Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2008 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2008

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2008 Компанія Eutelsat S. A., одним з акціонерів якої є український Концерн РРТ, протягом двох років має намір запустити 7 нових супутників. Про це на Міжнародній практичній конференції з питань технологій супутникового мовлення і систем зв'язку "Еволюція супутникових систем зв'язку України. Платформи супутникового платного телебачення" повідомив реґіональний директор Eutelsat S. A. в СНД Микола Орлов. Перші два супутники будуть підняті вже 3 грудня 2008 року: Hot Bird 9 на позицію 13° сх. д. та W2M на 16° сх. д. У першому кварталі 2009 року запустять W2A на 10° сх. д. і Hot Bird 10 на 13° сх. д., улітку 2009 року - W7 на позицію 36° сх. д. - найпопулярнішу з-поміж українських і російських супутникових мовників. А в середині 2010 року на орбіту виведуть іще два супутники: KA-SAT, 13° сх. д. і W3B, 7° сх. д. Як зазначив пан Орлов, Eutelsat розширює групування в позиції 36° сх. д. для безпосереднього телемовлення на Україну, Росію та країни СНД. На цю позицію в першому кварталі 2009 року буде тимчасово переведений W4A, що додасть 8 додаткових транспондерів на позиції. У нового ж супутника W7, який запустять улітку 2009 року, буде 70 транспондерів Ku-діапазону (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.10.2008 Уже не вперше члени Клубу слухачів столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k. ) приїжджають у дитячі будинки та інтернати. 25-го жовтня вони відвідали дитячий будинок "Надія" в місті Тараща (Київська область). Цього разу з аудиторії слухачів Світлого радіо "Еммануїл" до команди Клубу приєдналися і нові учасники, що також захотіли поділитися своєю любов'ю з іншими. У дитячому будинку "Надія" живуть діти віком від 5-ти до 16-ти років, і незалежно від віку, кожен з них має потребу в любові і турботі. Волонтери Клубу представили їм заздалегідь підготовлену виховну програму про дружбу, адже на цю тему можна говорити в будь-якому віці. Сюрпризом для дітей став ляльковий спектакль на християнську тематику, веселі ігри та пісні. А ще кожна дитина одержала в подарунок книги, фрукти і предмети гігієни. Клуб планує відвідувати дитячі будинки регулярно, адже дітям так потрібні любов і доброта (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.10.2008 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) запрошує на "NRJ Party". Щовівторка у клубі Sorry Бабушка! Танцюй та відривайся з "NRJ Hit Music Only"! Запалюватимуть Тім, Макс та Настя Зіркова! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.10.2008 Основними проблемами, що стримують створення в Україні Національної супутникової системи зв'язку (НССЗ) і ставлять під сумнів її запуск до 2012 року, є недостатність частотно-орбітального ресурсу, необхідність масштабного фінансування та нестабільність у вищих ешелонах влади. Про це йшлося на міжнародній практичній конференції з питань технологій супутникового мовлення і систем зв'язку "Еволюція супутникових систем зв'язку України. Платформи супутникового платного телебачення". Як зазначив на початку заходу начальник відділу систем супутникового зв'язку ДП УНДІРТ Анатолій Мельник, необхідність створення НССЗ назріла вже давно. З технічного боку Україна має повноцінні можливості для створення НССЗ - починаючи від ракет-носіїв і закінчуючи наземними станціями. Однак проблемою може стати значна обмеженість частотно-орбітального ресурсу над Європою. При цьому, за словами старшого наукового співробітника ДП УНДІРТ Бориса Красноярського, основна проблема зазвичай не в отриманні "точки стояння" для супутника, а в необхідності координації створення нової мережі з адміністраціями "сусідніх" мереж. Анатолій Мельник зазначив, що хоча фактично не потрібно погодження з усіма такими мережами, тим не менш цей процес може зайняти до шести років. За його ж словами, з фінансового боку необхідною умовою для створення НССЗ є приватні інвестиції, оскільки держбюджет не може собі дозволити виділення всієї необхідної суми (а це від 200 до 250 млн. доларів США). У свою чергу перший заступник генерального директора ДП "Укркосмос" Юрій Баличев, говорячи про державну програму створення НССЗ, згадав постанову Кабміну від 3 травня 2007 року №696 "Про заходи щодо створення національної супутникової системи зв'язку". Цим документом вперше було чітко деталізовано плани і терміни роботи над НССЗ, і, за словами Юрія Баличева, завдяки цьому йде реальна робота (хоча і з відставанням від графіку). "Укркосмос", зі свого боку, за два місяці планує завершити розробку бізнес-плану НССЗ. Під час неформального спілкування Анатолій Мельник зазначив, що на перспективи створення НССЗ досить відчутно впливає і загальна політична нестабільність у державі, зокрема зміна урядів. І не в останню чергу саме це є причиною того, що однозначно оцінити перспективи створення Національної системи супутникового зв'язку до 2012 року не можуть навіть фахівці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2008 Новим головою Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення став директор Інституту медіа права Тарас Шевченко. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на самого пана Шевченка. Голосування відбулось на засіданні Громадської ради, в якому взяли участь Ольга Большакова, Катерина М'ясникова, Катерина Котенко, Василь Самохвалов, Віктор Майков, Тетяна Котюжинська та Тарас Шевченко. Більшість присутніх на засіданні підтримала кандидатуру пана Шевченка. Нагадаємо, попереднім головою Громадської ради був Юрій Покальчук, якого не стало 10 вересня 2008 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.10.2008 Обсяг мовлення Російської служби радіо BBC зменшиться з 76 до 58 годин. Про це російському "РИА Новости" повідомила директор служби Сара Ґібсон. З ефіру служби зникнуть усі великі (15- та 30-хвилинні) тематичні програми про життя і культуру Великої Британії. "Аби посилити новинний та аналітичний зміст у наших ранкових та вечірніх програмах, тематичні програми великого формату припинять своє існування, включаючи такі програми, як "Журнал о жизни в Великобритании" ("Бритмаг"), "Гражданин мира", "Перпетуум мобиле", "Почтовый ящик", "Уэст-энд" та інші", - сказала пані Ґібсон. Основні новинні програми у вихідні дні - "Время по Гринвичу" і "К этому часу" - будуть замінені новою 90-хвилинною програмою. Із сітки мовлення зникнуть повтори та тематичні матеріали, а також призначені для російських партнерів, які мовлять у FM-діапазоні, короткі новинні бюлетені, які втратили свою актуальність після припинення угод з BBC. Тематика закритих програм висвітлюватиметься на Web-сайті російської служби, який, за словами Сари Ґібсон, стає головним каналом її мовлення. "Ми зосередили наші програми в годину пік - вранці та у ранній вечір, коли люди їдуть на роботу або з роботи додому", - пояснила нову сітку мовлення радіостанції Сара Ґібсон. На запитання, чи будуть звільнені співробітники BBC, що працювали у програмах, які будуть закриті, вона відповіла, що зараз керівництво корпорації веде переговори із профспілками (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.10.2008 Концерн РРТ разом із Національною радіокомпанією України наприкінці жовтня - на початку листопада відновлюють мовлення національного радіо на середніх хвилях. Таким чином, вперше за останні 10 років Національне радіо мовитиме в повному обсязі у діапазоні довгих, середніх та коротких хвиль. З 24 жовтня відновлено мовлення на середніх хвилях Першої програми Українського радіо на частоті 972кГц передавачем потужністю 500кВт Миколаївського радіоцентру. Для розповсюдження Другої програми Українського радіо (радіо "Промінь") на частоті 549кГц увімкнено синхронну мережу трьох передавачів: Київського радіоцентру потужністю 150кВт, Миколаївського радіоцентру потужністю 500кВт, Львівського радіоцентру потужністю 70кВт (залишки колишньої мережі радіо "Маяк"). Відновлення українських програм на частоті 549кГц припинило поширення на цій частоті програм "Голосу Росії", яке відбувалося з російського радіоцентру, розташованого у Придністров'ї. З 1 листопада буде припинена трансляція програм "Голосу Росії" передавачами Львівського радіоцентру на частоті 936кГц потужністю 1МВт та Миколаївського радіоцентру на частоті 1431кГц потужністю 1МВт. На частоті 936кГц розпочнеться трансляція Першої програми, на частоті 1431кГц - трансляція Третьої програми Українського радіо (радіо "Культура"). Також суттєво збільшені потужності радіопередавальних центрів у діапазоні коротких хвиль, які будуть транслювати програми іномовлення (Всесвітня служба "УТР") на країни Західної Європи, Південної Америки, Австралії та Росії. Зокрема для трансляції програм українського іномовлення запустили два передавачі: один у Миколаївській області потужністю 100кВт, який здійснює мовлення на Росію протягом 8 годин, і передавач потужністю 250кВт - на Південну Америку (8 годин мовлення). З 1 листопада планується запровадити радіомовлення протягом 4 годин на Західну Європу та на Австралію (8 годин на добу). За словами віце-президента НРКУ Валерія Юрченка, частина цих надпотужних передавачів не була задіяна з 1998 року, частина не використовувалася з часів розпаду Радянського Союзу. "Запустивши ці передавачі, ми покриваємо першою програмою Українського радіо 100% території України, другою програмою (радіо "Промінь") - 60% і третьою програмою (радіо "Культура") - 50% території. Нарешті програми українського радіо стали доступними в Криму", - цитує інтернет-видання "Телекритика" Валерія Юрченка. На поширення програм Національного радіо в повному обсязі НРКУ потрібно близько 80 млн. гривень на рік. Поширення сигналу є найбільш затратною частиною бюджету НРКУ. Поки що державний бюджет передбачав на це лише 27 млн. гривень, які виділялися на обслуговування передавачів довгохвильового діапазону. Згідно з поданням Держкомтелерадіо, за рішенням Кабміну, Міністерство фінансів з резервного фонду додатково виділило 8 мільйонів гривень на фінансування поширення програм НРКУ протягом листопада-грудня 2008 року. Генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко повідомив "Телекритиці", що, згідно з укладеною між КРРТ і НРКУ угодою, найближчими днями ці кошти мають надійти до Концерну. "Відтак у листопаді будуть задіяні всі передавачі довгого та середнього діапазону, які розписані в ліцензії НРКУ", - зазначив пан Антоненко. Нагадаємо: через те, що всі передавачі не були запущені, НРКУ не отримала жодної FM-частоти на серпневому конкурсі на вільні радіочастоти, що проводила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. "Тепер ми мовимо в повному обсязі на довгих і середніх хвилях і сподіваємося отримати FM-частоти на наступному конкурсі цього року", - зауважив Валерій Юрченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2008 Увага, наступна "Джем-вечірка" від столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) у клубі "Докерс АВС" відбудеться 13-го листопада. Через пануючий вірус грипу станція скасовує вечірку, що планувалася на 30-те жовтня. 13-го листопада радіо "Джем FM" буде раде вам представити виступи груп SuperDivka та Гражданин Топинамбур (Дніпропетровськ) (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 28.10.2008 До уваги представників ЗМІ! Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що у середу, 29-го жовтня 2008-го року, не буде проводитись брифінґ для журналістів, оскільки не буде засідання Національної ради. Це пов'язано з тим, що члени Національної мають взяти участь у засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.10.2008 2-го листопада стартує новий постійно діючий конкурс від столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення)! Уважно слухайте щонеділі програму "Джем-Презентація" та давайте свої рецензії всім альбомам, що презентуються на хвилях радіо "Джем FM"! Кращі, на думку Джем-команди, рецензії будуть візначені фірмовими презентами радіостанції. Цієї неділі слухайте на радіо "Джем FM" ексклюзивну прем'єру нового альбому "Все, кого ты так сильно любил" групи Ундервуд. Друкуйту в Інтернет-ком'юніті радіостанції свої оцінки новій платівці групи та отримуйте презенти! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 27.10.2008 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - єдина радіостанція України, офіційно запрошена на церемонію вручення музичних призів MTV Europe Music Awards! Церемонія відбудеться 6-го листопада в Ліверпулі. Радіо "Europa Plus Україна" дарує своїм слухачам супер-подарунок - повномасштабне висвітлення головної музичної премії Європи - MTV Europe Music Awards! Крім цього, голосуючи в ефірі радіо "Europa Plus Україна" за номінантів MTV Europe Music Awards, кожен може виграти iPod NANO! Слухайте прямі включення з Великої Британії тільки в ефірі радіо "Europa Plus Україна", голосуйте за свого фаворита з 3-го по 6-те листопада, вигравайте призи від радіо "Europa Plus Україна"! 6-го листопада ексклюзивно в ефірі радіо "Europa Plus Україна" слухайте прямі включення кореспондента станції безпосередньо з церемонії вручення MTV Europe Music Awards з Ліверпуля. Цього року глядачів і телеглядачів церемонії очікують виступу Pink, Duffy, The Killers, Kid Rock, Take That! У ролі ведучої спробує свої сили Katy Perry, яку номіновано у двох категоріях MTV Europe Music Awards: Best New Act і Most Addictive Track. Усі деталі церемонії, інтерв'ю зі світовими зірками музики - тільки в ефірі радіо "Europa Plus Україна"! Голосуйте! Щодня з 3-го по 6-те листопада в ефірі радіо "Europa Plus Україна" слухачі обиратимуть переможців у наступних номінаціях: 1. 3-го листопада - "Виконавець року": Amy Winehouse, Britney Spears, Coldplay, Leona Lewis, Rihanna; 2. 4-го листопада - "Ultimate Urban": Alicia Keys, Beyonce, Chris Brown, Kanye West, Lil Wayne; 3. 5-го листопада - "Найбільш приставучий трек": Coldplay "Viva La Vida", Duffy "Mercy", Katy Perry "I Kissed A Girl", Kid Rock "All Summer Long", Pink "So What"; 4. 6-го листопада - "Альбом року": Alicia Keys "As I Am", Britney Spears "Blackout", Coldplay "Viva La Vida Or Death And All His Friends", Duffy "Rockferry", Leona Lewis "Spirit". Слухайте ефір радіо "Europa Plus Україна", голосуйте за вашого улюбленого виконавця, вигравайте призи! Надсилайте SMS-повідомлення зі словом MTV на номер 4444 (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Golden Telecom та UNI Вартість SMS - 1.50 грн (з ПДВ)) та вигравайте iPod NANO від радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.10.2008 Завтра має буте запущений короткохвильовий передавач НРКУ, встановлений на передавальному у селі Красному Львівської області, що транслюватиме на частоті 15635кГц програму Всесвітньої служби "Радіо Україна" (Radio Ukraine International), призначену для Австралії. Тим часом, СХ-передавач НРКУ на частоті 648кГц, встановлений на РПЦ у смт.Октябрське АР Крим, досі не розпочав повноцінну роботу: сьогодні протягом дня тут кілька разів з'являлася відкрита несуча, іноді - тональний тестовий сигнал, а о 14.00 пролунав випуск новин, однак, потім передавач було відключено. Між тим, до 1-го листопада мають бути запущені всі СХ та КХ-передавачі НРКУ, відновлення роботи яких було проанансовано 24-го жовтня (Джерело: Розсилки ).
  • 27.10.2008 Харківське "Радіо Слобожанщини" звернулося до Антимонопольного комітету із заявою про зловживання монопольним становищем ВАТ "Укртелеком". Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на інформаґенцію Status Quo, яка цитує заяву директора радіо Ларису Татаринову. У заяві йдеться про те, що "Укртелеком" у вересні підняв абонентську плату за користування радіоточкою. На "Радіо Слобожанщини" вважають це порушенням антимонопольного законодавства. "Крім того, підвищення ціни є порушенням прав споживачів, внаслідок чого вони стали відмовлятися від послуг дротового радіо", - відзначається у заяві. За словами Лариси Татаринової, "Укртелеком" підняв ціну з 1,8 до 6 грн. на місяць. Після чого у Харкові протягом двох тижнів заяви на відключення радіоточки подали 5 тисяч користувачів. На думку директора "Радіо Слобожанщини", підвищення ціни було необґрунтованим, оскільки "навіть при ціні 1,8 грн. "Укртелеком" не тільки не був у збитках, але й отримував прибутки". Лариса Татаринова розцінює такі дії як бажання зруйнувати непотрібну мережу. "Дротове радіо є у кожному будинку. Якщо абоненти будуть відключатися, і їх залишиться дуже мало, то якась приватна фірма із задоволенням придбає вже прокладені комунікації, замінить кабелі і зможе надавати послуги кабельного телебачення, інтернету тощо. Зацікавлені люди хочуть прибрати з цієї мережі користувачів і зробити непоганий бізнес. Проти цього ми і виступаємо", - наголосила вона. "Радіо Слобожанщини" просить Антимонопольний комітет зобов'язати "Укртелеком" припинити ці дії і відмінити підвищення плати за користування радіоточкою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.10.2008 З 1-го листопада в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) має розпочатися нова акція для слухачів - "Час Кохання". Акція протриває до 25-го грудня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.10.2008 І знов - до теми відновлення роботи СХ-передавачів Національної Радіокомпанії України. Вісті з південного реґіону. Отже, СХ-передавач на частоті 549кГц у селищі Луч на Миколаївщині, що був неактивним з весни цього року, дійсно відновив роботу, як і анонсувалося, із програмою УР-2 ("Радіо Промінь"). Тим часом, встановлений на цьому ж передавальному центрі СХ-передавач на частоті 1431кГц, що мав розпочати трансляцію програми УР-3 ("Радіо Культура"), станом на 14.00 сьогодні продовжував транслювати програми російської радіостанції "Голос России" (які тут виходять з листопада 2002-го року). Тим часом, СХ-передавач на частоті 648кГц, встановлений у селищі Октябрське АР Крим (не працював з 1-го січня 2006-го року) також відновив роботу, однак, замість проанонсованої тут для трансляції програми УР-1, наразі транслює програму УР-2 ("Радіо Промінь") (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.10.2008 Національна радіокомпанія України запускає деякі середньо- та короткохвильові передавачі, що тривалий час мовчали. Зокрема, від сьогоднішнього дня мають розпочати роботу: 1. СХ-передавач в Октябрському (АР Крим) - 648кГц, 150кВт, канал УР-1, 5.30-1.00; 2. СХ-передавач у Красному (Львівська обл.) - 936кГц, 1000кВт, канал УР-1, 5.30-1.00, та канал ВСРУ (напрямок - Європа), 1.00-5.00; 3. СХ-передавач у Зарванцях (Вінницька обл.) - 1530кГц, 30кВт, канал УР-1, 5.30-1.00; 4. СХ-передавач у Броварах (Київська обл.) - 549кГц, 150кВт, канал УР-2, 4.00-3.00; 5. СХ-передавач в Лучі (Миколаївська обл.) - 549кГц, 500кВт, канал УР-2, 4.00-3.00; 6. СХ-передавач у Красному (Львівська обл.) - 549кГц, 70кВт, канал УР-2, 4.00-3.00; 7. СХ-передавач в Лучі (Миколаївська обл.) - 1431кГц, 1000кВт, канал УР-3, 6.00-1.00; 8. КХ-передавач в Лучі (Миколаївська область) - 9785кГц, 250кВт, канал ВСРУ (напрямок - Південна Америка), 21.00-5.00; 9. КХ-передавач у Красному (Львівська область) - 15635кГц, 600кВт, канал ВСРУ (напрямок - Австралія), 8.00-16.00; 10. КХ-передавач в Лучі (Миколаївська область) - 7285кГц, 100кВт, канал ВСРУ/УР-2 (напрямок - Росія), 5.00-17.00; 11. КХ-передавач в Лучі (Миколаївська область) - 6020кГц, 100кВт, канал ВСРУ/ УР-2 (напрямок - Росія), 17.00-4.00. Зазначені передавачі мають пропрацювати принаймні до кінця поточного року. Подальша доля трансляцій залежатиме від фінансування НРКУв наступному році (Джерело: Розсилки ).
  • 24.10.2008 Цієї осені одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) зробить незабутній подарунок тому, хто вже запланував найголовнішу у своєму житті подію... Станція подарує одному зі своїх слухачів... весілля!!! Усе що вимагатиметься від претендента на перемогу - це визначитися зі своїми намірами і надіслати слова "Просто Свадьба" на короткий номер 7323. З усіх надісланих заявок співробітники "Просто Раді.О" лотерейним методом оберуть 20 пар, одна з яких, пройшовши етап дуже складного відбору, і стане переможцем. Через що тільки не доведеться пройти "бідним" майбутнім молодятам - це і публічне освідчення у коханні, і іспит на вірність, і генеральна репетиція розпису... Важко? Але ж це того варте. Адже пара-переможець не витратить жодної копійки на свою весільну церемонію. Перед тим, як надіслати заявку на участь у "Просто Весіллі", уважно ознайомтеся з офіційними правилами акції, що розміщені на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.10.2008 22-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КО "Редакція районного радіомовлення", смт.Демидівка Рівненської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунальної організації "Редакція районного радіомовлення" Демидівської районної ради Рівненської області, смт.Демидівка Рівненської обл. (юридична та фактична адреси: пров.Новий, 2, смт.Демидівка Рівненської обл., 35200; головний редактор Дмитрук Т. А.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Комунальній організації "Редакція районного радіомовлення" Демидівської районної ради Рівненської області, смт.Демидівка Рівненської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Демидівка"; г) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Демидівка та Демидівський р-н Рівненської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2896; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 7 Рівненської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Миру, 28, смт.Демидівка Рівненської обл.; е) адреса студії - пров. Новий, 2, смт.Демидівка Рівненської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 41 хвилина на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44, неділя: 14.00-14.59; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська - 100 %; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати КО „Редакція районного радіомовлення", смт Демидівка Рівненської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення КО "Редакція районного радіомовлення", смт.Демидівка Рівненської області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 41 хвилина на тиждень (100%); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 41 хвилина на тиждень (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 2. Про заяву СТ "Укрзахідтехносервіс", м.Львів, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Споживчого товариства "Укрзахідтехносервіс", м.Львів (юридична адреса: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; фактична адреса: вул.Винниченка, 6, м.Львів, 79008; виконавчий директор Мицак С.І.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про заяву СТ "Укрзахідтехносервіс", м.Львів, щодо видачі ліцензії на мовлення" для з'ясування обставин справи. 3. Про заяву ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії (НР №1361 від 25.12.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим (юридична та фактична адреси: вул.Студентська, 14, м.Сімферополь, АР Крим, 95001; генеральний директор Шматов М.В.), про переоформлення ліцензії НР №1361 від 25.12.2003 (проводове мовлення (перший канал проводового мовлення, УР-1), обсяг мовлення - 2 години середньодобово, мова: українська) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, обсягу мовлення, упорядкуванням частоти мовлення у м.Сімферополі, Національна рада вирішила: Переоформити ліцензію НР №1361 від 25.12.2003 Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, обсягу мовлення, упорядкуванням частоти мовлення у м. Сімферополі, зазначивши в ліцензії на мовлення: а) вид мовлення: ефірне, проводове (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ 02841471; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо Крим"; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 15 год. 01 хв. на тиждень згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу перспективних досліджень та контролю за технічною якістю мовлення, заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 3 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації, заступником начальника ліцензійно-реєстраційного управління). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Державній телерадіомовній компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 05.03.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1361 від 25.12.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 год. 01 хв. на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 год. 01 хв. на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: Загальний обсяг мовлення становить 15 год. 01 хв. на тижд. (2 год. 09 хв. середньодобово). Мовлення здійснюється у відрізках часу: а) Понеділок-пятниця: 06.45-06.54; 08.10-08.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; б) Субота: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 12.40-12.56; 17.45-17.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; в) Неділя: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 15.45-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Територіальна категорія мовлення: місцеве. а) смт.Октябрське, РС, - 648кГц, 150кВт, АР Крим; б) м.Керч, РТПС - 71.66МГц, 4.0кВт, м.Керч та прилеглі райони; в) м.Красно-перекопськ, РТПС - 66.80МГц, 4.0кВт, м.Красноперекопськ та прилеглі райони; г) м.Севастополь - 67.25МГц, 4.0кВт, м.Севастополь та прилеглі райони; ґ) м.Сімферополь, РТПС - 66.68МГц, 4.0кВт, м.Сімферополь та прилеглі райони; д) с.Чапаєвка, Совєтський р-н, РТПС - 72.20МГц, 4.0кВт, смт.Совєтське та прилеглі райони; е) м.Алушта, РТС - 67.70МГц, 0.1кВт, м.Алушта; є) м.Алупка, РТС - 72.38МГц, 0.015кВт, м.Алупка; ж) с.Нікіта, Ялтинський р-н, РТС - 71.30МГц, 0.1кВт, с.Нікіта. 4. Про заяву КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0868 від 14.05.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 103/1, смт.Чернівці, Вінницька обл., 24100; головний редактор Волошин І.Г.), про переоформлення ліцензії НР №0868 від 14.05.2003 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, 102.4МГц у смт.Чернівцях, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 56 хв./тижд., мова: українська) у зв'язку зі зміною назви (була: КП "Чернівецький районний телерадіомовний комітет "Мрія"; стала: КП "Редакція газети "Чернівецька зоря"), банківських реквізитів, позивних (були: музичний фраґмент твору "Подільська калина" - "В ефірі ТРК "Мрія"; стали: "В ефірі Чернівецьке радіо"), оператора телекомунікацій (був: Чернівецький ЦЕЗ №10 Вінницької дирекції ВАТ "Укртелеком"; став: ВАТ "Укртелеком" центр електрозв'язку №5), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0868 від 14.05.2003 КП "Чернівецький районний телерадіомовний комітет "Мрія", смт.Чернівці Вінницької обл., у зв'язку зі зміною назви, банківських реквізитів, позивних, оператора телекомунікацій, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії на мовлення: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ 30160500; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "В ефірі Чернівецьке радіо"; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 56 хв. на тиждень згідно з додатком 2 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) територіальна категорія мовлення: місцеве; е) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 3 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл., переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 14.05.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0868 від 14.05.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 56 хв. на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 56 хв. на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції: інформаційно-культурологічний. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: загальний обсяг мовлення становить 56 хв. на тиждень. Мовлення здійснюється у відрізках часу: понеділок, середа, четвер, п'ятниця: 06.30-06.44. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: територіальна категорія мовлення: місцеве; місце встановлення передавача - вул. Леніна, 182, смт.Чернівці Вінницької обл., частота - 102.4МГц, потужність - 0.1кВт, територія розповсюдження програм - смт.Чернівці. 5. Про заяву КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0980 від 25.06.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл. (юридична та фактична адреси: вул. Б.Хмельницького, 110, м.Погребище Вінницької обл., 22200; директор Маценко М.І.), про переоформлення ліцензії НР №0980 від 25.06.2003 (ефірне радіомовлення; 69.11МГц у м.Погребищі Вінницької обл., Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень, мова: українська) у зв'язку зі зміною назви телерадіоорганізації (була: КП "Погребищенська районна редакція ефірного радіомовлення"; стала: КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради"), банківських реквізитів, керівника (був: директор - Сав'юк Н.А.; став: директор - Маценко М.І.) та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0980 від 25.06.2003 КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл., у зв'язку зі зміною назви телерадіоорганізації, банківських реквізитів, керівника та програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Погребище"; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - згідно з додатком 3 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу). Оператор телекомунікацій - Вінницька дирекція ВАТ "Укртелеком". Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл., переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 25.06.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0980 від 25.06.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хвилини на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Місцезнаходження передавача - м.Погребище Вінницької обл., вул.Коцюбинського, 23, частота - 69.11МГц, потужність передавача - 0.1кВт, територія розповсюдження програм - м.Погребище та Погребищенський район. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради", м.Погребище Вінницької обл. Загальний обсяг мовлення на 69.11МГц у м.Погребищі Вінницької обл. становить 42 хвилини на тиждень, здійснюється згідно з сіткою мовлення: Понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44. 6. Про заяву студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0690 від 26.02.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Міцкевича, 8, м.Турка Львівської обл., 82500; керівник Васильків О.І.), про переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0690 від 26.02.2003 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 2569, збільшенням обсягу мовлення до 4 годин 5 хвилин, зміною власників (були: Турківська районна рада, м.Турка Львівської обл., Турківська районна державна адміністрація, м.Турка Львівської обл.; стали: Турківська районна рада, м. Турка Львівської обл., Студія районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл.) та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на право користування каналами мовлення НР №0690 від 26.02.2003 студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 2569, збільшенням обсягу мовлення до 4 годин 5 хвилин, зміною власників та програмної концепції мовлення, згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), та видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) територія розповсюдження радіопрограм - м.Турка та Турківський район Львівської обл.; б) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2569; в) адреса студії - вул.Міцкевича, 8, м.Турка Львівської обл.; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 4 години 5 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-0644, вівторок - четвер: 11.40 - 11.59 ( відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), п'ятниця, неділя: 14.00-14.59; ґ) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл., термін дії зазначити - 01.04.2009 (відповідно до першої ліцензії НР №000943 від 01.04.1999). При видачі студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл., переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія на право користування каналами мовлення НР №0690 від 26.02.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 4 години 5 хвилин на тиждень, 100 %; години та хвилини на тиждень, відсоток від загального обсягу мовлення. ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 4 години 5 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 7. Про заяву ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0507-м від 26.09.2006). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Щорса, 32-а, кв.94, м.Київ, 01133; директор: Чернявський Є.І.), про переоформлення додатків до ліцензії на мовлення НР №0507-м від 26.09.2006 (99.0МГц у м.Києві, Р=2.0кВт; обсяг мовлення 24 год./добу; ефірне радіомовлення; мова - українська; територіальна категорія мовлення - місцеве) у зв'язку зі зміною складу редакційної ради (був: Шихутський Р.С.; Лук'янець Н.П.; Чернявський Є.І.; Філяєв О.М.; став: Шльомова В.А.; Буреніна О.Б.; Чернявський Є.І.; Філяєв О.М.), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 4 (дата видачі додатків 17.03.2008) до ліцензії на мовлення НР № 0507-м від 26.09.2006 ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, у зв'язку зі зміною складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, переоформлені додатки 1, 4 до ліцензії на мовлення НР №0507-м від 26.09.2006. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 4 (дата видачі додатків 17.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0507-м від 26.09.2006 ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, вважаються недійсними та вилучаються. 8. Про заяву Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0341-м від 28.11.2007). Розглянувши заяву Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул.І.Франка, буд. 6, м.Заліщики Тернопільської обл., 48600; директор Папушко Б. В.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0341-м від 28.11.2007 у зв'язку зі зміною назви посади керівника (була: редактор; стала: директор), уточненням програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 4 та 7 (дата видачі додатків 28.11.2007) до ліцензії на мовлення НР №0341-м від 28.11.2007 Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл., у зв'язку зі зміною назви посади керівника, уточненням програмної концепції мовлення, згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл., переоформлені додатки 1, 4 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0341-м від 28.11.2007, строк дії ліцензії залишається без змін - по 28.11.2017. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 4 та 7 (дата видачі додатків 28.11.2007) до ліцензії НР №0341-м від 28.11.2007 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м. Заліщики Тернопільської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 27 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 27 хвилин на тиждень (100 %); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 9. Про результати планової перевірки АТЗТ ТРО "РАДІ.О", м.Одеса (НР №0097-м від 21.03.2002). Розглянувши матеріали планової перевірки АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, НР №0097-м від 21.03.2002 (ефірне радіомовлення, частота 102.5МГц у м.Києві), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, взяти до відома. 10. Про заяву АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0097-м від 21.03.2002). Розглянувши заяву АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса (юридична адреса: вул.Фонтанська дорога, 3, м.Одеса, 65063; фактична адреса: вул.Терешкової, 15, м.Одеса, 65078; генеральний директор Вознюк А.Л.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0097-м від 21.03.2002 (ефірне радіомовлення: частота 102.5МГц у м.Києві, потужність передавача - 2.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу, територіальна категорія мовлення - реґіональне, мова: українською не менше 60% та інші мови), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0097-м від 21.03.2002 АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса, з використанням частоти 102.5МГц у м.Києві, потужність передавача - 2.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу, оформити програмну концепцію мовлення відповідно до рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 20949031; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Просто радіо"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; е) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Оператор телекомунікацій - АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0097-м від 21.03.2002. Програмна концепція мовлення АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 21 година добу, 87,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година на добу, 87,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 3 години на добу, 12,5%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 11. Про залишення без розгляду заяви КП "Телестудія "Радехів", м.Радехів Львівської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0130-м від 02.04.2007). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Телестудія "Радехів", м.Радехів Львівської обл. (юридична адреса: вул.Шептицького, 2, м.Радехів, Львівська обл., 80200, директор Тимрук М.З.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0130-м від 02.04.2007), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Комунального підприємства "Телестудія "Радехів", м.Радехів Львівської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0130-м від 02.04.2007), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 11. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК Маяк", м.Олександрія Кіровоградської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0438-м від 15.07.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Маяк", м.Олександрія Кіровоградської обл. (юридична адреса: пров. І.Богуна, 98, м.Олександрія, Кіровоградська обл., 28000, директор Стрельцов С.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0438-м від 15.07.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Маяк", м.Олександрія Кіровоградської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0438-м від 15.07.2004), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень щодо ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. На засіданні було прийнято й ряд інших рішень. Зокрема, такі: 1. Про погодження проекту заходів щодо Державної підтримки створення та розповсюдження телевізійних і радіопрограм вітчизняного виробництва. Розглянувши проект заходів щодо Державної підтримки створення та розповсюдження телевізійних і радіопрограм вітчизняного виробництва, Національна рада вирішила: проект заходів щодо Державної підтримки створення та розповсюдження телевізійних і радіопрограм вітчизняного виробництва, розроблений Державним комітетом телебачення та радіомовлення України, повернути на доопрацювання. Рішення Національної ради направити до Державного комітету телебачення та радіомовлення України. 2. Про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України щодо наявності дозвільних документів на радіоелектронні засоби мовлення. З метою забезпечення виконання телерадіоорганізаціями вимог чинного законодавства України щодо користування радіочастотним ресурсом для потреб телерадіомовлення, заслухавши начальника департаменту НКРЗ В.Смоляра та першого заступника директора УДЦР Є.Хаїрова, Національна рада вирішила: зобов'язати телерадіоорганізації, які мають ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, протягом трьох місяців від дати прийняття цього рішення подати заявки на отримання висновків щодо електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію власних радіоелектронних засобів мовлення. Звернутися до Українського центру радіочастот з проханням надати перелік виданих суб'єктам господарської діяльності висновків щодо ЕМС та дозволів на експлуатацію РЕЗ мовлення у смугах частот, виділених для телерадіомовлення, а також перелік тих телерадіоорганізацій, заяви яких ще не задоволено протягом 6 місяців. Рекомендувати Адміністрації зв'язку України та НКРЗ при здійсненні міжнародної координації максимально забезпечити зони обслуговування діючих передавачів. 3. Про погодження проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження основних завдань цивільного захисту України на 2009 рік і плану основних заходів з підготовки єдиної системи цивільного захисту у 2009 році". Розглянувши проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження основних завдань цивільного захисту України на 2009 рік і плану основних заходів з підготовки єдиної системи цивільного захисту у 2009 році", Національна рада вирішила: погодити без зауважень проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження основних завдань цивільного захисту України на 2009 рік і плану основних заходів з підготовки єдиної системи цивільного захисту у 2009 році". Направити листа до Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи з рішенням про погодження проекту розпорядження Кабінету Міністрів України. 4. Про представлення для присвоєння почесного звання "Заслужений працівник сфери послуг України". За вагомий внесок у побудову телерадіомовної мережі України та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку Національна рада вирішила: Представити Карпенка Олексія Єлисейовича, технічного директора Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ-РАДІО", для присвоєння почесного звання "Заслужений працівник сфери послуг України". Крім того, на засіданні було прийнято рішення Про внесення змін до рішення Національної ради від 05.07.2006 №536 "Про затвердження форм документів, пов'язаних з ліцензуванням діяльності з телерадіомовлення та провайдерів програмної послуги". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.10.2008 5-го листопада радіо "Шансон" відзначає дев'яту річницю свого існування в Україні! 9 років станція була разом з Вами кожного дня, кожної хвилини, у житті кожного! Прийшов час зібрати усіх старих та нових друзів; з улюбленими піснями та виконавцями поринути в атмосферу гарного настрою і найяскравіших спогадів, які дарує Вам радіо "Шансон". На сцені Національного Палацу "Україна", 5-го листопада вас вітатиме зі святом душевна компанія: Віллі Токарєв, Слава Медяник, Ірина Круг, Олексій Брянцев, Евген БАРС, Леонід Портной, Олег Алябін, Афіна, гурт "Лук'янівка", Ігор Корж, Ігор Слуцький, Евген Кемеровський, Гарик Кричевський, Олександр Єгоров, Віктор Павлик, Алексей Большой, Вадим Тирольский. Артисти подарують Вам незабутні емоції, знайомі мелодії та живий звук своїх сердець! Світкування Ювілейного Концерту починається о 19-ій годині. Радіо "Шансон" чекатиме на Вас, на своїх друзів, на тих, для кого радіо "Шансон" вже стало невідємною частиною щоденного буття!!! (Джерело: Сайт Гарного радіо "Шансон").
  • 23.10.2008 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) запрошує вас взяти участь в акції "NRJ Helloween". З 23-го по 31-е жовтня завітай до офісу радіо "NRJ Hit Music Only" за адресою місто Київ, вулиця Отто Шмідта, 6, і принеси з собою свій ексклюзивний гарбуз! Якщо він буде найориґінальнішим - ти переможеш! Співробітники радіостанції "NRJ Hit Music Only" сфотографують ваш гарбуз, і невдовзі він з'явиться на офіційному Web-сайті станції, де за нього можна буде проголосувати! Чий гарбуз набере найбільшу кулькість голосів, той переможе і отримає найстрашніші подарунки, відірветься з друзьями у нічному клубі, а також побуває у прямому ефірі "NRJ Hit Music Only"! Ім'я переможця буде оголошено у п'ятницю, 31-го жовтня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.10.2008 Від сьогоднішнього дня на івано-франківській частоті ПРРК "Люкс FM" (103.8МГц) з'явився RDS-сигнал. Наразі передається інформація про назву та частоту станції, а також телефон рекламної служби в Івано-Франківську (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.10.2008 На засіданні 22-го жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення домовилася з Укрчастотнаглядом та Національною комісією регулювання зв'язку щодо аудиту передавачів великих теле- і радіомереж. Відтепер телекомпанії, які не мають дозвільних документів (висновків електромагнітної сумісності та дозволів на експлуатацію) на радіоелектронні засоби мовлення, мають подати відповідні звернення до зв'язківців не пізніше як протягом трьох місяців. Згідно із "Законом про телебачення і радіомовлення", мовлення в Україні дозволяється тільки за наявності дозвільних документів. Однак за даними Українського державного центру радіочастот (УДЦР) нині в Україні діють 3 500 телевізійних каналів та 950 радіочастот, із яких 2 000 каналів та 300 радіочастот не мають таких узгоджень. За словами Євгена Хаїрова, УДЦР, 90% "неузгоджених телерадіочастот" належать Першому національному, "Інтеру", "1+1" та НРКУ. Аудит частотних присвоєнь може вплинути на дані про фактичне покриття зазначених каналів, оскільки мовниками під час модернізації мереж було здійснено заміну старих лампових передавачів великої потужності на твердотільні, але малопотужні передавачі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.10.2008 Дніпропетровський передавач столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (100.5МГц), відтепер окрім звукового мовлення також передає сигнал RDS. Наразі надпис має такий вигляд: "LUX FM\ 100.5" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.10.2008 Ефір столичної радіостанції "Бізнес FM" (93.8МГц) почав урізноманітнюватися. Відтепер окрім класичних рок- та поп-хітів тут звучать інформаційні випуски, що з'являються на початку музичної години (Власна інформація).
  • 22.10.2008 Івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) оприлюднило на своєму офіційному Web-сайті розцінки на розміщення матеріалів передвиборної агітації під час дострокових виборів народних депутатів у 2008 році в ефірі радіокомпанії "Західний полюс". У відповідності із ст. 68 закону "Про вибори народних депутатів", ТзОВ РК "Західний Полюс" встановлюються такі розцінки за одиницю ефірного часу для розміщення матеріалів передвиборної агітації під час дострокових виборів народних депутатів у 2007 році на хвилях радіостанції "Західний полюс": Вартість однієї хвилини ефірного часу - 80,80 (без ПДВ та ПНР) Суспільно-політичне ток-шоу "Право знати" (45 хвилин) - за один вихід 1500 грн (без ПДВ та ПНР) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.10.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії на мовлення: ЗАТ "ТКМ "Всесвіт", м.Первомайськ Миколаївської обл.; КО "Редакція районного радіомовлення", смт.Демидівка Рівненської обл.; Радехівської районної радіомовної організації - редакції районного радіомовлення", м.Радехів Львівської обл.; КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл.; КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради, м.Погребище Вінницької обл.; ПП "ТРК "САТ", м.Слов'янськ Донецької обл.; студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл. 2. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ВАТ "Телеканал "ТОНІС", м.Київ; ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим; КП "Редакція газети "Чернівецька зоря", смт.Чернівці Вінницької обл.; КП "Редакція газети "Колос" і ефірного радіомовлення Погребищенської районної ради, м.Погребище Вінницької обл.; ПП "ТРК "САТ", м.Слов'янськ Донецької обл.; студії районного радіомовлення "Карпатський гомін", м.Турка Львівської обл.; ТОВ "Мьюзік бокс Україна", м.Київ.; ТОВ "ПІ ЕЛЬ СЕЙЛЗ", м.Київ; АТ ТРК "Право А/ТВК", м.Харків; ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ; Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл.; ТОВ "Ера продакшн", м.Київ. 3. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса. 4. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги: ПП "ТБ - Ком", м.Сміла Черкаської обл.; ПП "Студія Калина", м.Новоград-Волинський Житомирської обл.; Фізичної особи - підприємця Магакяна Р.О., м. Гнівань Вінницької обл.; Фізичної особи - підприємця Баланюк А.П., м.Первомайськ Миколаївської обл.; Фізичної особи - підприємця Баланюка С.О., м.Первомайськ Миколаївської обл.; Фізичної особи - підприємця Донченка С.О., м.Первомайськ Миколаївської обл.; ТОВ "ТРК Краєвид", м.Миколаїв; ПП "ТРК "Фортуна", м.Вознесенськ Миколаївської обл.; ДП "НАЕК "Енергоатом", м.Київ; 5. Про переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги: ТОВ КТК "ВЕКО", м.Вінниця; 6. Про анулювання ліцензії: ПМП "ТК Маска", м.Львів; ТРК "Рівне-Атом" відособленого підрозділу "Рівненська АЕС" ДП "НАЕК "Енергоатом", м.Кузнецовськ Рівненської обл. Інформацію про результати перевірок таких ТРО було взято до відома: АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса; ТОВ "ПанМедіа", м.Бровари Київської обл. На засіданні були прийняті рішення про затвердження плану заходів щодо покращення організаційно-правового забезпечення доступу осіб з вадами слуху до інформації; про затвердження основних завдань цивільного захисту України на 2009 рік; про погодження технологічних параметрів мовлення на 41ТВК у м.Києві; про затвердження конкурсних умов; про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на багатоканальне мовлення з використанням 41ТВК у м.Києві в цифровому стандарті HDTV; про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України; про міжнародну координацію цифрових частотних присвоєнь України. Відповідно до ст. 29 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" залишено без розгляду заяви таких ТРО: КП "Телестудія "Радехів", м.Радехів Львівської обл.; ПП "Гілея-А", смт.Маньківка Черкаської обл.; ТОВ ТРК "Маяк", м.Олександрія Кіровоградської обл.; ПП ТРК "Смайл", м.Тернопіль; ТОВ ТК "Рекорд", м.Охтирка Сумської обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про міжнародну координацію цифрових частотних присвоєнь України, про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України та про затвердження плану заходів щодо забезпечення доступу осіб з вадами слуху до інформації. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.10.2008 Нещодавно змінився лінк, за яким у всесвітній мережі Інтернет можна слухати програми львівської радіостанції "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц). Відтепер онлайн-трансляції ведуться за посиланням http://ua.uar.net:8000/lwr.m3u зі швидкістю 128kbps, звук - 44kHz Stereo (Джерело: Інформацію надано радіостанцією ).
  • 21.10.2008 ВАТ "Укртелеком" має надати економічне обґрунтування нової абонплати за користування радіоточкою. Таку заяву розіслала прес-служба Антимонопольного комітету України у відповідь на повідомлення "Укртелекому" про підвищення тарифів із 1-го жовтня 2008-го року. Нові ціни для абонентів дротового радіо - 6 грн. з ПДВ (раніше було 1,5 грн.), для юридичних осіб - 9 грн. з ПДВ. Основною причиною підвищення тарифів "Укртелеком" називає збитковість утримання дротових радіомереж. "Товариство несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд мережі проводового радіомовлення. Чинні тарифи на користування основною радіоточкою покривають лише незначну частку витрат на надання такої послуги", - ідеться в поясненні "Укртелекому". Проте в офіційному запиті Комітет вимагає, аби провайдер показав складові плати за радіозабезпечення, динаміку збільшення їх собівартості, якщо таке дійсно мало місце, та надав чіткі розрахунки тощо. Як ідеться у повідомленні прес-служби "Укртелекому", компанія надасть АМКУ всю необхідну інформацію в установленому порядку. АМКУ погрожує "Укртелекому", що в тому разі, якщо економічні підстави щодо підвищення "Укртелекомом" абонплати за користування радіоточкою виявляться необґрунтованими, Комітет притягне оператора до "жорсткої відповідальності". "ВАТ "Укртелеком" має особливий статус в очах Антимонопольного комітету, адже цей оператор, безперечно, є монополістом з надання згаданих послуг. Відтак все це говорить тільки про одне. Якщо надавач послуг дійсно вирішив на рівному місці "випотрошити" гаманці мільйонів українців, тим паче соціально незахищених громадян, які переважно і користуються стаціонарним радіо, "Укртелеком" буде покарано за всією суворістю закону", - наголосив виконувач обов'язків Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко. Як раніше коментував "Телекритиці" питання утримання дротових мереж Володимир Панасенко, заступник директора департаменту технічної експлуатації телекомунікаційних мереж ВАТ "Укртелеком": "На сьогодні ми отримуємо 25 млн. грн. доходів, а витрачаємо на підтримку проводового мовлення близько 100 тис. 1:4 - так співвідносяться наші доходи та наші витрати. Фактично, за рахунок перерозподілу доходів з інших джерел (в основному, за рахунок доходів від міжміського зв'язку) утримуємо ці мережі" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.10.2008 Національна радіокомпанія України встановила вартість ефірного часу на час проведення передвиборчої агітації на позачергових виборів Верховної Ради. Згідно з повідомленням радіокомпанії, вартість 30 секунд ефірного часу для розміщення політичної реклами на каналі радіомовлення УР-1 в буденні дні становить від 145 до 1 950 гривень, зокрема, з 6.57 до 7.00, з 7.21 до 7.23, з 7.38 до 7.40 і з 7.55 до 8.10 - 1 950 гривень. Вартість 30 секунд ефірного часу для розміщення політичної реклами на каналі радіомовлення УР-1 у вихідні дні становить від 145 до 1 544 гривень, зокрема, з 6.30 до 6.40, з 9.00 до 9.40 і з 19.30 до 20.00 - 1 544 гривні, повідомляють "Українські новини". Також вартість 30 секунд ефірного часу для розміщення політичної реклами на каналі радіомовлення УР-2 становить від 126 до 566 гривень, зокрема з 13.00 до 14.00 - 566 гривень. 30 секунд ефірного часу для розміщення політичної реклами на каналі радіомовлення УР-3 - 258 гривень. Ціни у повідомленні вказані без урахування ПДВ (20%) і податку на рекламу (0.5%) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.10.2008 Уже 4 роки поспіль вони прокидаються о 6-ій ранку, їдуть темними вулицями з ближнім світлом, випивають першу філіжанку кави під час першого рекламного блоку, кажуть "доброго ранку!" своїм близьким за допомогою SMS... Невже пройшло вже 4 роки?! 25-го жовтня 2004-го року на хвилях одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) відбувся перший ефір ранкового шоу "Подвійний Еспрессо", тоді ще у складі Доманський-Стрибук-Морозова. Майже рік по тому розкішний Домік сказав "До нових!" і буквально перестрибнув у телевізор на "Новий канал". Так Стрибук і Морозова познайомилися з геніальними Гетьманами - Денисом Цикановським та Андрієм Куцом. Тоді й відбулася забавна метаморфоза - "Подвійний Еспрессо" став по суті Четверным. У січні 2006 року з мікрофоном "Подвійного Еспрессо" познайомилися цинічний і неповторний рекламщик Попов і сяюча промінням Круглікова. Так вони і живуть... Еспрессо подвійний, їх четверо, підводяться о 6-ій ранку, прокидаються до 80ї, за день устигають переробити 10 справ, і так 12 місяців у році - арифметична прогресія в наявності. До чого така прелюдія? День народження "Подвійного Еспрессо" - важлива подія в житті ведучих шоу. І буде чудово відсвяткувати його разом із слухачами. 24-го жовтня - Просто Music Friday Подвійний Еспрессо Edition у ресторані Люстдорф, о 20.00. Як кажуть дебошири з Oasis - "Be there". І ведучі шоу як і раніше наполягають на правильному написанні і виголошенні назви ранкового шоу. Еспрессо. Не эКспрессо.Во вони - кава, а не потяг (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.10.2008 15-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, щодо переоформлення ліцензії (НР №0198 від 26.03.2002) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси (юридична та фактична адреси: вул. О.Дашкевича, 39, оф. 102, м.Черкаси, 18016; директор Косенко І. В.), про переоформлення ліцензії НР №0198 від 26.03.2002 (68.15МГц у м.Черкасах, Р=0.2кВт; обсяг мовлення 24 год./добу; ефірне радіомовлення; мова - українська не менше 75%; територіальна категорія мовлення - місцеве) у зв'язку зі змінами власника (був: Рудас Анатолій Михайлович; став: Євтухов Євгеній Анатолійович), позивних (були: Радіо 68.15УКХ; стали: DJ FM), розрахункового рахунку, юридичної адреси (була: вул. О.Дашковича, 39, м.Черкаси; стала: вул. О.Дашковича, 39, оф. 102, м.Черкаси) та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0198 від 26.03.2002 ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, у зв'язку зі зміною власників, позивних, юридичної адреси ТРК та програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "DJ FM"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - згідно з додатком 3 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу). Оператор телекомунікацій - ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 26.03.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 0198 від 26.03.2002 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 19 годин на добу, 79%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 20 годин на добу, 83%; ІV. Максимальна частка аудіопродукту іноземного виробництва: 4 години на добу, 17%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 2. Про заяву районної комунальної ТРК "Броди", м.Броди Львівської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1055 від 23.07.2003). Розглянувши заяву районної комунальної телерадіокомпанії "Броди", м.Броди Львівської обл. (юридична та фактична адреси: пл.Ринок, 1, м.Броди Львівської обл., 80600; голова Стеблій М.М.), щодо продовження строку дії ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1055 від 23.07.2003 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1055 від 23.07.2003 районній комунальній телерадіокомпанії "Броди", м.Броди Львівської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) та видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорять Броди"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Броди та Бродівський район; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 11210; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 1 Львівської дирекції ВАТ "Укртелеком", пл.Ринок, 15, м.Броди Львівська обл.; е) адреса студії - пл.Ринок, 1, м.Броди Львівська обл.; є) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 3 години 42 хвилини на тиждень, згідно з відрізками часу: середа, п'ятниця: 06.30-06.44; вівторок, середа, четвер, п'ятниця: 11.40-11.59 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України); субота, неділя: 14.00-14.59; ж) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська 100 %; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1055 від 23.07.2003, видати районній комунальній телерадіокомпанії "Броди", м.Броди Львівської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення РК ТРК "Броди", м.Броди Львівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 42 хвилини на тиждень, 100 %; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 42 хвилини на тиждень, 100 %; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 3. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Мега-Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ ТРК "Мега-Радіо", м.Миколаїв, НР №0934 від 04.06.2003 (вид мовлення - ефірне РМ, 104.1МГц у м.Миколаєві), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Мега-Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003)" до отримання додаткової інформації. 4. Про залишення без розгляду заяви ЗАТ "Радіо Трек", м.Рівне, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2111 від 24.02.2005). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Радіо Трек", м.Рівне (юридична адреса: вул. 16 Липня, 38, м.Рівне, 33000, директор Кульчинська Г.Г.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2111 від 24.02.2005), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Закритого акціонерного товариства "Радіо Трек", м.Рівне, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2111 від 24.02.2005), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 5. Про залишення без розгляду заяви ДО "Київська ДРТРК", м.Київ, про продовження ліцензії на мовлення (НР №0213 від 17.04.2002). Розглянувши заяву Державної організації "Київська державна реґіональна телерадіокомпанія", м.Київ (юридична адреса: вул.Хрещатик, 26, м.Київ, 01001, генеральний директор Пасак В.В.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0213 від 17.04.2002), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Державної організації "Київська державна реґіональна телерадіокомпанія", м.Київ, про продовження ліцензії на мовлення (НР №0213 від 17.04.2002), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалася виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення "Про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України щодо наявності дозвільних документів на радіоелектронні засоби мовлення". З метою забезпечення виконання телерадіоорганізаціями вимог чинного законодавства України щодо користування радіочастотним ресурсом для потреб телерадіомовлення, Національна рада вирішила: взяти за основу і доопрацювати проект рішення (додається). "Про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України щодо наявності дозвільних документів на радіоелектронні засоби мовлення. З метою забезпечення виконання телерадіоорганізаціями вимог чинного законодавства України щодо користування радіочастотним ресурсом для потреб телерадіомовлення, Національна рада вирішила: зобов'язати телерадіоорганізації, які мають ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, протягом трьох місяців від дати прийняття цього рішення отримати висновки щодо електромагнітної сумісності та дозволи на експлуатацію власних радіоелектронних засобів мовлення. Відсутність висновку щодо ЕМС та дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів мовлення у телерадіоорганізації через три місяця вважатиметься Національною радою порушенням пункту 9 статті 23 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", що веде до застосування до телерадіоорганізації санкцій за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення та анулювання ліцензії на мовлення. Також на засіданні було ухвалено рішення Про пропозиції Національної ради до Концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, Про представлення до присвоєння почесного звання "Заслужений журналіст України", Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення тв ряд інших. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.10.2008 Понад 6 тижнів слухачі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 256k.) спостерігали за неймовірними перипетіями подружнього життя учасників конкурсу "Детектор шлюбу". Процедура, на яку наважились учасники досить ризикована, адже у будь-якої сім'ї існують скелети у шафі. Але далеко не кожна сім'я здатна цей самий скелет продемонструвати всій країні, та ще й за допомогою апарату, котрий викриває навіть найменшу брехню. На запитання ведучих ранкового "Будильник-шоу" Ані Свіридової та Сергія Галібіна, героїчні подружжя, що брали участь у випробовуввння, відповідали будучи підключеними до справжнісінького детектора брехні. Зрозуміло, що далеко не всі дійшли до фіналу, бо, погодьтесь, запитання на кшталт "Чи мріяли ви про секс утрьох", або "Чи хоч раз ви приховали від дружини зарплатню", досить провокаційні. Відтак, на деякі з них пари відповідати не наважувались, відповідно, залишали проект. Найміцнішою парою виявилось подружжя Приходько з міста Чернігова. Євген та Тетяна достойно витримали усі блоки запитань та перевірку на детекторі, за що і отримали 25 тисяч гривень та гучну вечірку у компанії ді-джеїв "Русского Радио - Україна" та Олени Вінницької і її музикантів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.10.2008 Інтернет-видання "Телекритика" оприлюднило розцінки на політичну рекламу. 1. Розцінки вартості одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації на Всеукраїнській радіомережі "Мелодія" (протягом дня): Київ (101.1МГц) - 7,78; Харків (103.0МГц) - 3,50; Донецьк (102.6МГц та 73.58МГц) - 3,50; Красноармійськ (103.3МГц) - 1,50; Краматорськ (106.2МГц) - 1,50; Дніпропетровськ (101.5МГц) - 2,75; Кривий Ріг (104.7МГц) - 1,00; Луганськ (101.1МГц) - 1,05; Старобільськ (104.2МГц) - 0,50; Одеса (101.4МГц) - 2,50; Сімферополь (100.6) - 2,00; Запоріжжя (107.9МГц та 71.51МГц) - 1,10; Мелітополь (103.2МГц) - 0,45; Херсон (104.4МГц) - 0,95; Миколаїв (105.1МГц) - 2,50; Полтава (105.0) - 0,45; Карлівка (Полтавська обл.) (105.5) - 0,25; Кіровоград (105.8) - 0,75; Чернігів (101.3МГц) - 1,00; Суми (105.1) - 1,08; Конотоп (Сумська обл.) (107.1) - 0,75; Львів (107.2) - 3,00; Рівне (101.4МГц) - 1,00; Дубровиця (Рівненська обл.) (105.3МГц) - 0,40; Луцьк (105.5МГц) - 1,00; Ковель (Волинська обл.) (102.7МГц) - 0,40; Тернопіль (104.9МГц) - 1,13; Хмельницький (102.5МГц) - 0,85; Кам'янець-Подільський (102.8МГц) - 0,40; Мережа - 35,03. Ціна вказана без урахування ПДВ та ПзР. 2. Розцінки вартості одиниці ефірного часу на радіостанції "Наше радіо" для проведення передвиборної агітації становлять 12 грн. за 1 сек. з урахуванням ПДВ та ПзР. 3. Розцінки вартості одиниці ефірного часу на радіостанції "NRJ Hit Music Only" для проведення передвиборної агітації становлять 4 грн. за 1 сек. з урахуванням ПДВ та ПзР. 4. Розцінки вартості одиниці ефірного часу на радіостанції "Європа Плюс Київ" для проведення передвиборної агітації становлять 2,10 грн. за 1 сек. безз урахування ПДВ та ПнР (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.10.2008 Приблизно тиждень тому в ефірі харківської радіостанції "Фора" (105.2МГц) сталися деякі зміни. Відтепер кожна година ефіру станції чітко відформатована за музичними жанрами, стилями, напрямками тощо. Скажімо, в одну годину ефіру може лунати виключно музика українських виконавців, у другу - золоті хіти 80-х років, у третю - тільки рок-композиції, у четверту - лише поп-музика. На початку кожної години лунає ролик, в якому жіночий голос повідомляє слухачам радіо "Фора", яка саме музика на них чекатиме у найближчі 60 хвилин (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.10.2008 Інтернет-видяння "Телекритика" оприлюднило розцінки на політичну рекламу в ефірі кількох українських FM-радіостанцій. Отже, розцінки вартості ефірного часу для проведення передвиборчої агітації на радіостанціях: "Русское радио - Україна", "ХІТ FM", Dance radio "Kiss FM" є такими: "Русское радио - Україна" - з 6.00 до 20.59 - 33 грн. за 1 секунду, з 21.00 до 5.59 - 4 грн. за 1 секунду; "ХІТ FM" - з 6.00 до 20.59 - 30 грн. за 1 секунду, з 21.00 до 5.59 - 3 грн. за 1 секунду; Dance radio "Kiss FM" - з 6.00 до 20.59 - 18 грн. за 1 секунду, з 21.00 до 5.59 - 1 грн. за 1 секунду. Ціни наведено без урахування ПДВ та податку на рекламу. Вартість одиниці ефірного часу ТОВ "ТРК "Радіо-Ера" (одна секунда), в гривнях: 06.00-07.00 - 60,00 у будні та 60,00 у вихідні; 08.00-11.00 - 85,85 у будні тв 60,00 у вихідні; 11.00-16.00 - 70,00 у будні та 85,85 у вихідні; 16.00-20.00 - 85,85 у будні та 60,00; 20.00-01.00 - 34,00 у будні та 34,00 у вихідні. Вартість вказана без урахування ПДВ 20% та ПнР 0.5%. Розцінки вартості одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації на радіо "Люкс FM": 1. Львів (104.7МГц) з 7.00 до 10.59 - 9,4; з 11.00 до 15.59 - 7,8; з 16.00 до 19.59 - 9,4; з 20.00 до 24.00 - 5,8; з 0.00 до 7.00 - 2,95. 2. Дніпропетровськ (100.5МГц) з 7.00 до 10.59 - 10,12; з 11.00 до 15.59 - 8,43; з 16.00 до 19.59 - 10,12; з 20.00 до 24.00 - 5,8; з 0.00 до 7.00 - 4,05. 3. Чернівці (102.4МГц) з 7.00 до 10.59 - 3,2; з 11.00 до 15.59 - 2,8; з 16.00 до 19.59 - 3,3; з 20.00 до 24.00 - 1,6; з 0.00 до 7.00 - 1,15. 4. Житомир (107.7МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,5; з 11.00 до 15.59 - 2; з 16.00 до 19.59 - 2,5; з 20.00 до 24.00 - 1,14; з 0.00 до 7.00 - 0,9. 5. Миколаїв (107.1МГц) з 7.00 до 10.59 - 3,2; з 11.00 до 15.59 - 2,7; з 16.00 до 19.59 - 3,2; з 20.00 до 24.00 - 1,6; з 0.00 до 7.00 - 1,12. 6. Ужгород (105.2МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,7; з 11.00 до 15.59 - 2,2; з 16.00 до 19.59 - 2,7; з 20.00 до 24.00 - 1,3; з 0.00 до 7.00 - 0,9. 7. Луцьк (106.9МГц) з 7.00 до 10.59 - 3; з 11.00 до 15.59 - 2,5; з 16.00 до 19.59 - 3; з 20.00 до 24.00 - 1,6; з 0.00 до 7.00 - 1,1. 8. Івано-Франківськ (103.8МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,7; з 11.00 до 15.59 - 2,2; з 16.00 до 19.59 - 2,7; з 20.00 до 24.00 - 1,3; з 0.00 до 7.00 - 0,9. 9. Тернопіль (104.5МГц) з 7.00 до 10.59 - 3; з 11.00 до 15.59 - 2,5; з 16.00 до 19.59 - 3; з 20.00 до 24.00 - 1,6; з 0.00 до 7.00 - 1,15. 10. Хмельницький (101.2МГц) з 7.00 до 10.59 - 3,5; з 11.00 до 15.59 - 3; з 16.00 до 19.59 - 3,5; з 20.00 до 24.00 - 1,6; з 0.00 до 7.00 - 1,12. 11. Черкаси (106.1МГц) з 7.00 до 10.59 - 4,55; з 11.00 до 15.59 - 3,8; з 16.00 до 19.59 - 4,55; з 20.00 до 24.00 - 2,75; з 0.00 до 7.00 - 2,25. 12. Севастополь (89.9МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,9; з 11.00 до 15.59 - 2,42; з 16.00 до 19.59 - 2,9; з 20.00 до 24.00 - 1,66; з 0.00 до 7.00 - 1,45. 13. Полтава (99.5МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,4; з 11.00 до 15.59 - 1,9; з 16.00 до 19.59 - 2,4; з 20.00 до 24.00 - 1,2; з 0.00 до 7.00 - 0,81. 14. Кіровоград (107.2МГц) з 7.00 до 10.59 - 1,62; з 11.00 до 15.59 - 1,35; з 16.00 до 19.59 - 1,62; з 20.00 до 24.00 - 0,93; з 0.00 до 7.00 - 0,81. 15. Рівне (90.0МГц) з 7.00 до 10.59 - 2,5; з 11.00 до 15.59 - 2; з 16.00 до 19.59 - 2,5; з 20.00 до 24.00 - 1,14; з 0.00 до 7.00 - 0,9 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2008 У Києві з 15-го по 21-е жовтня традиційно проходить "Ukrainian Fashion Week"! Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запрошує слухачів відвідати покази наймодніших і найіменитіших дизайнерів України та побачити найяскравіші колекції сезону! Запрошення на "Ukrainian Fashion Week" можна виграти в ефірі ранкового "ДСП-шоу" та у програмі "Playbox". У 8.30, в ефірі "ДСП-шоу", по 22-ге жовтня включно слухайте щоденник Fashion-спецкора Маші Ледіної, з якого ви дізнаватиметеся про осінній "Ukrainian Fashion Week" у всіх деталях: скандали, зоряні гості, епатажний одяг, mast-have сезону і багато чого іншого! Не проґавте - усе саме найцікавіше з "Ukrainian Fashion Week" в ефірі радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.10.2008 Вчора на відкритті серії благодійних рок-вечірок, організованих столичною радіостанцією "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення), побувало чимало вітчизняних виконавців в стилі поп, рок. Однак, прихід легенд світового року - гурту "Deep Purple", було несподіванкою для всіх. Рокери оцінили виступ гурту "Таршис". Українські, популярні рок-гурти "Таршис" та "Диверсанти" не лише відкривали вчорашню серію рок-вечірок, а й представляли публіці свої нові пісні з концертних програм. Оцінити вечірку та підтримати колег прийшли: гурт "Братья Карамазовы", Едуард Приступа ("Неділя"), Олег Собчук ("С.К.А.Й."), Марія Бурмака, Мотор'ролла, Сергій Присяжний, Сергій Підкаура ("The Вйо"), Віталій Кириченко ("Нумер 482"). Під час виступу гурту "Таршис" були помічені ветерани рок-музики - "Deep Purple"! Зірки вирішили зайти і ознайомитися з музичним меню в столичному рок-клубі "Докерс АВС". Виходячи з закладу, музиканти повідомили, що ту музика яку їм довелося почути - "is very good ukrainian rock music". Така оцінка ще раз доводить, що таланти української сцени нічим не поступаються світовим. Джем-вечірки мають в собі дві окремі складові - музичну та благодійну. Творчий аспект полягає в презентації молодих перспективних музикантів відомими артистами. Благодійна ж частина направлена на допомогу хворим дітям. Весь касовий збір від рок-вечірок накопичується для покупки систем переливання крові відділенню дитячої онкології однієї з київських лікарень. Одна така система, на сьогодні, коштує понад $200. До того ж ініціативна група планує популяризувати донорство серед молоді та відвідувачів вечірки. Власне програма розвитку донорства вже має символіку та назву - "Кращі Люди". "Кращими" за логікою гуманітарного проекту є ті люди, що відвідали вечірки та заплатили за квиток, і, звісно ж, музиканти, які відіграли благодійний концерт. Олег Карамазов - лідер гурту "Братья Карамазовы" - каже: "Ми готові підтримати будь-які ініціативи "Джем FM", адже, на сьогодні, це єдина радіостанція, що крутить непопсову музику та гуртує навколо себе рок-музикантів. Ну, той аспект, що ці драйвові Джем-вечірки є до того ж благодійними, додає тусовці благородності, що не можна не вітати!". Борис Таршис, гурт "Таршис", зазначив: "Я в захваті. По-перше - мені подобається виступати на Джем-сесії, по-друге - на мою думку, дуже вдало підібрали тандем з гуртом "Диверсанти",ми схожі за стилем. Сподобалася і атмосфера вечірки, на якій було багато друзів. А коли виявилося, що там і "Deep Purple", - енергія переповнювала. Так я ще не виступав!". Довідка: Радіо "Джем FM" продовжує серію Джем-концертів "Живий звук. Твій рок-н-рол". Цієї осені відбудеться низка гучних подій, що приємно вразять слухачів "Джему". Вже в середині листопада в рамках українського туру, в Києві відбудеться творчий вечір-концерт Світлани Сурганової. 29-го листопада в Палаці Спорту "Джем FM" презентує великий сольний концерт уральської групи "Чайф". Рік закінчиться сенсаційним туром "Агати Крісті". Гурт підготував для українських прихильників три прем'єри. В наступному, 2009-му, радіо "Джем FM" продовжить дивувати такими подіями, як творчий вечір Сергія Чигракова ("Чиж і Ко"), концерт пітерського гурту "БіллізБенд". Інші подробиці ви зможете дізнатися на частоті радіо "Джем FM" - 95.6FM у Києві! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 16.10.2008 Інтернет-видання "Телекритика" оприлюднило Пропозиції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо створення суспільного мовлення. Нацрада з питань телебачення радіомовлення затвердила своїм рішенням пропозиції Національної ради до Концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України. Нагадаємо, що єдина узгоджена концепція Кабміну мала бути затверджена на 1-е жовтня 2008-го року. Рішення Нацради від 15-го жовтня є лише баченням членів робочої групи Віталія Шевченка, голови Нацради, та Ігоря Куруса, першого заступника голови, щодо того, яким чином державний телерадіоресурс має бути трансформовано в суспільний. Отже, Державна компанія "Українське суспільне мовлення". 1. ДП "Перший суспільний канал" (Суспільно-політичний); Місія: забезпечення вільного поширення всебічної Інформації про суспільно-політичні події в Україні та за її межами; утвердження та розвиток української мови та культури, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багатокультурному та поліетнічному середовищі; висвітлення нагальних суспільних та політичних подій та вільне їх обговорення; трансляція суспільно затребуваних суспільних, політичних та спортивних подій. База: НТКУ; Частотний ресурс: на перехідному етапі цифровий канал, з 1.08.09 р. включно частотний ресурс УТ-1; Бюджет: орієнтовно_250 млн. грн. Штат: - орієнтовно 650 осіб. 2. ДП "Третій суспільний канал" (національних громад); Місія: створення та трансляція програм, спрямованих на інформування національних меншин, що проживають в Україні; забезпечення вільного поширення всебічної інформації про суспільно-політичні події в Україні та За її межами мовами національних меншин (60%-російською; 15% -польською; іншими мовами відповідно до Хартії); утвердження та розвиток української культури, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багатокультурному та поліетнічному середовищі; висвітлення нагальних суспільних та політичних подій та вільне їх обговорення. База: Київська державна реґіональна телерадіокомпанія ; Частотний ресурс: супутниково-кабельний канал; Бюджет: орієнтовно 23 млн. гри. Штат: - орієнтовно 120 осіб. 3. ДП "Другий суспільний канал" (культурно-мистецький); Місія: забезпечення утвердження та розвиток української мови та культури, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багато культурному середовищі; висвітлення нагальних культурно-мистецьких подій та вільце їх обговорення; трансляція суспільно затребуваних культурно-мистецьких подій. База: ДП "Культура"; Частотний ресурс: на перехідному етапі цифровий канал, з 1.08.09 р. включно частотний ресурс ОДТРК; Бюджет: орієнтовно 120 млн. грн. Штат: - орієнтовно 600 осіб. 4. ДП "Третій суспільний канал" (національних громад); Місія: створення та трансляція програм, спрямованих на інформування національних меншин, що проживають в Україні; забезпечення вільного поширення всебічної інформації про суспільно-політичні події в Україні та за її межами мовами національних меншин (60%-російською; 15% - польською; іншими мовами відповідно до Хартії) ; утвердження та розвиток українсько культури та української мови як мови міжнаціонального спілкування, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багатокультурному та поліетнічному середовищі; висвітлення нагальних суспільних та політичних подій та вільне їх обговорення. База: НРКУ (УР-3); Частотний ресурс: частотний ресурс УР-3; Бюджет: орієнтовно 18 млн. грн. Штат: - орієнтовно 100 осіб. Разом: фінансування - 393 млн. грн. на рік; штат - 1370 осіб. Радіомовлення: 1. ДП "Перший суспільний канал" (Суспільно-політичний); Місія: забезпечення вільного поширення всебічної інформації про успільно-політичні події в Україні та за її межами; утвердження та юзвиток української мови та культури, забезпечення консолідації країнської нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між ромадянами у багатокультурному та поліетнічному середовищі; освітлення нагальних суспільних та політичних подій та вільне їх ); обговорення; забезпечення захисту програмної політики від впливу державних органів влади, політичних сил та фінансово-економічних; трансляція суспільно затребуваних суспільних, політичних та ;портивних подій. База: НРКУ (УР-1); Частотний ресурс: з 1.08.09 р. частотний ресурс УР-1 та ФМ-частоти ОДТРК; Бюджет: орієнтовно 40 млн. грн. Штат: - орієнтовно 200 осіб. 2. ДП "Другий суспільний канал" (культурно-освітній); Місія: забезпечення утвердження та розвиток української мови та культури, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багатокультурному середовищі; висвітлення нагальних культурно-мистецьких та освітньо-пізнавальних подій та вільне їх обговорення; трансляція суспільно затребуваних культурно-мистецьких подій. База: НРКУ (УР-2); Частотний ресурс: частотний ресурс УР-2; 3. ДП "Четвертий суспільний канал" (молодіжний); Місія: забезпечення утвердження та розвиток української мови культури, забезпечення консолідації української нації; взаєморозуміння та розвитку взаємин між громадянами у багатокультурному середовищі через жанрову спицифіку молодіжної аудиторії. База: КДТРК; Частотний ресурс: частотний ресурс КДТРК; Бюджет: орієнтовно 15 млн. грн. Штат: - орієнтовно 30 осіб. Разом: фінансування - 108 млн. грн. на рік; штат - 530 осіб. 4. ДП "Іномовлення". Місія: забезпечення висвітлення подій в Україні, місце та позицію України з суспільно-політичних, культурно-мистецьких., спортивних та інших тем для зарубіжжя. Виробництво і трансляція пізнавальних програм про Україну забезпечення інформаційних потреб закордонних українців. База: ДП "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіо"; Редакція "Всесвітня служба радіомовлення "Україна" НРКУ. Частотний ресурс: супутникове мовлення і довгі, потужні короткі та середні хвилі НРКУ Бюджет: 200 млн. грн. Штат: 300 осіб. Нацрада прийняла цю концепцію тільки в частині "місії", викресливши з остаточного рішення пропозиції щодо частотного ресурсу, бюджету та штату майбутніх суспільних компаній. В ході дискусії члени Нацради висловили побажання розробникам доопрацювати окремі формулювання. За словами одного з авторів пропозицій - Ігоря Куруса, ця концепція має зліквідувати ту нерівність, яка нині є у матеріальному забезпеченні державних та комерційних мовників, і по-друге, уникнути тих хвороб, які нині є у державного мовлення. Такими хворобами, на думку пана Куруса, є низьке технічне забезпечення та роздуті штати державних компаній. На запитання "Телекритики", як буде вирішуватися "кадрова проблема" при реформуванні НТКУ та НРКУ в суспільні компанії, пан Курус відповів, що "з метою позбавлення баласту" буде створено нову юридичну особу, штат якої формуватиметься з нуля (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.10.2008 За результатами сьогоднішнього засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбувся брифінґ для представників засобів масової інформації. Перший заступник голови Національної ради Ігор Курус коротко розповів про питання, розглянуті на засіданні. Окремо, на прохання журналістів, він зупинився на Концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, розробленої Держкомтелерадіо. На засіданні затверджено висновки Національної ради та внесено пропозиції до Концепції. Національна рада окреслила низку напрямів розвитку Суспільного мовлення. Для телебачення це - суспільно-політичний, культурно-мистецький, національних громад; для радіо - суспільно-політичний, культурно-освітній, національних громад, молодіжний та окремий напрям іномовлення. Пропозиції Національної ради, зазначив І. Курус, найближчим часом будуть розміщені її на офіційному Web-сайті. Відповідаючи на запитання журналістів щодо виконання провайдерами програмної послуги рішення Національної ради про дотримання норм законів України з адаптації зарубіжних програм і передач до українського законодавства, Ігор Курус сказав, що на сьогодні близько 60% провайдерів виконали вимоги Національної ради. Національна рада сподівається, що решта провайдерів, погодивши програмні концепції з абонентами, також виконає цю вимогу до 1-го листопада. І. Курус, зауважив також, що до ухвалення відповідного рішення Національна рада здійснювала упереджувальні заходи: після набрання чинності нового закону "Про телебачення і радіомовлення" про необхідність виконання його норм було попереджено міністерства закордонних справ іноземних країн, проведено низку зустрічей з представниками посольств та окремими телерадіомовними організаціями. Нині Національна рада отримала листа з МЗС Росії про створення групи компетентних фахівців для узгодження з українською стороною питань щодо ретрансляції російських програм і передач в Україні та українських - в Росії. Це реальні кроки для налагодження порозумінні двох держав у сфері телерадіомовлення, до яких Національна рада закликає іноземних мовників уже не один рік. Ігор Курус звернув увагу журналістів на актуальну нині для телерадіоорганізацій обставину, пов'язану з опублікуванням розцінок на передвиборну рекламу, відповідно до норм чинного виборчого законодавства (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.10.2008 Телеканали і радіо повинні найближчім часом оприлюднити інформацію щодо своїх розцінок на політичну рекламу у зв'язку з проведенням дострокових виборів. Про це на брифінґу заявив перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус. За його словами, перенесення дати виборів не змінить ціну на політичну рекламу на телебаченні і радіо, тому що ціна формується на базі 1-3 кварталів поточного року. "Але якщо телеканали і радіо хоча б на день запізняться з оприлюдненням інформації щодо розцінок, то це означатиме, що та політична реклама, яка буде поширюватись в медіа, буде незаконною", - зазначив пан Курус (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.10.2008 9-го жовтня столична радіостанція "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) зникла з ефіру. Як повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на джерела в ПП Фірма "Лямін" (позивні - "Радіо РОКС Україна"), радіостанцію відключив Концерн РРТ за несплату. Річ у тім, що "Промінвестбанк", де має рахунок ПП Фірма "Лямін", зараз перебуває у вкрай важкій ситуації і призупинив усі операції з рахунками. "Хоча гроші на рахунку є, ми не можемо їх перерахувати. Зараз ми шукаємо способи перерахувати кошти", - зазначило джерело. Проблему обіцяють вирішити до завтра, 16-го жовтня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.10.2008 На цьому тижні слухачі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) мають можливість виграти ексклюзивні запрошення на конкурсні покази 38-го кінофестивалю "Молодість"! Кожен квиток дійсний на двох осіб і надає право відвідати всі конкурсні покази фестивалю, починаючи з 19-го і по 25-те жовтня включно! Виграйте запрошення в рамках ранкового "ДСП-шоу" і програми "Playbox". Не проґавте можливість побачити інше кіно! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.10.2008 Ось і промайнули перші десять років існування офіційного чарту одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) - програми "Зоряні Війни". "Зоряні Війни" почалися у 1998-му році разом з Андрієм Шабановим. За цей час крізь хіт-парад пройшли тисячі хітів, кращі з яких пролунають у найближчі вихідні, 18-19 жовтня. Отже, найближчий випуск хіт-параду "Зоряні Війни" буде складений із двадцяти найяскравіших пісень за всю історію чарту "Просто Раді.О"! Не проґав, ювілейні "Зоряні Війни"! Субота, 19.00. Неділя, 11.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.10.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії на мовлення: ТОВ"ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя; ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси; ЗАТ "ТРК "Україна", м.Донецьк. 2. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги: Фізична особа - підприємець Захар'єв Г.В., м.Костянтинівка Донецької обл.; ТОВ "Велтон Телеком", м.Харків. 2. Про переоформлення ліцензії провайдера програмної послуги: ПП "Телекомпанія Южний", м.Южне Одеської обл. 3. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ТОВ"ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя; ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси; ТОВ "ТРК "Круг", м.Овідіополь Одеської обл.; ЗАТ "ТРК "Україна", м.Донецьк. 3. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: ТРК "Броди", м.Броди Львівської обл. Інформацію про результати перевірок таких ТРО було взято до відома: ПП "ТРК "Фортуна", м.Вознесенськ Миколаївської обл.; ПП "ТРК "Техніка", м.Вознесенськ Миколаївської обл.; Фізична особа - підприємець Романюк А.В., м.Білецьке Добропільського р-ну Донецької обл.; ТОВ "КТЛ", м.Ладижин Вінницької обл. На засіданні було прийнято рішення про мовлення ЗАТ "ТРК "Україна", м.Донецьк, на 6ТВК у м.Донецьку; про внесення змін до рішень Національної ради від 01.10.2008 №1691, 1692, 1693, 1694 щодо переоформлення ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ", м.Київ, ліцензій на мовлення; про пропозиції Національної ради до Концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України; про анулювання ліцензії ТОВ "ТРК "Разом", м.Київ. Відповідно до ст. 29 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" залишено без розгляду заяви таких ТРО: КП "ТРК "МАРТ", м.Миколаїв; ЗАТ "Радіо Трек", м.Рівне; ТОВ "НВП "Тенет", м.Одеса; ТОВ "КІРТК "Тор", м.Слов'янськ Донецької обл.; ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; ДО "Київська ДРТРК", м.Київ; ТРК "МГОК TV" ДП ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат", м.Марганець Дніпропетровської обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.10.2008 Приємний сюрприз чекав на слухачів одеської радіостанції "Одеса-мама" (106.0МГц) у неділю, 5-го жовтня. Опівдні знайомі позивні сповістили про те, що студія улюбленої радіостанції ожила, і в ефірі пролунали добре знайомі голоси Гриші Червоного і Степана Суботіна. Вони широко розкрили двері студії "Одеси-мами" і в неї, на превелике задоволення всіх радіослухачів, увійшли два гості: президент Миколаївського клуба "Русский шансон", видавець журналу "ШАНСОН+", автор-виконавець Олександр Данцевич та Михайло Лиманський, автор-виконавець, що зовсім нещодавно, 2-го вересня, радував глядачів у концерті, присвяченому семиріччю радіостанції. Слухачі програми дізналися, що Олександр Данцевич пише і виконує наповнені суворою морською романтикою пісні, присвячені військовому флоту і трудівникам моря. Напевно запала в душі слухачів "Одеси-мами" пісня "Моряк Черноморского флота", що вперше пролунала в ефірі і висловила глибокі та сильні почуття, зрозумілі всім одеситам. А багато пісень Михайла Лиманського вже стали настільки шанованими серед радіослухачів, що вони досить часто звучать у "Передзвоні": "Облака-лебедушки", "Золотая осень". Бесіда у студії була теплою та невимушеною, та й радіослухачі із задоволенням відгукнулися на спілкування у прямому ефірі і безупинно дзвонили за добре відомим їм телефонним номером. Розмова, що тривала більше години, перемежовувався чудовими піснями у виконанні гостей. Отже, розмова торкнулася багатьох тем, але її учасники зійшлися в головному - щиросердечне, сьогодення завжди знайде відгук у слухача. А це значить, що затишна вітальня душевного радіо "Одеса-мама" ніколи не залишиться порожньою (Джерело: Інформацію надано ).
  • 14.10.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення та продовження терміну дії ліцензій, про результати перевірок телерадіоорганізацій, про затвердження офіційних висновків Національної ради щодо Концепції створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, про приведення діяльності телерадіоорганізацій до вимог чинного законодавства України щодо наявності дозвільних документів на радіоелектронні засоби мовлення. З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради у папці меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.10.2008 8-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, щодо видачі ліцензії на мовлення (у містах: Броди, Буськ, Перемишляни, Радехів, Самбір, Сколе, Турка та районах Львівської обл.). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Західна столиця", м.Львів (юридична та фактична адреси: вул.Юрія Липи, буд. 45, кв. 41, м.Львів, 79020; генеральний директор Єрохін О. А.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Приватному підприємству "Телерадіокомпанія "Західна столиця", м.Львів, ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Західна столиця"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Броди та Бродівський район, м.Буськ та Буський район, м.Перемишляни та Перемишлянський район, м.Радехів та Радехівський район, м.Самбір таСамбірський район, м.Сколе та Сколівський район, м.Турка та Турківський район Львівської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 25162; д) оператор телекомунікацій - ЦТП Львівської філії ВАТ "Укртелеком"; вул.Словацького, 1, м.Львів; е) адреса студії - вул.Юрія Липи, буд. 45, кв.41, м.Львів; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 25 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 10.30-10.59 (відрізки часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська (100 %); і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська- 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 4 хвилини на тиждень (44,1 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 25 хвилин на тиждень (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 2. Про заяву ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, щодо видачі ліцензії на мовлення (у містах: Броди, Буськ, Золочів, Мостиська, Перемишляни, Сколе, Старий Самбір, Яворів та районах Львівської обл.). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Західна столиця", м.Львів (юридична та фактична адреси: вул.Юрія Липи, буд.45, кв. 41, м.Львів, 79020; генеральний директор Єрохін О. А.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Приватному підприємству "Телерадіокомпанія "Західна столиця", м.Львів, ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Західна столиця"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Броди та Бродівський район, м.Буськ та Буський район, м.Золочів та Золочівський район, м.Мостиська та Мостиський район, м.Перемишляни та Перемишлянський район, м.Сколе та Сколівський район, м.Старий Самбір та Старосамбірський район, м.Яворів та Яворівський район Львівської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 31029; д) оператор телекомунікацій - ЦТП Львівської філії ВАТ "Укртелеком"; вул.Словацького, 1, м.Львів; е) адреса студії - вул.Юрія Липи, буд. 45, кв. 41, м.Львів; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 43 хвилини на тиждень, згідно з відрізками часу: субота: 15.15-16.14, неділя: 23.05-23.49; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська (100 %); і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська (100 %); ІІ. Частка програм власного виробництва: 59 хвилин на тиждень (57,3 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 43 хвилини на тиждень (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 3. Про заяву комунальної організації "Редакція районного радіомовлення" Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву комунальної організації "Редакція районного радіомовлення" Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Рівненська, буд.2, смт.Млинів Рівненської обл., 35100; головний редактор Руденко Г. М.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати комунальній організації "Редакція районного радіомовлення" Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Млинів!"; г) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Млинів та Млинівський район Рівненської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2699; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 2 Рівненської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Рівненська, буд.2, смт.Млинів Рівненської обл.; е) адреса студії - вул.Рівненська, буд.2, смт.Млинів Рівненської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 27 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: середа, п'ятниця: 06.30-06.44, неділя: 14.00-14.59; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська - 100 %; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати комунальній організації "Редакція районного радіомовлення" Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення комунальної організації "Редакція районного радіомовлення". Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська - 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 27 хвилин на тиждень 100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 27 хвилин на тиждень (100 %); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 4. Про заяву ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0516-м від 24.11.2003). Розглянувши заяву ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. (юридична адреса: вул.Червоноармійська, 22, м.Новомосковськ, Дніпропетровська обл., 51206; фактична адреса: вул.О.Гончара, 5, м.Дніпропетровськ, 51206; директор Вербицька О.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0516-м від 24.11.2003 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, 105.3МГц у м.Дніпропетровську, Р=2.0кВт, обсяг мовлення - 12 год./добу, мова: українська - не менше 80%) у зв'язку зі зміною керівних та наглядових органів (директор, склад редакційної ради), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 4 (дата видачі додатків 24.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0516-м від 24.11.2003 ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., у зв'язку зі зміною керівних та наглядових органів. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м. Новомосковськ Дніпропетровської обл., переоформлені додатки 1, 4 до ліцензії на мовлення НР №0516-м від 24.11.2003, строк дії залишається без змін - по 24.11.2010. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 4 (дата видачі додатків 24.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0516-м від 24.11.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про заяву Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0562-м від 13.12.2001). Розглянувши заяву Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії, м.Кіровоград (юридична та фактична адреси: пл.Кірова, 1, Будинок Рад, м.Кіровоград, 25022; генеральний директор Омельчук С.І.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0562-м від 13.12.2001 (ефірне радіомовлення: частота 106.7МГц у м.Кіровограді, Р=5.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, територіальна категорія мовлення - реґіональне (в межах області), мова: українська), враховуючи рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0562-м від 13.12.2001 Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, з використанням частоти 106.7МГц у м.Кіровограді, Р=5.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./ добу, оформити програмну концепцію мовлення відповідно до рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 02841465; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо "Скіфія-Центр"; в) строк дії ліцензії: 7 років; г) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Оператор телекомунікацій - Кіровоградський ОРТПЦ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії на мовлення НР №0562-м від 13.12.2001. Програмна концепція мовлення Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 09 хвилин на добу, 8,4%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 21 година 51 хвилина на добу, 91,6% - програма УР-1 НРКУ, м.Київ; V. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0047-м від 20.12.2001). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів (юридична та фактична адреси: вул.Гуцульська, 9-а, м.Львів, 79008; директор Нестеров С.О.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001 (ефірне радіомовлення: частота 100.8МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0кВт, частота 66.26МГц у м.Львові, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення по 24 год. на добу, територіальна категорія мовлення - місцеве, мова: українська), враховуючи рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001 ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів, з використанням частоти 100.8МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0кВт, частоти 66.26МГц у м.Львові, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення по 24 год. на добу, оформити програмну концепцію мовлення відповідно до рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 13824151; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Львівська хвиля - радіо нашого міста"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - по 24 години на добу; е) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації, заступником начальника ліцензійно-реєстраційного управління). Оператор телекомунікацій - Львівський ОРТПЦ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 22 години на добу, 91,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 23 години на добу, 95,8%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 1 година на добу, 4,2%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 1 година на добу, 4,2% - програми Української служби Бі-Бі-Сі; VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 7. Про доповнення до рішення Національної ради від 27.08.2008 №1438 "Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 102.9МГц у м.Білгород-Дністровському Одеської області". Розглянувши лист ТОВ "ТРК Аккерман", м.Білгород-Дністровський Одеської області (вх. 16а/4577 від 29.09.2008), щодо подовження терміну сплати ліцензійного збору за видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 102.9МГц у м.Білгород-Дністровському Одеської області, потужність передавача - 0.25кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, Національна рада вирішила: доповнити пункт 5 рішення Національної ради від 27.08.2008 №1438 "Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням частоти 102.9МГц у м.Білгород-Дністровському Одеської області" реченням такого змісту: "Встановити термін сплати ліцензійного збору до 31.10.2008". 8. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №0037-м від 06.06.2002). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., НР №0037-м від 06.06.2002 (вид мовлення - ефірне РМ), Національна рада вирішила: результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., взяти до відома. Вказати керівництву компанії ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо необхідності, на підставі частини четвертої статті 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", подання до Національної ради заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі зміною адреси передавача. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл. 9. Про результати позапланової перевірки ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів (НР №0391 від 24.07.2002). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, НР №0391 від 24.07.2002 (вид мовлення - ефірне РМ), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати недотримання ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, умов ліцензії у частині „програмна концепція мовлення" та порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": частини п'ятої статті 43 (ліцензіат не має права передавати канал мовлення в суборенду іншим організаціям). ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, оголосити попередження. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Чернігівській обл. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів. 10. Про результати планової перевірки ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл. (НР №0887 від 21.05.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл., НР №0887 від 21.05.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: результати планової перевірки ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл. 11. Про результати планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл. (НР №2116 від 28.02.2005 та НР №1802 від 26.07.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл., НР №2116 від 28.02.2005 (ефірне ТБ - 41ТВК, м.Хмельницький) та НР №1802 від 26.07.2004 (ефірне РМ - 107.1МГц, м.Хмельницький), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл., взяти до відома. Вказати керівництву ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл, на необхідність в подальшому дотримання умов ліцензії. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Хмельницькій області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл. 12. Про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення "Голос Великописарівщини", смт.Велика Писарівка Сумської обл. (НР №1471 від 03.03.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції районного радіомовлення "Голос Великописарівщини", смт.Велика Писарівка Сумської обл. (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення "Голос Великописарівщини", смт.Велика Писарівка Сумської обл., взяти до відома. Решта рішень щодо ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні Нацради з ТРМ 8-го жовтня було прийнято рішення Про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. Розглянувши інформацію ліцензійного департаменту щодо надання Українським державним центром радіочастот висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України, наявності вільних відрізків мовлення, каналів та мереж мовлення, Національна рада вирішила: оголосити конкурс на отримання ліцензій на мовлення, згідно з рішенням Національної ради від 08.10.2008 "Про затвердження конкурсних умов", згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу, в.о. начальника фінансово-економічного управління, заступником начальника ліцензійно-реєстраційного управління, начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Конкурсну гарантію встановити в розмірі 5% від максимального розміру ліцензійного збору. Ознайомитись із конкурсними умовами та повним списком частот можна на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ або на нашому порталі в розділі "Конкурси на радіочастоти". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.10.2008 Деякі зміни сталися в розкладі програм столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, а також в ефірі ялтинського "Time Радіо" (100.8МГц), запорізького радіо "Контакт" (104.5МГц), феодосійського "Радіо Нашого Міста" (106.1МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Відтепер інформаційні випуски в ефірі цієї станції лунають у середині музичної години, а не на її початку, як це було досі. Такі ж зміни сталися й в ефірі столичного радіо "DJ FM" (96.8МГц та 73.64МГц) (Власна інформація).
  • 13.10.2008 З 6-го жовтня в київському ефірі радіостанції "Europa Plus Україна" (92.8МГц) триває конкурс на кращий слоґан для супермаркету електроніки Rozetka.ua. Прийшов час виявити свій креатив і випустити талант на волю! Авторів найбільш креативных і незвичайних варіантів чекають модні mp3-плееры від радіо "Europa Plus Україна" і партнера конкурсу - інтернет-супермаркету електроніки Rozetka.ua! Для того, щоб взяти участь у грі, залишайте ваші варіанти слоґанів в анкеті на офіційному Web-сайті радіостанції та не забувайте вказувати контактний телефон і ім'я! Підсумки дня підбиваються щодня з понеділка по п'ятницю: о 15.20 у київському ефірі радіо "Europa Plus Україна" ведучий називає автора кращого слоґана вчорашнього дня. Не забувайте: чим більше варіантів, тим більшими є ваші шанси на перемогу! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.10.2008 З учорашнього дня не веде мовлення столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц). Обидва передавачі станції не працюють (Власна інформація).
  • 10.10.2008 Хочеш виграти поїздку до Амстердама? Тоді бери участь в ЄвроВікторині, що з 6-го жовтня стартувала в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а крім того Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення мережа). Дай відповідь на питання дня та візьми участь в розиграші щоденних призів. Учасники, які нададуть найбільшу кількість правильних відповідей, стануть претендентами на головний приз акції - поїздку в Амстердам! Подробиці шукайте на офіційному Web-сайті "GALA Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.10.2008 У п'ятницю, 10-го жовтня, Мелітопольскій студії радіостанції "Русское Радио - Україна" (104.7МГц) виповнюється дев'ять років. Також у цей день день виповнюється один рік студії реклами "Прайм Тайм", що представляє в місті також інтереси радіостанції "ХІТ FM Україна" (101.6МГц) та запорізького радіо "Ностальжі" (106.3МГц). Відзначайте разом з радійниками цю подію та одержуйте подвійну кількість подарунків та призів! 10-го жовтня, з 13-ї до 14-ї години, на хвилях місцевої студії Радіо "Ностальжі" на вас очікує подвійне квестове шоу "Місце зустрічі"! А з 14-ї до 15-ї години подвійне квестове шоу "Місце зустрічі" очікує Вас на хвилях місцевої студії "Русского Радио - Україна"! Беріть участь у чотирьох програмах і одержите побутову техніку, сертифікати на купівлю прикрас із золота і срібла та багато інших подарунків (Джерело: Сайт студії "Прайм тайм").
  • 9.10.2008 Національна рада України з питань телебачення радіомовлення на засіданні 8-го жовтня вирішила оголосити конкурс на вільні радіочастоти. Терміни офіційного оголошення та проведення конкурсу поки що уточнюються. На конкурс виставлятиметься частоти, які залишилися після попереднього конкурсу і перейшли до резерву Нацради. Також Український центр радіочастот (УДЦР) надіслав висновки щодо можливості користування щойно прорахованими каналами мовлення. У цілому мовникам буде запропоновано 2 телечастоти - 3 години на добу на 51 телеканалі у Рівному та 6 годин (00.00 - 06.00) на 10-му телеканалі у Конотопі Сумської області - та близько 170 радіочастот, серед яких такі: 1. АР Крим, Алушта - 106.2МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 2. АР Крим, Судак - 107.6МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 3. АР Крим, Керч - 102.6МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 4. АР Крим, Соколине-15 - 100.2МГц, 0.02кВт, антена спрямована; 5. АР Крим, Ялта - 70.40МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 6. АР Крим, Севастополь (с.Дергачі) - 1476кГц, 20.0кВт, антена неспрямована; 7. Житомирська обл., Бердичів - 105.2МГц, 0.25кВт, антена неспрямована; 8. Запорізька обл., Пологи - 107.8МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 9. Запорізька обл., Бердянськ - 102.1МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 10. Запорізька обл., Мелітополь - 91.0МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 11. Івано-Франківська обл., Калуш - 104.0МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 12. Кіровоградська обл., Олександрія - 99.8МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 13. Кіровоградська обл., Голованівськ - 73.73МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 14. Кіровоградська обл., Олександрія - 101.2МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 15. Луганська обл., Старобільськ - 100.6МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 16. Луганська обл., Лисичанськ - 91.1МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 17. Луганська обл., Ровеньки - 101.4МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 18. Миколаївська обл., Вознесенськ - 107.5МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 19. Одеська обл., Арциз - 103.3МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 20. Одеська обл., Одеса - 91.8МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 21. Одеська обл., Рені - 105.9МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 22. Полтавська обл., Карлівка - 73.7МГц, 0.03кВт, антена спрямована; 23. Полтавська обл., Чутове - 73.97МГц, 0.03кВт, антена неспрямована; 24. Полтавська обл., Нові Мартиновичі - 67.64МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 25. Полтавська обл., Чутове - 67.64МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 26. Полтавська обл., Котельва - 67.64МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 27. Сумська обл., Конотоп - 100.7МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 28. Сумська обл., Конотоп - 106.2МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 29. Сумська обл., Лебедин - 104.8МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 30. Сумська обл., Охтирка - 100.2МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 31. Сумська обл., Шостка - 101.9МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 32. Сумська обл., Ромни - 102.9МГц, 0.1кВт, антена неспрямована; 33. Сумська обл., Конотоп - 104.6МГц, 0.25кВт, антена неспрямована; 34. Сумська обл., Охтирка - 101.6МГц, 0.25кВт, антена неспрямована; 35. Тернопільська обл., Горішня Вигнанка - 105.9МГц, 0.25кВт, антена неспрямована; 36. Херсонська обл., Василівка - 105.8МГц, 5.0кВт, антена спрямована; 37. Хмельницька обл., Кам'янець-Подільський - 106.2МГц, 0.1кВт, антена спрямована; 38. Хмельницька обл., Славута - 104.4МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 39. Черкаська обл., Жашків - 105.4МГц, 0.25кВт, антена спрямована; 40. Черкаська обл., Шпола - 100.8МГц, 0.25кВт, антена неспрямована; 41. Чернігівська обл., Ніжин - 105.4МГц, 0.25кВт, антена спрямована (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.10.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії на мовлення: ТОВ "УНІАН-ТБ", м.Київ; ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів (у містах: Броди, Буськ, Перемишляни, Радехів, Самбір, Сколе, Турка та районах Львівської обл.); ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів (у містах: Броди, Буськ, Золочів, Мостиська, Перемишляни, Сколе, Старий Самбір, Яворів та районах Львівської обл.); КО "Редакція районного радіомовлення" Млинівської районної ради Рівненської області, смт.Млинів Рівненської обл.; 2. Про видачу ліцензії на мовлення (супутникове): ТОВ "Медіапоінт", м.Київ; ТОВ "Голдберрі", м.Київ; 3. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги: ТОВ "Юнікаст Інвест", м.Київ; 4. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ТОВ "Хмарочос Медіа", м.Київ (без зміни логотипу); ДП ТРК "Сенс" ТОВ фірми "Февраль", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; 5. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів; Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград; ТОВ "ТРК "Грант", смт.Ставище Київської обл.. Ухвалено рішення продовжити термін виплати ліцензійного збору на прохання телерадіокомпаній: ТОВ "ТРК Аккерман", м.Білгород-Дністровський Одеської обл.; ТОВ "Бужнет", м.Червоноград Львівської обл. Національна рада затвердила Положення "Про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги, внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги та видачі дубліката ліцензії провайдера програмної послуги". Інформацію про результати перевірок таких ТРО було взято до відома: ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл.; ТОВ - ТРК "Біо - плюс", с.Ставне Великоберезняківського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ "ДП "Контакт - Славута", м.Славута Хмельницької обл.; ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл.; ТРК "Вектор" у формі ТОВ, м.Лозова Харківської обл.; Редакція районного радіомовлення "Голос Великописарівщини", смт.Велика Писарівка Сумської обл.; ТОВ "Комстар - Україна", м.Одеса. Керівникам окремих компаній було вказано на необхідність усунення виявлених в результатів перевірок недоліків. За результатами перевірок за недотримання чинного законодавства ТОВ ТРК "ТV Стимул", м.Кіровоград, ПП "ТРК "Центр", м.Чернігів, оголошено попередження. На засіданні було розглянуто питання щодо показу фільму "Кремень" в ефірі АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", м.Київ. Національна рада констатувала факт трансляції фільму "Кремень" в ефірі АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", м.Київ, як такий, що порушує статтю 62 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Було ухвалено рішення звернути увагу керівництва АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", м.Київ, на обов'язковість застосування обмежень показу фільму "Кремень" та на неприпустимість у подальшому порушення чинного законодавства. Національна рада ухвалила рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів та затвердила конкурсні умови. Було розглянуто питання про унормування діяльності телевізійних мікроретрансляторів, встановлених у Криму. У зв'язку з недотриманням ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишено без розгляду заяви таких ТРО: ЗАТ "Прітекс", м.Харків; ТОВ "Азовбудкомплект", м.Маріуполь Донецької обл.; ПП "Відродження", смт.Ювілейне Дніпропетровської обл.; ДП "Дирекція Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд", м.Долинська Кіровоградської обл. У зв'язку з недотриманням ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" заяву ЗАТ "ТРК "Побутрадіотехніка", м.Алушта АР Крим також залишено без розгляду (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.10.2008 16-го жовтня столична радіостанція "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) відкриває серію регулярних рок-вечірок, які відбуватимуться кожного другого та останнього четверга місяця в клубі "Докерс АВС" (Хрещатик, 15). Вечірки започатковуються провідною радіо-програмою "Овочі-Фрукти", що з нового музичного сезону перетворилася на полігон змагань молодих артистів за можливість участі у "Джем-Фестивалі", який має відбутися в Києві наприкінці травня - початку червня 2009 року. Кандидатами на участь у "Джем-Фестивалі" є всі прем'єри , що заявлені від музикантів-початківців в програмі "Овочі-Фрукти". Щомісяця фахове журі (Олександр Положинський - група Тартак, Юлія Курова - PR-директор лейблу "Лавіна М'юзік", Дмитро Шуров - гурт Esthetics Education, Костянтин Костенко - директор студії звукозапису "Комора" та Вадим Мельничук - засновник незалежного музичного видавництва "Рок-М'юзік") визначатиметься з групою, що потрапить до фінального списку десяти учасників "Джем-Фестивалю". Сім груп визначить фахове журі, а три групи потраплять завдяки слухацькому голосуванню на Web-сайті радіостанції "Джем FM" - http://www.jamfm.com.ua. Фаворита "Джем-Фестивалю" визначить журі музикантів та представників радіостанції "Джем FM". Переможець "Джем-Фестивалю" отримає коштовну статуетку "Джем FM"-премії "Непопса" та диплом лауреата в номінації "Краща нова група року". У вечірках програми "Овочі-Фрукти", що відбуватимуться відтепер регулярно в клубі "Докерс АВС", братимуть участь по дві групи в умовному форматі "овоч-фрукт", тобто загально відомий артист представлятиме меломанам молоду, але не менш талановиту групу чи виконавця. Слід відзначити, що грошовий збір від вечірок "Овочів-Фруктів" йтиме на благодійний проект, деталі якого будуть оголошені представниками "Джем FM" і мережі клубів "Докер" 16-го жовтня. Під час першої вечірки "Джем FM" презентує виступи популярних груп Таршис і Диверсанти, які вперше представлять Києву свої нові концертні програми та пісні. Окрім того радіо "Джем FM" має розкрити всі карти Сезону Гучних Подій, що стартував 1-го жовтня на частоті 95.6FM (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 8.10.2008 Сьогодні в місті Харків зранку відбувалося технічне мовлення на частоті 89.3МГц (ТОВ "ТРК "Класик радіо"). Мовлення розпочалося приблизно о 10.50 і протривало з півгодини. У цей час пролунало кілька пісень у виконанні співачки Максим, після чого передавач було відключено (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.10.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2008 Голлівуд: червона килимова доріжка, дами у вечірніх сукнях, шик, блиск та автоквест! Хапайте автомобіль, трьох відважних друзів і вперед - "Columbia Pictures не представляє"! 11-го жовтня відбудеться фінал гри LuxRadioQuest "ГОНки із зірками", яку представляє столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Команди зануряться в атмосферу дорожнього ґламуру, проживуть життя усім відомих кіногероїв, а хтось виїде додому на квадроциклі! Завдання витримані у стилістиці LuxRadioQuest - забавні і несподівані. Наприклад, у цій грі очікуються вільні варіації на тему "Матриці", "Діамантової руки", "Основного інстинкту" на дуже смішний манер! На "ГОНках із зірками" вже були помічені: Gorchitza live progect, Василь Бондарчук, Larson, Milos, D.Lemma, Женя Фокін, Марта, Queens, Аврора, Оля Полякова, Dress Code, L'амоur, Сьоме Небо, Геннадій Попенко. На фінал уже зареєстровані: Mika Newton, Василь Бондарчук, Milos, Larson, D.Lemma, Queens, Женя Фокін, Сьоме небо. Відбіркові ігри LuxRadioQuest проходили з 13-го вересня до 4-го жовтня. За цей час усі квестери відрізнялися азартом і волею до перемоги, але найближчої суботи всі зможуть дізнатися, хто ж виявився найщасливішим. Поспішайте у суботу на фінал. Ось він, останній шанс поборотися із зоряними екіпажами за головний приз - квадроцикл! Columbia Pictures навіть не уявляє, як це буде! Акредитація ЗМІ за телефоном (050)-444-16-56 - Марина Москаленко. По закінченні фінального заїзду в нічному клубі ТАТО (вул.Софії Перовської, 6/11) відбудеться грандіозна вечірка для всіх учасників LuxRadioQuest! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 7.10.2008 Сьогодні, 7 жовтня 2008 року, відбулася міжвідомча нарада Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та Національної комісії з питань регулювання зв'язку України, на якій було обговорено проект положення про взаємодію цих двох державних органів та розглянуто проблемні питання щодо користування РЧЗ РЕЗ мовлення та шляхи їх вирішення. У нараді взяли участь голова Національної ради В.Шевченко, перший заступник голови Національної ради І.Курус, заступник голови Національної ради Ю.Плаксюк, відповідальний секретар Національної ради В.Лясовський, член Національної ради Т.Мокріді, голова НКРЗ С.Колобов, члени НКРЗ В.Звєрєв, С.Мирний, В,Олійник, В.Пащук, А.Тичинський, начальник ДП "Укрчастотнагляд" П.Слободянюк та керівники структурних підрозділів зазначених установ. Для вирішення проблемних питань галузі та вироблення узгоджених нормативних документів вирішено створити робочу групу, до якої увійдуть керівники та фахівці цих державних структур (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.10.2008 Сьогодні прес-служба Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення поширила звернення, присвячене конфліктній ситуації навколо будівництва жилого комплексу по вул. Первомайського, 5-б. Нагадаємо, що початок будівництва викликав незадоволення громадськості. Зокрема, активісти ініціативи "Збережемо старий Київ" заявляли про його незаконність. А під час акції протесту 2 жовтня 2008 року у протистоянні між пікетувальниками та охороною будмайданчика постраждали троє журналістів. Інтернет-видання "Телекритика" наводить текст повідомлення: "Повідомлення прес-служби Держкомтелерадіо щодо конфлікту навколо будівництва на території НРКУ. Кілька разів Національна радіокомпанія України зверталася до Генеральної прокуратури України з проханням вжити оперативних дій, спрямованих на відновлення порядку у ситуації, що склалася навколо Будинку Звукозапису Національної радіокомпанії України. Незадоволення громадськості викликала звістка про те, що на вулиці Л.Первомайського у перспективі буде побудовано житловий комплекс. Вкрай загострилась ситуація восени ц.р.. 9 вересня о 10 годині ранку гурт невідомих людей напав на працівників НРКУ, що йшли на роботу в Будинок Звукозапису. Невідомі, застосувавши фізичну силу, відібрали у працівників НРКУ особисті речі. 14 та 15 вересня подвір'я Будинку Звукозапису було заблоковано. 22 вересня організована група людей неодноразово блокувала будівельним сміттям заїзд з боку нижнього двору Будинку Звукозапису, заїзд з боку Печерського Узвозу блокувала металевими стовпами, перешкоджаючи працівникам НРКУ потрапити на робочі місця. Ці дії унеможливлювали доступ працівників НРКУ до фонотеки, що призводить до порушення технологічного процесу і створює загрозу життю працівників на випадок пожежі. 2 жовтня під час акції протесту проти будівництва поруч із Будинком Звукозапису постраждали троє журналістів. Ситуація, що склалася, потребує об'єктивного і виваженого вивчення. Тому Держкомтелерадіо надає з свого боку факти, які допоможуть ЗМІ висвітлити події, уникаючи однобічного їх трактування. Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" рішенням Київської міської ради від 10.07.2003р. Національній радіокомпанії України надано у постійне користування земельну ділянку площею 0,73 га на вул.. Л.Первомайського, 5-б для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з підземним автопаркінґом і офісними приміщеннями з одночасною реставрацією приміщення Будинку Звукозапису. Проектна документація щодо будівництва житлового комплексу за вказаною адресою розроблена на підставі затвердженого історико-містобудівельного обґрунтування та отримала позитивний висновок комплексної державної експертизи від 06.09.06р. На підставі затвердженого проекту Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю Києва видано дозвіл на виконання будівельних робіт. На земельній ділянці для зазначеного будівництва розташована двоповерхова будівля адміністративно-виробничого корпусу Національної радіокомпанії України. В червні 2007 року Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій проведено обстеження технічного стану конструкцій цієї будівлі. Обстеженням встановлено, що технічний стан конструкцій будівлі характеризується як непридатний до нормальної експлуатації. Враховуючи це, Національна радіокомпанія України звернулася до Київської міської державної адміністрації з проханням надати дозвіл на знесення Адміністративно-виробничого корпусу. Розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 11.04.2008 №529 такій дозвіл надано. За висновками фахівців, будівництво жодним чином не загрожує функціонуванню Будинку Звукозапису НРКУ. Сучасні будівельні технології не передбачають забивання паль та інших операцій, що спричиняють струси і вібрацію ґрунтів, відтак студії звукозапису не можуть зазнати деформації, інших ушкоджень. При реалізації проекту навпаки буде зміцнений технічний стан головного корпусу Будинку Звукозапису. Згідно з договором про пайову участь між НРКУ та інвестором, за рахунок забудовника буде реконструйовано дах, що перебуває в критично аварійному стані, замінено все застаріле обладнання, кондиціонування повітря, відремонтовано внутрішні приміщення, перекладено зовнішні інженерні комунікації, впорядковано й облагороджено територію. Крім того, у новозведеній споруді НРКУ будуть відшкодовані офісні площі знесеного двоповерхового виробничого корпусу. А найголовніше - близько 50 сімей працівників Українського радіо, які перебувають на квартирному обліку, будуть забезпечені житлом. Всі ці факти Держкомтелерадіо неодноразово доводив своїм опонентам, але складається враження, що об'єктивну інформацію просто ніхто не хоче брати до уваги. Чи не є всі ці акції протесту не боротьбою за існування пам'ятників архітектури, а бажанням деяких осіб прибрати собі земельну ділянку? Викликає здивування і той факт, що саме ці мешканці прилеглих до місця будівництва будинків ніяк не оскаржували будівництво їхніх власних будинків. Адже вони теж мали сприяти можливості руйнування Будинку Звукозапису. Що стосується боротьби за історико-архітектурні пам'ятники, то це - особиста справа кожного громадянина. Але потрібно робити це цивілізовано, звертаючись до суду і додержуючись чинного законодавства, а не створювати загрозу життю людям, яки працюють на території, що стала предметом суперечки. Відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.10.2008 На столичній частоті 101.9МГц, де працює Гарне радіо "Шансон", відновився сигнал RDS, що був тут відсутній протягом тривалого часу (Власна інформація).
  • 6.10.2008 Незабаром ви зможете не тільки слухати програму "Світлі гості на Світлому радіо" від столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 40k. та Інтернет-мовлення 128k.) в радіоефірі, але і побачити її на телеканалі CNL. Чудові гості Світлого радіо "Еммануїл" познайомляться з глядачами цього християнського телеканала. Уже відзняті прямі ефіри з багатьма відомими людьми: Марина Одольска, Рік Ворден, Оксамита. Час виходу програми "Світлі гості на світлому радіо" в радіоефірі не змінюється. Слухайте її об 11.00 та о 19.00 (за Київським часом) щодня. А інформацію про те, коли ви зможете побачити програми на телеканалі CNL буде повідомлено додатково (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.10.2008 6-го жовтня ц.р. розпочинає роботу ХІІІ всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм "Калинові острови". Цьогорічний фестиваль відбувається на базі Рівненської обласної державної телерадіокомпанії. До його організації долучилися Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада. У фестивалі беруть участь творчі колективи Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, ДТРК "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення", ДТРК "Культура", ДТРК "Крим", обласні та реґіональні державні телерадіокомпанії, а також недержавні телерадіоорганізації, продакшн-студії. У конкурсній програмі представлено близько 70 робіт. Це програми, присвячені політичним, економічним та соціальним темам. За словами Т.в.о. Голови Держкомтелерадіо України Анатолія Мураховського головною метою фестивалю є виявлення кращого аудіовідеопродукту, створеного вітчизняними виробниками і присвяченому відображенню у засобах масової інформації актуальних державотворчих процесів в Україні та духовного відродження українського народу, а також сприяння підвищенню професійної майстерності працівників телебачення і радіомовлення. Володарі "Гран-прі" фестивалю будуть нагороджені дипломами, спеціальними статуетками і спеціальними призами. Звання "Лауреат всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм "Калинові острови" отримають кращі роботи з телебачення і радіомовлення за номінаціями, ухваленими Меморандумом. З 6 жовтня розпочинається перегляд конкурсних робіт членами журі, учасниками та гостями фестивалю, робочі зустрічі керівників державних ЗМІ, проведення семінарів, професійних дискусій, "круглих столів" та культурно-розважальна програма, яка передбачає знайомство з Рівненським краєм: його історією, культурою, традиціями та звичаями (Джерело: Сайт Державного комітету телебачення та радіомовлення України).
  • 5.10.2008 Радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц та Інтернет-мовлення), яке днями розпочало онлайн-трансляцію своїх програм в Інтернеті, відтепер можна не лише почути, але й побачити. За посиланням mms://EuropaFm.dp.ua/Video можна подивитися на те, що відбувається у студії радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2008 1-го жовтня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про результати планової перевірки Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. (НР №1458 від 27.02.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. (проводове радіомовлення), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. 2. Про заяву Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №1458 від 27.02.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. (юридична та фактична адреси: площа Жовтнева, 4, смт.Марківка Луганської обл., 92400; головний редактор Рудаченко Н.І.), про переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1458 від 27.02.2004 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 2128, зміною відсоткового співвідношення мови з 100 % до 75 %, керівника організації (була: Богдашка Т. І.; стала: Рудаченко Н. І.), юридичної та фактичної адреси (була: вул.Леніна, 25, смт.Марківка Луганської обл., 92400; стала: площа Жовтнева, 4, смт.Марківка Луганської обл., 92400), власників (були: Марківська райдержадміністрація, смт.Марківка Луганської обл., Марківська районна рада, смт.Марківка Луганської обл.; стала: Марківська районна рада, смт.Марківка Луганської обл.) та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на право користування каналами мовлення НР № 1458 від 27.02.2004 Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у зв'язку зі зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм до 2128, зміною відсоткового співвідношення мови з 100 % до 75 %, зміною керівника організації, юридичної та фактичної адрес, власників та програмної концепції мовлення, згідно з додатком до рішення, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) територія розповсюдження радіопрограм - смт Марківка та Марківський район Луганської обл.; б) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2128; в) адреса студії - площа Жовтнева, 4, смт.Марківка Луганської обл.; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; ґ) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська не менше 75 %. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення Радіоінформаційній організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., термін дії зазначити - 12.03.2009 (відповідно до першої ліцензії НР №000916 від 11.03.1999). При видачі Радіоінформаційній організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія на право користування каналами мовлення НР №1458 від 27.02.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська не менше 75 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100 %; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 3. Про заяву ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0019-м від 06.02.2002). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса (юридична та фактична адреси: вул.Фонтанська дорога, 33, м.Одеса, 65009; генеральний директор Кисельов С.Й.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0019-м від 06.02.2002 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, 0.765МГц у м.Одесі, Р=40.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська - 63%, іншими мовами - 37%) у зв'язку зі зміною власників (були: Міжнародний гуманітарний університет, м. Одеса; Одеська національна юридична академія, м. Одеса; Писаренко Т. В.; Баранов В. П.; Афанасенко Є. А.; стали: Міжнародний гуманітарний університет, м. Одеса; Писаренко Т. В.; Баранов В. П.; Афанасенко Є. А.), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3, 7 (дата видачі додатків 01.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0019-м від 06.02.2002 ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса, переоформлені додатки 1, 3, 7 до ліцензії на мовлення НР №0019-м від 06.02.2002, строк дії залишається без змін - по 06.02.2009. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3, 7 (дата видачі додатків 01.12.2006) до ліцензії на мовлення НР №0019-м від 06.02.2002 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 18 годин на добу, 75%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година на добу, 87,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 3 години на добу, 12,5%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-музичний. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Музично-інформаційне радіо", м.Миколаїв, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0336-м від 10.02.2006). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Музично-інформаційне радіо", м.Миколаїв (юридична та фактична адреси: пр.Леніна, 67, офіс 306, м.Миколаїв, 54017; директор Шевчук С. М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0336-м від 10.02.2006 (ефірне радіомовлення, місцеве мовлення, 100.8МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська - не менше 80%) у зв'язку зі зміною власників (був: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця; стали: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця, Довбня І. Ю.), складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3, 4 (дата видачі додатків 03.12.2007) до ліцензії на мовлення НР №0336-м від 10.02.2006 ТОВ "ТРК "Музично-інформаційне радіо", м.Миколаїв, у зв'язку зі зміною власників, складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Музично-інформаційне радіо", м.Миколаїв, переоформлені додатки 1, 3, 4 до ліцензії на мовлення НР №0336-м від 10.02.2006, строк дії залишається без змін - по 10.02.2013. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3, 4 (дата видачі додатків 03.12.2007) до ліцензії на мовлення НР №0336-м від 10.02.2006 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про заяву ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0503-м від 26.03.2002). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси (юридична та фактична адреси: вул.О.Дашкевича, 39, оф. 102, м.Черкаси, 18016; директор Косенко І. В.), про переоформлення додатків до ліцензії на мовлення НР №0503-м від 26.03.2002 (107.5МГц у м.Черкасах, Р=0.5кВт; обсяг мовлення 24 год./добу; ефірне радіомовлення; мова - українська не менше 75%; територіальна категорія мовлення - місцеве;) у зв'язку зі зміною адреси встановлення передавача (була: вул. О.Дашковича, 39, м.Черкаси; стала: вул.Пальохи, 2, м.Черкаси), враховуючи висновок центру "Укрчастотнагляд" №ДВЧ - 13710563, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 6 (дата видачі додатків 17.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0503-м від 26.03.2002 ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, у зв'язку зі зміною адреси встановлення передавача, зазначивши: а) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП "Телерадіокомпанія "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси, переоформлені додатки 1, 6 до ліцензії на мовлення НР №0503-м від 26.03.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 6 (дата видачі додатків 17.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0503-м від 26.03.2002 вважаються недійсними та вилучаються. 6. Про заяву ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0312-м від 13.12.2001). Розглянувши заяву ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль (юридична та фактична адреси: вул. О.Кульчицької, 3/5, м. Тернопіль, 46001; директор Яциковська О.Б.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001 (ефірне радіомовлення: частота 106.1МГц у м.Тернополі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова: українська не менше 75%), враховуючи рішення Національної ради №1342 від 16.07.2008, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001 ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, з використанням частоти 106.1МГц у м.Тернополі, потужність передавача - 1,0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, оформити програмну концепцію мовлення відповідно до рішення Національної ради № 1342 від 16.07.2008, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 22604052; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо Тернопіль" - солодка хвиля"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; е) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Оператор телекомунікацій - ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001. Програмна концепція мовлення ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 7. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь (НР №0147-м від 14.05.2002). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, НР №0147-м від 14.05.2002 (ефірне радіомовлення), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, взяти до відома. Вказати керівнику ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, на виявлені ознаки недотримання умов ліцензії у частинах "програмна концепція мовлення", "місцезнаходження телерадіоорганізації", "відомості про органи управління", "докладні характеристики каналу мовлення". Доручити департаменту контрольно-аналітичної роботи через місяць здійснити повторну перевірку ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у м.Севастополі. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь. 8. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків (НР №1984 від 22.12.2004). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, НР №1984 від 22.12.2004 (вид мовлення - ефірне РМ, 105.5МГц у м.Донецьку), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, взяти до відома. Доручити департаменту контрольно-аналітичної роботи в місячний термін здійснити перевірку використання іншими ТРК програмного продукту ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, із позивними "Стильне". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків. 9. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТК "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл. (НР №0536-м від 13.09.2001). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "Телекомпанія "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл., НР №0536-м від 13.09.2001 (вид мовлення - ефірне радіомовлення), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: результати позапланової перевірки ТОВ "Телекомпанія "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл., взяти до відома. Вказати керівництву ТОВ "Телекомпанія "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл., на неприпустимість у подальшому порушень умов ліцензії та чинного законодавства. Відповідно до частини 2 статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "Телекомпанія "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надати звіт Національній раді, завізований представником Національної ради у Черкаській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телекомпанія "Сатурн - ТV", м.Умань Черкаської обл. 10. Про результати планової перевірки ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0139-м від 20.04.2007). Розглянувши матеріали планової перевірки ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, НР №0139-м від 20.04.2007 (проводове радіомовлення), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, недотримання умов ліцензії у частинах "програмна концепція мовлення", "мова" та порушення Закону України "Про рекламу": а) частини другої статті 9 (реклама у теле- і радіопередачах, програмах повинна бути чітко відокремлена від інших програм, передач на їх початку і наприкінці за допомогою аудіо-, відео-, комбінованих засобів, титрів, рекламного логотипа або коментарів ведучих з використанням слова "реклама"); б) частини четвертої статті 8 (реклама видів діяльності, які відповідно до законодавства потребують спеціального дозволу, ліцензії, повинна містити посилання на номер спеціального дозволу, ліцензії, дату їх видачі та найменування органу, який видав спеціальний дозвіл, ліцензію). ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, оголосити попередження. Зобов'язати ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, до вирішення питання по суті припинити ретрансляцію програм ВГТРК "Маяк" шляхом внесення змін до ліцензії. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим. 11. Про результати планової перевірки ТРК Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Бриз", м.Севастополь (НР №0158 від 05.02.2002, НР №1649 від 04.06.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки ТРК Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Бриз", м.Севастополь, НР №0158 від 05.02.2002 (вид мовлення - ефірне РМ), НР №1649 від 04.06.2004 (вид мовлення - ефірне ТБ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТРК Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Бриз", м.Севастополь, АР Крим, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТРК Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Бриз", м.Севастополь, АР Крим. 12. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, НР №0089-м від 11.09.2001 (вид мовлення - ефірне, 91.4МГц у м.Одесі), Національна рада вирішила: результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса. 13. Про результати планової перевірки ТРК "ОРТО", смт.Криве Озеро Миколаївської обл. (НР №0118-м від 06.04.2007). Розглянувши матеріали планової перевірки ТРК "ОРТО", смт.Криве Озеро Миколаївської обл., НР №0118-м від 06.04.2007 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТРК "ОРТО", смт.Криве Озеро Миколаївської обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТРК "ОРТО", смт.Криве Озеро Миколаївської обл. 14. Про результати планової перевірки ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл. (НР №0887 від 21.05.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "ДП "Контакт-Славута", м.Славута Хмельницької обл., НР №0887 від 21.05.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання у зв'язку з потребою доопрацювання. 15. Про результати планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл. (НР №2116 від 28.02.2005 та НР №1802 від 26.07.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл., НР №2116 від 28.02.2005 (ефірне ТБ - 41 ТВК, м.Хмельницький) та НР №1802 від 26.07.2004 (ефірне РМ - 107.1МГц, м.Хмельницький), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати планової перевірки ТРК "Контакт", с.Осташки Хмельницької обл. (НР №2116 від 28.02.2005 та НР №1802 від 26.07.2004)" у зв'язку з потребою доопрацювання. 16. Про залишення без розгляду заяви КП "Барська районна редакція радіомовлення", м.Бар Вінницької обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0795 від 16.04.2003). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Барська районна редакція радіомовлення", м.Бар Вінницької обл. (юридична адреса: пл.50-річчя Жовтня, 12, м.Бар, Вінницька обл., 23000, редактор Кирилюк Ю.А.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0795 від 16.04.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Комунального підприємства "Барська районна редакція радіомовлення", м.Бар Вінницької обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0795 від 16.04.2003), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень щодо ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення "Про внесення змін до рішень Національної ради від 16.07.2008" та "Про погодження проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про утворення казенного підприємства "Національний центр оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами України". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2008 У всіх слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, а також в ефірі ялтинського "Time Радіо" (100.8МГц), запорізького радіо "Контакт" (104.5МГц), феодосійського "Радіо Нашого Міста" (106.1МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) з'явилася унікальна можливість потрапити в ефір радіостанції зі своєю улюбленою піснею. Вас почують мільйони! Телефонуйте за номером 519 - і станьте зіркою! Нефабричною! Найкращі виконавці одержать приз - iPod із завантаженими хітами "Радіо Шарманка"! Плата за з'єднання - 0,27 грн. Вартість хвилини ефірного часу - 10 грн. Послуга доступна для абонентів всіх національних GSM операторів України (Джерело: Форум "Радіо Шарманка").
  • 3.10.2008 У Кіровограді подорожчало "радіо для бабусь". Абонентська плата за користування основною радіоточкою з 1-го жовтня 2008-го року становитиме для населення 6 гривень із ПДВ, для юридичних осіб - 9 гривень із ПДВ на місяць. Про це повідомляє Кіровоградська філія ВАТ "Укртелеком". Свій крок оператор послуги мотивував наступним чином: "ВАТ "Укртелеком" - єдиний оператор в Україні, який надає послуги дротового радіомовлення по всій території країни. Товариство несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд радіомережі. Існуючі тарифи на користування основною радіоточкою покривають лише незначну частку витрат на надання такої послуги. Для збереження можливості мільйонам абонентів й надалі користуватися послугами дротового радіомовлення, компанія для зменшення збитків змушена переглянути тарифи" (Джерело: Портал "Новости Кировограда").
  • 3.10.2008 У ранковому "ДСП-шоу", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - нова рубрика! Слухач радіо "Europa Plus Україна" сам обирає, в ролі якої зірки він почуває себе максимально комфортно, і надсилає заявку на участь у "Шоу двійників"! Ведучі "ДСП-шоу" задають "слухачеві-в-образі-зірки" пару питань з його, "зоряної", біографії, і, якщо слухач проходить перевірку на "зоряну" справжність, йому дістається приз і звання справжньої "зірки"! Заявки приймаються на e-mail: (тема листа - "Шоу двійників") або на SMS-портал 4444 (заголовне слово - Європа). Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Ґолден Телеком та UNI Вартість СМС - 0.80 грн (з ПДВ). Не забудьте указати своє ім'я і "зірку" шоу-бізнесу, спорту, світу моди чи кіно, в біографії якої ви розбираєтеся найкраще. Кращих "двійників" чекають чудові призи від радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2008 Будівництво на вулиці Первомайського в Києві поруч із Будинком Звукозапису (власність Державного комітету телебачення і радіомовлення) ведеться із численними порушеннями законодавства. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на юриста Дмитра Андреєва, який допомагає мешканцям прилеглих будинків протистояти будівельним роботам. "Порушено норму про охорону культурної спадщини, норми земельного кодексу України, порушені норми забудови щодо поверховості, щодо місця розташування", - заявив юрист. Крім того, за його словами, протокол громадських слухань було підроблено. "Насправді існує два протоколи - один справжній, і другий, котрий ніхто не бачив в очі, і який переданий до Київради", - зазначив правозахисник. Також він розповів, що внаслідок будівництва вже просів на 20 сантиметрів будинок за адресою Печерський узвіз, 10. Дмитро Андреєв вважає, що існує велика ймовірність руйнації самого Будинку Звукозапису, а також пам'ятки архитектурного значення - башти №5 музею "Київська фортеця": "Залягання ґрунтових вод у цьому районі - півтора-два метри. При цьому геологічна експертиза відсутня". У коментарі "Телекритиці" виконувач обов'язків голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський заявив, що це питання перебуває у компетенції Національної радіокомпанії України, у віданні якої перебуває й Будинок Звукозапису. "Звертайтеся до президента НРКУ. Ті обґрунтування, які нам дали свого часу, були достатніми, що б не заперечувати щодо цієї ситуації. Всі документи в Національній радіокомпанії. Я навіть їх не пам'ятаю, тому що це питання минулих років", - сказав пан Мураховський. У свою чергу президент НРКУ Віктор Набруско сказав кореспонденту "Телекритики", що жодних проблем із законодавством під час будівництва по вул. Первомайського не має. Усі документи, які мають це підтвердити, в НРКУ обіцяли надати наступного тижня. Водночас у листі Віктора Набруска до мешканців будинку по вул. Панаса Мирного 27, який є у вільному доступі, зазначається, що сучасні будівельні технології не спричинятимуть вібрацію ґрунтів, тож, як пише пан Набруско, Будинку Звукозапису нічого не загрожує. Також, на його переконання, зовнішні шуми не перешкоджатимуть самому процесу звукозапису. Крім того, за рахунок забудовника планують реконструювати дах будинку звукозапису, НРКУ будуть відшкодовані офісні площі знесеного двоповерхового виробничого корпусу, а близько 50-ти сімей співробітників НРКУ, які перебувають на квартирному обліку, отримають житло. Разом з тим, як повідомив Дмитро Андреєв, мешканці прилеглих до місця будівництва будинків звернулися до секретаріату президента України із листом з проханням втрутитися у ситуацію і зберегти їхні оселі від руйнації. Нагадаємо, що 2-го жовтня під час акції протесту проти будівництва поруч із Будинком Звукозапису від рук охоронців будмайданчику постраждали троє журналістів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.10.2008 Сьогодні після 15-ї години столична мережева сателітарна станція "GALA Радіо" відновила мовлення у Харкові (107.4МГц), що було призупинене 1-го жовтня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.10.2008 16-го жовтня у Києві відбудеться вечірка, присвячена старту сезону гучних подій на радіо "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення)! Вечірка пройде у клубі "Докерс АВС" у Пасажі і розпочнеться о 19.30. спеціальний гість вечірки - група Таршис (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 3.10.2008 Сьогодні в ефірі ранкового "ДСП-шоу", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), визначився переможець проекту "Drive Dance"! Після тривалої боротьби, оплачений абонемент на танцювальний курс, що проводитиметься у Києві викладачами зі світовими іменами, дістався... киянці Лідії Шрамко! І вже незабаром Лідія почне опановувати новітній танцювальний курс, що поєднує найефектніші рухи сучасних танцювальних стилів (New Style, Street Dance, R'n'B, Funk, Club Latina, Jazz, Modern, Body Poppin)! Крім цього, з-поміж усіх учнів, що пройшли курс, будуть обрані щасливчики, що продовжать навчання в Лондоні. Радіо "Europa Plus Україна" вітає Лідію і нагадує - на цьому сюрпризи від радіо "Europa Plus Україна" не закінчуються! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2008 На столичній частоті 93.8МГц (ТОВ "ТРК "Бізнес-Радіо"), де з 1-го жовтня розпочалися тестові трансляції в режимі відкритої несучої, сьогодні з'явилося звукове мовлення. Щоправда, воно також є поки що технічним: наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений, головним чином, з рок- та поп-музики минулих років. Час від часу звучать джинґли - "Бізнес FM 93.8" (Власна інформація).
  • 3.10.2008 В ефірі столичного радіо "Континент" (94.2МГц та Інтернет-мовлення) з'явилася програма "Тет-а-тет", що донедавна звучала на хвилях столичного радіо "Ренесанс" (вело мовлення на частоті 96.8МГц). Програма "Тет-а-тет" - це зустрічі у студії з відомими політиками та громадськими діячами, в яких бере інтерв'ю ведуча Вікторія Свєтлова. В розмові також беруть участь слухачі - для них працює студійний телефон (044)-235-83-79 (Власна інформація).
  • 2.10.2008 Музика з ароматом жінки. Музика, що розслаблює та огортає шкіру сексуальними фантазіями. Це - новий, танцювальний радіо-проект "FM la femme", який ви відтепер матимете змогу почути на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) щонеділі з 1-ї до 2-ї ночі. Автор передачі - DJ Anastasia, постійний спеціальний гість нічного клуба Arena Dance Club. Її витончені мотиви насичують повітря спокусою та бажанням. Саме втілення жіночності і краси... Емоції публіки народжуються на кінчиках її пальців... DJ Anastasia та її гості показує справжнє мистецтво спокуси музикою... Слухайте і відчувайте... Найкращі ді-джеї України і Світу у передачі "FM la femme"... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.10.2008 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації на засіданні 1-го жовтня розглянув проект Закону України "Про захист професійної діяльності журналістів", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстраційний №2636 від 12.06.2008). Народний депутат Віктор Уколов переконував колег доробити законопроект у рамках комітету, а не відхиляти його, і винести на перше читання. Проект закріплює права й обов'язки журналістів, соціальний захист, визначає умови акредитації. Важливою статтею є умови звільнення журналістів від відповідальності, зокрема, передбачається виведення журналістів з-під відповідальності за розголошення державної таємниці. Народний депутат Олена Кондратюк запропонувала звести разом подібні законопроекти (№2508 від 16.05.2008, зареєстрований Антоном Яценком, і №2644 від 23.09.2008, зареєстрований Олександром Фельдманом), доопрацювати їх і вивести єдиний проект закону. На наступному засіданні комітет має розглянути зведений законопроект і рекомендувати Верховній Раді прийняти його в першому читанні. Також на засіданні 1 жовтня члени комітету обговорили проект концепції комітетських слухань на тему "Про стан забезпечення інформаційних потреб громадян України", які спричинені скаргами кабельників на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. Слухання мають відбутися у вигляді ряду круглих столів, на які запросять представників усіх регуляторних органів у сфері інформаційної політики, органів влади, а також представників органів місцевого самоврядування, які, власне, звернулися із цим питанням до комітету. Голова комітету Ганна Герман запропонувала провести слухання у два етапи: на експертному рівні, а згодом на основі експертних висновків - з представниками з реґіонів. Пані Герман доручила Юрієві Стецю розробити конкретнішу концепцію. Дата проведення слухань досі не визначена, депутати планують провести їх до наступної сесії парламенту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.10.2008 Як і повідомлялося, радіостанція "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) почала онлайн-трансляцію своїх програм у Всесвітній мережі Інтернет. Трансляція здійснюється у стереорежимі за посиланням mms://europafm.dp.ua/EuropaPlus зі швидкістю 48kbps (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.10.2008 "Джем-фестиваль" від столичного радіо "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) на старті! В першому конкурсному тижні прем'єр (06-10 жовтня) "Джем-Фестивалю" братимуть участь: UKRAINIA (Канада) - На Долині Туман; O. Torvald - Київ-Лондон; Оркестр Че - Равликом; Тенета - Уві Сні (симфонічна версія); Фліт - Як Довго Я Шукав (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 2.10.2008 Другу добу поспіль в місті Харків відсутні трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (107.4МГц). Вчора зранку передавач на цій частоті випромінював відкриту несучу із стереосигналом, а приблизно об 11.30 передавач було відімкнено (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.10.2008 Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" відновила повноцінне мовлення в місті Луцьк (104.8МГц), де протягом приблизно двох тижнів передавач транслював відкриту несучу. Наразі волиняни можуть знов чути на частоті 104.8МГц звичні трансляції програм з Києва (Інформація з власних джерел).
  • 1.10.2008 Сьогодні на столичному "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) нагороджували переможців першого етапу конкурсу на найкращу назву для програми української народної пісні, що лунає на хвилі станції. Анатолій - головний переможець конкурсу, який запропонував назву "Розгуляй" отримав повну збірку народних застольних та весільних пісень. До того ж він взяв участь у кількох радіопроектах, тобто став учасником програм "Радіо Київ". А Світлана, яка виграла у номінації "Найкреативніша назва" отримала диски зі спеціальною підбіркою українських пісень та можливість брати участь в інших проектах радіо в якості співведучої. Світлану та Анатолія "Радіо Київ" вітає з перемогою. Також станція щиро вдячна киянам за активну участь у проекті. Програма української народної застольної пісні з'явилась в ефірі "Радіо Київ" ще влітку. За цей час "Радіо Київ" отримало більш ніж дві сотні дзвінків з подяками як від пересічних киян так і від публічних людей столиці - таких як Кузьма Скрябін, Анатолій Вексклярський, Анатолій Матвійчук, Росава, Вадим Карасьов, Отар Довженко, Олександр Голуб, Віктор Павлік та інші. Також станція провела конкурс на найкращу назву для програми, в якому взяли участь близько 150 слухачів. Наразі "Розгуляй! Пісні під українським градусом" - пілотна назва проекту, на якій "Радіо Київ" не збирається зупинятись. Про нові етапи конкурсу буде оголошено найближчим часом. А поки, окрім весільних пісень, що звучать кожної години, "Радіо Київ" створило кількагодинний проект, під який можна відпочивати щодня з 8-ї години вечора на хвили 98 FM "Радіо Київ" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.10.2008 Столична радіостанція "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) повідомляє - до складу фахового журі "Джем-фестивалю", що відбуватиметься в межах програми "Овочі-Фрукти" входять: Олександр Положинський - лідер групи Тартак; Юлія Курова - піар-директор лейблу Lavina Music; Костянтин Костенко - директор студії звукозапису "Комора"; Дмитро Шуров - музикант групи Естетик Едьюкейшн; Вадим Мельничук - директор музичного видавництва "Рок-М'юзік". Старт конкурсної радіо-програми "Джем-Фестивалю" - у понеділок 6 жовтня. Уважно слідкуйте за анонсами програми "Овочі-Фрукти"! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 1.10.2008 Сьогодні у Києві розпочалося тестове мовлення на частоті 93.8МГц, де відповідно до рішення Нацради з ТРМ №1423 від 27.08.2008 працюватиме радіокомпанія ТОВ "ТРК "Бізнес-Радіо". Близько 18-ї години на цій частоті з'явилася відкрита несуча; трохи згодом приймач також почав ідентифікувати канал як стереофонічний з пілот-тоном (Власна інформація).
  • 1.10.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії на мовлення (супутникове і кабельне): ТОВ "Телеканал А1", м.Київ; 2. Про переоформлення та видачу ліцензій на мовлення: Дніпропетровської ОДТРК, м.Дніпропетровськ; Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл.; 3. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ТОВ "Музичне телебачення", м.Київ; ТОВ "ТРК "S-ТЕТ", м.Харків; ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса; ТОВ "ТРК "Музично-інформаційне радіо", м.Миколаїв; ПП "ТРК "Черкаський Центр Міжнародних зв'язків", м.Черкаси; ЗАТ "ТК "ТЕТ", м.Київ; 4. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: ТОВ ТРК "Заказ", м.Артемівськ Донецької обл.; ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль; ТРК "Альта ", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл. На засіданні погоджено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про утворення казенного підприємства "Національний центр оперативно-технічного управління телекомунікаційними мережами України". Інформацію про результати перевірок таких ТРО було взято до відома: ТОВ "Музичне телебачення", м.Київ; ТОВ ТРК "Заказ", м.Артемівськ; ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь; ЗАТ "Алчевська телерадіомовна компанія "Піраміда", м.Алчевськ Луганської обл.; ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків; ТОВ ТРК "Піон", м.Львів; ТОВ "ТРК "ТТВ-Сервіс", с. Тернівка Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТК "Сатурн-ТV", м.Умань Черкаської обл.; ТОВ "ТРК "Бард", м.Обухів Київської обл.; МПП "ТРК "Екран", м.Красноперекопськ, АР Крим; ТОВ "Айтіві", м.Маріуполь Донецької обл.; ПП "РКТБ-V", с.Горінчево Хустського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ "ТК "Рекорд", м.Охтирка Сумської обл.; ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса; ТРК "ОРТО", смт.Криве Озеро Миколаївської обл.; МКП ІТА "ВІТА", м.Вінниця; ПП "ТРК "Ефір-ТБ", м.Корюківка Чернігівської обл.; ПП "Он Лайн", м.Коростень Житомирської обл.; ТОВ "Гравіс" ("Кіно"), м.Київ; Радіоінформаційна організація "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл.; ТОВ "ТРК ІТВ", м.Сімферополь, АР Крим; ТРК Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Бриз", м.Севастополь. Керівникам окремих компаній було вказано на необхідність усунення виявлених в результатів перевірок недоліків. За результатами перевірок за недотримання чинного законодавства ТОВ "ТК "Атлант-СВ", смт Октябрське Красногвардійського р-ну, АР Крим, та Державній ТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим, було оголошено попередження. Серед інших на засіданні Національної ради було ухвалено рішення про внесення змін до низки рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 16.07.2008 в частині нарахування ліцензійного збору фінансово-економічним управлінням. Національна рада розглянула питання про невиконання провайдерами програмної послуги рішень Національної ради та статей 40, 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". У зв'язку з недотриманням ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишено без розгляду заяви таких ТРО: ПП ТРК "ВІК Інтер", м.Хмільник Вінницької обл.; ПП ТРК "ВІК Інтер", м.Хмільник Вінницької обл.; ТОВ "ТРК "Агротехсервіс плюс", м.Дружківка Донецької обл.; ПП "ТРК "ТВК", м.Охтирка Сумської обл.; ТОВ "Запорізькі цифрові комунікації", м.Запоріжжя. У зв'язку з недотриманням ч. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишено без розгляду заяву КП "Барська районна редакція радіомовлення", м.Бар Вінницької обл. У зв'язку з недотриманням ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишено без розгляду заяви таких ТРО: ЗАТ "ТК "Львів-КТБ", м.Львів; ПП "Наше ТВ", смт.Веселинове Миколаївської обл.; ПП "ВІДІ-С", м.Лутугине Луганської обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.10.2008 Радіокомпанія "ГАЛА" заплатила ліцензійний збір 673 тисяч замість 4,7 мільйона гривень. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про внесення змін до рішень Нацради від 16-го липня 2008-го року. Нагадаємо, що 16-го липня відбулося переліцензування низки українських ТРО, ліцензійний збір яким було нараховано за новою методикою . Згідно з сьогоднішнім рішенням, офіційною датою набуття чинності нової методики є 18 липня 2008 року, як раніше доводили це юристи компанії "GALA-радіо". підставою для такого рішення є відповідне розяснення Мінюсту. У результаті компанія сплатила 673 тисячі гривень ліцензійного збору замість 4,7 мільйона, як було нараховано за новими ліцензійними тарифами. На сьогоднішній день компанія "ГАЛА" отримала лист від Нацради щодо того, що ліцензійний збір нею сплачено в повному обсязі й усі фінансові претензії до компанії знято. В цілому за новою методикою ліцензійний збір було помилково нараховано 39 ТРО. Перспективи повернення цим компаніям грошей з держбюджету є невизначеними, хоча Віталій Шевченко, голова Нацради, запевняє, що такий механізм існує. к прокоментував ситуацію заступник голови Нацради Юрій Плаксюк, усі компанії, які проходили переліцензування за новою методикою, поділяються на три групи: ті, хто не сплатили ліцензійний збір взагалі; ті, хто сплатив частково (розрахувавши, як і "GALA-радіо", свій ліцензійний збір за старими тарифами); ті, хто пролонґував виплати на певний терімн. Відтак, питання перерахунку та - в разі потреби - повернення коштів буде вирішуватися з кожною компанією індивідуально (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.10.2008 Віднедавна з хмельницького ефіру столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (104.0МГц) зникли місцеві вітальні програми та інформаційні блоки. Наразі тут лунають лише програми з Києва (Інформація з власних джерел).
  • 1.10.2008 Від сьогоднішнього дня на обох частотах столичного радіо "DJ FM" - 96.8МГц та 73.64МГц - лунає однакова програма. Таким чином, на каналі 73.64МГц, де досі звучала музика нон-стоп, відтепер можна чути інформаційні випуски та рекламні блоки, що звучать на хвилі 96.8МГц. Нагадаємо, на частоті 73.64МГц проект "DJ FM" зазвучав у тестовому режимі 25-го квітня поточного року, а на частоті 96.8МГц - 19-го вересня. Протягом 11-ти днів на двох частотах транслювалися різні плей-лісти (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2008

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024