - зазначають у Національній асоціації медіа. Також ці радіостанції створять по п'ять повноцінних програм самостійно. У результаті на хвилях кожної з радіостанцій слухачі зможуть почути по 25 випусків програми "Формула толерантності". Нагадаємо, радіо "Київ ФМ" у своєму проєкті "ProMuz: Наживо" збиратиме кошти для українських музикантів (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 15.04.2021 Керівниця Департаменту стратегічного маркетингу Національної суспільної телерадіокомпанії України Вікторія Борщенко та керівник напряму дослідження суспільства НСТУ Орест Білоскурський планують запустити мережу постійних радійних досліджень. Про це вони сказали в інтерв'ю "Детектору медіа". "Насамперед ми плануємо вимірювати радіо повноцінно й самостійно. У перспективі, можливо, навіть замінимо індустріальне дослідження", - зазначив Орест Білоскурський. Вікторія Борщенко додала, що вони побачили, що радійна платформа Суспільного дуже недоміряна, а це "Українське радіо", радіо "Промінь" і радіо "Культура". "Тому в планах - запустити мережу постійних радійних досліджень. До того ж уже працює наш центр досліджень, є окреме велике приміщення, де є місця для інтерв'юерів, зараз встановлюємо обладнання. Наше завдання - зрозуміти реальне споживання радіо й показати генеральну сукупність, більшу за ту, що є у вимірюванні Радіокомітету. Зараз є 40 % слухачів, які не вимірюються, бо не є частиною генеральної сукупності індустріального дослідження. Значний відсоток нашої аудиторії слухає радіо не через FM, а через інтернет-аплікашки", - розповіла вона. Нагадаємо, також на Суспільному хочуть побудувати мультимедійну панель дослідження аудиторії, яка має щодня давати цифри про те, скільки українців слухало радіо, скільки дивилося телевізор і користувалося сайтами Суспільного мовлення (Джерело: Портал "Детектор суспільного мовлення").
  • 15.04.2021 Проблему згортання радіомовлення на двох регіональних станціях: "Балаклія FM" та "Радіо Ізюм", порушену Національною спілкою журналістів, включено до моніторингу стану інформаційної безпеки, який веде Рада національної безпеки і оборони України. Водночас РНБО разом із Міністерством культури та інформаційної політики України триматимуть ситуацію в полі зору, оскільки при оцінці можливого закриття ЗМІ враховуються і загрози інформаційній безпеці через ведення Росією інформаційно-психологічної війни проти України. Про це йдеться в листі за підписом заступника Секретаря РНБО Сергія Демедюка, що надійшов на ім'я голови НСЖУ Сергія Томіленка. Зокрема, у листі зазначається: "Ваше звернення до секретаря Ради національної безпеки і оборони України стосовно загрози закриття українських мовників у Харківській області - регіональних радіостанцій "Балаклія FM" та "Радіо Ізюм" - опрацьовано в Апараті РНБО України. За результатами опрацювання Ваше звернення разом із доданими матеріалами направлене до Міністерства культури та інформаційної політики України для вивчення ситуації щодо вказаних медіа засобів з урахуванням загроз інформаційній безпеці, пов'язаних з активним веденням Російською Федерацією інформаційно-психологічної війни проти України, та вжиття заходів реагування. Про вжиті заходи Вас буде поінформовано в установленому порядку". Нагадаємо, голова Національної спілки журналістів України звернувся з листом до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, в якому акцентував увагу на ситуації, загрозливій для мешканців прикордонних (до окупованих територій) регіонів. "До Харківської обласної організації НСЖУ звернулися колективи регіональних радіостанцій "Балаклія FM" та "Радіо Ізюм" та повідомили, що їхні мовники перебувають на грані закриття. Причиною можливого згортання місцевого мовлення є дії депутатів Ізюмської райради і керівників Балаклійської ОТГ", - йдеться в листі НСЖУ. Харківські радійники пояснили, що місцеві депутати порушують питання про позбавлення фінансування комунального підприємства "Балаклія FM". "Фактично це означає ліквідацію, адже заробляти достатніх коштів на самозабезпечення, особливо в умовах карантину, радіо неспроможне. Також депутати Ізюмської міської ради ініціюють закриття радіостанції "Радіо Ізюм". Більше того, на одній із останніх сесій ради, опозиційний депутат перешкоджав роботі та погрожував директорці "Радіо Ізюм" Ользі Говтві", - вказано в листі, оприлюдненому на сайті НСЖУ. У документі зазначається, що "регіональні радіостанції є важливим джерелом достовірної інформації для місцевих жителів. Їх функціонування не тільки забезпечує реалізацію основоположного права людини на інформацію, а й боронить український інформаційний простір Харківщини, регіону, який має кордон із країною-агресором". Національна спілка журналістів України та Харківська обласна організація НСЖУ закликали представників місцевої влади до пошуку варіантів підтримки радіостанцій, а керівництво РНБО - захистити український інформаційний простір від непродуманих рішень чиновників. Водночас питання загрозливого для багатьох українських ЗМІ становища розглядалося і під час Всеукраїнської наради редакторів друкованих видань 25 березня, до якої долучилися представники Уряду, профільного комітету Верховної Ради, міністерств культури та інформаційної політики України та інших державних структур. Понад 200 учасників цього представницького форуму переконані, що під час збройного конфлікту та перманентних загроз з боку Росії неприпустимо позбавляти українців права на отримання місцевої інформації з достовірних джерел. Адже саме зараз інформаційний простір держави потребує посиленої підтримки (Джерело: Сайт НСНУ).
  • 15.04.2021 У четвер, 15 квітня, у програмі "Сьогодні. Вдень" на UA: Українське радіо говоритимуть про нову українську літературу та мандрівки світом. Гість студії - письменник, колумніст та мандрівник Макс Кідрук. Початок о 13:10. Ведуча - Галина Бабій. У програмі говоритимуть: про нову серію книг "Нові темні віки", над якою письменник зараз працює, та роман з доповненою реальністю "Доки світло не згасне назавжди"; про мандрівки світом, які часто описує у своїх романах; про те, чи має наукова фантастика бути доступною і зрозумілою будь-якому читачеві чи все ж таки вона для підготовленого шанувальника? Чи стане в Україні модним читати книжки? Макс Кідрук - автор багатьох відомих книжок і тревелогів, досвідчений мандрівник. Побував у 30 країнах, на різних континентах і островах. У тому числі й у найвіддаленішому куточку світу - острові Пасхи. Враженнями від своїх мандрівок письменник часто ділиться у власних романах. "Сьогодні. Вдень" - щоденна аналітична програма UA: Українське радіо, до розмови в якій запрошують знакових особистостей, що трансформують сучасний культурно-просвітницький простір. UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.04.2021 Сьогодні, 14 квітня, UA: Українське радіо: Чернігівська хвиля почало мовити у селищі Козелець. Відтепер у цьому регіоні програми найбільшої радіомережі України можна слухати на частоті 88.0 МГц (передавач у с. Пушкарі Козелецького району Чернігівської області - ред.). "Щиро радіємо з нагоди запуску нової частоти мовлення на території області. Частота у селищі Козелець для нас є особливою, оскільки, окрім самого Козельця, дозволяє закрити "білу пляму" радіопокриття міжнародної траси М-01 у напрямку Києва, куди і звідки щоденно прямує велика кількість мешканців області, та які відтепер матимуть змогу увімкнути Українське радіо в автомобілі. Тож, слухайте UA: Українське радіо: Чернігівська хвиля на частоті 88 FM!", - говорить менеджер UA: ЧЕРНІГІВ Вадим Соколюк. Нагадаємо, UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. UA: Українське радіо: Чернігівська хвиля мовить у регіоні на таких FM-хвилях: Чернігів - 98.2 МГц; Ніжин - 92.2 МГц; Варва - 104.4 МГц; Сосниця - 103.0 МГц; Короп - 101.6 МГц; Новгород-Сіверський - 101.0 МГц; Прилуки - 105.7 МГц; Бахмач - 91.5 МГц; Холми - 106.1 МГц; Мена - 88.1 МГц; Сновськ - 103.8 МГц; Козелець - 88.0 МГц. Також слухайте UA: Українське радіо: Чернігівська хвиля онлайн, переглядайте відео-версії передач на сайті та ютуб-каналі Суспільне Чернігів. Нагадаємо, UA: ЧЕРНІГІВ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - UA: Суспільне мовлення. Дивитися UA: ЧЕРНІГІВ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. Оперативні новини шукайте на діджитал-платформах: Суспільне:Новини; фейсбук-сторінці; інстаграм-сторінці; ютуб-каналі філії; телеграм-каналі (Джерело: Сайт UA: Чернігів).
  • 14.04.2021 14 квітня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Сімон" (позивні "Радио сто шесть и шесть"), м. Харків, через недостатню кількість пісень українською мовою в ефірі радіостанції. Моніторинг компанії за 18.03.2021 зафіксував, що частка пісень державною мовою у проміжку часу між 15.00 і 22.00 становила 23,6%. Однак відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", якщо ліцензіат поширює музичні твори, серед яких частка пісень офіційними мовами Європейського Союзу згідно з умовами ліцензії становить не менше як 60 відсотків загального обсягу пісень, він повинен забезпечити частку пісень державною мовою не менше ніж 25 відсотків упродовж доби, а також у визначених відрізках часу. Зважаючи на виявлені ознаки порушення законодавства, Національна рада перевірить ТОВ "Телерадіокомпанія "Сімон" на дотримання ним частини третьої статті 9, а також пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Перевірка має відбутися в період із 12 по 21 травня 2021 р. До 14 травня телерадіокомпанія зобов'язана надати документи і матеріали, необхідні для проведення перевірки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.04.2021 Сьогодні, 14 квітня, у спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо говоритимуть про вплив карантину на соціально-економічний розвиток України та найактуальніші суспільно-політичні питання. Гість студії - Голова партії "Голос", народна депутатка України Кіра Рудик. Початок о 19:10. У студії обговорять такі питання: 1. Україна в умовах пандемії: коли вдасться приборкати поширення вірусу і що для цього роблять політики, перебіг вакцинації в Україні; 2. Антикризовий план для економіки й підтримка малого та середнього бізнесу, перебіг економічних і соціальних реформ; 3. Посилення військової присутності Російської Федерації на кордоні - як знизити напруженість і якими мають бути дії парламенту; 4. Ситуація у Верховній Раді, законотворча діяльність фракції "Голос", відносини з провладною фракцією; 5. Внутрішня ситуація в партії "Голос": причини та можливі наслідки конфлікту. Слухачі традиційно матимуть можливість поставити свої запитання гості за телефоном (044) 239-62-92 або на номер студійного вайберу: (097) 107-107-9. Відеотрансляцію програми можна дивитися на ютуб-каналі UA: Українське радіо та фейсбук-сторінці UA: Українське радіо. Перший канал Суспільного радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio й на сайті ukr.radio. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.04.2021 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію компанії ПП "Студія ВТВ" (радіо "Релакс"). Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 14 квітня. Наприкінці минулого року у структурі компанії відбулись зміни. Зі складу власників вийшли приватне підприємство "Акулеата істейт" та ТОВ "Девеллін-трейд". Натомість додались такі компанії: ТОВ "Телераді" та ТОВ "Консент-плюс". Кінцевим бенефіціарним власником залишився Руслан Баграєв. Радіостанція входить у холдинг "Тавр медіа". Нагадаємо, у березні 2021 року "Наше радіо" переоформило ліцензію через зміну власника (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 14.04.2021 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Сімон" (позивні "Радио сто шесть и шесть") з міста Харків. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 14 квітня. Підставою до призначення перевірки став моніторинг регулятора, який зафіксував, що частка пісень українською мовою в ефірі радіостанції становить лише 23,6%. Тоді як відповідно до норм законодавства вона має складати 25%. Перевірка має відбутися у період із 12 по 21 травня. Компанія має надати усі документи і матеріали, які необхідні для проведення перевірки. Нагадаємо, згідно моніторига регулятора у березні загальнонаціональні радіостанції дотримувались квоти української мови (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 13.04.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 14 квітня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 14 квітня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2021 Команда Суспільного мовника вітає фізичну особу-підприємця Смоголя Максима Андрійовича з перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво проєкту "Позиція" для UA: Радіо Промінь. Конкурсна комісія з організації та проведення мистецького конкурсу високо оцінила роботу, представлену переможцем. Разом зі своєю творчою командою він вже готується приєднатися до команди UA: Радіо Промінь для виробництва щоденного проєкту "Позиція" - мультимедійного програмного елемента у відео- та аудіоформаті для діджитал- і радіоплатформ Суспільного мовника, в якому українські діячі музичного світу коментуватимуть резонансні новини України та світу. Команда Суспільного мовника висловлює вдячність усім учасникам мистецького конкурсу за участь і неймовірні конкурсні проєкти. Інформуємо, що АТ "НСТУ" протягом 2021 року проводить низку мистецьких конкурсів для радіоканалів UA: Українське радіо та UA: Радіо Промінь, в яких ви також можете взяти участь (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.04.2021 Радіостанція "Ретро FM" відновила мовлення у м.Шостка на Сумщині на частоті 105.3 МГц. Нагадаємо - мовлення радіостанції у даному населеному пункті було відсутнє тут протягом півроку. Як і раніше, мовлення "Ретро FM" у раніше вимкнутих містах йде не з веж Концерну РРТ, а з приватних РПЦ (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 13.04.2021 У ніч на 13 квітня помер львівський радіоведучий Ігор Мосесов. Йому було 68 років. Про це повідомило радіо "Львівська Хвиля". Ігор Мосесов народився 3 вересня 1952 року. Майже 30 років він працював ведучим програм "Jazz Pro" і "Музика з шухлядок і не тільки" на радіо "Львівська Хвиля". "Ми втратили хорошого друга, справжню і сильну людину, неперевершеного музикознавця, який понад усе любив музику і свою родину. Рідні втратили того, хто дарував тепло, любов і радість", - кажуть у редакції радіо. Про час і місце прощання з Ігорем Мосєсовим радіо повідомить пізніше. Як пише "Zaxid.net", причина смерті наразі не відома, однак 6 квітня Мосесов написав у Facebook, що змушений лягти у лікарню із захворюванням серця. Того ж дня колеги оголосили про збір коштів на його лікування. "ProRadio" висловлює щирі співчуття дружині, рідним та близьким Ігоря Мосесова (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.04.2021 Усі, хто любить казку! Ловіть хвилю 101.8 FM у Вінниці - радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.)! Вже завтра, о 12:40 станція розпочне новий проєкт спільно з Літературною Академією BiblioFan - "На хвилях казки"! Зустрічайте в студії засновницю Академії - Ірину Ісову та її вихованців. Мова піде про літературну творчість, першу авторську збірку дитячих казок та її аудіо-формат, який був реалізований завдяки дзвінким голосам дітей-акторів закадрового голосу. Ви познайомитесь з маленькою казкаркою Катериною Сергеєвою та дітками, які озвучили її казку власними голосами. І головне! Авторські казки вихованців Літературної Академії BiblioFan шанувальники хвилі 101.8 FM зможуть прослухати в ефірі станції - пориньте у неймовірні хвилі казки! (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 12.04.2021 Чи хоче Росія війни та як Україні протистояти російській агресії - про це говоритимуть сьогодні у вечірній аналітичній програмі "Сьогодні. Ввечері" на UA: Українське радіо. Гість програми - міністр закордонних справ України у 2007-2009 роках Володимир Огризко. Початок програми - о 18:33. Ведучий - Юрій Табаченко. У програмі обговорюватимуть, чи переросте нинішнє загострення ситуації на кордоні з Росією у нову гарячу фазу російсько-української війни, якими є позиції США, Франції й Німеччини та на яку підтримку з боку інших держав може розраховувати Київ. "Сьогодні. Ввечері" - щоденна аналітична програма UA: Українське радіо з аналізом найважливіших подій дня, що минає. UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.04.2021 Сталися зміни в FM радіомовленні міста Прилуки Чернігівської області. З початку квітня на хвилях місцевої радіостанції "Планета" (102.8 МГц) розпочато трансляцію окремих програм столичної радіостанції "Радіо MAXIMUM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.04.2021 Команда Суспільного мовника вітає фізичну особу-підприємця Сироватського Тимура Миколайовича з перемогою в мистецькому конкурсі на виробництво (часткове) радіопроєкту "Хіт-парад "12 мінус 2" для UA: Радіо Промінь. Конкурсна комісія з організації та проведення мистецького конкурсу високо оцінила проєкт переможця. Його творча команда незабаром долучиться до колективу UA: Радіо Промінь у створенні щотижневого радіочарту сучасної української музики "Хіт-парад "12 мінус 2". Кожного тижня за результатами голосування слухачів дві пісні вибуватимуть із хіт-параду, натомість до чарту потраплятимуть дві нові композиції. Команда Суспільного мовника висловлює вдячність усім учасникам мистецького конкурсу за участь і неймовірні конкурсні проєкти. Також інформуємо, що АТ "НСТУ" упродовж 2021 року проводить ряд мистецьких конкурсів для радіоканалів UA: Українське радіо та UA: Радіо Промінь, в яких ви також можете взяти участь (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 9.04.2021 UA: Українське радіо оголошує мистецький конкурс на виробництво (часткове) радіопроєкту з робочою назвою "Історія катастроф". Охочим пропонують долучитися до роботи над 20 випусками передачі, які виходитимуть в ефір упродовж 2021-2022 років. Проєкт задуманий як серія документальних радіофільмів, у яких йтиметься про історії природних лих, надзвичайних подій, масштабних аварій, які мали суттєвий резонанс свого часу. Мета - подивитися на подію через певний проміжок часу, показати її як завершений епізод, з урахуванням усіх фактів, які відкрилися з часом. Конкурс проводитиметься в три етапи. На першому етапі конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, а на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть з 9 до 22 квітня 2021 року. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше 30 червня 2021 року. Щоб узяти участь у конкурсі, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на електронну адресу . У темі листа зазначте "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі радіопроєктів про історію катастроф". Із запитаннями звертайтесь за номерами: +380 63 561 90 09 або +380 44 239 63 40. Контактна особа: Юлія Шелудько. UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. Основу контенту становлять щогодинні випуски новин та лінійні суспільно-політичні передачі. Окрім того, до уваги слухачів пропонуються тематичні та мистецькі передачі, а також низка унікальних форматів, які не під силу іншим мовникам: радіомости, виїзні студії, радіодокументалістика. UA: Українське радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio, на сторінці в мережі Facebook та на Youtube-каналі UA: Українське радіо (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.04.2021 Професійні та етичні стандарти роботи ЗМІ, безумовно, потребують регулювання, але це мають бути питання саморегулювання учасників ринку без участі держави або з мінімальною участю з її боку. Про це заявив Дмитро Хоркін, член правління НСТУ, відповідальний за платформу радіо, в ході міжнародної онлайн-дискусії "Саморегулювання медіа: європейський досвід та український контекст". За словами Дмитра Хоркіна, з точки зору місії суспільного радіомовлення дотримання професійних та етичних стандартів журналістики надзвичайно важливе для всіх радіостанцій Українського радіо. Останні чотири роки UA: Українське радіо зокрема та вся Національна суспільна телерадіокомпанія загалом фактично задають ці стандарти. "Два роки тому, у рік президентських та парламентських виборів, ми стали співініціаторами й першими долучилися до медіаруху "За усвідомлений вибір". Це була надзвичайно корисна ініціатива, коли ціла низка медіа вперше свідомо погодилися брати участь у моніторингах на предмет дотримання виборчого законодавства і стандартів мовлення", - розповів Дмитро Хоркін. Також він розповів, що за дотриманням стандартів на UA: Українське радіо стежать на кількох рівнях. По-перше, є редакційна рада. Вона на своїх засіданнях може розглядати порушення з боку журналістів чи ведучих. Приміром, якщо була використана мова ненависті, мала місце нетерпимість чи певні неетичні висловлювання. "Ми уважно аналізуємо її висновки та рекомендації й відповідно до них ухвалюємо певні рішення. У нас були прецеденти, коли ми відмовилися від послуг певних ведучих", - зазначив Дмитро Хоркін. А нещодавно на UA: Українське радіо з'явився контентний комітет, який стежить за дотриманням стандартів і цінностей Суспільного в тих програмах, які готуються для радіоканалів сторонніми виробниками контенту. Окрім того, дуже ефективною й корисною Дмитро Хоркін назвав роботу Комісії з журналістської етики. "На бордингах із нашими співробітниками ми періодично розглядаємо та обговорюємо її рекомендації, вчимося на чужих помилках", - каже член правління, відповідальний за платформу радіо. Онлайн-дискусію "Саморегулювання медіа: європейський досвід та український контекст" було організовано Міжнародною програмою "Саморегулювання медіа" ITP Media, що виконується за дорученням Шведського агентства з питань співробітництва в галузі міжнародного розвитку СІДА/SIDA організаціями НІРАС Швеція/NIRAS Sweden, International Media Support (IMS), Fojo Media institute/Linnaeus University та Global Reporting Sweden AB. У ній досвідом та своїми думками щодо саморегулювання ЗМІ обмінювалися медіаексперти з різних країн. Лайф Льонсман, член правління Нордичного журналістського центру в Данії, колишній віцепрезидент Європейської мовної спілки та директор Данського радіо DR, розповів про данську та шведську моделі саморегулювання ЗМІ, а також про статус та репутацію журналістів Данії й Швеції. Петру Маковей, виконавчий директор Асоціації незалежної преси Молдови та секретар Ради преси Молдови, а також Борис Наварсардян, президент Єреванського пресклубу, член Наглядової ради з етики ЗМІ, поділилися досвідом саморегулювання медіа в країнах молодих демократій (у Молдові та Вірменії відповідно). Про можливості та перепони для ефективного саморегулювання медіа в Україні, окрім Дмитра Хоркіна, говорили також Тетяна Лебєдєва, учасниця проєкту ITP Ukraine, членкиня Комісії журналістської етики, Марина Сингаївська, заступниця генерального директора Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", а також Денис Бігус, автор та ведучий програми "Наші гроші". UA: Українське радіо - найпопулярніше розмовне радіо країни - в Києві мовить на частоті 105 FM. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.04.2021 UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо країни - оголошує мистецький конкурс на часткове виробництво радіопроєкту "Бобіна Party". Охочим пропонують долучитися до роботи над 36 випусками програми, які виходитимуть в ефір упродовж 2021-2022 років. "Бобіна Party" - професійний DJ-мікс хітів закордонної та української музики, що звучали на українських дискотеках 1990-2000 років, об'єднаний в цілісну передачу постаттю ведучого - музичного ерудита. Тривалість програми - до 180 хвилин. Виходитиме в ефір один раз на тиждень, орієнтовно о 21:00, з можливими повторами. Конкурс відбудеться в три етапи. На першому етапі конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, а на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть із 08 квітня по 21 квітня 2021 року. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше 30 червня 2021 року. Щоб узяти участь у конкурсі, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на . У темі листа зазначте "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі "Бобіна Party". Із запитаннями звертайтесь за номерами: +380 50-444-00-49 або (044) 239-94-02. Контактна особа: Вікторія Польченко. UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо України, мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.04.2021 Ще більше радіостанцій в застосунку RadioPlayer! RADIO City 106.0 (Одеса); Подільське радіо 103 9 FM (Ладижин); Радіо Сяйво (Коломия); Твоє Радіо (Трускавець, Дрогобич). Вмикайте у найвищій HD-якості всюди, де є інтернет. Встановлюйте мобільний додаток RadioPlayer: Google Play: https://radioplayer.ua/android/; Apple App Store: https://radioplayer.ua/ios/; Huawei AppGalery: https://radioplayer.ua/huawei/. RadioPlayer - найзручніший спосіб слухати радіо зі смартфона (Джерело: Сторінка застосунку RadioPlayer у соцмережі Facebook).
  • 8.04.2021 8 квітня членкиня Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олена Ніцко повідомила нові результати щомісячного моніторингу 15 загальнонаціональних радіостанцій щодо дотримання мовних вимог. Порівняно з попередніми звітними періодами у березні показники обсягів української мови в радіоефірі мовників здебільшого зросли й значно перевищують законодавчі норми. Такі результати, відзначила членкиня Національної ради Олена Ніцко, можуть свідчити, що державна мова зміцнює свої позиції в радіопросторі. Моніторинг Національної ради проводився цілодобово упродовж березня. В ефірі радіостанцій перевірялися обсяг пісень українською мовою, який відповідно до вимог частин 2, 3 та 5 статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" має становити ?35% добового мовлення, добова частка ведення передач державною мовою і обсяг пісень офіційними мовами Європейського Союзу, які квотою передбачені ?60%. За результатами моніторингу мовлення можна констатувати, що в березні кожна із 15 загальнонаціональних радіостанцій виконала визначені законом норми. Порівняно з попереднім місяцем, лютим, добовий обсяг ведення передач зріс аж у семи мовників - "Ретро", "Мелодія", "Наше радіо", "KISS FM", "П`ятниця", "Шансон", "Радіо НВ". Зокрема, найбільше, на 25%, у радіо "Мелодія" та на 20% у "Наше радіо". Так, у березні перелік топ-мовників зі 100-відсотковим обсягом ведення передач державною мовою налічує вже вісім радіостанцій і, варто зауважити, це найбільша кількість за останні звітні місяці. Водночас у трьох радіостанцій зафіксовано зменшення цього показника - в ефірі "Перець FM" і "Русское радио - Україна" передачі рідше велися українською на 9%, у "Hit FM" на 22%. Однак і в цих змінах зі знаком "мінус" можна відзначити позитивну тенденцію, оскільки ще у лютому кількість мовників, в яких фіксувалося зменшення обсягу української мови, була більшою й значно переважала тих, у кого він зростав. Пісні тільки українською мовою звучали, як і попереднього місяця, в ефірі "Країна FM", "Українське радіо" і "Радіо "Культура". Загалом шість радіостанцій у березні збільшили обсяг пісень українською мовою в межах 1 - 3%, серед них - "Радіо Промінь", "Радіо НВ", "Перець FM", "Люкс FM", "Наше радіо", "Kiss FM". В ефірі "Шансон" навпаки можна було рідше чути україномовні пісні - їх обсяг у мовленні радіостанції цього місяця впав ще на 2% і тепер загалом становить 39%. Таким чином, мовник опинився найближчим до граничної межі встановленої законом квоти ?35%. Докладніші результати моніторингу мовлення радіостанцій у березні 2021 року дивіться в інфографіках. Моніторинги Національної ради за попередні місяці можна знайти у розділі "Аналітичні звіти" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2021 Регуляторний орган затвердив Порядок взаємодії Уповноваженого із захисту державної мови з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання 8 квітня. Цей документ визначає механізм взаємодії Уповноваженого з Національною радою, спрямованої на захист державної мови як невіддільного елементу конституційного ладу, забезпечення дотримання порядку її функціонування і застосування, визначеного чинним законодавством. Порядком передбачено, що у разі надходження до Уповноваженого скарги, звернення, або виявлення за результатами моніторингу порушень законодавства про державну мову, які стосуються можливого порушення телерадіоорганізацією вимог щодо обов'язкового (мінімального) обсягу мовлення державною мовою, Уповноважений у найстисліші терміни надсилає до Національної ради обґрунтоване звернення, що свідчить про наявність ознак порушень ліцензіатом вимог законодавства, та/або надсилає копію акта, який складається за результатами моніторингу виконання законодавства про державну мову. Національна рада враховує інформацію, яка міститься у зверненні Уповноваженого, при здійсненні моніторингу телерадіопрограм відповідної телерадіоорганізації та/або призначенні позапланової перевірки такого ліцензіата. На звернення Уповноваженого Національна рада може надавати йому копії актів моніторингу або перевірки телерадіоорганізації у частині дотримання нею вимог обов'язкового (мінімального) обсягу мовлення державною мовою. Якщо під час позапланової перевірки Національна рада виявляє порушення мовних квот, вона повідомляє про це Уповноваженого і надає копію відповідного рішення. Відповідно до Порядку Уповноважений надаватиме висновки і рекомендації Національній раді щодо застосування української мови як державної у її діяльності на звернення регулятора та/або за результатами заходів контролю або моніторингу дотримання законодавства про державну мову. Також Порядком передбачено утворення робочих груп для підготовки пропозицій щодо вдосконалення і внесення змін до законодавства у частині застосування державної мови у сфері телерадіомовлення. Представляючи цей Порядок під час засідання, членкиня Національної ради Олена Ніцко поінформувала, що над його розробленням працювала робоча група у складі фахівців регуляторного органу і Офісу Уповноваженого. А Ольга Герасим'юк, голова Національної ради, наголосила, що "дуже важливо цю роботу перевести у практичну площину", тому закликала колег затвердити цей документ. Нагадаємо, 17 грудня 2020 року голова Національної ради Ольга Герасим'юк та Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь підписали Меморандум про співпрацю між державними органами на наступні чотири роки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2021 35-й рік поспіль ми згадуємо страшну трагедію, яку спричинила техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року, і мужній подвиг людей, котрі ціною власного життя у двобої з моторошним невидимим ворогом захищали своїх співвітчизників від смертельної радіації. Цей день, що так болюче закарбувався у нашій пам'яті, - 26 квітня - Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 23.03.1990 № 8985-ХІ оголошено Днем чорнобильської трагедії. Для увічнення в пам'яті народу цих трагічних подій 26 квітня визначено днем пам'яті. Він служить нам черговим застереженням щодо контрольованого використання атому, запобігання ядерним катастрофам, нагадує про важливість екологічної безпеки і оздоровлення навколишнього середовища для якісного життя не одного покоління людей. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує телерадіоорганізаціям, що при плануванні програм і передач на цей день необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2021 8 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву ТОВ "Сорок дев'ята паралель" (позивні: "Музичний твір (мелодія) з накладеним текстом "Радио 49 параллель наша музыка ваше удовольствие"), м. Київ, і видала йому дозвіл на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення. Так, передачі цієї радіокомпанії транслюватимуться на частоті 88.1 МГц у м. Краматорську Донецької області. Дозвіл на тимчасове мовлення видано терміном на 1 рік. Нагадаємо, що відповідно до рішень Національної ради про видачу дозволів на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення ТОВ "Сорок дев'ята паралель" мовить у 10 населених пунктах Донецької і Луганської областей (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2021 На засіданні 8 квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула звернення двох компаній ПрАТ "Шосткинська телекомпанія "Телеком-Сервіс", м. Шостка Сумської обл. (позивні "Радіо "ТКС"), і ТОВ ТРК "Академ TV", м. Суми (логотип "АTV"), про тимчасовий відступ від умов програмної концепції мовлення у зв'язку із запровадженням карантину в Україні, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Регулятор визнав заявлені зміни допустимими і дозволив змінити програмні концепції на час обмежувальних заходів. Зміни, запропоновані "Радіо "ТКС", стосуються зменшення загального обсягу мовлення з 24 годин до 18 годин (з 06.00 до 24.00). При цьому програми власного виробництва транслюватимуться без змін 3 години на добу, а зменшиться кількість часу, коли мовник ретранслює програми "Радіо "Промінь". Відповідно на 30 хв зменшиться обсяг інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач, а інформаційних програм - з 9 год 30 хв до 6 год 10 хв. Телеканал "АTV" клопотав про тимчасовий відступ за двома ліцензіями - на цифрове і кабельне мовлення. Оновлена програмна концепція передбачає загальний обсяг мовлення 18 замість 24 годин, з них - 17 годин національного продукту і 1 година іноземного продукту (замість 21 год 50 хв і 2 год 10 хв відповідно). На 20 хв зменшено кількість інформаційно-аналітичних та публіцистичних передач, а також не транслюватиметься підбірка музичних творів, яка становила 3 год 06 хв. Національна рада затвердила на час карантинних та інших обмежувальних заходів в Україні, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, оновлені програмні концепції мовників. Водночас після завершення карантину компанії зобов'язано повернутися по програмних концепцій, визначених умовами ліцензій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення замовила в ДП "Український державний центр радіочастот" розроблення висновків щодо можливості й умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення. Відповідне рішення ухвалено на засіданні 8 квітня відповідно до отриманих звернень від телерадіокомпаній. До Національної ради надійшли пропозиції ліцензіатів щодо прорахунку нових каналів та частот мовлення, зміни потужності передавачів та зміни місця встановлення радіоелектронних засобів (РЕЗ) мовлення. Так, КП "ТРК "Перший Західний", м. Львів, звернувся щодо прорахунку цифрових місцевих телеканалів у семи населених пунктах Львівської області. Прорахунок радіочастотних присвоєнь для звукового мовлення замовлено у трьох населених пунктах: Ратне Волинської області, Вознесенськ Миколаївської області і Тернопіль. Крім того, Національна рада отримала клопотання від ТОВ "ТРК "Львівська хвиля" щодо збільшення потужності передавачів до 1 кВт у одинадцяти населених пунктах. Звернення від РР "РЕЛАЙФ" стосувалося збільшення потужності з 0.03 до 0.1 кВт на частоті 91.1 МГц у Решетилівці Полтавської області. Також буде замовлено висновок у зв'язку з перенесенням передавача з с. Коростів до м. Сколе на частоті 99.0 МГц у Львівській області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.04.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 8 квітня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 8 квітня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.04.2021 Команда Суспільного мовника вітає фізичну особу-підприємця Смоголя Максима Андрійовича з перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво радіопроєкту "Промінь рекомендує" для UA: Радіо Промінь. Конкурсна комісія з організації та проведення мистецького конкурсу високо оцінила конкурсний проєкт переможця. За участі його творчої команди незабаром в ефірі UA: Радіо Промінь з'явиться нова щоденна радіопередача "Промінь рекомендує", яка представлятиме новинки мейнстримової української музики. Команда Суспільного мовника висловлює вдячність усім учасникам мистецького конкурсу за участь і неймовірні конкурсні проєкти. Нагадаємо, що АТ "НСТУ" протягом 2021 року проводить низку мистецьких конкурсів для радіоканалів UA: Українське радіо та UA: Радіо Промінь, у яких ви також можете взяти участь (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.04.2021 Команда Суспільного мовника вітає фізичну особу-підприємця Сміяна Дмитра Георгійовича з перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво історичних проєктів для UA: Українське радіо. Його команда, до якої входить відомий історик Юрій Шаповал, братиме участь у виробництві вже відомого слухачам радіопроєкту "Невигадані історії", а також нової щотижневої передачі у жанрі інфотейнмент "Старі вулиці з новими назвами" - про цікаві та маловідомі факти, пов'язані з історичними подіями й видатними особистостями, на честь яких названо вулиці. Конкурсна комісія з організації та проведення мистецького конкурсу високо оцінила конкурсний проєкт переможця та його команди. Вже незабаром вони приєднаються до колективу UA: Українське радіо у створенні двох радіопроєктів. Команда Суспільного мовника висловлює вдячність усім учасникам мистецького конкурсу за участь і неймовірні конкурсні проєкти. А також інформує, що АТ "НСТУ" протягом 2021 року проводить низку мистецьких конкурсів для UA: Українське радіо та UA: Радіо Промінь, в яких можна взяти участь (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.04.2021 У середу, 7 квітня, Наглядова рада Суспільного мовника оприлюднила список кандидатів, які претендують на посаду голови правління UA: Суспільне мовлення. До першого етапу конкурсного відбору увійшли: 1. Бабуров Олександр Володимирович; 2. Бутко Олександр Васильович; 3. Валуйсков Олег Станіславович; 4. Гришин Іван Євгенійович; 5. Докаленко Віталій Вікторович; 6. Дутка Лілія Іванівна; 7. Зирін Олександр Альбертович; 8. Каленський Євген Борисович; 9. Коваленко Олександр Сергійович; 10. Сакада Леся Миколаївна; 11. Цибуля Оксана Володимирівна; 12. Чернотицький Микола Миколайович; 13. Шаповалов Андрій Анатолійович. Троє кандидатів були не допущені до участі у конкурсі: Веселов Антон Вікторович, Філімон Василь Георгійович, Костюк Юрій Юрійович. Конкурс на зайняття посади голови правління АТ "НСТУ" було оголошено 2 березня 2021. Приймання документів для участі в конкурсі завершилося о 16:00 1 квітня 2021 року. Конкурсний відбір триватиме до 1 травня. Голова правління АТ "НСТУ" обирається на конкурсних засадах у порядку, визначеному Положенням про конкурс з обрання голови та членів правління, терміном на 4 роки (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.04.2021 Про загострення ситуації на Донбасі та перспективи нової фази гарячої війни між Україною та Росією говоритимуть сьогодні у вечірній аналітичній програмі "Сьогодні. Ввечері" на UA: Українське радіо. Гість програми - голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук. Початок - о 18:33. У програмі, зокрема, обговорять: Як далеко може зайти загострення на Донбасі й чи варто взагалі послуговуватися терміном "Донбас"? Чи варто чекати нової фази гарячої війни між Україною і Росією? Наскільки напружена ситуація в чорноморському регіоні у зв'язку з нарощуванням Росією військової присутності в окупованому нею Криму та якою може бути позиція Туреччини. Якою є позиція парламенту в питанні про денонсування Харківських угод 2010 року. Результати розмови Байдена і Зеленського та готовність США підтримати Україну в нинішній фазі протистояння з Росією. Позиція ЄС, а також Франції та Німеччини, що виявилися готовими говорити з Путіним про Україну без України. Перспективи членства України в НАТО. "Сьогодні. Ввечері" - щоденна аналітична програма UA: Українське радіо з аналізом найважливіших подій дня, що минає. UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.04.2021 Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення наприкінці березня 2021 року оприлюднили свої декларації про доходи за 2020 рік. Вони розміщені в реєстрі Національного агентства з запобігання корупції. Голова Нацради Ольга Герасим'юк задекларувала в 2020 році 767 тисяч гривень доходу. Зарплата Герасим'юк, отримана за основним місцем роботи, становила 622 тисячі 382 гривні. Вона також отримала 144,8 тисячі гривень пенсії та 80 тисяч відсотків від банків. У декларації голова регулятора зазначила 72 тисячі доларів готівки, а також - 902,5 тисячі гривень, 1300 євро та близько 600 доларів на банківських рахунках. Перший заступник голови Національної ради Валентин Коваль отримав 632 тисяч 427 гривень зарплати. Разом з дружиною він має 222 тисячі гривень, 4 тисячі євро та 115 тисяч доларів готівки, а також 270,5 тисяч гривень на банківських рахунках. Заступник голови регулятора Олег Черниш отримав 566 тисяч 237 гривень зарплати. У декларації він також вказав 27 тисяч гривень та 39 тисяч доларів готівки, 18 тисяч гривень у нього на банківських рахунках. Відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич задекларував 596 тисяч 886 гривень зарплати. У нього 900 тисяч гривень готівки, а його родина має 160 тисяч гривень на банківських рахунках. Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко задекларував 2,3 мільйони гривень. Зарплата Ільяшенка, отримана за основним місцем роботи, становила 555 тисяч 526 гривень. Ще 1 мільйон 740 тисяч гривень Ільяшенко отримав від відчуження нерухомого майна, а банк йому нарахував 127,5 тисяч гривень відсотків. Він має 60 тисяч гривень готівки, 2,1 мільйони гривень та 28 тисяч євро на банківських рахунках. Його дружина - 42 тисячі євро та 17 тисяч доларів готівки, 68 тисяч доларів на банківських рахунках. Членкиня регулятора Олена Ніцко задекларувала 585 тисяч гривень доходів за 2020 рік. До призначення членкинею Нацради 15 квітня 2020 році, Ніцко очолювала департамент маркетингу мережі кінотеатрів "Сінема Сіті" (ТОВ "Сінема центр"), на цій посаді вона заробила 130 тисяч 638 гривень. У Нацраді вона отримала 454 тисячі 707 гривень. Банки їй нарахували 21 тисячу гривень відсотків. Вона також має 25,8 тисяч доларів на банківських рахунках. Член Національної ради Максим Онопрієнко отримав 513 тисяч 609 гривень зарплати. У нього також є 100 тисяч гривень та 99,8 тисяч доларів готівки. Членкиня Нацради Тетяна Руденко задекларувала 552 тисячі гривень. До призначення членкинею Нацради 12 травня 2020 році, Руденко очолювала пресслужбу студії "Квартал 95", на цій посаді вона заробила 76 тисяч 600 гривень. Як членкиня регулятора вона отримала 476 тисяч гривень. У неї також 70 тисяч доларів готівки та 122 тисячі гривень на банківських рахунках. Нагадаємо, 4 березня 2020 року президент Володимир Зеленський звільнив членів Нацради Уляну Фещук, Сергія Костинського, Валентина Коваля і Юрія Зіневича за результатами розгляду звіту Нацради за 2019 рік, а 5 березня заново призначив до Нацради двох членів з попереднього складу - Валентина Коваля і Юрія Зіневича. 15 квітня Олену Ніцко призначили членкинею Нацради за президентською квотою. 22 квітня Нацрада обрала нового голову та інший керівний склад. 12 травня 2020 року Зеленський призначив Тетяну Руденко членкинею регулятора, тим самим доукомплектував президентську четвірку членів Нацради (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 5.04.2021 Наглядова рада Суспільного мовлення проведе чергове засідання, яке відбудеться 7 квітня 2021 року, о 14:00 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Порядок денний: 1. Про затвердження Звіту про винагороду членів правління АТ "НСТУ" за 2020 рік. 2. Про перегляд Положення про винагороду членів правління АТ "НСТУ". 3. Про допуск претендентів на посаду голови правління до участі в першому етапі конкурсного відбору. 4. Про питання роботи Служби внутрішнього аудиту АТ "НСТУ". 5. Про Декларацію схильності до ризиків АТ "НСТУ". 6. Про зміни у складі Ревізійної комісії АТ "НСТУ". 7. Про зміни у складі Редакційної ради АТ "НСТУ". 8. Про Звіт корпоративного секретаря АТ "НСТУ" за перший квартал 2021 року. 9. Щодо пропозицій про скорочення фінансування АТ "НСТУ". 10. Різне. Нагадаємо, 1 квітня о 16:00 завершилося приймання заявок на конкурс на посаду голови правління АТ "НСТУ" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.04.2021 У Києві вже протягом кількох тижнів спостерігається безліцензійне мовлення на частоті 88.0 МГц. Зазвичай в ефірі присутні ретрансляції програм столичної радіостанції "Світле радіо Еммануїл", однак, іноді трапляються трансляції інших християнських радіопрограм. У будні мовлення спостерігається від 18:00 і до 6:00, у вихідні - цілодобово. Якість прийому - посередня, прийом спостерігається у кількох районах Києва (Власна інформація).
  • 2.04.2021 Цієї суботи, 3 квітня, на UA: Українське радіо стартує другий сезон шоу про життя аристократів "Королі і капуста". Програма виходитиме щосуботи об 11:07. Авторка і ведуча - Сніжана Старовицька. Квітень - найсвятковіший місяць у європейських монархіях. Саме цього місяця народилася королева Великої Британії Єлизавета II й відзначають свої дні народження монархи Данії та Нідерландів. Тому всі квітневі випуски програми будуть присвячені європейським монархіям та їхнім зв'язкам з Україною. Приміром, уже цієї суботи, 3 квітня, мова йтиме про коштовності британської, данської та нідерландської королівських сімей. Гостем програми стане Олексій Краєвський - відомий український колекціонер, лектор з історії костюма та історії коштовностей, який вже багато років досліджує цю тему та розповість слухачам безліч цікавих деталей про вміст монарших скарбниць. У новому сезоні у програмі з'являться нові рубрики. У "Королівському кіно" ведуча розповідатиме про нові фільми і серіали, присвячені життю королів та аристократів. У "Королівській бібліотеці" - про книжки, написані членами монарших сімей або їхніми біографами. А у "Шляхетній кухні" слухачі дізнаватимуться про традиційну українську високу кухню: які страви подавали у сім'ї гетьмана Скоропадського або за яким рецептом робили улюблене морозиво Лесі Українки. Залишається рубрика "Огляд аукціонів". "Я роблю огляд того, що продавали на минулому тижні Sotheby's, Christie's та інші світові аукціони, а також розповідаю історії найцікавіших лотів. Дуже цікаво, як змінюються смаки багатих людей за часів пандемії. Приміром, на останні аукціони було викинуто рекордну кількість сумок Hermes Birkin, за якими раніше модниці вишиковувалися у черги. Натомість європейці почали купувати більше предметів мистецтва та колекційних вин. Життя за часів карантину змінилося, скасовані всі світські заходи, від благодійного Балу Троянд у Монако та королівських кінних перегонів на стадіоні Ескот у графстві Беркшир до світських раутів на честь днів народження членів монарших сімей. Отже, психологія покупок теж змінилася", - розповідає Сніжана Старовицька. Гостями нового сезону "Королів і капусти" будуть українські дипломати, історики, мистецтвознавці, арт-критики. Приміром, Андрій Алфьоров, кінокритик і кінопродюсер, член журі багатьох кінофестивалів в Україні й закордоном, розповість в одному з випусків про те, що насправді криється за ідеєю продюсерів запросити темношкірих акторів на ролі британських аристократів XVIII століття. А також про секрети серіалу "Корона" та роль в його популярності британської королівської родини. Лариса Латипова, дослідниця української старовинної кухні, яка випустила про неї вже три книги, розповість про те, що їли українські шляхтичі та інтелігентні родини у XVII-XIX століттях. А Маргарита Стафійчук, мистецтвознавиця та наукова співробітниця музею Ханенків, підбиватиме разом зі Сніжаною Старовицькою річні підсумки європейських аукціонних торгів, розповідатиме, що відбувається на аукціонному ринку України, а також говоритиме про меценатство і допомогу українським музеям. "Головне, про що я хотіла б сказати у цій програмі, це те, що аристократія - це не лише гроші чи світське життя. Це, перш за все, величезний культурний пласт. На жаль, Україна понад сто років була виключена з європейського культурного процесу. Проте насправді у будь-якому королівському домі Європи можна відстежити спорідненість з Україною. А українська шляхта тим часом мала свої традиції, свою вишукану кухню. Ми навіть мали відповідник британського Royal English: існувала шляхетська українська мова. Саме час сьогодні про це згадати", - каже Сніжана Старовицька. "До життя аристократів прикута увага величезної аудиторії у всьому світі. Українці - не виняток. Напевно, саме тому програма "Королі і капуста" минулого сезону так полюбилася слухачам Українського радіо. Дехто навіть зізнавався, що відкрив завдяки їй нові захоплення. Впевнений, у новому сезоні програма матиме ще більше шанувальників. А наші слухачі - величезну кількість справді ексклюзивної інформації та справжнє естетичне задоволення", - зазначив виконавчий продюсер Першого каналу Українського радіо Юрій Табаченко. Сніжана Старовицька - відома журналістка, культурологиня, колекціонерка рідкісних парфумів (до 2014 року мала понад 400 екземплярів). Має таке саме хобі, як у королеви Данії Маргрете - з дитинства займається балетом, і як у королеви Єлизавети - обожнює їзду верхи. Вивчає нідерландську мову, захоплюється Північним Ренесансом, стежить за долею шедеврів Босха, Рембрандта, ван Хейсума та інших малих і великих голландців. UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.04.2021 Цьогоріч Україна відзначає ювілей. Нашій державі 30 років! Як жила Україна з часу відновлення Незалежності. Які найбільші перемоги та здобутки. Та як за ці роки змінилось наше військо. Слухайте в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) програму "Незламні 30" з Андрэй Давыдаў і Марією Дацюк. Щоп'ятниці о 16:10. Під час першого ефіру мова піде про останні роки СРСР і події, що передували 24 серпню 1991. Як вважаєте про що точно слід сказати? (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 2.04.2021 1 квітня UA: Українське радіо почало мовлення на двох нових FM-частотах. Відтепер перший канал Суспільного радіо мовить у: 1. м. Косів Івано-Франківської області на частоті 100.6 МГц; 2. м. Червоноград Львівської області на частоті 98.5 МГц. У місті Косові UA: Українське радіо відповідно до розкладу обласних філій АТ "НСТУ" чергується трансляцією з UA: Українське радіо. Карпати. "Для нас, як завжди, це не лише привід радіти, а й привід врахувати нову аудиторію в ефірах. Тепер шахтарське місто Червоноград на Львівщині в нашому ефірі має чути про шляхи розв'язання проблем вугільної галузі, де вже рік відбуваються періодичні страйки та мільйонні борги по зарплаті. А Косів - туристичний центр Прикарпаття - додаватиме нову аудиторію відпочивальників, що полюблять Українське радіо", - зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін. Нагадаємо, UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.04.2021 Cьогодні, 1 квітня, столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) презентує нове тематичне online радіо - Radio Jazz Cover. Світові хіти у джазовому баченні, музичний гумор та справжній весняний настрій. Radio Jazz Cover - досконале звучання знайомих пісень. Слухайте за посиланням https://play.tavr.media/radiojazz/cover/. Ще більше джазу на сайті: https://www.radiojazz.ua. Radio Jazz. Бути собою (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 1.04.2021 Минув рік відтоді, як "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Лисичанськ-87.7 МГц, Маріуполь-89.1 МГц, Бахмутівка-98.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Новотошківське-90.0 МГц, Старобільськ - 90.2 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Біловодськ - 92.6 МГц, Білолуцьк - 100.0 МГц, Зоринівка - 103.7 МГц, Волноваха - 103.8 МГц та 66.05 МГц, Арциз-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) нарешті почало мовити на 99.4 FM у Києві. А сьогодні станція запускає оновлену програму "Ранкова Хвиля". Вмикайте Громадське радіо о 8:05 і до 10:00 слухайте про таке: 1. У рубриці "З понеділка" мова піде про весняне схуднення, щоб "влізти" в купальник чи літню сукню. З Kateryna Matsiupa поміркуємо, які є плюси, мінуси та небезпеки такого підходу. 2. Керівник з розвитку електронних послуг в Мінцифрі Мстислав Банік з нагоди річниці "Дії" розповість про понад 50 онлайн-послуг на порталі, нову функцію, яку мають скоро запустити (реєстрацію місця проживання онлайн), а також про те, як система захищена від потенційного зламу зловмисниками. 3. Що робити, якщо ви дуже засмучені через те, що святкування дня народження чи іншого важливого для вас свята припало на локдаун? Рекомендації озвучить кандидатка психологічних наук, гештальт терапевтка Тетяна Пашко. 4. Наступним гостем стане депутат Київради Валентин Мондриївський, який розповість про нові обмеження в Києві з 5 квітня. Програму для вас проведуть Євген Саватеєв та Вікторія Єрмолаєва (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2021

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024