Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Серпень 2020 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини липня 2020

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.08.2020 Компанія "Пропелер Студіос", яка виграла на UA: Радіо Промінь два мистецькі конкурсу на часткове виробництво щотижневого музично-публіцистичного радіошоу про закордонну рок- та попмузику "Стара гвардія" і щотижневу радіодискотеку "Бобіна Party", не зможе їх реалізовувати з власних причин. Про це від компанії надійшов офіційний лист на радіо "Промінь", сказали на радіо сайту "Детектор суспільного мовлення". У зв'язку з цим команда радіо "Промінь" змушена оголосити повторні мистецькі конкурси на часткове виробництво радіопроєктів "Стара гвардія" і "Бобіна Party". Проєкти прийматимуть із 28 серпня до 7 вересня. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше ніж 9 жовтня. Нагадаємо, 8 липня радіо "Промінь" оголосило мистецькі конкурси на часткове виробництво проєктів "Стара гвардія" та "Бобіна Party". 7 серпня стало відомо, що в обидвох конкурсах перемогло ТОВ "Пропелер Студіос". Креативна продюсерка радіо "Промінь" Вікторія Польченко сказала "Детектору суспільного мовлення", що "Пропелер Студіос" виступатиме як продюсерська компанія під час виробництва "Старої гвардії", керівник компанії Андрій Рибін мав би бути продюсером проєкту. За творчу частину мала відповідати та ж сама команда "Старої гвардії", що і в першому сезоні. Зокрема сценарій мав писати Олександр Рудяченко, який був продюсером і сценаристом оновленого шоу у першому сезоні. Зазначимо, "Стара гвардія" повернулася на радіо "Промінь" після 25-ти років у січні 2020 року. Двохгодинна програма виходила щосереди о 19:00. Останній випуск першого сезону вийшов 6 травня 2020 року. У першому сезоні над програмою працювали Олександр Рудяченко - продюсер і сценарист оновленого шоу, Роман Києвицький - саундпродюсер програми, Олександр Васін - ведучий, Вікторія Польченко і Лариса Клюєвська - жіночі голоси і Максим Яковенко - виконавчий продюсер "Променя" (Джерело: Портал "Детектор суспільного мовлення").
  • 31.08.2020 "Ранковий Фреш" - це нове, освіжаюче і позитивне ранкове шоу на хвилі львівської радіостанції "DУЖЕ Radio" (104.3МГц та Інтернет-мовлення 128k.). Це те що треба, щоб підбадьоритися з ранку і налаштуватися на майбутній день! DУЖЕ Radio готує "Ранковий Фреш" з 8:00 до 12:00 щобудня для вас і разом з вами! Беріть участь в конкурсах і обговореннях, отримуйте призи і натуральний, свіжий, підбадьорливий позитив! Інґредієнти (строго по часу): Гра Мегамозок - 8:30. У вас є 40 секунд і 5 запитань, які запустять мозок на цілий день. Розігрується 4 запрошення до зоопарку Лімпопо. Гра Алохомора- 9:20. Слухайте трейлер відомого мультика, відгадуйте його та вигравайте запрошення до Планети мрії. Прокидайтеся разом з Лілею Ваврін та Юлою Бєльською (Джерело: Сторінка "DУЖЕ Radio" у соцмережі Facebook).
  • 31.08.2020 Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації підтвердила відсторонення Сергія Мікрюкова від виконання обов'язків генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення через позаплановий внутрішній аудит діяльності Концерну. Про це йдеться у відповіді пресслужби Держспецзв'язку на запит "Детектора медіа". Адміністрація Держспецзв'язку наказом від 28 серпня 2020 року призначила позаплановий внутрішній аудит з оцінки діяльності Концерну РРТ щодо дотримання вимог актів законодавства посадовими особами Концерну з 1 січня 2019 по 30 серпня 2020 року. Сергія Мікрюкова відсторонили на час проведення аудиту. Виконувачем обов'язків генерального директора призначено заступницю гендиректора Ольгу Лур'є. Причини проведення позапланового аудиту відомство не повідомляє. Адміністрація Держспецзв'язку посилається на свій наказ № 367 від 25 червня 202 року, згідно з яким відомство під час перевірок фінансово-господарської діяльності Концерну має право відсторонювати генерального директора і призначати на цей час в.о. гендиректора. На час відсторонення за гендиректором зберігається зарплата. Ольга Лур'є працює заступницею директора Концерну РРТ з літа 2020 року. До 2018 року вона працювала директором Одеського міського центру зайнятості. У січні 2020 року претендувала на посаду голови Державного агентства розвитку туризму України, у липні 2020-го - на посаду заступника гендиректора Концерну РРТ. Її чоловік Станіслав Лур'є до листопада 2019 року працював генеральним директором державного підприємства "Національні інформаційні системи" - це держпідприємство Міністерства юстиції, яке займається технічним веденням автоматизованих єдиних і державних реєстрів та інших баз даних. З кінця 2019 року працює радником секретаря Ради національної безпеки й оборони. Нагадаємо, з 31 серпня генерального директора Концерну РРТ Сергія Мікрюкова відсторонили від роботи через аудит і перевірку. Сергій Мікрюков працює генеральним директором Концерну РРТ із січня 2020 року. З грудня 2018 року він виконував обов'язки гендиректора, раніше був технічним директором Концерну (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 31.08.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує ліцензіатам, які мають намір розміщувати передвиборну агітацію, про обов'язок оприлюднити розцінки вартості одиниці ефірного часу не пізніше як 7 вересня. Згідно з частиною 3 статті 54 Виборчого кодексу України розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним засобом масової інформації не пізніш як у перший день виборчого процесу відповідних виборів. При цьому засоби масової інформації можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи одиниці ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі. Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації не можуть змінюватися протягом виборчого процесу. Засіб масової інформації не може надавати знижку на оплату окремому кандидату, партії (організації партії) - суб'єкту виборчого процесу. Відповідно до частини 1 статті 55 Виборчого кодексу України телерадіоорганізації, які мають намір розміщувати матеріали передвиборної агітації, зобов'язані не пізніш як на третій день після початку виборчого процесу відповідних виборів опублікувати в друкованих засобах масової інформації розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу. Телерадіоорганізації, які ведуть мовлення на загальнонаціональних каналах, здійснюють таку публікацію в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", регіональні та місцеві телерадіоорганізації - у відповідних регіональних та місцевих друкованих засобах масової інформації. У разі неопублікування розцінок вартості ефірного часу в зазначені строки розміщення агітаційних матеріалів в ефірі відповідної телерадіоорганізації забороняється. Як відомо, Центральна виборча комісія оголосила 5 вересня 2020 року початком виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.08.2020 5 вересня в Україні стартує виборча кампанія з обрання депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів. Про це було оголошено Центральною виборчою комісією під час її засідання 30 серпня. Виборчий кодекс України містить особливі вимоги до діяльності телевізійних і радіомовників у період проведення виборчої агітації. Для забезпечення ефективної роботи медіа у рамках правового поля Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підготувала пам'ятку для телерадіоорганізацій, якою вони можуть послуговуватися у цей час, аби належним чином висвітлювати місцеві вибори. У презентації висвітлено питання обов'язку медіа щодо збалансованого висвітлення коментарів кандидатів, партій - суб'єктів виборчого процесу, запису передач, які містять передвиборну агітацію, особливостей надання коментарів та оцінок передвиборної агітації, створення і поширення в прямому ефірі передач за участі кандидатів, представників партій - суб'єктів виборчого процесу, встановлення розцінки вартості рекламного часу тощо. Національна рада також, як це відбувається завжди у виборчий період, створить спеціальну робочу групу для нагляду за дотриманням ЗМІ законодавства під час перебігу виборчої кампанії (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.08.2020 У світі медіа вересень - час врожаю, плоди роботи влітку проростають у новому сезоні. Сьогодні, 31-го серпня, на UA: Радіо Культура починається новий сезон. 1. Аудіокнижка в руках Світлани Свиридко проростає обраними сторінками з біографії Черчилля. 2. Новий радіоблоґ. "Дума про зраду і перемогу" Олександра Алфьорова. Дегустуйте вже завтра о 7й ранку після новин і ще чимало разів протягом дня. 3. Новий проект радіолекцій "Амфітеатр" щовихідних о 20:00, творять це диво Оля Головецька, Лілія Славінська, Марина Люта. 4. Нова програма "Це класика". Дві години найкращого щобудня о 18:00. 5. Нова-стара програма "Музичні історії": будні о 20:00, нові ведучі, нові герої. 6. Новий проект Людмили Лук'янченко "Літопис" - назва говорить сама за себе. Щовихідних. 7. Якісна лінійка о 12:10 - театр, література, візуальне, кіно. Starring Наталія Грабченко, Павло Вольвач, Олена Гусейнова, Людмила Ляхевич, Катерина Толоконнікова. Буде огого. 8. Радіодетектив - ще частіше в ефірі. В пт о 21 - година. На вихідних о 13:00 коротші серії. Це найкраще дозвілля та альтернаттва серіалам. 9. Новий радіоблоґ "Я впізнаю цю музику з першої ноти", готує ВСЯ музична редакція, буде багато фірми. 10. Вересневий спецпроект - улюблені сторірки повістей Шевченка. Щобудня о 15-й, одразу після новин. 11. Радіодрама в руках команди Наталя Коломієць росте. Щопонеділка - шкільна класика, плекаємо традиції. 12. Якісна класика весь день. 13. Нові випуски "ФізКультури" від Дарії Озерної. 14. Театральні репортажі від Віри Доленко в ранковому ефірі. І якісні післямови від пані Віри у програмі "Радіотеатр". І всі ваші улюблені програми. І ще щось, але про це - ближче до жовтня (Джерело: Сторінка Ірини Славінської у соцмережі Facebook).
  • 30.08.2020 Вже з понеділка, 31-го серпня, столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бердичів-87.9МГц, Лисичанськ-88.6МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Полтава-90.2МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Запоріжжя-91.2МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Львів-92.4МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Чаплинка-96.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Новоград-Волинський-98.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Скадовськ-99.6МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Миколаїв-103.3МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) починає новий сезон. 31 серпня, з 6 ранку почніть свій день енергійно! Розімніться під драйвові ритми військового радіо. "Армійська руханка" з 6:00 до 7:00. Також беріть участь у розіграші кепки, чашки та футболки Армія FM у ранковому шоу "Рота підйом" з Микитою Гроссом і Анастасією Сіроговською з 7:00 до 10:00. А юний співак, волонтер, учасник і переможець багатьох всеукраїнських конкурсів та фестів старокостянтинівець Артем Харченко презентує свою першу англомовну пісню о 10:05. З 13:00 до 14:00 замовляйте круту музику в програмі "На зв'язку". Зверніть увагу, час програми змінився. А о 16:00 почуєте нову програму "Інформаційний фронт" з Костею Богатирьовим. Завершуйте понеділок розважальним шоу "Вечірня перевірка" разом з Андрэй Давыдаў та Костею Богатирьовим. Окрім того, зверніть увагу, як змінилось музичне наповнення на Армійській хвилі (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 29.08.2020 Усе гарне в певний час закінчується. Так і нічні ефіри OVERDRIVE по вихідних на UA: Радіо Культура (УР3) з вересня цього року призупиняються. Причина - зміна формату, і не тільки ця передача знімається з ефіру, а ще багато інших музичних та культурологічних передач припиняють своє існування на хвилях третього каналу суспільного радіо. Тепер на "Культурі" будуть панувати класика, джаз та народні пісні. В будь якому разі, сам ОВЕРДРАЙВ продовжує своє існування, але вже на інших хвилях у денному ефірі. Цей - фінальний випуск що лунатиме у неділю, 30-го серпня, з 1:00 до 2:00, не має однієї єдиної теми, в передачі будуть кавери на фірмові хіти, прем'єри пісень від українських рок-гуртів, та треки на замовлення вірних фанатів. Пролунають композиції від H-Blocks, Morbid Kiril, Back Country, Infected, #KYIVMISTAh, Grace of Galsi, NOVI, Wszystko, Scorn. На зв'язку - Максим Дьомін, Юрій Товстуха, Євген Островерх. Ведучий програми Михайло Дзюба щиро вдячен усім тим, хто вже п'ять років не спить і слухає ОВЕРДРАЙВ з ефіру. Надалі зустрічі відбуватимуться вже на інших хвилях. Електронна скринька працює цілодобово, і чекає на ваші листи та треки від українських виконавців, які Михайло Дзюба обов'язково прокрутить в наступних випусках. Залишайтеся на драйвовій хвилі (Джерело: Сторінка програми "Овердрайв" у соцмережі Facebook).
  • 28.08.2020 З 31 серпня генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Сергія Мікрюкова відстороняють від роботи через аудит і перевірку. Цю інформацію "Детектору медіа" підтвердив особисто Сергій Мікрюков. "Я ще не бачив наказу, але згідно з інформацією, яка надійшла від органу управління, я буду тимчасово відсторонений від виконання своїх обов'язків на час проведення перевірки", - сказав він. Органом управління Концерну РРТ є Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. За словами пана Мікрюкова, Дерзспецзв'язку ініціювала позаплановий аудит роботи Концерну РРТ. "Детектор медіа" надіслав запит до пресслужби Держспецзв'язку із запитаннями щодо причин проведення перевірки та відсторонення керівника Концерну РРТ, і чекає на відповідь. Нагадаємо, у січні 2020 року Кабінет Міністрів України призначив Сергія Мікрюкова генеральним директором Концерну РРТ (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 28.08.2020 "Ну і тиждень!": на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4МГц, Дніпро-73.46МГц, Лисичанськ-87.7МГц, Маріуполь-89.1МГц, Бахмутівка-98.1МГц, Захарівка-89.8МГц, Новотошківське-90.0МГц, Старобільськ - 90.2МГц, Краматорськ-90.9МГц, Гірник-91.4МГц, Біловодськ - 92.6МГц, Білолуцьк - 100.0МГц, Зоринівка - 103.7МГц, Волноваха - 103.8МГц та 66.05МГц, Шпола-105.6МГц, Арциз-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення) стартує нова програма Андрія Куликова. "Ну і тиждень" - авторський тижневий досвідченого журналіста, голови правління ГО "Громадське радіо" та ведучого програм "Громадська хвиля" і "Пора року". Програма виходитиме в прямому ефірі щоп'ятниці о 10:05, а найцікавіші фрагменти можна переслухати на сайті hromadske.radio, коли це зручно вам. "Ну й тиждень!" може вигукнути кожна і кожен, бо дні в нас, і тижні, нівроку, не прості, - каже Андрій Куликов. - Часом здається, що тільки й можна, що вигукнути. А от подати події тижня в такий спосіб, як подаватиме ця програма, не всі здатні, бо для цього потрібно об'єднання зусиль, що так вправно вміють робити на Громадському радіо. У кожному випуску - цікаві гості, які коментують події. І якщо дещо цього тижня вас збентежило і заплутало, то вже наступного буде легше давати раду несподіванкам, бо слухаючи й дивлячись цю програму, ви навчатиметесь аналізувати події. А ще можна долучитись до аналізу, ставлячи запитання і роблячи зауваження за телефоном 0800750490 (дзвінки безкоштовні, як з мобільних, так і зі стаціонарних телефонів) або за номером вайберу 0676740476. Слухайте. Думайте. Висловлюйтесь". Перший випуск вийшов сьогодні, 28 серпня. У ньому ведучий спілкувався з ексочільником МЗС України Павло Клімкіним про ігри дипломатів і дипломатію; з політичним оглядачем Леонідом Швецем про київські вибори; з керівником Інституту інформаційної безпеки Артемом Біденком про оновлення бренду України; з головою Держагентства розвитку туризму України Мар'яною Олеськів про заборону на в'їзд в країну іноземцям. Програма зосереджується на ключових політичних, соціальних та економічних питаннях. Разом з експертами та політиками аналізуємо події тижня і їхні наслідки для України й світу. Громадське радіо у Києві можна слухати на 99,4 FM, у додатках для Android та iOS, а також на сайті (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.08.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запрошує уповноваженого представника ТОВ "Телеканал "Прямий", м. Київ (позивні "ПРЯМИЙ FM"), взяти участь у засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо розгляду результатів планової виїзної перевірки за ліцензією на ефірне мовлення НР № 01430-м від 09.11.2018. Засідання відбудеться 3 вересня 2020 року об 11:00 у режимі реального часу (он-лайн) із використанням відповідних технічних засобів у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна 2, зала засідань № 511. Відповідно до підпункту 1 пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19" Національна рада може проводити засідання у режимі реального часу (он-лайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет. З метою дотримання всіх карантинних та інших обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції СOVID-19, до участі в засіданні у приміщенні Національної ради може бути допущено лише одну уповноважену особу, яка зобов'язана надати документи, що підтверджують її повноваження для здійснення представництва інтересів ліцензіата. Національна рада забезпечить усі належні організаційні та технічні умови для участі уповноваженої особи ТОВ "Телеканал "Прямий" у засіданні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.08.2020 7 вересня з 5:00 по 14:00 на всіх об'єктах Концерну РРТ (РТПС, РТС, РРС, СТ ВКУ) буде проведено піврічне технічне обслуговування антено-фідерних систем та обладнання електроживлення, з повним відключенням станцій та відповідно припиненням телерадіомовлення у цей період. Такі заходи здійснюватимуться відповідно до графіків проведення планово-профілактичних робіт, заздалегідь затверджених телерадіокомпаніями та ТОВ "Зеонбуд". Про це інформує Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Наразі існує нагальна потреба у проведенні таких робіт, оскільки як повідомлялося раніше, обслуговування, заплановане на 18 травня, було скасовано через трансляцію телеканалами освітнього проєкту онлайн-навчання школярів 5-11 класів під час карантину, запровадженого у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19, та висвітлення заходів із вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Керівникам телерадіоорганізацій варто врахувати час проведення профілактичних робіт при формуванні сіток мовлення на 7 вересня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.08.2020 Луцька регіональна радіостанція "Аверс" розпочала мовлення на частоті 95.4 МГц у Ковелі Волинської області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.08.2020 UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо країни - оголошує мистецький конкурс на часткове виробництво радіопроєкту "Стара гвардія". Авторові/ці найцікавішого проєкту запропонують долучитися до створення серії випусків радіошоу, які вийдуть в ефірі вже цього року. "Стара гвардія" - щотижневе радіошоу про закордонну рок- та попмузику у форматі музичної радіопубліцистики. Конкурс відбудеться в три етапи. На першому конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, а на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть із 28 серпня до 7 вересня. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше ніж 9 жовтня. Щоб узяти участь, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на . Якщо маєте запитання, телефонуйте за номерами: (050) 330-8334 або (044) 239-6040. Контактна особа - Максим Яковенко (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 27.08.2020 Наглядова рада UA: Cуспільне мовлення скликає чергове засідання, яке розпочнеться 28 серпня о 14:00 за адресою: вул. Хрещатик, буд. 26. У проєкті порядку денного: 1. Про Умови та критерії відбору аудиторської компанії для проведення аудиту фінансової звітності ПАТ "НСТУ" за 2020 рік. 2. Про розгляд пропозиції щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання НСТУ. 3. Про розгляд звернень стосовно скасування участі Максима Ткачука в національному відборі учасника на міжнародний Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2020. 4. Різне (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 27.08.2020 UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо країни - оголошує мистецький конкурс на часткове виробництво радіопроєкту "Бобіна Party". Авторові/ці найцікавішого проєкту запропонують долучитися до створення серії випусків радіодискотеки, які вийдуть в ефірі цього та наступного року. "Бобіна Party" - щотижнева радіодискотека. Професійний DJ-мікс закордонної та української музики, яка звучала на українських дискотеках 90-х та 2000-х років. Три години DJ-міксу незабутніх хітів, які об'єднує в цілісну програму постать ведучого - музичного ерудита. Конкурс відбудеться в три етапи. На першому конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть із 28 серпня до 7 вересня. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше ніж 9 жовтня. Щоб узяти участь, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на . Якщо маєте запитання, телефонуйте за номерами: (050) 444-0049 або (044) 239-9402. Контактна особа - Вікторія Польченко (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 26.08.2020 Про вплив коронакризи на мистецьку сферу - уже сьогодні, 26 серпня, у прямому ефірі спецпроєкту Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. Початок о 19:10. Гість студії - народний артист України, головний режисер Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка Анатолій Солов'яненко. У неділю, 30 серпня, на Софійській площі в Києві вперше за час карантину відбудеться гранд-концерт "Зірки світової опери". Уже 1 вересня Національна опера України відкриє 153-й театральний сезон великим гала-концертом. Тож за якими правилами в новому сезоні житиме мистецький світ? Теми розмови: чи можна говорити про повноцінну роботу оперних театрів до скасування карантинних обмежень; як карантин позначився на всій сфері й роботі Національної опери зокрема; нові карантинні правила для артистів і публіки; як нині відбуваються репетиції акторів опери й оркестру; репертуар Національної опери - яким він буде в новому сезоні. Слухачі проєкту "Здорова політика" зможуть поставити запитання в прямому ефірі. Телефон студійного вайберу для повідомлень (097) 107-107-9, для дзвінків до студії (044) 239-6292. Дивіться відеотрансляцію програми на ютуб-каналі UA: Українське радіо. Також перший канал Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. Перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 25.08.2020 29 серпня - День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. День пам'яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня відповідно до Указу Президента № 621/2019 від 23.08.2019 "Про День пам'яті" на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві. Для відзначення дня пам'яті та героїзму загиблих захисників було обрано саме цю дату, оскільки її приурочено воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської операції українська армія зазнала найбільших втрат. Цього дня на всій території України заплановано проведення низки пам'ятних та національно-патріотичних заходів, зокрема Всеукраїнської акції пам'яті "Сонях", передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України. О 10:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Україна об'єднається в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім'я майбутніх поколінь, зберігши тим самим мирне життя на більшій території України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2020 р. № 965-р). Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликає доєднатися до гідного вшанування пам'яті загиблих захисників України та нагадує керівникам телерадіоорганізацій, що при плануванні програм і передач 29 серпня 2020 року необхідно керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 23.07.2015 рішенням № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.08.2020 З Днем Незалежності, Україно!
  • 23.08.2020 Завтра, 24-го серпня, в День Незалежності України, столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бердичів-87.9МГц, Лисичанськ-88.6МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Полтава-90.2МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Запоріжжя-91.2МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Львів-92.4МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Чаплинка-96.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Новоград-Волинський-98.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Скадовськ-99.6МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Миколаїв-103.3МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) проводить марафон телефонних дзвінків з усіх куточків нашої держави. Кожен охочий може привітати Україну з головним святом. "Армія FM" стежитиме за подіями в державі та ділитиметься найцікавішими подробицями. Телефонуйте за номером 0674308459 та слухайте ефір 24 серпня з 10:00 до 15:00 (Джерело: Сторінка події у соцмережі Facebok).
  • 23.08.2020 Радіопрограма "Овердрайв", що наразі транслюється на хвилі UA: Радіо Культура, звертається до всіх небайдужих шанувальників алььернативної музики із проханням про допомогу у подальшій популяризації проєкту. Ведучий програми Михайло Дзюба, зокрема, пише: "HELP! Звертаюся до всіх музикантів, веб-дизайнерів, комп'ютерщиків, продюсерів та справжніх меломанів! Я - музикант, актор, режисер, письменник та радіо DJ Михайло Дзюба звертаюся до ВАС. Вже 5 років, як в українському радіо-просторі існує гучномовна, пізнавально-розважальна передача "ОВЕРДРАЙВ", що спрямована до усіх українських музикантів та справжніх меломанів. Проект є унікальним, бо весь творчій процес: від створювання плей-листа, написання сценарію, до запису, зведення та оформлення афіш у соціальних мережах роблю я один. Головним завданням "ОВЕРДРАЙВ" - є пошук та презентація нових виконавців та огляд всіх напрямків альтернативної музики. Будь яку тему чи явище можна розкрити за допомогою пісень та композицій. Не забуваються і старі хіти, що перевірені часом від вже відомих та популярних виконавців, екскурси у минуле та у музичний простір різних країн світу. У цей складний час коли музиканти ті інші творчі люди знаходяться у скрутному становищі, тільки Інтернет, TV та радіо дозволяють донести сучасну музику до слухачів. Якщо ви якимось чином пов'язані з радіостанціями, то могли б допомогти розширити слухацьку аудиторію і розмістити в ефірі вашої радіостанції цю годину альтернативної музики. Аналогів передачі немає в українському радіо-просторі. Але радіо-ефір треба ще спіймати на хвилі у певний день та час, хотілося щоб всі випуски "ОВЕРДРАЙВ" були у вільному доступі у будь який час. Тому, якщо у вас є можливість створити повно цільний аудіо-архів для передачі на українських домен ресурсах, у гарній та зручній веб-упаковці, ви б тим самим допомогли б усім музикантам та авторам, а також мені - незмінному архіваріусу, ведучому, звукорежисеру та автору передачі "ОВЕРДРАЙВ". Якщо вас зацікавила моя пропозиція, і вам не байдуже майбутнє української музики та культури, та ви можете чимось допомогти, тоді пишіть мені на електронну скриньку , або на сторінці #овердрайв у мережі facebook" (Джерело: Інформацію надав Євген Островерх).
  • 21.08.2020 Телеканал "Київ" спільно з "Радіо Київ 98 FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення) до Дня Незалежності, 24 серпня, проведе марафон. Він триватиме шість годин - з 12:00 до 18:00. Про це 21 серпня повідомила пресслужба ЗМІ. У межах марафону плануються включення з інформаційної студії новин "Київ NewsRoom" на Подолі. Ведучі Василь Климчук та Наталка Лятуринська розповідатимуть про актуальні події, а журналісти показуватимуть репортажі із святкових заходів. Також вийдуть цикли сюжетів "Київ інтернаціональний" (про громади міста) та "#МояУкраїна" (про шість міст України); спецвипуски програм "Київ тур", "Київські історії" та "Просто кияни". В імпровізованій гостьовій студії з оглядового майданчику Андріївської церкви ведучі "Ранку по-київськи" В'ячеслав Соломка та Євгенія Золотоверха спілкуватимуться з відомими українцями. Серед гостей: кінорежисер Ахтем Сейтаблаєв; "Міс України - 1995" та громадська діячка Влада Литовченко; народний артист України Олексій Богданович; заслужена артистка України Тетяна Шеліга; акторка українського дубляжу Катерина Сергеєва. Щогодини марафон завершуватимуть музичні включення зі студії "Радіо Київ - 98 FM". З 12:00 до 15:00 за музичну частину марафону відповідатимуть ведучі Kyiv Mornіng Show Ігор Сємьонич та Катя Краснікова, з 15:00 до 18:00 - ведучі музичних програм радіостанції Іра Ганах та Андрій Корнаухов. Музичними гостями стануть співачка Shy Shy і гурти "Фіолет", "Біла Вежа", Liloviy, Panchyshyn та Cloudless. Крім того, на каналі повідомили, що наприкінці марафону відбудеться виконання гімну України в особливій інтерпретації, а святковий ефір доповнять українські фільми - "Той, хто пройшов крізь вогонь" Михайла Іллєнка та "Іван Сила" Віктора Андрієнка. Нагадаємо, телеканал "Україна" до Дня Незалежності, 24 серпня, готує святкове шоу "З Днем народження, Україно!" та концерт "Музична платформа. Українська пісня. Львів 2020", а також - транслюватиме концерт гурту "Океан Ельзи". Канал "Україна 24" та новини "Сьогодні" до Дня Незалежності України підготували масштабний проєкт "Україна на висоті". Суспільний канал "UA: Перший" 24 серпня, о 23:00, покаже стрічку Ярослава Лодигіна "Дике поле", знятої за романом Сергія Жадана "Ворошиловград", а телеканал "UA: Культура" покаже 24 серпня, о 18:00, трагікомедію Антоніо Лукіча "Мої думки тихі". Телеканал "1+1" до Дня Незалежності України, 24 серпня, покаже спецвипуски ранкового шоу "Сніданок з 1+1" та ТСН, прем'єру фільму "Віддана" та концерт до 15-річчя "Світського життя" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 21.08.2020 У понеділок, 24 серпня, в ефірі UA: Радіо Культура стартує серія спецвипусків програми "Аудіокнижка", у якій прозвучить кіноповість Богдана Жолдака "Укри". Програма, присвячена Дню Незалежності й Дню пам'яті загиблих учасників АТО, виходитиме щодня з 24 по 28 серпня. Початок о 15:10. Кіноповість побачила світ 2015 року, згодом твір у виконанні автора прозвучав на UA: Українське радіо. ""Укри" - твір про війну на Донбасі. "Украми" називають українців бойовики й окупанти на сході країни від початку конфлікту. Єдиного сюжету кіноповість не має. Це новели, об'єднані однією темою і героями. Як із героями "Енеїди" Котляревського трапляються різні пригоди, так і герої Жолдака вплутуються в різні ситуації і завдяки своїй кмітливості, гумору, народній мудрості й оптимізму героїчно боронять українську землю. За романтикою пригод у творі постають реалії Донбасу й настрої населення. Варто пам'ятати, "Укри" Богдана Жолдака - не історична проза, це наше щоденне життя у війні; нашу землю ще паплюжать чужинці-сусіди. Кіноповість - нагадування в ці дні про ціну нашого миру й спокою. Життєствердна проза Богдана Жолдака - ще один привід об'єднатися навколо ідеї незалежної, соборної, щасливої України та пам'ятати своїх героїв", - коментує продюсерка програми. Нагадаємо, UA: Радіо Культура мовить у Києві на хвилі 97.6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Також слухайте всі канали Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 21.08.2020 Міжнародне шоу Selector Radio, українську адаптацію якого робить UA: Радіо Промінь, презентувало шортлист відбору нової яскравої музики в межах програми #AtHome. До шортлиста потрапили 10 композицій від музикантів із різних країн світу. Серед них пісня Sugar Moon, котру створив український електронний дует Krapka;KOMA в колаборації з ірландкою PIXI Ink. Шортлист склала міжнародна колегія. У її складі були й представники UA: Радіо Промінь. "Кожен із членів журі, коли слухав конкурсну музику, узагалі не знав, хто з конкурсантів із якої країни. Були відомі лише треки й лінки на сторінки музикантів у соцмережах. Важливі умови: щоб музиканти справді були молодими й це була їхня свіжа робота. Чимало конкурсних треків створили саме під час карантину. Тож світовий локдаун певною мірою добре простимулював написання нової музики. Тепер наше завдання - підтримати артистів своїми голосами", - розкриває подробиці відбору пісень до шортлиста креативна продюсерка UA: Радіо Промінь та ведуча української версії Selector Radio Вікторія Польченко. Тепер своє слово мають сказати слухачі - на офіційному каналі British Council стартувало голосування за треки. Щоб проголосувати: а) відкрийте плейлист Selector Radio Competition; б) слухайте пісні й ставте лайки тим композиціям, які вам подобаються. Онлайн-голосування триватиме до 28 серпня. Пісня-переможниця звучатиме в ефірі Selector Radio. Ще один трек діджейка автентичного радіошоу Jamz Supernova обере самостійно. Нагадаємо, Selector Radio - щотижневе двогодинне радіошоу, яке транслює найкращу музику Великої Британії та підтримує нові таланти з понад тридцяти країн. Потрапити до шоу Selector Radio може будь-який гурт чи виконавець із музикою будь-якого жанру. Це шоу збирає яскравий еклектичний плейлист, а також готує інтерв'ю зі співаками й представниками лейблів. UA: Радіо Промінь - єдине радіо в Україні, яке робить українську адаптацію шоу Selector. Проєкт реалізують у партнерстві з British Council. Українськомовна версія Selector звучить щонеділі на UA: Радіо Промінь. Початок о 18:00. Слухайте попередні випуски за посиланням (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 21.08.2020 У День Незалежності 24 серпня в спецпроєкті Світлани Мялик "Персона ґрата" на UA: Українське радіо - друга частина ексклюзивного інтерв'ю першого президента України Леоніда Кравчука. Початок ефіру о 19:10. Як припинити агресію Росії на Донбасі? Чи мала Україна шанси обстояти Крим 2014 року? Яка підтримка міжнародної спільноти потрібна нашій державі нині? Відповіді на ці запитання - в інтерв'ю Леоніда Кравчука, який нещодавно очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Перший президент незалежної України розповість слухачам UA: Українське радіо, як сам святкує День Незалежності та які спогади має про 24 серпня 1991 року. "Триста сорок шість голосів. Це було настільки несподівано, що всі здивувалися: як так можна було? Але виявилося, що можна, якщо всі спрямують зусилля", - поділився Леонід Кравчук. Відеоверсію інтерв'ю опублікують на ютуб-каналі UA: Українське радіо одразу після ефіру. Нагадаємо, перша частина ексклюзивного інтерв'ю Леоніда Кравчука, де він розповів про перспективи миру на Донбасі й можливі зміни в роботі ТГК, зважаючи на події в Білорусі, вийшла в ефірі UA: Українське радіо 13 серпня. Перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням. Також слухайте UA: Українське радіо в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 21.08.2020 Цієї суботи, 22 серпня, о 15:10 - чергова "Фонолабораторія" на хвилі радіостанції UA: Українське радіо. У цьому випуску передачі українська співачка Maria Voss презентує вам свій дебютний синґл "Квітами" - почуєте історію цієї пісні. Дебютант цьогорічного фестивалю українського духу "Бандерштат" розповість про власну пісню "Знаю Я". Артист, популярність якого набирає обертів - Остап Панчишин в ефірі програми. А ось історія Сергія Асафатова буде про написання пісні "Морем". Ви почуєте спокійний і мінімалістичний інді-фольк від тріо Ліловий, заспіваний на вірші поета та прозаїка Юрія Іздрика. Секретний трек від KULSHENKA ви почуєте у фіналі передачі. Жодних стильових обмежень та музичної цензури! "Фонолабораторія" - нова українська музика. Долучайтеся! (Джерело: Сторінка Сергія Ткачука у соцмережі Facebook).
  • 21.08.2020 21 серпня о 13:15 в ефірі радіостанції UA: Українське радіо прозвучить спецефір пам'яті видатного вченого Бориса Патона. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін. 30-хвилинний спецефір вийде під назвою: "Борис Патон: життя академіка, винаходи і знаменитий патонівський шов, котрий з'єднує і метал, і живі тканини". Його вестиме ведуча Олена Зелінченко. Нагадаємо, 19 серпня 2020 року президент Національної академії наук Борис Патон помер на 102-му році життя. Борис Патон народився 27 листопада 1918 року. До останніх днів він продовжував працювати і вести активну наукову діяльність. На його рахунку - 700 винаходів і 1200 наукових робіт. З 1962 до 2020 року він очолював Національну академію наук України. Борис Патон став першим, кого нагородили званням Героя України. Він 19 серпня 2020 року помер у віці 101 рік. Варто зазначити, що 22 серпня телеканал "Інтер" присвятить вечірній ефір пам'яті Бориса Патона і покаже документальний проєкт про науковця та його інтерв'ю (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 21.08.2020 24 серпня до Дня Незалежності UA: Радіо Промінь презентує спецпроєкт "Маршрут Незалежності", у якому популярні музиканти розкажуть історії про значення свободи в професії та житті. У проєкті "Маршрут Незалежності" взяли участь Олег Скрипка, Христина Соловій, Арсен Мірзоян, Дмитро Шуров, Олександр Положинський, Катерина Павленко (Go_A), Фоззі та Фагот (ТНМК), Alina Pash, Валерій Харчишин, Іван Леньо й Сергій Мартинюк. "У проєкті "Маршрут Незалежності" ми зібрали особисті історії популярних музикантів про здобуття самостійності й визначення із цінностями та життєвим шляхом. Це чудова нагода поспілкуватися 24 серпня з усією країною про те, що незалежність країни формують історії кожного з нас і все починається з малого - із довіри, поваги, професійності, самовизначення й гідності. У кожного свій шлях, а відповідно "Маршрут Незалежності" та всі ми є маленькими частинами однієї країни", - прокоментував генеральний продюсер UA: Радіо Промінь Максим Яковенко. 24 серпня аудіоверсія спецпроєкту "Маршрут Незалежності" вийде в ефірі UA: Радіо Промінь, а відео транслюватимуть на сторінках Суспільного в соцмережах (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 20.08.2020 Вже завтра, о 12:00, в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бердичів-87.9МГц, Лисичанськ-88.6МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Полтава-90.2МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Запоріжжя-91.2МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Львів-92.4МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Чаплинка-96.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Новоград-Волинський-98.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Скадовськ-99.6МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Миколаїв-103.3МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) ви почуєте концерт фіналістів конкурсу "Патріотичної пісні До дня Незалежності". Всього в конкурсі взяли участь 32 учасники. Учасники надіслали 55 пісень. Перемогли 15 пісень. Окрема подяка за участь Канадському україномовному рок-гурту Босоніж за пісню "Я Донбас". На тих з переможців, що не змогли завітати до студії "Армії FM", чекатимуть у будь-який інший будній день (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 20.08.2020 20 серпня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення під час засідання розглянула заяву компанії ТОВ "ТРК "Донбас Онлайн", м. Сєвєродонецьк Луганської обл. та вирішила задовольнити її клопотання про тимчасовий відступ від деяких умов програмної концепції на мовлення за двома ліцензіями у зв'язку із запровадженням карантинних заходів в Україні, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, прохання ліцензіата стосувалося відступу від умов програмної концепції на мовлення, передбачених додатком 4 до ліцензії НР № 01577-м від 17.12.2019 (логотип "Донбас Онлайн") та додатком 4 до ліцензії на мовлення НР № 01584-м від 21.12.2019 (позивні "Донбас Онлайн"). Національна рада визнала такі зміни допустимими та дозволила ТОВ "ТРК "Донбас Онлайн" тимчасово відступити від зазначених умов. Однак по завершенню карантинних та інших обмежувальних заходів в Україні, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, ліцензіат зобов'язаний відновити повноцінне виконання усіх вимог, передбачених його ліцензією. З подібними заявами до Національної ради звернулося ще 6 телерадіокомпаній, однак їх розгляд було перенесено на наступні засідання, оскільки ліцензіати повинні чітко назвати зміни до мовлення та обґрунтувати їх необхідність (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 20 серпня було вручено грамоти Верховної Ради України за заслуги перед українським народом двом уже колишнім представникам Національної ради, які упродовж багатьох років працювали на цих посадах, а нині досягли граничного терміну перебування на державній службі. Це представник у Тернопільській області Михайло Зубик і представник у Рівненській області Дмитро Тарасюк. Вони обидва довгий час працювали журналістами. Дмитро Тарасюк обіймав посади головного редактора газет "Поліський маяк" і "Зміна", а також заступника головного редактора рівненської телекомпанії "10 канал". Зараз є головою Рівненського осередку Національної спілки журналістів України. З 1996 року він працював представником Національної ради у Рівненській області. Михайло Зубик з 1977 по 2003 рік працював у Тернопільській обласній державної телерадіокомпанії, на посадах від кореспондента до заступника генерального директора. З 2003 року обіймав посаду представника Національної ради у Тернопільській області. Голова Національної ради Ольга Герасим'юк підкреслила, що всі члени Національної ради, працівники апарату і представники в областях висловлюють свою вдячність і пану Дмитру, і панові Михайлу, оскільки співпраця з ними була плідна й успішна. Звертаючись до колег, вона додала, що "ми не прощаємося, оскільки сподіваємося, що ви й надалі будете ділитися з нами своїми знаннями і досвідом". Дмитро Тарасюк висловив вдячність за високу відзнаку і сказав, що йому дуже приємно було працювати в колективі Національної ради всі ці 24 роки. "Нелегко покидати цей колектив, тому що справді віддав багато часу, років. Зараз у мене трохи інша робота, але попри все я готовий залишитися і залишаюся в рядах Національної ради. Ніхто з нас не вічний, ми йдемо, на наше місце прийдуть інші. Якщо треба щось порадити, передати свій досвід - я урочисто вам обіцяю, що я готовий залишатися і допомагати тим людям, які прийдуть і будуть працювати у представництві Національної ради". Михайло Зубик щиро зізнався: "Узагальнюючи ці 16 років, поклавши руку на серце, я хочу сказати, що ця робота була для мене святом. Я розумів, що я маю робити, я хотів це робити, я, сподіваюся, вмів це робити. Тому я безмежно вдячний усім, хто був і є в цьому колективі, хто підтримував, допомагав, з ким я співпрацював". Державні відзнаки колегам вручив член Національної ради Максим Онопрієнко. Він подякував за сумлінну працю та наголосив, що кожен з них і надалі залишиться частиною команди Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 На засіданні 20 серпня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила зміни до Порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умов дозволу та порядку здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу. Відповідне рішення ухвалено з метою удосконалення процедурних питань видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умов дозволу, що виникли у процесі практичної реалізації та застосування на практиці відповідних положень законодавства. Зміни вносяться до розділу IІІ. Видача, продовження та анулювання телерадіоорганізаціям дозволу на тимчасове мовлення, зокрема в пункти 7, 9, 12, 13 Порядку. Порядок доповнено підставами для внесення змін до умов дозволу на тимчасове мовлення та анулювання дозволу. Мета цих змін - забезпечити оперативне реагування з боку Національної ради у разі реорганізації/переплануванні мовлення задля підтримки різноманітності змістового наповнення, співвідношення форматів мовлення та забезпечення дотримання Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Також зміни спрямовані на спрощення процесуальних дій Національної ради під час видачі, а, по суті, продовженні строку дії дозволу на наступний період. Зміни до Порядку внесено з урахуванням результатів громадського обговорення проєкту змін та відповідно до статей 1, 23 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статті 14, частини другої статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Регуляторний акт буде поданий на реєстрацію до Міністерства юстиції України. Після реєстрації у Міністерстві юстиції документ буде оприлюднено на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 На засіданні 20 серпня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяви низки ліцензіатів щодо перевидачі дозволів на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення у зв'язку із завершенням терміну дії попередніх дозволів і ще на рік продовжив термін їхньої дії. Також Національна рада внесла зміни у дозволи на тимчасове мовлення ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України". Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України, м. Київ (позивні: "Армія FM - військове радіо") отримала дозвіл на тимчасове мовлення з використанням частоти 95.6 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області. З огляду на зміни, що відбулися в процесі будівництва телекомунікаційного об'єкту, передавач цього ліцензіата було перенесено. Програми ПАТ "НСТУ", м. Київ (позивні: "УКРАЇНСЬКЕ РАДІО", "РАДІО "ПРОМІНЬ", "РАДІО "КУЛЬТУРА", "УКРАЇНСЬКЕ РАДІО. ПУЛЬС") продовжать звучати на частоті 89.9 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 100.4 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області ("УКРАЇНСЬКЕ РАДІО"); 89.5 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області ("РАДІО "ПРОМІНЬ"); 92.7 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району, 106.9 МГц у селищі Широкому Станично-Луганського району Луганської області ("РАДІО "КУЛЬТУРА"); 98.4 МГц у смт Комишувасі Попаснянського району Луганської області ("УКРАЇНСЬКЕ РАДІО. ПУЛЬС"). ПАТ "НСТУ", м. Київ (логотипи: "UA: ПЕРШИЙ", "UA: КУЛЬТУРА", "UA: ДОНБАС", "UA: КРИМ") далі мовитиме на 12 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області ("UA:ПЕРШИЙ"); 3 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 52 ТВК у смт Комишувасі Луганської області ("UA:ДОНБАС"); 28 ТВК у с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області ("UA:КРИМ"). Водночас Національна суспільна телерадіокомпанія України виявила бажання продовжити мовлення з використанням не десяти каналів аналогового телевізійного мовлення, а лише чотирьох. Також за клопотанням ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України", м. Київ, (логотип "ДОМ") Національна рада анулювала його дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2 з використанням 22 ТВК у м. Волновасі, 6 ТВК у м. Гірнику Донецької області, 40 ТВК у с. Бахмутівці Новоайдарського району Луганської області. Водночас дозволи на тимчасове мовлення на цих каналах на звернення компанії Національна рада видала іншому мовнику ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (логотип "UA"). До того ж, Національна рада вирішила задовольнити ще одну заяву ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" та видала йому дозвіл на тимчасове мовлення у стандарті DVB-T/Т2. Враховуючи технічні моменти організації мовлення з модуляцією QPSK, мовник вирішив розповсюджувати програму "ДОМ" на 41 ТВК у с. Бамхутівка Новоадайрського району Луганської області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить ТОВ "Телерадіокомпанія "Шансон", м. Київ (позивні "Радіо Шансон") через трансляцію пісні з використанням брутальних слів та висловів у час, коли її могли почути діти. Відповідне рішення регулятор ухвалив під час засідання 20 серпня. Моніторинг мовлення радіо мовника за 17.07.2020 зафіксував трансляцію (о 06:08) пісні "Старая" у виконанні Настасьї Самбурської з використанням брутальних слів та висловів (обсценної лексики). Під час позапланової перевірки буде з'ясовано дотримання "Радіо Шансон" частини першої та частини другої статті 62, пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до яких телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати, а також анонсувати програми та передачі, які можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та юнацтва, крім як протягом ефірного часу в добовому відрізку з 23:00 до 6:00 та на каналах з обмеженим доступом (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 За результатами громадського обговорення Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 серпня вирішила затвердити зміни до Інструкції про порядок здійснення моніторингу телерадіопрограм, проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення. Зміни до цього регуляторного акта внесені з урахуванням пропозицій та зауважень, наданих Національній раді під час винесення проєкту змін до Інструкції на громадське обговорення. Під час розгляду цього питання відповідальний секретар Національної ради Юрій Зіневич підкреслив, що основний зміст затверджених змін до Інструкції полягає у тому, що в регулятора з'явилася можливість проводити безвиїзні перевірки. Оскільки, пояснив він, нинішня ситуація, що склалася в Україні у зв'язку з поширенням Covid-19, фактично унеможливила проведення виїзних перевірок. Затверджений регулятором документ буде подано на державну реєстрацію в Міністерство юстиції України, після чого він буде оприлюднений на офіційному сайті Національної ради. Інструкція в новій редакції набере чинності з дня офіційного опублікування цього рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 серпня ухвалила рішення замовити у ДП "Український державний центр радіочастот" розробку висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення. Зокрема, прорахунок нових частотних присвоєнь замовлено для потреб аналогового звукового мовлення у діапазоні 87.5-108.0 МГц у Лисичанську Луганської області на замовлення ТОВ "ТРК "Донбас Онлайн", м. Сєвєродонецьк, та Червонограді Львівської області для КП Радіостудія "Новий двір", м. Червоноград. Водночас звернення Національної ради стосуватиметься й зміни потужності радіоелектронного засобу мовлення з 1.0 до 0.5 кВт на частоті 89.0 МГц у Тернополі. Окрім того, на прохання Редакції Верховинського РКРМ "Вісті Верховини", смт Верховина, регулятор просить розглянути можливість перенести передавач на частоті 107.4 МГц із смт Верховина до с. Замагора Верховинського району Івано-Франківської області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.08.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 серпня ухвалила рішення про звільнення за власним бажанням представника Національної ради у Харківській області. Вікторію Пилаєву буде звільнено з посади 25 серпня відповідно до частини 1 статті 86 Закону України "Про державну службу". Призначення на цю посаду відбуватиметься з врахуванням Постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 290 "Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". Довідково: згідно зі статтею 11 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" представник Національної ради призначається на посаду регулятором на конкурсній основі строком на чотири роки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.08.2020 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 20 серпня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 20 серпня, початок об 11.00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.08.2020 19 серпня Кабінет міністрів України вніс зміни до Статуту публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" в частині зміни адреси та зміни типу товариства. Про зміни до постанови Кабінету міністрів від 28 грудня 2016 року №1039 "Про затвердження Статуту публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України"" затверджені новою постановою, повідомляє "Укрінформ". Наразі нова постанова не опублікована на сайті уряду. Із найменування публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" слово "публічне". Відтепер повне найменування телерадіокомпанії - акціонерне товариство "Національна суспільна телерадіокомпанія України", скорочене - АТ "НСТУ". Згідно з рішенням Київської міської ради змінено місце знаходження телерадіокомпанії - вул. Юрія Іллєнка, 42. Попри те, що рішенням Київської міської ради від 11.10. 2018 №1876/5940 "Про перейменування вулиці у Шевченківському районі міста Києва" вулицю Мельникова було перейменовано на вулицю Юрія Іллєнка, без змін до Статуту в офіційних документах НСТУ змушена була писати стару адресу - вул. Мельникова, будинок 42. Додамо, що 10 серпня на останньому засіданні наглядова рада НСТУ розглядала питання про зміни до Статуту ПАТ "НСТУ". На ньому голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа повідомила, що найближчим часом Кабінет Міністрів України розгляне питання внесення змін до Статуту ПАТ "НСТУ" в частині зміни адреси та зміни типу товариства. За її словами, це зумовить необхідність забезпечити здійснення державної реєстрації відповідних змін до відомостей про товариство, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Наглядова рада НСТУ вирішила доручити голові правління ПАТ "НСТУ" після затвердження Кабінетом Міністрів України змін до Статуту ПАТ "НСТУ" забезпечити здійснення державної реєстрації відповідних змін до відомостей про товариство, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Нагадаємо, 11 жовтня 2018 року на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали перейменування столичної вулиці Мельникова, що знаходиться у Шевченківському районі, на честь оператора та режисера Юрія Іллєнка (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.08.2020 Про вплив пандемії COVID-19 на судову систему й готовність українських судів переходити в онлайн - уже сьогодні, 19 серпня, у проєкті Світлани Мялик "Здорова політика" в ефірі UA: Українське радіо. Початок о 19:10. Гість випуску - голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко. Станом на 18 серпня в Україні 43 судді й працівники апарату суду хворіють на COVID-19, одужало 164. Таку інформацію надали в Державній судовій адміністрації. "Ситуація з пандемією вплинула на роботу судів. Вона внесла суттєві корективи в діяльність", - зазначив Андрій Овсієнко. В ексклюзивному інтерв'ю: вплив пандемії коронавірусу на роботу судової гілки - які процеси українські суди готові перевести в онлайн; законопроєкт про судову реформу - чи буде друга спроба Володимира Зеленського здійснити революцію в судовій системі вдалою; повернення довіри до українських судів - яких змін потребує система; відповідальність для суддів - скільки суддів притягнули до відповідальності цього року й за що. Нагадаємо, Вища рада правосуддя - орган, який відповідає за формування суддівського корпусу в Україні, а також має забезпечувати незалежність судової влади та її підзвітність суспільству. Перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням. Також слухайте UA: Українське радіо в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 18.08.2020 Відтепер улюблене коростенське радіо Рекорд FM 100.6 змінило позивний - Newday FM на частоті 100.6 МГц. Звучить в оновленому форматі - ще більше позитиву, цікавинок про Житомирщину та розіграшів із вже улюбеними та новими ведучими. Щодня в ефірі ранкове, обіднє та вечірнє шоу. Радіо чути на Коростенщині, Овруччині, Малинщині, Лугинщині, Олевщині! Слухайте через свої приймачі, в авто, або прямо на сайті станції! Дзвоніть в ефір, передавайте привіти та привітання. Номер - (067)-107-100-6 (Джерело: Портал "Житомир-Онлайн").
  • 18.08.2020 До Дня Державного прапора 23 серпня, а також до Дня Незалежності України 24 серпня в ефірі каналів Суспільного радіо звучатимуть святкові спецвипуски програм. UA: Українське радіо: 23 серпня: О 9:10 у програмі "Ранковий формат" відбудеться пряме включення з майдану Незалежності в Києві, а також зі Станиці Луганської, де триватимуть урочистості до Дня прапора. О 9:45 розкажуть про рекордні прапори України й людей, які їх створили. Об 11:10 - у проєкті "Відкритий простір" - про українські прапори, котрі майорять у різних містах світу. Представники української діаспори розкажуть, що для них означає жовто-блакитний стяг. О 14:10 у програмі "В мережі" говоритимуть про українські прапори у віртуальному просторі: історіями поділяться українці, які не уявляють своїх сторінок у соцмережах без жовто-блакитних стягів. Також протягом дня в ефірі звучатимуть міжпрограмні ролики про історію державних прапорів України та інших країн світу. 24 серпня: З 8:00 до 20:00 UA: Українське радіо відзначатиме 29-ту річницю незалежності України багатогодинним марафоном "Незалежність" - саме таку назву мала прямоефірна програма, яка виходила на UA: Українське радіо тоді, коли Україна здобувала незалежність. У межах марафону відбудуться прямі включення зі святкових подій. Протягом дня до нього долучаться знакові постаті, завдяки яким створили й ухвалили Акт проголошення незалежності України, а також сучасні політики, державні та громадські діячі, які сьогодні захищають цінності незалежної держави на різних фронтах. Частинами марафону стануть спецвипуски низки програм UA: Українське радіо. О 10:10 вийде спецвипуск міжрегіонального проєкту "Вся країна". У ньому візьмуть участь спікери з різних областей, котрі розкажуть про події 1991 року й зміни, які за цей час відбулися на місцях і якими варто пишатися. О 19:10 - спецвипуск проєкту "Персона ґрата": ексклюзивне інтерв'ю з Леонідом Кравчуком, першим президентом України після здобуття незалежності. Про виклики, котрі стояли перед українцями 1991 року, та завдання, які Леонід Кравчук ставить перед собою сьогодні. UA: Радіо Промінь: 24 серпня: У День Незалежності на UA: Радіо Промінь стартує новий сезон. З 9:00 до 21:00 триватиме прямоефірний марафон "Маршрут незалежності". Його героями будуть українські музиканти - Alina Pash, Сергій Мартинюк, Олег Скрипка, Валерій Харчишин, Дмитро Шуров, Христина Соловій, Фагот та Фоззі (ТНМК), Арсен Мірзоян, Катерина Павленко (Go A) й Іван Леньо. Зірки розкажуть свої історії визначення "маршруту життя" та чому за свободу варто боротися. У проєкті "Віра в Кіно" - про українські фільми перших років незалежності. 24 серпня слухачі почують рецензію на знакову картину "Сьомий маршрут" режисера Михайла Іллєнка 1998 року. Програма "ART-Панорама" присвятить випуск культурним подіям у різних містах країни в День Незалежності. Також 24 серпня в ефірі UA: Радіо Промінь вийдуть одразу чотири нових випуски єдиного в Україні радіостендап-шоу "Гомін Аут". UA: Радіо Культура: 22 серпня: О 21:00 прозвучить радіодрама "Оборона Буші" за повістю Михайла Старицького. Постановка Костянтина Степанкова. У ролях: Ада Роговцева, Лариса Хоролець, Юлія Ткаченко, Володимир Опанасенко, Володимир Нечипоренко, Віктор Цимбаліст, Наталія Сумська, Ганна Опанасенко-Сумська, Олексій Богданович, Віталій Розстальний, Остап Ступка, Давид Бабаєв, Костянтин Степанков, Наталія Лотоцька, Світлана Золотко та Ірина Дорошенко. 23 серпня: О 9:05 у першій частині програми "Культура.Live" - про третій Міжнародний волонтерський та ветеранський форум "Там де ми - там Україна". Про що говорять сьогодні наші воїни? Як готуються до Маршу захисників України? Історія українського прапора - давня й сучасна - тема другої частини "Культура.Live". Коли, як і чому з'явився наш жовто-блакитний стяг, розкаже доктор історичних наук, голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило. Об 11:00 козацькі народні пісні і їх сучасні обробки звучатимуть у проєкті "Еthno-вухо". О 17:00 у програмі "Концертний зал" - твір Євгена Станковича "Страсті за Тарасом". Звучатиме запис концерту з Будинку звукозапису Суспільного радіо, який відбувся в лютому цього року: Симфонічний оркестр Українського радіо й Національна капела України "ДУМКА", диригент - Володимир Шейко. О 18:10 "Книжковий топ-7" зруйнує міф про українську незалежність як річ молоду й одержану як несподіваний подарунок. У випуску - сім історій про незалежну Україну від часів Київської Русі до окупації Криму й війни на Донеччині та Луганщині. О 21:00 у програмі "Оперний абонемент" - знаменита опера Георгія Майбороди "Ярослав Мудрий". 24 серпня: Прямі ефіри: З 9:00 почнеться святковий ефірний марафон до Дня Незалежності. У програмі "Культура.Live" відбудуться включення з регіонів, аби почути, як у різних областях святкують цієї миті. Також у випуску - як проголошували незалежність вустами очевидців. Цікаві факти розповість народний депутат кількох скликань Іван Заєць. Прямоефірний марафон продовжить програма "Імператив" про історії трансляцій парадів до Дня Незалежності на UA: Українське радіо. Гості ефіру - радіоведучі Анатолій Табаченко й Нелля Даниленко. Уже ввечері в наступному випускові програми "Імператив" ведучий Василь Шандро говоритиме про історію боротьби за незалежність України у ХХ столітті - від ідеї до реалізації. Поезія: Протягом дня в ефірі звучатиме спецпроєкт до Дня Незалежності "Україна в поезії". Поезію Тараса Шевченка читає Юрко Прохасько, Івана Франка - Василь Шандро, Лесі Українки - Наталя Коломієць. В авторському виконанні прозвучать вірші Юрія Андруховича, Катріни Хаддад та Івана Малковича. Поезію Євгена Плужника читає Дмитро Хоркін, Віри Вовк - Ірина Славінська, Ірини Жиленко - Олена Гусейнова, Грицька Чубая - Соломія Чубай. Музика: До Дня Незалежності UA: Радіо Культура презентує музичний портрет незалежної України. Спочатку в спецвипуску проєкту "Тільки музика. ДискоДрайв" свою добірку запропонує слухачам ведуча Наталка Писанка. У програмі "Єврорадіо" з Наталею Попудрібко - класична музика у виконанні українських музикантів, творчість яких є візитівкою України у світі. Про знакові хіти незалежної України розповість ведуча Катря Гончарук у програмі "Ліра". Проєкт "Концертний зал" запросить слухачів у світ музики композитора Олександра Білаша, автора легендарної пісні "Два кольори". В ефірі - класика української пісні ХХ століття у виконанні Оркестру народної та популярної музики Українського радіо (диригент - Михайло Пікульський), Тріо бандуристок Українського радіо й запрошених солістів. Презентує донька композитора Олеся Білаш (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 18.08.2020 Служба внутрішнього аудиту провела дослідження проєктів Національної суспільної телерадіокомпанії України, що проводилися за грантові кошти за період з 1 січня 2017 року по 31 грудня 2019 року. За результатами аудиторського дослідження члени аудиторської групи сформовали висновки та надали рекомендації, які на засіданні наглядової ради НСТУ від 10 серпня озвучила начальниця Служби внутрішнього аудиту Наталія Степанова. Наглядова рада Суспільного схвалити рекомендації Служби внутрішнього аудиту, які опубліковані на корпоративному сайті Суспільного. За словами пані Степанової, з 2017 року по 2019-ий рік для виробництва теле- та радіоконтенту, розроблення цифрових процесів та посилення інституційної здатності ПАТ "НСТУ" залучено донорських коштів за 39 грантовими проєктами на суму 486850,3 тис. грн (в еквіваленті станом на 13 лютого 2020 року). Серед них: а) в рамках міжнародної технічної допомоги - 3 грантові проєкти, або 63 % залучених донорських коштів (виконували міжнародними компаніями); б) безпосередньо ПАТ "НСТУ" - 1 проєкт - "Медійна програма в Україні", або 8 % залучених донорських коштів. У межах реалізації цього проєкту створено політичне ток-шоу "Зворотний відлік", частка аудиторії якого є більшою від середньої частки інформаційно-розважального мовлення "UA: Першого"; проведено промокампанію "Українського радіо" та впроваджено маркетингову стратегію, що посприяло позитивній динаміці зростання аудиторії; в) третіми особами - 24 проєкти, або 22 % залучених донорських коштів; г) Благодійною організацією "Благодійний фонд підтримки створення та розвитку суспільного телебачення і радіомовлення України" - 11 проєктів, або 6 % залучених донорських коштів. З метою покращення діяльності та уникнення ризиків для ПАТ "НСТУ" служба внутрішнього аудиту надала правлінню ПАТ "НСТУ" наступні рекомендації: "1. Впровадити використання автоматизованої системи управління проєктами з визначенням контрольних процедур на кожному етапі управління, ідентифікацією наявності певних проблем і ризиків та можливістю зберігання і архівування даних. 2. Розробити програму розвитку та утримання ключового персоналу ПАТ "НСТУ", у тому числі навчання яких проводиться за грантові кошти. 3. Розробити та впровадити внутрішні нормативні документи, що регулюють процес залучення фізичних осіб на умовах цивільно-правових угод, у тому числі щодо визначення послуг/робіт, що можуть надаватися на таких умовах, здійснення аналізу ринку персоналу та визначення ринкових цін щодо надання певних послуг/робіт тощо. 4. Затвердити внутрішні нормативні документи щодо порядку планування закупівель, методики визначення очікуваної вартості, порядку встановлення кваліфікаційних критеріїв, технічних вимог, істотних умов договору щодо предмета закупівлі на підставі аналізу інформації про стан ринку, процедури дослідження причин та умов, за яких відмінено закупівлю внаслідок відсутності достатньої кількості тендерних пропозицій, а також визначити порядок взаємодії структурних підрозділів, задіяних в системі закупівель. 5. Здійснити оцінку, визначити та впровадити методи реагування на існуючі ризики щодо втрати ПАТ "НСТУ" поліпшеного майна (технічне переоснащення, створення студій, декорації інше) в приміщеннях, що використовуються ПАТ "НСТУ" на праві оренди. 6. Для своєчасного оформлення первинних документів запровадити систему адміністрування договорів, що передбачає визначення контрольних процедур на кожному етапі договірних відносин з чіткими строками їх виконання відповідальними особами. 7. З метою визначення справедливої вартості нематеріальних активів ПАТ "НСТУ", зокрема контенту, виготовленого у співпраці з іншими виконавцями грантових проєктів, передбачити, за можливості, у договорах з виконавцями грантових проєктів можливість отримання інформації про понесені на створення такого контенту витрати виконавця. 8. Запровадити в автоматизованій системі управління BAS ERP модулі ведення управлінського обліку собівартості власного виробництва контенту в розрізі творчих проєктів ПАТ "НСТУ"". До 28 серпня правління НСТУ за дорученням наглядової ради має розробити та подати Службі внутрішнього аудиту план коригувальних дій стосовно виявлених зауважень аудиту проєктів ПАТ "НСТУ", що виконуються за грантові кошти за період з 01.01.2017 по 30.09.2019. За словами голови наглядової ради НСТУ Світлани Остапи, останнім часом донори співпрацюють напряму з НСТУ і задоволені цією співпрацею та відзначають професійність підрозділу Суспільного, який безпосередньо з ними працює. Вона зазначила, що у 2014 року був створений Фонд підтримки Суспільного мовлення через те, що донори не могли давати гранти державній установі. Наразі необхідності у фонді немає. Фонд припинив свою діяльність на початку 2020 році. Нагадаємо, на початку 2020 року благодійний фонд підтримки створення та розвитку суспільного мовлення припинив діяльність. Останню проєктну діяльность фонд вів у 2019 році (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 18.08.2020 За умови повного фінансування у 2021-му році Національна суспільна телерадіокомпанія України планує збільшити видатки на дирекцію цифрових платформ у понад 12 разів, видатки на виробництво сторонніми виконавцями - у п'ять разів, видатки на виробництво власного контенту зросте близько до 1,1 млрд грн, а видатки на заробітну плату збільшаться на 136,9 млн грн. 10 серпня на черговому засіданні наглядова рада Суспільного погодила фінансовий план Національної суспільної телерадіокомпанії України на 2021 рік та подала його на затвердження акціонеру - Державному комітету телебачення і радіомовлення України. Про це йдеться у протоколі засідання, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного. Член правління НСТУ Микола Чернотицький поінформував, що Фінансовий план ПАТ "НСТУ" на 2021 рік складено із розрахунку на отримання 100% обсягу державної фінансової підтримки, передбаченої Законом "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", а саме - 2274,2 млн грн. та доходів від господарської діяльності у розмірі - 72,9 млн грн. За його словами, близько 1,4 млрд грн НСТУ планує спрямувати на виробництво контенту, як власними силами, так і на замовлення у сторонніх продакшнів. У цю суму входять видатки на оплату праці працівників національних та регіональних каналів телебачення, радіо та диджитал платформ, а також видатки на закупівлю прав та замовлення послуг у сторонніх продакшнів. "Основні категорії видатків у 2021 році: а) на оплату праці - 797,9 млн грн; б) на трансляцію - 426,8 млн грн; в) на оплату послуг з виробництва (сторонніми виконавцями) - 219,2 млн грн (телемовлення - 134,0 млн грн; регіональні дирекції - 46 млн грн; діджитал - 24 млн грн; радіомовлення - 11,5 млн грн; новини - 4,0 млн грн); г) витрати на оплату комунальних послуг - 55,5 млн грн; ґ) на придбання товарів та послуг (без урахування виробництва та трансляції) - 161,9 млн грн; д) витрати на оплату податків (з урахуванням пені за Японським кредитом) - 51,8 млн грн; е) витрати на оплату членських внесків ЄМС - 37,6 млн грн; є) капітальні видатки - 431,7 млн грн (придбання обладнання в рамках технічного переоснащення ПАТ "НСТУ" - 115,0 млн грн; придбання прав на висвітлення, в тому числі спортивних подій, - 286,5 млн грн; капітальний ремонт - 34,2 млн грн)", - зазначив він на засіданні наглядової ради НСТУ. За словами пана Чернотицького, за умови повного фінансування сума на виробництво сторонніми виконавцями зросте у п'ять разів у порівнянні з 2020 роком (у 2019 році - 41,887 млн грн; у 2020 - 45,25 млн грн; у 2021 планується - 219,15 млн грн). На виробництво власного контенту заплановано виділити близько 1,1 млрд грн. На дирекцію цифрових платформ планується збільшення видатків у понад 12 разів (із 2 млн у 2020 році до 24,65 млн у 2021 році), про це сказав секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський. Він пояснив, що частина з цих коштів має бути спрямована на розробку мультимедійної онлайн-платформи для дитячої аудиторії. Вадим Міський звернувся з проханням до правління НСТУ не скорочувати видатки, які заплановані на розробку мультимедійної онлайн-платформи для дитячої аудиторії, у разі якщо Суспільному мовнику не буде виділено коштів у повному обсязі та зробити 2021 рік роком пріоритетного виробництва дитячого та молодіжного контенту. Членів наглядової ради НСТУ цікавило, чи зростуть зарплати у співробітників компанії. Микола Чернотицький відповів, що видатки на заробітну плату працівникам НСТУ у 2021 році планується збільшити на 136,9 млн грн, у цю суму передусім входить оплата праці працівників, що виробляють власний контент Суспільного мовлення. Нагадаємо, після секвестру бюджету та виплати боргу "Євроньюз" у Національної суспільної телерадіокомпанії України у 2020-му році залишиться 57% запланованого державного фінансування. Через це компанія не зможе купити все заплановане обладнання та права на контент, зменшила видатки на виробництво контенту і повністю скасувала блок виробництва серіалів (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 18.08.2020 Команда радіо Тиса FM UA: ЗАКАРПАТТЯ частково відновлює роботу після перебування на самоізоляції. Від сьогодні повернулися в ефір щогодинні інформаційні випуски з 12:00 до 18:00 та Brunch Time Show, котре виходить щобудня з 10:00 до 13:00. "Ми одержали негативні ПЛР-тести наших ведучих, тому оперативно відновлюємо вихід програм у радіоефір. Частина команди ще чекає на результати аналізів. Як тільки матимемо їх, зможемо робити наступні кроки, - коментує продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина. - Те, що ми вчасно виявили випадки захворювання на коронавірус, дало нам змогу уникнути поширення інфекції в колективі. Вдячний команді за відповідальність одне перед одним і слухачам радіо Тиса FM за те, що вболіваєте за нас". Нагадаємо, раніше у двох працівників радіо Тиса FM Закарпатської філії Суспільного виявили коронавірусну інфекцію. Ефіри на радіо тимчасово не виходили: команда редакції була на самоізоляції до одержання результатів ПЛР-тестів. Приміщення радійників продезінфікували. Загалом від початку карантину кілька філій Суспільного тимчасово переходили на режим дистанційної роботи через випадки захворювання серед працівників - Рівненська, Чернівецька, Львівська, Хмельницька та Івано-Франківська. Частина з них уже працює у звичному режимі (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 18.08.2020 17 серпня Національна суспільна телерадіокомпанія України оприлюднила відкриті торги на послуги з аудиту фінансової звітності за період з 1 січня до 31 грудня 2020 року. Очікувана вартість 1 мільйон 320 тисяч гривень. Про це йдеться на сайті prozorro.gov.ua. Компанія (фірма), яка стане переможцем, має провести аудит фінансової звітності ПАТ "НСТУ" за період з 01.01.2020 року по 31.12.2020 року та станом на 31.12.2020 року, складеної відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ). Тендерні пропозиції можна подавати до 2 вересня 2020 року включно. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг - 31 березня 2021 року. Очікувана вартість - 1 320 000,00 UAH. Додамо, що на черговому засіданні наглядової ради Суспільного від 10 серпня затвердити Умови та критерії відбору суб'єкта аудиторської діяльності для проведення зовнішнього аудиту ПАТ "НСТУ" за 2020 рік. Секретар наглядової ради Вадим Міський зазначив на засіданні, що за умови проведення тендеру до кінця вересня є можливість обрати компанію для проведення аудиту фінансової звітності за 2020 рік. Про це йдеться у протоколі засідання наглядової ради НСТУ, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного. Він повідомив про основні зміни, які були внесені до Умов та критеріїв відбору аудиторської компанії: підтверджений обсяг доходу у претендентів за кожен з двох останніх років у розмірі не менше ніж 50 млн грн; наявність у складі суб'єкта аудиторської діяльності не менше 15 аудиторів, які працюють на умовах повної зайнятості; претендент має надати довідку в довільній формі про відсутність притягнення до професійної відповідальності та застосування стягнень до суб'єкта аудиторської діяльності, його посадових осіб, ключових партнерів, членів групи з виконання завдання протягом останніх двох років. В. Міський зауважив, що існує ризик не знайти суб'єкта аудиторської діяльності, який би їм відповідав. У такій ситуації комітет з питань аудиту внесе коригування до Умов та критеріїв відбору аудиторської компанії та буде проведено новий тендер. Нагадаємо, на початку 2020 року аудиторська фірма "Де Візу" виграла тендер і проводила зовнішній фінансовий аудит Національної суспільної телерадіокомпанії за 2019 рік. Як писав сайт "Детектор медіа", у березні 2018 року аудиторська кампанія "Ернст енд Янґ" розпочала проводити річний фінансовий та організаційний аудит ПАТ "НСТУ" за період з дати утворення Національної суспільної телерадіокомпанії України - з 19 січня 2017 року до 31 грудня 2017 року, який тривав 10 тижнів. Проведення аудиту від імені НСТУ фінансувало Шведське агентство з питань розвитку співробітництва SIDA. Тоді компанія "Ернст енд Янґ" після проведення аудиту НСТУ відмовилася висловити думку щодо фінансової звітності (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 17.08.2020 Із 17 серпня команда радіо Тиса FM Закарпатської філії Суспільного перебуватиме на самоізоляції, доки не одержить результатів ПЛР-тестів: у двох працівників редакції виявили коронавірусну інфекцію. Ефіри на радіо тимчасово не виходитимуть. Водночас команда Суспільного в Ужгороді не припинятиме інформувати про важливі події, що відбуваються на Закарпатті. Новинарі філії готуватимуть випуски новин для UA: Українське радіо Ужгород та телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ. Відновлення новин на радіо Тиса FM заплановано найближчим часом. Нині приміщення радійників дезінфікують. "Від початку карантину ми стежимо за самопочуттям усіх працівників. Це дає нам змогу оперативно виявляти тих, хто має симптоми, схожі на коронавірусну інфекцію, відправляти їх на тестування й не допускати спалаху хвороби в колективі, - розповів продюсер Закарпатської філії Суспільного Євген Тичина. - Щойно одержимо результати тестів усіх працівників радіо Тиса FM - вирішимо, як будемо відновлювати роботу. Сподіваюся, це станеться найближчим часом і наші слухачі знову почують улюблені радіопроєкти в ефірі". Нагадаємо, від початку карантину кілька філій Суспільного тимчасово переходили на режим дистанційної роботи через випадки захворювання серед працівників - Рівненська, Чернівецька, Львівська, Хмельницька та Івано-Франківська. Частина з них уже працює у звичному режимі (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 16.08.2020 Радіостанція 'Говорить Балаклія' розпочала мовлення на місто Балаклія Харківської області на частоті 89.1 МГц (мовлення ведеться з с.Байрак, де розташовано щоглу КРРТ). Наразі в ефірі йде ретрансляція програм радіостанції UA:Українське Радіо (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.08.2020 Радіостанція UA: Українське радіо після початку мовлення в Івано-Франківську на "верхній" частоті 100.4 МГц припиняє використання "нижньої" частоти УКХ ЧМ 71.24 МГц. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Ігор Маслов: "До уваги мешканців Івано-Франківська та області, які слухали "Українське радіо" на частоті 71,24 МГц! Мовлення, яке відбувалось з Івано-Франківська на цій частоті, зупинено. Назавжди. Слухайте "Українське радіо" в обласному центрі та прилеглих районах на частоті 100,4 МГц" (Джерело: Сторінка Ігоря Маслова у соцмережі Facebook).
  • 15.08.2020 У Коростені на Житомирщині 10 серпня вперше зазвучало в ефірі місцеве радіо "Коростень FM". Його "народження" - це заслуга КП "КоростеньМедіа". І, як каже, директорка Наталія Чижевська, весь колектив дійсно сприймає його як дитину, тепер головне завдання - "виростити" до справді високопрофесійного рівня. Раніше в місті окремо існувало телебачення і газета, а в 2011 році їх об'єднали в одне комунальне підприємство. На той час дротове радіо ще існувало. Але вже було зрозуміло, що воно себе відживає. "Ми тричі подавалися на ліцензію, щоб у нас існувало місцеве радіо з місцевими новинами. Але тоді Нацрада віддавала частоту мережевим мовникам, з якими ми не могли тягатися. А в 2017 році з'явився проект "Мовлення громад". Ми вчепилися за цю тему, бо підпадали під умови. Виграли конкурс, але ліцензію отримали вже в 2019 році. Все це потребувало серйозної підготовки і прорахунків. Але для нас це була можливість розширитися, інформувати громаду про актуальні події через різні канали", - розповідає Наталія Чижевська. Над розвитком нового напрямку працювали всі - і газетярі, і телевізійники. "Це маленька дитина, з якою носяться усі. Ті, хто в газеті, мають своє завдання, ті хто з телебачення - своє, технічні спеціалісти теж долучалися. Окремо тільки для радіо буде працювати одна ведуча. Всі решта - це наш газетярський і телевізійний колектив", - каже директорка. "Коростень FM" виходитиме в ранковому ефірі з 7 до 8 години, удень з 11 до 13 години та ввечері з 19 до 20. В інші години на цій частоті 107,5 FM транслюватиметься "Промінь". Наталія Чижевська каже: була можливість вибирати, але зупинилися саме на цій станції, бо там багато сучасної української музики. Контент програм переважно інформаційний - це новини, історії успіху, культурні й спортивні досягнення, погода, корисна інформація. Перш ніж вийти в ефір, колектив, що брав участь у запуску радіостанції, переймав досвід у редакції "Суспільного" в Житомирі, а також інших колег-радійників. "Опановуємо все з нуля, всі вчимося. Було що в машині їдемо і вже чуємо, як по-різному в ефірі звучать жіночий та чоловічий голоси. Розуміємо, що треба перелаштовувати техніку", - коментує директорка. Загалом, як зауважує Наталія Чижевська, зараз КП "КоростеньМедіа" намагається охопити інформаційно весь новостворений район. Адже якщо в Коростені медіасередовище - конкурентне, то є регіони, де інформаційна політика слабко розвинена. "Ми якось у соцмережах написали про події не з Коростеня, то була шалена кількість переглядів, людям потрібна місцева інформація. Є багато груп у мережі "Фейсбук", блогерів, але ж вони не працюють як професійні журналісти, а просто перемощують, копіюють. Ми працюємо якісно, з місця подій і несемо відповідальність за інформацію", - додає пані Наталія (Джерело: Сайт НСЖУ).
  • 14.08.2020 Команда Суспільного мовника вітає Сніжану Старовицьку з перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво радіопроєкту "Королі і капуста" для UA: UA: Українське радіо. Конкурсна комісія високо оцінила проєкт переможниці. Уже незабаром вона розпочне підготовку циклу програм про світське життя в Україні й світі, історію української та світової аристократії. Програма "Королі і капуста" стане новинкою осіннього ефірного сезону UA: Українське радіо, який стартує у вересні. Нагадаємо, перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням. Також слухайте UA: Українське радіо в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 12.08.2020 Богуславське радіо "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення) вже є в музичному додатку RadioPlayer. Завантажуйте і насолоджуйтесь - https://radioplayer.ua (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 11.08.2020 "Що там місцеві": на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4МГц, Дніпро-73.46МГц, Лисичанськ-87.7МГц, Маріуполь-89.1МГц, Бахмутівка-98.1МГц, Захарівка-89.8МГц, Новотошківське-90.0МГц, Старобільськ - 90.2МГц, Краматорськ-90.9МГц, Гірник-91.4МГц, Біловодськ - 92.6МГц, Білолуцьк - 100.0МГц, Зоринівка - 103.7МГц, Волноваха - 103.8МГц та 66.05МГц, Шпола-105.6МГц, Арциз-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення) стартує нова програма про вибори. Програма "Що там місцеві" про місцеві вибори на Громадському радіо з понеділка у прямому ефірі щодня о 20:30. Протягом 20 хвилин журналісти "Громадського радіо" будуть розповідати про всі найважливіші, найсмішніші, найдивовижніші і найобурливіші події виборчої гонки. "Я завжди дивувалась людям, які вже прийшовши на виборчу дільницю все ще зупиняються біля стендів з біографією кандидатів і читають їх. Вибори - це не свято з малюванням пташок в бюлетенях, а свідомий вибір людини, яка буде представляти твої інтереси, інтереси громади. Але я розумію, що в тому валі інформації і дезінформації який зараз несеться на людей, важко зорієнтуватись, а саме для цього ми і запускаємо нову програму "Що там місцеві" про хід місцевих виборів 2020. Щодня, о 20:30, протягом 20 хвилин, стисло і максимально зрозуміло ми будемо розповідати про те, кому варто довіряти, а хто вже відзначився в скандалах та інтригах. Наші журналісти будуть збирати найсвіжішу інформацію зі всіх куточків України. Слухаючи Громадське радіо, ви не дасте себе обманути красиво написаній біографії на стенді", - каже продюсерка радіостанції Ірина Кондратенко. "Громадське радіо" у Києві можна слухати на 99.4 FM, у додатках для Android та iOS, а також на сайті (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.08.2020 Вони чесні, вони справжні. Вони завжди залишалися собою. Вони не лише створювали… Вони - надихали. Вони писали джаз та історію музики. Вони справжні Леді. Леді Джазу. Про жінок які зіграли ключову роль у становленні та розвитку джазової музики та ніколи не зраджували собі - столична мережева станція "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) розповість у проекті "Леді Джазу" з Аліною Паш. Програма в ефірі щодня о 9:15 та 17:15. Radio Jazz. Бути собою (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).
  • 10.08.2020 Передача "Sex O'Clock", що на хвилі столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпро-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кропивницький-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.), дещо змінила час виходу в ефір. Тепер слухайте програму щовівторка та щочетверга о 23:30 (Джерело: Сторінка "Нашого Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 10.08.2020 Місцева радіостанція "Вежа" з міста Івано-Франківська розширює покриття по області і розпочала мовлення на частоті 99.2 МГц у місті Бурштині. Окрім звукового мовлення на частоті присутній сигнал RDS: VEZHA FM / 99,2MHz / BURSHTYN / TEL/0342 / 77-61-28 + RT: REKLAMA NA VEZHI 0342 776128 + AF (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 10.08.2020 По буднях вмикайтесь на хвилю вінницького радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) та о 21:05 слухайте програму "Крок у Рок", в якій незмінні ведучі Ярослав Кондратенко & Віта Кондратенко розповідають про український рок. Слухати також можна за посиланням https://mistonadbugom.com.ua. І вже сьогодні у прямому ефірі о 21:05 ви можете прослухати новинки від таких гуртів та виконавців: NOVI band - Нове життя; Akutov SOUND - walk; Akutov SOUND - fake virus; Akutov SOUND - self deception; Punky-BoyZZ - Стану ПОПУлярним; Punky-BoyZZ - Стрибай зi мной! P.S. Бажаєте потрапити до ефіру програми "Крок у Рок"? Пишіть на пошту. Інтерв'ю, новинки, нестандартні розмови надсилайте на пошту з поміткою "Хочу в прграму КуР", також не забувайте про прес реліз! (Джерело: Сторінка "Крок у ROCK. Українська рок-музика й мистецтво" у соцмережі Facebook).
  • 9.08.2020 Сьогодні в ефірі UA: Радіо Промінь відбудеться трансляція фестивалю Бандерштат 2020 наживо. Трансляція триватиме з 19:00 до 22:00. З 19:00 до 20:00 на вас чекає виступ гурту Карна, з 20:00 до 21:00 - виступ гурту Козак сістем, з 21:00 до 22:00 - виступ гурту Без Обмежень. Ведучі - Євген Павлюковський та Олександра Франко (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 9.08.2020 Місцева радіостанція "Коростень FM" вже веде мовлення у Коростені на Житомирщині орієнтовно з початку серпня. Трансляції здійснюються на частоті 107.5 МГц. Поки що в ефірі йде ретрансляція радіостанції UA: Радіо Промінь. Власне мовлення радіо "Коростень FM" очікується найближчим часом (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 8.08.2020 Сьогодні в ефірі UA: Радіо Промінь відбудеться трансляція фестивалю Бандерштат 2020 наживо. Трансляція триватиме з 19:00 до 22:00. З 19:00 до 20:00 на вас чекає виступ гурту Фіолет, з 20:00 до 21:00 - виступ гурту Тартак, з 21:00 до 22:00 - виступ гурту Оторвальд. Ведучі - Євген Павлюковський та Олександра Франко (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 7.08.2020 Оновлене щотижневе музично-публіцистичне радіошоу про закордонну рок- та попмузику "Стара гвардія" на UA: Радіо Промінь вироблятиме майже та сама команда, що і в першому сезоні. Сценарій писатиме Олександр Рудяченко, який був продюсером і сценаристом оновленого шоу у першому сезоні. Він повернувся на радіо після 25-річної перерви. Про це сайту "Детектор суспільного мовлення" сказала креативна продюсерка радіо "Промінь" Вікторія Польченко. Як повідомила пресслужба Суспільного у мистецькому конкурсі на часткове виробництво радіопроєкту "Стара гвардія" для "Променя" перемогло ТОВ "Пропелер Студіос". Вікторія Польченко пояснила, що "Пропелер Студіос" виступає у даному випадку як продюсерська компанія, керівник компанії Андрій Рибін буде продюсером проєкту. За її словами, "Стару гвардію" вироблятиме практично та ж сама команда, але в процесі записів можуть додаватися нові голоси. "Ми зрозуміли, що ніхто краще за Олександра Рудяченка сценарії так вдумливо і глибоко не напише", - сказала вона. Зазначимо, "Стара гвардія" повернулася на радіо "Промінь" після 25-ти років у січні 2020 року. Двохгодинна програма виходила щосереди о 19.00. Останній випуск першого сезону вийшов 6 травня. У першому сезоні над програмою працювали Олександр Рудяченко - продюсер і сценарист оновленого шоу, Роман Києвицький - саундпродюсер програми, Олександр Васін - ведучий, Вікторія Польченко і Лариса Клюєвська - жіночі голоси і Максим Яковенко - виконавчий продюсер "Променя". 8 липня радіо "Промінь" оголосило мистецькі конкурси на часткове виробництво проєктів "Стара гвардія" та "Бобіна Party" (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 7.08.2020 Комітет із премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності визначив лауреатів 2020 року. Це відбулося на засіданні у Держкомтелерадіо, яке провели у режимі онлайн-конференції за допомогою програми ZOOM 6 серпня. Серед лауреатів у номінації "За кращий твір у радіомовній сфері" є програма "Вся країна", яка вийшла на "Українському радіо" 22 січня 2019 року до Дня Cоборності України. Керівник проєкту - Юлія Шелудько, автори - Ольга Молоцька, Вікторія Сидоренко, Софія Шеметуха. За допомогою радіомосту між студіями Києва, Івано-Франківська та міста Дніпро слухачі дізналися, як цей день святкували 100 років тому і як святкують сьогодні. Загалом на премію Франка подали 22 твори, з них було 10 програм Суспільного мовника, але лауреатом стала лише радіопрограма. У номінації "За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації" премію виборола робота Сергія Махуна "Fakebook. Гібридна війна у світі постправди точиться й на історичному полі" (газета "Дзеркало тижня", №1 від 13.01.2019). У статті автор аналізує і спростовує фейки і міфи спільної історії з агресивним північно-східним сусідом - Росією. У номінації "За кращий твір у телевізійній сфері" перемогу здобула передача "Історична правда. Українська ідентичність" (автори проекту - Вахтанг Кіпіані, Ольга Мовчан, Дарія Коровицька, Петро Колодій, Богдан Ільчишин), яка вийшла в ефір 29 вересня 2019 р. на телеканалі "Еспресо". У номінації "За кращу наукову роботу в інформаційній сфері" премію присуджено доктору наук з державного управління, професору Василю Куйбіді та доктору політичних наук, професору Валерію Бебику за монографію "Національна безпека в умовах інформаційних та гібридних війн" (НАДУ, м. Київ, 2019). У книзі викладено теорію інформаційних та гібридних війн, методи протидії зовнішній інформаційній агресії, спеціальним інформаційним кампаніям, операціям, впливам. Крім того, члени комітету з премії Івана Франка, відзначаючи високий рівень поданих на конкурс робіт та особистий внесок у збереження історичної пам'яті народу, ухвалив рішення нагородити грамотами Держкомтелерадіо журналіста, письменника Валерія Дяченка за статтю "Про "гоголівську хворобу", або Як ми святкуємо ювілеї Миколи Гоголя" (часопис "Буковинський журнал", №1, 2020) та журналістку Світлану Чорну за книгу "Під знаком тризуба" (видавництво "Дніпро", м. Київ, 2019). Нагадаємо, що премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності засновано 2004 року, вона присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня. Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 7.08.2020 Команда Суспільного мовника вітає ТОВ "Пропелер Студіос" із перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво радіопроєкту "Стара гвардія" для UA: Радіо Промінь. Конкурсна комісія високо оцінила проєкт переможця. Уже незабаром він із командою приєднаються до колективу UA: Радіо Промінь, аби презентувати слухачам оновлене щотижневе музично-публіцистичне радіошоу про закордонну рок- та попмузику. У "Старій гвардії" звучатимуть не лише улюблені мелодії, а й розповіді про події, які вплинули на створення світових хітів та становлення видатних музичних особистостей. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь - найперше музичне радіо країни. Протягом останніх п'яти років його FM-мережа зросла вп'ятеро. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням. Також слухайте другий канал Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 7.08.2020 7 серпня канали Суспільного радіо офіційно почали FM-мовлення ще в дев'яти містах і на території довкола них. UA: Українське радіо відтепер мовить у таких населених пунктах: Олександрія (Кіровоградська область) - 87.6 FM; Новомиргород (Кіровоградська область) - 89.4 FM; Кортеліси (Волинська область) - 88.9 FM; Сватове (Луганська область) - 105.5 FM; Карлівка (Полтавська область) - 106.2 FM; Скадовськ (Херсонська область) - 101.7 FM. UA: Радіо Промінь: Яремче (Івано-Франківська область) - 104.0 FM; Ізюм (Харківська область) - 106.5 FM. UA: Радіо Культура: Запоріжжя (Запорізька область) - 87.8 FM. "FM-мережа Суспільного радіо розвивається, а разом із нею зростає аудиторія. Кожен новий населений пункт, який з'являється на нашій карті покриття - це десятки й навіть сотні тисяч людей, які відтепер мають змогу слухати чесні новини, цікаві програми та якісну музику в зручному FM-форматі. Контент, створений винятково в інтересах громадянського суспільства - велика цінність у сучасному світі. Тому ми вітаємо мешканців міст, де розпочинають FM-мовлення канали Суспільного радіо, і гарантуємо, що на наших хвилях вони завжди знайдуть для себе щось корисне й цікаве. І, звісно, величезна подяка департаментові розвитку мереж Суспільного, який докладає максимум зусиль для запуску FM-частот", - прокоментував член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін. Нагадаємо, перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа країни, а також найпопулярніше розмовне радіо. Другий канал Суспільного радіо UA: Радіо Промінь - найперше музичне радіо України. Протягом останніх п'яти років його FM-мережа зросла вп'ятеро. 95% пісень в ефірі UA: Радіо Промінь - українською мовою. Третій канал Суспільного радіо UA: Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі UA: Радіо Культура музика від найкращих виконавців країни й світу, радіотеатр, поезія та проза вустами авторів, а також новини культурного життя. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 7.08.2020 30 липня 2020 року на сесії Первомайської міської ради активіст Григорій Волошин виступив із пропозицією підтримати ініціативу запуску у місті радіостанції "Армія FM - Військове радіо". Для цього планують створити звернення від імені міської влади та військових. Активіст Григорій Волошин зазначив, що настрої та коментарі у соцмережах наводять його на думку про недостатню патріотичність Первомайська, тож висловив впевненість про необхідність посилення патріотичного виховання. У якості механізму запропонував запустити у місті радіо Армія FM - україномовну хвилю без реклами. Для цього запропонував міським депутатам звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Для реалізації такого проєкту потрібно буде встановити у місті ретранслятор. Про те, яким чином будуть виділені кошти на його придбання, поки що інформації надано не було (Джерело: Портал "Гард.City").
  • 6.08.2020 Чернівецька радіостанція Радіо 10 відтепер мовить у місті Сторожинець. Сьогодні, 6 серпня, радіо запрацювало у тестовому режимі на хвилі 107.5 МГц. Програмний директор радіостанції Віталій Ковальський розповів ІА АСС, що через прикордоння і особливості ландшафту, мовлення було довгий час неможливим у цьому краї. "Нарешті сьогодні ми запустили тестове мовлення у місті Сторожинець. Йшли до цього досить довго і через терни, адже ліцензію отримали ще восени 2019 року. Потім, звичайно, був довгий час узгоджень і пандемія, що також швидкості не додавала. Але попри все, щасливі повідомити, що Радіо 10 тепер себе може називати певною мірою мережевою радіостанцією, оскільки Радіо 10 це тепер Радіо Чернівців на 103,2 fm, Вижниці на 104,4 fm, та Сторожинця на 107,5 fm. У місті Сторожинець довгий час було простіше "зловити" румунські радіостанції, ніж українські. Тому дуже тішимося, що виконуватимемо ще і певну функцію інформаційної безпеки країни", - розповів Віталій Ковальський. Нагадаємо, у листопаді 2019 року Радіо 10 перемогло у конкурсі на мовлення в м. Сторожинець. Основними вимогами до програмної концепції передбачено, що в загальному обсязі мовлення не менше як 15 відсотків мають становити інформаційні передачі місцевої тематики, увесь контент має транслюватися лише українською (Джерело: Сайт ІА "АСС").
  • 6.08.2020 Наглядова рада Суспільного скликає позачергове засідання, яке розпочнеться 10 серпня о 14:00 за адресою: вул. Хрещатик, буд. 26. У проєкті порядку денного: 1. Про Умови та критерії відбору аудиторської компанії для проведення зовнішнього аудиту фінансової звітності ПАТ "НСТУ" за 2020 рік. 2. Про погодження проєкту Фінансового плану ПАТ "НСТУ" на 2021 рік. 3. Про питання роботи Служби внутрішнього аудиту ПАТ "НСТУ". 4. Про питання роботи Ревізійної комісії ПАТ "НСТУ". 5. Про стан розрахунків за боргами ПАТ "НСТУ". 6. Про підсумки розгляду комітетом з питань аудиту Наглядової ради ПАТ "НСТУ" роботи підрозділів управління ризиками та управління комплаєнс ПАТ "НСТУ". 7. Про утворення робочої групи з підготовки проєкту нової редакції Кодексу корпоративного управління ПАТ "НСТУ". 8. Про обрання члена Редакційної ради ПАТ "НСТУ". 9. Про питання змін до Статуту ПАТ "НСТУ". 10. Різне (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 6.08.2020 У п'ятницю, 7 серпня, гостем прямого ефіру програми "Сьогодні. Зранку" на хвилях радіостанції UA: Українське радіо стане генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Початок о 9:10. Про ідею створити на базі відділень "Укрпошти" банк, а також про масштабний проєкт мобільних відділень - в інтерв'ю з топменеджером "Укрпошти" наживо. Ведуча ефіру - Тамара Гусейнова. Слухачі UA: Українське радіо зможуть поставити запитання в прямому ефірі. Телефон студійного вайберу для повідомлень (097) 107-107-9, для дзвінків до студії (044) 239-6292. Дивіться відеотрансляцію програми на ютуб-каналі UA: Українське радіо. Також перший канал Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 5.08.2020 Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України сказав, що не буде подаватися повторно на конкурс очільника Суспільного, який має відбутися у 2021 році. Про це він сказав у подкасті "Культури всього", який створюється за підтримки Українського культурного фонду. "Я не збираюсь йти на вибори голови правління наступного року", - сказав він і додав, що це на 99%. За його словами, він має право ще раз подаватися і в разі перемоги на конкурсі очолювати компанію, але вважає, що уже достатньо зробив для Суспільного, пропрацювавши у компанії 7 років. "Я почав з Першого Національного, три там промучився, і чотири - уже на Суспільному", - зазначив Зураб Аласанія. Він додав, що головною подією будуть вибори наглядової ради. На його думку, немає сталої системи переобрання голови правління і наглядової ради. Нагадаємо, наприкінці 2020 року - на початку 2021 року наглядову раду НСТУ мають перезавантажити, і уже оновлений склад обиратиме на конкурсних засадах на чотири роки голову правління НСТУ та, за його поданням, членів правління НСТУ, укладатиме з ними контракти, прийматиме рішення про дострокове припинення їхніх повноважень, обиратиме членів та голову ревізійної комісії НСТУ, прийматиме рішення про припинення їхніх повноважень. Згідно з Законом про Суспільне телебачення та радіомовлення до наглядової ради НСТУ входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання та дев'ять членів від громадських об'єднань та асоціацій, основним видом діяльності яких є діяльність: у сфері освіти та науки; у сфері забезпечення прав національних меншин; у сфері фізичного виховання та спорту; у сфері журналістики; у правозахисній сфері; у сфері захисту інтересів дітей та молоді; у творчій сфері; у сфері місцевого самоврядування; у сфері захисту прав осіб з особливими потребами. Якщо кількість членів наглядової ради НСТУ, обраних від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання, дорівнює або перевищує кількість членів, обраних від громадських об'єднань та асоціацій, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проводить додаткову конференцію всіх громадських організацій, що взяли участь в обранні членів наглядової ради НСТУ, на якій додатково обирає членів наглядової ради НСТУ від громадських об'єднань та асоціацій у кількості, що забезпечить їх перевищення на одну особу. Зазначимо, що наразі у Нацраді заявили, що змушені перенести дати проведення конференцій для обрання членів наглядової ради Суспільного мовника у сферах місцевого самоврядування, фізичного виховання та спорту, журналістики на пізніший термін (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 5.08.2020 З 3 серпня всю Україну поділили на зони - "червону", "помаранчеву", "жовту" й "зелену", які живуть за новими карантинними правилами. Чи допомагає зонування зупинити поширення COVID-19 та чому цей поділ викликає нерозуміння в деяких регіонах - сьогодні, 5 серпня, у прямому ефірі спецпроєкту Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. Початок о 19:10. Гість студії - міністр Кабінету Міністрів України, член Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки Олег Немчінов. У програмі: чому Україна й далі б'є антирекорди з кількості випадків інфікування COVID-19; чи дотримуються на місцях нових правил адаптивного карантину; як коронакриза вплине на впровадження урядових реформ та які кроки із запланованого Кабмін планує зробити передусім; які пріоритети Кабміну в реформуванні державного управління, децентралізації та боротьбі з корупцією. Слухачі проєкту "Здорова політика" зможуть поставити запитання в прямому ефірі. Телефон студійного вайберу для повідомлень (097) 107-107-9, для дзвінків до студії (044) 239-6292. Дивіться відеотрансляцію програми на ютуб-каналі UA: Українське радіо. Також перший канал Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. Нагадаємо, щосереди на UA: Українське радіо "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 5.08.2020 З 5 серпня Львівська філія Суспільного змінює режим роботи: частина команди виконуватиме роботу дистанційно через підтвердження випадку захворювання на коронавірус у відеографа телеканалу. Працівник із COVID-19 перебуває на самоізоляції від 24 липня, а від учора - усі члени команди, хто з ним контактував. Щоб не допустити спалаху інфекції, команду новинарів філії вирішили перевести на дистанційний режим і тимчасово зупинити вихід інформаційних випусків на телеканалі UA: ЛЬВІВ та UA: Українське радіо Львів до кінця тижня. Водночас команда Суспільного у Львові не припинятиме інформувати про важливі події, що відбуваються в області. "Ми організували роботу так, щоб було мінімум контактів між працівниками. Команда радіо й "Теми дня" працюватиме позмінно, ефіри відбуватимуться без гостей у студії - вони вмикатимуться телефоном і скайпом. Новинарі дистанційно готуватимуть рухомий рядок із головними новинами Львівщини для телеканалу. Діджитал-відділ працюватиме з дому для сайту suspilne.media та сторінок філії у соцмережах", - розповіла менеджерка Львівської філії Суспільного Тетяна Колісніченко. Приміщення філії продезінфікували й стежать за самопочуттям усіх працівників. Нагадаємо, від початку карантину дві філії Суспільного тимчасово переходили на режим дистанційної роботи через випадки захворювання серед працівників - Рівненська й Чернівецька. Нині вони працюють у звичному режимі (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 5.08.2020 UA: Радіо Промінь транслюватиме наживо концерти головної сцени фестивалю "Бандерштат-2020". Другий канал Суспільного радіо - офіційний інформаційний партнер події і єдине в Україні радіо, слухачі якого почують у прямому ефірі виступи хедлайнерів "Бандерштату". Фестиваль українського духу "Бандерштат-2020" відбудеться онлайн із 6 по 9 серпня. Музична програма - на вихідних, 8 та 9 серпня. Включення наживо в ефірі UA: Радіо Промінь - 8 та 9 серпня з 19:00 до 22:00. "Цього року "Бандерштат" матиме діджитал-формат. Ми вирішили не переривати чотирнадцятирічної традиції і робити фестиваль онлайн. Зібрали десять українських команд: "Беz обмежень", O.Torvald, "Тартак", "Карна", Коzak system та інших; улаштуємо онлайн-екскурсію Луцьком, у межах фесту малюватимемо великий мурал і запропонуємо багато інших активностей для людей, які цього року не мають змоги приїхати на фестиваль", - прокоментував співзасновник фестивалю "Бандерштат" Сергій Мартинюк. UA: Радіо Промінь організує прямі включення з концертів головної сцени фестивалю. На майданчику працюватиме ведучий Євген Павлюковський, а в ефірній студії спеціальні музичні випуски вестиме Олександра Франко. Слухачі UA: Радіо Промінь 8 серпня почують гурти "Фіолет", "Тартак" й O.Torvald. 9 серпня для них співатимуть "Карна", Коzak system та "Беz обмежень". "Історія радійних трансляцій наживо несправедливо забута. Мало радіостанцій в Україні нині дарують своїм слухачам можливість співприсутності на музичних фестивалях, де можна відчути атмосферу дійства, поспілкуватися з артистами й послухати живу трансляцію музики зі сцени. Це особливо важливо в умовах пандемії та неможливості для гостей фізично побувати на великих фестивалях", - переконаний виконавчий продюсер UA: Радіо Промінь Максим Яковенко. "Нам важливо мати хороше охоплення по Україні, щоб це не звелося лише до наших фейсбук- та ютуб-сторінок. Завдяки UA: Радіо Промінь ми охопимо більшу аудиторію і покажемо "Бандерштат" так, щоб наступного року слухачі приїхали на наш фестиваль", - додав Сергій Мартинюк. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь у Києві працює на хвилі 97.2 FM, а в Луцьку - 107.3 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Також слухайте другий канал Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 5.08.2020 У Чернівцях радіостанції "Буковинська хвиля" через суд вдалося скасувати рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, згідно з яким радіо припинило своє мовлення. Як повідомляє molbuk.ua, відповідне судове рішення ухвалив Чернівецький окружний адміністративний суд 31 липня. У судових матеріалах йдеться, що ТзОВ "Буковинська хвиля" звернулося до Чернівецького окружного адмінсуду з позовом із вимогамси визнати протиправним і скасувати рішення Нацради від 16 січня "Про заяву ТОВ "Буковинська хвиля", м. Чернівці, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №01071-м від 01.02.2013 року)". Це рішення Нацради передбачало відмову продовжити ліцензію радіостанції "Буковинська хвиля". Раніше у Нацраді заявили, що таке рішення ухвалили у зв'язку з порушеннями та штрафами, які виписували компанії. Проте 31 липня Чернівецький окружний адмінсуд задовольнив повністю адміністративний позов "Буковинської хвилі", визнав протиправним і скасував рішення Нацради про відмову продовжувати ліцензію цій радіостанції. Окрім того, суд постановив стягнути на користь "Буковинської хвилі" судовий збір в сумі 2102 гривні за рахунок грошей Нацради. Також зазначається, що це рішення набирає законної сили після закінчення строку продання апеляційної скарги всіма учасниками справи. Нагадаємо, радіо "Буковинська хвиля" припинило мовлення 2 лютого цього року (Джерело: Сайт газети "Молодий Буковинець").
  • 4.08.2020 Фокус-групи "Радіо НВ" показали, що програма екс-лідера українського гурту "Тартак" Сашка Положинського "Звуки Про" є однією з тих, які слухали найменше. Про це у коментарі інтернет-виданню "Детектор медіа" розказав очільник радіостанції Олексій Тарасов. "Як медіабізнес ми орієнтуємося на рейтинги - і тому були змушені з Олександром попрощатися", - сказав він. Також у відповідь на слова Сашка Положинського про те, що його нібито могли звільнити з "Радіо НВ" через принциповість щодо української музики, пан Тарасов розказав, що української музики після переформатування радіостанції стане більше: "Три з п'яти пісень, які звучатимуть упродовж години, будуть українськими". Нагадаємо, що авторська програма Сашка Положинського з'явилась в ефірі "Радіо НВ" у 2018 році. У березні 2020 року з'явилась інформація, що "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. У травні 2020-го стало відомо, що з радіостанції звільнили третину співробіників, у тому числі Положинського (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 4.08.2020 Працівників Національної суспільної телерадіокомпанії України та Концерну РРТ нагородять грамотами Верховної Ради України. Нагородження відбудеться за поданням Держкомтелерадіо, яке є акціонером НСТУ. Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо. "Відзначено вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного інформаційного простору, значні творчі та виробничі здобутки, високий професіоналізм менеджера філії ПАТ "НСТУ" "Волинська регіональна дирекція" Людмили Гетманчук, заступника головного редактора головної редакції програм іноземними мовами ТО "Перший канал" Дирекції "Українське радіо" ПАТ "НСТУ" Наталії Кищук, директора Львівської філії Концерну РРТ Юрія Пінкевича", - зазначили у Комітеті. У зв'язку із запровадженням посилених протиепідемічних заходів вручення нагород відбудеться у форматі, рекомендованому Урядом. Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України" єдиним акціонером ПАТ "НСТУ" є держава в особі Держкомтелерадіо, що безпосередньо виконує функції з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі суспільного мовника. У межах своїх повноважень Держкомтелерадіо аналізує ступінь досягнення поставлених перед Суспільним мовником завдань, зокрема щодо вироблення телерадіопрограм та їх трансляції, відзначаючи забутки та кращих працівників компанії. Додамо, Держкомтелерадіо оприлюднив список творів, що надійшли на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності в 2020 році. Серед домінантів є 8 телепрограм і 2 радіопрограми, які виходи в ефірі Суспільного (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор Медіа").
  • 4.08.2020 13 липня стартувала третя хвиля дослідження радіослухання, яке проводить на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання "Радіокомітет" дослідницька компанія "Kantar Ukraine". Про це повідомляє пресслужба. Раніше "Радіокомітет", зважаючи на карантинні заходи, відмінив проведення другої хвилі дослідження та моніторинг технічного покриття станцій, запланованих на квітень-червень 2020 року. За словами керівника технічного комітету "Радіокомітету" Віталія Гордузенка, карантин не впливає на слухання радіо. Цей тренд спостерігається останні два тижні у дослідженні радіослухання. Попередні результати перших тижнів засвідчують, що особливих змін у рейтингу не відбулося, порівняно з першою хвилею 2020 року. "Раніше карантин вплинув на настрої рекламодавців, які притримували свої інвестиції в рекламу на радіо, але поступово кількість розпроданих рекламних блоків почала зростати", - зазначив Віталій. Нагадаємо, дослідження RadioResearch проводиться компанією "Kantar Ukraine" методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання "Радіокомітет" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 4.08.2020 Кошишній лідер українського гурту "Тартак", радіоведучий Сашко Положинський вважає, що його могли звільнити з "Радіо НВ" через принциповість щодо української музики. Про це він розповів в інтерв'ю Тетяні Даниленко. "Можливо, моя позиція, що в моїй програмі має бути лише україномовна музика, можливо, ця принциповість стала причиною того, що мою програму закрили, а мене звільнили", - сказав Положинський. На "Радіо НВ" він був ведучим авторської музичної програми "Звуки Про". "Я не йшов з "Радіо НВ", я кайфував від роботи, мені дуже подобалось ставлення до мене як до автора програми. Я робив таку програму, яку я хотів робити. Мені давали можливість її робити з тими людьми, з якими я хотів робити. І в мене були дуже далекоглядні плани на цю програму. У мене був великий список артистів, яких я хотів запросити, з якими я вів перемовини на майбутнє, з якими у мене є попередні домовленості. Більше того, у мене були заплановані повторні візити багатьох артистів, які вже приходили до мене в програму", - додав Положинський. За його словами, програма була рейтингова та відповідала новому формату "Радіо НВ" після переформатування у 2020 році, тому її закриття було неочікуваним. "Наскільки я знаю, програма була доволі рейтингова. І коли наш шеф-редактор Валерій Калниш сказав, що радіостанція міняє свій формат, що це буде формат "розмови і музика", то це власне той формат, який я започаткував своєю програмою на цьому радіо. І я був впевнений, що, оскільки моя програма рейтингова, цікава, перспективна і вписується в новий формат радіостанції, що вона триватиме далі. Пішла інформація, що всіх, кого будуть звільняти, про це попередять. Мене не попередили. І в якійсь момент просто прийшов вже підписаний договір про те, що наша угода розривається", - розповів ведучий. Положинський зазначив, що, незважаючи на раптове звільнення, "юристи і бухгалтери опікуються тим, щоб правильно все оформити", тому він "пішов з моральними втратами, але без втрат фізичних". Нагадаємо, що авторська програма Сашка Положинського з'явилась в ефірі "Радіо НВ" у 2018 році. У березні 2020 року з'явилась інформація, що "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. У травні 2020-го тало відомо, що з радіостанції звільнили третину співробіників, у тому числі Положинського (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 3.08.2020 Нове психосоціальне токшоу "Гормон щастя" стартувало в ефірі UA: Українське радіо. Ведучі Олена Вострова й Богдан Буткевич із гостями студії аналізують реальні життєві ситуації та шукають шляхи, як українцям будувати здорові стосунки без насильства й маніпуляцій. Проєкт реалізують за підтримки Українського культурного фонду. "Гормон щастя" звучатиме на UA: Українське радіо щоп'ятниці о 19:10. Олена Вострова - авторка й менеджерка медіапроєктів, фахівчиня сфери психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. Богдан Буткевич - журналіст, радіо- й телеведучий, музикант. "Гормон щастя" - токшоу, яке дає практичні поради: як реагувати й чинити в різних ситуаціях, особливо критичних. За мінімум часу в легкій формі слухачі одержують максимум лайфхаків, аби будувати здорові стосунки й бути щасливими. Перший випуск проєкту на тему виховання дітей вийшов в ефірі в п'ятницю, 31 липня. Послухати запис можна за посиланням. Нагадаємо, перший канал Суспільного радіо UA: Українське радіо - найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо країни. Дізнатися частоту у своєму місті можна за посиланням. Також усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 3.08.2020 27 липня члени правління Національної суспільної телерадіокомпанії України затвердили Редакційні засади інформаційного мовлення ПАТ "НСТУ". Рішення правління і сам текст опубліковані у протоколі засідання від 27 липня 2020 року, які оприлюднені на корпоративному сайті Суспільного. Одночасно із затвердженням документу правління НСТУ прийняло рішення "визнати такими, що втратили чинність, Стандарти інформаційного мовлення ПАТ "НСТУ", затверджені рішенням правління ПАТ "НСТУ" від 02.10.2017 № 19". "Редакційні засади застосовуються до будь-якого інформаційного мовлення Суспільного, створеного та опублікованого на будь-якій платформі - телебачення, радіо чи цифрових платформах", - зазначено у документі. У компанії ці засади розробили для того, аби допогти журналістам і редакторам Суспільного ухвалювати рішення в складних редакційних ситуаціях. "Ці засади встановлюють професійні та етичні зобов'язання, які іноді можуть "йти далі закону": так, певний контент з точки зору закону може бути цілком придатним для ефіру чи публікації, але створювати репутаційні чи етичні ризики для Суспільного та аудиторії. За таких обставин пріоритетом Суспільного буде насамперед етична поведінка", - зазначено у засадах. Редакційні засади інформаційного мовлення складаються з наступних розділів: "Основні засади виробництва новин ПАТ "НСТУ"", "Стандарти подачі інформації в ефірі", "Етичні принципи подачі інформації в ефірі ПАТ "НСТУ"", "Особливості застосування редакційних засад при висвітленні військових конфліктів, зокрема, пов'язаних із сепаратизмом на сході України і з військовою агресією Росії", "Висвітлення виборів", "Інформаційне мовлення в соціальних мережах", "Використання контенту, створеного користувачами соцмереж". У Редакційних засадах інформаційного мовлення велику увагу приділяють цифровим платформам та роботі з соціальними мережами. Наприклад, журналістам і редакторам рекомендують, щоб будь-яка новина, підтверджена в належний спосіб, подається насамперед на цифрових платформах Суспільного - там, де аудиторія швидше її побачить, на телебаченні та радіо - у найближчому випуску новин. Варто зазначити, що у засадах детально описані професійні стандарти та етика інформаційної журналістики, про що неодноразово проводили тренінг для новинарів Суспільного Ігор Куляс та Олександр Макаренко. Нагадаємо, раніше у філіях Суспільного мовлення новинарів навчали працювати як єдиний інформаційний організм (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор Медіа").
  • 3.08.2020 3-го серпня столична радіостанція "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення) вирішила "пом'янути" український реп. Радіостанція долучилась до акції українських хіп-хоп- та реп-виконавців #RapInPeaceUA - "Поминки українського репу". 3 серпня впродовж дня понад 30 украі?нських реперів і реперок випустять нові треки та кліпи. В ефірі "Радіо Київ - 98FM" прозвучать прем'єри 13 треків. "Ми вирішили підтримати акцію #RapInPeaceUA. Тому сьогодні у нас в ефірі "хіп-хап день"! Раз на годину виходитиме по одному треку від кращих українських виконавців репу та хіп-хопу. Сьогодні зранку нашими першими гостями прямого ефіру стали Kalush та OTOY, плануються включення з іншими артистами з різних куточків України. Кращі треки можна буде почути також у програмах "Місячні ТрАНбони" (середа о 21:00) та KyivMistah (четвер о 21:00)", - говорить Нед, ведучий програми KyivMistah. Акція #RapInPeaceUA - "Поминки українського репу" стартувала 3-го серпня, на 40-й день після виходу статті про відсутність українського репу. 23 червня вийшла стаття Саші Варениці (директор PR-агентства "Багато Води"), в якій озвучувалася думка про те, що український реп - безперспективний жанр. Це породило суперечки в соцмережах - репери почали відстоювати рідний їм жанр. Так, народилася ідея колективно "пом'янути" жанр на 40-й день після виходу статті. Був створений закритий груповий телеграм-чат, туди додали багатьох артистів. До акції приєднався Іван Клименко (менеджер Alyona Alyona і Kalush), який взяв на себе ряд організаційних питань, а кількість учасників "поминок" зросла до 50 осіб (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.08.2020 Компанія "Комунікаційний Альянс" оприлюднила результати власного моніторингу рекламної активності на радіо за перше півріччя 2020 року. Ринок радіо в першому півріччі: перше падіння за останні роки. Обсяги рекламних бюджетів на охоплених моніторингом 18 радіостанціях за перше півріччя 2020 року, порівняно з першим півріччям 2019 року, знизилися на 11%. Такі дані отримала компанія "Комунікаційний Альянс" за результатами власного моніторингу. На цьогорічну ситуацію вплинув карантин. За підсумками першого кварталу, у березні ринок просів, хоча за рахунок високої рекламної активності в січні та лютому радіо втримало позитивну динаміку. Але в другому кварталі тривало зниження рекламної активності, що позначилося на загальній негативній динаміці півріччя. Моніторинг радіо здійснюється на базі 18 станцій. Методологія - система R-events розробки AGB Nielsen Media Research. Моніторинг базується на оцінці рекламних затрат, отриманих на основі офіційних прайсів радіостанцій, без урахування об'ємних та інших клієнтських знижок і націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій "ЗМІ", "соціальна реклама", "реклама і маркетинг". За даними моніторингу, у першому півріччі перше місце серед радіостанцій за оціночними рекламними доходами посів "Люкс FM" (група "Люкс") зі 129,64 млн грн, друге - "ХІТ FM" (група "ТАВР медіа") зі 126,79 млн грн, третє - "Русское радио Украина" ("ТАВР медіа") із 67,40 млн грн, на четверту сходинку вийшло радіо "П'ятниця" (радіогрупа УМХ) з 56,70 млн грн, а на п'ятій сходинці утрималося радіо легкої музики Relax ("ТАВР медіа") із 56,46 млн грн. Найбільшими рекламодавцями радіо за перше півріччя 2020 року стали виробники продуктів харчування "Віктор і К" (оціночний бюджет - 31,81 млн грн) і "Гідросенд" (23,46 млн грн), а також ювелірна компанія "Золотий вік" (21,75 млн грн). За обсягами спонсорства, за підсумками першого півріччя 2020 року, перше місце посіло "ХІТ FM" (група "ТАВР медіа"), друге - "Люкс FM" (група "Люкс"), третє - "Русское радио Украина" ("ТАВР медіа"), четверту сходинку утримує KISS FM ("ТАВР медіа"), на п'яту піднялося Радіо РОКС - Україна ("ТАВР медіа"). Найбільшим спонсором радіо з великим відривом від інших залишається алкогольна група компаній "Баядера", друге місце посідає виробник продуктів харчування "Віктор і К", на третьому місці - виноробна компанія "Алеф-віналь" (Джерело: Портал Детектор Медіа).
  • 1.08.2020 До Дня повітряних сил столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бердичів-87.9МГц, Лисичанськ-88.6МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Полтава-90.2МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Запоріжжя-91.2МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Львів-92.4МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Чаплинка-96.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Новоград-Волинський-98.9МГц, Вінниця-99.3МГц, Скадовськ-99.6МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Миколаїв-103.3МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) підготували для вас ефір з командиром 352 інженерно-аеродромного батальйону. Слухайте вже завтра, о 10:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 1.08.2020 "Вільне радіо" найближчим часом не можна буде почути в Донецькій області на 91.5 та 92.0 FM. Станція тимчасово припиняє радіомовлення. На жаль, колектив "Вільного радіо" не може бути впевненим, як на довго. Але команда продовжує відстежувати місцеві новини та триматиме вас в курсі подій на сайті станції. "Ті 2 роки, що ми були зі своїми слухачами, багато чому нас навчили. Ми були раді інформувати людей як на підконтрольній, так і на окупованій Донеччині. Для нас залишаються цінними усі відгуки та такі приємні повідомлення "Вас чути в місті **". Сподіваємося, що це не кінець історії, а лише антракт", - каже редакторка Вільного радіо Анна Сердюк. У 2018 році співзасновники медіа закупили базове обладнання та найняли команду. Згодом цю ідею підтримав фонд ЕЕD. Завдяки гранту "Вільне радіо" незалежно мовило весь цей час з 2 телевеж. Зараз проєкт закінчився, і фінансові можливості колективу не дозволяють утримувати саме радіостанцію. Поки що. "Дякую ЕЕД, Британському посольству, Фонду міжнародної солідарності, нашій аудиторії і усім, хто підтримував нас. Ми довели, що якісне регіональне мовлення на Донбасі - можливе. Ця неймовірна команда ще неодноразово вас здивує, тому - не розслабляйтеся. Мені прикро і сумно, але "кожен фініш - це, по суті старт". Старт чогось грандіозного, я впевнена", - зазначає директорка Анастасія Шибіко. У зв'язку з цим, з 1 серпня "Вільне радіо" - це незалежна команда онлайн-ЗМІ з Донеччини та ресурс з хорошою музикою онлайн без усього зайвого (в тому числі й без російської попси ? як і попередні 2 роки). Ви можете вмикати стрім на сайті станції та в додатку. Там вас не відволікатимуть ні програми, ні новини. А музична редакція проекту буде оновлювати плейл-лист новими українськими та іноземними хітами. Залишайтеся на спільній хвилі з колективом "Вільного радіо"! Хвилі якісної інформації та хорошої музики! (Джерело: Сайт "Вільного радіо").
  • 1.08.2020 Головний редактор проєкту НВ Віталій Сич розповів, як зміниться "Радіо НВ" після переформатування та хто буде його ведучими. Про це йдеться на сайті НВ. "Ми не повністю поміняємо формат з понеділка, 3 серпня - для того, щоб це зробити, нам потрібен дозвіл Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Але з цього дня в ефірі з'являться нові ведучі, такі як Павло Казарін, який буде вести передачу з Юрієм Мацарським о 14:00. Також вранці, після програми Павла Новікова та Юлії Петрової, виходитимуть авторські програми, щодня - нова", - зазначив Сич. За словами головного редактора, в ефірі радіо залишаться новинні блоки, але акцент з них зміститься на оцінку подій. "Програма Юрія Мацарського і Павла Казаріна і буде покликана давати суб'єктивні інтерпретації та оцінки подій. Івану Яковині ми дамо вже дві програми: одна - про міжнародне життя - у нього залишиться; а другу - про США - він буде вести її в парі з іншою журналісткою. Програму про дітей буде вести Ольга Духніч, журналістка НВ, психолог і політолог, яка, до речі, як і Павло Казарін, біженка з Криму. Вести її вона буде в парі з Ганною Цукановою, главою France-Presse Україна", - розповів Віталій Сич. Також щотижня будуть виходити авторська програма Сергія Жадана, де він розмовлятиме із запрошеними гостями, та програма Сергія Фурси, який пояснюватиме головні економічні та бізнесові події. "Головний редактор радіо Олексій Тарасов більше не буде вести програму про кіно. У парі з Василісою Фроловою вони стануть ведучими передачі "Це розкіш" - іронічної програми про лакшері. У нас, звичайно, залишиться прекрасна і цікава передача Юрія Марченка про подорожі. Можливо, з'явиться Сергій Притула, відомий комік і телеведучий. Ми хочемо, щоб він вів спілкування з народом, пропонував теми, і люди телефонували б у студію, а Притула давав би оцінки змісту їхніх звернень. А ще буде програма про секс і стосунки, її ведучою стане Ярослава Кравченко", - додав Віталій Сич. Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором "Радіо НВ" замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов - він і займається переформатуванням радіостанції. Через карантин "Радіо НВ" призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Через "непорозуміння із Нацрадою" переформатування перенесли на невизначений термін. "Радіо НВ" було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого "Радіо Ера". Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт "Новое время", завершила угоду з придбання ТРК "Радіо Ера" (Джерело: Портал "Детектор медіа").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини липня 2020

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024