Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2010 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2010 Європейський союз стурбований ситуацією, яка склалася в Україні зі свободою преси. Про це йдеться в заяві ЄС, оприлюдненій в рамках постійної ради ОБСЄ. "Ми стурбовані останніми випадками насильства та утисків проти журналістів в Україні", - зазначається в документі. В заяві також зазначається, що ЄС стурбований останніми випадками, які можуть обмежити плюралізм ЗМІ, включаючи рішення розпустити Національну комісію з утвердження свободи слова та змінити статус нового голови Національного телебачення. "Обмеження опозиційним політикам в доступі до ефірного часу, відмова деяким журналістам в праві брати участь в освітленні офіційних зустрічей також збільшує стурбованість ЕС", - зазначається в заяві. "ЄС сподівається побачити продовження давно існуючої практики призначати головую парламентського комітету з свободи слова та інформації представника парламентської опозиції", - наголошується в документі. Водночас в заяві відзначається, що ЄС вітає те, що "президент Янукович та члени його адміністрації зобов'язалися розслідувати старі та нові випадки насильства проти працівників медіа". За інформацією "Української правди", більш жорсткий тон заяви було зроблено під тиском французької сторони. До заяви також приєдналися країни-претенденти на членство в ЄС - Хорватія, Македонія, Албанія, Боснія та Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Ісландія та Норвегія (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 30.04.2010 На хвилях закарпатської радіостанції радіо "Тиса FM" (Рахів-102.2МГц, Холмець-103.0МГц, Великий Березний-104.3МГц, Міжгір'я-106.6МГц, Хуст-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення) стартує нова программа - "Крута плита" з Вікою Рижовою. Прем'єра програми відбудеться сьогодні, у п'ятницю, 30-го квітня, о 21.00, повтор - в неділю, 2-го травня, о 14.00. "Крута плита" допоможе вам зорієнтуватися у музичному масиві та виокремити ті платівки, які вам, можливо, захочеться поселити у власній фонотеці і час від часу переслуховувати. Талановиті музиканти видають альбоми, які, в силу різних обставин, часто залишаються без належної уваги. Хочеться це виправити. Запускаючи нові проекти прийнято запрошувати заслужених діячів чи особливо авторитетних громадян для перерізання червоної стрічки. Радіо "Тиса FM" теж зробить щось подібне. Нову програму урочисто відкриє Bonobo (Джерело: Група радіо "Тиса FM" на Вконтакті.Ру).
  • 30.04.2010 Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення приймає пропозиції про передачу місцевих мереж дротовового радіо з управління телекомунікаційної компанії "Укртелеком" місцевим облтелерадіокомпаніям. Про це повідомив голова комітету Юрій Плаксюк, передає "Інтерфакс-Україна". "Дротове мовлення залишається істотним інформаційним джерелом для реґіонів, хоч на нього й не звертають уваги ті, хто повинен їм займатися, - Мінтрансзв'язку, "Укртелеком", - зазначив він, додавши, що на засіданні колегії комітету було прийнято рішення ініціювати процес передачі управління. Нагадаємо, що керівництво "Укртелекому" неодноразово заявляло про збитковість послуги дротового радіомовлення. У 2008 році компанія спробувала підвищити тарифи на користування радіоточками з 1,5 грн / місяць до 6 грн / місяць, однак надалі під тиском Антимонопольного комітету була змушена знизити їх до 3 грн / міс. (Джерело: Сайт СКТУ).
  • 30.04.2010 Перший заступник голови комітету з питань свободи та інформації Андрій Шевченко (фракція БЮТ) вважає, що державний бюджет-2010 бюджет не приніс приємних несподіванок. "Бюджет затверджений з повним порушенням процедури, коли не було можливості його розглядати. По суті він відтворив і усугубив давні бюджетні проблеми в частині роботи ЗМІ та державної інформаційної політики", - сказав Шевченко у коментарі "Телекритиці". На думку, Андрія Шевченка до бюджету не тільки перекочували давні проблеми, а й з'явилися деякі нові. Зокрема, знову немає окремого чітко визначеного фінансування для НТКУ і НРКУ, хоча профільний комітет на цьому наполягав декілька років поспіль. Нагадаємо, що уряд, який відмовився від окремого рядка НТКУ і НРКУ, це був саме уряд Януковича. Також недостатнє фінансування на 2010 рік на розвиток цифрового мовлення (близько мільйона гривень), а це однозначно мало би бути пріоритетом, вважає Шевченко. "Ми знаємо на суттєві нарікання з боку Держкомтелерадіо і Нацради з питань телебачення і радіомовлення про недостатнє фінансування. Зокрема, збільшується дефіцит фінансування на трансляцію програм, які виготовляються в рамках державного замовлення", - сказав Андрій Шевченко. За словами першого заступника голови комітету з питань свободи та інформації, податок на рекламу не збільшений. "Але на скільки я знаю є дуже ризиковане положення, яке дозволяє Кабміну для виконання бюджету своїм рішенням призупиняти дію тих законів, які він вважає за потрібне. Мені здається, що це велика зона ризику. Ми повинні це відстежувати, бо це означає, що цього року уряд може підкинути чимало сюрпризів", - зауважив він. Андрій Шевченко обурений тим, що уряд Януковича виділив понад 4 млн. 766 тис. на здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі (торік НЕК мала на один мільйон менше), хоча такі пріоритетні напрями як цифра чи суспільне мовлення обділені фінансуванням. Член профільного комітету Володимир Ландік (фракція Партії реґіонів) вважає, що бюджет-2010 мав би подати ще попередній уряд у вересні 2009 року. "Вони могли б подати і прийняти бюджет з урахуванням всіх побажань, які вони хочуть. Але не змогли цього зробити, бо не мали більшості і забагато піарилися. Ми ж маємо можливість не тільки прийняти бюджет, а й корегувати. Якщо на щось не вистачатиме - додамо", - сказав Володимир Ландік (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.04.2010 До 65-тиріччю Великої Перемоги столична радіостанція "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) підготувала киянам особливий подарунок - 100 фронтових пісень, які звучатимуть в ефірі муніципальної радіостанції 8-го і 9-го травня. "Синий платочек", "Катюша", "В землянке", "Тёмная ночь"... З цими піснями на вустах наші солдати йшли в бій і перемагали. Для того щоб обрати 100 найпопулярніших пісень фронтових, "Радіо Київ 98FM" провело опитування серед ветеранів столиці. Найулюбленіші композиції героїв війни і увійшли до тригодинного "польового концерту", який можна буде почути на хвилі "Радіо Київ 98FM" у святкові дні, з 20.00 до 23.00. А в денний час ці пісні відкриватимуть чергову музичну годину на муніципальній радіостанції. "Радіо Київ 98FM" також закликає киян згадати всіх, хто воював за визволення нашої країни, нашого міста. З 5-го травня телефонуйте на станцію за номером (044)-454-00-33 і просто скажіть "дякую" всім ветеранам! (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 30.04.2010 Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк попросив керівників реґіональних державних телерадіокомпанії оптимізувати управління і переглянути кадровий резерв. З таким дорученням він звернувся до них 22 квітня на виїзній колегії Держкомтелерадіо у Львівській області. Як уточнив пан Плаксюк на прес-конференції 29 квітня, штат ОДТРК можна скоротити на 20%. "Є такі резерви", - додав він. "Уявіть собі: комерційна компанія має 120 працівників і забезпечує 24 години мовлення. Компанія державна має за 300 штиків і 2,5 години власного мовлення та 8-10 годин загальнонаціонального. Так історично склалося, що в генеральних директорів ОДТРК по п'ять заступників, а є реґіони, де по 6-7 заступників!", - навів він приклади невмотивовано великих штатів. Юрій Плаксюк засудив практику, коли родичі генерального директора ОДТРК працюють в структурі управління компанії. "Я сказав, що треба припиняти сімейний підряд у компаніях. Щоб після свят його і близько не було", - наголосив він (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.04.2010 5 років тому у квітні 2005 року в ефір Києва вийшла радіостанція "Молоде радіо" (32k. та 128k.). "Молоде радіо" стало першою радіостанцією Києва, яка зробила ставку на сучасну українську музику та громадське мовлення. Протягом року (до квітня 2006-го) "Молоде радіо" цілодобово мовило у Києві на частоті 69.68МГц. Таким чином кияни вперше мали можливість слухати радіо, в ефірі якого було 100% найкращої сучасної музики українською мовою. Такої можливості кияни, які не мають інтернету, на жаль, з того часу позбавлені. Перетворившись на онлайн-радіостанцію, Хвиля української музики "Молоде радіо" продовжує розвивати "український формат". Станція розширює музичну базу (самих лише виконавців - скоро буде 400!), дає можливість бути почути молодим виконавцям, покращуємо якість звучання. Прямі ефіри по скайпу, голосування на сайті для вирішення найважливіших для радіо питань, подкастинґ - можливість послухати програму тоді, коли тобі зручно - це те, що дав можливість робити "Молодому радіо" Web-сайт. А згодом "Молоде радіо" переросло Web-сайт. Стрічка у Твіттері - щоб читати новини, спільнота (вже навіть 2!) В Контакті - щоб пропонувати музику у ротацію й спілкуватися, телефони й комунікатори - щоб слухати ефір коли ти не за компом - усе це тепер також "Молоде радіо". Ці 5 років - це проекти "Молодого радіо", кожен з яких - у якійсь новій сфері. Буквально через рік після виникнення "Молоде радіо" взялося провести марафон "Українобачення" - в ефірі були усі пісні конкурсантів "Євробачення" - це 2005 рік, може хто вже забув - та прямі включення. Це спільна програма з німцями - "Історія, яку ми живемо" - дві творчі групи паралельно готували сюжети у 2-х країнах, а потім усе це перекладалося, озвучувалося й втілилося у цикл програм, які одночасно вийшли у нас і у них. Це програма про вибори (2006 року), а потім ї продовження й розвиток - подкасти про вибори та кандидатів у 2010-му. Це ток-шоу "12 раунд" - година прямого ефіру з боксерами (!), "Модні шмотки" та "Авангардний собака", "Хочу ще!" - це лише ті програми, які в ефір виходили. Готових ідей, які поки не стали програмами - десятки. "Молоде радіо" також спробувало робити випуски новин, набивши багато ґуль, але й відчувши драйв - зрозуміти це може лише той, в кого принтер на 4-му поверсі "зажував" текст випуску за 5 хвилин до ефіру, коли сама студія - у підвалі. Був і такий час, коли у "Молодого" не було нічого, але ефір сяк-так продовжувався - зі старого комп'ютера, який станції не належав. Словом, "Молодому радіо" є що згадати. Але найбільший здобуток цих 5-ти років - це знайомство з цікавими людьми. Хто працював в команді, з ким організовувалися спільні заходи, чиї фестивалі підтримували, про кого розповідала станція, і хто розповідає про станцію. Сотні, ні, вже, таки точно - тисячі. Та найважливіші (друзі, не ображайтеся!) - ті, невидимі й незнайомі, про кого дізнаєшся, лише коли отримуєш: "Як називалася пісня?", "Чому зник ефір?", "Коли можна буде бачити імена виконавця й назву пісні, яка в ефірі?", "Ви писали - дайте, будь ласка, координати…", "Слухаю вас в Аргентині (Канаді, Штатах, Бразилії, Росії)", "Ви звучите в українських магазинах у Римі й Флоренції". І настрій, як у тій пісні, покращується. Бо бачиш, що хоч і йде часом не все так, як хотілося б, і розвиваємося повільно, але все це - недарма. Тож від імені команди "Молодого радіо" директор станції Станіслав Шумлянський хоче подякувати усім слухачам - хто слухає "Молоде", хто читає його сайт, хто рекомендує друзям, і ставить лінки у блозі. "Молодого радіо", до речі, постійно прибуває: і на сайті, і у Твіттері, і В Контакті! "Молоде радіо" сподівається і далі вам подобатись. Тим більше, що попереду буде ще більше цікавого! Бо "Молоде радіо" - воно ж саме для Тебе (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.04.2010 Урядове засідання, яке схвалить повернення Концерну РРТ до сфери управління Державного комітету телебачення і радіомовлення від Міністерства транспорту і зв'язку, відбудеться після 4 травня. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк. За його словами, погоджені документи вже знаходяться в урядовому комітеті, який очолює Борис Колесников. "Досвід управління Держкомтелерадіо Едуардом Прутніком переконує, що Концерн, який на 90% виконує замовлення для розповсюдження програм телебачення і радіомовлення, має підпорядковуватися комітету, який може на це впливати, а не відомству, яке далеке від телерадіомовлення й має інші цілі й завдання", - зазначив Юрій Плаксюк. Перепідпорядкування Концерну, на його думку, особливо актуальне, враховуючи важливість впровадження цифрового телебачення. "Цим має перейматися Концерн - монополіст, який єдиний може забезпечити в стислі терміни побудову мережі цифрового телебачення. Всі інші компанії переслідують інші інтереси", - сказав він. На думку Юрія Плаксюка, після перепідпорядкування Концерну Держкомтелерадіо, у КРРТ має з'явитися заступник генерального директора з питань впровадження цифрового телебачення. Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня (останнє засідання, у якому брав участь Юрій Плаксюк як член Нацради) відмовила Концерну РРТ у видачі ліцензії провайдера цифрового телебачення. Як повідомляла "Телекритика", уряд розробив проект постанови про передачу Концерн РРТ зі сфери управління Мінтрансзв'язку в підпорядкування Держкомтелерадіо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.04.2010 Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення надіслав лист до державних мовників з вимогою до 20 травня погасити заборгованість за розповсюдження сигналу, інакше він не матиме змогу далі надавати ці послуги національним теле- і радіокомпаніям. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк. "До 20 травня будемо гасити заборгованість Концерну з бюджету та власних надходжень ТРК", - запевнив він. Водночас Концерн РРТ, за словами Юрія Плаксюка, подав судові позови майже до всіх ОДТРК, а також до НТКУ і НРКУ про погашення заборгованості. За його словами, остаточна сума боргу уточнюється, але становить понад 20 мільйонів гривень. Нагадаємо, генеральний директор КРРТ Анатолій Антоненко повідомив "Телекритиці", що державні мовники заборгували Концерну 30 мільйонів гривень. Держкомтелерадіо сподівається владнати всі боргові питання з КРРТ, враховуючи, що державний бюджет на 2010 рік уже схвалений Верховною Радою та підписаний президентом. "До 15 травня будуть розписані та деталізовані всі статті бюджету, які замовляв Держкомтелерадіо і погоджував з Міністерством фінансів, з Кабінетом Міністрів", - зазначив Юрій Плаксюк. За його словами, обов'язково будуть забезпечені фінансуванням виробництво і розповсюдження програм за державним замовленням, а також програма "Українська книга" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.04.2010 27-го квітня відбулося засідання Керівного Комітету спільного проекту Європейського Союзу та Ради Європи "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі". У засіданні брали участь представники від Європейського Союзу, Ради Європи та організацій - партнерів проекту, зокрема, Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, Національної комісії з питань утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі, Незалежної Асоціації мовників, USAID, U-Media, Центру Соціального Партнерства, громадської організації "Інтерньюз Україна", Асоціації "Індустріальний телевізійний комітет", Інституту Медіа Права, Східноєвропейського інституту проблем медіа, Програми Моніторинґу ЄС. На цьому засіданні було оприлюднено звіт про напрацювання за попередній період реалізації проекту (грудень 2009 - квітень 2010 років). Звіт охопив діяльність у рамках трьох частин проекту: "Нормативно-правова база діяльності ЗМІ", "Підтримка впровадження Етичного кодексу, саморегуляції та підвищення професійних стандартів журналістики" і "Покращення співпраці між засобами масової інформації, громадянським суспільством та керівниками державних адміністрацій". У межах частини, що стосується нормативно-правової бази діяльності ЗМІ, керівники проекту відзвітували про проведення експертних семінарів "Електронні комунікації: європейська модель правового регулювання та реформа українського законодавства" та "Практичні аспекти впровадження Європейської конвенції про транскордонне телебачення: норми щодо реклами", про здійснення експертного аналізу Закону України "Про телекомунікації, та проведення круглого столу "Засоби масової інформації та захист суспільної моралі" і презентації на ньому експертизи Ради Європи Закону України "Про захист суспільної моралі". У рамках другого компоненту, що стосується поліпшення професійних стандартів журналістської діяльності, було проведено круглий стіл та громадське обговорення на тему "Створення системи суспільного мовлення в Україні: європейські стандарти та українські реалії", конференцію щодо кращих практик саморегуляції у медіа та рекламній галузі, а також оціночний візит щодо створення стратегії Національного прес-клубу. З огляду на успішну діяльність проекту в Україні та зважаючи на нові потенційні виклики для ЗМІ, Представництва Європейського Союзу та Ради Європи поінформували учасників засідання про рішення подовжити спільний проект "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі" в межах зазначених компонентів до 31 грудня 2010 року. Таким чином, було презентовано проект Плану роботи проекту "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі" на період його продовження (травень - грудень 2010 р.). Довгостроковий консультант спільного проекту ЄС та РЄ Ад ван Лун зазначив, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення залишається ключовим партнером проекту, зокрема, як орган, на який покладаються повноваження щодо застосування Європейської конвенції про транскордонне телебачення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.04.2010 Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації 28-го квітня заслухав Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за минулий рік та рекомендував Верховній Раді України взяти його до відома. Звіт представляв голова Національної ради Володимир Манжосов. Члени профільного Парламентського комітету Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік, Юрій Стець, Андрій Шевченко висловили зауваження до роботи Національної ради в 2009 році та прийняли ухвалу за результатами розгляду розробити рекомендації для Національної ради для подальшої роботи. Звіт Національної ради за 2009 рік був схвалений Президентом України Віктором Ющенком 1 лютого 2010 року. Нагадуємо, Володимир Манжосов призначений членом Національної ради Указом Президента Віктора Януковича та відповідно до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" обраний головою цього конституційного органу 2 квітня 2010 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.04.2010 На розгляд і затвердження чергової сесії Тернопільської обласної ради планується подати Проект обласної програми забезпечення населення проводовим радіомовленням. Метою нової програми є збереження та розвиток мережі проводового радіомовлення в області, забезпечення доступності послуг та підвищення якості обслуговування споживачів. Термін реалізації проекту - 2010-2012 роки. На його виконання в основному буде залучено кошти обласного та районних бюджетів у сумі 2688,96 тис. гривень, що становить 90,3% від запланованих видатків, а також кошти небюджетних джерел (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.04.2010 Найбільша денс-радіомережа Європи - столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) повідомляє про відкриття власного цифрового музичного лейблу з провокаційною назвою - "Kiss My ... Records"! Відтепер на ринку цифрової дистрибуції музичних файлів з'явився впливовий гравець, який стане чудовим плацдармом для розвитку та підтримки вітчизняних артистів електронної сцени. Маючи в арсеналі впливу найбільш впізнаваний і успішний лейбл у форматі dance - "Kiss FM", новоспечений "Kiss My ... Records" має найкращі комунікації із поціновувачами якісної танцювальної музики. Основна спеціалізація "Kiss My ... Records" в даний час: 1.Музична видавнича діяльність; 2. Співпраця зі світовими digital download магазинами (Beatport, Trackitdown, Juno Records і багато інших); 3. Просування артистів в інформаційному просторі. Гарантія якості саунду "Kiss My ... Records" заснована на "трьох китах": 1. Високі вимоги до музичного матеріалу, який претендує на видання; 2. Відповідність фірмовому стилю "Kiss My ... Records" і радіостанції Dance radio "Kiss FM"; 3. Ориґінальність та актуальність музичного продукту. Першим релізом "Kiss My ... Records" стане колаборація двох відомих українських електронників - Artem Neba and Dj Kex. Завжди ориґінальні ідеї Артема Неба і серйозний саунд-продюсерский досвід Жені Кекс об'єдналися в композиції Angel 2.0. Вже від самого початку трек потрапив в гарячу ротацію Dance radio "Kiss FM" і отримав серйозну підтримку радіослухачів у чартах Tendance і Kiss Parad Top 40. Трек мандрує шляхом на вершину клубних чартів і цілком можливо стане гімном електронного руху України весни 2010-го року. Реліз Artem Neba & Dj Kex feat. Made In Heaven Djs - Angel 2.0 запланований на середину травня і окрім ориґінальної версії треку буде містити ремікси від українських і зарубіжних продюсерів: Slava Flash, Alex Nademski, Aquabeat, Chemars (France), Fabrizio Franco (Italy), Static Sense (Poland), N-junior. В даний момент йде робота над запуском офіційного Web-сайту "Kiss My ... Records", тому подробиці про діяльність нового лейблу слід шукати на сторінці- http://www.myspace.com/kissmyrecordsdigital або на офіційному сайті радіостанції Dance radio "Kiss FM" - http://www.kissfm.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.04.2010 Народний депутат від Партії реґіонів Олена Бондаренко зареєструвала у Верховній Раді проект закону, яким передбачається скасування обов'язкового надання 50% радіоефіру музиці українських авторів чи виконавців. У пояснювальній записці до законопроекту N6342 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" наголошується, що чинна редакція закону суперечить Європейській Конвенції про транскордонне телебачення, яка свідчить, що телерадіомовників повинен передбачати для європейських творів більшу частину годин трансляції. Автор законопроекту посилається на міжнародні правові експертизи цього закону, які свідчать, що "музичні твори українських авторів чи виконавців" відносяться до категорії "європейські твори", тому на них не можуть бути встановлені окремі квоти. У зв'язку з цим, законопроектом пропонується вилучити зі статей 9 і 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" вимогу щодо дотримання телерадіоорганізаціями окремих квот на поширення музичних творів українських авторів чи виконавців, а також вимогу до змісту програмних концепцій телерадіоорганізацій щодо частки розповсюдження музичних творів українських авторів чи виконавців в щотижневому обсязі мовлення. На думку Є. Бондаренко, прийняття зазначених змін приведе до підвищення рівня плюралізму аудіовізуальних ЗМІ в Україні шляхом внесення різноманітності в програми українських телерадіоорганізацій, повідомляє http://www.news.liga.net (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 28.04.2010 Комітет з питань свободи слова та інформації, взявши до відома інформацію про припинення повноважень члена Нацради з ТРМ Юрія Плаксюка, вирішив оголосити конкурсний відбір кандидатур на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення було прийняте на черговому засідання, яке відбулося 28 квітня 2010 року. Члени комітету вирішили перереєструвати постанову щодо припинення повноважень члена Нацради Юрія Плаксюка та оголосити конкурс на вакантну посаду члена Нацради. Нагадаємо, що постанова про припинення повноважень члена Нацради Юрія Плаксюка ставилася на голосування в сесійній залі, але не набрала потрібної кількості голосів народних депутатів. Після цього Юрій Плаксюк написав заяву про звільнення з Нацради за власним бажанням. Як повідомляла "Телекритика", 1 квітня Верховна Рада за поданням прем'єр-міністра Миколи Азарова обрала Юрія Плаксюка головою Державного комітету телебачення та радіомовлення. Після цього в парламенті були зареєстровані чотири постанови про звільнення членів Нацради, в тому числі і Юрія Плаксюка. Однак він вирішив не чекати звільнення постановою Верховної Ради та написав заяву. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 квітня ухвалила рішення про задоволення заяви про звільнення члена Національної ради Юрія Плаксюка. Оголошення про проведення конкурсного відбору буде оприлюднене в газеті "Голос України" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.04.2010 Профільний парламентський комітет під час засідання 28 квітня розглянув звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2009 рік і рекомендував Верховній Раді взяти його до відома. Перший заступник голови комітету Андрій Шевченко, виступаючи з цього питання, застеріг Нацраду, щоб у майбутньому вона не припускалася порушення порядку прийняття регуляторних актів. Голова підкомітету з питань телебачення Олена Бондаренко зауважила, що звіт Нацради треба взяти до відома. "У мене багато питань до Нацради, але до її попереднього складу", - сказала вона нещодавно призначеному голові Нацради Володимиру Манжосову. Член комітету Володимир Ландік побажав Нацраді при розподілі частот більше опікуватися реґіональними телерадіомовниками. "Люди хочуть знати, що у них в реґіоні чи місті робиться, а не дивитися тільки столичні новини", - зазначив він. Члена комітету Миколу Баграєва цікавили питання, пов'язані з запровадженням цифрового мовлення. "Яка концепція розвитку цифрового мовлення буде взята за основу, хто нею буде займатися?", - запитав він у голови Нацради. Андрій Шевченко запропонував розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності Нацради. Члени комітету одноголосно вирішили не тільки рекомендувати Верховній Раді взяти до відома звіт Нацради, а й за підсумками його обговорення розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності цього регуляторного органу. Нагадаємо, Національна рада затвердила свій звіт за 2009 рік рішенням від 20 січня. 27 січня у встановлений законом термін (не пізніше 1 лютого) документ був поданий на розгляд президенту і Верховній Раді, перед якими звітує регуляторний орган. Президент прийняв звіт 1 лютого. Минулого року президент прийняв звіт 5 лютого. А Верховна Рада так і не змогла його заслухати (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.04.2010 Президент Віктор Янукович вимагає від Державного комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити висвітлення заходів з підготовки та відзначення 19-ї річниці незалежності України. Про це йдеться в указі №570 за підписом глави держави. Зокрема, державні телерадіокомпанії мають підготувати тематичні радіо- та телепрограми і показати "кращі фільми українського кінематографу". Також Президент звертає увагу на висвітлення заходів до Дня незалежності за кордоном. Нагадаємо, у підпорядкуванні Держкомтелерадіо перебуває державна телекомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"" (УТР), яка швидше з все і займатиметься підготорвкою програм для закордонного мовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.04.2010 Народний депутат (фракція Партії реґіонів), член Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко пропонує вилучити з пункту 1 ст. 9 закону "Про телебачення і радіомовлення" норму про те, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців; а також скасувати пункт 4 ст. 28: "у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення". Відповідний законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)" вона зареєструвала у Верховній Раді 26 квітня (текст документу з'явився на сайті 27 квітня). Як пояснює автор законопроекту, положення чинної редакції закону суперечать пункту 1 ст. 10 Європейської Конвенції про транскордонне телебачення, який проголошує: "Кожна передавальна Сторона гарантує, де це можливо і в належний спосіб, що телерадіомовник у межах її юрисдикції застерігає для європейських творів більшу частку його годин трансляції, за винятком часу, призначеного для новин, спортивних подій, ігор, реклами, послуг телетексту й замовлення товарів за телерекламою". А музичні твори українських авторів чи виконавців, як зазначалося в міжнародних правових експертизах українського закону, належать до категорії "європейські твори", а отже щодо них не можуть бути встановлені окремі квоти. "Крім того, квоти на поширення музичних творів українських авторів чи виконавців, встановлені в чинній редакції закону, не враховують кількості таких творів, що реально існують на сьогоднішній день. Тому дотримання цих квот телерадіоорганізаціями призводить до того, що їх програми практично не відрізняються одна від одної, тобто аудиторія не отримує різноманітної інформації. Цим порушуються вимоги до плюралізму аудіовізуальних ЗМІ", - додає Олена Бондаренко в пояснювальній записці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.04.2010 Завтра, 28-го квітня, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися тут. По закінченні засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2010 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє акцію "Шашлик із секретом! Виграй набір для пікніка!". Вона розпочалася 24-го квітня і триватиме до 10-го травня. Поділіться своїм секретом приготування шашлику і виграйте подарунки від спонсора акції. Якщо саме ваш секрет потрапить в ефір - ви отримаєте в подарунок приз від спонсора та візьмете участь у розіграші шикарного набору для пікніка! Заповніть анкету на офіційному Web-сайті радіостанції, напишіть в ній фірмовий секрет свого шашлику та чекайте дзвінка від радіо "ХІТ FM"! Кожен учасник, чий рецепт прозвучить в ефірі отримує в подарунок футболку і шість 2-х літрових пляшок квасу. Програма виходить об 11.25 та 16.25 по буднях і о 12.39 та 14.39 на вихідних. Слухайте подробиці в ефірі, і діліться секретами приготування шашлику з усією країною! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2010 Закрите акціонерне товариство "Радіостанція "Гала"" закінчило минулий рік із чистим збитком 0,85 млн грн. У порівнянні з 2008 роком фінансовий результат станції погіршився - тоді збиток складав 0,23 млн грн. Таку інформацію ЗАТ опублікувало на офіційному порталі розкриття інформації емітентів. Валовий дохід зменшився на 27% - з 9,28 млн грн 2008 року до 6,77 млн грн 2009-го. Чистий дохід - з 7,7 млн грн до 5,62 млн грн. Штат працiвникiв 2009 року налічував 41 особу. Фонд оплати праці склав 0,92 тис. грн, у порівнянні з попереднім роком він зменшився на 0,24 тис. грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.04.2010 Донецька реґіональна мережева радіостанція "Класне радіо" відновила мовлення у місті Макіївка Донецької області на частоті 68.36МГц, що було відсутнє протягом тривалого часу (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.04.2010 На сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула та погодила проект постанови Кабінету Міністрів України "Про передачу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до сфери управління Державного комітету телебачення та радіомовлення України". Рішення Національної ради про погодження цього проекту буде направлене до Держкомтелерадіо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2010 Кабінет Міністрів України планує передати Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення зі сфери управління Міністерства транспорту і зв'язку в підпорядкування Державного комітету телебачення та радіомовлення. Відповідний проект постанови розроблено в уряді. 27-го квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні розглянула та погодила цей документ, повідомляє прес-служба Нацради. Рішення Національної ради буде направлене до Держкомтелерадіо. Генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко сказав "Телекритиці", що проекту постанови про перепідпорядкування КРРТ не бачив. "Коментувати дії уряду мені не доречно: я їхній підлеглий. Куди нас віддадуть - там і будемо працювати", - зазначив він. За його словами, найбільша користь Концерну не від зміни юрисдикції, а від того, щоб телерадіоорганізації вчасно розраховувалися з боргами. Як повідомляла "Телекритика", 26-го листопада 2008-го року Кабмін передав Концерн РРТ у підпорядкування Міністерству транспорту і зв'язку зі сфери управління Держкомтелерадіо. Але 24-го грудня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив це урядове рішення. Згодом, 22-го квітня 2009 року Президент розблокував свою заборону, і Концерн РРТ перейшов до сфери Мінтрансзв'язку. Довідка ТК. Історія Концерну: 1972 - утворено Республіканську виробничу технічну дирекцію радіозв'язку, радіомовлення і телебачення Міністерства зв'язку України, яку в 1992 році було перейменовано на Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ). 1995 - КРРТ було передано до сфери управління Міністерства інформації (надалі перетворено у Держкомінформ, а потім у Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення). 2001 - Концерн РРТ було повернено до сфери управління Державного комітету зв'язку та інформатизації. 26 червня 2007 - Концерн РРТ вилучено із сфери управління Мінтрансзв'язку (без його згоди), та передано до сфери управління Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. 26 листопада 2008 року - КРРТ перепідпорядкований Міністерству транспорту і зв'язку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.04.2010 Унікальний захід пройшов 23-го квітня у столичному концерт-холі Freedom. 23-го квітня вперше в Україні радіо можна було побачити! Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) провела ранкове шоу "Happy Ранок" зі сцени київського концерт-холу "Freedom", запросивши всіх охочих. Охочих виявилося навіть більше, ніж міг вмістити немаленький концерт-хол. За три години - з 7.00 до 10.00 - ранковий ефір відвідали сотні киян: хтось заїхав по дорозі на роботу або навчання, хтось присвятив весь ранок п'ятниці знайомству з радіоефіром. Причому слухачі допомагали створювати ефір, охоче беручи участь у конкурсах, жваво реагуючи на жарти ведучих, з радістю зустрічаючи зірок естради: в гості до "ХІТ FM" рано вранці приїхали ТНМК, Віталій Козловський та Світлана Лобода: вони відповідали на каверзні питання під наглядом "детектора брехні" та, звичайно ж, співали. Зірками рівної величини виявилися і ведучі ранкового шоу - Леонід Сенкевич, Оля Суботіна, Анатолій Анатоліч, а також новинарка Аня Валевська: після закінчення прямого ефіру вони ще довго роздавали автографи і фотографувалися з гостями ! (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 27.04.2010 Перший національний канал Білоруського радіо до 65-річчя Перемоги у Другій світовій війні проведе радіомости з Національною радіокомпанією України, "Радио России", радіо "Петербург", компанією "Волгоград-ТРВ". Про це повідомили в прес-службі Белтелерадіокомпанії. Радіоефір зв'яже міста-герої Мінськ, Москву, Санкт-Петербург, Волгоград і надасть можливість однополчанам зустрітися через роки і відстані, згадати фронтову юність і навіть разом заспівати пісні, які у вогняні сорокові зігрівали в землянках і допомогли дійти до Берліна. Перший радіоміст "Міста-герої. Мінськ - Київ" відбудеться 27-го квітня. Гостями студії Будинку радіо на вулиці Красній, 4 в Мінську будуть ветеран Великої Вітчизняної війни заслужений військовий льотчик СРСР генерал-майор авіації Олександр Сергійович Шацький, який героїчно бився у небі України, заступник міністра праці та соціального захисту Білорусі Валентина Корольова та секретар ЦК БРСМ, голова Білоруської республіканської піонерської організації Наталія Абравец. Гості київської студії - колишній моряк-підводник Василь Семенович Клюй і радист-фронтовик Віктор Миколайович Запорожець, який брав участь у визволенні Білорусі, а також ветеран афганської війни, голова Всеукраїнської громадської організації "Закінчимо війну" Юрій Зубко. Наступний радіомост "Міста-герої. Мінськ - Волгоград" прозвучить в ефірі Першого національного каналу 30-го квітня, а 4-го і 7-го травня на зв'язок з мінською студією вийдуть Санкт-Петербург і Москва. Час ефіру - 12.05. Цей проект - міст пам'яті з героїчного минулого в сучасність, який об'єднає людей різних поколінь: і тих, хто захистив світ від фашизму, і тих, хто сьогодні зберігає пам'ять про їхній подвиг - істориків і архітекторів, активістів молодіжних громадських організацій та пошукових загонів, повідомляє http://www.belta.by (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 27.04.2010 На черкаському радіо будуть звучати листи з фронту, де будуть зачитані рядки з поля бою від рідних і близьких, які жителі області зберігали протягом 65 років. Ініціатором проекту став міський голова Черкас Сергій Одарич. На його думку, ці листи ще раз мають нагадати людям про події Другої світової війни і одночасно стануть частиною відтворення атмосфери 40-х років, - передає УНІАН. "Це щось на зразок новин від Юрія Левітана, яких з нетерпінням чекали, щоб дізнатися, як справи на фронті. Однак ці листи - більш особисте, адже паперові трикутники отримували від близьких людей - чоловіків, синів, дочок, та інших рідних", - зазначив міський голова. За його словами, всього в міськвиконком жителі вже принесли понад 50 фронтових листів, повідомляє http://www.delfi.ua (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 26.04.2010 27-го квітня, у вівторок столичній радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення) виповнюється 4 роки. Ви бажаєте потрапити до студії "NRJ Hit Music Only"? Тоді впродовж дня станьте найориґінальнішим (або найориґінальнішою), надсилайте привітання, телефонуйте в ефір. А також семе у цей день ви дізнаєтеся багато цікавих фактів про радіо "NRJ Hit Music Only"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.04.2010 Минулої п'ятниці, 23-го квітня, сталося те, що так довго обіцяла Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Ранкове шоу "Хеппі Ранок на ХІТ FM" вийшло в прямий ефір не зі студії, а зі сцени столичного концерт-холу Фрідом. Все це з простою метою - показати слухачам, як саме з'являється в радіоефірі ранкове шоу і запросити їх до співучасті. І все це - вперше в Україні! Слухачі, які забажали стати і глядачами, зібралися біля входу до клубу вже о 6.30 ранку, і це надихало ведучих на гарний ефір. Загалом, виявилося, що зробити це все набагато простіше, ніж готувати. Той, хто не чув, може прослухати запис на Живому журналі за адресою http://tema-fm.livejournal.com/169746.html. Там викладено такі рубрики: 1. Блок 07.00-08.00: Детектор Брехні: ТНМК, Угадай Мяу-лодію, Гороскоп; 2. Блок 08.00-09.00: Детектор Брехні Віталій Козловський, абсолютно позапланово і успішно Женя просить руки своеї дівчини, Три звичних слова, Новини з Прибалтики; 3. Блок 09.00-10.00: Генератор Оргазмів, Детектор Брехні: Світлана Лобода, КокоДжамба, розиграш путівки до Єгипту. Фотозвіт шукайте на офіційному Web-сайті ХІТ FM - http://hitfm.ua/uniq/84/ (Джерело: Живий журнал "Tema FM").
  • 26.04.2010 У день народження зовсім не обов'язково купувати торт! Його можна виграти! Беріть участь у вікторині "Свято кожен день" на хвилях донецької сателітарної мережевої станції Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 24k. AAC+, Інтернет-мовлення 48k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Правильно відповідайте на питання зі світу солодощів та отримуйте за це дуже смачний торт від Лучіано та вітання від ведучих! "Свято кожен день" - твій яскравий день народження! В ефірі по буднях о 12.20, на вихідних - о 15.20 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.04.2010 Команда ді-джеїв столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) візьме участь в Red Bull Flugtag!!! Склад учасників у даний момент ще уточнюється, однак вже стало відомо, що капітаном команди і пілотом "Kiss-літака" буде Іра Чемпіон! Резиденти та ведучі Dance radio "Kiss FM" здійснять екстремальний політ у позаконкурсній програмі показової програми. Ви також маєте унікальну можливість стати учасником команди Dance radio "Kiss FM"! Якщо ви мрієте залишити "Ульотний Слід" в історії улюбленої радіостанції і весело провести час, то беріть участь в "Kiss FM Red Bull Flugtag"-конкурсі. Для цього: 1. Заповніть анкету тут - http://kissfm.ua/v3/static/10/; 2. Додайте своє фото; 3. І найголовніше - подайте свою ідею і креслення літального апарату, який ви пропонуєте для Кращої Танцювальної Станції! Заявки приймаються до 23-го травня. Історія екстремальних польотів Red Bull Flugtag налічує майже 20 років. Однак, 19 червня 2010 року ця подія пройде вперше в Україні. У змаганнях Red Bull Flugtag команди сміливців створюють свій власний божевільний креативний літальний апарат, на якому розганяються і злітають з 6-метрового трампліна у воду. Детальні правила участі та інформація про змагання - на сайті: http://www.redbullflugtag.com.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.04.2010 На Дергачівському районному державному радіо протягом півроку в ефір виходить передача "Музичний калейдоскоп". Передача виявилася вельми цікавою для жителів Дергачівщини, і навколо неї склався своєрідний клуб. Радіослухачі спілкуються щодо порівняння різних стилів, манери виконання, обговорюють різні види співу - соло, дует, тріо тощо, з цікавістю очікують на наступний вихід програми, про що свідчать численні відгуки. Відомості про авторів та виконавців, історичні довідки, розповіді про творчий шлях того чи іншого співака, композитора щоразу неодмінно знаходять свого слухача. Темою кожної програми є історія однієї пісні. Ведучий, він же редактор Дергачівського радіо Віталій Гришин, розповідає все, що йому відомо про пісню: історію створення, перших і сучасних її виконавців, заохочує людей до спілкування, постійно розширює коло обговорюваних тем. Слухачі телефонують і щось додають, навіть приносять записи обговорюваної пісні або щось з літературних джерел. Іноді вдається знайти якийсь раритетний, або ексклюзивний запис. Так, нещодавно в ефірі прозвучала пісня десятирічної давнини - "Рідна мати моя" у виконанні Алли Пугачової (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.04.2010 Запис першоквітневого ранкового ефіру, що пройшов цього року в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), відтепер можна послухати в інтернеті. На кілька годин вранці 1-го квітня в українському радіоефірі з'явилася станція "Радіо Чпокс" з ранкової програмою "Назавжди разом Місто та село". В рамках шоу вийшло кілька рубрик: "Герої нашого часу" (07.15), "Невідомими стежками" (07.45), "Колгоспники звітують" (08.15), "Мелодія для двох сердець" (08.45), "Україна сміється" (09.15) та "Слово редактора" (09.45). "Робітник" Сергій Кузін та "колгоспніця" Соня Сотник зробили все можливе, аби прікрасіті ранкову годину кожного трудівніка України. Послухати те, що було в ефірі можна за адресою http://tema-fm.livejournal.com/169380.html (Джерело: Інформацію надано ).
  • 23.04.2010 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поділяє побоювання керівників телекомпаній і буде намагатися захистити їх від непомірного податкового тиску. Про це заявили члени Національної ради на зустрічі з топ-менеджерами загальнонаціональних каналів 22-го квітня, повідомляє прес-служба Нацради. Представники телеканалів наголосили: якщо податок на рекламу зросте, то призведе до краху вітчизняної телевізійної галузі, яка ще не встигла оговтатися від нещодавньої кризи. Інше питання, яке турбує телевізійників, - впровадження цифрового телебачення та врахування інтересів вітчизняних мовників при ухваленні Плану його впровадження. Голова Нацради Володимир Манжосов, який є членом Міжвідомчої комісії з питань впровадження цифрового мовлення, пообіцяв, що він докладе максимум зусиль, аби позиція Нацради та пропозиції телеіндустрії були враховані при розробці Плану впровадження. Телеканали також скаржилися на діяльність Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. На думку обох сторін, законодавство у цій сфері є занадто консервативним і не відповідає європейським стандартам. Водночас Нацрада наголосила, що не закриватиме очі на порушення законодавства телемовниками. Зокрема і статті 10 (вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій) закону "Про телебачення і радіомовлення", а також закону "Про рекламу". За інформацією "Телекритики", зустріч мала ознайомчий характер: мовники знайомилися з новим керівництвом Нацради. "Єдина домовленість, якої досягли, що треба частіше зустрічатися й обговорювати проблемні питання", - прокоментувала "Телекритиці" зустріч з телеканали член Нацради Тетяна Лебедєва. Робоча зустріч членів Нацради з керівниками телеканалів відбувалася в закритому режимі без преси. У ній взяли участь від Нацради: голова Володимир Манжосов, заступник голови Лариса Мудрак, члени Тетяна Лебедєва і Віталій Шевченко; від телеканалів: виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, голова правління "Інтера" Сергій Созановський, генеральний директор "1+1" Олександр Ткаченко, заступник генерального директора "1+1" Максим Варламов і директор з розвитку "1+1" Олег Черниш, генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко, генеральний директор ІCTV Олександр Богуцький, голова правління СТБ Володимир Бородянський і віце-президент СТБ Анатолій Максимчук, директор з розвитку ТЕТу Марія Пінчук, генеральний продюсер M1 Валентин Коваль, директор з розвитку ТРК "Україна" Андрій Мальчевський, генеральний директор К1 Сергій Затула. Це друга неформальна зустріч оновленого складу Нацради з індустрією. Перша, нагадаємо, відбулася 12 квітня з дистрибуторами іноземних телеканалів. Найближчим часом Нацрада планує провести зустрічі в такому форматі з радійниками та провайдерами програмної послуги (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.04.2010 Уряд не планує збільшувати податок на рекламу в 42 рази. Про це на нараді з питань формування державного бюджету України в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 23-го квітня сказав речник Міністерства фінансів Андрій Боєчко. "Я не знаю, звідки ви це взяли. Ми не планували і не плануємо збільшувати податок на рекламу", - висловив він позицію Міністерства фінансів. Цю заяву присутні на нараді зустріли оплесками. Член Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець подякував за оперативну реакцію на те, як галузь зреагувала на імовірне збільшення податку на рекламу в 42 рази, тому що в Україні це єдиний податок на витрати. Перший заступник голови парламентського комітету Андрій Шевченко зазначив, що в багатьох країнах податку на рекламу не існує, Росія також його відмінила. Але це не єдина проблема медійної галузі, за його словами, яка стоїть на порядку денному. Зокрема потребує вирішення й питання розмитнення фільмів, бо без її вирішення потерпає медійна галузь. Тим часом, представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії реґіонів Юрій Мірошніченко підтвердив в ефірі "Шустер Live" 22 квітня інформацію про те, що уряд планує збільшення податку на рекламу в 42 рази. "Це ще не є закон. Це є пропозиції уряду, які будуть дуже ретельно розглядатися у парламенті", - цитує його слова "Українська правда". На його думку, "цей податок, навіть якщо він буде збільшений, суттєво не вплине на доходну частину бюджету". Нарада з питань формування держбюджету, організована парламентським Комітетом з питань свободи слова та інформації, була присвячена імовірному збільшенню податку на рекламу в 42 рази. У ній взяли участь віце-спікер Микола Томенко, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, члени комітету Микола Баграєв, Юрій Стець, Олена Кондратюк, Віктор Уколов, представники телеканалів - голова правління СТБ Володимир Бородянський і заступник генерального директора "1+1" Максим Варламов, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов, медіаексперти та медіаюристи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.04.2010 Столична музично-інформаційна радіостанція "MusicРадіо" вчора ввечері розпочала тестове мовлення у місті Судак Автономної республіки Крим. Мовлення ведеться на частоті 107.6МГц. Якість сигналу радіостанції добра (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.04.2010 "Тато, мама і я - разом дружна сім'я!", - таку назву має соціальна акція, яка в ці дні проходить на муніципальному "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). В рамках акції серед слухачів радіостанції розігруються запрошення на трьох осіб в Київський зоопарк. В ефірі "Радіо Київ 98FM" з 7.00 до 19.00 звучать уривки з пісень всіма улюблених дитячих кіно - і мультиплікаційних фільмів. Почувши знайому з дитинства мелодію необхідно першим зателефонувати на радіостанцію за номером (044)-454-00-33 і назвати фільм, пісня з якого щойно прозвучала в ефірі. Слухачі, що дали правильну відповідь, отримують квитки до Київського зоопарку. За словами директора "Радіо Київ 98FM" Андрія Васіна, мета акції - дати можливість киянам провести травневі свята всією сім'єю на свіжому повітрі, в оточенні братів наших менших. І, звичайно ж, доставити слухачам радіостанції теплі, по-справжньому весняні емоції приємними спогадами про дитинство. Акція триває до 30-го квітня. Подробиці на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 22.04.2010 Столична муніципальна радіостанція "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) запрошує киян взяти участь у суботнику, який відбудеться 24-го квітня у парку "Совки" Святошинського району. Початок заходу - о 10.00. Суботник відбудеться в рамках спільної акції КО "Київзеленбуд" та "Радіо Київ 98FM" - "Увійдемо у весну з чистим Києвом!". Мета акції - допомогти комунальним службам столиці очистити лісопаркові зони міста від сміття. Очікується, що крім колективу радіостанції та працівників "Зеленбуду" у суботнику 24-го квітня також візьмуть участь численні волонтери, серед яких і слухачі "Радіо Київ 98FM". Детальніше про акцію читайте на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 22.04.2010 Завтра у Верховної Ради обговорять проект закону, що передбачає збільшення поборів із реклами. Про це сьогодні повідомив народний депутат Андрій Шевченко. З його слів, завтра на нараді у комітеті з питань свободи слова та інформації мають бути присутні й представники уряду, які ініціюють збільшення податку на рекламу. Нагадаємо, збільшення ставки податку на рекламу, зараз розглядається в уряді як джерело по наповненню Держбюджету України на 2010 рік. "Такі ініціативи з боку уряду є сигналом, що ЗМІ в Україні стає працювати все важче. Але думаю у нас ще є шанси поборотися або за зменшення ставок, або за їх скасування взагалі. Єдине "але" - до прийняття бюджету залишилось обмаль часу", - зазначив депутат Андрій Шевченко. Нагадаємо, сьогодні відбувся круглий стіл за участі представників медіа та рекламної індустрії. Його учасники закликали уряд відмовитись від ідеї збільшити побори з рекламної галузі, аргументуючи це тим, що такі дії держслужбовців викличуть інфляцію в країні й призведуть до скорочення ЗМІ в Україні (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 22.04.2010 Вкрай негативну реакцію викликала ініціатива Кабміну підвищити податкову ставку на рекламу в залежності від виду медіа. Із закликом скасувати її сьогодні до Кабміну звернулися представники медіа та рекламної індустрії, під час проведення круглого столу, організованого галузевими організаціями. Нагадаємо, збільшення ставки податку на рекламу, зараз розглядається в Кабміні як джерело наповнення Держбюджету України на 2010 рік. Зміни внесені до Проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України. "Рекламодавці вкрай негативно сприйняли цю ініціативу, - розповідає Вікторія Чернегова, директор медіааґенції MediaVest. - Усі вони тільки но почали відновлюватися після кризи минулого року. Зараз якщо відбудеться збільшення податку на рекламу, почнеться зменшення бюджетів рекламодавців десь на 20%". За її словами, в результаті деякі рекламодавці, щоб зберегти рекламну активність і заплатити підвищені податки, почнуть піднімати ціни на свою продукцію (це в свою чергу викличе інфляцію - МБ). Інші - взагалі обрізають рекламні бюджети в ЗМІ. "Приблизно 40% (по бюджетах) рекламодавців будуть йти з прямої реклами в інші види промоактівності. Велика частина медіа змушена буде згорнути свою діяльність", - резюмує Дмитро Кутовий, директор РА Nostra Communications. За його словами, закон вб'є медіагалузь, а враховуючи те, що в таких важких умовах українським каналам ще й доведеться конкурувати з російськими (нагадаємо, на цьому тижні Нацрада з телебачення і радіомовлення дозволила відновити мовлення російських телеканалів на території України), ні про яку інформаційну незалежність України мова не йтиметься в принципі (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 22.04.2010 Генеральний директор комунікаційної аґенції "Mindshare Україна" Валерій Варениця вважає, що збільшення ставки податку на рекламу спричинить інфляцію. "Якщо підвищення відбудеться, для маленьких рекламодавців це, звичайно, буде смерть. Але що буде з великими рекламодавцями? На українському ТБ бюджетоутворюючі галузі (металургія, хімія) не рекламуються, а рекламуються харчова промисловість та інші. Що залишиться робити їм? Щоб заплатити новий збільшений податок на рекламу їм доведеться збільшити ціну своїх товарів. Ціна товарів потягне за собою інфляцію. Тобто рекламодавці свого не втратять, але й країна нічого не отримає, крім чергового витка інфляції", - сказав пан Варениця в інтерв'ю інтернет-виданню "МедіаБізнес". Нагадаємо, 16-го квітня стало відомо, що Кабінет міністрів України розробив проект змін до Декрету Кабміну "Про місцеві податки і збори", який передбачає, зокрема, збільшити ставку податку на рекламу з 0,5% до 2,5-3% і запровадити додаткові підвищувальні коефіцієнти: для реклами на телебаченні - 7, для преси - 5 і для зовнішньої реклами - 2. Раніше ініціативу Кабміну про підвищення податків на рекламу "МедіаБізнесу" прокоментували голови галузевих асоціацій медіаринку (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 21.04.2010 Новостворена мережева радіостанція "FM Галичина" розпочинає мовлення у смт. Шацьк Волинської області. Мовлення у Шацьку має запуститися сьогодні і вестиметься на частоті 106.7МГц. Таким чином, Шацьк стане третім населеним пунктом прямої ретрансляції радіо "FM Галичина" - після міст Борислав і Стрий Львівської області, де станція розпочала мовлення на початку квітня на частотах 102.9МГц і 107.9МГц відповідно. Наразі радіо "FM Галичина" працює в режимі тестового, технічного ефірі, на її хвилях лунає музичний нон-стоп (з відповідними джинґлами і заставками), а також випуски політичних і спортивних новин. Мовлення ведеться зі студії у Львові (Джерело: Інформацію надано радіостанцією "FM Галичина").
  • 21.04.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні від 21-го квітня 2010 року ухвалила рішення про вилучення суб'єктів інформаційної діяльності, які не підтвердили свою діяльність, із Державного реєстру ТРО України та вважати недійсними свідоцтва про державну реєстрацію, які були отримані цими компаніями. До переліку вилучених увійшли: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телестудія "Орізон" Дніпропетровська обл., м.Верхньодніпровськ, с.Дніпровське. 2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Муніципальна студія телебачення "Веста", Дніпропетровська обл., м.Марганець. 3. Приватне підприємство "Телерадіосервіс", Донецька обл., м.Димитров. 4. Товариство з обмеженою відповідальністю "Супутник", Донецька обл., м.Єнакієве. 5. Акціонерне товариство закритого типу телерадіоорганізація "Укртелемережа", м.Київ. 6. Товариство з обмеженою відповідальністю "Український центр персонального зв'язку", м.Київ. 7. Товариство з обмеженою відповідальністю "Мале спільне підприємство "Незалежна Телекомпанія "Норма - Центр", м.Миколаїв. 8. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Елан", м.Одеса. 9. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ПРЕС-КІТ", м.Київ. 10. Телерадіокомпанія "Остання Барикада", м.Київ. 11. Підприємство об'єднання громадян "Всеукраїнський Контент - центр", м.Київ. 12. Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтернет Бізнес Комунікації", м.Київ. 13. Товариство з обмеженою відповідальністю "Агентство правовласників "Свод", м.Київ. 14. Товариство з обмеженою відповідальністю "Інноваційна (упроваджувальна) фірма "Екоінвентпром", Дніпропетровська обл., м.Кривий Ріг. 15. Товариство з обмеженою відповідальністю "Квант-Ефір системи", м.Київ. 16. Товариство з обмеженою відповідальністю "Халдекс ЛТД", м.Київ. 17. Товариство з обмеженою відповідальністю "Савік Шустер Студіос", м.Київ. 18. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Все время", м.Одеса. 19. Товариство з обмеженою відповідальністю "Дубенська телевізійна станція", Рівненська обл., м.Дубно. 20. Товариство з обмеженою відповідальністю "Радіостар", м.Хмельницький. 21. Приватне підприємство телестудія авторського телебачення "Студія-2", м.Черкаси (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.04.2010 22-го квітня, у четвер, відбудеться круглий стіл, присвячений обговоренню наслідків збільшення ставки податку на рекламу, які зараз обговорюються в уряді як ініціативи по наповненню державного бюджету України на 2010 рік. Місце проведення - зал "Кришталевий" (2 поверх) готелю "Київ" за адресою: м.Київ, 01021, вул.Грушевського, 26/1. Початок об 11.00. Реєстрація розпочинається о 10.30. До участі запрошені: широке коло представників медіа та рекламної індустрії, громадських організацій та галузевих асоціацій в сфері медіа та реклами, народні депутати України, урядовці, медіа-експерти. Попередня реєстрація за телефоном: (044)-235-58-17. Як стало відомо, в стінах уряду та парламенту обговорюється проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, де пропонуються кардинальні зміни щодо господарської діяльності засобів масової інформації. Так, частина 12 законопроекту передбачає зміни до Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки та збори", відповідно до яких пропонується: 1. Створення нового об'єкту оподаткування - до переліку об'єктів оподаткування додається опублікування (оприлюднення) у будь-який спосіб інформації про ім'я (найменування) спонсора, знака для товарів і послуг спонсора; 2. Підвищується ставка податку на рекламу у 42, 30, 9 та у 6 разів залежно від типу медіа. Відповідно до чинної редакції Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки та збори", граничний розмір податку з реклами не повинен перевищувати 0,1% вартості послуг за розміщення одноразової реклами та 0,5% за розміщення реклами на тривалий час. Законопроектом пропонується встановити мінімальний розмір ставки податку з реклами на рівні 2,5% об'єкту оподаткування, максимальний - на рівні 3%. Також передбачається, що в залежності від засобу (форми) розміщення реклами, а також інформації про спонсора, до ставки податку застосовуються такі коефіцієнти: а) реклама на телебаченні - 7; б) реклама у друкованих ЗМІ - 5; в) зовнішня реклама - 3 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.04.2010 Завтра, 21-го квітня, планується проведення чергового засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Нацради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.04.2010 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) вкотре успішно збирає повний Палац спорту на свої Хіти 90-х. Цей рік не став винятком навіть незважаючи на труднощі перельотів, що виникли через природні катаклізми в Ісландії і закриті аеропорти в Північній Європі. "It's my life", - заспівав одного разу Dr.Alban, не підозрюючи тоді, що створив справжній гімн. Гімн покоління 90-х! Увечері 16-го квітня на сцену Палацу спорту один за одним виходили артисти, які для тисяч киян і гостей столиці є справжнім втіленням найкращих і самих справжніх спогадів та емоцій. 2 Unlimited, Mr. President, Haddaway і нарешті сам великий і могутній володар зачіски-ананаса Dr.Alban. Дуже зворушливо на сцені зустрілися старі добрі друзі, як у творчості так і в житті - Haddaway і Dr.Alban. Приємним сюрпризом стало те, що спеціально для концерту Хіти 90-х артисти підготували спільну пісню, прем'єра якої і відбулася на концерті від "ХІТ FM". Свою ж легендарну "Коко Джамбо" Mr. President співав двічі. До речі, того ж вечора в артистів з'явилися реальні конкуренти. Ведучі ранкового шоу Хеппі Ранок на ХІТ FM Ольга Суботіна, Анатолій Антоліч і Льоня Сенкевич буквально розірвали зал свої появою. Позитив і енергетика "ранків" Хіта органічно перекочували з ефіру на сцену Палацу спорту. Атмосфера приголомшливого єднання запанувала у Палаці спорту - все робили спільно. З ді-джеями скандували речівки, з артистами співали і танцювали від душі, як колись на своїх перших дискотеках. З упевненістю можна сказати, що зліт покоління 90-х зразка 2010-го вдався на славу! Фото з акції шукайте на Web-сайті "ХІТ FM". І на цьому сюрпризи тільки розпочинаються! У п'ятницю, 23-го квітня, всі охочі зможуть побачити, як робиться радіо насправді. Прямий ефір ранкового шоу "Хеппі ранок" у цю п'ятницю пройде прямо зі сцени концерт-холу "Фрідом". У вас є реальний шанс - прийти, побачити перемогти. Прийти, адже вхід безкоштовний, побачити, адже шанс подивитися на радіо "зсередини" випадає не щодня, перемогти, адже конкурсів та призів буде предостатньо. Залишилось зовсім небагато - потрапити в число перших гостей, зайняти місця позручніше. 23-го квітня з 7.00 до 10.00 Ольга Суботіна, Анатолій Анатоліч і Льоня Сенкевич роблять ранкове шоу на ваших очах на сцені концерт-холу "Freedom" (Джерело: Портал радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 20.04.2010 Хтось може скептично зауважити, що конкурси краси однакові... Але столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і в цьому році успішно спростовує стереотипи! Русскорадійні красуні вже співали справжні чоловічі пісні і читали інструкції до електронних приладів еротичним голосом. Що ж було цього разу? У цьому році концепція конкурсу: невелика різниця. Вірніше, якщо у Вас губи Анжеліни Джоулі або груди Ані Семенович, ви могли взяти участь в конкурсі. Три тижні на Web-сайті "Русского Радио - Україна" слухачі голосували і обирали найкращих. Зоряні експерти та організатори з урахуванням голосування відібрали 9 дівчат. Фінал конкурсу відбувся у концерт-холі "FreeДом". За суддівським столом зоряних експертів зібралися Віталій Козловський, Діма Коляденко, Ассія Ахат, Геннадій Вітер ("Аналіз крові") і директор "Русского Радио - Україна" Сергій Кузін. Дівчата дефілювали на сцені під живий виступ артистів. Віталія Козловського оточували конкурсантки в купальниках. Перед прем'єрою Віталій зізнався, що його нинішня половинка брала участь у фіналі конкурсу "Міс Русское Радио" кілька років тому. До речі, вечір був наповнений музичними прем'єрами: Геннадій Вітер розкрив секрет сюжету свого нового відео, виконавши пісню "Ни слова", свіжості в залі і на сцені додала співачка М'ята своїм новим хітом "Реаліті-шоу", а Віталій Козловський презентував свою нову оду коханню "Лебеді". Ассія Ахат виконувала соло Баха на своїй чарівній скрипці, а танець дівчат нагадував менует. А справжній зоряний фінал прикрасила Ірина Білик. Навіть Діма Коляденко не втримався і на завершення маленького міні-концерту скочив на сцену і обійняв Іру, "... як вперше....". Дивно, але всіх обігнала і отримала титул "Міс Русское Радио 2010" зовсім не білявка Дарина Бойко. 1-а Віце Міс Катя Семенова і 2-а Віце Міс Железняк Катя і є ці дві блондинки, які оточили переможницю. Відразу дві номінації "Міс глядацьких симпатій" та "Міс Маренго" дісталися мулатці Фатімі Ель Шериф. Світ такий різний! І звичайно, найголовніше - переможниця Міс Русское Радио - Україна 2010 Дарина Бойко вирушить до Москви, де представлятиме нашу країну на щорічному конкурсі краси "Міс Русское радио Євразія"! (Джерело: Портал радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 19.04.2010 На численні прохання слухачів столичної сателітарної станції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) в її ефірі знову з'явилася програма "Поради вічному студенту". У циклі розглядатимуться питання, що виникають у кожного, хто перебуває в процесі навчання будь-якої дисципліни, а особливо - учням старших класів, студентам та всім, хто хоче вдосконалити процес самонавчання або шукає роботу. У програмах ви почуєте поради про такі сфери навчання, як: організація навчального процесу; конспектування лекцій; підготовка до іспиту; підготовка і проведення презентацій, написання практичних робіт тощо. Програма "Поради вічному студенту" звучить в ефірі Світлого радіо "Еммануїл" щодня о 15.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.04.2010 Фотоконкурс "Папарацці" повертається в ефір радіо "Best FM" Маріуполь (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.)! До свята 1-го травня, Дня солідарності трудящих, станція приймає ваші фото на робочому місці. Прикольні та веселі трудові будні відображені на фото надсилайте на електронну скриньку за адресою . Найкращі фотокартки будуть виставлені на офіційному Web-сайті "Best FM", а переможець отримає запршення до кав'ярні на роматичну вечерю. Підсумки - 30-го квітня в ранковому шоу "Банзай" (Джерело: Сайт радіо "Best FM").
  • 19.04.2010 Творча інтелігенція закликає Президента України Віктора Януковича залишити на посаді президента Національної радіокомпанії України Віктора Набруска. Про це йдеться у відкритому листі творчої інтелігенції на адресу глави держави, пише УНІАН. Звернення підписали громадські діячі, народні артисти, керівники академічних, художніх театрів, творчих колективів, зокрема, голова Українського фонду культури Борис Олійник, голова виконавчого секретаріату Конгресу української інтелігенції Микола Сом, голова Київської організації Національної спілки письменників України, головний редактор журналу "Київ" Віктор Баранов та інші. У листі наголошується: НРКУ є не лише лідером за доступністю та охопленням аудиторії, а й незаперечним фактором утвердження у суспільстві державотворчої ідеології, патріотизму, розвитку національної культури. Інтелігенція дає високу оцінку роботі НРКУ, її програмному наповненню та культурно-освітнім проектам, діяльності керівництва.На переконання авторів листа, президент НРКУ Віктор Набруско є авторитетним фахівцем у своїй галузі. "Пропрацювавши на українському радіо 29 років, пройшовши трудовий шлях від молодшого редактора до президента НРКУ, успішно очолює її останні 10 років", - зазначається у листі. Його автори нагадують, що з його ініціативи на національному радіо впроваджено нові комп`ютерні технології підготовки радіопрограм, оновлено обладнання, комунікації, мережу енергопостачання, реконструйовані виробничі приміщення. "Програмна політика Українського радіо враховує найширші інтереси та запити слухачів і повністю відповідає світовим тенденціям організації суспільного мовлення. НРКУ вирізняється з-поміж інших радіокомпаній традиційно високою культурою мовлення, активною пропагандою державної мови", - підкреслюють представники інтелігенції. Автори листа нагадують, що на національному радіо створено потужний художній фонд, до якого увійшли понад 100 тисяч фонограм. З метою її популяризації НРКУ сприяє виданню дисків з шедеврами вітчизняної музичної культури, поетичними творами, унікальними записами живих голосів видатних українських літераторів. НРКУ є чи не єдиною державною інституцією, яка забезпечує потребу освітніх закладів у подібних матеріалах. Активні міжнародні контакти, зокрема, членство у Європейській мовній спілці забезпечують регулярну присутність виготовлених НРКУ програм у Європі. Загальне визнання в Україні та за кордоном в останні роки здобули художні колективи Українського радіо - Заслужений академічний симфонічний оркестр, Академічний оркестр народної та популярної музики, Академічний хор імені Платона Майбороди, Великий дитячий хор. "Переконані, що збереження Віктора Набруска на посаді президента НРКУ гарантує подальшу ефективну, злагоджену роботу цієї установи та пріоритетність державної політики у національному радіо ефірі", - наголошують автори листа (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2010 Керівником апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення став Валерій Межинський. Про це повідомляє прес-служба Нацради. Раніше пан Межинський був генеральним директором Телекомпанії ТОВ "Телестудія "Астра-ТБ" - "Київська Русь"". З 2000 по 2005 рік він уже обіймав посаду керівника апарату Національної ради. Нагадаємо, поперднім керівником апарату Нацради з вересня 2009 року був Дмитро Кравченко, який з 24 березня 2010 року став заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. Валерій Межинський є членом Національної спілки журналістів України, заслуженим журналістом України. Нагороджений Почесною грамотою Кабміну. За освітою - журналіст, закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка. Працював у багатьох редакціях газет і телебачення. Зокрема, кореспондентом багатотиражної газети "Ворошиловградський взуттєвик", кореспондентом відділу інформації Ворошиловградського обласного комітету телебачення і радіомовлення, власним кореспондентом Держтелерадіо України у Ворошиловградській обл., директором програм обласного об'єднання "Луганське кабельне телебачення", керівником прес-служби Луганської облдержадміністрації, генеральним директором Луганської обласної державної телерадіомовної компанії, заступником, виконуючим обов'язки та першим заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2010 15-16 квітня 2010 року в Тбілісі відбулася міжнародна конференція "Механізми захисту свободи ЗМІ" в рамках реалізації проекту Ради Європи щодо захисту свободи засобів масової інформації. Метою конференції, організованої Комітетом Міністрів Ради Європи за головування Швейцарії, було сприяння забезпеченню ефективних гарантій свободи слова у країнах Південного Кавказу, Молдові й Україні з огляду на дотримання рекомендацій і стандартів Ради Європи. Розглядалися також проблеми гарантування безпеки та захисту журналістів, загрози та виклики свободі вираження думок та питання нових технологій в інформаційній сфері. У роботі конференції брали участь понад 60 представників державних органів влади, парламентарів, журналістів, медіа-експертів і представників громадських організацій Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови й України. З-поміж головних доповідачів були нещодавно призначена представником від ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, керівник відділення Великобританії і представник із питань засобів масової інформації Асоціації європейських журналістів Вільям Хорстлі та редактор Інтернет-видання з питань політики щодо ЗМІ Інституту відкритого суспільства Марк Томпсон. До складу делегації від України увійшли представники від Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України, журналісти і представники неурядових організацій. Під час конференції зазначалося, що право на вільне вираження поглядів закріплене у Конвенції з прав людини, є одним з основних чинників у розвитку демократичного суспільства. Усі органи Ради Європи (Комітет Міністрів, Парламентська Асамблея, Європейський суд із прав людини) роблять внесок у забезпечення свободи і незалежності ЗМІ, проте особиста безпека журналістів від юридичного та адміністративного тиску залишається одним із проблемних питань цієї частини Європи. Зокрема, були наведені приклади з прецедентного права Європейського суду з прав людини щодо Азербайджану, Вірменії та Молдови. Також учасники конференції обговорили професійні стандарти журналістики, проблемні питання дифамації й етики та роль ЗМІ на національному, регіональному та міжнародному рівнях (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.04.2010 На засіданні 19 квітня члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення визначилися з кандидатурою на посаду керівника апарату Національної ради. Тепер апаратом незалежного конституційного органу у сфері телерадіомовлення керуватиме Валерій Межинський. В.Межинський донедавна був генеральним директором Телекомпанії ТОВ "Телестудія "Астра-ТБ" - "Київська Русь". З 2000 по 2005 рік він уже обіймав посаду керівника апарату Національної ради. За освітою Валерій Межинський - журналіст, закінчив Київський державний університет ім. Тараса Шевченка. Працював у багатьох редакціях газет і телебачення. Зокрема, кореспондентом багатотиражної газети "Ворошиловградський взуттєвик", кореспондентом відділу інформації Ворошиловградського обласного комітету телебачення і радіомовлення, власним кореспондентом Держтелерадіо України у Ворошиловградській обл., директором програм обласного об'єднання "Луганське кабельне телебачення", керівником прес-служби Луганської облдержадміністрації, генеральним директором Луганської обласної державної телерадіомовної компанії, заступником, виконуючим обов'язки та першим заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Член Національної спілки журналістів України, Заслужений журналіст України, нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.04.2010 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ухвалено рішення про задоволення заяви про звільнення члена Національної ради Юрія Плаксюка. Рішення ухвалене відповідно до статті 8 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", на підставі заяви Плаксюка Ю.О. у зв'язку з його призначенням головою Державного комітету телебачення та радіомовлення України. За нього проголосували всі присутні на засіданні члени Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.04.2010 На столичному радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення) з'явилася нова радіоведуча. Голос нової ведучої - Даші - слухайте на хвилях радіо "NRJ Hit Music Only" щодня по буднях з 9.45 до 14.45 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.04.2010 Законотворчі ініціативи про збільшення ставки податку на рекламу у 42 рази, які зараз обговорюються в уряді як ініціативи по наповненню Державного бюджету України на 2010-ий рік, призведуть до порушення права громадян на отримання інформації та реалізації права на свободу слова, ідеться у спільній заяві Незалежної асоціації мовників (НАМ) та Індустріального телевізійного комітету (ІТК). На думку індустріальних громадських органцізацій пропоновані норми (зміни до Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки та збори") можуть мати негативні наслідки для медіа. А саме - цитуємо документ: 1. Україна буде позбавлена свободи слова у власноруч вироблених програмах (в тому числі прямо ефірних ток - шоу і новинних та інформаційних програм і улюблених глядачами розважальних національних шоу), адже власне українське виробництво, яке тільки почало протягом останніх трьох років повноцінно розвиватись без жодної підтримки держави, є вагомою фінансовою складовою діяльності телеканалів. 2. Декілька тисяч людей, які професійно та чесно виконують свої обов'язки на робочих місцях у телевізійній індустрії будуть звільнені, адже найбільшою статтею у структурі витрат телевізійного бізнесу є люди. Ця індустрія існує не за допомогою технологій, як інші галузі, а в першу чергу завдяки людям та їх здобуткам. 3. Поглибиться процес занепаду реґіональних мовників, які недостатньо захищені як законодавством, так і ринковою ситуацією. Протягом останніх двох років складна економічна ситуація призвела до значного зменшення кількості реґіонів України, де немає місцевих та реґіональних новин та інформаційних програм взагалі. 4. Україна увійде в історію як єдина країна, де оподаткування окремої галузі стратегічного значення зі своїм окремим статусом як соціально відповідального бізнесу перевищить 50% доходів - для порівняння вироблення зброї оподатковується меншою ставкою. 5. Також інформуємо, що українські телеканали є лідерами серед платників податків згідно офіційних даних податкової служби, і вважаємо, що достатньо позитивним прикладом є заохочення добросовісних платників до виконання своїх обов'язків. 6. Держава повинна буде подбати про додаткову охорону інформаційної безпеки країни, адже український інформаційний простір заполонить не тільки дешева продукція іноземного другорядного виробництва, але і значно зросте серед глядачів телеперегляд іноземних каналів, що представляють інтереси інших держав, та впроваджують іншу інформаційну політику, і це не повний перелік усіх наслідків впровадження пропонованих змін. "Ми розуміємо всю важливість наповнення державного бюджету України, але звертаємо вашу увагу, що українська телевізійна галузь порівняно з іншими європейськими країнами недостатньо розвинута,- тільки декілька українських телеканалів за останній 2009 рік показали невеликий прибуток, інші телеканали є дотаційними. Телевізійні ринки сусідніх з нами країн більші за український у десятки разів, і навіть значне збільшення оподаткування з ТБ галузі не дозволить країні розвиватись, у 2009 році річний оборот галузі склав 2 млрд. 280 млн. гривень", - ідеться в зверненні, підписаному Катериною Котенко, виконавчим директором ІТК та Катериною М'ясниковою, виконавчим директором НАМу. Вони також пропонують ЗМІ відкрити широку професійну дискусію щодо цієї законодавчої інціативи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.04.2010 В місті Борислав Львівської області на частоті 102.9МГц розпочалися тестові трансляції програм нової радіостанції - радіо "FM Галичина". В її ефірі лунає сучасна українська поп-музика, а також зарубіжні хіти, серед яких переважають композиції 90-их - 2000-их років (хоча трапляються й пісні 80-х). Нагадаємо: радіо "FM Галичина" - проект львівського ТОВ "ТРК "Галичина", що отримало восени минулого року пакет частот в 11-ти містах і містечках Львівської і Волинської області. Окрім Борислава, "FM Галичина" має почати мовлення у Славському Сколівського району Львівської області (102.6МГц), Старому Самборі Львівської області (102.7МГц), Червонограді Львівської області (103.0МГц), Радехові Львівської області (103.6МГц), Перемишлянах Львівської області (105.1МГц), Турці Львівської області (105.9МГц), Шацьку Волинської області (106.7МГц), Бродах Львівської області (107.5МГц), Старому Роздолі Львівської області (107.6МГц) та Стриї Львівської області (107.9МГц). У самому Львові станція частоти поки не має (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.04.2010 "Взаємодія влади і мас-медіа" - на таку тему організував засідання за круглим столом Галицький інститут імені В'ячеслава Чорновола, один з наймолодших навчальних закладів Тернополя. Відомі журналісти краю, науковці, представники політичних партій вели мову про свободу слова, про замовні матеріали (так звану джинсу), які все частіше з'являються на шпальтах газет і в теле- та радіоефірі; говорили про необхідність паритету у висвітленні всього суспільно-політичного спектру країни й області. Як резюмував один з ініціаторів цієї гостроактуальної розмови, доктор філологічних наук Юрій Фінклер, нині особливо важливим є дотримання працівниками засобів масової інформації принципів журналістської етики (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.04.2010 Виконувачем обов'язки генерального директора Київської державної реґіональної телерадіокомпанії призначений Григорій Южда. Цю інформацію "Телекритиці" підтвердив голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк. За словами пана Плаксюка, наказ про призначення пана Южди підписаний 14-го квітня, а вже 15-го квітня він приступив до роботи. Раніше Григорій Южда працював на посаді заступника генерального директора КДР ТРК. Як уточнив Юрій Плаксюк, у понеділок, 19-го квітня, на нараді має бути прийняте рішення "про реанімування конкурсу" на заміщення вакантної посади керівника КДР ТРК. Нагадаємо, 3-го березня Держкомтелерадіо оголосив конкурс на заміщення посади генерального директора КДР ТРК, яка стала вакантною після звільнення Віктора Пасака у грудні 2009 року у зв'язку із закінченням терміну контракту. Конкурс був призначений на 15 квітня, але був скасований, а в. о. гендиректора Віктор Павлюк усунутий від роботи. Тимчасово обов'язки керівника почав виконувати заступник гендиректора Леонід Мужук (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.04.2010 Першим заступником генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення призначений Микола Сіньковський. Відповідний наказ Концерну РРТ №83 був підписаний 13-го квітня, повідомляє підприємство на своєму Web-сайті. Попереднім першим заступником генерального директора КРРТ був Олег Копійка, призначений 6-го жовтня 2009-го року. До цього на цій посаді працював Василь Лукас. Раніше Микола Сіньковський працював на посаді заступника голови Державного комітету України з державного матеріального резерву (Держкомрезерв). 12-го квітня, за день до призначення Миколи Сіньковського на нову посаду, у Верховній Раді був зареєстрований проект постанови №6181 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань з'ясування обставин розкрадання мільйонних сум бюджетних коштів керівництвом Державного комітету України з державного матеріального резерву. У пояснювальній записці до проекту постанови, внесеного народними депутатами Ігорем Рибаковим (позафракційний) і Володимиром Олійником (Партія реґіонів), зазначено, що останнім прикладом зловживання в Держкомрезерві є порушення вимог закону під час укладення біржової угоди з ТОВ "Гермес - Трейд" на купівлю державою більше 20 тис. тон цукру за ціною 11 тис. грн за тону. За інформацією народних депутатів, директором ТОВ "Гермес - Трейд" є пов'язана з Миколою Сіньковським особа, а товариство має "неприкриті ознаки фіктивності, було створене з метою розкрадання державних коштів". "Постійне перебування М.І.Сіньковського на лікуванні чи у відпустці під час проведення перевірок Держкомрезерву контролюючими органами, чи під час надходження депутатських звернень свідчать про його причетність до порушень закону на посаді заступника Голови Держкомрезерву шляхом зловживання владою та посадовим становищем", - зазначено в пояснювальній записці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.04.2010 Шоу "Подвійний Еспресо" від одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) представлятиме "Еспресо з круасаном"! Це - нова рубрика у "Подвійному Еспресо", що з'являтиметься в ефірі "Просто Раді.О" починаючи з понеділка, 19-го квітня, і допомагатиме вам вчити іноземні мови. За підтримки Alliance Française і викладача Марі ви осягатимете таїнство французької мови. Приєднуйтесь! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.04.2010 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) представляє: "Люкс у великому сексі". Всім! Всім! Всім! Тим, хто обожнює "Люкс FM", блискучим тусовщицям і практикуючим богиням! Цієї весни радіо "Люкс FM" дарує вам чотири приголомшливих можливості легким рухом руки відправити себе кохану до міста-мрії будь-якої модниці - до Нью-Йорка, де ви зможете засяяти зіркою на світовій прем'єрі фільму "Sex & city 2", і потусити в улюблених клубах Керрі, Саманти, Шарлотти та Міранди! Отже, якщо заняття сексом з вами не карається законом (тобто, вам вже більше 18-ти років), ви маєте є закордонний паспорт і мобільний телефон, надсилайте SMS-ку зі словом SEX I MISTO на номер 7507 і ви вже стаєте претенденткою на перемогу в акції, яка потрясе весь світ від Києва до Нью-Йорка! Отже - нехай вам пощастить! Чим більше SMS-повідомлень, тим ближче Нью-Йорк! Всім щасливим переможницям "Люкс FM" надає: 1. Поїздку до Нью-Йорка (переліт, харчування, проживання); 2. Квитки на прем'єру фільму "Sex & city 2" і зустріч з виконавцями головних ролей фільму та іншими знаменитостями світового масштабу; 3. Можливість подивитися на місця, де бували головні героїні фільму, посидіти в барах, де вони обговорювали пікантні подробиці їхнього приватного життя; 4. Запрошення на вечірку до клубу, в якому "запалювали" легендарні Керрі, Саманта, Шарлотта і Міранда. І це ще не все! Окрім чотирьох путівок до Нью-Йорка, серед учасниць акції будуть розігруватися по чотири запрошення (для себе і трьох подружок) на прем'єру "Sex & city 2" в Києві й вечірку "Люкс у великому сексі" 11-го червня цього року. Чотири п'ятниці поспіль: 30-го квітня, 7-го, 14-го і 21-го травня у прямому ефірі радіо "Люкс FM" будуть розіграні чотири путівки на світову прем'єру "Sex & city 2" яка відбудеться в Нью-Йорку вже 28-го травня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.04.2010 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) пропонує: отримай приз від Maybelline New York. Всі в захваті від вас, а ви від Maybelline? Дізнайтеся, як отримати в подарунок великий набір косметики Maybelline New York прямо тут і зараз! Все дуже просто: з 19-го квітня по 21-ше травня прибрайте для себе щось з арсеналу краси ТМ Maybelline New York, збережіть чек, і за першої ж нагоди зареєструйте свій чек на офіційному Web-сайті радіо "Люкс FM" (всі поля обов'язкові до заповнення). І все! Ви у грі! Залишилось почути у своєму мобільному телефоні голоси ведучих ранкового шоу "Зарядка", які повідомлять вам захоплюючу новину - у вашої краси тепер є великий, як вогні міста, набір блискучих союзників від Maybelline New York! Розіграш подарунків від Maybelline New York проводиться серед усіх зареєстрованих на офіційному Web-сайті радіостанції учасниць, у прямому ефірі "Люкс FM" з 19-го квітня по 21-ше травня в кожному ранковому шоу "Зарядка" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2010 Верховна Рада не захотіла 15-го квітня включати до порядку денного чотири постанови про звільнення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначених за квотою парламенту, повідомляє Proit.com.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна". На засіданні парламенту виступила член комітету з питань телебачення і радіомовлення Олена Бондаренко. Вона повідомила, що комітет пропонує парламенту рішення про звільнення 4 членів Нацради. Вона підкреслила, що рішення варто прийняти, бо стік термін повноважень цих членів Нацради, а саме Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. За її словами, після їх звільнення буде оголошено конкурс на висунення нових кандидатур, які можна буде подавати протягом 21 дня. Після цього в парламенті буде проведено рейтингове голосування, в результаті якого кандидатури, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть призначені членами Нацради. Проти включення цього питання до порядку денного виступили комуністи. Член фракції КПУ Адам Мартинюк зазначив, що це порушення регламенту, і попросив перенести це питання на 16-те квітня. Головуючий на засідання заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вніс на голосування пропозицію розглянути ці постанови 16-го квітня першим питанням, але вона не пройшла, оскільки за неї проголосували 204 депутати. Окремо Томенко поставив на голосування постанову про звільнення Юрія Плаксюка. За неї проголосувало всього 52 депутати. Нагадаємо, що 14-го квітня Юрій Плаксюк, якого Верховна Рада вже обрала головою Держкомтелерадіо, написав заяву про звільнення з посади члена Нацради за власним бажанням. Повноваження членів Нацради закінчилися: Віктора Понеділка - 12-го липня 2007-го року, Тетяни Лебедєвої - 21-го лютого 2008-го року, Юрія Плаксюка та Віталія Шевченка - 18-го березня 2010-го року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.04.2010 Команда столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і зоряні експерти вибрали 9 фіналісток конкурсу "Міс Русское Радио 2010". Фінал конкурсу відбудеться 16-го квітня в Києві під час грандіозного шоу в концерт-холі Freedom (початок - о 19.30), де компетентне журі визначить переможницю. Головний приз - 1000 у.о. (за курсом НБУ), а також участь у фіналі конкурсу "Міс Русское Радио - Євразія" в Москві. Подивитися список фіналісток можна на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2010 Кабінет міністрів розробляє законопроект, відповідно до якого ставка податку з реклами збільшується у кілька разів та розмежовується за видами медіа. Найбільшу ставку відведено телевізійній рекламі. У тексті законопроекту, що потрапив до редакції "Телекритики" (він ще не зареєстрований у парламенті), пропонується внести зміни до ст.11 Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори". Ця стаття встановлює ставку податку з реклами у розмірі 0,1% для одноразового рекламного прояву та 0,5% для тривалого. Пропонується змінити норму таким чином: Граничний розмір ставки податку з реклами не може бути меншим 2,5 відсотка об'єкту оподаткування та перевищувати 3 відсотка об'єкту оподаткування. В залежності від засобу (форми) розміщення реклами, а також інформації про спонсора, до ставки податку застосовуються такі коефіцієнти: 1) реклама на телебаченні - 7, 2) реклама у друкованих засобах масової інформації - 5, 3) зовнішня реклама - 2. Також проект чітко фіксує, що об'єктом оподаткування є не лише пряма реклама, а й спонсорські прояви ("опублікування (оприлюднення) у будь-який спосіб інформації про ім'я (найменування) спонсора, знака для товарів і послуг спонсора"). Законопроект покликаний збільшити надходження до державного бюджету у 2010 році (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.04.2010 На керівництво парламентським комітетом з питань свободи та інформації обговорюється кандидатура Ірини Геращенко (фракція НУНС). Про це в ефірі телеканалу ТВі сказала народний депутат Олена Бондаренко (Партія реґіонів), наголосивши, що цей комітет має очолити представник опозиції. Як відомо, у парламенті зареєстровано постанову про призначення керівником комітету Андрія Шевченка (БЮТ). "Зараз ми отримуємо коментарі у вигляді обурення з боку НУНСу, якому дуже не подобається, що місце головного опозиціонера приватизоване БЮТом. Ми задавалися цим питанням. Якщо брати до уваги, що БЮТ - найкрупніша фракція, і рахувати лише кількісно, то виходить що? На нуль списати взагалі усю фракцію НУНС, де є теж люди, які займаються свободою слова? Зараз дуже серйозно обговорюється кандидатура Ірини Геращенко", - повідомила Бондаренко. Як відомо, 13 квітня Верховна Рада проголосувала за постанову №6246 "Про внесення змін в деякі постанови (щодо чисельності та персонального складу комітетів Верховної ради шостого скликання)", призначивши голів і членів парламентських комітетів, які мали очолити члени коаліції. Питання голови комітету з питань свободи слова та інформації, якою, згідно з постановою мала стати Олена Бондаренко, на голосування не виносилося (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.04.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14-го квітня зафіксувала зміну структур власності в ліцензіях ТОВ "ТРК "Класик радіо"" ("Радіо РОКС - Україна") і ТОВ "ТРК "Медіа маркет"" (Національна мережа "ХІТ FM"). Отже: І. ТОВ "ТРК "Класик радіо"" ("Радіо РОКС - Україна") - були: ТОВ "Т.І.Р." (м.Київ) - 50%, Іванейчик Олександр Аркадійович - 50%; стали : ТОВ "Т.І.Р." (м.Київ) - 50%, ПІІ "Джераміно Ай Сі Ем (м.Київ) - 24%, ПІІ "Іннотех" (м.Київ) - 14%, ПІІ "Роял Капітал" (м.Київ) - 12%. ІІ. ТОВ "ТРК "Медіа маркет"" (Національна мережа "ХІТ FM") - були: ТОВ "Т.І. Р." (м.Київ) - 50%, ПІІ "Сонекс Індастріз" (м.Київ) - 30%, ЗАТ "Страхова компанія "Аура"" (м.Дніпропетровськ) - 20%; стали: ТОВ "Т.І. Р." (м.Київ) - 50%, ПІІ "Джераміно Ай Сі Ем (м.Київ) - 30%, ЗАТ "Страхова компанія "Аура"" (м.Дніпропетровськ) - 20%. ПІІ "Іннотех" (м.Київ) є одним з власників Української корпорації ТБ і РМ "ЮТАР" (Dance radio "Kiss FM"), ПІІ "Роял Капітал" - одним з власників "Русское радио - Україна". Усі ці станції входять до холдинґу "ТАВР Медіа". Також Нацрада внесла зміни в програмну концепцію ТРК "Україна", зменшивши обсяг інформаційно-аналітичних і дитячих програм на 30 хвилин кожний і збільшивши фільмопоказ на 1 годину на добу. Як пояснив голова Нацради Володимир Манжосов (екс-заступник гендиректора ТРК "Україна"), зменшення інформаційного мовлення зумовлено тим, що готується запуск телеканалу "Новини". Іще одним рішенням Нацрада переоформила програмну концепцію телестудії "Астра ТБ" (телеканал КРТ). Мовник зменшив на 6 годин на добу обсяг програм вітчизняного виробництва і, відповідно, збільшив на 6 годин обсяг іноземного. У жанровому розподілі скоротилися обсяги всіх видів програм, найбільше - на 2 години - культурно-мистецьких. Натомість з'явився фільмопоказ в обсязі 7 годин 30 хвилин на добу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.04.2010 З 15-го квітня у програмі "Світлі Гості на Світлому радіо", що в ефірі столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), буде запроваджене невеличке нововведення: два-три рази на тиждень ви матимете можливість зустрітися в прямому ефірі з пасторами різних християнських конфесій, які будуть коментувати основні питання, що хвилюють кожного віруючого: жертовність перед Богом, прощення, наші слова, закон сіяння та жнив... Ви можете задавати питання за темами, що вас зацікавлять, у прямому ефірі. Нагадуємо, програма "Світлі гості на Світлому радіо" виходить у прямому ефірі щодня о 17.00. Перші гості в рамках тематичних програм: пастор Андрій Іванов - 15.04, пастор Констатнін Шаповалов - 20.04 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2010 Столичною радіостанцією Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) було проведено певні зміни в on-line трансляції ефіру станції в мережі Інтернет. І відтепер в on-line програвачі ви можете отримати інформацію про те, які музичні композиції або програми звучать в даний момент, а також про те, що звучатиме найближчим часом. Вам буде відома назва пісні, виконавця / групи, музичних треків, які ви чуєте і, під час тематичних програм, ім'я проповідника та назва проповіді. Все, що вам потрібно - це зайти на Web-сайт Світлого радіо "Еммануїл" і клікнути на посилання вгорі. Приємного прослуховування Світлого ефіру! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2010 Щоп'ятниці об 11.00 слухайте в ефірі столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) нову програму "Я розповім тобі про Нього". Крім пісень в ній ви чутимете вірші християнських авторів. Якщо ви також цікавитеся світлою поезією, збираєте вірші або пишете їх самі, і вам є чим поділитися - надсилайте їх на адресу станції: 01010, Київ-10, а / с 79. Або електронною поштою на e-mail (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2010 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА" з'явилася у соціальних мережах. Поки освоювати інтернет-спілкування почали найбільш "просунуті" радіостанції групи: Dance radio "Kiss FM" та "Радіо РОКС - Україна". Приєднутесь на Facebook: відкрито групи Dance radio "Kiss FM" (лінк) та "Радіо РОКС - Україна" (лінк). Читайте на сервісі мікроблоґів Twitter: Dance radio "Kiss FM" (лінк) та "Радіо РОКС - Україна" - ранкове шоу КАМТУҐЕЗА (лінк) (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 14.04.2010 Прямий ефір ранкового шоу "Happy ранок на XIT FM" - на ваших очах! Національна мережа "XIT FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє: все, що до цього дня ви всього лише чули, ви побачите зі сцени концерт-холу "Freedom"! У найнезвичайніший ранок у вашому житті ви прокинетеся в компанії з Козловським, Лободою і ТНМК. Разом з побажанням доброго ранку вони заспівають саме для Вас і дадуть відповідь на каверзні питання під наглядом детектора брехні. Ви поснідаєте з найвеселішою компанією ранкових ведучих "Happy Ранок" - Анатолієм Анатолічем, Олею Субботіним, Льонею Сенкевичем. І найголовніше - ви побачите, як робиться радіо насправді! Спеціальний сюрприз сніданку - під чай з булочками, якими пригощає "XIT FM", ви візьмете участь у розіграші тижневої подорожі на двох до Шарм-Ель-Шейху з відвідуванням сольного концерту співачки Руслани 5-го травня в розважальному комплексі Сохо Сквер. Перші 10 гостей стануть щасливими власниками фірмових футболок "XIT FM". П'ятниця, 23-тє квітня, з 7.00 до 10.00 ранку. Концерт-хол Фрідом, вул.Фрунзе 134. Вхід безкоштовний (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 14.04.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засідання 14-го квітня ухвалила рішення про замовлення в Українського державного центру радіочастот прорахунку вільних частот у діапазоні 87.5-108.0МГц у більшості областей України. За словами членів Нацради, основним замовником висновків УДЦР є Національна радіокомпанія України. Володимир Манжосов додав, що "була розмова з губернатором Кіровоградської області" і в УДЦР замовляють у тому числі й прорахунок вільної частоти в Кіровограді, де внаслідок останнього конкурсу НРКУ втратила 106.7МГц. "Наскільки я пам'ятаю, ідеться так само про верхній FM-діапазон і потужність передавача 5кВт", - уточнив він на брифінґу. Окрім НРКУ були й інші замовники прорахунку частот, зокрема й телевізійних. Однак за пропозицією Віктора Понеділка Нацрада задовольнила тільки НРКУ, а інших "лишила на потім" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2010 Виконувачем обов'язків генерального директора Дніпропетровської ОДТРК призначений Валентин Чанглі, який до цього обіймав посаду заступника гендиректора з питань підготовки програм, розвитку і реклами. Про це інтернет-виданню "Телекритика" повідомив сам пан Чанглі, уточнивши, що обов'язки керівника він виконує з 25-го березня, після того як попередній генеральний директор ОДТРК Віктор Ожогін звільнився за згодою сторін. Тим часом Віктор Ожогін залишився працювати в державній телерадіокомпанії на посаді заступника генерального директора, звідки його звільнила понад два роки тому колишній керівник телерадіокомпанії Вікторія Шилова, однак згодом він поновився через суд. Нагадаємо, 24-го липня 2009-го року Держкомтелерадіо звільнив Вікторію Шилову з посади генерального директора Дніпропетровської ОДТРК. Підставою стали конфлікти з місцевими органами влади, громадськістю та невиконання умов контракту на виробництво та розповсюдження телерадіопрограм. Обов'язки керівника виконував заступник Володимир Федорів. 9-го вересня 2009-го року Держкомтелерадіо призначив гендиректором Віктора Ожогіна. Водночас Вікторія Шилова оскаржує своє звільнення в суді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2010 Юрій Плаксюк написав заяву про звільнення за власним бажанням з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, і вона була задоволена. Про це на засіданні 14 квітня повідомив голова Нацради Володимир Манжосов. Відтак, це засідання було останнім, у якому брав участь пан Плаксюк. Юрій Плаксюк подякував апарату за роботу й відзначив: яким би не був склад Національної ради, він працює на забезпечення державних інтересів. Як повідомляла "Телекритика", 1-го квітня Верховна Рада України за поданням прем'єр-міністра Миколи Азарова обрала Юрія Плаксюка головою Державного комітету телебачення та радіомовлення. Після цього в парламенті були зареєстровані чотири постанови про звільнення членів Нацради, в тому числі і Юрія Плаксюка. Однак він вирішив не чекати звільнення постановою Верховної Ради та написав заяву. Тепер в Нацраді з 8-ми залишилося 6 членів - граничне число для кворуму (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2010 Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №3002 "Про внесення змін до закону "Про рекламу"" (щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій)". Документом передбачається встановити, що посилання на рекламодавця соціальної реклами є обов'язковим, якщо ним є державний орган та/ або орган місцевого самоврядування. Посилання має займати 10 відсотків площі (обсягу) рекламного повідомлення. Натомість громадські організації мають право вибору, чи вказувати свої дані в соціальній рекламі. Ініціатори законопроекту: Олена Кондратюк, Ганна Герман, Олег Зарубінський, Микола Баграєв, Юрій Стець. Відповідно до проекту, соціальна реклама, яка розповсюджується на замовлення органу державної влади таабо органу місцевого самоврядування, їх посадових, осіб не повинна містити інформації, яка сприяє формуванню і підтриманню обізнаності, інтересу до певної політичної партії, виборчого блоку, їх програм, угод, політичних заходів, які проводяться чи підтримуються ними, керівників або членів певної політичної партії, виборчого блоку. Не вважається соціальною рекламою інформація, спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку, якщо така інформація слугує цілям спонукання виборців голосувати за або проти певного суб'єкта виборчого процесу чи містить посилання на програму певної політичної партії, виборчого блоку, політичні заходи (діяльність), які проводяться чи підтримуються ними, керівників або членів певної політичної партії, виборчого блоку. "За" відповідне рішення проголосували 353 депутати з 422 зареєстрованих в залі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2010 У Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення, враховуючи рекомендації Кабінету міністрів, планується скорочення на 10% штатної чисельності. Як повідомляє УНІАН, про це сьогодні на брифінґу в Києві повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак. У свою чергу, голова Нацради Володимир Манжосов наголосив, що найближчим завданням є реорганізація апарату Нацради, тому що й функції регуляторного органу за останній час змінилися. За його словами, в апараті Нацради нині 255 штатних працівників. При цьому Лариса Мудрак зауважила, що ротації у Нацраді відбуватимуться у подальшому для того, щоб покращити її роботу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2010 Сьогодні, 14-го квітня, відбувся брифінґ за участі голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова та заступника голови Національної ради Лариси Мудрак. Під час брифінґу Володимир Манжосов повідомив журналістів про те, що Національна рада вже працює у нормальному режимі. "Обрано голову, обрано заступників голови, і на сьогоднішній день ми вже провели 3 робочих засідання, не рахуючи тих, що стосуються організаційних питань", - наголосив голова Національної ради. Він зазначив, що на них було винесено близько 300 питань, які потребували негайного розгляду Національною радою, зокрема, щодо продовження терміну дії ліцензій телерадіокомпаній та їх переоформлення. Володимир Манжосов також розповів, що найближчим часом буде розглянуто питання про реорганізацію апарату Національної ради. "Таке питання перед нами стоїть дуже гостро, оскільки з часу затвердження діючої структури функції апарату сильно змінилися. Окрім того, є рекомендації Кабінету Міністрів щодо скорочення чисельності працівників державних органів", - сказав він. За його словами, нині в штаті Національної ради працює 255 осіб, 10% працівників, відповідно до розпоряджень уряду, має бути скорочено. Відповідаючи на запитання журналістів щодо причин призначення позапланової перевірки компанії ТОВ "Воля-Кабель", заступник голови Національної ради Лариса Мудрак повідомила, що до Національної ради останнім часом надійшло чимало скарг від громадян на дії цієї компанії. Крім того, є лист від Антимонопольного комітету з приводу посилення контролю за діяльністю цього провайдера програмної послуги. "Ми змушені реагувати на ці заяви", - наголосила заступник голови Національної ради. Вона уточнила, що ця позапланова перевірка має бути проведена у найкоротші терміни - за два тижні, за її результатами будуть ухвалені відповідні рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.04.2010 31-го березня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відбувся розіграш коштовного подарунку від КЮЗ серед учасників проекту "Коштовний День" з Київським ювелірним заводом. Гідних і унікальних претендентів було багато і приводи у всіх людей були цікаві: і студентка, яка нарешті склала іспити на сесії, і дружина, яка чоловіка відправила у відрядження, і День Народження улюбленого кошеняти. Але ані ведучі, Ганна Свиридова і Сергій Галібін, ані спеціально запрошена зірка, Віктор Павлик, не змогли встояти перед грандіозною подією одного Сімферопольця - Олександра. У нього народилася трійня, причому трійня хлопчиків! "Русское Радио - Україна" і Київський Ювелірний Завод щиро вітає сім'ю Олександра і Вікторію Дзюбчуків і дарує його сім'ї коштовний подарунок від КЮЗ. Ведучі "Русского Радио - Україна" зв'язалися зі щасливим батьком і повідомили в прямому ефірі йому радісну новину. Вони дізналися, що трьох богатирів назвали Ігор, Іван і Арсеній. Що дітки, як і годиться, не дають батькам спати ночами. Няньчити синочків допомагає їх донечка Вікторія, і загалом сім'я дуже щаслива! Олександр у свою чергу подякував ведучим "Будильник-Шоу" за те, що вони кожного ранку дарують людям заряд позитивної енергії і що саме його сім'ю обрали переможцем коштовного подарунку від КЮЗ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2010 З 12-го квітня знову скорочено мвлення Національної Радіокомпанії України у середньохвильовому діапазоні. Зокрема, замовкли передавачі каналу УР-1 у Коритнянах Закарпатської області (675кГц), Докучаївську Донецької області (711кГц), Лучі Миколаївської області (972кГц), Луганську (1134кГц), Чернівцях (1377кГц), Верховині Івано-Франківської області (1584кГц). Також не чути передач Всесвітньої служби Радіо Україна, що велися через КХ-передавачі у Красному на Львівщині та Таранівці на Харківщині (Джерело: ).
  • 13.04.2010 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 13.04.2010 Завтра, 14-го квітня, планується проведення чергового засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. О 13.00 відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2010 "Пісні рідного краю" - Всеукраїнський фестиваль, організований Національною радіокомпанією України спільно з Чернівецькою обласною державною телерадіокомпанією, упродовж трьох місяців крокував Буковиною. Понад дві сотні учасників взяли участь у його відбіркових турах, і більше двадцяти з них стали лауреатами. 7 квітня в приміщенні Чернівецького обласного Академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської відбулося нагородження переможців пісенного форуму. Святковий захід відкрили організатори - Президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско та генеральний директор Чернівецької облдержтелерадіокомпанії Любов Годнюк. В урочистостях взяли участь очільники та представники обласної та міської влади. Почесні грамоти й пам`ятні подарунки лауреати фестивалю отримали від обласної державної телерадіокомпанії, а дипломи та статуетки переможців від Національної радіокомпанії України. Завершилося святкове дійство великим гала-концертом за участі лауреатів фестивалю і солістів Національного радіо - Алли Кудлай, Віталія Білоножка, Василя Волощука, директора радіо "Промінь", поета-пісняра Степана Галябарди та знаних і відомих буковинських митців. Фестивальні пісні Буковинського краю звучатимуть на Національному радіо України, а телеверсія, яку готує Чернівецька ОДТРК, транслюватиметься в ефірі "Всесвітньої служби "УТР" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2010 Нацрада з питань телебачення і радіомовлення визнала ТОВ "ТРК Праймедіа" переможцем конкурсу на отримання ліцензії на мовлення на радіочастоті 102.1МГц у м.Львові. Про це інтернет-видання "Вголос" повідомила прес-служба Нацради, посилаючись на результати конкурсу, що відбувся 9-го квітня 2010 року. Заявку на цю ж частоту подавало також і Львівське радіо (Львівська ОДТРК). Його директор Мирослава Лубкович обурюється, що державному радіо 10 років поспіль не вдається отримати ліцензію хоча б на одну FM-частоту: "Наша команда, коли генеральним директором Львівської обласної телерадіокомпанії став Климович Ярослав Іванович, в першу чергу поставила за завдання добитися власного каналу радіомовлення. Це був грудень 2000-го року, тоді ми вперше подали заявки на участь в конкурсі на власний канал цілодобового мовлення. І за 10 років ми так і не змогли добитися власного каналу мовлення". М.Лубкович зазначила, що про підсумкове засідання конкурсної комісії Львівському радіо стало відомо напередодні його проведення. "Відповідно, поїхати ми не змогли", - зазначила вона. Критерії вибору переможців конкурсів на радіочастоти директор Львівського радіо вважає необ'єктивними. "Частоти просто продаються. Я не боюсь про це заявляти", - наголосила вона. На сьогодні Львівське радіо мовить 2 год. 40 хв. на Першому каналі українського радіо ("радіоточка") та на нижньому діапазоні FM-мовлення (67.04МГц). Конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телеканалів та частотних присвоєнь, в т.ч. по частоті 102.1МГц у Львові, НРТР оголосила 28-го жовтня 2009 року (Джерело: Портал "Вголос").
  • 13.04.2010 Члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 13 квітня 2010 року, одноголосно підтримали проекти постанов про припинення повноважень членів Нацради з ТРМ Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. За попередньою інформацією ці постанови мають бути розглянуті в сесійній залі 15-го квітня. Члени комітету підтримали пропозицією першого заступника комітету Андрія Шевченка розглянути на наступному засіданні 28-го квітня питання про звіт Нацради за 2009-ий рік. Доповідачем з цього питання буде народний депутат Олена Бондаренко (фракція Партії реґіонів). Також комітет одноголосно підтримав: проект постанови про рекомендації парламентських слухань "Про стан свободи слова у регіональних ЗМІ"; за основу і в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про інформацію" (щодо захисту інформації, №4547); за основу законопроект №6213 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Крім того комітет через слабку юридичну основу одноголосно відхилив кілька законопроектів. Зокрема проект закону №2049 про внесення змін до Закону "Про рекламу" щодо запобігання реклами проституції; законопроект №2049-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання розповсюдження інформації, реклами послуг сексуального та іншого та іншого протиправного характеру; проект закону №4594 про внесення змін до Закону "Про інформацію" щодо протидії умисному проникненню в електронно-обчислювальні машини журналістів. Автор останнього проекту Віктор Уколов (фракція БЮТ) особисто запропонував відхилити свій проект. "Нагадаю, що приводом до ініціювання цього законопроекту став конфлікт у журналі "Український тиждень". Але оскільки це явище не має масового характеру, і вже є відповідна норма в ККУ, то прошу цей законопроект відхилити", - зазначив Уколов (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2010 Напередодні свята Перемоги, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) оголошує відкритою рубрику, присвячену темі кохання, пронесеного через роки Великої Вітчизняної війни - "Військово-польовий роман". До 4-го травня надсилайте відомі Вам історії про кохання - історії вашої родини, ваших друзів і близьких. Про кохання, яке пройшло випробування війною - допомагало боротися, сподіватися, вірити і виживати. Найромантичніші й найцікавіші з оповідань прозвучать у святковій програмі ефіру ВРМ "Мелодія" 9-го травня. Учасники нагороджуються подарунками. Надсилайте листи на електронну адресу: . Або поштою: 01054, Київ, а/с - 15, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.04.2010 Верховна Рада проголосувала за постанову № 6246 "Про внесення змін в деякі постанови (щодо чисельності та персонального складу комітетів Верховної ради шостого скликання)", як передає proUA. За інформацією видання, призначено голів і членів парламентських комітетів, які мають очолити члени коаліції. Питання голови комітету з питань свободи слова та інформації не розглядалося. Як відомо, опозиція та коаліція погодилися не проводити "перерозподіл" комітетів, проте окрему дискусію викликав комітет з питань свободи слова та інформації. Зокрема віце-спікер Микола Томенко (БЮТ) сказав, що він в цілому підтримує ідею не проводити перерозподілу комітетів через великий обсяг організаційної роботи, проте вважає, що саме комітет з питань свободи слова є ключовим, і що варто обміняти керівництво цим комітетом на один із тих, де нині головує опозиція. На головування інформаційним комітетом опозиція висунула Андрія Шевченка (БЮТ), коаліція - Олену Бондаренко (ПР). Також сьогодні, 13 квітня, The Washington Post опублікувала інтерв'ю з Віктором Януковичем, президентом України, який заявив, що влада готова "віддати" парламентський комітет з питань свободи слова та інформації опозиції. Коментуючи Українській правді результати голосування щодо розподілу комітетів, лідер фракції Партії реґіонів Олександр Єфремов, Партія реґіонів готова надати БЮТ керівництво у комітеті з питань свободи слова в обмін на комітет з питань податкової та митної політики (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2010 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) і авіакомпанія МАУ дарують вам прекрасний шанс познайомитись з красою Хорватії. Відкрийте для себе цю дивовижну країну в ефірі "GALA Радіо" та отримайте шанс виграти 2 квитки в одне з міст Хорватії в економ класі авіакомпанії МАУ. Слухайте цікаві факти про Хорватію з 12-го по 26-те квітня, а щоранку о 9.13 відповідайте на запитання і ставайте учасником розіграшу квитків. Фінальний розіграш відбудеться 27-го квітня. Телефон прямого ефіру - (044)-499-10-11 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.04.2010 8-го квітня у столичному клубі "Докер Паб", що на вулиці Богатирська, 25, відбулася третя урочиста церемонія вручення Музичної Джем FM-премії від столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц, а також Інтернет-мовлення) "НеПопса". У цьому році вона пройшла з особливим розмахом і драйвом, ставши свідченням все більш зростаючої важливості для українських рок-колективів бути номінантами цієї унікальної премії. За підсумками голосування переможцями стали кращі українські гурти та виконавці. У номінації "Дебют року" спеціальний диплом за участь отримала група "Майже колір". Найяскравішими дебютантами за версією слухачів радіостанції "Джем FM" стала група "Бахрома". Звання "Дебют року" за версією "Джем FM" було віддано колективу "Вперше чую". Кращим альбомом року за версією слухачів станції став "Опір матеріалів" групи "Тартак". А за версією "Джем FM" альбомом року названа "Моя Еволюція" групи "Скрябін". Диплом за участь в цій номінації дістався групі "Крихітка", яка вже неодноразово здобувала премію "Джем FM", за альбом "Рецепт". Найбільша кількість голосів у номінації "Краща група року" за версією слухачів "Джем FM" було віддано групі "Green Grey". Кращою групою року за версією самої станції була визнана група "Брати Карамазови". Почесний диплом за участь у номінації і особливий приз від генерального спонсора вечірки - Мережі Виномаркетів "Поляна" було вручено групі "Диверсанти". У номінації "Кращий концерт року", яка цього року не виносилося на голосування, "Джем FM" віддав перемогу двом заходам - виступу на фестивалі Чайка гурту "Брати Гадюкіни", бо це був останній виступ лідера колективу Сергія Кузьмінського, і фестивалю "Гніздо", присвяченому пам'яті Ігоря Пелиха. Другу нагороду отримав Фоззі, лідер "ТНМК", який пообіцяв передати її родині Ігоря. Після чого група виконала пісню-присвяту Пелиху. У номінації "Дует року" радіо "Джем FM" також присудило відразу дві перемоги: групам "КоМаха" і "MRK", за миротворчу спрямованість їхньої спільної композиції, та спільній роботи груп "ТНМК" та "Apollo 440", за інтернаціональність музики. Крім цього, протягом вечора особливими дипломами були відзначені кілька груп. "От Вінта" - "За нестандартний підхід до сценічного образу". Група "Димна Суміш" - "За безмежну креативність в організації та проведенні концертів". Диплом "За популяризацію української культури" було вручено групі "Mad Heads XL" за їх фолк-проект "УкраїнSKA". Дипломом "За здорову конкуренцію в радіо-просторі" і спеціальним призом від Мережі Виномаркетів "Поляна" була відзначена група "Друга Ріка" - за власну інтернет-радіостанцію. Групі "Бумбокс" вручили спеціальний приз "За кращий кавер для триб'юту "Машинопис" за версією Джем FM". Не зумів оминути своєю увагою "Джем FM" і дебютну книгу Фоззі, яка удостоїлася премії "За непопсову літературну діяльність". І особливим дипломом "За популяризацію української музики і культури на міжнародному рівні", а також спеціальним призом від Мережі Виномаркетів "Поляна" було відзначено лідера групи "Vоплі Vідоплясова" Олега Скрипку. Протягом усього вечора своїми кращими піснями радували всіх присутніх такі гурти як "Бахрома", "Vперше 4ую", "От Вінта", "Диверсанти", "Танок На Майдані Конґо", "Mad Heads XL" та "Vоплі Vідоплясова" з Олегом Скрипкою. Церемонія нагородження пройшла з особливим ДЖЕМівскім драйвом і в незмінно теплій атмосфері, закінчившись далеко за північ. Але на цьому святкові заходи, присвячені п'ятиліттю радіо "Джем FM", не закінчуються. Наприкінці вечора всіх присутніх запросили на великий концерт 29 квітня в Палац Спорту, де в рамках п'ятиріччя "Джем FM" гратимуть "БИ-2", "Сплин", "Мумий Троль" і "Vоплі Vідоплясова". Отже серія святкових ДЖЕМівскіх концертів тільки починається (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.04.2010 Завтра до студії столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) у програму "Будильник-шоу" завітає експерт конкурсу "Міс Русское Радио 2010" Асія Ахат. Разом з ведучими Ганною Свиридовою і Сергієм Галібіним вона назве 9 фіналісток, які продовжать боротьбу за статус Міс Русское Радио і головний приз конкурсу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.04.2010 11 квітня 2010 року Віктор Янукович підписав указ про оголошення в Україні дня жалоби. "У зв'язку із трагічною загибеллю 10 квітня 2010 року Президента Республіки Польща Леха Качинського і його дружини Марії, інших високопосадовців Республіки Польща та осіб, які їх супроводжували, постановляю оголосити в Україні 12 квітня 2010 року днем жалоби", - йдеться в указі. Згідно з указом у день жалоби треба внести відповідні зміни до телерадіопрограм, а також приспустити державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на всій території країни та закордонних дипломатичних установ України; відмінити в Україні розважально-концертні заходи, спортивні змагання. Нагадаємо, що Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скороботи, жалоби) та дні пам'яті скасоване судом, а отже, виконання правил жалоби є добровільною справою телеканалів, а Нацрада в даній ситуації позбавлена важелів впливу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.04.2010 За словами Ірини Геращенко, опозиція боротиметься за два місця в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Про це народний депутат (фракція НУНС) заявила 9 квітня під час програми "Шустер live" на каналі "Україна". "Це нікуди не годиться, коли голова СБУ володіє найбільшим пулом телеканалів і воює з Нацрадою за частоти. Опозиція боротиметься за два місця в Нацраді. Ми не допустимо повернення 2003-го року, коли усі новини в країні читали по темниках", - сказала вона в прямому ефірі. Також Геращенко зазначила, що країна відчула повернення цензури, коли перші 5 новин на всіх каналах країни, присвячені діям влади, коли опозиції немає доступу в ефіри і коли в країні ведуться розмови про припинення прямоефірних програм, які гарантували свободу висловлювання як владі, так і опозиції (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.04.2010 Редакція українського "Радіо Марія" планує від 13-го травня розпочати трансляцію своїх програм. На початку це буде мовлення в інтернеті, згодом планується вихід в ефірі на середніх хвилях у Києві. Станція запрошоє до співпраці волонтерів - телефони для довідок (050)-380-92-44, (066)-517-00-33. "Радіо Марія" завжди відкрито для будь-яких пропозиції (Джерело: Сайт "Радіо Марія").
  • 9.04.2010 Сьогодні, 9-го квітня, на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розглянуто результати конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телеканалів та частотних присвоєнь, оголошеного 28-го жовтня 2009-го року, і визначено переможців. Ними стали (у сфері радіомовлення): 1. 100.2МГц у с.Соколиному-15, АР Крим - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 2. 70.4МГц у м.Ялті, АР Крим - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 3. 102.3МГц у смт.Комиш-Зорі Запорізької обл. - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 4. 69.68МГц у м.Києві - ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-Груп", м.Київ; 5. 106.7МГц у м.Кіровограді - ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ; 6. 101.2МГц у м.Олександрії Кіровоградської обл. - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 7. 101.2МГц у м.Смоліному Кіровоградської обл. - Національна радіокомпанія України, м.Київ; 8. 102.1МГц у м.Львові - ТОВ "ТРК Праймедіа", м.Львів. У зв'язку з тим, що не було визначено переможця, частота 71.0МГц у м.Миколаєві віднесена до резерву Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.04.2010 Сьогодні, 9-го квітня, о 13.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2010 Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення вирішила підготувати концепцію розвитку інформаційного простору. Про це йшлося під час чергового засідання, яке відбулося 8 квітня 2010 року під головуванням Юрія Артеменка. Член ради, виконавчий директор ІТК Катерина Котенко представила присутнім структуру змісту концепції, яка складається з чотирьох частин: стан галузі, пріоритети і особливості концепції, основні проекти за галузями/технологіями та методика реалізації. Вирішено, що за першу аналітично-узагальнюючу частину відповідатиме президент Академії української преси, професор Валерій Іванов. За підготовку інформації за галузями відповідатимуть: Катерина Котенко - телебачення, Катерина М'ясникова (НАМ) - радіо, Олексій Погорєлов (Українська асоціація видань періодичної преси) - преса, Віктор Шлінчак (Інститут світової політики) - інтернет, Богдан Дурняк (Львівська академія друкарства) - книговидання. Протягом тижня формуватимуться робочі групи по цих галузях. Члени громадської ради запрошують всіх бажаючих долучитися до підготовки концепції. Завершити роботу над концепцією розвитку інформаційного простору вирішено до 6 червня цього року. В подальшому підготовлена інформація стане у нагоді Держкомтелерадіо для підготовки змін до діючого законодавства. Новий голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк подякував членам громадської ради за допомогу. "Мені подобається ідея "Телекритики" щодо проведення моніторинґу реґіональних телерадіокомпаній. Постійного моніторинґу на сьогодні дійсно немає. Самотужки ми це зробити не зможемо, у нас немає на це коштів. Але ми подумаємо як це можна зробити", - сказав він. Також голова Держкомтелерадіо підтримав пропозицію щодо обговорення в областях концепції розвитку інформпростору. Крім того на засіданні розглянуто питання про редакційну політику ОДТРК під час виборів. Після опитування, проведеного "Телекритикою", виявилося, що більшість керівників ОДТРК вважають, що тиску з боку комітету під час виборів не було. Надходили різноманітні прохання розмітити ті чи інші матеріали, особливо від екс-заступника голови Миколи Білоуса. Але, якщо директори телекомпанії вважали, що це агітаційні матеріали і відмовлялися ставити їх в ефір, то екс-заступник не наполягав. ОДТРК під час виборів намагалися діяти згідно з виборчим законодавством, агітаційні матеріали розміщували тільки в тому випадку, якщо за них було заплачено з виборчого фонду. Члени громадської ради вивели зі складу ради двох членів, які систематично не відвідують її засідання, видавця Івана Малковича та журналіста Сергія Рахманіна (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2010 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 7.04.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення включити до складу Міжвідомчої комісії з питань координації впровадження цифрового телерадіомовлення голову Національної ради Володимира Манжосова. Нагадаємо, що рішення Ради національної безпеки і оборони України про створення Міжвідомчої комісії з питань координації впровадження цифрового телерадіомовлення введено в дію Указом Президента України №189 від 18.02.2010. До складу цього органу вирішено залучити представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету України, Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, творчих спілок, громадських організацій, учених (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.04.2010 Представника Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Івано-Франківській області Володимира Турелика попередньо затримали на два місяці. Про це в інтерв`ю телерадіокомпанії "Вежа" повідомила начальник прес-групи управління СБУ в області Марія Римар. "На час слідства він перебуватие в ізоляторі", - уточнила вона. Як писала "Телекритика", пана Турелика співробітники СБУ затримали 31 березня у порядку статті 115 КПК України при вимаганні та одержанні хабара. Прокуратурою області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.20010 На засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яке відбулося 7 квітня 2010 року, було обрано першого заступника та заступника голови Нацради. Першим заступником голови стала Оксана Головатенко, заступником - Лариса Мудрак. Посада відповідального секретаря наразі залишається вакантною. Нагадаємо, що 2 квітня головою Нацради було обрано Володимира Манжосова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2010 Припинити повноваження членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Понеділка і Лебедєвої, а також визнати неправомірними їх дії після терміну завершення каденції. Саме таке уточнення позовних вимог подав сьогодні позивач - ТОВ "ТРК "Музика ТВ"" (телеканал Enter Music, група "Інтер") у Окружний адміністративний суд Київської області, що розглядає справу ТОВ "ТРК "Музика ТВ"" проти членів Нацради Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої. Як відомо, термін каденції Віктора Понеділка завершився у липні 2007 року, а в Тетяни Лебедєвої - у лютому 2008-го. Проте Верховна Рада не проголосувала за постанову про припинення їх повноважень, а відтак вони продовжували виконувати свої обов'язки. Уточнений позов ТОВ "ТРК "Музика ТВ"" тепер звучить так: "визнати дії Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої щодо здійснення повноважень членів Нацради після закінчення терміну їх дії неправомірними"; "визнати припиненими повноваження членів Нацради Лебедєвої та Понеділка припиненими". "Зараз вже у парламенті зареєстровано постанови про припинення повноважень і мене, і Тетяни Лебедєвої. То - питається - як правові наслідки матиме суд за цим позовом?", - коментує нові позовні вимоги Понеділко. Як відомо, у 2006 році схоже намагання через суд припинити повноваження членів Нацради Плаксюка та Шевченка мав народний депутат Сергій Аксьоненко. Проте тоді суд ухвалив рішення, що призначення та звільнення "парламенсткьої четвірки" є конституційним повноваженням Верховної Ради. У свою чергу відповідач член Нацради Віктор Понеділко також попросив у суду уточнення щодо фактичної адреси позивача: "Я не знаю такої компанії, як ТОВ "ТРК "Музика ТВ"" в Київській області у смт.Баришівка на вул. Радянська, 17-а. Зате знаю, що така компанія знаходиться у місті Києві і в реєстр внесено адресу вулиця Дмитрівська, 30. Мені цікаво з'ясувати - кого компанія обманює Нацраду чи суд", - сказав Понеділко. Зауважимо, що зміна адреси дозволила позивачеві змінити питання судової юрисдискції і замість того, щоб справа розглядалася в Київському окружному адміністративному суді, її розглядає Окружний адміністративний суд Київської області. Це перше засідання у даній справі, що відбулося, - до цього двічі суд переносився: 10 березня - через неявку судді, а 26 березня - через хворобу судді. Наступне засідання суду призначене на 10.00 9 квітня. Як відомо, через цей позов було фактично заблоковано діяльність Нацради, оскільки ухвалою на його забезпечення суд заборонив обом членам брати участь у засіданнях регуляторного органу. Сьогодні в суді відповідачам було вручено ухвалу про скасування цієї ухвали. "Це, мабуть, для того, щоб я міг по конкурсу голосувати", - прокоментував Віктор Понеділко. Засідання регуляторного органу відбудеться сьогодні, 7 квітня. На нього винесено 173 питання, як коментував інтернет-виданню "Телекритика" новообраний голова регуляторного органу, "безконфліктних" питань. Питання щодо конкурсу від 27 січня, щодо якого судиться з Нацрадою медіагрупа "Інтер", за словами Віктора Понеділка, має розглядатися на засіданні у п'ятницю, 9 квітня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2010 Сьогодні в Москві, матчем ЦСКА - "Інтер", розпочнуться зустрічі у відповідь чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів УЄФА. В іншому матчі вівторка "Барселона" прийматиме "Арсенал". Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера-FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) запрошує вболівальників на пряму трансляцію матчу ЦСКА-"Інтер" Початок трансляції о 19.30. Одразу після закінчення чекайте на пряму трансляцію матчу "Барселона"-"Арсенал". Початок о 21.45 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2010 День 1-го квітня ознаменував собою довгоочікувану появу в інтернет-просторі офіційного Web-сайту мережевої радіостанції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Ніжин-107.5МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). З цього дня він відкритий для широкого доступу шанувальників станції і просто любителів гарної музики. Сайт дарує можливість слухачам познайомитися з тими людьми, чиї голоси щодня лунають в ефірі "MusicРадіо". І не тільки познайомитися, але і задати їм свої питання. Крім того, слухачі зможуть повторно прослухати будь-які програми, які наповнювали простори радіоефіру у заданий період часу. Все, що ви хотіли знати про "MusicРадіо", про те чим воно живе, про що говорить і до чого прагне, - з цього дня є в режимі on-line на офіційному сайті радіостанції "MusicРадіо" за арресою http://www.musicradio.kiev.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.04.2010 22-го березня в місті Ніжин Чернігівської області на частоті 107.5МГц вперше прозвучали позивні мережевої радіостанції "MusicРадіо". До цього моменту вона вже встигла ощасливити своєю появою в радіопросторі жителів Києва, Дніпропетровська, Івано-Франківська та Нововолинська. Тепер же настав час підкорювати простори невеликого, але славного міста Ніжина. Отже, з 22-го березня кількість потенційних слухачів "MusicРадіо" зросла приблизно на 75 тисяч осіб (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.04.2010 Сімферопольська радіостанція "Лідер" розпочала мовлення в місті Джанкой Автономної республіки Крим. Трансляції програм станції у цьому населеному пункті ведуться на частоті 105.5МГц, заявлена в ліцензії потужність - 0.25кВт (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 3.04.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2-го квітня обрала головою регуляторного органу Володимира Манжосова. Цю інформацію, опубліковану "Українською правдою", інтернет-виданню "Телекритика" підтвердила член Нацради Лариса Мудрак. За її словами, учора після оприлюднення президентського указу про призначення членом Нацради Володимира Манжосова, регуляторний орган зібрався на засідання. На порядку денному було лише одне питання - обрання голови. "За Володимира Манжосова проголосували одностайно", - сказала пані Мудрак. На засіданні були присутні - Юрій Плаксюк, Віталій Шевченко, Віктор Понеділко, Оксана Головатенко, Лариса Мудрак і сам Володимир Манжосов. Як відомо, Юрія Плаксюка 1 квітня було обрано головою Держкомтелерадіо, проте він ще не склав повноважень члена Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.04.2010 Наприкінці минулого тижня в Одесі на "нижній" УКХ ЧМ частоті 71.36МГц розпочалося дублювання програм місцевої радіостанції "Армянське Радіо", що працює на частоті 104.3МГц. Приблизно до 20-го березня на цій частоті мовила місцева радіостанція "Маяк", після чого десь з тиждень частота "мовчала". Ліцензія на частоту 71.36МГц належить ТзОВ "Армянське радіо - Україна". Що ж до радіо "Маяк", то його протягном останніх тижнів не чути й на СХ-частоті 765кГц, де мовлення велося с РПЦ у селі Петрівка Одеської області (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.04.2010 Віктор Янукович звільнив Тетяну Мокріді з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та призначив на її місце Володимира Манжосова. Відповідні укази - №467 та №478 - Президент підписав 2 квітня, вони опубліковані на його офіційному сайті. Нагадаємо, до цього призначення Володимир Манжосов працював віце-президентом з розвитку ТРК "Україна". Тетяну Мокріді було призначено до Нацради за президентською квотою 7 лютого 2007 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.04.2010 "Увійдемо у весну з чистим Києвом!" - Під таким гаслом 3-го квітня стартує загальна соціальна акція столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) та КО "Київзеленбуд". Мета акції - надати допомогу комунальним службам у прибиранні гілок та сміття в 30 лісопаркових зонах столиці. В рамках акції 3-го, 10-го, 17-го і 24-го квітня у парках і скверах столиці будуть проведені масові суботники. Найближчі з них розпочнуться вже цієї суботи о 10-ій годині ранку в парку Партійної Слави Дарницького району, Молодіжному парку Деснянського району, парку Перемоги Дніпровського району, на вулиці Прирічній в Оболонському районі, Голосіївському парку, парку "Совки" у Святошині, Наводницькому парку, що на Печерську, Ландшафтному у Солом'янському районі, на Замковій горі на Подолі і в парку "Нивки" у Шевченківському районі. Директор "Радіо Київ 98FM" Андрій Васін закликав киян долучитися до акції і разом зробити наше місто чистим і охайним. Він також повідомив, що найактивніші учасники суботників будуть нагороджені спеціальними призами - саджанцями дерев і вазонами, а також отримають лист-подяку від мера Києва Леоніда Черновецького. Про місце і час проведення наступних суботників можна буде дізнатися з ефіру "Радіо Київ 98FM" (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 2.04.2010 1 квітня 2010 року у Верховній Раді зареєстровано чотири проекти постанов (№№ 6268, 6269, 6270, 6271) про припинення повноважень чотирьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої, Віктора Понеділка. Автори постанов - віце-спікер Микола Томенко, та семеро членів профільного парламентського комітету Андрій Шевченко, Юрій Стець, Микола Баграєв, Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Володимир Ландік та Віктор Уколов. Комітет з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримав проекти цих постанов на засіданні 31 березня. Нагадаємо, що повноваження членів Нацради закінчилися: Віктора Понеділка - 12 липня 2007 року, Тетяни Лебедєвої - 21 лютого 2008 року, Юрія Плаксюка та Віталія Шевченка - 18 березня 2010 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.04.2010 2-го квітня, протягом дня в столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - прем'єра нового сінґлу Крістіни Аґілери "Not Myself Tonight". Це перша пісня з нового альбому володарки п'яти Grammy, який побачить світ 8-го червня. У диск під назвою "Bionic" увійдуть роботи Крістіни Аґілери, записані у співпраці з наймоднішими музикантами та виконавцями. "Я хотіла вступити в їхній світ і поєднати те, що вони роблять, зі своїм баченням і звуком. Результати просто чарівні", - вважає сама співачка. Хочеш почути майбутній хіт? Вмикай радіо "Europa Plus Україна" 2 квітня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2010 Як і було обіцяно, сьогодні, 1 квітня, столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-102.9МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) підбила підсумки конкурсу - "П.М.Ж.". Фотографія, яка отримала найбільший головний (перший) приз - дві путівки на Закарпатті, була визначена голосуванням на офіційному Web-сайті "Стильного радіо Перець FM". Другий подарунок - цінний приз, обрав гість "Стильного радіо Перець FM" - Антон Лірник. Отже, можна привітати Євгена Денисенко, який отримує цінний приз - стильний супер-подарунок! А найголовніший приз - дві путівки в Закарпатті, за підсумками голосування, виграла Олена Коваленко з фотографією "Наш Пухлик"! "Стильне радіо Перець FM" сердечно дякує всім слухачіам та відвідувачам свого сайту, які брали участь у конкурсі! Залишайтеся зі "Стильним"! Завжди з вами, "Стильне радіо" - все у нас вийде! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2010 31 березня співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали "на гарячому" при вимаганні та одержанні хабара представника Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Івано-Франківській області. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. Нагадаємо, представником Нацради в Івано-Франківській області є Володимир Турелик. За даними СБУ, посадовець вимагав у суб'єкта телерадіоінформаційного простору області хабара в розмірі 7 тис. доларів за сприяння в одержанні ліцензії на право провадження інформаційної діяльності з використанням радіочастотного ресурсу України. Зловмисника було затримано у центральній частині Івано-Франківська при одержанні ним першої частини хабара у сумі 24 тис. гривень від одного із суб'єктів інформаційної діяльності в галузі телебачення і радіомовлення. Прокуратурою області за цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За даний злочин законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. На даний час держслужбовець затриманий у порядку статті 115 КПК України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.04.2010 1 квітня 2010 року Верховна Рада обрала головою Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, який до сьогодні обіймав посаду члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення. За постанову № 6243 проголосувало 237 народних депутатів. На запитання першого заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, чому прем'єр-міністр спочатку призначив керувати Держкомтелерадіо одну людину, а потім зробив подання на іншу, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв зазначив, що Юрій Плаксюк - це кандидатура від коаліції, а Олександр Курдінович буде призначений першим заступником голови Держкомтелерадіо. Народний депутат Павло Мовчан (фракція БЮТ) поцікавився, що буде з Першим національним, якщо його очолили люди, які нещодавно стали громадянами України. На думку Мовчана, це зневага до українського народу. Відповідаючи на це та інші запитання, Юрій Плаксюк зазначив, що, на його думку, треба дати шанс новому керівництву НТКУ. "Формування керівного складу НТКУ завершується, кардинальних змін у його інформаційній політиці наразі немає. Оскільки Верховна Рада визначає інформаційну політику держави, то якщо на Національній телекомпанії будуть робити щось не так, то парламент завжди може вказати на це керівництву", - сказав Юрій Плаксюк. Щодо програми "Українська книга", то вона має активніше підтримувати молоду генерацію літераторів, а не тільки столичних авторів, вважає Плаксюк. Напередодні кандидатуру Юрія Плаксюка більшістю голосів підтримав Комітет з питань свободи слова та інформації. Нагадаємо, що 30 березня прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував Верховній Раді призначити Юрія Плаксюка головою Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. Як повідомляла "Телекритика", 17 березня уряд звільнив першого заступника - в. о. голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка і призначив на цю посаду Олександра Курдіновича, який до цього був заступником голови комітету (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024