Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2008 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2008

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення доводить до відома працівників теле- та радіоорганізацій: при поданні документів до Національної ради слід використовувати бланки затверджені рішенням № 1342 "Про внесення змін до бланка програмної концепції мовлення в частині "інше" загальнонаціональних, місцевих та реґіональних телерадіокомпаній", від 16 липня 2008 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.07.2008 Легко грати, легко вигравати! Акція "Народна шарада" від столичної сателітарної мережевої станції "Народне Радіо" (Київ-100.5МГц, Житомир-104.9МГц) триватиме з 08.08.2008 по 18.09.2008. Щоб стати учасником акції потрібно: 1. Уважно придивитися до малюнку-шаради на офіційному Web-сайті станції; 2. Вгадати найбільшу кількість народних хітів, які зашифровані у шараді; 3. Надіслати свій варіант відповіді на e-mail: , або звичайного листа на адресу: м.Киів, 01133, бул. Л.Українки,34, офіс 601-а. У формі, обов'язково вкажіть: своє прізвище, ім'я, по батькові та контактний телефон. Відповіді приймаються до 12.09.2008. Усі, хто, у термін проведення акції, надіслав свої варіанти відповідей, отримують можливість взяти участь у розіграші фінальних призів та суперпризів (трьох туристичних путівок до Чорногорії). Щодня, в ефірі "Народного радіо", у ранковому шоу "Буенос утрос" звучатимуть підказки для учасників акції. Ви також маєте можливість зателефонувати до ранкового шоу "Буенос утрос", під час проведення радіогри "Народна шарада", та взяти у ній участь. У разі вірної відповіді, Ви отримуєте заохочувальний приз, та автоматично стаєте учасником фіналу акції. Фінал акції "Народна шарада", розіграш призів та суперпризів відбудеться 18.09.2008 у столичному універмазі "Україна". Присутність фіналіста акції "Народна шарада" на місці проведення суперрозіграшу обов'язкова. Якщо фіналіст не прибув до місця суперрозіграшу, він втрачає можливість отримати призи та суперпризи акції "Народна шарада". Претендент на суперприз (3 путівки до Чорногорії) повинен досягти віку 18 років та мати діючий закордонний паспорт встановленого зразку. Ці правила є обов'язковими для усіх учасників акції "Народна шарада" і діють протягом усього акційного періоду (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2008 В ефірі столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) нещодавно закінчилася акція "У відпустку за 60 секунд!". Щодня по буднях, з 1-го по 25-те липня, тричі на день слухачі телефонували до студії радіостанції, аби за 60 секунд спробувати переконати ведучого, що саме вони мають полетіти до Туреччини. 25-го липня відбувся фінал і розиграш путівки. Переможцем акції "У відпустку за 60 секунд!" стала Ірина Гордієнко. Вона й полетить на відпочинок до Туреччини (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2008 Ведучі ранкового шоу "Подвійний Еспрессо", що в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ), - теж люди. Їм теж хочеться до Туреччини та на Кароліно-Бугаз. Тому вони звертаються до слухачів із проханням відпустити їх на два тижні та обіцяють повернутися бадьорими, засмаглими, веселими (а не злобними карликами, як нині) і дарувати слухачам таку енергетику, що вони будуть просто у захваті! "Подвійний Еспрессо" повернеться в ефір вранці 18-го серпня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.07.2008 Анатолій Вексклярський, відомий як DJ Толя і ведучий столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення), презентував нову музичну програму. Про це інформує телеканал "Київ". У київському Арт-клубі "44" він представив результат своєї півторарічної роботи. Усього пан Вексклярський виконав біля двох десятків пісень. Дванадцять з них увійшли в його перший альбом "Мораліст" і ще стільки ж тих, які можна почути лише на виступах музиканта. Свою кар'єру Анатолій починав з такими відомими групами як "Кино", "Зоопарк", "ДДТ" і "Машина времени". Сам виконавець каже, що завжди працював поза загальновизнаним форматом у шоу. "Я завжди поза форматом. Не знаю, добре це чи погано. Напевно, якби я був у форматі, уже збирав би стадіони. І тут мене запросили на "Радіо Київ". Це знову не формат, але я щасливий, що в мене є ефір. Я можу дві години вільно висловлювати свої думки", - повідомив музикант Анатолій Вексклярський (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 29.07.2008 28-го липня в ефірі ранкового шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), співачка Наталя Валевська побажала слухачам ориґінальності для перемоги в реаліті-шоу "Пікнік із зіркою". "Друзі, я чекаю на ваші запрошення", - повідомила Наталя Валевська, - "щоправда, на пікніках я не кулінарю, можу тільки нарізати овочі та накрити на стіл. Я навіть вдома не готую, часу зовсім немає - постійно чимось зайнята! А зараз я взагалі їду до Пекіна на Олімпіаду - підтримувати українських спортсменів, так що мені на пікніку потрібно здорово відпочити і набратися сил перед подорожжю". Також співачка розповіла про свої улюблені види відпочинку - понад усе Наталя любить... театр! Тому якщо слухачі по-справжньому захочуть здивувати улюблену виконавицю, вони зможуть організувати свій власний "Театр на Дніпрі", наприклад. Або блиснути ориґінальністю в іншому амплуа. Будь-який цікавий варіант вітається! Зірка повідомила учасникам реаліті-шоу: "Не хочу давати своїм шанувальникам жодних натяків, але скажу головне - будьте ориґінальними! А у п'ятницю перевіримо, наскільки бурхлива у вас фантазія!" Реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" від ПРРК "Люкс FM" триває! Нагадуємо, що відтепер в усіх, хто любить активний відпочинок, є унікальна можливість запросити на пікнік справжню зірку! Єдина умова - надіслати найкраще і найориґінальніше запрошення. Гостями зоряних пікніків уже стали Віталій Козловський, Влад Яма, резиденти Comedy Club, Mika Newton, Kishe, Larson і дует Milos (Джерело: Інформацію надала ).
  • 29.07.2008 ТОВ "КримМедіаХолдинґ", що віднедавна активно освоює кримський медіа-простір, незабаром планує поповнитися ще одним медіа-ресурсом. Компанія має намір придбати одну з найстарших і найпопулярніших у Криму FM-радіостанцій - сімферопольське "Транс-М-Радіо" (Сімферополь-102.3МГц, Алушта-102.3МГц, Курортне-102.3МГц, Сімеїз-102.3МГц, Судак-102.3МГц, Феодосія-102.3МГц, Джанкой-104.1МГц, Ялта-104.1МГц, Севастополь-104.1МГц, Керч-105.3МГц, Радісне-107.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 56k.). Про це повідомляє тижневик "События". Як стало відомо журналістам тижневика, засновники "Транс-М-Радіо" оголосили про намір продати радіостанцію ще на початку року. Найбільш реальним покупцем виявилося близьке до екс-прем'єра АРК, голови Кримської організації партії "Єдиний центр" Сергія Куніцина ТОВ "КримМедіаХолдинґ", до складу якого уже входять інформаґенція "Е-Крым", а також газета "Главный проспект", що виходить у Сімферополі та Севастополі. Виконавчий директор "Транс-М-Радіо" Валерій Толмач підтвердив щотижневику інформацію про продаж станції. За його словами, оформлення угоди стартувало на початку липня і при нових власниках жодних значимих кадрових змін поки не відбулося. "Як заявили нові співвласники, нічого в радіомовленні не змінюється, формат залишається колишнім, працівники на своїх місцях", - сказав "Событиям" пан Толмач. При цьому він не виключив, що ближче до осені деякі кадрові зміни усе-таки відбудуться. Валерій Толмач також повідомив, що, швидше за все, прийме пропозицію від нових засновників обійняти посаду генерального директора радіостанції. У свою чергу, керівництво ТОВ "КримМедіаХолдинґ" розголошувати подробиці угоди поки не поспішає. "На разі я можу лише підтвердити інформацію про те, що ми справді здійснюємо операцію купівлі-продажу з придбання корпоративних прав "Транс-М-Радіо", - сказав "Событиям" директор ТОВ "КримМедіаХолдинґ" Євген Волченко. - Думаю, що за місяць - два, коли пройдуть всі аудиторські перевірки, усі звірки одержання документації, ми привселюдно про це оголосимо". Голова Асоціації кримських телерадіомовників Антон Пироженко розцінює дану угоду як один зі способів радіостанції знайти взаєморозуміння з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, з якою "Транс-М-Радіо" давно веде судові розгляди. "Цілком можливо, що на зміну старим засновникам, які займали дуже тверду позицію, прийдуть більш гнучкі, котрі зуміють зробити так, що усім буде добре", - припустив він. Пан Пироженко також не виключив, що за придбанням радіостанції стоять якісь політичні сили, для яких "Транс-М-Радіо" з його широкою географією мовлення (80-90% території півострова) є чудовим пропагандистським ресурсом. "Медіа-підприємства - така річ, що найчастіше їх здобувають політики і вкладають у них ті гроші, що не вимагають швидкої віддачі. Тому що їх більше цікавить не прибуток, а політичний аспект", - пояснив Антон Пироженко. За даними "Событий", за придбанням "Транс-М-Радіо" стоїть губернатор Московської області Борис Громов, разом з яким С. Куніцин торік заснував благодійну організацію "Відродження слов'янської єдності" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 29.07.2008 Віднедавна на частоті 90.0МГц у місті Харкові, де звучить радіо "MFM Station Харків", з'явився сигнал RDS. Тим часом, сигнал RDS зник на частоті 107.0МГц, на якій у Харкові звучить радіо "ЕРА FM" (Інформація з власних джерел).
  • 28.07.2008 В Україні розпочала роботу нова інтернент-радіостанція "Радіо-Хвиля". В плейлисті станції присутні українські, російські та західні композиції. Поки що станція працює у тестовому режимі, лунає тільки музичний нон-стоп. Але повноцінне мовлення очікується вже з 1-го вересня. Формат станції можна визначити як Hot AC. Слоґан: "Волна твоей музики/ Хвиля твоєї музики". З-поміж інших радіостанцій "Радіо-Хвиля" вирізнятиметься своєю відкритістю. Тобто будь-хто зможе надіслати до музичної редакції радіостанції свою пісню, і вона обов'язково (якщо підходить за форматом) ротуватиметься в ефірі "Радіо-Хвиля". Наразі трансляція станції здійснюється двома потоками: 1) AAC Stereo 48 kbps - http://efir.radiovolna.org.ua:8080/volna.m3u rel="nofollow"; 2) MP3 Mono 64 kbps - http://efir.radiovolna.org.ua:8080/volna_mono.m3u. Офіційний Web-сайт радіостанції http://radiovolna.org.ua наразі також перебуває у стадії розробки. Але, як і повноцінний ефір так і повноцінний Web-сайт, запрацюють вже на початку вересня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.07.2008 "Вишневий бум" на хвилях столичної сателітарної станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) набирає обертів. З першого ж дня проект викликав у слухачів невиданий ажіотаж. Радіостанцію буквально наводнили вишневе варення, вишневі повітряні кульки, вареники з вишнями, і навіть вишневі носки. "У середньому слухач витрачає 30-40 хвилин на виконання завдання. - говорять ведучі ранкового шоу "Зарядка" - Але усіх переплюнув чоловік, що з'явився з манікюром вишневого кольору буквально за 10 хвилин після оголошення завдання. Як пізніше з'ясувалося, нігті він фарбував вже в ліфті, піднімаючись в офіс радіостанції". Акція набирає обертів, і якщо в перші дні за першість змагалися 2-3 учасники, то зараз боротьба значно посилилася. Цікаво, що конкурсанти виконують завдання з різницею буквально 5 хвилин. У будь-якому випадку, ніхто не йде без подарунка від ПРРК "Люкс FM" - всі учасники одержують заохочувальні призи. "Іншої реакції ми і не очікували, - каже продюсер ПРРК "Люкс FM", Євген Фешак, - грамотно сформулювати основний месседж, розставити акценти і правильно мотивувати слухачів - запорука успіху будь-якої маркетинґової активності радіостанції". Акція виходить в ефір у "плаваючому" режимі,, тобто час оголошення завдання завжди варіюється. Це дозволяє залучати людей до прослуховування радіостанції протягом усього дня. Вишневий бум стане фірмовою "фішкою" ПРРК "Люкс FM" і проходитиме щорічно. Організатори обіцяють, що вже з наступного року проект вийде за рамки радіоформату, а в остаточному підсумку стане головною подією літа. "Вишневий Бум" стартував 15-го липня і триватиме до 15-го серпня. Щодня ді-джеї ПРРК "Люкс FM" дають слухачам незвичайні завдання на вишневу тематику. Наприклад, з'явитися в офісі радіостанції у купальнику вишневого кольору чи принести 150 обгорток від вишневих льодяників. Хто перший виконає завдання - одержує 103 і 1 долар від ді-джеїв ПРРК "Люкс FM". ПРРК "Люкс FM" працює по території всієї України з 1994-го року. Основою концепції станції є ефірний позивний "Радіо гарного настрою". В ефірі - розважальні програми і тільки гарні новини. Музика - сучасні композиції, що стали справжніми хітами. За даними компанії TNS, ПРРК "Люкс FM" посідає лідируючі позиції як серед мережевих, так і серед київських радіостанцій (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.07.2008 Рішення Донецької облради щодо адаптації російських телеканалів захищає порушників законодавства України, вважає голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу блоку "Наша Україна - Народна самооборона", так в інтерв'ю офіційному Web-сайту блоку пан Шевченко прокоментував учорашнє звернення депутатів Донецької міської ради до голови Верховної Ради. "Якби депутати Донецької обласної ради розуміли, для чого створюється подібний нашому регуляторний орган, чим він займається, чим керується, приймаючи рішення, - їхні звернення були б більш грамотні і розсудливі. Їхнє ж рішення, на жаль, сприяє тим, хто ігнорує українське законодавство", - сказав голова Нацради. У прес-службі НУ-НС нагадують, що депутати Донецької облради вчора ухвалили звернення до голови ВР і керівників фракцій із проханням розглянути можливість ліквідації Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. "Останньою краплею стала відмова в продовженні ліцензії донецької ТРК "Надія" нібито через трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів", - йдеться в зверненні Донецької облради. "ТРК "Надія" є одним з кількасот українських провайдерів, який звернувся до Нацради з приводу переоформлення ліцензії. Йому було відмовлено через те, що він пропонував включити у свою мережу канали, що не адаптовані до вимог українського законодавства", - зауважив Віталій Шевченко. Він підкреслив, що стосовно ТРК "Надія" Нацрада зробила те, "що робить по відношенню до десятків провайдерів мало не щотижня". "Наші рішення формулюється не як непродовження ліцензії, а як рішення про залишення заяви без розгляду. В такому випадку провайдери переоформляють документи і звертаються до нас повторно. Коли зауважень немає - ми продовжуємо дію їхніх ліцензій", - наголосив голова Нацради, побажавши представникам згаданої ТРК оформити документи належним чином. "Вимоги до телеканалів придумані не мною. Це - норми законодавства, прийняті Верховною Радою і обов'язкові для виконання", - резюмував Віталій Шевченко. Нагадаємо, 24-го липня Депутати Донецької облради ухвалили рішення звернутися до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка і до народних депутатів у зв'язку зі спробами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення адаптувати російські канали для українського глядача. Виступаючи з цього питання, депутат облради, член фракції Партії регіонів Ігор Чічасов, зокрема, закликав колег, "іти радикальнішим шляхом і вимагати скасування цього органу", якщо Нацрада не перегляне своєї політики щодо згаданого питання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2008 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) продовжує представляти найсоковитішу фішку літа "Вишневий бум"! Протягом лише одного місяця, беручи участь у вишневих конкурсах, кожен має змогу отримати 103.1 бакс від ді-джеїв ПРРК "Люкс FM"! Поспішайте, 20 слухачів вже отримали свої гроші! Усі завдання, які виконують слухачі, будь-яким чином пов'язані із вишнями. Все, що потрібно - уважно стежити за ефіром ПРРК "Люкс FM", аби не проґавити оголошення наступного завдання. Наприклад, в перший день акції потрібно було забігти в студію ПРРК "Люкс FM" у вишневій білизні і заспівати Cherry Cherry Lady! Перший переможець одразу отримав 103.1 бакс від ді-джеїв станції! Через п'ять хвилин було організовано забіг напівголих співаючих слухачів на студію! Всі вимагали подарунків, та всі їх отримали, адже на ПРРК "Люкс FM" не буває переможених - учасники завжди у виграші! "Вишневий Бум" триває лише два тижні, а який навколо нього ажіотаж! Цілий день на ПРРК "Люкс FM" розриваються телефони - слухачі намагаються дізнатись, яке ж завдання буде наступним! Тому станція попереджає одразу: завдання не розголошуються до того, як їх озвучать в ефірі! Ніхто, навіть працівники станції не знають, яке завдання буде наступним! Досвід доводить, що усі забаганнки ді-джеїв - виконуються, причому мегакреативно! Серед завдань "Вишневого Буму" вже були такі: принести десять літрів вишневого соку на коромислі, забігти в студію у вишневому халаті, приїхати на вишневій машині, пред'явити вишневий паспорт, назвати своє вишневе прізвище тощо. Радіо "Люкс FM" - Перший Розважальний Канал, тож його мета - нести хороший настрій своїм слухачам. А що може краще підняти настрій, ніж хороший жарт? Тільки зароблені жартома гроші! Беручи участь у вишневих конкурсах від Радіо Хорошого Настрою "Люкс FM", можна отримати не тільки море позитиву на цілий тиждень, а ще й 103.1 бакс від ді-джеїв! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.07.2008 З 28-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - четверта серія гри "Ibiza Longer Party"! Слухачі радіо "Europa Plus Україна" мають чудову нагоду виграти тиждень відпочинку на двох на наймоднішому острові планети - Ібіці! Не виграли у попередній грі? Є сенс грати далі! Всім учасникам проекту, що набрали більше п'яти балів за минулий період, станція дарує бонус на початку наступного етапу - 1 бал! Переможцем стане учасник, що відповідає всім умовам гри (дивіться Умови конкурсу "Ibiza Longer Party" на офіційному Web-сайті радіостанції ) та набрав найбільшу кількість балів! У разі коли у декількох гравців буде однакова кількість балів, переможцем вважається той, хто відповість швидше за всіх на додаткове питання! Грайте і вигравайте! Літо обіцяє бути ще спекотнішим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.07.2008 26-го липня в рамках реаліти-шоу "Пікнік із зіркою" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) дует Milos катався на яхті зі своїм шанувальником. "Ми чекаємо ваших приємних запрошень, а від чоловіків - особливо", - говорила Катя з дуету Milos напередодні, - "Ми будемо дуже ради провести разом наступну суботу. Абсолютно точно, і ви, і ми одержимо максимум задоволення!". Цього разу переможцем виявився найвідданіший шанувальник творчості Ксюші і Каті з Milos, красень-чоловік на ім'я Ігор. Таємничий незнайомець запропонував дівчатам романтичний круїз на яхті по Дніпру. Було все - фрукти, квіти, шампанське, музика, свіжий вітерець і спекотне сонце. Ігор навіть назвав свою яхту "Milos" на честь улюблених виконавиць, оформлення нових документів відбулося прямо на причалі! Романтичну прогулянку не затьмарив навіть курйоз, що трапився з Ксюшею. Дівчина так захопилася танцями, що раптом оступилася і ледве не упала за борт! Але тут приспів переможець, який, будучи колишнім спортсменом, зумів вчасно схопити співачку так, що вона не встигла упасти у воду! Після цієї пригоди за ним закріпилося почесне звання "герой-коханець". Коли красуня-яхта причалила, Ігор приготував дуету Milos легкий обід із суші та білого вина. Реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" від ПРРК "Люкс FM" триває! Нагадуємо, що тепер в усіх, хто любить активний відпочинок, є унікальна можливість запросити на пікнік справжню зірку! Єдина умова - надіслати найкраще і найориґінальніше запрошення. Гостями зоряних пікніків уже стали Віталій Козловський, Влад Яма, резиденти Comedy Club, Mika Newton, Kishe і Larson. Наступна зірка "Пікніку" - Наталія Валевська (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.07.2008 За інформацією "Lenta.Ru", дві єдині сателітарні радіостанції США одержали дозвіл на злиття від Федеральної комісії зі зв'язку. В рамках угоди Sirius Satellite Radio купує свого конкурента, XM Satellite Radio, за $3,3 млрд, повідомляє Associated Press. Близько 18-ти мільйонів передплатників одержать в результаті доступ до контенту обох платних радіостанцій. Керівництво компаній пояснює цей крок необхідністю знизити витрати, адже об'єднання технічних і програмних можливостей дозволить заощадити сотні мільйонів доларів. Передплатникам також не доведеться купувати нові радіоприймачі, щоб приймати програми об'єднаної радіостанції. Це їм буде потрібно тільки в тому разі, якщо вони захочуть замовити окрему добірку каналів. Для того щоб одержати схвалення комісії, обом радіостанціям довелося погодитися з виплатою штрафів на суму майже $20 мільйонів за порушення правил, пов'язаних з кодуванням сигналу для передавачів і ретрансляторів (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 27.07.2008 Від 8-го до 24-го березня щодня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГцКривий Ріг-107.4МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення (UA-IX) та Інтернет-мовлення (Світ)) - прямі включення з Олімпійських ігор у Пекіні. Дізнайтеся першими про перемоги наших спортсменів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.07.2008 З 27-го липня Російська служба "Голосу Америки" залишає ефір і цілком переходить на інтернет. Тепер ви зможете слухати, дивитися і читати новини політики, економіки, культури, охорони здоров'я, науки і мистецтва, одержувати інформацію про життя в США, задавати цікавлячі вас питання на офіційному Web-сайті станції - http://golosameriki.us (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2008 Сталися зміни у харківському ефірі столичної радіостанції "Радіо Шарманка" (105.7МГц) та Гарне радіо "Шансон" (106.6МГц). Відтепер тут відсутні місцеві передачі (зокрема, вітальні) - лунає лише програма, що транслюється з Києва, з місцевими рекламними блоками (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.07.2008 Вчора, 24-го липня, в Українському державному центрі радіочастот відбулася виробнича нарада з керівниками філій та структурних підрозділів УДЦР, на якій підбито підсумки діяльності підприємства за 2-й квартал 2008 року. Начальник Центру "Укрчастотнагляд" Павло Слободянюк, аналізуючи виробничу діяльність УДЦР, відзначив тенденцію до нарощування показників на багатьох напрямах виконання робіт та надання послуг. Ретельно розглянув стан підготовки та надання висновків щодо можливості ліцензувань радіочастотного ресурсу України і користування ним, оформлення дозволів на ввезення та експлуатацію РЕЗ, координації частотних присвоєнь тощо. Значне місце в доповіді було відведене питанням розвитку як стаціонарної так і мобільної компоненти системи технічного радіоконтролю, виявлення та припинення незаконно діючих передавачів. За перше півріччя, наприклад, було зафіксовано 5 640 порушників. Розглянуто проблеми ввезення з-за кордону та реалізації в Україні радіотелефонів стільникового зв'язку. Павло Слободянюк звернув увагу присутніх на участь у здійсненні державного нагляду за користуванням радіочастотним ресурсом України та науково-технічне забезпечення виконання робіт УДЦР. Про результати роботи філій та УДЦР з технічного радіоконтролю за другий квартал та перше півріччя розповів заступник начальника Володимир Титаренко. Заступник начальника Володимир Кіріченко зупинився на питаннях здійснення приймальних випробувань РЕЗ і питаннях, пов'язаних з їх ввезенням та реалізацією, а заступник начальника Вадим Ковальський доповів про підсумки господарської діяльності УДЦР та хід тендерної закупівлі товарів та послуг. Керівники філій Андрій Юркевич (Тернопільська філія), Григорій Бойко (Чернігівська філія), Олександр Кужель (Рівненська філія) та Сергій Вовк (Харківська філія) розповіли про досвід проведення технічного радіоконтролю в реґіоні. Результатами взаємодії з Державною інспекцією зв'язку стосовно приведення у відповідність до чинного законодавства експлуатації телерадіомовних передавачів в області поділився начальник Волинської філії Сергій Петров. Під час наради були розглянуті й інші питання. Підсумки наради підбив начальник УДЦР. Кращими за результатами діяльності визнано Кримську, Житомирську та Севастопольську філії. Гарні показники також мають Донецька, Вінницька, Чернігівська, Дніпропетровська, Харківська та Закарпатська філії (Джерело: Сайт УДЦР "Укрчастотнагляд").
  • 25.07.2008 Нещодавно в місті Євпаторія АР Крим розпочалися тестові трансляції на частоті 103.5МГц, на якій має розпочати мовлення сімферопольське радіо "Лідер". Наразі ж на частоті 103.5МГц в Євпаторії триває технічний ефір: лунає музика в режимі нон-стоп без джинґлів та реклами (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.07.2008 У середині липня 2008-го року Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) запустила новий сервіс - правовий аудит для телевізійних та радіомовних компаній. Сервіс є платним, проте для ТРО, які є членами НАМ, передбачені знижки. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на керівника правового центру НАМ Тетяна Фоміна. За словами Тетяни, правовий аудит - це перевірка та аналіз діяльності телерадіокомпанії, надання правового висновку про відповідність цієї діяльності вимогам законодавства та рекомендації із усунення порушень. Перевіряється і аналізується не лише специфічна діяльність ТРО у сфері телебачення та радіомовлення, але й загальногосподарська - аж до правильності сплати податків та оформлення трудових угод. "Раніше ми надавали точкову юридичну допомогу: у компанії виникає запитання - і вона звертається до нас для його вирішення, - каже Тетяна Фоміна. - Під час аудиту виявляються проблеми, про які компанія не підозрює, часом більш вагомі, ніж ті, з якими до нас звертаються". За її словами, для проведення юридичного аудиту юрист виїжджає на ТРО та знайомиться з документами - статутами, положеннями, договорами, ліцензіями тощо; спілкується із співробітниками, відповідаючи на їхні запитання. У разі необхідності прослуховуються відео- та аудіоматеріали, рекламні ролики, законність яких викликає сумніви. "Технічно аудит можна провести дистанційно, якщо компанія надасть необхідні документи, - каже пані Фоміна. - Проте такий спосіб є набагато менш ефективним, тому ми розглядаємо його як виняток із загального правила" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.07.2008 Депутати Донецької обласної ради прийняли звернення до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка й керівників фракцій у парламенті із проханням розглянути можливість ліквідації Національної ради України з телебачення й радіомовлення, повідомляють "Українські новини". Звернення депутати прийняли в четвер на 17-й сесії. Цю ініціативу депутата обласної ради від фракції Партії реґіонів Ігоря Чичасова підтримали всі фракції. "У разі, якщо чиновники Нацради будуть і далі ігнорувати Конституцію й закони України, вважаємо за необхідне вжити радикальних заходів аж до скасування Національної ради з питань телебачення й радіомовлення як такої", - сказано в зверненні. На думку депутатів облради, Нацрада з телебачення й радіомовлення веде боротьбу проти операторів кабельних мереж на Сході. "Проти операторів кабельних мереж, що діють на Сході України, розгорнуті справжні репресії, унеможливлюють їх нормальне функціонування. Останньою краплею стала відмова в продовженні ліцензії донецької ТРК "Надія" нібито через трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів", - сказано в зверненні. Облрада вважає, що ситуація в інформаційному просторі України й діяльність Національної ради з телебачення й радіомовлення стає фактором, який дестабілізує політичну ситуацію, і несумісна з демократичними принципами в сфері прав і свобод громадян. Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення є конституційним органом, ліквідація якого можлива лише шляхом внесення змін до Конституції України (як і ліквідація Донецької області, яка згадується у статті 133 Конституції) більш ніж 2/3 складу Верховної Ради України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.07.2008 Учора на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ з'явився текст Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору, яку Міністерство фінансів погодило ще 9-го квітня. Але до 11-го липня він не був відомий широкій громадськості. У цій методиці є формула, за якою будь-який радіовласник може порахувати скільки йому коштуватиме державна ліцензія. Інтернет-видання "proUA" пропонує просто порахувати гроші. Формула виглядає так: P = n х T х S х v Q(вт). А ось зразок, який "proUA" наддала "Львівська Хвиля", одна з перших FM-радіостанцій Львова: n = 30, T = 24 год., S = 17 грн., Q = квадратний корінь від 1000 Вт, 30 x 24 x 17 x 31,6228 = 387 063 грн. Як повідомив "proUA" виконавчий директор радіо "Львівська Хвиля" Володимир Лучишин, за старими тарифами ліцензія коштувала близько 50 тисяч гривень. Це було ледь не в 8 разів дешевше. Закономірне питання - хто автор такого різкого підняття ціни на державну послугу? Заступник голови Нацради Ігор Курус розповів "proUA", що автор - невідомий, оскільки вже пять років ця методика ходить по різних зацікавлених державних установах. "Методика напрацьовувалась протягом 5 років. Різні коефіцієнти, які туди потрапляли, змінювались різними державними установами і тому вийшла така методика", пояснив пан Курус. Типова ситуація, коли невідомо хто має нести відповідальність за державні рішення. Бодай моральну. На запитання, чи матимуть право телерадіокомпанії не оплатити повної суми ліцензії, доки влада їх переглядатиме, - пан Курус мило усміхнувся і додав, що все-таки це документ, який треба виконувати і "нема на то ради" (цитата)… Тим часом ринок вважає, що рада таки є. А авторами змін є політики, які володіють великими медіа-холдинґами. Виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ) Катерина М'ясникова розповіла "proUA", що до них останнім часом звернулося багато реґіональних радіокомпаній, які невдовзі мали б продовжити ліцензіі - і всі вже думають, як їм вижити. "Ці тарифи можуть стати останнім вирішальним ударом по реґіональних мовниках, велика кількість яких незабаром має пройти процедуру переліцензування. Збільшення тарифу майже в 10 разів (це показують прорахунки ліцензійного збору для деяких наших членів), можуть призвести до того, що обсяг місцевого та реґіонального мовлення може скоротитися майже вдвічі. Ми вивчаємо це питання, але вже зараз можна сказати, що реґіональна або місцева компанія здатна повернути кошти, інвестовані в ліцензію, не раніше ніж за два, а то і більше років. І це при тому, що ліцензія видається на 7 років. Безумовно, Незалежної Асоціації телерадіоМовників буде звертатися до Нацради і Міністерства фінансів з проханням скасувати ці тарифи. А в мене особисто виникає враження, що в нашій державі взагалі робиться все для того, щоби місцеве мовлення зникло. І дані тарифи це ще раз підтверджують" - вважає Катерина М'ясникова (НАМ). Неймовірно здивований такому підняттю ціни за ліцензію і Координатор українських проектів польської медіа-компанії "Агора", яка володіє 29 радіостанціями в Польщі, Януш Янець. Він особисто відкривав багато радіостаній в Польщі і так прокоментував "proUA" цю ситуацію: "Наскільки мені відомо оплата за ліцензію зростає аж в 10 разів! Не дуже розумію, на чому грунтується такий ріст, але точно не на об'ємі українського ринку радіореклами. Здаєть, що ринок хочуть "підпорядкувати" так, як це подобається політикам". Напевне українським читачам і службовцям Нацради буде цікаво довідатись, що за перше півріччя 2008 року польські радіостанції заробили 1 млрд. злотих (2.2 млрд. гривень), це на 30,35 відсотка більше, як в той самий період минулого року - про це повідомила 18 липня газета Пульс Бізнесу (Puls Biznesu). Український же ринок радіореклами за дослідженнями "Всеукраїнської рекламної коаліції" становив у 2007 році 34 млн. доларів США (170 млн.грн.). За прогнозом на 2008 році ринок радіореклами складе 40 млн. доларів США (200 млн.грн.). А оскільки територія Польщі приблизно така ж, як в України, і ліцензія на радіомовлення видається теж на 7 років, то "proUA" попросила Януша Янця "Агора", надати інформацію про ціну ліцензії. Так от, у Варшаві радіостанція потужністю 1кВт платить за ліцензію 0,5 млн. злотих (1 млн.грн), радіостанція потужністю 200Вт - 0,3 млн. злотих (300 тис.грн). Якщо місто, де працює радіостанція потужністю 1кВт, має населення до 400 тис. - то оплата ліцензії становить 90 тис.злотих (180 тис.грн.). 100Вт радіостанції в містах населенням до 120 тис. платять 50 тис.злотих (100 тис. грн.). Виконавчий директор "Всеукраїнської рекламної коаліції" Максим Лазебник повідомив "proUA" вважає, що підняття цін на ліцензії - це, безумовно, серйозний удар по радіомовниках. Особливо реґіональних. "В принципі, це якийсь лобістський хід на користь "великого бізнесу", а саме крупних лідируючих холдингів, які таким чином просто прибирають чужими руками всіх дрібних конкурентів, які плутаються у них під ногами в реґіонах", - сказав Максим Лазебник. Експерти медіаринку вважають, що держава зіграла на користь великого бізнесу, і це ще раз підтверджує, що в Україні голос "маленького українця" нічого не вартий, бо на чергових виборах "музику замовлять" олігархи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.07.2008 Вчора після обіду хмельницьке радіо "Контакт" (107.1 МГц) відновило мовлення, яке було призупинине 23-го липня об 11.00. Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, який час від часу переривається джинґлами радіо "Контакт" та оголошенням телефону рекламної служби (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.07.2008 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) представляє руйнівний "Рок-Нокаут"! Станція пропонує своїм слухачам розтрощити вщент їхні MP3-плейєри прямо в ефірній студії у прямому ефірі ранкового шоу "Подвійний Еспрессо" в обмін на новенький "Motorola Roker Е8"!!!! Бажаючі розстатися зі своїм старим MP3-плейєром, надсилають заявки на SMS-портал 7323 зі словом "Моторола". Один з них обирається методом простого жереба і запрошується до студії для того, аби розтрощити свій плейєр. Усе це дійство із фірмовим просторадійним гумором, під акомпанемент Linkin Park чи Limp Bizkit, буде прокоментовано в прямому ефірі станції її ведучими. Крім того - це можна буде побачити на офіційному Web-сайті станції - http://www.prosto.fm - в розділі "Web-камера" у режимі live. Фотографії дійства будуть викладені все на тій же Web-сторінці в розділі "Рок-Нокаут". Проект "Рок-Нокаут" стартує в ефірі "Просто Раді.О" 18-го серпня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.07.2008 16-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву НРКУ, м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення з використанням каналу радіомовлення, призначеного для розвитку загальнонаціонального мовлення, що охоплює 6 частот в Одеській області. Розглянувши заяву Національної радіокомпанії України, м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Хрещатик, 26, м.Київ, 01001, президент Набруско В.І.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням каналу радіомовлення, призначеного для розвитку загальнонаціонального мовлення, що охоплює частоти згідно з додатком 1 до рішення, на підставі рішення Національної ради від 06.02.2008 № 187 "Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення з використанням каналу радіомовлення, призначеного для розвитку загальнонаціонального мовлення, що охоплює 6 частот в Одеській області", Національна рада вирішила: видати НРКУ, м.Київ, ліцензію на мовлення з використанням каналу радіомовлення, призначеного для розвитку загальнонаціонального мовлення, що охоплює частоти згідно з додатком 1 до рішення, обсяг мовлення - по 151 год. 49 хв. на тиждень згідно з додатком 3 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації), враховуючи конкурсні умови, зазначити в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Українське радіо"; в) територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне; г) місцезнаходження передавачів - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); ґ) територія розповсюдження програм - згідно з додатком 1 до рішення; д) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); е) строк дії ліцензії - 7 років. Оператор телекомунікацій - згідно з додатком 1 до рішення, Одеський ОРТПЦ. Конкурсні умови: а) обсяг ведення передач українською мовою - 100%; б) обсяг музичних творів вітчизняного виробництва - не менше 50%; в) обсяг музичних творів вітчизняних виконавців українською мовою - не менше 40%. Фінансово-економічному управлінню нарахувати ліцензійний збір на підставі Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги. Програмна концепція мовлення НРКУ, м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 151 год. 49 хв./тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 151 год. 49 хв./тиждень, 100%; ІV. Формат: інформаційно-музичний. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: загальний обсяг мовлення становить по 151 год. 49 хв. на тиждень. Мовлення ведеться у відрізках часу: а) Понеділок-п'ятниця: 00.00-06.30; 06.44-06.45; 06.54-08.10; 08.29-15.40; 15.59-18.10; 18.59-20.00; 20.29-24.00; б) Субота: 00.00-06.10; 06.29-08.10; 08.29-12.40; 12.56-17.45; 17.59-18.10; 18.59-20.00; 20.29-24.00; Неділя: 00.00-06.10; 06.29-08.10; 08.29-15.45; 15.59-18.10; 18.59-20.00; 20.29-24.00. 2. Про заяву Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м.Вашківці Вижницького р-ну Чернівецької обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м.Вашківці Вижницького р-ну Чернівецької обл. (юридична та фактична адреси: вул.1-го Травня, 2, м.Вашківці Чернівецької обл., 59210; редактор Калинчук Д.Г.), щодо видачі ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м.Вашківці Чернівецької обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; в) вихідні дані (позивні) - "Говорять Вашківці"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Вашківці та с.Волока Чернівецької обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 1160; д) оператор телекомунікації - ЦЕЗ №1 Чернівецької філії ВАТ "Укртелеком", вул.Українська, 27, м.Вижниця Чернівецької обл.; е) адреса студії - вул.1-го Травня, 2, м.Вашківці Чернівецької обл.; є) програмна концепція - згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 59 хвилин на тиждень, згідно з відрізком часу: субота: 14.00-14.59; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м.Вашківці Чернівецької обл. Програмна концепція мовлення Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м.Вашківці Чернівецької обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 59 хвилин на тиждень (100%); ІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 59 хвилин на тиждень (100%); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 3. Про заяву ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь, щодо переоформлення ліцензії (НР №1967 від 20.12.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь (юридична та фактична адреси: пр-т Генерала Острякова, буд. 126, кв.1, м.Севастополь, 99040; генеральний директор Докін В.В.), про переоформлення ліцензії НР №1967 від 20.12.2004 (ефірне радіомовлення: 102.8МГц у м.Севастополі, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська не менше 75%) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, юридичної адреси (була: вул. 6-та Бастіонна, 40, м.Севастополь; стала: пр-т Генерала Острякова, буд. 126, кв. 1, м.Севастополь), власників (були: Галкін О.В., Рибчинська І.В., Пріс С.А.; стали: Галкін О.В., Пріс С.А., Джалаганія І.Б.), оператора телекомунікацій (був: ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь; став: ТОВ "Медіа центр", м.Севастополь), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1967 від 20.12.2004 ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь, у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, юридичної адреси (була: вул. 6-та Бастіонна, 40, м.Севастополь; стала: пр-т Генерала Острякова, буд. 126, кв. 1, м.Севастополь), власників (були: Галкін О.В., Рибчинська І.В., Пріс С.А.; стали: Галкін О.В., Пріс С.А., Джалаганія І.Б.), оператора телекомунікацій (був: ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь; став: ТОВ "Медіа центр", м.Севастополь), програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо 102.8ФМ"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь, строк дії ліцензії залишається без змін - по 28.05.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1967 від 20.12.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 9 годин на добу, 37,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Максимальні обсяги ретрансляції: 15 годин на добу, 62,5% програми ДП ТРО "Довіра"; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 4. Про заяву ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1642 від 08.06.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (юридична адреса: просп. Оболонський, 16, м.Київ, 04205; фактична адреса: вул. Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії НР №1642 від 08.06.2004 (ефірне РМ, 100.5МГц у м.Феодосії, Р=0.2кВт; 100.6МГц у м.Нікополі, Р=0.2кВт; 101.4МГц у м.Керчі, Р=1.0кВт; 92.8МГц у м.Києві, Р=1.0кВт; обсяг мовлення - по 24 год./добу; реґіональне мовлення; мова - згідно з чинним законодавством: українська) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, місцезнаходження передавачів у містах Феодосії та Керчі, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, збільшенням потужності передавача у м. Києві з 1.0кВт до 2.0кВт, згідно з висновком УДЦР за №ДВЧ-13320674, враховуючи висновки УДЦР за №ДВЧ-126-2007 та №ДВЧ-127-2007, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1642 від 08.06.2004 закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, місцезнаходження передавачів у містах Феодосії та Керчі, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, збільшенням потужності передавача у м.Києві з 1.0кВт до 2.0кВт, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 31902360; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: по 24 години на добу. Позивні ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, будуть зазначені після остаточних судових рішень. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, строк дії залишається без змін - по 08.06.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1642 від 08.06.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (будні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (вихідні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 5. Про заяву ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2478 від 30.12.2005) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (юридична адреса: просп.Оболонський, 16, м.Київ, 04205; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії НР №2478 від 30.12.2005 (ефірне РМ, 106.2МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу; реґіональне мовлення; мова - українська) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, місцезнаходження передавача, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, враховуючи висновок УДЦР за № ДВЧ-124-2007, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2478 від 30.12.2005 закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, місцезнаходження передавача, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 31902360; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Позивні ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, будуть зазначені після остаточних судових рішень. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, строк дії залишається без змін - по 26.02.2010 (відповідно до ліцензії НР №0695 від 26.02.2003). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2478 від 30.12.2005 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (будні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (вихідні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 6. Про заяву ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2566 від 21.04.2006) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (юридична адреса: просп.Оболонський, 16, м.Київ, 04205; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії НР №2566 від 21.04.2006 (ефірне РМ, 106.4МГц у м.Ялті, Р=0.5кВт; 102.0МГц у м.Івано-Франківську, Р=0.5кВт; обсяг мовлення - по 24 год./добу; реґіональне мовлення; мова - українська) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, враховуючи висновок УДЦР за №ДВЧ-124-2007, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2566 від 21.04.2006 закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, фактичної адреси, відсоткового співвідношення мов, якими вестимуться передачі, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 31902360; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: по 24 години на добу. Позивні ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, будуть зазначені після остаточних судових рішень. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ, строк дії залишається без змін - по 21.04.2016. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2566 від 21.04.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (будні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (вихідні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 13 годин 12 хвилин на добу, 55%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 10 годин 48 хвилин на добу, 45%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 7. Про заяву Сумської ОДТРК, м.Суми, щодо переоформлення ліцензії (НР №1300 від 02.12.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Сумської обласної державної телерадіокомпанії, м.Суми юридична та фактична адреси: вул.Петропавлівська, 125, м.Суми, 40021; генеральний директор Якубенко Л. Л.), про переоформлення ліцензії НР №1300 від 02.12.2003 (ефірне, проводове радіомовлення; частоти: 66.5МГц у м.Білопіллі, Р=4.0кВт, 68.75МГц у м.Тростянці, Р=4.0кВт; перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - по 15 год. 06 хв./ тиждень; реґіональне мовлення в межах області; мова: українська - 100%) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, сітки мовлення, зменшенням обсягу мовлення з 15 годин 06 хвилин на тиждень до 15 годин 01 хвилини на тиждень, кількості домогосподарств до 159969, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1300 від 02.12.2003 Сумської обласної державної телерадіокомпанії, м.Суми, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, сітки мовлення, зменшенням обсягу мовлення з 15 годин 06 хвилин на тиждень до 15 годин 01 хвилини на тиждень, кількості домогосподарств, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення - ефірне, проводове (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 02841525; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Говорять Суми"; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 3 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу, начальником відділу перспективних досліджень та контролю за технічною якістю мовлення); е) адреса радіовузлу зв'язку: м.Суми, вул.Скрябіна, 3; є) кількість домогосподарств: 159969; ж) територія розповсюдження програм: м.Суми та Сумська область. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення Сумській ОДТРК, м.Суми, строк дії ліцензії - по 03.12.2008 (відповідно до ліцензії №000842 від 03.12.1998). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1300 від 02.12.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Сумської обласної державної телерадіокомпанії, м.Суми: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 14 годин на тиждень, 93.2%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин 01 хвилина на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення Сумської обласної державної телерадіокомпанії, м.Суми. Загальний обсяг мовлення на частотах: 66.5МГц у м.Білопіллі, потужність передавача 4.0кВт, 68.75МГц у м.Тростянці, потужність передавача 4.0кВт, та першому каналі проводового мовлення (УР-1) становить по 15 годин 01 хвилині на тиждень. Мовлення ведеться у відрізках часу: а) Понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54, 08.10-08.29, 15.40-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.30; б) Субота: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 12.40-12.56, 17.45-17.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; Неділя: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 15.45-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29. 8. Про заяву ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми, щодо переоформлення ліцензії (НР №1033 від 16.07.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Всесвіт", м.Суми (юридична та фактична адреси: вул. Кірова, 25, 9-й поверх, м.Суми, 40030; директор Сай Т.А.), про переоформлення ліцензії НР №1033 від 16.07.2003 (101.4МГц у м.Сумах, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1033 від 16.07.2003 товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Всесвіт", м.Суми, у зв'язку зі зміною власників та програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 23295475; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Всесвіт Радіо"; г) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми, строк дії залишається без змін - по 16.07.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1033 від 16.07.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Всесвіт", м.Суми: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 96%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 23 години на добу, 96%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. 9. Про заяву "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі ТОВ, м.Конотоп Сумської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0397-м від 27.11.2002). Розглянувши заяву "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Конотоп Сумської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Ватутіна, 80, м.Конотоп Сумської обл., 41600; директор Голобурда Т.М.), про переоформлення ліцензії НР №0397-м від 27.11.2002 (ефірне радіомовлення, 103.9МГц у м. Конотопі, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, місцеве мовлення, мова: українська) у зв'язку з уточненням місцезнаходження передавача (була: вул.Ватутіна, 80, м.Конотоп; стала: вул.Садова, 102, м.Конотоп), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 6 (дата видачі додатків 02.01.2008) до ліцензії на мовлення НР №0397-м від 27.11.2002 "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі ТОВ, м.Конотоп Сумської обл., у зв'язку з уточненням місцезнаходження передавача, зазначивши: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі ТОВ, м.Конотоп Сумської обл., переоформлені додатки 1, 6 до ліцензії на мовлення НР №0397-м від 27.11.2002, строк дії ліцензії залишається без змін - по 02.04.2010. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 6 (дата видачі додатків 02.01.2008) до ліцензії на мовлення НР №0397-м від 27.11.2002 вважаються недійсними та вилучаються. 10. Про заяву ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0047-м від 20.12.2001). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів (юридична та фактична адреси: вул.Гуцульська, 9-а, м.Львів, 79008; директор Нестеров С.О.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001 (ефірне радіомовлення: 100.8МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0 кВт, 66.26МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення по 24 год. на добу, мова: українська) у зв'язку зі зменшенням потужності передавача на частоті 66.26МГц у м.Львові з 1.0кВт до 0.1кВт, враховуючи висновок УДЦР №ДВЧ-13460758, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 та 6 (дата видачі додатків 10.01.2007) до ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001 ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів, у зв'язку зі зменшенням потужності передавача на частоті 66.26МГц у м.Львові з 1.0кВт до 0.1кВт, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів, переоформлені додатки 1 та 6 до ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001, строк дії залишається без змін - по 20.12.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 та 6 (дата видачі додатків 10.01.2007) до ліцензії на мовлення НР №0047-м від 20.12.2001 вважаються недійсними та вилучаються. 11. Про заяву ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл. щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0172-м від 28.11.2005). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл. (юридична адреса: вул.Карпатська, 2, м.Трускавець, Львівська обл., 82200; фактична адреса: вул.Коновальця, 7, м.Дрогобич, Львівська обл., 82100; генеральний директор Ковальчин С.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0172-м від 28.11.2005 (ефірне радіомовлення: 101.4МГц у м.Трускавці, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення 24 год./добу, мова: українська - 94,8%) у зв'язку зі зміною фактичної адреси (була: вул.Карпатська, 2, м.Трускавець, Львівська обл., 82200; стала: вул.Коновальця, 7, м.Дрогобич, Львівська обл., 82100), місцезнаходження передавача (було: вул.Карпатська, 2, м.Трускавець; стало: вул.Городище, 59, м.Трускавець), враховуючи висновок УДЦР №ДВЧ-13460966 від 13.06.2008, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2 та 6 (дата видачі додатків 01.06.2007) до ліцензії на мовлення НР №0172-м від 28.11.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., у зв'язку зі зміною фактичної адреси, місцезнаходження передавача, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., переоформлені додатки 1, 2 та 6 до ліцензії на мовлення НР №0172-м від 28.11.2005, строк дії залишається без змін - по 28.11.2012. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2 та 6 (дата видачі додатків 01.06.2007) до ліцензії на мовлення НР №0172-м від 28.11.2005 вважаються недійсними та вилучаються. 12. Про заяву ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0126-м від 06.06.2002). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська радіо група", м.Київ (юридична адреса: вул.Грушевського, 24/2-а, н/п 43, м.Київ, 01024; фактична адреса: б-р Шевченка, 54/1, м.Київ, 01032; директор Євтухов А.Л.) про переоформлення додатків до ліцензії на мовлення НР №0126-м від 06.06.2002 (96.8МГц у м.Києві, Р=2.0кВт; обсяг мовлення 24 год./добу; ефірне радіомовлення; мова - українська не менше 75%; територіальна категорія мовлення - місцеве) у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій (був: ТОВ "Українська радіо група", м.Київ; став: Київський ОРТПЦ), позивних (був: "Ренесанс"; стало: "DJ FM") та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 7 (дата видачі додатків 18.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0126-м від 06.06.2002 ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій, позивних та програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 7 до ліцензії на мовлення НР №0126-м від 06.06.2002. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 7 (дата видачі додатків 18.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0126-м від 06.06.2002 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Українська радіо група", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 20 годин на добу, 83 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 20 годин на добу, 83 %; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 4 години на добу, 17%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 13. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0584-м від 15.12.2003). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо-Артіль", м.Харків (юридична та фактична адреси: вул.Чернишевська, 15, м.Харків, 61000; директор Окунєв Д.С.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0584-м від 15.12.2003 (ефірне радіомовлення: 90.0МГц у м.Харкові, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, мова: українська) у зв'язку зі зміною юридичної та фактичної адрес, власників (були: АТ "Інвестор", м.Харків, ТОВ "Компанія з управління активами "Юніком Плюс", м.Харків; стали: ПП "РА "Золотий грамофон", м.Харків; ТОВ "І Українська радіо група", м.Київ), директора (була: Баранник О.Б.; став: Окунєв Д.С.), програмної концепції мовлення, позивних (були: "L-FM"; стали: "М-FM"), складу наглядового органу, оператора телекомунікацій, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3, 4, 7 (дата видачі додатків 21.05.2008) до ліцензії на мовлення НР №0584-м від 15.12.2003 ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, у зв'язку зі зміною юридичної та фактичної адрес, власників, директора, програмної концепції мовлення, позивних, складу наглядового органу, оператора телекомунікацій, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "М - FM"; в) програмна концепція мовлення: згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, переоформлені додатки 1, 2, 3, 4, 7 до ліцензії на мовлення НР №0584-м від 15.12.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3, 4, 7 (дата видачі додатків 21.05.2008) до ліцензії на мовлення НР №0584-м від 15.12.2003 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо-Артіль", м.Харків: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. 14. Про заяву ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0644-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя (юридична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, м.Запоріжжя, 69057; фактична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, оф.83, м.Запоріжжя, 69057; директор Фоменко В.М.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0644-м від 15.11.2001 (107.0МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення, мова: українська не менше 90%; територіальна категорія мовлення: місцеве), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0644-м від 11.09.2001 ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, на мовлення на частоті 107.0МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 25484192; б) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Ретро ФМ"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: згідно з додатком 3 до рішення (підписаним в. о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0644-м від 11.09.2001. Програмна концепція мовлення ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години на добу, 15,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; IV. Максимальні обсяги ретрансляції: 20 годин 14 хвилин на добу, 84,3%, ретрансляція програм ТОВ ТРК "НБМ - радіо", м.Київ; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 15. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (юридична та фактична адреси: площа 10 Квітня, 1, м.Одеса, 65009; директор Мотулько Б.Б.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0089-м від 11.09.2001 (ефірне мережне радіомовлення з 5 частот, обсяг мовлення - 24 години на добу, мова - українська не менше 90% (на частоті 99.0МГц у м.Херсоні, мова - українська)), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0089-м від 11.09.2001 ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, на ефірне мережне мовлення з 5 частот, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 30376996; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "ONE"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: згідно з додатком 3 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0089-м від 11.09.2001. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (99.0МГц у м.Херсоні): І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса: загальний обсяг мовлення на 99.4МГц у м.Києві, 91.4МГц у м.Одесі, 103.9МГц у м.Львові, 100.1МГц у м.Миколаєві, на 99.0МГц у м.Херсоні становить по 24 години на добу. 16. Про заяву ЗАТ "РК "Гала", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0174-м від 18.09.2001). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Радіокомпанія "Гала", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Саксаганського, 91, кв.1, м.Київ, 01032; генеральний директор Лемір Джозеф Чарльз), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0174-м від 18.09.2001 (69.02МГц у м.Києві, Р=1.0 кВт; 100.0МГц у м.Києві, Р=4.0 кВт; 103.2МГц у м.Вінниці, Р=0.1кВт; 106.4МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5 кВт; 100.2МГц у м.Кривому Розі, Р=4.0кВт; 107.2МГц у м.Донецьку, Р=1.0кВт; 100.3МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт; 106.5МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт; 91.0МГц у м.Одесі, Р=1.0 кВт; 107.8МГц у м.Сімферополі, Р=0.1кВт; 107.4МГц у м.Харкові, Р=1.0кВт; 102.4МГц у м.Ужгороді, Р=1.0кВт; 101.3МГц у м.Львові, Р=0.5кВт; обсяг мовлення - по 24 год./добу), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0174-м від 18.09.2001 ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, на мовлення на 69.02МГц у м.Києві, потужність передавача - 1.0кВт; 100.0МГц у м.Києві, потужність передавача - 4.0кВт; 103.2МГц у м.Вінниці, потужність передавача - 0.1кВт; 106.4МГц у м.Дніпропетровську, потужність передавача - 0.5кВт; 100.2МГц у м.Кривому Розі, потужність передавача - 4.0кВт; 107.2МГц у м.Донецьку, потужність передавача - 1.0кВт; 100.3МГц у м.Запоріжжі, потужність передавача - 1.0кВт; 106.5МГц у м.Луганську, потужність передавача - 1.0кВт; 91.0МГц у м.Одесі, потужність передавача - 1.0кВт; 107.8МГц у м.Сімферополі, потужність передавача - 0.1кВт; 107.4МГц у м.Харкові, потужність передавача - 1.0кВт; 102.4МГц у м.Ужгороді, потужність передавача - 1.0кВт; 101.3МГц у м.Львові, потужність передавача - 0.5кВт, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 20023766; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Гала Радіо"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: по 24 години на добу. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0174-м від 18.09.2001. Програмна концепція мовлення Закритого акціонерного товариства "Радіокомпанія "Гала", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська обсягом не менше 75% - до 01.09.2009; українська обсягом не менше 80% - з 01.09.2009; українська обсягом не менше 85% - з 01.09.2010 (телерадіоорганізація має забезпечувати ці квоти також у межах окремих часових відрізків мовлення: в будні - з 18 год. до 24 год.; у вихідні та святкові дні - з 9 год. до 24 год.); ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 17. Про заяву ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0616-м від 14.01.1999). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Європа Плюс Київ", м.Київ (юридична адреса: вул.Івана Кудрі, 26, м.Київ, 01042; фактична адреса: вул.Голосіївська, 7, м.Київ, 03039; генеральний директор Кубряк Н.Я.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0616-м від 14.01.1999 (ефірне радіомовлення, частота 107.0МГц у м.Києві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 години на добу, місцеве мовлення, мова - українська не менше 75%), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0616-м від 14.01.1999 ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, на мовлення з використанням частоти 107.0МГц у м.Києві, потужність передавача - 1.0 кВт, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 30185132; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Європа"; г) строк дії ліцензії: 10 років; ґ) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0616-м від 14.01.1999. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 14 годин на добу, 58.33 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 19 годин на добу, 79.17 %; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 5 годин на добу, 20.83; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 18. Про результати позапланової перевірки ТОВ "Тернопільська ТРК "Такт", м.Тернопіль (НР №0913 від 28.05.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "Тернопільська телерадіокомпанія "Такт", м.Тернопіль, НР №0913 від 28.05.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ "Тернопільська телерадіокомпанія "Такт", м.Тернопіль, взяти до відома. Зобов'язати керівництво ТОВ "Тернопільська телерадіокомпанія "Такт", м.Тернопіль, протягом місяця привести статутні документи і діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Тернопільська телерадіокомпанія "Такт", м.Тернопіль. 19. Про результати планової перевірки МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ (НР №2662 від 21.07.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ, НР №2662 від 21.07.2006 (ефірне радіомовлення), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ. 20. Про результати планової перевірки ПП "Радіо Скайвей", м.Луганськ (НР №0460-м від 20.12.2001). Розглянувши матеріали планової перевірки ПП "Радіо Скайвей", м.Луганськ, НР №0460-м від 20.12.2001 (вид мовлення - ефірне РМ), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: результати планової перевірки ПП "Радіо Скайвей", м.Луганськ, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ПП "Радіо Скайвей", м.Луганськ. 20. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ (НР №2112 від 25.02.2005). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ, НР №2112 від 25.02.2005 (вид мовлення - ефірне РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ, взяти до відома. Вказати керівнику ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ, на ознаки порушення умов ліцензії в частині програмної концепції та частини першої статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців) Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючих ліцензій та чинного законодавства. Через два тижні після цього надати звіт Національній раді, завізований представником Національної ради у Луганській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ. 21. Про результати планової перевірки ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів (НР №0501-м від 29.11.2001). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів, НР №0501-м від 29.11.2001 (вид мовлення - ефірне РМ, 106.7МГц у м.Львові), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів. 22. Про результати планової перевірки Редакції Кельменецького районного радіомовлення, смт.Кельменці Чернівецької обл. (НР №1437 від 18.02.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції Кельменецького районного радіомовлення, смт.Кельменці Чернівецької обл., НР №1437 від 18.02.2004 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції Кельменецького районного радіомовлення, смт.Кельменці Чернівецької обл., взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Кельменецького районного радіомовлення, смт.Кельменці Чернівецької обл. 23. Про результати планової перевірки Редакції радіомовлення Вижницького району, м.Вижниця Чернівецької обл. (НР №1407 від 27.01.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції радіомовлення Вижницького району, м.Вижниця Чернівецької області, НР №1407 від 27.01.2004 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції радіомовлення Вижницького району, м.Вижниця Чернівецької області, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції радіомовлення Вижницького району, м.Вижниця. 24. Про результати планових перевірок Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград (НР №0562-м від 13.12.2001, НР №0114-м від 10.04.2007). Розглянувши матеріали планових перевірок Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, НР №0562-м від 13.12.2001, НР №0114-м від 10.04.2007 (вид мовлення - проводове, ефірне РМ, 106.7МГц, 66.98МГц у м.Кіровограді), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград. Вказати керівнику Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград, на неприпустимість створення перешкод законній діяльності Національної ради. 25. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК Клас", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1302 від 05.12.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Клас", м.Київ (юридична адреса: вул.Січневого повстання, 10, м.Київ, 01010, директор Карпій А.С.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1302 від 05.12.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія Клас", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1302 від 05.12.2003), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 та ч. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 26. Про заяву Івано-Франківського МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0645-м від 15.11.2001). Розглянувши заяву Івано-Франківського міського комунального підприємства телерадіокомпанії "Вежа", м.Івано-Франківськ (юридична та фактична адреси: вул.Галицька, 22, м.Івано-Франківськ, 76000; в.о. директора Третяк О. В.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0645-м від 15.11.2001 (ефірне радіомовлення, 107.0МГц у м.Івано-Франківську, Р=0.25кВт, обсяг мовлення - 24 години на добу, місцеве мовлення, мова - українська), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0645-м від 15.11.2001 Івано-Франківського МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ, на мовлення з використанням частоти 107.0МГц у м.Івано-Франківську, потужність передавача - 0.25кВт, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 30107672; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо "ВЕЖА"; г) строк дії ліцензії: 7 років; ґ) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0645-м від 15.11.2001. Програмна концепція мовлення Івано-Франківського МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 10 годин на добу, 41.7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 18 годин на добу, 75%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 6 годин на добу, 25%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 1 година 30 хвилин на добу, 6.25% - програма "Голос Америки"; VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, ухвалених на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Крім того на засіданні було прийнято рішення "Про внесення змін до рішення Національної ради від 14.05.2008 № 925 "Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних частотних присвоєнь"", "Про розмір плати за надання письмової інформації з Державного реєстру телерадіоорганізацій України" (визначено, що така інформація надається безкоштовно), "Про внесення змін до бланка програмної концепції мовлення в частині "інше" загальнонаціональних, місцевих та реґіональних телерадіокомпаній" та ряд інших. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.07.2008 В ефір донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід" (Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц) та ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC, Інтернет-мовлення 128k.) повертається шанований багатьма слухачами "Міцний горішок". Відтепер щодня і щоночі ви матимете змогу чути нові перли цієї легендарної програми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.07.2008 На думку Президента України, для розвитку інформаційної безпеки держави потрібно виділити 200 мільйонів гривень, повідомляє "РБК-Україна". Про це Віктор Ющенко заявив у ході прес-конференції 24 липня. "Мене не влаштовує ситуація, яка склалася в інформаційній політиці держави. 200 млн для розвитку інформаційної безпеки - це та умова, яку я сформував", - сказав Президент. Віктор Ющенко також нагадав, що уряд мав втричі збільшити фінансування українського книговидавництва. "Я наполягаю, щоб парламентський бюджетний комітет розглянув ті законопроекти, які знаходяться на розгляді. Треба сформувати треті - формуйте, найдіть підтримку в більшості і прийміть всі зміни до бюджету, які необхідні для розвитку української держави", - сказав Президент (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.07.2008 У зв'язку з втратою чинності Постанови Кабінету Міністрів України №392 від 05.06.1995 та набранням чинності Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги, затвердженої рішенням Національної ради від 11.07.2007 № 1063, керуючись ст. 25 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила внести зміни до додатка до рішення Національної ради від 14.05.2008 № 925 "Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних частотних присвоєнь", виклавши його в новій редакції (дивіться на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ або або в розділі "Конкурси на радіочастоти" нашого порталу). З Методикою розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги можна ознайомитися у пункті меню "Нормативні документи" на офіційному Web-сайті Нацради з ТРМ або в розділі "Конкурси на радіочастоти" нашого порталу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.07.2008 Вчора приблизно об 11.00 було призупинене мовлення хмельницької радіостанції "Контакт" (107.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.07.2008 У харківському ефірі - зміни. ТОВ "ТРК "Радіо Артіль", що веде мовлення на частоті 90.0МГц, і досі працювало як радіо "L FM", відтепер працює в новому форматі та з новим позивним - "MFM Station". Варто зауважити, що в ефірі ТОВ "ТРК "Радіо Артіль" харків'яни не почують програм виробництва однойменної сателітарної станції з Донецька: програмний продукт, що звучатиме на частоті 90.0МГц, формуватиметься у Харкові. При цьому музичний формат та концепція ефіру харківського радіо "MFM Station" нагадуватиме колишнє харківське радіо "MFM", що лунало в місті на частоті 100.5МГц з 2001 по 2004-ий рік. Станція працює у форматі Hot AC, а в її плей-лісті повністю відсутні російськомовні композиції. Так само лунають випуски новин, прогноз погоди, рубрика "Дві версії". Наприкінці години - вітальні рубрики "People Choice" та "Hot Line" (замовлення приймаються за телефоном (057)-719-51-95 та на електронну скриньку ). Офіційний старт мовлення харківського радіо "MFM Station" відбувся сьогодні о 21.00 (перед цим протягом кількох днів станція працювала в режимі нон-стоп у новому форматі). Відкрив ефір станції вітальною програмою "Hot Line" DJ Black Jack - харків'яни мають пам'ятати його за ефірами "старого" радіо "MFM Station" (Інформація з власних джерел).
  • 22.07.2008 До уваги керівників телерадіоорганізацій! Враховуючи відсутність планових засідань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з відпустками членів Нацради, а також беручи до уваги рішення Нацради, що не підлягають відтермінуванню, у період з 21.07.2008 по 25.08.2008 до розгляду прийматимуться лише заяви на отримання ліцензій на мовлення (конкурс оголошений 05.06.2008), заяви про видачу ліцензії провайдера програмної послуги стосовно технічної розробки цифрового загальнонаціонального каналу мовлення МХ-5 та МХ-6, а також заяви про продовження строку дії ліцензій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2008 21-го липня в ефірі ранкового шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), дует Milos запросив своїх фанів до участі в реаліті-шоу "Пікнік із зіркою". "Ми чекаємо ваших приємних пропозицій, а від чоловіків - особливо", - говорить Катя з дуету Milos, - "Ми будемо дуже раді провести разом наступну суботу. Абсолютно точно, і ви, і ми одержимо максимум задоволення!". Ксюша додає: "Я така дівчина, що і на інтим можу повестися, але тільки на саме-саме цікаве запрошення. Хочу, щоб мені показали що-небудь цікавеньке!" Реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" від ПРРК "Люкс FM" триває! Нагадуємо, що тепер в усіх, хто любить активний відпочинок, є унікальна можливість запросити на пікнік справжню зірку! Єдина умова - надіслати найкраще і найориґінальніше запрошення (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.07.2008 Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє представників ЗМІ, що у зв'язку з відпускним періодом щотижневі брифінґи для журналістів, які відбувалися за підсумками засідань Національної ради щосереди, протягом липня-серпня не проводитимуться. Про окремі брифінґи чи прес-конференції Національної ради буде повідомлено додатково. Завтра, 23-го липня, за участі голови Національної ради Віталія Шевченка і першого заступник голови Національної ради Ігоря Куруса відбудеться прес-конференція на тему: "Цифрове ТБ: спеціальна пропозиція австрійської компанії "Strong". Презентація нового перетворювача цифрового телесигналу". Прес-конференція проходитиме у приміщенні Національної ради, вул.Прорізна, 2 (5 поверх, актова зала), початок о 12 годині. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.07.2008 В ефірі кримської радіостанції "Євпаторійське радіо 105.9FM" (105.9МГц) віднедавна знову з'явилися трансляції окремих програм ВРМ "Мелодія" (вони вже звучали на хвилях станції з 12.10.2004 по 16.11.2005) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.07.2008 Минулого вік-енду відомий київський реппер Larson взяв участь у стрітрейсинґу ексклюзивно в рамках реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Слухачам ПРРК "Люкс FM" стало відомо, що реппер професійно займається мотокросом. Фани зробили Lаrsоn'у по-справжньому царський подарунок - змагання з стрітрейсинґу. Місце підібрали належне - врахували усі вимоги до проведення гонок. Ніхто не очікував такого грандіозного розмаху! Тут були і мотокросери, і професійні гонщики на стилізованих під боліди машинах, і вуличні стрітрейсери, і, звичайно ж, вродливі дівчата! Сам реппер приїхав на шикарному мотоциклі "від Louis Vuitton". Спочатку мотокроссери показали захоплююче дріфт-шоу і трюки, що були в їхньому арсеналі. Потім усі бажаючі могли потягатися у швидкості та потужності своїх автомобілів із самим Lаrsоn'ом! Нарешті команда переможців влаштувала відомому репперу кілька показових заїздів. Це була справжня феєрія екстріму! Як тільки учасники імпровізованого стрітрейсинґу зголодніли, моментально був виявлений законспірований хлопцями мангал, на якому вже поспівала перша партія баварських ковбасок. Larson разом із усіма брав участь у приготуванні страв і пригощав усіх, хто не був за кермом, вином від спонсора проекту "Пікнік із зіркою". На прощання Larson прокотив переможців у своїй машині, чим викликав у них море захвату! Ще б, машина - єдина в Україні Toyota Pickup Dacuma X-Ranger! Тим часом, реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" триватиме до кінця літа! Учасниками реаліті шоу вже стали Віталій Козловський, Влад Яма, резиденти Comedy club, Mika Newton і Kishe (Джерело: Інформацію надала ).
  • 21.07.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, згідно з новим порядком нарахування ліцензійних зборів, що його ухвалив Кабінет Міністрів 9-го липня 2008 року, переглянула розміри ліцензійних зборів за радіочастоти, що їх виставлено на конкурс. Нагадаємо, що рішення про оголошення конкурсу на 135 вільних радіочастот було ухвалено на засіданні 14-го травня і офіційно оголошено в газеті "Голос України" 5-го червня 2008 року. Нові розцінки Нацрада також має оприлюднити в "Голосі України". За термінами, як зазначив перший заступник голови Нацради Ігор Курус, оголошення нових цін має відбутися до кінця липня, однак, як зауважив при цьому пан Курус, проблема полягає в тому, що в бюджеті Нацради не передбачено грошей на те, щоби поінформувати компанії про рішення Кабміну. За підрахунками, які наводить інтернет-видання "Телекритика", ліцензійний збір за різні частоти збільшився від 1,7 рази до 8,7. У найбільшу кількість разів подорожчала частота у Харкові (у 8, 7 разів), найменше - у Білгород-Дністровському (в 1,7 рази). Частота у Дніпропетровську навіть виявилася дешевшою. "Відтепер ми маємо справу із зовсім іншим порядком цифр. Звісно, Нацрада зобов'язана виконувати це рішення, але наша справа завчасно попередити гравців ринку. Я думаю, що це створить низку проблем. Гадаю, вже ближчим часом ми матимемо листи від компаній з проханням якимсь чином урегулювати це питання й ініціювати певні кроки назустріч. Зокрема, уже зараз ми почули прохання про пролонґацію ліцензійних виплат", - прокоментувала подорожчання ліцензій член Нацради Тетяна Мокріді. З новою формулою розрахунку платежів інтернет-видання "Телекритика" обіцяє ознайомити своїх читачів найближчим часом. А поки - пропонує порівняльну таблицю цін на найпривабливіші частоти, виставлені на конкурс (усі частоти суцільні, тобто 24 год/добу): 1. Дніпропетровськ (70.37МГц, 4.0кВт) - старий ліцензійний збір: 76677,00 грн., стара застава: 3833,85 грн., новий ліцензійний збір: 38706,28 грн., нова застава 1935,31 грн.; 2. Овруч (100.6МГц, 2.0кВт) - старий ліцензійний збір: 51240,00 грн., стара застава: 2562 грн., новий ліцензійний збір: 145970,52 грн., нова застава 7298,53 грн.; 3. Київ (873кГц, 50.0кВт) - старий ліцензійний збір: 326636,70 грн., стара застава: 16331,84 грн., новий ліцензійний збір: 136847,36 грн., нова застава 6842,37 грн.; 4. Київ (93.8МГц, 0.1кВт) - старий ліцензійний збір: 31926,18 грн., стара застава: 1596,31 грн., новий ліцензійний збір: 163200,00 грн., нова застава 8160,00 грн.; 5. Львів (1476кГц, 30.0кВт) - старий ліцензійний збір: 165358,80 грн., стара застава: 8267,94 грн., новий ліцензійний збір: 106001,51 грн., нова застава 5300,08 грн.; 6. Миколаїв (91.5МГц, 0.25кВт) - старий ліцензійний збір: 29426,40 грн., стара застава: 1471,32 грн., новий ліцензійний збір: 193531,39 грн., нова застава 9676,57 грн.; 7. Білгород-Дністровський (102.9МГц, 0.25кВт) - старий ліцензійний збір: 29426,40 грн., стара застава: 1471,32 грн., новий ліцензійний збір: 51608,37 грн., нова застава 2580,42 грн.; 8. Одеса (72.92МГц, 0.1кВт) - старий ліцензійний збір: 24558,60 грн., стара застава: 1227,93 грн., новий ліцензійний збір: 6120,00 грн., нова застава 306,00 грн.; 9. Ізмаїл (95.4МГц, 0.25кВт) - старий ліцензійний збір: 29426,40 грн., стара застава: 1471,32 грн., новий ліцензійний збір: 51608,37 грн., нова застава 2580,42 грн.; 10. Красногорівка (66.86МГц, 1.0кВт) - старий ліцензійний збір: 47506,80 грн., стара застава: 2375,34 грн., новий ліцензійний збір: 19353,14 грн., нова застава 967,66 грн.; 11. Богодухів (73.58МГц, 0.1кВт) - старий ліцензійний збір: 24558,60 грн., стара застава: 1227,93 грн., новий ліцензійний збір: 6120,00 грн., нова застава 306,00 грн.; 12. Харків (89.3МГц, 0.25кВт) - старий ліцензійний збір: 29426,40 грн., стара застава: 1471,32 грн., новий ліцензійний збір: 258041, 06 грн., нова застава 12902,09 грн.; 13. Хмельницький (68.93МГц, 4.0кВт) - старий ліцензійний збір: 76677,00 грн., стара застава: 3833,85 грн., новий ліцензійний збір: 35706,24 грн., нова застава 1935,31 грн.; 14. Черкаси (72.98МГц, 4.0кВт) - старий ліцензійний збір: 76677,00 грн., стара застава: 3833,85 грн., новий ліцензійний збір: 35706,24 грн., нова застава 1935,31 грн. Повністю таблиці з новими ліцензійними тарифами викладено на порталі "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2008 Рок-програма "Овочі-Фрукти", що в ефірі столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення), в новому радіо-сезоні 2008-2009 перетворюється на програму-фестиваль, метою якого є пошук нової вітчизняної якісної музики та підтримка талановитої творчої молоді. Радіостанція "Джем FM" для участі в складі журі радіофестивалю залучає провідних вітчизняних музикантів, фахівців рекординґових компаній та лейблів. Професійне журі визначатиме "групу-артиста місяця" із числа тих, що надали для розгляду свої пісні до програми "Овочі-Фрукти". В такий спосіб формуватиметься список з восьми груп-музикантів, що потраплять у фінал радіофестивалю. До їхнього числа будуть додані ще дві групи-учасниці програми "Овочі-Фрукти", що отримають найбільшу інтернет-підтримку серед відвідувачів офіційного Web-сайту "Джем FM" - http://www.jamfm.com.ua (Відкриття офіційного Web-сайту заплановано на початку вересня 2008 року). Власне, з десятки кращих молодих груп сезону 2008-2009 фаховим журі та Редакційною Радою "Джем FM" буде обрано найкращу нову групу, що отримає від радіостанції Музичну Джем FM-Премію "НеПопса". Фінал радіофестивалю відбудеться в Києві наприкінці травня - на початку червня 2009-го року великим гала-концертом лауреатів фестивалю та провідних вітчизняних артистів. Окрім того радіостанція "Джем FM" надаватиме всебічну підтримку переможцю радіофестивалю, та залучатиме до участі в концертних заходах. Переможець фестивалю отримає право ротації своїх трьох синглів в ефірі "Джем FM", можливість запису матеріалу на студіях партнерів радіостанції. Окрім того "Джем FM" започатковує нову серію рейтинґ-аудіозбірок "НеПопса.UA" на яких видаватиме кращі хіти свого ефіру. Саме на тих збірках просуватимуться у широкий загал пісні кращих нових груп та провідних вітчизняних непопсових артистів. Для того щоб взяти участь в радіофестивалі програми "Овочі-Фрукти" потрібно надіслати демо-файл у форматі mp3 (не більше 5Мб) та заявку з коротким резюме про групу на електронну адресу . Також можна надіслати демо-файл та резюме на компакт- диску кур'єрською поштою за адресою: 04080 Україна, м.Київ, вул. Фрунзе 39, радіостанція "Джем FM", програма "Овочі-Фрукти" з поміткою "на радіофестиваль". До участі у радіофестивалі "Джем FM" допускаються авторські твори вітчизняних музикантів написані українською та російською мовами. Музичний матеріал має бути записаним в професійній студії та бути прийнятним до ефіру "Джем FM", та відповідати форматним вимогам радіостанції (рок, поп-рок, інді, хіп-хоп, альтернатива) (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 21.07.2008 Щопонеділка о 8-ій вечора резидент найпопулярніших клубів Києва, постійний учасник легендарних вечірок англійського лейблу Ministry Of Sound Hed Kandi в Україні, Ді-джей Q представляє на хвилях донецької сателітарної мережевої станції "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) сонячну хаус-музику в Мікс-шоу "Sunset". Час інтелігентної музики на "MFM Station"! Лови момент! Сонця забагато не буває! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.07.2008 На столичній частоті 101.9МГц, де працює Гарне радіо "Шансон", відновлено трансляцію сигналу RDS (Власна інформація).
  • 20.07.2008 Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє акцію "Олімпійський Тріатлон". Олімпійські подарунки чекають на своїх чемпіонів! Олімпійські пристрасті захлиснули всіх! І радіостанція "ХІТ FM Україна" виявила бажання порадувати своїх слухачів спортивним азартом і радістю перемоги. "Олімпійський Тріатлон" - це міні радіо-олімпіада, в якій може взяти участь кожен. За відповідь на питання про спортивні снаряди - подарунок. Звичайно ж, олімпійський! Вигравати в "Олімпійському Тріатлоні" можна буде з 28-го липня по 22-е серпня! Реєструйся вже зараз у спеціальному розділі на офіційному Web-сайті "ХІТ FM Україна"! Набувай спортивні знання і чекай дзвоника ді-джея! По буднях, о 10.25! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.07.2008 "Е-літні канікули" - новий щоденний та щогодинний проект розпочинається з понеділка на хвилях столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). Ексклюзивна інформація від самих українських зірок, політиків, художників, спортсмеів та науковців про те - хто, де і як відпочиває цього літнього сезону. В "Е-літних канікулах" ви почуєте усіх, кого можете бачити щодня на шпальтах газет та на телеекранах. У цьому проекті ви дізнаєтесь про те, що Павло Зібров не боїться забруднити вуса морозивом, Валерій Чигляєв ліпше загине в пащі лева, ніж від зубів таїландських акул, а Валерій Коновалюк віддає перевагу позачерговій сесії Верховної Ради. А ще Анатолій Матвієнко, Андрій Шкіль, Василь Горбаль, Сергій Березенко, Алла Кудлай, Володимир Гришко, Марія Бурмака, Юрко Покальчук, Богдан Бенюк, Валерій Сараула, Даша Малахова, Василь Вірастюк, Валерій Чігляєв, Олег Пинчук, Сергій Поярков, Олексій Коган та інші розповідають про свої канікули. Початок - з 21 липня. Щоденний ексклюзив про зіркові канікули слухайте на хвилі 98FM щогодини (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.07.2008 У сезон літніх відпусток в ефірі столичного радіо "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) звучатимуть повтори найкращих випусків проектів "Джем-Презентація" та "Взяти Живим". Отже, в найближчі два місяці "на біс" пролунають повтори таких випусків програм "Джем-Презентація": 20-го липня - Гуцул Каліпсо - "Рекєт-Гангтєра", 27-го липня - Хорта - "Пісні Острова Волі", 3-го серпня - Qarpa - "InЖИР", 10-го серпня - ТНМКонґо - "Реформація 2.0", 17-го серпня - Ґрін Ґрей - "Емігрант", 24-го серпня - Воплі Відоплясова - "Країна Мрій", 31-го серпня - Крихітка Цахес - "На Першому Місці", 7-го вересня - С.К.А.Й. - "Планета С.К.А.Й.", 14-го вересня - Диверсанты - "Партнеры По НАТО" (Радіо "Джем FM" дякує всім учасникам джемfm-спільноти за участь в голосуванні-визначенні кращих альбомів для прослуховування на біс). А список літніх випусків програми "Взяти Живим" виглядає так: 24-го та 27-го липня - М. Науменко та В.Цой - "Сейшн На Петроградской", 31-го липня та 3-го серпня - Сплин і Би-2 - "Феллини Тур", 7-го та 10-го серпня - 45 ЄН - "Концерт В Одесі", 14-го та 17-го серпня - ВВ - "Виступ На Рок-Січі 2005", 21-го та 24-го серпня - Наутилус Помпилиус - "Кращі Пісні. Акустика", 28-го та 31-го серпня - АукцЫон - "Это Мама", 4-го та 7-го вересня - КоМаха - "Music From Inside", 11-го та 14-го вересня - Зємфіра - "Спасибо". Новий сезон на радіо "Джем FM" стартуватиме наприкінці вересня - напочатку жовтня! Найближчим часом чекайте повідомлень про суттєві зміни на краще в програмі "Овочі-Фрукти"! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 18.07.2008 Столичні радіостанції "Ренесанс", Гарне радіо "Шансон" та "Радіо Шарманка" віднедавна призупинили трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет за основними лінками (http://193.84.77.62:8000/). Ефірне мовлення згаданих станцій триває без змін (Власна інформація).
  • 18.07.2008 16-го липня 2008-го року у Верховній Раді України зареєстровано проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін та доповнень до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо Національних теле- та радіокомпаній України), №2445/П. Законопроект щодо НТКУ та НРКУ, автор якого - народний депутат України Андрій Шевченко (БЮТ), було підтримано профільним комітетом з питань свободи слова та інформації. Проектом закону пропонується внести доповнення щодо положень про керівні органи НТКУ та НРКУ, призначення керівників та їх повноваження, фінансування та звіт про діяльність. Зокрема, керівним колегіальним органом НТКУ є рада НТКУ, НРКУ - рада НРКУ, до кожної з яких входять по 17 осіб. Члени ради НТКУ та НРКУ виконують свої повноваження три роки і не можуть бути відкликані. Персональний склад рад НТКУ та НРКУ формується таким чином: 9 осіб обираються Верховною Радою України, чотири призначаються президентом України та ще 4 особи обираються на з'їзді об'єднань громадян, що діють у сфері свободи слова, журналістики або засобів масової інформації та мають не менш ніж дворічний досвід діяльності. Також у законопроекті зазначено, що організаційно-правовий статус НТКУ і НРКУ може бути змінений лише на статус Суспільного телебачення і радіомовлення. Крім того, 16 липня 2008 року в парламенті було зареєстровано ще один проект Постанови про відхилення проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо недопущення зловживань довірою телеглядачів), №2300/П. Ініціатор законопроекту Олександр Фельдман (фракція БЮТ) пропонував у Законі України "Про ТБ і РМ" доповнити ст. 62 частиною четвертою наступного змісту: "Телерадіоорганізаціям забороняється розповсюджувати програми та передачі, у яких телеглядачам (радіослухачам) пропонується отримати будь-яку матеріальну винагороду (гроші, речі, майнові права та ін.) та/або набути право укласти договір купівлі-продажу та при цьому телеглядачам (радіослухачам) необхідно зателефонувати за власний рахунок". Профільний комітет пропонує відхилити цей законопроект. Оскільки наразі сформовано робочу групу, що займається удосконаленням закону "Про ТБ і РМ", члени комітету запропонували включити до її складу й Олександра Фельдмана (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2008 Вже кілька днів поспіль чернігівський передавач радіо "Ера FM" (103.5МГц) працює в режимі відкритої несучої (Інформація з власних джерел).
  • 18.07.2008 Вже кілька днів поспіль в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Запоріжжя-104.5МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Феодосія-106.1МГц (в ефірі "Радіо Нашого Міста"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) відсутні лінійні ді-джейські ефіри. На разі на хвилях станції лунає музичний нон-стоп (Власна інформація).
  • 18.07.2008 9-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт Срібне Чернігівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 41-а, смт.Срібне Чернігівської обл., 17300; директор Бабич А. В.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Срібне"; г) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Срібне та район; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 714; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 6 Чернігівської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Київська, 166, м.Прилуки Чернігівської обл.; е) адреса студії - вул.Леніна, 57, смт.Срібне Чернігівської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в. о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт Срібне Чернігівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 2. Про заяву Телекомпанії "ТБ-Бердянськ", м.Бердянськ Запорізької обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Бердянська міська телекомпанія "ТБ-Бердянськ" Бердянської міської ради", м.Бердянськ Запорізької обл. (юридична та фактична адреси: вул.Правди, 3-в, м.Бердянськ Запорізької обл., 71108; директор Прядченко В.М.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству "Бердянська міська телекомпанія "ТБ-Бердянськ" Бердянської міської ради", м.Бердянськ Запорізької обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить "Бердянськ"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Бердянськ та Бердянський район Запорізької обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 20243; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 1 Запорізької дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Мазіна, 19/59, м.Бердянськ Запорізької обл.; е) адреса студії - вул.Мазіна, 19/59, м.Бердянськ Запорізької обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в. о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 36 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: вівторок, четвер: 06.30-06.44, 14.00-14.14; середа, п'ятниця: 14.00-14.20; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати Телекомпанії "ТБ-Бердянськ", м.Бердянськ Запорізької обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення Телекомпанії "ТБ-Бердянськ", м.Бердянськ Запорізької обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 36 хвилин на тиждень (100%); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 36 хвилин на тиждень (100%); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 3. Про заяву "Радіокомпанії" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву "Радіокомпанії" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл. (юридична та фактична адреси: вул.Тіунова, 109, м.Єнакієве Донецької обл., 86430; в.о. головного редактора Єрмішина В.П.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати "Радіокомпанії" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Єнакієве!"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Єнакієве Донецької обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 10627; д) оператор телекомунікацій - Горлівський ЦЕЗ №6 Донецької дирекції ВАТ "Укртелеком", пл.Леніна, 82, м.Єнакієве Донецької обл.; е) адреса студії - вул.Тіунова, 109, м.Єнакієве Донецької обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в. о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 28 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: середа, п'ятниця: 06.30-06.44; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати "Радіокомпанії" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл., ліцензію на мовлення. Внести "Радіокомпанію" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Програмна концепція мовлення "Радіокомпанії" Єнакієвської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 28 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 28 хвилин на тиждень (100 %); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 4. Про заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №0386 від 24.07.2002) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ (юридична та фактична адреси: квартал Димитрова, 20, м.Луганськ, 91031; директор Кириленко В.Л.), про переоформлення ліцензії НР №0386 від 24.07.2002 (ефірне радіомовлення, 102.3МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, місцеве мовлення, мова: українською та іншими мовами згідно з чинним законодавством) у зв'язку зі зміною назви (була: ДП "Радіо-Вояж" ЗАТ "Лугцентрокуз"; стала: ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота"), власника (був: ЗАТ "Лугцентрокуз", м.Луганськ; став: ТОВ "ТРК "НОТА", м.Харків), директора (був: Греков В.О.; став: Кириленко В.Л.), банківських реквізитів, місцезнаходження передавача (було: підстанція "Кіровська", РВС-ОРТПЦ, м.Луганськ; стало: вул.Херсонська, 7-а, м.Луганськ), оператора телекомунікацій (був: Луганський ОРТПЦ; став: ТОВ "Українське сервісне підприємство", м.Київ), програмної концепції мовлення, враховуючи висновок УДЦР ДВЧ-13091000, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0386 від 24.07.2002 ДП "Радіо-Вояж" ЗАТ "Лугцентрокуз", м.Луганськ, у зв'язку зі зміною назви, власника, директора, банківських реквізитів, місцезнаходження передавача, оператора телекомунікацій, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 24051491; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо-Вояж" - радіо гарного настрою"; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 24.07.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0386 від 24.07.2002 вважається недійсною та вилучається. 5. Про заяву Державної організації Луганська ОДТРК, м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2264 від 11.07.2005) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Державної організації Луганська обласна державна телерадіокомпанія, м.Луганськ (юридична та фактична адреси: вул.Демьохіна, 25, м.Луганськ, 91016; генеральний директор Мірошник Р.В.), про переоформлення ліцензії НР №2264 від 11.07.2005 (103.6МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення; територіальна категорія мовлення: регіональне) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2264 від 11.07.2005 Державної організації Луганська обласна державна телерадіокомпанія, м.Луганськ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Пульс"; б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); в) територіальна категорія мовлення - реґіональне; г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Державній організації Луганська обласна державна телерадіокомпанія, м. Луганськ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 04.12. 2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2264 від 11.07.2005 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Державної організації Луганська обласна державна телерадіокомпанія, м.Луганськ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 23 год. 30 хв. на добу, 97.9%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 23 год. 30 хв. на добу, 97.9%; ІV. Максимальна частка аудіовізуального продукції іноземного виробництва: 30 хв. на добу, 2.1%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 6. Про заяву редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл., щодо продовження строку дії ліцензії (НР № 0627-м від 29.10.1998). Розглянувши заяву редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул.І.Верхратського, 3-а, м.Борщів Тернопільської обл., 48702; редактор Довгошия П.І.), щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0627-м від 29.10.1998 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0627-м від 29.10.1998 редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Борщів!"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Борщів та Борщівський р-н Тернопільської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2823; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ №7 Цеху №15 Тернопільської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Гетьмана Мазепи, 2, м.Борщів Тернопільської обл.; е) адреса студії - вул.І.Верхратського, 3-а, м.Борщів Тернопільської обл.; є) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 16 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 10.30-10.59 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), неділя: 14.00-14.49; ж) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська 100 %; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР №0627-м від 29.10.1998. Програмна концепція мовлення редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 16 хвилин на тиждень, 100 %; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 16 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): просвітницько-інформаційний. 7. Про результати планової та позапланової перевірок ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя (НР №0271-м від 11.09.2001). Розглянувши матеріали планової та позапланової перевірок Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя, НР №0271-м від 11.09.2001 (вид мовлення - ефірне РМ), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової та позапланової перевірок Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акти перевірок долучити до ліцензійної справи Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя. 8. Про заяву ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0644-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя (юридична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, м.Запоріжжя, 69057; фактична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, оф.83, м.Запоріжжя, 69057; директор Фоменко В.М.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0644-м від 11.09.2001 (107.0МГц у м.Запоріжжі, Р= 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення, мова: українська не менше 90%; територіальна категорія мовлення: місцеве), Національна рада вирішила: взяти за основу та доопрацювати проект рішення "Про заяву ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0644-м від 11.09.2001)". 9. Про результати позапланової перевірки КП "ТРК "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл. (НР №1237 від 06.11.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки КП "ТРК "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл., НР №1237 від 06.11.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: визнати недотримання КП "Телерадіокомпанія "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл., умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення та порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини четвертої статті 12 (установчі та/або статутні документи суб'єкта господарювання, який має ліцензію на мовлення або претендує на отримання такої ліцензії, мають передбачати створення у складі органів його управління спеціального наглядового органу (редакційної ради тощо), половина складу якого призначається засновниками або власниками телерадіоорганізації, а половина обирається творчим колективом телерадіоорганізації); б) статті 57 (Редакційний статут телерадіоорганізації); Закону України "Про рекламу": а) статті 6 (мова реклами); б) частини першої статті 9 (реклама має бути чітко відокремлена від іншої інформації, незалежно від форм чи способів розповсюдження, таким чином, щоб її можна було ідентифікувати як рекламу); в) частини другої статті 13 (частка реклами протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення не повинна перевищувати 20 відсотків); г) частини третьої статті 13 (реклама повинна розміщуватися у перервах між програмами, передачами); ґ) пункту один статті 21 (реклама дозволяється лише таких лікарських засобів, що в установленому порядку дозволені спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я до застосування в Україні). КП "Телерадіокомпанія "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл., оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво КП "Телерадіокомпанія "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Через два тижні після цього надати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Дніпропетровській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Телерадіокомпанія "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл. 10. Про результати планової перевірки Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв (НР №0045-м від 24.01.2007, НР №1822 від 05.08.2004, НР №1823 від 05.08.2004). Розглянувши матеріали планової перевірки Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв, НР №0045-м від 24.01.2007 (вид мовлення - проводове, ефірне РМ), НР №1822 від 05.08.2004 (вид мовлення - ефірне РМ), НР №1823 від 05.08.2004 (вид мовлення - ефірне ТБ), Національна рада вирішила: результати планової перевірки Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв, взяти до відома. 11. Про виконання рішення Господарського суду АР Крим від 25.06.2008 по справі № 2-13/3896-2008А за позовом ТОВ "Студія-Артекс" до Національної ради Національна рада розглянула листа ТОВ "Студія-Артекс" від 25.06.2008 за №57 про надання ліцензії на мовлення з новим терміном, до якого додана копія постанови Господарського суду АР Крим від 25.06.2008 по справі №2-13/3896-2008А за позовом ТОВ "Студія-Артекс" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним рішення Національної ради та спонукання до виконання певних дій. Зазначеним рішенням суд зобов'язав Національну раду прийняти рішення про продовження строку дії ліцензії на мовлення, визнав строк дії ліцензії продовженим на 7 років (від 27.06.2008 до 27.06.2015), визнав недійсним рішення Національної ради №527 від 12.03.2008 та зобов'язав негайно виконати постанову Господарського суду АР Крим. Керуючись пунктом 2 статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: виконати рішення Господарського суду АР Крим від 25.06.2008 по справі №2-13/3896-2008А за позовом ТОВ "Студія-Артекс" до Національної ради. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.07.2008 Сьогодні було відновлено нічні трансляції телерадіокомпаній, що ведуть мовлення з вежі КРТПЦ (з 18-го червня по 18-те липня щоночі з 1.00 до 5.00 тут проводилися профілактичні роботи, пов'язані з фарбуванням вежі). Таким чином, відтепер мовлення на частотах 67.70МГц ("Радіо РОКС Україна"), 69.02МГц ("GALA Радіо"), 95.2МГц ("Love Radio"), 96.0МГц (Радіо "Ера FM"), 96.8МГц (Радіо "Ренесанс"), 98.0МГц ("Радіо Київ"), 98.5МГц ("Русское Радио - Україна"), 99.0МГц ("Radio Nostalgie"), 100.0МГц ("GALA Радіо"), 100.5МГц ("Народне Радіо"), 101.9МГц (Гарне радіо "Шансон"), 102.5МГц ("Просто Раді.О"), 103.6МГц ("Радіо РОКС Україна"), 104.0МГц ("Радіо Шарманка"), 104.6МГц ("NRJ Hit Music Only"), 105.5МГц (Стильне радіо "Перець FM") вестиметься у повному обсязі, тобто - цілодобово (Власна інформація).
  • 18.07.2008 На столичній частоті 94.2МГц, де працює радіо "Континент", зник сигнал RDS. Тим часом, звукове мовлення станції триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 17.07.2008 Відтепер ви можете дізнаватися останні музичні новини від столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) прямо з вашого мобільного телефону. Завантажите програму iDea Fun із установленим віджетом Dance radio "Kiss FM" усього за пару хвилин. У віджеті підтримується понад 300 моделей телефонів, підтримуються всі оператори мобільного зв'язку. Програма використовує профіль Internet-GPRS, що в 25-30 разів дешевше використання WAP-GPRS; надаються автонастройки Internet-GPRS по SMS. Програма абсолютно безкоштовна! Бібліотека iDea Widgets містить величезну кількість популярних віджетів, які ви можете установити на свій телефон. Сервіс безкоштовний. Завантаження займе усього пару хвилин, просто завітайте на офіційний Web-сайт радіостанції, знайдіть відповідний розділ та перейдіть за посиланням "Завантажити"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.07.2008 У п'ятницю, 18-го липня, в ефірі ранкового шоу "Європейські Канікули", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), буде визначено переможця третьої серії гри "Ibiza Longer Party". Щасливчик вже невдовзі вирушить на найтанцювальніший острів світу - Ібіцу - разом з одним із своїх друзів та кореспонедентом радіо "Europa Plus Україна"! Фінал очікується нелегкий, оскільки на відміну від попередніх турів, де лідер був один, завтра за поїздку у міжнародний рай всіх клабберів змагатимуться одразу 4 лідери, що набрали однакову кількість балів. Тим часом, сума, що розігруватиметься завтра в іншій рубриці ранкового шоу - грі "Сейф" - 1000 гривень! Кожного буднього дня о 7.40, в ефірі "Європейських канікул" слухачі намагаються зламати код віртуального сейфа. Усе, що для цього потрібно - це правильно відповісти на три питання ді-джея. Три правильних відповіді - три цифри коду! Відпочивай з "Європейськими Канікулами", віртуально подорожуючи по різних країнах, і вигравай гроші на справжні подорожі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.07.2008 З 18-го липня в эфірі смілянської інтернет радіостанції "Ділове радіо" (32k. та 64k.) лунатимуть дві нові рубрики: "Прогноз погоди" о 8.35, 9.35, 10.35, 11.35, 15.35, 16.35, 17.35, 18.35, 19.35 та "Курси валют" о 8.20, 11.20, 14.20, 17.20 (Джерело: Інформацію надано ).
  • 17.07.2008 Кабінет міністрів у кілька разів підвищив вартість ліцензій для телерадіокомпаній, - повідомляє видання "Комерсант Україна". На думку телерадіомовників, це призведе до укрупнення ринку, ускладнивши роботу невеликих теле- і радіокомпаній. Одними з перших про свою нездатність оплатити нові тарифи вчора заявили "Перший автомобільний канал" і радіокомпанія "ГАЛА". Про підвищення в кілька разів вартості ліцензії на теле- і радіомовлення стало відомо вчора на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Днями набрала сили нова методика розрахунку ліцензійних зборів, затверджена 9-го липня на засіданні Кабінету міністрів. Дотепер діяли розцінки, затверджені ще в 1995-му році. Збір визначається з урахуванням обсягу мовлення, потужності передавального пристрою і зони поширення сигналу. "Нас самих шокував розмір нових ліцензійних зборів,- запевняє член Нацради Віктор Понеділко. - Але ми не можемо впливати на постанову Кабміну". Телерадіокомпанії, термін ліцензій яких добігає кінця, вже відчули підвищення розцінок. Учора Нацрада була змушена скасувати рішення про видачу ліцензії ТОВ "Світ ТВ" ("Перший автомобільний"). З'ясувалося що компанії не по кишені вартість ліцензії - 3,5 млн. грн. замість 780 тис. грн. до подорожчання. А радіокомпанія "ГАЛА", що переоформила вчора ліцензію на мовлення, заявила, що не буде оплачувати збір за новою методикою - 4,7 млн. грн. замість 550 тис. грн. "Нам складно конкурувати з національними радіостанціями, оскільки в нас невелике покриття. Такий ліцензійний збір означатиме втрату прибутковості не на один рік", - говорить директор з реґіонального розвитку "ГАЛА" Сергій Денисенко. За його словами, компанія подала заявку на переоформлення ліцензії ще 18-го березня. "Через не залежні від нас причини Нацрада переносила розгляд питання про видачу нам ліцензії. Ми розглядаємо можливість захисту своїх інтересів у суді", - говорить Сергій Денисенко. Генпродюсер телеканалу "О-TV" Володимир Орлов вважає, що подорожчання ліцензій призведе до того, що невеликі телеканали, які працюють на ринку самостійно, будуть змушені шукати партнерів в особі політиків чи медіагруп. "Для дрібних каналів і радіокомпаній збільшення ліцензійного збору може виявитися непід'ємним вантажем", - погоджується глава правління "Нового каналу" Ірина Лисенко. У Нацраді теж розуміють наслідки прийняття нових тарифів. "Ми постараємося полегшити долю ліцензіатів і надамо їм розстрочку для оплати ліцензійного збору", - пообіцяв перший заступник глави Нацради Ігор Курус (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 17.07.2008 На столичній частоті 105.0МГц, де працює 2-ий канал НРКУ ("Радіо Промінь") знову зник сигнал RDS. Звукове мовлення триває у звичному режимі (Власна інформація).
  • 16.07.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності: ТОВ "ТРК "Ц", м.Житомир; 2. Про видачу ліцензій на мовлення: НКРУ, м.Київ; ТОВ "Гравіс", м.Київ; ТОВ "ТРК "Телеканал "Сімейний", м.Одеса; Редакції радіомовлення Вашківецької міської ради, м. Вашківці Чернівецької обл.; 3. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги: Фізичній особі - підприємцю Максимову С. В., м.Баштанка Миколаївської обл.; ТОВ "Телерадіокомпанія "Епсілон ТВ", м.Харків; ТОВ "Підприємство "Кабельне телебачення", м.Вінниця; Фізичній особі - підприємцю Соляру П.Я., м.Свалява Закарпатської обл.; Фізичній особі - підприємцю Конєву П.О., м.Миколаїв; ТОВ "Ейбі Україна", м.Львів; ТОВ "Імпульс", м.Дніпропетровськ; 4. Про переоформлення та видачу ліцензій на мовлення: ТОВ ТРК "Термінал", м.Севастополь; ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; Інформаційного агентства "Репортер" АТЗТ, м.Одеса; Сумської ОДТРК, м.Суми; ТОВ "Радіо Всесвіт", м.Суми; РТС "Гребінка", м.Гребінка Полтавської обл.; ТОВ "ТРК "ВІККА", м.Черкаси; ТОВ "ТРК TTV", м.Кіровоград; Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв; ТОВ ТРК "Тустань", м.Дрогобич Львівської обл.; СП "Теплоенергетик", м.Донецьк; Комунального підприємства "Малинська районна телерадіостудія "Полісся", м.Малин Житомирської обл.; 5. Про переоформлення ліцензій на мовлення: Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв; "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі ТОВ, м.Конотоп Сумської обл.; ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м.Львів; ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл.; ТРК "Альта", м.Переяслав-Хмельницький; ТОВ "Українська радіо група", м.Київ; ТОВ "ТРК "Радіо Артіль", м.Харків; ПП "ТРК "Техніка", м.Вознесенськ Миколаївської обл; ПП "ТРК "Сфера - ТВ", м.Рівне; ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт", м.Київ; 6. Про переоформлення ліцензій провайдера програмоної послуги: ТОВ "ТВ-Альянс", м.Мелітополь Запорізької обл.; ОО "ЛКТ", м.Луганськ; ЗАТ "АТРК "Піраміда", м.Алчевськ Луганської обл.; 6. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя; ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса; ЗАТ "РК "Гала", м.Київ; ТОВ "ТРК "Юніон", м.Макіївка Донецької обл.; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Івано-Франківського МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ; 7. Про анулювання ліцензій на мовлення: Рівненської ОДТРК, м. Рівне. Національна рада ухвалила рішення про відмову у переоформленні ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "КІТС", м.Запоріжжя; ЗАТ "ТК "Чернівецьке кабельне телебачення", м.Чернівці; ЗАТ "Прітекс", м.Харків, а також про відміну рішення Національної ради від 23.05.2008 № 945 "Про заяву ТОВ "Світ ТВ", м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення. За результатами перевірок щодо порушення чинного законодавства та умов ліцензій оголошено попередження Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України, м.Київ; Державній студії "Калуське міське телебачення", м.Калуш Івано-Франківської обл.; ТОВ "ТРК "Смарт", м.Вінниця ; ТОВ ТРК "Бріз", с.Крижанівка Комінтернівського району Одеської обл. Інформацію про результати перевірки ТОВ "Чорноморська телерадіокомпанія", м.Сімферополь, АР Крим; Калуської районної ТРО "Незалежність", м.Калуш Івано-Франківської обл.; ТОВ СМП "Тевіант", м.Ужгород; ТОВ "Телевізійна компанія "Приват ТБ Дніпро", м.Дніпропетровськ; ТОВ "Рікона", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.; ТОВ "Тернопільська ТРК "Такт", м.Тернопіль; КП "Муніципальна телевізійна мережа", м.Запоріжжя; ПП "ТРК "Смайл", м.Тернопіль; МКП ТРК "Вежа", м.Івано-Франківськ; ТРК "Електа" у формі МПП, смт.Васильківка Дніпропетровської обл.; ПП "Радіо Скайвей", м.Луганськ; ТОВ "ТРК Юніо плюс", м.Луганськ; ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів; Редакції Кельменецького районного радіомовлення, смт.Кельменці Чернівецької обл.; Редакції радіомовлення Вижницького району, м.Вижниця Чернігівської обл. було взято до відома. У зв'язку з тим, що подані заяви від 18 ТРО не відповідали чинному законодавству, Національна рада ухвалила рішення про залишення їх без розгляду. Виконуючи вимоги Плану поетапного переходу телемовлення на цифрові стандарти мовлення, статей 21, 22 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" було ухвалено рішення: 1. Створити цифровий загальнонаціональний канал мовлення МХ-6 у стандарті DVB-Н; 2. Створити цифровий регіональний канал мовлення МХ-5 у стандарті DVB-Т (MPEG-4); 3. Затвердити розподіл програм у цифровому реґіональному каналі МХ-5 (стандарт DVB-T/MPEG-4); 4. Про створення багатоканальної ефірної цифрової телемережі у діапазоні 11.7-12.5ГГц в АР Крим. Докладна інформація інформація щодо цих рішень буде оприлюднена на Web-сайті Національної ради. Затверджено бланк програмної концепції мовлення зі змінами в частині "інше" загальнонаціональних, місцевих та регіональних телерадіокомпаній, а саме: у п.7 в рядку "інше" зазначається: "анонси", "реклама", "елементи оформлення ефіру", "телеторгівля". Розглянувши заяву АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (Інтер), м.Київ, щодо скасування санкції - оголошення попередження за порушення Законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про рекламу", розглянувши матеріали позапланової перевірки цієї компанії, зважаючи на усунення телекомпанією в своїй діяльності порушень чинного законодавства, Національна рада ухвалила рішення інформацію про результати позапланової перевірки АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (Інтер), м. Київ, взяти до відома, а також скасувати санкцію - попередження, оголошене рішенням №811 від 23.04.2008 АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (Інтер), м.Київ. За значний особистий внесок у розвиток та якісне становлення радіомовлення, розбудову національної інформаційної політики, високий професіоналізм та з нагоди 60-річчя від дня народження Національна рада ухвалила рішення про нагородження Почесною відзнакою "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" віце-президента Національної радіокомпанії України Юрченка Валерія Володимировича. З метою проведення та визначення лауреатів VI Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі телебачення "Телетріумф" Національна рада ухвалила рішення про затвердження "Центру громадських ініціатив "Інформаційне суспільство" як оператора Премії. Національна рада ухвалила рішення про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.07.2008 Ура, нарешті це сталося! На хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартував довгоочікуваний "Вишневий Бум"! З 15-го липня протягом лише одного місяця, приймаючи участь у вишневих конкурсах, кожен має змогу отримати 103 і 1 долар від ді-джеїв ПРРК "Люкс FM"! Усі завдання, які мають виконувати слухачі, будь-яким чином пов'язані із вишнями. Наприклад, хто перший прибіжить в студію ПРРК "Люкс FM" у вишневому купальнику, принесе кілограм готових вишневих вареників чи 150 обгорток від вишневих льодяників, закидає студію п'ятдесятьма вишневими кісточками… отримає реальні гроші! Головна умова - бути першим! Радіо "Люкс FM" - Перший Розважальний Канал, тож його мета - нести хороший настрій своїм слухачам. А що може краще підняти настрій, ніж хороший жарт? Тільки зароблені жартома гроші! Приймаючи участь у вишневих конкурсах від Радіо Хорошого Настрою "Люкс FM", можна отримати не тільки море позитиву на цілий тиждень, а ще й 103 і 1 бакс від ді-джеїв! Традиція пропонувати слухачам за участь в акціях футболки, чашки чи іншу корпоративну сувенірку вже давно канула в Лету. Можна, звичайно, дозволити собі подібну "розкіш", але в такому випадку, не варто втішати себе сподіваннями на очікуваний ефект. Із грошовим заохоченням ситуація діаметрально протилежна, і коментарі тут, мабуть, є зайвими. Завдяки акції "Вишневий Бум" слухач зможе не лише поповнити свій бюджет, але й дозволити собі зважитися на авантюрний вчинок, проявити рішучість і почуття гумору. Словом, вже точно буде про що згадати! "З наступного року до проекту додасться ще кілька цікавих напрямків," - каже Євген Фешак, продюсер радіостанції "Люкс FM".- "Усі вони будуть орієнтовані на те, щоб дати проекту можливість вирости за рамки радіоефіру і стати однією з найцікавіших розважальних подій літа" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.07.2008 З огляду на те, що доступ до Державного реєстру телерадіоорганізацій України є вільним, його відомості розміщуються на офіційному Web-сайті Національної ради та публікуються, а також відповідно до вимог законів України "Про телебачення і радіомовлення" (ст. 38), "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (статті 14, 19), Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 липня 2008 року ухвалила рішення про те, що письмова інформація з Державного реєстру телерадіоорганізацій України на запити, що відповідають нормам чинного законодавства, надається фізичним та юридичним особам безплатно (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.07.2008 Вчора в ефірі ранкового шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), популярний репер Larson запросив своїх фанів до участі в реаліти шоу "Пікнік із зіркою". Larson поділився своїми уподобаннями щодо відпочинку та побажав своїм фанам хороших ідей. "Я не п'ю, не курю, займаюся спортом", - говорить Larson, - "їсти я люблю м'ясо, шашлик. На нормальну тусовку дістанусь як завгодно: на мотоциклі, машині - да хоч на лижах прийду! Але заманити мене не так просто, головне - хороша компанія". Реаліті шоу "Пікнік із зіркою" від ПРРК "Люкс FM" триває! Нагадуємо, що тепер у всіх, хто любить активний відпочинок, є унікальна можливість запросити на пікнік справжню зірку! Єдина умова - надіслати найкраще і найориґінальніше запрошення. Гостями зіркових пікніків вже стали Віталій Козловський, Влад Яма, резиденти Comedy Club, Mika Newton і Kishe. Про час та місце проведення пікника буде повідомлено за запитом наприкінці тижня. Акредитація ЗМІ за телефоном (063)-344-12-11 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 15.07.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Зокрема: а) про видачу, переоформлення, продовження терміну дії ліцензій та анулювання ліцензій; б) про державну реєстрацію суб'єктів інформаційної діяльності; в) про результати планових та позапланових перевірок; г) про внесення змін до рішення Національної ради від 14.05.2008 р. № 925 "Про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних частотних присвоєнь"; ґ) про створення багатоканальної ефірної цифрової телемережі у діапазоні 11.7-12.5ГГц в АР Крим; д) про розмір плати за надання письмової інформації з Державного реєстру телерадіоорганізацій України; е) внесення змін до бланка програмної концепції мовлення в частині "інше" загальнонаціональних, місцевих та регіональних телерадіокомпаній. З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради у пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном (044)-278-75-75. Адреса: вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.07.2008 Віднедавна у столиці припинилося цифрове радіомовлення, що велося в рамках мультиплексу DVB-T на 51-му телеканалі (провайдер ТОВ "Українська цифрова телемережа"). Тут транслювалися радіоканали УР-1, УР-2 ("Радіо Промінь") та УР-3 ("Радіо Культура"). Тим часом, у мультиплексі DVB-T на 41-му телеканалі (провайдер ДП "Ера Продакшн") цифрове радіомовлення триває - тут транслюється радіо "ЕРА FM" (Власна інформація).
  • 15.07.2008 Всеукраїнська громадська ініциатива "Читай" презентує по середах i п'ятницях о 17-ій годині в ефірі "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) передачу під гаслом-назвою "Читай". Ви почуєте новини книжкової індустрії України, інтерв'ю з письменниками, видавцями, музикантами та багатьма іншими. Також вас очікують вікторини та призи. Ведучий програми Юрій Петровічев. Зокрема, у середу, 16-го липня, гостею програми буде Ірен Роздобудько (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.07.2008 Народні депутати Ганна Герман (Партія реґіонів) та Олена Кондратюк (БЮТ) зареєстровали в парламенті проект Постанови про прийняття у першому читанні проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (№ 2442/П). Дана постанову покликана пришвидшити прийняття Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо звітності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення), № 2442, автором якого є Олена Кондратюк (зареєстровано в квітні 2008 року). Законопроектом пропонується передбачити можливість Верховної Ради України за пропозицією Президента України або не менш як третини народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України розглянути питання про позачерговий звіт Національної ради з окремих питань її діяльності. Подальшого законодавчого розвитку отримають норми, які стосуються функціонування механізму парламентського контролю. З прийняттям законопроекту буде забезпечено можливість парламенту оперативніше отримувати необхідну інформацію від Національної ради з питань її діяльності та з інших питань, які становлять суспільний інтерес і потребують невідкладного законодавчого врегулювання. Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації розглянув цей законопроект і рекомендував Верховній Раді підтримати його у першому читанні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2008 2-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Острозької міської ради, м.Острог Рівненської обл., щодо вилучення Острозької міської редакції проводового радіомовлення із Державного реєстру ТРО України. Розглянувши заяву Острозької міської ради, м.Острог Рівненської області, (юридична адреса: вул.Ревкомівська, 4, м.Острог, Рівненська обл., 35800, редактор Дякова Т. Р.), щодо вилучення з Державного реєстру ТРО України Острозької міської редакції проводового радіомовлення, Національна рада вирішила: вилучити Острозьку міську редакцію проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., із Державного реєстру ТРО України. 2. Про заяву Острозької районної редакції проводового радіомовлення Острозької районної ради Рівненської області, м.Острог Рівненської обл., щодо вилучення Острозької районної редакції проводового радіомовлення із Державного реєстру ТРО України. Розглянувши заяву Острозької районної редакції проводового радіомовлення Острозької районної ради Рівненської області, м.Острог Рівненської області (юридична адреса: вул.І.Федорова, 54, м.Острог, Рівненська обл., 35800, редактор Білецька В.В.), щодо вилучення з Державного реєстру ТРО України Острозької районної редакції проводового радіомовлення, Національна рада вирішила: вилучити Острозьку районну редакцію проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл., із Державного реєстру ТРО України. 3. Про заяву Чернівецької районної ради, смт.Чернівці Вінницької обл., щодо вилучення Чернівецької районної редакції проводового радіомовлення "Колос" із Державного реєстру ТРО України. Розглянувши заяву Чернівецької районної ради, смт.Чернівці Вінницької області (юридична адреса: вул. Леніна, 103/1, смт.Чернівці, Вінницька обл., 24100, головний редактор Недозимована О. А.), щодо вилучення з Державного реєстру ТРО України, Чернівецької районної редакції проводового радіомовлення "Колос", Національна рада вирішила:вилучити Чернівецьку районну редакцію проводового радіомовлення "Колос", смт.Чернівці Вінницької обл., із Державного реєстру ТРО України. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя, щодо переоформлення ліцензії (НР №1370 від 29.12.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя (юридична адреса: вул.8 Березня, 48, м.Запоріжжя, 69068, фактична адреса: пр.Леніна, 152, м.Запоріжжя, 69600; директор Саричева С.Г.), про переоформлення ліцензії НР №1370 від 29.12.2003 (ефірне радіомовлення, 105.1МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, місцеве мовлення, мова: відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення") у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, позивних (були: "Радіо "Алекс"; стали: "Радио Шансон"), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1370 від 29.12.2003 ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя, у зв'язку зі зміною банківських реквізитів, позивних, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 31036723; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радио Шансон"; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 26.03.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1370 від 29.12.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години на добу, 12,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 18 годин на добу, 75%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 6 годин на добу, 25%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 21 година на добу - програми ЗАТ ТРК "Лідер", м.Київ; VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 5. Про заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №0386 від 24.07.2002) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ (юридична та фактична адреси: квартал Димитрова, 20, м.Луганськ, 91031; директор Кириленко В.Л.), про переоформлення ліцензії НР №0386 від 24.07.2002 (ефірне радіомовлення, 102.3МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, місцеве мовлення, мова: українською та іншими мовами згідно з чинним законодавством) у зв'язку зі зміною назви (була: ДП "Радіо-Вояж" ЗАТ "Лугцентрокуз"; стала: ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота"), власника (був: ЗАТ "Лугцентрокуз", м.Луганськ; став: ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків), директора (був: Греков В.О.; став: Кириленко В.Л.), банківських реквізитів, місцезнаходження передавача (було: підстанція "Кіровська", РВС-ОРТПЦ, м.Луганськ; стало: вул.Херсонська, 7-а, м.Луганськ), оператора телекомунікацій (був: Луганський ОРТПЦ; став: ТОВ "Українське сервісне підприємство", м.Київ), програмної концепції мовлення, враховуючи висновок УДЦР ДВЧ-13091000, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0522-м від 19.02.2003). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ, 04107; в.о. директора Смілянець В.С.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0522-м від 19.02.2003 (ефірне мовлення: 104.6МГц у м.Києві, потужність передавача - 2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія "Коммунікорп Груп Лтд" (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр)), складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0522-м від 19.02.2003 ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія "Коммунікорп Груп Лтд" (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр)), складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0522-м від 19.02.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0522-м від 19.02.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 7. Про заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0523-м від 27.02.2006). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ, 04107; в.о. директора Смілянець В.С.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0523-м від 27.02.2006 (ефірне мовлення: 87.7МГц у м.Севастополі, потужність передавача - 0.5кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія "Коммунікорп Груп Лтд" (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр)), складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0523-м від 27.02.2006 ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія "Коммунікорп Груп Лтд" (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр)), складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0523-м від 27.02.2006. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0523-м від 27.02.2006 вважаються недійсними та вилучаються. 8. Про заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0340-м від 03.04.1997). Розглянувши заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ, 04107; генеральний директор Болховецький Б.М.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0340-м від 03.04.1997 (мережне радіомовлення з 29 частот, обсяг мовлення на частоті 105.4МГц у м.Кременчуці Полтавської обл. - 12 годин середньодобово, на інших частотах - по 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників (були: ЗАТ "Катапульта", м.Київ, ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія Communicorp Group Limited (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр), ЗАТ "Катапульта", м.Київ), складу редакційної ради, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 31.03.2008), 3 (дата видачі додатка 16.11.2007) та 4 (дата видачі додатка 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0340-м від 03.04.1997 ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ЗАТ "Катапульта", м.Київ, ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія Communicorp Group Limited (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр), ЗАТ "Катапульта", м.Київ), складу редакційної ради. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0340-м від 03.04.1997. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 31.03.2008), 3 (дата видачі додатка 16.11.2007) та 4 (дата видачі додатка 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0340-м від 03.04.1997 вважаються недійсними та вилучаються. 9. Про заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0519-м від 31.03.2008). Розглянувши заяву ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ, 04107; генеральний директор Болховецький Б.М.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0519-м від 31.03.2008 (ефірне радіомовлення: 106.2МГц у м.Херсоні, Р=2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників (були: ЗАТ "Катапульта", м.Київ, ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія Communicorp Group Limited (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр), ЗАТ "Катапульта", м.Київ), органу управління та його складу, юридичної адреси (було: вул.Нагірна, 24/1, м.Київ; стало: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0519-м від 31.03.2008 ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ЗАТ "Катапульта", м.Київ, ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія Communicorp Group Limited (Ірландія); стали: ТОВ "Метрорадіо Плаз", м.Київ, Компанія УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед (Кіпр), ЗАТ "Катапульта", м.Київ), органу управління та його складу, юридичної адреси (було: вул.Нагірна, 24/1, м.Київ; стало: вул.Отто Шмідта, 6, м.Київ). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 3 та 4 до ліцензії на мовлення НР №0519-м від 31.03.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2, 3 та 4 (дата видачі додатків 31.03.2008) до ліцензії на мовлення НР №0519-м від 31.03.2008 вважаються недійсними та вилучаються. 10. Про заяву ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0277-м від 30.10.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, буд. 24/1, к.901, м.Київ, 04107; директор Кузін С.В.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0277-м від 30.10.2001 (ефірне мережне мовлення з 7 частот, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м. Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м.Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м.Київ), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0277-м від 30.10.2001 ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м.Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м.Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м.Київ). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, переоформлені додатки 1 та 3 до ліцензії на мовлення НР №0277-м від 30.10.2001. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0277-м від 30.10.2001 вважаються недійсними та вилучаються. 11. Про заяву ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0278-м від 23.04.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, буд. 24/1, к.901, м.Київ, 04107; директор Кузін С.В.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0278-м від 23.04.2003 (ефірне мережне мовлення з 23 частот, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м. Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м. Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м.Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м.Київ), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0278-м від 23.04.2003 ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м.Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м.Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м.Київ). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, переоформлені додатки 1 та 3 до ліцензії на мовлення НР №0278-м від 23.04.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0278-м від 23.04.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 12. Про заяву ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0568-м від 14.05.2008). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, буд.24/1, к.901, м.Київ, 04107; директор Кузін С.В.), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0568-м від 14.05.2008 (ефірне мовлення: 101.0МГц у м.Євпаторії, АР Крим, обсяг мовлення - 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м.Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м.Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м.Київ), враховуючи лист від 26.06.2008 вх. № 16а/3092 та рішення Національної ради від 26.03.2008 № 580 "Про внесення змін до "Рекомендацій щодо визначення мови програм і передач у програмних концепціях телерадіоорганізацій", Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3 та 7 (дата видачі додатків 14.05.2008) до ліцензії на мовлення НР №0568-м від 14.05.2008 ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ТРК "АТОЛЛ", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ЗАТ "Русское Радио - Евразия", м.Москва (Росія), Глущенко А.Л., ПІІ "Роял Капітал", м.Київ; стали: ТОВ "Т.Т.Р.", м.Київ, ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ, ПІІ "Роял Капітал", м.Київ, ЗАТ СК "Аура", м. Дніпропетровськ, ТОВ "Радіо Холдинг", м. Київ), зазначивши: мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: а) українська обсягом не менше 75% - до 01.09.2009; б) українська обсягом не менше 80% - з 01.09.2009; в) українська обсягом не менше 85% - з 01.09.2010 (телерадіоорганізація має забезпечувати ці квоти також у межах окремих часових відрізків мовлення: в будні - з 18 год. до 24 год.; у вихідні та святкові дні - з 9 год. до 24 год.). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіоорганізація "Русское радио" - Україна", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0568-м від 14.05.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3 та 7 (дата видачі додатків 14.05.2008) до ліцензії на мовлення НР №0568-м від 14.05.2008 вважаються недійсними та вилучаються. 13. Про заяву ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0275-м від 30.10.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, 24/1, к.803, м.Київ, 04107), про переоформлення додатків до ліцензії на мовлення НР №0275-м від 30.10.2001 (ефірне радіомовлення: мережне мовлення з 11 частот в 10 областях України, обсяг мовлення по 24 год./добу; мова: згідно рішення Національної ради №580 від 26.03.2008; територіальна категорія мовлення: загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.І.Р.", м.Київ; Підприємство з іноземними інвестиціями "Сонекс Індастріз", м.Київ, ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ; Глущенко А.Л.; стали: ТОВ "Т.І.Р.", м.Київ; Підприємство з іноземними інвестиціями "Сонекс Індастріз", м.Київ; ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0275-м від 30.10.2001 ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 до ліцензії на мовлення НР №0275-м від 30.10.2001. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0275-м від 30.10.2001 вважаються недійсними та вилучаються. 14. Про заяву ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0276-м від 09.04.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Нагірна, 24/1, к.803, м.Київ, 04107), про переоформлення додатків до ліцензії на мовлення НР №0276-м від 09.04.2003 (ефірне радіомовлення: мережне мовлення з 27 частот в 20 областях України, обсяг мовлення по 24 год./добу; мова: згідно рішення Національної ради №580 від 26.03.2008; територіальна категорія мовлення: загальнонаціональне) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Т.І.Р.", м.Київ; Підприємство з іноземними інвестиціями "Сонекс Індастріз", м.Київ, ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ; Глущенко А.Л.; стали: ТОВ "Т.І.Р.", м.Київ; Підприємство з іноземними інвестиціями "Сонекс Індастріз", м.Київ; ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0276-м від 09.04.2003 ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет", м.Київ, переоформлені додатки 1, 3 до ліцензії на мовлення НР №0276-м від 09.04.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 05.06.2008) та 3 (дата видачі додатка 07.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0276-м від 09.04.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 15. Про заяву ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0246-м від 12.02.2003). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків (юридична адреса: пр-т.Гагаріна, буд.1, м.Харків, 61001, фактична адреса: вул.Сумська, буд.39, м.Харків, 61022), щодо переоформлення ліцензії на мовлення НР №0246-м від 12.02.2003 (ефірне мовлення: 100.5МГц у м.Харкові, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу, мова - українська не менше - 90%) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Радіогрупа"; стали: ТОВ фірма "Волинь", м.Київ, ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 17.03.2008), 3 (дата видачі додатка 02.08.2007) до ліцензії на мовлення НР №0246-м від 12.02.2003 ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Радіогрупа"; стали: ТОВ фірма "Волинь", м.Київ, ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків, переоформлені додатки 1 та 3 до ліцензії на мовлення НР №0246-м від 12.02.2003. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 17.03.2008), 3 (дата видачі додатка 02.08.2007) до ліцензії на мовлення НР №0246-м від 12.02.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 16. Про заяву ЗАТ "РК "ГАЛА", м.Київ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0174-м від 18.09.2001). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Саксаганського, 91, кв.1, м.Київ, 01032; генеральний директор Лемір Джозеф Чарльз), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0174-м від 18.09.2001 (69.02МГц у м.Києві, Р=1.0кВт; 100.0МГц у м.Києві, Р=4.0кВт; 103.2МГц у м.Вінниці, Р=0.1кВт; 106.4МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5кВт; 100.2МГц у м.Кривому Розі, Р=4.0кВт; 107.2МГц у м.Донецьку, Р=1.0кВт; 100.3МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт; 106.5МГц у м.Луганську, Р=1.0кВт; 91.0МГц у м.Одесі, Р=1.0кВт; 107.8МГц у м.Сімферополі, Р=0.1кВт; 107.4МГц у м.Харкові, Р=1.0кВт; 102.4МГц у м.Ужгороді, Р=1.0кВт; 101.3МГц у м.Львові, Р=0.5кВт; обсяг мовлення - по 24 год./добу), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання для з'ясування обставин справи. 17. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (юридична та фактична адреси: площа 10 Квітня, 1, м.Одеса, 65009; директор Мотулько Б.Б.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0089-м від 11.09.2001 (ефірне мережне радіомовлення з 5 частот, обсяг мовлення - 24 години на добу, мова - українська не менше 90% (на частоті 99.0МГц у м.Херсоні, мова - українська)), Національна рада вирішила: прийняти за основу проект рішення. 18. Про заяву редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт Гусятин Тернопільської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0622-м від 01.10.1998). Розглянувши заяву редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт.Гусятин Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Незалежності, буд. 2, смт.Гусятин Тернопільської обл., 48201; директор Гриців О. М.), про продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0622-м від 01.10.1998 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0622-м від 01.10.1998 редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт.Гусятин Тернопільської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Гусятин"; в) територія розповсюдження радіопрограм - смт Гусятин та Гусятинський район Тернопільської обл.; г) оператор телекомунікацій - Гусятинський ЦЕЗ № 3 Тернопільської філії ВАТ "Укртелеком", смт.Гусятин Тернопільської обл.; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 7621; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 6.30-6.44; е) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська; є) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт.Гусятин Тернопільської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії на мовлення НР №0622-м від 01.10.1998. Програмна концепція мовлення редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт.Гусятин Тернопільської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 19. Про заяву редакції Кіцманського районного радіомовлення, м.Кіцмань Чернівецької обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Кіцманського районного радіомовлення, м.Кіцмань Чернівецької обл. (юридична та фактична адреси: вул.Незалежності, б.83, м.Кіцмань Чернівецької обл., 59300; редактор Скулеба Г.В.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати редакції Кіцманського районного радіомовлення, м.Кіцмань Чернівецької обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - музичний фрагмент з пісні "Пісня про Кіцмань" на слова І. Семенюка та музику М.Новицького; а) територія розповсюдження радіопрограм - м.Кіцмань та Кіцманський район Чернівецької обл.; б) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 10252; в) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 2 Чернівецької філії ВАТ "Укртелеком", вул.Миколайчука, 6, м.Кіцмань Чернівецької обл.; г) адреса студії - вул.Незалежності, б.83, м.Кіцмань Чернівецької обл.; ґ) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 1 хвилина на тиждень, згідно з відрізками часу: вівторок: 11.40-11.59 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), середа: 06.30-06.44, п'ятниця: 10.30-1059 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), неділя: 14.00-14.59; е) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська - 100 %; є) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати редакції Кіцманського районного радіомовлення, м.Кіцмань Чернівецької обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення Редакції Кіцманського районного радіомовлення, м.Кіцмань Чернівецької області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 1 хвилина на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 1 хвилина на тиждень (100 %); ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 20. Про залишення без розгляду заяви Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1458 від 27.02.2004). Розглянувши заяву Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. (юридична адреса: пл.Жовтнева, 4, смт.Марківка, Луганська обл., 92400, головний редактор Рудаченко Н.І.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1458 від 27.02.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1458 від 27.02.2004), оскільки вона не відповідає вимогам ч. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення "Про розгляд проекту Національного космічного агентства України "Основні положення щодо створення Національної супутникової системи зв'язку України на базі національного частотно-орбітального ресурсу в орбітальній позиції 38,2° східної довготи"". Розглянувши проект Національного космічного агентства України (НКАУ), "Основні положення щодо створення Національної супутникової системи зв'язку України на базі національного частотно-орбітального ресурсу в орбітальній позиції 38,2° східної довготи" (Основні положення), з метою ефективного використання технічних можливостей Національної супутникової системи зв'язку для цілей телерадіомовлення в Україні, керуючись статтями 7, 21, 22 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 15, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", статтею 28 Закону України "Про телекомунікації", Указом Президента України №377/2008 від 23.04.2008 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21.03.2008 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення інформаційної безпеки України", Національна рада вирішила: проект НКАУ "Основні положення щодо створення Національної супутникової системи зв'язку України на базі національного частотно-орбітального ресурсу в орбітальній позиції 38,2° східної довготи" взяти до відома. Запропонувати НКАУ надати на розгляд Національної ради кінцевий варіант проекту "Основних положень" з урахуванням попередніх пропозицій Національної ради, які надсилалися Національному космічному агентству України та Кабінету Міністрів України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №696 від 03.05.2007 та доручення КМУ №934/дск від 16.07.2007. Крім того на засіданні було ухвалено рішення Про Положення "Про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.07.2008 Програма "Овочі-Фрукти", що на хвилях столичного радіо "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення), повернулася в ефір на своє звичек місце у розкладі станції: щодня о 1.00, 5.00 та 20.00 (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 14.07.2008 Проект "Пікнік із зіркою" від столичної сателітарно мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) триває! Минулого вікенду слухачам ПРРК "Люкс FM" було запропоновано заманити на пікнік Kishe. Переможниці реаліті шоу "Пікнік із зіркою" організували для співака з ліванським корінням казковий пікнік під назвою "Тисяча і одна ніч". Пікнік пройшов у парку Дружби народів - мальовничому місці на березі Дніпра. У прохолодній тіні дерев розбився шатер з яскравих тканин, наповнений задоволеннями, вартими справжнього султана: соковитими фруктами, райськими солодощами, глеками з вином, кальянами та, звичайно, східними красунями в розкішному вбранні. Співак був у захваті! Kishe насправді відчував себе султаном: його годували виноградом з рук, танцювали танець живота і навіть робили масаж усім гаремом! Згодом Андрій на східний манер вирішив обрати собі улюблену жінку - дівчата змагалися у вправності, гнучкості та красі. "Мені пропонували величезну кількість варіантів проведення цього дня," - каже Андрій - "Але пікнік "Тисяча і одна ніч" здався мені найбільш привабливим. Я опинився в атмосфері загадкового сходу і мені дуже це сподобалось! Але без інтиму, щоправда, так і не обійшлося - масаж був чудовий!" Реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" на ПРРК "Люкс FM" триває! Акція набула шаленого успіху у слухачів, тож її було продовжено до кінця літа! Нагадуємо, що тепер у всіх, хто любить активний відпочинок, є унікальна можливість запросити справжню зірку! Єдина умова - надіслати найкраще і найоригінальніше запрошення. Гостями веселих пікніків вже стали Віталій Козловський, Влад Яма, резиденти Comedy Club, Mika Newton та Kishe! Special guest star цього тижня - репер Larson (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.07.2008 У п'ятницю, 11-го липня, о 10.00 відбулась зустріч Президента Всеукраїнської громадської організації працівників телебачення і радіомовлення "Телерадіомовна асоціація України", директора ТОВ "I Українська радіо група" Карпія Андрія Станіславовича та представника ТОВ "Українське сервісне підприємство" Полончук Тетяни Михайлівни з керівником Департаменту інформаційної безпеки РНБОУ Кандауровим Сергієм Миколайовичем та Головним консультантом Департаменту інформаційної безпеки РНБОУ Маркусом Володимиром Єрмолайовичем. На зустрічі обговорювались можливі шляхи реалізації Указу Президента України №377/2008 від 23-го квітня 2008-го року щодо розбудови загальнодержавної мережі автоматизованої системи централізованого оповіщення населення в умовах надзвичайного стану. Карпій Андрій Станіславович запропонував робочий проект рішення завдання для практичної реалізації Указу Президента України №377/2008 на базі найкращої серед існуючих цифрових світових радіомовних технологій - HD Radio технології, яка вже більше року успішно проходить тестування в Києві. В ході обговорення Керівник Департаменту інформаційної безпеки РНБОУ та Головний консультант Департаменту інформаційної безпеки дали високу оцінку запропонованому проекту та висловили вирогідність його практичної реалізації. Для прискорення вирішення реалізації проекта та для його експертної технічної оцінки представники РНБОУ порадили звернутись з цією пропозицією до Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та Міністерства зв'язку і продовжувати досліди для більш глибокого вивчення всіх сторін впровадження HD Radio технології в Україні (Джерело: Інформацію надано ).
  • 11.07.2008 У Києві потрібна радіостанція, ефір якої на 100 складається з україномовної музики. Такими є результати опитування, яке провела столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.). За появу в FM-просторі станції з таким музичним наповненням висловилося майже 70% відвідувачів Web-сайту "Молодого радіо". Ще 24% вважають, що в ефірі майбутньої станції має бути 50% україномовної музики. Тих, хто вважає, що її в ефірі має бути менше 50%, лише 7%. Опитування проводилося з 16-го травня по 11-те липня. Участь у ньому взяли 315 відвідувачів Web-сайту "Молодого радіо". Нагадаємо, що своїм рішенням від 14 травня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс заявок на мовлення на частоті 93.8МГц, яка насьогодні є останньою вільною частотою у столичному FM-просторі (Джерело: Сайт "Молодого радіо").
  • 11.07.2008 У Києві відбувається несподіване: мрії багатьох молодих людей почали збуватися! А саме тих, хто мріє працювати на радіо. Чимало зусиль до цього приклали добре знані в столиці радійники - Олексій Гордєєв та Олег Ясинський. Дякуючи їм, 2008-ий рік, напевно, увійде в історію українського радіомовлення як рік заснування закладу, який має на меті підготовку кваліфікованих радіоведучих. Час ведучих-самоучок вже давно залишився позаду. Нові умови гри на FM-ринку потребують професіоналів, спроможних успішно вирішувати задачі, які ставляться перед радіостанцією. Слухачі Київської Радіошколи мають змогу вчитися у досвідчених радійників, деякі з яких присвятили FM-мовленню не менш десятка років. В рамках Київської Радіошколи передбачено два курси навчання: початковий - для тих, хто тільки вирішив почати роботу на радіо, та поглиблений - для тих, хто вже працює в ефірі, але бажає покращити рівень своєї підготовки. Початківці матимуть змогу оволодіти комп'ютерними програмами, на базі яких побудовано мовлення FM-станцій, навчаться роботі зі студійним обладнанням, матимуть змогу пройти практику та отримають диск зі своїм демо-записом. Тобто, матимуть все необхідне для того, щоб претендувати на омріяне місце за радійним пультом! Телефон радіо школи - (044)-360-52-92 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.07.2008 Ранкове шоу "Європейські Канікули", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), повідомляє: "Сейф" зламано! "Ведмежатником" цього разу виявився харків'янин Валерій Сєров. Валерій відповів правильно на всі три запитання про співачку Сюзан Веґа, якій сьогодні виповнюється 49 років, і виграв 1400 гривень! Але "Сейф" радіостанції "Europa Plus Україна" не буває порожнім, а тому у понеділок, 14-го липня, в ньому знову з'явиться 200 гривень! Кожного буднього дня о 7.40, в ефірі "Європейських канікул" слухачі намагаються зламати код віртуального сейфа. Усе, що для цього потрібно - це правильно відповісти на три запитання ді-джея. Три правильних відповіді - три цифри коду! Удачі! Відпочивай з "Європейськими Канікулами", віртуально подорожуючи по різних країнах, і вигравай гроші на справжню подорож! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.07.2008 Одеська сателітарна мережева оголошує офіційні правила акції "Живий Звук", в рамках якої відбудеться розиграш 2-х путівок на концерт Мадонни в Париж. Прочитайте уважно, аби в майбутньому уникнути спірних моментів. Новий сезон "Живого Звуку" представляють "Просто Раді.О" і ресторан "Шамбала" в Аркадії. Від 16-го липня як тільки ви почуєте на хвилі "Просто Раді.О" будь-яку пісню Мадонни, не втрачаючи ні секунди, надсилайте повідомлення "Хочу на Мадонну" на SMS-номер 7323 (для абонентів Київстар та МТС, вартість повідомлення - 2 гривні). Якщо ваше SMS-повідомлення виявиться першим серед усіх присланих - вас можна буде привітати з виходом до фіналу акції "Живий Звук". Також фіналістом акції може стати клієнт ресторану "Шамбала". Подробиці - в ресторані "Шамбала". Наявність діючого непорожнього (із уже проставленими візами) закордонного паспорта є бажаною! Фінал акції - 31-го липня, в ефірі Елеонори Граціотової. З 17-ої до 18-ої години дня серед усіх тих, хто вийшов до фіналу лотерейним способом буде виявлений переможець "Живого Звуку", щасливчик, що разом зі своїм супутником на власні очі побачать Мадонну живцем у Парижі. Серйозне ставлення до призового фонду змушує "Просто Раді.О" установити для слухачів чіткі правила одержання призів: 1. Переможець одержує саме приз, в жодному разі не його грошовий еквівалент; 2. Під головним призом мається на увазі поїздка на концерт Мадонни в Париж на двох (переліт, квитки на концерт, проживання в готелі); 3. Співробітники радіостанції "Просто Раді.О" та їхні родичі не мають права брати участі в розиграшах; 4. Приз, виграний в ефірі "Просто Раді.О", не може бути переданий кому-небудь окрім переможця; 5. "Просто Раді.О" залишає за собою право відмовити у видачі призу, після розиграшу якого пройшов один місяць (тридцять один день); 6. Результати будь-якого розиграшу в ефірі "Просто Раді.О" не підлягають оскарженню; 7. В разі розиграшу поїздки за кордон "Просто Раді.О" не несе відповідальності за успіх в оформленні документів переможця; у випадку неможливості оформлення виїзних документів у термін (відмова у візі, відсутність закордонного паспорта тощо) переможець не може скористатися своїм призом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.07.2008 Сімферопольська радіостанція "Радіо Record" 107.3FM (107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. та Інтернет-мовлення 128k.) та Open Air Beach Club Sunset представляють! 11-те липня! П'ятниця! Судак! Record Club Night на березі моря і під відкритим небом! Ексклюзивна музика від резидентів першої танцювальної станції Криму! Для вас грають Mr. Nash & Max Belov! Тільки чудовий настрій, незабутні враження і найчистіше кримське море! Вам не захочеться від'їздити - лишайтеся на всі вихідні, свято триватиме цілодобово! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.07.2008 Профільний комітет ВР на засіданні 9 липня розглянув питання про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2008 рік" та підтримав його. З шести пропозицій щодо збільшення фінансування, що подавалися на розгляд уряду в грудні, чотири було повністю або частково задоволено. Однак Ганна Герман (ПР), голова комітету, вважає, що "фінансування збільшено лише на ті речі, які дещо допомагають уряду висвітлювати свою роботу, себто збільшено фінансування на виконання державних програм на державному телебачення. Все інші наші поправки, пропозиції не враховано". Натомість Андрій Шевченко (БЮТ), заявив "Телекритиці", що дорікнув пані голові в необ'єктивності, зауваживши, що в цілому до думки депутатів прислухалися. Попри це Андрій Шевченко не задоволений, що на ознайомлення з цифрами, депутатам дали лише одну ніч. Відповідно, про якісний розгляд при таких умовах говорити не випадає. Олена Бондаренко теж обурена, що уряд хоче, щоб Комітет розглянув за два дні те, на що, за її словами, потрібно півроку. "Це звичайна пастка маніпулятора, який намагається у стислі терміни "втюхати" неякісний товар - у даному випадку, якщо можна так сказати, - це бюджет", - вважає вона. Основними досягненнями нового бюджету стало збільшення фінансування НТКУ і НРКУ приблизно на 50 млн. гривень. Тепер за статтею "виробництво та розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб" буде виділено 428 006, 9 тис. грн. замість раніше запланованих 383 301,2 тис. грн. (для порівняння: в 2007 році за цією статтею було виділено 299 506, 7 тис. грн.). Депутатам також вдалося добитися виділення 60 млн. грн. на програму "Українська книга", збільшивши попередньо заплановану Бюджетом - 2008 цифру удвічі (у 2007 році було виділено 20 млн. Для порівняння у 2007 році ця сума становила 20 млн. грн., а цьогоріч планувалося виділити 30 млн.) також вдвічі більше проти запланованих коштів було виділено на виконання заходів з питань європейської і євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері: 10 млн. грн., замість 5 млн (у 2007 році ця сума становила 3 млн. грн.). Члени комітету не задоволені через те, що скоротили фінансування (на 65,3 тис. грн.) на прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності. Стабільною сума фінансування залишилися на підтримку газет "Голос України" та "Віче" (123 10,0 тис. грн.), на підтримку творчих спілок у сфері засобів масової інформації (250,0 тис. грн.) та для технічного переоснащення обласних державних телерадіокомній (35 000,0 тис. грн.). На висвітлення діяльності народних депутатів України через засоби телебачення і радіомовлення (в основному це стосується програм про парламентську діяльність, наприклад, програми, виробництва УТ1) виділятиметься стільки ж, як і в минулому році, а саме 13 482,6 тис. грн. (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.07.2008 Приємна новина для слухачів Національної мережі "ХIT FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! В ефірі станції розігруватимуться квитки на концерт Неллі Фуртадо! Подробиці - на хвилях станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.07.2008 Столичне "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відкриває власну службу доставки. Життя у місті - джерело постійних стресів. Ритм нашого існування пришвидшується, і все менше уваги ми приділяємо своїм близьким і друзям. Але для того, щоб сказати їм тепле слово, зовсім необов'язково чекати чергового свята. З 2-го липня перша міська радіостанція "Радіо Київ 98 FM" відкрила власну "Службу доставки привітань". Тепер кожен бажаючий зможе передати привіт чи поздоровити зі святом своїх друзів, колег та близьких у прямому ефірі на хвилі 98FM. Зробити заявку досить легко. Телефонуйте з 11.00 до 15.00 у студію "Радіо Київ 98 FM" і залишайте свої поздоровлення чи просто теплі слова. Радіо-кур'єри станції безкорисливо доставлять ваше голосове повідомлення безпосередньо у вуха адресата в ефірі "Радіо Київ 98 FM". Улюблене з 80-х, найкраще з 90-х, новини великого міста і ВИ - ідеальне поєднання, щоб почуватися в місті як вдома! Вашими вустами говорить Київ. Міська служба доставки привітань "Радіо Київ 98 FM" пропонує всім бажаючим скористатися її послугами. Телефонуйте в будні з 11.00 до 15.00. Телефон служби доставки: (044)-454-00-33 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.07.2008 На засіданні 9-го липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації прийняв рекомендації Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Інтернет-видання "Телекритика" наводить текст Рекомендацій. "Рекомендації Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації, керуючись ст. 24 Закону України "Про комітети Верховної Ради України", узагальнив пропозиції, висловлені в ході обговорення Звіту Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення про діяльність у 2007 році, зауваження громадських мас - медійних організацій і рекомендує Національній раді: 1. Дотримуватися положень Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" у процесі підготовки проектів нормативних актів, оприлюднення, аналізу та відстежування їх результативності; 2. Привести нормативно-правову документацію Національної ради у відповідність із українським і міжнародним чинним законодавством із обов'язковою реєстрацією регуляторних документів у Міністерстві юстиції; 3. Забезпечити виконання положень нової редакції Закону України "Про рекламу"; 4. У межах повноважень Нацради добитися неухильного виконання ліцензіатами з числа телерадіоорганізацій ст. 13, 14 Закону України "Про захист суспільної моралі". Рішуче й послідовно викорінювати у вітчизняному теле- й радіоефірі пропаганду розпусти, насилля, жорстокості, що руйнують моральне здоров'я громадян і несуть загрози національній безпеці; 5. Спільно із представниками галузі напрацювати пропозиції щодо боротьби із монополізацією вітчизняного ринку кабельного телебачення; 6. У взаємодії із представниками телерадіоіндустрії виробити об'єктивну й ефективну систему моніторинґу; 7. Виробити чітку систему критеріїв оцінювання діяльності ТРК на предмет дотримання умов ліцензій і чинного законодавства; вдосконалити систему перевірок телеорганізацій, забезпечити їх публічність і прозорість; 8. Забезпечити адекватність застосованих до ТРО санкцій порушенням і відмовитися від практики виносити попередження за незначні несуттєві порушення законодавства; 9. Припинити вибіркову практику (упередженого) застосування санкцій до телерадіоорганізацій; 10. Забезпечити процедуру видачі та переоформлення ліцензій у встановлені законом терміни; 11. Припинити практику зміни умов ліцензій при переоформленні; 12. Забезпечити вільний доступ до нормативно-правової документації Національної ради, ухвалених рішень; 13. Виробити нормативні документи щодо адаптації програм і передач іноземних телерадіоорганізацій до вимог національного й міжнародного законодавства; уникати у цій справі подвійних стандартів; 14. В умовах ліцензій чітко прописати критерії "власного продукту"; 15. Забезпечити повноту й відкритість інформації щодо телерадіоорганізацій; привести у відповідність до частини 14 статті 38 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" відомості про телерадіоорганізації, розміщені на сайті Національної ради у розділі "Державний реєстр телерадіоорганізацій", зокрема, інформувати суспільство про реальних власників медіа-активів, склад редакційних рад, про частки у статутних фондах і т. д.; 16. Враховувати зауваження й пропозиції мас-медійних громадських організацій до проектів нормативних актів та не допускати їх невмотивованого відхилення; 17. З метою недопущення монополізації ринку цифрового мовлення забезпечити прозорість прийняття рішень з цього питання й участь громадськості. За пропозицією Андрія Шевченка із тексту Рекомендацій було вилучено такий пункт: "Скасувати рішення Національної ради №580 від 26.03.2008 року про внесення змін і доповнень до "Рекомендацій щодо визначення мови програм і передач у програмних концепціях телеорганізацій"", як таке, що суперечить чинному законодавству, а самі Рекомендації привести у відповідність до Конституції, законодавства й чинних міжнародних договорів України; в умовах ліцензії не допускати інших вимог щодо мови, окрім тих, що передбачені ст. 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.07.2008 Профільний комітет ВР схвалив проект Закону про внесення змін і доповнень до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо Національних теле- і радіокомпаній України), внесений народним депутатом Андрієм Шевченком (БЮТ). "Ми на цей закон дивимось як на прообраз майбутнього закону про суспільне мовлення", -заявив Андрій Шевченко, зазначивши, що в групі авторів цього закону і Держкомтелерадіо, і НТКУ, і представники громадських організацій. "Ми виписали ключові правила гри для Національної телекомпанії і радіокомпанії. По-перше, це правила призначення (звільнення) керівників цих компаній. Адже ми знаємо, що за два останні роки не було призначено жодного легітимного керівника... По-друге, ми виписали повноваження Ради - наглядового органу, який не запрацював у нас в минулому скликанні. По-третє, ми фіксуємо, що фінансування НТКУ і НРКУ має бути окремим рядком в Держбюджеті, плюс щорічний публічний аудит цих компаній", - пояснив пан Шевченко суть пропонованих законопроектом змін. Дискутивними моментами, на думку Андрія Шевченка, є механізм фінансування та принцип формування рад (поки залишено той, що фігурує в чинній редакції Закону "Про ТБ і РМ" - 9 осіб від ВР, 4 від Президента, 4 від громадських організацій). Профільний комітет підтримав даний законопроект одноголосно, рекомендувавши ВР ухвалити даний законопроект у 1-му читанні. Дискутивні моменти мають бути врегульовані між першим та другим читаннями. Також на засіданні комітету розглядали ще один законопроект про внесення змін до цього ж закону - "Про телебачення і радіомовлення" (щодо недопущення зловживання довірою глядачів). Згідно зі змінами, запропонованими Олександром Фельдманом (БЮТ), телерадіокомпаніям пропонується "не розповсюджувати програми та передачі, у яких глядачам пропонується зателефонувати за власний рахунок з метою отримання будь-якої матеріальної винагороди (грошей, речей, майнових прав та ін.) та/або набути право на укладання договору купівлі-продажу". Попри наполягання голови комітету Ганни Герман (ПР), яка закликала колег проголосувати за даний проект з морально-етичних міркувань, депутати зійшлися на думці, що під дане формулювання підпадає великий сегмент рекламних надходжень каналів - зокрема, телемагазини. Запропоновану зміну відхилили, проте, члени комітету вирішили неодмінно повернутися до питання регулювання інтерактивів ("телелохотронів"). Віктор Уколов (БЮТ) також закликав колег висловлювати пропозиції щодо законодавчого регулювання банерної реклами в інтернеті, над яким він зараз працює. "Річ у тім, що реклама в інтернеті не має ані юридичного визначення, а відтак, не підпадає під жодні обмеження, які містяться в законі "Про рекламу"", - пояснив він актуальність розробки даного офіційного документу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.07.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій на мовлення: ТОВ "Гравіс", м.Київ; ТРК "Профіт", м.Харків; редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл.; ТК "ТБ-Бердянськ", м.Бердянськ Запорізької обл.; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги: ПП "Мережа КТВ", м.Бровари Київської обл.; Фізичній особі - підприємцю Нерушеву С.І., м.Костянтинівна Донецької обл.; "Радіокомпанії" Єнакіївської міської ради, м.Єнакієве Донецької обл.; ТОВ "ТРК "Кальміус", м.Донецьк; ПП "ТРК "Самарь", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК "ЛІК", м.Ізмаїл Одеської обл.; Фізичній особі - підприємцю Удовіку Т.А., м.Бровари Київської обл.; ПП Корнєйчуку Ю. Ю., м.Бровари Київської обл.; 3. Про переоформлення та видачу ліцензій на мовлення: Приватній ТРК "Оріон", смт.Варва Чернігівської обл.; ТОВ "ТРК "Кабельне телебачення", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.; ПТРК "Вітал", м.Херсон; ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ; КП "Скадовська районна комунальна телерадіомовна компанія "Обрій", м.Скадовськ Херсонської обл.; Державній організації Луганська Обласна державна телерадіокомпанія, м.Луганськ; 4. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ТОВ "ТРО "Мульті Медіа Сервіс", м.Київ; ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ; ТОВ "ТРК "Клуб-ТВ", м.Одеса; 5. Про переоформлення ліцензій провайдера програмної послуги: ТОВ "ТРК "СКТ-плюс", м.Стаханов Луганської обл.; 6. Про продовження терміну дії ліцензій: ТОВ "Гравіс", м.Київ; редакції радіо "Борщівський голос", м.Борщів Тернопільської обл.; 7. Про анулювання ліцензій на мовлення: ТОВ ТРК "Спектр-плюс", м.Запоріжжя; ТОВ "Запорізька фірма "ТРК "Скіфія", м.Запоріжжя; КП "Муніципальна телевізійна мережа", м.Запоріжжя; ТОВ "КТБ-Бородинський", м.Запоріжжя; ТОВ "Телесупутник", м.Запоріжжя; ТОВ "ТРК "АМТ", м.Вільногірськ Дніпропетровської обл. Також Національна рада ухвалила рішення про відмову у видачі ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "Надежда", м.Донецьк та про відмову у переоформленні ліцензій провайдера програмної послуги ПП ТРК "Поіск ТВ", м.Полтава та ТОВ "ТРК "ТТВ-Сервіс", м.Тернівка Дніпропетровської обл. Національна рада ухвалила рішення про доповнення до рішень Національної ради від 23.05.2008 №961 "Про заяву ТОВ "ТРК "Неаполь", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0298-м від 19.09.2007) та від 23.05.2008 № 962 "Про заяву ТОВ "ТРК "Неаполь", м.Сімферополь, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0357-м від 22.11.2007). А також про внесення змін до рішення Національної ради №981 від 11.07.2007 "Про видачу ліцензії на мовлення ЗАТ "Телеодин", м.Київ, з використанням 26ТВК у м.Білій Церкві Київської обл." та до додатка 9 рішення №1002 від 22.11.2006 "Про затвердження переліків програм, які є обов'язковими для включення до складу універсальної послуги в населених пунктах Дніпропетровської області". За результатами перевірок щодо порушення чинного законодавства та умов ліцензій ухвалено рішення про оголошення попереджень приватній ТРК "Вітал", м.Херсон; КП "ТРК "Південна зоря", с.Менжинське Нікопольського району Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК "Лик-ТБ", м.Лисичанськ Луганської обл.; Інформацію про результати перевірок ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя; ТОВ "ТелекомІнформ", м.Чернівці; ТОВ ТРК "Ера", м.Київ; Миколаївської ОДТРК, м.Миколаїв ; ТОВ "ТРК "ТІМ", м.Умань Черкаської обл. було взято до відома. Національна рада ухвалила рішення про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом. А також про виконання рішення Господарського суду АР Крим від 25.06.2008 року по справі №2-13/3896-2008А за позовом ТОВ "Студія -Артекс" до Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2008 4 -5 липня, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко та перший заступник голови Нацради Ігор Курус брали участь у проведенні експерименту із доставки цифрового сигналу оптико-волоконними лініями з Києва до 74-го цифрового контуру, що на півдні Одещини. Цей експеримент став черговим етапом виконання Указу Президента України В. Ющенка "Про невідкладні заходи щодо розвитку південно-західної частини Одеської області" (№ 16/2008). Завдячуючи спеціалістам Концерну РРТ, Одеського ОРТПЦ, підприємства ЗАТ "Квант-ефір", австрійського підприємства Strong, було доставлено мультиплексований сигнал із Києва до міста Ізмаїла Одеської області. Цей цифровий телесигнал було перекомутовано на передавач, що дало змогу транслювати в ефірі 9 загальноукраїнських програм, що включені в мультиплекс МХ-2. Цифровий сигнал було прийнято на стаціонарні телеприймачі через перетворювачі кількох виробників. Програми були продемонстровані представникам Одеської обласної адміністрації, а також кілійської та ізмаїльської місцевої влади. Відтак технічні спеціалісти, зафіксувавши відхилення у маршрутизації сигналу, приступили до вирішення завдання доставки сигналу в інші реґіони України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.07.2008 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) потребує вашої підтримки та участі. Станція закликає своїх слухачів та шанувальників жертвувати на розвиток "Молодого радіо" - і воно й надалі щодня тішитиме вас улюбленою музикою та передачами. А ще ваша підтримка дасть змогу зробити радіо ще кращим - реалізувати нові ідеї та проекти. Подробиці та реквізити шукайте на офіційному Web-сайті станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Зокрема: 1. Про видачу, переоформлення, продовження терміну дії ліцензій та анулювання ліцензій; 2. Про результати планових та позапланових перевірок; 3. Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом; 4. Про створення багатоканальної ефірної цифрової телемережі у діапазоні 11.7-12.5ГГц в АР Крим, 5. Про виконання рішення Господарського суду АР Крим від 25.06.2008 року по справі № 2-13/3896-2008А за позовом ТОВ "Студія-Артекс" до Національної ради. На брифінґу також буде надано відповіді на запитання щодо організації та проведення Національної телевізійної премії "Телетріумф". З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради у пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном (044)-278-75-75. Адреса: вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2008 На черговому засіданні колегії Держкомтелерадіо від 26-го червня 2008-го року було розглянуто стан виконавської дисципліни Комітету за I півріччя 2008 року та стан забезпечення підприємствами Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) цільового та ефективного використання коштів і державного майна. На черговому засіданні колегії Держкомтелерадіо від 26 червня 2008 р. розглянуто стан виконавської дисципліни Комітету за I півріччя 2008 року та стан забезпечення підприємствами Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) цільового й ефективного використання коштів, збереження та належного використання державного майна, організації внутрішнього фінансового контролю і стану усунення Концерном РРТ виявлених аудитом порушень і недоліків. Про стан виконання Держкомтелерадіо законів України, актів Президента України, постанов, розпоряджень і доручень Кабінету Міністрів України, запитів і звернень народних депутатів, звернень громадян доповів т.в.о. Голови Комітету Анатолій Мураховський. Він поінформував присутніх, що за період з 1 січня по 20 червня 2008 року Держкомтелерадіо одержано 7412 документів, що на 385 документів більше, ніж за відповідний період минулого року. До відома членів колегії доведено, що переважна більшість завдань, визначених актами і дорученнями Президента України і Кабінету Міністрів України, виконана чи знаходиться на виконанні з дотриманням встановлених термінів та у продовжені Кабінетом Міністрів строки. Щодо роботи зі зверненнями громадян, то протягом півріччя Комітет отримав 488 звернень, що опрацьовані та розглянуті у встановлені чинним законодавством терміни. Про стан забезпечення підприємствами Концерну РРТ цільового та ефективного використання коштів, збереження та належного використання державного майна, організації внутрішнього фінансового контролю в Концерні РРТ та стану усунення виявлених аудитом порушень і недоліків членів колегії поінформували керівник відділу контрольно-ревізійної роботи Комітету Наталія Степанова та генеральний директор Концерну РРТ Анатолій Антоненко. Проведення на підприємствах Концерну РРТ незалежних аудиторських перевірок було ініційовано Держкомтелерадіо відразу після передачі Концерну РРТ до сфери управління Комітету. Аудитори виявили на підприємствах Концерну низку суттєвих системних порушень і недоліків фінансової дисципліни. Так, наприклад, перевірками було встановлено, що не всі філії та підприємства відображали в своїх балансах права користування земельними ділянками, не завжди визначалась справедлива вартість земельних ділянок, отриманих на праві постійного землекористування, закупівля товарів, робіт і послуг проводилась без врахування вимог Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", укладались фінансово обтяжливі, сумнівні або заздалегідь збиткові угоди, тощо. Відділ контрольно-ревізійної роботи Держкомтелерадіо провів моніторинґ стану усунення виявлених аудиторськими перевірками порушень та недоліків. За результатами моніторингу встановлено, що Концерном РРТ проводиться відповідна робота, вжито заходів щодо контролю за державним майном на підприємствах, що входять до складу Концерну. Зокрема, затверджено план заходів з усунення порушень та недоліків, що висловлені аудиторськими висновками, розпочато роботу по інвентаризації земельних ділянок, вживаються заходи щодо оформлення державних актів на право постійного користування земельними ділянками (на сьогодні переоформлено 74% актів). З метою забезпечення належного рівня фінансової дисципліни, ефективного використання коштів і державного майна та організації дієвого внутрішнього фінансового контролю, Концерну РРТ рекомендовано провести поглиблений аналіз усунення виявлених незалежним аудитом порушень і недоліків та застосувати до осіб, які зволікають з наведенням порядку, заходів адміністративного впливу відповідно до чинного законодавства. До 1 вересня 2008 року Концерну РРТ рекомендовано вжити додаткових заходів організаційного та економічного характеру для повного усунення виявлених порушень і недоліків та недопущення порушень фінансової дисципліни у майбутньому. Крім того, колегія висловила стурбованість фактами незаконної передачі місцевими радами земель Концерну комерційним структурам. Наприклад, зараз тривають судові розгляди через рішення Симферопольського виконкому передати 5 га землі, що знаходилася в користуванні державного підприємства "Радіотелевізійний передавальний центр АР Крим", під будівництво котеджного містечка. Колегією ухвалено рішення звернутися до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, СБУ, МВД, Генпрокуратури задля належної реакції органів державної влади та правоохоронних органів на такі протизаконні дії місцевих рад (Джерело: Портал "DVB Движение на пути к совершенству").
  • 8.07.2008 Столична радіостанція "Радіо Ренесанс" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) вийшла "на вулицю"! Навіть скоріше на повітря. Червень, липень, серпень, вересень... Музика, вечір, тераса... Коктейльні вечора від "Радіо Ренесанс" - щосуботи в ресторані "Панорама". Подібно усьому, що пов'язане з радіостанцією - ці вечори є по-своєму унікальними. Це не просто коктейльні вечори, це не просто концерти, чи то ді-джейські сети. "Панорама Terazza" - це найприємніший з усіх музичних експериментів. Тільки комфортні ді-джеї і лише найкращі джазові музиканти. Щосуботи - новий проект: на очах у відвідувачів уперше зустрічаються ді-джей і музикант. В основі імпровізації - найякісніша музика від радіостанції "Ренесанс", що завжди створювала неповторну ауру. А ще - свіже повітря, прекрасна атмосфера літньої тераси і всі складові справжніх коктейльних вечорів. Отже, літо в стилі "Радіо Ренесанс", у проекті "Панорама Terazza", щосуботи, о 21.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2008 7-го липня в ефірі ранкового шоу "Зарядка", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) Kishe запросив своїх фанів до участі в реаліті-шоу "Пікнік із зіркою". "Головне - це локація", - каже Kishe, - "найкраще, якщо пікнік проходитиме поруч із водоймою. Водяний відпочинок - це завжди приємне і гарне проводження часу. Більше за все я люблю прогулянки на катері та яхті, але якщо мені запропонують, наприклад, зайнятися парасейлінґом, я точно не відмовлюся! Головне, щоб ваше запрошення виходило від душі, від серця. І, до речі, інтим не пропонувати!". Пікнік відбудеться 13-го липня. Час та місце його проведення будуть оголошені наприкінці тижня (Джерело: Інформацію надала ).
  • 8.07.2008 Завтра, 9-го липня у грі "Сейф", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - 1000 гривень! Кожного буднього дня о 7.40, в ефірі ранкового шоу "Європейські Канікули" слухачі намагаються зламати код віртуального сейфа. Усе, що для цього потрібно - це правильно відповісти на три питання ді-джея. Три правильних відповіді - три цифри коду! Удачі! Відпочивай з "Європейськими Канікулами", віртуально подорожуючи по різних країнах, і виграй гроші на справжню подорож! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2008 Дитячий сміх і пустощі три роки поспіль! Саме стільки столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) проводить всеукраїнську акцію "Мільйон дітей для України", яка покликана збільшити народження дітей серед українців. А 5-го липня у затишному і романтичному столичному ресторані Бельведер зібралися друзі "Нашого Радіо" та партнера акції - ТМ "Щедрий дар". Дорослі могли любуватися краєвидом Дніпра, а малеча ласувала соками та різноманітними солодощами. Всіх їх розважали казкові персонажі: Мальвіна, Людина-павук та Йо-Йо, від яких іноді дітей неможливо були відтягнути навіть смачненькими тістечками. Але мабуть, найбільший фурор викликав "гість зі сходу", його шоу мильних бульбашок змусили вигукувати "вау!", навіть таких іменитих гостей як Маша Єфросиніна, яка прийшла із своєю донечкою Наною, Даша Малахова що прийшла із сином Матіяшом, Ольга Сумська яка прийшла з усією родиною: з чоловіком Віталієм Борисюком та доньками Тонею і Ганною. Ще гостей дійства порадували присутністю і своїми піснями друзі "Нашого Радіо": молода зіронька Марієтта - фіналістка дитячого конкурсу "Євробачення 2007" та цьогорічний представник від України на дитячому міжнародному конкурсі "Нова хвиля 2008", а також Віталій Козловський і Лілу. Словом, всі залишились задоволеними, тож слід чекати наступної зустрічі, яка відбудеться у грудні 2008 року (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.07.2008 З 7-го липня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартувала третя серія гри Ibiza Longer Party! Слухачі радіо "Europa Plus Україна" мають неймовірну можливість виграти один з численних вікендів на двох на наймоднішому острові планети - на Ібіці! Не виграли у попередній грі? Є сенс грати далі! Всім учасникам проекту, що набрали більш ніж п'ять балів за минулий період, радіо "Europa Plus Україна" дарує бонус на початку наступного етапу - 1 бал! Переможцем стане учасник, що відповідає всім умовам гри і набрав найбільшу кількість балів! У випадку якщо в декількох гравців буде однакова кількість балів, переможцем вважається той, хто відповість швидше на додаткове питання! Грайте і виграйте з Лонґером! Літо обіцяє бути ще спектонішим! Імена лідерів рейтинґу і лідера години дивіться на офіційному Web-сайті станції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.07.2008 Mika Newton підкорила прерії! Реаліті шоу "Пікнік із зіркою" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) триває! Цього разу веселій компанії слухачів ПРРК "Люкс FM" вдалося заманити на пікнік Міку Newton! Переможці реаліті шоу "Пікнік із зіркою" підготували сюрприз - пікнік у стилі вестерн на пляжі розважального комплексу UAM beach club. Учасники розділились на дві команди: розмальованих індіанців та ковбоїв, озброєних кольтами, після чого пікнік стартував! Mika Newton, яка опинилась в команді ковбоїв, одразу ввійшла у роль - наділа капелюх, озброїлась справжнім ласо й кольтом та вирушила на пляж ловити аборигенів. Відмінна компанія, лагідне сонце, багато веселих конкурсів і пляжних ігор зробили все для того, щоб пікнік видався на славу! "Сьогодні я отримала можливість ще ближче познайомитись з моїми фанатами - вони такі прикольні, активні - просто молодці! - каже Міка із захватом, - Я навіть не очікувала настільки прекрасної підготовки та настільки шаленого драйву. Дякую "Люкс FM" за класний пікнік!" На прощання Міка роздала усім автографи та провела фотосесію з кожним бажаючим. Тим часом, реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" триває! До кінця літа кожен слухач "Люкс FM" може запросити до себе на пікнік зірку, надіславши найоригінальніше запрошення тижня. Учасниками реаліті шоу вже стали Віталій Козловський, Влад Яма та резиденти Comedy Club. Наступним зоряним гостем "Пікника" стане Kishe (Джерело: Інформацію надала ).
  • 7.07.2008 ПовноЛітній конкурс, що тривалий час будоражив фантазію слухачів столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) і, зокрема, відвідувачів Web-сайту http://www.kissfm.ua - Міс Бікіні "Kiss FM" завершився яскравим шоу 5-го липня в UAM Beach Club. Нагадаємо, протягом декількох місяців, в розділі "голосування-міс Бікіні" на офіційному Web-сайті Dance radio "Kiss FM" можна було проголосувати за найсексуальніших і найфотогенічніших дівчат у купальних костюмах і навіть без них. За результатами голосування з 50-ти учасниць 10 найпривабливіших красунь одержали "путівку" у фінал. Фінальна демонстрація краси пройшла 5-го липня в "зоні бікіні" - UAM Beach Club. Дівчата змагалися за 3 призові місця: 1-е місце - фотосесія в журналі ХХL, 2-е місце - фотосесія в журналі MAGAZINE, 3-є місце - VIZA на KAZANTIP від радіостанції Dance radio "Kiss FM". Ведучі фінальної частини конкурсу - відомий "секс-магістр" Андрій Джеджула і "блондинка за натурою" Іра Champion запропонували учасницям неординарні завдання: танці під прицілом автомата (!), щоправда водяного, і під запальні ритми Dance radio "Kiss FM"; надування кульок за допомогою насоса (пікантність цього методу полягала в тому, що насоси було розміщено на стільцях, і дівчатам довелося освоїти одночасно і навички наїзниць); інтелектуальний конкурс із каверзними питаннями ведучих. І все це для того, щоб журі змогло обрати самих гідних. Призові місця ПовноЛітнє суддівство розділило в такий спосіб: 1-е місце - Марина Вовченко; 2-е місце - Ірина Козаченко; 3-є місце - Жанна Ковнєрова. Дівчата-переможниці були відразу ж атаковані представниками ЗМІ, а та що програли... Таких - не було. Участь у конкурсі вже є доказом, того, що усі дівчата - най-най-най... Компанія красунь у бікіні ще довго "запалювала" танцями під сет ді-джеїв радиозтанцями dj Sunny і dj Rey-Na. Результати конкурсу можна побачити на офіційному Web-сайті Dance radio "Kiss FM" в розділі Miss Bikini. Фотозвіт дивіться там же, в розділі Фотогалерея (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.07.2008 Наприкінці червня на базі Одеської національної академії зв'язку ім. О.С.Попова в рамках програми "Тиждень цифрового мовлення в Одесі" працювала Третя міжнародна науково-технічна конференція "Технології цифрового мовлення: стратегія впровадження (DBT-2008)". Зокрема, на ній було розглянуто стан створення нормативної бази впровадження в Україні цифрового ТВ та ММ мовлення. Матеріал на цю тему підготували В.Б. Баляр, Н.В. Ічаджік, О. В. Гофайзен. Ними було проаналізовано принципи застосування стандартів MPEG-2 в системах супутникового, наземного та кабельного мовлення; в системах подання програних матеріалів та первинного розподілу програм мовлення в транспортному потоці MPEG-2; технічні вимоги до використання кодування відео- та аудіосигналів у службах DVB, що їх доставляють безпосередньо через протокол IP. Висвітлено систему субтитрів, технічні вимоги щодо передавання інформації телетексту системи B ITU-R в цифрових потоках DVB. Подана інформація про стан і застосування контенту в системі захисту і керування конвентом тощо. Прозвучав виступ щодо оцінювання ступеня охоплення простору існуючих кольорів телевізійними системами. Розглянуті характеристики системи стиснення відеоданних на базі стандарту H.264. Олександр Богаткін поділився досвідом компанії Thomson з впровадження цифрового телебачення. В іншому виступі висвітлено інноваційні рішения компанії Хуавей для побудови телекомунікаційних мереж. Приклади реалізації проектів передавальних мереж в SFN зонах мовлення стандарту DVB-T/H, що забезпечують аналогове мовлення максимальним використанням існуючих передавальних станцій, навели співробітники НВО "Квант-Ефір". Вони розповіли про створення сегменту наземного цифрового мовлення в Київській і Житомирській областях з формуванням пакету з 10-ти ТВ програм в стандарті MPEG-4 AVC. У процесі роботи було створено: 1. Головну станцію мультиплексування MPEG-4 AVC компресії на 10 ТВ сервісів; 2. Систему доставки мультиплексу (пакету цифрових ТВ програм) до ефірних цифрових передавачів з використанням сучасних ІР- технологій; 3. Експериментальну синхронну одночастотну телевізійну мережу (SFN зона 18) у складі 4-х передавачів потужністю від 250Вт до 1.2кВт і 3-х одночастотних ретрансляторів потужністю від 3Вт до 40Вт; 4. Експериментальну синхронну одночастотну телевізійну мережу (SFN зона 17) в Житомирській області у складі 2-х передавачів потужністю 1.2кВт, 250Вт і 1-го одночастотного ретранслятора потужністю приблизно 20Вт; 5. Розроблені унікальні методики настройки мережі синхронного мовлення з проведенням теоретичних розрахунків і практичних досліджень зон покриття. Відомі фахівці у галузі цифрового мовлення дтн. Володимир Олійник (НКРЗ), ктн. Іван Омелянюк ("Квант-Ефір"), ктн. Євгеній Таїров (УДЦР) підготували ґрунтовну доповідь з теми "Розробка і реалізація комплексної методики національного частотно-територіального планування телемереж синхронного цифрового мовлення (DVB-T/H) з використанням існуючих передавальних станцій для аналогового телерадіомовлення". У ній вони, зокрема, торкнулися розробки і реалізації проектів реґіональних і загальнонаціональних DVB-T/H телепередавальних мереж; результатів попереднього визначення можливостей та умов користування радіочастотним ресурсом України. Розглянуті етапи еволюції в розвитку цифрового радиомовлення при переході від аналогової передачі через гібридну до полної цифрової передачі та застосування технології HD Radio (Джерело: Портал "DVB Движение на пути к совершенству").
  • 5.07.2008 На столичній частоті 105.0МГц, де працює 2-ий канал НРКУ ("Радіо Промінь") відновився сигнал RDS (Власна інформація).
  • 5.07.2008 На столичній частоті 101.1МГц Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" призупинений експеримент цифрового мовлення у стандарті HD Radio, що здійснювалося тут з 1-го листопада 2006-го року у зв'язку із перевезенням обладнання в Одесу для продовженням експерименту в Одеському реґіоні. Використання технології на столичній частоті 101.1МГц підвтердило високі стандарти та технологічну виправданність впроваження у радімовленні стандарту HD Radio, що дозволяє в перехідний період мовити у гібридному режимі, тобто, із збереженням аналогового мовлення (HD3-мультиплекс "URG"). Аналогове мовлення ВРМ "Мелодія" на даній частоті триває без змін (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.07.2008 Реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) триває! У неділю, 6-го липня Міка Newton і команда ПРРК "Люкс FM" озброяться кольтами, зів'ють ласо, і відчують дух Дикого-дикого Заходу. А все тому, що на цьому тижні переможці реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" приготували сюрприз - пікнік у ковбойському стилі! Їхня заявка відразу сподобалася Мікі, хоча конкуренція була досить серйозною. Запрошення на пікнік надсилали курсанти, військові і навіть пожежники, обіцяючи фірмовий шашлик і святковий салют. Однак, можливість стати героїнею вестерну сподобалася співачці понад усе. "Будемо по-справжньому відриватися!" пообіцяла Міка в ефірі ранкового шоу "Зарядка" на ПРРК "Люкс FM". Що ж, ловимо на слові. Пікнік пройде у столичному Парку Дружби народів. Початок пікніка - о 12.30. Тим часом, реаліті-шоу "Пікнік із зіркою" триває! До кінця літа кожен слухач ПРРК "Люкс FM" може запросити до себе на пікнік зірку, надіславши найориґінальніше запрошення тижня. Учасниками реаліті-шоу вже стали Віталій Козловський, Влад Яма і резиденти Comedy club. Більш докладну інформацію можна дізнатися за телефонами 8-063-344-12-11 (Марина Москаленко) та 8-050-445-07-44 (Елізавета Кравчук) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 4.07.2008 Один з найстарших журналістів телерадіокомпанії BBC Чарльз Вілер (Charles Wheeler) помер у віці 85 років від раку легень. Про це повідомляє Lenta.Ru із посиланням на Web-сайт BBC News. Вілер був співробітником, що довше за всіх обіймав посаду міжнародного оглядача BBC. Як зазначено у повідомленні компанії, Вілер, зокрема, висвітлював убивство Мартіна Лютера Кінґа в 1968-му році та Вотерґейтський скандал, що спричинив відставку президента Ричарда Ніксона в 1974-му році. За словами генерального директора BBC Марка Томсона, Вілера в журналістських колах вважали легендою. Вілер прийшов на BBC у 1947-му році і займав у компанії різні посади, зокрема, був кореспондентом у південній Азії та Німеччині. Як повідомляє The Guardian, з 1969-го по 1973-ій роки він був головним кореспондентом BBC у Вашингтоні, потім став європейським кореспондентом. У 2006-му році Вілеру було надане лицарське звання. В останні роки Вілер висловлював побоювання стосовно того, в якому напрямку розвивається журналістика. За його словами, телевізійні новини спрощуються до абсурду, а новини BBC утратили свою колишню якість. Одна з дочок Вілера, Ширін, працює кореспондентом BBC у Брюсселеві. Інша, Марина, юрист. Вона одружена із мером Лондона Борисом Джонсоном (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.07.2008 Відтепер програми коломийської радіостанції "Сяйво" (106.8МГц) можна із легкістю прослуховувати у будь-якій точці земної кулі: минулого місяця перше радіо Коломиї розпочало виходить в глобальній мережі Інтернет. Налаштуватися на сонячну хвилю можна за цим посиланням http://syaivo.fm:8000/Syaivo.aac.m3u. Трансляції ведуться у стереорежимі, 44kHz, зі швидкістю 64kbps (Джерело: Сайт ТРК "НТК" - Нове Телебачення Краю).
  • 4.07.2008 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) стартували дві нові акції. Щодня по буднях о 8.25 в рамках ранкового "Будильник-шоу" відбувається акція "Свіжа гра". Вас змучила спека? Завдяки цій грі та вашим самим унікальним ідеям освіжитися, Ви можете виграти... кондиціонер за 1 гривню! Реєструйтеся, відіславши SM-повідомлення на номер 1047 з позначкою "Домотехніка", чекайте дзвінка від Ганни Свірідрової і Сергія Галібіна... і розповідайте про унікальні способи освіжитися! Кожен учасник одержує подарунок - сертифікат на 100 гривень, який можна використовувати при покупці товарів вартістю від 500 гривень у мережі "Домотехніка". А наприкінці тижня одержуйте шанс виграти кондиціонер. А о 9.25 в ефірі ранкового "Будильник-шоу" - гра "Самий непунктуальний". У вашому офісі є працівник, що постійно запізнюється? Завдяки йому та новій грі ви матимете змогу виграти вечірку в офіс! Реєструйтеся, відіславши SM-повідомлення на номер 1047 з позначкою "офіс" та назвою компанії, чекайте дзвінка від Ганни Свірідрової і Сергія Галібіна... і розповідайте всій країні найсмішніші історії про найбільш "очікуваних" своїх колег! А крім можливості виграти вечірку в офіс від "Русского Радио - Україна", ви матимете шанс виграти годинник - для найбільш непунктуального колеги - від спонсора акції. В новому чудовому годиннику він чи вона вже не зможуть вигадувати нові причини для запізнень! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2008 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) представляє нову акцію для своїх слухачів - "У відпустку за 60 секунд!". Акція стартувала 1-го липня і триватиме до 25-го липня. Тричі на день по буднях о 9.55, 14.55 та 17.55 телефонуй до студії за номером (044)-207-37-53 та протягом 60-ти секунд переконай ведучого в тому, що саме ти маєш полетіти до Туреччини! Стань учасником та 25-го липня прийди на розіграш путівки! (Всім учасникам потрібно мати дійсний закордонний паспорт) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2008 Активна фаза нового "Живого Звуку" від одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) розпочнеться у цю суботу, 5 липня, в одеському ресторані "Шамбала". У цей вечір - показ живого концерту Мадонни на найбільшому екрані в Аркадії і виступ "просто зірки" Алика Шнейдеріса. Відбір фіналістів в ефірі "Живий Звук" розпочне 16-го липня. Однак, стати фіналістом можна і раніше - в ресторані "Шамбала" в Аркадії на Центральній алеї. Правила участі в розиграші двох путівок на концерт Мадонни в Париж запитуйте в офіціантів. У суботу 5-го липня о 21.00 Алик Шнейдеріс і його група "Лайм" при конферансі від "Просто Раді.О" представить концертну програму, що складається із "смачненьких кавер-версій" на хіти "Просто Раді.О"! Алик цього разу працюватиме на розігріві в самої Мадонни - відразу після його виступу - концерт Confessions Tour Мадонни на найбільшому в Аркадії екрані. Отже, 5-е липня, субота, 21.00. У "Шамбалі" - старт "Живого Звуку" від "Просто Раді.О" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2008 Від учорашнього дня в ефірі столичної радіостанції "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) стартував сумісний проект станції з аґенцією "Укрінформ" - "Консульский прийом". Програма виходитиме кожного четверга о 14.30. Першим гостем програми "Консульский прийом" стала начальник консульського відділу Посольства Хорватії в Україні Віра Дорбич. Стенограму з відповідями на запитання про Хорватію можна буде знайти на сторінці http://news.ukrinform.com (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2008 "Вишневий Бум 2008" від львівського "Радіо Люкс FM" (104.7МГц та Інтернет-мовлення) стартує! Ді-джеї вашого улюбленого радіо та зірки естради подарують Вам незабутнє шоу та море подарунків. Ви матимете змогу зустрічатися з ними на озері Задорожнє 5, 12, 19 та 26 липня, за умови хорошої погоди. "Коли ми разом-буде сонце!!!" - стверджує "Радіо Люкс FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2008 В місті Бурштин Івано-Франківської області розпочала мовлення місцева FM-радіостанція "РАІ". Станція створена ПП "ТК "РАІ" і працює на частоті 101.6МГц. Потужність передавача згідно ліцензії - 250Вт (Джерело: Сайт "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.07.2008 8-10 липня 2008 року, в Українському державному центрі радіочастот (УДЦР) відбудеться семінар Міжнародного союзу електрозв'язку "Радіочастотний моніторинґ сьогодні і завтра. Задачі, проблеми і рішення", який організовано Бюро розвитку МСЕ в рамках Проекту "Центру Майстерності МСЕ" (ITU Centre of Excellence). 10 липня 2008 року УДЦР також проводить міжнародну виставку "Обладнання і системи радіомоніторинґу - стан і перспективи розвитку та виробництва". Метою семінару МСЕ та виставки є надання практичної інформації й обмін досвідом відносно сучасного стану, проблем і тенденцій розвитку систем радіомоніторингу радіочастотного спектра на національному рівні, а також ознайомлення з сучасними розробками в сфері радіочастотного моніторинґу. В ході семінару планується обговорення наступних основних тем: а) стан, проблеми і тенденції розвитку національних систем контролю використання радіочастотного спектру; б) МСЕ і міжнародна система контролю за використанням радіочастотного спектру; в) сучасні методи та обладнання радіомоніторинґу; г) радіочастотний моніторинґ мереж супутникового зв'язку; ґ) радіомоніторинґ та якість послуг зв'язку. В роботі семінару беруть участь представники міжнародних організацій з Німеччини, Нідерландів, Республіки Білорусь, Республіки Корея, Російської Федерації та інших країн. До участі у виставці і семінарі МСЕ запрошені національні адміністрації зв'язку, регуляторні органи й органи управління використанням радіочастотного ресурсу, науково-дослідницькі заклади, розробники та виробники обладнання, представники інших зацікавлених організацій, що пов'язані з радіочастотним моніторингом сучасних засобів, мереж і систем зв'язку в країнах Європи та СНД. Місце проведення семінару: 15-й км, просп. Перемоги, м. Київ, УДЦР. Початок роботи о 10.00. Акредитація представників засобів масової інформації проводиться за телефоном (044)-422-81-54 до 16.00 7.07.2008. Автобус до УДЦР буде відправлятись 8-го липня 2008-го року, о 8.30 від Українського дому (Європейська площа) (Джерело: Сайт УДЦР).
  • 4.07.2008 Вкотре змінився розклад трансляцій програм "Радіо ЕРА FM" на частоті 96.0МГц у Києві. Наразі станція знову не використовує резервний передавач для мовлення в нічні години (1.00-5.00) під час проведення на вежі КРТПЦ профілактичних робіт (Власна інформація).
  • 3.07.2008 Відтеперь щочетверга з 20.00 до 22.00 в ефірі столичної сателітарної радіостанції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) ви матимете змогу чути живі виступи шоу Carl Cox & Friends!!! Хто ще не чув, Carl Cox & Friends - це унікальний сплав гігантського рейву та рок-концерту, що збирає кожного року неймовірну кількість публіки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2008 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) звертає увагу всіх своїх слухачів на зміну телефону прямого ефіру. З 3-го липня телефонувати до інтерактивних програм ВРМ "Мелодія" слід за номером (044)-585-44-88 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2008 Офіційне WEB-представництво донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід" (Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц) та ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC, Інтернет-мовлення 128k.) відтепер доступне ще за двома новими URL-адресами: http://luxx.ua та http://www.luxx.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.07.2008 Нацрада з питань ТБ і РМ на засіданні 2 липня переоформила ліцензії трьом великим українським радіомережам - "Наше радіо", "Русское радио - Україна" та "ХІТ FM". Щодо структури власності "Нашого радіо", то Communicorp Group Limited (Ірландія) переоформила свою частку (29%) на кіпрську компанію УБМХ Броадкаст Медіа Холдінґз Лімітед (Кіпр). Проте це не означає, що ірландський мажоритарій вийшов зі складу власників "Нашого радіо", адже Communicorp є акціонером ЗАТ "Катапульта", яка має найбільшу частку в ЗАТ "Наше радіо". Нині структура власності "Нашого радіо" виглядає так: ЗАТ "Катапульта", м. Київ - 42%; ТОВ "Метрорадіо Плаз", Київ - 29%; УБМХ Броадкаст Медіа Холдінґз Лімітед (Кіпр) - 29% (були: ЗАТ "Катапульта", м. Київ - 42%; ТОВ "Метрорадіо Плаз" - 29%; Communicorp Group Limited (Ірландія) - 29%). Із власників ТОВ "Телерадіокомпанія "Медіа Маркет" (радіо "ХІТ FM") вийшла Алла Глущенко, а її частка у 10% перерозподілилася між іншими учасниками: ТОВ "Т.І.Р." - 50% (було 45%); ПІІ "Сонекс Індастріз", Київ - 30%; ЗАТ "Страхова компанія "Аура"", Дніпропетровськ - 20% (було 15%). За інформацією видання "Пік України", ПІІ "Сонекс Індастріз" належить Віктору Пінчуку; а одним із власників "Страхової компанії "Аура"" є також структура Пінчука - "Інтерпайп". Зі складу власників ТОВ "ТРО "Русское радио - Україна" так само вийшла Алла Глущенко, а крім неї ще й ЗАТ "Русское радио - Евразия", Москва, а увійшла та ж сама СК "Аура". Тепер власниками мережі є: ТОВ "Т.Т.Р.", Київ - 30%; ПП ТРК "Атолл", Дніпропетровськ - 10%, ПІІ "Роял Капітал", Київ - 25%, ЗАТ "Страхова компанія "Аура"", Дніпропетровськ - 5%; ТОВ "Радіо Холдинґ", Київ - 30% (були: ТОВ "Т.Т.Р.", Київ - 30%; ПП ТРК "Атолл", Дніпропетровськ - 10%, ЗАТ "Русское радио - Евразия", Москва - 30%; Глущенко А.Л. - 10%; ПІІ "Роял Капітал", Київ - 25%). ПІІ "Роял Капітал" є екс-співвласником іншого медіаактива, пов'язаного із Віктором Пінчуком - каналу ICTV. Як відомо, не так давно і "ХІТ FM", і "Русское радио - Україна" подовжили ліцензії на мовлення, погодившись поетапним збільшенням української мови в ефірі (згідно з "Рекомендаціями Нацради щодо мови...") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.07.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії на мовлення: ЗАТ "ТРК "Дитинець", м.Чернігів; Кіцманському районному радіомовленню, м.Кіцмань Чернівецької обл.; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги: ЗАТ "ТРК "Дитинець", м.Чернігів; ТОВ "Велтон.Телеком", м.Харків; фізичній особі - підприємцю Чуєвій А.Л., м.Костянтинівка Донецької обл.; фізичній особі - підприємцю Ліпеї М.М., м.Свалява Закарпатської обл.; ПП "ТРК Гуляйполе", м.Гуляйполе Запорізької обл.; 3. Про переоформлення та видачу ліцензій на мовлення: ПП "ТК Южний", м.Южне Одеської обл.; ТОВ "ТРК "Алекс ТВ", м.Запоріжжя; обласному центру естетичного виховання, м.Ізмаїл Одеської обл.; ПП "ТЕЛЕ-КОМ", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.; ТОВ "Рікона", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.; 4. Про переоформлення ліцензій на мовлення: ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ; ЗАТ "Наше Радіо", м.Київ; ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна", м.Київ; ТОВ "Алсет Плюс", м.Дрогобич Львівської обл.; ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл.; ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м.Київ; ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків; ТОВ "Кабельна ТРК "Девком", м.Севастополь; ТОВ "ТВ-Голд", м.Запоріжжя; 5. Про переоформлення ліцензій провайдера програмної послуги: ТОВ "ТРК "Ідеал +", м.Одеса; ТОВ "ВІЖН ТБ", м.Київ; 6. Про продовження терміну дії ліцензій на мовлення: ТОВ "ТРК "Союз - ТВ", м.Житомир; ДП "ТРК "Аверс" ВАТ "Корпорація "Аверс", м.Луцьк; редакції Гусятинського районного радіомовлення, смт.Гусятин Тернопільської обл.; 7. Про вилучення із Державного реєстру ТРО України: Острозької міської редакції проводового радіомовлення, м.Острог Рівненської обл.; Чернівецької районної редакції проводового радіомовлення "Колос", смт.Чернівці Вінницької обл.; 8. Про залишення заяв без розгляду: ТОВ "ТК "Тоніс-Ізюм", м.Ізюм Харківської обл.; Радіоінформаційної організації "Марківська районна редакція радіомовлення", смт.Марківка Луганської обл. Також ухвалено рішення про внесення змін до рішення від 02.04.2008 № 652 "Про затвердження переліку програм, зміст яких відповідає вимогам європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляції яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; про внесення змін до рішення Національної ради від 14.05.2008 №926 "Про створення багатоканальних ефірних телемереж у діапазоні 11,7-12,5 ГГц"; про розгляд проекту Національного космічного агентства України "Основні положення щодо створення Національної супутникової системи зв'язку України на базі національного частотно-орбітального ресурсу в орбітальній позиції 38,2° східної довготи"; про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування базовими станціями багатоканального наземного мовлення МІТРІС у цифровому стандарті та щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України. Національна рада затвердила Положення "Про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2008 В'ячеслав Кириленко просить уряд відкликати подання на призначення голови Держкомітету з питань теле- та радіомовлення. Про це повідомляє офіційний Web-сайт НУНС. Як повідомляється, В'ячеслав Кириленко звернувся до уряду з проханням відкликати з парламенту подання на призначення Ігоря Куруса головою Державного комітету телебачення і радіомовлення та Давида Жванії - головою Антимонопольного комітету у зв'язку з тим, що "фракція "Наша Україна - Народна Самооборона" не ухвалювала рішень щодо кандидатур на ці посади". Пан Кириленко наголосив, що відповідно до Угоди про створення демократичної коаліції кандидатури на дані посади пропонуються Блоком "Наша Україна - Народна Самооборона", і зазначив, що на одному з найближчих засідань фракція має визначитися щодо претендентів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.07.2008 Згідно з рішенням організаційного комітету ХVII Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" з 2-го до 31-е липня 2008-го року триватиме прийом фото-, кіно-, теле-, радіоробіт для їх попереднього розгляду експертною радою. Фестиваль буде проводитись у два етапи: відбірковий етап - у м.Сумах з 9-го до 14-го серпня, фінальний - на території Сакськського району АР Крим (район м.Євпаторії) з 2-го до 9-го вересня. До участі у фінальному конкурсі ХVIІ Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" буде запрошено авторів кращих робіт, де будуть визначені лауреати та дипломанти фестивалю. Інформаційна довідка: Засновниками фестивалю "Кришталеві джерела" є: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти України. Мета фестивалю: а) стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку та задоволення потреб дітей та молоді у творчості та самореалізації; б) розвиток та популяризація дитячої, молодіжної кіно-, фото-, аудіо-, відеотворчості; створення сприятливих умов для діяльності дітей та молоді у галузі аудіовізуальних мистецтв; в) обмін практичним досвідом організації та роботи дитячих, молодіжних фото-, кіно- відео-, телестудій; г) сприяння збільшенню мережі творчих об'єднань, дитячих, молодіжних теле- та радіостудій при професійних теле-, радіокомпаніях, зростанню їх майстерності. Повна інформація про номінації, порядок подання робіт та супровідних документів для участі у XVIІ фестивалі "Кришталеві джерела" - на офіційному Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, пункт меню Премії, Фестивалі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2008 Делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення взяла участь в урочистому засіданні з нагоди створення Форуму регуляторних органів країн Чорноморського регіону, яке відбулося у Стамбулі, у головному офісі ОЧЕС (Організація Чорноморського економічного співробітництва) 30-го червня 2008 року. У засіданні брали участь також представники від Албанії, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Греції, Молдови, Румунії, Російської Федерації та Туреччини. Головували на засіданні президент Вищої ради з питань радіо і телебачення Туреччини (RTUK) пан Захід Акман та виконавчий директор Постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС пан Євген Козій. Учасників засіданні привітав Посол Мурат Сунгар, виконуючий обов'язки Генерального секретаря Постійного міжнародного секретаріату ОЧЕС. Голови делегацій ознайомили учасників з особливостями регулювання сфери телерадіомовлення у своїх країнах, структурою регуляторних органів та їх діяльністю, а також особливостями національних законодавств у цій галузі. Враховуючи бурхливий розвиток сфери телерадіомовлення і необхідність вироблення спільних підходів і стандартів у цій сфері, беручи до уваги приклади співробітництва таких регуляторних платформ, як Європейська платформа регуляторних органів та Середземноморська мережа регуляторних органів, учасники засідання прийняли Спільну декларацію. У цьому документі представники країн висловили бажання започаткувати регулярну координацію та співробітництво між регуляторними органами регіону, створити форум для обміну інформацією, думками та досвідом щодо загальних питань телерадіомовлення та обговорення широкого спектру сучасних аудіовізуальних проблем, таких як захист національної та культурної самобутності, неповнолітніх глядачів, а також забезпечення демократичного діалогу та взаєморозуміння. Учасники засідання привітали пропозиції України стосовно необхідності налагодження регулярного співробітництва у питаннях запобігання упередженого та негативного висвітлення будь-якої нації, прийняття загальних культурних принципів і стандартів незалежного, об'єктивного та відповідального мовлення в країнах ОЧЕС. Ініціатива України щодо внесення в Декларацію положень про захист авторських прав також була широко підтримана делегатами. Країни-учасниці також висловили бажання проводити семінари, виставки та конференції за участі представників органів влади, експертів, мовників, науковців та журналістів країн ОЧЕС. Під час обговорення формату діяльності Форуму було досягнуто домовленості, що для розробки його регламентних документів буде створено спеціальний комітет експертів. Про час і місце наступного засідання учасники домовляться найближчим часом (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення "Про створення експертної комісії з питань координації взаємодії державних органів регулювання у сфері телебачення і радіомовлення та провайдерів програмної послуги багатоканального мовлення". Експертна комісія, що працюватиме на громадських засадах, надаватиме Національній раді висновки з приводу суперечливих питань у сфері телерадіомовлення та виробить свої рекомендації щодо подолання перешкод у впровадженні цифрового телерадіомовлення в Україні, нормалізації стосунків між органами державного регулювання та провайдерами програмної послуги, вдосконалення нормативної бази. Тільки добре злагоджена діяльність найвищих державних установ при законодавчо урегульованих відносинах усіх зацікавлених сторін, що взаємодіють в українському телерадіопросторі, здатна забезпечити національні інтереси в інформаційній сфері, належну підтримку населення під час впровадження цифрового телерадіомовлення та сприяти зростанню якісного національного продукту в ефірі вітчизняних телерадіоорганізацій. До складу експертної групи ввійшли досвідчені фахівці, які мають значний досвід практичної, керівної та організаційної роботи у телерадіомовній галузі: 1. Ляхов Олександр Іванович, президент Телекомунікаційної палати України; 2. Дробік Олександр Васильович, проректор Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій; 3. Грінь Олександр Олександрович, проректор Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіо і преси Держкомтелерадіо; 4. Міхальчук Іван Пилипович, радник Національної комісії з питань регулювання звязку України; 5. Лясовський Владислав Євгенович, відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; 6. Яцура Василь Іванович, генеральний директор ЗАТ "Телерадіокур'єр"; 7. Горобцов Володимив Олексійович, заступник голови Держкомтелерадіо України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2008 25-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької області, м.Сторожинець Чернівецької обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької області, м.Сторожинець Чернівецької обл. (юридична та фактична адреси: вул.Чернівецька, 6-а, м.Сторожинець Чернівецької обл., 59000; редактор Гашпар В.Ю.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької області, м.Сторожинець Чернівецької обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - музичний фрагмент з пісні "Сторожинецький вальс", на слова Ходана Р.М. та музику Верстюка В.П.; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Сторожинець та Сторожинецький район Чернівецької обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 6790; д) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 5 Чернівецької дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Чернівецька, 4-а, м.Сторожинець Чернівецької обл.; е) адреса студії - вул.Чернівецька, 6-а, м.Сторожинець Чернівецької обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 49 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, вівторок, середа, четвер, п'ятниця: 06.30-06.44, п'ятниця: 14.00-14.39; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська не менше 75%; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької області, м.Сторожинець Чернівецької обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької області, м.Сторожинець Чернівецької області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 49 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 49 хвилин на тиждень (100%); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 2. Про заяву редакції Краснопільського районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини", смт.Краснопілля Сумської обл., щодо анулювання ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1290 від 27.11.2003. Розглянувши заяву засновників редакції Краснопільського районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини", смт.Краснопілля Сумської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Мезенівська, 1, смт.Краснопілля Сумської обл., 42400; редактор Козир О.В.), щодо анулювання ліцензії на право користування каналами мовлення НР №1290 від 27.11.2003, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію на право користування каналами мовлення НР №1290 від 27.11.2003 редакції Краснопільського районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини", смт.Краснопілля Сумської обл. Вилучити редакцію Краснопільського районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини", смт.Краснопілля Сумської обл., з Державного реєстру телерадіоорганізацій України. 3. Про заяву КП "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Мазенівська, б.1, смт.Краснопілля Сумської обл., 42400; редактор Цилюрик О.І.), про видачу ліцензії на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (УР-1), зазначивши: а) вид мовлення - проводове; б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Краснопілля!"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Краснопілля та Краснопільський район Сумської обл.; ґ) кількість домогосподарств (радіоточок) на території розповсюдження програм - 2640; д) оператор телекомунікацій - Центр телекомунікаційних послуг Сумської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Сумська, 5, смт.Краснопілля Сумської обл.; е) адреса студії - вул.Мазенівська, б.1, смт.Краснопілля Сумської обл.; є) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); ж) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 58 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: середа, п'ятниця: 06.30-06.44, неділя: 14.00-14.30; з) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська - 100%; і) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати КП "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл., ліцензію на мовлення. Внести КП "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської області: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 58 хвилин на тиждень (100%); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 58 хвилин на тиждень (100%); IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 4. Про заяву районного комунального підприємства "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №2667 від 11.10.2006) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву районного комунального підприємства "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл. (юридична та фактична адреси: пл.Ленінського комсомолу, 4, смт.Томашпіль Вінницької обл., 24200; редактор Беріл К.В.), про переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення НР № 2667 від 11.10.2006 (розповсюдження першої програми (УР-1) на частоті 68.12 МГц) у зв'язку зі зміною організаційно-правової форми (була: Томашпільське районне телерадіооб'єднання, стала: районне комунальне підприємство "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"), банківських реквізитів, зміною оператора телекомунікацій (був: Вінницький ОРТПЦ, став: ЦЕЗ № 6 Вінницької філії ВАТ "Укртелеком") та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на право користування каналами мовлення НР №2667 від 11.10.2006 районного комунального підприємства "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл. (розповсюдження першої програми (УР-1) на частоті 68.12МГц у смт.Томашполі, с.Яришівці Томашпільського р-ну Вінницької обл., потужність передавача 0.1кВт) у зв'язку зі зміною організаційно-правової форми, зміною оператора телекомунікацій, програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення - ефірне, проводове; б) вихідні дані (позивні) - музичний фрагмент "Реве та стогне Дніпр широкий"; в) територія розповсюдження радіопрограм - с.Яришівка, смт.Томашпіль та Томашпільський р-н Вінницької обл.; г) адреса студії - вул.Криворучка, 1, смт.Томашпіль Вінницької обл.; ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 56 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: середа, п'ятниця: 06.30-06.44, четвер: 10.30-10.59 (відрізок часу не використовується під час трансляції сесії Верховної Ради України), неділя: 14.00-14.59. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення районному комунальному підприємству "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл., термін дії зазначити - 11.10.2016 (відповідно до ліцензії НР №2667 від 11.10.2006). При видачі районному комунальному підприємству "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл., переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія на право користування каналами мовлення НР №2667 від 11.10.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення районного комунального підприємства "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник", смт.Томашпіль Вінницької обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 56 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 56 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 5. Про заяву ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль, щодо переоформлення ліцензії (НР №0240 від 23.05.2002) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо ТОН", м.Тернопіль (юридична та фактична адреси: бульв.Т.Шевченка, 5, м.Тернопіль, 46001; виконавчий директор Буслович А.П.), про переоформлення ліцензії НР №0240 від 23.05.2002 (103.5МГц у м.Тернополі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення; мова - українська згідно з чинним законодавством; територіальна категорія мовлення: місцеве) у зв'язку зі зміною адреси товариства (була: вул.Д.Вишневецького, 4, м.Тернопіль; стала: бульв.Т.Шевченка, 5, м.Тернопіль, 46001), оператора телекомунікацій (був: ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль; став: Тернопільський ОРТПЦ), органів управління та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0240 від 23.05.2002 ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль, у зв'язку зі зміною адреси товариства, оператора телекомунікацій, органів управління та програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо Тон"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторингґ); г) територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 23.05.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0240 від 23.05.2002 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль (будні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 98%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 9 год. 55 хв. на добу, 41,3; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год. 25 хв. на добу, 51,7%; ІV. Максимальна частка аудіовізуального продукції іноземного виробництва: 11 год. 35 хв. на добу, 48,3%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 1 год. 55 хв. на добу, 8% (з них 1 год. 10 хв. на добу "Радіо Свобода", 45 хв. на добу "Голос Америки"; VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-культурологічний. Програмна концепція мовлення ТОВ "Радіо ТОН", м.Тернопіль (вихідні дні): I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 98%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 11 год. 10 хв. на добу, 46,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год. 20 хв. на добу, 51,4%; ІV. Максимальна частка аудіовізуального продукції іноземного виробництва: 11 год. 40 хв. на добу, 48,6%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 15 хв. на добу, 1% ("Голос Америки"); VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-культурологічний. 6. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №0783 від 09.04.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Володимирська, 61/11, кв.50, м.Київ, 01033; генеральний директор Андрейко Р.Б.), про переоформлення ліцензії НР №0783 від 09.04.2003 (ефірне радіомовлення, частота 103.1МГц у м. Києві, Р=5.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, місцеве мовлення, мова: українською - 70%, іншими мовами - 30%) у зв'язку зі зміною власників (були: ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів; ТОВ "ТРК Клас", м.Київ; Карпій А.С.; Садовий А.І.; стали: ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів; ПП "Агенція Розвитку Бізнесу", м.Київ; Кіт-Садова К.О.), банківських реквізитів, відсоткового співвідношення мови (була: українською - 70%, іншими мовами - 30%; стала: українська не менше 90%), органів управління, оператора телекомунікацій (був: ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ; став: ВАТ "Радіо і телебачення", м.Київ), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0783 від 09.04.2003 ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, банківських реквізитів, відсоткового співвідношення мови, органів управління, оператора телекомунікацій, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ: 23158131; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Люкс ФМ"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 25.12.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0783 від 09.04.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ЗАТ "ТРК Люкс", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 30%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 7. Про заяву ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0271-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Дочірнього підприємства "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя (юридична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, м.Запоріжжя, 69057; фактична адреса: вул.Адмірала Нахімова, 6, оф.83, м.Запоріжжя, 69057; директор Фоменко В.М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0271-м від 11.09.2001 (107.0МГц у м. Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення, мова: українська не менше 90%; територіальна категорія мовлення: місцеве) у зв'язку зі зміною назви підприємства (була: ДП "Радіостанція "Зоря" ТОВ ТРК "Світ", м.Запоріжжя; стала: ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя), власників (були: ТОВ Телекомпанія "Світ", частка статутного фонду - 100%; стали: ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", частка статутного фонду - 100%), складу редакційної ради (були: Куляба А.Г.; Круть Н.О.; Фоменко В.М.; Назаренко І.А.; стали: Куляба А.Г.; Круть Н.О.) та юридичної адреси підприємства (була: вул.Адмірала Нахімова, 6, оф.83, м.Запоріжжя, 69057; стала: вул.Адмірала Нахімова, 6, м.Запоріжжя, 69057), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №0271-м від 11.09.2001 ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, у зв'язку зі зміною назви підприємства, власників, складу редакційної ради, юридичної адреси підприємства та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Ретро ФМ"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним в.о. заступника начальника управління контролю та моніторинґу); г) територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 11.09.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0271-м від 11.09.2001 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ДП "Радіостанція "Зоря", м.Запоріжжя: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 90%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години на добу, 15,7%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; IV. Максимальні обсяги ретрансляції: 20 годин 14 хвилин на добу, 84,3%, ретрансляція програм ТОВ ТРК "НБМ - радіо", м.Київ; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 8. Про заяву ПП ТРК "Майдан FM", м.Біла Церква Київської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0071-м від 23.04.2003). Розглянувши заяву ПП ТРК "Майдан FM", м.Біла Церква Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Логінова, 39/2, Київська обл., м.Біла Церква, 09100; директор Ткач О.Л.), про переоформлення ліцензії НР №0071-м від 23.04.2003 (ефірне радіомовлення: частота 106.8МГц у м.Білій Церкві, Р=0.1кВт, обсяг мовлення 24 год./добу, мова - українська) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача (було: вул.Логінова, 39/2, м.Біла Церква; стало: вул. Чуйкова, 2, м.Біла Церква), згідно з висновком УДЦР №ДВЧ-53-2007, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 та 6 (дата видачі додатків 14.02.2008) до ліцензії НР №0071-м від 23.04.2003 ПП ТРК "Майдан FM", м.Біла Церква Київської обл., у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача (було: вул.Логінова, 39/2, м.Біла Церква; стало: вул.Чуйкова, 2, м.Біла Церква). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП ТРК "Майдан FM", м.Біла Церква Київської обл., переоформлені додатки 1 та 6 до ліцензії НР №0071-м від 23.04.2003. При видачі переоформлених додатків 1 та 6 до ліцензії на мовлення НР №0071-м від 23.04.2003 додатки 1 та 6 (дата видачі додатків 14.02.2008) вважаються недійсними та вилучаються. Решта рішень з питань ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення: Про погодження проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Інструкції про порядок проведення експертизи Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі"; 2. Про створення експертної комісії з питань координації взаємодії державних органів регулювання у сфері телебачення і радіомовлення та провайдерів програмної послуги багатоканального мовлення; 3. Про погодження кандидатури відповідального за співпрацю з Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики; 4. Про затвердження Національною радою Плану проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на друге півріччя 2008 року. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.07.2008 12-го липня на території аеродрому "Чайка" в рамках найбільш масового івенту року - "Global Gathering Ukraine 2008" столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення) має намір представити найкращий Electro танцпол - "Kiss FM Electric Stage"! Закордонні DJ's: Josh Wink , Nic Fanciulli, Dirty South, Paul Thomas, Micky Slim, Skylark (Live), Eston. Вітчизняні DJ's: Бінокль, Denis Dynamite, Woofer & Oleg Uris (Happy Hour Live Air On Kiss FM), Spartaque Bruno Mays (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.07.2008 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Radio One" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпропетровськ-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Феодосія-106.9МГц, Переліски-107.5МГц, Харків-100.5МГц, Донецьк-101.6МГц, а також Інтернет-мовлення) нещодавно з'явилася програма "Кіно Inside", що знайомить слухачів з новинами зі світу кінематографу. Програма "Кіно Inside" лунає в ефірі "Radio One" щодня об 11.15 та о 22.15 (Інформація з власних джерел).
  • 2.07.2008 Знову зміни у тимчасовому нічному розкладі мовлення окремих FM-станцій столиці. Радіо "ЕРА FM" (96.0МГц) відновило використання резервного передавача у часовий відрізок проведення на вежі КРТПЦ профілактичних робіт - 1.00-5.00 (Власна інформація).
  • 1.07.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Зокрема: 1. Про видачу, переоформлення та продовження терміну дії ліцензій; 2. Про внесення змін до рішення від 02.04.2008 № 652 "Про затвердження переліку програм, зміст яких відповідає вимогам європейської конвенції про транскордонне телебачення і ретрансляції яких на території України не обмежується згідно з ч. 1 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; 3. Про розгляд проекту Національного космічного агентства України "Основні положення щодо створення Національної супутникової системи зв'язку України на базі національного частотно-орбітального ресурсу в орбітальній позиції 38,2° східної довготи"; 4. Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування базовими станціями багатоканального наземного мовлення МІТРІС у цифровому стандарті та щодо можливості й умов користування радіочастотним ресурсом України. З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради у пункті меню "ЗМІ". Акредитація за телефоном (044)-278-75-75. Адреса: вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.07.2008 Створена в листопаді минулого року британська робоча група із впровадження цифрового радіомовлення "The Digital Radio Working Group" (DRWG) представила внутрішній звіт, виходячи з якого FM-радіо має назавжди замовчати до 2020-го року, щоб дати дорогу більш сучасному DAB-радіомовленню. До складу DRWG входять представники BBC, Ofcom і комерційних радіостанцій Великої Британії. На думку фахівців, головна проблема DAB полягає в тому, що транслювати ці передачі дорого, а саме радіо слухає мало народу. Тільки 17,8% радіомовлення здійснюється у цифровому форматі. Його поширеність зростає, але незначно. Для того, щоб допомогти DAB, у просування якого BBC вклала багато грошей, DRWG хоче, насамперед, заручатися державною підтримкою. Потім необхідно зробити всі DAB-радіоприймачі мультиплатформенними, щоб вони могли із легкістю працювати з іншими технологіями. Третій крок - масштабна реклама. Нарешті фінальний акорд - повний перехід з аналогових пристроїв на цифрові (приблизно до 2012-го року). FM і AM станціям рекомендується терміново шукати шляхи відступу на цифру (Джерело: Портал Daily digital digest "3D News").
  • 1.07.2008 З 1-го по 13-те липня вечірній випуск програми "Овочі-Фрукти", що в ефірі столичної радіостанції "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення), виходитиме о 21.00! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 1.07.2008 Столична радіостанція "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) продовжує сміливий експеримент! Ранок не продається! Відтепер з 7-ої до 11-ої ранку - в ефірі тільки ваша улюблена музика і новини столиці. З 1-го липня на хвилях "Радіо Київ 98 FM" стартувала акція "Ранок без реклами". Станція працює для Києва і киян, намагаючись повернутися до первинного значення радіо в житті людини: як джерела музики та інформації, супутника дозвілля. Сучасну радіостанцію, як і будь-який інший засіб масової інформації, важко собі уявити без реклами. Усім нам знайоме відчуття невдоволення, коли у найцікавіший момент фільму чи улюбленої передачі розпочинається рекламна пауза. Тому радіостанція "Радіо Київ 98FM", намагаючись зробити що-небудь приємне і корисне для кожного киянина, заявляє: "Ранок не продається!". Ви не почуєте жодного рекламного оголошення в ранкових ефірах станції! 240 хвилин вашого безтурботного ранку. З 7-ої до 11-ої ранку на "Радіо Київ 98FM" - тільки новини міста й улюблена музика, що зробить ваш ранок добрим, а настрій по-літньому сонячним! Це вже другий етап акції. Кияни вже мали можливість насолодитися безтурботним ранком у лютому цього року (Джерело: Інформацію надала ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня 2008

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024