Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2009 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2009 1-го липня о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення отримала Постанову Київського апеляційного адміністративного суду, якою задоволено її апеляційну скаргу та скасовано постанову Окружного адміністративного суду про задоволення позову колишнього начальника відділу зв'язків за ЗМІ та громадськістю Миколи Гриценка про поновлення його на посаді. Про це повідомляє прес-служба Нацради. У Постанові зазначається: "Проаналізувавши матеріали справи, доводи апеляційної скарги, колегія суду знаходить, що судом першої інстанції зроблено неправильний висновок про неправомірність дій відповідача та неправильне застосування при цьому норм чинного законодавства і судової практики". Постанова набрала чинності й може бути оскаржена протягом одного місяця через подання касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України. Як сказав кореспондентові інтернет-видання "Телекритика" Микола Гриценко, він, безперечно, подаватиме касацію, оскільки має намір "іти до переможного кінця". Нагадаємо, Микола Гриценко був звільнений 17 березня 2008 року з формулюванням "за порушення трудового законодавства без поважних причин". Звільненню передувала активна публічна полеміка між установою та її працівником, початок якій поклав відкритий лист Миколи Гриценка до РНБОУ, в якому він висловлював незгоду з політикою Нацради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.06.2009 Цієї п'ятниці, 3 липня, в ефірі столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбудеться акція "Мобільна парковка на всі 100!". Отже, Ви маєте нагоду отримати стартовий пакет мобільного паркування вартістю 50 гривень плюс поповнення рахунку ще на 50 гривень! Для того, щоб стати власником стартового пакету, потрібно з 7-ї до 11-ї години після оголошення ведучого зателефонувати до ефіру "Радіо Київ 98 FM" та повідомити про пробку! Акція "Мобільна парковка на всі 100!" відбувається на "Радіо Київ 98 FM" щотижня, за сприяння Комунального підприємства "Київтранспарксервіс" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.06.2009 Вже кілька днів поспіль програм столичної радіостанції "Радіо РОКС - Україна" відсутні на частоті 67.70МГц в нижньому піддіапазоні УКХ ЧМ. Мовлення "Радіо РОКС - Україна" на "верхній" частоті 103.6МГц триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 29.06.2009 В місті Луганськ відновлено трансляції програм столичної радіостанції "Наше Радіо" (106.1МГц), що були відсутні протягом приблизно 10 днів (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.06.2009 В Ужгороді на частоті 100.9МГц, де транслюються програми Національної мережі "ХІТ FM" з Києва, близько двох тижнів тому з'явився сигнал RDS. На табло приймачів, що мають цю опццію, можна бачити надпис "Hit FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.06.2009 Радіоканал УР-3 "Радіо Культура", що входить до складу НРКУ, тимчасово не мовить у Цумані (Волинська область). Нагадаємо, що у цьому населеному пункті "Радіо Культура" "прописане" на частоті 89.1МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.06.2009 25-го червня в місті Севастополь відновилися трансляції програм столичного "L'Радіо", що були відсутні протягом кількох тижнів. Як і раніше станція працює на частоті 89.1МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.06.2009 25-го червня приблизно о 16.00 в ефірі торезького "Радіо-Фокус" (92.9МГц) зазвучали програми столичної радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Перед цим - до 10.03 25-го червня - станція вела повністю власне мовлення зі студії у Шахтарську. Нагадаємо - програми ПРРК "Люкс FM" від 4-го червня звучать в іншому місті мовлення "Радіо-Фокус" на Донеччині - у Краматорську, на частоті 102.8МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.06.2009 Вже близько тижня в ефірі міста Луганськ відсутні програми столичної радіостанції "Наше Радіо", що зазвичай транслюються на частоті 106.1МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.06.2009 28-го червня - День Конституції. А отже, івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) продовжує свій проект "Український вікенд". 27-го та 28-го червня в ефірі радіостанції звучатимуть виключно хіти українських виконавців. Таким чином "Західний полюс" вирішив відзначити свято Основного закону. Такі зміни у ефірній сітці станція здійснює уже кілька років поспіль в дні національних свят - День Конституції та День Незалежності. А минулого року було вирішено збільшити цей "національний проект" і не обмежуватися тільки одним днем. Щодо мови, станція не буде обмежуватися лише українськими творами, підкреслюючи таким чином багатогранність вітчизняної музики. 23-го та 24-го серпня, дні, на котрі припадають свята українського прапора та незалежності, також будуть позначені присутністю в ефірі "Західного полюсу" виключно вітчизняних пісенних митців. А у День української писемності та мови, що відзначатиметься 9 листопада, радіостанція проведе виключно україномовний музичний ефір (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.06.2009 До уваги учасників гри "Miami Longer Party", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Радіо "Europa Plus Україна" звертає Вашу увагу на те, що з 27-го червня відповіді на питання гри Miami Longer Party будуть прийматися тільки на номер 4444. Послуга доступна всім повнолітнім абонентам усіх мобільних операторів України, за винятком Ґолден Телекому і UNI. Номер 4440, що був тимчасово введений для прийому повідомлень від абонентів МТС, JEANS, ЕКОTЕЛ, з 27-го червня працювати не буде (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.06.2009 Президент України підписав Закон України "Про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про рекламу"" (№ 1465-VІ). Зміни торкнулися лише 9-ї статті закону. Якщо раніше законом заборонялося наголошувати в рекламі на лікувальних властивостях лише косметичних засобів, харчових продуктів, вітамінних та інших харчових добавок, якщо такі властивості не підтверджені у встановленому законодавством порядку спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з охорони здоров'я. То в новій редакції формулювання змінено, а обмеження розширено, і тепер воно стосується товарів та методів, що не належать до лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2009 Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді постанову про призначення голови Державного комітету телебачення і радіомовлення. Кабмін пропонує призначити на цей пост генерального директора УНІАН Олега Наливайка. Нагадаємо, після звільнення народного депутата Едуарда Прутніка у травні 2008 року пост голови Держтелерадіо є вакантним. Зараз обов'язки голови комітету виконує перший заступник голови Анатолій Мураховський (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2009 На черговому засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, яке відбулося 25-го червня, депутати підтримали низку законопроектів. Зокрема рекомендовано ухвалити у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні), №4480, внесений народними депутатами України Володимиром Ландиком, Оленою Бондаренко та Віктором Уколовим, який того ж дня й був ухвалений парламентом. Також підтримано законопроект "Про мораторій на відчуження приміщень і майна редакцій засобів масової інформації, засновниками яких є трудові колективи", №4004, внесений народним депутатом України Віктором Уколовим (Блок Юлії Тимошенко). Практично без обговорення одноголосно члени комітету підтримали проект закону про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо звітності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, №2442, внесений народним депутатом України Оленою Кондратюк (Блок Юлії Тимошенко). Комітет рекомендував підтримати цей проект у другому читанні і в цілому. Підтримано також дві постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні", №4588, внесену народним депутатом України Ганною Герман (Партія реґіонів), та "Про проведення парламентських слухань з проблеми інформаційної політики в Україні". Слухання пропонується провести у вересні цього року. Декілька законопроектів були відхилені. А саме проекти "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок", №4004-1, внесений народним депутатом Світланою Шмельовою, "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів"" щодо тарифів на передплату та доставку періодичних видань, №4417, внесений Кабінетом Міністрів України. На прохання доповідача Олени Бондаренко члени Комітету відклали розгляд проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"" щодо приведення окремих положень цього Закону у відповідність до Конституції, №3140, внесений народними депутатами України Оленою Лукаш, Едуардом Прутніком, Андрієм Портновим. Крім того члени Комітету розглянули лист від Голови Верховної Ради Володимира Литвина, який надійшов на адресу Комітету, в якому він просить дати вмотивовану відповідь на депутатський запит народного депутата Льва Бірюка щодо законності перебування на посадах членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої. Члени комітету вирішили направити відповідь, у якій рекомендують народному депутату Льву Бірюку зареєструвати у парламенті з цього питання постанову (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2009 Сьогодні на хвилях столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) - День автомобіліста. З 17.00 до 19.00 станція презентує новий проект - акцію - "Мобільна парковка на всі 100!!!!!". Щоб взяти участь у цій акції потрібно буде зателефонувати до ефіру "Радіо Київ 98 FM" з 17-ї до 19-ї. Переможці отримають у подарунок стартовий пакет мобільного паркування плюс поповнення рахунку на 50 гривень від КП "Київтранспарксервіс"! Додатково кожному власнику стартового пакету мобільного паркування - спеціальний подарунок для літнього відпочинку від компанії-партнера! Нагадаємо, телефон студії "Радіо Київ" - (044)-454-00-33, за ним чекатимуть на ваші дзвінки з 17-ї до 19-ї у проект "Мобільна парковка на всі 100" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.06.2009 24-го червня до Верховної Ради України було внесено законопроект "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про рекламу"", №4708, щодо супроводження реклами лікарських засобів попередженням про загрозу самолікування, повідомляє Інститут медіа права. Законопроект внесений народними депутатами Олегом Зарубінським (фракція Блоку Литвина) та Олександром Шепелевим (фракція Блоку БЮТ). Законопроектом передбачаються внести до ч.4 ст. 21 пункт четвертий, який зобов'яже розміщувати на рекламі лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації текст попередження такого змісту: "Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я", який має займати не менше не менше 15 відсотків площі (обсягу) всієї реклами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2009 Індустріальний телевізійний комітет розглядає можливість створення третейського суду для медійників. Суд розглядав би, зокрема, випадки заборгованості рекламодавців перед агенціями та ЗМІ. Про це заявила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко 25-го червня на круглому столі, присвяченому проблемі заборгованості великих компаній перед рекламними агенціями та ЗМІ за послуги розміщення реклами у 2008-го році. Нагадаємо, за українським законодавством рішення третейського суду не підлягають оскарженню, а вирішення спорів у такому суді проходить швидше, ніж у судах загальної юрисдикції чи господарчих. Проте для успішності роботи такої інституції, зазначила пані Котенко, потрібна згода самих рекламодавців на розгляд справ у третейському суді (а вона поки що під питанням). Крім того, як зауважують юристи ІТК, внести зміни у діючі договори, передбачивши можливість розгляду спірних питань за таким механізмом, малоймовірно. Можна говорити лише про відповідний пункт у нових контрактах, тобто за майбутніми зобов'язаннями. Серед інших засобів боротьби з боржниками учасники круглого столу назвали широке розголошення інформації про заборгованість недобросовісного рекламодавця, відмову інших агенцій та медіа працювати з ними, виключення агенцій-штрейкбрехерів з професійних асоціацій та не допуск їх робіт до фестивалів і конкурсів, створення чорних списків тощо. Нагадаємо, найбільшими боржниками серед рекламодавців досі залишається компанія "Телесистеми України" (ТМ PEOPLEnet), яка винна агентству Starcom 10 млн грн, та СК "Оранта", що заборгувала аналогічну суму агенству Nirvana Media. Сьогодні Nirvana Media оголосило про виграш відповідної справи у суді, проте "Оранта" вже пообіцяла подати апеляцію. Інша страхова компанія - "Страхові традиції" - винна Media Arts Ukraine 6,5 млн грн. Серед медіа найбільшу дебіторську заборгованість мають група "Інтер" та холдинґ Віктора Пінчука - станом на сьогодні це 50 млн грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2009 Світанок 26-го червня року він уже не зустрів... Один із найпомітніших персонажів 80-х і 90-х років. Людина-епоха, ідол, король поп-музики. Той, хто назавжди змінив музичний напрямок і був кумиром мільйонів. Не стало Майкла Джексона... Сьогодні в ефірі донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід" (Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц) та ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k. ACC, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k.) щогодини звучать хіти Майкла Джексона (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.06.2009 У неділю, 28-го червня, в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) - "Lounge-день". Протягом дня з 7.00 до 19.00 ви зможете відпочивати і насолоджуватися музикою у стилі lounge в ефірі Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.06.2009 Член Нацради з ТРМ Віталій Шевченко вважає, що "Радіо Алла" має доплатити 1,9 млн грн. Учора на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення член ради Віталій Шевченко запропонував перерахувати ліцензійний збір для "Радіо Алла". На його думку компанія мала більше заплатити за переоформлення ліцензії. Віталій Шевченко вважає, що власник ліцензії по який зараз мовить "Радіо Алла" має доплатити 1,9 млн грн за цю ліцензію. Пан Шевченко пояснив, що в 2006-му році ця ліцензія була видана компанії "Волинь" зі знижкою в 30%, тому що одержувач зобов'язувався дотримуватися спеціальної концепції - в ефір радіо мали включаться науково-просвітницькі, дитячі програми, а також програми правової освіти населення. Зараз "Радіо Алла" не дотримується цієї концепції, тому ліцензійний збір має бути перрахований. Віталія Шевченко підтримали Юрій Плаксюк і Віктор Понеділко. Утрималися Владислав Лясовський і Тетяна Мокріді. У підсумку Нацрада вирішила звернутися до Кабміну за роз'ясненнями з цього питання (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 25.06.2009 Завтра в ефірі столичного "Радіо Київ 98FМ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбудеться розіграш талонів на паркування, що діють у всіх трьох паркувальних зонах міста. Акція "5 талонів у добрі руки" традиційно проводитиметься спільно з Комунальним підприємством "Київтранспарксервіс". Тож, заощаджуйте свої гроші - 630 гривень коштує такий талон - та беріть участь в акції "5 талонів у добрі руки". Умові прості: завтра, 26-го червня, з 7-ї до 11-ї ранку після заклику ведучого першим зателефонувати до прямого ефіру "Радіо Київ 98FМ" і відповісти на прості запитання Романа Міхна щодо правил паркування. Вам пощастить! Розіграш відбудеться за підтримки Інтернет-магазину WEBAUTO. Як передає Інтернет-магазин, варто потурбуватись про свій автомобіль зараз. WEBAUTO - це широкий вибір автотоварів он-лайн (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.06.2009 Роман Заяць, екс-програмний директор львівської станції "РадіоМан" та керівник "Українсько-польської радіошколи", запустив онлайн-проект "Радіо з Криївки". Онлайн-радіостанція "Радіо з Криївки" мовить із сервера львівської кнайпи "Криївка". "З кнайпою "Криївка" нас поєднує дух свободи і спільні засновники", - пояснив інтернет-виданню "Телекритика" керівник проекту пан Заяць. За його словами, "Радіо з Криївки" - це фактично радіо з-під землі, тобто андерграунд в прямому і переносному значенні слова. "Це радіо протесту - і протесту проти ситуації, що виникла в українському FM-просторі зокрема", - наголошує він. Проект існуватиме як інтернет-радіо, оскільки шанси на отримання ліцензії, як і шанси виживання на ринку за умов, що склалися, Роман Заяць оцінює скептично. Музична концепція станції - панк-рок. Поки ведеться тестове мовлення. В найближчих планах - формування програмної концепції. "Живі ефіри та власні програми неодмінно будуть, причому мовлення вестиметься як із самої "Криївки", так і з професійної радіостудії", - говорить Роман Заяць (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.06.2009 Верховна Рада ухвалила Закон України про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" №4480 щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні. За законопроект проголосували 318 народних депутатів. Цей законопроект подано з метою врегулювати визначення розміру ліцензійного збору за видачу, переоформлення та продовження ліцензії на мовлення, поширення значного обсягу дитячих програм, сприяння розвитку програм вітчизняного виробництва для національних телерадіоорганізацій. Автори законопроекту - члени профільного комітету з питань свободи слова та інформації народні депутати Володимир Ландик, Олена Бондаренко (фракція Партії реґіонів) та Віктор Уколов (фракція БЮТ). Проектом пропонується внести зміни до статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", якими передбачити порядок розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу та продовження ліцензії на мовлення. Доповідачем щодо законопроекту виступив Володимир Ландик. Комітет Верховної ради з питань свободи слова та інформації запропонував ухвалити закон у другому читанні та в цілому. Аналогічний проект закону, але без конкретної методики розрахунку нарахування ліцензійного збору, розглядався Верховною Радою 17-го квітня цього року, але для його ухвалення забракло одного голосу. Тому автори вдосконалили його і подали на розгляд ще раз. Детальніше з методикою розрахунку можна ознайомитися тут. Як відомо, учора, 24-го червня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила нову редакцію "Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору". Як пояснив інтернет-виданню "Телекритика" Ігор Розкладай, юрист Інститут медіаправа, в конкуренції двох документів пріоритет має закон. "Існує примат закону, тому якщо Президент підпише закон, то він набуде чинності з дня опублікування, а Кабмін має у тримісячний термін з дня набрання чинності цим законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із ним. Якщо Президент не підпише закон, то вже тоді Кабмін має розглянути "Методику розрахунку розмірів ліцензійного збору", підготовану Нацрадою", - сказав пан Розкладай (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.06.2009 На засіданні 24-го червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову редакцію "Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору". За словами члена Національної ради Тетяни Лебедєвої, яка очолювала робочу групу з розробки методики, "зроблено дуже багато для поліпшення діяльності телерадіоорганізацій і зменшення фінансового тиску на них у теперішніх складних ринкових умовах". Зокрема, розроблено два різні коефіцієнти для телебачення і радіомовлення, оскільки фінансові показники двох галузей індустрії суттєво різняться. Як і в чинній методиці, залишаються преференції для державних ТРО та виробників дитячих програм. Крім того, запроваджуються пільги для виробників суспільно-важливих програм, а також для тих компаній, які працюють без порушень (не мають попереджень Нацради). Щоправда, тепер в розрахунках використовується не неоподатковуваний мінімум доходів громадян - показник, який враховується при розрахунку ліцензійних зборів і який фігурував у попередній методиці, а мінімальний розмір заробітної плати. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко на вчорашньому брифінґу зазначив, що нова методика буде застосовуватися лише після погодження Міністерством фінансів та затвердження Кабінетом Міністрів України. Також він зауважив, що є певна "гра на випередження" між документом, який нині ухвалила Нацрада та законопроектом Володимира Ландіка - обидва документи на зменшення фінансового тиску на мовників, а конкуренція зумовлена не різницею в підходах, а тим, що кожна з гілок влади користується доступним їй інструментарієм. На пропозицію члена Нацради Тетяни Мокріді, Нацрада вирішила скерувати розроблену "Методику..." не тільки до Кабінету міністрів на погодження, а й до профільного Комітету Верхоної Ради з метою узгодження дій між законодавчими та виконавчими органами влади (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.06.2009 З 1-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартує нова програма, в якій надзвичайні історії ваших почуттів будуть озвучені найвиточнішою співачкою вітчизняного шоу-бізнесу - Lilu! Надсилайте ваші неповторні, неординарні, щасливі і не дуже історії кохання на адресу , і ви зможете стати головним героєм програми Lilu "Кохання, небезпечне як ніж". Слухайте програму в ефірі радіо "Європа FM" щодня у будні о 12.30, починаючи від 1-го липня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 24.06.2009 На засіданні 24-го червня 2009-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила нову редакцію "Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору". За словами члена Національної ради Тетяни Лебедєвої, яка очолювала робочу групу з розробки методики, "зроблено дуже багато для поліпшення діяльності телерадіоорганізацій і зменшення фінансового тиску на них у теперішніх складних ринкових умовах". Зокрема, введено новий коефіцієнт, що дозволить зробити ліцензійні збори для телебачення і радіомовлення більш поміркованими, оскільки фінансові показники двох галузей індустрії суттєво різняться. Норми, закладені в останній редакції методики, уможливлюють менші ліцензійні збори для телерадіокомпаній, що виробляють дитячі та соціально вагомі програми, а також для законослухняних мовників при переліцензуванні, якщо в попередній період вони працювали без порушень. Залишаються преференції для державних ТРО. Тетяна Лебедєва наголосила: "При роботі над методикою були максимально враховані пропозиції, що надходили до Національної ради під час обговорення проекту, але, звісно, не всі. Деякі підходи просто неможливо було узгодити". Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко на сьогоднішньому брифінґу зазначив, що нова методика буде застосовуватися лише після погодження Міністерством фінансів та затвердження Кабінетом Міністрів України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24-го червня офіційно зафіксувала зміну позивного у ліцензії на мовлення ТРО "Киевские ведомости". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика". Відтепер замість "Душевного радіо" на частоті 106.0МГц у місті Києві мовитиме "Радіо Динамо". Про намір "Українського медіахолдинґу" переформатувати цю станцію "Телекритика" вже писала. За словами Ігоря Ларіна, генерального продюсера радіогрупи УМХ, це буде станція спортивного інфотейменту. "Якщо станція має назву "Радіо Динамо", звичайно ж, ми будемо говорити про футбол. А оскільки мовитемо у Києві, то ми розраховуємо на інтерес великої армії вболівальників "Динамо". Відповідно, новини цього футбольного клубу будуть для нас новинами номер один", - так пан Ларін уточнив програмну концепцію станції в інтерв'ю "Телекритиці" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.06.2009 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про затвердження Плану основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на ІІ півріччя 2009 року. 2. Про затвердження Національною радою Плану проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на друге півріччя 2009 року. 3. Про затвердження "Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору." 4. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Експрес - Інформ", м.Київ (НР №0303-м від 27.11.2002, НР №0496-м від 13.03.2008). 5. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ТРК "Біо-плюс", м.Перечин Закарпатської обл. (НР №2129 від 18.03.2005). 6. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТК "Мелітопольське кабельне телебачення", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №1138 від 10.09.2003). 7. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Майбуття", м.Суми (НР №0074-п від 25.01.2007). 8. Про призначення позапланової перевірки ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ (НР №0255-м від 06.08.2007). 9. Про призначення позапланової перевірки ПП "Ірель", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0035-п від 07.05.2004). 10. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ,,Мега плюс", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0420-п від 27.05.2005). 11. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ,, Айтіві", м.Маріуполь Донецької обл. (НР № 0282-п від 06.06.2007). 12. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ,,ТВКОМ", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0283-п від 22.06.2007). 13. Про державну реєстрацію ТОВ "Уорлд Спорт Медіа", м.Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності. 14. Про державну реєстрацію ТОВ "Об'єднання Російських Телеканалів", м.Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності. 15. Про заяву КП "Редакція районної газети "Новини Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. 16. Про заяву ТОВ "Моноліт", с.Криничне Болградського р-ну Одеської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м. Кам'янка Черкаської обл.). 17. Про заяву ТОВ "Моноліт", с.Криничне Болградського р-ну Одеської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (смт.Красні Окни Одеської обл.). 18. Про заяву ТОВ "Моноліт", с.Криничне Болградського р-ну Одеської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (с.Петрівськ 1 Тарутинського р-ну Одеської обл.). 19. Про заяву ТОВ ТРК "Візит-С", м.Саки, АР Крим, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 20. Про заяву ТОВ "ЦКС" м.Сімферополь, АР Крим, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 21. Про заяву ТОВ "УНТК", м.Київ, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 22. Про заяву ТОВ "ЦСКТБ "ДонСатТВ", м.Донецьк, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 23. Про заяву ТОВ "Велтон.Телеком", м.Харків, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м.Донецьк). 24. Про заяву ТОВ "ТК "Ера-ТВ", м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №0562 від 04.12.2002) та видачі ліцензії на мовлення. 25. Про заяву ТОВ "ТРК "Самарь", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0887-м від 23.03.2009). 26. Про заяву ТОВ "ТРК "ІТВ", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0779-м від 22.01.2003). 27. Про заяву ДП "ТК РТВ" ТОВ "ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0069-м від 27.11.2002). 28. Про заяву ДП ТРК "Альфа", м.Євпаторія, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії (НР №0560 від 04.12.2002) та видачі ліцензії на мовлення. 29. Про заяву ТОВ "Англійський клуб ТБ", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0623-м від 19.06.2008). 30. Про заяву ЗАТ "Українська незалежна ТРК "Заграва", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0050-м від 31.03.2004). 31. Про заяву ТОВ "ЄС Продакшен груп", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0467-м від 07.03.2008). 32. Про заяву ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0037-м від 06.06.2002). 33. Про заяву ЗАТ "Телеодин", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0789-м від 02.04.2003). 34. Про заяву ТОВ "МК ТРК" (ICTV), м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0465-м від 30.10.2001). 35. Про заяву ТОВ "МК ТРК" (ICTV), м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0466-м від 26.02.2003). 36. Про заяву ТОВ ТРК "Киевские Ведомости" - телерадіоефір", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0068-м від 26.02.2002). 37. Про заяву ТОВ "ТРК "Медіа-Система", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0511-м від 20.12.2001). 38. Про заяву КО "Жмеринська МРРЕРМ "Обрій", м.Жмеринка Вінницької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0034-м від 22.05.1997). 39. Про заяву ТОВ "ТРК "Академія", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0923-м від 10.07.2002). 40. Про заяву ПП "ТРК "Атолл", м.Дніпропетровськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0138-м від 16.10.2002). 41. Про заяву ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0141-м від 16.10.2002). 42. Про заяву ТОВ "ТРК МСТ", м.Марганець Дніпропетровської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0809-м від 30.10.2002). 43. Про заяву ПНТРК "Степ", м.Жовті Води Дніпропетровської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0102-м від 19.09.2002). 44. Про заяву ТОВ "Український центр персонального зв'язку", м.Київ, щодо анулювання ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0081-п від 31.01.2007). 45. Про внесення змін до рішення Національної ради від 20.05.2009 №903 "Про заяву ТОВ "Гамма-Консалтинг", м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення". 46. Про внесення змін до рішення Національної ради від 13.05.2009 №823 "Про заяву ТОВ "Поверхность Спорт ТВ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №2282 від 25.07.2005) та видачі ліцензії на мовлення (Логотип: Спорт 1)". 47. Про внесення змін до рішення Національної ради від 13.05.2009 №824 "Про заяву ТОВ "Поверхность Спорт ТВ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №2569 від 03.05.2006) та видачі ліцензії на мовлення (Логотип: Спорт 2)". 48. Про внесення змін до рішення Національної ради №2196 від 17.12.2008 "Про заяву Вінницької ОДТРК, м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензій (НР №1491 від 15.03.2004 та НР №1143 від 10.09.2003), переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензій (НР №1491 від 15.03.2004 та НР №1143 від 10.09.2003) та видачі ліцензії на мовлення". 49. Про доповнення до рішення Національної ради від 26.05.2009 №985 "Про заяву Вінницької ОДТРК, м.Вінниця, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0918-м від 27.06.2002)." 50. Про відміну рішення Національної ради від 14.04.2009 №680 "Про заяву ТОВ "НВО "Інформаційні технології", м.Київ, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0001-п від 10.07.2002)". 51. Про звернення СКП "Київтелесервіс", м.Київ, щодо відміни рішення Національної ради від 14.04.2009 №681. 52. Про залишення без розгляду заяви ПП "Київські інтерактивні телекомунікації", м.Київ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0386-п від 06.11.2006). 53. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Марс ТВ", м.Київ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР № 0630-п від 19.01.2009). 54. Про залишення без розгляду заяви ПП "Агентство "Вєга", м.Алчевськ Луганської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0369-п від 14.09.2007). 55. Про залишення без розгляду заяви ЗАТ "АТРК "Піраміда", м.Алчевськ Луганської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0021-п від 25.12.2006). 56. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "ТВ-Сервіс", м.Хмельницький, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0126-п від 18.06.2003). 57. Про залишення без розгляду заяви ПП "Колумбус", м.Тернопіль, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0133-п від 18.10.2006). 58. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК КСК", м.Дніпропетровськ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №1324 від 12.12.2003). 59. Про залишення без розгляду заяви ПП "ТРК "Оліс", м.Слов'янськ Донецької обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №1382 від 31.12.2003). 60. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Теленавігатор", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0556-п від 21.07.2008). 61. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Виноградів ТВ", м.Виноградів Закарпатської обл., про продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0561 від 04.12.2002). 62. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "МСТБ "Веста", м.Марганець Дніпропетровської обл., про продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №2295 від 04.08.2005). 63. Про залишення без розгляду заяви ДПТС "Квант" ВАТ "Атомсервіс", м.Южноукраїнськ Миколаївської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0546-м від 18.10.2006). 64. Про внесення змін до рішень Національної ради №613 та №614 від 08.04.2009 щодо розмірів ліцензійних зборів за переоформлення ліцензій ТОВ фірми "Волинь". Було перенесено розгляд таких питань: Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0120-м від 16.02.2005) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.06.2009 23-го червня виповнилося 17 років від дня створення сімферопольського "Транс-М-Радіо" - першої у Криму радіостанції FM-діапазону і однієї з перших на території колишнього СРСР. Тоді, у 1992-му році, група ентузіастів створила "Творческую радиостанцию нового стиля "Мы и Ты". Від цієї назви згодом залишилася скорочена форма, нині - відомий на території Криму й України бренд "Транс-М-Радіо". На сьогодні "Транс-М-Радіо" має найбільше у Криму охоплення: радіостанція працбє в усіх містах і великих населених пунктах автономії (Сімферополь-102.3МГц, Алушта-102.3МГц, Курортне-102.3МГц, Сімеїз-102.3МГц, Судак-102.3МГц, Феодосія-102.3МГц, Джанкой-104.1МГц, Севастополь-104.1МГц, Ялта-104.1МГц, Керч-105.3МГц, Радісне-107.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 56k.), зона мовлення охоплює найбільші автошляхи півострова. До свого ювілею радіостанція підійшла з оновленим форматом як музичних, так і інформаційних програм: змінена сітка мовлення, з'явилися нові проекти, що вже завоювали увагу аудиторії. Попереду - нові проекти і нові досягнення. Наразі "Транс-М-Радіо" разом з інформаційною аґенцією "е-Крим" входить до складу компанії "КримМедіаХолдинґ" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 23.06.2009 На частоті Першого Розважального радіоканалу "Люкс FM" в місті Євпаторія АР Крим - 105.2МГц - з'явився сигнал RDS. На RDS-табло приймачів, що мають цю опцію, можна бачити текст LUX FM / 105.2 FM / REKLAMA / 222-455 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 23.06.2009 23-го червня у Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення та радіомовлення"", №4692, щодо використання мов національних меншин у телерадіомовленні (автори - реґіонали Борис Колєсніков, Олена Бондаренко, Нестор Шуфрич, Володимир Ландик). Мета проекту - створити правові умови для поширення телерадіоорганізаціями інформації мовами національних меншин в обсягах, пропорційних кількості представників таких меншин у складі населення України за даними останнього перепису населення. "Відповідно до Рекомендації Верховного комісару ОБСЄ у справах національних меншин щодо використання мов національних меншин у телерадіомовленні, держави можуть регулювати телерадіомовлення з метою захисту свободи вираження поглядів, сприяння культурній та мовній різноманітності і для дотримання прав третіх осіб. Таке регулювання, що включає ліцензування, має бути передбачене законом, що базується на об'єктивних та недискримінаційних критеріях, і "не повинно обмежувати чи призводити до обмеження мовлення мовами меншин"", - йдеться у пояснювальній записці законопроекту. Розробники законопроекту вважають, що, регулюючи використання мов у телерадіомовленні, держава може підтримувати окремі мови. "Заходи, що підтримують одну чи кілька мов, не повинні призводити до обмеження використання інших мов. Держави не можуть заборонити використання тієї чи іншої мови у телерадіомовленні. Заходи з підтримки тієї чи іншої мови у телерадіомовленні не повинні обмежувати права осіб, що належать до національних меншин", - пишуть народні депутати. Роз'яснюючи необхідність прийняття змін до Закону "Про ТБ і РМ", автори проекту зазначають, що "мовлення мовами меншин не повинно піддаватися надмірним непропорційним вимогам щодо перекладу, дублювання, синхронного перекладу або субтитрів". Також, посилаючись на Рекомендації Парламентської Асамблеї Ради Європи про свободу висловлювань та інформації в європейських ЗМІ, закликають "скасувати обмеження на створення та функціонування приватних ЗМІ, що здійснюють мовлення мовами національних меншин" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.06.2009 Херсонська радіостанція "АвтоРадіо" (105.6МГц), що була відсутня в ефірі з 20-го березня, нещодавно відновила мовлення. Відтепер ця колись суто місцева станція є частиною мережі "Авторадіо - Україна" (нагадаємо - відповідні зміни до ліцензії херсонського ТОВ "Радіо-Авто" було внесено Рішенням Нацради з ТРМ №1122 від 16.06.2009 - ред.). Відповідно змінився формат і програмна концепція станції - відтепер мешканці Херсонщини мають змогу чути на частоті 105.6МГц програми "Авторадіо - Україна" з місцевими включеннями. Тим часом, інтернет-мовлення "АвтоРадіо" не відновилося - за посиланням http://www.fm1056.kherson.ua/live.m3u мовлення немає (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.06.2009 У черкаському ефірі "Радіо РОКС - Україна" (102.4МГц) з'явилися місцеві рекламні блоки (Інформацію надав Шведенко).
  • 22.06.2009 Радіостанція "MusicРадіо" відновила мовлення в місті Дніпропетровськ, що було призупинене кілька днів тому. Нагадаємо - станція працює в місті на частоті 88.5МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.06.2009 22-го червня - День жалоби на столичному радіо "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Будуть зняті всі розважальні програми, відповідно до Указу Президента України про те, що 22-го червня на всій території України оголошений День жалоби по жертвах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 19.06.2009 Відповідно до Указу Президента України №1245/2000 "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17-го листопада 2000 року, 22-го червня на всій території України оголошений День жалоби по жертвах Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. У зв'язку з цим з ефіру столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) 22-го червня будуть зняті всі розважальні програми. Розиграш путівки до Майамі, що мав відбутися на радіо "Europa Plus Україна" у понеділок, 22-го червня, переноситься на вівторок, 23-тє червня. Новий ігровий тиждень Miami Longer party розпочнеться з вівторка, 23-го червня, і буде продовжений до суботи, 27-го червня, включно (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.06.2009 22-го червня 2009-го року у зв'язку з вшануванням пам'яті жертв війни в Україні оголошено жалобу! З ефіру донецької сателітарної мережевої станції "Luxx FM Схід" (Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц) та ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k. ACC, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k.) буде знято всі розважальні програми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.06.2009 22-го червня 2009 року у зв'язку з вшануванням пам'яті жертв війни в Україні оголошено жалобу! У зв'язку з цим з ефіру маріупольського "Радіо Для Дорослих" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 32k AAC+ та Інтернет-мовлення 96k.) буде знято всі розважальні програми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.06.2009 18 червня 2009 року Президент України Віктор Ющенко видав указ №462/2009 "Про деякі питання Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України", який частково змінює Указ Президента України від 22 січня 2002 року №63 "Про Міжвідомчу комісію з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України". У тексті нового указу зокрема йдеться про призначення Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Раїси Богатирьової - головою Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України, увільнивши від виконання цих обов'язків Євгена Марчука. Також Президент затвердив новий персональний склад Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України. Склад Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України: Богатирьова Раїса Василівна - Секретар Ради національної безпеки і оборони України, голова Комісії; Гавриш Степан Богданович - Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, заступник голови Комісії; Вакарчук Іван Олександрович - Міністр освіти і науки України; Власюк Олександр Степанович - директор Національного інституту проблем міжнародної безпеки; Вовкун Василь Володимирович - Міністр культури і туризму України; Герман Ганна Миколаївна - Голова Комітету Верховної Ради України з, питань свободи слова та інформації (за згодою); Горбулін Володимир Павлович - директор Інституту проблем національної безпеки; Горін Олександр Олегович - заступник Міністра закордонних справ України; Ілащук Василь Степанович - президент Національної телекомпанії України; Кандауров Сергій Миколайович - керівник департаменту інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, секретар Комісії; Костенко Ігор Анатолійович - заступник начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України; Лясовський Владислав Євгенович - відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (за згодою); Морозов Павло Дмитрович - заступник Голови Служби зовнішньої розвідки України; Мороко Юрій Миколайович - народний депутат України (за згодою); Мураховський Анатолій Леонідович - перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України; Набруско Віктор Іванович - президент Національної радіокомпанії України; Нікітіна Лілія Іванівна - заступник начальника Управління гуманітарної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України; Проживальський Олег Петрович - заступник Міністра транспорту та зв'язку України - голова Державної адміністрації зв'язку; Радковець Юрій Іванович - директор департаменту інформаційного забезпечення Головного управління розвідки Міністерства оборони України; Рубан Ігор Анатолійович - Голова Державного комітету інформатизації України; Руденко Валентина Степанівна - заступник Глави Секретаріату Президента України; Цоклан Віктор Іванович - заступник Міністра юстиції України; Чамара Віктор Федорович - генеральний директор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ"; Чеботаренко Юрій Борисович - Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.06.2009 Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 17 червня підписала розпорядження №650-р "Про зміну складу Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі". Документ, проект якого вже оприлюднювало інтернет-видання "Телекритика", 19 червня опублікований на Web-сайті Кабміну. Відповідно до розпорядження, зі складу комісії виключені Святослав Вакарчук, Іван Дзюба й Андрій Курков. Натомість включені виконавчий директор громадської організації "Львівське товариство" (за згодою) Геннадій Дерев'янчук, голова правління громадської організації "Інститут релігійної свободи" (за згодою) Олександр Заєць, композитор, народний артист України (за згодою) Володимир Засухін, композитор, народний артист України (за згодою) Олександр Злотник, директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова Академії медичних наук, академік Національної академії наук та Академії медичних наук (за згодою) Геннадій Книшов, доцент Національного університету Державної податкової служби (за згодою) Наталія Новицька і директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди Національної академії наук (за згодою) Мирослав Попович. Також зазначено і нову посаду Василя Костецького: "голова Національної комісії, член-кореспондент Академії правових наук, доктор юридичних наук, професор" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.06.2009 В місті Севастополь вже приблизно протягом місяця не чути програм столичного "L'Радіо", що транслюється в місті на частоті 89.1МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.06.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 18.06.2009 Протягом найближчого року радіостанція "MusicРадіо" не планує змінювати формат мовлення, повідомив перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення України Андрій Мирошниченко. За його словами, регулятора в цьому завірили представники компанії, після чого Нацрада переоформила ліцензію радіостанції без зміни концепції мовлення. Нагадаємо, у травні стало відомо про зміну власника "MusicРадіо" і про плани по запуску на її частотах talk-радіостанції. Компанія стикнулася з труднощами при наборі журналістів для ефіру, пояснив газеті "КоммерсантЪ Украина" новий власник радіостанції - генпродюсер "Бізнес Радіо Групи" ("Ренесанс", "Шарманка", "Шансон", "Power FM" і "Бізнес FM") Анатолій Євтухов. "Ми зрозуміли, що не потягнемо розмовну станцію. Як буде розподілятися ефір між музичним і інформаційним мовленням, поки не вирішено", - сказав він. "MusicРадіо" здійснює мовлення з 2000 року (насправді - з 1994 - ред.). Володіє ліцензіями на частоти 101.5МГц у Києві і 88.5МГц у Дніпропетровську (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 18.06.2009 Сезон "Весільних свят" від ТМ "Хлібний Дар" хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.) відкрито! Першими щасливими переможцями спільного соціального проекту "Русского Радио - Україна" і ТМ "Хлібний Дар" стали Петро і Ганна з міста Радомишль Житомирської області. Одночасно могутній і елегантний Хаммер від ТМ "Хлібний Дар" став їх "весільним лімузином". Перемога у проекті стала справжнім сюрпризом для закоханих. Коли роздався дзвінок від "Русского Радио - Україна" у прямому ефірі, особливо здивувалася Ганна. Виявилося, Петро надіслав SMS-замовлення на участь у проекті "Весільні свята" потай від нареченої. Але закохані не розгубилися. Вони точно відповіли на всі запитання ведучих ранкового "Будильник-Шоу" Ганни Свиридової і Сергія Галибіна, довівши, що прекрасно знають одне одного і цілком готові до спільного життя. Ексклюзивний Хаммер очолив весільний кортеж. Незвичайний яскраво-жовтий автомобіль, прикрашений стрічками і традиційними обручками, викликав непідроблений інтерес у гостей весілля і городян. Усі бажаючі із задоволенням фотографувалися на його тлі. Другим сюрпризом у день весілля став дзвінок Ганні і Петрові від ді-джея "Русского Радио - Україна" і привітання молодят у прямому ефірі. "Гірко!" пролунало на всю країну. А Хаммер від ТМ "Хлібний Дар" уже готовий вирушити у подальшу подорож по Україні для того, щоб продовжити участь у соціальному проекті допомоги молодим родинам при підготовці їх до весілля. Символ міцної дружби і добрих сімейних традицій ТМ "Хлібний Дар" може з'явитися на порозі і Вашого будинку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.06.2009 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Миколаїв-91.5МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ogg та Інтернет-мовлення 128k.) заснувала спеціальний приз для учасника шоу "Україна має талант". Одного з 10-ти фіналістів шоу обираєте Ви. А ведучі ранкового шоу "Хеппі ранок на ХІТ FM" вручать приз на гала-концерті "Україна має талант". Голосуйте за своїх улюбленців на офіційному Web-сайті радіо "ХІТ FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.06.2009 Спільними проектами "Українського медіахолдинґу" і братів Суркісів є київська радіостанція на хвилі 106.0МГц і щоденна газета "Команда". Про це "Телекритику" повідомили в УМХ. "В обох проектах УМХ - керуючий партнер, що володіє 50% акцій кожного з них. Свої пакети акцій УМХ в цих проектах придбав у пана Бродського і афілійованих з ним осіб у 2001 році. З тих пір обидві сторони (УМХ і ФК "Динамо") задоволені співпрацею. Запуск "Радіо Динамо" є підтвердженням цього", - розповіла маркетинґ-директор УМХ Олена Мартинова. За її словами, частотою 106.0МГц у Києві, на якій незабаром мовитиме "Радіо Динамо", а поки що мовить "Душевне радіо", володіє ТОВ "ТРК "Київські відомості" - телерадіоефір". 50% акцій цієї компанії належать ЗАТ "Український медіа-холдинґ", інша половина поділена серед фізичних осіб, наближених до братів Суркісів і ФК "Динамо" (Київ). Згідно з державним реєстром телерадіоорганізацій, станом на 1 січня 2009 року це були Леонід Ашкеназі, Григорій Суркіс і Поліна Ковалик. Нагадаємо, що Григорію Суркісу і Поліні Ковалик офіційно належать також 50% телекомпанії ТЕТ, а решта 50% - Ігорю Коломойському, який сам про це заявляв журналістам. 17-го червня про те, що співвласником УМХ є президент футбольного клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс, повідомила газета "Коммерсантъ", посилаючись на слова самого пана Суркіса. "Ця частота (106.0МГц у Києві. - ТК), по суті, належала "Динамо", оскільки ми є одним з акціонерів УМХ", - уточнив він. Олена Мартинова спростувала інформацію про те, що брати Суркіси виступають акціонерами холдинґу. "Футбольний клуб "Динамо" і/чи брати Суркіси ніколи не були акціонерами ЗАТ "Український медіахолдинґ". Теоретично, після виходу УМХ на Франкфуртську фондову біржу в травні минулого року вони могли придбати якісь акції з тих 15%, що були виставлені на продаж, але УМХ про це нічого не відомо", - наголосила вона. Нагадаємо, що рік тому, після розміщення акцій УМХ на Франкфуртській біржі, керуючий директор групи ринків капіталу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Омельчук казав, що понад 30 інвесторів (як юридичних, так і фізичних осіб) придбали акції холдинґу. Серед них були компанія East Capital, російський медіаменеджер Леонід Макарон (увійшов до ради директорів УМХ), а в частину акцій інвестували Борис Ложкін і Concorde Capital. Більше жодних імен або назв журналістам не озвучували. Відзначимо, що брати Суркіси - не єдині співвласники проектів холдинґу. Партнером УМХ по "Радіо Алла" виступають структури, близькі до Петра Порошенка. А частина проектів УМХ наполовину належить співвласнику групи "Приват" Геннадію Боголюбову. Це газета "Комсомольская правда в Украине", радіостанції "Авторадіо" і "Європа Плюс Україна", типографія "Укрполіграфмедіа". Як розповідав у травні 2008 року журналістам президент УМХ Борис Ложкін, частка пана Боголюбова в цих проектах становить 50% (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2009 З липня цього року в ефірі міста Києва з'явиться спортивна радіостанція - "Радіо Динамо". Про це повідомляє портал "ІМІ" з посиланням на газету "КоммерсантЪ-Украина". "Динамо інвестує в створення однойменної радіостанції для популяризації команди", - цитує президента клубу Ігоря Суркіса "КоммерсантЪ-Украина". З липня на частоті 106.0МГц у Києві замість "Душевного радіо", яке перебуває в управлінні медіагрупи "Український Медіа Холдинґ", почне мовлення "Радіо Динамо". "Ця частота, по суті, належала Динамо, оскільки ми є одним з акціонерів УМХ, - уточнив він. - З часом ми плануємо також запустити супутниковий телеканал". За словами генпродюсера радіогруппи УМХ Ігоря Ларіна, 70% ефіру нової радіостанції займатиме музика українських та російських виконавців, розрахована на чоловічу аудиторію, і 30% - інформаційне і спортивне мовлення. "Ніша спортивного мовлення не заповнена, і ми бачимо потребу аудиторії в цьому форматі", - говорить Ларін. У форматі спортивного радіо в Україні до сих пір ніхто не транслював. Почесний президент "ТРК Ера" Ігор Латишевський, зазначає, що, наприклад, трансляція спортивних заходів - комерційно цікавий продукт. "Три-чотири спонсора - і проект можна окупити", - стверджує він. "Однак зараз залучати спонсорів стало набагато складніше. Якщо в 2006-му році ми вийшли на 30% прибутковості, транслюючи чемпіонат світу з футболу, то в 2008-му році за чемпіонат Європи прибуток становив близько 5%", - говорить пан Латишевський. Невдалим експерти називають вибір назви радіостанції. "Далеко не всі слухачі - вболівальники футбольного клубу", - зазначає пан Латишевський. Президент радіогрупи "Таврмедіа" Ігор Чернишов додає, що київський ринок радіо становить лише $ 3 млн: "вузькоспеціалізованій станції буде складно зібрати на ньому достатньо реклами" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 17.06.2009 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення продовжила термін дії ліцензії радіостанції "MusicРадіо". Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко пояснив журналістам: "Компанія вестиме мовлення з тією самою концепцією і тими ж позивними: "MusicРадіо", що зафіксовані в ліцензії". Інформація про зміну концепції мовлення і позивних ТОВ "Мюзік-радіо", яка недавно поширювалася у ЗМІ, не відповідає дійсності. Це підтвердив і представник, який був присутній на засіданні Національної ради. Андрій Мірошниченко наголосив: "Будь-яка компанія, яка хоче вносити зміни в умови ліцензії, найперше, що вона має зробити, - повідомити про це регуляторний орган. І тільки після ухвалення Національною радою відповідного рішення такі зміни можуть відбутися в ефірі" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення знову перенесла розгляд питання перевірки "Радіо Алла". Офіційна мотивація - у зв'язку з неготовністю питання. Як підтвердив виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко, наразі триває службове розслідування адекватності здійсненої перевірки. На сьогоднішньому брифінґу у Нацраді пан Мирошніченко пояснив, що нині є два варіанти проекту рішення щодо перевірки по "Радіо Алла". Один - взяти результати перевірки до відома. Ситуацію навколо другого розтлумачив член Нацради Ігор Курус: "Я був ініціатором переносу цього питання. У мене виникло питання, чи відповідала діяльність перевіряльників рішенням Нацради". Як відомо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 квітня дозволила "Радіо One" змінити позивний на "Радіо Алла" та внести зміни в програмну концепцію: станція зменшує обсяг власного мовлення з 12 годин на добу до 6 годин, а частку української мови - зі 100% до "не менше 75%". Конфлікт під час голосування з цього питання став приводом до того, що у відставку подали Віталій Шевченко, голова Нацради, та його перший заступник Ігор Курус. 21-го квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за наполяганням члена Нацради Ігоря Куруса призначила позапланову перевірку телерадіокомпаній, об'єднаних мовленням під логотипом "Радіо Алла" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2009 Якщо вам подобається танцювати, у вас з'явилася унікальна можливість взяти участь у новому конкурсі "Танцюй з DJ FM" - столична радіостанція - "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) проводить кастинґ PJ-йок! Найкращі конкурсантки одержать можливість показати себе на виступі легендарного DJ Tiesto! Надсилайте свої фото і координати на електронну адресу . Поспішайте! Кастинґ відбудеться уже у вівторок - за 5 днів до концерту Tiesto! Танцюй з радіо "DJ FM"! (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 17.06.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 17-го червня були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про погодження проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про стягнення з телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги штрафу у разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення" або ліцензійних умов"; 2. Про заяву ТОВ "Медіа Група Позитив", м.Херсон, щодо видачі ліцензії на мовлення; 3. Про заяву ТОВ "Нововолинське Телебачення Телефонія Інтернет", м.Нововолинськ Волинської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги; 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Епсілон ТВ", м.Харків, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги; 5. Про заяву ТОВ "ТРК "Епсілон ТВ", м.Харків, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0266-п від 08.06.2007); 6. Про заяву ТОВ "Велтон.Телеком", м.Харків, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м. Луганськ); 7. Про заяву ПП "Інформаційна студія "Полісся TV", м.Луцьк, щодо переоформлення ліцензії (НР №0520 від 13.11.2002) та видачі ліцензії на мовлення; 8. Про заяву ПП "ТРК "Західна Столиця ФМ", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії (НР №2657 від 17.07.2006) та видачі ліцензії на мовлення; 9. Про заяву ПП ТК "Орфей", смт.Леніне, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0574-м від 15.05.2008); 10. Про заяву ТОВ "ТРК "ВІККА", м.Черкаси, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0685-м від 04.12.2002); 11. Про заяву ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0054-м від 21.07.2004); 12. Про заяву ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0200-м від 09.07.2003); 13. Про заяву ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Новий день", м.Кіровоград, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0924-м від 16.10.2002); 14. Про заяву ЗАТ "ТРК "Євростудія", м.Маріуполь Донецької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0925-м від 30.10.2002); 15. Про заяву ТОВ "Мюзікрадіо", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0136-м від 18.07.2002); 16. Про заяву ТОВ "ТРК "Сиан", м.Севастополь, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0146-м від 16.10.2002); 17. Про заяву НТКУ, м. Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0899-м від 24.07.2002); 18. Про заяву ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0325-м від 13.09.2002); 19. Про заяву ТОВ "ТРК "Кварц", м. Нікополь Дніпропетровської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР № 0800-м від 05.02.2002). 20. Про результати позапланової перевірки ТОВ Незалежної ТРК "ІРТА", м.Луганськ (НР №0805-м від 27.06.2002 та 0806-м від 18.12.2002); 21. Про заяву ТОВ Незалежної ТРК "ІРТА", м.Луганськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0805-м від 27.06.2002); 22. Про заяву ТОВ "Ефірно-кабельне телебачення "ЕКТА- Бровари", м.Бровари Київської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0301-м від 19.09.2002); 23. Про заяву ПП ТРК "Теле-Медіа", м.Чортків Тернопільської обл., щодо анулювання ліцензії НР №0134-п від 03.07.2002; 24. Про заяву ТОВ "Берізка-Телесистема", м.Харків, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0292-п від 27.06.2007); 25. Про заяву ПП "ТРК "АМОС", с.Малий Маяк, м.Алушта, АР Крим, щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1248 від 10.11.2003) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги; 26. Про доповнення до рішення Національної ради від 13.05.2009 №851 "Про заяву ТОВ "ТРК "Столиця", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0048-м від 18.07.2002)"; 27. Про доповнення до рішення Національної ради від 13.05.2009 №809 "Про заяву ТОВ "НТРК "ІРТА Плюс" , м.Луганськ, щодо видачі ліцензії на мовлення; 28. Про доповнення до рішення Національної ради від 26.05.2009 №984 "Про заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота" , м.Луганськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0692-м від 24.07.2002)"; 29. Про доповнення до рішення Національної ради від 18.02.2009 №239 "Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №1984-м від 22.12.2004) та видачі ліцензії на мовлення"; 30. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0189-п від 02.04.2003); 31. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0119-п від 02.04.2003); 32. Про залишення без розгляду заяви ЗАТ "ТК "Львів-КТБ", м.Львів, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0601-п від 28.11.2008); 33. Про залишення без розгляду заяви ПП ТРК "Майдан-FM", м.Біла Церква Київської обл., про видачу ліцензії на мовлення. На засіданні було прийнято за основу План основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на ІІ півріччя 2009 року. Було перенесено розгляд таких питань: 1. Про залишення без розгляду заяви ПП "Київські інтерактивні телекомунікації", м.Київ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0386-п від 06.11.2006); 2. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Марс ТВ", м.Київ, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0630-п від 19.01.2009); 3. Про залишення без розгляду заяви ПП "Агентство "Вєга", м.Алчевськ Луганської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0369-п від 14.09.2007) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення йде назустріч телерадіоорганізаціям, подовжуючи термін сплати ліцензійного збору. Питання про подовження телерадіоорганізаціям терміну сплати ліцензійного збору за видачу та переоформлення ліцензій на мовлення стали звичним для розгляду в Національній раді. Перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко сказав: "Такі рішення ми змушені ухвалювати майже на кожному засіданні. Сьогодні термін дії сплати ліцензійного збору подовжили таким компаніям: "ТРК "Столиця", з Києва, ТОВ "НТРК "ІРТА Плюс", ТРК "Нота" з Луганська та ТОВ "ТРК "Нота" з Харкова". На жаль, суми, що нараховуються за переоформлення, продовження терміну дії ліцензій тощо, часто є непосильні для телерадіоорганізацій. Тому Національна рада йде назустріч таким ТРО і дозволяє сплачувати відповідні збори в кілька етапів та за можливості подовжує термін сплати, - пояснив під час сьогоднішнього брифінґу Андрій Мирошніченко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17-го червня погодила проект постанови Кабінету Міністрів України "Про стягнення з телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги штрафу у разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"", внісши до нього лише зауваження щодо того, що штрафи мають однаковою мірою застосовуватися як до недержавних телерадіоорганізацій, так і до державних компаній. "Ми торік підготували проект постанови на громадське обговорення і надіслали його до Кабінету Міністрів. Нам документ повернувся з рекомендацією від Держтелерадіо, щодо того, що мають бути пільгові умови для державних ТРО. Але згідно з законом, усі форми власності є рівними перед законом", - наголосив член Нацради Ігор Курус. До того ж, за словами пана Куруса, державні ТРО і так матимуть преференції, оскільки штраф становить 25% від суми ліцензійного збору, а державні компанії при сплаті ліцензійного збору мають знижку 90%. "Моє особисте переконання: державні компанії не повинні мати взагалі ніяких преференцій, оскільки це є прямим порушенням закону. Тобто ні преференцій під час проведення конкурсів, ні знижку при сплаті ліцензійного збору", - пояснив свою власну мотивацію під час голосування виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко. Проте, на думку галузевих громадських організацій, проект постанови містить багато неузгоджень. Уже підготовлено звернення до Президента з проханням ветувати цю постанову у разі, якщо її бути ухвалено. Звернення має бути опубліковано днями (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила проект постанови Кабміну про стягнення штрафів. Перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко заявив: "Я вважаю, що телерадіоорганізації всіх форм власності мають бути рівні у правах і працювати на однакових умовах". Таку думку поділяють більшість членів Національної ради, тому на сьогоднішньому засіданні при погодженні проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про стягнення з телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги штрафу в разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення" або ліцензійний умов" Національна рада рекомендувала вилучити з першого пункту проекту постанови слово "недержавних". У запропонованому Державним Комітетом телебачення і радіомовлення України проекті перший пункт викладений у такій редакції: "Встановити, що розмір штрафу, який застосовується Національною радою України про телебачення і радіомовлення до недержавних телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги у разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення" або ліцензійних умов, не може перевищувати 25 відсотків розміру ліцензійного збору" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2009 Кабінет Міністрів задовольнить заяви членів Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Святослава Вакарчука, Андрія Куркова та Івана Дзюби про вихід зі складу НЕК. Про це йдеться у проекті розпорядження Кабміну, наданому "Телекритиці" прес-службою комісії. Святослава Вакарчука виведуть зі складу комісії згідно із заявою про вихід за власним бажанням, Івана Дзюбу - за станом здоров'я, а письменник Андрій Курков подав заяву згідно з "неможливістю подальшої участі у роботі Національної комісії та бажанням зосередитись на роботі в Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка". Натомість до складу НЕК введуть виконавчого директора громадської організації "Львівське товариство" Геннадія Дерев'янчука, голову правління громадської організації "Інститут релігійної свободи" Олександра Зайця, співака й композитора Володимира Засухіна, композитора Олександра Злотника, директора Національного інституту серцево-судинної хірургії Геннадія Книшова, доцента Національного університету ДПС України Наталію Новицьку та директора Інституту філософії Національної академії наук Мирослава Поповича. Статус голови комісії Василя Костицького буде змінено - замість слів "директор юридичного інституту "Інститут повітряного і космічного права" Національного авіаційного університету, член-кореспондент Академії правових наук" залишиться "член-кореспондент Академії правових наук, доктор юридичних наук". Новим керівником інституту є Василь Шинкарук (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.06.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 16-го червня 2009-го року були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про внесення змін до штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; 2. Про затвердження складу експертної комісії з визначення цінності документів Національної ради; 3. Про склад комісії з підведення підсумків стажування фахівців в апараті Національної ради; 4. Про склад конкурсної комісії на заміщення вакантних посад державних службовців апарату Національної ради; 5. Про підтримку клопотання для присвоєння почесного звання "Заслужений журналіст України"; 6. Про результати планової перевірки ТОВ "РЕАЛ ІСТЕЙТ-ТВ", м.Одеса (НР №0412-м від 30.01.2008); 7. Про результати позапланової перевірки ДП "ТРК "Центр", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0891-м від 06.06.2002, НР № 0894-м від 13.01.2005); 8. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Телебойман" ("ТБМ") ЛТД, м.Львів (НР №0649-м від 11.07.2008); 9. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Міське будівництво", м.Донецьк (НР №1395 від 17.01.2004); 10. Про заяву КП "Прес-центр Кузнецовської міської ради", м.Кузнецовськ Рівненської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення; 11. Про заяву ТОВ "МСП "ТК "Норма - Центр", м.Миколаїв, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги; 12. Про заяву редакції Світловодського міського радіомовлення Світловодської міської ради, м. Світловодськ Кіровоградської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0920 від 04.06.2003) та видачі ліцензії на мовлення; 13. Про заяву ТОВ ТРК "Захід", м.Рогатин Івано-Франківської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0415 від 13.09.2002) та видачі ліцензії на мовлення; 14. Про заяву ТОВ "ТРК "Обрій", м.Бобровиця Чернігівської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0511 від 06.11.2002) та видачі ліцензії на мовлення; 15. Про заяву ТОВ "ТРК "ТЕТ - Полтава", м.Полтава, щодо переоформлення ліцензії (НР №1096 від 23.07.2003) та видачі ліцензії на мовлення; 16. Про заяву ТОВ ТРК "ТРК Сатурн", м.Миколаїв, щодо переоформлення ліцензії (НР №1527 від 31.03.2004) та видачі ліцензії на мовлення; 17. Про заяву ДО Луганської ОДТРК, м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0673-м від 04.12.2002); 18. Про заяву ДО Луганської ОДТРК, м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0816-м від 22.01.2009); 19. Про заяву ТОВ "Радіо "Континент", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0253-м від 18.04.2006); 20. Про заяву ТОВ "Інді радіо", м.Павлоград Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0509-м від 01.10.2003); 21. Про заяву ДП "ТРК "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0893-м від 10.12.2007); 22. Про заяву ДП "ТРК "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0895-м від 14.05.2008); 23. Про заяву ЗАТ "РК "Гала", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0174-м від 18.09.2001); 24. Про заяву ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0148-м від 06.04.2004); 25. Про заяву ПП Студія "ВТВ", м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0459-м від 09.07.2003); 26. Про заяву ТОВ "ТРК "Пріоритет", м.Кременчук Полтавської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0684-м від 21.06.2004); 27. Про заяву ТОВ "ТРК "Жиса", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0124-м від 26.06.2001); 28. Про заяву ЗАТ "ММЦ-СТБ", м. Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0184-м від 05.12.1997); 29. Про заяву ЗАТ "ММЦ-СТБ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0461-м від 23.01.2006); 30. Про заяву ЗАТ "ММЦ-СТБ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0237-м від 27.07.2007); 31. Про заяву ЗАТ "ММЦ-СТБ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0284-м від 10.09.2007); 32. Про заяву ТОВ "Радіо - Авто", м.Херсон, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0031-м від 09.09.2002); 33. Про заяву ТОВ "ПІ ЕЛЬ ТІ ВІ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0370-м від 03.12.2007); 34. Про заяву ТОВ "Ілоніт-ТВ", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0116-м від 12.04.2007); 35. Про заяву ТОВ "Каста Компані", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0498-м від 19.03.2008); 36. Про заяву КП "Стрийське районне радіомовлення "Голос Стрийщини", м.Стрий Львівської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0259-м від 19.02.2004). 37. Про заяву КП "Інформаційний центр "Миргородщина", с.Слобідка Полтавської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0375-м від 28.12.2007). 38. Про заяву Гайсинської РРРМ, м.Гайсин Вінницької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0446 від 19.09.2002); 39. Про заяву ТОВ "КТЦ", м. Чернігів, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0150-п від 05.02.2003); 40. Про заяву ТОВ "ТРК "СКТ", м.Стаханов Луганської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0071-п від 24.01.2007); 41. Про заяву ТОВ "ТРК "Екран", м.Нікополь Дніпропетровської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0374-п від 11.06.2003); 42. Про заяву ТОВ ТРК "Золоті ворота", м.Київ, щодо анулювання ліцензії НР №2128 від 18.03.2005; 43. Про заяву КП Тростянецької районної ради "Редакція районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., щодо анулювання ліцензії НР №0332-м від 06.11.2007; 44. Про заяву ТОВ "ТРК "ЛКТ - Плюс", м.Луганськ, щодо анулювання ліцензії провайдера програмної послуги НР №1892 від 09.11.2004; 45. Про заяву ТОВ "ТРК "ТБ-Захід", м.Волочиськ Хмельницької обл., щодо анулювання ліцензії НР №0263-п від 18.06.2003; 46. Про призначення позапланової перевірки ПП "Діск", м.Кілія Одеської обл. (НР №1432 від 16.02.2004); 47. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Студія "1+1", м.Київ (НР №0028-м від 29.12.2006); 48. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК ,,Елас", м.Євпаторія, АР Крим (НР № 0180-п від 03.05.2007); 49. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ТРК ,,Прем'єр ТВ", м.Чернівці (НР №1705 від 21.06.2004); 50. Про призначення позапланової перевірки ПП "Інформаційна студія "Полісся - TV", м.Луцьк (НР №0520 від 31.11.2002); 51. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ,,ТРК ,,Плей-ТВ", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0524-п від 12.05.2008); 51. Про призначення позапланової перевірки ПП ,,Екран", м.Євпаторія, АР Крим (НР №0498-п від 14.04.2008); 52. Про призначення позапланової перевірки ЗАТ "ТРК "Побутрадіотехніка", м.Алушта, АР Крим (НР №0668-п від 04.04.2002); 53. Про призначення позапланової перевірки ТОВ Донецької реґіональної виробничо-технологічної компанії "Глобус", м.Донецьк (НР №1301 від 01.12.2003) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.06.2009 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради 17-го червня 2009 р. можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради в пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.06.2009 Влітку цього року на частоті 106.0МГц у столиці замість радіостанції "106FM - Душевне радіо" розпочне мовлення новий проект - "Радіо Динамо". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на генерального продюсера радіогрупи "Українського радіохолдинґу" (в управлінні якого перебуває радіостанція) Ігоря Ларіна. Запуск нового проекту заплановано на перші числа липня. За словами Ігоря Ларіна, нова станція за своєю концепцією буде музично-інформаційним радіо спортивного інфотейменту. В Україні аналогів такому формату немає. Співвідношення музики й інформаційного мовлення становитиме 70:30 - тобто, музики буде всеж більше, ніж інформації. За словами Ігоря Ларіна, це буде музика, що подобається чоловікам - цільовій аудиторії, на яку буде спрямовано мовлення. Головним чином, лунатимуть твори українських та російських виконавців. При цьому, на уточнююче запитання кореспондента "Телекритики" Ігор Ларін відповів, що до шансону ця музика відношення не матиме. Розмовний блок включатиме інформаційні випуски; багато часу приділятиметься спорту: спортивним новинам, спортивним подіям, спортивній аналітиці. В ефірі лунатимуть спеціалізовані програми. "Радіо Динамо" розповідатиме про футбол та інші види спорту в Україні та світі. Основний акцент, за словами пана Ларіна, все ж робитиметься на футболі - ім'я зобов'язує. Оскільки станція працюватиме в ефірі Києва, вона може розраховувати на інтерес великої армії вболівальників "Динамо". Відповідно, новини від цього клубу будуть для станції новинами номер один. "Радіо Динамо" і клуб "Динамо" стануть партнерами, між ними проходитиме постійний інформаційний обмін і тісне співробітництво. При цьому Ігор Ларін ухилився від відповіді на питання щодо причетності футбольного клубу до інвестування у проект. Що ж до появи імені станції, то, за словами пана Ларіна, його було обрано з великої кількості варіантів як таке, що було визнано кращим вибором. Не дав Ігор Ларін "Телекритиці" і відповіді на питання щодо прямих трансляцій футбольних матчів. Однак, запевнив, що станція висвітлюватиме ці матчі в режимі реального часу. Штат "Радіо Динамо" буде невеликим. Однак, станція активно залучатиме до співпраці людей, пов'язаних зі спортом, спортсменів, тренерів, журналістів. Продюсуватиме станцію безпосередньо Ігор Ларін, а ім'я її програмного директора буде оголошено пізніше. Розширення трансляцій за межі Києва поки не планується. На питання про те, чому було вирішено відмовитися від формату "106FM - Душевне радіо", Ігор Ларін відповів, що старий бренд себе вичерпав, і вже тривалий час колектив радіогрупи перебував у пошуках нових, ориґінальних ідей, і врешті рішення було знайдено. "Телекритика" також звернулася до директора департаменту із зв'язків з громадскістю футбольного клубу "Динамо" (Київ) Миколі Несенюку, який пояснив, у чому заключається співробітництво клубу і станції: "Поки що наше партнерство полягає в тому, що ми дозволили користуватися нашою маркою "Динамо". На даному етапі це все. Є концепція станції, і є бачення, що це може дати клубу результат. Усім займатимуться професіонали з УМХ, а ми будемо допомагати інформаційно. Ми обмінялися нашими думками з УМХ, і тепер люди з холдинґу займаються документами, отриманням ліцензії. Але я не думаю, що це станеться в липні. Так швидко це не робиться". На питання про те, чи стане футбольний клуб інвестором радіостанції, пан Несенюк відповів, що поки про це не йдеться (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2009 Починаючи з 19-го червня кожного буднього дня о 8.40 слухачі столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) долають мовний бар'єр і виграють призи в новій грі "Європейських канікул", що має назву "Travel Speak"! Для того, щоб стати власником призу - стартового пакету TravelSiM, вам потрібно буде вгадати зміст фрази, сказаної мовою тієї країни, якій присвячені "Європейські канікули" в день гри. "Європейські канікули". Більше країн, більше музики, більше призів! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.06.2009 Вже певний час, як у колективу столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) з'явилася підозра, що звичайного ефіру слухачам станції вже недостатньо. "Молоде радіо" вирішило зробити експеримент - запустили 12 годин зовсім іншої музики - учасників "Країни: рок" (серед них раніше в ротації "Молодого радіо" було максимум відсотків 20). Провівши опитування, на "Молодому" перконалися: змінами та експериментам - бути! 50% - це вражає. Отже, тепер питання інше: яким саме експериментам? Яку тематичну музику ви найбільше хочете почути? І як працівникам "Молодого радіо" зробити так, щоби урізноманітнивши ефір не відштовхнути тих, кому подобається теперішній? "Молоде радіо" про це думає. І, як завжди, радиться зі слухачами. Отже, заходьте на офіційний Web-сайт "Молодого радіо" за адресою http://www.molode.com.ua та залишайте там свої думки про те, яких саме змін потребує станція (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.06.2009 Комісія з питань місцевого самоврядування, реґіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики на своєму засіданні, яке відбулося сьогодні, затвердила зміни до положення "Про Головне управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю", про це інтернет-виданню "Телекритика" розповів депутат Київради, заступник голови комісії Юрій Дмитрук. "Одним із пунктів зазначено, що головному управлінню підпорядковано газети "Хрещатик", "Українська столиця", "Вечірній Київ", ТРК "Київ" і радіостанцію "Голос Києва". Раніше цього в положенні не було. Ми розуміємо, що не можна втручатися в редакційну політику, але разом із тим гроші виділяються з бюджету на це управління, тому воно й повинно контролювати роботу столичних комунальних ЗМІ", - сказав Юрій Дмитрук, передбачаючи, що ці зміни буде затверджено на найближчій сесії. Стара редакція положення не повністю відповідала чинному законодавству, тому нині, як пояснив ТК юрист головного управління, підготовлено нову редакцію положення. Згідно з цим проектом, комунальні ЗМІ підпорядковано ГУ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю, зокрема в таких питаннях, як погодження проектів статутів, пропозиції щодо створення, ліквідації та реорганізації чи зміни напрямків діяльності, координації їхніх зовнішніх зв'язків, сприяння зміцненню матеріально-технічної бази комунальних ЗМІ, вдосконалення господарського механізму їхньої діяльності, забезпечення ефективності використання бюджетних коштів, забезпечення виконання державного й регіонального замовлення на випуск інформаційної й видавничої продукції, контролю за дотриманням галузевого законодавства, забезпечення звітності, погодження штатних розписів, розмірів премій, надбавок, нарахування гонорарів тощо. За словами Юрія Дмитрука, на засіданні комісії також ішлося про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників ЗМІ Київської міської ради. Нагадаємо, що рішення від 23 квітня 2009 року Леонід Черновецький ще не підписав. Пан Дмитрук зауважує: якщо найближчими днями київський міський голова не підпише рішення про проведення конкурсу, депутати матимуть кілька варіантів дій. "У зв'язку з тим, що за це рішення голосували практично всі фракції, у нас є можливість на пленарному засіданні відмовитися від прийняття будь-яких рішень, поки не буде підписано це рішення. Механізм впливу є, підтримка всіх фракцій є, тому я думаю, що це рішення буде підписано", - каже Юрій Дмитрук (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 15.06.2009 Виграй свій Ґала Фреш від столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Музичний фреш відтепер можна не тільки послухати, але й скуштувати на смак! З 15-го по 26-те червня ви маєте можливість спробувати його безкоштовно. Три рази на день по буднях "GALA Радіо" і "Фреш Фекторі" дарують вам таку можливість. Беріть участь в акції "Madonna, U2 and you too!", будьте серед тих, хто першими зателефонує в ефір "GALA Радіо" після питання години, і одержуйте сертифікат на 100 гривень на свій Ґала Фреш від "GALA Радіо" і "Фреш Фекторі". Слухайте уважно ефір і виграйте свій Ґала Фреш! Поєднайте музичні нотки в улюбленому фреші! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.06.2009 Ваша професія вимагає, щоб третина життя Ви проводили "на ногах"? Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.) і ґель "Венітан-Форте" допоможуть Вам вистояти! Надішліть на адресу своє фото на робочому місці в повний зріст, а також розповідь на тему: "Що допомагає мені вистояти" і гарантованно одержите чудовий ґель для ніг "Венітан-Форте"! А автор найцікавіших фото та розповіді тижня одержить гідромасажну ванночку для ніг! Вже в ефірі! Залишайтеся стійкими! "Русское Радио - Україна" підтримує найстійкіших! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.06.2009 Завдяки столичній сателітарній мережевій станції радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) у вас є можливість потрапити на фестиваль Сіґет (Sziget) до Угорщини і особисто відчути драйв цієї музичної події. Хочете побачити на власні очі, що відбуватиметься на острові і почути кілотонни музики? Заповнюйте Анкету і надсилайте її не пізніше 12-го липня на адресу . Питання анкети: 1. Прізвище та ім'я; 2. Дата народження; 3. Контактний телефон; 4. Місто проживання; 5. Наявність закордонного паспорту; 6. Діяльність; 7. Фотографія (не забудьте надіслати з анкетою свою фотографію); 8. Яким, на вашу думку, має бути Сіґет-агент?; 9. Чому саме ви маєте поїхати на Сіґет Фестиваль у Будапешт?; 10. Що ви знаєте про фестиваль Сіґет, такого, що не знає ніхто? (не більше 500 знаків). Деталі Акції слухайте щоденно на хвилі радіо "Європа FM" у програмі "Рейс 107: Сіґет-агенти", а її повні правила шукайте на офіційному Web-сайті станції. Щовівторка ведучі Анна Воркон і Марина Грін оголошуватимуть півфіналістів, а 15-го липня усі дізнаються ім'я фіналіста чи фіналістки, якій чи якому і дістанеться почесне право бути Сіґет-агентом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.06.2009 12-го червня у Верховній Раді зареєстровано проект закону № 4664 "Про Концепцію державної інформаційної політики", який передбачає схвалення концепції, розробленої Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення на виконання указу Президента "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 березня 2008 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України"". Концепція спрямована на захист і забезпечення інформаційного суверенітету України. Згідно з документом, планується розробити і прийняти закон про доступ до інформації, внести зміни до діючого законодавства щодо запобігання монополізації вітчизняного інформаційного ринку, забезпечення прозорості відносин у сфері ЗМІ (зокрема заборона створення і діяльності телерадіоорганізацій, засновником / співзасновниками яких є нерезидент / нерезиденти, зареєстрований / зареєстровані в офшорних зонах або в країнах, законодавство яких не передбачає надання інформації про засновників або власників за запитом української сторони). Крім того концепція пропонує урегулювати питання системи суспільного мовлення в Україні, надання статусу засобів масової інформації вітчизняним інтернет-ресурсам, реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, вжити заходів для розвитку супутникового та кабельного телерадіомовлення. Нагадаємо, що 10-го червня, напередодні реєстрації законопроекту в парламенті, Кабінет Міністрів на своєму засіданні схвалив запропонований документ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.06.2009 Ви мрієте побачити Мадонну? Побувати на концерті U2? Відчути драйв на концерті найбільш бажаної жінки у світі? Побачити її шоу? Почути найкращі хіти легендарних U2? У тебе є така можливість! Столична сателітарна радіостанція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) представляє акцію літа - Madonna, U2 and you too! Слухай ефір "GALA Радіо" і вигравай квитки на концерт U2 чи Мадонни! З 15-го червня станція починає розігравати квитки, не проґав свій шанс побачити зірок світової величини на власні очі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.06.2009 З 12-го червня програми столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" зазвучали в ефірі міста Охтирка, що на Сумщині. Частота "Радіо РОКС - Україна" в місті - 100.2МГц. До речі, це - перша станція радіогрупи "ТАВР МЕДІА", що розпочала мовлення в Охтирці. Охтирка - районний центр у Сумській області з населенням 50,2 тисяч осіб (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 12.06.2009 З 15-го червня, у розпал місяця найтанцювальніша станція столиці України - радіо "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - запускає нову рубрику в ефірі - "Твій DJ FM"! Вашої улюбленої музики стане ще більше в ефірі! Замовляй треки і слухай їх на хвилі "DJ FM"! З 8.55 ранку і до 17.55 радіослухачі матимуть можливість послухати свій улюблений трек, не очікуючи програми "How R U [ ХАВ А Ю]". Усе, що потрібно зробити - надсилати свої SMS-повідомлення на номер 10 40, на початку кожного повідомлення необхідно поставити цифру 5, а через пробіл - текст SMS. Наприкінці кожної години найкращі повідомлення ведучий зачитає і виконає одну з музичних заявок у рубриці "Твій DJ FM" (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 12.06.2009 Верховна Рада України 12-го червня прийняла за основу законопроект "Про доступ до публічної інформації" (№2763), внесений торік народним депутатом Андрієм Шевченком (БЮТ). За проголосували 323 депутати. "Законопроект має недоробки, бо був поданий ще рік тому. Але ми його відшліфуємо до другого читання", - зауважив народний депутат Володимир Ландик (Партія реґіонів), рекомендуючи від імені Комітету з питань свободи слова та інформації прийняти проект за основу. Законопроект пропонує скоротити терміни надання відповідей на інформаційні запити до п'яти днів, а у надзвичайних ситуаціях - 48 годин із моменту отримання запиту. Документ визначає режим доступу до інформації. Зокрема є інформація відкрита або з обмеженим доступом ("таємна", "конфіденційна", "для службового користування"). Стаття 22 передбачає, що інформація на запит надається безкоштовно, запитувач проситиме відшкодувати витрати на копіювання, якщо сторінок буде більше ніж 50. Також законопроект встановлює відповідальність за відмову чи затягування надання інформації і розширює коло суб'єктів, які зобов'язані надавати та оприлюднювати інформацію. До цього кола розробники пропонують включити органи державної влади, місцевого самоврядування, посадових чи службових осіб цих органів, юридичних осіб, незалежно від форми власності, які отримують бюджетні кошти, виконують делеговані повноваження держави та володіють суспільно значущою інформацією. Якщо у чинному законодавстві діє норма про те, що інформація з обмеженим доступом може бути поширена без згоди її власника, якщо вона є суспільно значима, то в презентованому законопроекті пропонують встановити обов'язок надавати інформацію з обмеженим доступом ("повинна надаватися розпорядником"), якщо вона становить суспільний інтерес. Законопроект розширює й перелік різновидів інформаційних запитів. Запит може здійснюватися поштою, факсом, телефоном, електронною поштою, також закріплюється право на усний запит для отримання оперативної інформації, або тієї, яка є необхідною для попередження протиправних дій чи надзвичайних ситуацій. Зараз від державних органів часто можна отримати відповідь не по суті, цей же законопроект надає право оскаржувати такі відповіді і встановити обов'язок переадресування запиту, скерованого за неправильною адресою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.06.2009 Верховна Рада України 12-го червня не підтримала нову редакцію проекту закону про внесення змін до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України", №4198, ініційованого народним депутатом Андрієм Шевченком (Блок Юлії Тимошенко). За прийняття за основу проголосувало 202 депутати, за скерування на доопрацювання - 206. Нагадаємо, що профільний комітет підтримав цей законопроект. Після представлення законопроекту виступили представники всіх парламентських фракцій. Загалом депутати були незгодні з двома моментами проекту. На їхню думку, запропонований мовник не є за суттю суспільним, оскільки майже повністю перебуватиме під контролем влади (до складу громадських рад має входити тільки 4 представники від громадськості, а решта від політичних сил), крім того, має фінансуватися також із державного бюджету. Також опонентам було незрозумілим, яким чином реформуватимуть Національні теле- та радіокомпанію України та обласні державні телерадіокомпанії, якщо на їхній основі створюватимуть суспільне телебачення і радіомовлення. За словами Андрія Шевченка, йому прикро, що депутати не підтримали цей законопроект. "Це відкидає нас до наступної сесії. Засмутила атмосфера обговорення законопроекту. Аргументи, які ми почули, означають, що тема викликає інтерес, але є дуже сире розуміння суспільного мовлення. Про це ми говорили ще у 2005-му році. У політичному середовищі занадто мало розуміння, заради чого створюється суспільне мовлення, які завдання воно повинно виконувати і які є інструменти, щоб ці завдання виконувати добре", - сказав він. Народний депутат звернув увагу на те, що за законопроект не голосували комуністи, регіонали, дуже мало голосів віддали нашоукраїнці. На його думку, це свідчить про те, хто як ставиться до суспільного мовлення. Андрій Шевченко зазначив, що він намагатиметься якнайшвидше доопрацювати і перереєструвати законопроект, і наполягатиме на тому, щоб він обов'язково був розглянутий на наступній сесії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.06.2009 Відтепер слухати ефір маріупольського "Радіо Для Дорослих" (102.8МГц) у всесвітньому павутинні можна використовуючи додатковий потік - для тих, в кого невеличка швидкість підключення до Інтернету: AAC+ Stereo 32kbps, посилання - http://online.dorosle.net.ua:8080/radio_32.m3u. Для прослуховування вам знадобиться WinAmp, або будь-який інший програвач, що підтримує формат AAC+. Мовлення "Радіо Для Дорослих" зі швидкістю 96kbps триває без змін за посиланням http://online.dorosle.net.ua:8080/radio_96.m3u. Про помилки та ваші зауваження щодо роботи сервісу пишіть на електронну скриньку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.06.2009 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА" (Національна мережа "ХІТ FM", "Русское Радио - Україна", Dance radio "Kiss FM" та "Радіо РОКС - Україна") утримує най більшу частку ринку по мережі - 26,65% - за даними останньої злитої хвилі загальнонаціональних досліджень (грудень 2008 - березень 2009). Нове в дослідженнях компанії "ТНС-Україна": 1. Загальне число жителів України у віці від 12 до 65 років, що живуть у містах з населенням понад 50 тисяч мешканців, зменшилося з 17 633,62 до 15 928,38 тисяч. 2. Радіостанції "Люкс FM" і "Luxx FM", що раніше враховувалися як одна радіостанція, нарешті розділені, їхня аудиторія враховується окремо. 3. Дослідження аудиторії Києва відтепер проводиться методом САТІ (комп'ютеризоване телефонне опитування) із застосуванням методики DAR (проект DAR Kiev 2009), тоді як у 2008 році застосовувався однотижневий щоденник, що лишався респонденту на самозаповнення. Результати досліджень можуть здивувати учасників ринку (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 11.06.2009 З 10-го червня програми Національної мережі "ХІТ FM" зазвучали в ефірі міста Ковель. Тут станція мовить на частоті 106.0МГц. Ковель - місто у Волинській області, відоме з 1310-го року. Населення - 66,4 тисячі мешканців (2005). Таким чином, наразі в мережі мовлення "ХІТ FM" - 45 передавачів та понад 80 міст (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 11.06.2009 Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк надіслав до редакції інтернет-видання "Телекритика" службове пояснення, адресоване першому заступникові голови Нацради Андрієві Мирошніченку, з проханням до редакції опублікувати його "без скорочень, правок і компіляції". Нагадаємо, що 10-го червня у зв'язку з відсутністю кворуму не відбулося засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення: не з'явилися Віталій Шевченко, Ігор Курус та Юрій Плаксюк. Як пояснив "Телекритиці" пан Мирошніченко, він не має офіційних документів щодо відсутності панів Шевченка та Куруса, однак має заяву від Юрія Плаксюка, у якій ідеться, що він не візьме участі в засіданні "у зв'язку з порушенням моїх прав у підготовці питань". Сьогодні пан Плаксюк надіслав розширений коментар щодо ситуації, яка склалася. Текст службового пояснення "Телекритика" надрукувала без змін. Подаємо його: "Андрію Мирошніченку. До відома. На вимогу надати пояснення інформую про наступне: Вдруге звертаю Вашу увагу на порушення моїх прав і обов'язків, передбачених ст. 7 ч. 5, пп. 3,5, ст. 24, ч. 1 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", а також порядку підготовки та оформлення матеріалів до засідань Національної ради, визначеного Регламентом Національної ради: розділ IV, ч. 4.1.1., 4.1.2., 4.2.. ...На відміну від Робочої групи і окремих членів НР я розглядав і розглядаю "Методику розрахунків..." як цілісний документ, а не абстрактну субстанцію випадкових позитивних чи негативних положень, які допустимо змінювати і переглядати залежно від обставин - частково та вибірково. Лише - комплексно. Однак поява сумнівного проекту рішення (зареєстрованого 04.06.09р. майже одночасно із текстом моїх пропозицій щодо змін до Методики) без будь-яких пояснювальних документів (службових записок, доповідних тощо) головних підрозділів апарату і пов'язані з цим проектом подальші кроки Робочої групи, спонукали мене відмовитись від участі у засіданні НР 10 червня, оскільки не вважав за потрібне брати до уваги аргументацію "ініціаторів" проекту, що "це про інше і не стосується змін у Методиці". Більш того, самочинно вилучати у такий спосіб п. 2 розділу 5 з діючої Методики є не лише порушенням процедури, а й вимог ст. 31, ч. 2, ст. 32, ч. 1 Закону про телерадіомовлення, та ст. 18, ч. 4 Закону про Нацраду. На сьогодні Кабінет Міністрів в особі міністерства фінансів (В.М. Матвійчук) погодив Методику, а відтак встановив порядок розрахунків розмірів не лише ліцензійного збору, а й розмірів справляння плати за переоформлення ліцензії на мовлення... Цим самим, Кабінет Міністрів залишив без змін вимоги ст. 31, ч. 4, які кореспондуються із вимогами ст. 35, ч. 3, п. а),б), в) та унормував розмір плати за намір телерадіоорганізації з дозволу Національної ради змінити програмну концепцію мовлення (умови ліцензії) всупереч положенням статей 32, ч. 1 та 27, ч. 7. Член Національної ради Юрій Плаксюк" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.06.2009 В ефірі столичної радіостанції "MusicРадіо" (101.5МГц) з'явилися інформаційні блоки. Вони лунають на початку музичної години і включають у себе новини, які виходять в ефір на станціях "Бізнес Радіо Групи". Решту часу в ефірі "MusicРадіо" як і раніше лунає надлегка музика - Easy Listening, Jazz тощо (Власна інформація).
  • 11.06.2009 10-го червня року на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено законопроект "Про концепцію державної інформаційної політики", повідомляє Web-сайт уряду. Згідно з документом, планується розробити і прийняти закон про доступ до інформації, внести зміни до діючого законодавства щодо запобігання монополізації вітчизняного інформаційного ринку, забезпечення прозорості відносин у сфері ЗМІ. Крім того концепція пропонує урегулювати питання системи суспільного мовлення в Україні, надання статусу засобів масової інформації вітчизняним інтернет-ресурсам, реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, вжити заходів для розвитку супутникового та кабельного телерадіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2009 Відтепер програми хмельницького відділення мережевої станції "Європа FM" (104.0МГц) можна почути не лише в ефірі, але й у всесвітній мережі Інтернет. Вони транслюються у стереорежимі у форматі Ogg за посиланням http://iradio.rel.com.ua:8000/europa_fm.ogg.m3u (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.06.2009 Засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, призначене на 10-те червня, не відбулося. Як оголосив перший заступник голови Нацради та виконувач обов'язків голови Андрій Мирошніченко, офіційна причина скасування засідання - відсутність кворуму: на призначений час не з'явилися члени Національної ради Віталій Шевченко, Ігор Курус і Юрій Плаксюк. За словами пана Мирошніченка, він має письмове пояснення від Юрія Плаксюка, який напередодні написав заяву про те, що він не візьме участі в засіданні "у зв'язку з порушенням моїх прав у підготовці питань". У пояснювальній записці, доданій до заяви, ідеться про пропозиції Юрія Плаксюка до змін методики ліцензійного збору. Щодо відсутності на засіданні Віталія Шевченка та Ігоря Куруса, то пан Мирошниченко обмежився коментарем: "Офіційних документів з цього приводу в мене немає". Віталій Шевченко та Ігор Курус у розмові з кореспондентом інтернет-видання "Телекритика" висловили здивування відсутністю кворуму, а пан Шевченко пояснив свою неявку "поважними причинами". "Національна рада приносить вибачення керівникам телерадіоорганізацій, питання яких мали розглядатися сьогодні, за незручності. Про дату проведення наступного засідання їх буде повідомлено додатково", - ідеться у повідомленні прес-служби регуляторного органу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2009 6-го червня на муніципальному "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбулась прем'єра програми "Молода література". Ведучий програми - виконувач обов'язків головного редактора газети "Українська столиця" та керівник зовнішніх комунікацій так званого "Київського медіахолдингу" Петро Щербина. "Молода література" - спільний проект "Київського медіахолдингу" та молодіжного арт-порталу "Молода література", що оповідатиме про сучасну (часів Незалежності) українську літературу. Програма виходитиме в ефір "Радіо Київ 98 FM" щосуботи та щонеділі о 13.10. Перші випуски були присвячені творчості Володимира Цибулька та Анни Багряної. "Програма, яка міститиме у собі біографічні довідки, цікаві факти з життя письменника, оригінальні інтерв'ю з ним, а також уривок з твору чи твір у виконанні автора, дасть можливість максимально широко представити аудиторії того чи іншого письменника, що, у свою чергу, слугуватиме для популяризації сучасної української літератури у цілому", - йдеться у повідомленні прес-служби КМХ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2009 Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні). Законопроектом (реєстр. №4480) пропонується законодавчо врегулювати питання встановлення розміру збору за видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги (Джерело: Портал Верховної Ради).
  • 10.06.2009 В суботу, 6-го червня, на хвилях столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбулася прем'єра програми "Молода Література". Як повідомив автор та ведучий програми Петро Щербина, "Молода Література" виходитиме щосуботи та щонеділі о 13.10. За його словами, у прем'єрних радіопрограмах слухачі "Радіо Київ 98 FM" 6-го та 7-го червня радіослухачі ознайомилися із творчістю українських поетів та письменників Володимира Цибулька та Анни Багряної. "Молода Література з Петром Щербиною" - це спільний літературний проект Київського медіахолдингу, "Радіо Київ 98 FM" та Молодіжного арт-порталу "Молода Література". Це програма для київського читача про сучасних українських письменників (90-тих років та 21 ст.), які будуть представлені у найрізноманітніших та найцікавіших ракурсах. Програма, яка міститиме у собі біографічні довідки, цікаві факти з життя письменника, ориґінальні інтерв'ю з ним, а також уривок з твору чи твір у виконанні автора, дасть можливість максимально широко представити аудиторії того чи іншого письменника, що, у свою чергу, слугуватиме для популяризації сучасної української літератури у цілому (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.06.2009 Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко позитивно оцінює факт прийняття парламентом Постанови "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період" (р.н.4363). Відповідна Постанова була зареєстрована у Верховній Раді України групою народних депутатів, до якої ввійшли Микола Томенко, Олена Кондратюк, Микола Баграєв, Олександр Абдуллін, Олена Бондаренко та Юрій Стець, у квітні- місяці цього року. Один з авторів Постанови, Микола Томенко, під час свого виступу наголосив, що її завдання - "уникнути ситуації, щоб будь-який інститут влади під час виборчої кампанії здійснював тиск в інтересах якогось кандидата. Ми переконані, що під час виборчої кампанії всі засоби масової інформації повинні мати рівні права". За словами М.Томенка, основною метою Постанови є усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні кампанії по виборах Президента України, запобігання можливим зловживанням з боку контролюючих органів у ході перевірок діяльності засобів масової інформації. Даною Постановою передбачається звернутися до Кабінету Міністрів України з дорученням, а до Державної податкової адміністрації України і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - з рекомендацією запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами, оскільки планові та позапланові перевірки у період виборчого процесу і ймовірні зловживання з боку осіб, які здійснюють перевірки, можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, негативно вплинути на процес забезпечення об'єктивного та безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії. "Прийняття цієї Постанови перш за все продиктовано необхідністю забезпечення об'єктивного і безперешкодного висвітлення ходу передвиборної кампанії та забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні", - наголосив М.Томенко. За прийняття Постанови проголосувала конституційна більшість народних депутатів - 361 (Джерело: Портал Верховної Ради).
  • 10.06.2009 10-го червня 2009-го року року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні Закон про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні). Нагадаємо, законопроект народного депутата Володимира Ландика був відхилений Верховною Радою 17-го квітня - тоді для його ухвалення забракло одного голосу. Законопроект передбачає закріплення за Кабінетом Міністрів України функції визначення розміру збору за видачу і продовження строку дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги і фактично повернутися до попередніх розмірів ліцензійного збору для телерадіоорганізацій. Ініціатор законопроекту, член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Володимир Ландик (фракція Партії реґіонів), задоволений результатом голосування. "Це добре, що у нас ще є народні депутати, які голосують так, як їм підказує здоровий глузд, а не згідно з рішенням фракції", - сказав Володимир Ландік, коментуючи факт голосування 37 бютівців за цей законопроект. За його словами, законопроект міг пройти і в цілому, але один народний депутат - Олег Ляшко (фракція БЮТ) - виступив проти, і це стало підставою того, що документ відправили на друге читання. Також за основу і в цілому було ухвалено постанову "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009-го року" (проект подано народними депутатами Миколою Томенком, Оленою Кондратюк, Миколою Баграєвим та ін.). Згідно з цією постановою, Кабмін має вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами ЗМІ на період проведення передвиборної кампанії з виборів Президента України. Розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України" у новій редакції (автор - Андрій Шевченко, Блок Юлії Тимошенко) перенесено на 12-те червня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2009 9-го червня 2009 року Верховна Рада України розглянула законопроект № 2636 про захист професійної діяльності журналістів, ініціатором якого є Кабінет Міністрів України. Представив законопроект перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський. Доповідаючи, він зазначив, що проектом пропонується визначити основні напрями та принципи професійної діяльності журналіста; журналістські права, свободи та обов'язки; гарантії професійної діяльності журналістів; порядок акредитації журналістів; саморегулювання у сфері професійної діяльності тощо. Профільний парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту прийняти законопроект за основу. Про це повідомив перший заступник голови Комітету Андрій Шевченко. Під час обговорення народні депутати, загалом підтримавши ідею законопроекту, висловили зауваження, які стосувалися виключення із законопроекту кількох важливих норм, які обмежують професійні права журналістів. Зокрема, народний депутат Адам Мартинюк звернув увагу на те, що проектом пропонується виключити розділ, який стосувався прав та обов'язків журналіста редакції друкованих засобів масової інформації, Виключено також розділ стосовно захисту і охорони журналіста при виконанні службових обов'язків. "У такому вигляді приймати не можна, тому що цей закон спрямований не на захист журналістів, а проти журналістів", - зазначив народний депутат. За підсумками голосування законопроект було скеровано на доопрацювання. За таке рішення проголосували 368 депутатів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2009 До уваги керівників ТРО та представників ЗМІ! У зв'язку з відсутністю кворуму засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні, 10-го червня 2009-го року, не відбудеться (на призначений час не з'явилися члени Національної ради Віталій Шевченко, Ігор Курус і Юрій Плаксюк). Національна рада приносить вибачення керівникам телерадіоорганізацій, питання яких мали розглядатися сьогодні, за незручності. Про дату проведення наступного засідання їх буде повідомлено додатково. Запланований на 13-ту годину брифінґ Національної ради відбудеться (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.06.2009 3-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0037-м від 06.06.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (юридична та фактична адреси: пр-т Б.Хмельницького, 70, м.Мелітополь, Запорізька обл., 72311; директор Єніна Т.В.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0037-м від 06.06.2002 (ефірне радіомовлення: частота 102.2МГц у м.Мелітополі, потужність передавача - 0.2кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 70%), враховуючи рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0037-м від 06.06.2002 ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., з використанням частоти 102.2МГц у м.Мелітополі, потужність передавача - 0.2кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Південний простір"; в) строк дії ліцензії: 7 років; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення -24 години на добу; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення. Оператор телекомунікацій - "ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. Здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0037-м від 06.06.2002. При видачі ліцензії на мовлення з продовженим строком дії попередні додатки 1 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0037-м від 06.06.2002 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 29,17%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. 2. Про заяву редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл. (юридична та фактична адреси: пр-т Дружби, 27, м.Нововолинськ Волинської обл., 45400; редактор Лісовий І.С.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Нововолинськ"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Нововолинськ та смт.Жовтневе Волинської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 5260; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ №6 Волинської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Піонерська, 6, м.Нововолинськ Волинської обл.; е) адреса студії - пр-т Дружби, 27, м.Нововолинськ Волинської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення; ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 24 хвилини на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 10.30-10.59, 11.40-11.59 (відрізки часу не використовуються під час трансляції програм Верховної Ради України); з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; и) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл., ліцензію на мовлення. Внести редакцію газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Програмна концепція мовлення редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 24 хвилини на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 24 хвилини на тиждень (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №2334 від 18.10.2005) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Нота", м.Харків (юридична та фактична адреси: вул.Чернишевського, 15, м.Харків, 61057; директор Кириленко В.Л.), про переоформлення ліцензії НР №2334 від 18.10.2005 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, частота 104.0МГц у м.Харкові, Р=2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 75%), у зв'язку зі зміною прізвища одного з власників, адреси одного з власників та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2334 від 18.10.2005 ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, у зв'язку зі зміною прізвища одного з власників, адреси одного з власників та програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Стильне"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; г) територіальна категорія мовлення: місцеве; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу. Оператор телекомунікацій - ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 03.03.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2334 від 18.10.2005 ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 6 год. на добу, 25%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год. на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 год., 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №1984 від 22.12.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Нота", м.Харків (юридична та фактична адреси: вул.Чернишевського, 15, м.Харків, 61057; директор Кириленко В.Л.), про переоформлення ліцензії НР №1984 від 22.12.2004 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, частота 105.5МГц у м. Донецьку, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 75%), у зв'язку зі зміною прізвища одного з власників, адреси одного з власників та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1984 від 22.12.2004 ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, у зв'язку зі зміною прізвища одного з власників, адреси одного з власників та програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Стильне"; в) строк дії ліцензії - 7 років; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; ґ) територіальна категорія мовлення: місцеве; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу. Оператор телекомунікацій - ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків. Здійснити видачу переоформленої ліцензії на мовлення після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни та після закінчення терміну дії ліцензії НР №1984 від 22.12.2004 ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення з продовженим строком дії, ліцензія НР №1984 від 22.12.2004 ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 6 год. на добу, 25%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год. на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 год., 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. 5. Про заяву ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1765 від 22.07.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл. (юридична адреса: вул.Леніна, 51, м.Апостолове, Дніпропетровська обл., 53800; фактична адреса: вул.Ветеранів, 6, м.Апостолове, Дніпропетровська обл., 53800; директор Мудрий О.О.), про переоформлення ліцензії НР №1765 від 22.07.2004 (ефірне радіомовлення: частота 101.8МГц у м.Апостоловому, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 12 год./добу, мова: українська) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача, оператора телекомунікацій, програмної концепції мовлення, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13120943, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1765 від 22.07.2004 ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл., у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача, оператора телекомунікацій, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Телерадіокомпанія "Атлант"; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; в) територіальна категорія мовлення: місцеве; г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення; ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - згідно з додатком 3 до рішення. Оператор телекомунікацій - ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл., переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 22.07.2014. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1765 від 22.07.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 8 годин на добу, 66,67%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення. Загальний обсяг мовлення становить 12 годин на добу, мовлення ведеться у відрізках часу: Щодня: 07.30-07.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 07.45-08.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 08.30-08.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 08.45-09.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 09.30-09.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 09.45-10.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 10.30-10.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 10.45-12.00 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 12.00-14.00 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 14.00-14.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 14.30-14.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 14.45-15.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 15.30-15.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 15.45-18.00 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 18.00-21.00 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 21.00-21.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 21.30-21.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 21.45-22.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 22.30-22.45 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 22.45-02.00 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; 02.00-07.00 програми ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове; 07.00-07.30 програми ТОВ "ТРК Клас", м.Київ. 6. Про заяву ПП "ТРО "Булава", м.Херсон, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0632-м від 20.11.2002). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіоорганізація "Булава", м.Херсон (юридична адреса: вул.Покришева, 57, корпус 1, кв.70, м.Херсон, 73039; фактична адреса: вул.Радянська, 46, м.Херсон, 73039; генеральний директор Тютюнник Л.М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0632-м від 20.11.2002 (ефірне мовлення з використанням частоти 103.1МГц у м.Херсоні, Р=1.0кВт; обсяг мовлення 24 години на добу; мова: українська не менше 80%) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 7 (дата видачі додатків 26.06.2008) до ліцензії на мовлення НР №0632-м від 20.11.2002 ПП "Телерадіоорганізація "Булава", м.Херсон, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, зазначивши у ліцензії: програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП "Телерадіоорганізація "Булава", м.Херсон, переоформлені додатки 1, 7 до ліцензії на мовлення НР №0632-м від 20.11.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 7 (дата видачі додатків 26.06.2008) до ліцензії на мовлення НР №0632-м від 20.11.2002 ПП "Телерадіоорганізація "Булава", м.Херсон, вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ПП "Телерадіоорганізація "Булава", м.Херсон: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 20 годин на добу, 83,3%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 4 години на добу, 16,7% (ЗАТ "Студія Європа Плюс Україна"); V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 7. Про заяву ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0510-м від 20.03.2008). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Д.Галицького, 16, м.Рівне, 33018, директор Стратонов В.Г.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0510-м від 20.03.2008 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, 90.9МГц у с.Антополі, Р=0.5кВт, мова: українська, обсяг мовлення - 2 год./добу, позивні: "Радіо Ритм") у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 4 (дата видачі додатків 20.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0510-м від 20.03.2008 ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси, складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., переоформлені додатки 1, 2, 3, 4 до ліцензії на мовлення НР №0510-м від 20.03.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 4 (дата видачі додатків 20.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0510-м від 20.03.2008 вважаються недійсними та вилучаються. 8. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0651-м від 25.12.2001). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Володимирська, 61/11, кв.50, м.Київ, 01033; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0651-м від 25.12.2001 (ефірне радіомовлення: 103.1МГц у м.Києві, Р=5.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська не менше 90%) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 7 (дата видачі додатків 25.12.2008) до ліцензії на мовлення НР №0651-м від 25.12.2001 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, переоформлені додатки 1, 7 до ліцензії на мовлення НР №0651-м від 25.12.2001. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 7 (дата видачі додатків 25.12.2008) до ліцензії на мовлення НР №0651-м від 25.12.2001 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 8. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0010-м від 22.01.2003). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003 (ефірне мережне радіомовлення з 4 частот у 4 містах, обсяг мовлення по 24 год./добу, мова - українська, територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників, вилученням частоти 69.68МГц у м. Києві, зміною програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 6, 8 (дата видачі додатків 21.12.2007), 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, вилученням частоти 69.68МГц у м. Києві, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення - 20 год./добу, зміною програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, зазначивши в ліцензії: а) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 2 до рішення; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - по 24 години на добу. Оголосити конкурс на мовлення з використанням частоти 69.68МГц у м.Києві, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення - 20 год./добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 6, 7, 8 до ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 6, 8 (дата видачі додатків 21.12.2007), 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР № 0010-м від 22.01.2003 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 9. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0011-м від 10.07.2002). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0011-м від 10.07.2002 (ефірне радіомовлення: 100.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 20 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0011-м від 10.07.2002 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних та територіальної категорії мовлення, зазначивши в ліцензії: а) територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 6, 7 до ліцензії на мовлення НР №0011-м від 10.07.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0011-м від 10.07.2002 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 6 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 10 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 10. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0015-м від 11.12.2002). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0015-м від 11.12.2002 (ефірне мережне радіомовлення: 67.82 МГц та 104.7МГц у м.Львові, Р = по 1.0 кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР № 0015-м від 11.12.2002 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних та територіальної категорії мовлення, зазначивши в ліцензії: а) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 2 до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 6, 7 до ліцензії на мовлення НР №0015-м від 11.12.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0015-м від 11.12.2002 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 11. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0016-м від 08.06.2004). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0016-м від 08.06.2004 (ефірне мережне радіомовлення з 8 частот у 8 містах, обсяг мовлення по 24 год./добу, мова - українська, територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, місцезнаходження передавачів на частоті 103.8МГц у м.Івано-Франківську, частоті 106.1МГц у м.Черкасах, частоті 106.9МГц у м.Луцьку, частоті 101.2 МГц у м.Хмельницькому, частоті 89.9МГц у м. Севастополі, частоті 107.2МГц у м.Кіровограді, зазначенням додаткових позивних, враховуючи дозволи УДЦР №ДВЧ - 13260735, №ДВЧ - 13710462, №ДВЧ - 13070522, №ДВЧ - 13680734, №ДВЧ - 13431763, №ДВЧ - 13350594, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР № 0016-м від 08.06.2004 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, місцезнаходження передавачів на частоті 103.8МГц у м.Івано-Франківську, частоті 106.1МГц у м.Черкасах, частоті 106.9МГц у м.Луцьку, частоті 101.2МГц у м.Хмельницькому, частоті 89.9МГц у м.Севастополі, частоті 107.2МГц у м.Кіровограді, зазначенням додаткових позивних та територіальної категорії мовлення, зазначивши в ліцензії: а) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 2 до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 6 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0016-м від 08.06.2004. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 11.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0016-м від 08.06.2004 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 12. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0512-м від 20.03.2008). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл. Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0512-м від 20.03.2008 (ефірне мережне радіомовлення: 100.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 4 год./добу, 90.9МГц у с.Антополі, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 22 год./добу, мова - українська, територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, зміною оператора телекомунікацій на частоті 100.5МГц у м.Дніпропетровську, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 5 (дата видачі додатків 03.03.2009), 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 20.03.2008) до ліцензії на мовлення НР № 0512-м від 20.03.2008 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, зміною оператора телекомунікацій на частоті 100.5МГц у м.Дніпропетровську, зазначивши в ліцензії: а) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення; б) оператор телекомунікацій на частоті 100.5МГц у м.Дніпропетровську - ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 5, 7 до ліцензії на мовлення НР №0512-м від 20.03.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 5 (дата видачі додатків 03.03.2009), 2, 3 та 7 (дата видачі додатків 20.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0512-м від 20.03.2008 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (100.5МГц у м.Дніпропетровську, обсяг мовлення - 4 год./добу): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 12 хвилин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 години на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (90.9МГц у с.Антополі, обсяг мовлення - 22 год./добу): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 11 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 11 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 13. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0814-м від 22.01.2009). Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0814-м від 22.01.2009 (ефірне мережне радіомовлення з 3 частот у 3 містах, обсяг мовлення по 24 год./добу, мова - українська, територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, враховуючи лист від 02.06.2009 вх. № 16а/2515 про зміну місцезнаходження передавача на частоті 96.1МГц у с.Ханжонковому Донецької обл. та збільшення потужності передавача на цій частоті з 0.1кВт до 1.0кВт, враховуючи висновок УДЦР №ДВЧ-13140981, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 22.01.2009) до ліцензії на мовлення НР №0814-м від 22.01.2009 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, зазначенням додаткових позивних, зміною місцезнаходження передавача на частоті 96.1МГц з с.Ханжонкового Донецької обл. до м.Донецька та збільшенням потужності передавача на частоті 96.1МГц у м. Донецьку з 0.1 кВт до 1.0кВт, зазначивши в ліцензії: а) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; б) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, переоформлені додатки 1, 2, 3, 6, 7 до ліцензії на мовлення НР №0814-м від 22.01.2009. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 6 та 7 (дата видачі додатків 22.01.2009) до ліцензії на мовлення НР №0814-м від 22.01.2009 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 14. Про заяву Полтавської ОДТРК "Лтава", м.Полтава, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0863-м від 27.02.2009). Розглянувши заяву Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава (юридична та фактична адреси: вул.Раїси Кириченко, 1, м.Полтава, 36000; генеральний директор Ляпаненко М.І.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0863-м від 27.02.2009 (ефірне радіомовлення, реґіональне (в межах області), мережне мовлення з 4 частот у 4 містах, обсяг мовлення - по 24 год. на добу, обсяг мовлення на 105.4МГц у м.Кременчуці - 12 год. на добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною юридичної та фактичної адрес, банківських реквізитів, програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 7 (дата видачі додатків 27.02.2009) до ліцензії на мовлення НР №0863-м від 27.02.2009 Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава, у зв'язку зі зміною юридичної та фактичної адрес, програмної концепції мовлення згідно з додатком 1 до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Полтавській обласній державній ТРК "Лтава", м.Полтава, переоформлені додатки 1, 2, 7 до ліцензії на мовлення НР №0863-м від 27.02.2009. При видачі переоформлених додатків 1, 2, 7, додатки 1, 2, 7 (дата видачі додатків 27.02.2009) до ліцензії на мовлення НР №0863-м від 27.02.2009 Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава, вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава (обсяг мовлення 24 год. на добу): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 год. на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год. на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. Програмна концепція мовлення Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава (обсяг мовлення 12 год. на добу): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 год. на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год. на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 15. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №0037-м від 06.06.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №0037-м від 06.06.2002), про скасування санкції - "оголошення попередження", а також відповідно до п. б) ч. 7 ст. 33 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та п. 2, п. 3 рішення Національної ради №968 від 23.05.2008, Національна рада вирішила: призначити позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №0037-м від 06.06.2002). Відділу планування та організації перевірок телерадіоорганізацій департаменту контрольно-аналітичної роботи спільно із загальним відділом підготувати проект наказу та посвідчення на проведення позапланової перевірки. 16. Про заяву ТОВ "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл., щодо анулювання ліцензії на мовлення (НР №0565-м від 25.04.2008). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл. (юридична та фактична адреси: пр-т.Дружби, 27, м.Нововолинськ Волинської обл., 45400; генеральний директор Пасько М. М.), щодо анулювання ліцензії на мовлення НР №0565-м від 25.04.2008, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію на мовлення НР №0565-м від 25.04.2008 Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл. Зобов'язати ТОВ "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл., повернути до Національної ради ліцензію НР №0565-м від 25.04.2008. 17. Про заяву Новоайдарської районної ради щодо анулювання ліцензії НР №0597 від 18.12.2002 Новоайдарської ТРК "Айдар", смт.Новоайдар Луганської обл.: Розглянувши заяву Новоайдарської районної ради щодо анулювання ліцензії Новоайдарської ТРК "Айдар", смт.Новоайдар Луганської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 28-а, смт.Новоайдар, Луганська область, 93500; редактор Мартинов В.С.), НР №0597 від 18.12.2002 на право користування першим каналом проводового мовлення (УР-1) у смт.Новоайдарі та районі, обсяг мовлення 1 год 10 хв/тиждень, та вилучення з Державного реєстру ТРО України, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію НР №0597 від 18.12.2002 на право користування першим каналом проводового мовлення (УР-1) у смт.Новоайдарі та районі, обсяг мовлення 1 год 10 хв/тиждень. Вилучити Новоайдарську ТРК "Айдар", смт.Новоайдар Луганської обл., з Державного реєстру ТРО України. Зобов'язати Новоайдарську ТРК "Айдар", смт.Новоайдар Луганської обл., повернути ліцензію НР №0597 від 18.12.2002 до Національної ради протягом десяти днів. 18. Про доповнення до рішення Національної ради від 21.01.2009 № 47 "Про заяву ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0943 від 11.06.2003)". Розглянувши лист ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк (вх. №16а/2413 від 27.05.2009), щодо продовження терміну сплати ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: доповнити п. 3 рішення Національної ради від 21.01.2009 № 47 "Про заяву ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0943 від 11.06.2003)" реченням такого змісту: "Встановити термін сплати ліцензійного збору до 01.07.2009". Вважати таким, що втратило чинність, рішення Національної ради від 18.02.2009 №261. У разі несплати ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, ліцензійного збору у встановлені терміни, розглянути питання про анулювання ліцензії НР №0943 від 11.06.2003. 19. Про доповнення до рішення Національної ради від 01.04.2009 №598 "Про заяву ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0867-м від 24.07.2002)". Розглянувши лист ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів (вх. №16а/2396 від 27.05.2009), щодо подовження терміну сплати ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії, Національна рада вирішила: доповнити п. 2 рішення Національної ради від 01.04.2009 №598 "Про заяву ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0867-м від 24.07.2002)" реченням такого змісту: "Встановити термін сплати ліцензійного збору до 01.07.2009". Вважати таким, що втратило чинність, рішення Національної ради від 22.04.2009 №801. У разі несплати ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, ліцензійного збору у встановлені терміни, розглянути питання про анулювання ліцензії НР №0867-м від 24.07.2002. 20. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя (НР №0391-м від 18.12.2007). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя (вид мовлення - ефірне РМ, 100.8МГц у м.Запоріжжі, позивні: "Місто ФМ"), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя, взяти до відома. Вказати керівництву ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя на необхідність, відповідно до частин 1 та 4 статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", подати до Національної ради заяву про переоформлення ліцензії на мовлення у частині "місцезнаходження телерадіоорганізації". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя. 21. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ТРК "Мега-Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003). Відповідно до ст. 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", а також керуючись "Інструкцією Національної ради про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України", розглянувши матеріали департаменту контрольно-аналітичної роботи, Національна рада вирішила: призначити позапланову перевірку ТОВ ТРК "Мега-Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003). Відділу планування та організації перевірок телерадіоорганізацій департаменту контрольно-аналітичної роботи спільно із загальним відділом підготувати проект наказу та посвідчення на проведення позапланової перевірки. 22. Про призначення позапланової перевірки ПП ТРО "Софія", м.Херсон (НР №0458-м від 24.02.2006). Відповідно до ст. 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", а також керуючись "Інструкцією Національної ради про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України", розглянувши матеріали департаменту контрольно-аналітичної роботи, Національна рада вирішила: призначити позапланову перевірку ПП ТРО "Софія", м.Херсон (НР №0458-м від 24.02.2006). Відділу планування та організації перевірок телерадіоорганізацій департаменту контрольно-аналітичної роботи спільно із загальним відділом підготувати проект наказу та посвідчення на проведення позапланової перевірки. 23. Про внесення змін до рішення Національної ради від 22.04.2009 №798. Розглянувши інформацію ліцензійно-реєстраційного департаменту про необхідність уточнення переліку каналів мовлення, оголошених на конкурс рішенням Національної ради від 22.04.2009 №798 "Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів" у зв'язку з наявністю вільного відрізку мовлення (17 годин на добу) на частоті 72.35МГц у м.Чернігові, Національна рада вирішила: у зв'язку з наявністю вільного відрізку мовлення (17 годин на добу) на частоті 72.35МГц у м.Чернігові змінити обсяг мовлення на зазначеній частоті (внісши уточнення у перелік каналів мовлення, оголошених на конкурс рішенням Національної ради від 22.04.2009 №798) на 24 години на добу. Відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю оприлюднити це рішення на офіційному сайті Національної ради. 24. Про залишення без розгляду заяви КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0479-м від 04.05.2006). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл. (юридична адреса: пл.Гагаріна, 3, с.Великий Митник, Вінницька обл., 22000, редактор Плис А.А.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0479-м від 04.05.2006), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Комунального підприємства "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0479-м від 04.05.2006), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.06.2009 Верховна Рада України прийняла Постанову "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2009 року". Постановою рекомендовано Кабінету Міністрів вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і державними установами засобів масової інформації на період проведення передвиборної кампанії по виборах Президента України. Рекомендовано також Державній податковій адміністрації, Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відмінити графіки перевірок телерадіоорганізацій на період передвиборної кампанії по виборах Президента України. Постанова набирає чинності з початком передвиборчої кампанії Президента України. Відповідний проект зареєстровано за № 4363 (Джерело: Портал Верховної Ради).
  • 9.06.2009 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Нацради з ТРМ. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради 10 червня 2009 р. можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради у пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.06.2009 Програми запорізької радіостанції "Великий Луг" (101.8МГц) віднедавна можна слухати не лише в ефірі, а й у всесвітній мережі Інтернет. Онлайн-мовлення станції здійснюється за посиланням http://80.254.0.8:12000/listen.pls. Мовлення радіо "Великий Луг" в Інтернеті ведеться у форматі AAC зі швидкістю 48kbps у стереорежимі 44kHz (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.06.2009 Президент України Віктор Ющенко вважає, що здійснити "заколот" Партії реґіонів і БЮТ не дозволили громадськість і журналісти. На цьому він наголосив на прес-конференції 9-го червня на галявині Секретаріату Президента України, повідомляє Zaxid.net. "Якраз через поведінку журналістів і громадськості ми не дали здійснити заколот", - сказав Віктор Ющенко. Говорячи про останні події зі створення коаліції Партії реґіонів та Блоку Юлії Тимошенко, Президент наголосив, що в останні два тижні Україна, "по суті, пережила український варіант ГКЧП, коли за спинами людей хотіли забрати найсвятіше, що належить нації - соборність та незалежність". "Інтриги, свідками яких ми були, поставили на тест людську мораль, наше майбутнє, наш шлях", - сказав Президент. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі глави держави. Ющенко зауважив, що це було непросте випробування і для нього як Президента, і для кожного громадянина України. Водночас він наголосив, що був переконаний у тому, що такий заколот не відбудеться. Він нагадав, що завжди чітко заявляв, що не допустить обрання Президента у парламенті. На його думку, зірвати ці плани змогли журналісти, які чесно інформували громадськість, а також позиція громадян, які висловились проти намірів внести зміни до Конституції, що розроблялися БЮТ та Партією реґіонів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2009 З 9-го червня - "Європейські канікули" на хвилях столичної сателітарної станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Більше країн! Більше музики! Прийшло літо, і настав час вирушати в далекі країни за довгоочікуваним відпочинком! Де найкраще провести теплі деньки? Яка країна славиться ресторанами? Де найекзотичніші фрукти? А де найбіліший пісок? Де знайти те саме місце під сонцем на час літньої відпустки? Відповіді на ці і багато інших питань про відпочинок - у проекті "Європейські канікули", що на радіо "Europa Plus Україна"! Кожного буднього дня з 7.00 до 10.00 на радіо "Europa Plus Україна" - віртуальна подорож у нову країну і маса корисної інформації, що стане в нагоді будь-якому туристу! Більше країн і більше музики в Європейських канікулах на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2009 Відтепер кожен слухач столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Харків-89.3МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, а також - Інтернет-мовлення) має можливість дізнатися назву композиції, що лунає наразі в ефірі, а також про ім'я її виконавця. Ця інформація, а також інформація про 10 попередніх треків, що пролунали в ефірі "Радіо РОКС - Україна", відтепер розміщується на офіційному Web-сайті станції в онлайн-режимі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2009 На хвилях львівської сателітарної мережевої станції "Радіо 4U" (Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - літній конкурс "Безмежний світ". Мандруємо разом! Призи - щодня! Для участі надішли SMS-повідомлення зі словом "Радіо4U" на номер 10676 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2009 З 31-го травня в ефірі маріупольського "Радіо Для Дорослих" (102.8МГц та Інтернет-мовлення) щотижня виходить хіт-парад "Найвища Проба", в якому підбиваються музичні підсумки тижня, що минає! 20 найулюбленіших пісень, які ви найчастіше замовляєте в програмах на замовлення "Вітальні Перегони" і рубриках "Happy End" будуть вишикувані в єдиний чарт, кожна на своєму місці. Злети і падіння, новинки і золоті хіти - усе це протягом двох годин в ефірі "Радіо Для Дорослих". Час виходу: по неділях з 17.00 до 19.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.06.2009 Радіостанція "MusicРадіо" тимчасово не мовить у Дніпропетровську. Зазвичай мовлення відбвувається тут на частоті 88.5МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.06.2009 7-го червня столична станція Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) відзначатиме своє 4-х річчя. У цей день станція чекатиме багато гостей - служителів з різних церков, християнських виконавців і просто гарних друзів! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.06.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 5.06.2009 15-16 червня столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) проведе чергові Дні безкоштовної реклами. Протягом 2-х днів "Молоде радіо" збиратиме заявки від тих, хто хоче оцінити ефективність від розміщення своєї реклами на Web-сайті Molode.com.ua. Для цього "Молоде радіо" надає партнерам можливість безкоштовного розміщення посилань на їхні сайти на головній сторінці свого Web-сайту. Формат посилання можна подивитися у блоці "Реклама" в правій колонці офіційного Web-сайту станції (ця реклама платна). Увага! На сайті "Молодого радіо" розміщуватимуться лінки лише тих сайтів, які напишуть на "Молоде" починаючи з 00 годин 15-го червня і закінчуючи 24-ю годиною 16-го червня (час - київський). Щоб Ваша заявка не загубилася - пишіть у темі листа "заявка на дні безкоштовної реклами". Участь у акції Дні безкоштовної реклами - лише для тих, хто розглядає можилвість комерційного розміщення інформації на Web-сайті "Молодого". Для музичних гуртів, фестивалів та громадських проектів є розділ "Ми підтримуємо!". Нагадаємо, що перші Дні безкоштовної реклами Хвиля української музики "Молоде радіо" провела на саоєму сайті у січні цього року. З того часу акція, мета якої - продемонструвати ефективність сайту "Молодого радіо" для проектів, що не мають зайвих грошей на рекламу, відбувається щомісяця (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.06.2009 Привітання від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з Днем журналіста: "Дорогі друзі, колеги! Щиро вітаємо вас з професійним святом - Днем журналіста! У наш непростий час - становлення і розвитку демократичної держави - професія журналіста є особливо актуальною та впливовою. Завдяки вашій наполегливій праці наша країна впевнено прямує до розбудови громадянського суспільства. Мільйони українців дивляться на світ вашими очима, тож нехай вони завжди випромінюють щирість і доброзичливість, хай ваші серця завжди будуть сповнені любові до ближнього - саме цього нині потребують наші співгромадяни. Бажаємо вам творчого натхнення, яскравих сюжетів, цікавих співрозмовників, успіхів у щоденних справах, добра і щастя, добробуту у ваших родинах!" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.06.2009 6-го червня - День журналіста України. Т.в.о. Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський привітав журналістів із їхнім професійним святом: "Дорогі колеги! Щиро вітаю із професійним святом усіх, хто обрав нелегку та надзвичайно відповідальну справу - доносити до людей правдиву інформацію, створювати об'єктивну картину нашого буття. У ваших руках зосереджений найсильніший та найвагоміший владний ресурс - слово. Недаремно ЗМІ називають "четвертою владою". Отже, від вашої професійної зрілості та громадянської позиції залежить утвердження демократичних традицій та єдність суспільства. Зміни в суспільно-політичному житті країни породжують нові виклики, що постають перед українськими журналістами. Тому, бажаю вам, незважаючи на спроби перетворити медіа на бізнес, ніколи не забувати про високу місію, покладену на журналіста суспільством, не зупинятися у професійному розвиткові, освоєнні світового досвіду і технологій, впровадженні стандартів демократичної журналістики. Творчого натхнення вам, шановні журналісти, невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій. Нехай сенсації, які вам доведеться висвітлювати, будуть добрими, новини - позитивними, газетні статті та телевізійні репортажі - яскравими та неповторними! З повагою т.в.о. Голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський" (Джерело: Сайт Держкомтелерадіо).
  • 4.06.2009 В ефірі краматорського "Радіо Фокус" (102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 36k. та Інтернет-мовлення 128k.) з'явилися програми виробництва столичної радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Про це повідомляє портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні". Згідно інформації, розміщеної на офіційному Web-сайті "Радіо Фокус", програми ПРРК "Люкс FM" лунають також в ефірі "Радіо Фокус" в місті Торез Донецької області - на частоті 92.9МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні" та сайт "Радіо Фокус").
  • 4.06.2009 ПовноЛІТНЯ радіостанція - столична сателітарна мережа Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) і музичний телеканал М1 приготували танцювальну бомбу! 8-го червня о 23.00 в ефірі М1 стартує шоу, яке створить вам клубний настрій перед ніччю. Проект "DJ's & PJ's" - це яскраве видовище, що запалює почуття, наповнене красою жіночого тіла і найкращою клубною музикою від резидентів Dance radio "Kiss FM". Вмикай М1 з понеділка по суботу о 23.00 і насолоджуйся рухом! У кожній програмі два професійних PJ's танцюватимуть тільки для тебе, під сети найпопулярніших DJ's Dance radio "Kiss FM". Розклад сеансів танців: Пн., Вт., Ср., Чт., Пт., Сб. 23.00, 3.00. Відкривають серію теле-party: DJ Sunny і DJ Romantique (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 червня внесла зміни до низки ліцензій ТРК "Люкс" (радіо "Люкс FM" і канал "24") у зв'язку зі зміною власників і програмної концепції. Зокрема, у програмній концепції радіостанції "Люкс FM" відбувся поділ музично-розважальних програм на музичну підбірку і розважальні програми. "Ми приводимо програмну концепцію у відповідність до рекомендацій Національної ради", - пояснив на засіданні генеральний директор компанії Роман Андрейко. Що ж до зміни власників, зафіксованої Нацрадою 3-го червня в радіоліцензіях і супутниковій ліцензії, а 20-го травня - в телевізійних ефірних ліцензіях ТРК "Люкс", пан Андрейко сказав "Телекритиці", що йдеться про реструктуризацію: зі складу засновників вийшла одна фізична особа, яка володіла незначним пакетом акцій. Водночас ТРК "Люкс" відмовилася від УКХ-частоти 69.68МГц у Києві та області (20 годин мовлення на добу) (у Києві для мовлення "Люкс FM" у компанії залишається FM-частота 103.1МГц). "Були технічні проблеми з обслуговуванням цієї частоти. Крім цього, ми вирішили, що зараз комерційно недоцільно використовувати її, оскільки вона не впливає на рейтинг", - пояснив Роман Андрейко. "Ви усвідомлюєте, що порушуєте конституційне право навіть одного громадянина?", - поцікавився Віктор Понеділко, на що пан Андрейко відповів, що у разі надходження скарг від слухачів компанія готова переглянути позицію, але наразі він погоджується з тим, щоб цю частоту виставили на конкурс. При цьому, компанія не відмовилася від УКХ-частоти 67.82МГц у Льовові, маючи там також FM-частоту 104.7МГц. Крім програмної концепції і власників, у телерадіокомпанії змінилося розташування передавачів в Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Луцьку, Хмельницькому, Севастополі, Полтаві та Кіровограді, однак це не вплинуло на географічне покриття радіостанції. За всі зміни до ліцензій ТРК "Люкс" має сплатити мінімальний ліцензійний збір. Єдину значну суму - за збільшення потужності передавача зі 100Вт до 1кВт у селищі Ханжонковому Донецької області - компанія сплатить понад 350 тисяч гривень (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.06.2009 3-го червня у Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України "Про інформацію", №4594 (щодо протидії умисному проникненню в електронно-обчислювальні машини журналістів), ініціатором якого є член комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат Віктор Уколов (Блок Юлії Тимошенко). "Свого часу Україна приєдналася до міжнародної конвенції ООН стосовно права журналістів не розкривати свої джерела інформації. Відкривати джерела інформації можна тільки згідно з рішенням суду", - зазначив Віктор Уколов. За його словами таємне переглядання електронного листування журналістів в деяких редакціях суперечить цій конвенції. Через таке втручання журналісти не в змозі тримати в таємниці свої джерела інформації. Віктор Уколов зазначив, що цей законопроект викликаний загальними тенденціями, і не пов'язаний з якимось одним конкретним виданням. "У вітчизняному законодавстві не існує відповідальності за вчинення таких дій. Це дірка в законодавстві, цей недолік треба виправити", - сказав пан Уколов. Нагадаємо, 20-го травня члени комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради розглянули питання стосовно ситуації, що склалася в журналі "Український тиждень" (щодо заяви журналістів видання про незаконне стеження за їхніми комп'ютерами), і вирішили звернутися до СБУ з проханням провести там перевірку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.06.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.7МГц, Харків-89.3МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запускає перші програми - на радість своїм шанувальникам. Відтепер, окрім рок-музики нон-стоп та інформаційних блоків, в ефірі станції можна почути нові проекти. Зокрема, в рубриці "Made In Rock" ведучий Женя Міхін розповідатиме про історію найвідоміших рок-композицій. При чому, розповідатиме у захоплюючій формі. Рубрика "Рок-версія" розповість вам про те, яким чином ще можуть звучати вже відомі пісні. Так, "Радіо РОКС - Україна" крутить кавери, і це чудово. Рубрика "Три хіти: одразу!" - річ для справжніх поціновувачів. Час від часу в ефірі "Радіо РОКС - Україна" можна почути не одну, а цілих три пісні від одного з основних виконавців станції. І всі три композиції - поспіль. Усі вищезгадані програми виходять в ефір у середині години, близько 30-ї хвилини, без вихідних. І, крім того, на "Радіо РОКС - Україна" з'явиться щотижневий "П'ятничний концерт". Наприкінці кожного тижня вже згадуваний Женя Міхін запрошуватиме слухачів відвідати рок-концерт, не відходячи від своїх приймачів. Щоп'ятниці, з 23.00 - лише живий звук. Розпочнеться цикл вже цієї п'ятниці, 5-го червня, з групи Kiss та їхнього MTV Unplugged (Джерело: Живий журнал "Tema FM").
  • 4.06.2009 26-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву редакції Маньківського районного центру культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Маньківського районного центру культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Шевченка, 22, смт.Маньківка Черкаської обл., 20100; директор Лиса Н.Д.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Маньківському районному центру культури і дозвілля, смт Маньківка Черкаської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Маньківка"; г) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Маньківка та Маньківський район Черкаської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 3601; д) оператор телекомунікацій - Цех телекомунікаційних послуг № 11 ЧФ ВАТ "Укртелеком", вул.Леніна, 16, смт.Маньківка Черкаської обл.; е) адреса студії - вул. Леніна, 16, смт.Маньківка Черкаської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення; ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; и) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати Маньківському районному центру культури і дозвілля, смт Маньківка Черкаської обл., ліцензію на мовлення. Внести Маньківський районний центр культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Програмна концепція мовлення Маньківського районного центру культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, (100%); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 2. Про заяву ТОВ "ТРК "Бізнес-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0686-м від 22.09.2008). Розглянувши заяву ТОВ „ТРК „Бізнес-Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: бул.Шевченка, 54/1, м.Київ, 01032, директор Ботюк О.О.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0686-м від 22.09.2008 (ефірне радіомовлення: 93.8МГц у м.Києві, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська, територіальна категорія мовлення - місцеве) у зв'язку зі зміною директора, складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 та 4 (дата видачі додатків 22.09.2008) до ліцензії на мовлення НР №0686-м від 22.09.2008 ТОВ "ТРК "Бізнес-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною директора, складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Бізнес-Радіо", м.Київ переоформлені додатки 1 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0686-м від 22.09.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 та 4 (дата видачі додатків 22.09.2008) до ліцензії на мовлення НР №0686-м від 22.09.2008 вважаються недійсними та вилучаються. 3. Про заяву ТОВ "Радіокомпанія "Класик Радіо", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0316-м від 17.04.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Радіокомпанія "Класик Радіо", м.Дніпропетровськ (юридична та фактична адреси: вул.Рогальова, 9, кв.32, м.Дніпропетровськ, 49008; директор Євтухова Л.М.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0316-м від 17.04.2002 (ефірне радіомовлення: 103.3МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу, мова - українська не менше 80%) у зв'язку зі зміною власників, місцезнаходження передавача, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13121110, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 30.04.2009), 3 та 6 (дата видачі додатків 15.10.2007) до ліцензії на мовлення НР №0316-м від 17.04.2002 ТОВ "Радіокомпанія "Класик Радіо", м.Дніпропетровськ, у зв'язку зі зміною власників, місцезнаходження передавача, згідно з додатком до рішення. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Радіокомпанія "Класик Радіо", м.Дніпропетровськ, переоформлені додатки 1, 3 та 6 до ліцензії на мовлення НР №0316-м від 17.04.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 30.04.2009) 3 та 6 (дата видачі додатків 15.10.2007) до ліцензії на мовлення НР №0316-м від 17.04.2002 вважаються недійсними та вилучаються. 4. Про заяву ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0681-м від 16.07.2003). Розглянувши заяву ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми (юридична та фактична адреси: вул.Кірова, 25, 9-й поверх, м. Суми, 40030, директор Нікітіна М. В.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР № 0681-м від 16.07.2003 (ефірне (радіомовлення), місцеве мовлення, 101,4 МГц у м. Сумах, Р=1,0 кВт, мова: українська не менше 96%, обсяг мовлення - 24 год./добу, логотип: "Всесвіт Радіо") у зв'язку зі зміною директора, програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 4, 7 (дата видачі додатків 28.08.2008) до ліцензії на мовлення НР №0681-м від 16.07.2003 ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми, у зв'язку зі зміною директора, програмної концепції мовлення згідно з додатком до рішення, внесенням додаткових позивних. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми, переоформлені додатки 1, 2, 4, 7 до ліцензії на мовлення НР №0681-м від 16.07.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 4, 7 (дата видачі додатків 28.08.2008) до ліцензії на мовлення НР №0681-м від 16.07.2003 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 8 год. на добу, 33,33%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 23 год. на добу, 95,83%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 1 год. на добу, 4,17%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний; фільмопоказ. 5. Про заяву КП Сокирянської районної ради "ТРО "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0004-м від 08.12.2006). Розглянувши заяву Комунального підприємства Сокирянської районної ради "Телерадіоорганізація "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл. (юридична та фактична адреси: вул.28 червня, 6, м.Сокиряни Чернівецької обл., 60200; директор Бузило Р.О.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0004-м від 08.12.2006 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зміною позивних (були: музика з пісні "Краю мій", автор музики Мафтуляка М.; стали: музичний твір "Позивні Телерадіоорганізації "Сокиряни", автор Рудий Ю.А.), уточненням у складі редакційної ради, збільшенням території розповсюдження радіопрограм, зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 4993, збільшенням обсягів мовлення до 4 годин 15 хвилин на тиждень, зміною програмної концепції мовлення та сітки мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 4, 6, 7 та 8 (дата видачі додатків 08.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0004-м від 08.12.2006 Комунального підприємства Сокирянської районної ради "Телерадіоорганізація "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зміною позивних, уточненням у складі редакційної ради, збільшенням території розповсюдження радіопрограм, зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 4993, збільшенням обсягів мовлення до 4 годин 15 хвилин на тиждень, зміною програмної концепції мовлення та сітки мовлення, зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) вихідні дані (позивні) - музичний твір "Позивні Телерадіоорганізації "Сокиряни", автор Рудий Ю.А.; б) територія розповсюдження радіопрограм - м.Сокиряни, Сокирянський район та м.Новодністровськ Чернівецької області; в) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 4993; г) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ №6 Чернівецької філії ВАТ "Укртелеком", вул. О.Кобилянської, 6-б, м.Сокиряни Чернівецької обл. (без змін); ґ) адреса студії - вул. 28 червня, 6, м.Сокиряни Чернівецької обл.; д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 4 години 15 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, вівторок, четвер: 06.30-06.44, понеділок, вівторок, середа, четвер, п'ятниця: 11.40-11.59 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), неділя та понеділок: 14.00-14.59; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Комунальному підприємству Сокирянської районної ради "Телерадіоорганізація "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл., переоформлені додатки 1, 2, 4, 6, 7 та 8 до ліцензії на мовлення НР №0004-м від 08.12.2006. При видачі переоформлених додатків 1, 2, 4, 6, 7 та 8 до ліцензії НР №0004-м від 08.12.2006 Комунального підприємства Сокирянської районної ради "Телерадіоорганізація "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл., додатки 1, 2, 4, 6, 7 та 8 (дата видачі додатків 08.12.2006) вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства Сокирянської районної ради "Телерадіоорганізація "Сокиряни", м.Сокиряни Чернівецької обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 4 години 15 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 4 години 15 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 6. Про результати позапланової перевірки ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ (НР №0692-м від 24.07.2002). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ (вид мовлення - ефірне РМ, частота 102.3МГц у м. Луганську, позивні: "Радіо Вояж" - радіо гарного настрою"), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ. 7. Про заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0692-м від 24.07.2002). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ (юридична та фактична адреси: квартал Димитрова, 20, м.Луганськ, 91031; директор Кириленко В.Л.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0692-м від 24.07.2002 (ефірне радіомовлення: частота 102.3МГц у м.Луганську, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 70%), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0692-м від 24.07.2002 ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, на мовлення з використанням частоти 102.3МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо-Вояж" - радіо гарного настрою"; в) строк дії ліцензії - 7 років; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення; ґ) територіальна категорія мовлення: місцеве; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення. Оператор телекомунікацій - ТОВ "Українське сервісне підприємство", м.Київ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії на мовлення НР №0692-м від 24.07.2002. При видачі ліцензії на мовлення з продовженим строком дії попередній додаток 1 до ліцензії на мовлення НР №0692-м від 24.07.2002 вважається недійсним та вилучається. Програмна концепція мовлення ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 год. 30 хв. на добу, 56%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год. на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 8. Про заяву ТОВ "ТРК "Форум", с.Троковичі Житомирської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0917-м від 19.09.2002). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Форум", с.Троковичі Житомирської обл. (юридична адреса: вул.Молодіжна, 31, с.Троковичі, Черняхівський р-н, Житомирська обл., 12345; фактична адреса: вул.Київська,1, м.Житомир, 10014; директор Спічак К.Б.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0917-м від 19.09.2002 (ефірне радіомовлення: 104.5МГц у м.Житомирі, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 12 год./ добу у відрізках часу мовлення: понеділок-п'ятниця: 07.00-15.00; 17.00-21.00; субота, неділя: 10.00-22.00; місцеве мовлення; мова: українська - не менше 75%), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0917-м від 19.09.2002 ТОВ "ТРК "Форум", с.Троковичі Житомирської обл., на мовлення з використанням частоти 104.5МГц у м. Житомирі, потужність передавача - 0.1кВт, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "РадіоКЛУБ"; в) строк дії ліцензії: 7 років; г) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: згідно з додатком 3 до рішення. Оператор телекомунікацій - ТОВ РА ТРК "ОРТА-Форум", м.Житомир. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0917-м від 19.09.2002, при видачі ліцензії з продовженим строком дії попередній додаток 1 до ліцензії ТОВ "ТРК "Форум", с.Троковичі Житомирської обл., вилучається та вважається недійсним. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Форум", с.Троковичі Житомирської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 6 годин на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 9. Про доповнення до рішення Національної ради від 13.05.2009 №853 "Про заяву ТОВ "Радіо FМ", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0909-м від 23.05.2002)". Розглянувши лист ТОВ "Радіо FМ", м.Донецьк (вх. №16а/2183 від 13.05.2009), щодо подовження терміну сплати ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії, Національна рада вирішила: доповнити п. 2 рішення Національної ради від 13.05.2009 №853 "Про заяву ТОВ "Радіо FМ", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0909-м від 23.05.2002)" реченням такого змісту: "Встановити термін сплати ліцензійного збору до 23.06.2009". 10. Про доповнення до рішення Національної ради від 14.04.2009 №690 "Про заяву ТОВ ТРК "Топ-радіо", м.Суми, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0852-м від 18.06.2002)". Розглянувши лист ТОВ ТРК "Топ - радіо", м.Суми (вх. №16а/2234 від 18.05.2009), щодо подовження терміну сплати ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: доповнити п.3 рішення Національної ради від 14.04.2009 №690 "Про заяву ТОВ ТРК "Топ-радіо", м.Суми, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0852-м від 18.06.2002)" реченням такого змісту: "Встановити термін сплати ліцензійного збору до 10.06.2009". 11. Про результати позапланової перевірки Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл. (НР №0188-м від 08.06.2007). Розглянувши матеріали позапланової перевірки Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., НР №0188-м від 08.06.2007 (вид мовлення - проводове, перший канал проводового мовлення УР-1, позивні: "Говорить Біла Церква"), Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., взяти до відома. Вказати керівникові Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., щодо необхідності приведення обсягу культурно-мистецьких, науково-просвітницьких та розважальних передач у відповідність до показників, зазначених у програмній концепції, а також щодо необхідності чіткого відокремлення реклами від інших програм, передач на їх початку і наприкінці. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл. 12. Про результати планової перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків (НР №0515-м від 11.03.2008). Розглянувши матеріали планової перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків (вид мовлення - ефірне РМ, частота: 105.4МГц, м.Великий Бурлук та район, позивні: "Говорить Харків", музичний фрагмент пісні М.Кармінського "Пісня про Харків"), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків, взяти до відома. Вказати Харківській ОДТРК, м.Харків, на необхідність приведення загального обсягу мовлення, обсягу інформаційних програм до показників, зазначених у ліцензії. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Харківської ОДТРК, м.Харків. 13. Про результати позапланової перевірки ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси (НР №0503-м від 26.03.2002). Розглянувши результати моніторингу, здійсненого на виконання рішення Національної ради №462 від 18.03.2009, та матеріали позапланової перевірки ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси (вид мовлення - ефірне РМ, частота 107.5МГц у м.Черкасах), Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси. 14. Про результати планової перевірки КП "Редакція Тульчинського радіомовлення", м.Тульчин Вінницької обл. (НР №0794 від 16.04.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки КП "Редакція Тульчинського радіомовлення", м.Тульчин Вінницької обл. (вид мовлення - проводове радіомовлення, 105.5МГц у м.Тульчині, позивні: фрагмент музики української народної пісні "Щедрик" в обробці Леонтовича М.Д.), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки КП "Редакція Тульчинського радіомовлення", м.Тульчин Вінницької обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Редакція Тульчинського радіомовлення", м.Тульчин Вінницької області. 15. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. (НР №0510-м від 20.03.2008). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. (ефірне РМ, 90.9МГц у с.Антополі та прилеглих районах, позивні: "Радіо Ритм"), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., взяти до відома. Вказати керівнику ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., на неприпустимість порушення умов ліцензії у частині "програмна концепція мовлення". Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Рівненській області. Департаменту контрольно-аналітичної роботи через місяць здійснити позапланову перевірку ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. 16. Про результати планової перевірки ТОВ "Виробничо-комерційна фірма ТРК "ТТ", м.Нікополь Дніпропетровської обл. (НР №0757-м від 18.12.2002). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Виробничо-комерційна фірма ТРК "ТТ", м.Нікополь Дніпропетровської обл. (вид мовлення ефірне РМ, 102.4МГц у м.Нікополі, позивні "Радіо Ностальжі 102.4ФМ"), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Виробничо-комерційна фірма ТРК "ТТ", м.Нікополь Дніпропетровської обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи "Виробничо-комерційна фірма ТРК "ТТ", м.Нікополь Дніпропетровської обл. 17. Про результати планової перевірки ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (НР №0525 від 13.11.2002). Розглянувши матеріали планової перевірки ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (супутникове РМ, позивні: "Європа плюс"), Національна рада вирішила: результати планової перевірки ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, взяти до відома. Вказати керівництву ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, на необхідність приведення обсягу інформаційних і просвітницьких програм до показника, зазначеного в чинній ліцензії. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ. 18. Про спільне використання частоти 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської обл. ліцензіатами Національної ради Закарпатською ОДТРК і АТ "Онікс", м.Харків. Розглянувши матеріали позапланових перевірок АТ "Онікс", м.Харків (вид мовлення - ефірне РМ, частоти: 105.5МГц у м.Дубровиці Рівненської обл., 102.4МГц у м.Підгайцях Волинської обл., 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської обл., позивні: "Радіо "Мелодія"), та Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород (вид мовлення - ефірне РМ, 106.8МГц у м.Хусті, позивні: "Радіо Тиса"), Національна рада вирішила: визнати недотримання АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатською ОДТРК, м.Ужгород, умов ліцензій у частині програмної концепції мовлення. Вказати керівникам АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород, на виявлені порушення та необхідність неухильного дотримання умов ліцензії. Зобов'язати АТ "Онікс", м.Харків, негайно привести загальний обсяг мовлення до показника, зазначеного в чинній ліцензії (12 годин на добу). Зобов'язати Закарпатську ОДТРК протягом місяця відновити мовлення на частоті 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської області (12 годин на добу). Через місяць надіслати до Національної ради спільний звіт АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород, завізований представником Національної ради у Закарпатській обл. Звернутися до Закарпатського ОРТПЦ з проханням сприяти АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатській ОДТРК, м.Ужгород, приведенню мовлення вказаних ліцензіатів у відповідність до умов чинних ліцензій. Через місяць департаменту контрольно-аналітичної роботи здійснити перевірку діяльності АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород, щодо дотримання умов ліцензій стосовно мовлення на частоті 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської області. Це рішення Національної ради й акти перевірок долучити до ліцензійних справ АТ "Онікс", м.Харків, і Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород. 19. Про заяву ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0037-м від 06.06.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (юридична та фактична адреси: пр-т. Б.Хмельницького, 70, м.Мелітополь, Запорізька обл., 72311; директор Єніна Т.В.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0037-м від 06.06.2002 (ефірне радіомовлення: частота 102.2МГц у м.Мелітополі, потужність передавача - 0.2кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 70%), враховуючи рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0037-м від 06.06.2002 ТОВ "Телерадіокомпанія "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., з використанням частоти 102.2МГц у м.Мелітополі, потужність передавача - 0.2кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2009 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про заяву редакції газети "Наше місто", м.Нововолинськ Волинської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. 2. Про заяву ТОВ "Велтон.Телеком", м.Харків, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (м.Суми). 3. Про заяву ДП "Скіпетр" ПБП "Альянс", м.Карлівка Полтавської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 4. Про заяву ПКП ТРК "ІнтерТелеКом", м.Суми, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №2334 від 18.10.2005) та видачі ліцензії на мовлення. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії (НР №1984 від 22.12.2004) та видачі ліцензії на мовлення. 7. Про заяву ТОВ ТРК "Жовта Річка", м.Жовті Води Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1152 від 02.07.2003) та видачі ліцензії на мовлення. 8. Про заяву ПП ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1765 від 22.07.2004) та видачі ліцензії на мовлення. 9. Про заяву КП "ТРК "Мелітополь" Мелітопольської міської ради Запорізької обл., м.Мелітополь Запорізької обл., щодо переоформлення ліцензій (НР №2393 від 24.11.2005 та НР №1427 від 16.02.2004), переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензій (НР №2393 від 24.11.2005 та НР №1427 від 16.02.2004) та видачі ліцензії на мовлення. 10. Про заяву ТОВ "Муніципальна студія телебачення "ВЕСТА", м.Марганець Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №2295 від 04.08.2005) та видачі ліцензії на мовлення. 11. Про заяву ПП "Візит-Контакт", м.Ізяслав Хмельницької обл., щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №2040 від 19.01.2005) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 12. Про заяву ПП "ТРО "Лев", м.Львів, щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1113 від 10.09.2003) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 13. Про заяву ПП "ТРО "Лев", м.Львів, щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1121 від 10.09.2003) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 14. Про заяву ТОВ "ТРК "Оріон", м.Вознесенськ Миколаївської обл., щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1137 від 10.09.2003) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 15. Про заяву ТОВ "Міжнародний "Слов'янський канал", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0295-м від 19.09.2007). 16. Про заяву ТОВ "ТРК "Купол", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0560-м від 14.05.2003). 17. Про заяву ПП "ТРО "Булава", м.Херсон, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0632-м від 20.11.2002). 18. Про заяву ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0510-м від 20.03.2008). 19. Про заяву ОА "Вінницька громадська ТРК "Вінниччина", м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0646-м від 15.11.2001). 20. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0651-м від 25.12.2001). 21. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0010-м від 22.01.2003). 22. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0011-м від 10.07.2002). 23. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0015-м від 11.12.2002). 24. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0016-м від 08.06.2004). 25. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0512-м від 20.03.2008). 26. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0057-м від 10.01.2006). 27. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0814-м від 22.01.2009). 28. Про заяву ТОВ "ТРК "S-ТЕТ", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0095-м від 19.09.2002). 29. Про заяву Полтавської обласної державної ТРК "Лтава", м.Полтава, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0863-м від 27.02.2009). 30. Про заяву ПНТРК "Степ", м. Жовті Води Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0102-м від 19.09.2002). 31. Про заяву ТОВ "Кабельна ТРК "Девком", м.Севастополь, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0667-м від 19.12.2006. 32. Про заяву ТОВ "Бужнет", м.Червоноград Львівської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0605-п від 06.12.2008). 33. Про заяву ТОВ "Бужнет", м.Червоноград Львівської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0606-п від 06.12.2008). 34. Про заяву ТОВ "Дніпропетровські цифрові комунікації", м.Дніпропетровськ, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0626-п від 15.01.2009). 35. Про заяву ТОВ "Телекомпанія "Чумгак", м. Кременчук Полтавської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0235-п від 04.12.2002). 36. Про заяву ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0037-м від 06.06.2002). 37. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл.(НР №0037-м від 06.06.2002). 38. Про заяву ТОВ "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської обл., щодо анулювання ліцензії на мовлення НР №0565-м від 25.04.2008. 39. Про заяву Новоайдарської районної ради, щодо анулювання ліцензії НР №0597 від 18.12.2002 Новоайдарської ТРК "Айдар", смт.Новоайдар Луганської обл. 40. Про заяву ТОВ ТРК "Лан", м.Стрий Львівської обл., щодо анулювання ліцензії НР №2002 від 28.12.2004. 41. Про доповнення рішення Національної ради від 21.01.2009 №47 "Про заяву ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0943 від 11.06.2003). 41. Про доповнення до рішення Національної ради від 01.04.2009 №598 "Про заяву ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0867-м від 24.07.2002)". 42. Про відміну рішення Національної ради від 08.04.2009 № 624 " Про заяву ОО "ЛКТ", м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0040-м від 14.12.2006)". 43. Про відміну рішення Національної ради від 14.04.2009 №689 "Про заяву ОО "ЛКТ", м.Луганськ, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0022-п від 14.12.2006)". 44. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя (НР №0391-м від 18.12.2007). 45. Про результати позапланової перевірки ПП "ТК "Бровари", м.Бровари Київської обл. (НР №0054-м від 05.10.2007). 46. Про результати позапланової перевірки ПП "ТРК "Сумські кабельні телемережі - 1", м.Шостка Сумська обл. (НР №0520-м від 27.02.2004). 47. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "Карпат ТВ", м.Ужгород (НР №2095 від 14.02.2005). 48. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Ефір", м.Одеса (НР №0399-п від 04.12.2002). 49. Про призначення позапланової перевірки Фізичної особи - підприємця Когана В. Л., м.Феодосія, АР Крим (НР №0426-п від 17.12.2007). 50. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ТРК ,,Візит", м.Феодосія, АР Крим (НР №0675-п від 23.03.2009). 51. Про призначення позапланової перевірки ТОВ "Телекомпанія "ЛіС", м.Білгород-Дністровський Одеської обл. (НР №0365-п від 23.06.2003). 52. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ,,МДК", м.Макіївка Донецької обл. (НР №0987 від 25.06.2003). 53. Про призначення позапланової перевірки ТОВ ТРК ,,Мега - Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003). 54. Про призначення позапланової перевірки ПП ТРО "Софія", м.Херсон (НР №0458-м від 24.02.2006). 55. Про призначення позапланової перевірки ПП "ТРК "Сміла - ІТ", м.Сміла Черкаської обл. (НР №0496-п від 14.04.2008). 56. Про внесення змін до додатка 12 рішення Національної ради від 22.11.2006 №1002 "Про затвердження переліків програм, які є обов'язковими для включення до складу універсальної послуги в населених пунктах Дніпропетровської області". 57. Про внесення змін до додатка 3 рішення Національної ради від 06.12.2006 №1078 "Про затвердження переліків програм універсальної послуги для багатоканальних телемереж, розташованих на території Запорізької області". 58. Про внесення змін до рішення Національної ради від 22.04.2009 №798. 59. Про залишення без розгляду заяви КП "МТРК "Славутич", м.Славутич Київської обл., про видачу ліцензії на мовлення. 60. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Телестудія "Астра-ТБ", м.Гірник Донецької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1792 від 30.07.2004). 61. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ВІА МЕДІА", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0362-м від 29.11.2007). 62. Про залишення без розгляду заяви КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0479-м від 04.05.2006). Відкладено розгляд питання: Про результати позапланової перевірки ДП "ІТВ'К", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0406-п від 14.05.2003) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2009 З 1-го червня в ефір івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) повернувся літній інтерактивний проект "Гарячий привіт". Зранку і до вечора кожна остання пісня музичної години - на замовлення слухачів. Отже, у вас є непереборне бажання послухати якусь пісеньку, ви можете з чистою душею потривожити ді-джея з проханням поставити її до ефіру. Якщо ж до замовлення докладете й повідомлення - чи то привіт, чи то вітання, чи ще щось цікаве слухачам - шанси на те, що вона потрапить до ефіру збільшуються в рази. Замовити пісню у "Гарячому привіті" дуже просто. Для цього просто зателефонуйте у студію за номером (0342)-77-52-72 або відправте SMS-повідомлення на номер 10633 (на початку SMS вкажіть код 1043). Або натисніть на банер "Замовити пісню", розміщений на офіційному Web-сайті радіостанції ліворуч, заповніть форму і у полі "Програма" виберіть "Гарячий привіт" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.06.2009 Оновлений графік радіошоу на хвилях столичного радіо "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - з 1.06.2009. Понеділок: 21.00 Nils & Harris - Перелетные птицы; 22.00 John Digweed - Transitions; 23.00 Flander - Delicious Dishes. Вівторок: 21.00 Darchik - Sweet Sense; 22.00 Moonbeam - Luna; 23.00 fon'ENMAN - Electronic Tested; 00.00 Uliss - Eject. Середа: 19.00 Ku-ku show; 21.00 Ferry Corsten - Corsten's Countdown; 22.00 Tish - Tu Be In Tune; 23.00 N-code - Encoding. Четвер: 20.00 Andrew Kinree - Kinree's Degree; 21.00 Marcus Schulz - Global DJ Broadcast; 23.00 Martin H - The Strobe. П'ятниця: 20.00 Fierce Angel; 22.00 Amin Golestan - Mansion Global; 23.00 Dabruck & Klein - We Play Louder. Субота: 20.00 Creamfields radioshow; 21.00 Paul Van Dyk - Vonyc Sessions; 23.00 Xenia Belyaeva - Radio XenBel. Неділя: 21.00 Eddy Good - Flying Dutchman; 22.00 IO - Bitrate; 23.00 Jay Fokin - Unique (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 3.06.2009 Столична радіостанція "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) починає проводити літо набагато ближче до вас! 5-го червня радіо "DJ FM" відкриває "DJFM Beach bar"!!! Приходьте, приводьте друзів та будьте ще ближче до "DJ FM" і тієї музики, яка допомагає вам динамічно влаштовувати свої дні! Сонце, пісок та вишукане поєднання довершених сетів резидентів та гостей "DJFM Beach bar"! Отже, 5-го червня на офіційному відритті зіграють Tish, Artem Yellow, Westboy, Anrew Kinree, Flip Floppers, Alex Famous, а 6-го червня марафон продовжать Satory Seine, Sender, Drive Dealers, N-Code та fon'ENMAN. 5-го та 6-го червня відкриття - DJFM Beach bar, Гідропарк, Молодіжний пляж. Проявіть своє літо зі своїм "DJ FM"! (Джерело: Група радіо "DJ FM" на порталі "Однокласники").
  • 3.06.2009 3-го червня року у Верховній Раді України зареєстровано проект постанови "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність засобів масової інформації та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні". Ініціатор постанови народний депутат Ганна Герман у пояснювальній записці зазначає, що останнім часом на адресу парламентського комітету з питань свободи слова та інформації надходять листи від керівників центральних та місцевих засобів масової інформації про застосування органами державної влади та їх посадовими особами різних форм тиску на журналістів та керівників ЗМІ. "Диктування умов редакційної політики, вказівки щодо порядку висвітлення окремих тем, випадки перевірки текстів у телефонному режимі, багатомісячні перевірки діяльності ЗМІ контрольно-ревізійними та податковими органами, погрози позбавити фінансової підтримки, погрози застосування фізичного впливу на журналістів - ось далеко не повний перелік заходів, до яких вдаються керівники органів державної влади та місцевого самоврядування з метою встановлення контролю над ЗМІ", - зазначає Ганна Герман. На її думку суспільний резонанс вищезазначених фактів обумовлює необхідність забезпечення парламентського контролю шляхом утворення відповідної тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме випадки втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх посадових осіб у діяльність ЗМІ та інших повідомлень про тиск на свободу слова в Україні. Проект пропонує визначити термін діяльності комісії - один рік з дня прийняття постанови, а головою обрати народного депутата Едуарда Прутніка (фракція Партії реґіонів) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.06.2009 Сьогодні після 4-хмісячної технічної перерви на відновило мовлення одеське радіо "Маяк". Як і раніше станція працює на двох частотах: цілодобово на хвилі 71.36МГц в Одесі та з 8.00 до 19.00 черех середньохвильовий передавач на частоті 765кГц, встановлений у селі Петрівка Іванівського району Одеської області. Формат і програмна політика станції лишилися незмінними: як і до вимушеної перерви, в її ефірі лунає музика у стилі ретро, ноствльжі, м'який шансон тощо, а також інформаційні блоки, вітальні та інші програми. Окрім передач власного виробництва, на хвилях станції можна слухати інформаційні програми від партнерів - зокрема, BBC, DW (Джерело: Інформацію надав Станіслав Кісельов).
  • 3.06.2009 Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Цивільного кодексу України, № 4332 (щодо відшкодування моральної шкоди). Законопроектом, ініціатори якого Андрій Портнов (фракція БЮТ) та Олександр Лавринович (фракція Партії реґіонів), пропонується вдосконалити цивільно-правову відповідальність за вчинення моральної шкоди шляхом поширення завідомо неправдивих відомостей стосовно фізичної або юридичної особи. Передбачається, зокрема, внести зміни до статті 23 Цивільного кодексу, якими встановити, що приниження честі та гідності фізичної особи, а також ділової репутації фізичної або юридичної особи може відбуватися також шляхом поширення завідомо неправдивих відомостей. Також пропонується передбачити, що розмір грошового відшкодування моральної шкоди визначається судом залежно від характеру правопорушення, статусу особи, якій завдана така шкода, характеру та способу поширення завідомо неправдивих відомостей, а також з урахуванням інших обставин, які мають істотне значення. Автори законопроекту пропонують також, визначаючи розмір відшкодування моральної шкоди, враховувати матеріальний стан особи, яка нанесла таку шкоду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.06.2009 Празький офіс "Радіо Свобода" переїздить, - повідомляє "ІнформПрага". Днями робітники почали відстороняти бетонні загородження в будинку "Радіо Вільна Європа", який розташованого неподалік від Вацлавської площі. Переїзд редакції, про який давно і багато говорили, нарешті, ввійшов у стадію реалізації. Новою адресою "вільних журналістів" стане район Праги 10. Бетонні блоки, розташовані по всьому периметру колишньої будівлі Федеральних Зборів, були встановлені після терористичної атаки у США в 2001-му році. В їхній урочистій утилізації візьмуть участь мер Праги Павел Бем, колишній прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек і директор Національного музею Міхал Лукеш. Усунення бетонних "монстрів" займе кілька тижнів, після чого міська влада планує облаштувати район. Об'єкт, що звільнився, буде переданий дирекції Держмузея, куди працівники відомства переведуть свою адміністрацію, а також депозитарії, призначені для дослідницьких робіт. В майбутньому тут планується організація короткочасних виставок і вернісажів. Усі постійні колекції залишаться в історичному будинку Національного музею (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 2.06.2009 Оргкомітет Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" оголошує конкурс на визначення кращих творчих робіт 2009 року (лауреатів і номінантів фестивалю). Відповідно до Положення про фестиваль, до участі в конкурсі запрошуються "дитячі, молодіжні кіно-, теле-, радіо-, фото-, медіагуртки та студії при освітніх закладах і професійних кіно-, телекомпаніях або студіях-виробниках, учні, студенти, фотомитці, професійні творчі об'єднання для дітей та молоді". Детальну інформацію про цьогорічний фестиваль "Кришталеві джерела" можна отримати на офіційному Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у пункті меню "Кришталеві джерела" http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?page=146 або за телефоном відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.06.2009 Спеціально до нового літнього сезону одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) розширює географію своїх музичних вечірок. Тепер долучитися до прекрасного зможуть усі ті, кому "близький" аквапарк "Коблево" у будь-якому значенні цього слова. На території найбільшого аквапарку на півдні України відкривається новий ресторан і чудовим доповненням до його прекрасної кухні стануть вечірки Prosto Music Night від "Просто Раді.О". Формат заходів із серії Prosto Music відомий, узимку його встигли оцінити по достоїнству відвідувачі вісімнадцяти аншлагових вечірок. За основу беруться найяскравіші хіти ефіру "Просто Раді.О", що виконуються "наживо", а "легкий" конферанс ведучого додає "ефект присутності" - у людини виникає відчуття, що вона продовжує слухати свою улюблену радіостанцію. Тепер до цього цікавого формату додасться ще і повнолітня атмосфера, якою славиться аквапарк "Коблево". За розважальну програму на Prosto Music Night відповідатимуть Алик Шнейдеріс, група Lime і Паша Козлов. Так що буде цікаво. А якщо враховувати, що старт серії нових вечірок у "Коблево" збігається із Днем Народження "Просто Раді.О", подбати про квитки потрібно негайно. Отже, 13-те червня, вечірка "Prosto Music Night", аквапарк "Коблево", ресторан "Акварей" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2009 РадіоЗТАНЦЯМИ - столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) - тримає марку фахівця в організації стильного відпочинку. Після низки масових заходів, організатором і партнером яких стало перше танцювальне радіо країни, Dance radio "Kiss FM" 30-го травня урочисто відкрило повноЛІТНЮ резиденцію на березі Чорного моря в Одесі - Kiss FM Plaza Beach. Вдень до послуг відпочиваючих - комфортний пляж, бар, зона повного релаксу і, звичайно, відповідна музика. Крім того, планується багато інтерактивних проектів, які зроблять морський відпочинок не тільки приємним, але й веселим. Конкурс "Міс Бікіні", пляжні естафети, конкурси барменів і чемпіонат з пляжного волейболу, а також "ярмарок поцілунків" дозволять стати ще ближчими до радіостанції. Адже тільки тут тепер є можливість побачити "голоси" улюбленої радіо-хвилі і поспілкуватися з ведучими прямого ефіру особисто. Щоночі повнолітні і респектабельні можуть відчути всі принади якісного танцювального відпочинку на розкішному танцполі Kiss FM Plaza Beach. Коли прохолода опускається на місто, за справу беруться майстри ритмів. Якісно відбираючи кожен трек, вони вирішують головну задачу: "розчинити відвідувачів у музиці і залишити тільки легкість повноцінного відпочинку". Кількість резидентів Dance radio "Kiss FM" уже наближається до 100. І це кращі, топові ді-джеї країни, багатьох з який "виростила" саме радіостанція. Усі вони представляють авторські шоу в ефірі, кожен з них має величезну армію шанувальників і щільний гастрольний графік. Їхні live-сети збирають повні танцполи. Навіть найбільш статусні клуби країни можуть дозволити собі запрошення резидентів Dance radio "Kiss FM" лише один-два рази на тиждень... Розкіш танцювати під сети кращих із кращих щоночі цим летом пропонує тільки Kiss FM Plaza Beach. Не обійдеться і без закордонних гостей. Вибір їх буде обумовлений бажанням подарувати красиве танцювальне дозвілля світового рівня. Докладнішу інформацію шукайте на офіційному Web-сайті Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Портал радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 2.06.2009 Програми столичної радіостанції "Радіо РОКС - Україна" зазвучали в ефірі міста Євпаторія АР Крим. Тут станція почала мовлення 1-го червня на частоті 105.9МГц. Це вже сьомий передавач і двадцяте місто мовлення зростаючої мережі нової радіостанції. До речі - в Євпаторії відтепер присутні всі бренди радіогрупи "ТАВР МЕДІА" - отже, можна їхати відпочивати (адже вже літо!) і слухати улюблену радіостанцію (та почувати себе як вдома!) (Джерело: Портал радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 2.06.2009 5-го червня о 13.00 на сайті інтернет-видання "Телекритика" відбудеться чат з першим заступником голови - виконувачем обов'язки голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Андрієм Мирошніченком. Адреса чату - http://chat.telekritika.ua. Андрій Мирошніченко відповість на запитання: що стоїть за кадровими змінами в Нацраді? Чи зміниться регуляторна політика України у зв'язку зі зміною голови? Яким чином Україна регулюватиме онлайн-телебачення? Як вирішиться питання з легалізацією зарубіжних мовників? Чи має намір Нацрада так само беззастережно виконувати рішення Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, що стосуються теле- і радіомовлення? Чи перейде українське телебачення на "цифру" до 2015-го року? Скільки в країні має бути загальнонаціональних каналів, щоб реклами вистачило на всіх? Свої запитання ви можете ставити вже зараз у коментарях на офіційному Web-сайті "Телекритики" (вони будуть поставлені у чаті) або присилати на електронну адресу . Андрій Мирошніченко Народився 10-го березня 1969-го року в місті Львові. 1991-го року закінчив Львівський державний університет ім. Франка та отримав кваліфікацію економіст. Студентом почав працювати на посаді головного експерта з економічних питань, а 1992-го року переведений на посаду фінансового директора Брокерської фірми "Галицькі цінні папери". З 1998-го по 2000-ий рік - фінансовий експерт, заступник голови Центру розвитку українського законодавства. 2000-го року Мирошніченка - фінансовий директор товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ "ПР-компанія "Прайм-Тайм"". З 2001-го по 2003-ій рік очолює громадську організацію "Бюро політичного консалтингу "ПЕНТА"". З 2003-го по 2005-ий рік очолює Міжнародний фонд "Україна 3000". Відповідно до Указу Президента України від 03-го квітня 2005-го року №594/2005 Андрія Мирошніченка призначено на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.06.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 1.06.2009 З 1-го червня ВАТ "Укртелеком" удвічі підвищив тарифи на користування проводовим радіо. Як повідомляє офіційний сайт компанії, абонентна плата за користування основною радіоточкою становитиме для населення 6 грн. з ПДВ, для юридичних осіб - 9 грн. з ПДВ. "Укртелеком" аргументує підвищення цін тим, що несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд мережі проводового радіомовлення. При цьому, існуючі тарифи на користування основною радіоточкою не покривають витрат на надання цієї послуги. "Тільки за 2008 рік збитки становлять 161 млн грн, за перший квартал 2009-го року - 40 млн грн", - йдеться в коментарі товариства. В Україні поки що відсутній механізм компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості (зокрема, Верховна Рада України 19 березня 2009 року не підтримала законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення доступу до універсальних телекомунікаційних послуг", який передбачав запровадження механізму компенсації збитків від надання загальнодоступних послуг). Нагадаємо, що вперше про підняття тарифів на користування проводовим радіо "Укртелеком" оголосив восени 2008 року. З 1-го жовтня тарифи зросли більш ніж у три рази - до 6 грн і 9 грн з ПДВ відповідно. Однак після протестів Антимонопольного комітету України і наради з прем'єр-міністром, яка пообіцяла створити механізм компенсації збитків, з 1-го лютого абонплата знизилася удвічі - до 3 грн і 3,9 грн з ПДВ відповідно. Мережею пpоводового мовлення ВАТ "Укртелеком" транслюються програми звукового мовлення Національної радiокомпанiї України, програми державних обласних i регіональних телерадiокомпанiй, районних i мiськрайонних радiоредакцiй та недержавних радiоорганiзацiй. Програми звукового мовлення транслюються з 5.30 до 00.00, технологічна перерва на всій мережі з 14.00 до 15.00 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.06.2009 На офіційній станції святкування Дня Києва - столичному "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) закінчилася акція - "День народження по-київські - для тебе, моє місто!". "Радіо Київ 98FM" відзначило справжню феєричну подію - два тижні подарунків та призів на честь столиці України та її мешканців. Щодня ведучі "Радіо Київ 98FM" приймали більше двох сотень слухачів, які вітали Київ з Днем народження: складали вірші та тости, співали пісень й ділились своїми найкращими враженнями й освідченнями у коханні Києву. Понад дві з половиною тисячі киян були нагороджені подарунками від провідних компаній міста. Радіостанція "Радіо Київ 98FM" прийняла більше трьохсот святкових привітань з Днем Києва від послів та дипломатів, мерів українських міст, представників бізнес й політичних кіл, зірок шоу-бізнесу, діячів місцевої влади та радіостанцій інших країн. Співробітники "Радіо Київ 98FM" втішаються з того, що кияни виявилися напрочуд творчими й активними у святкуванні Дня Києва та висловлюють щиру подяку усім, хто є справжнім патріотом свого міста (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2009 Змінився текст на RDS, що транслюється на частоті 103.6МГц у Києві ("Радіо РОКС - Україна"). Відтепер на табло RDS можна побачити надпис ROKS, а також додатковий надпис в іншому рядку ONLY ROCK. Усі надписи є статичними (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024