Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2008 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2007

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2008 50-а, ювілейна церемонія вручення музичної премії "Grammy Awards" відбудеться в Лос-Анджелесі 10-го лютого 2008-го року. Саме в цьому місці в цей час збираються найвідоміші, найталановитіші й найуспішніші музиканти усього світу, аби одержати найпрестижнішу музичну премію планети - Grammy. Слухачам столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) також надається можливість одержати суперпризи за свої голоси. І для цього зовсім необов'язково співати... Слухай радіо "Europa Plus Україна" з 4-го по 10-те лютого і голосуй за улюблених виконавців у п'ятьох номінаціях "Grammy Awards"! Надсилай SMS на номер 4444 (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Golden Telecom та UNI), вкажи в заголовку ЄВРОПА, потім - ім'я улюбленого виконавця. Море призів від радіо "Europa Plus Україна" чекає своїх власників! Оголошення результатів SMS-голосування слухачів радіо "Europa Plus Україна" в номінаціях "Grammy Awards" слухайте щодня о 9.10 в ранковому ДСП-шоу! І це ще не все! У слухачів радіо "Europa Plus Україна" буде можливість виграти ексклюзивний приз - диск від радіо "Europa Plus Україна" і Sony/BMG Music Entertainment з піснями номінантів "Grammy Awards 2008". Не проґав! Подробиці найгучніших музичних подій світу - тільки на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.01.2008 Нещодавно кореспондент інтернет-порталу "Весь Кіровоград" отримав інформацію про те, що кіровоградська FM-радіостанція "Скіфія-центр" (106.7МГц) припинила своє існування, а обладнання було продано в Олександрію. Щоб з'ясувати, наскільки це відповідає дійсності, кореспондент інтернет-порталу "Весь Кіровоград" звернувся до сергія Омельчука - генерального директора Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії, до складу якої входить радіостанція. Сергій Омельчук повідомив: "Ці чутки абсолютно не відповідають дійсності. Я навіть не знаю, звідки вони могли виникнути. Зараз дійсно станція тимчасово не працює, адже відбувається її технічне переоснащення і модернізація. Слухачі радіостанції можуть не хвилюватися - радіостанція живе і буде жити. До речі, зараз у нас є певні домовленості щодо співпраці із Національною Радіокомпанією у цьому напрямку". З компетентних джерел редакції порталу "Весь Кіровоград" вдалося дізнатися, що обладнання, на якому працювала радіостанція, повернуто в Олександрію. Мабуть, звідти і пішли чутки про припинення існування радіостанції (Джерело: Портал "Весь Кіровоград").
  • 31.01.2008 Відповідно до статті 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" 29-го січня 2007 року Звіт Національної ради за 2007 рік, додатки до нього і додаткові матеріали, що характеризують діяльність Національної ради протягом звітного періоду та стан інформаційного простору країни передано Президентові України та Верховній Раді України. Звіт також передано на розгляд до Кабінету Міністрів України для можливого використання в роботі. Звіт і додатки до нього розміщені на офіційному Web-сайті Національної ради за цим посиланням. Також на тому ж сайті за наступним посиланням можна ознайомитися і з Державним реєстром телерадіоорганізацій України 2007 р. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2008 Після нетривалої перерви з 26 по 31 січня, знову розпочала роботу смілянська інтернет-радіостанція "Ділове радіо" (22k. та 48k.) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.01.2008 Вже протягом приблизно 2-х мiсяців поспіль вiдсутнiй ефiр хмельницького радiо "Контакт" (Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подiльський-107.5МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.01.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій на мовлення - КП Інформаційно-видавничого центру Житомирської міської ради, м.Житомир; Редакції Полтавського районного радіомовлення, с.Щербані Полтавської обл.; ТОВ "ТРК "Енергія", м.Щастя Луганської обл.; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги - ТРК "Вектор" у формі ТОВ, м.Лозова Харківської обл.; ПП "ТРК АКТІС-Плюс", смт.Якимівка Запорізької обл.; Фізичної особи-підприємця Мордовського В.В., с.Сені Решетилівського району Полтавської обл.; 3. Про анулювання ліцензій - ТРК "Вектор" у формі ТОВ , м.Лозова Харківської обл.; ТОВ "ЄС Продакшен груп", м.Київ; 4. Про переоформлення ліцензій - ЗАТ "ТРК "ІВК", м.Київ; ЗАТ "ММЦ-СТБ", м.Київ; "Мюзік Радіо", м.Київ; ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; Редакції Монастириського районного радіомовлення, м.Монастириська Тернопільської обл.; ТОВ ТК "Діалект", м.Львів; ПП "АВ - Студіа", м. Узин Білоцерківського району Київської обл.; ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ; ЗАТ "ТРК "Інтервідео-Київ", м.Київ; 5. Про переоформлення та видачу ліцензій - ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків; ЗАТ ТРО "Українська хвиля", м.Тернопіль; ТОВ ТРК "Радіо Кохання", м.Київ; ПП ТРК "АМТ", м.Антрацит Луганської обл.; ТОВ "ТРК "Бард", м.Обухів Київської обл.; ТОВ "Мультимедійна компанія "Дні-Про", м.Українка Київської обл. За результатами перевірок щодо порушення чинного законодавства та умов ліцензій оголошено попередження ПП "Київські інтерактивні телекомунікації", м.Київ та ДП телевізійних систем "Квант" ВАТ "Атомсервіс", м.Южноукраїнськ Миколаївської обл. Інформацію про результати перевірки телерадіоорганізацій Редакції Монастириського районного радіомовлення, м.Монастириська Тернопільської обл.; ТОВ "ТРК "Ваше радіо", м.Херсон; Редакції Здолбунівського районного радіомовлення, м.Здолбунів Рівненської обл.; ПП "Колумбус", м.Тернопіль; ТОВ "ТРК" "Дивосвіт", м.Київ; ТОВ ТРК "Фальстап", м.Дніпропетровськ; ПП "Каскад", с.Грушево Тячівського району Закарпатської обл.; АТЗТ ТРО "Раді.О", м.Одеса було взято до відома. Національна рада своїм рішенням констатувала невиконання ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, рішення НР №1160 від 27.12.2006 "Про висновки Комісії з вивчення обставин ліцензування" ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, у 1999 - 2002 роках". Також Національна рада затвердила форми документів, пов'язаних з ліцензуванням діяльності з телерадіомовлення та провайдерів програмної послуги та звіт про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України. З приводу звернень громадян Києва щодо діяльності ЗАТ "Воля-кабель" ухвалено рішення про створення робочої комісії для вивчення ситуації, що склалася (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.01.2008 30-го січня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла за основу правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та відправила їх на розгляд Громадської ради. Відповідно до цих положень, телекомпанії у разі видання Президентом указу про оголошення в Україні днів трауру повинні вносити відповідні зміни у сітку мовлення: не демонструвати комедійні фільми, музично-розважальні передачі та радіовікторини, інформувати населення про цей день і повідомляти, з приводу яких подій його оголошено, безкоштовно розміщувати інформацію про розрахункові рахунки, на які можуть бути перераховані кошти для постраждалих людей. Також ефір телекомпаній у такі дні має бути позбавлений "мажорних музичних заставок, анонсів, джинґлів" та демонстрації рекламних роликів з елементами шоу та веселощів. Заплановані та змінені сітки мовлення телекомпанії мають надсилати Нацраді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.01.2008 23-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Київська, 257, м.Прилуки Чернігівської обл., 17500; директор Ткаченко Н.Я.), щодо видачі ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: видати редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл., ліцензію на мовлення з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1), зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); вихідні дані (позивні) - фрагмент пісні "Про Прилуки"; б) програмна концепція - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); в) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; г) територія розповсюдження радіопрограм - м. Прилуки та Прилуцький район Чернігівської обл.; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 12259; д) оператор телекомунікації - Прилуцький ЦЕЗ № 6 Чернігівської обласної дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Київська, 166, м.Прилуки Чернігівської обл.; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44; є) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл., після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 2. Про заяву ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, щодо переоформлення ліцензії (НР №1534 від 30.03.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву державного підприємства "Радіо "Університет", м.Запоріжжя (юридична та фактична адреси: вул.Жуковського, 66, м.Запоріжжя, 69055; директор Кльованик І.А.), про переоформлення ліцензії НР №1534 від 30.03.2004 (100.8МГц у м.Запоріжжі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 8 год./добу) у зв'язку із затвердженням відрізків часу мовлення, зміною програмної концепції мовлення, назви власника, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1534 від 30.03.2004 державного підприємства "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, у зв'язку із затвердженням відрізків часу мовлення, зміною програмної концепції мовлення, назви власника, та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 24517481; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Юніверс"; г) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: згідно з додатком 3 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу) - Загальний обсяг мовлення на 100.8 МГц у м. Запоріжжі становить 8 годин на добу. Мовлення ведеться у відрізках часу: щодня 19.00-03.00. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення державному підприємству "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, строк дії залишається без змін - по 30.03.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1534 від 30.03.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення державного підприємства "Радіо "Університет", м.Запоріжжя: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин на добу, 87.5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 8 годин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-інформаційний. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0148-м від 06.04.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Всім радіо", м.Хмельницький (юридична адреса: вул.Театральна, 10/127, м.Хмельницький; фактична адреса: пр-т.Миру, 69, оф. 320, м.Хмельницький, директор Довбня І.Ю.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0148-м від 06.04.2004 (105.4МГц у м.Хмельницькому, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця; стали: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця, та Довбня І.Ю.), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3 (дата видачі додатків 13.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0148-м від 06.04.2004 ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький, у зв'язку зі зміною власників.Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький, переоформлені додатки 1, 3 до ліцензії на мовлення НР №0148-м від 06.04.2004, строк дії ліцензії залишається без змін - по 06.04.2011. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3 (дата видачі додатків 13.09.2007) до ліцензії на мовлення НР №0148-м від 06.04.2004 вважаються недійсними та вилучаються. 4. Про заяву ПП ТРК "Майдан-FM", м.Біла Церква Київської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0071-м від 23.04.2003). Розглянувши заяву Приватного підприємства Телерадіокомпанії "Майдан-FM", м.Біла Церква Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Логінова, 39/2, м.Біла Церква Київської обл., 09100, директор Ткач О.Л.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0071-м від 23.04.2003 (106.8МГц у м.Білій Церкві Київської обл., Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення) у зв'язку зі зміною адреси встановлення передавача (була: вул.Чуйкова, 2, м.Біла Церква Київської обл.; стала: вул.Логінова, 39/2, м.Біла Церква Київської обл.), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 6 (дата видачі додатків 05.02.2007) до ліцензії на мовлення НР №0071-м від 23.04.2003 ПП ТРК "Майдан-FM", м.Біла Церква Київської обл., у зв'язку зі зміною адреси встановлення передавача на частоті 106.8МГц у м.Білій Церкві Київської обл., зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП ТРК "Майдан-FM", м.Біла Церква Київської обл., переоформлені додатки 1, 6 до ліцензії на мовлення НР №0071-м від 23.04.2003, строк дії ліцензії залишається без змін - по 23.04.2010. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 6 (дата видачі додатків 05.02.2007) до ліцензії на мовлення НР №0071-м від 23.04.2003 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про заяву редакції радіомовлення "Районні вісті" смт.Козелець Чернігівської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0748 від 26.03.2003). Розглянувши заяву редакції Козелецького районного радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Комсомольська, 27, смт.Козелець Чернігівської обл., 17000; директор Кійкова С.І.), про переоформлення ліцензії НР №0748 від 26.03.2003 на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Козелці та Козелецькому районі Київської обл., у зв'язку зі зміною юридичної адреси (була: юридична та фактична адреси: вул. Комсомольська, 30, смт.Козелець Чернігівської обл., 17000; стала: юридична та фактична адреси: вул. Комсомольська, 27, смт Козелець Чернігівської обл., 17000), організаційно-правової форми, оператора телекомунікації (був: ЦЕЗ № 2 Чернігівської дирекції ВАТ "Укртелеком"; став: ЦЕЗ № 7 Чернігівської дирекції ВАТ "Укртелеком"), власників (були: Козелецька районна рада, смт.Козелець Чернігівської обл.; Козелецька районна державна адміністрація, смт.Козелець Чернігівської обл.; Редакція районного радіомовлення "Районні вісті"; стала: Козелецька районна рада, смт.Козелець Чернігівської обл.) та зменшенням кількості домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) з 15000 до 7201, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0748 від 26.03.2003 редакції Козелецького радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Козелці та Козелецькому районі Київської обл., у зв'язку зі зміною юридичної адреси, організаційно-правової форми, оператора телекомунікації, власників та зменшенням кількості домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) з 15000 до 7201, згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - смт.Козелець та Козелецький район Київської обл.; б) оператор телекомунікацій - ЦЕЗ № 7 Чернігівської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Комсомольська, 30-а, смт.Козелець Чернігівської обл., адреса студії: вул.Комсомольська, 27, смт.Козелець Чернігівської обл.; в) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 7201; г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44; ґ) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська 100 %. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл., після сплати ліцензійного збору за внесення змін до ліцензії НР №0748 від 26.03.2003, термін дії ліцензії до 25.06.2008 (відповідно до першої ліцензії НР №000776 від 25.06.1998). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0748 від 26.03.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення редакції радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 6. Про заяву редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0402-м від 12.02.1998). Розглянувши заяву редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл. (юридична та фактична адреси: пл.Свободи, 8, м.Жидачів Львівської обл., 81700; головний редактор Козак М.А.), щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення НР №0402-м від 12.02.1998, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії на мовлення НР №0402-м від 12.02.1998 редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл., з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у м.Жидачеві та Жидачівському р-ні Львівської обл., з обсягом мовлення 2 години 33 хвилини на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); б) вихідні дані (позивні) - фрагмент пісні "Говорить Жидачів"; в) програмна концепція - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; ґ) територія розповсюдження радіопрограм - м.Жидачів та Жидачівський район Львівської обл.; д) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 10019; е) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 4 Львівської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Чайковського, 18, м.Миколаїв Львівської обл.; є) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 33 хвилини на тиждень, згідно з відрізками часу: вівторок - п'ятниця: 06.30 - 06.44; середа, п'ятниця: 11.40 - 11.59 (відрізок часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); неділя: 14.00-14.59; ж) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська 100%; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції Жидачівського районного радіомовлення, м. Жидачів Львівської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР № 0402-м від 12.02.1998. Програмна концепція мовлення редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 33 хвилини на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 33 хвилини на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 7. Про заяву Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0401-м від 05.03.1998). Розглянувши заяву Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 50, м.Миронівка Київської обл., 08800; директор Охріменко В.О.), про продовження строку дії ліцензії НР №0401-м від 05.03.1998 на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0401-м від 05.03.1998 Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Миронівці та Миронівському районі Київської обл., з обсягом мовлення 28 хвилин на тиждень, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - "Говорить Миронівка"; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Миронівка та Миронівський район Київської обл.; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 8399; д) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 14 Київської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Леніна, 54, м.Миронівка Київської обл.; е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 28 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: вівторок, четвер: 6.30-6.44; є) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%) - українська 100%; ж) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Миронівській телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР №0401-м від 05.03.1998. Програмна концепція мовлення Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 28 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 28 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. 8. Про заяву редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл., щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0373-м від 16.04.1998). Розглянувши заяву редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 67, м.Зіньків Полтавської обл., 38100; директор Чут Н.Г.), про продовження строку дії ліцензії НР №0373-м від 16.04.1998, Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0373-м від 16.04.1998 редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Зінькові та Зіньківському районі Полтавської обл., з обсягом мовлення 2 години 40 хвилин на тиждень, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); б) територіальна категорія мовлення - місцеве; в) вихідні дані (позивні) - мелодія з пісні "Зіньків, моє кохане місто", Г. Ільїн, Т. Лиманський; в) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 10665; г) територія розповсюдження радіопрограм - м.Зіньків та Зіньківський район Полтавської обл.; ґ) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 1 Полтавської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Леніна, 36, м.Зіньків Полтавської обл.; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 40 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; субота, неділя: 14.00-14.59; е) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська 100%; є) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР №0373-м від 16.04.1998. Програмна концепція мовлення редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 40 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 40 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культорологічний. 9. Про результати планової перевірки АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса (НР №2718 від 24.10.2006, НР №2719 від 24.10.2006): інформацію взято до відома; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса, НР №2718 від 24.10.2006, НР №2719 від 24.10.2006. 10. Про результати планової перевірки Великобагачанської телерадіомовної компанії "Світ", смт.Велика Багачка Полтавської обл. (НР №1054 від 23.07.2003): інформацію взято до відома; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Великобагачанської телерадіомовної компанії "Світ", смт.Велика Багачка Полтавської обл., НР №1054 від 23.07.2003. 11. Про результати планової перевірки Березнівської РРПРМ, смт.Березне Рівненської обл. (НР №0480 від 09.10.2002): інформацію взято до відома; вказати керівнику Березнівської РРПРМ, смт.Березне Рівненської обл., на неприпустимість порушення частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Березнівської РРПРМ, смт.Березне Рівненської обл., НР №0480 від 09.10.2002. 11. Про результати планової перевірки Радіоорганізації "Бобровицьке районне радіомовлення", м.Бобровиця Чернігівської обл. (НР №0750 від 26.03.2003): інформацію взято до відома; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Радіоорганізації "Бобровицьке районне радіомовлення", м.Бобровиця Чернігівської обл., НР №0750 від 26.03.2003. 12. Про результати планової перевірки Томашпільського районного телерадіооб?єднання, смт.Томашпіль Вінницької обл. (НР №2667 від 11.10.2006): інформацію взято до відома; відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Томашпільського районного телерадіооб'єднання, смт.Томашпіль Вінницької обл., протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до вимог чинного законодавства. Надіслати до Національної ради редакційний статут; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Томашпільського районного телерадіооб'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області, НР №2667 від 11.10.2006. 13. Про результати планової перевірки Лебединської РРРМ "Світанок", м.Лебедин Сумської обл. (НР №0915 від 28.05.2003): інформацію взято до відома; рекомендувати Лебединській РРРМ "Світанок", м.Лебедин Сумської обл., НР №0915 від 28.05.2003, внести зміни до програмної концепції мовлення, зменшивши обсяг мовлення; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Лебединської РРРМ "Світанок", м.Лебедин Сумської обл., НР №0915 від 28.05.2003. 14. Про результати планової перевірки Запорізької ОДТРК, м.Запоріжжя (НР №2641 від 03.07.2006), вид мовлення - ефірне РМ, 103.9МГц у м.Токмаку та 103.4МГц у м.Дніпрорудному: інформацію взято до відома; відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Запорізької ОДТРК, м.Запоріжжя, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №2641 від 03.07.2006 та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Запорізькій області; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи Запорізької ОДТРК, м.Запоріжжя, НР №2641 від 03.07.2006. 15. Про результати планової перевірки компанії "Нова хвиля" у формі ПП, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. (НР №1860 від 14.09.2004), вид мовлення - ефірне РМ, 104.0МГц, 73.46МГц у м.Дніпропетровську, 103.6МГц у м.Кривому Розі: інформацію взято до відома; вказати керівнику компанії "Нова хвиля" у формі ПП, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., на неприпустимість порушень вимог абзацу десятого частини першої статті 8 Закону України "Про рекламу"; це рішення Національної ради й акт перевірки долучено до ліцензійної справи компанії "Нова хвиля" у формі ПП, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., НР №1860 від 14.09.2004. 16. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Пріоритет", м.Кременчук Полтавської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1688 від 21.06.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пріоритет", м.Кременчук Полтавської обл. (юридична адреса: вул.Першотравнева, 22, м.Кременчук, Полтавська обл., 39600, директор Саєнко О.Л.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1688 від 21.06.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пріоритет", м.Кременчук Полтавської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1688 від 21.06.2004), оскільки вона не відповідає вимогам п. 3 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішень з питань ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні 23-го січня, торкалися виключно сфери телебачення. Крім того на засіданні було прийнято ряд інших рішень: 1. Про затвердження щорічного звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2007 рік; 2. Про звіти представників Національної ради за 2007 рік; 3. Про внесення змін до структури Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; 4. Про перепідпорядкування Концерну РРТ. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.01.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про затвердження щорічного звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2007 рік. Також будуть розглянуті питання про видачу, переоформлення ліцензій Національної ради, про результати планових перевірок ТРО. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.01.2008 Інформаційна аґенція "Інтерфакс-Україна" спільно з радіостанцією "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Первомайськ-100.9МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГцКривий Ріг-107.4МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення) у вересні 2007-го року почала реалізацію проекту трансляції в прямому ефірі прес-конференцій із залу аґенції. Трансляція по мережі "Радіо Ера FM" триває протягом півгодини, інший час прес-конференція проходить у традиційному форматі. Про це вчора було сказано в офіційному повідомленні інформаційної аґенції. Використання пропонованого формату дозволяє поєднати спілкування з журналістами з можливістю прямого звернення до аудиторії єдиної в Україні радіостанції, що працює у форматі talk-радіо. Як показують дослідження медіаринку, у денний час розміщення інформації на радіо значно ефективніше, ніж на телебаченні. Слухачами денних програм "Радіо Ера FM" є пасажири автомобілів і маршрутних таксі всіх обласних центрів України, у той час, як рейтинґ денних трансляцій на інформаційних каналах ТБ не перевищує 0,3% (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 28.01.2008 1-го лютого 2008-го року Українська служба радіо "Німецька хвиля" починає трансляцію нових передач у новому форматі. Вперше мовлення вестиметься також у другій половині дня. Програми радіо "Німецька хвиля" можна буде слухати щодня в ефірі "Променя". Ще більше інформації з Європи, ще більше можливостей для порушення тем, які стосуються України. Якщо говорити про нове, то тут передусім варто згадати щоденні передачі в другій половині дня - йдеться про новини та радіожурнал "Європа сьогодні" з актуальними повідомленнями, репортажами й інтерв'ю стосовно подій в ЄС та сусідніх з ним країнах. Новою є також передача "Економіка й суспільство", яка виходитиме зранку. У ній йдеться про те, як економічні тенденції впливають на життя людей. Змінюються також можливості прийому. Починаючи від 1-го лютого 2008-го року, Українську програму "Німецької хвилі" можна слухати на всій території України. Це стало можливим завдяки розширенню співпраці з Національною радіокомпанією України. Всі передачі Української служби радіо "Німецька хвиля" транслюються на "Промені", другому каналі Українського радіо: щодня з 09.00 до 09.15 та з 17.30 до 17.45 за київським часом. Крім того, програми "Німецької хвилі" можна й надалі слухати на хвилях інших радіостанцій-партнерів в Україні. Трансляція програм Української служби радіо "Німецька хвиля" на коротких і середніх хвилях припиняється 30-го березня 2008-го року. Через сателіт, Інтернет, в ефірі радіостанцій-партнерів в Одесі, Львові, Харкові, Коломиї та інших містах, а також на всій території країни в ефірі "Променя" Українську програму "Німецької хвилі" можна слухати тепер зі значно кращою якістю прийому. Українська редакція в Бонні буде дуже рада вашим відгукам стосовно нових програм Української служби радіо "Німецька хвиля". Напишіть журналістам свою думку. Як завжди, серед усіх, хто надішле листа, розігруються цікаві призи. Адреса в Україні: "Німецька хвиля", Українська редакція, вул.Богдана Хмельницького, 25, 01901 Київ. Або в Німеччині: Deutsche Welle, Ukrainische Redaktion, 53110 Bonn, Deutschland. Tel.: +49 228 429-4501, Fax: +49 228 429-4500. E-Mail: (Джерело: Сайт Української служби радіо "Німецька хвиля").
  • 28.01.2008 Микола Гриценко, начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, повідомив "Телекритику" про те, що 28-го січня він надіслав позовну заяву до Печерського районного суду міста Києва про захист своєї честі та гідності. У позові, зокрема, зазначено, що після оприлюднення відкритого листа Миколи Гриценка до РНБОУ cектор інформаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від імені Національної ради оприлюднив матеріал під назвою "Нацрада: йдеться про ображеного чиновника, який не справляється зі службовими обов'язками" ("Телекритика", 23.01.08). У цій статті, на думку Миколи Гриценка, висловлено низку безпідставних звинувачень, які він сприймає як посягання на свою честь і гідність. Щодо оприлюдненого закиду "за результатами атестації державних службовців йому (Миколі Гриценку) вже вдруге було вказано на відповідність займаній посаді лише за умови усунення конкретних недоліків у роботі" Микола Гриценко зазначає, що формулювання "невідповідність займаній посаді" не зафіксовано в жодних атестаціях чи інших документах стосовно нього. Після висновків атестації держслужбовців за 2005 рік і виставленої заступником голови Національної ради Ігорем Курусом низької оцінки (одноосібно) Микола Гриценко письмово висловив свою незгоду та звернувся із заявою до керівника вищого рівня - голови Національної ради Віталія Шевченка - із проханням навести конкретні факти, які могли б стати причиною низького оцінювання. Як зазначає пан Гриценко, такі факти йому досі не наведено. Стосовно другого атестування, за 2007 рік, то Микола Гриценко наводить слова члена Національної ради Тетяни Мокріді, яка у статті "Ігор Курус прокоментував закиди Миколи Гриценка на свою адресу" ("Телекритика" 23.01.08 .) говорить: "... атестація завершилася тим, що людині (Миколі Гриценку) поставили гарну оцінку, але написали низку зауважень". Водночас в іншій статті "Я не виключаю, що лист Гриценка замовили" ("Телекритика", 22.01.08.) Тетяна Мокріді зазначає: "Непрофесіоналізм міг спонукати колишнього начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Миколу Гриценка до написання відкритого листа". Виходячи з вище зазначених фактів, Микола Гриценко подав позовну заяву про захист своєї честі та гідності. Микола Гриценко також повідомляє, що наказом голови Національної ради № 5/38 від 23.01.08 р. на підставі статті ст. 22 "Про державну службу" його відсторонено від виконання службових обов'язків. Цим же наказом утворено комісію з проведення службового розслідування, яку очолила Тетяна Мокріді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2008 Міністерство транспорту та зв'язку України підтримало ініціативу Незалежної асоціації телерадіомовників щодо проведення Міжнародної науково-практичної конференції "Проблеми практичного впровадження цифрового мовлення на загальнонаціональному, реґіональному та місцевому рівні". Конференція відбудеться навесні 2008 року в Одесі на базі Одеської національної академії зв'язку ім. О.С. Попова. На ній розглядатимуться суто технічні питання впровадження цифрового телебачення: практичні аспекти розподілу частотного ресурсу між загальнонаціональними, реґіональними і місцевими мовниками, технічні можливості локального мовлення в умовах переходу на "цифру" тощо. "Оскільки на сьогоднішній момент немає прийнятного технічного рішення, яке б допомогло зберегти місцеве та регіональне мовлення в умовах впровадження цифрового телебачення, НАМ ініціювало проведення науково - практичної конференції, присвяченої вирішенню цієї проблеми. Рекомендації цієї конференції будуть покладені в основу законодавчих ініціатив НАМ у сфері впровадження цифрового телебачення", - каже керівник Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольга Большакова. Охочі взяти участь у конференції можуть звертатися до НАМ за тел. (044)-254-55-56, контактна особа - керівник Центру законодавчих ініціатив НАМ Ольга Большакова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2008 1-го лютого Незалежна асоціація телерадіомовників починає формувати групу для подорожі до Лас-Вегасу на NAB Show. З 14 по 17 квітня 2008 р. у Лас Веґасі (США) відбудеться щорічна виставка електронних медіа NAB Show. За 80 років свого існування NAB Show - найбільша в світі міжнародна медіавиставка, - набула статусу найавторитетнішої та найкориснішої події у галузі. Саме на NAB Show були вперше представлені цифрове відео, НD і багато інших революційних для галузі розробок. У 2007 році виставку відвідало більше 111 тисяч медіа- фахівців - топ-менеджерів, технічних спеціалістів, маркетологів, тощо; в ній взяли участь 1400 експонентів зі 130 країн світу. Традиційно організатором виставки виступає National Association of Broadcasters (США). Вітчизняні фахівці вперше відвідали Лас Веґас шість років тому, за підтримки американського уряду, Міжнародної громадської організації Internews та Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ). Більш детальну інформацію щодо того, як потрапити до групи для поїздки до Лас Веґаса, можна отримати за телефонами: (044)-254-55-56, (044)-254-53-96. Контактна особа: Олена Дімітріаді (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2008 Замовкла єдина україномовна радіостанція Кіровограда. Вже тиждень на хвилі, де була "Скіфія-центр" (106.7МГц), тиша. Керівництво медіа пояснює це реогранізацією та технічним переоснащенням станції. І заспокоює - мовлення припинили тимчасово. Утім, уже звільнили всіх працівників. Спонтанністю такого рішення обурені і слухачі. От уже тиждень, як Ірина Орловська, ведуча радіо "Скіфія-центр" не виходить на роботу. Кіровоградська FM-станція, популярна серед вузівської молоді, зникла з ефіру несподівано і без попередження. Ірина Орловська, ведуча радіо "Скіфія-центр", в інтерв'ю кореспонедетові "5-го каналу" повідомила: "21-го січня я вийшла на роботу і дізналася, що вже немає необхідності проводити прямий ефір. Без попередження мені було сказано, що радіостанція на якийсь час припиняє свою роботу. Крім мене в таку саму ситуацію потрапили 15 осіб, які працюють на нашій радіостанції. У нас весь час був зворотній зв'язок із слухачем, у нас проводилися прямі ефірі з музикантами, які приїжджали з усієї України. Люди мали можливість спілкуватися з ними в ефірі саме нашої станції". Про припинення мовлення не попередили і слухачів. Тому серед постійної аудиторії "Скіфії-центру" - паніка. Кіровоградці побоюються, у місті взагалі зникне україномовний радіопродукт. Віктор, слухач "Скіфії-центр", повідомив "5-му каналу": "Дуже багато гуртів запрошували маловідомих. Знову ж, на відміну від решти радіостанцій де лише розкручують вже давно розкручених. Нелогічно виходить в нашій країні те, що, знову ж, мы бажаємо стати патріотами, і чомусь закрилася єдина україномовна станція". Надія, слухачка "Скіфії-центр", стверджує: "Відрізняється від інших радіо "Скіфія-центр" тим, що, перше, туди можна писати есемески з привітаннями, які будуть зачитані в ефірі. По-друге, там крутять якісну музику, та яка мені подобається, і немає шансону". Радіо "Скіфія-центр" є складовою Кіровоградської державної телерадіокомпанії. Її керівники запевняють, що станцію не закривали. Її просто реорганізовують. І вже за кілька місяців вона відновить роботу - з новим обладнанням, яке дозволить розширити мовлення. Сергій Омельчук, директор Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії стверджує: "Тут великої проблеми немає, оскільки це наш робочий процес. Радіостанція "Скіфія-центр", яка належить Кіровоградській обласній телерадіокомпанії, проходить етап реорганізації. Виникла ідея провести певну реорганізацію, щоб програмний продукт був не просто схожим на інші компанії". Із новими мовниками у радіостанції на хвилі 106.7FM можуть зникнути постійні слухачі "Скіфії-центру", - зазначають кіровоградці. Більшість із них - молоді люди, яких хвиля приваблювала інтерактивністю і можливістю поспілкуватися з відомими українськими митцями, що спеціально приїздили на ефіри до Кіровограда (Джерело: Сайт "5-го каналу").
  • 28.01.2008 Херсонське радіо "Софія" (99.4МГц) готує спеціальну акцію до першої річниці з дня початку мовлення станції. Слідкуйте за анонсами! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.01.2008 Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ЗАТ "Українська медіа-група" (УМГ), що входить до складу "Українського медіа-холдинґу" (УМХ), на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Радіогрупа". Дана угода забезпечує покупцю перевищення 50% голосів у вищих органах управління товариства. Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі АМКУ, "Радіогрупа" у свою чергу одержала дозвіл на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "НБМ Радіо" (ТМ "Ретро-FM"), основним видом діяльності якого є радіомовлення і надання послуг з реклами на радіо. У такому випадку "Радіогрупа" одержує 50% голосів у вищих органах управління товариством. У 2007-му році в ЗМІ вже з'являлася інформація про те, що УМХ здобуває 50% акцій "НБМ Радіо" за 10 млн. дол США. У той же час, відповідно до офіційних даних УМХ за підсумками в 2007-му року, портфель радіостанцій, що перебувають в управлінні УМХ, вже поповнився двома проектами - станціями "Радіо One" і "Ретро FM". "Український медіа-холдинґ" - міжнародна, мультимедійна компанія, очолювана українським медіа-магнатом Борисом Ложкіним. Компанія заснована в 1994-му році і працює в Україні, Росії, Казахстану і Бєларусі. До складу холдинґу входить 83 медіа-проекти із сеґментів преси, радіо і new-media. Сукупний тираж друкованих проектів у 2006-му році склав 230 млн. екземплярів. За підсумками роботи в 2007 році оборот групи компаній "Український медіа-холдинґ" перевищив 150 мільйонів доларів США (офіційні дані), що більш ніж на 50% вище результату 2006 року. Посідає лідируючі позиції на ринку преси в Україні, є другим гравцем на українському ринку радіо. "НБМ-радіо" засноване в 2005-му році. Після реструктуризації працює під торговою маркою "Ретро-FM" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 27.01.2008 В місті Павлоград Дніпропетровської області нещодавно було відновлено трансляції програм столичного "Радіо 5 - Ретро FM" (частота в місті - 107.1МГц), що були призупинені у вересні минулого року (Інформація з власних джерел).
  • 27.01.2008 Як повідомила прес-служба Антимонопольного комітету, ЗАТ "Українська медіа група" (м.Київ) отримала дозвіл АМКУ на придбання частки у статутному капіталі ТОВ "Радіогрупа", основним видом діяльності якого є управління корпоративними правами суб'єктів господарювання, що забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищих органах управління товариства. У тому ж повідомленні АМКУ від 26 січня 2007 року сповіщається про надання дозволу ТОВ "Радіогрупа" (м. Харків), яке здійснює управління корпоративними правами суб'єктів господарювання, на придбання частки у статутному капіталі ТОВ "НБМ-Радіо" (м.Київ), основним видом діяльності якого є радіомовлення та надання послуг з реклами на радіо, що забезпечує суб'єкту господарювання, до складу якого входить ТОВ "Радіогрупа" (м. Харків), досягнення 50% голосів у вищих органах управління товариства. У першому повідомленні ідеться про реорганізацію структури власності групи компаній "Українського медіа холдинґу", у другому - про схвалення АМКУ угоди з купівлі 50% "Радіо 5", яка відбулася влітку. Це вже не перше переведення активів "УМХ" з однієї юридичної особи на іншу всередині холдинґу. Приміром, у жовтні 2007 року ЗАТ "Українська медіа група" ("УМГ") стала власником 70% акцій ЗАТ "Українська медіа корпорація", видавця газети "Аргументи і факти. Україна". Як повідомляє Finance.UA, за даними Державної комісії з коштовних паперів і фондового ринку, до цього акціонерами "Української медіа корпорації" були дві фізичні особи із частками 70% і 30%. ЗАТ "УМГ" і ЗАТ "Український медіа холдинґ" входять до групи компаній "Український медіа холдинґ", що в 2006 році повідомила про початок реорганізації свого бізнесу шляхом приєднання дочірніх підприємств, а також про підготовку до виходу на міжнародні ринки капіталу, зокрема, IPO. Для цього влітку 2006 року була створена компанія United Media Holding (UMH, Нідерланди), у травні 2007 року яка стала власником "УМХ" і "УМГ". Станом на вересень 2006 року ЗАТ "УМГ" належало 93,3% ЗАТ "УМХ". У свою чергу найбільшими акціонерами ЗАТ "УМГ" були дві фізособи-резиденти з пакетами акцій 85,6833% і 11% акцій. За інформацією Finance.UA, у серпні 2007 року акціонери ЗАТ "УМГ" на загальних зборах прийняли рішення про збільшення статутного капіталу у 17 разів, або на 9,69 млн грн, - до 10,26 млн грн. шляхом додаткової емісії 102 тис. простих іменних акцій у документарній формі. Голова спостережної ради ЗАТ "УМГ" Борис Ложкін придбав 17 акцій, компанія UMH - інші 101,983 тис. акцій. Група компаній "Український медіа холдинґ" заснована в 1994 році, працює на ринках України, Росії, Казахстану і Білорусії і є однією з найбільших у СНД. До групи входять 60 друкованих видань (70% - власних, 30% - ліцензованих), шість радіостанцій, поліграфічний комбінат, логістична компанія та мережа роздрібних продажів. Сукупний доход групи, за даними компанії, за 2007 рік становив $150 млн, що перевищив приблизно на 50% результати 2006 року (2006 - $110 млн). За підсумками 2007 року компанія займала 12,3% (11,5%) ринку друкованої реклами і 27 % (23%) ринку радіореклами. Сукупний тираж всіх друкованих видань в 2007 році, за даними компанії, становив 237 млн млн екземплярів. У травні "УМХ" прогнозував зростання доходів за підсумками 2007 року на 56,4% - до $172 млн, за підсумками 2011 року - до $376,8 млн. Чистий прибуток за підсумками 2011 року компанія прогнозує в розмірі $53,7 млн (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2008 Вже четвертий переможець акції станцює самбу в Ріо-Де-Жанейро! Днями у столиці відбулась заключна вечірка "Бразильський карнавал 2008" на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Про це повідомляє телеканал "24 Новини". Четвертий рік поспіль Радіо Хорошого Настрою організовує бразильський карнавал в Україні, і дає шанс кожному слухачеві поїхати на справжнє свято танцю до Бразилії. Ґєник (ведучий ранкового шоу на ПРРК "Люкс FM") каже: "Традиційна акція від радіо "Люкс FM" "Бразильський карнавал" кожного року обростає якимись новими і фантастичними штуками, сюрпризами, подарунками, для усіх, хто приходить сюди до нас". Два місяці в студії "Люкс FM" розривались телефони, тисячі слухачів намагались додзвонитись у прямий ефір. Проте, пощастило лише 500, які з'їхались на розіграш із усієї України. Привітати щасливчиків прийшли й зірки української естради. Своїми запальними танцями публіку розігрівали шоу-балет "Румберос" на чолі з Амадором Лопесом. Особливу увагу глядачів привернули їхні неперевершені костюми, привезені з самої Бразилії. А вже традиційні майстер-класи Амадора пройшли просто фантастично! Амадор Лопес (шоу-балет "Румберос") каже: "Взагалі, щось неймовірне! В цьому році, здається, в чотири рази більше людей. Всі знають, всі просто чекали, коли розпочнеться Бразильський карнавал. Усі телефонують на Люкс і питаються: "Коли? Коли?". Усі очікували кульмінаційного моменту - розіграшу путівки на справжній Бразильський карнавал, який відбудеться за тиждень в Ріо-Де-Жанейро. Отож, щаслива переможниця Світлана відправиться до Ріо разом з ведучими станції. А громадяни всієї України матимуть можливість вже з другого лютого почути прямі включення з карнавалу в ефірі радіостанції ПРРК "Люкс FM"! (Джерело: Сайт телеканалу "24 Новини").
  • 26.01.2008 Кудись їхати, стояти в черзі і не знати, чи вистачить квитків - залишіть це в минулому. Тепер завдяки новому сервісу від одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Одеса 64k., Інтернет-мовлення Одеса 128k., Інтернет-мовлення Київ 64k. та Інтернет-мовлення Київ 128k.) потрапити на концерти улюблених виконавців стане ще простіше! Замовляйте квитки на Просто-концерти на офіційному Web-сайті станції - за цим посиланням http://www.prosto.fm/events/concerts/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2008 Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні, яке відбулося 25-го січня 2008-го року, шістьма голосами з одинадцяти підтримав проект постанови Верховної Ради "Про звільнення Едуарда Прутніка з посади голови Держкомітету" (№ 1334 від 14 січня 2008 р., внесений Кабміном), а також проект постанови "Про призначення Куруса І.Ф. на посаду голови Держтелерадіо" (№ 1335 від 14 січня 2008 року, внесений Кабміном). Пропозиція голови комітету Ганни Герман керуватися при голосуванні не політичною, а професійною доцільністю, і залишити на посаді Едуарда Прутніка, не знайшла підтримки у більшості, яка у комітеті, як відомо, належить представникам коаліції. "Покажімо всім приклад, що ми керуємося здоровим глуздом і не відправляємо у відставку професіонала тільки тому, що змінився прем'єр і уряд. Це буде прецедент для інших парламентських комітетів", - закликала голова комітету. Ганну Герман обурив той факт, що за успішного керівника Держкомітету, який не є членом Кабміну, останній вносить проект постанови про його звільнення. Крім того, Ганна Герман висловила невдоволення тим фактом, що ймовірний наступник Едуарда Прутніка Ігор Курус іще 14-го січня написав заяву, у якій просить призначити його на цю посаду, хоча вона ще не звільнилась. Едуард Прутнік у своєму виступі коротко окреслив досягнення Держтелерадіо протягом його головування і додав, що сам особисто заяву про звільнення писати не буде, але виконає будь-яке рішення, яке прийме Верховна Рада. За словами пана Прутніка, він уже "відчув брак комунікації з Кабміном": якщо раніше профільні питання обговорювалися із ним до ухвалення рішення, то зараз із ним спілкуються виключно поштою. Едуард Прутнік порекомендував колегам кандидатуру Ігоря Куруса, зазначивши, що ця людина може працювати системно і знає, як розвивати вітчизняний телерадіопростір. Проти кандидатури Ігоря Куруса виступила представниця ПР Олена Бондаренко, закинувши йому ряд звинувачень. Перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус відкинув усі її звинувачення. Він зауважив, що й не думав "підсижувати" свого друга Едуарда Прутніка, бо вважає це аморальним: він просто погодився із рішенням фракції. Відповідаючи на запитання членів профільного комітету, Ігор Курус зазначив, що серед пріоритетів на посаді голови Держтелерадіо бачить створення суспільного мовлення, підтримку програми "Українська книга" тощо. "Я думаю, що я продовжу всі ті добрі справи, які розпочав робити Едуард Прутнік", - сказав Ігор Курус. Члени комітету продовжили розглядати пропозиції до держбюджету на 2008 рік. Зокрема, повністю задовольнили прохання інформаґенції "Укрінформ", яка потребує на поточну діяльність додатково до визначений у держбюджеті 21982,7 тис. грн. 9126,3 тис. грн. В першу чергу аґенція хоче спрямувати ці кошти на утримання корпунктів за кордоном (940 тис. грн.). Інша доля спіткала два друкованих видання - газету "Голос України" та журнал "Віче", на які передбачається Держбюджетом 12 310 тис. грн. Членів комітету не влаштовує контент і якість цих видань, тому вони дали їхнім керівникам місячний термін, щоб вони змінили концепцію. А тоді вони подивляться, чи варто їм виділяти бюджетні кошти. Члени парламентського комітету перенесли на наступні засідання розгляд двох законопроектів "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Нацраду раду України з питань телебачення і радіомовлення"" та "Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна". На засіданні 25-го січня Святослав Вакарчук склав із себе повноваження голови підкомітету з питань телебачення і радіомовлення, але обрання його наступника відкладено до наступного засідання, яке заплановане на 6-е лютого (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2008 Сьогодні в ефір столичної сателітарної мережевої станції Гарне радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) вийде спеціальний випуск програми "Перший ряд", присвячений 70-тиріччю з дня народження Володимира Висоцького. Початок програми - о 20.00 (Власна інформація).
  • 25.01.2008 В ефірі Волинської області сталися зміни. З 30-го грудня минулого року в місті Ковель на частоті 91.8МГц та в місті Нововолинськ на частоті 100.3МГц розпочалися тестові трансляції програм каналу УР-1 Національної Радіокомпанії України - відповідно до нещодавно одержаної ліцензії. На обох частотах повнiсттю ретранслюється сигнал з Києва без будь-яких мiсцевих вставок. Тим часом, з початку поточного року радіостанція Радіо "Луцьк" (Луцьк-107.3МГц, Ковель-68.48МГц) Волинської ОДТРК, що нещодавно одержала нову ліцензію на право користування зазначеними частотами, перейшла на цілодобове мовлення. А ось луцьке радіо "СіД FM" (102.4МГц, трансляція через с.Підгайці) змінило URL-адресу онлайн-мовлення - відтепер воно ведеться за лінком http://193.238.98.34:8000/listen.pls (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.01.2008 У січні на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо-Україна" (Киїі-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, а також в Одесі на хвилях "Радіо Академія" (100.4МГц), в Нікополі на хвилях радіо "ТТ" (101.2МГц), у Кременчуці на хвилях "Фокус Радіо" (102.1МГц), у Кіровограді на хвилях радіо "TTV" (102.6МГц), у Севастополі на хвилях "Радіо 102.8FM" (102.8МГц), у Керчі на хвилях "Радіо Бриз" (107.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) стартував другий сезон щотижневих радіопрограм "Аристокласика". Проект є продуктом спільної творчості Бюро Маркетинґових Технологій і компанії "Єврокар" в рамках комунікаційної кампанії для автомобіля Skoda Superb. Вперше в Україні в автомобіля з'явилася "своя" передача. Бюро запропонувало не просте спонсорство, а ексклюзивний авторський продукт - кожна програма робиться "під ключ". Пропонуючи даний проект, Бюро виходило з розуміння потреб цільової аудиторії марки Superb. Ця програма для тих, хто прохолодно ставиться до пафосу і показного шику і натомість віддає перевагу стриманій елегантності. Це спроба повернутися до аристократичних традицій у всіх аспектах життя. "Аристокласика" - програма для тих, хто знає собі ціну. Кожна передача присвячується забутим чи, на жаль, незатребуваним сучасним суспільством цінностям. Завдяки "Аристокласиці" можна дізнатися: "що надягати, якщо в запрошенні зазначено дресс-код "white tie"?, "чому на яхті прийнято надягати змінне взуття?", "хто був найвідомішим у світі денді?", "і чому поло вважається королівським видом спорту?". Крім цього, до кожної програми додається афіша, що анонсує знакові події культурного життя столиці. До нового року як подарунок для своїх VIP-клієнтів компанія "Єврокар" випустила подарунковий CD-диск із записом Першого сезону програм "Аристокласики" - свого роду аудіоенциклопедію (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 24.01.2008 16-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0847 від 23.04.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Комсомольська, 17, смт.Нові Санжари Полтавської обл., 39300; директор Дмитренко А. В.), щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення НР №0847 від 23.04.2003 з використанням першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Нових Санжарах та Новосанжарському районі Полтавської обл., у зв'язку зі зміною власників, засновників, зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) з 9750 до 5723, зміною програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на право користування каналами мовлення НР №0847 від 23.04.2003 Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., з використання першого каналу проводового мовлення (програма УР-1) у смт.Нових Санжарах та Новосанжарському районі Полтавської обл., з обсягом мовлення 1 година 10 хвилин на тиждень, у зв'язку зі зміною власників, засновників, зменшенням кількості домогосподарств (радіоточок) з 9750 до 5723, зміною програмної концепції мовлення, згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 5723; б) оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 7 Полтавської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул.Жовтнева, 2, смт.Решетилівка Полтавської обл.; в) вихідні дані (позивні) - мелодія пісні "Новосанжарський вальс", автор невідомий. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Новосанжарській редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл., ліцензію на мовлення, термін дії до 05.03.2008 відповідно до першої ліцензії №000678 від 05.03.1998. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0847 від 23.04.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська не менше 95 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень (100 %); ІV. Формат: інформаційно-розважальний. 2. Про заяву ТОВ ТРК "Світ", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2521 від 16.02.2006) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ (юридична адреса: вул.Панікахи, 2, м.Дніпропетровськ, 49600; фактична адреса: вул.Панікахи, 2, оф. 601, м.Дніпропетровськ, 49600, директор Куляба А.Г.), про переоформлення ліцензії НР №2521 від 16.02.2006 (107.7МГЦ у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення) у зв'язку зі зміною власників ТОВ ТРК "Світ" (були: Резніченко В.М., Куляба А.Г.; стали: ТОВ "Радіогрупа, м.Харків", Куляба А.Г.), позивних (були: "Доросле радіо"; стали: "107.7") та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР № 2521 від 16.02.2006 ТОВ Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ, у зв'язку зі зміною власників ТОВ ТРК "Світ", позивних та програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "107.7"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 16.02.2013. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2521 від 16.02.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ Телерадіокомпанія "Світ", м.Дніпропетровськ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 год. на добу, 50%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год. на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 3. Про заяву ДП "ТРО "Довіра", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2582 від 21.04.2006) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ (юридична адреса: вул. Грушевського, 1-д, м. Київ, 01001; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії НР №2582 від 21.04.2006 (91.1МГц у м. Кривому Розі Дніпропетровської обл., потужність передавача 1.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною фактичної адреси (була: пр.Перемоги, 63-б, м.Київ, 03113; стала: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2582 від 21.04.2006 ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, у зв'язку зі зміною фактичної адреси, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): quot;АВТОРАДИО"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; ґ) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення(підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 21.04.2016. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2582 від 21.04.2006 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 годин на добу, 62,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин на добу, 62,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 9 годин на добу, 37,5; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 4. Про заяву ДП "ТРО "Довіра", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1587 від 30.04.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ (юридична адреса: вул. Грушевського, 1-д, м.Київ, 01001; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м. Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії НР №1587 від 30.04.2004 (ефірне мовлення; мережне мовлення з 5 частот, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною фактичної адреси (була: пр.Перемоги, 63-б, м.Київ, 03113; стала: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080), місцезнаходження передавача на частоті 90.6МГц у м.Сімферополі (було: вул.Студентська, 14, вежа ОРТПЦ, м.Сімферополь; стало: вул.Крилова, 155, м.Сімферополь), на частоті 106.4МГц у м.Івано-Франківську (було: вул.Чорновола, 19, вежа ОРТПЦ, м.Івано-Франківськ; стало: вул.С.Бандери,1, м.Івано-Франківськ), на частоті 100.6МГц у м.Чернігові (було: пр.Миру, 21-а, м.Чернігів, стало: вул.Щорса, 12/73, м.Чернігів), на частоті 107.9МГц у м.Сумах (було: вул.Скрябіна, 3, м.Суми, стало: пл.Незалежності, 1, м.Суми), на частоті 99.3МГц у м.Запоріжжі (було: вул. 8 Березня, 48, м.Запоріжжя; стало: вул.Матросова, 24-а, м.Запоріжжя), програмної концепції мовлення, враховуючи висновки УДЦР №ДВЧ-128-2007, №ДВЧ-13590562, №ДВЧ-13740518, №ДВЧ-13260747, №ДВЧ-13431725, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1587 від 30.04.2004 ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, у зв'язку зі зміною фактичної адреси, місцезнаходження передавача на частоті 90.6МГц у м.Сімферополі, на частоті 106.4МГц у м.Івано-Франківську, на частоті 100.6МГц у м.Чернігові, на частоті 107.9МГц у м.Сумах, на частоті 99.3МГц у м.Запоріжжі, програмної концепції мовлення, видати ліцензію на мовлення, зазначивши: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "АВТОРАДИО"; в) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 22.03.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1587 від 30.04.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення (будні дні) ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 годин на добу, 62,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин на добу, 62,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 9 годин на добу, 37,5%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 5. Про заяву ДП "ТРО "Довіра", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0119-м від 25.04.2007). Розглянувши заяву ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ (юридична адреса: вул.Грушевського, 1-д, м. Київ, 01001; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Резніченко В.М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0119-м від 25.04.2007 (мережне мовлення з 10 частот) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача на частоті 100.0МГц у м.Полтаві (було: вул.Шведська, 2 м.Полтава; стало: вул.Жовтнева, 72, м.Полтава), на частоті 102.5МГц у м.Шостці (було: вул.Короленка, 33, м.Шостка; стало: вул.К.Маркса, 58, м.Шостка) та на частоті 105.4МГц у м.Львові (було: вул.Князя Романа, 6, вежа ОРТПЦ, м.Львів; стало: Високий замок, вежа ОРТПЦ, м.Львів), програмної концепції мовлення, враховуючи висновки УДЦР №ДВЧ-131-2007, №ДВЧ-110-2007 та №ДВЧ-13460940, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 6 (дата видачі додатків 05.12.2007) та 7 (дата видачі додатка 25.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0119-м від 25.04.2007 ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача на частоті 100.0МГц у м. Полтаві, на частоті 102.5МГц у м.Шостці та на частоті 105.4МГц у м.Львові, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); б) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, переоформлені додатки 1, 6 та 7 до ліцензії на мовлення НР №0119-м від 25.04.2007, строк дії залишається без змін - по 25.04.2017. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 6 (дата видачі додатків 05.12.2007) та 7 (дата видачі додатка 25.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0119-м від 25.04.2007 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 годин на добу, 62,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин на добу, 62,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 9 годин на добу, 37,5; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-розважальний. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот", м.Вінниця, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0352-м від 01.10.2003). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця (юридична адреса: Хмельницьке шосе, 7, офіс 1202, м.Вінниця, 21100; фактична адреса: Хмельницьке шосе, 82, офіс 701, м.Вінниця, 21100; директор Довбня І.Ю.), про переоформлення ліцензії НР №0352-м від 01.10.2003 (ефірне радіомовлення: частота 101.4МГц у м.Вінниці, Р=0.5кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця; стали: ТОВ "ТРК "Сьомий континент", м.Вінниця, Довбня І.Ю.), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 та 3 (дата видачі додатків 23.11.2007) до ліцензії НР №0352-м від 01.10.2003 ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот", м.Вінниця, переоформлені додатки 1 та 3 до ліцензії НР №0352-м від 01.10.2003. При видачі переоформлених додатків 1 та 3 до ліцензії на мовлення НР №0352-м від 01.10.2003 додатки 1 та 3 (дата видачі додатків 23.11.2007) вважаються недійсними та вилучаються. 7. Про заяву Жашківської районної редакції радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл., щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0819 від 16.04.2003). Розглянувши заяву Жашківської районної редакції радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Костромська, 19, м.Жашків Черкаської обл., 19200; директор Палій М. Я.), щодо продовження строку дії ліцензії НР №0819 від 16.04.2003, враховуючи рішення Національної ради від 03.10.2007 № 1272 "Про заяву Жашківської районної редакції радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл., щодо переоформлення ліцензії на право користування каналами мовлення (НР №0819 від 16.04.2003) та отримання ліцензії на мовлення" Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0819 від 16.04.2003 Жашківської районної редакції радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Жашкові та Жашківському р-ні Черкаської обл. з обсягом мовлення 2 години 19 хвилин на тиждень, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - проводове (УР-1); б) програмна концепція мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); в) вихідні дані (позивні) - музичний фрагмент з пісні "Сіячі", композитор А.Г.Безрук; г) територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 5571; д) територія розповсюдження радіопрограм - м.Жашків та Жашківський р-н Черкаської обл.; е) оператор телекомунікації - Центр електрозв'язку №1 м.Жашкова Черкаської філії ВАТ "Укртелеком", вул.Чапаєва, 8-а, м.Жашків Черкаської обл.; є) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 19 хвилин на тиждень, згідно з відрізками часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; середа, п'ятниця: 11.40-11.59; неділя: 14.00-14.59; ж) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська 100%; з) строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення Жашківській районній редакції радіомовлення, м. Жашків Черкаської обл., після сплати ліцензійного збору та закінчення строку дії ліцензії НР №0819 від 16.04.2003. Програмна концепція мовлення Жашківської районної редакції радіомовлення, м. Жашків Черкаської обл.: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 19 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 19 хвилин на тиждень, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний. 8. Про залишення без розгляду заяви КП "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2585 від 04.05.2006). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл. (юридична адреса: пл.Гагаріна, 3, с.Великий Митник, Хмільницький район, Вінницька обл., 22000, редактор Плис А.А.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2585 від 04.05.2006), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Комунального підприємства "Хмільницьке районне радіомовлення", с.Великий Митник Вінницької обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2585 від 04.05.2006), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Решта рішенб з питань ліцензування ТРО, ухвалених на засіданні 16-го січня, торкалися виключно сфери телебачення. Крім того, на засіданні було прийнято рішення: 1. Про результати розгляду Подання Генеральної прокуратури України щодо усунення порушень Закону України "Про захист суспільної моралі"; 2. Про звіти представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2007 рік; 3. Про щорічний звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Верховній Раді України та Президентові України за 2007 рік; 4. Про проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу України із застосуванням перспективних технологій"; 5. Про проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні". Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2008 25-е січня - ювілейний День народження Володимира Висоцького! Йому виповнилося б 70 років. Цей день Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) присвячує теплим спогадам, цікавим фактам з життя і творчості неперевершеного барда й артиста. В ефірі звучатимуть пісні Володимира Висоцького. Також вийдуть спеціальні випуски програм та рубрик: 06.15 - "Знакомые силуэты" - "Просветленные лица"; 07.15 - "Хронограф" - "25 января 1938 года родился Владимир Высоцкий"; 09.40 - "Кина бы не было" - "На съемочной площадке к/ф "Место встречи изменить нельзя"; 11.15 - "Сегодня тому назад" - "Портрет В.Высоцкого"; 15.40 - "Бесконечные истории о вечной любви" - "Марина Влади - романтика любви"; 18.40 - "Бесконечные истории о вечной любви" - "Марина Влади - драма любви". А о 21.00 пролунає програма "Прерванный полет" - вірші, пісні, фраґменти радіоспектаклів та концертних виступів Володимира Висоцького. Автор та ведучий - Кирило Микитенко (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2008 Запальними ритмами у виконанні гарячих хлопців з "Румберосу" та дівчат з групи "Гавана" в нічному клубі DISCO RADIO HALL столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) закінчує щорічну акцію "Бразильський карнавал" 2008! Не пропусти фінал! Переможець станцює самбу у Ріо-Де-Жанейро! В студії ПРРК "Люкс FM" розриваються телефони, тисячі слухачів намагаються пробитись до ефіру… Але лиш п'ятсот з них можуть мріяти про… білі штани, як в Остапа Бендера! І лиш один їх отримає - той, хто, виграє путівку на карнавал у Ріо-Де-Жанейро!!! Щасливчика визначить рука долі в особі екзотичної бразильської гості! "Бразильський карнавал" в Україні вже четвертий рік поспіль організовує ПРРК "Люкс FM". Цього разу Радіо Хорошого Настрою приготувало ще більше сюрпризів, один з яких - на вечірку відкриття "Бразильського карнавалу" вперше до України приїжджали гарячі дівчата з групи "Bellini", виконавиці таких хітів як "Samba de Janeiro", "Go to Rio", "Brazil". Але головним сюрпризом все ж залишається розіграш путівки на карнавал у сонячне Ріо! А зіркові гості - Comedy Club UA, Марина DIA, Наталя Валевська, EL Кравчук, гурти "4 королі", "Гавана", "Румберос", "Queens" - будуть уважно слідкувати за перебігом подій і танцювати під ритми запальної самби! Учасники і гості "Бразильського карнавалу на Люкс FM 2008", які прийдуть в карнавальних костюмах, отримають подарунки з самої Бразилії!!! Спілкуйся з зірками українського шоу-бізнесу! Підспівуй сексуальним дівчатам з групи "Гавана"! Відривайся під хіт "Latina bomba" у виконанні шоу-балету "Румберос", в яскравих і неймовірних костюмах, привезених з Бразилії! Насолоджуйся справжнім екзотичним дійством! Вирушай на карнавал до Ріо-Де-Жанейро!!! Вечірка відбудеться 25.01.2008 в нічному клубі DISCO RADIO HALL. Початок о 22.00. Довідка. Бразильський карнавал, який щороку влаштовує ПРРК "Люкс FM" для своїх слухачів - це наймасштабніша акція в радіо просторі України, яка відкривається бразильською карнавальною вечіркою і триває майже до самого початку карнавалу в Ріо де Жанейро. За цей час кожен українець може стати учасником розіграшу поїдзки на карнавал! Розіграш відбудеться на фінальній вечірці 25-го січня. Щасливий переможець відправляється на карнавал до Ріо разом з ведучими ПРРК "Люкс FM". А громадяни всієї України мають можливість з 2-го лютого слухати прямі включення з карнавалу в ефірі найвеселішої радіостанції ПРРК "Люкс FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2008 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та "Limelight Promotions" представляють нове mix-show "Comme Il Faut" (франц. Комільфо) від DJ Boris Roodbwoy. Новинки музики у стилі house, безкомпромісні хіти, ексклюзивний матеріал - двічі на місяць в ніч з неділі на понеділок з 1.00 до 2.00. Стартує проект у найближчу неділю, 27-го січня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2008 О 10.00 1-го лютого у Будинку звукозапису НРКУ (вул.Первомайського, 5-а) відбудеться підсумкова колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення. Для участі запрошені народні депутати України - члени профільного парламентського комітету, представники Уряду, Секретаріату Президента України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, керівники зацікавлених міністерств, відомств, установ, організацій, представники громадських утворень. У колегії візьмуть участь начальники обласних управлянь у справах преси та інформації, генеральні директори ОДТРК, директори ретрансляційних центрів, державних видавництв, голови правлінь ВАТів, що входять до складу ДАК "Укрвидавполіграфія". Акредитація представників ЗМІ розпочнеться 28-го січня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.01.2008 Незалежна асоціація телерадіомовників України (НАМ) та Індустріальний Телевізійний Комітет (ІТК) прийняли рішення про проведення IІ-го Міжнародного Форуму "Цифрове мовлення в Україні" 19 вересня 2008 р. Про це сказано у спільному офіційному повідомленні компаній, текстом якого володіє "МедіаБізнес". Учасниками форуму стануть усі учасники ринку, причетні до переходу на цифровий формат мовлення, державні та бізнесові структури. Також на форум будуть запрошені колеги з інших країн, що вже завершили цей процес або знаходяться на якомусь з його етапів. "При підготовці до першого форуму ми прагнули привернути увагу всіх зацікавлених сторін і спонукати їх розпочати обговорення проблем переходу на цифрове мовлення Другий форум має стати більш конструктивним і буде присвячений обговоренню конкретних державних, технічних, законодавчих, фінансових проблем, які поставали перед учасниками ринку протягом минулого року і які будуть поставати в 2008 році", - каже Катерина М 'ясникова, виконавчий директор НАМ. Катерина Котенко, виконавчий директор ІТК, вважає особливо важливим створення такої платформи для спілкування представників різних галузей і напрямків бізнесу, які так чи інакше приймають участь в процесі переходу, оскільки це дасть можливість пришвидшити складний процес та уникнути можливих труднощів, опираючись на досвід інших країн. Нагадаємо, що вперше Цифровий форум відбувся 26 жовтня минулого року. Спосором другого Цифрового форуму знов виступатиме компанія "Торсат". "Ми чітко розуміємо, що майбутнє телебачення - в його багатоканальності, - каже директор компанії "Торсат" Анатолій Сальнік. - "Торсат" вважає важливим для себе підтримати проект з реалізації цифрового мовлення в Україні, оскільки це дозволить збільшити кількість телеканалів, які ми зможемо пропонувати глядачам" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 24.01.2008 5-го лютого 2008-го року відбудеться засідання конкурсної комісії на заміщення вакантних посад державних службовців апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Нацрада запрошує Вас прибути до приміщення Національної ради 5-го лютого 2008-го року на 11.00 год. за адресою: м.Київ, вул. Прорізна, 2, к. 507 (зал засідань). Із собою слід мати паспорт, диплом про освіту, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, військовий квиток чи тимчасове посвідчення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) дарує своїм прихильникам нову можливість дізнаватися новини улюбленої радіостанції! Адже станція запустила новий сервіс для користувачів ICQ - RSS2ICQ! Для того, щоб підключитися до нового сервісу RSS2ICQ на новини Dance radio "Kiss FM", вам необхідно перейти за цим посиланням, або ж з головної сторінки офіційного Web-сайту Dance radio "Kiss FM" - в нижній частині тієї сторінки значок сервісу "RSS2ICQ" та ввести свій номер ICQ! Сервіс пропонує користувачам читати RSS-стрічки новин Dance radio "Kiss FM" прямо з ICQ. Ви просто додаєте стрічки, за якими сервіс слідкуватиме і по мірі оновлення надсилатиме їх вам. Ви можете: змінювати частоту перевірки стрічок, вмикати/ вимикати отримання заголовків новин, вмикати/ вимикати отримання посилань на ці новини, змінювати кодування, вмикати/ вимикати стрічки новин Dance radio "Kiss FM". Все це можна робити як через Web-інтерфейс, так і прямо з вашого ICQ-клієнта шляхом нескладних команд, що особливо зручно зокрема якщо ви користуєтеся ICQ в мобільному телефоні чи на КПК (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2008 Сталися певні зміни в розкладі трансляцій радіомовних станцій у пакетах цифрового ефірного телебачення DVB-T у Києві. Зокрема, змінилися технічні характеристики трансляції трьох каналів НРКУ у пакеті ТОВ "Українська цифрова телемережа" на 51ТВК. Відтепер канал УР-1 має Audio PID 1521, канал УР-2 (Радіо "Промінь") - Audio PID 1531, а канал УР-3 (Радіо "Культура") - Audio PID 1542. Тобто, фактично канали помінялися місцями. Також припинилася трансляція каналу УР-1 на другій звуковій доріжці телеканалу УТ-1 у пакеті ДП "Ера Продакшн" (41ТВК). А тим часом на другій звуковій доріжці телеканалу "24 Новини", що транслюється у пакеті ТОВ "Українська цифрова телемережа" на 51ТВК, з'явилися трансляції програм столичної радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Audio PID - 1024. Прийом аудіо-програм можливий на стандартні сет-топ-бокси для прийому DVB-T та телевізори, що мають відповідну опцію (Власна інформація).
  • 23.01.2008 На брифінґу для журналістів, що відбувся в Нацраді, члени Нацради прокоментували відкритий лист до РНБОУ начальника відділу зв'язків із ЗМІ та громадськістю Миколи Гриценка. Перший заступник голови Нацради Ігор Курус, чию діяльність критикував у своєму зверненні до РНБОУ та громадськості пан Гриценко, прокоментував висловлювання на свою адресу так: "Я особисто дуже радий, що пан Гриценко виступив з приводу моєї діяльності; по-друге, я гадаю, що з відставкою пана Гриценка з посади начальника відділу зв'язків зі ЗМІ Україна отримала гарного поета - бо пан Гриценко поет - і публіциста. В свою чергу, Нацрада отримає гарного фахівця на посаду керівника прес-служби. Тому я оцінюю це як дуже позитивний крок, від якого виграли всі сторони". Голова Нацради Віталій Шевченко зазначив, що безпосередньо його заступника критика пана Гриценка не стосується: "Наші служби дали вичерпний коментар. Але я хотів би додати. По-перше, я уважно перечитав зауваження Гриценка і не знайшов жодного, яке б стосувалося безпосередньо Куруса. Туди можна підставляти будь-кого, і не тільки з Нацради. По-друге, з багатьох тез, які перелічено на двох сторінках, я не знайшов жодної, яку б підтримав бодай хтось із членів Нацради, хоча вони виголошуються ніби від імені Національної ради. Але це велика ознака демократії, що один із 250 службовців Національної ради може відкрито висловити свою думку про її діяльність і розіслати її, користуючись службовими каналами зв'язку". Член Нацради Тетяна Мокріді навела на брифінґу для журналістського загалу аргументи на захист свого колеги Ігоря Куруса, з якими "Телекритика" вчора ознайомила своїх читачів: "Я була би дуже щаслива, якби пан Микола на своїй посаді так активно розсилав прес-релізи, як сьогодні він розсилав відкритий лист. Я працюю в Нацраді майже рік і я не бачила жодного медіаплану, поданого паном Гриценком. Вважаю необхідним зазначити, що та атестація, про яку він говорить в листі, завершилася тим, що людині поставили гарну оцінку, але написали низку зауважень, серед яких: щоденно поновляти рядок новин щодо висвітлення діяльності Нацради; проведення моніторинґу та оприлюднення новин, важливих для телерадіопростору; постійна співпраця з інформагенціями, щомісячне затвердження медіапланів. Я хочу наголосити, що сьогодні робота прес-служби і відділу зв'язків з громадськістю є для нас пріоритетною, адже ми маємо інформувати населення про впровадження цифрового ТБ. І другий момент, я особисто не виключаю, що пан Гриценко міг виконувати чиєсь замовлення, оскільки Ігор Курус фіґурує серед претендентів на посаду голови Держтелерадіо України. Можливо - наголошую - можливо, людина виконали чиєсь замовлення. І як комплімент Ігорю Федоровичу: цей текст про Куруса мені нагадує старий фільм Рязанова "Службовий роман", де секретарка запитує: "Як вам ці чоботи?", а героїня відповідає: "Ужасно вызывающе" - "Хорошие сапоги, надо брать", - робить висновок секретарка. Так і в цьому випадку". На уточнююче запитання кореспондента "Телекритики", кому може бути вигідне таке замовлення, пані Мокріді зауважила: "Я наголошую, що замовлення - це моя особиста думка. Оскільки всі знають, що Курус - принципова людина і хороший керівник. Можливо, деякі люди просто бояться його приходу" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.01.2008 Перефразовуючи сучасною мовою великого Шекспіра, сміливо можна стверджувати, що Життя - вже не Театр, Життя - кіно, або - як кіно. Але є у світі ще й справжнє кіно. Існують стрічки, які ми готові переглядати енну кількість разів. Ми напам'ять знаємо безліч кіношних фраз, симпатизуємо, переживаємо і радіємо разом з кіногероями і з перших акордів упізнаємо, з якого фільму та чи інша мелодія. На хвилях львівського "РадіоМан 91.1FM" (91.1МГц та Інтернет-мовлення) - суперконкурс - "Життя - як кіно". Учасником може стати кожен. Слухайте ефір, упізнавайте мелодії і вже крилаті фрази з улюблених кінофільмів, надсилайте SMS-повідомлення зі змістом 911+назва кінострічки на номер 10676 та отримуйте подарунки! Все просто! Вартість SMS - 3 грн. (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2008 25-го січня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) пройде День Студента. День Студента на Dance radio "Kiss FM" - це іспит з призами замість оцінок у заліківці! День Студента - це найголовніше свято для всіх тих, хто є студентами або ж колись у своєму житті пізнав усі радощі студентського буття. 25-го січня ппп прийматиме іспит у найкращих студентів-клабберів. Допуск до іспиту - уважне прослуховування ефіру Dance radio "Kiss FM". "Завалити" ж іспит не дадуть нікому. А ось відмітки винагороджуватимуться модними подарунками! Да прибуде з вами шара! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2008 На сьогоднішньому брифінґу член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Мокріді повідомила журналістам, що на засіданні Національної ради розглядалася інформація з приводу намірів Міністерства транспорту і зв'язку України повернути Концерн РРТ у своє підпорядкування. Враховуючи негативний досвід попереднього функціонування цієї структури, Національна рада вважає підпорядкування Концерну РРТ Державному комітету телебачення і радіомовлення України обґрунтованим і доцільним. Національна рада звернеться до Кабінету Міністрів України з проханням утриматися від передачі Концерну РРТ Мінтрансзв'язку. Також Національна рада звернеться до Ради національної безпеки і оборони України з проханням проаналізувати можливі наслідки проекту перепідпорядкування Концерну РРТ, з огляду, насамперед, на впровадження цифрових стандартів мовлення та ролі Концерну РРТ у цьому процесі. Крім цього, зауважила Т. Мокріді, вдруге за такий короткий термін передавати Концерн РРТ з однієї державної структури до іншої - це не зовсім виважене рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій на мовлення - ТОВ "ТРК "Шоу Плюс", м.Київ; Редакції Прилуцького міськрайонного радіо, м.Прилуки Чернігівської обл.; 2. Про видачу ліцензій провайдера пограмної послуги - Телекомпанії ТОВ "Імпульс", м.Докучаєвськ Донецької обл.; 3. Про переоформлення та видачу ліцензій - ТОВ "Гравіс", м.Київ; ТОВ ТРК "Телемир", м.Волноваха Донецької обл.; ПП ТРК "ВІК", м.Бердичів Житомирської обл.; ДП "Радіо Університет", м.Запоріжжя; 4. Про переоформлення ліцензій - ТОВ "Ілоніт - ТВ", м.Київ; ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький; ПП ТРК "Майдан - FM", м.Біла Церква Київської обл.; Редакції радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл.; ТОВ "ТРК", м.Тернопіль; ТОВ "ТК "Реґіон", м.Одеса; ТОВ "ТК "АРС", м.Одеса; 5. Про продовження терміну дії ліцензій - Редакції Жидачівського районного радіомовлення, м.Жидачів Львівської обл.; Миронівської телестудії "Миронівка", м.Миронівка Київської обл.; Редакції районного радіомовлення "Голос Зіньківщини", м.Зіньків Полтавської обл.; 6. Про видачу дубліката ліцензії - ТОВ "ТРК "Круг", м.Овідіополь Одеської обл. Інформацію про результати перевірок АТВТ "Акціонерна телевізійна компанія "Глас", м.Одеса; Великобагачанської телерадіомовної компанії "Світ", смт.Велика Багачка Полтавської обл.; Березнівської районної редакції проводового радіомовлення, смт.Березне Рівненської обл.; Радіоорганізації "Бобровицьке районне радіомовлення", м.Бобровиця Чернігівської обл.; Томашпільського районного телерадіооб'єднання, смт.Томашпіль Вінницької обл.; Лебединської редакції районного радіомовлення "Світанок", м.Лебедин Сумської обл.; Державної акціонерної холдинґової компанії "Топаз", м.Донецьк; Запорізької ОДТРК, м.Запоріжжя; ТОВ "ТРК "Контакт", м.Запоріжжя ; "Нова хвиля" у формі ПП, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., було взято до відома (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 Як повідомлялося раніше, співдоповідачеві Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен було запропоновано увійти до складу Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Голова Національної ради В. Шевченко на брифінґу, який відбувся сьогодні, зазначив, що пані Северінсен підтвердила свою готовність стати почесним членом Громадської ради. Тож Національна рада підготувала для неї спеціальне посвідчення, що підтверджує її членство в цій громадській організації. Безперечно, досвід роботи такого високопрофесійного фахівця у сфері міжнародних ЗМІ та розбудови демократії, наголосив В. Шевченко, буде корисним для практичної діяльності цього дорадчого органу при Національній раді та всієї телерадіоінформаційної галузі України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 На своєму сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення в цілому затвердила Звіт про свою діяльність за 2007-ий рік. Голова Національної ради В. Шевченко назвав головні напрями діяльності Національної ради в минулому році. Перше, наголосив він, торік Національна рада перейшла від експериментального до реального режиму впровадження цифрового мовлення. Друге, це був перший рік, коли наш конституційний орган працював за офіційно затверженим Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору, що містить низку суттєвих положень щодо діяльності Національної ради і спрямований на розвиток інформаційної сфери та інформаційних систем. І третє, минулий рік став роком порозуміння і співпраці між різними державними органами телерадіоінформаційної галузі. Це дало змогу зважено, по-державницькому підійти до розв'язання найважливіших завдань, які мають бути вирішені у цій сфері в найближчому майбутньому. Незабаром Звіт Національної ради буде передано на розгляд Президентові України та Верховної Ради України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 На запит інтернет-видання "Телекритика" щодо т. зв. відкритого листа начальника відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення М.Гриценка з претензіями до першого заступника голови Національної ради І.Куруса сектор інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності голови Національної ради повідомляє, що всі без винятку члени Національної ради розцінюють появу цих дивних чиновницьких нотаток як вияв банальної образи підлеглого на начальника, який постійно вказує йому на недоліки в роботі. Йдеться, до речі, про установу, в апараті якої працює 250 осіб. Неважко помітити, що фактично свої претензії М.Гриценко міг би адресувати будь-кому з членів Національної ради чи навіть працівникам інших установ, оскільки всі вони стосуються або діяльності Національної ради як колегіального органу в цілому, або ситуації в інформаційному просторі загалом. Це наводить на думку, що І.Курус опинився "під прицілом" ображеного чиновника саме в зв'язку з поданням його кандидатури для призначення на відповідальну державну посаду. Важлива деталь: свій "відкритий лист" М.Гриценко розіслав після того, як за результатами атестації державних службовців йому вже вдруге було вказано на відповідність займаній посаді лише за умови усунення конкретних недоліків у роботі та поліпшення діяльності очолюваного ним підрозділу, а також після ухвалення рішення про службове розслідування заявлюваних М.Гриценком претензій та незгод з критикою його роботи. У порядку реагування на "відкритий лист" голова Національної ради видав наказ про створення спеціальної робочої групи для всебічного службового розслідування та об'єктивної оцінки всіх претензій М.Гриценка - від правомірності постійного розсилання ним статей та всіляких листів з оцінкою рішень і дій органу, до складу якого він не входить і висловлюватися від імені якого не має повноважень (тобто - з перевищенням своїх посадових обов'язків та з використанням в особистих цілях каналів розсилки службової інформації) і до публічних заперечень М.Гриценком рішень Національної ради, ухвалених на виконання прямих вимог законодавства (як це сталося, наприклад, з виправданням бездіяльності Національної радіокомпанії України, яка роками не використовувала десятки дефіцитних радіочастот або дозволяла мовити на них зарубіжній радіокомпанії, що є безпрецедентним випадком в європейській практиці). Після завершення службового розслідування, відповідно до висновків робочої групи, буде задоволено відставку М.Гриценка, на якій він наполягає (що дає йому право на отримання до досягнення пенсійного віку щомісячного грошового забезпечення з державного бюджету в розмірі 85 відсотків посадового окладу з усіма надбавками), або буде прийняте інше рішення відповідно до законодавства (звільнення за власним бажанням, звільнення за порушення Закону України "Про державну службу" тощо). Сектор інформаційно-аналітичного забезпечення роботи голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2008 На своєму сьогоднішньому засіданні Національна рада Укоаїни з питань телебачення і радіомовлення розглянула інформацію щодо намірів Міністерства транспорту та зв'язку України стосовно підпорядкування Концерну РРТ, який зараз перебуває у відомстві Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення. На думку Нацради, обґрунтованим і доцільним є підпорядкування КРРТ саме Держтелерадіо, а досвід попереднього функціонування КРРТ у системі Міністерства транспорту та зв'язку України можна оцінити як негативний. До того ж, Нацрада ухвалила рішення звернутися до Ради національної безпеки і оборони з проханням проаналізувати можливі наслідки перепідпорядкування Концерну РРТ Мінтраснзв'язку, а також просити Кабінет Міністрів України утриматися від передачі КРРТ до Мінтрансу до завершення переходу телерадіомовлення на цифрові стандарти (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.01.2008 Відповідаючи на вчорашню репліку члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тетяни Мокріді, начальник відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Нацради Микола Гриценко висловив декілька зауваг. По-перше, він підкреслив, що наразі ще не є колишнім начальником відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, позаяк заяву хоча й подано, але ще не задовільнено, тож, пише пан Гриценко, "поки що я в Нацраді - за робочим столом". Він заперечив замовний характер свого листа, підкресливши, що єдиним його "замовником є власне серце і сумління". Він також висловив розчарування, що пані Тетяна "замість навести якісь контраргументи по суті звернення, почала дискусію з особистих питань", згадавши до того ж результати атестації за 2007 рік, прокоментувати які, за словами пана Гриценка, ніхто з Нацради не може. "На мої звернення досі ніхто з керівництва не може навести факти - так за що ж низька оцінка? - обурюється пан Микола. - Результати атестації за 2007 рік мене здивували, тому я звернувся, як належить, зі службовою запискою до голови та членів Національної ради". До свого листа пан Гриценко додав згадану ним службову записку від 21 січня 2008 року, адресовану голові Нацради Віталію Шевченку, членам Нацради та керівникові її апарату. Суть цієї записки зводиться до того, що негативна оцінка діяльності Миколи Гриценка виглядає для нього самого дещо несподіваною, оскільки на засіданні атестаційної комісії жодних зауважень до його роботи, мовляв, висловлено не було ("крім питання активнішого моніторингу ЗМІ щодо розвитку цифрового мовлення у світі та підготовки аналітичних довідок із цього питання"), характеристика, озвучена головуючим Ігорем Курсом, була позитивною, а самі результати атестації оголошено не було. Утім, зазначає пан Микола, "через певний час" його ознайомили з наказом голови Нацради №406-к, в котрому висувався перелік вимог, за умови дотримання яких він може вважатися таким, що відповідає своїй посаді. Дивуючись, чому ці вимоги було висунуто не на засіданні атестаційної комісії (де він міг би дати відповідні пояснення), а одразу в наказі, пан Гриценко висловлює свої аргументи стосовно кожної з них. Наприклад, стосовно вимоги "здійснення відділом щоденного поновлення рядка новин щодо висвітлення діяльності Національної ради на сайті", пан Микола натякає, що для забезпечення щоденного оновлення стрічки новин потрібен більший штат працівників, як, наприклад, на урядовому чи президентському сайтах. Натомість він зазначає, що протягом 2007 року на сайті Нацради було 258 оновлень. У такому ж дусі пан Микола відповів і на інші вимоги. Власне, аргументація пана Гриценка зводиться до того, що очолюваний ним відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю у складі 6 осіб виконує функції одразу чотирьох структур: відділу зв'язків із громадськістю, прес-служби, редакції "Вісника Нацради" та редакційного відділу, що готує випуск Державного реєстру. Перерахувавши обов'язки кожної зі структур (від опрацювання листів громадян, підготовки, літредагування та коректури різноманітних повідомлень та аналітичних матеріалів до оновлення сайта, організації прес-конфренецій тощо) та додавши до них "додаткові функції" (організація проведення премії "Телетріумф", фестивалю "Кришталеві джерела", роботи бібліотеки тощо), на завершення службової записки Микола Гриценко запропонував: "переглянути матеріали атестації" та реорганізувати відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, утворивши "управління інформаційної політики, в якому передбачити три структури" - прес-службу, відділ зв'язків із громадськістю та редакційно-видавничий відділ, "із відповідним перерозподілом обов'язків" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.01.2008 Усім! Усім! Усім! 26-го та 27-го січня о 19.00 в ефірі музичного телеканалу "М1" транслюватиметься телевізійна версія концерту "Дископремія ХІТ FM 2008", що був проведений Національною мережею "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) 12-го січня цього року у Києві (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2008 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Умань-100.6МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Єнакієве-100.8МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Ульяновка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Миколаїв-106.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) значно збільшилася кількість композицій від україномовних груп і виконавців (Власна інформація).
  • 22.01.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про затвердження щорічного звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2007-ий рік. Також будуть розглянуті питання про видачу, переоформлення ліцензій Національної ради, про результати планових перевірок ТРО. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.01.2008 Непрофесіоналізм міг спонукати колишнього начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Миколу Гриценка до написання відкритого листа, вважає член Нацради Тетяна Мокріді. Спілкуючись із "Телекритикою", вона також розповіла про те, що в пана Гриценка виникли проблеми при атестації: "Я, член Національної ради, жодного разу не бачила якогось прес-релізу чи медіаплану, підготовленого паном Гриценком. Він пройшов атестацію, йому було зроблено низку зауважень. І це нормально. І треба нормально реагувати. Прес-служба - пріоритетний відділ Нацради. Треба професійно зростати і професійно працювати, а не ображатися на справедливі зауваження колег". Водночас Тетяна Мокріді не виключає, що відкритий лист Миколи Гриценка може мати замовний характер: "Я не виключаю, що лист Гриценка замовили. У такому листі зацікавлені, насамперед, ті, кому не подобається активна позиція Нацради і зокрема Ігоря Куруса щодо численних питань розвитку українського медіапростору". Пані Тетяна висловила сподівання, що якраз відкрита дискусія з паном Гриценком, зокрема, й на "Телекритиці" згодом розкриє всі карти. Нагадаємо, "Телекритика" сьогодні опублікувала відкритий лист начальника відділу зв'язків зі ЗМІ Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Миколи Гриценка. Повідомляючи про свою відставку, він звернувся через пресу до РНБО, аргументуючи помилковість призначення Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, на посаду голови Держтелерадіо. Відповідне подання зробив Кабмін, голосування з цього питання заплановане на 25 січня 2008 року. Реакція Тетяни Мокріді є першим відгуком на публікацію відкритого листа пана Гриценка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2008 Столична онлайн-радіостанція "Eto Radio Dance" (32k. AAC+, 32k. mp3pro, 64k. AAC+, 128k., 256k. OggVorbis) представляє нові програми. З 24-го січня в ефірі станції стартує нове радіошоу: відтепер щочетверга о 21.00 M.L. представлятиме новий авторський проект "Esthetics Of Sound", що даруватиме слухачам щоразу свіжу порцію якісного Trance-саунду. А у суботу, 26-го січня, на вас чекає прем'єра радіошоу "MixSession" від Pavel Krash. У програмі, яка лунатиме в ефірі "Eto Radio Dance" щосуботи з 20.00 до 21.00, будуть представлені найкращі треки різноманітних стилів - від емоційного Uplifting trance до енергійного Electro House! "MixSession" на "Eto Radio Dance" - це спосіб потрапити в іншу реальність! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.01.2008 Редакція інтернет-видання "Телекритика" сьогодні, разом з іншими виданнями, отримала відкритий лист від Миколи Гриценка, начальника відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Повідомляючи про свою відставку з посади, Микола Гриценко, звертаючись до РНБО, наводить аргументи проти призначення Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, на посаду голови Держкомтелерадіо. Нагадаємо, що відповідне посадове подання уже зробив Кабмін, голосування Верховної Ради з цього та інших кадрових питань заплановане на 25 січня 2008 року. Як профільне видання та з огляду на важливість піднятих у листі проблем, "Телекритика" не вважає можливим замовчувати факт існування такої позиції чи редагувати висловлювання пана Гриценка. Водночас "Телекритика" пропонуємо звернути увагу читачів на викладені в листі аргументи. Зокрема, дискусійним, на думку видання, є 100%-во негативна оцінка Миколою Гриценком меморандумів між мовниками та Нацрадою щодо дотримання Закону Україну "Про телебачення та радіомовлення". "Телекритика" чудово пам'ятає аргументи щодо недостатнього розвитку ринку телевиробництва, які під час укладення-переукладення меморандумів наводили і Нацрада, в особі не лише Ігоря Куруса, і телеканали, і вони здавалися слушними. Тож, у дискусії, яка, треба думати, розгорнеться на сторінках порталу "Телекритика" після публікації тексту листа, висловляться й ті суб'єкти ринку, які позитивно оцінюють меморандуми Нацради. Так само викликає запитання і покладення паном Гриценком стовідсоткової відповідальності на пана Куруса за "мільйони покалічених душ сценами насилля, порнографією, шаленою рекламою алкоголю в ефірі…". Такий висновок автор листа робить на підставі того, що до жовтня 2007-го року Ігор Федорович Курус входив до складу Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі як відповідальний в Національній раді за напрямок, який стосується програмного наповнення ТРО… Читаючи відкритий лист Миколи Гриценка, відчуваєш, що для колеги це був мужній і відчайдушний крок. Проте все ж "Телекритика" зазначає: в цій ситуації виважений аналіз діяльності першого заступника голови Нацради видавався б набагато адекватнішим журналістським жанром, ніж емоційна інвектива. Публікуючи лист, "Телекритика" одночасно скерувала його копію на адреси Ігоря Куруса та голови Нацради Віталія Шевченка і сподівається на їхню реакцію. Також "Телекритика" закликає корпорацію до обговорення викладених у листі проблем. "Раді національної безпеки і оборони України. Відкритий лист. Високоповажні панове! Звертаюся до вас у світлий День Соборності України з питанням, яке безпосередньо стосується інформаційної безпеки нашої держави, зі сподіваннями, що мій голос буде почуто. Написати відкритого листа мене змусила офіційна інформація про те, що Кабінет Міністрів України рекомендує Верховній Раді України для затвердження на посаду голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України кандидатуру першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Куруса Ігоря Федоровича. З огляду на суспільну значущість посади голови Держтелерадіо та беручи до уваги результати нинішньої діяльності претендента, вважаю своїм громадянським обов'язком звернутись із застережними аргументами щодо цієї кандидатури. Відкритий лист вважаю цілком логічним з огляду на попередні мої публічні виступи щодо розвитку телебачення і радіо в Україні. Тому жодних підтекстів чи замовних речей у ньому не варто шукати. Свою позицію щодо сучасного стану телерадіомовлення та методів діяльності Національної ради зокрема я висловлював у проблемних статтях: "Телерадіотитанік" ("Україна молода", 12 жовтня 2006 р.); "Чи телерадіотитанік?" ("Телекритика", 12 жовтня 2006 р.); "Роздуми захисника Вітчизни в День захисника Вітчизни" (27 лютого 2007 р.); "Російський патріотизм в українському телеефірі" ("Телекритика", 9 листопада 2007 р.); "Свобода порно" ("Телекритика", 17 грудня 2007 р.); "Заручники "гріховних сестер" ("Телекритика", 10 січня 2008 р). Ось і в останньому числі газети "Літературна Україна" (№ 2, 17.01.08.) відомий поет і громадський діяч Борис Олійник пише, ні - кричить: "Нинішній український інформаційний простір окупували зарубіжні інформаційні політтехнологи, яким байдужі наші духовні запити й проблеми. ...Телеканали всупереч нормам моралі, вдаються до жаргонної лексики, героїзації злочинців, пропагують насильство та порно". Подібних виступів у пресі, листах і зверненнях телеглядачів дуже багато. Як відомо, кожен із наслідків має свою причину. Так, у 2006 році всупереч чинному законодавству заступник голови Національної ради Ігор Курус активно підтримав ініціативу укладання так званих Меморандумів про співпрацю між Національною радою (контролюючим органом!) - з одного боку, та вітчизняними телекомпаніями і радіокомпаніями - з другого. Національна рада на деякий час фактично усунулася від виконання своїх прямих обов'язків - контролю за діяльністю електронних ЗМІ. Передусім це стосується загальнонаціональних мовників - підписантів меморандумів. Про укладені меморандуми я писав у статті "Телерадіотитанік" як про невиправданий крок, який, окрім жаху й насилля в ефірі та завдання шкоди авторитету самій Нацраді, нічого не дасть. Лише через два роки Національна рада офіційно відмовилася від цих меморандумів із причини невиконання телерадіоорганізаціями своїх зобов'язань. Але хто відповість за роки фактичного безвладдя в ефірі?! Хто відповість за мільйони покалічених душ сценами насилля, порнографією, шаленою рекламою алкоголю в ефірі?! Варто додати, що до жовтня 2007 року Ігор Курус входив до складу Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі як відповідальний в Національній раді за напрямок, який стосується програмного наповнення ТРО. У разі проходження на посаду голови Держтелерадіо Ігорю Курусу доведеться займатися стратегічними питаннями. Ними він займається і в Нацраді. Так, 9 листопада 2006 року на виконання вимог законодавства Національна рада прийняла План розвитку національного телерадіоінформаційного простору на 2006 - 2007 роки. Цей документ потребує окремого аналізу фахівців. Але цинізм у ставленні до вирішення стратегічних питань полягає навіть у тому, що План прийняли наприкінці року (фактично "заднім числом"). А за яким Планом жили телерадіоорганізації в 2006 році до 9 листопада? І чи дасть Ігор Курус, як один із керівників Нацради, відповідь на запитання: за яким планом живуть і розвиваються телерадіоорганізації в нинішньому, 2008 році? Наступне. Нині спостерігається різке зменшення кількості ефірних місцевих телерадіоорганізації (може, це передбачено Планом?). Однією з основних причин є неможливість конкурувати із загальнодержавними мовниками, які всупереч п. 3 статті 44 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" займаються рекламним здирництвом через свої "корпункти" на місцях, відбираючи рекламні кошти. Інформація від представників на місцях про ці порушення подається керівництву Нацради. Чому на засідання не виноситься жоден проект рішення з цього кричущого питання? Вітчизняні телерадіоорганізації за моїм глибоким переконанням можуть бути законослухняними за однієї умови - справедливого, рівного контролю їхньої діяльності. Вони стомилися від так званих "вибіркових" моніторинґів (хто вибирає?). Необхідні цілодобові моніторинґи ефірів бодай потужних загальнонаціональних телерадіомовників із постійною фіксацією основних параметрів: рекламної квоти, дотримання норм моралі, мовного законодавства... Лише оприлюднені щомісячні, щоквартальні порівняльні результати моніторинґу можуть дати відповідь на запитання, хто ж насправді є найбільшим порушником. Цифрове телемовлення. І цей процес у Нацраді очолив Ігор Курус. Почали з експериментального мовлення в Києві. Далі - практичне запровадження в Сумській, Закарпатській, Одеській областях... Багато піару, та ще більше невирішених проблем. Основна з них - відсутність Державної цільової програми із впровадження цифрового мовлення, затвердженої Кабінетом Міністрів та відповідного, реально прорахованого бюджетного фінансування. Чи є в світі країна, окрім нашої, де високопосадовці займаються впровадженням цифрового мовлення без офіційно затвердженої Державної програми? Якийсь нонсенс. Хоча, напевне, у когось відповідь є й на це запитання. Тепер щодо національних інтересів. У незалежній Україні чи не єдиним електронним засобом масової інформації, який упродовж багатьох років принципово відстоює у ефірі позиції патріотизму, просвітництва, української культури, є Національна радіокомпанія України. На жаль, нині активізовано наступ на керівництво Національного радіо, в тому числі й з боку Нацради, яка начебто й логічно відстоює державницькі позиції. Але чи повністю використані Національною радою резерви для реального вивчення ситуації з Національною радіокомпанією України? Якщо за цим стоять перші кроки до роздержавлення, то можна лише уявити, яке суспільне радіомовлення на нас чекає. У контексті цього питання цікаво дізнатися, що зробив перший заступник голови Національної ради для повернення державного телерадіоресурсу Першого національного телеканалу та Першої програми Українського радіо, який сумнівним чином досі експлуатує комерційна компанія "Ера"? Суспільне телерадіомовлення. Справа необхідна, довгоочікувана. Ігор Федорович Курус також намагається переконати вітчизняну та міжнародну громадськість у своїй особливій прихильності до суспільного телерадіомовлення. Посада керівника Держтелерадіо є ключовою у вирішенні питань створення суспільного телебачення і радіомовлення. Але чи готовий Ігор Курус дати відповідь на запитання: якими він бачить реальні джерела фінансування суспільного телерадіомовлення (саме в Україні), а заодно - чи назве фактори убезпечення від того, щоб під гаслом "суспільного" не відбулося цинічне розбазарювання державного телерадіоресурсу? Переконаний, лише після відповідей на ці два запитання можна братися за програму створення суспільного мовлення. І останнє - структурна та кадрова політика. Ігор Курус - голова кадрової комісії Національної ради. Він активно розвивав мережу секретаріатів у реґіонах. Слід сказати, що діяльність секретаріатів у їх нинішньому вигляді суперечить статті 12 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". У законі чітко виписана функція секретаріатів: "для організаційного, правового, інформаційного, матеріально-технічного забезпечення діяльності представника Національної ради". Насправді ж секретаріати стали конкуруючими структурами стосовно представників. А розподіл зон впливу секретаріатів за "федеральним земельним принципом" на кшталт "Києво-Сіверський реґіон", "Кримсько-Таврійський реґіон", "Карпатський реґіон", "Поліський реґіон", "Подільсько-Буковинський реґіон" і т.п. викликає подив і нерозуміння в багатьох... Про налагодження робочого, продуктивного мікроклімату всередині самої Національної ради свідчить той факт, що за останні три роки практично всі керівники структурних підрозділів отримали незаслужені покарання: у вигляді проведених щодо них невиправданих "слідчих дій", оголошених доган, незадовільних атестувань... Для прикладу, на два офіційні запити з проханням навести конкретні причини негативного атестування моєї діяльності як держслужбовця за 2005 рік, досі не наведено жодного аргументу. Подібне ставлення до колег породило атмосферу недовіри в апараті Національної ради. Рекордно збільшилась кількість службових записок всередині апарату - до 2 тисяч 500 за один лише 2007 рік. Я не даремно акцентую на різносторонній діяльності Ігоря Куруса як одного з керівників Національної ради, оскільки в разі його проходження на посаду голови Держтелерадіо можна лишень уявити, яку діяльність він розгорне там. Колективи Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради ще й досі не оговтались від скандалу з розміщенням двох структур на вулиці Прорізній, 2 , включно з розлитою кимось ртуттю... Очолював славнозвісний скандальний процес із переїздами та новим розташуванням той же Ігор Курус, фактично зробивши ворогуючими заручниками ситуації колективи обох державних структур. Мене щиро дивує: невже ті, хто рекомендував кандидатуру Ігоря Федоровича Куруса на посаду Голови Держтелерадіо, не знають про його діяльність у Нацраді? Гадаю - знають. Але кожен з тих, хто нині перебуває в тіні, тішиться надією щось отримати й собі від того призначення, "підставляючи" тим самим у першу чергу Президента і Прем'єра. Відверто і чесно висловлюючи свої думки щодо непогодження з принципами організації роботи Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення її теперішнім керівництвом та на знак протесту проти висунення одного з керівників Національного ради на високу суспільно-значущу посаду, не вважаю можливим далі працювати у Національній раді. Одночасно з оприлюдненням цього листа, відповідно до статті 31 Закону України "Про державну службу", я подаю заяву про свою відставку із займаної посади. Начальник відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Микола Гриценко. 22 січня 2008 року" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2008 Херсонське радіо "Таврія" (100.6МГ), що входить до структури Херсонської ОДТРК "Скіфія", збільшило обсяги мовлення. Відтепер станція перебуває в ефірі цілодобово (Джерело: Форум порталу TV.NET.UA).
  • 22.01.2008 Загальна вартість державної програми переходу України з аналогового до цифрового телерадіомовлення становить майже 3 мільярди гривень. Про це, за інформацією "РБК-Україна", повідомив міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський. За його словами, проект цієї держпрограми вже розроблено, і зараз він узгоджується в міністерствах і відомствах. Міністр також наголосив, що до підпорядкування Мінтрансзв'язку необхідно повернути концерн "Радіозв'язку, радіомовлення і телебачення" як основного виконавця робіт, і забезпечити використання існуючої мережі ВАТ "Укртелеком". Він наголосив, що на 2008 р. бюджетним запитом передбачалося виділити 68 млн грн, але ці кошти в Держбюджеті-2008 не передбачено. Й.Вінський висловив сподівання, що під час внесення поправок до держбюджету буде враховано ці потреби. Міністр також підкреслив, що необхідно вирішити проблему доступності послуг фіксованого телефонного зв'язку по всій території України, зокрема, забезпечити повну телефонізацію та можливості доступу до інтернету трьохсот сільських адміністративних районів України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2008 У видавництві Київського національного університету імені Тараса Шевченка нещодавно вийшов друком навчальний посібник Надії Плющ та Віри Бондаренко "Сучасна українська мова. Орфоепія". Як повідомляється, це перше і поки що єдине в Україні цілісне навчальне видання з орфоепії. Посібник містить вправи та завдання з розвитку дихання та вироблення дикції, зокрема вправи на вимову звуків та звукосполук, скоромовки, чистомовки тощо. Крім того, в посібнику вміщено теоретичний матеріал до нормативного курсу орфоепії. Для закріплення вивченого матеріалу пропонуються питання для самостійного опрацювання (в кінці кожного розділу), а також тести. Крім того, у додатку вміщено хрестоматійні матеріали: уривки з наукових праць відомих дослідників української орфоепії (загалом понад 20 авторів), що допоможе ознайомитися з працями, які вже стали науковими раритетами. Завершує посібник "Словничок орфоепічних термінів". Як повідомляється, посібник Н. Плющ та В. Бондаренко "Сучасна українська мова. Орфоепія" створено "з дотриманням усіх вимог, що висуваються Міністерством освіти до видань такого характеру", і рекомендовано до друку вченою радою Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Посібник призначений для радіо та тележурналістів, студентів-філологів, та всіх зацікавлених в оволодінні вимовними нормами української мови (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.01.2008 Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) подала до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації пропозиції до проекту Закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо маркетинґових комунікацій, №0931). Пропозицїї НАМ стосуються розміщення реклами в програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій, вимог до змісту реклами товарів, що реалізуються за договором, укладеним на відстані (наприклад, через телемагазин); а також визначення критеріїв розмежування реклами та інформаційних матеріалів. У цьому проекті враховано пропозиції НАМ, зокрема щодо: 1. Заборони розміщення провайдерами програмної послуги реклами в програмах та передачах іноземних телерадіоорганізацій; 2. Лібералізації вимог до реклами лікарських засобів (в проекті пропонується залишити обов'язковою лише інформацію про необхідність консультації з лікарем перед застосуванням лікарського засобу). Крім того, у проекті залишено дозвіл на поширення реклами алкоголю з 23.00 до 06.00. Також до цього ж Комітету було подано пропозиції і щодо проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації". НАМ подала до комітету пропозиції щодо лібералізації цього проекту, зокрема: 1) Щодо зняття заборони на заснування телерадіокомпаній юридичними особами, створеними в офшорних зонах; 2) Щодо скасування обов'язку телерадіокомпаній щорічно оприлюднювати фінансові звіти. Як ідеться в обґрунтуванні до цих пропозицій, то щодо офшору, на думку НАМ: "Для цілей прозорості відносин власності цілковито достатнім буде встановлення вимоги подавати інформацію про засновників та пов'язаних осіб. Твердження щодо підвищеної можливості заснування компаній на ім'я підставних осіб в офшорних зонах не відповідає дійсності - така саме можливість існує і в Україні, проте немає необхідності вводити жорсткі вимоги для її виключення, оскільки, якщо підставна особа не є пов'язаною, вона не забезпечує повний контроль". Основною причиною щодо скасування вимоги щодо щорічної звітності є аргумент, що "фінансова звітність ТРО, на відміну від фінансової звітності акціонерних товариств, банків та страхових компаній, не впливає на інтереси необмежено широкого кола осіб, а отже не повинна оприлюднюватися". "В жодній сфері господарства України законодавством не передбачено оприлюднення всієї інформації про джерела фінансування підприємств приватної власності", - йдеться в пропозиціях НАМ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.01.2008 Ще 17-го жовтня 2006-го року в інформаґенції УНІАН відбулась прес-конференція народного депутата України Вадима Колесніченка на тему: "Мовне питання в Україні. Права мови чи права людини - що вище? (Щодо відмови Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення у видачі ліцензії Севастопольській РДТРК)". Тему зазначеної прес-конференції було оприлюднено на офіційному Web-сайті УНІАН, де було викладено звинувачення пана Колесніченка на адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо ситуації навколо Севастопольській РДТРК. Національна рада звернулась до суду з позовом про те, що В. Колесніченко поширює неправдиву, негативну інформацію, яка не відповідає дійсності. 17-го січня 2008-го року Шевченківський районний суд м.Києва, розглянув і задовольнив позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до Колесніченка Вадима Васильовича про спростування розповсюдженої інформації, яка не відповідає дійсності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.01.2008 Увага! Столична радіостанція "Джем FM" (95.6МГц та Інтернет-мовлення) оголошує про заснування першої вітчизняної музичної премії у галузі рок та альтернативної музики. Вручення нагород непопсовим музикантам відбудеться на початку березня під час святкування першої річниці програми "Овочі-Фрукти". Номінації: 1. Краща пісня; 2. Кращий альбом; 3. Кращий гурт; 4. Кращий соліст; 5. Краща солістка; 6. Кращий дебют; 7. Кращий кліп; 8. Краща концертна програма; 9. Кращий спецпроект; 10. Подія року. Радіо "Джем FM" пропонує своїм слухачам і відвідувачам ком'юніті скласти свої списки переможців в усіх номінаціях і надрукувати їх у ком'юніті (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "Джем FM").
  • 21.01.2008 Під час конференції "Європейський демократичний доробок та розвиток виборчого законодавства України" (16-17 січня, Київ) керівник програми законодавчих ініціатив Незалежної Асоціації Телерадіомовників (НАМ) Ольга Большакова провела аудит звернень медіа до юристів. Метою проведення заходу став аналіз проблем, які виникали в роботі всіх органів та установ, причетних до проведення та висвітлення позачергових виборів до Верховної Ради в жовтні 2007 року. В своїй промові Ольга Большакова торкнулася питання визначення поняття передвиборної агітації, а також розповіла про проблеми, з якими найчастіше працівники ЗМІ зверталися до медіа юристів в цей період. Зокрема пані Большакова наголосила, що "ознакою передвиборної агітації є мета спонукати, а не факт спонукання до голосування "за" чи "проти", тому що найбільше спонукає до голосування поширення об'єктивної інформації про кандидатів чи політичні партії" і закликала відрізняти два склади правопорушення: а) прихована агітація; б) порушення порядку висвітлення виборів. "Я впевнена, що якщо телерадіоорганізація порушує вимоги до об'єктивності, до збалансованості таких матеріалів протягом передвиборчої компанії, це не завжди є прихована агітація. Практика показує, що це може бути наслідком недостатньої кваліфікації працівників даної телерадіокомпанії", - підкреслила пані Большакова. Також юрист НАМ наголосила на факті відповідальності ЗМІ за поширення передвиборної агітації, що містить ознаки порушень, передбачені пунктами 5 та 9 ст. 71 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (тобто за наявність, наприклад, так званих закликів до насильства): "Наш законодавець переніс правову відповідальність з політичних партій і кандидатів на ЗМІ. Це рішення не було беззаперечним, тому що на ЗМІ(в тому числі - регіональні, які не мають в штаті юристів відповідної кваліфікації!) було покладено обов'язок експертизи матеріалів передвиборної агітації наприклад, на наявність ознак закликів до національної розні в Украіні. Протягом цієї передвиборної компанії було дуже багато звернень до Незалежної експертної ради з питань виборів з приводу того, чи наявні такі ознаки у тих чи інших матеріалах . На мою думку, нам потрібно відійти від практики, коли ЗМІ несуть відповідальність за порушення, які вчиняють політичні партії. Треба зважувати на те, що відповідальність за інших осіб є в юридичному законодавстві скоріше виключенням, ніж правилом. І на те, що відповідальність у вигляді призупинення діяльності ТРК є занадто серйозною. Я розумію, що відповідальність у вигляді скасування реєстрації політичної партії є небезпечним політичним кроком, але матеріальна відповідальність була б цілком доречною". Щодо питання символіки політичних партій, то Большакова висловилася за необхідність розрізняти доречну і недоречну присутність такої символіки в кадрі: "Недостатня розробленість цього питання призводить до того, що наявність символіки політичної партіі в матеріалах, що поширюються ЗМІ, автоматично зазначається як політична реклама. До нас дуже часто звертаються представники ТРК з питанням, чи можна транслювати символіку тієї чи іншої партії в інформаційних матеріалах. На нашу думку, якщо це матеріал, присвячений прес-конференції політичної партії або виборам, що розміщується у новинах і якщо при цьому всі заходи всіх політичних партій висвітлюються збалансовано, символіка є природним елементом таких матеріалів. Але якщо демонструється, наприклад, велозабіг, який проводиться під час позачергових виборів, де спонсором є політична партія і матеріал присвячений саме цій події, а не виборчим перегонам, тоді присутність в кадрі символіки спонсора - партії є недоречною". Разом з тим, наголосила Ольга Большакова, значення формальних порушень дещо перебільшується, при цьому найсерйозніша ситуація в ЗМІ склалася із порушеннями, які важко кваліфікувати: "Пригадайте, як багато у нас говориться про "джинсу" в новинах і інформаційних матеріалах. Але якщо Експертна рада мала дуже багато звернень щодо змісту матеріалів передвиборної агітації, то жодного звернення щодо "джинси" ані з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, ані з боку телерадіокомпаній, ані з боку політичних сил не було" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.01.2008 Починаючи від лютого, українські програми "Німецької хвилі" у повному обсязі транслюватиме українська радіостанція "Промінь". Відповідну угоду підписали в четвер, 17-го січня, Бонні генеральний директор "Німецької хвилі" Ерік Беттерманн та президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско. Співпраця між "Німецькою хвилею" та українським Національним радіо сприятиме розбудові мосту між Україною та Європою і, зокрема, Німеччиною, підкреслив на підписанні угоди генеральний директор "Німецької хвилі" Ерік Беттерманн: "Ця співпраця розширюватиме та поширюватиме інформацію одне про одного, знання одне одного. Це шанс, що наш континент матиме мирну, економічну та гуманітарну перспективу", - сказав керівник DW. У свою чергу президент Національної радіокомпанії України Набруско зазначив, що ця співпраця є свідченням відкритості української держави і, зокрема, її медійних інституцій: "Ми поступово долаємо ті стереотипи, з якими жили раніше, з якими формувалася наша аудиторія. У розумінні інформаційних викликів ми справді перебуваємо найближче." Угода підписана терміном на три роки (Джерело: Сайт Української служби радіо "Німецька хвиля").
  • 19.01.2008 У четвер, 17-го січня, керівники "Deutsche Welle" та Національної радіокомпанії України підписали договір про трирічну співпрацю. Такою українську програму радіостанції "Німецька хвиля" ще не чули. По-перше, нові передачі. По-друге, нове музичне оформлення. По-третє, вечірній ефір. І головне - новий старий радіопартнер, який з лютого на хвилях радіостанції "Промінь" транслюватиме усі без винятку програми української редакції "Німецької хвилі". З лютого окрім ранкового ефіру о 7:30 та о 9:00 з'явиться також вечірній о 17:30 за українським часом. Окрім старих перевірених часом радіопередач з'являться також нові, як-от "Європа сьогодні" та "Економіка і суспільство". Ефіру на коротких хвилях з лютого більше не буде. Натомість "Німецьку хвилю" можна буде у повному обсязі слухати на хвилях радіостанції "Промінь". У четвер у Бонні відповідну угоду підписали генеральний директор "Німецької хвилі" Ерік Беттерманн та президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско. Він каже: "Підписання цієї угоди - це ще одне свідчення того, що українська держава демонструє свою відкритість і українські мас-медійні інститути, зокрема Національна радіокомпанія України - одна з найпотужніших інформаційних інституцій держави, засвідчують те, що ми сьогодні можемо вільно у плюралістичному інформаційному полі обговорювати ті проблеми, які стосуються і європейських країн, і українського суспільства." За словами пана Набруска, це також свідчення того, що в інформаційній сфері Україна є в Європі і що український слухач поступово долає ті стереотипи, з якими жив раніше. Президент НРКУ каже, що задоволений практикою співробітництва з "Німецькою хвилею" за останні два роки, яка, на його думку, засвідчила спорідненість у розумінні інформаційних викликів: "Історія близька, і культурні цінності споріднені, і Німеччина є своєрідним містком до західних цивілізацій. Тому ми зацікавлені саме з "Німецькою хвилею" вибудовувати наші інформаційні пріоритети, які були би корисними і для українського слухача передусім, і так само для німецького з огляду на наші спільні проекти, приміром, радіомости." Українсько-німецьке співробітництво в інформаційній сфері підтверджує, що ми живемо у спільному величезному європейському домі, зауважує Віктор Набруско. Таку думку поділяє також генеральний директор "Німецької хвилі" Ерік Беттерманн: "У нас існує дуже багато культурних, історичних спільних рис, також спільні економічні інтереси. Тож, співпраця між "Німецькою хвилею" і українським Нацрадіо певною мірою сприятиме розбудові моста між Україною та Європою і, зокрема, Німеччиною." Радіо у сучасному світі виконує дуже відповідальну роль, підкреслює Ерік Беттерманн. Воно покликане оперувати інформацією у світі та подавати її якісно та об'єктивно. Генеральний директор висловив сподівання, що зі співпраці постане також взаємна підтримка між колегами з українського національного радіо та української редакції "Німецької хвилі": "Слід сказати, що "Німецька хвиля" в Україні - у цьому я пересвідчився під час мого візиту - користується доброю репутацією. За відгуками, редакція провадить добру інформаційну роботу. Завдяки співпраці з Національним радіо України, про що ми саме домовилися, ми отримаємо ширші можливості доносити певну інформацію до нашого слухача. Ми зможемо охопити більше слухацьке коло в Україні." Пан Беттерманн розраховує на те, що в ході цієї співпраці колеги з Києва ще чіткіше скажуть, у чому полягають інтереси. Бо все добре, зауважує генеральний директор, можна робити ще краще. Ми сподіваємося ще більше довідатися про те, що цікавить слухачів українського радіо про Німеччину, Європу, Європейський союз, наголошує він. Президент НРКУ запевнив його, що теж сподівається на активне, динамічне співробітництво з "Німецькою хвилею", що реагуватиме на економічні, соціальні, демографічні, екологічні виклики сьогодення, які багато в чому є спільними для України та Європи: "Тому саме в цьому сенсі ми чекаємо від співробітництва з "Німецькою хвилею", аби палітра наших програм стала ширшою, аби наш слухач справді мав більше можливостей дізнаватися, що відбувається не лише в Україні, але і в Європі, зокрема відчувати, чим дихає Європа і як вона реагує на виклики сьогоднішнього насиченого глобального інформаційного суспільства." (Джерело: Сайт Української редакції радіо "Німецька хвиля").
  • 18.01.2008 Під час зустрічі з членами Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення співдоповідач Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен відзначила значний поступ України в телерадіонформаційній сфері та розповіла присутнім про специфіку діяльності системи громадського мовлення в країнах Європи. Вона зауважила, що саме суспільне мовлення дозволяє неупереджено висвітлювати процеси розвитку будь-якої держави. У цьому велика роль відводиться незалежним ЗМІ. Посилаючись на свій досвід роботи в Україні, пані Северінсен відзначила готовність українського суспільства до створення громадського мовлення. Вона наголосила, що всі політичні сили України підтримують цю ідею. Тож українське суспільство має консолідуватися і, незважаючи на певні перешкоди з боку чиновників, розпочати реформи в телерадіоінформаційній галузі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.01.2008 Сьогодні, 18-го грудня, відбулося друге робоче засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, в якому взяла участь співдоповідач Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен. Вона привітала членів цього дорадчого органу Національної ради з початком роботи і висловила впевненість у тому, що ця суспільно важлива діяльність матиме позитивні результати. Адже саме такі незалежні громади мають безперечний вплив на розвиток демократичних процесів та зміцнення свободи слова. Члени Громадської ради висловили вдячність Ханне Северінсен за її особистий внесок у розбудову демократичних процесів в Україні та запропонували увійти до складу Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Адже маючи в своїх лавах фахівця з таким досвідом впровадження демократичних цінностей, можна розраховувати на утвердження високих професійних стандартів у сфері телерадіомовлення. Пані Северінсен прихильно поставилась до пропозиції щодо подальшої участі в роботі Громадської ради на правах члена цього самоврядного органу зі спеціальним статусом (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.01.2008 Білявка з гурту "SMS" щаслива допомагати заклопотаним батькам приборкувати своїх малюків. Зігравши колоритну свинку для проекту "1000 і одна казка під Новий Рік", що в ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення), Тетяна з нетерпінням очікувала на дебют в ефірі, і була задоволена результатом: "Казці є місце в житті не лише дітей, але й у нашому житті артистів і просто дорослих людей. Ми з дівчатами одержали величезне задоволення, начитуючи байки Крилова в яких мені особисто, довелося побувати хрюшкою. Настрій піднімається і багато цікавого та нового можна почерпнути, згадуючи старе і добре забуте. Сподіваюся, те, що ми допомогли не лише діточкам, які отримали задоволення від прослуховування цих казок, але і батькам, у яких, на жаль, зараз немає стільки часу на те, щоб почитати на ніч щось цікавеньке дітям" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2008 Чергова сесія Київради, яка має розглянути і прийняти бюджет міста на 2008-ий рік, розпочалася о 17.15 із запізненням через відсутність міського голови Леоніда Черновецького. Деякі депутати залишили залу, так і не дочекавшись мера. Але кворум є, наразі в залі близько ста депутатів. У проекті бюджету, який розглядається на сьогоднійшній сесії, на комунальні ЗМІ передбачено 14 мільйонів гривень. "Це велика перемога опозиції", - зазначив нашоукраїнець Зорян Шкіряк. Промерська більшість планувала виділити понад 60 мільйонів гривень. І це при тому, що цього року має бути створено ЗАТ "Київський медіахолдинґ", і в руках міста залишиться у кращому випадку 51%. Нагадаємо, що 2007 року муніципальні ЗМІ (газети "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", телеканал "Київ" та "Радіо Київ") отримали з бюджету 41 мільйон гривень (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2008 Шоумен і ведучий авторської програми "Київ - Vexlarsky - Київ", що в ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення), палкий шанувальник новорічного проекту "1000 і одна казка під Новий Рік", який проводила радіостанція. Він почув майже всі байки у виконанні українських артистів, а свою прослухав. "Коли співаючий артист читає вірші, то навіть по тому, як він читає, можна зрозуміти, наскільки він є гарним артистом. Мені особисто, було дуже цікаво слухати багатьох українських артистів. На жаль, свого власного чмтання я не почув. По-моєму, дуже цікава акція, як для дорослих, так і для дітей". А колишня руденька з "СМС", а сьогодні - сольна співачка Лана Меркулова щиро вдячна проекту "1000 і одна казка під Новий Рік". Адже байки голосами відомих українських діячів - це суттєва допомога всім мамам вколисати свого малюка: "Ця акція дуже необхідна, як дорослим, так і дітям. Я сама як мама, наприклад, начитувала дитині самостійно казки. А тепер, коли це зробили публічні люди, це стало набагато цікавіше, це дуже здорово. И я вважаю, що цю акцію слід продовжувати" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2008 15-го січня розпочався комплексний моніторинґ усіх теле- та радіоорганізацій України. Про це повідомив сьогодні на брифінґу в Києві перший заступник Голови Нацради з ТРМ Ігор Курус. Відтепер Нацрада має намір вживати санкцій до всіх без виключення порушників законодавства. В кінці грудня Нацрада зібрала керівників теле- та радіокомпаній і повідомила їм про те, що з 15-го січня розпочнеться комплексний моніторинґ їхньої діяльності. "Наша мета - зробити телевізійний та радіопростір українським, - заявила член Нацради Тетяна Мокріді. - Дію усіх меморандумів завершено, жодних документів Нацрада з телерадіоорганізаціями не підписуватиме". З цього часу про дату моніторинґу Нацрада компанії не повідомлятиме. "Бо вже дійшло то того, що компанії, дізнавшись про те, коли проводитиметься моніторинґ, змінювали свою програмну сітку на цей день, - зазначив Ігор Курус. - Зокрема це стосується найбільших радіокомпаній". За його словами, Нацрада надіслала листи до усіх теле- та радіокомпаній, із зазначенням їхніх порушеннь (зокрема щодо недублювання фільмів та перевищення часу рекламних блоків та інше). "Відтепер всі порушення будуть актуватися і санкції будуть застосовуватися до всіх без виключення компаній-порушників законодавства", - заявив пан Курус (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 16.01.2008 12-го січня на сцені Київського Палацу Спорту відбулася грандіозна музична подія - "Дископремія "ХІТ FM" - 2008" від Національної мережі "ХIT FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! Відома радіостанція влаштувала цю премію в якості фантастичного новорічного подарунка для своїх слухачів. На одній сцені "ХIT FM" зібрала культових музикантів 90-х: "Haddaway", "Rednex", "Culture Beat" , Богдана Титомира, Віктора Павлика, Ані Лорак і групу "Green Grey". Цього року "Дископремія" проходила вже вдруге і складалася з двох частин. У першій з них суперхіти 90-х глядачам представили молоді популярні українські виконавці: М'ята, Кирило Туриченко, Тарас Добровольський, групи "А.Р.М.И.Я.", "Queen$ & New'z'cool", "XS" і "Авіатор". А от у другій частині на сцену вийшли вже безпосередньо творці цих хітів - легендарні музиканти 90-х. Як і торік, артистів нагороджували за вагомий внесок у розвиток світового шоу-бізнесу і музичної культури. З закордонних виконавців радіостанція відзначила легендарного "Haddaway", без запальних хітів якого не проходила жодна дискотека 90-х. Нагороду одержали і "Rednex": всі ми любимо їх за ориґінальне поєднання кантрі з європейськими танцювальними мотивами; "Culture Beat", які відкрили нашому пострадянському простору євроденс і техно. Російську поп-музику 90-х представляв "піонер російської Hip-Hop культури" - Богдан Титомир. Перед глядачами він з'явився як завжди відвертий, розкутий та епатажний: виступ виконавця супроводжувався шоу, а сам співак постав перед публікою у шикарній хутряній шубі, чорному блискучому костюмі...і роз'їжджаючи на самокаті! Серед українських зірок, премією була нагороджена незрівнянна Ані Лорак - її перші кроки на професійній сцені збіглися саме з початком 90-х; Віктор Павлик, який за допомогою своєї "Шикидим" полонив серця мільйонів українських дівчат; а також група "Green Grey", що подарувала нам такі мега-хіти як "Мазафака", "Подождём под дождём", "Аргументы и факты"... Неможливо передати наскільки теплою була атмосфера в залі: це було справжнє поєднання людської душі та музики, глядацької любові до своїх кумирів і любові цих кумирів до своїх шанувальників. Глядачі підспівували, танцювали під улюблені ритми, а в очах їх читалося лише одне: "Це справді круто! "ХІТ FM", Ви молодці, Ми Вас дуже любимо!". Чи не це є кращим доказом того, що радіостанція на вірному шляху? Звичайно, це - прості людські почуття: радість і подяка. А виходить, це шоу - не останнє, й у майбутньому "ХІТ FM Україна" приготує для Вас ще не одну "Дископремію"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2008 Після новорічних канікул в ефір столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) повернулося оновлене ранкове "ДСП-шоу"! Відпочилі та посвіжілі Давидов, Скрябін і Положинський з новими силами приступили до своїх прямих обов'язків - робити кожен ранок слухачів радіо "Europa Plus Україна" особливим. З недавніх пір допомагає їм у цьому переможниця конкурсу Morning Star - неперевершена Ольга Кузьменко. Саме Ольга стала головною героїнею однієї з нових ігор "ДСП-шоу", що одержала назву "Morning Star". Кмітливість і розуміння жіночої логіки - ось що допоможе перемогти у цій простій грі й одержати чудовий приз. Одним з недавніх завдань було вгадати, що надягла Оля вранці: рожеві лосини, купальник чи лижі. Правильна відповідь - лижі! Юрій з Луганська, що ризикнув зіграти того разу з Олею, не без коливання відповів правильно, за що й одержав класний приз! А повний список та описання нових рубрик "ДСП-шоу" шукайте на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна" - за цим посиланням http://www.europaplus.ua/index.php3/74/dsp-2809/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2008 На своєму сьогоднішньому засіданні Нацради України з питань телебачення і радіомовлення обговорено та взято за основу Звіт Національної ради України за 2007-ий рік. Після внесення доповнень та врахування зауважень Звіт буде винесено на остаточне затвердження, після чого, згідно норм чинного законодавства, його буде надіслано Верховній раді України та Президенту України. Також Нацрада розглянула та відхилила два документи, розроблені Мінтрансзв'язку для погодження Національною радою, а саме: проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій" та проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні". Під час обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій" члени Національної ради висловили застереження щодо намагання використати телевізійні частоти для розширення телефонії, що є не припустимим. Ідеться про 62-й та 69-й діапазон, який цією програмою планується використати під мобільний зв'язок 4-го покоління. "Ця ініціатива Мінтрансзв'язку є злочинною для країни, - сказав перший заступник голови Нацради з питань ТБ і РМ Ігор Курус. - Ми вже мали практику, коли зв'язківці самі порядкували частотами. Це було в 1991 - 94 рр. - від цього у нас по периметру країни відсутні українські телеканали". Національна рада також звернула увагу розробників програми "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні" на той факт, що свого часу Нацрадою, Національною комісією з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ), Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та іншими відомствами вже було розроблено та узгоджено поетапний план з впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. "Це рідкісний випадок, - відзначив голова Нацради Віталій Шевченко. - коли три державні структури працювали спільно і нарешті виробили й узгодили план дій", відтак, на думку членів Нацради, поява ще одного документу - це ознака розбалансування роботи. За пропозицією члена Нацради Тетяни Мокріді, Нацрада ініціювала особисту зустріч з новопризначеним міністром транспорту та зв'язку Йосипом Вінським. Під час цієї зустрічі Нацрада має намір ознайомити міністра з низкою ухвалених документів щодо впровадження цифрового телебачення та виробити механізм співпраці з міністерством (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.01.2008 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги на експериментальну цифрову багатоканальну телемережу в стандарті DVB-H з використанням 49 ТВК - ТОВ "ТРК "ЕТЕР", м.Київ; 2. Про видачу ліцензії на мовлення - ТОВ "РЄАЛ ІСТЕЙТ-ТВ", м.Одеса; 3. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги - ТОВ ТРК "Фальстап", м.Дніпропетровськ; ТОВ "ТРК "Візит Плюс", м.Ізмаїл; ПП "Візит - Прем'єр", м.Ізмаїл; ТОВ "Українська цифрова телемережа", м.Київ; 4. Про переоформлення ліцензій - ТОВ "Українська цифрова телемережа", м.Київ; ТОВ "ТРК" Пілот", м.Вінниця; ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ; ТОВ ТРК "Мета Плюс", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ЗАТ "Воля - кабель", м.Київ; 5. Про переоформленняї та видачу ліцензій - ТОВ "Телестудія "Астра - ТБ", м.Гірник Донецької обл.; Новосанжарської редакції районного радіомовлення, смт.Нові Санжари Полтавської обл.; ТОВ "Гравіс", м.Київ; ТОВ ТРК "Світ", м.Дніпропетровськ; ДП "ТРК "Стерх" ТОВ "РА Собор", м.Дніпропетровськ; ДП "ТРО "Довіра", м.Київ; ТОВ "Центр БІТМ", м.Ватутіне Черкаської обл.; 6. Про продовження терміну дії ліцензії - Жашківської районної редакції радіомовлення, м.Жашків Черкаської обл.; 7. Про призупинення дії ліцензії - ТРК "Бард", м.Обухів. За результатами перевірок за порушення чинного законодавства та умов ліцензій оголошено попередження ТОВ "ТРК "Крокус -1", м.Біла Церква Київської обл.; Результати перевірки ТОВ "ТРК "ЛКТ-плюс", м.Луганськ, було взято до відома, а також вказано керівнику цієї ТРО на неприпустимість порушень норм Закону (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2008 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення обговорено та взято за основу Звіт Національної ради України за 2007 рік. Після внесення доповнень та врахування зауважень Звіт буде винесено на остаточне затвердження, після чого, згідно норм чинного законодавства, його буде надіслано Верховній Раді України та Президенту України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2008 Сьогодні, 16-го січня, представники Київського Медіа Холдинґу і Всеукраїнської Рекламної Коаліції підписали Меморандум про співробітництво. Про це повідомляє прес-служба КМХ. Стратегічну мету співробітництва Київський Медіа Холдинґ і Всеукраїнська Рекламна Коаліція бачать у "встановленні доброзичливих відносин, позитивної комунікації й ефективної взаємодії між професійним рекламним співтовариством, засобами масової інформації, органами муніципальної влади і широкими прошарками громадськості". Серед задач співробітництва - захист прав представників професійного рекламного співтовариства і ЗМІ, просування принципів прозорості і відкритого діалогу у відносинах фахівців в галузі реклами і ЗМІ, владних структур, рекламодавців і споживачів реклами. В рамках співробітництва плануються проведення партнерських проектів і заходів, обмін ресурсами й інформацією, спільний моніторинґ, здійснення взаємної інформаційної підтримки (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.01.2008 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула подання Генеральної прокуратури про захист суспільної моралі. Про це сьогодні повідомила на брифінґу член Національної ради Тетяна Мокріді. Вона, зокрема, зазначила, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула подання Генеральної прокуратури "Про усунення порушень Закону України "Про захист суспільної моралі" і ухвалила рішення, у якому йдеться про заходи Національної ради, спрямовані на унеможливлення порушення цього закону. Також Генеральну прокуратуру проінформовано про санкції, які Національна рада вживала щодо порушників Закону України "Про захист суспільної моралі". На забезпечення виконання норм цього закону Національна рада та Міністерство культури і туризму України свого часу уклали угоду про співпрацю у сфері регулювання процесів кінопоказу на вітчизняних телеканалах. Під час здійснення перевірок діяльності телекомпаній Національна рада обов'язково перевіряє наявність прокатних посвідчень та позначок відповідної глядацької аудиторії, наголосила Т. Мокріді (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2008 У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про призначення Ігоря Куруса на посаду голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Про це повідомляє інформаґенція "РБК-Україна". Текст документу розміщено на офіційному сайті ВР. Також зареєстровано проект постанови про звільнення з цієї посади Едуарда Прутніка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.01.2008 З учорашнього дня в миколаївському ефірі відновилося мовлення столичних радіостанцій "Radio One" (100.1МГц) та Dance radio "Kiss FM" (102.1МГц). (Як повідомили нам у київському офісі Dance radio "Kiss FM", її мовлення в Миколаєві переривалося через певні технічні проблеми на передавальному центрі станції у цьому місті - ред.) (Джерело: Інформацію надав Віктор).
  • 16.01.2008 Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації створює Робочу групу для удосконалення Законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації", - повідомляє "МедіаБізнес". Координувати роботу Групи буде перший заступник голови Комітету Олена Бондаренко. Про це сказано в офіційному повідомленній Української Асоціації видавців періодичної преси (УАВПП), текстом якого володіє "МедіаБізнес". До роботи групи запропоновано долучитися не лише представникам законодавчого корпусу, але й галузевим об'єднанням, гільдіям, асоціаціям. Законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації" повторно зареєстровано 23-го листопада 2007р. під №0890, суб'єкт законодавчої ініціативи - Кабінет Міністрів України. Він уже пройшов у першому читанні. У разі прийняття Законопроекту зміни торкнуться Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Закону України "Про інформаційні агентства" та Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Проект документу регламентує: 1. Законодавче визначення поняття "пов'язані особи" в інформаційній сфері; 2. Подання засновником (співзасновниками), які мають на меті отримати свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації, інформації про засновника (співзасновників) видання та пов'язаних осіб; 3. Здійснення органами Антимонопольного комітету України відповідно до своїх повноважень контролю, з урахуванням відносин контролю вирішального впливу, за дотриманням суб'єктами інформаційної діяльності законодавства про захист економічної конкуренції та недопущення ними недобросовісної конкуренції; 4. Повідомлення засновником (співзасновниками) у місячний термін реєструючий орган та Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про зміну засновника (співзасновників) та пов'язаних осіб; 5. Надання інформації реєструючим органом та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення про засновника (співзасновника), власника (власників) та пов'язаних осіб фізичним та юридичним особам; 6. Визначення порушенням законодавства України про друковані засоби масової інформації ухилення від повідомлення реєструючого органу про зміну засновника (співзасновників) та пов'язаних осіб. УАВПП розпочала прийом у видавців пропозицій і зауважень до законопроекту (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 16.01.2008 Прийняття закону про повну заборону реклами алкогольних і тютюнових виробів стане можливим лише після оприлюднення компаніями-виробниками своїх реальних прибутків від реклами. Про це заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, повідомляє інформаційна аґенція "РБК-Україна". На думку пана Шевченка, усі ЗМІ не втратять багато коштів, якщо реклама зазначених виробів буде заборонена. "Нинішні рекламні збори свідчать, що проблеми в розвитку алкогольних і тютюнових компаній лишилися в минулому. Вони заробляють досить багато. Потрібно дістати реальні цифри заробітків від рекламного ринку, об'єктивно визначитися щодо здатності рекламного ринку України, і вже після цього приймати рішення", - сказав Шевченко. Нагадаємо, що 12-го січня міністр молоді і спорту Юрій Павленко заявив про намір ініціювати закон про повну заборону реклами алкогольної продукції і тютюну в засобах масової інформації. За словами міністра, вже готується відповідний законопроект, підтримати який готові багато народних депутатів. У 2006-му році у Верховній Раді був зареєстрований законопроект народного депутата Миколи Томенка, який пропонував заборонити рекламу алкоголю і тютюну на всіх носіях уже з 1-го січня 2007-го року У процесі обговорення в робочій групі за участю депутатів Верховної Ради й учасників ринку було прийняте рішення запроваджувати заборону поетапно, однак документ так і не був прийнятий (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 16.01.2008 Другу добу поспіль харківська радіостанція "L-FM" (90.0МГц) працює у технічному режимі: в ефірі лунає лише оперна музика без будь-яких джинґлів та програм (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.01.2008 На сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула та відхилила два документи, розроблені Мінтрансзв'язку для погодження Національною радою, а саме: проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій" та проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні". Під час обговорення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій" члени Національної ради висловили застереження щодо намагання використати телевізійні частоти для розширення телефонії, що є не допустимим з погляду інформаційної безпеки України. Національна рада також звернула увагу розробників програми "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні" на той факт, що свого часу Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, Національною комісією з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ), Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та іншими відомствами вже було розроблено та узгоджено поетапний план з впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні. На жаль, в Програмі запропонованій Мінтрасзв'язку, не враховано низку принципових позицій. За результатом обговорення двох документів Мінтрансзв'язку, Національна рада відхилила їх та ініціювала зустріч членів Національної ради з новопризначеним Міністром транспорту та зв'язку Йосипом Вінським. Під час цієї зустрічі Нацрада має намір ознайомити міністра з низкою ухвалених документів щодо впровадження цифрового телебачення та виробити механізм співпраці з міністерством (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2008 Українське суспільство і журналісти готові до запровадження громадського телерадіомовлення, - про це на зустрічі зі співдоповідачами Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи 15-го січня заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Співдоповідачі Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен, Ренате Вольвенд, Одратс Іві, Акне Петерсен цікавились передусім питаннями практичного запровадження в Україні суспільного телерадіромовлення. Член Національної ради Тетяна Лебедєва, відповідаючи на запитання щодо умов фінансування суспільного телебачення і радіомовлення, назвала можливі варіанти зі світового досвіду, які б могла перейняти й Україна. Зокрема, йдеться про варіант запровадження податку на рекламу або додаткового податку для комерційних телекомпаній на потреби становлення та розвитку суспільного мовлення. Хоча, за словами пані Лебедєвої, ідеальним є шлях прямого фінансування суспільного теле-радіомовлення безпосередньо громадянами. Віталій Шевченко в свою чергу зазначив, що проблем в наявності частотного ресурсу для суспільного телемовлення в Україні нині не існує - при оголошенні конкурсу на цифрове мовлення Національна рада зарезервувала канал для суспільного мовлення. На завершення зустрічі голова Національної ради вручив спостерігачам від Ради Європи друковану версію Звіту про діяльність ТРО під час минулорічних виборів до Верховної Ради України та положення про експерту раду, яка здійснювала експертизу передвиборчих матеріалів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2008 Вже кілька днів поспіль в бердянському (Запорізька область) ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (91.5МГц) немає трансляцій з Києва. Наразі весь ефір тут формується на місці - лунає музика, джинґли та місцева реклама (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.01.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про щорічний звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Верховній раді України та Президентові України за 2007-ий рік, про проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу із застосуванням перспективних технологій", про проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної цільової програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні". Також будуть розглянуті питання про видачу, переоформлення ліцензій Національної ради, про результати планових перевірок ТРО. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.01.2008 На першому засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації в 2008-му році, яке відбулося 14-го січня, депутати розглянули зміни до Закону "Про державний бюджет України на 2008-ий рік". У порядку денному стояли також питання про проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно ЗМІ", про внесення змін до закону "Про рекламу" (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв), про завершення повноважень члена Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Віктора Івановича Понеділка та оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади. Пропозиції представників Держтелерадіо збільшити витрати на низку статей (на фінансування "УТР", капітальні видатки для закупівлі прав на трансляцію спортивних змагань Першим національним тощо) викликали серед членів Комітету гостру дискусію, наслідком якої було рішення присвятити "УТР", Першому національному та телеканалу "Культура" окреме засідання. Лунали пропозиції не збільшувати витрати на "УТР", а розглянути можливість входження його в Перший національний. Також темою окремого засідання Комітету має стати промоушн держави Україна. "Імідж України потребує постійної уваги, можливо, навіть створення окремого підкомітету", - зазначив голова Держтелерадіо та народний депутат-регіонал Едуард Прутнік. Б'ютівець Віктор Уколов закликав присутніх не підтримувати пункт про капітальні видатки на закупівлю Першим національним прав на трансляцію спортивних змагань (футбольної Ліги чемпіонів, чемпіонат Європи з футболу 2008 року, відбіркових матчів на чемпіонат світу з футболу 2010), поки не стане зрозумілим, скільки коштів вони отримують від комерційної реклами під час трансляцій і куди ці кошти йдуть. Відкинули депутати прохання Держтелерадіо передбачити кошти в бюджеті-2008 на ремонт приміщення комітету (2 млн грн.). Багато питань викликав рядок про виділення 2,9 млн грн. на підвищення кваліфікації працівників державних телерадіокомпаній в Укртелерадіопресінституті. "Чому ми маємо витрачати державні кошти на підвищення кваліфікації фахівців галузі, а вони потім переходять на комерційні канали?", - запитала регіоналка Олена Бондаренко. Представник фракції "НУ-НС", секретар комітету Юрій Стець обурювався державним утриманням журналу "Віче". "Чому ми маємо платити 12 млн грн. за журнал, який мало хто бачив?", - поставив запитання Юрій Стець. Тобто, більшість пропозицій Держтелерадіо депутати не підтримали. Але низка статей все ж знайшли підтримку. Це - 40 млн грн. на технічне переоснащення Концерну РРТ, який знаходиться в аварійному стані; 116 млн 512 тис. на трансляцію телепрограм, вироблених для державних потреб; 100 млн грн. на випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга". Народний депутат Святослав Вакарчук пропонував додати ще 20 млн грн., але присутні зупинилися на сумі, яку визначив Президент України. До пропозицій щодо збільшення фінансування окремих статей Національної ради з питань телебачення і радіомовлення парламентський Комітет виявився більш прихильним. Члени Комітету проголосували за виділення 2 млн 400 тис. грн. на створення наукової бази для розробки механізмів найбільш ефективного впровадження цифрового мовлення в Україні; 300 тис. грн. на розробку висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж; та 1 млн 939,6 тис. грн. на керівництво та управління здійсненням контролю у сфері телебачення і радіомовлення. У відповідь на задоволення всіх пропозицій керівник апарату Нацради Сергій Крушановський повідомив членам Комітету, що 2007 року Нацрада перерахувала до держбюджету від ліцензійного збору більше коштів, ніж планувалося, а 2008 року працюватиме у цьому напрямі не гірше, ніж торік. Розглянуті поправки до Закону "Про бюджет України на 2008 рік" будуть скеровані до парламентського бюджетного комітету. Решту пропозицій (від "Укрінформу", НРКУ, НТКУ) члени комітету довивчатимуть. Крім того, вирішено направити до Міністерства фінансів пропозицію затвердити в бюджеті на 2008 рік фінансування НТКУ та НРКУ за окремою бюджетною програмою (тобто, окремим рядком, як це вже було у 2006 році) та заслухати на комітеті президента НТКУ Віталія Докаленка. Дискусійним виявилося питання щодо проекту закону про внесення змін і доповнень до ЗУ "Про рекламу" (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв). Як доповіла народний депутат Олена Бондаренко, законопроект готовий до внесення до сесійної зали, єдине, що потрібно узгодити - це терміни його впровадження (уже прострочені). Вона запропонувала перенести всі терміни на півроку вперед. Едуард Прутнік вніс свою пропозицію - рік, а перший заступник голови комітету Андрій Шевченко запропонував компромісний варіант: піврічний люфт у пунктах 1.6 та 2.6 статті 22 в перехідних положеннях (п. 1.6 ст. 22 "У населених пунктах забороняється розміщення та розповсюдження реклами знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби" та п. 2.6 ст. 22 "Реклама алкогольних напоїв, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої забороняється у населених пунктах засобами зовнішньої реклами"). А введення інших норм перенести на рік. За пропозицію Андрія Шевченка проголосувала більшість членів комітету. Було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти доопрацьований проект закону про внесення змін і доповнень до ЗУ "Про рекламу" у другому читанні та в цілому. Розгляд питання про проект ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно ЗМІ" члени комітету відклали. До нього повернуться після обговорення ініціативною групою, до якої ввійдуть представники галузі та громадськості. Окремим питанням порядку денного засідання парламентського комітету розглядався лист НРКУ щодо стану проводового мовлення та поширення програм "Українського радіо". Президент НРКУ Віктор Набруско просив членів комітету сприяти в отриманні НРКУ ліцензій на канали мовлення в FM-діапазоні в пріоритетному порядку для максимального охоплення населення програмами "Українського радіо". Під час обговорення лунали думки, що це прохання не є законним, оскільки НРКУ хоче отримати ліцензії поза конкурсом. Голова парламентського комітету Ганна Герман висловила сумнів у доцільності переходу "Українського радіо" в FM-діапазон. "Чи буде "Українське радіо" конкурентноздатним в FM-діапазоні? Можливо, краще відродити проводове мовлення?" - запропонувала голова парламентського комітету. Депутати вирішили цьому питанню також присвятити окреме засідання. Комітет із питань свободи слова та інформації розглянув також інформацію про завершення повноважень члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка. Члени комітету ухвалили рекомендувати парламенту прийняти постанову про припинення повноважень Віктора Понеділка та оголосити конкурс відбору кандидатур на посаду члена Нацради. Відповідно до законодавства, конкурс має бути оголошений протягом трьох днів після прийняття постанови про припинення повноважень. А Комітет із питань свободи слова та інформації приймає пропозиції впродовж 21 дня з часу оприлюднення оголошення в ЗМІ. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюються в газеті "Голос України" та на сайті Верховної Ради на веб-сторінці Комітету з питань свободи слова та інформації. Остаточний склад підкомітетів члени Комітету з питань свободи слова та інформації затвердять на наступному засіданні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2008 Сьогодні, 15-го січня, о 18.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться зустріч Голови Національної ради Віталія Шевченка, членів Національної ради зі співдоповідачами Моніторинґового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен, Ренате Вольвенд, Одратс Іві, Акне Петерсеном. Мета зустрічі - обговорення питань у рамках підготовки з виконання Україною своїх обовя'зків і зобов'язань перед Радою Європи, зокрема щодо розбудови парламентської демократії, ситуації після парламентських виборів в Україні, свободи ЗМІ, створення системи громадського телебачення тощо. Перед проведенням зустрічі о 18.00 відбудеться спілкування з пресою. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.01.2008 Голосування за кандидатуру на посаду голови Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса може відбутися ще до зимових канікул, повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на слова голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман. Що ж до самого кандидата, то вона не змогла його оцінити, тому що їй "нічого про нього не відомо". Нині діючий голова Держтелерадіо Едуард Прутнік, який також є обраним народним депутатом (фракція Партії реґіонів), у коментарі "Телекритиці" зазначив, що багато чого його командою зроблено, але ще багато чого треба зробити, тому, якби йому запропонували залишитися на цій посаді, то він би залишився. "Але це така справа, що при призначенні голови Держкомітету на першому місці політичний аспект, тому все в руках Бога. Ще треба, щоб за кандидатуру на посаду голови комітету проголосував парламент", - зазначив пан Прутнік. Щодо претендента, висунутого Кабміном, Едуард Прутнік сказав, що знає першого заступника голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса як професіонала, але не захотів прогнозувати його шанси стати його наступником (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2008 Завтра, 15-го січня, о 15.00 в незалежному аналітичному агентстві "Главред" відбудеться чат з головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталієм Шевченком (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.01.2008 З 10-го січня в ефірі чернівецького радіо "Станцiя 103.2FM" (103.2МГц) - новий проект "Extreme-Life". "Extreme-Life" - це проект для тих, хто обирає активний спосіб життя. Для тих, хто найкращим відпочинком вважає поїздку на гірські схили. Для тих, хто вміє отримувати задоволення від швидкості, вітру, снігу, природи та приємно стомлених м'язів. Все цікаве про спорт, відпочинок та правильне екіпірування розповість Влад Забаганський. Слухай щодня на хвилях радіо "Станцiя 103.2FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.01.2008 Прес-служба Президента України повідомляє, що редакції засобів масової інформації, які бажають висвітлювати діяльність Глави держави та Секретаріату Президента України у 2008-му році, відповідно до Правил акредитації ЗМІ, мають поновити списки представників редакцій та надати відомості про нових співробітників. Як повідомляється, поновлення акредитації має на меті "оптимізувати базу даних акредитованих представників ЗМІ у зв'язку із завершенням акредитації 2007-го року та створити сприятливі умови для здійснення професійної діяльності медіа". Матеріали приймаються відділом акредитації Прес-служби Президента України до 1-го лютого 2008 року, за адресою: та факсом (044)-255-65-01. За додатковою інформацією можна звертатися у відділ акредитації за телефонами: (044)-255-63-18, (044)-255-78-44, (044)-255-74-02 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2008 Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради подання на призначення головою Державного комітету телебачення і радіомовлення України Ігоря Куруса. Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на першого віце-прем'єра Олександра Турчинова. Ігор Курус є першим заступником голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Дотепер Державний комітет телебачення і радіомовлення очолює Едуард Прутнік (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2008 Миколаївська радіостанція Радіо "Миколаїв" (1377кГц), що входить до структури Миколаївської ОДТРК, віднедавна працює в ефірі щодня з 7.00 до 1.00 (а не до 22.0, як цн було раніше). Відповідно до оголошень, що лунають в ефірі станції, незабаром вона має перейти на цілодобове мовлення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.01.2008 12-го січня в автокатастрофі у Тверській області Російської Федерації загинув відомий російський теле- і радіоведучий Геннадій Бачинський, повідомляє Lenta.Ru. Йому було 36 років, у нього залишилась дружина і двоє дітей. Геннадій народився у місті Яровому на Алтаї 1-го вересня 1971-го року. Здобув вищу освіту в Санкт-Петербурзькому державному електротехнічному університеті. Працював на радіостанціях "Поліс" і "Катюша", шість років був ведучим на петербурзькому радіо "Модерн". У 1997-му році на радіо "Модерн" почав виходити в ефір у парі з Сергієм Стіллавіним - своїм майбутнім постійним напарником. На початку 2000-х років "Ранкове шоу" Бачинського і Стіллавіна почало виходити на радіо "Максимум". Останнім часом Бачинський вів ранковий ефір на радіо "Маяк" (радіостанція, що входить до Всеросійської ГТРК). Також він був ведучим кількох телепроектів, знімався в кіно (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2008 Другу добу поспіль в місті Миколаїв відсутні трансляції програм столичної станції Dance radio "Kiss FM" (102.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.01.2008 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-101.8МГц (в ефірі "Радіо 101FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та проект "Clubmania" презентують нове радіошоу "DJ Mag Ukraine". Ви почуєте найкращі треки та найцікавіші факти з життя та творчості ді-джеїв і продюсерів, що гратимуть свої сети на вечірці з нагоди запуску журналу "DJ Mag Ukraine". Всі новини про хід підготовки цієї безпрецедентної танцювальної події ви можете почути у цій програмі. Шоу виходитиме в ефір щонеділі з 21.00 до 22.00. Ведучим шоу буде ді-джей Goshva - музикант, який наполегливо працює у всіх напрямках танцювального бізнесу, встигаючи при цьому гастролювати по кращих клубах України, записувати успішні композиції та готувати радіошоу на Dance radio "Kiss FM". 9-го лютого "DJ Mag Ukraine" влаштовує грандіозну start-party. У програмі виступу - Joachim Garraud, Sebastien Legger, DJ Sender, Treat Brothers, Goshva, Drive Dealers, KristinaDJ, Vincent Rio & Vladimir Great та багато інших. Слідкуйте за анонсами! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2008 Народний артист України, лауреат національної премії імені Т. Шевченка та обличчя сучасної української опери - Володимир Гришко став останнім із учасників "1000 і 1 казки під Новий Рік" - новорічного проекту столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). Відомий тенор також взяв участь у записі авторської програми Анжеліки Рудницької "План Б". Він розповів про необхідність фахового виховання молодого покоління вокалістів, а насамкінець із задоволенням поспілкувався у коридорах радіостанції із прихильниками творчості, яких серед працівників "Радіо Київ" виявилося чимало (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2008 31-го січня 2008-го року відбудеться розширена колегія Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення, на якій заслуховуватиметься звіт за 2007-ий рік. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на першого заступника голови Держкомітету Олександра Курдиновича. "Ми готові дати відповіді на всі запитання, які виникають. На колегію ми запрошуємо парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації, народних депутатів, урядовців, журналістів", - сказав він. Щодо звинувачень народного депутата Миколи Томенка в тому, що торік не було представлено звіт Держтелерадіо у Верховній Раді, Олександр Курдинович зазначив, що, щойно парламент призначить дату, комітет готовий звітувати й перед депутатами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.01.2008 15 січня о 15.00 на "Главреді" - http://chat.glavred.info - пройде чат з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталієм Шевченком. Чи бути українській музиці на українському радіо? Які перспективи у вітчизняного телебачення? В чому головна проблема українського телерадіопростору? - на ці та інші питання відповість голова Нацради. Запитання можна ставити вже зараз (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.01.2008 Дива не можуть закінчуватися. На Старий Новий Рік в ефірі столичної радіостанції "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц) - справжні дива. Magic Land розпочнеться о 10.30 і далі на 30-ій хвилині кожної години. Відомо, що красива музика не може застаріти, і 13-го січня Ви в цьому переконаєтеся ще раз. І не забувайте, незвичайні свята треба святкувати незвичайно. Зі Старим Новим Роком - вітає вас радіо "Ренесанс"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2008 З ефіру миколаївського радіо "OK FM" (100.8МГц та Інтернет-мовлення) віднедавна знято програму "Cofee-break". Це пов'язано зі звільненням з радіостанції ведучого програми - Влада Громова (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.01.2008 Справжня віра підтверджується не словами, а справами... - це вкотре довів творчий колектив столичного Світлого радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) і слухачі радіостанції. 8-го січня, коли ще актуальною була тема Різдва і Нового року, у школі-інтернаті містечка Борзна (Чернігівська область), силами слухачів і співробітників Світлого радіо "Еммануїл" було організоване свято для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Особливістю згаданого дитячого будинку є те, що більшість його вихованців взагалі не мають жодних родичів, і на свята їх ніхто з дорослих не відвідував. Але, завдяки учасникам благодійної акції, діти не залишилися без уваги. Їм представили різдвяний спектакль, діти змогли пограти в новорічні ігри з Дідом Морозом і одержали подарунки. Також школа одержала від слухачів Світлого радіо "Еммануїл" три DVD-програвачі, з допомогою яких учні інтернату зможуть дивитися пізнавальні фільми на уроках (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.01.2008 Уряд Польщі вивчить умови надання ЄС фінансової допомоги у розмірі 15,3 мільйонів євро ультракатолицькому "Радіо Марія". Про це сьогодні повідомляє AFP, посилаючись на міністерство науки Польщі. ІМІ писав, що "Радіо Марія", котре у містечку Торун заснував декілька років назад отець Тадеуш Рижик, відомо своїми радикальними поглядами, антисемітськими та антиєвропейськими заявами. Попередній консервативний уряд Ярослава Качинського сприяв розвитку "Радіо Марії", керівництво котрого претендує, що її слухацька аудиторія сягає 3 мільйонів осіб. Фінансування Європейського союзу для "Радіо Марія" може бути припинено рішенням нового ліберального уряду. Міністр науки Барбра Кудричка "порекомендувала міністерству реґіонального розвитку, котре розпоряджається європейськими фондами, відізвати список, в котрому фігурують близько тридцяти проектів, та оголосити замість того конкурс". З них лише два проекти по 73 мільйони долари, фінансування навчальних програм університетах Варшави та Ґданська, залишаються в силі. Директор "Радіо Марія" Тадеуш Риджик розкритикував позицію міністерства. "Це поведінка, що нагадує тоталітарні методи окупаційної влади". Брюсельскі гроші мали б бути витраченими на будівництво нового приміщення для школи журналістики при радіостанції. Нагадаємо, перед тим, як Польща увійшла до ЄС в 2004 році, "Радіо Марія" вела кампанію проти цього вступу, закидаючи європейцям "моральний релатівізм", адже Європа пропагує, як казало радіо, евтаназію, аборти та гомосексуалізм (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.01.2008 З початку року в ефірі міста Миколаїв з поки що невідомих причин відсутні трансляції програм столичного "Radio One" (100.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.01.2008 Нарешті можуть надолужати упущене всі ті, хто 31-го не зміг почути у прямому ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Ради.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Одеса 64k., Інтернет-мовлення Одеса 128k., Інтернет-мовлення Київ 64k. та Інтернет-мовлення Київ 128k.) головний чарт року - "ЭтиПеЗаМол-2007". Повний і правильний список музичних творів, що розподілили місця у сотні кращих пісень просторадіоефіру-2007: 1. Mika - Relax; 2. Rihanna - Umbrella; 3. One Republic & Timbaland - Apologize; 4. Z.- Мы разбиваемся; 5. Gym Class Heroes - Cupid's Chokehold; 6. Fall Out Boy - This Ain't A Scene…; 7. Nelly Furtado - Say It Right; 8. Linkin' Park - What I've Done; 9. Океан Ельзи - Зеленi Очi; 10. David Guetta - Love Is Gone; 11. Maroon 5 - Wake Up Call; 12. James Blunt - 1973; 13. Justin Timberlake - What Goes Around; 14. Beyonce/Shakira - Beautiful Liar; 15. Mika - Grace Kelly; 16. Christina Aguilera - Candy Man; 17. Timbaland - Give It To Me; 18. Take That - Shine; 19. Britney Spears - Gimme More; 20. Kylie - 2 Hearts; 21. Robbie Williams - She's Madonna; 22. Kanye West - Stronger; 23. Avril Lavigne - When You're Gone; 24. Fergie - Big Girls Don't Cry; 25. Robin Thicke - Lost Without You; 26. Christina Aguilera - Oh, Mother; 27. Mika - Love Today; 28. Quest Pistols - Я устал; 29. Gorchitza - Kiss My Loneliness; 30. Yves Larock - Rise Up; 31. Z - Мальчик; 32. will.i.am - Heartbreaker; 33. Ida Corr - Let Me Think About It; 34. Timbaland - The Way I Are; 35. The Fray - How To Save A Life; 36. Juanes - Me Enamora; 37. Just Jack - Starz In Their Eyes; 38. Alex Gaudino - Destination Calabria; 39. Gwen Stefani - Sweet Escape; 40. Martin Solveig - Rejection; 41. Kaiser Chiefs - Ruby; 42. Justin Timberlake - Lovestoned; 43. David Vendetta - Unidos Para La Musica; 44. Avril Lavigne - Girlfriend; 45. Друга Рiка - Вiдчиняй; 46. Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry; 47. Shakira - Pure Intuition; 48. Mika - Big Girl (You Are Beautiful); 49. Мумий Тролль - Бермуды; 50. Гайтана - Капли дождя; 51. David Guetta - Baby, When the Light; 52. Mark Ronson - Stop Me; 53. Green Day - Working Class Hero; 54. Rihanna - Shut Up and Drive; 55. P.Diddy - Last Night; 56. Get Far - Shining Star; 57. Zucchero - Un Kilo; 58. Елка - Точки - города; 59. 50 Cent - Ayo Technology; 60. Leona Lewis - Bleeding Love; 61. Lexter - Freedom to Love; 62. Gorchitza - Time is Right; 63. Daughtry - It's Not Over; 64. Gwen Stefani - 4 In The Morning; 65. Tom Snare - My Homeworld; 66. Kaye Styles - Prison Break Anthem; 67. Unklejam - What Am I Fighting For; 68. Santana - This Boys Fire; 69. Ані Лорак - Я с тобой; 70. Seal - Amazing; 71. Rihanna - Don't Stop The Music; 72. Hot Chip - Colours; 73. Sunrise Avenue - Fairytale Gone Bad; 74. Океан Ельзи - Хочу Напитись Тобою; 75. Bob Sinclar - What I Want; 76. Dolores O'Riordan - Ordinary Day; 77. The Freaks - The Creeps; 78. Take That - Rule the World; 79. Gouache - Feel It; 80. Natasha Bedingfield - Soulmate; 81. David Vendetta - Love To Love You Baby; 82. Simply Red - Stay; 83. Unklejam - Stereo; 84. Linkin Park - Shadow of the Day; 85. Bob Sinclar - Sound of Freedom; 86. Mario Vasquez - Gallery; 87. Lopez - Que Hiciste; 88. My Chemical Romance - I Don't Love You; 89. Will.I.Am - One More Chance; 90. The Ting Tings - That's Not My Name; 91. Craig David - Hot Stuff; 92. Крихітка Цахес - Монета; 93. Starting Rock - Don't Go; 94. Sean Kingston - Beautiful Girls; 95. No Tone - Life Is Love; 96. Killers - Read My Mind (PSB edit); 97. Alicia Keys - No One; 98. Infernal - I Won't Be Crying; 99. Hi-Tack - Let's Dance; 100. Mika - Happy Ending (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.01.2008 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю голови Національної ради Віталія Шевченка (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься підсумків проведених робочих нарад з впровадження цифрового телебачення у Сумській, Одеській та Закарпатській областях. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.01.2008 Коментар Нацради з ТРМ до відкритого листа відомих державних і громадських діячів щодо ситуації в Національній радіокомпанії України, оприлюдненого в газеті "Урядовий кур'єр": "В "Урядовому кур'єрі" (№ 241 від 22.12.07 р.) оприлюднено відкритий лист відомих державних і громадських діячів до Президента України Віктора Ющенка під назвою "SOS" у національному радіоефірі", де йдеться про проблеми Національної радіокомпанії України. Поділяючи в цілому стурбованість авторів відкритого листа щодо сучасних проблем національного радіо, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не може погодитись з низкою обвинувачень на її адресу. Так, автори листа, адресованого Президенту, зазначають, що Національна рада нещодавно позбавила Національну радіокомпанію України низки частотних присвоєнь у середньохвильовому діапазоні. Але, по-перше, автори забули при цьому зазначити, що йдеться про неосвоєні частоти, які через рік від часу набрання ліцензією чинності автоматично втрачають дію (стаття 17 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"). Національна рада в цьому випадку зобов'язана забезпечити безумовне виконання законодавства і зафіксувати факти втрати чинності відповідних ліцензій, що нами й було зроблено. Це стосується без винятку всіх телерадіоорганізацій, які не освоїли частотний ресурс. Принагідно зазначимо, що Національна радіокомпанія України в минулі роки отримала для поширення своїх програм 281 частоту. Однак перевіркою встановлено відсутність мовлення на 168 частотах. Нам здається, передусім на цей разючий факт мала б звернути увагу українська громадськість, вимагаючи притягнення до відповідальності винних. У порушення умов ліцензії на 9 передавачах замість трансляції програм УР-2 та УР-3 розповсюджується перша програма Українського радіо. Програми Національної радіокомпанії України без ліцензій транслюються у населених пунктах Одеської області, а в Рівненській та Тернопільській областях використовуються не передбачені ліцензією частоти. Не зважаючи на проблеми з розповсюдженням програм Національного радіо, низку частот НРКУ було передано для трансляції зарубіжного "Голосу России", що є безпрецендентним явищем в діяльності електронних ЗМІ будь-якої країни. Під час позапланової перевірки, здійсненої Національною радою у листопаді 2007 року, на частотних присвоєннях, що належать НРКУ, виявлено програми іноземних радіостанцій (на частотах 0.936МГц у м.Львові та 1.431МГц у м.Миколаєві, де найпотужніші передавачі України). Національна рада протягом майже двох років вказувала Національній радіокомпанії України на цей ганебний факт і вимагала припинити беззаконня, що межує з підривом національної інформаційної безпеки, але реагування з боку НРКУ ми так і не дочекалися... Щодо проекту модернізації НРКУ, мусимо зазначити, що Національна радіокомпанія України передбачає її саме у звільненні смуги частот 65.9 - 74МГц, відмові від мовлення у довгих та середніх хвилях. Разом з тим, не зважаючи на вичерпаність радіочастотного ресурсу, тривалість проведення міжнародної координації радіочастот, особливо у прикордонних реґіонах країни, Національна радіокомпанія пропонує прорахувати додатково близько ста нових частотних присвоєнь у FM-діапазоні. Однак, аналізуючи стан радіомовлення в областях, модернізація мереж не враховує чисельні пропозиції районних редакцій радіомовлення з впровадження ефірного мовлення на заміну зруйнованого стихійними лихами проводового мовлення. Щодо концепції реорганізації НРКУ в цілому, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сподівається отримати від НРКУ чіткий і аргументований проект, схвалений Державним комітетом телебачення і радіомовлення України." (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.01.2008 Віднедавна столична сателітарна мережева станція "Радіо 5 - Ретро FM" відновила свої мовлення в місті Ульяновка Кіровоградської області (частота - 104.0МГц), що було призупинене влітку минулого року (Інформація з власних джерел).
  • 6.01.2008 Дав найпопулярніших запитання стосовно кращої рок-двадцятки одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Одеса 64k., Інтернет-мовлення Одеса 128k., Інтернет-мовлення Київ 64k. та Інтернет-мовлення Київ 128k.) за 2007-ий рік - "Просто Рок-2007": де скачати "Просто Рок-2007" та хто які місця в рок-20-2007 посів. "Просто Раді.О" відповідає на них, подаючи чарт: 1 Fall Out Boy "This Ain't The Scene"; 2 Green Day "Working Class Hero"; 3 Z "Мы Разбиваемся"; 4 Kaiser Chiefs "Ruby"; 5 My Chemical Romance "Don't Love You"; 6 Сплин "Скажи"; 7 Linkin' Park "What I've Done"; 8 OE "Зелені Очі"; 9 Killers "Read My Mind"; 10 Z "Воскресенье"; 11 Dave Gahan "Kingdom"; 12 Muse "Starlight"; 13 Avril Lavigne "Girlfriend"; 14 Maroon 5 "Wake Up Call"; 15 Крихітка Цахес "Монета"; 16 The Fray "How To Save A Life"; 17 Santana & Chad Kroeger "Into The Night"; 18 Daughtry "It's Not Over"; 19 Скай "Бест Друг"; 20 Zucchero "Un Kilo". А ось завантажити "Просто Рок-2007" можна за цим посиланням: http://prosto.fm/listen/podcasts/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.01.2008 З 1-го січня окремі програми столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) можна слухати у діапазоні коротких хвиль. Вони транслюються з 16.00 до 20.00 за київським часом на частоті 9.885Мц через передавач, встановлений в німецькому місті Юліх (Джерело: ).
  • 3.01.2008 26-го грудня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія "Еммануїл", м.Київ (юридична адреса: вул. В.Васильківська, 131-а, м.Київ, 03150; фактична адреса: вул.Московська, 29-а, кв. 18, м.Київ, 01010; генеральний директор Братанчук Л.Б.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: видати Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Еммануїл", м.Київ, ліцензію на мовлення, згідно з додатком до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - супутникове (радіо); оператор телекомунікацій - SES Sirius AB, Швеція; в) параметри супутникового каналу - супутниковий ретранслятор - "Sirius-2", орбітальна позиція - 5? Cхід. д., частота - 12072 МГц, символьна швидкість - 27500 Ксим/сек., поляризація - горизонтальна; г) територія розповсюдження телерадіопрограм - Україна, Європейські країни, вся територія країн зони впевненого прийому супутникового сигналу; ґ) мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська не менше 92,5%; д) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу; е) вихідні дані (позивні): "Радіо "Еммануїл"; є) строк дії ліцензії - 10 років. Після сплати ліцензійного збору видати ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ, ліцензію на мовлення. 2. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0089-м від 11.09.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса (юридична та фактична адреси: площа 10 квітня, буд. 1, м.Одеса, 65009), про переоформлення ліцензії НР №0089-м від 11.09.2001 (99.4МГц у м.Києві, Р=1.5кВт; 91.4МГц у м.Одесі, Р=2.0кВт; 103.9МГц у м.Львові, Р=1.0кВт; 100.1МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача у м.Миколаєві (було: м.Миколаїв, пр-т Миру, 34; стало: м.Миколаїв, пр-т Жовтневий, вежа ТОВ МСП "Норма-Центр"), складу редакційної ради, згідно з висновком УДЦР №ДВЧ-13480810, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатка 01.08.2007), 4 та 6 (дата видачі додатків 12.03.2007) до ліцензії на мовлення НР №0089-м від 11.09.2001 Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача у м. Миколаєві, складу редакційної ради, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, переоформлені додатки 1, 4 та 6 до ліцензії на мовлення НР №0089-м від 11.09.2001. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1 (дата видачі додатка 01.08.2007), 4 та 6 (дата видачі додатків 12.03.2007) до ліцензії НР №0089-м від 11.09.2001 ТОВ "Телерадіокомпанія "Пілот-Україна", м.Одеса, вважаються недійсними та вилучаються. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "Ваше радіо", м.Херсон, щодо переоформлення ліцензії (НР №1979 від 22.12.2004) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ваше радіо", м.Херсон (юридична адреса: парк Ленінського комсомолу, кафе "Молодіжне", м.Херсон, 73000; директор Мироненко В.В.), про переоформлення ліцензії НР №1979 від 22.12.2004 (107.6МГЦ у м.Херсоні, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення) у зв'язку зі зміною власників (були: Скоробогач В.Л., Мироненко В.В., Поляков В.О.; став: Мироненко В.В.), юридичної адреси телерадіоорганізації (була: вул. Шкільна, 76, кв. 21, с.Степанівка, м.Херсон; стала: парк Ленінського комсомолу, кафе "Молодіжне", м.Херсон, 73000) та програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1979 від 21.12.2004 ТОВ "Телерадіокомпанія "Ваше радіо", м.Херсон, у зв'язку зі зміною власників, юридичної адреси телерадіоорганізації та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "107.6 Радио"; в) територіальна категорія мовлення - місцеве; г) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "Ваше радіо", м.Херсон, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - по 21.01.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1979 від 22.12.2004 вважається недійсною та вилучається. Розглянути питання про внесення змін до програмної концепції після проведення перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Ваше радіо", м.Херсон. 4. Про заяву ТОВ "ТРМК Радіо Хвиля", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №1167 від 10.09.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіомовна компанія "Радіо Хвиля", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (юридична адреса: вул.Рязанова, 11, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., 50007; фактична адреса: вул. 22-го Партз'їзду, 17, кв. 24, м. Кривий Ріг Дніпропетровської обл, 50065; директор Смірнов Ю. І.), про переоформлення ліцензії НР №1167 від 10.09.2003 (101.0МГц у м.Кривому Розі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Макаренко І. А., Салюков Є. Г., Тодрік Л. В.; стали: ДП ТРК "Сенс" ТОВ Фірми "ФЕВРАЛЬ", Смірнов Ю. І., Козаченко А. О., Родін О. А.), позивних (були: "Радіо 101"; стали: "Радіо Шансон"), юридичної адреси, програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1167 від 10.09.2003 товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіомовна компанія "Радіо Хвиля", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., у зв'язку зі зміною власників, позивних, юридичної адреси, програмної концепції мовлення та видати ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ: 24996257; б) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Радіо Шансон"; г) програмна концепція мовлення: згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації); е) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення: 24 години на добу. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіомовна компанія "Радіо Хвиля", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., строк дії залишається без змін - по 10.09.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1167 від 10.09.2003 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіомовна компанія "Радіо Хвиля", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 13 годин на добу, 54%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 22 години на добу, 92%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 години на добу, 8%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музично - розважальний. 5. Про заяву ТОВ ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0121-м від 23.05.2002). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична адреса: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Фещук У.Ю.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002 (мережне мовлення, з 18 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу, ефірне) у зв'язку зі зміною фактичної адреси телерадіоорганізації (була: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; стала: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080), зміною адреси встановлення передавачів у 4 населених пунктах та збільшенням потужності передавача на частоті 105.7МГц у м.Кам'янці - Подільському (була: 105.7МГц у м.Кам'янці - Подільському, Р=0.1кВт; стала: 105.7МГц у м.Кам'янці - Подільському, Р=1.0кВт) (згідно висновків УДЦР), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2 (дата видачі додатків 13.08.2007) та додаток 6 (дата видачі додатка 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР № 0121-м від 23.05.2002 ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною фактичної адреси телерадіоорганізації, зміною адреси встановлення передавачів у 4 населених пунктах та збільшенням потужності передавача на частоті 105.7МГц у м.Кам'янці - Подільському, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 6 до ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002, строк дії ліцензії залишається без змін - по 23.05.2009. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2 (дата видачі додатків 13.08.2007) та додаток 6 (дата видачі додатка 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002 вважаються недійсними та вилучаються. 6. Про заяву ТОВ ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0120-м від 16.02.2005). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична адреса: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; фактична адреса: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080; директор Фещук У.Ю.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005 (мережне мовлення, з 37 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу, ефірне) у зв'язку зі зміною фактичної адреси телерадіоорганізації (була: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; стала: вул.Фрунзе, 39, м.Київ, 04080) та зміною адреси встановлення передавачів у 15 населених пунктах (згідно висновків УДЦР), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 2 (дата видачі додатків 13.06.2007) та додаток 6 (дата видачі додатка 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005 ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною фактичної адреси телерадіоорганізації та зміною адреси встановлення передавачів у 15 населених пунктах, зазначивши в ліцензії: докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 6 до ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005, строк дії ліцензії залишається без змін - по 16.02.2015. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 2 (дата видачі додатків 13.06.2007) та додаток 6 (дата видачі додатка 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005 вважаються недійсними та вилучаються. 7. Про заяву ТзОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0312-м від 13.12.2001). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль (юридична та фактична адреси: вул.О.Кульчицької, 3/5, м.Тернопіль, 46001; директор Яциковська О.Б.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001 (106.1МГц у м.Тернополі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу, ефірне радіомовлення) у зв'язку зі зміною власників (був: Яциковський І. Я.; стали: ТОВ "Ер.Ем.Еф", ТОВ "ТРК "МАН"), Національна рада вирішила: переоформити додатки 1, 3 (дата видачі додатків 08.10.2007) до ліцензії на мовлення НР № 0312-м від 13.12.2001 ТзОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТзОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, переоформлені додатки 1, 3 до ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001, строк дії ліцензії залишається без змін - по 13.12.2008. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення додатки 1, 3 (дата видачі додатків 08.10.2007) до ліцензії на мовлення НР №0312-м від 13.12.2001 вважаються недійсними та вилучаються. 8. Про заяви ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №2565 від 20.04.2006) та переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензій (НР №0315-м від 04.06.2003, НР №0149-м від 12.07.2001, НР №0314-м від 27.12.2004, НР №0376-м від 10.11.2005 та НР №2565 від 20.04.2006). Розглянувши заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ (юридична адреса: пр-т.Повітрофлотський, 54, м.Київ, фактична адреса: б-р Верховної ради, 20, м.Київ, 02100; генеральний директор Кобилкіна О.В.), про переоформлення ліцензії НР №2565 від 20.04.2006 (мережне мовлення з 7 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів, програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних, а також про об'єднання ліцензій НР №0315-м від 04.06.2003, НР №0149-м від 12.07.2001, НР №0314-м від 27.12.2004, НР №0376-м від 10.11.2005 та НР №2565 від 20.04.2006, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №2565 від 20.04.2006 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів, програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ". Переоформити додатки 1, 2, 6 та 7 (дата видачі додатків 04.05.2007) до ліцензії на мовлення НР №0149-м від 12.07.2001 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавачів, програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ", зменшенням потужності передавачів з 1.0 до 0.5 на частоті 107.8МГц у м.Вінниці та частоті 107.8МГц у м.Івано-Франківську, збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт на частоті 99.0МГц у м.Донецьку. Переоформити додатки 1 та 6 (дата видачі додатків 05.12.2007) до ліцензії на мовлення НР №0376-м від 10.11.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача в м.Лубнах Полтавської обл., збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт на частоті 104.1МГц у м.Ужгороді Закарпатської обл. Переоформити додатки 1, 2 та 7 (дата видачі додатків 15.10.2007) до ліцензії на мовлення НР №0314-м від 27.12.2004 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ". Переоформити додатки 1, 2 та 7 (дата видачі додатків 15.10.2007) до ліцензії на мовлення НР №0315-м від 04.06.2003 ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, внесенням додаткових позивних "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ". Переоформити (шляхом об'єднання) ліцензії НР №0315-м від 04.06.2003, НР № 0149-м від 12.07.2001, НР № 0314-м від 27.12.2004, НР № 0376-м від 10.11.2005, НР № 2565 від 20.04.2006 та видати ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: а) вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо-Ера", "Ера ФМ", "Радіо-Ера ФМ"; в) територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне; г) програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 до рішення (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); ґ) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 години на добу; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 до рішення (підписаним начальником відділу частотного погодження та міжвідомчої координації). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, строк дії ліцензії об'єднаної ліцензії - по 18.09.2014. При видачі переоформленої (шляхом об'єднання) ліцензії на мовлення ліцензії НР №0315-м від 04.06.2003, НР №0149-м від 12.07.2001, НР №0314-м від 27.12.2004, НР №0376-м від 10.11.2005, НР №2565 від 20.04.2006 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська; ІІ. Частка програм власного виробництва: 21 година 24 хвилини на добу, 89,17%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година 44 хвилини на добу, 90,56%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 2 години 16 хвилин на добу, 9,44%, з них: 1 година 54 хвилини на добу, 7,92% - програми всесвітньої служби БіБіСі; V. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-культурологічний. 9. Про заяву ДП - Редакції районного радіомовлення, м.Барвінкове Харківської обл., щодо анулювання ліцензії НР №0428 від 13.09.2002. Розглянувши заяву ДП - Редакції районного радіомовлення, м.Барвінкове Харківської обл. (юридична адреса: вул.Леніна, 16, м.Барвінкове, Харківська обл., 64701; редактор Магда О. М.), про анулювання ліцензії НР №0428 від 13.09.2002 на проводове мовлення (обсяг мовлення 28 хв/тиждень), Національна рада вирішила: анулювати ліцензію ДП - Редакції районного радіомовлення, м.Барвінкове Харківської обл., НР №0428 від 13.09.2002 на проводове мовлення (обсяг мовлення 28 хв/тиждень). Вилучити ДП - Редакцію районного радіомовлення, м.Барвінкове Харківської обл., із Державного реєстру ТРО України. Зобов'язати ДП - Редакцію районного радіомовлення, м. Барвінкове Харківської обл., повернути ліцензію до Національної ради. 10. Про заяву ДП "Редакція Первомайського міського районного радіомовлення "Голос Первомайщини", м.Первомайськ Миколаївської обл. Розглянувши заяву ДП "Редакція Первомайського міського районного радіомовлення "Голос Первомайщини", м.Первомайськ Миколаївської обл., (юридична адреса: вул. Грушевського, 3, м.Первомайськ, Миколаївська обл., 55213; редактор Самойлова Г.Б.), про ліквідацію підприємства, Національна рада вирішила: вилучити ДП „Редакція Первомайського міського районного радіомовлення "Голос Первомайщини", м.Первомайськ Миколаївської обл., із Державного реєстру ТРО України. 11. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим (НР №2685 від 19.09.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, НР №2685 від 19.09.2006 (вид мовлення - ефірне РМ, 106.1МГц у м.Феодосії), заслухавши пояснення уповноваженого представника компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, НР №2685 від 19.09.2006, вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); в) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); г) пункту "е" частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана виконувати правила рекламної діяльності, встановлені законодавством); Закону України "Про рекламу": а) статті 6 (мова реклами); б) частини четвертої статті 8 (реклама видів діяльності, які відповідно до законодавства потребують спеціального дозволу, ліцензії, повинна містити посилання на номер спеціального дозволу, ліцензії, дату їх видачі та найменування органу, який видав спеціальний дозвіл, ліцензію). ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, НР №2685 від 19.09.2006, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР №2685 від 19.09.2006 та чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, ліцензія НР №2685 від 19.09.2006. 12. Про результати планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя (НР №2722 від 24.10.2006). Розглянувши матеріали планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, НР №2722 від 24.10.2006 (вид мовлення - ефірне РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, НР №2722 від 24.10.2006, взяти до відома. Попередити керівника ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, про неприпустимість порушення пункту "е" частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (телерадіоорганізація зобов'язана виконувати правила рекламної діяльності і спонсорства, встановлені законодавством, зокрема частини першої, частини третьої статті 9 Закону України "Про рекламу"). Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, НР №2722 від 24.10.2006. 13. Про результати планової перевірки Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт.Липова Долина Сумської обл. (НР №0818 від 16.04.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт.Липова Долина Сумської обл., НР №0818 від 16.04.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт.Липова Долина Сумської обл., НР №0818 від 16.04.2003, взяти до відома. Попередити керівника Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт.Липова Долина Сумської обл., про неприпустимість порушення частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції районної радіостудії "Липоводолинський вісник", смт.Липова Долина Сумської обл., НР №0818 від 16.04.2003. 14. Про результати планової перевірки Редакції Козелецького радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл. (НР №0748 від 26.03.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції Козелецького радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл., НР №0748 від 26.03.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції Козелецького радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл., НР №0748 від 26.03.2003, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Козелецького радіомовлення "Районні вісті", смт.Козелець Чернігівської обл., НР №0748 від 26.03.2003. 14. Про результати планової перевірки Редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець Чернівецької обл. (НР №0711 від 05.03.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець Чернівецької обл., НР №0711 від 05.03.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: визнати порушенням Редакцією Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець Чернівецької обл., вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а)? частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту "а" частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини шостої статті 10 (мова програм та передач телерадіоорганізації визначається умовами ліцензії на мовлення); ґ) частини другої статті 48 (журнал обліку передач). Редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець Чернівецької обл., НР №0711 від 05.03.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства. Надати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Чернівецькій області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Сторожинецького районного радіомовлення Чернівецької обл., м.Сторожинець Чернівецької обл., НР №0711 від 05.03.2003. 15. Про результати планової перевірки Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл. (НР №0749 від 26.03.2003). Розглянувши матеріали планової перевірки Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., НР №0749 від 26.03.2003 (вид мовлення - проводове РМ), Національна рада вирішила: визнати порушенням Редакцією Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту "а" частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) вимог частини п'ятої статті 57 (редакційний статут телерадіоорганізації, створення редакційної ради); ґ) частини 3 розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути відповідно до вимог цього Закону та їх копії надати Національній раді протягом року з дня набрання цим Законом чинності). Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., НР №0749 від 26.03.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., протягом місяця надіслати редакційний статут до Національної ради. Рекомендувати Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., НР №0749 від 26.03.2003, внести зміни до програмної концепції мовлення, зменшивши обсяг мовлення. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Срібнянського районного радіомовлення, смт.Срібне Чернігівської обл., НР № 0749 від 26.03.2003. 16. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК Клас", м.Київ (НР №1380 від 31.12.2003). Розглянувши матеріали позапланової перевірки ТОВ "ТРК Клас", м.Київ, НР №1380 від 31.12.2003 (вид мовлення - ефірне РМ, супутникове), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК Клас", м.Київ (НР №1380 від 31.12.2003)" до з'ясування обставин справи. Доручити департаменту контрольно-аналітичної роботи до 01.02.2008 поінформувати Національну раду щодо мовлення ТОВ "ТРК Клас" у реґіонах. 17. Про залишення без розгляду заяви Малого приватного підприємства "ТРК "Бриз", м.Керч, АР Крим, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1723 від 05.07.2004). Розглянувши заяву Малого приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Бриз", м.Керч, АР Крим (юридична адреса: вул.Ворошилова, 13, кв.161, м.Керч, АР Крим, 98329, директор Батракова О.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1723 від 05.07.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Малого приватного підприємства "Телерадіокомпанія "Бриз", м.Керч, АР Крим, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1723 від 05.07.2004), оскільки вона не відповідає вимогам п. 2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 18. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, про продовження ліцензії на мовлення (НР №2429 від 09.12.2005). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим (юридична адреса: вул.Маршала Жукова, 17, м.Сімферополь, АР Крим, 95035, генеральний директор Белицький С.П.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №2429 від 09.12.2005), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, про продовження ліцензії на мовлення (НР №2429 від 09.12.2005), оскільки вона не відповідає вимогам п.2 статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 19. Про заяву КП "РС "Голос Києва", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1257 від 12.11.2003) та видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва", м.Київ (юридична адреса: вул.Хрещатик, 44, м.Київ, 01001; фактична адреса: вул.Дегтярівська, 37 (6 пов.), м.Київ, 01113; директор Васін А.А.), про переоформлення ліцензії НР №1257 від 12.11.2003 (98.0МГц у м. Києві, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про заяву КП "РС "Голос Києва", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1257 від 12.11.2003) та видачі ліцензії на мовлення" на наступне засідання Національної ради для з'ясування додаткових обставин справи. 20. Про звернення директора ЗАТ "ТРК Лідер", м.Київ, А.Устименка. Розглянувши звернення ЗАТ "ТРК Лідер", м.Київ, про розвиток мережевої радіостанції (лист директора ЗАТ "ТРК Лідер", м.Київ, Устименка А.В. від 03.12.2007 № 178-12/2007), Національна рада вирішила: підтримати пропозицію директора ЗАТ "Телерадіокомпанія "Лідер", м.Київ, Устименка А.В. про спільне виробництво між ЗАТ "ТРК Лідер", м.Київ, та місцевими телерадіокомпаніями програми "Радіо Шансон". Після розгляду пропозицій щодо співпраці з місцевими телерадіоорганізаціями рекомендувати привести ліцензії телерадіокомпаній у відповідність до чинного законодавства. 21. Про звернення директора ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., О.Вербицької. Розглянувши звернення ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., про розвиток мережевої радіостанції (лист директора ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., Вербицької О.В. від 26.12.2007 № 328/2007), Національна рада вирішила: підтримати пропозицію директора ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., Вербицької О.В. про спільне виробництво між ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., та місцевими телерадіокомпаніями програми "Радіо Шарманка". Після розгляду пропозицій щодо співпраці з місцевими телерадіоорганізаціями рекомендувати привести ліцензії телерадіокомпаній у відповідність до чинного законодавства. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.01.2008 Минулої ночі середньохвильовий ефір України урізноманітнився - Національна радіокомпанія України відновила своє мовлення у цьому діапазоні з використанням передавачів, які не експлуатувалися з минулої весни. Зокрема, ще ввечері 31-го грудня було запущено кілька СХ-передавачів каналу УР-1, а сьогодні о 6-ій ранку - кілька СХ-передавачів каналів УР-2 ("Радіо Промінь") та УР-3 ("Радіо Культура"). Таким чином, наразі програми УР-1 в СХ-діапазоні відтепер можна слухати (згідно до нового частотного розкладу НРКУ) на таких частотах: Коритняни Закарпатської області - 675кГц, Докучаївськ Донецької області - 711кГц, Підгайці Волинської області - 810кГц, Старобільськ Луганської області - 936кГц, Луч Миколаївської області - 972кГц, Луганськ - 1134кГц, Чернівці - 1377кГц, Путила Чернівецької області - 1557кГц (при цьому зберігається й мовлення на частоті 1584кГц через передавач на горі Синиця у смт. Верховина на Івано-франківщині - цей передавач не вимикався й навесні). Щоправда, не обійшлося без накладок: минулої ночі на частоті 972кГц звучали програми каналу УР-2 ("Радіо Промінь") - замість УР-1: це сталося через те, що сигнал на РПЦ Луч подається через сателіт, який вночі, під час традиційної перерви в мовленні УР-1, транслює сигнал "Променя". Щодо каналу УР-2 ("Радіо Промінь"), то його відсьогодні можна чути на значній території Україні через синхромережу на частоті 549кГц (потужні передавачі встановлені в наступних точках: Бровари Київської області, Луч Миколаївської області, Красне, Зарванці Вінницької області). Щоправда, варто зазначити: синхромережа на частоті 549кГц розбудовувалася ще за радянських часів - для трансляції радіопрограми "Маяк" з Москви. Таким чином, сьогодні на частоті 549кГц працюють передавачі й у сусідніх державах - зокрема, минулого літа на цій частоті запрацював потужний передавач "Радіо Придністров'я", встановлений у Григоріуполі (Молдова), який заважає приймати "Промінь" в окремих областях нашої держави. І, врешті, канал УР-3 ("Радіо Культура"). Для його трансляції в СХ-діапазоні згідно нового частотного розкладу НРКУ використовуватиметься передавач у Чернівцях, що працює на частоті 657кГц (УР-3 тут, як і раніше, ділитиме ефірний час з румунською службою ВСРУ), а також частоти 837кГц (с.Таранівка Харківської області) та синхромережа на частоті 1242кГц (м.Докучаївськ на Донеччині та смт.Октябрське у Криму). Звертаємо вашу увагу на те, що до весни минулого року на зазначеній частоті у Докучаївську працював "Промінь". І ще одна зміна у трансляціях програм НРКУ стосується УКХ ЧМ діапазону: у столиці мовлення НРКУ на частоті 105.0МГц (тут транслюється канал УР 2 - "Радіо Промінь" з вкрапленнями окремих програм каналу УР-1), що досі велося з вежі АТ "РаТел" на Олегівській горі, від сьогоднішнього дня ведеться з більш високої вежі КРТПЦ (відома також Сирецька вежа). Таким чином, має зрости зона поширення сигналу на цій частоті. Наразі на цій частоті також відсутній сигнал RDS (Інформація з власних джерел).
  • 1.01.2008 Всіх відвідувачів порталу, всіх радійників, радіослухачів та просто випадкових відвідувачів порталу - з Новим роком! Щастя, здоров'я, грошей, успіхів та всіляких гараздів!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2007

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024