Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Травень 2011 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини квітня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.05.2011 У зв'язку з проведенням дискусійного круглого столу з питань дитячого телерадіомовлення під назвою "Чи все найкраще дітям", що проходитиме 1 червня 2011 року об 11-ій годині в Колонній залі Київської міської облдержадміністрації, щотижневе засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення переноситься на 15 годину (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Брифінґ за участі членів Національної ради відбудеться по закінченні засідання, орієнтовно о 17-18 годині. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.05.2011 Радіостанція "FM Галичина" розпочала мовлення у Тернополі. Трансляції ведуться на частоті 102.3МГц. Нагадаємо, що дану частоту "FM Галичина" виграла на останньому конкурсі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.05.2011 Сталися зміни в ефірі смт. Любешів Волинської області. Вже протягом певного часу частоті 105.2МГц у цьому населеному пункті транслюється канал УР-2 "Радіо Промінь". Раніше дана частота використовувалася для трансляції каналу УР-3 "Радіо Культура" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.05.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на зміни в законодавстві, які стосуються подання документів під час процедури ліцензування. 7-го квітня 2011-го року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та фізичної особи-підприємця". Відповідно до частини 22 цього закону, частина восьмої ст. 38 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" викладена в новій редакції: "До заяви про державну реєстрацію суб'єкта інформаційної діяльності додаються виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців". Цим законом було внесено також зміни до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та передбачено оформлення і видачу виписки з Єдиного державного реєстру. Оскільки закон не має зворотної дії в часі, відповідно, його норми поширюються на ті компанії, які лише будуть оформляти відповідну документацію (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.05.2011 Рік тому в ніч з 31 травня на 1 червня столичне "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) розпочало своє мовлення. Сьогодні вночі станції виповнюється один рік. В рамках святкування Дня народження "Радіо Марія" станція щоденно о 13.00 знайомитиме слухачів з працівниками радіо. Якщо ви бажаєте більше дізнатись про людей голоси яких ви чуєте, якщо хочете відкрити з нових сторін ваших улюблених ведучих та людей які творять "Радіо Марія", телефонуйте о 13.00 за номерами (044)-577-56-45, (044)-577-56-46 і поспілкуйтесь з працівниками станції в прямому ефірі. Тетяна Калініченко вестиме розмову сьогодні (вівторок) з директором "Радіо Марія" в Україні отцем Олексієм Самсоновим; в середу - з програмним директором Ганною Бабенко; в четвер - зі звукорежисерами Ігорем Горенко та Марією Пономаренко та з інженером Андрієм Пюра; в п'ятницю з ведучими та редакторами Олексієм Погорєловим та Сергієм Іваницьким. "Радіо Марія" чекатиме на ваші дзвінки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.05.2011 Мешканців Кривого Рогу обіцяють позбавити можливості слухати музику "Радіо Шансон" в маршрутках (не секрет, що більшість водіїв - шанувальники саме цієї радіостанції). У міськвиконкомі серйозно задумалися над тим, щоб заборонити водіям включати під час роботи на маршрутах цю хвилю. За словами заступника мера Кривого Рогу Валентини Берлін, з початку року до міськради надійшли вже кілька сотень скарг від пасажирів маршруток, яким набридла специфічна "тюремна лірика", в якій часом проскакує ненормативна лексика. Як повідомила Валентина Берлін, спочатку з начальниками всіх міських АТП і водіями маршруток серйозно поговорять працівники міського управління транспорту. Таким чином водіям - любителям шансону - доведеться міняти свої музичні уподобання (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 30.05.2011 Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк призупинив реорганізацію української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ). Відповідний наказ він підписав 30 травня, про що повідомив у коментарі "Телекритиці". На думку пана Плаксюка, рішення колегії Держкомтелерадіо про оптимізацію роботи Національної радіокомпанії України (НРКУ) спотворене. Нагадаємо, на це рішення посилався генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов, ліквідовуючи українську редакцію іномовлення. "Тарас Аврахов мав виписати порядок ліквідації, погодити його з комітетом, а потім проводити реорганізацію. Він цього порядку не дотримався", - сказав Юрій Плаксюк. Він зазначив, що буде створена комісія, яка дослідить правомірність рішення про ліквідацію української редакції ВСРУ. "Тому не вважайте це (ліквідацію української редакції. - ТК) політикою держави в іномовленні. Хоча всі ми розуміємо, що це радіо (ВСРУ. - ТК) мовило в пустоту і його слухали одиниці", - додав пан Плаксюк. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.05.2011 Відповідно до графіку проведення планово-профілактичних робіт на обладнанні телебачення, ДВЧ-ЧМ радіомовлення і радіорелейних мереж Концерну "РРТ" (Радіомовлення, Радіозв'язок, Телебачення) на 2010 рік, на завтра, 30-те травня, намічено день піврічного технічного обслуговування АХТ (АФС) та пристроїв електроживлення РТПС, РТС, РРС та СКЗ Калинівка. У такі дні профілактичні роботи на всіх передавачах конценру проводяться з 05.00 до 14.00. Таким чином, усі українські УКХ/FM-радіостанції, що використовують передавальне обладнання, встановлене на вежах Концерну, а також лінії зв'язку, які належать КРРТ, завтра у цей проміжок часу не працюватимуть (Джерело: Сайт Концерну "РРТ").
  • 28.05.2011 Як стало відомо, близько місяця тому столична радіостанція "Ера FM" розпочала мовлення у місті Красноперекопськ Автономної республіки Крим. Трансляції відбуваються на частоті 102.6МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.05.2011 У другій половині 26 травня на засіданні Європейської платформи регуляторних органів три робочі групи одночасно обговорювали питання прихованої реклами, розвиток радіо у цифровому середовищі та політику Європейського Союзу щодо цифрового дивіденду. Українська делегація приєдналася до обговорення майбутнього розвитку цифрового радіо: чи залишиться радіо єдиним видом медіа, що транслюватиметься в аналоговому режимі, чи буде таке радіо спроможне вижити в цифровому середовищі, чи виживе FM-мовлення в майбутньому, яким чином можна впровадити цифрове радіо і якими можуть бути його переваги. Досвідом розвитку цифрового радіо поділилися колеги зі Швейцарії, які представили радіо "MX Lab" - http://www.mxlab.ch. Компанія створена у вересні 2009 року в IP-форматі, належить до сегменту суспільного мовлення. За три роки існування завоювала два відсотки медійного ринку Швейцарії. Базується на музичному контенті лише шведської музики. Кожен споживач може бути тут музичним ді-джеєм, оскільки самостійно через інтернет складає свій play-list. Досвід швейцарців засвідчує, наскільки вигідно така технологія працює для вибору споживача, і як ефективно можна працювати в просуванні свого нового національного продукту. Трансформацію радіо з FM-діапазону в IP вже нині називають відродженням справжнього радіомовлення за сучасних умов. Учасники робочої групи зазначили, що багато людей хочуть бути активними не лише в інтернеті, а й у радіо. Тож треба дати їм таку можливість (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.05.2011 Світовий конгрес українців (СКУ) просить українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ), яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. У листі українська діаспора висловила свою стурбованість розпорядженням генерального директора Національної радіокомпанії України (НРКУ) Тараса Аврахова припинити мовлення української редакції ВСРУ і закликала скасувати це рішення. СКУ заявив, що ВСРУ здійснює мовлення українською мовою, забезпечуючи понад 20-мільйонну українську діаспору програмами національного характеру про України та про життя українців за кордоном. "Щоденно поширюючи матеріали на українську тематику, Українська редакція Всесвітньої служби радіомовлення задовольняє інформативні та духовні потреби світового українства, яке є невід'ємною частиною українського народу, та цим самим сприяє його консолідації і формуванню в світі образу України як європейської держави з величезним інтелектуальним, науково-технологічним і освітнім потенціалом", - сказано в листі. Представники діаспори також звернули увагу на ряд нормативних актів України, які стверджують необхідність задоволення національно-культурних і мовних потреб українців за межами країни. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.05.2011 Співробітники Національного громадського радіо Сполучених Штатів Америки незадоволені отриманням 1,8 мільйона доларів від фонду Джорджа Сороса "Відкрите суспільство". Про це пише на своїй сторінці на сайті радіо Алісія Шеперд, омбудсмен (громадський представник) NPR. За словами омбудсмена, радійники схвильовані тим, що отримання грошей від мецената, який має неприховану політичну позицію (підтримує демократичну партію), може загрожувати безсторонності громадського радіо. NPR - незалежний від держави та політичних партій засіб масової інформації, що користується довірою суспільства. Ґрант виділений на фінансування дворічного проекту "Вплив на уряд" (Impact of Government), що передбачає висвітлення діяльності місцевої влади в кожному з американських штатів двома спеціальними кореспондентами радіостанції. Фонд Сороса - не єдине джерело коштів, необхідних для цього масштабного мультимедійного проекту. У червні 2011 року має стартувати пілотний етап у восьми штатах; у разі, якщо він буде успішним, за рік планують залучити ще сімнадцять. Рішення громадського радіо прийняти гроші від Сороса зазнало критики з боку республіканців, які вказували на те, що радіостанція втрачає безсторонність, демонструючи симпатію до демократів. "Жодне медіа не повинне приймати жодних грошей від ідеологів будь-якої політичної сили, - писав на сайті The Daily Beast критик Говард Курц. - Навіть якщо кожен журналіст, якому платять грішми Сороса, буде безстороннім і чесним, приймати гроші з його рук - це жахливо". Фонд Сороса й раніше давав гроші NPR (як і багатьом іншим медійним організаціям), не вимагаючи оголошень про це в ефірі, що є загалом типовим підходом для тих, хто підтримує грішми громадські медіа США. Загалом у 1997-2010 роках реґіональні громадські радіостанції отримали від фонду 3,4 мільйона доларів. Омбудсмен пише, що ньюзрум NPR охопило "глибоке занепокоєння тим, що радіостанція прийме гроші від людини, відомої відвертою і послідовною підтримкою демократичної партії". "Мені це не подобається, бо він - явний лівий, і не подобалося б так само, якби він був на іншому боці", - цитує Шеперд одного із журналістів радіостанції. Співробітники NPR підтримують проект, вважаючи за необхідне ґрунтовніше висвітлення діяльності політики в регіонах, але "воліли б, аби ці гроші походили не від Сороса". Окрім окремих співробітників, протест проти використання грошей фонду Сороса висловили деякі регіональні громадські радіостанції, які входять до мережі NPR, зокрема одна з найбільших - WBEZ із Чикаґо. Довідавшись про джерело фінансування, радіостанція відмовилась від участі в пілотному проекті, а інші громадські радіомовники штату Іллінойс не змогли пройти конкурс. Екс-гендиректор NPR Вівіан Шіллер, яка ухвалила рішення прийняти гроші від Сороса восени минулого року, запевняє, що фонд "Відкрите суспільство" "розуміє, що радіостанція є цілком незалежною, і слухатиме новини в ефірі так само, як і всі інші слухачі", тож отримання грошей від Сороса ні до чого громадське радіо не зобов'язує. Фонд відповідав вимогам NPR до донорів і прийняв умови співпраці. "Чому ми повинні казати меценатам: у вас є точка зору, тому не треба давати нам гроші? - каже вона. - Ми краще скажемо: ви не можете заплатити нам за те, щоб ми танцювали під вашу дудку!". Чинне керівництво радіостанції також уважає, що не можна дискримінувати меценатів за ознакою політичних переконань. Зауважмо, що докладний розбір цієї ситуації з відображенням усіх точок зору, - зокрема й власної позиції омбудсмена Шеперд, як уповноваженої представляти інтереси аудиторії в редакції громадського радіо, - опублікований на сайті NPR. "Дотепер я не втручалась у цю історію, бо хотіла подивитись, чи аудиторія й колектив NPR будуть занепокоєні отриманням ґранту, - пише омбудсмен. - Тепер я бачу, що люди залишаються стурбованими. Кореспондент The Wall Street Journal запитав мене про це специфічним тоном, що не залишав сумнівів щодо його занепокоєння. Подібний тон я чую весь час. Мені пишуть численні електронні листи. "Отже, вас купив Джордж Сорос за 1,8 мільйона, - зокрема, написав мені Денні Томсон з Аризони 13 травня. - Здається, така дрібничка, як етика, вас не цікавить. Ще одна причина для того, щоб припинити фінансувати NPR". Мене засмучує відмова радіостанції називати інших донорів проекту "Вплив на уряд", якщо інші донори справді існують. Керівництво стверджує, що до запуску проекту в червні не хоче розголошувати будь-яку інформацію, зокрема й перелік донорів. Диверсифікація джерел фінансування необхідна для того, щоб довести безпідставність підозр щодо впливу Сороса. Що швидше NPR надасть повний перелік донорів цього проекту, то швидше люди припинять нарікати на те, що радіостанція втрачає безсторонність" (Джерело: Портал "Медіаграмотність").
  • 26.05.2011 Літо на хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) почнеться з найжагучіших і найдрайвовіших літніх хітів усіх часів! Під ці пісні ви відривалися на спекотних дискотеках минулих літніх сезонів! Перші акорди цих хітів нагадають вам найяскравіші моменти минулих років! Слухайте 1 червня з 16.00 до 20.00 50 найкращих літніх хітів за версією радіо "Europa Plus Україна" з Володимиром Анфімовим і Машею Ледіною! Дивіться літнє відеозвернення ведучих в розділі Відео на сайті "Europa Plus Україна"! Не проґавте відкриття літнього сезону на хвилях радіо "Europa Plus Україна"! "Europa Plus Україна" - літо починається тут! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.05.2011 Відтепер щосереди з 20.00 до 21.00 в ефірі мережі радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k.) вас чекає незабутня подорож у просторі та часі. Резиденти "Ganesha Promo" - Weiss, Octave і Tasha Polyashka - будуть знайомити слухачів із найяскравішою і найнезвичнішою музикою з різних куточків планети. Сучасна електронна музика все частіше звертається до першоджерел, етнічних мотивів країн світу. І це, треба сказати, йде їй тільки на користь. Запальні латинські і африканські мелодії, орієнтальні звукові ландшафти Азії або не чужі нам балканські ритми наповнюють танцювальну музику душею і непідробленими емоціями. Сьогодні спостерігати за розвитком цієї тенденції дуже цікаво і захоплююче. Сподіваємося, що і вам теж! Отже, вмикайте "MFM Station" щосереди о 20.00! Подорож починається! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.05.2011 Українську редакцію іномовлення закрито. Створено редакцію мовлення на закордон НРКУ. Нову редакцію очолив Михайло Білецький. 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ припинила мовлення на зарубіжні країни українською мовою головна редакція мовлення українською мовою ТО "Всесвітня служба радіомовлення України" (ВСРУ). Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Головний редактор української редакції ВСРУ Микола Мариненко повідомив УНІАН, що припинення мовлення здійснено "без жодних попередніх пояснень чи то зауважень, одноосібно". "При цьому відповідних документів по НРКУ, так само як і розпоряджень вищих органів влади, не було представлено. За нашою інформацією, про рішення Тараса Аврахова припинити мовлення не було відомо навіть голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку, якому підпорядковане Національне радіо", - стверджує пан Мариненко. За його словами, 25 травня всьому колективу української редакції іномовлення (штат із 40 осіб) запропоновано перейти на посади звукооператорів. Тарас Аврахов нагадав "Телекритиці", що рішення про оптимізацію штатної структури НРКУ ухвалене колегією Держкомтелерадіо 31 березня, про що не міг не знати голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк. Пан Аврахов зазначав, що оптимізація торкнеться всіх підрозділів і всі працівники НРКУ були попереджені про те, що в структурі проходить оптимізація. За словами генерального директора НРКУ, частина співробітників української редакції іномовлення вже отримала пропозиції працювати на Першому каналі Українського радіо і на "Культурі", а частина ввійшла до новоствореної редакції мовлення на закордон. "Наразі в рамках Дирекції інформаційного мовлення створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Це буде реальне мовлення, а не імітація. Ми домовляємося з іноземними мовниками про співпрацю, шукаємо спільні теми для програм. Поки що ми нікого не скорочували, але процес оптимізації не може бути абсолютно безболісним для усіх", - сказав пан Аврахов. Він також укотре запевнив, що іномовлення англійською, німецькою та румунською мовами збережене. Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.05.2011 Припинення мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення здійснено у рамках оптимізації мовлення та штатної структури НРКУ. Про це заявив гендиректор Національної радіокомпанії Тарас Аврахов. "Ці процеси були необхідними і здійснені після відповідного рішення колегії Держкомтелерадіо і згідно з наказом НРКУ про оптимізацію всієї структури Національної радіокомпанії", - зазначив він. "Маємо ситуацію, коли всі три канали мовлення НРКУ досяжні через мережу Інтернет та супутник, відтак українці по всьому світу мають змогу отримувати весь спектр інформації, культурологічні, музичні програми з Батьківщини", - заявив Аврахов. За його словами, питання оптимізації було очевидним, і вона була здійснена зі збереженням творчого потенціалу: більшій частині колективу української редакції запропонована робота за фахом, почасти збільшено мовлення англійською, німецькою, румунською мовами. Також, зазначив Аврахов, замість української редакції в рамках Всесвітньої служби утворено редакцію мовлення на закордон у складі Дирекції інформаційного мовлення. На цю редакцію покладено функцію співпраці із закордонними, зокрема, із українськими мовниками. Він запевнив, що НРКУ "робила і буде робити все можливе, аби відбувалося реальне звучання українського радіо за кордоном, а не імітація цього процесу". Як відомо, 25 травня Аврахов розпорядився припинити мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 25.05.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) бере участь у благодійному проекті Фонду Олени Пінчук "Зірка на продаж". Станція пропонує всім бажаючим стати співведучим Сергія Кузіна в ефірі "Радіо РОКС - Україна" і цим вчинком допомогти людям, які найбільше потребують допомоги. Беріть участь в аукціоні "Зірка на продаж", робіть ставки на лот з Сергієм Кузіним і, можливо, саме вас почує вся країна! Лот на сайті Корреспонедент.net. Лот на сайті Aukro.ua. На кошти, зібрані в ході аукціону "Зірки на продаж", Фонд Олени Пінчук "АНТИСНІД" придбає для Київського обласного центру крові унікальне обладнання для знезараження донорської крові - перший в Україні апарат INTERCEPT. Він забезпечує стовідсоткове очищення від різних вірусів і бактерій, що живуть у тромбоцитах і плазмі і загрожують безпеці донорської крові. Детальніше про проект читайте на сайті Корреспонедент.net - http://auction.korrespondent.net/about. Всі лоти можна знайти тут (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.05.2011 27-го травня столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і Garage Sound System запрошують всіх цінителів актуальної електронної музики, а також постійних слухачів культової програми "Garage" на супер-вечірку Garage Sessions в Sullivan Room Kiev. Проведіть останній week-end весни під sound від легенди московської клубної сцени DJ Сухова і гостя з Нью-Йорка - SR Serge! Старт - о 23.00. Приходьте: вулиця Прорізна, 8. Garage Sessions - That's the Way The Music Sounds Now. DJ Suhov - легенда клубної сцени, майстер ді-джеїнґу, музикант і кумир мільйонів клаберів. Ведучий культової програми Garage, яка стартувала в ефірі транснаціональної мережі радіостанцій "Europa Plus" в 1996 році. Творець і учасник лейблу Garage Sound System (GSS), креативної аґенції Garage Music Management (GMM) і звукозаписної компанії GSS Records. За численними опитуваннями входить до числа кращих ді-джеїв Росії. У свої сети DJ Suhov вкладає не лише майстерність, а й позитивну енергетику, яка не залишає байдужих на танцполі. Його техніка і віртуозні прийоми гри вражають навіть досвідчених слухачів. Незважаючи на статус найбільш затребуваного російського ді-джея і щільний гастрольний графік, DJ Suhov не зупиняється на досягнутому, і весь свій вільний час проводить у студії, експериментуючи зі звуком і створюючи власну музику (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.05.2011 Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність із законами України "Про інформацію" та "Про доступ до публічної інформації", в тому числі і щодо зміни назви статті та нової редакції ч. 1 ст. 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" регуляторний орган у сфері телерадіомовлення погодив його без зауважень. Законопроектом передбачено, що назва та частина перша статті 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" будуть викладені в такій редакції: "Стаття 16. Звітність і відкритість діяльності Національної ради. 1. Діяльність Національної ради є відкритою, а її рішення - доступними для суб'єктів інформаційних відносин. Інформація про Національну раду та її діяльність, у тому числі звіти Національної ради, підлягає обов'язковому оприлюдненню відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". Апарат Національної ради забезпечує надання інформації на запити на інформацію, адресовані Національній раді, відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". Також погоджено проекти постанов Кабінету Міністрів України, які додаються до проекту зазначеного Закону України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.05.2011 Мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення припинено. Про це йдеться в заяві головного редактора української редакції Всесвітньої служби радіомовлення Миколи Мариненка. "В Україні триває волюнтаристський наступ чиновників на українські ЗМІ. 25 травня, о 12.00, гендиректор Національної радіокомпанії Тарас Аврахов, без жодних попередніх пояснень чи то зауважень, одноосібно розпорядився припинити мовлення української редакції Всесвітньої служби радіомовлення", - йдеться в заяві. "При цьому, відповідних документів по НРКУ, так само, як і розпоряджень вищих органів влади не було представлено", - заявив Мариненко. "За нашою інформацією, про рішення Аврахова припинити мовлення не було відомо навіть главі Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку, якому підпорядковане Національне радіо", - зазначив він. Цього ж дня всьому колективу української редакції Іномовлення (а це штат із 40 осіб, різних за віком, освітою, фахом, рівнем і досвідом роботи) запропоновано перейти на посаду звукооператора, наголошується в заяві (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 24.05.2011 Час набридливих гудків пройшло. Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та інтернет-портал "Я - зірка" допоможуть слухачам замінити одноманітні гудки на пісню улюбленого учасника конкурсу "Я - зірка". Для того, щоб встановити вподобану вам композицію в якості Ring Back Tone (RBT) на свій мобільний, потрібно надіслати SMS-повідомлення на короткий номер 7576 з кодом пісні, який Ви можете знайти на сторінці хіт-параду "Я - зірка" на сайті "MusicРадіо" або ж на сторінці конкурсу на порталі "Я - зірка". Після чого Ви отримаєте на свій телефон SMS-повідомлення з кодом, який не тільки дає право встановити пісню собі на мобільний, а й дозволяє завантажити mp3-версію улюбленої композиції. Вартість відправлення SMS-повідомлення на номер 7576 складає - 5 грн, а вартість установки RBT - 7 грн з урахуванням ПДВ та без урахування збору до пенсійного фонду (7.5% від вартості послуги без ПДВ). Послуга доступна тільки для повнолітніх абонентів всіх національних операторів. Увага! Для абонентів life:) замовлення RBT не підтримується (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.05.2011 Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) святкує свій день народження. "Перше Автомобільне радіо" почало мовлення в Україні з 2004-го року. Можна сказати без перебільшення: "Авторадіо - Україна" з перших же днів своєї роботи завоювало серця слухачів по всій країні. Всього за рік "Авторадіо - Україна" увійшло до трійки найпопулярніших радіостанцій, і протягом 7-ми наступних років впевнено утримує лідерські позиції. Кожен день "Авторадіо - Україна" слухає більше мільйона українців! На честь сьомої річниці роботи в українському ефірі на "Авторадіо - Україна" стартувала акція "Сім років з вами в дорозі". Тисяча найактивніших слухачів акції отримає призи. А головний приз, причому, немаленький - новенький автомобіль "Suzuki Swift" - дістанеться одному з учасників суперфіналу. Сам суперфінал і святкування Дня народження "Авторадіо - Україна" пройде 4-го червня в Києві біля Арки дружби народів - саме там всі семеро фіналістів акції зійдуться у фінальній боротьбі за призовий автомобіль! Також 4-го червня, у День народження "Авторадіо - Україна", всіх, хто прийде до Арку дружби народів відзначити разом з друзями цей день, чекають запальні виступи українських зірок. Улюблену радіостанцію своїми новими піснями і народними суперхітами привітають Ірина Білик, Альона Вінницька, Gouache, Лама, Гайтана, Тіна Кароль, а також Потап і Настя. Початок святкового концерту 4-го червня - о 20.00. Приходьте до Арку дружби народів - і разом відсвяткуємо День народження "Авторадіо - Україна"! (Джерело: Сайт Радіогрупи).
  • 24.05.2011 Сьогодні, 24-го травня, відбулося відкриття щорічного XVII Київського Міжнародного Телерадіоярмарку - головного бізнес-форуму професіоналів медіаіндустрії України, що проходить у Виставковому центрі "КиївЕкспоПлаза". У цьому році виставка пропонує близько 60 експонентів і 25 семінарів, конференцій і презентацій на тему телебачення, радіомовлення та кіновиробництва. Організатори очікують, що у події візьмуть участь близько 4000 керівників і провідних фахівців галузі та понад 1300 організацій з 30 країн світу. Свої продукти та технології на Телерадіоярмарку-2011 представляють такі всесвітньо відомі виробники, як Canon, Panasonic, Deps, Sony, RVR Electronica, TV & Communication Systems; компанії-дистриб'ютори MacHouse, Engineer-Service, Несатек-Україна, ДНК-Україна, Юритмікс; телеканали CNL, Chello Zone, Deutsche Welle, Eurosport і багато інших. У день відкриття на Телерадіоярмарку пройшла Всеукраїнська нарада операторів кабельного телебачення і провайдерів програмних послуг, організована Всеукраїнською асоціацією операторів кабельного телебачення і телеінформаційних послуг, в рамках якого відбувся семінар "Використання авторських і суміжних прав при трансляції телевізійних каналів у кабельних мережах". Також у цей день гості та учасники виставки змогли відвідати семінари "Презентація нового професійного обладнання Panasonic виробництва 2011 року", "Програмні продукти Steinberg", "Мережі багатоканальної передачі аудиосигналов" (організатор - компанія "Джаз-клуб"), "Cinegy. Рішення для багатоканального запису, мовлення та архівації". Компанія "Інженер-сервіс" представила всім бажаючим 14-камерну ПТС на базі автобуса Volvo, свою пересувну телестанцію на базі шасі автомобіля Mercedes-Benz 2532 L на Телерадіоярмарку також демонструє компанія TVC. Крім цього, сьогодні відкрився 4 Конгрес Незалежної Асоціації Телерадіомовників. Організатор Телерадіоярмарку-2011 - компанія "Телерадіокур'єр". Телерадіоярмарок проходить за підтримки: Незалежної Асоціації Телерадіомовників (НАМ); Асоціації "Індустріальний Телевізійний Комітет" (ІТК); Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж (ВАОКТБіТМ); Асоціації "Телекомунікаційна палата України"; Спілки кабельного телебачення України (СКТУ); Національної спілки кінематографістів України (НСКУ); Інтернет Асоціації України (ІнАУ); Українського Медіа Союзу; Аґенції "Ідея Плюс" (організатор ТФ "Відкрий Україну!") та багатьох інших організацій медіагалузі. При традиційному сприянні: Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Виставка триватиме до 26-го травня включно (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.05.2011 26 травня 2011 року о 16.00 відбудеться чергове засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Під час засідання планується розгляд таких питань: 1. Обґрунтування та мотивувальна частина рішень Національної ради (доповідач - Ігор Розкладай). 2. Порушення Закону України "Про рекламу" щодо гучності звуку реклами (ч.6 ст.8) (доповідач - Олександр Макарський). 3. Запит щодо порушення ч.4 ст.13 Закону України "Про рекламу" (переривання випуску новин рекламою) (доповідач - Валерій Іванов). 4. Питання Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору (доповідач - Ігор Розкладай). 5. Стан і перспективи місцевого мовлення в процесі переходу на цифрове мовлення (доповідач - Ігор Розкладай) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.05.2011 Сьогодні, 24-го травня, об 11.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченні засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Представникам ЗМІ та громадських організацій, які бажають бути присутніми на засіданні та брифінґу, слід акредитуватися за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.05.2011 З 11-го травня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - гра для київських офісів "Команда дня"! "Europa Plus Україна" пропонує довести, що ваша компанія є наймузичнішою і виграти чудовий приз для всього офісу - кавоварку або електрочайник! Кожного буднього дня о 13.55 офіси столиці борються за звання Команди Дня. Ви впевнені, що саме ваш офіс заслуговує такого звання? Надсилайте SMS-повідомлення на номер 5109, перше слово Європа чи заповнюйте форму на сайті "Europa Plus Україна" і чекайте дзвінка ді-джея! Головний приз - кавоварка або електрочайник для всього колективу - дістанеться тій команді, представник якої набере більше балів в музичному змаганні. Правила прості: потрібно раніше опонента назвати виконавця пісні, фрагмент якої прозвучить в ефірі. І нехай переможе найсильніший! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.05.2011 Що б ви не робив, чим би не займався - ви будь-якої миті можете освіжити свої емоції і відчуття! З 23-го травня столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і ТМ Tuborg X Fresh представляють X-Fresh Chart - три найсвіжіших і наймодніших хіта, які обирають самі слухачі! Щотижня - нова "свіжа" десятка пісень! Трійка лідерів - пісень, які посіли 3, 2 і 1 місця - буде обрано слухачами! Пориньте у прохолоду найсвіжіших хітів разом з X-Fresh Chart! Слухайте підсумки голосування по буднях о 17.20! Голосуйте за свій улюблений хіт за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.05.2011 24 травня почесним гостем Конгресу Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) стане перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, повідомляє прес-центр НАМ. Вона виступить із доповіддю на тему: "Роль телерадіомовлення в сучасному українському суспільстві". Початок доповіді о 12.00. Нагадаємо, IV Конгрес НАМ відбудеться 24-25 травня 2011 у рамках Київського міжнародного телеярмарку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.05.2011 Завтра у Києві розпочинає роботу XVII Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум професіоналів медіаіндустрії України. Ярмарок проходитиме 24-26 травня 2011 р. у Виставкому центрі "КиївЕкспоПлаза" за адресою м.Київ, вул.Салютна, 2-Б. Головні галузеві напрями Телерадіоярмарку: Телебачення. Радіомовлення. Телекомунікації. Кіновиробництво. Інтернет. У програмі: 1. Виставки: "Технічні засоби для телебачення, радіо, кіновиробництва", Ринок (виставка) контенту для ефірного, супутникового, кабельного телебачення та радіомовлення, Секція "Production Studios", Секція "Медіа для медіа" (спеціалізовані ЗМІ), Секція "Медіа Освіта" (учбові заклади та проекти), Секція "Професійні об'єднання медіагалузі", Експозиція 5-го ТФ "Відкрий Україну!". 2. Заходи: 4-й Конгрес НАМ (Медіаменеджмент, Технології та конвергенція, Медіаконтент, Реклама) (24-25.05.2011; Орг.: Незалежна Асоціація Телерадіомовників); Загальні збори членів ВГО "Незалежна асоціація телерадіомовників" (НАМ) (24.05.2011); Всеукраїнська нарада операторів кабельного телебачення і провайдерів програмної послуги (24.05.2011; Орг.: ВАОКТБіТМ); Семінар "Використання авторських і суміжних прав при трансляції телевізійних каналів у кабельних мережах" (24.05.2011; у рамках Всеукраїнської наради; Орг.: СКТУ); Конференція "Європейські програми в Україні: дозволити не можна заборонити" (24.05.2011; Орг.: Асоціація "ТПУ"); 7-ма Конференція "Техніка TV, RADIO" (семінари, майстер-класи, презентації; 24-26.05.2011); Урочиста церемонія нагородження переможців конкурсної програми 5-го ТФ "Відкрий Україну!". А також - інші конференції, семінари, круглі столи, презентації для фахівців медіагалузі. За прогнозом організаторів, у Телерадіоярмарку-2011 візьмуть участь понад 4000 керівників та провідних фахівців понад 1300 організацій медіагалузі України та інших країн (близько 30 країн). Організатор Телерадіоярмарку: Компанія "ТЕЛЕРАДІОКУР'ЄР" (Джерело: Сайт Телерадіоярмарку).
  • 23.05.2011 В радіоефірі міста Одеса сталися зміни. На частоті 104.3МГц (ТОВ "Радіомовна компанія "Армянське радіо - Україна") з'явилися програми виробництва столичної мережевої радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Присутній також сигнал RDS - на табло відображається напис LUX FM/104.3 FM. Досі ТОВ "Радіомовна компанія "Армянське радіо - Україна" вела самостійне мовлення з позивним "АРмянське Радіо" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.05.2011 На початку червня, як тільки буде готове нове оформлення, радіо "FM Галичина" стартує у Тернополі, згодом - в Луцьку. Про це повідомив директор радіо "Галичина" Роман Заяць в інтерв'ю одному із львівських видань. Повідомила прес-служба радіо. "Зараз на радіо активно триває робота по зміні його іміджу", - розповів він. "У першу чергу ми міняємо музичне наповнення радіостанції, швидше впорядковуємо його. Чітко підбираємо музику до вимог та смаків нашої цільової групи. Зараз музичний контент тестується у фокус-групах. Друге - ми змінюємо оформлення радіо, так звані джинґли, позивні, новинні підклади - те, що називається одягом радіостанції". Також радіо "FM Галичина" матиме новий слоґан - "Файне радіо!" "Чому обрали на перший погляд ніби "заїжджене" слово "файне"?,- пояснює директор "Галичини". - Бо попри те, що воно є типовим старим галицизмом, широко вживається і сьогодні, а також гарно сприймається по всій території України. З часом вибудуємо логічну послідовність ефірних подій: файна музика - файні конкурси - файні забави - файне радіо!" Запуском оновленого оформлення радіостанція фактично анонсує початок програмних змін, що триватимуть впродовж наступних місяців. "Всі програми, що звучатимуть в ефірі, будуть максимально підлаштовані під регіональну специфіку радіостанції та ментальність галицької аудиторії. А ця аудиторія таки особлива, бо має свій музичний смак, має специфічне почуття гумору, неймовірно велику довіру до церкви … галичани люблять смачно поїсти, по-пліткувати й обов'язково "висповідатися на Великдень". Все це ми враховуємо при розробці майбутніх програмних рубрик", - розповів Роман Заяць. Директор "FM Галичина" не приховує, що всі ці зміни мають одну амбітну мету - добитися популярності у слухачів Західної України і завоювати високий рейтинг їхньої довіри. "FM Галичина" розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. Радіо сьогодні виходить на 11 частотах у всіх районах Львівської області, а також на Волині. У квітні ТРК "Галичина" виграла конкурс на частоти у Тернополі та Луцьку (Джерело: Портал "Galinfo").
  • 22.05.2011 "Все буде Євро!" - Саме під таким девізом в ефірі донецької реґіональної мережі "Класне радіо" (Донецьк-102.1МГц, Макіївка-68.36МГц, Шахтарськ-100.2МГц, Куп'янськ-101.3МГц, Горлівка-103.1МГц, Ізюм-103.7МГц, Краматорськ-103.9МГц, Костянтинівка-104.4МГц) стартував новий проект "Євро 2012 FM". Про те, як іде підготовка до Євро-2012 в Донецьку, у легкій цікавій формі вам розкажуть ведучі "Класного радіо" - Даяна Банда і Ден Малиновський. Спортивні новини, цікаві факти, інтерв'ю, соціологічні опитування, вікторини - в програмі "Євро 2012" по вівторках і п'ятницях о 14.00. Слухайте і дізнайтеся, що в 2012-му все у нас буде Євро! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.05.2011 Представництво італійської компанії "RVR Elettronica S.p.a." (виробник устаткування для теле-і радіомовлення) запрошує Вас відвідати стенд компанії в рамках щорічного XVII Київського Міжнародного Телерадіоярмарку, який відбудеться з 24 по 26 травня 2011р. за адресою: Україна, м.Київ, виставковий центр "КиївЕкспоПлаза" (вул. Салютна, 2-Б). Ознайомитися з програмою виставки та зареєструватися Ви можете на сайті: http://www.media-fair.kiev.ua. На стенді "RVR Elettronica S.p.a." будуть дуже раді бачити Вас! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 20.05.2011 Столична радіостанція "DJFM" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) надає вам можливість не тільки насолоджуватися танцювальною музикою - ви можете стати її обличчям! Попереду ціла серія відео-робіт нового напрямку від творця DJFM. До 22-го травня беріть участь у першому відео-кастинґу DJFM. Найяскравіші і воістину гарні персонажі стануть героями захоплюючого сюжету відеокліпу на нову роботу вокалістки і ді-джея Lia Gold - "You Are The Best". Режисерську роботу на себе візьме відомий ді-джей і продюсер Sender! Нагадаємо, нещодавно Євген представив свою дебютну вокальну роботу, трек The Crystals, в якому він виступив не тільки в ролі автора та виконавця, а й режисера відеокліпу! Для самого Sender'a ця здатність стала таким же відкриттям, як і для друзів, що вперше знялися в міні-фільмі, який нині транслюють топові канали СНД. Подробиці сюжету музичного кліпу на "You Are The Best" поки тримаються в таємниці, але сама участь кожного слухача DJFM у ньому стане справжньою річною відеоподією! Поспішайте заповнити анкету на сайті http://www.djfm.ua та отримайте шанс стати героєм відеокліпу! Радіо "DJFM" шукає тебе! (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 20.05.2011 20 травня Верховна Рада ухвалила постанову про запровадження 22 червня всеукраїнської хвилини мовчання в пам'ять про загиблих у роки Другої світової війни. Відповідно до постанови, 22 червня кожного року має обмежуватися трансляція розважальних програм, а о 10.00 на хвилину мовчання повинна перериватися трансляція радіо і телепрограм. У зв'язку з ухваленням постанови Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рекомендує мовникам при плануванні програм на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Нацрадою 11 червня 2008 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.05.2011 На початку червня радіо "FM Галичина" стартує в Тернополі, згодом - у Луцьку, де радіокомпанія виграла частоти на конкурсі в березні. Про це повідомив директор радіомережі Роман Заяць в інтерв'ю "Вголос". Також, за його словами, одночасно із цим мережа оновлює програмне наповнення та ефірне оформлення. "У першу чергу ми міняємо музичне наповнення радіостанції, швидше впорядковуємо його. Чітко підбираємо музику до вимог та смаків нашої цільової групи. Зараз музичний контент тестується у фокус-групах. Друге - ми змінюємо оформлення радіо, так звані джингли, позивні, новинні підклади - те, що називається одягом радіостанції", - розповів він. Новий "одяг" озвучили вокаліст "Мертвого півня" Михайло Барбара і музикознавець Софія Іванова. Як уточнив "Телекритиці" Роман Заяць, позивний у радіостанції залишиться "FM Галичина", зміниться лише слоган - "Файне радіо!". Що стосується музичного наповнення, то збільшиться кількість української фолк-етно-ска музики. "Ми формат кардинально не змінюємо, ми його ретушуємо. Слухач відчує, що стане більше української музики так званого фолк-етно-ска напрямку", - сказав ТК пан Заяць. За його словами, музичний формат радіостанції дотепер не був чітко стилізованим. Протягом наступних місяців радіомережа оновить програмний продукт. Плануються до запуску кулінарна програма під робочою назвою "Галицькі пляцки", позановинні репортажі. "У суботу в ефірі звучатиме класичний репортаж "Герої Галичини" з життєвими історіями та оригінальними записами з усіх куточків Галичини. В перспективі - ряд гумористичних передач", - зазначив в інтерв'ю "Вголосу" пан Заяць. Зменшувати кількість інформаційних випусків "FM Галичина" не планує. Навпаки - вже запроваджені суботні випуски й так звані позапланові новини в момент, коли виникає потреба. За словами пана Заяця, цільовою аудиторією "FM Галичина" є люди віком від 30 до 50 років, мешканці Галичини. "Оскільки радіо носить чітко виражений регіональний характер і за територією мовлення, і за назвою, то наша головна мета, як творча, так і комерційна - здобути високий рейтинг популярності у Західній Україні", - сказав він. Конкретизувати "Телекритиці", на яке місце в рейтингу львівських радіостанцій планує вийти "FM Галичина", Роман Заяць не береться, оскільки "ми не маємо достовірних досліджень, де ми зараз знаходимося і від чого ми зможемо відштовхуватися". Водночас керівник "FM Галичина" повідомив ТК, що протягом року радіомережа планує збільшити надходження від реклами втричі. Як повідомляла ТК, у квітні "FM Галичина" очолив Роман Заяць. "FM Галичина" розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. Радіо сьогодні виходить на 11 частотах у Львові та всіх районах Львівської області, а також у Шацьку на Волині. У березні ТРК "Галичина" виграла конкурс на частоти у Тернополі та Луцьку. За даними державного реєстру телерадіоорганізацій, власником ТОВ "ТРК "Галичина"" є львівське ТОВ "Енергія консалтинг", яке пов'язують зі львівськими бізнесменами Ярославом і Богданом Дубневичами. Цій компанії також належить "Львівська газета" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.05.2011 Роман Заяць, екс-директор львівської станції "РадіоМан", керівник і засновник "Українсько-польської радіошколи" та онлайн-проекту MJoy Radio став генеральним директором радіомережі "FM Галичина" (ТОВ "ТРК "Галичина""). Про це повідомляє "Вголос". "Впродовж березня тривали перемовини щодо коректив програмного продукту радіо "Галичина", проводив моніторинг радіо як зовнішній консультант. На початку квітня отримав пропозицію витягнути радіо з кризової ситуації", - розповів Роман Заяць в інтерв'ю виданню, відповідаючи на запитання, як сталося, що він очолив "FM Галичина". Як уточнив "Телекритиці" Роман Заяць, попередній директор радіомережі Ірина Сандуляк разом з командою запустили радіостанцію, чим зробили значний шмат організаційної та технічної роботи. Також пан Заяць повідомив ТК, що разом з ним на "FM Галичина" прийшли журналіст Юрко Залізняк, який працював на "РадіоМан" і радіо "Люкс", і піар-менеджер Ірина Янкевич. За інформацією ТК, Ірина Сандуляк перейшла працювати програмним директором на телеканал ZIK. "FM Галичина" розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. Радіо сьогодні виходить на 11 частотах у Львові та всіх районах Львівської області, а також у Шацьку на Волині. У березні ТРК "Галичина" виграла конкурс на частоти у Тернополі та Луцьку. За даними державного реєстру телерадіоорганізацій, власником ТОВ "ТРК "Галичина"" є львівське ТОВ "Енергія консалтинг", яке пов'язують зі львівськими бізнесменами Ярославом і Богданом Дубневичами. Цій компанії також належить "Львівська газета" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.05.2011 Сьогодні, 20 травня 2011 року, Верховна Рада України ухвалила Постанову про введення 22 червня всеукраїнської хвилини мовчання в пам'ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Кабінету Міністрів доручено забезпечувати 22 червня кожного року приспущення державних прапорів із чорними стрічками на будинках органів влади, державних підприємствах і установах, закордонних дипломатичних відомствах України. 22 червня о 10.00 на хвилину мовчання мають зупиняти роботу органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації (крім підприємств, де це не допускається за технологією виробництва). На хвилину мовчання має зупинятися рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. 22 червня кожного року має обмежуватися трансляція розважальних програм, а о 10.00 на хвилину мовчання повинна перериватися трансляція радіо і телепередач. У зв'язку з ухваленням Верховною Радою України Постанови № 8539 Нацрада з ТРМ рекомендує також при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням №1101 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.05.2011 20-го травня Верховна Рада схвалила звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік. За взяття звіту до відома проголосували 253 народні депутати. Раніше, 16-го березня, звіт Нацради схвалив президент України Віктор Янукович. У парламенті звіт заслуховували за відсутності представників фракцій "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС, які залишили зал засідань на знак протесту проти утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка. Звіт доповідав голова Нацради Володимир Манжосов. "Сьогодні вперше за кілька останніх років (шість. - ТК) звіт Національної ради розглядається в сесійній залі Верховної Ради. Таким чином відновлюється процедура звітності. Для нас це важливо, тому що ми почуємо повну оцінку діяльності Національної ради", - сказав пан Манжосов. За його словами, звіт у Верховній Раді представляють всі семеро членів Нацради. Він нагадав, що такий склад регуляторного органу працює з 29 червня 2010 року. "У 2010 році головним завданням Національна рада ставила розблокування процесу впровадження цифрового телебачення", - сказав пан Манжосов і доповів народним депутатам про стан впровадження цифри: затвердження Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, визначення провайдера чотирьох мультиплексів "Зеонбуд". Також пан Манжосов нагадав, що Нацрада розробила Методику визначення розмірів ліцензійного збору, яка була затверджена Кабміном. Голова Нацради доповів про основні рішення регулятора, навів статистику діяльності за рік, підкресливши, що всі засідання Нацради проходять у відкритому режимі, в присутності журналістів і представників галузевих організацій. Головною проблемою в роботі регулятора, на думку Володимира Манжосова, є недостатній рівень фінансування: "З п'яти бюджетних програм, які покладені на Національну раду, фінансуються лише дві". Також він поскаржився на проблеми в законодавчій сфері і на те, що Національна рада не є суб'єктом законодавчої ініціативи. На його думку, вдосконалення потребують закон про телебачення і радіомовлення, а саме скасування практики подвійного ліцензування, визначення термінів "жанр", "формат", визначення процедури встановлення штрафів за порушення. Співдоповідач, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бонадренко підкреслила, що з 2005-го року Верховна Рада належним чином не розглядала звіти Національної ради. Вона нагадала, що 17-го березня Комітет узяв звіт Нацради до відома, хоча й висловив регулятору свої претензії. "Щодо цифрового мовлення - відкритими залишаються питання технічного, економічного і фінансового характеру. Які витрати ляжуть на мовників? Які зобов'язання нестиме "Зеонбуд"? Скільки і хто має заплатити за ресивери? Хто профінансує заміну телевізорів? Неповно у звіті відображена інформація про ліцензування цифрових провайдера і мовників", - зазначила вона. За словами Олени Бондаренко, комітет вважає проблемною ситуацію з веденням державного реєстру телерадіоорганізацій, у якому відомості про ліцензіатів є фрагментарними. Також комітет бачить розбіжність у діяльності Нацради (посилення регулювання кабельних операторів) з курсом президента й уряду на дерегуляцію. Вона закликала Нацраду замість списку адаптованих каналів створити список заборонених, тоді всі інші автоматично будуть дозволеними. У своїх запитаннях народні депутати цікавилися дитячим мовленням, проводовим радіо, проблемами кабельного телебачення. Катерина Самойлик (фракція Комуністичної партії України) подякувала, що Нацрада перестала бути органом однієї політичної сили і поцікавилася ситуацією з дитячим мовленням. Володимир Манжосов відповів, що принципова позиція Нацради до ліцензіатів - щоб у програмних концепціях були присутні дитячі програми. Володимира Лещенка (фракція КПУ) цікавило збереження проводового радіомовлення. За словами Володимира Манжосова, цим мають опікуватися не лише Нацрада, а й Держкомтелерадіо. Нацрада, за його словами, може лише приймати до уваги заявки НРКУ на отримання ліцензій на FM-мовлення, але ситуація з частотним ресурсом складна. Нагадаємо, що на останньому масштабному конкурсі на FM-частоти НРКУ, яка подала найбільше заявок (102), здобула 17 вільних відрізків мовлення на частотах у невеликих містах і жодної повноцінної частоти. Сергій Гордієнко з КПУ попросив прокоментувати порушення мовниками рекламного законодавства, а саме тривалості рекламних блоків. "Ми робимо те, що можемо робити. Але телерадіоорганізації мають великий досвід, щоб, виконуючи формально закон, заробляти кошти", - відповів пан Манжосов. А на запитання про розвиток обласного телебачення він пообіцяв, що для ОДТРК під час конкурсу на місця в цифрові мультиплекси буде "фактично позаконкурсний розгляд". Володимир Ландік (Партія реґіонів) дорікнув Національній раді, що вона на 95% віддає ліцензії київським мовникам, та звернув увагу на великі розміри ліцензійних зборів. Його колега по фракції Олена Бондаренко запитала, коли нинішній склад регуляторного органу відійде від "ганебної практики" адаптованих каналів. "Для каналів, які не потрапили в перелік - це спонукання до корупційних дій у бік Нацради", - заявила вона. "Введення такого переліку програм не є повністю законним, але саме я наполіг на тому, щоб цей перелік зберігся. Із чого я виходив? На жаль, багато іноземних каналів, які можуть ретранслюватися в кабельних мережах України, якщо цей перелік відмінити, вони будуть дуже еротичного характеру, якщо не сказати порнографічного", - пояснив він. Ярослав Сухий (Партія реґіонів) звернув увагу на те, що всюди, де він буває, видно 5 канал, ТВі і чути радіо "Мелодія", хоча Нацраду звинувачували в утисках свободи слова. "По ТВі і 5-му каналу жодної політики там не було - це суто господарські відносини. Що стосується радіо "Мелодія", то воно не сплатило ліцензійний збір. Був припис Генпрокуратури і рішення суду", - відповів голова Нацради. На запитання, чи володіє регулятор можливістю навести порядок в кабельній мережі, де існують так звані громадські організації спільного перегляду, Володимир Манжосов підтвердив існування такої практики, яка є спробою ухилитися від сплати податків. За його словами, Нацрада перевіряє цю діяльність разом з МВС і прокуратурою. А от Павла Мовчана (депутатська група "Реформи заради майбутнього") поцікавився припиненням оператором "Воля-кабель" мовлення черкаського телеканалу "Антена". "За нашою інформацією, це господарські відносини між провайдером, який формує пакет програм, і телерадіоорганізаціями, які заключають угоди з провайдерами. У нас новий представник,і ми до ситуації в Черкаській області повернемося на найближчому засіданні", - відповів Володимир Манжосов. А на запитання про припинення мовлення Всесвітньої служби радіомовлення сказав: "Я так розумію, що це за браком коштів. Це не запитання до Національної ради" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.05.2011 20 травня 2011 року, Верховна Рада України на ранковому засіданні заслухала та взяла до відома Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік. З доповіддю із цього питання виступив голова Національної ради Володимир Манжосов. Він коротко охарактеризував роботу регуляторного органу упродовж 2010 року, назвавши основні напрями діяльності та навівши деякі показники, що окреслюють роботу з питань ліцензування та дотримання телерадіоорганізаціями законодавчих норм. Запитання до голови Національної ради поставили народні депутати Катерина Самойлик, Володимир Лещенко, Ярослав Сухий, Сергій Гордієнко, Володимир Ландік, Павло Мовчан. Їхні запитання стосувалися проблем мовлення для дитячої аудиторії, функціонування проводового радіо, рекламного законодавства, припинення трансляції мовлення деяких каналів. Співдоповідач - перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, у своєму виступі позитивно оцінила роботу Національної ради та особливо наголосила на важливості того факту, що нарешті Парламент виконав своє пряме повноваження і заслухав звіт про роботу регулятора у сфері телерадіомовлення за 2010 рік. Народний депутат підкреслила, що з 2005 року Верховна Рада не розглядала звітів Національної ради на своїх засіданнях, що, на її думку, негативно позначилося на роботі цього державного органу в зазначений період. Олена Бондаренко порушила кілька питань щодо регулювання впровадження цифрового наземного телерадіомовлення, регулювання діяльності провайдерів програмної послуги, ретрансляції іноземних програм і передач. Вона звернула увагу парламентарів на ефективні зміни, пов'язані з удосконаленням структури Національної ради, що позитивно відобразилося на роботі представників регуляторного органу в реґіонах. Вона висловила сподівання, що практика заслуховування Парламентом щорічних звітів Національної ради збережеться й надалі, як цього вимагає Закон України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". За схвалення Звіту Національної ради проголосували 253 народні депутати. Довідково: Згідно зі статтею 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Національна рада щороку до 1 лютого подає звіт про свою діяльність Верховній Раді України і Президентові України. Звіт за 2010 рік був затверджений регуляторним органом 26 січня 2011 року та поданий до вищих державних органів у відповідному порядку. 16 березня 2011 року Президент України Віктор Янукович схвалив Звіт Національної ради за 2010 рік. 17 березня 2011 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні розглянув Звіт Національної ради та ухвалив рішення взяти його до відома. За таку ухвалу проголосували п'ять із присутніх на засіданні членів Комітету, а саме: Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Орест Муц (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.05.2011 Сьогодні, 20 травня 2011 року, Верховна Рада України на ранковому засіданні заслухає Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік. Доповідатиме з цього питання голова Національної ради Володимир Манжосов. Співдоповідач - перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. Довідково: Згідно зі статтею 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" Національна рада щороку до 1 лютого подає звіт про свою діяльність Верховній Раді України і Президентові України. Звіт за 2010 рік був затверджений регуляторним органом 26 січня 2011 року та поданий до вищих державних органів у відповідному порядку. 16 березня 2011 року Президент України Віктор Янукович схвалив Звіт Національної ради за 2010 рік. 17 березня 2011 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні розглянув Звіт Національної ради та ухвалив рішення взяти його до відома. За таку ухвалу проголосували п'ять із присутніх на засіданні членів Комітету, а саме: Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Орест Муц (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.05.2011 Програми Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії неодноразово виборювали призові місця на Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Нині в творчому доробку колективу - ще одна перемога. Програма журналіста Лариси Драюк "Офіцери" здобула гран-прі VII Міжнародного телерадіофестивалю "Перемогли разом", який традиційно відбувається у Севастополі. Офіцери у трьох поколіннях… Батько й дідусь воювали з фашизмом у Велику вітчизняну. На долю сина випав Афганістан і Чорнобиль. Внук - тоді лейтенант російської армії - служив у Чечні… Війна поламала їх долі, зруйнувала сім'ї, понівечила кохання… Крізь буремні роки випробувань, нерідко опиняючись на межі життя і смерті, вони з честю і гідністю несли високе звання - офіцер. Чому ж і по сьогодні подвиг їх вимірюється злочинною байдужістю чиновників, безпам'ятством, а інколи і повним забуттям? Відповідь на це запитання намагалася знайти автор передачі Лариса Драюк. Реалізувати її задум допомагали режисер Дмитро Бузинський та актори цієї радіовистави (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.05.2011 Повідомлення про звільнення начальника відділу метеорологічних прогнозів Людмили Савченко є неправдивими. Про це заявив керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє "Радіо "Свобода". За його словами, до синоптика не було застосовано й інших дисциплінарних стягнень. "Ні про яке звільнення мова не йшла. В цій ситуації дуже багато надуманого, а вона набагато простіша, ніж це здається", - запевнив він. За словами Кульбіди, Савченко до 23 травня перебуває у відпустці, після якої повернеться до виконання своїх службових обов'язків. "В її діях немає порушення законів, чи якихось нормативних актів. Але трибуна для оголошення певних політичних лозунгів була вибрана невдало", - зазначив він. "У нас є домовленість із Національним радіо, що синоптики в прямому ефірі будуть доносити до людей інформацію про стан погоди", - уточнив Кульбіда. Як відомо, 12 травня під час прямого включення Савченко почала говорити про погоду зі слів про красу природи, але потім заговорила про ситуацію в країні. "Не можна залишатися байдужим до цієї краси, що доповнюються ніжними запахами бузку та конвалій, мелодійними трелями птахів. Часом здається, що такі чудові дні дарує нам природа як компенсацію за той безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні", - сказала вона (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 19.05.2011 Найближчими місяцями російська редакція Deutche Welle ("Німецька хвиля") припинить радіомовлення. Натомість редакція посилить інтернет-ресурс і розвиватиме відео- і телеформати. Про це "Телекритиці" стало відомо з власних достовірних джерел. За цією інформацією, з-поміж усіх редакцій DW з радіоефіру зникне лише російська. Точна дата припинення виробництва радіопрограм і мовлення на коротких хвилях наразі невідома, але це відбудеться не пізніше осені 2011 року. Виробництво окремих радіопрограм ("Европа и Беларусь" і "Европа и Центральная Азия") зупинять вже 1 червня. Як проінформувало редакцію керівництво DW, висвітлення тем з Білорусі і Центральної Азії продовжуватиметься на сайті та, до повного зупинення радіомовлення, в рамках програми "Тема". Нині російська редакція DW висвітлює з позицій російського і європейського досвіду події країн простору колишнього Радянського Союзу - РФ, Білорусі, України, Центральної Азії і Південного Кавказу. За попередньою інформацією, нововведення не передбачають скорочення бюджету на оплату роботи журналістів. Раніше, у квітні 2011 року, Рада з мовлення Deutsche Welle затвердила нову стратегію розвитку медіакомпанії, яку підтримали більшість депутатів бундестаґу (окрім групи лівих) і уряду Німеччини. Реформи передбачають, що DW зосередиться "на основних реґіонах і завданнях", об'єднанні досвіду телебачення, радіо та інтернету, а також розширить співпрацю з ARD і ZDF. Як повідомляла "Телекритика", українська редакція "Німецької хвилі" посилює інтернет-сайт і збільшує кількість відео контенту вебресурсу. Водночас припинення радіомовлення української редакції не планується. Нагадаємо, 26 березня радіомовлення припинила російська редакція BBC, 29 квітня - українська редакція BBC. Державна телерадіокомпанія Deutche Welle є офіційним закордонним мовником ФРН, яка здійснює інформування в інтернеті, радіо- й телеефірі. Мета - забезпечення європейської перспективи для глядачів у всьому світі та сприяння міжкультурному діалогові (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.05.2011 24 травня, у День слов'янської писемності і культури Національна радіокомпанія України проведе радіоміст Київ-Софія. Радіоміст вийде на Першому каналі УР о 13.10 з повтором о 17.10. Гість софійської студії - Георгій Марков, академік, директор Інституту історії Болгарської Академії Наук. Гість студії у Києві - Микола Жулинський, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України. Ведучий - Роман Коляда. Учасники ефіру говоритимуть про історичні аспекти розвитку слов'янських народів (зокрема українського й болгарського), існування і розвиток національних мов за умов експансії сусідніх держав, зв'язок між розвитком національної мови і розвитком національної культури, державності, релігії; а також про реалізацію Хартії реґіональних мов, національні мови і глобалізацію та уніфікацію. За словами генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, мова - це лише одна з низки спільних тем наступних програм, які готуватимуться у співпраці з болгарськими коллегами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.05.2011 24-25 травня у рамках XVІІ Київського міжнародного Телерадіоярмарку відбудеться IV Конгрес Незалежної Асоціації телерадіоМовників - щорічні збори представників галузі для обговорення і пошуку шляхів вирішення найгостріших галузевих проблем. Під час Конгресу відбудеться низка конференцій та рекламний саміт. Зокрема, у рамках конференції "Медіа менеджмент" заплановано зустріч із членами комітету з питань свободи слова та інформації і зустріч із членами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Також під час конференції відбудуться виступи фахівців на тему "Управління творчим персоналом" та "Менеджер чи лідер: яка роль краща?" Учасники конференції "Медіа контент", яка також відбудеться у рамках IV Конгресу НАМ матимуть змогу прослухати презентації та взяти участь у дискусіях на теми "Медіаконтент 2050. Який медіа продукт цікавитиме наших онуків?", "Реґіональне ТБ 2015. Як забезпечити мовлення 24 години на добу за відсутності мережевих партнерів?", "Увімкни радіо. Світова динаміка радіо слухання та методи утримання аудиторії". Під час конференції "Технології та конвергенція" експерти, керівники теле- та радіокомпаній обговорюватимуть технічні аспекти побудови цифрової мережі. Головні питання дня: "Скільки коштуватиме "цифра" та який порядок обрахування цифрових тарифів?" і "Мовлення через мобільні пристрої". Також у рамках Конгресу пройде Рекламний саміт, під час якого відбудеться круглий стіл на тему "Реґіональні вимірювання: як організувати та скільки коштуватиме" та презентація останніх результатів основних медіа досліджень про Аудиторію-2011. Незалежна Асоціація телерадіоМовників запрошує до участі у IV Конгресі НАМ директорів телерадіокомпаній, керівників продакш-студій та медіа-проектів. Дата: 24-25 травня 2011 р. Місце: Виставковий центр "КиївЕкспоПлаза", Київ, вул. Салютна, 2-Б. Участь у Конгресі НАМ безкоштовна! Реєстрація учасників Конгресу на сайті: http://www.namcongress.org (Джерело: Інформацію надано ).
  • 18.05.2011 Радіостанція "Радіо 24" прийшла на Рівненщину. Сьогодні у проміжку між 16-ою і 17-ою годинами запрацював передавач станції, встановлений на ОРТПЦ у с. Антопіль, що є передмістям Рівного. Мовлення ведеться на частоті 90.0МГц. Йде пряма трансляція зі Львова. Поки що якість сигналу нестабільна (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.05.2011 Верховна Рада України планує звернутися до Українського радіо з проханням не відстороняти від ефіру диктора Людмилу Савченко. Про це під час пленарного засідання парламенту заявила депутат від НУНС Ірина Геращенко. "Шановні українці, учора зник з українського радіо голос, який дарував людям хороший настрій - це голос Людмили Савченко", - зазначила Геращенко. За її словами, Савченко відсторонили від ефіру за те, що вона сказала "правду в прогнозі погоди, що ця чудова чарівна весна, можливо, є компенсацією Україні за той безлад і бардак, що твориться в країні". Геращенко зауважила, що парламент має звернутися з проханням до Українського радіо повернути ведучу в ефір. У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин зауважив, що з цим питанням немає проблеми, і парламент підготує відповідне звернення. Як відомо, Савченко відсторонили від ефіру за те, що вона в прогнозі погоди дозволила собі надати оцінку ситуації в країні (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 18.05.2011 Понад сорок творів Тараса Шевченка прозвучать в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) протягом наступного тижня. За ініціативи радіостанції та Фонду "Рідна країна" заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка до 150-річчя перепоховання поета його вірші читатимуть видатні політики, діячі культури і навіть спортсмени. За словами організаторів акції, найскладніше було відібрати твори, які прозвучать в радіоефірі. Зате бажаючих вшанувати пам'ять Кобзаря вистачало. Микола Томенко: "Ми вирішили зробити вперше в Україні, щоб на "Радіо Ера FM" протягом тижня звучали твори Шевченка у виконанні відомих українців, у виконанні громадських діячів, державних діячів, поетів, спортсменів... Людей, які зробили в цьому житті щось серйозне, які сприймаються як авторитетні люди, або представляють якісь соціальні, політичні групи, для того, щоб показати, що шевченківська творчість об'єднує дуже різних людей, які навряд чи могли б десь бути разом єдиною командою. А тут вони єдина команда - команда поваги до Шевченка. Я радий, що цю ініціативу "Радіо Ера FM" підтримало, тому з я розумію - радіо працює за своєю стратегією, своєю рекламною політикою. І тиждень монтувати цей соціальний проект не так легко, але, тим не менш, українці на радіо будуть слухати фрагменти відомих, може менш відомих творів. Для середньостатистичного слухача радіо буде, думаю, відкриття - почути якісь речі, які він ніколи не чув" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 17.05.2011 Начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Людмила Савченко була готова до того, що Нацрадіо усуне її від прямих ефірів на радіо після її критичних слів щодо ситуації в країні. Про це вона розповіла у коментарі "Українській правді" у вівторок. "Я зробила те, що зробила. У мене був такий настрій, я так думала, це мої переконання. Вони не змінилися. Я сама думала, що більше виходити в ефір не буду", - сказала Савченко. "Я розуміла, що для мене будуть наслідки і що можуть бути і далі", - додала вона. "Однак я не хочу, щоб вони були для когось іншого. Це були мої думки. Але ж у мене є керівництво в Гідрометцентрі. Вони можуть по-іншому думати", - сказала Савченко. Вона також повідомила, що жодних штрафних санкцій до неї не застосовували ні в Гідрометцентрі ні на Нацрадіо. Водночас, за її словами, виходи в ефір з прогнозами погоди на Нацрадіо оплачувались додатково (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 17.05.2011 Національне радіо відмовилось від прямих включень з Укргідрометцентру через те, що начальник відділу метеорологічних прогнозів розкритикувала ситуацію в країні в прямому ефіру. Про це "Українській правді" повідомили джерела у Національній радіокомпанії. Так, 12 травня під час прямого включення Людмила Савченко почала говорити про погоду зі слів про красу природи. Але потім заговорила про ситуацію в країні. "Не можна залишатися байдужим до цієї краси, що доповнюються ніжними запахами бузку та конвалій, мелодійними трелями птахів. Часом здається, що такі чудові дні дарує нам природа як компенсацію за той безлад, беззаконня та несправедливість, що відбуваються в нашій країні", - сказала Савченко. "Незрозуміло, як можна не любити цей райський куточок на землі, цю країну, український народ, щоб так знущатися з нього. Поки що нас пестить лише лагідне весняне сонечко. Воно і завтра зігріватиме теплом жителів усієї України - від сходу до заходу, від північних областей до Криму", - продовжила Савченко. "І хоч погодні умови в цих реґіонах часом бувають різні, та єдиний український народ і дай Боже, щоб нас ніколи і нікому не вдалося роз'єднати" - зазначила вона і далі заговорила про погоду. Після цього ефіру було прийнято рішення випускати прогнози погоди виключно в текстовому режимі або ж в запису. Прямих включень з Укргідрометцентру, як це практикувалося впродовж кількох десятків років, не буде, а начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко усунена від ефіру. Всі матеріали від Укргідрометцентру будуть попередньо прослуховуватися та редагуватися випусковими редакторами. "Українська правда" звернулася за коментарем до першого заступника гендиректора, директора дирекції інформаційного мовлення НРКУ Романа Чайковського. Він підтвердив, що тепер прогнози погоди виходять в запису. "Ключовий момент - якщо людина говорить про погоду, вона має говорити про погоду. Це не та тема, яка варта уваги. Коли людина говорить про погоду, вона має розповідати про погоду оперативно, кваліфіковано, якісно, дотепно, але погоду. От і все", - пояснив Чайковський. Як відомо, генеральним директором НРКУ є колишній прес-секретар Януковича Тарас Аврахов, призначений на цю посаду минулого року. Нещодавно на НРКУ припинила своє існування Всесвітня служба "Радіо України" (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 16.05.2011 Ти розумна і красива? Тобі вже є 18? Хочеш відчути пікантний смак слави і народного визнання? Стань однією з 15-ти фіналісток суперконкурсу "Міс Русское Радио", який проводить столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! Уся країна чекає твого тріумфу! Зареєструйся на сайті радіостанції "Русское Радио - Україна" і виклади своє відверте фото! "Міс Русское Радио" - 15-й ювілейний конкурс! Подробиці - в ранковому "Будильник-Шоу"! Фінал конкурсу відбудеться 25-го травня в Києві під час грандіозного шоу в концерт-холі Freedom, де компетентне журі визначить переможницю. Головний приз - 1000 у.о. (за курсом НБУ), а також участь у фіналі конкурсу "Мисс Русское Радио - Евразия" в Москві. Признач пікантну зустріч свого зоряного майбутнього! Для участі заповнюйте анкету за цим лінком - http://www.rusradio.com.ua/miss (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.05.2011 З нагоди свого семиріччя столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) приготувала подарунки для своїх найвірніших і найуважніших слухачів! "Авторадіо Україна" запрошує всіх взяти участь у яскравому і незабутньому святі, з сюрпризами та подарунками! Включіть і вигрвайте! Увійдіть до Top-1000 найактивніших слухачів "Авторадіо Україна" і гарантовано отримайте подарунки, а також шанс виграти автомобіль Suzuki Swift! Для того, щоб увійти до Top-1000 (тисячу найактивніших слухачів "Авторадіо Україна") потрібно з 10-го травня уважно слухати "Авторадіо Україна" і почути "Пароль Дня" в ефірі! Потім потрібно надіслати "Пароль дня" у вигляді SMS-повідомлення на короткий номер 5109 (Вартість повідомлення для повнолітніх абонентів всіх національних GSM-операторів на номер 5109 - 1 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7.5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Використання WAP оплачується окремо згідно тарифного плану). Увага! У повідомленні обов'язково вказувати ім'я, прізвище, місто проживання та вік, перше слово SMS - АВТО. Чим більше SMS-повідомлень з "Паролем Дня" - тим більше шансів увійти до Top-1000! Щодня на офіційному Web-сайті "Авторадіо Україна" можна буде ознайомитися з результатами поточного ігрового дня, простежити за активністю суперників і дізнатися, чи увійшли ви сьогодні до Top-1000! Шанс виграти супер-приз - автомобіль Suzuki Swift є у кожного слухача "Авторадіо Україна"! З 10-го травня! Не проґавте свій шанс! Включіть та виграйте! Офіційні правила акції - за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2011 День пам'яті жертв політичних репресій в Україні - День пам'яті і печалі, українці згадують своїх співвітчизників, які загинули в результаті політичних репресій і посилань в таборах. Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) приєднується до нації! У День жалоби з ефіру зняті всі розважальні програми і змінено музичний формат (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.05.2011 У зв'язку із відзначенням 15-го травня 2011-го року Дня Пам'яті Жертв Політичних Репресій, івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) вносить зміни у розклад програм, що звучатимуть цього дня. Зокрема, в ефірі будуть відсутні розважальні програми, а плейлист складатиметься із повільних мінорних композицій. Указом президента України Леоніда Кучми №1181/2000 від 31 жовтня 2000 року День пам'яті жертв голодоморів, який відзначався щочетвертої суботи листопада перейменовувався на "День пам'яті жертв голодомору та політичних репресій". Указом Кучми №797/2004 від 15 липня 2004 року встановлювалася назва "День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій". Указом президента України Віктора Ющенка №431/2007 від 21 травня 2007 року дні пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій розведено у часі. День пам'яті жертв голодоморів залишився щочетвертої суботи листопада, натомість, друга неділя травня встановлена Днем пам'яті жертв політичних репресій (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.05.2011 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) спільно з гуртом "Shopping Hour" починає розіграш квитків на їх концерт, який відбудеться 18-го травня у столичному клубі "44". Цього разу умови розіграшу на "Молодому" придумали досить незвичні, тож збирайте друзів і беріть участь у конкурсі. Шлях доволі простий. В ньому 4 кроки. Крок №1. Нашліть лист на електронну адресу , де вкажіть своє ім'я та прізвище або нік. Тема листа: "Молоде радіо - Shopping Hour". Крок №2. Розкажіть про музичний проект "Молодого Радіо" та про концерт "Shopping Hour" 18 травня своїм друзям. Крок №3. Попросіть кожну людину, якій про "Молоде Радіо" розповіли, надіслати лист на електронну адресу , де потрібно написати своє та ваше ім'я й прізвище або нік. У темі листа треба вказати "Молоде радіо - Shopping Hour". Крок №4. Отримайте 2 безкоштовних квитки, якщо листів з вашим ім'ям прийде найбільша кількість. Також, ваші друзі, у такому разі, отримають 33% знижку на квитки. Останній термін - вівторок, 17 травня, 18.00. Він чи вона також отримає можливість завести блоґ на сайті "Молодого радіо", де зможе поділитися враженнями від концерту. Натхнення! Щиро, "Молоде радіо" - радіо для Тебе! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.05.2011 12 травня 2011 року у Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція "Нові медіа - нові можливості", організована Незалежною Асоціацією телерадіоМовників (НАМ) та Media Marketing MOM (MMM). Участь у конференції взяли більше сотні керівників вітчизняних телерадіокомпаній, представників преси та іноземних гостей. Спікерами конференції стали провідні європейські фахівці у сфері new media: Ян Вокер (Ian Walker) - генеральний директор радіостанції Jack FM (http://www.jackfm.co.uk) з Оксфордширу (Велика Британія); Міхал Пшимусінскі (Micha? Przymusi?ski) - технічний директор телевізійної компанії Telewizja Polska (http://www.tvp.pl); Тетяна Тихомирова - Вища школа журналістики ГУ ВШЕ (Росія) і вітчизняні експерти: Микола Половинкін (Kyiv Post), Наталя Харченко (Київський Міжнародний Інститут Соціології), Альона Сідак (iVox Ukraine), Ольга Гаригіна (TNS в Україні), Денис Гурський (Media Marketing MOM), Вадим Курило (Ліга Бізнес Інформ), Олена Педай (Saksonia advertising agency), Олександр Клейментов( Wantmore), Павло Башмаков (Stanfy). Програма конференції традиційно складалася з 3-х секцій, присвячених питанням нової медіа аудиторії, нової медіа конвергенції та бізнесу. Наталя Харченко (Київський Міжнародний Інститут Соціології) представила футуристичний прогноз зростання аудиторії нових медіа з врахуванням розвитку нових технологій та демографічних чинників. Альона Сідак (iVox Ukraine) у своїй презентації відзначила, що згідно з дослідженнями, українські жінки, на відміну від чоловіків, менше користуються мобільним Інтернетом, тому що вважають, що це складно (на 30%). Ольга Гаригіна (TNS в Україні) навела порівняння у вподобаннях українських користувачів провідних соціальних мереж та пошукових сервісів. Так, за її словами, користувачі Яндекс з більшою ймовірністю читатимуть пресу розважального характеру, а користувачі Google віддадуть перевагу інформаційно-діловій пресі. В той же час, тільки 30% користувачів Яндекс використовують Google, тому можна виділити ці 2 аудиторії, як окремі. Відмінність у сподобаннях спостерігається також серед аудиторії соціальних мереж: Вконтакті та Однокласники.ру. Йен Вокер (радіостанція Jack FM) відзначив, що єдиний шлях розвитку в цифровому просторі лежить через прагнення зрозуміти своїх споживачів. Він описав кейс розвитку його радіостанції, яка за 4 роки існування досягнула суттєвих результатів завдяки використанню можливостей нових медіа. Ян запевнив, що 16% прибутку радіостанції Jack FM забезпечують активності в соціальних мережах. Він переконаний, що сьогодні його компанія не може вважатися традиційним радіо, а є інформаційно-розважальною компанією, яка працює у цифровому просторі. Пан Волкер зауважив, що таке перетворення чекає на всі традиційні медіа у найближчі роки. Польський експерт Міхал Пшимусінскі (Telewizja Polska) поділився з учасниками конференції досвідом роботи провідного державного громадського телебачення Польщі у сфері new media. На думку пана Пшимусінского, new media - це великий бізнес, який складається з великої кількості маленьких операцій, а так звані "пліткові" веб-сайти є найкращим другом телебачення. Доповідач Kyiv Post закликав учасників конференції використовувати ресурси ефективно. Микола Половинкін навів приклад роботи редакції Kyiv Post, працівники якої працюють одночасно над друкованою та он-лайн версією газети. Він переконаний, що шлях до нової аудиторії лежить виключно через Інтернет, а головним чинником успіху є бажання експериментувати. Тетяна Тихомирова (Вища школа журналістики ГУ ВШЕ) описала 10 кроків переходу редакції на мультимедійну платформу. На її переконання, багато процесів повинні бути змінені, в тому числі підходи до визначення оплати праці працівників. Потрібно враховувати особливості матеріалу, який готує журналіст, адже мультимедійна історії немає кінця. Відповідний підхід має бути вироблений і до відбору фахівців, які в першу чергу повинні вміти працювати з інформацією. Решту учасників ділилися своїм успішним і не завжди вдалим досвідом роботи в сфері нових медіа. Організатори конференції відзначили, що цьогорічна подія зібрала вдвічі більше учасників і відбувалася на новому якісному рівні. "Поступово в нашій країні все більша кількість представників традиційних медіа усвідомлюють важливість і незворотність процесів інтеграції з Інтернет простором. Під час конференції ми побачили, наскільки цікавими та актуальними виявилися для учасників ці теми. Внаслідок жвавої дискусії та обговорення, час конференції було продовжено на годину і нам навіть довелося вносити зміни в таймінг програми. Одразу після завершення конференції ми почали отримувати позитивні відгуки від її учасників. Дехто з них вже зкорегував редакційні плани щодо подальшої стратегії роботи на ринку медіа. Люди чітко зрозуміли, що пріоритети потрібно міняти, адже аудиторія завтрашнього дня шукатиме їхній продукт не в кіоску преси чи у радіоприймачі, а в Інтернеті", зазначила Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ). Організатори щиро дякують партнерам, які підтримали Конференцію "Нові медіа - Нові можливості" 2011: міжнародній організації Інтерньюз Нетворк, Українській Асоціації Видавців Періодичної Преси (УАВПП), головному телевізійному партнеру UBR, головному онлайн партнеру Sostav.ua. А також інформаційним партнерам: Ліга Бізнес Інформ, Телекритика, Mediaбізнес, журнал "TV технології", Інформаційна агенція культурних індустрій ПРО, інтернет-портал management.com.ua та Українська Телевізійна Біржа (Джерело: Інформацію надано ).
  • 13.05.2011 15-го травня в ефірі столичної радіостанції "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - День скорботи - буде змінений музичний формат. Цей День пам'яті і скорботи про жертви, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій 1937 - 1938 р.р. почали відзначати з 2007 року, відповідно до Указу Президента України №431/2007 від 21 травня 2007 року "Про заходи у звязку з 70-ми роковинами Великого терору - масових політичних репресій 1937 - 1938 років". Щороку у третю неділю травня по всій Україні проводяться різноманітні заходи, присвячені пам'яті про ці страшні події. Як відомо, 2-го червня 1937-го було прийнято постанову Політбюро ЦК ВКП (б) ПБ-51/94 "Про антирадянські елементи", відповідно до якого 5-го серпня 1937-го вийшов наказ НКВС СРСР №0044, який поклав початок масових репресій. Вже до середини листопада 1938-го року без суду було винесено 681692 смертних вироки, які виконувалися негайно. Більше 1,7 млн. людей було відправлено в табори. Відповідно до розсекречених архівів і документів СБУ, в Україні з 1935 по 1951 рік жертвами розкуркулення стали понад 2 млн. 800 тис. людей. У 1936 році заарештували 15717 осіб, у 1937-му - 159537, в 1938-м 106096, в 1939-м 11744. Близько 16,5 тис. чоловік було розстріляно в 1937-му. У зв'язку з цим президент доручив СБУ і уряду видати книгу, оприлюднити документи і матеріали про масові політичні репресії 1937-1938 років, поширити їх на іноземних мовах за кордоном, а також розпорядився проводити в школах та інших навчальних закладах уроки на цю тему. В 2011 році День пам'яті жертв голодомору і політичних репресій припадає на 15 травня (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 13.05.2011 У зв'язку із відзначенням 15-го травня 2011-го року Дня Пам'яті Жертв Політичних Репресій, ефір столичної сателітарної мережевої станції "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а крім того в ефірі ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 48k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) буде створений з відповідними змінами (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.05.2011 Національна радіокомпанія України ліквідовує головну редакцію мовлення українською мовою ТО "Всесвітня служба радіомовлення України" (ВСРУ). Відтак, колектив редакції просить захисту в Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Підставою для звернення до НСЖУ стали неодноразові усні висловлювання генерального директора НРКУ Тараса Аврахова щодо недоцільності, на його думку, існування української редакції зокрема і ВСРУ загалом, оскільки програми іномовлення дублюють програми інших каналів НРКУ. Про наміри ліквідувати українську редакцію свідчить і наказ №114-к від 26 квітня 2011 року "Про оптимізацію штатної структури НРКУ". Тарас Аврахов підтвердив "Телекритиці", що українська редакція ВСРУ ліквідовується: "Так, по суті цієї редакції вже не буде. На жаль, те, що вона дублює функції трьох програм Українського радіо, є очевидним абсолютно всім". Журналісти заявляють, що звинувачення в дублюванні функцій не відповідають дійсності. "Суспільно-політичні, освітні, культурологічні передачі іномовлення готуються спеціально для української діаспори, яка, за різними даними, налічує від 20 до 30 мільйонів українців", - пишуть вони. Також вони наголошують, що жодні рішення РНБО чи Кабінету Міністрів України щодо ліквідації української редакції зокрема чи іномовлення загалом не були ухвалені. Пан Аврахов пояснює, що рішення про оптимізацію штатної структури НРКУ ухвалене колегією Держкомтелерадіо 31 березня. "Воно стосується всіх підрозділів. Усі працівники НРКУ попереджені про те, що в структурі проходить оптимізація. Частина людей буде скорочена, частина залишиться. Зараз усі керівники (підрозділів) подають свої пропозиції", - каже він. Керівник НРКУ запевняє, що іномовлення англійською, німецькою та румунською мовами буде збережене. А от іномовлення українською розвиватиметься в іншому форматі, оскільки відсутні засоби доставки сигналу (з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів). "Ми зараз працюємо в іншому напрямку - щоб мовити в ефірі іноземних мовників, які є популярними. Наприклад, ми вийшли в режим співпраці з колегами з Росії: ми вибираємо тему й маємо близько години мовлення в прямому ефірі з гостями в студії (так звані радіомости). Започаткована така співпраця з колегами з польського радіо, з білоруського радіо. Сьогодні я спілкувався на цю тему з керівником болгарської радіокомпанії", - каже він. Для нової моделі співпраці НРКУ створює нову редакцію, у якій, можливо, працюватиме частина людей з української редакції ВСРУ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.05.2011 21 травня о 15.15 Національна радіокомпанія у прямому ефірі транслюватиме на Першому каналі УР і на радіо "Культура" концерт "Кобзарі України - великому Кобзареві". Про це повідомляє прес-служба НРКУ. Концерт, присвячений 150-й річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі, проходитиме у Великій концертній студії НРКУ. Організатори - НРКУ і Національна спілка кобзарів України. "У виконанні кращих кобзарів та бандуристів - капели бандуристів Київського національного університету культури і мистецтв, тріо бандуристок Українського радіо та інших вітчизняних виконавців - звучатиме невмируще співане шевченкове слово. Серед учасників концерту очікується також відомий бандурист із Канади Віктор Мішалов", - анонсує прес-служба. Концерт розпочнеться виконанням пісні "Реве та стогне Дніпр широкий", мелодія якої упродовж багатьох років є позивними Українського радіо. Нагадаємо, що 16-25 травня з нагоди 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на "Радіо Ера FM" звучатимуть твори Кобзаря у виконанні відомих українців (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.05.2011 15 травня - лаунж день на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Цього дня Dance radio "Kiss FM", підтримуючи традиції вічної пам'яті, змінить традиційну формат на більш спокійний. 15 травня з ефіру радіостанції будуть зняті всі програми. Замість звичного ефірного наповнення весь день буде звучати легка лаунж-музика в пам'ять про жертви, які загинули від політичних репресій. День пам'яті жертв політичних репресій був офіційно оголошений днем всеукраїнської жалоби Президентом України в указі від 2007 року. Радіостанція Dance radio "Kiss FM" приєднується до всіх жителів України, які шанують і пам'ятають про людей, які свого свого часу невинно загибли при несприятливих для нашої країни державних умовах (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.05.2011 1 червня 2011 року об 11.00 в приміщенні Київської міської державної адміністрації Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення спільно з Державним комітетом телебачення та радіомовлення України, Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка проведуть Круглий стіл з питань дитячого мовлення під назвою "Чи все найкраще дітям?". Рішення про проведення цього заходу було ухвалено на сьогоднішньому засіданні Національної ради. Така суспільно-значима акція, на яку запрошені керівники загальнонаціональних, регіональних та місцевих мовників, має на меті привернути увагу широкої громадськості до проблем щодо якісного та кількісного наповнення вітчизняного телерадіоефіру програмами для дітей. З пропозицією провести Круглий стіл виступила Громадська рада, що діє при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Голова Національної ради Володимир Манжосов відзначив продуктивну співпрацю Національної ради з Громадською радою. Він також наголосив, що тема дитячого телемовлення не перестає бути актуальною. Особливо в умовах фінансової кризи, коли деякі компанії намагаються знизити частку виробництва соціальних, а, отже, і дитячих програм. Привернення уваги держави та громадськості до цих проблем є на часі, адже йдеться про долю майбутнього України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.05.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засідання 12 травня ухвалила рішення про нарахування ліцензійного збору. Такий крок став можливим лише після затвердження нової Методики розрахунків ліцензійного збору Кабінетом міністрів України. Національна рада продовжує нараховувати ліцензійний збір у зв'язку з видачею, продовженням та переоформленням ліцензій на мовлення та провайдера програмної послуги. Як повідомлялося раніше, компанії, які ще з кінця минулого року подали заяву з проханням внести зміни до ліцензій, не могли отримати відповіді документи та здійснити оплату через відсутність Методики розрахунків. Перші два рішення про нарахування ліцензійного збору за переоформлення ліцензій на мовлення і провайдера програмної послуги та нарахування ліцензійного збору за видачу, продовження ліцензій Національна рада ухвалила ще 27 квітня 2011 року. За словами голови Національної ради Володимира Манжосова, станом на сьогодні видано вже 438 рахунків, залишилося ще 102, які будуть опрацьовані найближчим часом. Нагадаємо, що при визначенні кінцевої вартості враховуються декілька базових показників. Серед них: мінімальна заробітна плата (960,00 грн.), територія надання послуг відповідно до ухваленого рішення, коефіцієнти врахування територіальних особливостей розповсюдження програм, розраховані згідно з відповідною територією та чисельністю наявного населення України. Кабінет Міністрів України затвердив Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору 13 квітня цього року. Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про внесення змін до статті 31 закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо Методики нарахування розміру ліцензійного збору 12 січня 2011 року після того, як 21 грудня 2010 року його ухвалила Верховна Рада (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.05.2011 З метою унормування діяльності регуляторного органу в частині контролю за діяльністю ТРО, враховуючи пропозиції, що надійшли, зокрема, від Незалежної Асоціації телерадіомовників, Телекомунікаційної Палати України, Асоціації "Укртелемережа", Асоціації "Індустріальний Телевізійний комітет", після громадського обговорення проекту документа, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила Положення про скасування санкції "оголошення попередження". Перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко (доповідач із цього питання) зазначила, що Положення значно сприятиме розвитку телерадіоіндустрії України. За переконанням членів Національної ради, які проголосували за це рішення одноголосно, Положення стимулюватиме телерадіоорганізації до виправлення порушень та приведення своєї діяльності до норм чинного законодавства та умов ліцензій, надасть прозорості щодо зняття попереджень, які, як відомо, впливають на продовження дії ліцензій. Затверджене Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення Положення про скасування санкції "оголошення попередження" буде передано на реєстрацію до Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.05.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) та Фонд Миколи Томенка "Рідна країна" з нагоди 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі ініціювали проведення просвітницької акції "Останній шлях Тараса Шевченка". Про це повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM". Від 16 до 25 травня (саме в ті дні, коли 150 років тому траурна процесія долала шлях із Санкт-Петербурга до Канева) шість разів на добу в ефірі "Радіо Ера FM" звучатимуть твори Кобзаря у виконанні відомих українців. Серед відомих громадських та політичних діячів, які читатимуть твори Шевченка, - політики Володимир Литвин, Микола Томенко, Олександр Мороз, В'ячеслав Кириленко, Марина Ставнійчук, Олена Бондаренко, Павло Жебрівський, Анатолій Матвієнко; актори Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв; співаки Ніна Матвієнко, Віталій Козловський; композитор і скрипаль Кирило Стеценко; режисер Сергій Тримбач, олімпійська чемпіонка Наталя Добринська та багато інших. Основна ідея просвітницької акції - познайомити широку громадськість із відомими та менш знаними поезіями Тараса Шевченка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.05.2011 Сьогодні, 12-го травня, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченні засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Представників ЗМІ та громадських організацій, які бажають бути присутніми на засіданні та брифінґу, просимо акредитуватися за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.05.2011 На хвилях мережі радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k.) - нове міксшоу: "Club Generation" by Art Creative. Він не допоможе вам зі стильною зачіскою, не підбере взуття для танців... Він поняття не має, з ким ви сьогодні підете до клубу... Проте він знає все про музику, яку треба грати в клубі. Він - це DJ Арт Креатив (Art Creative)! Зустрічайте його щовівторка о 23.00 на хвилях "MFM Station"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2011 Садо-мазо боєвик Ріанни S&M - знову на лідерській позиції у "Своєрідному хіт-параді", що в ефірі івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення). Випущена наприкінці січня композиція, а разом із нею і відеокліп, наробили чимало шуму у шоубіз-тусовці. Через відверті тексти та відеоряд композицію навіть заборонили у кількох країнах світу, що, втім, не завадило виконавиці підкорити американські, британські, канадські та австралійські чарти одразу після виходу синґлу. До речі, за підсумками продажів, на зеленому континенті S&M отримала чотири платини, також платівка отримала платиновий статус у Новій Зеландії та Швейцарії, у Швеції, Бельгії та Данії за результатами продаж сингл став золотим, в Британії хіт отримав срібний статус. У "Своєрідному хіт-параді" це уже друга поява Ріанни на найвищому щаблі, наразі співачка уже другий тиждень поспіль утримує лідерство. Про те, як розташувалися на сходинках чарту інші учасники, ви можете дізнатися на цій сторінці. Ну і, звісно, не забувайте голосувати за своїх улюбленців тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2011 Завтра, у середу, 11-го травня, з 20.00 до 21.00 в ефір столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) вийде одинадцятий випуск авторського радіошоу Іри Champion - "Champion Sound". Яскраве мікс-шоу від сексуальної блондинки тільки у форматі live! Зустрічайте: живий чат на сайті http://www.kissfm.ua з Ірою Champion, багато спілкування та ексклюзивні подарунки з автографом від Іри. Не пропустіть! У вас буде можливість виграти спеціально підготовлені супер-подарунки від Іри Champion - чоловічий журнал XXL (травень 2011) з особистим автографом! А найактивніший учасник отримає авторську футболку від Іри Champion! Завтра з 20.00 до 21.00 на хвилях Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2011 Ваші улюблені ведучі столичного радіо "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) з 10-го травня в рамках програми "Хава Ю Дабл Войс" дарують вам можливість отримати ексклюзивний синґл від Sender - The Crystals з автографом! На диску, крім ориґіналу, розмістилося ще 10 версій хітового треку. Свої ремікси зробили Dj Noiz, Incognet, Dj Nejtrino & Dj Stranger, J-Soul, Andres Montae, Qbeck, Dub Makers, UOK Chilled. Слухайте тему "Хава Ю Дабл Войс", будьте найактивнішими і відповідайте цікаво! Найкращі отримають заповітний CD! Кожен будній день з 18.00 до 20.00! (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 10.05.2011 З 10-го по 14-те травня на сцені Dusseldorf Arena в Німеччині пройде міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2011. Слухачів столичної радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) чекають прямі включення спеціального кореспондента станції Анастасії Гордієнко з Дюссельдорфа! З 11-го по 13-те травня о 9.20 слухайте і дізнавайтеся першими про найепатажніших і найскандальніших конкурсантів, яскраві виступи, всі сюрпризи і курйози Євробачення 2011! Нагадаємо, Україну на Євробаченні-2011 представить Міка Ньютон з піснею Angel. Міка виступить під шостим номером у другому півфіналі, 12-го травня. Допомагати українській виконавиці буде переможниця талант-шоу "Україна має талант" Ксенія Симонова. Під час виступу на величезному екрані глядачі побачать, як Ксенія створює пісочну картину для пісні Angel. Від Німеччини на конкурсі виступить переможниця минулого року Олена Майер-Ландрут. Цікаво, що рішення захистити свій титул на міжнародному пісенному конкурсі рік потому взяв до Лєни Майер-Ландрут всього один виконавець, і було це в далекому 1950 році. Крім Лєни, глядачі Євробачення 2011 побачать ще одну "стару знайому". Так у цьому році за перемогу у пісенному конкурсі знову побореться Dana International, яка перемогла на Євробаченні зі своєю піснею "Diva" в 1998 році. Не можна обійти увагою і учасників від Великої Британії - бойз-бенд Blue. В ексклюзивному інтерв'ю радіо "Europa Plus Україна" хлопці сказали, що не планують робити ставку на шоу, а збираються підкорити Європу душевним виконанням пісні I Can. Слідкуйте за ходом Євробачення 2011 разом з радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2011 На хвилях столичної радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартує спеціальний проект, присвячений 64 Каннському кінофестивалю - Канни 2011! У цьому році Канни зберуть таких зірок кінематографа як Роберт Де Ніро, Ума Турман, Джуд Лоу, Емір Кустуріца, Бред Пітт, Анджеліна Джолі, Джонні Депп, Пенелопа Круз, Шон Пенн, Мел Ґібсон і багатьох інших. Журі конкурсу належить оцінити 19 фільмів. Програма цього року вийшла вражаючою: практично половина учасників - визнані метри режисури і каннські фаворити минулих років: Ларс фон Трієр, Педро Альмодовар, Терренс Малік, брати Дарденни та інші. З 10 травня на радіо "Europa Plus Україна" - Кіноманія - гра, присвячена Канському кінофестивалю! Додзвонився першим в ефір радіо "Europa Plus Україна" по буднях о 9.40 за телефоном (044)-377-55-81 і дай правильну відповідь на питання про кіно. Справжніх кіноекспертів чекають призи - набори косметики від офіційного візажиста Канського фестивалю - L'oreal Paris! Але і це ще не все! З 11-го травня по буднях о 9.30 і 17.30 слухайте інформацію про останні події Каннського кінофестивалю в спеціальних радіо-дайджестах! А вже з 18-го травня не проґавте прямі включення спеціального "зіркового" корреспондента радіо "Europa Plus Україна" в Каннах - неповторної Каті Осадчої! Не проспіть! 18, 19 і 20 травня виходимо на прямий зв'язок з Катериною о 8.20, а 21-го травня - о 10.20. Фільми, номінації, режисери, актори, суворе журі, зіркові гості та нові імена фестивалю - слухачі радіо "Europa Plus Україна" будуть в курсі всіх новин, сюрпризів і закулісних інтриг 64-го Каннського фестивалю! На офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна" протягом усього періоду кінофестивалю можна буде побачити фотографії з Канн, а також дізнатися про останні новини з самого серця кінофестивалю! Стань частиною найяскравішої і найочікуванішої кіноподії Європи разом з радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2011 Для врятування проводового радіо в Харківській області створять комунальне підприємство. Про це офіційно напередодні Дня радіо (за старою традицією, воно відзначалося 7 травня) заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. В області проведене соціологічне дослідження і виявлено: у проводового радіо найбільша кількість слухачів. Але є побоювання, що через зміну власника ВАТ "Укртелеком" фінансування цього напрямку діяльності може бути припинена. Щоб не допустити відключення проводового радіо, на Харківщині й буде створено комунальне підприємство (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.05.2011 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 7.05.2011 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) вітає зі Святом Перемоги! Дорогі ветерани Великої Вітчизняної війни! Прийміть привітання від ВРМ "Мелодія" з великим святом - Днем Перемоги! У цей день ми згадуємо всіх: полеглих і живих, воїнів і мирних жителів - всіх тих, чиїми зусиллями у важких воєнних буднях була завойована перемога у Великій Вітчизняній війні. У програмі дня: поздоровлення зі святом Перемоги провідних артистів української естради; святкові тематичні випуски рубрик та програм; о 10.15 і 16.15 - святкова зустріч з Борисом Олійником, поетом, Героєм України; о 21.00 - концерт ведучих ВРМ "Мелодія", присвячений Дню Перемоги (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.05.2011 Столична радіостанція "Радіо Київ 98 FМ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) вітає рідне місто з Днем Перемоги. Протягом свят на хвилі 98 FМ ви почуєте проект "Київ часів Війни" - щогодини лунатимуть пісні Перемоги. Також про Другу світову війну для українського народу піде мова у проекті "Спікертайм" у понеділок, 9 травня, з 9-ї години на "Радіо Київ 98 FМ". Гість - історик Володимир Сергійчук. Окрім того, безпосередньо 8-го та 9-го травня, з 20 до 23-ї - Польовий концерт, 100 фронтових пісень, що допомагали вірити і перемагати (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.05.2011 Цього дня у 1895-у році російський вчений Олександр Попов у Санкт-Петербурзі на засіданні фізичного відділення Російського фізико-хімічного товариства продемонстрував апарат, в якому електромагнітні хвилі, що виходили з когерера-вібратора, приводили в дію електричний дзвоник, розташований на відстані кількох метрів. Демонстрація приладу входила до доповіді Попова "Про відношення металевих порошків до електричних коливань". Продемонстрована система вважається першою системою радіозв'язку, а отже - винаходом радіо. З 1945-го року 7-е травня почали відзначати на території тодішнього СРСР як День радіо. Зі святом вас, радійники!!!
  • 6.05.2011 Чернівецька радіостанція "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц) пропонує робити прогнози щодо підсумків цьогорічного Євробачення. Дзвоніть в ефір, вгадуйте, яке місце займе учасниця від України Mika Newton, та вигравайте два квитки на чернівецький концерт Студії "95 кварталу"! Всі подробиці акції - в ефірі "Радіо Станція 103.2FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.05.2011 Пряму трансляцію міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" в Дюссельдорфі в ефірі Національного радіо коментуватиме ведуча розважальних програм ТО "Промінь" Олена Зелінченко. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на прес-службу НРКУ. До участі у коментуванні фіналу конкурсу запрошені як українські музиканти, учасники попередніх змагань, так і їхні продюсери, експерти у сфері шоу-бізнесу: співачка Альоша, продюсер Олександр Ксенофонтов, продюсер Володимир Бебешко, співачка Ані Лорак. Підготовку до трансляції пісенного конкурсу здійснює команда НРКУ: заступник директора ТО УР-1 Галина Бабій, яка коментувала конкурс "Євробачення" в ефірі українського радіо у 2005 році, завідувачка відділу "Єврорадіо" управління міжнародних зв'язків НРКУ Ганна Карнаух, головний музичний редактор ТО "Промінь" Валерій Кириченко, який має досвід у висвітленні конкурсу "Євробачення". Як уже повідомляла "Телекритика", НРКУ транслюватиме "Євробачення": півфінали 10 та 12 травня та фінал 14 травня на Першому каналі Українського радіо та Другому каналі "Промінь". Початок трансляцій - о 22.00. Зазначимо, що НРКУ, яка є членом Європейської мовної спілки (як і Національна телекомпанія України), уже транслювала "Євробачення" у 2005 році. З 2011 року вона планує робити це щорічно (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.05.2011 Змінилася адреса, за якою можна прослуховувати онлайн-трансляції луцької радіостанції "СiД FM" (с.Підгайці - 102.4МГц, щогодини, _.30-_.00). Відтепер слухати ефір станції в Інтернеті можна за лінком http://193.238.99.182:8000/listen.pls. Трансляції ведуться зі швидкістю 96kbps, звук - 44kHz Stereo (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.05.2011 Всесвітня служба BBC (BBC World Service) оголосила конкурс на заміщення вакантної посади редактора Української служби (Editor, BBC Ukrainian). Про це повідомляє видання. Редактор має опікуватись діяльністю Української служби у Києві та Лондоні. До його обов'язків входитиме керівництво мультимедійним сайтом BBC.ua ("BBC Мій світ"), забезпечення контенту для партнерів BBC, а також, співпраця в межах Європейського підрозділу Всесвітньої служби та загального BBC. Обов'язковою вимогою до кандидатів є наявність досвіду роботи на посаді редактора або в межах BBC, або в іншому інтернет-сайті, журналі, газеті, телеканалі або на радіо, добра обізнаність із роботою в інтернеті та готовність поглиблювати свої знання про нові технології. Кандидат також повинен мати диплом про вищу освіту, комунікативні здібності, вільно володіти українською та англійською мовами. "Серед інших вимог: вичерпні знання про цільову аудиторію, інтернет-ринок та ринок мобільних послуг, вміння вести переговори та комерційну діяльність. Також треба орієнтуватися у світовому інформаційному просторі та, зокрема, Великої Британії, мати досвід управління бюджетом та прагнення якнайефективніше та найвигідніше його використовувати", - йдеться у повідомленні про вакансію BBC. Резюме можна надсилати до 21 травня 2011 року на адресу (зі словом editor в темі повідомлення). Інтерв'ю з відібраними кандидатами проходитимуть на початку червня. 29 квітня Українська служба BBC припинила радіомовлення. Відтепер усі її сили будуть зосереджені на сайті http://bbc.ua, а територіально - у Києві. До кінця липня у Лондоні буде скорочено майже всіх співробітників, окрім двох чи трьох, які займатимуться міжнародною інформацією та увійдуть до європейського підрозділу Всесвітньої служби BBC. Конкретні форми подальшої роботи Української служби ще обговорюються (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.05.2011 Ефір львівської інформаційно-музичної радіостанції "Радіо24" (102.1МГц) відтепер можна слухати на лише на FM-хвилях у Львові, але й по всьому світу - у всесвітній мережі Інтернет. Зробити це можна, перейшовши за посиланням http://stream1.lux.fm:9010/listen.pls - за допомогою таких програм, як winamp/media player/iTunes. Незабаром онлайн-мовлення "Радіо24" можна буде запускати також з офіційного Web-сайту "Радіо24", який наразі перебуває у стадії створення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.05.2011 У місті Ольштин стартував фестиваль теле- і радіопрограм "Калиновий острів - Польща". Його організували Ольштинський відділ українців та Рівненська обласна державна телерадіокомпанія за сприяння влади Вармінсько-Мазурського воєводства і Держкомтелерадіо України. Цей фестиваль відбувається вже вдруге. Головна тема передач - життя національних меншин, євроінтеграція та збереження автентичної культури. Торік для участі в ньому було подано понад півсотні програм українських та польських журналістів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.05.2011 5 травня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення опублікувала в газеті "Голос України" оголошення про конкурс на вільні телерадіочастоти. Нагадаємо, рішення оголосити конкурс вільні аналогові телеканали і радіочастоти та відрізки мовлення Нацрада прийняла 6 квітня. Згодом, 27 квітня, Нацрада ухвалила окреме рішення про суми конкурсної гарантії. Це стало можливим після затвердження відповідної Методики розрахунків розмірів ліцензійного збору в Кабміні. Як стало відомо з оголошення, на конкурс виставлено 21 телевізійний канал та 11 радіочастот (раніше на брифінґу оголошувалося про 20 телевізійних каналів та 10 радіочастот). Повний перелік частот. Серед них, зокрема, є львівська і полтавська частоти з мережі радіо "Мелодія", що залишилися з попереднього конкурсу. Для загальнонаціональної категорії мовлення обов'язковим є розміщення соціально важливих програм, не менше одного випуску новин із сурдоперекладом; рекомендованим є розміщення дитячих програм. Для регіональних і місцевих мовників умови конкурсу передбачають розміщення дитячих програм і мовлення без ретрансляції. Заяви на участь в конкурсі приймаються з 6 червня до 5 липня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 3 вересня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.05.2011 На сьогодні у Верховній Раді немає достатньої кількості голосів, щоб внести зміни до нещодавно ухваленого закону про доступ до публічної інформації, які б змінили його зміст. Таку думку висловила представник президента в Конституційному суді Олена Лукаш під час прес-конференції 5 травня, повідомляє "РБК-Україна". "На сьогодні відсутня можливість коментувати наміри окремих народних депутатів... і стверджувати про наявність достатньої кількості голосів у Верховній Раді для прийняття подібних змін. Сьогодні президент України налаштований на виконання цього закону і на створення належних ефективних механізмів для забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації в редакції того закону, який набуде чинності 9 травня, і попрацює для нас усіх", - відзначила Олена Лукаш. Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді деякі народні депутати, в тому числі з фракції Партії реґіонів, висловлюються за внесення змін до закону про доступ до публічної інформації, прийнятого 13 січня. Правозахисники вважають, що такі зміни призведуть до звуження обсягу прав людини та суперечитимуть європейським стандартам. Як писала "Телекритика", що 5 травня президент Віктор Янукович підписав низку указів щодо реалізації Закону "Про доступ до публічної інформації". Закони "Про доступ до публічної інформації" і "Про внесення змін до закону "Про інформацію"" ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набувають чинності 9 травня. Як зазначав голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, щоб закони про інформацію запрацювали, уряд має ухвалити підзаконні акти. Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.05.2011 Національна радіокомпанія України до Дня Перемоги планує провести радіомости Київ-Москва та Київ-Мінськ. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на прес-службу НРКУ. 6 травня о 17.10 відбудеться радіоміст з Росією, співорганізаторами якого є журналісти "Радио России", а 9 травня о 17.15 на зв'язку з Україною буде Белтелерадіокомпанія. Окрім того, 9 травня на Першому каналі Українського радіо о 9.15 вийде в ефір програма "Історія, що стає легендою". НРКУ до участі у святкових програмах запросила учасників бойових дій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.05.2011 Президент Віктор Янукович підписав низку указів щодо реалізації Закону "Про доступ до публічної інформації". Про це повідомляє "Укрінформ". Зокрема було підписано указ "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації". Цим документом президент зобов'язав Кабінет Міністрів забезпечувати фінансування передбачених законом "Про доступ до публічної інформації" заходів, виконуваних розпорядниками інформації, які утримуються за рахунок державного бюджету. Окрім того, уряд має підготувати разом зі Службою безпеки України законопроект про вдосконалення законодавчих актів щодо використання інформації з обмеженим доступом та відповідальності за порушення таких актів. Кабмін також зобов'язаний запровадити моніторинґ виконання органами виконавчої влади закону "Про доступ до публічної інформації" та судових рішень, прийнятих у зв'язку з порушенням права на одержання цієї інформації. Крім того, уряд має підготувати законопроекти щодо здійснення державного контролю за забезпеченням доступу до публічної інформації. Віктор Янукович підписав також указ "Про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в допоміжних органах, створених Президентом України". Документ передбачає визначити Головне управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента спеціальним структурним підрозділом, який організовує доступ до публічної інформації, відповідає за опрацювання запитів на інформацію, що надходять до глави держави, Адміністрації та надає консультації під час оформлення таких запитів. Главі Адміністрації президента Сергію Льовочкіну доручено невідкладно вжити заходів щодо забезпечення доступу до публічної інформації. Він повинен запровадити облік запитів на інформацію, визначити спеціальні місця для роботи запитувачів із документами, створити умови для подання письмових запитів на інформацію громадянами з обмеженими фізичними можливостями та виконати низку інших завдань. Укази на сайті глави держави наразі відсутні. Як писала "Телекритика", закони "Про доступ до публічної інформації" і "Про внесення змін до закону "Про інформацію"" ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набувають чинності 9 травня. Як зазначав голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, щоб закони про інформацію запрацювали, уряд має ухвалити підзаконні акти. Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.05.2011 У п'ятницю, 6 травня 2011 року, о 18.00 столична радіостанція "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) транслюватиме подячну Святу Месу за беатифікацію Йоана Павла ІІ (з кон-катедрального собору св. Олександра в Києві). Месу провадитиме львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький. Під час богослужіння будуть виставлені мощі Йоана Павла ІІ. Після Святої Меси відбудеться презентація книги Архієпископа Мечислава Мокшицького "Вівторки любив найбільше", в книзі Владика розповідає про щоденне життя Йоана Павла ІІ, якого знав особисто. Протягом дев'яти років єпископ Мечислав був особистим секретарем Святішого Отця. То ж "Радіо Марія" запрошує своїх слухачів в п'ятницю провести разом вечір в молитві і роздумах (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2011 Севастопольська реґіональна державна телерадіоорганізація вже традиційно у травні проводить Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм "Перемогли разом", присвячений Дню Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Цьогорічний VII фестиваль триватиме з 8 по 10 травня, його організатори: Державний комітет телебачення та радіомовлення України, Міністерство оборони України, Севастопольська міська державна адміністрація, Севастопольська міська рада, Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія, Асоціація працівників ЗМІ України, Євразійська Академія телебачення і радіо. Метою фестивалю є активізація висвітлення в ЗМІ величі подвигу народів країн антигітлерівської коаліції у розгромі фашистської Німеччини, сприяння військово-патріотичному вихованню сучасної молоді та її готовності протистояти будь-яким проявам екстремізму й тероризму, підвищення фахової майстерності творчих працівників телебачення й радіо. Для участі у фестивалі запрошені творчі групи Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, ДТРК "Всесвітня служба "Українське телебачення й радіомовлення", ДТРК "Культура", ДТРК "Крим", обласні державні телерадіокомпаній ДСП "Укртелефільм", Державна міська ТРК "Сіверська", Криворізьке міське державне об'єднання телебачення і радіомовлення, недержавні телерадіоорганізацій України, зарубіжні телерадіокомпанії. Переможці фестивалю будуть визначені у номінаціях: "Цих днів не стихне слава", "Діти війни", "Батьківщина. Честь. Обов'язок", "Бойове братерство", "Світ без тероризму" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.05.2011 Адміністрація президента отримала з Кабінету Міністрів законопроект про громадське телебачення. Про це повідомила в інтерв'ю "Телекритиці" радник президента Ганна Герман. За словами пані Герман, уже відбулося засідання робочої групи гуманітарної ради, яка ознайомилася з поправками, звірила їх з ідеологією концепції, яка закладалася. Також вона зауважила, що не погодилася з деякими пропозиціями Кабміну. "Скажу прямо, не погодилася з деякими доповненнями і формулюваннями від Кабміну. Нам важливо, щоб законопроект відповідав концепції, закладеній гуманітарною радою. Я дуже сподіваюся якнайшвидше завершити цей процес", - сказала Ганна Герман. На її думку, якщо владі вдасться створити в Україні громадське мовлення, то вирішиться дуже багато проблем: так званий диктат приватного власника, неврегульовані відносини між приватним власником і колективом. "Коли в нас буде громадське мовлення, де немає одного власника як такого, то як би якийсь власник, наприклад, не забілював картинки, громадський телеканал відображатиме реальне життя", - зауважила радник президента. За словами пані Герман, є чиновники, які навіть тепер намагаються вставляти палиці в колеса на шляху підготовки законопроекту про громадське мовлення, намагаючись трансформувати ідею в її видимість. "Але ми маємо підтримку президента, який сказав на початку своєї каденції, що він створить суспільне мовлення для нас і тих, хто прийде після нас. Бо ніхто не буває вічно при владі, колись і ми можемо стати опозицією і захочемо незалежного телебачення. Треба собі побудувати такі фундаменти, щоби почуватися впевнено і вільно, де б ти не був - при владі чи в опозиції. Але це робити треба нині, коли ми при владі", - сказала вона. Нагадаємо, у грудні 2010-го законопроект "Про Національну громадську телерадіокомпанію України" був переданий главі Адміністрації президента. Планувалося, що відповідний законопроект внесуть до парламенту до 1 грудня 2010 року. Наразі він ще не зареєстрований (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.05.2011 29 квітня Українська служба BBC припинила радіомовлення. Відтепер усі її сили будуть зосереджені на сайті http://bbc.ua, а територіально - у Києві. Як повідомила "Медіаграмотність" редактор Київського бюро Української служби Світлана Дорош, до кінця липня у Лондоні буде скорочено майже всіх співробітників, окрім двох чи трьох, які займатимуться міжнародною інформацією та увійдуть до європейського підрозділу Всесвітньої служби BBC. "Люди, що залишаться у Лондоні, готуватимуть міжнародну інформацію та відео для україномовних користувачів сайту. Основна робота Української служби буде переміщена до Києва. Тут буде скорочено лише кількох людей, трьох чи чотирьох, переважно добровольців, тому для київського представництва цей процес буде менш болісним. Написання текстів, створення контенту буде прерогативою Києва. Ця схема загалом по BBC дозволить уникнути дублювання роботи і працювати в режимі скороченого штату", - каже Світлана Дорош. Нагадаємо, Всесвітня служба BBC (BBC World Service) має намір скоротити 650 працівників - понад чверть свого персоналу задля скорочення витрат. Загалом до 2014 року бюджет Всесвітньої служби скоротиться на 16%. За словами редактора київського бюро, в Українській службі BBC "відбувається дуже серйозна реструктуризація і в головах, і технічно". Сайт bbc.ua стане більш мультимедійним, розширюючись за рахунок відео, аудіо, фотографій та графічних матеріалів. Журналісти, які раніше працювали виключно над радіопрограмами, навчатимуться виробляти контент у різному форматі: "Цей універсальний підхід є загальноприйнятим для BBC, працівники якої є, так би мовити, багатофункціональними". Що ж до долі скорочених, то тих, хто має втратити роботу в Українській службі BBC, було попереджено про це ще в січні, згідно із кадровою політикою корпорації. Усі співробітники служби отримали змогу обрати, чи хочуть працювати в нових умовах, і, якщо так, пройти атестацію (selection process), за підсумками якої буде визначено, чи зможуть вони залишитися. Навіть ті, чиї результати атестації є негативними, можуть працювати в Українській службі до липня. Кілька співробітників, за словами Світлани Дорош, проходять співбесіди, а одна людина вже отримала роботу в Європейському банку реконструкції та розвитку. Місце головного редактора українського сайту BBC (назва цієї посади поки що офіційно не затверджена) вакантне - днями буде оголошено конкурс на його заміщення. "Ми намагатимемось зайняти нішу, яка нині в українських онлайн-ЗМІ фактично вільна: якісна міжнародна інформація стане нашим головним напрямком. Але, звісно, нас цікавитимуть також українські події, - розповідає Світлана Дорош. - Немає сенсу конкурувати швидкістю подання новин. Водночас у наших журналістів є доступ до величезної кількості міжнародних джерел, до бази Всесвітньої служби BBC, є знання іноземних мов. Тому наші матеріали можуть виявитись ексклюзивними в порівнянні з тим, що дають зараз українські медіа". Конкретні форми подальшої роботи Української служби ще обговорюються (Джерело: Портал "Медіаграмотність").
  • 2.05.2011 З цього тижня столична радіостанція "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) впроваджує з 16.00 до 16.40 другу катехезу (нагадуємо, що раніше ви чули катехези об 11.20 і повтори о 22.00 годинах). Від сьогодні ви зможете слухати уроки віри в денному часі від таких авторів: єпископа Віталія Скомаровського, о. Юрія Зєлінського, о. Романа Лаби, о. Олега Сартакова, о. Юрія Семи, о. Януша Марії Анджиєвського та інших. Навчайтеся разом з "Радіо Марія". Попередній розклад катехез: 1. Перший тиждень: Пн. - Єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Скомаровський, Вт. - о. Юрій Сема (Запоріжжя), Ср. - о. Михайло Воцяль (Одеса), Чт. - о. Роман Лаба (Бровари), Пт. педагог, дитячий психолог Наталія Сиротич (Київ); Другий тиждень: Пн. - о. Януш Марія Анджиєвський (Чортків), Вт. - о. Юрій Зєлінський (Вінниця), Ср. - о. Олег Сартаков (Київ), Чт. - о Петро Октаба (Київ) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2011 Столична мережева сателітарна станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) схильна до одного вірусу - вірусу інновацій. Якщо радіостанції можна буде слухати через бритву в майбутньому, то перша станція яку ви почуєте там, буде Dance radio "Kiss FM". Напевно, Ви хочете, щоб улюблена радіостанція була з вами скрізь - в машині, на роботі, на відпочинку, і навіть коли ви спите, плюс більшість цікавить питання "що за трек зараз грає на Kiss FM?". З новим сервісом Frodio все стало ще легше, онлайн радіостанція Dance radio "Kiss FM" зі зручним інтерфейсом, назвами треків, які звучать в ефірі, і повним набором соціальних функцій. Інтеграції в MusicBrainz, Last.fm, Facebook, Twitter, ВКонтакте та Wikipedia, для тих хто хоче знати більше, ніж просто назва треку. Можливостей Social Radio System - Frodio багато. Перегортання радіостанцій в режимі Cover Flow, зображення виконавців підтягуються з Last.fm, відправка композицій в соціальні мережі, синхронізація обраного з Frodio.com. Заходьте на сайт http://kissfm.frodio.com і дивіться та слухайте в режимі онлайн. Також kissfm.frodio.com згладжує протистояння Apple і Google, на сайті вже доступні додатки під IOS (IPad, iPhone), і під Android. Вперед на kissfm.frodio.com та завантажуйте на свої смартфони, або слухайте через браузер (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2011 Починаючи з 2-го травня програми Української служби "Радіо Свобода" виходитимуть на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). Щодня по буднях з 6.35 до 6.57 на хвилях "Радіо Ера FM" транслюватиметься програма "Ранкова Свобода". Вечірній блок мовлення Української служби "Радіо Свобода" в ефірі "Радіо Ера FM" виходитиме з 21.00 до 21.57 (Джерело: Сайт Української служби "Радіо Свобода").
  • 1.05.2011 Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов повідомив колективу Всесвітньої служби Радіо Україна про намір ліквідувати міжнародне радіомовлення українською мовою, а згодом і англійською, німецькою та румунською мовами, повідомляє українська служба Радіо Свобода. Генеральний директор НРКУ послався на рішення Колегії Держкомтелерадіо щодо "оптимізації мереж каналів мовлення" НРКУ. За його словами, замість програм, спеціально підготовлених для української світової діаспори, звучати програми внутрішнього мовлення Українського радіо. Як повідомляло раніше інтернет-видання "Телекритика", ще з початку цього року стурбовані слухачі зверталися до редакції з питаннями, чому "практично зникло ефірне мовлення Всесвітньої служби Радіо Україна". Фактично продовжувала вести мовлення в ефірі лише румунська редакція - 1,5 години на добу. А програми української редакції й іншими мовами знайти можна було тільки на супутнику і в інтернеті. За останні роки потужність передавачів, що передають сигнал за кордон, зменшилася з 1000кВт до 100кВт, і повноцінне мовлення українською, англійською, німецькою та румунською мовами на Європу, Північну Америку, Росію та Австралію стало епізодичним. Всесвітня служба радіомовлення Україна працює вже понад 60 років. Як зазначає сайт НРКУ, завдання цієї служби - "знайомити закордонного слухача з усім розмаїттям політичного, соціально-економічного та культурного життя України". Для порівняння, іномовлення Російської Федерації - Голос Росії - мовить на 160 країн 40 мовами, і весь час розширює охоплення країн-учасниць СНД. Нагадаємо, вчора, 30 квітня, Українська служба BBC провела свій останній прямий радіоефір. Тижнева аудиторія Української служби становила близько п'яти мільйонів осіб. Перший ефір журналісти провели в 1992 році, узявши інтерв'ю у першого президента України Леоніда Кравчука. Українська служба продовжить свою роботу в інтернеті. У рамках скорочення бюджету Всесвітньої Служби, радіомовлення було припинено ще у 11 служб, серед них і Російська (Джерело: Портал "Відголос.com").
  • 1.05.2011 В місті Ковель Волинської області відновлено мовлення каналу УР-1 на "нижній" УКХ-частоті 66.02МГц. Нагадаємо - даний передавач мовчав з кінця березня поточного року. Таким чином, наразі канал УР-1 у Ковелі знову мовить на двох частотах - 66.02МГц та 91.8МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 1.05.2011 Сьогодні, 1-го травня, об 11.00 столична радіостанція "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) транслюватиме урочисту Святу Месу з Ватикану з нагоди беатифікації Йоана Павла ІІ. Месу вестиме Святійший Отець Бенедикт XVI. Запрошуємо до спільної молитви (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини квітня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024