Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2010 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.02.2010 Вчора, 27-го лютого, у столичному клубі Concert Hall "Freedom" пройшло вручення нагород Першої премії розважальних радіостанцій України - "Radio Voice Awards". "Radio Voice Awards" - це абсолютно нова концептуальна премія від організаторів "Вручення зірок: Однокласники.ру" та "Magazine Star Awards" - модної event-аґенції "TUCHA Company", в особі Олександра Тучинського спільно з "COTTON event agency", в особі Тараса Гассана, які цього разу представили першу і на разі єдину в Україні Премію розважальних радіостанцій FM-діапазону, а саме - найпопулярніших радіопрограм. На хвилі успіху попередніх нагороджень було розроблено концепцію, яка поєднує у собі інтерактивність формату вечірки, донесення інформації про популяризацію радіостанцій FM-діапазону та пряму участь зірок українського шоу-бізнесу, без чиїх пісень неможливий ефір радіостанцій. FM-радіостанції мають неабиякий вплив на вітчизняний шоу-бізнес, адже формат і ротації пісень напряму визначають популярність виконавця. "Radio Voice Awards" - престижна премія, учасниками якої є селебрітіз, працівники мас-медіа та бізнес-еліта (директори та власники радіостанцій). Цього року нагороди отримали: 1. "Радіо 5 - Ретро FM" - в номінації "Найкраща програма про погоду"; 2. "Europa Plus Україна" - в номінації "Найкращий радіопроект"; 3. Національна мережа "ХІТ FM" - у номінації "Найкраще розважальне шоу"; 4. "Русское Радио - Україна" - в номінації "Найкращі радіоведучі"; 5. "Радіо Nostalgie 99FM" - в номінації "Найбільш стильний формат"; 6. "Радіо Алла" - в номінації "Відкриття року"; 6. Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" - в номінації "Найкраща програма про моду"; 7. "NRJ Hit Music Only" - в номінації "Найкращий інтернет-путівник"; 8. "Стильне радіо Перець FM" - у номінації "Найкраща жіноча програма"; 9. Dance radio "Kiss FM" - у номінації "Найкраща молодіжна програма"; 10. "Авторадіо - Україна" - в номінації "Найкраща автомобільна програма"; 11. "Наше Радіо" - в номінації "Найкраще ранкове шоу". Нагороди представникам радіостанцій вручали зірки українського шоу-бізнесу, а разом з нагородами - дарували їм (а також всім присутнім) свої пісні. При чому, інколи - за безпосередньої участі самих радійників - як, скажімо, Потап і Настя Каменських, що виконували свій хіт разом з "будильниками" "Русского Радио - Україна" - Ганною Свиридовою та Сергієм Галибіним. А наприкінці церемонії всіх чекав сюрприз від Тіни Кароль: прямо в залі було оголошено про укладений контракт, згідно з яким співачка на цілий рік стає бренд-войсом радіостанції "Русское Радио - Україна" (Власна інформація).
  • 28.02.2010 Калуська радіостанція "Радіо Калуш FM" (107.4МГц) розпочала онлайн-трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Трансляції ведуться за адресою http://195.182.22.130:8000/stream.m3u. Також станція розпочала створення власного Web-сайту, який можна побачити за адресою http://www.kalushfm.if.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.02.2010 Президент України Віктор Янукович скасував указ Ющенка від 23 лютого 2010 року №230 "Про призначення А.Мирошніченка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення". Текст документу опубліковано на офіційному сайті Президента. Мотиваційної частини в указі немає. Проте законом передбачено лише обмежений список причин, які можуть стати приводом щодо дострокового припинення повноважень члена Нацради. Як прокоментував "Телекритиці" Андрій Мирошніченко, він про свою відставку дізнався з сайту Президента, ніяких причин йому особисто ніхто не пояснив. На запитання, чи буде він оскаржувати даний указ, Мирошніченко відповів, що рішення поки не прийняв. Як відомо, Андрій Мирошніченко з квітня 2005 року був членом Національної ради і, як повідомляла "Телекритика", 22 лютого 2009 року був звільнений президентом Ющенком. Після чого 23 лютого Ющенко знову призначив Мирошніченка членом регуляторного органу, вирішивши таким чином колізію щодо легітимності терміну повноважень Мирошніченка. У квітні 2009 року Андрія Мирошніченка було обрано першим заступником голови Нацради, відтоді й до 22 лютого 2010 року він також виконував обов'язки голови регуляторного органу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.02.2010 27-го лютого у столичному концерт-холі "FREEDOM" відбудеться церемонія вручення нагород першої української премії у сфері радіомовлення - "Radio Voice Awards". За результатами голосування нагороди отримають найбільш популярні українські радіопрограми розважальних радіостанцій FM-діапазону: "Kiss FM", "Русское Радио - Україна", "Люкс FM", "Авторадіо", "Ретро FM", "Перець FM", "NRJ", "Наше Радіо", "Радіо Алла", "Хіт FM", "Європа Плюс Україна", "Nostalgie". У першій церемонії нагородження українських радіостанцій візьмуть участь Світлана Лобода, Потап і Настя Каменських, дует "Нікіта", Анастасія Приходько, неАнгели, Василь Лазарович, Діма Клімашенко, Гарячий шоколад, Алібі, Дантес і Олійник. Також у програмі очікується сюрприз від улюблениці всіх радіостанцій - Тіни Кароль (Джерело: Інформацію надала ).
  • 26.02.2010 Програма "BEATPORT 20" залишає ефір столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.). Компанія BEATPORT протягом останніх 18-ти місяців готувала програму BEATPORT TOP 20. Цей дуже якісний продукт транслювався на хвилі Dance radio "Kiss FM" з першої програми. Але тиждень тому BEATPORT прийняв рішення закрити програму по всьому світу. І ось вже завтра, 27-го лютого, на хвилі Dance radio "Kiss FM" з 22.00 до 23.00 прозвучить фінальний 70-ий епізод. Керівництву Dance radio "Kiss FM" не відомі причини, чому програму вирішили закрити, але, те що в неї були свої слухачі - факт. Тому на Dance radio "Kiss FM" сподіваються, що компанія BEATPORT порадує нас ще, але вже іншими продуктами (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.02.2010 Напередодні 8-го березня столична сателітарна мережева станція радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) разом з ТМ Inkerman говорить своїм прекрасним слухачкам компліменти і дарує подарунки! З 24-го лютого по 5-те березня кожного буднього дня на хвилі радіо "Europa Plus Україна" - гра Моменто-компліменто! Правила гри прості: необхідно вгадати комплімент серед фраз, сказаних однією з європейських мов. Вгадав - виграв подарунок! Кожного дня по буднях, о 9.15 та 17.30 - Моменто-компліменто - комплімент, сказаний від душі, зрозумілий будь-якою мовою світу! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.02.2010 Британська телерадіомовна корпорація (BBC) наполовину скоротить кількість сторінок свого сайту, а також закриє дві свої радіостанції, пише інтернет-видання "Лента.ru" з посиланням на газету The Times. Згідно з планом стратегічного розвитку BBC керівництво корпорації планує оголосити про це в березні. На такі заходи BBC, що фінансується за рахунок плати за телеліцензію, яку вносять всі жителі Великої Британії, вимушена піти через критику з боку інших телеканалів та радіостанцій, які не мають такого джерела доходів. BBC також планує значно скоротити витрати на закупівлю програм, які виробляються за кордоном, в основному на високорейтингові американські серіали. Корпорація також частково змінить програмну політику, скоротивши кількість телепрограм, орієнтованих на молодіжну аудиторію. Зміни в програмах BBC повинні збільшити аудиторію каналів ITV и Channel 4, що роблять ставку на серіали і програми для молоді. Офіційний web-сайт BBC втратить половину сторінок, його бюджет і штат скоротять на 25 відсотків. На сайті також має з'явитися більше гіперпосилань на матеріали, що публікуються в британських ЗМІ, і таким чином залучити нових читачів. Крім того, Британська телерадіомовна корпорація закриє дві свої цифрові радіостанції - 6 Music и Asian Network. Цей крок повинен сприяти розвитку комерційних музичних радіостанцій, орієнтованих на слухачів 30-50 років. Під загрозою опиниться випуск низки журналів, зокрема Radio Times и Top Gear, якими займається - BBC Worldwide. Цьому комерційному підрозділу рекомендовано зосередитись на зарубіжних проектах, відмовившись від видання журналів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.02.2010 Одеська радіостанція "Народне Радіо" (103.2МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і мережа універсамів "Копійка" вкотре готові радувати слухачів та покупців. На хвилі 103.2FM стартує проект "Копійка до копійки". Тричі на тиждень Народна Машина на чолі з Народним Ведучим приїздить в один з магазинів мережі, щоб збагатити двох переможців сертифікатами на 400 грн. І що найцікавіше: робити для цього не треба практично нічого. Учасникам треба всього лише купити товари в "Копійки" на суму максимально близьку до тієї, яку назве ведучий в студії. За всім тим, що відбувається, стежитиме другий Народний Ведучий, що знаходитиметься безпосередньо у самому універсамі. Робіть покупки в "Копійці", стежте за ефіром, беріть участь у грі "Копійка до копійки" і отримуйте сертифікат на 400 грн! Також повідомляємо слухачам "Народного Радіо" приємну новину: з 1-го березня станція перебуватиме в ефірі цілодобово (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.02.2010 26-го лютого на хвилі муніципальної радіостанції "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) в рамках спільної акції з КП "Київтранспарксервіс" відбудеться розіграш п'яти паркувальних місячних абонементів під назвою "5 талонів у добрі руки". Отримавши абонемент вартістю 630 гривень, переможець акції матиме можливість упродовж березня бекоштовно паркуватися у всіх трьох паркувальних зонах столиці. Щоб стати власником абонементу на паркування у I, II й III зонах, необхідно 26-го лютого з 7.00 до 11.00 після заклику ведучого першим зателефонувати на "Радіо Київ 98FM" за номером (044)-454-00-33 та правильно відповісти на запитаня про правила паркування в місті. Як повідомив директор радіостанції Андрій Васін, активна співпраця "Радіо Київ 98FM" з КП "Київтранспарксервіс" почалась ще у травні 2008-го року. Відтоді в акції "5 талонів у добрі руки" взяли участь близько 1000 киян. Окрім того, щоп'ятниці з 7.00 до 11.00 радіостанція розігрує серед слухачів-автолюбителів картки мобільного паркування та поповнення рахунку на 50 гривень. Детальніше про акцію можна дізнатися на Web-сайті http://www.radio.kiev.fm/actions (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2010 Національній раді з питань телебачення і радіомовлення слід запровадити систему штрафів з чіткою градацією порушень і лібералізувати застосування санкції попередження. Такого висновку дійшли учасники круглого столу "Спрощення порядку продовження строку дії ліцензій на телерадіомовлення", організованого 24-го лютого Інститутом медіа права. Директор Інституту медіа права Тарас Шевченко як спосіб спрощення продовження ліцензії запропонував застосування такої санкції як штраф. На думку Інституту медіа права, найчастіша санкція Нацради - попередження - стала способом шантажу телерадіоорганізацій, тому що вони далі не можуть продовжити ліцензію. "Законом передбачено, що Нацрада може застосувати штрафи, а Кабмін їх затверджує. Розроблялася спеціальна постанова Кабміну, але вона загубилася, залишилася тільки проектом", - нагадав юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай. У 2009 році Нацрада оштрафувала три компанії, записавши в рішеннях: "застосувати санкцію у вигляді штрафу, розмір якого буде встановлений Кабміном". Виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко підкреслила, що сума штрафу повинна враховувати різні чинники: серйозність порушення, історія порушень власником ліцензії, будь-яка фінансова вигода, яку власник ліцензії міг одержати в результаті мовлення (наприклад, надходження від реклами) і загальний фінансовий стан мовника. Також пані Котенко говорила, що ліцензія повинна автоматично подовжуватися, якщо немає ніяких санкцій. "Я пропоную, щоб штрафи встановлювалися тільки за порушення економічного характеру: недотримання квот на рекламу, відсутність озвучки українською мовою. Порушення, які стосуються поширення суспільно небезпечної інформації, якщо вони неумисні, але систематичні, повинні мати наслідком автоматичну відмову в продовженні ліцензії. А якщо вони ще й умисні, то мають призводити до анулювання ліцензії", - запропонувала керівник центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації мовників Ольга Большакова. При цьому суму штрафу, на її думку, слід визначати в п'ятикратному розмірі від прибутку, отриманого внаслідок порушення. Юрист Тетяна Степанюк заперечила, що мовники приховують реальні прибутки, тому суми штрафів у такому випадку будуть мізерними й ніякого виховного впливу на порушників не матимуть. У відповідь їй керуючий партнер юридичної компанії Jurimex Юрій Крайняк закликав взяти за аналогію процедури, що діють в антимонопольному законодавстві, коли сума штрафу виводиться як відсоток від доходів за попередній рік. Він наголосив, що при такому підході штрафи не повинні мати наслідком відмову в продовженні ліцензії. Учасники круглого столу дійшли згоди, що потрібна ліберальніша система санкцій, яка б стимулювала ринок уникати порушень. Зокрема необхідна градація порушень. Залежно від його серйозності можливе попередження (у вигляді листа, який Нацрада надсилає до компанії) або штраф, а нинішню форму попередження слід перейменувати на іншу санкцію та застосовувати тільки в найсерйозніших випадках. Тарас Шевченко також нагадав про санкцію тимчасового призупинення ліцензії (використовується, приміром, у Грузії) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.02.2010 Сьогодні, 24-го лютого, відбувся брифінґ за участю заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Плаксюка та членів Національної ради Андрія Мирошніченка і Віктора Понеділка. Під час брифінґу Юрій Плаксюк повідомив журналістів про те, що Національна рада може відновити свої засідання, оскільки вчора Президент України призначив двох членів Національної ради - Андрія Мирошніченка і Ларису Мудрак. "На жаль, сьогодні засідання не відбулося, бо новопризначений член Національної ради Лариса Мудрак дуже погано почувалася. Їй потрібно пройти курс процедур з відновлення здоров'я", - констатував він. Двоє інших членів Національної ради вже вкотре на засідання не з'явилися. Юрій Плаксюк зазначив, що вони могли б прийти хоч на погоджувальну раду, де можна обговорити ситуацію і вирішити, як далі конституційному, постійно діючому органу виконувати свої повноваження. "Прикро, що цього не відбувається", - сказав він. За словами заступника голови Національної ради, чергове засідання, швидше за все, відбудеться цього тижня, про що буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2010 Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віктор Понеділко заявляє про те, що він має беззаперечні докази тиску на нього як члена регуляторного органу. "Сімейство Хорошковських веде жорстоку війну із Національною радою по принципу - "нам все, никому - ничто", - заявив він сьогодні, 24 лютого, на брифінґу Національної ради. Нагадаємо, 17 лютого телеканал НТН, що входить у медіа-групу "Інтер", поширив у ЗМІ заяву про незаконні дії Національної ради, викликану проведеним Національною радою конкурсу на телерадіочастоти. Заява Віктора Понеділка спричинена постановами Відділу державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві про відкриття виконавчого провадження щодо двох членів Національної ради Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка. Постановами, відповідно до двох ухвал Київського окружного адміністративного суду за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія "Музика ТВ", забороняється Лебедєвій Т.Я. і Понеділку В.І. здійснювати повноваження членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, брати участь у засіданнях Національної ради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Національної ради до набрання рішенням у даній адміністративній справі законної сили. Коментуючи ситуацію, Віктор Понеділко сказав, що з цілковитою впевненістю можна стверджувати, як саме мають закінчитися ці судові розгляди. Адже згідно з Конституцією України та Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" члени Національної ради і призначаються на посади, і звільняються з посад лише Указами Президента України та Постановами Верховної Ради України. Він також додав, що Верховна Рада України двічі виносила на розгляд питання про його звільнення з посади члена Національної ради, але це рішення двічі не було підтримане. Отже, Верховна Рада України підтвердила його легітимність на цій посаді. Те саме стосується і члена Національної ради Тетяни Лебедєвої. Віктор Понеділко зауважив, що відповідно до чинного законодавства, він має 7 днів на добровільне виконання постанови виконавчої служби. А в ці сім днів він може цілком законно працювати на своїй посаді та обдумувати, як вчинити далі. "Якщо ми говоримо про закон і Конституцію, то там написано, що ніхто не має права виконувати злочинні рішення та накази. І я можу трактувати це як злочинні рішення. Я можу трактувати це як тиск, системний тиск", - наголосив він. Зрозуміло, що ухвали Київського окружного адміністративного суду будуть оскаржені, однак лише після того, коли "боржники", як зазначається в постановах, надісланих до Національної ради 24 лютого, ці ухвали отримають (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.02.2010 Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала постанову про відкриття виконавчого провадження Державної виконавчої служби Шевченківського районного управління юстиції у місті Києві. Про це на брифінґу Нацради повідомив заступник голови Нацради Юрій Плаксюк. Постанову винесено у зв'язку з ухвалою Київського адміністративного суду від 23 лютого 2010 року, прийнятою на забезпечення позову компанії "Музика ТВ" (група "Інтер"). Згідно з текстом документу, Лебедєвій Т.Я. і Понеділку В.І. заборонено здійснювати повноваження члена Нацради, приймати участь у засіданнях Нацради і підписувати документи та вчиняти будь-які дії від імені Нацради до набрання рішення у даній адміністративній справі законної сили. У постанові члени Нацради Тетяна Лебедєва та Віктор Понеділко фігурують як "боржники". Віктор Понеділко на брифінґу назвав дану постанову наслідком тої "війни, яку сімейство Хорошковських веде з Нацрадою". Метою даної "війни", за словами Понеділка, є те, що "Інтер" на останньому частотному конкурсі хотів "забрати усе собі", проте Нацрада прийняла рішення на користь кількох компаній - зокрема ТРК "ТелеРадіоСвіт" (ТВі), ТРК НБМ та "Експрес-інформ" (5 канал), ТОНІС, ММЦ-СТБ, Новий канал, а також кількох компаній медіагрупи "Інтер" - "Київтелемонтаж" ("Мегаспорт"), "Служба інформації" (НТН), ІВК (К2), "Кіно-ТВ" (Ентер-фільм). Як приустив пан Понеділко, даний судовий позов мав на меті заблокувати проведення засідання 24 лютого 2010, проте воно і так не відбулося: новопризначеного члена Нацради Ларису Мудрак госпіталізовано, відтак, регуляторний орган знову не мав необхідної кількості голосів для прийняття рішень. За словами Юрія Плаксюка, згідно з Конституцією України та Законом України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" члени Національної ради призначаються на посади і звільняються з посад лише Указами Президента України та Постановами Верховної Ради України. Отже, оскільки Лебедєву та Понеділка було призначено на посаду Верховною Радою, то і зняти з посад своїх членів може тільки парламент. Він також додав, що Верховна Рада України уже виносила на розгляд постанову про звільнення Понеділка і Лебедєвої з посади члена Національної ради, але вона набрала лише 2 голоси замість необхідних 226. Віктор Понеділко зауважив, що відповідно до чинного законодавства, він має 7 днів на добровільне виконання постанови виконавчої служби. У ці сім днів він може цілком законно працювати на своїй посаді та обдумувати, як вчинити далі. "Якщо ми говоримо про закон і Конституцію, то там написано, що ніхто не має права виконувати злочинні рішення та накази. І я можу трактувати це як злочинні рішення. Я можу трактувати це як тиск, системний тиск на Нацраду", - наголосив він. Заступник голови Нацради Юрій Плаксюк наголосив, що юридична служба Нацради неодмінно готуватиме оскарження даної постанови. Проте "боржникам" Лебедєвій та Понеділку не надано ані копій позову, ані тексту судової ухвали. "Телекритика" звернулася з проханням про офіційний коментар до генерального продюсера телеканалу "Музика ТВ" Юрія Молчанова й очікує на відповідь (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.02.2010 На активістів Івано-Франківської медіапрофспілки комунальної ТРК "Вежа" чиниться тиск. Про це вони написали у своєму листі "Телекритиці". "Наприкінці 2009-го року працівники ТРК "Вежа" для захисту і представництва своїх трудових і соціальних прав прийняли рішення про створення первинної профспілкової організації. Після офіційної реєстрації профспілки ТРК "Вежа" керівництво підприємства почало цілеспрямовано тиснути на всіх, хто виявив бажання, чи таки вступив до лав профспілки", - йдеться у листі. Зокрема, директор ТРК Олена Третьяк нібито ультимативно вимагала у членів профспілки залишити цю організацію, інакше вони втратять роботу. Через це з-поміж більшої частини колективу, 23-х бажаючих бути у профспілці лишилося 10. З моменту створення профспілка намагалася домогтися того, щоб керівництво дотримувалось умов колективного договору, згідно з яким мають виплачуватися доплати (25%) за ненормований робочий день. У свою чергу директор підприємства відмовляється це робити, пояснюючи неналежним фінансуванням ТРК. Голова профспілкової організації, юрист ТРК "Вежа" Сергій Янчук на ґрунті нервового зриву захворів і наразі перебуває у лікарні. "Директор ТРК поводить себе так, ніби "Вежа" її приватна власність, а не комунальне підприємство. Вона трактує закони на власний розсуд, каже, що колективний договір не обов'язковий до виконання, а через мою профспілкову діяльність ображає мене як юриста. Вони знаходять кошти на все, окрім заробітної плати. І при цьому вимагають, щоб люди працювали понаднормово", - розповів "Телекритиці" Сергій. Інформацію про тиск підтвердив також журналіст "Вежі" Георгій Жужунадзе, який повідомив, що після того, як заявив про намір обговорити це питання з мером Івано-Франківська, отримав вказівку директора писати заяву про звільнення за власним бажанням, інакше вона його звільнить "за статтею". "Коли ж я відмовився писати заяву, наступногоотримав дві догани", - сказав Георгій. Директор ТРК "Вежа" Олена Третьяк відкинула звинувачення у тискові на працівників. Коментуючи "Телекритиці" ситуацію, що склалася у трудовому колективі, вона сказала: "Якщо я щось порушила, то нехай це визначає суд". Юрист ІМІ Роман Головенко підкреслив, що згідно з трудовим законодавством України, колективний договір є обов'язковим для виконання. "Інакше навіщо його було підписувати?", - сказав він (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.02.2010 Сьогодні о 13-ій годині в приміщенні Національній раді з питань телебачення та радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-ий поверх) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.02.2010 Президент Віктор Ющенко призначив членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрія Мирошніченка і Ларису Мудрак. Відповідні укази оприлюднені на сайті глави держави 23 лютого (№229/2010 і №230/2010). Членів Нацради призначено відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 106 Конституції України (президент призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради) і ст. 6 закону про Національну раду (президент призначає члена Нацради протягом одного місяця з дня припинення повноважень члена, який був призначений президентом). Лариса Мудрак з березня 2007 року обіймала посаду керівника Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента, а до того була керівником прес-служби Секретаріату. Андрій Мирошніченко з квітня 2005 року був членом Національної ради і, як повідомляла "Телекритика", 22 лютого 2009 року був звільнений президентом. Як писала "Телекритика", пропозицію стати членом Національної ради 23 лютого відхилила прес-секретар президента Ірина Ванникова. Нагадаємо, 22 лютого 2009 року президент відправив у відставку членів Нацради Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка. Раніше, 24 листопада 2009 року, Віктор Ющенко звільнив з Нацради Владислава Лясовського і призначив на його місце Оксану Головатенко. Три роки тому, 7 лютого 2007 року, президент звільнив Юрія Сторожука, задовольнивши його прохання про відставку, і призначив членом Нацради Тетяну Мокріді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.02.2010 На адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надійшов лист від Бюро з питань демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. У ньому висловлюється вдячність за співпрацю і допомогу, надану Місії ОБСЄ із спостереження за президентськими виборами в нашій країні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.02.2010 Прес-секретар президента Ірина Ванникова написала заяву про звільнення з посади. Це вона підтвердила 23 лютого в коментарі УНІАН - повідомляє "Телекритика". За її словами, їй надійшла пропозиція від глави Секретаріату Президента Віри Ульянченко стати членом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, але вона відмовилась від цієї пропозиції. "Я відмовилась, тому що хочу бути в команді Ющенка", - сказала пані Ванникова, зауваживши, що планує працювати в неурядовій організації, яку очолить Віктор Ющенко. "Моє життєве завдання бути корисною Віктору Ющенку, тому що для мене він єдиний демократичний, український політик в цій країні, і особистість з великої літери", - сказала Ірина Ванникова. Як повідомляла "Телекритика", 22 лютого президент Віктор Ющенко відправив у відставку двох членів Національної ради - Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка. Указів про призначення нових членів поки немає (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.02.2010 Столична сателітарна станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і ТМ Jameson оголошують про початок весняного грандіозного кінопроекту - Кіноманія! C 1-го по 19-те березня всі справжні кіномани, - ті, хто любить, знає, дивиться сучасне кіно, будуть щедро винагороджені в ефірі радіо "Europa Plus Україна"! Додзвонився в прямий ефір, правильно відповісти на питання про кіно та виграй відмінний подарунок від радіо "Europa Plus Україна" і ТМ Jameson - те, що потрібно будь-якому кіноману: колекційний набір кращих фільмів сучасності або сучасний DVD-програвач! Кожного дня по буднях, о 8.15, 12.30 та 19.30 - "Кіноманія" - гра для справжніх кіноманів! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2010 Сьогодні в ефірі чернівецького "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц) - старт нової весняної акції "8 Нота"! Телефонуйте ввечері до Ольги Лайт за номером (0372)-58-10-32, протягом хвилини відповідайте на суто жіночі запитання та спробуйте виграти суперприз - персональний білборд із привітанням вашої коханої з 8 Березням. Розробка дизайну та розміщення білборду - абсолютно безкоштовно від "Станція FM". Щоденний презент від партнера акції "Восьма Нота" - мережі магазинів "Ніжний дотик" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2010 Президент Віктор Ющенко звільнив з посад членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса й Андрія Мирошніченка. Відповідні укази глава держави підписав 22 лютого (№ 209/2010 і № 210/2010). Членів Нацради звільнено відповідно до п. 13 ст. 106 Конституції України (повноваження Президента України - призначає на посади та звільняє з посад половину складу Національної ради). Указів про призначення нових членів Національної ради наразі немає. Нагадаємо, Ігор Курус і Андрій Мирошніченко були призначені на посади членів Нацради президентськими указами від 3 квітня 2005 року. Як уже повідомляла "Телекритика", 24 листопада 2009 року Віктор Ющенко звільнив Владислава Лясовського, не пояснюючи причини указу, і призначив на його місце Оксану Головатенко. Три роки тому, 7 лютого 2007 року, президент звільнив Юрія Сторожука, задовольнивши його прохання про відставку, і призначив членом Нацради Тетяну Мокріді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2010 Міністерство транспорту та зв'язку України поновило на посаді генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Анатолія Антоненка. Про це йдеться в наказі від 19.02.2010 року № 49-О, повідомляє сайт концерну РРТ. Пан Антоненко, який був звільнений у серпні 2009 року, після того, як пішов на лікарняний. Виконувачем обов'язки керівника Концерну призначили Олега Копійку. Нагадаємо, у жовтні 2009 року обов'язки генерального директора Концерну виконував Володимир Іщук. Колишнього в. о. гендиректора Олега Копійку, який обіймав цю посаду з 3 серпня, наказом КРРТ від 6 жовтня призначено першим заступником генерального директора Концерну (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.02.2010 В лютому столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) почала першу широкомасштабну рекламну кампанію ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА]. На вулицях Києва з'явилися борди, тролли і сіті-лайти із символічним зображенням рОкового ранку: рукою в шипастому браслеті, із зубною щіткою наперевіс. Фанати радіостанції відразу ж задалися питанням: хто ж з ведучих "віддав руку" для дизайну макета - Сергій Кузін чи Соня Сотник? І - чия це зубна щітка? Партнером ранкового шоу на "Радіо РОКС - Україна" стала ТМ UFO, яка попереджає слухачів: "вмикай - порве!". Час виходу [КАМТУҐЕЗА] - 7.00-10.00 (по буднях). Зворотній зв'язок: (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 19.02.2010 Чудовий подарунок одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) піднесе всім чоловікам 23-го лютого. 100 найбільш чоловічих пісень за версією вашої улюбленої радіостанції. Із саундтреком на найближчий вівторок визначаються ваші старі знайомі-ведучі. 100 найбільш чоловічих пісень - 23-го лютого лише на "Просто Раді.О"! Старт - о 9.00. За 10 годин у прямому ефірі - квінтесенція всього чоловічого в музиці. Не проґавте. Вівторок, 9.00-19.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2010 Вчора ввечері з легкої руки зоряних гостей студії столичної сателітарної станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - групи "Пара нормальних" - було розіграно чергову норкову шубку! Цього разу "норка" поїде зі столиці до Полтави. Супер-модний подарунок виграв Олександр Шарієвський, і, як він сказав: "Для своєї дружини". Акція "Хутро для Всіх" триває до 8-го березня. У вас є ще шанс отримати одну з шубок! Надсилайте SMS-повідомлення зі словом Норка на номер 4909 і чекай наступного "щасливого четверга"! Чим більше SMS-повідомлень, тим більше шансів отримати норкову шубку! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2010 24 лютого 2010 року в Києві Громадська організація "Інститут Медіа Права" проведе круглий стіл на тему: "Спрощення порядку продовження строку дії ліцензій на телерадіомовлення". Круглий стіл буде присвячений проблемним питанням правового регулювання порядку продовження строку дії ліцензій на мовлення та застосування санкцій до телерадіоорганізацій. Чинний Закон України "Про телебачення та радіомовлення" передбачає можливість автоматичного продовження строку дії ліцензії за умови, якщо протягом дії ліцензії телерадіоорганізація не припустилася порушення умов ліцензії та вимог чинного законодавства. Ці порушення повинні бути підтверджені рішеннями та санкціями Національної ради України з телебачення та радіомовлення, не скасованими у визначеному законодавством порядку або відповідними судовими рішеннями. Інститут Медіа Права вважає, що настав час спростити процедуру продовження строку дії ліцензії та не ставити її у залежність від наявності одного незначного порушення з боку телерадіоорганізації. Проте Інститут Медіа Права вважає за необхідне вдосконалити разом з тим і процедуру застосування санкцій до телерадіоорганізацій. На сучасний момент вплив Національної ради України з телебачення і радіомовлення на телерадіоорганізації спирається в основному на загрозу втрати права на автоматичне продовження ліцензії, а не на визначені законом штрафні санкції. Одночасне внесення змін як щодо спрощення процедури продовження строку дії ліцензії так і щодо порядку застосування санкцій може бути компромісним рішенням, яке задовольнить як державні регуляторні органи, так і телерадіоорганізації. Під час проведення круглого столу Інститут Медіа Права оприлюднить свою концепцію внесення відповідних змін до законодавства. До участі у дискусії запрошені представники профільних громадських організацій та державних органів. У круглому столі візьмуть участь експерти з питань медіа, представники влади, громадських організацій, журналісти. Про намір взяти участь у круглому столі повідомте, будь ласка, за телефоном (044)-284-61-64 чи надішліть листа на електронну адресу: . Початок реєстрації учасників круглого столу у середу 24 лютого 2010 року о 14.00; початок роботи круглого столу - 14.30, закінчення - 17.00. Круглий стіл відбудеться за адресою: м.Київ, вул. Хрещатик, 14, Готель "Хрещатик", конференц-зал "Володимирський". Круглий стіл відбудеться за підтримки Представництва Інтерньюз-Нетворк в Україні та міжнародної організації International Media Support (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.02.2010 Ющенко лишив суспільне мовлення у спадок новому президенту. Так Андрій Шевченко, народний депутат (БЮТ), перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, прокоментував Указ Президента щодо суспільного та цифрового мовлення. На його думку, цей указ фіксує неспроможність Віктора Ющенка дати раду проектам, найважливішим для української медіа-сфери. "Замість довгого списку загальних фраз і пустопорожніх доручень Віктор Ющенко міг би написати просто: не справився - залишаю створення суспільного мовлення у спадок своєму наступнику", - наголосив Андрій Шевченко. Також він звернув увагу на положення указу, яке говорить про необхідність збереження разом із суспільним мовленням системи державного телебачення і радіо. "За п'ять років Президент так і не з'ясував для себе, що таке суспільне мовлення, - каже Шевченко. - Паралельне існування суспільного і державного телебачення - абсурдне: не можна одночасно будувати Бі-Бі-Сі і канал "Россия"", - відзначив Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.02.2010 Приєднуйся до Великої Африканської пригоди на хвилях донецької сателітарної мережевої станції Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. AAC+, Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! З пристрастями, зізнаннями та звичайно палким подихом кохання гарячого континенту! 23-го лютого та 8-го березня здивуй свою половину віршованим освідченням! Прочитай його в ефірі радіо "Best FM" і матимеш змогу здивувати ще більше! Адже автори найкращих творів відправляться святкувати 23-тє лютого або міжнародний жіночий день у ресторан "Африка", де на них чекатиме найромантичніша вечеря на двох! Відкрий своє дике серце! Разом з "Best FM" і "Африкою" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 До Дня Гумору, 1-го квітня, столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо - Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) оголошує конкурс на "Найприкольніші моменти життя". Надсилайте свої фото на адресу: 02098, м.Київ, а/с 100, або на e-mail: . Прикольні моменти життя, що сфотографовані мають шанс стати призами для вас! І повірте - це не жарт! Кращі з отриманих фотографій будуть розміщені на "Стильному сайті", та нагороджені стильними призами. Надсилаємо фото на ПМЖ! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 Смійся, смійся голосніше за всіх! Увага! Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо - Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) оголошує конкурс сміху! Ваш сміх змушує сміятися людей, що вас оточують?! Поділіться своїм сміхом з усіма працівниками і слухачами "Стильного"! Той, чий сміх всіх здивує найбільше - отримає подарунок. Кращі зразки вашого сміху - почує вся країна! До 1-го квітня надсилайте на короткий номер 4707 номер свого телефону SMS-повідомленням, на початку вказавши цифровий код 17-40, або надсилайте свої заявки на участь у конкурсі на e-mail . Ведучі "Стильного" обов'язково Вам передзвонять! Смійтеся - це корисно! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 Що повинен зробити в своєму житті справжній чоловік? За що жінки люблять чоловіків? Дізнайтесь про це в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) 23-го лютого, у день справжніх чоловіків. Жінки зможуть вітати своїх коханих чоловіків цілий день в прямому ефірі "L'Радіо" і насолоджуватися святом справжньої мужності! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) підготувала справжній сюрприз для правильного і позитивного старту клубної Весни 2010-го року. Черговий, 11-й за рахунком Godskitchen Urban Wave пройде 13-го березня у Києві. Line-up очолять: ATB і Benny Benassi. Український саппорт від резидентів Dance radio "Kiss FM" - Spartaque, Chief_MC, Denis Dynamite. Приємно й те, що якщо Ви збережете квиток з 7-го дня народження Dance radio "Kiss FM", то вас здивує приємна знижка на вхід на перший рейв весни (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 18.02.2010 У березні на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартує свято весни, краси і сміливості: шоу "Міс Русское Радио". У цьому році для цього ефірного проекту з позаефірним event'ом "Русское радио - Україна" шукає чарівних красунь немодельної і модельної зовнішності, що як дві краплі води схожі на зірок шоу-бізнесу. За їхні фото можна буде голосувати на офіційному Web-сайті станції - http://www.rusradio.com.ua, а шоу-фінал акції пройде у концерт-холі "FREEДОМ" 16-го квітня - з дефіле, демонстрацією талантів та інших принад (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 18.02.2010 Магія числа 7 ґрунтовно проникла у святкування Дня народження столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.). Офіційне After Party 7 Years Kiss FM пройде рівно на 7-й день після головного зимового івенту - Дня Народження ПовноЛітнього радіо. Відновивши сили від бурхливих веселощів, dj's і club-people об'єднаються для продовження святкового руху у ще більш дружній атмосфері. 26-го лютого у столичному Forsage Club пройде Kiss FM After 7 Days party! Цієї ночі своїми емоціями і новим саундом поділяться добре знайомі вам резиденти станції. Щаслива сімка ді-джеїв за пультом: Artem Neba & Sunny, Rey-Na & Michael Ruby, Jalsomino & ML.-Key, а також - спеціальний гість, автор Kiss FM Anthem 2009, успішний продюсер і ді-джей, що неодноразово очолив dance chart радіостанції, - Ivan Demsoff. Неоціненну войс-підтримку надасть дівчина-загадка - Anna Dark. Будь на Сьомому Рівні Щастя з улюбленою хвилею задоволень - Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 Президент Віктор Ющенко 18-го лютого підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11-го вересня 2009-го року "Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід упровадження цифрового телерадіомовлення". Рішення РНБО передбачає створення Міжвідомчої комісії з питань координації впровадження цифрового телерадіомовлення, секретар РНБО має два місяці на формування її складу. Основні ж вимоги РНБО стосуються Кабінету Міністрів України. Так, Кабмін повинен у двомісячний строк подати на розгляд РНБО проект концепції створення системи суспільного мовлення, в якому має передбачити подальше функціонування державного мовлення. Після схвалення РНБО концепція має бути затверджена протягом місяця. Півроку дається Кабміну на внесення змін до Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення. Зокрема, щодо уточнення технічних умов переходу з аналога на цифру і забезпечення населення цифровими тюнерами. До 1-го червня 2012-го року перехід на цифру має бути завершений у прикордонних областях і Криму. Кабмін разом з Нацрадою мають розробити законопроект про ліцензування мовлення з використанням цифрових технологій. Сама ж Нацрада повинна посилити контроль за дотриманням законодавства і ліцензійних умов тими, кому вже видані ліцензії. Кабмін разом з СБУ мають вирішити питання щодо вивільнення радіочастотного ресурсу для потреб цифри. Також Кабмін повинен розпочати переговори щодо поправок до міжнародних договорів України по цифрі, які стосуються технічних умов переходу з аналога на цифру. Нагадаємо, засідання РНБО відбулося 11 вересня 2009 року. Раніше "Телекритика" публікувала проект рішення РНБО. Наводимо текст остаточного рішення РНБО: "18 лютого 2010 року. Рада національної безпеки і оборони України. Рішення від 11 вересня 2009 року "Про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та хід упровадження цифрового телерадіомовлення". Розглянувши питання про створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, Рада національної безпеки і оборони України відзначає, що тривале зволікання з вирішенням цього питання, недооцінка органами державної влади ролі та потреб державного телерадіомовлення спричинили ризик обмеження доступу громадян до інформації, передумови для спроб маніпулювання суспільною свідомістю, розповсюдження недостовірної інформації про Україну за кордоном, що призвело до послаблення захищеності національних інтересів України, створило загрозу її національній безпеці. Сучасний стан суспільного розвитку, а також ситуація, що склалася в українському та світовому інформаційному просторі, потребують посилення ролі держави у процесі забезпечення доступу громадян України до оперативної, об'єктивної інформації, гарантування захисту національного інформаційного простору від негативних інформаційних впливів. Невизначеність щодо шляхів створення суспільного мовлення створює загрози для дальших демократичних змін в Україні, зокрема щодо забезпечення громадян об'єктивною та достовірною інформацією, плюралістичного характеру мовлення, та уповільнює її євроінтеграційний рух. Загрозливою для національної безпеки є й ситуація щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення. Державною програмою впровадження цифрового телерадіомовлення, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року №1085, передбачено заходи, зокрема, щодо технічного забезпечення переходу від аналогового до цифрового телерадіомовлення, які можуть унеможливити її успішну реалізацію. Заходи з упровадження цифрового телерадіомовлення здійснювалися у більшості випадків заінтересованими органами державної влади без узгодження на загальнодержавному рівні, без урахування інтересів суб'єктів телерадіоінформаційного ринку, їх професійних спілок. Це призвело до несприйняття суб'єктами телерадіоінформаційного ринку, насамперед загальнонаціональними мовниками, а також громадськістю та експертами, шляхів і способів упровадження в Україні цифрового телерадіомовлення. Ураховуючи викладене, Рада національної безпеки і оборони України вирішила: 1. Визнати незадовільним стан здійснення Кабінетом Міністрів України заходів щодо створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України. Роботу Кабінету Міністрів України щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення визнати такою, що недостатньою мірою відповідає національним інтересам України в інформаційній сфері та ставить під загрозу забезпечення конституційного права громадян на доступ до інформації та виконання міжнародних зобов'язань України у зазначеній сфері. 2. Утворити відповідно до статті 14 Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" Міжвідомчу комісію з питань координації впровадження цифрового телерадіомовлення як робочий орган Ради національної безпеки і оборони України (далі - Міжвідомча комісія). Визнати за доцільне включити в установленому порядку до складу Міжвідомчої комісії представників творчих спілок, громадських організацій, учених, експертів у сфері телерадіомовлення. Секретареві Ради національної безпеки і оборони України подати у двомісячний строк проект Положення про Міжвідомчу комісію з питань координації впровадження цифрового телерадіомовлення та пропозиції щодо персонального складу Міжвідомчої комісії. 3. Кабінету Міністрів України: 1) подати у двомісячний строк на розгляд Ради національної безпеки і оборони України проект концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, в якому передбачити, зокрема, дальше функціонування державного телебачення та радіомовлення; 2) розробити та затвердити у місячний строк після схвалення Радою національної безпеки і оборони України концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України план заходів щодо реалізації концепції, в якому передбачити, зокрема, утворення Координаційної ради з питань створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України на чолі з Віце-прем'єр-міністром України та залучення до її складу представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету України, Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, творчих спілок, громадських організацій, учених; 3) у шестимісячний строк: унести зміни до Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1085, зокрема, щодо уточнення технічних умов переходу від аналогового до цифрового телерадіомовлення, визначення порядку забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення, визначення комплексу заходів, необхідних для завершення до 1 червня 2012 року переходу до цифрового способу наземного ефірного розповсюдження теле- та радіопрограм у прикордонних областях та Автономній Республіці Крим; затвердити план заходів щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання питань впровадження і розвитку в Україні цифрового телерадіомовлення; розробити за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ліцензування мовлення з використанням цифрових технологій; забезпечити підготовку пропозицій щодо внесення в установленому порядку поправок до міжнародних договорів України у сфері впровадження цифрового телерадіомовлення з метою коригування технічних умов гармонізованого переходу від аналогового до цифрового способу наземного ефірного розповсюдження в Україні теле- і радіопрограм та започаткування відповідного переговорного процесу; опрацювати разом зі Службою безпеки України та забезпечити вирішення в установленому порядку питання щодо вивільнення радіочастотного ресурсу для потреб цифрового телерадіомовлення. 4. Запропонувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення вжити відповідних заходів щодо посилення контролю за дотриманням законодавства України з питань телерадіомовлення, ліцензійних умов телерадіоорганізаціями і провайдерами програмної послуги, яким видано відповідні ліцензії. Голова Ради національної безпеки і оборони України В.Ющенко Секретар Ради національної безпеки і оборони України Р.Богатирьова" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.02.2010 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) вітає переможців розіграшу "День закоханих"! Переможцями стали: Макарчук Ольга - диск, Максимова Вікторія - диск, Онофрійчук Олександр - диск, Кернешел Віктор - диск, Джуманязов Роман - сертифікат на 250 грн. в один з ресторанів Києва, Потемяхіна Ярослава - сертифікат на 250 грн. в один з ресторанів Києва, Серьогін Олексій - диск, Скаковец Іван - диск, Красуля Станіслав - сертифікат на 250 грн. в один з ресторанів Києва, Серьогін Олексій - Супер-приз (путівка на двох до готельно - туристичний комплекс "ВОРОХТА"). 7 днів у комфортабельному готелі, дворазове харчування, трансфер, щоденні поїздки - Буковель, Яремче, Коломия, Рахів, сходження на Говерлу, походи та пікніки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2010 Чи довірили б ви паркувати ваш суперкар своєму офіс-менеджеру? Напевно, ні! хіба якщо на вас працює Фернандо Алонсо! Ввечері у п'ятницю, 19-го лютого, сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) довіряє музику своєму гостю! У п'ятницю, 19 лютого, свою Прекрасну Сімку представить маестро українського фольку. Цікаво, чи зможуть похвалитися сім треків Чудової Сімки Олега Скрипки жанровим розмаїттям? Сумніви геть, у п'ятницю о 19.00! Просто робіть гучніше! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2010 На сьогоднішньому брифінґу перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко повідомив журналістам, що чергове засідання регуляторного органу знову не відбулося через відсутність кількох членів Національної ради. "Ігор Курус повідомив мене, що він на лікарняному. Оксана Головатенко теж захворіла. Віталій Шевченко про свою відсутність нічого не повідомляв", - сказав він. Керівникам телерадіоорганізацій, які прибули на засідання Національної ради з областей, було запропоновано ознайомитися з проектами рішень, що виносилися на розгляд засідання. У тому разі, коли проекти рішень не викликали заперечень у керівників ТРО, вони написали заяви про розгляд цих питань на засіданні Національної ради без їхньої присутності. "Ми сьогодні застосували новий підхід до телерадіоканалів. Запропонували всім присутнім представникам ТРК ознайомитися з проектами рішень і в робочому порядку обговорити їх з членами Національної ради. Сьогодні це були не київські компанії. Виявилося кілька керівників, у яких були запитання чи додаткові пояснення до проектів рішень. Ми сподіваємося практикувати таке безпосереднє спілкування з ТРК і в майбутньому, тому що це дозволяє в спокійному режимі отримувати всю необхідну інформацію з перших рук", - зазначив Андрій Мирошніченко. Тим керівникам, які мали певні заперечення, було запропоновано обговорити з членами Національної ради їхні питання. На думку першого заступника голови Національної ради, можливо, така форма спілкування є досить ефективною (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.02.2010 Члени комітету з питань свободи слова та інформації під час чергового засідання відклали на доопрацювання проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань "Про стан свободи слова у реґіональних засобах масової інформації", №5452 від 18-го грудня 2009-го року. Вони вирішили внести ще низку поправок і остаточно розглянути проект постанови на засіданні 3-го березня 2010-го року. Також члени комітету більшістю голосів відхилили законопроект про внесення змін до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні", №5096, внесений народними депутатами України Юрієм Кармазіним, Оленою Бондаренко, Віктором Уколовим і Володимиром Ландіком. Доповідач з цього питання Олена Бондаренко мотивувала необхідність прийняття цього законопроекту тим, що торік 39 ТРО не змогли заплатити ліцензійний збір (у зв'язку зі значним його збільшенням), тому залишилися боржниками. Проект пропонує Нацраді здійснити реструктуризацію цих боргів. Член комітету Микола Баграєв виступив категорично проти цього законопроекту, зазначивши, що всі рівні перед законом, і депутатам необхідно мислити по-державницьки, а саме - думати про наповнення державного бюджету. Крім того торік парламент ухвалив закон, згідно з яким змінилася формула нарахування ліцензійного збору, у зв'язку з чим він значно зменшився. На засіданні затверджено план роботи комітету на лютий-липень 2010 року з пропозицією депутатів дещо змінити черговість обговорення законопроектів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2010 Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації під час свого чергового засідання, яке відбулося 17-го лютого, вирішили провести консультації щодо парламентської четвірки на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Цю пропозицію висловив секретар комітету Юрій Стець (НУНС). "Очевидно, що новий президент захоче відразу призначити свою четвірку в Нацраду, крім того у двох членів Нацради вже давно стік термін повноважень. Тому, щоб ми не були заскочені зненацька, треба обговорити парламентську четвірку і призначити всіх членів одночасно. Я думаю, що ми б могли 3-го березня обговорити ці кандидатури на засідання комітету", - сказав Юрій Стець. Його пропозиція була підтримана одноголосно. У засіданні комітету взяли участь: Ганна Герман (голова), Юрій Стець (секретар), Олена Бондаренко, Микола Баграєв, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Віктор Уколов. Нагадаємо, сьогодні "парламентською четвіркою" Нацради є Віктор Понеділко (термін повноважень сплив 11 липня 2007 року), Тетяна Лебедєва (термін повноважень сплив 20 лютого 2008 року), Юрій Плаксюк та Віталій Шевченко (в обох термін повноважень спливає 18 березня 2010 року) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2010 Не засмучуйтесь, якщо проґавили улюблену програму чи останні новини в ефірі івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) - зовсім скоро їх можна буде слухати в будь-який зручний для вас час, адже "Західний полюс" запускає подкастинґ-сервіс! Вже зараз формується подкаст-стрічка програми "Громадський патруль" (підписатися на неї можна клікнувши на це посилання - http://zahpolus.podfm.ru/rss/), слідом за нею настане черга інтернет-версії ток-шоу "Право знати" та інших програм виробництва радіокомпанії "Західний полюс" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2010 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) святкує сьогодні свій День народження! Запалені святкові свічки! Звучать теплі слова та найкращі пісні! Сьогодні протягом дня станція приймає привітання: 08.25, 9.25, 10.25, 11.25, 15.25, 16.25 - побажання від зірок у програмі "Культконтроль"! Святковий випуск "Смакота" - 16.15. "Зоряна доріжка" осяє день святковими зустрічами! Сьогоднішні гості студії - у прямому ефірі: 12.05 - Євгенія Власова! 14.05 - Віктор Павлік! 17.05 - Олександр Пономарьов! 18.05 - дует "Пара Нормальних"! 19.05 - Михайло Поплавський! 21.05 - Павло Зібров! Розділіть цей день з ВРМ "Мелодія"! І нехай сьогодні в кожній мелодії звучить святковий настрій! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2010 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) святкує сьогодні День народження! 8 років шляхом успіху - разом! 8 років - не багато й не мало. Але скільки тепла і емоцій пережито разом за ці роки! Скільки пісень заспівано і подаровано добрих слів! Від серця до серця летять привіти і вітання! І ось вже стільки років в союзі з радіослухачами ми будуємо цілу країну, маленький світ під назвою "Мелодія" ... Нехай же розвивається ця країна! Нехай буде успішним і добрим кожний прожитий день в ім'я загального потрібної справи! В ім'я щасливих очей тих людей, які щодня чекають знайомих добрих позивних улюбленої радіостанції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2010 Сьогодні, 17-го лютого, чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не відбулося через відсутність кворуму. Відсутніми були четверо членів Нацради: Тетяна Мокріді, Ігор Курус, Віталій Шевченко й Оксана Головатенко. До розгляду планувалися 77 питань з порядку денного. Засідання перенесене, про його проведення буде повідомлено додатково. Водночас о 13-й годині відбудеться брифінґ членів Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2010 Завтра, 17-го лютого, о 13 годині, в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться черговий брифінґ за участі членів Національної ради. Акредитація за тел: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.02.2010 Чергове завдання у фотоконкурсі "Папарацці", що на хвилях радіо "Best FM-Маріуполь" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.): "Мій Супермен"! Спеціально до Дня захисника вітчизни - завдання для прекрасної половини людства: надсилайте фото ваших коханих "суперменів" із суто чоловічими якостями - мужність, сила, рішучість, напір, краса. Головний приз - вечеря у кав'ярні "Ледо". Підсумки - 23-го лютого о 9.45 в ранковому шоу "Банзай" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2010 Українська радіомережа Dance radio "Kiss FM" (холдинґ "ТАВР Медіа") планує вийти на російський ринок, повідомляє "РБК daily". За інформацією видання, власники Dance radio "Kiss FM" займаються реєстрацією бренду на території Російської Федерації та шукають варіанти для купівлі. Проте, як уточнив інтернет-виданню "Телекритика" генеральний директор радіогрупи ТАВР Ігор Чернишов, компанія не ставить собі за мету вийти на російський ринок. Холдинґ здійснює міжнародну перереєстрацію своїх радіобрендів, яка стосується території СНД. Однак, якщо ТАВР отримає вигідну пропозицію в Росії, він її розгляне. "Бізнес-завдання вийти на російський ринок перед нами не стоїть - відбувається технічна перереєстрація. Але якщо буде станція і ціна буде прийнятною, ми її купимо - чи під Kiss, чи під "РОКС", чи під "Хіт". Теоретично така можливість є, але ми не займаємося активними пошуками чогось", - сказав пан Чернишов. Водночас керуючий партнер і генеральний директор Dance radio "Kiss FM" Антон Цеслик заявив "РБК daily", що починає шукати пропозиції на ринку: "Усе залежатиме від наявності пропозицій на ринку. Ми хочемо самі здійснювати мовлення і починаємо шукати пропозиції щодо продажу якої-небудь станції. Хоча, можливо, це буде й інша форма співпраці". Ідеальним варіантом початку мовлення в Росії Антон Цеслик називає купівлю вже існуючої радіостанції та наступний запуск Dance radio "Kiss FM" на її хвилях. Він оцінює таку угоду в 5 млн доларів. "Але якщо не вийде самим купити радіостанцію, тоді будемо шукати партнерів", - відзначив він. У Росії в схожому форматі мовлять радіостанція Energy холдинґу ВКПМ і станція DFM "Русской медиа группы". За інформацією "РБК daily", Kiss FM цікавиться купівлею другого варіанту - DFM. У холдинґах ВКПМ і "Русская медиа группа" відмовилися від коментарів, відзначивши, що конкретних комерційних пропозицій від українських підприємців поки не отримували (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.02.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги! Внесено зміни до форм документів! Відповідно до рішень Національної ради №2 від 20.01.2010, та №353 від 11.02.2010 внесено зміни до форм документів, пов'язаних із ліцензуванням діяльності у сфері телерадіомовлення та з ліцензуванням провайдерів програмної послуги. Нацрада з ТРМ просить взяти до уваги, що відтепер сектор прийому ліцензійної документації Національної ради прийматиме заяви, що відповідатимуть затвердженим формам (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.02.2010 Як стало відомо РБК daily, одна з найпопулярніших радіомереж на Україні, Dance radio "Kiss FM" придивляється до російської станції "DFM", що входить до складу холдинґу "Русская медиа группа". Таким чином "Kiss FM" планує вийти на російський ринок, виклавши за актив близько 5 мільйонів доларів. На думку експертів ринку, "Kiss FM" буде дуже складно закріпитися в Росії. Зараз власники "Kiss FM" займаються реєстрацією бренду на території Російської Федерації і підшукують варіанти для покупки. Керуючий партнер і генеральний директор Dance radio "Kiss FM" Антон Цеслік називає суму 5 мільйонів доларів, яку він готовий витратити на покупку радіостанції в Росії. "Все залежатиме від наявності пропозиції на ринку", - уточнив він у бесіді з РБК daily. "Настав той момент, коли це буде цікаво для російського ринку, тим більше, враховуючи той факт, що ми маємо дуже успішний приклад на Україні. Ми хочемо самі здійснювати мовлення і починаємо шукати пропозиції про продаж будь-якої станції. Хоча, може, це буде й інша форма співпраці", - додав він. Радіостанція Dance radio "Kiss FM" працює на Україні сім років. За перші три роки станція увійшла до трійки лідерів. Останні два роки станція займає по рейтинґах TNS перший рядок у Києві серед аудиторії 12-65 років. Серед власників станції відомий її гендиректор Антон Цеслік, а також, за даними джерела на ринку, "два дуже високопоставлених політика в Україні". Ідеальним варіантом початку мовлення в Росії Антон Цеслік називає придбання вже існуючої радіостанції і подальший запуск "Kiss FM" на її хвилях. "Але якщо не вийде самим придбати радіостанцію, тоді будемо шукати партнерів", - відзначає він. В Росії у схожому форматі ведуть мовлення радіостанція "Energy" холдинґу ВКПМ і станція DFM холдинґу "Русская медиа группа". Джерело, близьке до української компанії, відзначає, що зараз компанія цікавиться купівлею DFM. У холдинґах ВКПМ і "Русская медиа группа" відмовляються від коментарів, відзначаючи при цьому, що конкретних комерційних пропозицій від українських підприємців поки не отримували. За даними дослідження TNS Росія, за період з листопада 2009 по січень 2010 року в Москві радіо "Energy" знаходиться на десятій сходинці рейтинґу, за добу в середньому його слухають 775,2 тис. осіб, DFM - 587,6 тис. осіб. "Головні ринки для подібної танцювальної музики - це Москва і Санкт-Петербург, - вважає екс-гендиректор музичного каналу A-ONE Михайло Євграфов. - Але ви не уявляєте, як тут тісно. Дуже складно сказати, яку ціну потрібно заплатити, щоб тут пробитися". Голова ради директорів "Євразійської медіа групи" Вартан Тоганян також вважає, що українській станції буде надзвичайно важко вийти в лідери на російському ринку (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 14.02.2010 На офіційному Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з'явився текст листа члена Нацради Юрія Плаксюка "Рідне слово з чужого голосу?". Подаємо його без скорочень: "Час від часу, після отриманих публічних докорів (справедливих і не зовсім таких), завжди з'являється сприятлива нагода подискутувати. З колегами, представниками мас-медіа, політиками, митцями, а то і з занепокоєними доброзичливцями. Особливо, коли опоненти, об'єднавшись, переймаються руйнацією національних пріоритетів. Як от у випадку з публікацією статті "Скоротили... рідне слово" ("Урядовий кур'єр" від 27 січня ц. р.). Відомі і глибоко шановані нами усіма письменники та громадські діячі, отримавши, певне, слізний лист від чільників Національної радіокомпанії України, скріпили своїми підписами колективний трактат про нелюбов державних чиновників до рідного слова. А саме, з чужого голосу подали власний на захист загальнонаціональної мережі проводового мовлення. Цілком патріотичний порив. Не всі лишень названі відповідальні особи. Адже добре відомо, що проблемою проводового мовлення на теренах держави мають опікуватись не лише "Укртелеком", а й Мінтрансзв'язок, Держкомтелерадіо і та ж таки Національна радіокомпанія України. Звісно, радіослухачам сіл і селищ, міст і містечок байдуже, у кого із зазначених суб'єктів більше повноважень, а відтак і відповідальності перед суспільством за стан справ із дротами (які поширюють рідне слово і рідну пісню), а у кого - ні першого, ні другого, тільки обов'язки розсилати квитанції на оплату послуг за цілодобове оповіщення населення радіокомпаніями-партнерами. Правда, досвідчені радіослухачі добре знають, що згадані установи пильнують собі у Києві, а у якихось там Котюженцях, на відстані, як-то кажуть, однієї милі від їхніх домівок, бідкаються аматори районного радіомовлення і специ місцевого радіовузла. Це передовсім їм або болить, коли буревії чи людські сокири нівечать опори тендітних дротяних ліній, або не болить. Різниця лиш у тому, що без цих ліній радіовузли обслуговуватимуть інші телекомунікаційні лінії. Оптоволоконні. А районні радіоредакції зникатимуть разом із лініями проводового радіомовлення. І уже зникають, бо, окрім Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яка, видавши їм ліцензії на радіомовну діяльність і зробивши їх повноправними аудіовізуальними засобами інформації України (мінімізувавши при цьому і фінансові, і організаційно-правові зусилля й витрати), та органів місцевого самоврядування разом із комунальними підприємствами нікому більше немає діла до того, скільки радіоопор впало, а скільки відновлено і чи чують щось люди за межами столиці. Тому здебільшого завдяки майже трьомстам редакцій районного радіо і стільком же місцевим радіовузлам "єдиний і унікальний у своєму роді державотворчий інформаційний ресурс", як точно зазначають у листі підписанти, ще доносить голос Києва і ваші, у тому числі, шановні літератори, творчі здобутки до пересічного українця з периферії. На жаль, доносять не скрізь, а вибірково. Висновок на поверхні: чи не пора, нарешті, Національній радіокомпанії України не написання листів ініціювати, а разом із Держкомтелерадіо (оскільки удвох однаковою мірою відчувають пульс проводового радіо лише по периметру будинку на Хрещатику, 26) спромогтися народити урядове рішення про персональну відповідальність Мінтрансзв'язку і "Укртелекому", якщо не за відновлення, то бодай за збереження залишків діючої загальнонаціональної проводової мережі?! З іншого боку, розуміючи неминучість втрат і технологічних змін, саме Національна рада наприкінці дев'яностих років минулого століття розпочала системне ліцензування районного радіомовлення у новому короткохвильовому сегменті, який ще прийнято величати FM- діапазоном. Причому задовго до того, як цим почали перейматись у Національній радіокомпанії... На сьогодні, за понад десять років, нові обласні мережі ефірного радіомовлення FM-діапазону створили і відповідно отримали ліцензії Національної ради на частотний ресурс, обласні державні ТРК Вінницької, Волинської, Закарпатської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей. Переведено на цей вид і мовлення у кількох районах Івано-Франківської та Харківської областей, де проводові мережі майже не діють. Більше того, у зазначеному діапазоні дванадцять державних телерадіокомпаній здійснюють мовлення як на території області, так і в обласних центрах. Сама ж Національна радіокомпанія України транслює другу програму радіомовлення "Промінь" у м.Києві на частоті 105.0МГц. Чи не логічно було б системі національного державного радіомовлення під орудою Держкомтелерадіо реформуватись, об'єднавши і технічні, і фінансові, і організаційні зусилля усіх суб'єктів державного телерадіомовлення задля інформування радіослухачів про суспільно-політичні та інші події, як того вимагає законодавство. Адже більша частина території країни уже покривається цим діапазоном. Залишається зовсім небагато: урядовим рішенням зобов'язати засновника обласних державних компаній та НРКУ -Держкомтелерадіо - створити єдину загальнонаціональну мережу FM-мовлення, переоформити в частині сіток мовлення уже наявні ліцензії за принципом діючої проводової радіомережі, а також доручити НКРЗ (Мінтрансзв'язку, УДЦР) виділити частотні присвоєння для решти областей, де вони поки що відсутні. Такий проект, така єдина мережа згідно з прийнятим Національною радою Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору матиме і пріоритетний та позаконкурсний розгляд, і, переконаний, підтримку та розуміння членів Національної ради. Прикро, що доводиться вдаватися до розлогого аналізу стану справ для таких добре обізнаних у телерадіомовній кухні особистостей, як Іван Драч (колишній голова Держкомтелерадіо) та Микола Жулинський (віце-прем'єр-міністр України кількох урядів поспіль). А щодо конкурсів, які періодично оголошуються Національною радою, то навіть за відсутності необхідного проекту загальнодержавної радіомережі FM-діапазону було б доречним керівникам НРКУ і ОДТРК навчитися домовлятися про погоджену участь у відстоюванні права на спільне мовлення. До речі, після затвердження Національною радою спільної сітки мовлення для Кіровоградської ОДТРК і НРКУ можна з упевненістю сказати, що крига скресла. На черзі - інші компроміси, інші позитивні зміни для не охоплених ще FM-мовленням реґіонів. Насамкінець зауважу, що, надіславши своє стурбоване звернення до газети "Урядовий кур'єр", автори листа, як-то кажуть, поцілили у самісіньку десятку. Оскільки надалі без публічного обговорення порушеної теми численним радіослухачам важко буде розібратись, хто і чому шукає не шлях вирішення проблеми, а кожну ліпшу нагоду використати авторитет прихильників задля відволікання від головного -відомчої відповідальності не лише за рідне слово, а й за технічні засоби, які його роблять всенародним. Цим, для прикладу, без зайвого лементу постійно переймаються сотні телерадіоорганізацій приватної форми власності. Юрій Плаксюк, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, заступник голови" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.02.2010 Столична радіостанція Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) інформує: офіційний Web-сайт станції найближчим часом зазнає оновлення і тому протягом певного часу перебуватиме на реконструкції. На Світлому радіо вірять у те, що новий ресурс вас дуже і дуже порадує, і це станеться вже досить скоро. Світле радіо також хоче нагадати, що в соціальній мережі vkontakte.ru продовжує існувати група "Світле радіо", до якої станція запрошує Вас приєднатися - http://vkontakte.ru/club3625424. Побачити і почути обслуговування прямих ефірів, поспілкуватися на цікаві теми, познайомитися з іншими слухачами - там це тільки вітається! Тому завжди вам раді! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.02.2010 З 12-го по 28-ме лютого в канадському Ванкувері проходять XXI за рахунком зимові Олімпійські Ігри. У програмі Ігор - 15 видів спорту та 20 дисциплін (по три дисципліни - у фрістайлі і сноуборді, а також хокейні турніри у чоловіків і жінок). Збірна України за всю історію своїх виступів на зимових олімпіадах завоювала поки п'ять медалей: одне "золото", одне "срібло" і три "бронзи". Різниця у часі з Ванкувером - 10 годин. Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) у дні проведення ігор представлятиме спеціальну спортивну програму з гарячими новинами про хід змагань - "Щоденник Світового спорту". Про виступи наших олімпійців, нові рекорди, курйози, радощі і розчарування розкаже наша людина у Ванкувері - Леонід Веселков. Проект в ефірі кожен Божий день, о 8.37, 14.37, 18.37 і 18.55. Слухайте і вболівайте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.02.2010 З 10-го лютого трансляцію теле- і радіопрограм ТРК "Німецька хвиля" через супутник Hotbird 8 було заблоковано. Також було перервано інтернет-мовлення. Про це повідомляє Web-сайт Deutsche Welle. За словами інтенданта "Німецької хвилі" Еріка Беттермана, це вже другий випадок пошкодження трансляцій компанії через цей супутник. Схожа ситуація склалася 7 і 8 грудня 2009 року, тоді теж було пошкоджено передачу сигналу. За даними Європейської супутникової організації зв'язку, атаки організовували з Ірану. "Це стосується не лише мовлення на Іран, а усіх наших аудіопрограм, що ретранслюють радіостанції-партнери. Телепрограми ж не моги впіймати глядачі на просторі від Москви до Атлантики", - зазначив він. Через технічні проблеми вподовж двох днів слухачі в Україні теж не могли чути радіопрограми української редакції компанії. Ерік Беттерман вже надіслав листа протесту до іранського посольства у Німеччині, де назвав цей прецедент обмеженням свободи ЗМІ та висловлення думки "неприйнятними". Міжнародна організація "Репортери без кордонів" засудила дії іранського керівництва з обмеження інтернету. "Такими заходами уряд прагне перешкоджати поширювати повідомлення і фото негативного змісту на території країни чи за кордоном", - йдеться в заяві "Репортерів без кордонів" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.02.2010 Радіо-квартирники в ефірі донецької сателітарної мережевої станції Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. AAC+, Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) набирають обертів! 15-го лютого, в понеділок, на романтичний радіо-квартирник завітають гості з Києва - гурт "Парадуш". На Вас чекає вечір чарівної музики з латино-американьским присмаком. О 19-тій годині налаштовуйте приймачі на хвилі "Best FM" та заплющуйте очі. "Парадуш", наживо, з концертної квартири "Best FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2010 Столична "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) запрошує Вас до перегляду унікального телевізійного суперпроекту "One Night Only. Tribute: Michael Jackson". Не так давно "GALA Радіо" і Istil Studios порадували телеглядачів України прем'єрою музичного шоу європейського рівня "One Night Only". Живий звук, нестандартне виконання і майстерня імпровізація улюблених всіма пісень Майкла Джексона подарували незабутні враження глядачам. "GALA Радіо" та телеканал Інтер дарують Вам ще одну можливість насолодитися цим унікальним шоу! Тільки один вечір 14-го лютого о 23.40 на каналі Інтер - 12 найяскравіших зірок України виконають 12 пісень Майкла Джексона. На сцену вийдуть: Тіна Кароль, Потап і Настя, Андрій Хливнюк (Бумбокс), Jamala, Володимир Гришко, Віталій Козловський, Kishe, Алібі, Пара Нормальних, Міла Нітіч, Роман Полонський, The Maneken і Віталіна, Unity. Ведучий вечора - Павло Шилько (DJ Паша) Дивіться 14-го лютого о 23.40 на каналі Інтер "One Night Only. Tribute: Michael Jackson" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2010 До Дня св. Валентина столична сателітарна станція "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє інтерактивне шоу "Флірт - Фактор". Розкажи свою історію кохання з неочікуваним фіналом. Її почує вся Україна! Напиши про себе та стань учасником Шоу "Флірт - фактор", яке відбудеться у День Закоханих з 16-ої до 19-ої години в ефірі "Стильного радіо Перець FM"! "Стильному радіо Перець FM" потрібна одна, але принцеса та чотири, але лицаря! В фіналі перемагає кохання! Знайди свою пару! Три пари, які переможуть та автор найкращої історії, відправляються на відпочинок у Карпати. Якщо ти бажаєш знайти свою пару - надійшли своє фото, номер телефону та інформацію про себе на адресу . Неймовірні та несподівані історії кохання приймаються також за адресою . Ведучі Ольга Вороніна та Євген Фомін. Беріть участь в шоу "Флірт - фактор" 14-го лютого з 16-ої до 19-ої години та знайдіть своє кохання разом зі "Стильним радіо Перець FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2010 На Харківщині розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шансон" на частоті 103.5МГц. Лунає пряма ретрансляція програм з Києва - без жодних місцевих включень. Восени минулого року ТРК "Лідер" (власник "Радіо Шансон") виграла цю частоту на конкурсному відборі з правом вести мовлення з смт.Солоницівка Дергачівського району Харківської області - населеного пункту, що є передмістям обласного центру. Наразі прийом частоти 103.5МГц по місту Харкову нестабільний, також ще не відлагоджено якість звуку (Джерело: Інформацію надав Володимир).
  • 12.02.2010 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) запрошує всіх закоханих в життя, музику, в людей взяти участь у пісенному конкурсі "Про кохання не мовчи... Співай!". 14-го лютого на початку кожної години з 10.00 до 19.00. Подробиці та умови гри слухайте в ефірі ВРМ "Мелодія" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2010 Столична мережева станція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) змінила музичне оформлення своїх інформаційних блоків. Композитор Євген Положишніков зробив нове ефірне оформлення - джинґли та відбивки "MusicРадіо", закінчив роботу над новим оформленням новин. З 11-го лютого, з 17-ої години, нове оформлення новин "MusicРадіо" - в ефірі. Так само, як самі новини на "MusicРадіо" - ексклюзивні, первинні, таке ж і їх оформлення (Джерело: Блоґ Вадима Наливайка).
  • 12.02.2010 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) віднедавна було збільшено кількість інформаційних випусків. Відтепер новини на хвилі "Радіо РОКС - Україна" можна слухати практично щогодини - окрім 14.00 та 15.00 (Джерело: Інформацію надано ).
  • 12.02.2010 З 12-го лютого по 28-ме лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) слухайте спецпроект, присвячений Зимовій Олімпіаді 2010 (Ванкувер, Канада). "Радіо ЕРА FM" - офіційний інформаційний партнер НОК України - подаватиме прямі включення з олімпійських майданчиків, інтерв'ю зі спортсменами і тренерами Національної збірної України, тренерське висвітлення "найгарячіших" подій олімпіади. "Радіо ЕРА FM" робить те, про що інші навіть не думають. Щоденники Олімпіади 2010 - це не тільки результати ігор, а й інтерв'ю з учасниками олімпіади, прямі включення з епіцентру подій найпопулярнішого зимового спортивного свята для всього світу. Таким чином слухачі радіостанції "Радіо ЕРА FM" будуть першими, хто почує свіжі та актуальні спортивні та навколоспортивні олімпійські новини протягом усіх днів зимових олімпійських ігор. Час виходу проекту "Щоденники Олімпіади 2010" - з 12-го по 28-ме лютого 2010-го року: 1. Понеділок - п'ятниця: 8.08, 12.20, 19.28; підсумки - 23.06. 2. Субота: 8.09, 12.08, 17.10; підсумки - 23.06. 3. Неділя: 8.08, 12.38, 17.10; підсумки - 23.06 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2010 Не так давно 14-те лютого стало особливим днем в наших, українських календарях. В усьому світі це свято, яке не є державним і обов'язковим, дає людям можливість поміркувати і поговорити про кохання, оновити романтичну атмосферу в сімейних союзах і, якщо потрібно, заново повірити, що кохання здатне подолати будь-які перешкоди! Столична радіостанція Світлому радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), звичайно ж, у цей день не може залишитися осторонь! 14-го лютого на хвилі 67.28МГц для вас буде звучати дуже багато вічних слів про різні грані кохання. Також о 17.00 у студії Світлого радіо "Еммануїл" з'являться світлі гості - щасливі сімейні пари, які поділяться багатьом, зокрема - секретами побудови взаємин. Протягом двох годин у цей день: 10.00-11.00 і 16.00-16.45 в ефірі проходитимуть святкові вікторини, де кожен матиме можливість виграти чудовий сувенір від Світлої станції! Вже зараз згадуйте вірші, які, можливо, писали ви чи були написані для вас, і також рядки класиків і сучасників, які говорять про кохання - вам потрібно буде додзвонитися до студії у зазначений час і прочитати їх у прямому ефірі! Приз обов'язково буде вашим! Дорогі слухачі, незалежно від днів на календарі, від свят або буднів - Світле радіо "Еммануїл" щиро бажає вам любові, взаєморозуміння і всього самого найкращого! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2010 На хвилях столичної сателітарної станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - Берлінале News - новини ювілейного, 60-го кінофестивалю Berlinale 2010! Найвпливовіший європейський кінофестиваль щорічно збирає найвідоміших зірок сучасного кінематографа. Актори і режисери, фільми та номінації, сенсації і закулісні інтриги - всі найсвіжіші новини Berlinale 2010 - у програмі Берлінале News на радіо "Europa Plus Україна". Слухайте щодня, о 8.30 і 17.30 на хвилях радіо "Europa Plus Україна" і читайте про події кінофестивалю на офіційному Web-сайті радіостанції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2010 У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення існує проект рішення про призначення перевірок семи телерадіокомпаніям за підсумками моніторинґу Нацради під час виборів. Цю інформацію в чаті "Телекритики" підтвердив заступник голови Нацради Юрій Плаксюк. Відповідаючи на запитання, кому будуть призначені перевірки, він сказав: "Це державні телерадіокомпанії, які фінансувалися з виборчого фонду, а також активно реалізовували замовлення суб'єктів виборчого процесу. У списку - НТКУ і НРКУ також". Нагадаємо, що Нацрада на час виборів відмовилася від позапланових перевірок телерадіокомпаній, натомість тривав перманентний моніторинґ щодо порушень мовниками виборчого законодавства (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.02.2010 Скоро знову настане день, коли як ніколи доречніше голосно заявити про свої почуття, навіть якщо до цього вони ретельно приховувалися протягом усього року. День усіх закоханих, День Святого Валентина. Не важливо, чи ви закохалися вчора, чи кохаєте уже кілька літ - івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) із радістю розповість про ваше кохання світові. Станція оголошує святковий прийом валентинок. Надіслати їх можна, скориставшись спеціальною формою на офіційному Web-сайті станції. Ваші валентинки будуть зачитуватися в ефірі радіо "Західний полюс" у неділю, 14-го лютого, з 9.00 до 17.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2010 Сьогодні, 11-го лютого, о 10.00 буде продовжено засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що тривало вчора. Розглядатимуться питання порядку денного, які не були розглянуті 10.02.2010 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.02.2010 Незалежна Асоціація телерадіоМовників (НАМ) запускає проект "Дистанційні курси для ЗМІ" - портал online-освіти для медіафахівців - http://www.onlinemediatraining.net. Навчальні матеріали адресовано таким категоріям медіафахівців, як теле- та радіожурналісти, редактори, менеджери, медіа-юристи, працівники відділів технічної підтримки, реклами та маркетинґу тощо. На сайті вже представлено перрший курс, "Інформаційні передачі під час виборів - зона особливої відповідальності". "Ми проаналізували роботу медіа під час виборів і створили курс таким, що відповідає на головне питання - як убезпечити себе та своє видання, теле- чи радіокомпанію від помилок під час висвітлення виборів. Цей курс є для українських медійників актуальним, адже у нас попереду, як мінімум, місцеві вибори", - коментує виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова. Навчання для представників медіа безкоштовне. Проект реалізується за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.02.2010 У січні в місті Білгород-Дністровський на частоті 102.9МГц розпочала повноцінне мовлення нова місцева недержавна музично-розважальна FM-радіостанція - Радіо "Аккерман FM". Станція, створена ТОВ "ТРК Аккерман", перебуває в ефірі цілодобово і працює у музичному форматі CHR, а в її плей-листі присутня як західна, так і пост-радянська музика: хіти та гарячі новинки у стилі поп та dance. Окрім музичних блоків в ефірі станції звучать ранкове шоу "Непозіхай", вітальні програми, гороскопи, прогнози погоди, новини з автошляхів та інші передачі. Також на хвилях станції виходять деякі програми виробництва відомої столичної синдикейшн-компанії "ФДР Радіоцентр". Слоґан радіо "Аккерман FM" - "Радіо "Аккерман": ехо нашого міста". Радіостанція розраховує свої програми на аудиторію слухачів віком 20-45 років, а зона їх впевненого прийому становить приблизно 50 кілометрів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 лютого заслухала презентації учасників конкурсу на вільні телерадіоканали, оголошеного 28-го жовтня 2009-го року (рішення про конкурс було ухвалене 21 жовтня). На конкурс запропоновано 10 телевізійних і 19 радіочастот. Однак на 16 із них не знайшлося претендентів, тож їх Нацрада внесла до резерву. Заявки надійшли на чотири телечастоти і на дев'ять радійних. Найбільш привабливою виявилася частота 102.1МГц у Львові (потужність передавача - 100Вт, 24 год/добу). На неї свої заявки подали шість компаній. На решту частот претендують по 1-3 конкурсанти. Участь у конкурсі беруть 17 компаній. Найбільше заявок подали Національна радіокомпанія України (5) і ЗАТ "ТРК "Лідер"" (радіо "Шансон" - 4). По одній заявці надійшло від ВАТ "Київтелемонтаж" ("Мегаспорт"), ТОВ "ТРК "Клас"" ("Перець-FM. Стильне радіо"), АТ "Онікс" ("Мелодія"), ДТРК "Крим" (Сімферополь), ТОВ "ТРК "Андсер"" (Одеса), ТОВ "ТРК "Міський телеканал"" (Одеса), ТОВ "ТРК "Клуб-ТВ"" (Одеса), ТОВ "Телерадіокомпанія "Відікон"" (Суми), ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-Груп"" (Київ), Львівська ОДТРК (Львів), ТОВ "Прайм-медіа" (Львів), ТОВ "ТРК "Галичина"" (Львів), ТОВ "Капітал-медіа" (Львів), ТОВ "ТРК "Міст-ТБ"" (Львів), ТОВ "Студентське радіо" (Миколаїв). Нацрада взяла до відома інформацію присутніх представників компаній і врахує її при подальшому обговоренні. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 26 лютого 2010 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.02.2010 Сьогодні, 10-го лютого, відбувся брифінґ за участю першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрія Мирошніченка та заступника голови Нацради Юрія Плаксюка. Під час брифінґу Андрій Мирошніченко повідомив журналістів про те, що чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не відбулося. За його словами, це сталося тому, що на нього не з'явилися троє членів Національної ради. Ігор Курус попередив, що він захворів, інші про свою відсутність нічого не повідомляли. На чергове засідання виносилося 141 питання, були запрошені керівники телерадіоорганізацій і провайдери програмної послуги, більшість з яких приїхала до Києва з областей. Юрій Плаксюк, характеризуючи ситуацію з проведенням засідань, зазначив: "Це нехтування й ігнорування інтересів телерадіоорганізацій та інформаційного простору держави". З огляду на присутність 5 членів Національної ради було ухвалено продовжити засідання від 17 червня 2009 року, яке не було закрите. До його порядку денного внесено всі питання, які мали розглядатися на засіданні 10 лютого, та долучено три питання з голосу. Розглянули ж члени Національної ради в основному питання реґіональних та місцевих телерадіоорганізацій, у тому числі заслухали концепції всіх присутніх претендентів конкурсу на телерадіомовлення, оголошеного 28 жовтня 2009 року. Ухвалення рішень щодо визначення переможців конкурсу перенесено на пізніший термін. Андрій Мирошніченко пояснив, що присутні члени Нацради пішли на цей крок, аби забезпечити належну роботу конституційного органу та не примушувати керівників телерадіоорганізацій для вирішення невідкладних питань приїжджати до Києва вдруге, витрачаючи час і кошти. "Ми у стані працювати та приймати рішення, і формально залишаємося у рамках регламенту Національної ради", - наголосив перший заступник голови Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.02.2010 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться черговий брифінґ за участі членів Національної ради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.02.2010 12-го лютого - напередодні Дня всіх закоханих - за підтримки столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), на підмостки театру Російської Драми вийде спектакль "Ромео і Джульєтта". Закохані зможуть подивитися комедію зі щасливим кінцем "Ромео і Джульєтта" у виконанні комік-трупи "Маски" за однойменною п'єсою Бориса Барського, режисер Георгій Делієв. Тим, хто не боїться говорити відверто про кохання, "Радіо Шарманка" підготувало сюрприз! Всі подробиці - зовсім скоро в ефірі радіостанції! Не проґавте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2010 10 днів залишилося до 7-го святкування Дня народження найбільшої танцювальної радіомережі в Європі - столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.). Як ви знаєте, феєричне шоу очолять довгоочікувані хедлайнери - Axwell і Sebastian Ingrosso, Above & Beyond. Український саппорт складатиметься з енергійного розігріву: Sunny, Artem Neba & Made In Heaven, Beauty. Після виступу хедлайнерів святковий настрій на Сьомому рівні щастя підтримають у режимі b2b Ivan Ionov і Dima Krasnik. Відео-перфоманс івенту створюватиме відео-ді-джей MILLION. Старт свята призначено на сьому вечора. З 19.00 до 21.00 - Pre-party 7-го Дня народження Dance radio "Kiss FM" - прямо в МВЦ! У цей період ціна в барі на весь асортимент святкових напоїв матиме знижку 50%. Якщо ви перебуваєте в пошуку дислокації свого пре-паті, скористайтеся чудовою пропозицією (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2010 З 12-го лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - прямі включення Володимира Анфімова з серця XXI зимових Олімпійських ігор - Ванкувера. Дізнавайся першим про всі головні події, результати та яскраві моменти Олімпіади, що залишилися за кадром телевізійних трансляцій. Кожного буднього дня о 8.30 на хвилях радіо "Europa Plus Україна" - ексклюзивні репортажі зі столиці головної спортивної події цієї зими! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2010 На хвилях столичного "Радіо Динамо" (106.0МГц та Інтернет-мовлення) стартують нові проекти, присвячені Зимовій олімпіаді у Ванкувері. З 12-го лютого на частоті 106.0FM у Києві або через online-трансляцію радіостанції по всьому світу любителі спорту зможуть отримувати найсвіжіші новини з Зимової олімпіади у Ванкувері, слухаючи дві програми - "Ванкувер - 2010" і "Олімпіада на Динамо". Програма "Ванкувер - 2010" представлятиме прямі включення кореспондента з Ванкувера, слухаючи які кожен зможе отримати свіжі новини з життя олімпійської столиці. Слухайте "Ванкувер - 2010" з 12-го лютого щодня о 8.10, 9.10, 17.10 і 18.10. Інформаційно-аналітична програма "Олімпіада на Динамо" знайомитиме слухачів зі свіжими новинами про олімпійських спортсменів та їхні перемоги. Програма "Олімпіада на Динамо" виходитиме з 12-го по 28-ме лютого о 8.40 і 19.40 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 9.02.2010 Тільки у День Всіх Закоханих і лише на хвилях одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) - "Просто Кохання H2O Edition"! Тільки у цьому році для того, щоб опинитися в морі кохання - необов'язково відлітати на Бермуди! Просто Кохання H2O Edition - Кохання і Море в буквальному сенсі слова! Два запрошення на прем'єру нового нічного шоу в дельфінарії "Немо", купання з дельфінами і романтична ніч в готелі з незабутнім видом на море... Здивуй свою другу половину - подаруй їй все це в День Всіх Закоханих, надішли повідомлення з текстом "Просто Любовь" на короткий номер 7323 і чекай дзвінка від ведучих "Просто Раді.О". "Просто Кохання H2O Edition" - справжнє море кохання! Тільки на "Просто Раді.О" і тільки в День Святого Валентина (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2010 Донецька сателітарна мережева станція "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k.) представляє: "GFM Online"! Кожної п'ятниці, о 21.00, на хвилях "MFM Station" в ефірі програми "GFM Online" - актуальний електронний sound для шанованої аудиторії! 120 хвилин відбірних вінілових релізів, найсвіжіші промо-відбитки і вічна класика електронної музики з рекорд-боксів ді-джеїв Сухова, Вайпера і Поліни. Сотні міст мовлення в одному ритмі з нами на найбілшому віртуальному танцполі! "GFM on MFM". Уїкенд розпочинається тут! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2010 Відтепер щовівторка на хвилях донецької сателітарної мережевої станції "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k.) - нове танцювальне шоу "KAFFEIN"! Як відомо, кофеїн - це психоактивний стимулюючий засіб, який входить до складу чаю, кави, солодких і енергетичних напоїв і, в меншій кількості, шоколаду. Його вплив на організм відчувається вже протягом кількох хвилин після прийому і зберігається протягом багатьох годин. На "MFM Station" він міститься у вигляді проекту двох відомих діджеїв, яких допускають до ефіру тільки по вівторках о 20.00. "KAFFEIN" зменшує відчуття втоми, підвищує фізичну і розумову активність, після його прийому з'являється бадьорість. Виступ проекту "KAFFEIN" в нічному клубі являє собою гармонійне поєднання різних підстилів хаус-музики з елементами живої гри авторських треків і синхронної візуалізації. На додаток - 2 усмішки, 4 руки і маса енергії, що виходить з діджей-Плейс на танцпол завдяки величезному досвіду двох відомих особистостей клубної України. Хто ж вони? Дізнаєтеся вже скоро. Тепер щовівторка на First International Radio - нове танцювальне шоу "KAFFEIN"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2010 Столична сателітарна мережева станція "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) запрошує всіх закоханих взяти участь в акції "Weekend за валентинку". Хочете здивувати ваших коханих на день святого Валентина? Надсилате свої освідчення на поштову електронну скриньку і вигравайте одну з п'яти путівок на вікенд до найромантичніших місць України. Слухайте програму "Weekend за валентинку" на хвилях "L'Радіо" щодня по буднях о 8.40 та о 10.40. Акція проходить з 8-го по 14-те лютого за підтримки журналу "Полина". Путівки в подарунок надає Етно-велнес-готель "Унгварський" в м.Ужгород. Оголошення переможців відбудеться у неділю, 14-го лютого, в рамках шоу "Весілля для тебе" о 16.20 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2010 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) з радістю інформує мешканців м.Хмельницький, які бажають провести час зі своєю сім'єю та друзями весело і активно, що 27-го лютого у цьому місті проводитиметься спортивно-розважальний захід - зимові забави з ВРМ "Мелодія". У програмі на вас чекають веселі конкурси та розіграші призів. Вперше в м.Хмельницькому стартують аматорські змагання "Мелодія на льоду", учасниками яких можуть стати всі, хто впевнено стоїть на ковзанах, бажає продемонструвати свої навички і готовий поборотися за гідні призи. Реєстрація всіх бажаючих стати учасниками цього видовищного дійства вже почалася і триватиме до 15-го лютого! Заявки приймаються в м.Хмельницькому за телефоном (0382)-74-68-04. Поспішайте бути серед учасників, подаруйте гарний настрій собі та своїм близьким! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2010 Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення визначився (РРТ) з графіком проведення планово-профілактичних робіт на своєму обладнанні. У ці дні відключатиметься сигнал телеканалів і радіостанцій, які мовлять на обладнанні Конценру: зокрема, телеканали Перший національний і ТРК "Ера", "1+1", "Інтер", а також три канали Українського радіо. Графік проведення профілактичних робіт на обладнанні телебачення і радіомовлення Концерну "РРТ" на 2010-ий рік, канали НРКУ: 25-те січня, 22-ге лютого, 22-ге березня, 26-те квітня, 31-ше травня, 21-ше червня, 26-те липня, 16-те серпня, 6-те вересня, 25-те жовтня, 22-го листопада, 20-го грудня. Час проведення робіт - 5.00-14.00. 31-го травня та 6-го вересня проводитиметься Піврічне технічне обслугову- вання АХТ (АФС) та пристроїв електро-живлення РТПС, РТС, РРС та СКЗ Калинівка: у ці дні з 5.00 до 14.00 відключатимуться всі передавачі, встановлені на об'єктах Концерну "РРТ" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.02.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення побачила, що політична реклама одного з кандидатів на пост містила посилання на висловлювання осіб, які не є громадянами України. На думку регуляторного органу, це може розцінюватися як втручання у внутрішні справи України. Про це йдеться в листі до ЦВК з результатами моніторинґу Нацради з 25-го січня по 1-ше лютого 2010-го року. "Відповідно до норм чинного законодавства, у рекламі, зокрема, заборонено використовувати зображення державних символів іноземних держав та міжнародних організацій, вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без згоди цієї особи", - нагадує Нацрада. Ці висловлювання зафіксовані на Першому національному, М1, "Інтері", Новому каналі, ICTV, СТБ, "1+1", 5-му каналі, ТРК "Люкс", "Авторадіо", "Радіо 5 - Ретро FM", Українському радіо, "Русское радио - Україна", "Кіss FM", "Хіт FM", "Нашому радіо". Як відомо, у роликах Юлії Тимошенко йшлося про підтримку її кандидатури лідерами Європейської партії, зокрема Ангелою Меркель, Ніколя Саркозі. Крім цього Національна рада відзначила вже традиційні ознаки порушень: 1. Відсутність ідентифікації матеріалів, які мають ознаки політичної реклами й агітації - в ефірі 6 компаній: "1+1", ТРК "Чорноморська", Тернопільська ОДТРК, ТРК "Радіо-Ера", одеська телекомпанія АТВ, білоцерківська ТРК "Бест"; 2. Ознаки політичної агітації в інформаційних програм - в ефірі 5 компанії: "Інтер", ТРК "Чорноморська", ТРК "Ера" (до новин ранкового блоку передач включено сюжети з ознаками політичної агітації кандидатів), Львівська ОДТРК, тернопільський канал "TV-4"; 3. Участь у передвиборній агітації органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб - в ефірі ТРК "Чорноморська"; 4. Поширення протягом останніх 15-ти днів інформації про результати громадської думки - в ефірі запорізької ТРК "Алекс" і ТРК "Київ". За цей тиждень Нацрада також отримала п'ять звернень від громадян. Громадянин Лазар Григорій Якович поскаржився на телеканал "Інтер", де 16-го січня під час трансляції концерту Надії Кадишевої в перерві на рекламу виходив анонс "Великої політики. Ніч виборів". Нацрада констатує, що цей анонс виходив без ознак порушень виборчого законодавства. Народний депутат Валерій Крайній (фракція БЮТ) поскаржився на недотримання норм законодавства телерадіокомпанією "Алекс", яка поширювала політичну агітацію, коли це було заборонено законом. Оргкомітет кампанії "Не підтримую жодного з кандидатів" поскаржився на ігнорування ЗМІ та журналістами пункту в бюлетені "Не підтримую жодного з кандидатів". Ще два звернення - від народного депутата Олександра Буджерака (фракція БЮТ) та громадянина Гуславського Володимира Станіславовича - стосуються спростування недостовірної інформації, поширеної в ефірі ПЦ "Ексклюзив" та Луганської ОДТРК (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.02.2010 6-го лютого рідні, друзі, команда співробітників і слухачів столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) прощалися із засновником Світлого радіо Віктором Костянтиновичем Радіним, який з 2004-го по 2009-ий рік був директором радіостанції. Його серце, яке він присвятив Христу, зупинилося 4-го лютого у віці 77 років. Але одкровення від Господа про проповіді Євангелія і рятуванні людей через радіо, він, як вірний і помазаний наставник, передав своїм співробітникам, учням, духовним дітям. Віктор Костянтинович до фінішної межі залишався вірним і перетнув її як переможець. Життя його гідне наслідування. Людина віри! Світла пам'ять шанованому Віктору Костянтиновичу, що зійшов на Небеса! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.02.2010 Столична радіостанція "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) оголосила 14-те лютого Днем закоханих у Київ. Починючи з 7-го лютого кияни телефонуватимуть на радіостанцію за номером (044)-454-00-33 та освідчватимуться у коханні своєму рідному місту. Саме у день Валентина "Радіо Київ 98FM" зазвучить по-новому: з 14-го лютого позивними радіостанції стане пісня "Як тебе не любити, Києве мій!", яку самі кияни обрали гімном Києва. До участі у записі улюбленої пісні киян на столичній радіостанції залучатимуться зірки вітичязняного шоу-бізнесу Павло Зібров, Таїсія Повалій, Віктор Павлік, Іван Попович, Світлана та Віталій Білоножки. "Радіо Київ 98FM" запрошує киян приєднатися до запису нових позивних радіостанції. Зателефонувавши за номером (044)-454-00-33, слухачі зможуть заспівати рядок з пісні "Як тебе не любити, Києве мій", і саме їх голос лунатиме в оформленні "Радіо Київ 98FM". За словами директора радіостанції Андрія Васіна, на всіх співаків та закоханих у Київ чекають подарунки від радіо - фірмові диски улюблених пісень киян. "Для нашої радіостанції це не перший проект, до якого ми максимально залучаємо наших слухачів. У 2009-ому році під час акції "Мама, тато та я" слухачі "Радіо Київ 98FM" розповідали усьому місту найкумедніші історії з життя своїх дітей, а напередодні нового року юні кияни у прямому ефірі читали новорічні вірші. Зараз ми працюємо над черговим інтерактивним проектом, який, ми сподіваємось, стане особливим подарунком усім киянам до свята 8-го березня", - повідомив Андрій Васін (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2010 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) змінює розклад програм, що лунають в її ефіри у вікенд. Проект "Рок-Концерт" відтепер лунатиме в ефірі станції щосуботи о 10.00 та щонеділі о 20.00 (а не щоп'ятниці о 23.00 і щосуботи о 9.00, як це було досі). А рубрика "Рок-вікенд" відтепер лунатиме в ефірі "Радіо РОКС - Україна" двічі на годину (а не чотири рази, як було досі), по 10 годин на день: з 11.00 до 21.00 щосуботи та з 10.00 до 20.00 щонеділі (Джерело: Живий журнал "Tema_FM").
  • 3.02.2010 Радіо "Best FM Маріуполь" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє: фотоконкурс "Папарацці". До Дня всіх закоханих - найромантичніший поцілунок, зображений на фото. Цілуйтеся, фотографуйтеся і вигравайте романтичну вечерю на двох у кав'ярні "Ледо". Фотоконкурс "Папарацці" проходитиме виключно в рамках ранкового шоу "Банзай" в м.Маріуполь. Завдання на цьому тижні: надсилайте на електронну пошту фотографію з найромантичнішим поцілунком (в листі вказуйте своє ім'я та номер телефону). Всі фото будуть виставлені на голосування на Web-сайті http://www.bestfm.fm, а фото-переможець отримає подарунок - романтична вечеря у кав'ярні "Ледо". Підбиття підсумків - напередодні Дня святого Валентина, 12-го лютого, о 9.45, в ефірі ранкового шоу "Банзай" м.Маріуполь (Джерело: Сайт радіомережі "Best FM").
  • 3.02.2010 Колектив Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення звернувся до заступника міністра транспорту та зв'язку, голови Державної адміністрації зв'язку Миколи Гончара з вимогою припинити протиправні дії керівництва Концерну РРТ і зокрема Володимира Іщука по відношенню до Волинської філії. "А саме - відновити фінансування, зупинити безкінечні перевірки, тиск та шантаж по відношенню до працівників філії та притягнути до відповідальності винних у беззаконні", - пояснюється у зверненні, затвердженому на конференції трудового колективу 26-го січня. Також колектив вимагає зупинити дію наказу КРРТ від 21-го січня про звільнення директора Волинської філії Сергія Семерея, якого звільнили "за порушення умов контракту" після чотирьох перевірок відділу контрольно-ревізійних розслідувань Концерну, які відбулися із серпня 2009-го року. У листі до Миколи Гончара працівники Волинської філії КРРТ зазначають, що вже висловили недовіру нинішньому керівництву Концерну та звернулися до прем'єр-міністра з проханням розібратися, чому такими методами діє Володимир Іщук. Аналогічне звернення колектив Волинської філії надіслав і до голови Профспілки працівників зв'язку України Миколи Стардобуда. Водночас колектив Рівненської філії Концерну РРТ повідомив "Телекритиці", що 9-го листопада 2009-го року надсилав до прем'єр-міністра звернення, затверджене профкомом, про неприпустимість неправомірного звільнення генерального директора КРРТ Анатолія Антоненка і призначення Володимира Іщука. "Після зміни керівництва Держзв'язку в липні 2009-го року і звільнення Антоненка А. М. правління як виконавчий орган КРРТ ігнорується повністю. Всіма діями в. о. гендиректора КРРТ Іщук В.О. намагається обмежити повноваження директорів філій - членів правління КРРТ", - зазначають на Рівненській філії. Тим часом трудовий колектив державного підприємства "Центр технічної експлуатації і управління радіорелейних ліній, радіомовлення, радіозв'язку та телебачення" надіслав "Телекритиці" копію свого колективного звернення до президента, Генеральної прокуратури, СБУ, прем'єр-міністра і народних депутатів з вимогою заборонити Головному контрольно-ревізійному управлінню та Міністерству транспорту і зв'язку вчиняти "протиправні дії" проти їхнього підприємства в період виборчої кампанії. За інформацією колективу ЦТЕ УРРТ ГоловКРУ ініціювало узагальнення результатів ревізії КРУ "з метою прийняття незаконного рішення щодо розірвання контракту з керівником ДП ЦТЕ УРРТ". Нагадаємо, що з подібними заявами вже виступив трудовий колектив Одеського ОРТПЦ, який створив страйком і вимагає поновити на роботі свого керівника Валерія Волкова та звільнити керівництво Концерну РРТ і Державної адміністрації зв'язку. На захист Валерія Волкова і колективу Одеського ОРТПЦ стали Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Одеська обласна державна адміністрація. 4 лютого представників колективу ООРТПЦ викликають на зустріч у Мінтрансзв'язку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2010 На брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що відбувся сьогодні, 3-го лютого, перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко повідомив журналістів, що Звіт про діяльність Національної ради за 2009-ий рік 1-го лютого 2010-го року схвалений Президентом України. Регуляторний орган у телерадіоінформаційній сфері, відповідно до ст. 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", щорічно звітує про свою роботу перед Верховною Радою України і Президентом України до 1-го лютого наступного за звітним року. "Для нас важливо, що керівництво держави позитивно оцінює нашу діяльність за 2009-ий рік. Це свідчить, що ми рухаємося у правильному напрямку", - сказав Андрій Мирошніченко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.02.2010 Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення вчора, 2-го лютого, повідомила про скасування чергового засідання Національної ради, що мало відбутися сьогодні, 3-го лютого ц. р. У зв'язку із цим від трьох членів Національної ради О.Головатенко, І.Куруса, В.Шевченка надійшло повідомлення, прес-служба Нацради наводить без змін: "3 лютого 2010 року чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не відбулося за відсутності кворуму. Напередодні у ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що засідання відміняється у зв'язку з ймовірною відсутністю членів Національної ради: О. Головатенко, І. Куруса, В. Шевченка. Маємо поінформувати громадськість, що цим повідомленням її було введено в оману, оскільки ми готувалися до чергового засідання і не ініціювали ніяких змін у графіку роботи Національної ради. Офіційні рішення про відміну чи перенесення чергового засідання в Національній раді не приймалися і до нашого відома не доводилися. Тому наша явка на засідання 3 лютого 2010 року (яке, на жаль, не відбулося) була логічною. Шкодуючи, що в ЗМІ було поширено недостовірну інформацію про підготовку до цього засідання, вважаємо за необхідне оприлюднити це уточнення. Члени Національної ради Оксана Головатенко, Ігор Курус, Віталій Шевченко". Одночасно прес-служба інформує, що 1-го лютого 2010-го року на ім'я першого заступника голови Національної ради Андрія Мирошніченка зареєстровано лист (вх. № 21-а/7) за підписами членів Національної ради О.Головатенко, І.Куруса, В.Шевченка, в якому ставилася вимога надати певну інформацію. У цьому ж листі члени Національної ради поінформували, що участі в засіданнях Національної ради тимчасово не братимуть. Крім того, відповідно до Регламенту Національної ради, порядок денний чергового засідання обговорюється та затверджується на погоджувальній нараді, що відбувається об 11 год. щовівторка. На погоджувальній нараді 2 лютого ц. р. були присутні перший заступник голови Національної ради А.Мирошніченко, заступник голови Національної ради Ю.Плаксюк, члени Національної ради Т.Лебедєва і В.Понеділко. У зв'язку з тим, що члени Національної ради О.Головатенко, І.Курус, В.Шевченко на погоджувальну раду не з'явилися, обговорення та підписання порядку денного не відбулося. Було ухвалене колегіальне рішення про скасування чергового засідання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.02.2010 Сьогодні, 3-го лютого, о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі першого заступника голови Національної ради А. Мирошніченка, членів Національної ради І. Куруса, В. Шевченка. Брифінґ стосуватиметься таких питань: 1. Про схвалення щорічного Звіту Національної ради за 2009 рік Президентом України; 2. Про рішення позавідомчої ради при Кабінеті Міністрів України щодо включення цифрових передавачів у дев'яти містах України; 3. Про оголошення конкурсу Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" 2010 року. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.02.2010 Увага! У зв'язку з технічними негараздами, мовлення столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) здійснюється в режимі Non Stop. Всі розіграши, конкурси та програми на замовлення, на жаль, знято з ефіру. "L'Радіо" приносить свої вибачення за тимчасові незручності (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2010 Програма "Золота Сотня MusicРадіо", що в ефірі столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.), тепер виходитиме в ефір в новий час - по вівторках о 21.04 і по четвергах о 15.04, одразу після інформаційного випуску. Хронометраж програми: 60 хвилин. Ведучий: Вадим Наливайко. Програма складена з шести музичних пар: початковий варіант пісні, що потрапила до списку "500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone" та її сучасне прочитання. З розповіддю про твори, ліричними відступами і призовим питанням наприкінці програми (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 2.02.2010 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) запрошує на свято Масляної! 13-го лютого комплекс "Розгуляєво" перетвориться на справжню ярмаркову площу, де дорослі і діти будуть відзначати початок веселого свята Широкої Масляної! У розпал Масляної пройде ГАЛА-Турнір з пейнтболу і всі бажаючі зможуть побачити зимово-весняне протистояння двох команд від "GALA Радіо": ГАЛА-друзі на чолі з Ді-джеєм Онегіним і ГАЛА-зірки із зірками української естради. Масляну всюди чекають з великим нетерпінням. Це найвеселіше, найрозгульніше і по-справжньому всезагальне свято. Сім днів шалених веселощів, відчайдушних задоволень і сонячного настрою! Весь народ щиро радіє тому, що сувора зима залишає свої володіння і приходить довгоочікувана весна. "GALA Радіо" рекомендує: їсти млинців якомога більше, сміятися якомога голосніше і веселитися від душі (Джерело: Інформацію надала ).
  • 2.02.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася з листом до секретаря Ради національної безпеки й оборони України Раїси Богатирьової з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася на державному підприємстві "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" після звільнення керівника Валерія Волкова. Лист за підписом заступника голови Нацради Юрія Плаксюка цитує інтернет-видання "Телекритика". "Національна рада здивована, якщо не сказати більше, таким відомчим рішенням (звільнення Валерія Волкова. - ТК) і просить вас втрутитись у цю проблему задля нормалізації конфлікту і збереження високопрофесійного кадрового потенціалу Концерну РРТ", - йдеться в листі. Нацрада звертає увагу на те, що Валерій Волков працював на посаді директора Одеського ОРТПЦ з червня 1997 року і за цей час підприємство повністю розрахувалося з боргами, замінило застаріле обладнання на сучасне, збудувало нові радіорелейні станції зі встановленням телерадіопередавачів. "Завдяки неабияким організаційним та фаховим здібностям, а також великому особистому прагненню Волкова В.В. і відданій праці всього колективу за власні кошти та інвестиції місцевих підприємств було розбудовано першу в Україні мережу цифрового телевізійного синхронного мовлення на території Одеської області", - наголошено в листі. Також, як нагадує Нацрада, за підсумками економічних показників підприємств усіх форм власності національним бізнес-рейтингом ДП "ООРТПЦ" у 2009 році отримав сертифікат і відзнаку "Державне підприємство року", а Валерій Волков - сертифікат і відзнаку "Державний керівник року". Нагадаємо, 28-го грудня Міністерство транспорту і зв'язку звільнило в. о. директора Одеського ОРТПЦ Валерія Волкова із займаної посади. Однак він перебуває на лікарняному. Як повідомляла "Телекритика", колектив Одеського ОРТПЦ створив страйковий комітет і виступив з відкритим листом на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому вимагає скасувати наказ Мінтрансзв'язку щодо пана Волкова, а також вимагає звільнити керівництво Концерну РРТ і Державної адміністрації зв'язку. Державна адміністрації зв'язку 22-го січня створила робочу групу для вивчення ситуації, що склалася на Одеському ОРТПЦ. 4-го лютого представників колективу Одеського ОРТПЦ викликають на зустріч у Міністерство транспорту та зв'язку. "Телекритика" сподівається отримати коментар щодо ситуації в Міністерстві транспорту та зв'язку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2010 У зв'язку з відсутністю кворуму засідання та брифінґ Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у середу, 3 -голютого 2010-го року, не відбудеться. Про це повідомляє офіційний сайт Національної ради. За законом засідання Нацради є правомочним за умови присутності не менше шести членів з восьми. Водночас для ухвалення рішення достатньо п'яти голосів. Як уточнив кореспонденту інтернет-видання "Телекритика" в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, кворуму немає, оскільки про свою неприсутність на засіданні повідомили Віталій Шевченко, Ігор Курус і Оксана Головатенко. "Є аргументація - запит щодо додаткових документів, які вони хочуть отримати. Цей запит поки розглядається", - зазначив він. Оксана Головатенко зазначила "Телекритиці", що вона з колегами не попереджала, що їх не буде. "Ми написали до Андрія листа з проханням надати нам певну інформацію щодо засідання, яке відбулося 27-го січня. І запропонували дати відповіді на наші запитання, а поки це не буде зроблено, ми на засідання не прийдемо", - сказала вона. На її думку, якщо Андрій Мирошніченко робить заяву, що засідання 3-го лютого не буде, значить він вважає, що колегам не потрібно надавати документи щодо засідання 27-го січня. Віталій Шевченко також вважає, що він не повідомляв заявою про свою неявку на засідання. "Я підписував заяви зовсім з іншого приводу - просив надати документи, необхідні для роботи. Але не йшлося про явку-неявку на засідання", - сказав він і уточнив, що про відсутність кворуму 3-го лютого дізнався від "Телекритики". Натомість Ігор Курус підтвердив слова Андрія Мирошніченка про свою неявку на засідання: "Саме так. Ми хочемо отримати документи, на підставі яких здійснювалося засідання 27-го січня. Ми не відмовляємося йти на засідання, але хочемо зрозуміти, що сталося, що був конкурс. Особисто я боюся просто прийти на засідання, щоб пізніше було внесене питання, яке я не готовий підтримати, але вийде так, що моя присутність буде рахуватися, хоча я покину залу. Я хотів би зрозуміти принципи утворення кворуму і відсутності кворуму". Нагадаємо, 27-го січня увечері Національна рада провела засідання, на якому підбила підсумки конкурсу ефірних телечастот. Оксана Головатенко, Ігор Курус і Віталій Шевченко, які не були присутні під час голосування, відмежувалися від підсумків конкурсу і, за інформацією газети "КоммерсантЪ", звернулися до Генеральної прокуратури України з вимогою перевірити законність рішення про результати конкурсу. Згодом Віталій Шевченко в публікації на "Телекритиці" висловив думку, що після таких конкурсів Нацрада має йти у відставку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила звіт за 2009 рік, який проаналізував Інститут медіа права. Станом на 31-ше грудня 2009-го року Нацрада видала (з урахуванням переоформлень) 442 ліцензії. За 2009-ий рік Нацрада стягла з компаній ліцензійного збору на суму 63 млн 359 тис. 663 гривні. Також внесені зміни до 636 ліцензій через переоформлення додатків. Загальні відомості про стан телерадіоінформаційного простору показують певне зростання. За 2009-ий рік з державного реєстру ТРО вилучено 48 організацій. До переліку реґіональних телекомпаній додалися телеканали "Сіті" (ТОВ "Гравіс") і ТВі (ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт""), а статус реґіональних радіомовників отримали ТОВ "ТРК "Львівська хвиля"", ТОВ "Радіо Тернопіль", ТОВ "Мюзік радіо", ТОВ "ТРК "Класик Радіо"", ТОВ "ТРК "Галичина"". Щодо монополізації телерадіопростору Національна рада зосередилась на конфлікті із ЗАТ "Воля-кабель", у зв'язку з переведенням населення на "цифру" (DVB-C). За результатами проведеної перевірки на ЗАТ "Воля-Кабель", а також ВАТ "ІВК" та ВАТ "Київські телекомунікаційні мережі" було накладено щодо кожного штраф на 1 млн гривень за зловживання монопольним становищем. Щодо інших монополістів Національна рада вказує на невизначеність питання щодо суб'єктів господарювання, які посідають монопольне (домінуюче) становище в телерадіоінформаційному просторі, "хоча стаття 12 Закону України "Про захист економічної конкуренції" чітко регламентує поняття "монопольне становище"". Як нагадує Інститут медіа права, один з лідерів ринку - група "Інтер" (Ua Inter Media Group, Кіпр) у 2009 році поповнилася на ще один телеканал. Участь іноземних компаній у якості засновників чи власників зафіксована в 17 ТРО, з них 1 ТРО має засновників, що знаходяться в офшорних зонах, а також кілька компаній мають засновників, що походять з Кіпру. Упродовж 2009 року під час перевірок було зафіксовано ознаки порушень чинного законодавства та умов ліцензій у роботі 276 телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги. Найтиповішими ознаками порушень у діяльності телерадіоорганізацій у 2009 році, зафіксованими під час здійснення моніторингів, були: а) недотримання умов ліцензії щодо виконання окремих пунктів програмної концепції (535 телерадіоорганізацій); б) недотримання норм рекламного законодавства (186 телерадіоорганізацій); в) недостатні обсяги програм власного або вітчизняного виробництва (135 телерадіоорганізацій); г) недотримання умов ліцензії у частині мови ведення передач (71 телерадіоорганізація); ґ) порушення законодавства про захист суспільної моралі (13 телерадіоорганізацій). За наслідками перевірок Національна рада наклала санкцію у вигляді штрафу щодо трьох організацій, санкцію у вигляді попередження - 110 телерадіоорганізаціям і провайдерам програмної послуги. Окрім того, у зв'язку з відсутності мовлення протягом року анульовано одну ліцензію на супутникове мовлення та ліцензію на ефірне телемовлення. Ще щодо анулювання ліцензій сімох організацій Національна рада звернулася до суду. З повною версією звіту та додатків до нього можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2010 1-го лютого Президент Віктор Ющенко прийняв річний звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Цю інформацію інтернет-виданню "Телекритика" підтвердила керівник головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак. Нагадаємо, Національна рада затвердила свій звіт за 2009-ий рік рішенням від 20 січня. 27 січня у встановлений законом термін (не пізніше 1-го лютого) документ був поданий на розгляд Президенту і Верховній Раді, перед якими звітує регуляторний орган. Наразі невідомо, коли парламент розглядатиме звіт. Минулого року Президент прийняв звіт 5 лютого. А Верховна Рада так і не змогла його заслухати (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2010 В лютому 2010-го року стартують Зимові Олімпійські Ігри у Ванкувері! Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) буде вболівати за нашу українську збірну, бажаючи їм перемоги! За традицією, спеціальний кореспондент "GALA Радіо" вестиме прямі репортажі з місця подій Олімпіади, отже - слухайте найостанніші новини в ефірі ГАЛА! З 2009-го року "GALA Радіо" - Генеральний радіо-партнер НОК України! З 18-го січня по 10-го лютого в ранковому шоу з Пашею і Машею ви можете виграти цінні подарунки від НОК України - відповідайте на питання про Зимові Олімпійські ігри та вигравайте! Разом вболіваємо за наших! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.02.2010 4-го лютого столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони), B & H і кінотеатр Кінопалац представляють прем'єрний показ романтичної комедії "Заміж у високосний рік". В англомовних країнах є традиція - 29-го лютого жінка може зробити пропозицію чоловікові, і він не має права їй відмовити. І ось манірна пані їде до Дубліна, щоб саме цього дня спробувати зробити пропозицію своєму бойфренду. Але погода змінює її плани, і щоб здійснити задумане, їй доводиться вдаватися до допомоги буркотливого ірландця - господаря готелю. Разом з ним героїня змушена подорожувати через всю країну, щоб встигнути вчасно зробити пропозицію... Хочете побачити фільм першими? У вас є така можливість - з 2-го по 4-те лютого в рамках "GALA-сеансу" телефонуйте до студії "GALA Радіо" за номером (044)-499-10-11 та вигравайте 2 квитки на прем'єру! Не пропустіть прем'єру - слухайте "GALA"! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.02.2010 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) та Авіакомпанія МАУ надають Вам чудовий шанс познайомитися з цікавими куточками світу. Відкрийте для себе місто Алмати і отримаєте шанс виграти два сертифікати на будь-які рейси авіакомпанії МАУ. Слухайте цікаві факти про Алмати в ранковому шоу на хвилях "GALA Радіо" щоранку з 25-го січня по 8-ме лютого о 9.13, відповідайте на запитання ведучих та беріть участь у розіграші сертифікатів! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.02.2010 Київська міська рада реорганізувала комунальні засоби масової інформації з комунальних підприємств в товариства з обмеженою відповідальністю, пише proUA з посиланням "Деловую столицу". Рішення про реорганізацію Київрада прийняла на сесії 17 вересня 2009 року. Тоді начальник ГУ комунального майна КМДА Анатолій Чуб з голосу запропонував внести рішення "Про внесення змін до рішення Київради від 14.06.2007 р. №791/1452" до порядку денного сесії, поінформувавши депутатів, що воно стосується технічних питань діяльності комунальних ЗМІ. Як виявилося, під формулюванням "технічні питання" була прихована реорганізація всіх п'яти комунальних засобів масової інформації (газет "Хрещатик", "Українська столиця", "Вечірній Київ", телеканалу "Київ" і радіостанції "Голос Києва") в товариства з обмеженою відповідальністю, 100% часток яких належатиме міській громаді. На думку опозиційного депутата Київради Наталії Новак (Блок Кличка), єдиний мотив такої реорганізації - бажання згодом приватизувати комунальні газети, телеканал і радіостанцію. Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець (фракція БЮТ) підтвердив ТК, що дійсно таке рішення було прийнято, але БЮТ за нього не голосував. "Це означає, що цим рішенням зроблена підстава для зменшення частки власності київської громади у муніципальних ЗМІ. Але щоб продати навіть 10% акцій кожного окремого муніципального ЗМІ, потрібно буде ще одне рішення Київради. Загалом перетворення КП в ТОВ відкриває шлюзи для продажу цих ЗМІ по частинах. Але як на мене, то краще, щоб Черновецький піарив себе на ТРК "Київ" за власні кошти, а не за кошти громади. За що міський бюджет платить цьому телеканалу кошти? За міські новини? То на телеканалі "Сіті" є також міські новини, які міському бюджету нічого не коштують. Тому як журналіст - я за роздержавлення ЗМІ", - сказав Олександр Бригинець. Як пише газета, першу спробу прибрати до рук комунальні ЗМІ команда мера зробила ще 14 червня 2007 року, провівши через міськраду рішення №791/1452, яке передбачало створення ЗАТ "Київський медіахолдинґ" шляхом злиття п'яти комунальних ЗМІ. Але, як виявилося згодом, два роки холдинґ існував лише віртуально: об'єднання в ЗАТ не відбулося. На те є юридична причина: в рішенні 2007 року не прописано механізм злиття комунальних підприємств в закрите акціонерне товариство - згідно із законодавством КП не можуть бути активом закритого акціонерного товариства (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2010 4-го лютого представників колективу державного підприємства "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" викликають на зустріч у Міністерство транспорту та зв'язку. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на члена страйккому Одеського ОРТПЦ Надію Косовську. За її словами, іншої реакції на відкритий лист колективу поки що не було. Вона також повідомила, що наказ про звільнення керівника Одеського ОРТПЦ Валерія Волкова був підписаний 28-го грудня, а колектив ознайомили з ним 30 грудня. Наказ видали на підставі перевірки Головного контрольно-ревізійного управління. Нині Валерій Волков перебуває на лікарняному. Наказом Мінтрансзв'язку призначили в. о. директора ООРТПЦ, з яким колектив досі не знайомий. Відтак, обов'язки генерального директора за статутом підприємства виконує його заступник Леонід Макарчук. Як повідомляла "Телекритика", колектив Одеського ОРТПЦ створив страйковий комітет і виступив з відкритим листом на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому вимагає скасувати наказ Мінтрансзв'язку щодо пана Волкова, а також вимагає звільнити керівництво Концерну РРТ і Державної адміністрації зв'язку. Державна адміністрації зв'язку 22-го січня створила робочу групу для вивчення ситуації, що склалася на Одеському ОРТПЦ. "Телекритика" сподівається отримати коментар щодо ситуації в Міністерстві транспорту та зв'язку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2010 Колектив державного підприємства "Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр" виступив з відкритим листом на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з вимогою відправити у відставку керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення і Державної адміністрації зв'язку. "Ще раз звертаємося до вас і вимагаємо захистити трудовий колектив нашого підприємства та підприємств і філій Концерну РРТ та відправити у відставку керівництво Концерну РРТ і керівництво Державної адміністрації зв'язку, які намагаються зруйнувати Концерн РРТ як цілісну систему радіорелейних мереж та передавальних центрів", - ідеться у зверненні. Одесити виступають проти призначеного в жовтні 2009 року в. о. директора Концерну Володимира Іщука. "Нинішнє керівництво Концерну РРТ та Державної адміністрації зв'язку почало зводити рахунки з керівниками підприємств та філій Концерну РРТ на підставі упереджених перевірок", - стверджують вони. За даними колективу Одеського ОРТПЦ, 30 грудня 2009 року відбулася спроба заміни в. о. директора підприємства Валерія Волкова. "Аналогічні дії по спробах звільнення проводяться і проти директорів Волинської філії КРРТ та підприємства ЦТЕ УРРТ, продовжується тиск на інших директорів", - зазначено у відкритому листі. Конференція трудового колективу Одеського ОРТПЦ створила виборний орган (страйковий комітет) для відстоювання своїх інтересів і затвердила вимоги колективу: 1) скасувати наказ Міністерства транспорту та зв'язку стосовно звільнення керівника ДП "ООРТПЦ" Валерія Волкова; 2) висловити недовіру керівництву Державної адміністрації зв'язку та керівництву Концерну РРТ. Відповідні документи були надіслані першому заступнику міністра транспорту та зв'язку Василеві Шевченку, а також прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. 22-го січня Державна адміністрація зв'язку створила робочу групу для вивчення ситуації, що склалася в трудовому колективі Одеського ОРТПЦ. За словами колективу, на їхнє запрошення приїхати до Одеси робоча група поки не відповіла. Відтак, вони звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024