Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Травень 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.05.2007 Учора, 30-го травня, на засіданні Національної ради було вручено ліцензії таким телерадіоорганізаціям: 1. ЗАТ "Нікопольський медіа-центр", м.Нікополь Дніпропетровської обл.; 2. ЗАТ "ТРК "Алекс", м.Запоріжжя; 3. КУ "Редакція Олександрійського міського радіомовлення", м.Олександрія Кіровоградської обл.; 4. ДТ "ТРК "Регіон" ТОВ "ІМА", м.Вишневе Києво-Святошинського р-ну Київської обл.; 5. ТОВ "Гамма-Консалтінг", м.Київ; 6. ТОВ "ТРК "Музика ТВ", м.Київ; 7. ТОВ "ТРК "Кіно ТВ", м.Київ; 8. ПМП "ТК "Маска", м.Львів; 9. ТОВ "ТРК "Сиан", м.Севастополь; 10. ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м.Севастополь; 11. ТОВ "ТРК "Жиса", м.Сімферополь; 12. ВАТ "ТК "Фаворіт ТВ", м.Харків (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.05.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) влітку працюватиме у "полегшеному форматі" - більшість програм та новини дуже скоро підуть відпочивати - до вересня. Натомість саме зараз станція розпочинає новий проект "Літо: Мої новини". Літо - традиційно мертвий час у плані новин. Журналісти бігають по прес-конференціях, висолопивши язика... Редактори ґвалтують перегріті спекою мізки у пошуках чогось хоч трохи схожого на інформаційний привід у повідомленнях інформаційних аґенцій... Але чи справді влітку не трапляється нічого цікавого? Можливо, найяскравіші для нас особисто події саме влітку і трапляються?! Адже саме влітку ми їздимо у цікаві місця й знайомимося з новими людьми. Ми їдемо до батьків і бачимося з колишніми однокласниками чи дворовими друзями-подругами; бачимо, як змінилося рідне місто, і про що говорять люди у ньому. Ми робимо ще багато чого, і бачимо те, на що нам не вистачає часу та уваги в інші, більш напружені пори року. При цьому новини нашого власного життя цікаві не лише нам самим. Статистика офіційного Web-сайту "Молодого радіо" показує, що деякі пости блоґів на "Молодому" прочитують у десятки разів більше людей, ніж новини у стрічці. Тож заводь свій блоґ (якщо в тебе його досі немає), і пиши про те, чим цього літа живеш Ти. До речі: блоґи на Web-сайті "Молодого" можна заводити не лише текстові, а й звукові. Найсвіжіші пости відтепер буде видно на головній. А всі пости - як і раніше у розділі "Блоґи". У заголовку написано, що цей проект починає "Молоде радіо". Але це не зовсім відповідає дійсності. Правильніше, мабуть, буде сказати, що "Молоде радіо" лише створює таку можливість. Починати його (чи не брати у ньому часті - то вже як Ти вирішиш) саме слухачам радіостанції. Члени команди "Молодого", теж обов'язково писатимуть - кожен про свої новини. А, можливо, у формат блоґів на літо перейдуть і деякі програми "Молодого радіо". Словом, буде цікаво! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.05.2007 12-00, Київ, вул. Ломоносова, 33/43. Дитяче відділення інституту онкології і радіології АН України. Кожен шлях розпочинається з першого кроку. Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) зробила його два роки тому. Відтоді маленькими друзями та підшефними станції є пацієнти Дитячого відділення інституту онкології і радіології АН України. Ці маленькі і дуже сильні люди, як ніхто інший знають ціну життя та відчувають, як важливо за нього боротися щодня, щосекунди. І в наших силах зробити так, щоб цю нестерпно важку боротьбу зробити небагато легшою. Тому Національна мережа "ХІТ FM Україна" украй вдячна всім, хто бере участь в регулярних благодійних акціях радіостанції. У міжнародний день захисту дітей 1-го червня 2007-го року співробітники станції привезуть до лікарні найнеобхідніше: медикаменти, предмети побуту, подарунки та влаштують дітям веселе свято. Національна мережа "ХІТ FM Україна" звертається до всіх, чиї серця відкриті і наповнені жалем із проханням про допомогу та співробітництво. Найближчим часом відділенню необхідні: 1. Медикаменти; 2. Миючі і дезинфікуючі засоби (Бреф, Сіліт, освіжувачі для WC); 3. Шафи для одягу в ординаторській, сестринській, сестрі-господарці, у фойє; 4. Диван у сестринську; 5. Холодильник чи холодильна шафа (2 шт.); 6. Пральна машина (кілька); 7. Замінити вікна в палатах; 8. Будівництво дитячої площадки на території лікарні; 9. Кошти. Як долучитися до акції, що її проводить Національна мережа "ХІТ FM Україна"? Благодійна організація "Фонд допомоги онкохворим дітям "Краб", код 34750770, Деснянське відділення №1 ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 380805, Код ЗКПО 23494105, р/р № 2600169634 (в гривнях), № 2600369636 (в євро), № 2600269635 (в доларах). За додатковою інформацією звертайтеся на "ХІТ FM Україна" за номерами (044)-537-21-40, внутрішній 10-54, або (067)-956-79-50 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 30.05.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності ТРК "Остання барикада", м.Київ; ТОВ "Український телепровайдер", м.Донецьк; 2. Про видачу ліценцій на мовлення ЗАТ "Телеодин", м.Київ; ПП ПТ "Децебал", м.Жмеринка Вінницької обл.; РК "Миргород", м.Миргород Полтавської обл.; 3. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК Краєвид", м.Миколаїв; фізичній особі-підприємцю Сіваченку В.М., м.Лисичанськ Луганської обл.; 4. Про переоформлення ліцензій ТОВ "ТРК Краєвид", м.Миколаїв; ПП ПТ "Децебал", м.Жмеринка Вінницької обл.; Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл.; ТОВ "ТРК Моріон", м.Євпаторія АР Крим; Кіровоградської ОДТРК, м.Кіровоград; ВК "ТРО "Кварц", м.Нікополь Дніпропетровської обл.; ПП "ТРК "ТВ-ком", м.Глухів Сумської обл; 5. Про продовження терміну дії ліцензії ТОВ "КТРК "Девком", м.Севастополь. Результати позапланової перевірки ТОВ Телерадіокомпанія "Нова Одеса", м.Одеса було взято до відома. За порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства ТОВ "МП "Незалежна телекомпанія"Норма-4", м.Херсон, "Чернівецькій асоціації комерційної телекомпанії "ТВА", м.Чернівці, оголошено попередження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.05.2007 На засіданні 30-го травня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула проект Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні". Після висловлених аргументів та обговорення документа Національна рада вирішила не погоджувати Державну програму впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні у зв'язку з неврахуванням низки суттєвих зауважень та пропозицій Національної ради як регуляторного органу, безпосередньо задіяного у процесі впровадження в Україні цифрового мовлення. Міністерству транспорту та зв'язку України, Національній комісії з питань регулювання зв'язку України, Державному комітету телебачення і радіомовлення України спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення запропоновано розробити спільну програму поетапного впровадження цифрового телемовлення з урахуванням усіх наявних пропозицій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.05.2007 1-го червня в нашій країні святкується Міжнародний День захисту дітей. Це не лише день радості та веселощів, але й день добродійності та допомоги, що покликаний привернути увагу громадськості на потреби дітей. Нагадати суспільству про необхідність поваги до прав дитини. 1-го червня ефір столичної радіостанції "Доросле радіо" (106.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) присвячується дітям і дитинству у всіх його проявах! Дитинство - це воля та безпосередність, це щирість душі і непідроблена радість пізнання світу. Це наші теплі спогади і пригоди. Дитинство - це улюблені фільми і знайомі пісні, почувши які нам і зараз хочеться підспівати. 1-го червня "Доросле радіо" хоче зробити подарунок і своїм слухачам , і своїм дітям! 1-го червня в ефір радіостанції вийде проект "Дорослі діти", а також розпочнеться акція "Подаруй дитині книгу", що триватиме до 8-го червня. В рамках проекту "Дорослі діти" на хвилях "Дорослого радіо" з 7.00 до 19.00 1-го червня звучатимуть такі улюблені і такі знайомі дитячі пісні! Саме у цей день ми дізнаємося про те, що думають діти про дорослих та їхній світ. Вони розповідатимуть про себе, про свої бажання і захоплення і про те, що б їм хотілося змінити. Дотримуючись щиросердечних традицій, "Доросле радіо" готує особливу святкову акцію - "Подаруй дитині книгу!". Задачею заходу є збір книжок для дитячих будинків та інтернатів міста. Ні для кого не є секретом, що в більшості з нас досі зберігається велика кількість дитячої літератури. І більшість книжок уже давно прочитані підрослим дітям. Але, все-таки , лежать... Іноді як пам'ять, а іноді - просто займаючи звичне місце на полицях... "Доросле радіо" пропонує своїм слухачам знайти цій чудовій літературі інше, не менш гідне місце. Це місце - в руках і душах дітей з дитячих будинків та інтернатів. Протягом тижня, починаючи з 1-го червня, "Доросле радіо" закликає всіх небайдужих слухачів приносити до офісу станції будь-яку дитячу літературу, яку згодом буде передано у київські дитячі будинки та інтернати. І хоч це не зможе замінити їм батьківську теплоту і турботу, співробітники "Дорослого радіо" сподіваються, що зможуть зробити їхнє життя цікавішим та яскравішим (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.05.2007 23-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КП "Новомосковська радіоредакція", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Новомосковська радіоредакція", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Радянська, 30, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., 51200; директор Іконнікова В.П.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 6 годин 5 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству "Новомосковська радіоредакція", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 6 годин 5 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторингу), зазначивши в ліцензії: 1. Територія розповсюдження радіопрограм - м.Новомосковськ та Новомосковський район Дніпропетровської обл.; 2. Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 15000; 3. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 6 годин 5 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; 14.00-14.59; 4. Оператор телекомунікації - Новомосковська дільниця ЦЕЗу № 9 Дніпропетровської філії ВАТ "Укртелеком", вул. Зіни Білої, 44-а, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; 5. Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); 6. Вихідні дані (позивні) - "Говорить Новомосковськ"; 7. Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; 8. Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; 9. Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення КП "Новомосковська радіоредакція", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. 2. Про заяву ТОВ "ТРК "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського р-ну Хмельницької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0436 від 19.09.2002). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл. (юридична адреса: вул. Комсомольська, 10, с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл., 32351; фактична адреса: вул.Соборна, 9, м.Кам'янець-Подільський Хмельницької обл., 32300; генеральний директор Крушановський В.І.), про продовження строку дії ліцензії НР №0436 від 19.09.2002 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 8 годин 51 хвилина на тиждень), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0436 від 19.09.2002 товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), обсяг мовлення - 8 годин 51 хвилина на тиждень, зазначивши в ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 23841771; 2. Територія розповсюдження: м.Кам'янець-Подільський та Кам'янець-Подільський район; 3. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 4. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 5. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить телерадіокомпанія "Подолянин ТV"; 6. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 7. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; 10.30-10.59*; 11.40-11.59*; субота: 14.00-14.59; 15.15-16.14; неділя: 14.00-14.59; 23.05-23.49 (* відрізки мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України. 8. Кількість домогосподарств - 28928; 9. Адреса радіовузлу зв'язку: вул. Проскурівська, 13, м.Хмельницький; 10. Програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0436 від 19.09.2002. 3. Про заяву ТОВ "ТРК "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського р-у Хмельницької обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0436 від 19.09.2002). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл. (юридична адреса: вул. Комсомольська, 10, с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл., 32351; фактична адреса: вул.Соборна, 9, м.Кам'янець-Подільський Хмельницької обл., 32300; генеральний директор Крушановський В.І.), про переоформлення ліцензії НР №0436 від 19.09.2002 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 8 годин 51 хвилина на тиждень) у зв'язку зі зміною власників (були: Крушановський В.І., Бабляк В.П., Єремчук В.П., Кам'янець-Подільська РДА; стали: Крушановський В.І.), юридичної адреси (була: вул.Соборна, 9/402, м.Кам'янець-Подільський Хмельницької обл.; стала: вул.Комсомольська, 10, с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл.), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №0436 від 19.09.2002 товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл., у зв'язку зі зміною власників та юридичної адреси, зазначивши в ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 23841771; 2. Територія розповсюдження: м.Кам'янець-Подільський та Кам'янець-Подільський район; 3. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 4. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 5. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить телерадіокомпанія "Подолянин ТV"; 6. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 7. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; 10.30-10.59*; 11.40-11.59*; субота: 14.00-14.59; 15.15-16.14; неділя: 14.00-14.59; 23.05-23.49 (* відрізки мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України). 8. Кількість домогосподарств - 28928; 9. Адреса радіовузлу зв'язку: вул. Проскурівська, 13, м.Хмельницький; 10. Програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Подолянин ТV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського району Хмельницької обл., строк дії залишається без змін - до 22.07.2007. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0436 від 19.09.2002 вважається недійсною та вилучається. 4. Про заяву ТРК "Авторадіо-Дніпро" у формі ТОВ, м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0056-м від 15.02.2007). Розглянувши заяву ТРК "Авторадіо-Дніпро" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Дніпропетровськ (юридична адреса: вул. Мостова, 2, м.Дніпропетровськ, 49054; фактична адреса: вул. Мостова, 2, м.Дніпропетровськ, 49054; директор Токарєв О.М.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0056-м від 15.02.2007 (105.8МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Токарєв О.М.; Токарєва Ф.С.; стали: ТОВ "Радіосупутник", м.Дніпропетровськ), юридичної та фактичної адрес (була: пр.Кірова, 80/4, м.Дніпропетровськ, 49054; стала: вул. Мостова, 2, м.Дніпропетровськ, 49054), Національна рада вирішила: переоформити додатки № 2, № 3 ліцензії на мовлення НР №0056-м від 15.02.2007 ТРК "Авторадіо-Дніпро" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Дніпропетровськ, у зв'язку зі зміною власників, юридичної та фактичної адрес. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТРК "Авторадіо-Дніпро" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Дніпропетровськ, переоформлені додатки № 1, № 2, № 3 ліцензії на мовлення НР №0056-м від 15.02.2007, строк дії залишається без змін - до 15.02.2014. При видачі переоформлених додатків ліцензії на мовлення додатки № 1, № 2, № 3 ліцензії НР №0056-м від 15.02.2007 вважаються недійсними та вилучаються. 5. Про результати планової перевірки Редакції радіомовлення Новоселицької районної ради та райдержадміністрації "Новоселицький вісник", м.Новоселиця Чернівецької обл. (НР №0710 від 05.03.2003) - взято до відома. 6. Про результати планової перевірки Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород (НР № 2487 від 27.01.2006, НР № 2488 від 27.01.2006), вид мовлення - супутникове - взято до відома. 7. Про результати позапланової перевірки ТОВ "Українська радіо група", м.Київ (НР №0250 від 06.06.2002). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, НР №0250 від 06.06.2002 (вид мовлення - ефірне), заслухавши інформацію уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням недотримання ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини першої статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців); та умов ліцензії в частині "програмна концепція мовлення". ТОВ "Українська радіо група", м.Київ, НР №0250 від 06.06.2002, оголосити попередження. 8. Про результати планової перевірки Комунального підприємства Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця", м.Дубровиця Рівненської обл. (НР №2541 від 06.04.2006). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Рівненській області й управління контролю та моніторингу про результати планової перевірки Комунального підприємства Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця", м.Дубровиця Рівненської області, НР №2541 від 06.04.2006 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: визнати порушенням Комунальним підприємством Редакцією проводового мовлення "Радіо Дубровиця", м.Дубровиця Рівненської області, Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); б) вимог частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); в) вимог частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити редакційні статути та їхні копії надати Національній раді). Комунальному підприємству Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця", м.Дубровиця Рівненської області, НР №2541 від 06.04.2006, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Комунального підприємства Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця" привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №2541 від 06.04.2006. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Рівненській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Комунального підприємства Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця", НР №2541 від 06.04.2006. 9. Про результати планової перевірки редакції Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської обл. (НР №0746 від 26.03.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Чернігівській області та управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки редакції Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської області, НР №0746 від 26.03.2003 (вид мовлення - проводове), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням редакцією Ріпкинського районного радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської області, НР №0746 від 26.03.2003, Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) вимог частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії), б) вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) вимог частини третьої розділу Х (телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути та їхні копії надати Національній раді). Редакції Ріпкинського районного радіомовлення, смт Ріпки Чернігівської області, НР №0746 від 26.03.2003, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво редакції Ріпкинського районного радіомовлення, смт Ріпки Чернігівської області, протягом місяця привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР № 0746 від 26.03.2003. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Чернігівській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи редакції Ріпкинського районного радіомовлення, смт Ріпки Чернігівської області, НР №0746 від 26.03.2003. 10. Про результати планової перевірки Підволочиської редакції районного радіомовлення, смт.Підволочиськ Тернопільської обл. (НР №0530 від 20.11.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Тернопільській області, управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Підволочиської редакції районного радіомовлення, смт Підволочиськ Тернопільської обл., НР №0530 від 20.11.2002 (вид мовлення - проводове), заслухавши інформацію уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням недотримання Підволочиською редакцією районного радіомовлення, смт.Підволочиськ, вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) частини четвертої статті 12 (створення у складі органів управління спеціального наглядового органу (редакційної ради тощо); та умов ліцензії у частинах "програмна концепція мовлення", "обсяг мовлення". Підволочиській редакції районного радіомовлення, смт.Підволочиськ Тернопільської обл., НР № 0530 від 20.11.2002, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Підволочиської редакції районного радіомовлення, смт.Підволочиськ Тернопільської обл., протягом місяця привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №0530 від 20.11.2002. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Тернопільській області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Підволочиської редакції районного радіомовлення, смт Підволочиськ Тернопільської обл., НР №0530 від 20.11.2002. 11. Про залишення без розгляду заяви Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002). Розглянувши заяву Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл. (юридична адреса: майдан І. Франка, 1, м.Збараж, Тернопільська обл., 47302; директор Шарко Л.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 12. Про залишення без розгляду заяви Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002). Розглянувши заяву Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл. (юридична адреса: майдан І. Франка, 1, м.Збараж, Тернопільська обл., 47302; директор Шарко Л.В.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Редакції Збаразького районного комунального радіомовлення, м.Збараж Тернопільської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0532 від 20.11.2002), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2. Решта рішень щодо ліцензування та перевірок ТРО, прийнятих на засіданні, стосувалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було ухвалено рішення: Про затвердження штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2007 рік у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 № 700; Про вдосконалення нагородної справи в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення; Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Про нагородження Почесною відзнакою "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" та ряд інших рішень. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.05.2007 Тільки один день! У найближчу суботу - 2 червня! Ти легко потрапиш в дев'ятку!!!! Якщо вчасно увімкнеш свій приймач! На хвилі столичного радіо "Джем FM" (95.6МГц) подія року - 9й Міжнародній молодіжний фестиваль Чайка! Прямі включення з головних майданчиків фестивалю! Ексклюзивні інтерв'ю! Цікаві подіі за сценою - те, чого ти ніколи не побачиш, стоячи перед нею! Алена Кабо у прямому ефірі з місця проведення фестивалю! Починаючи з 14-ої години! Слухай "Джем FM" у субботу, 2 червня, потрап у дев'ятку разом з ведучими. 9-й Міжнародний ЧайкаФест на "Джем FM". Меломани всіх країн, єднаймося! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.05.2007 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення щодо державної реєстрації ТРК "Остання барикада" (м.Київ). Її засновник - відомий політолог, керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній. Відомий бренд "Остання барикада" - назва творчого об'єднання, очолюваного Донієм, а в минулому - телепрограми та клубів-кафе у Києві та Харкові. Мета заснування телерадіокомпанії - отримання прибутку. За словами керівника ТРК Володимира Пилипенка, поки запланован лише радіопроект, оскільки на заснування телекомпанії бракує грошей. ТРК "Остання барикада" планує взяти участь у найближчому конкурсі на радіочастоти. Формат, у якому вона збирається мовити - музичне радіо, а точніше, як сказав Володимир Пилипенко, "все, що співає українською мовою" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.05.2007 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартує нова літня гра - Ibiza Longer Party! Починаючи з вівторка, 29-го травня, будь-який слухач радіо "Europa Plus Україна" має неймовірну можливість виграти поїздку на наймодніший острів планети - Ібіцу, відірватися у всесвітньо відомих клубах під сети кращих у світі ді-джеїв та поніжитися під спекотним ласкавим сонцем на шикарних пляжах Середземного моря! Що для цього необхідно зробити? Уважно слухати ефір радіо "Europa Plus Україна"! Протягом усього літа ді-джеї радіо "Europa Plus Україна" ділитимуться неймовірними фактами з життя Ібіци. Для того, аби взяти участь в Ibiza Longer Party, відправляй SMS на номер 4444 зі словом Longer (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Golden Telecom та UNI Вартість SMS - 1.50 грн (з ПДВ)). У відповідь надійде SMS з унікальним кодом. (Увага: отриманий код дійсний 24 години). Далі - просто: заповнюйте анкету за адресою http://www.europaplus.ua/act_ibiza.php та слухайте ранкове шоу "Надобранок.UA!". Щоранку ведучі ранкового шоу серед усіх надісланих анкет обиратимуть одного фіналіста - претендента на поїздку на Ібіцу. Для участі у грі необхідно мати діючий закордонний паспорт. Ім'я щасливчика, що першим вирушить на Ібіцу, стане відоме також у рамках ранкового шоу вже на початку червня! І навіть якщо комусь не пощастить у перший раз, не варто засмучуватися - загалом за літо буде проведено 4 гри, і незабутні вихідні на сонячній Ібіці будуть розіграні чотири рази: перший розиграш відбудеться 8-го червня, другий - 29-го червня, третій - 20-го липня і четвертий - 10-го серпня. Переможець Ibiza Longer Party полетить на Ібіцу відриватися по повній і відвідає самі імениті клуби світу, серед яких Мекка клабберів усієї землі "Space", рекордсмен Книги рекордів Ґіннеса - найбільший клуб планети - "Privilege" і, безумовно, легендарний "Pacha". А кореспондент радіо "Europa Plus Україна" розповість про всі подробиці поїздки, про нічне життя Ібіци і про святкову атмосферу самого модного острова світу, який багато хто вважають раєм на землі! Вечірка довжиною в літо розпочинається! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.05.2007 Сьогодні розпочав своє існування офіційний Web-сайт столичної мережевої станції "Народне радіо" (Київ-100.5МГц, Житомир-104.9МГц). Знайти його можна за URL-адресою http://kiev.narodnoe.fm. На сайті ви зможете дізнатися свіжі новини, познайомитися з ведучими та просто поспілкуватися з іншими слухачами "Народного радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.05.2007 Рівно о 0 годин 00 хвилин, 26-ого травня було завершено голосування в акції "Пан або Пропав", що її проводить столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Вже визначено двох учасників яки отримують шанс стати власниками нового агресивного автомобіля Dodge Nitro. Подальшу боротьбу і випробування своєї долі продовжать ФОРС и notna. Правила не змінні: в фіналі акції, який відбудеться 14-го червня, автомобілі учасників будуть розбиті і шляхом підкидання монети буде визначено переможця і власника головного призу. Детальніше про акцію можна дізнатися на офіційному сайті акції - http://pan.gala.net (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.05.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.05.2007 В ефірі харківської радіостанції "LFM" (90.0МГц) з'явилися програми виробництва запорізької синдикейшн-студії "Укрпростір" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.05.2007 Одеська мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) не утомлюється, доводячи свою першість! Ну кому ще могла спасти на думку ідея затягти Comedy Club на радіо?! Отже, "Просто Раді.О" і Comedy Club Odessa Style представляють: Просто Comedy Club. Прем'єра - 1-го червня, о восьмій вечора, в одеському ефірі станції! Стовідсоткове звикання з першого прослуховування. Відтепер щотижня. 105 і 3 причини для здорового сміху! Хочеш взяти участь у програмі Просто Comedy Club? Відправ номер свого мобільного на електронну скриньку . Співробітники "Просто Раді.О" з тобою обов'язково зв'яжуться! Comedy Club Odessa Style щотижня чекають тебе у суботу, о 22.00, у пляж-клубі "Рив'єра" на 13-й станції Великого Фонтана (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.05.2007 15-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Партизанська, 18, м. Біла Церква Київської обл.; редактор Кравченко Н. В.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 2 години 26 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: видати редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 2 години 26 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним в.о. начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: 1. Територія розповсюдження радіопрограм - м. Біла Церква та Білоцерківський район Київської обл.; 2. Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 34959; 3. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 26 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: вівторок, четвер: 06.30-06.44, субота, неділя: 14.00-14.59; 4. Оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 4 Білоцерківської філії ВАТ "Укртелеком", вул. Дачна, 1, м. Біла Церква Київської обл.; 5. Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); 6. Вихідні дані (позивні) - "Говорить Біла Церква"; 7. Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; 8. Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; 9. Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Здійснити державну реєстрацію аудіовізуального засобу масової інформації редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести редакцію Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м. Біла Церква Київської обл. 2. Про заяву Житомирської ОДТРК, м.Житомир, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Житомирської обласної державної телерадіокомпанії, м.Житомир (юридична та фактична адреси: вул. Театральна, 7, м. Житомир, 10014; генеральний директор Бойко В. Я.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1) та частота 71.90МГц у с.Андріївці Житомирської області, потужність передавача 4.0кВт; обсяг мовлення - по 15 годин 01 хвилину на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію Житомирській обласній державній телерадіокомпанії, м.Житомир, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та частоті 71.90МГц у с.Андріївці Житомирської області, потужність передавача 4.0кВт; обсяг мовлення - по 15 годин 01 хвилині на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 02841413; 2. Територія розповсюдження: м.Житомир та Житомирська область; 3. Територіальна категорія мовлення: реґіональне; 4. Вид мовлення: проводове, ефірне (радіомовлення); 5. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Житомирське обласне радіо"; 6. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 7. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54; 08.10-08.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; субота: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 12.40-12.56; 17.45-17.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; неділя: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 15.45-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; 8. Кількість домогосподарств: 198950; 9. Адреса радіовузлу зв'язку: м.Житомир, вул.Київська, 22. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення Житомирській обласній державній телерадіокомпанії, м. Житомир, після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення Житомирської обласної державної телерадіокомпанії, м.Житомир. I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська - 90%, мови національних меншин - 10%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 15 годин 01 хвилина на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин 01 хвилина на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 3. Про результати планової перевірки ТОВ ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл. (НР №2359 від 11.11.2005, НР №2358 від 11.11.2005, НР №0030-п від 12.06.1997). Розглянувши інформацію секретаріату представників Донбаського реґіону та управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ТОВ ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., (вид мовлення: ефірне, проводове, провайдер програмної послуги), що засвідчує недотримання цією компанією умов ліцензії у частинах "програмна концепція мовлення", "мова" (порушення вимог частини сьомої статті 27, вимог частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"), порушення вимог статті 6 Закону України "Про рекламу" (мова реклами), керуючись пунктом а) частини першої статті 59, частиною першою статті 70, статтею 72 та частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 13 і 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: у зв'язку з порушенням чинного законодавства (Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Закону України "Про рекламу") та недотриманням умов ліцензії ТОВ ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., оголосити попередження. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензій НР №2359, НР №2358 від 11.11.2005 та чинного законодавства. Надати через два тижні після прийняття цього рішення звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Луганській області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ ТРК "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., НР №2359, НР №2358 від 11.11.2005, НР №0030-п від 12.06.1997. 4. Про результати планової перевірки Редакції радіомовлення м.Саки, м.Саки, АР Крим (НР №0701 від 05.03.2003) - взяти до відома. 5. Про заяву редакції радіомовлення м.Саки, м.Саки, АР Крим, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0701 від 05.03.2003). Розглянувши заяву редакції радіомовлення м.Саки, м.Саки, АР Крим (юридична та фактична адреси: вул. Піонерська, 1, к. 312, м.Саки, АР Крим, 96500; директор Новак А. А.), про продовження строку дії ліцензії НР №0701 від 05.03.2003 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 3 години 08 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0701 від 05.03.2003 редакції радіомовлення м.Саки, м.Саки, АР Крим, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), обсяг мовлення - 3 години 08 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 22325033; 2. Територія розповсюдження: м.Саки та Сакський район; 3. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 4. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 5. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Редакція радіомовлення м.Саки"; 6. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 7. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; п'ятниця, субота: 14.00-14.59; 8. Кількість домогосподарств - 4161; 9. Адреса радіовузлу зв'язку: вул.Піонерська, 1, м.Саки, АР Крим. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР № 0701 від 05.03.2003. Програмна концепція мовлення редакції радіомовлення м.Саки, м.Саки, АР Крим. I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 50%, інші - 50%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 3 години 08 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 3 години 08 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 6. Про результати позапланової перевірки ПМП "Студія - Експрес", смт.Совєтське Совєтського району АР Крим (НР №2415 від 08.12.2005) - розгляд питання перенесено. 7. Про результати планової перевірки Редакції Глибоцького районного радіомовлення, смт.Глибока Чернівецької обл. (НР №0709 від 05.03.2003) - взято до відома. 8. Про результати планової перевірки Редакції радіомовлення Новоселицької районної ради та райдержадміністрації "Новоселицький вісник", м.Новоселиця Чернівецької обл. (НР №0710 від 05.03.2003) - розгляд питання перенесено. 9. Про результати планової перевірки Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл. (НР №0338 від 03.07.2002) - розгляд питання перенесено. 10. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк (НР №0030-м від 06.06.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Донецькій області, секретаріату представників Донбаського регіону та управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, НР №0030-м від 06.06.2002 (вид мовлення - ефірне, потужність передавачів: 4.0кВт, 105.1МГц, м.Донецьк; 1.0кВт, 107.0МГц, м.Краматорськ; 1.0кВт, 101.7МГц, м.Маріуполь), та заслухавши пояснення директора ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, Т. Шафоростової щодо акту перевірки, Національна рада вирішила: інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, НР №0030-м від 06.06.2002, взяти до відома. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензії НР № 0030-м від 06.06.2002 у частині "програмна концепція мовлення" (ознаки порушень вимог частини сьомої статті 27 та частини восьмої статті 28, пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення") та чинного законодавства. Надати через два тижні після прийняття цього рішення звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Донецькій області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, НР №0030-м від 06.06.2002. 11. Про результати позапланової перевірки АТ "Онікс", м.Харків (НР №1372 від 29.12.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Харківській області та секретаріату представників Слобожанського регіону, управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки АТ "Онікс", м.Харків, НР №1372 від 29.12.2003 (вид мовлення - ефірне, супутникове), що засвідчує порушення цією компанією умов ліцензії у частинах "мова", "програмна концепція мовлення"; порушення вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": 1. Частини першої статті 10 (мова (мови) програм та передач телерадіоорганізації визначається (визначаються) умовами ліцензії на мовлення); 2. Частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); 3. Частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); 4. Пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); 5. Частини третьої статті 44 (кореспондентські пункти не мають права на самостійне мовлення та здійснення інформаційних і рекламних вставок на каналі мовлення телерадіоорганізації); 6. Частини п'ятої статті 54 (телерадіопрограми та передачі або їх складові частини, які фінансуються спонсором, не повинні вміщувати прямі чи приховані посилання на назву товарів або послуг); порушення вимог Закону України "Про рекламу": 1. Частини другої статті 9 (реклама у теле- і радіопередачах, програмах повинна бути чітко відокремлена від інших програм); 2. Частини першої статті 5 (у теле-, радіопередачах, які створені і проводяться за участю спонсорів, забороняється наводити будь-яку інформацію рекламного характеру про спонсора та/або його товари, крім імені або найменування та знака для товарів і послуг спонсорів); 3. Частини третьої статті 13 (реклама повинна розміщуватися у перервах між програмами, передачами), Національна рада вирішила: у зв'язку з порушенням чинного законодавства (Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Закону України "Про рекламу") АТ "Онікс", м.Харків, НР №1372 від 29.12.2003, оголосити попередження. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво АТ "Онікс", м.Харків, привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №1372 від 29.12.2003. Через два тижні після прийняття цього рішення надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Харківській області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи АТ "Онікс", м.Харків, НР №1372 від 29.12.2003. 12. Про результати планової перевірки редакції Городнянського районного радіомовлення, м.Городня Чернігівської обл. (НР №0757 від 02.04.2003) - взято до відома; керівництву рекомендовано при переоформленні ліцензії зменшити обсяг мовлення. 13. Про результати планової перевірки ДП "Районне радіо "Яготин", м.Яготин Київської обл. (НР № 1493 від 15.03.2004) - розгляд питання відкладено. 14. Про результати позапланової перевірки КП "Інформаційне агентство "Інформ", м.Вишневе Київської обл. (НР №1651 від 09.06.2004). Розглянувши інформацію секретаріату представників Києво-Сіверського реґіону та управління контролю та моніторингу про результати позапланової перевірки КП "Інформаційне агентство "Інформ", м.Вишневе Київської області, НР № 1651 від 09.06.2004 (вид мовлення - проводове), що засвідчує недотримання цією компанією умов ліцензії у частині "програмна концепція мовлення" (порушення вимог частини сьомої статті 27, вимог частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"), порушення вимог статті 57 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (редакційний статут телерадіоорганізації), Національна рада вирішила: у зв'язку із порушенням чинного законодавства (Закону України "Про телебачення і радіомовлення") КП "Інформаційне агентство "Інформ", м.Вишневе Київської області, НР №1651 від 09.06.2004, оголосити попередження. Відповідно до частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво КП "Інформаційне агентство "Інформ" привести діяльність цієї радіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №1651 від 09.06.2004. Через два тижні після прийняття цього рішення надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП "Інформаційне агентство "Інформ", м.Вишневе Київської області, НР №1651 від 09.06.2004. 15. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Радіо "Шарманка", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0696 від 26.02.2003). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Шарманка", м.Київ (юридична адреса: вул. Т.Шевченка, 54/1, м.Київ, 01032, директор Літвінов Р.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0696 від 26.02.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Шарманка", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0696 від 26.02.2003), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 16. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "Радіо "Шарманка", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1695 від 02.07.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Шарманка", м.Київ (юридична адреса: вул. Т.Шевченка, 54/1, м.Київ, 01032, директор Літвінов Р.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1695 від 02.07.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіо "Шарманка", м.Київ, про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1695 від 02.07.2004), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 17. Про залишення без розгляду заяви Колективного підприємства "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл., про видачу ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Колективного підприємства "Редакція Городищенського районного радіо", м.Городище Черкаської обл. (юридична адреса: вул. Миру, 81, м.Городище, Черкаська обл., 19500, редактор Діхтяр Г.В.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Колективного підприємства "Редакція Городищенського районного радіо", м. Городище Черкаської обл., про видачу ліцензії на мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 18. Про залишення без розгляду заяви Редакції районного радіомовлення, м.Лохвиця Полтавської обл., про видачу ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Редакції районного радіомовлення, м.Лохвиця Полтавської обл. (юридична адреса: вул. Перемоги, 13, м.Лохвиця, Полтавська обл., 37200, редактор Ланіна Т.О.), про видачу ліцензії на мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Редакції районного радіомовлення, м.Лохвиця Полтавської обл., про видачу ліцензії на мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 19. Про залишення без розгляду заяви ПП "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1859 від 14.09.2004). Розглянувши заяву Приватного підприємства "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. (юридична адреса: вул. Червоноармійська, 22, м.Новомосковськ, Дніпропетровська обл., 51200, директор Вербицька О.В.), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1859 від 14.09.2004), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Приватного підприємства "Компанія "Нова хвиля", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1859 від 14.09.2004), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. 20. Про залишення без розгляду заяви Редакції Кременецького районного радіомовлення, м.Кременець Тернопільської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0633 від 22.01.2003). Розглянувши заяву Редакції Кременецького районного радіомовлення, м.Кременець Тернопільської обл. (юридична адреса: вул. Шевченка, 56, м.Кременець, Тернопільська обл., 47003, директор Карп'юк З.І.), про продовження ліцензії на мовлення (НР №0633 від 22.01.2003), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Редакції Кременецького районного радіомовлення, м.Кременець Тернопільської обл., про продовження ліцензії на мовлення (НР №0633 від 22.01.2003), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2 та п. 3. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.05.2007 Блок Юлії Тимошенко пропонує внести зміни до виборчого законодавства в частині роботи ЗМІ в ході виборчої кампанії. Про це журналістів повідомив народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко. За його словами, на розгляд робочих груп і голів фракцій будуть представлені зміни, що чітко обмежують перелік підстав для припинення роботи ЗМІ під час виборчої кампанії. Андрій Шевченко також повідомив, що передбачається внести зміну до положення закону, яка гарантуватиме доступ журналістів на окружні і дільничні виборчі комісії (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 29.05.2007 До Міжнародного дня захисту дітей Медіа-центр "Розмай" підготував радіопрограму проекту "Право знати" з проблеми дітей-сиріт та безпритульних. Програма вийде на хвилі 2-го каналу НРКУ (Радіо "Промінь") 29-го травня о 20.10. Про це повідомляється у інформаційній розсилці Медіа-центру. Як зазначається, в рамках проекту "Право знати" медіа-центр Розмай випускає регулярну радіопрограму на хвилі Радіо "Промінь", що висвітлює становище найбільш вразливих груп українського суспільства. Програма включає думки громадських діячів та експертів, дослідження журналістів, статистику та факти. Програми, що вже виходили в ефір, можна знайти на Web-сайті "Розмаю" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.05.2007 26-го червня столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) провела першу гру літнього чемпіонату LuxRadioQuest "Гонки із зірками". У ній взяли участь зоряні команди Андрія Князя, Міки Ньютон, Lilu, груп "Гавана", "Queens", "Milos" а також команди слухачів ПРРК "Люкс FM". Командам необхідно було виконати 10 завдань на піонерську тематику. Того дня квестери давали піонерську клятву, висаджували саджанці, збирали макулатуру і пройшли урок цивільної оборони. Фінішували команди на стадіоні ЦСКА в автомобільному кінотеатрі "Кінодром", де пройшло нагородження переможців (Джерело: Сайт радіостанція).
  • 27.05.2007 Сьогодні столична сателітарна мережева станція Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Первомайськ-100.9МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Севастополь-103.3МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Ужгород-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Рівне-105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керчь-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA-IX 32k., Інтернет-мовлення UA-IX 64k. та Інтернет-мовлення Світ) транслюватиме фінальний матч Чемпіонату України з футболу - зустріч команд "Динамо" (Київ) та "Шахтар" (Донецьк). Отже, якщо ви не маєте змоги потрапити на стадіон та не маєте поблизу телевізора, але маєте FM-приймач, налаштовуйте його на хвилі Радіо "ЕРА FM" сьогодні о 19-ій (Власна інформація).
  • 25.05.2007 25-го травня народні депутати V скликання відхилили проект закону "Про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення". У підсумку за нього проголосували 39 депутатів. Законопроект авторства народного депутата Андрія Шевченка доповідав Леонід Мордовець (СПУ). Він пропонував підтримати його і наголосив на тому, що українське законодавство не відповідає європейському, і його реформа є одним із пріоритетів у діяльності Верховної Ради. Від профільного комітету з питань свободи слова та інформації виступила перший заступник голови Олена Бондаренко, яку члени Комітету призначили виконувачем обов'язків голови. Вона сказала, що не бачить потреби в ухваленні законопроекту, оскільки він дублює чинне законодавство, і просила зняти його з розгляду. Особливо їй не сподобався той момент, що закон запроваджує додаткові обмеження щодо зняття редакторів із посади. Натомість депутати підтримали законопроект "Про мораторій на відчуження від редакції державних та комунальних засобів масової інформації, приміщень та майна", який також розробив Андрій Шевченко. За нього проголосували 248 карточок народних депутатів (у залі насправді були присутні 50 депутатів). Леонід Мордовець зауважив, що цей законопроект дасть можливість в процесі роздержавлення зберегти майно. Адже ще в процесі підготовки він став сигналом для багатьох місцевих рад, які почали виходити із засновників, ставити своїх керівників і забирати майно у деяких редакційних колективів. Так було, наприклад, у Закарпатській, Вінницькій, Черкаській областях. З ним погодилася Олена Бондаренко. На її думку, законопроект має на меті запобігти розкраданню редакцій, та дасть можливість комунальним ЗМІ конкурувати з комерційними. Також вона попросила прийняти до уваги зауваження юридичного управління стосовно деяких моментів і виправити їх в подальшому (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.05.2007 В Україні стане більше радіостанцій, щоправда Києва ця радісна новина, швидше за все, не стосуюється. Про це повідомляє портал "24.UA" з посиланням на голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. За його словами, наразі Нацрада готує конкурсний пакет по радіочастотах, і до січня 2008-го року такий конкурс буде не один. "Протягом цього року йде офіційний прорахунок. Частотники кажуть, що в Києві частот немає. Хоча за іншими версіями знаходиться одна частота", - сказав він. "Є реґіональні частоти не первинного використання - щось не було освоєне, вільні відрізки на вже освоєних частотах. Частково є конфісковані, і ми їх також подаватимемо на конкурс, по більшій частині це стосується маленьких міст, оскільки великі поспішили ввести усі в експлуатацію", - сказав він. У Києві на даний час працюють близько 30-ти станцій у популярному верхньому FM-діапазоні. Вільних частот немає, тому поява нових гравців на ринку можлива винятково шляхом покупки існуючих станцій чи за рахунок передачі частот, що належать, наприклад, військовим (Джерело: Портал "24.UA").
  • 24.05.2007 У прес-центрі "Главред-медіа" відбулася прес-конференція голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка на тему: "Електронні ЗМІ і передвиборча кампанія. Навіщо Верховній Раді змінювати порядок припинення повноважень членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення?". Йшлося про законопроект, ухвалений депутатами V скликання у першому читані. Віталій Шевченко детально розтлумачив суть повноважень Нацради з питань ТБ і РМ, відповів на всі опубліковані закиди розробників законопроекту, наголосивши водночас на тому, що представників Нацради не запросили на жодну зустріч із депутатами ВР: "Та Тимчасова слідча депутатська комісія, яку було утворено для контролю нашої діяльності, жодного разу не з'явилася в Нацраді, не було навіть жодного телефонного контакту", - підкреслив пан Шевченко. Голова Нацради назвав прийняття законопроекту 3312 - змін до Закону України "Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення" - політичним тиском на регуляторні органи: "Тут мета одна, щоби депутатська більшість могла регулювати медіа-простір методом відмашки" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.05.2007 Учора, 23 травня 2007 року, на засіданні Національної ради України з телебачення і радіомовлення було вручено ліцензії таким телерадіоорганізаціям: ТОВ "ТРК "Примор'я", м.Балта Одеської обл.; ТОВ "ТРК "Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл.; ТОВ "ТРК "Чарівний світ", м.Дніпропетровськ; ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим; ПП "ТРК "АТОЛЛ", м.Дніпропетровськ; ТОВ "Мюзік Радіо", м.Київ; ТОВ "Ера продакшин", м.Київ; ПН ТРК "Степ", м.Жовті Води Дніпропетровської обл.; ТРК Чернігівщини "Слобожанка", м.Чугуїв Харківської обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.05.2007 З 28-го травня для поліпшення прийому до сусідніх країнах Центральної Європи та у зв'язку з наявністю завад з 10.30UTC (13.30 за Києвом) від передач Radio Free Afghanistan з Таїланду та Цейлону на 15680кГц, Всесвітня служба Радіо Україна замінить частоту 15675кГц на 11550кГц. Передавач той же: Харків, 100кВт, азимут 277. Час роботи - 8.00-13.00UTC (11.00-16.00 за Києвом). Має покращитися прийом і в країнах СНД (Джерело: ).
  • 24.05.2007 Створення нового централізованого медіа-холдинґу київської влади може означати приватизацію комунальних медіа за безцінь і "для своїх", - так Заступник Голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко прокоментував проект рішення столичної влади, відповідно до якого пропонується реорганізувати шляхом злиття комунальні підприємства "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Редакція газети "Українська столиця", "ТРК "Київ", "Радіо "Голос Києва" у закрите акціонерне товариство "Київський Медіа Холдинґ" із закріпленням у комунальній власності 51% акцій цього товариства. Про це повідомляє прес-служба віце-спікера. Микола Томенко зазначив, що на сьогодні невідомим залишається розмір статутного фонду новоствореного столичного медіа-холдинґу, що може мати наслідком приватизацію комунального майна за безцінь і встановлення повного контролю за київськими ЗМІ з боку структур, підконтрольних Леоніду Черновецькому. Микола Томенко звернув також увагу на те, що подібні спроби організаційно "об'єднати під одним дахом" весь медіа-ресурс київської влади несуть у собі невідповідність із положеннями законодавства, що гарантує незалежність діяльності ЗМІ та обов'язковість надання ними об'єктивної інформації. Щонайменше, здивування викликає подальша централізація медіа-ресурсу, який мав би належати громаді міста, адже фінансуються дані підприємства з міського бюджету (так, у 2007 році на комунальні ЗМІ планується витратити 41 мільйон гривень). "Підхід міської влади не має нічого спільного зі створенням справді потрібних Києва суспільних ЗМІ. Влада Києва не вважає за потрібне створювати прозору систему призначення керівних і наглядових органів та громадського контролю за здійсненням редакційної політики комунальних мас-медіа, які зараз перетворилися на рупор Леоніда Черновецького і його команди", - зазначив Микола Томенко. Віце-спікер парламенту V скликання зауважив, що враховуючи правову неоднозначність, це рішення Київради у разі його прийняття буде розглядатися правоохоронними органами. Він висловив також переконання у тому, що дане рішення стане предметом судових позовів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.05.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності ТОВ "Телерадіокомпанія "ПРЕС-КІТ", м.Київ; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ПП "Завжди добрий продакшн", м.Київ; ТОВ "ТВКОМ", м.Маріуполь Донецької обл.; ЗАТ "Миргородкурорт", м.Миргород Полтавської обл.; ТОВ "ТРК Битсервіс", м.Сімферополь, АР Крим; СПД-фізичної особи Раупова Рустама Бурхановича, м.Житомир; 3. Про видачу ліцензій на мовлення ТОВ "ТРК "Контакт-ЛТД", м.Олександрія Кіровоград обл.; КП "Новомосковська радіоредакція", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ТОВ "Музичне телебачення", м.Київ; 4. Про переоформлення ліцензій ТОВ "ТРК "Контакт-ЛТД", м. Олександрія Кіровоград обл.; ТОВ ТРК "Мета Плюс", м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; ПП "Телекомпанія "Орфей", смт.Леніне, АР Крим; ПП "Телерадіокомпанія Сюзерен", м.Суми; ТзОВ "ГКТ "Сателіт", смт Гусятин Тернопільської обл.; ТОВ "ТРК "Примор'я", м.Балта Одеської обл.; ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ", м.Київ; ТОВ "Альтаір", м.Маріуполь Донецької обл.; ТОВ "Телерадіокомпанія "Подолянин TV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського р-ну Хмельницької обл.; ТОВ "Авторадіо - Дніпро" у формі ТОВ, м.Дніпропетровськ; ТОВ ТРК "Іллічівське телебачення - 3", м.Іллічівськ Одеської обл.; 5. Про анулювання ліцензії ТОВ "Астрал КТВ", м.Житомир; 6. Про продовження терміну дії ліцензії ТОВ "Телерадіокомпанія "Подолянин TV", с.Абрикосівка Кам'янець-Подільського р-ну Хмельницької обл. Результати перевірок Редакції радіомовлення Новоселицької районної ради та райдержадміністрації "Новоселицький вісник", м.Новоселиця Чернівецької обл.; Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород було взято до відома. За порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства ТОВ "Українська радіо група", м.Київ; КП Редакції проводового мовлення "Радіо Дубровиця" , м.Дубровиця Рівненської обл.; Ріпкинському районному радіомовлення, смт.Ріпки Чернігівської обл.; Підволочиській редакції районного радіомовлення, смт.Підволочиськ Тернопільської обл.; ТОВ "Коледж преси та телебачення", м.Миколаїв, оголошено попередження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.05.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) відновило мовлення у нормальній якості. Проблему, що перешкоджала мовленню, знайдено. Станція дякує за терпіння! Також зверніть, будь ласка, увагу: у зв'язку з особливостями передачі цифрового сигналу інколи мовлення може припинятися на кілька секунд. У Вашому програвачі при цьому з'являється повідомлення про неможливість під'єднання до сервера. У переважній більшості випадків мовлення зникає на кілька секунд. Тому достатньо ще раз натиснути на лінк з сайту, або на "play" у програвачі, і слухати ефір "Молодого радіо" далі. На жаль, інколи трансляція припиняється на триваліший час, але "Молоде радіо" намагається про це повідомляти через свй офіційний Web-сайт та оперативно виправляти поламки (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.05.2007 Народний депутат V скликання, член фракції "Наша Україна", член Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ольга Герасим'юк переконана, що депутати й не збиралися підтримувати її законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо повноважень громадських рад). Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", народні депутати V скликання зняли з розгляду цей законопроект 22 травня. За це рішення проголосувало 250 народних депутатів. "Я дізналася, що мій законопроект розглядатиметься, і мене це не здивувало. Оскільки, ще коли ми працювали у Верховній Раді, цей проект готували до того, щоб його "завалити". Я підходила до Михайла Чечетова, який керує голосуванням у залі з боку коаліції, і він мені сказав відверто: "Ми будемо його валити". Тоді я попросила його зняти з голосування. Тепер я дізналась, що його чомусь знову поставили на порядок денний", - каже пані Герасим'юк. За її словами, напередодні розгляду цього питання у сесійній залі їй зателефонували та запросили на засідання. "Я подзвонила до Олени Бондаренко, першого заступника Голови Комітету, яка зараз проводить його засідання. На ці засідання я не ходжу, бо вважаю парламент нелегітимним. На моє запитання, навіщо законопроект винесений на голосування, Олена Бондаренко відповіла, що оскільки треба щось робити, вони вирішили винести цей законопроект, і вона доповідатиме його замість мене. Я сказала, що на мою думку, за теперішніх обставин це означає намагання завалити законопроект за моєї відсутності", - розповідає Ольга Герасим'юк. За її словами, на засіданні Комітету представники коаліції підтримали її законопроект, але на засіданні ВР не збирались за нього голосувати. На думку пані Герасим'юк, це свідчить про те, що представники більшості не зацікавлені у створенні громадських рад і, відповідно, у відкритості і прозорості медійних процесів. "За словами Олени Бондаренко, вона запропонувала Олександру Морозу, який веде засідання, не розглядати законопроект, на що він милостиво погодився. Я вважаю, що цей розгляд - такі собі ігри навколо ідеї громадських рад. Оскільки зараз проголосовано багато законопроектів, із якими ми б ні за що не погодились, то це було зроблено в тому ж руслі. Думаю, до цього не варто ставитися серйозно, адже все, що відбувається у сесійній залі, не є легітимним", - підсумувала Ольга Герасим'юк. Тим часом, перший заступник Голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко так прокоментувала зняття з розгляду законопроекту: "Законопроект Ольги Герасим'юк був учора знятий з розгляду на прохання самого автора законопроекту. Вона була відсутня в залі і не могла належним чином представити його. Тому керівництво Верховної Ради пішло назустріч авторові. Мені дуже шкода, що мої колеги по комітету, дотримуючись фракційних вказівок і дисципліни, не можуть з'являтися в сесійній залі і представляти свої законопроекти, що так необхідні суспільству". Вже після виходу матеріалу до редакції "Телекритики" зателефонувала народний депутат Олена Бондаренко. У розмові зі співробітником "Телекритики" вона спростувала інформацію про винесення законопроекту на розгляд лише з тієї причини, що "треба щось робити". Також пані Бондаренко заявила, що, маючи намір доповідати законопроект, вона мала на меті не "завалити" його, а навпаки, просити депутатів про підтримку, оскільки даний закон наразі "є дуже необхідним для суспільства" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.05.2007 24-го травня на порядку денному Київської міської ради стоятиме питання про створення Київського медіахолдинґу з муніципальних медіа - ТРК "Київ", "Радіо Київ", газет "Вечірній Київ", "Хрещатик" та "Українська столиця". За словами депутата від фракції БЮТ Олександр Бригинця, вже сьогодні можна говорити про те, що це питання було подано не за регламентом. По-перше, його подали невчасно, тобто не за 10 днів до початку сесії. По-друге, воно стосується інформаційної політики. Таким чином, повинно було пройти через профільну комісію, а його виносить комісія з питань власності. Депутат вважає, що таким фактично відбувається процес часткової приватизації: "Коли створюється акціонерне товариство закритого типу в ньому 51 відсоток залишається за містом, а 49 передається інвесторам. Тобто фактично частину акцій буде, умовно кажучи, продано якимось людям, за якісь гроші. За які гроші і яким людям - цього поки що ми не знаємо. Можливо, це стане відомо в найближчий час. Таким чином фактично відбувається процес при якому продаються сорок дев'ять відсотків всіх медіа ресурсів Києва. Хоча формально вони віддаються інвестору за його інвестиції в цей холдинґ". Як він стверджує, завтра вони будуть наполягати, щоб це питання зняли. "Наскільки мені відомо ні фракція БЮТ, ні "Наша Україна", на "Блок Кличка" голосувати за нього не будуть", - зауважив пан Бригинець (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.05.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що в Європі здивовані пропонованими змінами до закону про українське телерадіомовлення. В розповсюдженій сьогодні заяві голови Нацради Віталія Шевченка йдеться: "16 травня 2007 року депутати коаліційної парламентської більшості проголосували за схвалення в першому читанні змін до Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо надання права парламенту (а в нинішніх політичних умовах - тим, хто контролює більшість депутатських голосів) на свій розсуд припиняти повноваження членів Національної ради. Прикметно, що цей акт збігся з початком роботи в м.Празі чергового, 25-го з'їзду Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення (EPRA), де головною темою пленарного засідання було забезпечення незалежності цих інституцій. Делегація української Національної ради мусила відразу після доповіді (виголошеної, до речі, відомим європейським медіа-експертом К.Якубовичем, який допомагав Україні "підтягувати" інформаційне законодавство до міжнародних стандартів) брати слово для пояснення представникам 49 організацій - членів EPRA суть законодавчої ініціативи наших парламентаріїв. Як не прикро про це говорити, пропонована поправка до закону викликала негативне ставлення фахівців телерадіокомунікацій і завдала шкоди іміджу України. Рік тому, на подібних зборах EPRA в Данії, про Україну говорили як про перспективного партнера в розбудові загальноєвропейського інформаційного простору, який зумів протягом двох років оновити законодавство про інформаційну діяльність з урахуванням рекомендації Ради Європи. Одна з цих рекомендацій, причому категорична - щодо створення гарантій незалежної діяльності членів Національної ради. Два місяці тому ОБСЄ навіть провела міжнародну конференцію в Києві, у підсумкових документах якої відзначалося як вагомий здобуток скасування ротації членів Національної ради - інструменту політико-адміністративного тиску. Однак тапер ми дали підстави для висновків, що європейські стандарти демократії і забезпечення свободи слова вже за рік стомили Україну… Голосування за зміну до закону відбувалося в парламенті 16 травня без обговорення, врахування різних позицій, правових аргументів, європейської практики і традицій. Зрештою, таємно від самої Національної ради, що останнім часом теж стає традицією. Попри те, що ми намагаємося завчасно й письмово подавати свої пропозиції до проектів. Народних депутатів про це чомусь не інформують. З огляду на непросту нинішню політичну ситуацію це ще можна було б зрозуміти чи пояснити. Однак автор цієї дивної новації - народний депутат України О.Бондаренко (фракція Партії реґіонів) навіть через кілька днів після презентації його у Верховній Раді України продовжує заявляти в ЗМІ, що її законодавча ініціатива покликана відновити паритет у можливостях впливу на Національну раду з боку і Президента України, і парламенту. Буцімто нова редакція Закону "Про телебачення і радіомовлення", ухваленого в 2006 році відповідно до рекомендацій Ради Європи, дала необмежене право Президентові тиснути на Національну раду, погрожуючи відставкою, а парламент від регуляторного органу відмежувала. Заявляємо, що такими твердженнями громадськість вводять в оману. Звертаємо увагу на норму про дострокову відставку Національної ради, що була чинною до 1 березня 2006 року: "За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді, що має наслідком відставку її членів у повному складі" (стаття 16 Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" в тодішній редакції). Очевидно, що цією нормою всі права припиняти повноваження всіх членів Національної ради (навіть тих, хто призначався Президентом) віддавалися виключно парламенту. Порівняймо із законодавчою нормою, яка набрала чинності 1 березня 2006 року і яку пропонує змінити О.Бондаренко заради "відновлення паритетів": "За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді. Якщо недовіру висловив і Президент України, це має наслідком відставку всього складу Національної ради". Різниця очевидна: згідно з цією редакцією, обидва суб'єкти формування складу Національної ради мають однакові і взаємопов'язані права припиняти повноваження створеного ними органу. Тобто маємо дієвий механізм стримування односторонніх адміністративних та політичних впливів на регуляторний орган, чому Європа надає дуже велике значення, вважаючи незалежність цих органів від забаганок влади однією з обов'язкових ознак демократії. Тому не варто говорити в цьому випадку про "відновлення справедливості", "дотримання паритетів", "вирівнювання прав" чи подібні речі. Йдеться про інше - наміри посилити адміністративну та політичну залежність Національної ради від тих, хто має більший ресурс парламентської влади. Якщо переслідувалася саме така мета - про це слід чесно, без маніпуляції фактами, сказати суспільству. Але навіть після цього варто, мабуть, зважити не лише на політичні бажання чи почуття політичної доцільності, а й на різні позиції суспільства (зокрема, активних суб'єктів інформаційних відносин), чого не було зроблено під час розгляду аналізованого законопроекту в першому читанні. Віталій Шевченко, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.05.2007 Чернівецьке "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц) оголосило про початок благочинного марафону, який планується завершити 1-го червня 2007-го року, у Міжнародний День Захисту Дітей. Об'єктом акції була обрана Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня. Мета благочинного марафону: покращити побутові умови перебування дітей в лікарні. На усі зібрані кошти "Радіо Станція 103.2FM" планує придбати необхідні речі та передати їх в лікарню. "Радіо Станція 103.2FM" закликає долучитися до акції всіх небайдужих слухачів, представників компаній та організацій. Детально про акцію "Врятуй дитячу лікарню" - щодня в ефірі на хвилі "Радіо Станція 103.2FM" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.05.2007 Завтра, 23-го травня 2007 року, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У рамках засідання о 12.30 буде розглянуто питання про трансляцію в Україні "Євробачення-2007". Необхідність розгляду цього питання викликана фактами порушення правил трансляції в Україні конкурсу "Євробачення" телекомпанією "Первый канал. Всемирная сеть", зафіксованими Національною радою. На засідання запрошені В.Докаленко, президент НТКУ - телеканалу, який мав ексклюзивні права на показ "Євробачення-2007" в Україні, та А.Сальник, директор ТОВ "ТОРСАТ" - офіційного дистриб'ютора телекомпанії "Первый канал. Всемирная сеть". О 13.00 відбудеться брифінґ для представників ЗМІ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.05.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) готується представити власну платформу в "республіці Z" - на КаZантипі - танцпол "Небо". Якщо тобі пощастить, якщо ти крутий DJ, якщо ти хочеш зіграти свій сет перед великим Z-народом, то в тебе є шанс вирушити на КаZантип на ліфті разом з Dance radio "Kiss FM"! Зароби місце в лайн-апі танцполу "Небо" вже зараз! Надсилай свій мікс та інформацію про себе на адресу м.Київ, 04107, а/с 35. А щосереди о 20.00 слухай в ефірі Dance radio "Kiss FM" проект "Ліфт у Небо" з найкращими міксами. Головний ліфтер - офіційний Z-посол на Dance radio "Kiss FM" DJ Beauty (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.05.2007 Відділ новин столичної радіостанції "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) розпочав співпрацю з інформаційною аґенцією УКРІНФОРМ. Тепер новини на "Радіо РОКС Україна" стали більш оперативними, достовірними, цікавими. Щогодини. Не пропускайте (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.05.2007 14-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про державну реєстрацію ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя, як суб'єкта інформаційної діяльності. Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя (юридична адреса: просп. Леніна, 171, кв. 32, м.Запоріжжя, 69037; директор Пача С. В.), про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності, Національна рада вирішила: здійснити державну реєстрацію ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м. Запоріжжя, як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя, до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Зобов'язати ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя, після внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.06.2001 № 702, сплатити реєстраційний збір за оформлення Свідоцтва про Державну реєстрацію в розмірі п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Видати ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя, Свідоцтво про Державну реєстрацію встановленого зразка після сплати реєстраційного збору, зазначивши: програмні цілі або тематична спрямованість: виготовлення інформаційно-розважальних, науково-просвітницьких, культурно-мистецьких, дитячих програм та передач. 2. Про заяву редакції Смілянського міськрайонного радіо, м.Сміла Черкаської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву редакції Смілянського міськрайонного радіо, м.Сміла Черкаської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Леніна, 92, м.Сміла Черкаської області, 20702; директор Чорновол О. П.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 7 годин 08 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію редакції Смілянського міськрайонного радіо, м. Сміла Черкаської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 7 годин 08 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 21366366; 2. Територія розповсюдження: м.Сміла і Смілянський район; 3. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 4. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): фрагмент української народної пісні "Гаю, гаю, зелен розмаю"; 5. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 6. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; 10.30-10.59 (відрізки мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); 11.40-11.59 (відрізки мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); субота: 15.15-16.14; неділя: 14.00-14.59; 7. Кількість домогосподарств - 10598, в т. ч. у м. Смілі - 8027; 8. Адреса радіовузлу зв'язку: вул. Леніна, 35, м.Сміла Черкаської обл. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення редакції Смілянського міськрайонного радіо, м. Сміла Черкаської обл., після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення Редакції Смілянського міськрайонного радіо, м. Сміла Черкаської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 7 годин 08 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 7 годин 08 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 3. Про заяву КП "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Карпатська Брама, 14, м.Борислав Львівської обл., 82300; директор Шеремета Т. В.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 7 годин 56 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 7 годин 56 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним в.о. начальника управління контролю та моніторингу), зазначивши в ліцензії: 1. Територія розповсюдження радіопрограм - м. Борислав та Бориславський район Львівської обл.; 2. Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 6695; 3. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 7 годин 56 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок: 10.30-10.59; 11.40-11.59; 14.00-14.59; вівторок: 10.30-10.59; 11.40-11.59; середа: 10.30-10.59; 11.40-11.59; четвер: 10.30-10.59; 11.40-11.59; 14.00-14.59; п'ятниця: 10.30-10.59; 11.40-11.59; субота: 15.15-16.14; неділя: 14.00-14.59; 4. Оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 10 Львівської філії ВАТ "Укртелеком", вул. Данила Галицького, 42, м. Борислав Львівської обл.; 5. Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); 6. Вихідні дані (позивні) - уривок з пісні "Верховино, світку ти наш" (обробка А. Коломійця, музика народна); 7. Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; 8. Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; 9. Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Комунальному підприємству "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл. 4. Про заяву ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1710 від 30.06.2004). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ (юридична адреса: вул. В.Васильківська, 131-А, м.Київ; фактична адреса: вул.Московська, 29-А, кв.18, м.Київ; генеральний директор Братанчук Л.Б.), про переоформлення ліцензії НР №1710 від 30.06.2004 (67.28МГц у м. Києві, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ТОВ "Лепта", м.Київ; Стівен Пол Вебер, громадянин США; стали: ТОВ "Лепта", м.Київ), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1710 від 30.06.2004 ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, згідно з додатком (підписаним в.о. начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ 31407946; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) "радіо "Еммануїл"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве; Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 09.06.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1710 від 30.06.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 92,5%, російська - 7,5%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 годин 08 хв. на добу, 50,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 22 години 12 хв. на добу, 92,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 1 година 48 хв. на добу, 7,5%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): музичний, духовно-просвітницький. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР № 0120-м від 16.02.2005). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична адреса: вул. Електриків, 26, м.Київ, 04176; фактична адреса: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; директор Стець Ю.Я.), про переоформлення ліцензії НР №0120-м від 16.02.2005 (мережне мовлення з 37 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ", м.Київ; стали: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; ВАТ "Закритий недиверсифікований інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал", м.Київ), Національна рада вирішила: gереоформити додаток № 3 ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлений додаток № 3 ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005, строк дії залишається без змін - до 16.02.2015. При видачі переоформленого додатка ліцензії на мовлення додаток № 3 ліцензії НР №0120-м від 16.02.2005 вважається недійсним та вилучається. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0121-м від 23.05.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична адреса: вул. Електриків, 26, м.Київ, 04176; фактична адреса: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; директор Стець Ю.Я.), про переоформлення ліцензії НР №0121-м від 23.05.2002 (мережне мовлення з 18 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ", м.Київ; стали: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; ВАТ "Закритий недиверсифікований інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал", м.Київ), Національна рада вирішила: gереоформити додаток № 3 ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002 ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлений додаток № 3 ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002, строк дії залишається без змін - до 23.05.2009. При видачі переоформленого додатка ліцензії на мовлення додаток № 3 ліцензії НР №0121-м від 23.05.2002 вважається недійсним та вилучається. 7. Про заяву ТОВ "ТРК "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1639 від 07.06.2004). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл. (юридична адреса: вул. 1 Травня, 3, м.Іллічівськ, Одеська обл., 68000; фактична адреса: вул.Артилерійська, 1, м.Іллічівськ, Одеська обл., 65039; директор Балінов А. К.), про переоформлення ліцензії НР №1639 від 07.06.2004 (87.5МГц у м. Одесі, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Шпалтакова Т. В; Хазан Д. А.; стали: Шпалтакова Т. В.; Балінов А. К.), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1639 від 07.06.2004 ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл., у зв'язку зі зміною власників, програмної концепції мовлення, згідно з додатком (підписаним в.о. начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 32790433; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "FM 1 радіо"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл., переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 07.06.2011. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 87.5МГц у м.Одесі, потужність передавача 1.0кВт - ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1639 від 07.06.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 60%, інші - 40%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 20 годин на добу, 83,3%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 8. Про заяву засновників Редакції Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни Чернівецької обл., щодо анулювання ліцензії (НР №0707 від 05.03.2003). Розглянувши заяву засновників Редакції Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни Чернівецької обл. (юридична адреса: вул. Васильєва, 11, м.Сокиряни, Чернівецька область, 60200; редактор: Грубляк Л. В.), щодо анулювання ліцензії НР №0707 від 05.03.2003, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію Редакції Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни Чернівецької обл., НР №0707 від 05.03.2003 на право користування 1-м каналом проводового мовлення (УР-1) у м.Сокиряни та Сокирянському районі, обсяг мовлення 28 хв./тиждень. Вилучити Редакцію Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни, із Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Зобов'язати Редакцію Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни, повернути ліцензію НР №0707 від 05.03.2003 до Національної ради. 9. Про заяву ТОВ "Радіо Тернопіль", м. Тернопіль, щодо анулювання ліцензії (НР №2551 від 26.04.2006). Розглянувши лист від 02.04.2007 за № 39 ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль (юридична адреса: вул.Олени Кульчицької, 3-5, м.Тернопіль, 46001; директор Яциковська О. Б.), про анулювання ліцензії на мовлення НР №2551 від 26.04.2006, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію на мовлення НР №2551 від 26.04.2006, ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль. Зобов'язати ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль, повернути ліцензію НР №2551 від 26.04.2006 до Національної ради України. 10. Про заяву редакції Чортківського районного радіомовлення, м.Чортків Тернопільської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0533 від 20.11.2002). Розглянувши заяву редакції Чортківського районного радіомовлення, м.Чортків Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Зелена, 3, м.Чортків Тернопільської області, 48500; редактор Островський Р. К.), про продовження строку дії ліцензії НР №0533 від 20.11.2002 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0533 від 20.11.2002 редакції Чортківського районного радіомовлення, м. Чортків Тернопільської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), обсяг мовлення - 1 година 10 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 21154428; 2. Територія розповсюдження: м.Чортків і Чортківський район; 3. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 4. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 4. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Чортків"; 5. Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); 6. Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; 7. Кількість домогосподарств - 3966; 8. Адреса радіовузлу зв'язку: вул. С. Бандери, 38, м. Чортків Тернопільської обл. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР № 0533 від 20.11.2002. Програмна концепція мовлення Редакції Чортківського районного радіомовлення, м.Чортків Тернопільської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 1 година 10 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 11. Про результати планової перевірки Краснодонського міського комунального підприємства "Міська ТРК", м.Краснодон Луганської обл. (НР №1908 від 25.11.2004) - взято до відома; 12. Про результати планової перевірки Редакції Світловодської районної радіогазети "Наддніпрянська зоря", м.Світловодськ Кіровоградської обл. (НР №0527 від 20.11.2002) - взято до відома; 13. Про результати планової перевірки Редакції Кобеляцького районного радіомовлення, м.Кобеляки Полтавської обл. (НР №2514 від 10.02.2006) - взято до відома; 14. Про результати планової перевірки Радіоорганізації Талалаївського районного радіомовлення, смт.Талалаївка Чернігівської обл. (НР №0727 від 19.03.2003) - взято до відома та рекомендовано керівництву Радіоорганізації Талалаївського районного радіомовлення, смт.Талалаївка, при переоформленні ліцензії зменшити обсяг мовлення; 15. Про результати планової перевірки КП ТРК ", Рудана", , м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. (НР №2279 від 16.12.2005) - взято до відома; 16. Про результати планової перевірки КП "Редакції районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл. (НР №0689 від 26.02.2003) - взято до відома; 17. Про результати планової перевірки Редакції Гощанського районного радіомовлення, смт.Гоща Рівненської обл. (НР №0340 від 03.07.2002) - взято до відома; 18. Про результати планової перевірки Редакції районного телерадіомовлення "Кілія-Контакт", м.Кілія Одеської обл. (НР №2414 від 12.12.2005, НР №2413 від 12.12.2005) - взято до відома; 19. Про результати планової перевірки Вінницької ОДТРК, м.Вінниця (НР №0786 від 09.04.2003) - взято до відома; 20. Про результати планової перевірки редакції районного радіомовлення "Вісник Хотинщини", м.Хотин Чернівецької обл. (НР №0706 від 05.03.2003) - взято до відома та рекомендовано редакції районного радіомовлення "Вісник Хотинщини", м.Хотин Чернівецької області, при переоформленні ліцензії внести зміни до програмної концепції мовлення. Решта рішень з ліцензування та перевірок ТРО торкалися сфери телебачення. Також на засіданні було прийнято рішення "Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом" - в розділі радіо наявні такі позиції: 1. Чернівецька обл. - м.Сокиряни - 88-108МГц (500Вт), 2. Івано-Франківськаобл. - м.Бурштин - 88-108МГц (1000Вт). Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.05.2007 У середу, 23-го травня, о 16.00 у залі нічного клубу DiscoRadioHall (вул. Набережно-Хрещатицька, причал №6, метро "Поштова площа") відбудеться прес-конференція, присвячена відкриттю Літнього Чемпіонату LuxRadioQuest "Гонки з зірками", який проводить столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). У прес-конференції візьмуть участь: співачка та учасниця LuxRadioQuest - Міка Ньютон, керівник компанії "Адреналін Квест" - Олег Маршавін, директор компанії "Європа Авто" - Вадим Паламарчук, програмний директор ПРРК "Люкс FM" - Євген Фешак. На прес-конференції також будуть присутні зірки українського шоу-бізнесу: Настя Каменських, Потап, Кузьма Скрябін, групи "XS", "4 короля", "Друга Ріка", Юлія Міщенко, Comedy Club UA. Літній чемпіонат LuxRadioQuest "Гонки із зірками" стартує у День Києва, 26-го травня, о 18.00. Чемпіонат передбачає проведення 4-х відбіркових ігор та однієї фінальної. Кожна з ігор закінчується нагородженням переможців та вечіркою. Серед фіналістів (40-50 команд) буде розіграно автомобіль SkodaFabia від автомобільного салону "Європа Авто". В літньому чемпіонаті LuxRadioQuest візьмуть участь Міка Ньютон, Віталій Козловський, Потап і Настя Каменських, групи "Авіатор", "Гавана", "Друга Ріка", Світлана Лобода, "Скрябін", Юлія Міщенко і група "Таліта Кум", Олександр Гливинський, Василь Вирастюк, Женя Фокін, групи "XS", групи "4 короля", "Queens", Маша Фокіна, група "Дилема", а також Comedy Club, команди представників ЗМІ та просто азартні і веселі люди. LuxRadioQuest - це єдиний в Україні інтерактив, що передбачає участь зірок нарівні з будь-яким бажаючим взяти участь. LuxRadioQuest - це Радіо-формат автомобільного квесту, що передбачає супровід прямими репортажами з етапів гри в ефірі ПРРК "Люкс FM", підказками і навідними коментарями ведучих протягом усієї гри. Завдяки цьому, гра стає динамічною та захоплює всіх учасників, незалежно від того, уперше вони грають чи є вже досвідченими "квестерами". Усі завдання LuxRadioQuest ґрунтуються на почутті гумору, а їхнє виконання вимагає входження членів команди в нові для себе ролі. Для участі команди в грі необхідно зібрати команду з 3-5 шукачів пригод на одному автомобілі. Графік ігор: 26.05.07 - LuxRadioQuest 1; 02.06.07 - LuxRadioQuest 2; 16.06.07 - LuxRadioQuest 3; 30.06.07 - LuxRadioQuest 4; 07.07.07 - Фінал літніх ігор LuxRadioQuest. Участь команд представників ЗМІ вітається! Реєстрація на участь і детальна інформацію з ігор - на Web-сайте http://www.lux.fm. Для команд ЗМІ - участь в іграх є безкоштовною. Для довідки: Автомобільний QUEST - це нове покоління розваг, з елементами таких рідних і знайомих ігор дитинства, як Блискавка та Козаки-розбійники, а також новомодних: Street racing і Flash mob. Мета гри: вирішити логічні задачі, визначити зашифровані місця, знайти заховані завдання і коди, обрати оптимальні маршрути і дійти до фінішу першим (Джерело: Інформацію надала ).
  • 21.05.2007 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) запрошує всіх взяти участь в акції "Детектор адекватності". Що ранку о 7.40, 8.40 та 9.40 проходьте перевірку на адекватність та отримуйте безкоштовний квиток до "Кінодрому"! Дзвоніть на номер (044)-484-50-36 та відповідайте на запитання! У вас буде лише 20 секунд, щоб відповісти на 8 простих запитань! Якщо детектор визнає вас адекватними, ви отримаєте квитки до "Кінодрому"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.05.2007 21-го травня 2007-го року погоджувальна рада парламентських депутатських фракцій узгодила розклад засідань на 22-25 травня. На поточний тиждень внесено на розгляд чотири медійні законопроекти: "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо повноважень громадських рад) (проект народного депутата Ольги Герасим'юк (фракція "Наша Україна"), №2153); "Про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення (№ 2738) та "Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна (№273; обидва проекти народного депутата Андрія Шевченка (фракція БЮТ); "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо соціальної реклами) - проект народного депутата бютівця Валерія Писаренка, №3073. Відповідальним за підготовку цих законопроектів призначено Андрія Шевченка. На запитання кореспондента інтернет-видання "Телекритика", чи доповідатиме він із цих питань, Андрій Шевченко відповів, що не братиме участі в імітації законодавчого процесу, оскільки після припинення повноважень Верховної Ради 2-го квітня засідання депутатів є нелегітимними. "Якщо ж по суті, то три перших із названих законопроектів підтримав Комітет з питань свободи слова та інформації. Врегулювання цих питань суспільство потребувало негайно, тому їх потрібно було розглядати ще торік, як кажуть "дорога ложка к обеду". А зараз не знаю, навіщо їх розглядати, якщо Президент їх все одно не підпише. Медіаспільнота не повинна себе дурити - немає ніяких шансів цим законопроектам стати законами. Думаю, що нове скликання парламенту обов'язково поставить на порядок денний ці питання", - сказав Андрій Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.05.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) перепрошує за технічну якість ефіру. Проблеми пов'язані з новою комп'ютерною програмою, що забезпечує інтернет-мовлення. Зараз "Молоде радіо" намагається розв'язати проблему й забезпечити якість ефіру, до якої звикли постійні слухачі станції, та якує за терпіння й розуміння! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.05.2007 У понеділок, 21-го травня, в ефірі ранкового шоу "Надобранок.Ua", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), за підтримки компанії Duracell стартує нова гра - "Duracell Нон Стоп"! Правила участі прості: у кого зі слухачів радіо "Europa Plus Україна" "батарейки" працюють довше - той і переміг! Якщо хочеш перевірити свій "запас" і виграти модний МРЗ плейєр SANDISK з тюнером, диктофоном та 1 гігабайтом пам'яті, а також комплект батарейок Duracell - не марнуй часу, бери участь у "Duracell Нон Стоп" на радіо "Europa Plus Україна"! Пограти можна буде щодня, о 8.40, в ранковому шоу "Надобранок.Ua"! За право одержати від компанії Duracell довгограючий суперприз - МРЗ плейєр SANDISK змагатимуться два слухачі, яким пропонуватиметься прослухати фраґмент пісні. Тривалість його звучання знає тільки хитрий ведучий! У будь-який момент музика може закінчитися! І в будь-який момент слухач має право сказати "стоп" та зупинити пісню. Для того, щоб перемогти, потрібно сказати "стоп" після свого опонента, але до закінчення фраґмента... Перемагає та одержує модний приз той, у кого батарейки працюють довше! Також компанія Duracell приготувала всім слухачам радіо "Europa Plus Україна" ще один сюрприз: поїздку по 10-ти найкращих клубах Європи! Купуй батарейки Duracell, зривай стікер та знаходь під ним унікальний код. Відправляй SMS з кодом на номер 4488 і виграй чи поїздку МР3 плйєр! Самі модні клуби Європи разом з переможцями акції відвідає і DJ радіо "Europa Plus Україна", аби розповісти про всі подробиці поїздки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.05.2007 Розпочався другий етап акції "Пан або Пропав", що її проводить столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). З 14-го по 25-те травня на Web-сайті http://www.pan.gala.net можна голосувати за всіх зареєстрованих учасників акції. Двоє учасників, які отримають найбільшу кількість голосів, потраплять до фіналу акції, де матимуть шанс стати власником головного призу Dodge Nitro. Познайомитися з учасниками та їхніми авто можна на Web-сайті http://www.pan.gala.net, або кожного четверга, о 8.00 в ранковій програмі "Підйом" на "Новому каналі" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.05.2007 Столична сателітарна радіостанція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - перша у країні. І за це станція щиро вдячне своїм радіослухачам. Адже за підсумками останніх соціологічних досліджень найулюбленішою та найбільш слухаємою радіостанцією в Україні є саме "Русское Радио - Україна". За даними компанії "TNS Ukraine" майже 2 мільйони чоловік в Україні щодня налаштовуються на хвилю станції. Важко догодити відразу двом мільйонам! Але станція намагається. Пісні знайомі та улюблені? Будь ласка! Новини - оперативні? Будь ласка. Щось стало сумно? Терміново вмикайте "Русское Радио - Україна"! Фоменко, Трахтенберґ і команда "ЧП" з Мінська - ті ще жартівники, ви ж знаєте. Нудно і смутно не буде вже точно. Ну а щоранку завжди заведені для вас з 7-ї до 10-ї - Свиридова та Галібін в ранковому "Будильник-Шоу" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.05.2007 У Секретаріаті Президента України відбулася зустріч голови Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України Тараса Петріва з Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини (РПЛ) з питання права на свободу поглядів та вільне їх висловлювання Амбеї Лігабо. Про це повідомила сьогодні прес-служба Президента України. Як зазначаєтсья у повідомленні, під час бесіди було обговорено низку питань розвитку медійної сфери, зокрема, права на доступ до інформації, забезпечення захисту журналістів, утвердження професійних стандартів. Спеціального доповідача було поінформовано про роботу Національної комісії і основні проекти, які реалізовуються в Україні щодо Суспільного мовлення, роздержавлення ЗМІ, розвитку українського сегменту мережі Інтернет, підготовки та перепідготовки журналістських кадрів, правил акредитації мас-медіа при органах державної влади. Голова Нацкомісії підкреслив, що Президент України приділяє велику увагу забезпеченню свободи слова в Україні і неодноразово наголошував, що проведення демократичних реформ в країні можливе тільки за умови розвитку вільної журналістики, утвердження високих журналістських стандартів. А. Лігабо в свою чергу розповів про зустрічі, які вже відбулися в рамках його програми перебування в Києві, та акцентував увагу на основних проблемах, що порушувались у ході цих перемовин. Під час зустрічі сторони також обговорили питання, про які йтиметься у звіті Спеціального доповідача щодо ситуації в Україні з правом на свободу поглядів та їх вільне висловлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.05.2007 16-го червня столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) та Ювелірний дім "ZARINA" пропонують тобі відвідати концерт Джастіна Тімберлейка у Амсердамі!!! Всесвітньо відомий красунчик… Перший коханець Брітні Спірс, який дозволив собі роздягнути Джанет Джексон прямо на сцені… Актор, продюсер, композитор та співак з неперевершеним музичним смаком, та своїм неповторним стилем - Джастін Тімберлейк! 16-го червня "Європа FM" та Ювелірний дім "ZARINA" пропонують тобі відчути цей неповторний стиль! Слухай уважно ефір та вигравай незабутню подорож на концерт всесвітньо відомого виконавця в одному з найкрасивіших міст Європи з "Європою FM"! Саме зараз надішли SMS зі словом "ZARINA" на номер 10700 та вигравай квиток на живий концерт Тімберлейка у Амстердамі! Визначення переможця відбудеться 8 червня у ранковому шоу "Мозги вон Європа Камеді FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.05.2007 З 18-го травня хмельницьке ТОВ "ТРК "ВСІМ Радіо" (105.4МГц) виходитиме в ефір під новим брендом: замість позивних "Європейська хвиля ВСІМ Радіо" станція використовуватиме позивний "Радіо OK FM". Відповідно змінюється ефірний одяг та оформлення програм. Тим часом, музичний формат станції суттєвих змін не зазнає. Таким чином, Хмельницький стає третім після Вінниці і Миколаєва містом, в якому буде представлено бренд "OK FM". У кожному з цих міст мовлення радіо "OK FM", яке представляє Медіа корпорація "RIA", має свої форматно-концептуальні особливості та ведеться з місцевих студій (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.05.2007 1-го червня, у День захисту дітей, співробітники столичної радіостанції "МusісРадіо" (101.5МГц) перерахують свою заробітну плату за один день на допомогу дітям, що перебувають на лікуванні в центрі дитячої гематології і трансплантації кісткового мозку лікарня Охматдит. Акція "Врятуємо життя ще одній дитині" є відкритою, кожен бажаючий може приєднатися до неї вже зараз. За даними офіційної статистики, щорічно в Україні діагноз "злоякісне захворювання крові" ставлять 400 дітям. Лейкемія виліковна, але повне лікування дуже тривале і коштує понад 80 000 гривень на одну дитину. В Україні працює одне відділення Охматдит, в якому від дитячого раку крові лікують безкоштовно. Гроші, що їх "MusicРадіо" розраховує зібрати в рамках акції, будуть перераховані до Міжнародного благодійного фонду "Проти дитячої лейкемії" вже наступного дня, 2-го червня. Акція "Врятуємо життя ще одній дитині" є відкритою - кожен бажаючий допомогти хворим дітям може приєднатися до неї у будь-який момент. Для цього необхідно залишити заявку на Web-сайті http://www.musicradio.kiev.ua, одержати реквізити Фонду і перевести на його рахунок свою зарплату за один робочий день будь-яким зручним способом. За словами директора радіостанції "MusicРадіо" Соні Геляс, організатори акції не ставлять перед собою задач зібрати якусь визначену суму. "Ми регулярно проводимо благодійні марафони в День захисту дітей, і по досвіду знаємо, що онкологічним лікарням стануть у нагоді будь-які гроші. Зарплата за 1 день - це зовсім небагато для кожного з нас, а для Охматдит вона може означати порятунок ще одного маленького життя". Нагадаємо, радіостанція "MusicРадіо" проводить благодійний марафон на підтримку дитячої онкологічної лікарні вже третій рік поспіль. Раніше марафон проходив за допомогою SMS, весь день в ефір радіостанції приходили зоряні гості, що закликали слухачів брати участь в акції. В рамках першого марафону "MusicРадіо" вдалося зібрати 11 тисяч гривень, другого - 20 255 гривень. За ці гроші були придбані медикаменти хіміотерапії для важко хворих дітей. Для довідки: Радіостанція "MusicРадіо" - єдина в Україні офісна радіостанція, у Києві працює на частоті 101.5МГц. Радіостанція знаходиться в управлінні групи компаній "Український Медіа Холдинґ" (Джерело: Сайт УМХ).
  • 16.05.2007 В ефір столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) повертається акція "Засвіти обличчям!". "Європа FM" знову надає кожному з вас можливість вдарити власним обличчям у світовий шоу-бізнес. На цей раз Мікі Ньютон потрібні стильні молоді радісні українці! 21-го травня Міка Ньютон проводить зйомки відео кліпу на пісню "Белые лошади", яка є офіційним сайндтреком до телевізійного серіалу "Кадети". Разом із Мікою сюжетну лінію кліпу буде розвивати виконавець головної ролі серіалу Олександр Головін він же - кадет Макаров... А також п'ятеро слухачів радіостанції "Європа FM"! Терміново надсилайте свої резюме, фото або навіть відео на електронну адресу . Мікі Ньютон потрібні стильні молоді радісні українці! P.S. Минула акція "засвіти обличчям!" на "Європі FM" дозволила 15 слухачам відзнятися у кліпі групи Тартак "Поп корн", який зараз активно транслюється багатьма каналами країни. Засвіти обличчям! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.05.2007 Сьогодні на ХІІІ Київському Міжнародному Телерадіоярмарку в рамках Дня цифрового мовлення відбулася конференція "Цифрове радіо в Україні. Перші кроки". В ролі доповідача виступив А.С. Карпій - генеральний директор компанії "1 Українська Радіо Група", президент ВГО Працівників ТБ і РМ "Телерадіомовна асоціація України". На конференції, де зібралися представники радіостанцій та всі, хто цікавиться впровадженням цифрового мовлення, також були присутні в якості експертів представники компаній "1 Українська Радіо Група" і "Укрсервіс" та експерти з Канади, США, Німеччини. Андрій Карпій познайомив присутніх з перевагами формату HD Radio серед інших форматів цифрового мовлення, з історією його розробки та впровадження в інших країнах, технічними параметрами, а також з результатами експериментального мовлення у цьому стандарті на частоті 101.1МГц у Києві (на цьому каналі з листопада минулого року діє цифр мульткастинґ HD3, що дає можливість власникам приймачів, які мають опцію HD Radio, окрім традиційного аналогового сигналу приймати ще три цифрові радіопрограми). Окремо Андрій Карпій зупинився на короткому описі можливих технічних рішень для бажаючих транслювати HD Radio, та відповів на питання. Наприкінці конференції серед присутніх було розіграно приз - HD-радіоприймач. HD Radio (або ж радіо високої чіткості) - стандарт цифрового радіомовлення, що дозволяє розпочинати трансляцію цифрових програм у перехідний період, не вимикаючи аналоговий сигнал. У такому гібридному режимі можна транслювати від однієї до трьох цифрових програм на одній FM-частоті в якості, схожій на звучання компакт-диску. Після повного відключення аналогового сигналу на одній FM-частоті можна буде транслювати до 8-ми різних радіоканалів у стандартному стереорежимі (що допоможе задовольнити смаки найвибагливіших слухачів всіх верств населення), або ж радіопрограму із 6-тиканальним звуком (Surround 5.1). При цьому потужність передавача, необхідна для охоплення певної території, може бути в 10 разів меншою за потужність аналогового передавача. Перевагою стандарту HD Radio (він може використовуватиися й в АМ-діапазоні) серед інших цифрових форматів є те, що приймачі, розроблені для цього стандарту, є повністю сумісними з діючим стандартом аналогового мовлення. Отже, це дозволяє робити перехід до нового стандарту поступово, по мірі насичення ринку парком сучасних приймачів (Власна інформація).
  • 16.05.2007 Заступник голови Нацради з питань телебачення та мовлення Юрій Плаксюк прокоментував Інтернет-виданню "Телекритика" прийняті сьогодні Верховною Радою у першому читанні зміни і доповнення до Закону "Про Нацраду". "Як і всі інші, ми знайомі з цим законопроектом з Інтернету, - каже Юрій Олександрович. - Ані Олена Бондаренко, ані голова Верховної Ради Олександр Мороз жодного разу не запросили членів Національної ради, щоб поговорити. Нас звинувачують у тому, що Нацрада займається примусовою українізацією мовлення. Але це все визначаємо не ми, а закон". На питання, чи вважає він легітимною Верховну Раду та, відповідно, рішення, які вона ухвалює, Юрій Плаксюк не відповів, зазначивши, що наразі цього не може з'ясувати навіть Конституційний суд. За його словами, звільнення всієї парламентської четвірки Нацради неможливе, адже кандидатуру кожного з них затверджували окремим голосуванням у різний час. "Національна Рада буде працювати в повному складі до того часу, поки не закінчаться терміни повноваження її членів", - стверджує пан Плаксюк. У разі, якщо ротація членів Національної ради все ж таки відбудеться, Юрій Плаксюк не виключає, що буде відстоювати свої права в суді. Тим часом, голова Національної Ради Віталій Шевченко, який зараз у складі делегації перебуває на засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення, заявив: "Перекроювання законів під політичну ситуацію є очевидною спробою вплинути на конституційний державний орган, покликаний здійснювати регуляторні повноваження щодо аудіовізуальних ЗМІ України". Після повернення делегації Національна рада зможе оприлюднити матеріали, які свідчитимуть про високу оцінку діяльності нинішньої Національної ради європейськими медійними організаціями. Перший заступник голови Нацради Ігор Курус заявив, що рішення Верховної Ради немає сенсу коментувати, оскільки вона не є легітимною (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.05.2007 Заступник голови Національної ради у справах телебачення і радіомовлення Ігор Курус заявляє, що Нацрада працює в нормальному режимі. Як повідомляє "Главред", коментуючи ухвалення Верховною Радою в першому читанні проекту закону про внесення змін і доповнень в Закон "Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", Ігор Курус сказав: "Предмету для коментаря немає, оскільки Верховна Рада нелегітимна". Він повідомив видання, що Нацрада у справах телерадіомовлення працює в нормальному режимі і вчора на своєму засіданні прийняла рішення про участь Нацради в підготовці і проведенні позачергових виборів народних депутатів. Згідно з цим рішенням, була створена робоча група з 8 чоловік - як членів Нацради, так і фахівців апарату Нацради, яка здійснюватиме контроль над виконанням виборчого законодавства телерадіокомпаніями України. Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 травня, Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроект про порядок припинення повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Проектом Закону "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", зокрема, пропонується визначити, що повноваження члена Нацради можуть бути достроково припинені також у разі висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення Верховною Радою України та/або Президентом України за підсумками розгляду її звіту. При цьому, рішення про дострокове припинення повноважень членів Нацради ухвалюється Верховною Радою України щодо призначених нею членів Національної ради та/або Президентом України щодо призначених ним членів Національної ради. Згідно з законопроектом, повноваження членів Нацради, призначених Верховною Радою України, припиняються з моменту прийняття постанови Верховної Ради України про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підсумками розгляду її звіту. Повноваження членів Нацради, призначених Президентом України, припиняються з моменту набуття чинності Указом Президента про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за підсумками розгляду її звіту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.05.2007 Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус заявив, що Національна рада працює в нормальному режимі. Коментуючи "Главреду" прийняття Верховною Радою за основу проекту закону про внесення змін і доповнень до Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", пан Курус сказав: "Предмета для коментаря немає, оскільки Верховна Рада нелегітимна". Він також повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення працює в нормальному режимі й учора на своєму засіданні ухвалила рішення про участь Національної ради в підготовці та проведенні позачергових виборів народних депутатів. Відповідно до цього рішення була створена робоча група з 8 осіб, до якої входять і члени Національної ради, і фахівці апарату Національної ради. Ця група буде здійснювати контроль за дотриманням виборчого законодавства телерадіокомпаніями України. Як повідомила "Українська правда", у середу Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін і доповнень до Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Законопроект пропонує привести у відповідність до вимог Конституції порядок припинення повноважень членів Національної ради. Як заявила авторка законопроекту, депутат від ПР Олена Бондаренко, цим документом вони хотіли повернути Верховній Раді право забезпечувати контроль за діяльністю Національної ради. "Щоб самостійно своєю четвіркою, без участі Президента, ухвалювати рішення", - заявила вона, пояснивши, що тепер Рада може відкликати свого представника лише зі згоди Президента. Третім завданням законопроекту Бондаренко назвала прагнення "запобігти загрозі узурпації права ухвалювати рішення всередині Національної ради з боку Секретаріату Президента". "Ні для кого не секрет, що нині в Національній раді фактично з 8 голосів 6 контролюються Секретаріатом Президента, кумом нашого Президента Петром Порошенком", - додала вона. Як вважає Бондаренко, про те, що цей орган "занадто заполітизований свідчить хоча б той факт, що минулого тижня була створена комісія з вивчення роботи органу", а голова Національної ради "глузливо" обізвав її в пресі нелегітимною (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.05.2007 З приводу ухвалення в першому читанні Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", члени делегації Національної ради, які сьогодні за дивним збігом обставин відбули на засідання Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення, у телефонній розмові прокоментували ситуацію, яка в українських політичних реаліях, можливо, і не виглядає дивною, проте саме так сприймається в Європі. Перекроювання законів під політичну ситуацію є очевидною спробою вплинути на конституційний державний орган, покликаний здійснювати регуляторні повноваження щодо аудіовізуальних ЗМІ України. Саме на Національну раду покладаються обов'язки здійснювати дієвий контроль за участю телерадіоорганізацій у виборчій кампанії, і вона покликана забезпечити чесні та прозорі вибори. Голова Національної ради Віталій Шевченко, зокрема заявив, що, можливо, він помилявся, коли стверджував, що найбільшим досягненням України останніх років є утвердження свободи слова. Нинішня ситуація, на жаль, засвідчує протилежне. Це є тривожним симптомом для європейської спільноти. Після повернення делегації Національна рада зможе оприлюднити матеріали, які свідчитимуть про високу оцінку діяльності нинішньої Національної ради європейськими медійними організаціями (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.05.2007 16-го травня Верховна Рада ухвалила у першому читанні Закон "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо порядку припинення повноважень членів Нацради). За законопроект №3312 Олени Бондаренко проголосувало 254 депутати. У разі набуття Законом чинності Верховна Рада зможе припиняти повноваження членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, які входять до призначеною парламентом четвірки, шляхом висловлення недовіри без згоди Президента. "Проект. Вноситься народним депутатом України О.А. Бондаренко. Закон України. Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо порядку припинення повноважень членів Національної ради). Верховна Рада України постановляє: 1. Частину першу статті 8 доповнити пунктом дев'ятим наступного змісту: "9) висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення Верховною Радою України та/або Президентом України за результатами розгляду її звіту". 2. Частину другу статті 8 доповнити останнім абзацом наступного змісту: "У випадках, передбачених пунктом 9 частини першої статті 8 рішення про дострокове припинення повноважень членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення приймається Верховною Радою України стосовно призначених нею членів Національної ради та/або Президентом України стосовно призначених ним членів Національної ради. Повноваження членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення , призначених Верховною Радою України, припиняються з моменту прийняття Постанови Верховної Ради України про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення за результатами розгляду її звіту. Повноваження членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, призначених Президентом України, припиняються з моменту вступу в дію Указу Президента про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення за результатами розгляду її звіту." 3. Частину п'яту статті 16 викласти в такій редакції: "5. За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України та/або Президент України можуть висловити недовіру Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення . Висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення Верховною Радою України тягне за собою дострокове припинення повноважень членів Національної ради, призначених Верховною Радою України. Висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення та радіомовлення Президентом України тягне за собою дострокове припинення повноважень членів Національної ради, призначених Президентом України." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.05.2007 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 15-го травня було ухвалено рішення про створення робочої групи для здійснення контролю за дотриманням виборчого законодавства телерадіоорганізаціями України та взаємодії з Центральною виборчою комісією під час позачергових виборів 2007-го року. До робочої групи увійшли: 1. Курус І.Ф., перший заступник голови Національної ради - керівник робочої групи; 2. Крушановський С.І., керівник апарату Національної ради - заступник голови робочої групи; 3. Кривша О.О., головний спеціаліст відділу контролю управління контролю та моніторинґу - секретар робочої групи; Гриценко М.С., начальник відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю - член робочої групи; 4. Понеділко В.І., член Національної ради - член робочої групи; 5. Пушкаренко М.О., начальник юридичного управління - член робочої групи; 6. Сокур В.В., директор департаменту контрольно-аналітичної роботи - член робочої групи; 7. Шевченко В.Ф., голова Національної ради - член робочої групи. Окремими пунктами рішення визначено: 1. Поінформувати Центральну виборчу комісію про створення цієї робочої групи та розглянути пропозиції робочої групи щодо взаємодії Національної ради і Центральної виборчої комісії під час виборчої кампанії; 2. Затвердити Положення про робочу групу Національної ради для здійснення контролю за дотриманням виборчого законодавства телерадіоорганізаціями України та взаємодії з Центральною виборчою комісією під час позачергових виборів 2007 року; 3. З метою створення належних умов для вільної і неупередженої діяльності телерадіоорганізацій під час виборчої кампанії та убезпечення їх від стороннього впливу і зайвих регламентацій на час проведення передвиборної агітації припинити позапланові перевірки телерадіоорганізацій, що не стосуються виборчого процесу; 4. Ініціювати спільно з Центральною виборчою комісією (за згодою) створення Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів, яка б надавала фахові висновки щодо агітаційних виборчих матеріалів та щодо спірних ситуацій, які можуть виникнути в стосунках між суб'єктами виборчого процесу; 5. Робочій групі Національної ради для здійснення контролю за дотриманням виборчого законодавства телерадіоорганізаціями України та взаємодії з Центральною виборчою комісією під час позачергових виборів 2007 року до 22 травня 2007 р. внести на розгляд Національної ради пропозиції щодо персонального складу Незалежної експертної ради; 6. Звернутися до громадських організацій і установ, правників, експертів з питань діяльності засобів масової інформації, представництв міжнародних організацій з проханням допомогти в організаційному та методичному забезпеченні роботи Незалежної експертної ради; 7. Звернутися до державних органів, уповноважених проводити перевірки засобів масової інформації, з проханням утриматися від проведення перевірок телерадіоорганізацій під час виборчої кампанії. З Положенням про робочу групу можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради: http://www.nrada.gov.ua, у пункті меню "Рішення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.05.2007 На черговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації депутати розглянули законопроекти щодо внесення змін до закону про рекламу (№№1044 та 2829). Заслухавши інформацію юристів, які на засіданні робочої групи з представниками галузі порівняли обидва законопроекти, члени комітету одноголосно проголосували за проект закону № 1044 (третє читання має відбутися наступного пленарного тижня) і так само одноголосно відклали розгляд проекту закону № 2829, внесений Кабінетом Міністрів. Проект закону № 2829 пропонує всі маркетинґові заходи об'єднати в одній статті, а у чинному законі та проекті № 1044 вони прописані в різних статтях. Крім того, юристи вважають за краще, щоб порядок розміщення текстів реклами був закріплений в законі. На їхню думку недоцільно, щоб його визначав Кабмін. Позитивним, на думку депутатів, моментом проекту закону № 2829 є те, що в ньому пропонується врегулювати рекламу в комунікативних мережах (SMS, факсові повідомлення тощо). Протягом найближчого часу Комітет готуватиме цей законопроект до другого читання. Останнім питанням порядку денного був звіт Громадської ради з питань свободи слова та інформації, яка протягом року діє при парламентському Комітеті. Про роботу Ради доповідав її секретар, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко. Він ознайомив членів Комітету з положенням про діяльність та протоколами шести засідань Громадської ради, відповів на запитання депутатів. Тарас Шевченко відкинув звинувачення в тому, що когось спеціально не прийняли до Громадської ради, оскільки, окрім сформованого від початку складу, всіх наступних членів обирали з подання парламентського Комітету. Члени Комітету рекомендували представникам Громадської ради, яка є дорадчим органом, робити більше експертних висновків щодо проектів законів, що допоможе народним депутатам краще готувати законопроекти до розгляду в сесійній залі. Також секретаріату Ради пропонували покращити комунікацію з парламентським Комітетом. Народні депутати взяли звіт Громадської ради до відома (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.05.2007 В місті Вінниця наприкінці квітня розпочалося тестове мовлення на частоті 99.3МГц. Наразі на цій хвилі цілодобово лунає музичний нон-стоп. Ліцензію на право мовлення на частоті 99.3МГц у Вінниці (НР №2577 від 4.05.2006) має київське ТОВ фірма "Волинь" (Інформація з власних джерел).
  • 16.05.2007 Польська медіа-група RMF (Radio. Muzyka. Fakty), що належить міжнародному медіа-концерну Bauer, має намір протягом найближчих п'яти років створити в Україні власну мережу радіостанцій - повідомляє інтернет-видання "Телекритика". Про це директор київського офісу RMF Дмитро Баєв заявив у вівторок, 15-го червня, на брифінґу під час XIIІ Телерадіоярмарку. Граничного обсягу інвестицій в розвиток мережі пан Баєв не назвав, однак згадав, що компанія має намір рухатися від міст-мільйонників до півмільйонників та далі. Поки ж RMF з 2004-го року володіє львівською реґіональною радіостанцією "РадіоМан". Директор радіостанції Роман Заяць стверджує, що з того часу станція піднялася з 13-го на 1-е місце в місті в рейтинґах переваг львів'ян, у тому числі, по денній аудиторії (за даними квітневого дослідження компанії Multimedia Research Group, Краків). Дмитро Баєв припускає, що інвестиції групи RMF в український радіоефір можуть бути як чисто фінансовими - через купівлю акцій радіокомпанії, - так і через ретрансляцію своїх програм. Крім того, він заявляє, що RMF має намір брати участь у всіх тендерах на використання частот, що оголошуватимуться Нацрадою з ТРМ. Крім цього медіа-група запропонує консультації та тренінґи, що проводитимуться спільно з Незалежною асоціацією телерадіомовників. "Конкретні умови та схеми співробітництва формуються індивідуально, з урахуванням бізнесу-ситуації та побажань. Ми ведемо переговори з усіма, хто йде на них", - прокоментував Дмитро Баєв "Телкритиці". Довідка. Медіа-група RMF володіє у Польщі найбільшою за аудиторією (28,8 млн. чоловік на тиждень, чи 8,3 млн. на день, і 22% ринку радіореклами Польщі) радіостанцією в Європі - радіо RMF fm, мережею місцевих молодіжних радіостанцій RMF MAXXX і мережею RMF Classic, одним із трійки найбільших у Польщі Інтернет-порталів Interia.pl, а також маркетинґовою сервіс-аґенцією Art FM/Heads Advertising та event-аґенцією Scena FM. З 2004-го року акції медіа-групи котируються на Варшавській біржі. У жовтні 2006-го власники RMF - компанія BROKER FM уклала договір про продаж контрольного пакету RMF німецькій корпорації Bauer Media Invest Gmb, а в лютому 2007-го Bauer стала повноправною власницею медіа-групи. В Україні RMF fm планує розвивати власний формат мовлення. Це орієнтація на аудиторію в 25-39 років, формування плей-листів зі світових хітів останніх 30-ти років ("Не більше 400 пісень", - підкреслив пан Баєв), а також власні новини в цілодобовому мовленні. Ефір львівського "РадіоМан" на 60% складається з закордонних хітів, на 40% - з українських (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.05.2007 Сьогодні, 16 травня, Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект, який дає нову підставу для дострокового припинення повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Автор законопроекту - перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації, член фракції Партії реґіонів Олена Бондаренко. Згідно проекту Закону, за результатами розгляду звіту Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Верховна Рада та/або Президент України можуть висловити недовіру Національній раді. Висловлення недовіри Нацраді народними депутатами, зазначається в законопроекті, тягне за собою дострокове припинення повноважень членів Національної ради, призначених Верховною Радою. Нагадаємо, що згідно чинної редакції Закону "Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", відставка складу Нацради можлива лише за результатами розгляду її звіту і тільки в тому разі, якщо недовіру висловлять одночасно і Президент, і Верховна Рада (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 15.05.2007 Завтра, 16-го травня, в рамках ХІІІ Київського Міжнародного Телерадіоярмарка пройде майстер-клас "Ефективне використання RDS-системи як рекламного інструменту", організований компанією "R.V.R. Elettronica SpA". Останнім часом компанія відзначає особливу зацікавленість своїх клієнтів у системі передачі даних (RDS) та підвищення попиту на неї. А в тих, хто вже придбав RDS-кодер, виникає багато питань щодо його використання. Відповіді на них ви й почуєте під час завтрашнього майстер-класу. Також в рамках майстер-класу відбудеться презентація нового російськомовного програмного продукту "DynamicRDS". "DynamicRDS" призначено спеціально для роботи з RDS-кодерами виробництва компанії "R.V.R. Elettronica SpA", модель TRDS4002. Головним напрямком роботи даного продукту є автоматичний запис PSN та/ або RT (Radio Text) рядків у пристрій RDS. Інформація для запису зчитується з текстового файлу. Додатковими можливостями програми є також автоматична чи ручна синхронізація часу пристрою RDS із системним годинником керуючого ПК. Для роботи програми необхідно мати попередньо встановлений дистрибутивний пакет Microsoft .NET Framework 2.0. Одразу після майстер-класу на вас чекатиме фуршет, а також розіграш чудових призів! Майстер-клас пройде з 14.30 до 15.30 у Синьому конференц-залі виставкового центру "АККО Інтернешнл" (м.Київ, пр. Перемоги, 40-б) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 15.05.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу ліцензій на мовлення, про переоформлення ліцензій Національної ради тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.05.2007 Українська служба BBC і радіо "Ера-FM" розпочинають новий спільний проект - ток-шоу "Коло питань". Про це повідомили завідувач редакцією громадсько-політичних програм радіо "Ера-FM" Сергій Сулим і продюсер Української служби BBC Катерина Хінкулова сьогодні на прес-конференції в УНІАН. "На українському радіо вперше виходитиме програма в такому форматі, заснованому на британській радіопрограмі "Any questions". Для участі в ток-шоу запрошуватимуться четверо гостей - відомі і впливові люди в Україні, запитання для яких формуватиме аудиторія - жителі того чи іншого міста, в якому записуватиметься ток-шоу", - сказав Сергій Сулим. За його словами, перша програма записуватиметься в Харкові. "Точна дата і час запису повідомлятиметься додатково", - уточнив він. У свою чергу Катерина Хінкулова зазначила, що це буде реґіональна програма. "Ми хочемо розпочати з обласних міст, але сподіваємося, що з часом програми організовуватимуться і в невеликих містах України", - сказала вона. За її словами, в майбутньому після вирішення технічних та організаційних питань ток-шоу "Коло питань" планується транслювати в прямому ефірі (Джерело: Портал УНІАН).
  • 15.05.2007 Сьогодні у всесвітній мережі Інтернет відкрився офіційний Web-сайт ТзОВ "Ер. Ем. Еф" - компанії, що представляє в Україні міжнародну медiа-групу RMF. Сайт розташований за URL-адресою http://www.rmf.com.ua. Медiа-група RMF, що належить до мiжнародного медiа-концерну Bauer, котрий дiє у 13 європейських країнах, є власником найбiльшої, по кiлькостi слухачiв, радiостанцiї у Європi - радiо RMF FM, яке iснує у Польщi вже 15 рокiв, а також мережi локальних молодiжних радiостанцiй RMF MAXXX, радiомережi RMF Classic, маркетингової service-аґенцiї Art FM/Heads Advertising, event-аґенцiї Scena FM. Медiа-група також є власником одного з трьох найбiльших у Польщi Інтернет-порталiв INTERIA.PL. RMF FM - це не лише найкраща, iдеально пiдiбрана до потреб слухачiв музика, але й досконала iнформацiйна база: 90 журналiстiв i репортерiв, 10 реґiональних та 7 закордонних представництв, 55 трансляцiйних центрiв, а також закордоннi кореспонденти у ключових мiстах: Брюссель, Париж, Тель-Авiв, Берлiн, Москва, Лондон i Вашингтон. RMF FM виступає органiзатором i спонсором концертiв найбiльших свiтових зiрок: Aerosmith, Bob Dylan, Joe Cocker, Deep Purple, Tinа Turner, Michael Jackson, U2, Scorpions (концерт зiбрав 700 000 глядачiв) i багато-багато iнших. Починаючи з 2004 року, медiа-група RMF є також власником львiвської радiостанцiї "РадiоМан". Метою медiа-групи RMF є спiвпраця з українськими локальними радiостанцiями; створення радiомереж, пов'язаних спiльним ефiрним продуктом; кооперування з українськими радiостанцiями у напрямку його створення; технологiї, що використовуються на сучаснiй радiостанцiї, обмiн особистим досвiдом за допомогою консалтинґу i тренiнґiв, а також безпосереднi iнвестицiї в українськi радiостанцiї i як наслiдок - спiльна побудова i розвиток сучасної європейської радiофонiї. Пропозицiя медiа-групи RMF - це продовження попередньої iнвестицiйної дiяльностi компанiї в Українi. З 2004 року група RMF є власником локальної львiвської радiостанцiї "РадiоМан". За короткий перiод часу ця радiостанцiя стала однiєю з найпопулярнiших у Львовi (перша позицiя з точки зору денної аудиторiї, згiдно з даними Multimedia Research Group (Кракiв), дослiдження CATI, квiтень 2007). Сьогоднi компанiя прагне розпочати спiвпрацю з iншими українськими радiостанцiями, створити цiлком нову мережу радiостанцiй, пов'язаних спiльним продуктом, пiдсилити український радiоринок технологiчними знаннями i власним досвiдом, спiльно творити i розвивати сучасну, незалежну, європейську радiофонiю в Українi. Медiа-група RMF, компанiя з багаторiчним досвiдом на радiоринку, пропонує, зокрема: консалтинґ i тренiнґи, метою яких є обмiн досвiдом, а також набутим ноу-хау, органiзованi спiльно з Незалежною Асоцiацiєю Телерадiомовникiв, можливiсть ретрансляцiї програм своїх радiостанцiй, а також безпосереднi фiнансовi iнвестицiї. Медiа-група RMF також вiдкрита для iнших форм спiвпрацi з українськими радiостанцiями, що з'являтимуться з огляду на потреби i специфiку українського радiоринку. Конкретнi умови, а також схеми спiвпрацi формуються iндивiдуально у ходi вiльного партнерського дiалогу, з урахуванням бiзнес-ситуацiї i побажань мовників. Сьогодні ж у в рамках ХІІІ Київського Міжнародного Телерадіоярмарку відбувся брифінґ Медiа-групи RMF для українських радіостанцій, під час якого її директор Дмитро Баєв ознайомив присутніх з історією групи та планами щодо розвитку бізнесу в Україні (Джерело: Сайт "RMF").
  • 15.05.2007 Українська служба BBC разом зі своїм чільним партнером в Україні, Радіо "Ера FM", розпочинають регулярне ток-шоу, "Коло Запитань". Програму вестимуть Катерина Хінкулова (BBC) та Сергій Сулим (Радіо "Ера FM") у різних містах України. Передачі транслюватимуться на загальнонаціональній мережі Радіо "Ера FM". Перша передача "Коло Запитань" відбудеться у Харкові 18-го травня. У програмі "Коло Запитань" братимуть участь четверо експертів - відомих людей зі світу політики, бізнесу, культури та права. Вони відповідатимуть на запитання аудиторії, які стосуватимуться політичних, економічних, соціальних та культурних проблем. Мачек Бернатт-Рещинський, голова Української служби BBC, каже: "Це важливий наступний крок у нашій співпраці з Радіо "Ера FM". Проект просуне співпрацю у сферу спільного виробництва програм, яке використовуватиме навички, знання та досвід обох мовників задля створення цікавих передач для українських слухачів". Ігор Лоташевський, Генеральний директор Радіо "Ера FM", підкреслює: "Ми дуже задоволені цим спільним проектом. Радіо "Ера FM" - єдине розмовне радіо в Україні. А "Коло Запитань" стане новим форматом, який, без сумніву, зацікавить наших слухачів". Формат "Коло Запитань" ґрунтується на ідеї програми "Any Questions?" - популярному ток-шоу, що виходить в ефір на хвилях "BBC Radio 4". Пітер Ґріффітс, виконавчий продюсер "Any Questions?" відвідає Україну в час запуску проекту. Українська служба BBC почала мовлення 1992 року і зараз має розгалужену мережу партнерських радіостанцій. Її програми доступні в Інтернеті на сторінці http://bbcukrainian.com. Радіо "Ера FM" - чільний партнер BBC, який щоденно ретранслює дві години програм Української служби, а також спільно з лондонською командою BBC випускає тижневу аналітичну програму міжнародних подій "Світ у подвійному фокусі". Радіо "Ера FM" виходить в ефір з 2002 року і зараз транслюється у 38 українських містах. Для додаткової інформації контактуйте: 1. Лала Наджафова, Відділ у зв'язках з громадськістю, BBC World Service +44 207 557 2944; ; 2. Вікторія Ємельяновa, PR-директор "Радіо - Ера" FM Київ, бульв. Верховної Ради, 20, тел: (044)-585-43-90; факс: (044)-574-07-39; (Джерело: Інформацію надано ).
  • 15.05.2007 17-го травня програма "A State Of Trance", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), відсвяткує одразу кілька урочистих подій. По-перше, це перемога в номінації "Найкраще радіо-шоу" на International Dance Music Awards у березні цього року в Майямі: вже два роки поспіль ASOT - найкращий на IDMA. По-друге - перемога в номінації "Best Clubbing Show" в Румунії. Третій привід для свята trance-музики - 300-ий випуск програми "A State Of Trance" та її шестиріччя! 8 годин живого шоу ASOT включатимуть виступи найвідоміших ді-джеїв у стилі trance, зокрема Menno De Jong, Markus Schulz і, звичайно ж, ексклюзивний сет самого Armin Van Buuren. Повний line-up заходу: 16.00-17.00 - Aly & Fila; 17.00-18.00 - Marcel Woods; 18.00-19.00 - tbc; 19.00-20.00 - Menno De Jong; 20.00-21.00 - Sean Tyas; 21.00-22.00 - Markus Schulz; 22.00-0.00 - Armin Van Buuren. Це унікальне шоу буде достуне не лише присутнім на ньому, але й усім слухачам FM та Цифрових станцій, які протягом 2006-го року щотижня передавали ASOT своїм мільйонним аудиторіям. Зрозуміло, Dance radio "Kiss FM" - також серед них. Адже ось вже кілька років поспіль аудиторія цієї української станції має можливість насолоджуватися шоу. Тому Dance radio "Kiss FM" із задоволенням прийняло пропозицію свого міжнародного резидента та подарує йому 8 годин свого ефірного часу задля свята. Пряма трансляція супроводжуватиметься коментарями учасників та гостей свята. Віртуальна присутність на шоу - гарантована! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2007 Усім бажаючим позмагатися із зірками шоу-бізнесу, пережити справжні пригоди, поборотися за головний приз - автомобіль Skoda Fabia, столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) присвячує літній чемпіонат автомобільних ігор LuxRadioQuest "ГОНки із зірками". LuxRadioQuest - це чудова нагода відпочити від повсякденної рутини та зняти накопичену за тиждень напругу, відчути сплеск адреналіну і дати йому вихід, зануритися разом із друзями у дивну атмосферу жартів та пригод. Радіо Гарного Настрою "Люкс FM", компанія Адреналін Квест та автомобільний салон Європа Авто відкривають літній чемпіонат ігор LuxRadioQuest "ГОНки із зірками"! З 26-го травня по 30-те червня у Києві пройде 4 гри LuxRadioQuest. 7-го липня відбудеться фінальна гра, в яку потраплять 50 найкращих за рейтинґом відбіркових ігор. Серед усіх команд-фіналістів буде розіграний супер-приз - Skoda Fabia, від автомобільного салону Європа Авто. Кожна з ігор закінчується нагородженням переможців та вечіркою. За підсумками всіх 4-х ігор буде вестися загальний рейтинґ команд. У фінал потраплять тільки 50 найкращих команд. Далі за підсумками фінальної гри рейтинґ також ведеться. Якщо команда увійшла у десятку найкращих у Фіналі - вона має 4 шанси (представника) виграти Автомобіль. Якщо команда в другій десятці - 3 шанси, якщо в третій - 2 шанси, якщо в останній двадцятці - 1 шанс. Правила нарахування рейтинґу ви можете скачати на офіційному Web-сайті ПРРК "Люкс FM" разом з реєстраційною формою. Так само на офіційному Web-сайті станції можна ознайомитися з правилами гри, дізнатися про те, як стати її учасником та знайти дати проведення ігор (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2007 Столична сателітаона мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) та "Magic Records Ukraine" представляють нову CD-збірку - "MaXXXimum music"! Scissor Sisters, The Pussycat Dolls, Rihanna, Keane, A-HA, Sugababes і не тільки - у новій фірмовій збірці "Європи FM". Що таке максимум музики? Це музика з усього світу! Найпопулярніші треки різноманітних стилів та напрямків. Виключно суперхіти, перевірені часом! "Максимум музики" - це абсолютно нова платівка - добірка найяскравішої музичної спадщини сьогодення! Трек-ліст: 1. Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancin'; 2. The Pussycat Dolls - Buttons (feat. Snoop Dog); 3. Pachanga - Close to you (Album Version); 4. Ne-Yo - Sexy Love; 5. DJ Shadow Feat. Mos Deff - Six Days (The Remix); 6. Keane - Is It Any Wonder; 7. Chicane ft. Tom Jones - Stoned In Love (Radio Edit); 8. Rihanna - Unfaithful; 9. Chamillionaire - Ridin (feat. Krayzie Bone); 10. Supermode - Tell Me Why (Radio Edit); 11.The Black Eyed Peas - Pump It; 12. DJ Tiesto - UR; 13. Martin Solveig - Jealousy; 14. Daddy Yankee - Rompe; 15. t.A.T.u. - Loves Me Not; 16.Tokio Hotel - Rette mich; 17. Tom Novy feat. Lima - Take It [Video Edit]; 18. A-HA - Cosy Prisons; 19. The All American Rejects - Move Along; 20. Sugababes - Follow Me Home. Диск "MaXXXimum Music" можна виграти в ефірі радіо "Європа FM". Слідкуйте за оголошеннями ведучих. Окрім того поповнити свою музичну колекцію цим диском ви можете, зібравши музичний паззл - фраґменти диска. Картинка складається з восьми частин. Кожен елемент розташований на одній зі сторінок офiційного Web-сайту радіо "Європа FM". Зберіть усі посилання на ці сторінки і надішліть їх на електронну адресу . Перші 20 осіб, що впораються із завданням, одержать у подарунок збірку "MaXXXimum Music". Часу на пошуки - до полудня 20-го травня. Про виграш Ви одержите повідомлення електронною поштою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2007 15-го травня на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "Телерадіокомпанія "Епсілон ТВ", м.Харків; ТОВ КТК "Веко", м.Вінниця, МВКПП "Опечень", м. Київ; 2. Про видачу ліцензій на мовлення ТОВ Редакції Білоцерківського міського радіомовлення, м.Біла Церква Київської обл.; Житомирській обласній державній телерадіокомпанії, м.Житомир; 3. Про переоформлення ліцензій ПП "Бериславське кабельне телебачення", м.Берислав Херсонської обл.; АТ телевізійній та радіомовній компанії "ФОРА", м.Харків; ТОВ "ТРК "Візит", м. Ізмаїл Одеської обл.; ТОВ "ТРК "Інформтранссервіс", м. Свердловськ Луганської обл.; ПП "Телерадіокомпанія Новий Світ", м.Бердичів Житомирської обл.; ЗАТ "Комерційна телекомпанія "TGS", м.Черкаси; ТОВ "ТРК "Ідеал+", м.Одеса; ТОВ "Телерадіокомпанія "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл.; 4. Про продовження терміну дії ліцензії ТОВ "Телерадіокомпанія "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., Редакції радіомовлення м.Саки, АР Крим, м.Саки. Розглянувши питання про дотримання КП "ТРК "Черкаси", м.Черкаси, вимог статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Національна рада ухвалила рішення констатувати факт втрати чинності ліцензії. Результати перевірок Редакції радіомовлення м.Саки, АР Крим, м.Саки; Редакції Глибоцького районного радіомовлення, смт.Глибока Чернівецької обл.; Корецького районного радіомовлення, м.Корець Рівненської обл.; Державної організації Криворізького міського державного об'єднання телебачення і радіомовлення Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії, м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.; ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, Городнянського районного радіомовлення, м.Городня Чернігівської обл. було взято до відома; ТОВ "Телерадіокомпанія "Ровеньківські канали телевіщання", м.Ровеньки Луганської обл., ТОВ "Телерадіокомпанія "Ефір", м.Одеса, Державній організації Луганської обласної державної телерадіокомпанії, м.Луганськ; АТ "Онікс", м.Харків; КП "Інформаційне агентство "Інформ", м.Вишневе Київської обл. за порушення ліцензійних умов оголошено попередження (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.05.2007 На засіданні 14-го травня 2007-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності ТОВ "ТРК "Місто ФМ", м.Запоріжжя; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "АЙТІВІ", м.Маріуполь Донецької обл.; ТОВ "КТЛ", м.Ладижин Вінницької обл.; 3. Про видачу ліцензій на мовлення редакції Смілянського міськрайонного радіо, м.Сміла Черкаської обл.; КП "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл.; 4. Про переоформлення ліцензій ТОВ "УНІКА-TV", м.Київ; ТОВ "ТРК "Еммануїл", м.Київ; ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ; ТОВ "ТРК "ГРАД", м.Іллічівськ Одеської обл.; ТОВ фірми "РТВ-Сервіс", м.Броди Львівської обл.; 5. Про продовження терміну дії ліцензії Редакції Чортківського районного радіомовлення, м.Чортків Тернопільської обл.; 6. Про анулювання ліцензії МПП "Геліос", с.Бедевля Тячівського р-ну Закарпатської обл.; Редакції Сокирянського районного радіомовлення, м.Сокиряни Чернівецької обл.; ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль; 7. Про включення загальнонаціональних телевізійних каналів при формуванні пакетів програм провайдерами програмної послуги (операторами кабельних мереж); 8. Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом. 9. Про результати перевірок Краснодонського міського комунального підприємства "Міська ТРК", м.Краснодон Луганської обл., Редакції Світловодської районної радіогазети "Наддніпрянська зоря", м.Світловодськ Кіровоградської обл., ТОВ "Орбіта", м.Миргород Полтавської обл., Редакції Кобеляцького районного радіомовлення, м.Кобеляки Полтавської обл. Радіоорганізації Талалаївського районного радіомовлення, смт.Талалаївка Чернігівської обл., КП ТРК "Рудана", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., КП "Редакції районного радіомовлення "Вісті Тростянеччини", м.Тростянець Сумської обл., Редакції Гощанського районного радіомовлення, смт.Гоща Рівненської обл., ДМТРК "Сіверська", м.Новгород-Сіверський Чернігівської обл., ПП ТРК "Твін", м.Калинівка Вінницької обл., ЗАТ "Прітекс", м.Харків, ТОВ ТРК "Нова", м.Дніпропетровськ, Редакції районного телерадіомовлення "Кілія-Контакт", м.Кілія Одеської обл., ПП "ТРК "Атлант", м.Апостолове Дніпропетровської обл., Вінницької ОДТРК, м.Вінниця, редакції районного радіомовлення "Вісник Хотинщини", м.Хотин Чернівецької обл. На засіданні Національної ради було ухвалено рішення нагородити Нагрудним знаком Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.05.2007 Завтра у столиці розпочинає роботу ХІІІ Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум професіоналів телерадіоіндустрії України. Галузеві напрямки ярмарку - телебачення, радіомовлення, кабельне телебачення, кіноіндустрія, мультисервісні мережі, друковані ЗМІ. Рекламна індустрія. Телерадіоярмарок проходитиме у виставковому центрі "АККО Інтернешнл" (Київ, пр-т Перемоги, 40-Б; парк ім. О.С. Пушкіна) 15-17 травня з 10.00 до 18.00. Церемонія урочистого відкриття Телерадіоярмарку запланована на 11.00. Організатор Телерадіоярмарку - Компанія "Телерадіокур'єр". Подія проходитиме за сприяння: Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України. За підтримки: Незалежної Асоціації Телерадіомовників (НАМ), Української Медіа Спілки, Асоціації "Укртелемережа", Спілки кабельного телебачення України, Всеукраїнської Асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Української асоціації видавців періодичної преси, РІА "ЯНКО", Центру медіа ініціатив, інших організацій медіагалузі. Традиційні учасники Телерадіоярмарку - керівники та провідні фахівці понад 1200 українських та зарубіжних організацій, серед яких: Телекомпанії. Радіостанції. Кіностудії. Підприємства кабельного телебачення. Телекомунікаційні та мультисервісні мережі. Друковані ЗМІ. Інтернет-видання. Прес-служби. Центри громадських зв'язків. Продюсерські центри. Рекламні агентства. Провідні світові і вітчизняні виробники та інтегратори професійних технічних засобів для телерадіоіндустрії. Провідні світові і вітчизняні виробники та дистриб'ютори програмного контенту для ефірного та кабельного телебачення і радіомовлення. Сервіс-центри. Науково-дослідні інститути. Установи зв'язку і комунікацій. Маркетингові компанії, центри досліджень рейтингів ЗМІ та громадської думки. Професійні об'єднання (спілки, асоціації, гільдії, клуби) фахівців медіагалузі. Навчальні заклади, що готують фахівців для медіагалузі. Державні установи, що контролюють і регулюють діяльність ЗМІ. Громадські організації. Політичні партії. Банківські, інвестиційні, консалтингові, страхові, туристичні та інші зацікавлені компанії та установи. Радійників мають особливо зацікавити наступні заходи, що пройдуть в рамках ярмарку: 1. Брифінґ для радіостанцій "RMF - найбільша радіомережа в Європі. Інвестиції у Ваш бізнес" (Організатор: RMF (Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o.), Представництво в Україні) - пройде 15.05.07 з 15.00 до 16.00; 2. День цифрового мовлення: Конференція "Цифрове радіо в Україні. Перші кроки." Доповідач - Андрій Карпій, генеральний директор компанії "1 Українська Радіо Група", президент ВГО Працівників ТБ і РМ "Телерадіомовна асоціація України". Співдоповідачі: Експерти з Німеччини, США, Канади. (Організатори: "1 Українська Радіо Група", "Укрсервіс") - пройде 16.05.07 з 10.30 до 13.00; 3. Майстер-клас: "Ефективне використання RDS-системи як рекламного інструменту". (Організатор: R.V.R. Elettronica Spa.) - пройде 16.05.07 з 14.30 до 15.30. 17.05.07 з 11.00 до 14.0 на проходитимуть Щорічні збори ВГО "Незалежна Асоціація Телерадіомовників" (Червоний конференц-зал; за запрошеннями). Докладну та оперативну інформацію про всі заходи, що відбуватимуться на Телерадіоярмарку, а також про роботу виставки технічних засобів мовлення та контенту читайте на офіційному Web-сайті компанії "Телерадіокур'єр" (Джерело: Сайт компанії "Телерадіокур'єр").
  • 14.05.2007 25-го квітня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву НРКУ, м.Київ, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Національної радіокомпанії України, м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Хрещатик, 26, м.Київ, 01001; президент Набруско В.І.), про видачу ліцензії на мовлення (територіальна категорія мовлення - закордонне мовлення), Національна рада вирішила: відмовити Національній радіокомпанії України, м.Київ, у видачі ліцензії на мовлення (територіальна категорія мовлення - закордонне мовлення) у зв'язку з тим, що програмна концепція мовлення складена таким чином, що загальний обсяг мовлення складає 31.5 години на добу та в заяві одночасно зазначено два види мовлення: ефірний, супутниковий. Повернути заяву та відповідні документи Національній радіокомпанії України, м.Київ. 2. Про звернення НРКУ, м.Київ. Розглянувши звернення Національної радіокомпанії України щодо анулювання у додатку №4 до ліцензії НР №0500 від 11.12.2002 відрізків часу, які передбачені для комерційного використання на першому каналі проводового мовлення (УР-1), беручи до уваги інформацію, надану ВАТ "Укртелеком", Національна рада вирішила: залишити без змін додаток №4 до ліцензії НР №0500 від 11.12. 2002 Національної радіокомпанії України. 3. Про заяву Слов'яносербської районної редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Слов'яносербської районної редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської області (юридична та фактична адреси: вул. Горького, 86, смт.Слов'яносербськ Луганської області, 93700; відповідальний редактор Устенко О. І.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію Слов'яносербській районній редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської області, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень, зазначивши у ліцензії: 1. Код ЄДРПОУ: 31370691; 2. Територія розповсюдження: смт.Слов'яносербськ та Слов'яносербський район; 3. Вид мовлення: проводове (радіомовлення); 4. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Слов'яносербськ"; 5. Строк дії ліцензії: 10 років; 6. Сітка мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; 7. Кількість домогосподарств - 4270; 8. Адреса радіовузлу зв'язку: вул.Леніна, 68, смт.Слов'яносербськ Луганської області. Визначити оператором телекомунікацій - ВАТ "Укртелеком". Затвердити Слов'яносербській районній редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської області, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська ? 90%, російська - 10%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хв./ тиждень, 100 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хв./ тиждень, 100 %; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційний. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Слов'яносербській районній редакції радіомовлення, смт.Слов'яносербськ Луганської області, після сплати ліцензійного збору. 4. Про заяву Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Свердлова, 15, м.Кролевець Сумської обл., 41300; головний редактор Шейна Т.П.), про видачу ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 1 година 41 хвилина на тиждень, Національна рада вирішила: видати Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 1 година 41 хвилина на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним в.о. начальника управління контролю і моніторинґу), зазначивши в ліцензії: 1. Територія розповсюдження радіопрограм - м.Кролевець та Кролевецький район Сумської обл.; 2. Оператор телекомунікації - ЦЕЗ №3 Центру електрозв'язку № 2 Сумської філії ВАТ "Укртелеком", пл.Миру, 8, м.Кролевець Сумської обл.; 3. Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 41 хвилина на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 6.30 - 6.44, субота: 14.00 - 14.59; 4. Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); 5. Вихідні дані (позивні) - "На хвилях Кролевеччини"; 6. Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; 7. Мова: українська - 100%; 8. Строк дії ліцензії - 10 років; 9. Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 6358. Здійснити державну реєстрацію аудіовізуального засобу масової інформації Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл., як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести Редакцію Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Редакції Кролевецької районної газети "Кролевецький вісник", м.Кролевець Сумської обл. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-просвітницький. 5. Про заяву ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0010-м від 22.01.2003). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів (юридична та фактична адреси: пл.Галицька, 15, м.Львів, 79008; генеральний директор Андрейко Р.Б.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003 (69.68МГц у м.Києві, Р=1.0кВт; 107.7МГц у м.Житомирі, Р=1.0кВт; 105.2МГц у м.Ужгороді, Р=1.0кВт; 107.1МГц у м.Миколаєві, Р=1.0кВт; 102.4МГц у м.Чернівцях, Р=1.0кВт; обсяг мовлення - по 20 год./добу) у зв'язку з затвердженням часу мовлення, Національна рада вирішила: затвердити ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, час мовлення на частотах: 69.68МГц у м.Києві, 107.7МГц у м.Житомирі, 105.2МГц у м.Ужгороді, 107.1МГц у м.Миколаєві, 102.4МГц у м.Чернівцях, в обсязі 20 годин на добу, у відрізку: щодня 06.00-24.00 та 00.00-02.00. Цей пункт рішення діє до завершення конкурсу на вільний відрізок часу 02.00-06.00. У зв'язку з затвердженням часу мовлення переоформити ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, додаток № 8 ліцензії на мовлення НР № 0010-м від 22.01.2003. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів переоформлений додаток № 8 ліцензії на мовлення НР №0010-м від 22.01.2003, зазначивши час мовлення: щодня 06.00-24.00 та 00.00-02.00. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 22.01.2013. При видачі переоформленого додатка до ліцензії на мовлення додаток № 8 ліцензії НР №0010-м від 22.01.2003 вважається недійсним та вилучається. 6. Про заяву ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2398 від 28.11.2005). Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Карпатська, 2, м.Трускавець Львівської обл., 82200; генеральний директор Ковальчин С.В.), про переоформлення ліцензії НР № 2398 від 28.11.2005 (101.4МГц у м.Трускавці Львівської області, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 години на добу) у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №2398 від 28.11.2005 товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 32703543; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Твоє радіо"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Затвердити товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія ТРТ", м.Трускавець Львівської обл., програмну концепцію мовлення: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні): українська - 94.8%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 12 год./ добу, 50%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год./ добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 5. Визначити оператором телекомунікацій - ТОВ "ТРК ТРТ", м.Трускавець Львівської обл. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 28.11.2012. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2398 від 28.11.2005 вважається недійсною та вилучається. 7. Про заяву ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1537 від 06.04.2004). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький (юридична адреса: вул. Театральна, 10/127, м.Хмельницький; фактична адреса: пр-т Миру, 69, оф. 320, м.Хмельницький; директор Довбня І.Ю.), про переоформлення ліцензії НР №1537 від 06.04.2004 (105.4МГц у м.Хмельницькому, потужність передавача 1,0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (були: "Всім радіо"; стали: "О'кей"), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною позивних переоформити ліцензію НР №1537 від 06.04.2004 ТОВ "ТРК "Всім радіо", м.Хмельницький. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Всім радіо", м. Хмельницький, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 32601086; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "О'кей"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве. Програмна концепція мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська, 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 8 год. 24 хв. на добу, 35%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) розважально-інформаційний; 4. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 105.4МГц у м.Хмельницькому, потужність передавача 1.0кВт - Хмельницький ОРТПЦ. 5. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 06.04.2011. 6. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1537 від 06.04.2004 вважається недійсною та вилучається. 8. Про заяву "Телерадіокомпанія "Скіфія" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., щодо переоформлення ліцензії (НР №0224 від 24.04.2002). Розглянувши заяву "Телерадіокомпанія "Скіфія" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., (юридична адреса: вул. Сучкова, 2а, м.Новомосковськ, Дніпропетровська обл., 51200; фактична адреса: вул. Чернишевського, 24а (14 поверх), м.Дніпропетровськ, 49600; директор Лавринець Ю.О.), про переоформлення ліцензії НР №0224 від 24.04.2002 (частота 102.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=0.5 кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Нагорна Н.М., ТОВ "Краб", м.Дніпропетровськ; стали: ТОВ "Кандела", м.Дніпропетровськ; ТОВ "Феба", м.Дніпропетровськ; ТОВ "Блесс-У", м.Дніпропетровськ; ТОВ "АРЛЕН 21", м.Дніпропетровськ; ТОВ "Гидропромметиз", м.Дніпропетровськ), програмної концепції мовлення, позивних (був: "Європа ФМ"; став: "Європа Плюс Дніпропетровськ"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0224 від 24.04.2002 "Телерадіокомпанія "Скіфія" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: 1. Вид мовлення: ефірне (радіомовлення); 2. Код ЄДРПОУ: 23364394; 3. Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Європа Плюс Дніпропетровськ"; 4. Територіальна категорія мовлення: місцеве; 5. Програмна концепція мовлення: I. "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська - 75%, іншими мовами - 25 %; ІІ. Частка програм власного виробництва: 4 години 12 хвилин на добу, 17,5%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): розважальний. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення "Телерадіокомпанія "Скіфія" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл., строк дії залишається без змін - до 24.04.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №0224 від 24.04.2002 вважається недійсною та вилучається. Решта рішень щодо ліцензування ТРО, ухвалених на засіданні, стосувалися виключно сфери телебачення. На засіданні було прийнято також ряд інших рішень, що стосувалися сфери радіомовлення. Зокрема - Про результати планової перевірки Редакції Кременецького районного радіомовлення, м. Кременець Тернопільської обл. (НР №0633 від 22.01.2003) та Про результати позапланової перевірки ТОВ "Радіо Тернопіль", м.Тернопіль (НР № 0110 від 13.12.2001). В обох випадках результати перевірок було взято до відома. Окрім цього Нацрадою з ТРМ було прийнято рішення "Про звернення Генеральної прокуратури України від 13.04.2007 до Національної ради". Розглянувши звернення Генеральної прокуратури України до Національної ради (вих. №05/3-13078-06 від 13.04.2007) та заслухавши інформацію голови Національної ради В. Шевченка про ситуацію, що склалась навколо невиконання ТОВ "Студія Артекс" вимог законодавства про телебачення і радіомовлення, умов ліцензії та законних вимог Національної ради, керуючись статтями 17, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: взяти до відома, що відповідно до ст. 185, 188, 199, 202 Кодексу адміністративного судочинства України, Національна рада подала апеляційне оскарження на постанови суду першої інстанції, а отже, будь-кому робити висновки щодо його результатів передчасно, а факти втручання в судовий процес сторонніх осіб на боці ТОВ "Студія "Артекс" мають бути належно оцінені як судом, так і правоохоронними органами. Поінформувати Президента України, Верховну Раду України, Раду національної безпеки і оборони України про втручання у виключні повноваження Національної ради та тиск на членів Національної ради з боку окремих народних депутатів України. Звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням розглянути факти втручання у діяльність Національної ради окремих народних депутатів України та державних службовців на боці комерційної компанії ТОВ "Студія Артекс" і дати правову оцінку перешкоджанню діяльності членів Національної ради (ст. 344 Кримінального кодексу України - "Втручання в діяльність державного діяча"). Також на засіданні Нацради 25-го квітня було прийнято рішення "Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом". Рішенням передбачено направлення подання до УДЦР про надання висновків щодо визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом для радіомовлення в населених пунктах згідно з додатком. Зокрема, пропонується надати висновки щодо можливості користування радіочастотним ресурсом в діапазоні 88-108МГц у таких населених пунутах (за реґіонами України): 1 АР Крим: Алупка, Алушта, Бахчисарай, Білогірськ, Джанкой, Євпаторія, Заводське, Керч, Красноперекопськ, Курортне, Малоріченське, Мис Сарич, Нікіта, Паркове, Партеніт, Петрівка, Севастополь, Сімеїз, Сімферополь, Советське, Старий Крим, Стерегуще, Судак, Феодосія, Чапаєвка, Чорноморське, Ялта; 2. Вінницька обл.: Бершадь, Вінниця, Гайсин, Жмеринка, Крижопіль, Могилів-Подільський; 3. Волинська обл.: Горохів, Ковель, Луцьк, Любешів, Нововолинськ, Підгайці; 4. Дніпропетровська обл.: Дніпродзержинськ, Дніпропетровськ, Жовті Води, Кривий Ріг, Марганець, Нікополь, Павлоград; 5. Донецька обл.: Артемівськ, Волноваха, Горлівка, Донецьк, Єнакієве, Костянтинівка, Краматорськ, Красноармійськ, Макіївка, Маріуполь, Слов'янськ, Торез, Харцизьк, Шахтарськ; 6. Житомирська обл.: Бердичів, Житомир, Коростень, Новоград-Волинський, Овруч, Олевськ, Черняхів; 7. Закарпатська обл.: В.Березний, Міжгір'я, Мукачеве, Рахів, Ужгород, Хуст; 8. Запорізька обл.: Бердянськ, Енергодар, Запоріжжя, Комиш-Зоря, Мелітополь, Пологи, Приморськ, Токмак; 9. Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ, Калуш, Коломия; 10. Київська обл.: Березань, Біла Церква, Бориспіль, Бровари, Васильків, Іванків, Ірпінь, Кагарлик, Київ, Макарів, Миронівка, Обухів, Переяслав-Хмельницький, Ржищів, Сквира, Славутич, Ставище, Тараща, Тетіїв, Фастів, Яготин; 11. Кіровоградська обл.: Гайворон, Голованівськ, Кіровоград, Новоукраїнка, Олександрія, Ульянівка; 12. Луганська обл.: Алчевськ, Антрацит, Красний Луч, Краснодон, Кремінна, Лисичанськ, Луганськ, Первомайськ, Перевальськ, Підгорівка, Ровеньки, Сєверодонецьк, Старобільськ, Стаханов; 13. Львівська обл.: Борислав, Дрогобич, Львів, Стрий, Трускавець, Червоноград; 14. Миколаївська обл.: Вознесенськ, Миколаїв, Первомайськ; 15. Одеська обл.: Білгород-Дністровський, В.Михайлівка, Жовтень, Ізмаїл, Кам'янське, Котовськ, Одеса; 16. Полтавська обл.: Гадяч, Гребінка, Іскрівка, Комсомольськ, Красногорівка, Кременчук, Лелюхівка, Лохвиця, Лубни, Миргород, Полтава; 17. Рівненська обл.: Антопіль, Дубровиця, Зарічне, Мирогоща, Рівне, Сарни; 18. Сумська обл.: Білопілля, Конотоп, Охтирка, Суми, Тростянець, Шостка; 19. Тернопільська обл.: Бережани, Бучач, Лозова, Тернопіль, Чортків, Шумськ; 20. Харківська обл.: Зачепилівка, Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Солоницівка, Харків; 21. Херсонська обл.: Василівка, Генічеськ, Каховка, Херсон, Чаплинка; 22. Хмельницька обл.: Городок, Ізяслав, Кам'янець-Подільський, Полонне, Хмельницький, Чемерівці, Шепетівка; 23. Черкаська обл.: Буки, Тальне, Умань, Черкаси; 24. Чернівецька обл.: Заволока, Новодністровськ, Новоселиця, Путила, Чернівці; 25. Чернігівська обл.: Бахмач, Ніжин, Новгород-Сіверський, Прилуки, Холми, Чернігів. Цим же поданням УДЦР також пропонується вивчити можливість збільшення потужності ряду передавачів: 1. м.Київ - 94.2МГц - до 5.0кВт, 2. м.Київ - 92.8МГц - до 5.0кВт, 3. м.Ужгород - 104.1МГц - до 0.5кВт. А так само - можливість зміни місця встановлення передавача: 1. 102.0МГц (0.1кВт) з Лисичанська у Сєверодонецьк, 2. 105.0МГц (0.5кВт) з Дрогобича у Трускавець та 104.3МГц (1.0кВт) з Великого Березного у Перечин. На засіданні Нацради з ТРМ 25-го квітня були також прийняті рішення Про призначення представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Миколаївській області та Про призначення представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Луганській області. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.05.2007 14-го травня 2007 року представники коаліції на погоджувальній раді затвердили розклад засідань Верховної Ради України на 15-18 та 22-25 травня 2007 року, складений за пропозиціями парламентських комітетів відповідно до порядку денного третьої сесії. Протягом наступних двох пленарних тижнів розглядатиметься низка медійних законопроектів. А саме, 16-го травня в порядку денному - проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (щодо порядку припинення повноважень членів Національної ради, автор народний депутат Олена Бондаренко (фракція Партії реґіонів). У розкладі засідань на 22-25 травня ще шість законопроектів: 1. Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо повноважень громадських рад, автор Ольга Герасим'юк (фракція "Наша Україна"); 2. Проект Закону "Про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення", автор Андрій Шевченко (фракція БЮТ); 3. Проект Закону "Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна", автор Андрій Шевченко; 4. Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо соціальної реклами), автор Валерій Писаренко (фракція БЮТ), профільний Комітет відхилив даний проект; 5. Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв, третє читання); 6. Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо маркетинґових комунікацій, друге читання), внесений Кабінетом Міністрів України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.05.2007 Медіа-група RMF, що входить до складу міжнародного концерну Bauer Media, має намір інвестувати в українське радіо. Інвестиційний план розрахований на 5 років. Обсяги планованих вкладень поки не визначені. "Ми плануємо купувати існуючі радіостанції, подавати заявки на отримання ліцензії, а також ретранслювати сигнал", - цитує інтернет-видання "МедіаБізнес" директора RMF Дмитра Баєва. За словами пана Баєва, загальна сума інвестицій поки не визначена. Свої інвестиційні пропозиції RMF планує представити 15-17 травня на виставці "Телерадіоярмарок 2007". Нагадаємо, що медіа-група RMF входить до складу міжнародного концерну Bauer Media, що діє в 13-тьох європейських країнах. RMF - власник найбільшої (якщо судити за наявною аудиторією) радіостанції в Європі - радіо RMF FM, а також мережі молодіжних локальних радіостанцій RMF MAXXX, радіомережі RMF Classic, маркетинґової аґенції Art FM/Heads Advertising, event-аґенції Scena FM. В Україні RMF з 2004-го року володіє львівською радіостанцією "РадіоМан" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 14.05.2007 В ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) - чергова новинка! Відсьогодні і щопонеділка, о 20-й ви маєте змогу подуріти разом з Шоном Карром та Міком Лейком (засновники гурту DVS band) у їхньому радіошоу "Drink & Smoke, Laugh & Joke". Основна ідея цього англомовного шоу - в його назві, та крім цього хлопці обіцяють навчити слухачів вишуканим йоркширським жартам і висловлюванням, а також представляти їх увазі музику, раніше не чувану в Україні. Висловлювати свою думку про весь проект в цілому, чи про останню програму зокрема можна буде у спеціальному розділі Web-форуму станції за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.05.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) - це, звісно, передусім звуки. Але слухаючи голоси співаків та мелодії пісень, голоси ведучих та гостей програм, джинґли та ролики, у кожного з Вас, мабуть виникають якісь образи та асоціації. Але які саме? Із яким образом асоціюється "Молоде" в Тебе? Якщо ти про це думав - маєш нагоду втілити. Якщо не думав - гарна нагода подумати. З нагоди 2-річчя "Молодого радіо" - і просто тому, що це цікаво - станція оголошує серед слухачів конкурс на найкращий банер "Молодого". Адже хто зробить банер краще за того, хто любить і слухає радіо?! А талановитих людей серед вас (зокрема й тих, хто професійно займається Web-дизайном), "Молоде" це точно знає з Ваших листів та анкет - не бракує. Умови конкурсу дуже прості. Банер має бути розміру 468х60. Ти можеш обігрувати кольори та слоґани з Web-сайту станції, а можеш придумувати щось зовсім нове - головне, щоб це найкраще відображало "дух" "Молодого радіо". Роботи на конкурс висилати на електронну скриньку "Молодого радіо" з поміткою "Molode banner". Дедлайн - 25 травня. Автор найкращого банера отримає премію - 200 гривень. Сам банер буде використовуватися у рекламній кампанії "Молодого" - у банерній мережі (понад 200 тисяч показів) та на Web-сайтах партнерів. Нагородження переможця відбудеться наприкінці травня - під час святкування 2-річчя "Молодого радіо". Також передбачено кілька заохочувальних премій у виглядів дисків українських виконавців (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.05.2007 Вже приблизно з тиждень в донецькому ефірі не чути трансляцій програм Найбільшої радіомережі в Європі "Радіо 5", що велися на частоті 100.9МГц (Інформація з власних джерел).
  • 11.05.2007 Столична радіостанція "MusicРадіо" (101.5МГц) оголошує: Розшукується Містер-офіс 2007! У кожному київському офісі є свій герой - єдиний та неповторний, котрим захоплюються всі дівчата офісу, і якому тихо заздрять всі інші чоловіки. Втілення мужності, галантності, професіоналізму, життєлюбства! Саме такого чоловіка шукає "MusicРадіо" в київських офісах, щоб нагородити його гордим званням "Містер-офіс 2007"! Заповнюйте заявки прямо зараз на офіційному Web-сайті станції за цим посиланням - http://www.musicradio.kiev.ua/hp_mister_07.html! Головний приз: фотолабораторія від HP (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.05.2007 13-го травня Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) проведе акцію "Вихідний для всієї родини!". "День Родини" - сімейне свято, ВРМ "Мелодія" - радіо для всієї родини! Отож, не випадково станція запрошує у цей день усіх: і батьків, і дітей, малят і дорослих на Хрещатик, щоб разом відсвяткувати День Родини! Святкування передбачає конкурси і вікторини, як для дорослих, так і для дітей. З "Мелодією" не буде нудьгувати ніхто! У програмі заплановано безліч цікавих сюрпризів: 1. Конкурс "Караоке"; 2. Веселі ігри для дітей; 3. Море призів і подарунків для найбільш активних; 4. Також надзвичайна пропозиція для тих, хто хоче передати вітання своїй родині і замовити пісню, що пролунає під час програм привітання в ефірі радіостанції. Вас почує вся країна! Також у вас буде можливість абсолютно безкоштовно зробити сімейне фото на пам'ять і одержати визначну пам'ятку на все життя! Свято, настрій, що створить ВРМ "Мелодія", стануть гарантом гарного сімейного відпочинку! Також ВРМ "Мелодія" вам пропонує взяти участь у благодійній акції допомоги дітям-сиротам. Не для всіх дітей, на жаль, День Родини це веселе свято. Допоможіть, адже це так легко! Ваш невеликий внесок - іграшка, книга, все те, чого часом так не вистачає для справжнього дитячого щастя - обов'язково подарує посмішку тому, хто так цього очікує! Вихідний для всієї родини проведіть разом з ВРМ "Мелодія"! На вас чекатимуть 13-го травня на головній вулиці столиці - на Хрещатику (біля ЦУМу). Святкування розпочнеться о 13.00 продовжуватиметься до 19.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.05.2007 Сьогодні прес-службою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було розповсюджено Заяву голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення В.Шевченка. Подвємо її текст: "Останнім часом у зв'язку з підготовкою до позачергових виборів народних депутатів України окремими політиками дедалі частіше висловлюються пропозиції щодо припинення на час виборчої кампанії перевірок засобів масової інформації державними органами. Як не дивно, цього вимагають і від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - позавідомчого регуляторного органу, на який покладається виконання низки контрольних функцій задля забезпечення чесних і прозорих виборів. Під час прес-конференції в аґенції УНІАН 11 травня 2007 р. заступник Голови Верховної Ради України М.Томенко наголосив на необхідності надання виборцям під час агітаційної кампанії всебічної та об'єктивної інформації. Забезпечити цю вимогу можуть лише органи, які для цього створені і мають відповідні можливості та чітко окреслені повноваження. Тому відмежування від цих функцій Національної ради потягло б за собою ущемлення прав громадян, спровокувало б хаос та масові порушення у веденні виборчої агітації. Згідно з чинним виборчим законодавством, Національна рада є активним суб'єктом виборчого процесу: виконує перевірки за зверненнями ЦВК та інших учасників виборчого процесу, моніторить телерадіоорганізації на предмет дотримання вимог щодо розміщення політичної реклами (виконує пов'язані із цим функції, які інші державні установи в потрібному обсязі виконати не можуть), перешкоджає втручанню зарубіжних мовників у виборчий процес нашої країни, більше того - готує та оприлюднює спеціальний "Звіт про дотримання телерадіоорганізаціями визначеного законодавством порядку мовлення під час проведення виборчої кампанії" (див., наприклад, спецвипуск "Вісника Національної ради", № 9 за квітень 2006 р.). Питання про доцільність проведення перевірок засобів масової інформації під час виборів нещодавно розглядалося на засіданні Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі, і, виступаючи за встановлення на цей час мораторію на перевірки фактично для всіх контрольно-ревізійних установ, ніхто з членів цієї Комісії не поставив під сумнів право і обов'язок проводити такі перевірки Національною радою. Позитивно оцінено також торішній досвід створення Національною радою та Центрвиборчкомом (за сприяння ОБСЄ) поважної експертної ради з числа найавторитетніших в Україні фахівців, діяльність якої дозволила уникнути багатьох конфліктів довкола цілої низки виборчих теле- і радіороликів, захистити права суб'єктів виборчого процесу, ЗМІ та окремих журналістів. Звертаю увагу журналістів і громадськості на те, що проведення перевірок прямо передбачено нормами законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", оскільки вони є неодмінною умовою та інструментарієм здійснення контрольно-регуляторних функцій спеціальним органом, створеним для виконання саме цих повноважень. Очевидно ж, що не виконувати чинну (невідмінену, непризупинену) норму законодавства Національна рада не має права. Крім того, в діяльності телерадіокомпаній бувають важливі обставини, які потребують проведення перевірок незалежно від політичної кон'юнктури. Йдеться навіть не про обов'язок Національної ради реагувати на звернення і запити органів державної влади, народних депутатів України, правоохоронних і податкових органів, органів прокуратури, зв'язку, частотного нагляду, Міноборони, СБУ тощо - часто в невідкладному порядку, що також обумовлено чинним законодавством. Обов'язок Національної ради - вилучати з користування радіочастоти та телеканали, які не було освоєно протягом року з дня видачі ліцензії; у чітко визначені строки переоформляти ліцензії, термін дії яких минув (у випадках, якщо телерадіокомпанії дотримуються норм законодавства та ліцензійних вимог). Це лише кілька випадків, коли перевірки телерадіоорганізацій - неодмінні й регламентовані в часі. Тому щодо контрольних повноважень Національної ради на час офіційно оголошених виборчих кампаній є сенс говорити лише про припинення планових (не викликаних законодавчо передбаченими обставинами) перевірок. Вивільнений час та організаційні можливості ми використаємо, як уже практикувалося в попередні роки, для перевірки провайдерів програмної послуги (операторів кабельного телебачення), які самостійно не виготовляють теле- і радіопрограми та передачі чи агітаційну продукцію (політичну рекламу). Але головні зусилля Національна рада спрямує на забезпечення чесної, коректної, прозорої політичної конкуренції в ефірі, створення рівноправних умов та можливостей для ведення агітаційної кампанії всіма політичними силами." (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.05.2007 11-го травня 2007-го року у прес-центрі "РБК-Україна" відбулася прес-конференція, присвячена презентації змін до Закону України "Про вибори народних депутатів". Зміни представляли голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, секретар Громадської ради з питань свободи слова та інформації Тарас Шевченко та юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай. Учасники презентували пропозиції до закону, що стосуються діяльності ЗМІ та ведення передвиборчої агітації. У першу чергу, ці зміни спрямовані на узгодження виборчого закону з умовами дострокових виборів, зокрема на скорочення строків на вчинення певних дій. У діючому Законі "Про вибори народних депутатів" в єдиній, 102-ій, статті, присвяченій достроковим виборам, питання відповідних строків (встановлення розцінок на передвиборчу агітацію у ЗМІ, визначення ЦВК порядку використання державнихних ЗМІ тощо) майже зовсім не врегульоване. Як зазначив Андрій Шевченко, автори змін мали на меті зробити передвиборчий процес максимально відкритим та максимально захистити журналістів у цей період. Задля першого запропоновано гарантувати журналістам роботу на виборчих дільницях не тільки в день виборів, а протягом усієї передвиборчої кампанії. Також запропоновано зняти обмеження (15 днів) для оприлюднення результатів соціологічних опитувань (заборонивши їх оголошувати за день до виборів). Щодо захисту журналістів, то пропонується зняти відповідальність з ТРК за висловлювання в прямому ефірі, чітко визначити випадки, в яких суд має право обмежити (або припинити) дію ліцензії ЗМІ. Тарас Шевченко поділив усі зміни та доповнення на дві категорії. Перші стосувалися необхідних норм для проведення позачергових виборів, другі мали демократизувати сам виборчий процес. Ігор Розкладай зупинився конкретно на змінах до виборчого закону. Наприклад, пропонується зменшити кількість безкоштовного ефірного часу, що надається партіям та блокам за рахунок державного бюджету, звівши його до 30 хвилин на НТКУ та НРКУ для кожного учасника виборчого процесу. Щодо розміщення матеріалів передвиборчої агітації у друкованих ЗМІ, то пропонується маркувати всі оплачені партіями матеріали (тобто зазначати біля агітаційного матеріалу назву партії чи блока, які заплатили за нього). Всі програми партій та блоків друкувати коштом державного бюджету лише один раз у спеціальному випуску газети "Голос України". Серед змін є й такі, що допоможуть зекономити державний бюджет. Зокрема, у разі проведення позачергових виборів пропонується передвиборчу агітацію за рахунок держави здійснювати тільки на загальнодержавних ЗМІ (виключивши місцеві). Також, на думку авторів поправок, достатньо друкувати передвиборчі програми тільки в парламентській газеті "Голосі України" ("Урядовий кур'єр" пропонується вилучити із закону). Щодо строків, то вони майже всі скорочуються вдвічі. Зміни до Закону "Про вибори народних депутатів" були ініційовані та розроблені головою парламентського комітету Андрієм Шевченком спільно із Громадською радою з питань свободи слова та інформації. У розробці взяли участь члени ЦВК Марина Ставнійчук та Андрій Магера. За словами Андрія Шевченка, запропоновані зміни будуть сьогодні ж передані антикризовій робочій групі. Ця прес-конференція стала першою у відкритому напередодні прес-центрі "РБК-Україна", керівником якої є колишній ведучий "5 каналу" Роман Скрипін (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.05.2007 У Криму створено Асоціацію кримських мовників, до якої увійшли співробітники 14-ти теле- і радіокомпаній, що працюють на півострові. Про це повідомляє аґенція "Контекст-медіа" з посиланням на Антона Пироженка - колишнього генерального директора кримської телерадіокомпанії "Центр" (радіо "Лідер"), керівник рекламної аґенції "Креатів-бюро", що очолив Асоціацію кримських мовників. За інформацією А.Пироженка, у дане об'єднання увійшли працівники Чорноморської телерадіокомпанії, ТРК "Неаполь" і "ЖИСА", кримських радіостанцій "Транс-М-Радіо", "Лідер", "АСсоль", "Рекорд", а також представники радіо "Шансон", "Шарманка", "Мелодія", "ХІТ FM", "Люкс FM", "Русского радио - Україна" та "Авторадіо". Як розповів А.Пироженко, Асоціація кримських мовників створена з метою захисту професійних інтересів працівників сфери телерадіомовлення. За його словами, у першу чергу Асоціація кримських мовників має намір домагатися самостійного визначення телерадіокомпаніями мови, якою в їхньому ефірі має виходити реклама. "У законодавстві України є всі підстави для врахування специфіки реґіону при виборі мови реклами, - стверджує А.Пироженко. - Проте, контролюючі та регулюючі органи до уваги це не беруть". Для досягнення своєї мети Асоціація кримських мовників має намір регулярно проводити прес-конференції, влаштовувати семінари на тему мови трансляцій, направляти звернення в органи влади, насамперед у Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. "Абревіатура назви нашої Асоціації - АКМ - досить красномовно відбиває ту напруженість, що останнім часом склалася навколо мовних проблем телерадіомовлення в Автономній Республіці Крим", - відзначив А.Пироженко, маючи на увазі, що АКМ розшифровується як "автомат Калашникова модифікований". А.Пироженко також повідомив, що 14-го травня відбудуться збори Асоціації кримських мовників, на яких, зокрема, планується розглянути питання розширення складу об'єднання і розробити план дій на найближчий час (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.05.2007 Сьогодні, 11-го травня, голова комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко презентував зміни до Закону України "Про вибори народних депутатів України", що стосуються діяльності ЗМІ. Змінами, зокрема, встановлено максимальні розцінки на передвиборчу агітацію у ЗМІ та зменшена кількість безкоштовного ефірного часу, що надається учасникам виборчого процесу. Зміни були ініційовані та розроблені головою комітету Верховної Ради України 5 скликання Андрієм Шевченком та Громадською радою з питань свободи слова та інформації. Авторами законопроекту запропоновано зняти 15-денне обмеження на оприлюднення соціологічних досліджень в ЗМІ перед днем голосування. "Ми вважаємо, що це обмеження достатньо скоротити до одного дня перед виборами", - сказав Андрій Шевченко. - Ми пропонуємо, щоб не 60 хвилин безкоштовного ефіру отримували партії та блоки на НТКУ та НРКУ, а 30 хвилин. У випадку дострокової кампанії ми також пропонуємо вивести з участі в бюджетній агітації місцеві ЗМІ, що дозволить не менш, ніж у двічі скоротити бюджетні видатки на агітацію партій та блоків". "Всі матеріали, які подаються з боку політичних партій та публікуються в друкованих ЗМІ повинні містити маркування, що це є матеріал від тої чи іншої партії, - сказав секретар Громадської ради з питань свободи слова та інформації Тарас Шевченко. - На попередніх виборах таке правило розповсюджувалось на телебачення". Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборчої агітації у випадку позачергових виборів повинен встановлюватися відповідним ЗМІ не пізніше, ніж за 55 днів до дня виборів і не може перевищувати розміру максимального значення ціни за комерційну рекламу за останні три квартали, що передують початку виборчого процесу. "Раніше одиниця ефірного часу бралась як середньозважена за три квартали, - уточнив юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай. - Але оскільки середньозважений показник ніхто ніколи не контролює, то ми вирішили, що краще використовувати максимальне значення ціни на рекламу". Він однак відмітив, що "частина депутатів можуть бути категорично проти деяких змін". "Сьогодні ці зміни будуть надіслані учасникам антикризової робочої групи, - сказав Андрій Шевченко. - Сподіваюсь, що ці зміни до законодавства будуть внесені перед достроковими виборами. Якщо ні, то над ними буде працювати парламент 6-го скликання" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 11.05.2007 БЮТ упроваджує гарячу лінію для ЗМІ, що зазнали тиску. Звернутися до неї можна за адресою . Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив заступник голови Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко. На його думку, донести об'єктивну інформацію через пресу зараз дуже важко. Це проблема не тільки регіональних, але й загальнонаціональних ЗМІ. Адже наразі вони просто інтерпретують новини тих чи інших політичних сил, не створюючи власного контенту. "Наприклад, подають інформацію про те, що була прийнята та чи інша державна програма, та зовсім не заглиблюються в те, як вона реалізується і чи були виділені на неї кошти", - говорить Микола Томенко. Він вважає, що ця проблема має два найважливіші аспекти. Перший - неможливість державних ЗМІ об'єктивно висвітлювати політичну ситуацію. Адже зазвичай голови обл- чи міськради починають використовувати їх як рупор тієї чи іншої політичної сили. "Якщо на комунальну пресу виділяють 45 мільйонів гривень щороку - підкреслює Микола Томенко, - це означає, що там рівною мірою повинні бути презентовані всі політичні сили". Другий аспект - це проблема комерційних медіа. Адже в новинах загальнонаціонального каналу не може бути висвітлена думка тільки однієї партії, як це відбувається зараз. За його словами, вирішити цю проблему допомогла би створена при ЦВК громадська рада з питань діяльності ЗМІ. Крім того, не слід відмовлятися від практики, започаткованої під час попередніх виборчих компаній. Тоді було впроваджено мораторій на будь-які перевірки преси з боку податкової, пожежників та інших установ під час виборів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.05.2007 5 та 6 травня Львів, зібравши неймовірну кількість гостей зі всіх куточків світу, відсвяткував День міста. А Ви зауважили як гарно квітнуть улюблені дерева львів'ян - вишні? В період вишневого цвітіння і весни на колектив львівського Радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а також Інтернет-мовлення) найшло особливе натхнення зробити свято рідного Львова ще яскравішим! Більше 5 000 барвистих кульок "Радіо "Люкс"" подарували люксівці своїм землякам та гостям міста. Який красивий Львів і якими святковими є Львів'яни. Чи не так? Як це все відбувалося? Дивіться на офіційному Web-сайті станції фоторепортаж про акцію самі і можливо на світлинах ви знайдете себе або своїх знайомих? (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.05.2007 У Криму створено Асоціацію кримських мовників. Перша конференція новоствореної громадської організації пройшла у День радіо - 7-го травня. Як повідомляє "Новий Реґіон" із посиланням на голову асоціації Антона Пироженка, створення громадського об'єднання - це спроба захистити професійні інтереси працівників сфери телерадіомовлення Криму. "Наша мета - домогтися врахування думки споживача теле-радіопродукції. Для цього ми використовуємо можливості, передбачені законодавством України. Це аж ніяк не паперова робота, тому що суспільна думка грає в мовному питанні не останню роль", - пояснив пан Пироженко. На думку учасників конференції, у законодавстві України є всі підстави для врахування специфіки реґіону при виборі мови реклами. Проте, контролюючі та регулюючі органи до уваги це не беруть. Продовжуючи наполягати на тому, що реклама в Криму передбачена тільки українською мовою, деякі чиновники доводять до абсурду свої вимоги, ігноруючи цілий ряд міжнародних домовленостей і положень внутрішнього законодавства нашої держави. При цьому, не враховуючи основні закони ринкової економіки, за якими мова реклами має відповідати запитам цільової аудиторії. Це, з одного боку, спричиняє фінансові втрати телерадіокомпаній, а, з іншого боку, обмежує права споживачів-слухачів. Є ще й економічна сторона питання: зменшення доходів від реклами прямо позначається на надходженні податків до всіх рівнів бюджетів і веде до скорочення робочих місць. "Нацрада з питань телебачення і радіомовленню, що зараз займається питаннями мови реклами, не бачить різниці між кримським реґіоном, де проживає понад 120 національностей, і, скажімо, черкаським, де переважна більшість населення говорить українською. А в Криму єдиною мовою міжнаціонального спілкування традиційно є російська. Так склалося історично поза залежністю від наявних і знову прийнятих норм і законів, - відзначив Пироженко. - І будь-які спроби не рахуватися чи не звертати уваги на такий мовний розклад, на жаль, призводять до негативних наслідків, у тому числі - економічних". Всі учасники конференції, що представляли телерадіокомпанії Криму, були одностайні в думці: якщо є законні підстави для самостійного визначення мови реклами в конкретному реґіоні, то ці підстави мають враховуватися Нацрадою з телебачення і радіомовлення та мають прийматися до виконання. В Асоціацію кримських мовників увійшли радіостанція "Транс-М-Радіо", радіо "Лідер", Чорноморська телерадіокомпанія, телекомпанія "Неаполь", телекомпанія "ЖИСА", "Шансон/ FM105.4", радіо "АСсоль", а також кримські представництва "Русского радио - Україна", "ХІТ FM", "Шарманки", радіо "Мелодія", "Люкс FM", "Авторадіо". Наступне засідання громадської організації "Асоціація кримських мовників" відбудеться 14 травня (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.05.2007 З 16 травня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартує гра "Півгодини з МкДрайв®!" Усе гранично просто: кожен будній день з 10.00 до 10.30, з 13.00 до 13.30, з 17.00 до 17.30 та з 19.00 до 19.30 заїжджайте підкріпитися на МкДрайв®, надсилайте по SMS дату і час вашої покупки (зазначені в правому нижньому куті чека) і одержуйте від МкДрайв® та радіо "Europa Plus Україна" можливість смачно перекусити разом з компанією друзів або усією родиною! Судіть самі: переможцю дістаються 2 МкЧикен® Меню, 2 Філе-о-фіш® Меню і 2 Біг Мак® Меню! Надсилайте SMS на номер 4444, заголовок ЄВРОПА (Послуга доступна всім повнолітнім абонентам національних операторів, окрім Golden Telecom та UNI) і не забудьте зберегти чек! Подробиці - на офіційному сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.05.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та компанія "Одиссей" представляють нову, вже сьому збірку кращої танцювальної музики "Kiss-FM Dance Radio Chart 7"! Трек-ліст збірки: 1. Tiesto feat. Christian Burns - In The Dark (Radio Edit); 2. ATB feat. Heather Nova - Renegade (Airplay Mix); 3. Arno Coast & Arias - Magenta (Radio Edit); 4. DJ Antoine - This Time (Radio Edit); 5. Desouza feat. Shena - Guilty (Radio Edit); 6. Paris Avenue - Feel It (Radio Edit); 7. Robbie Rivera - Float Away (Original Radio Edit); 8. The Disco Boys - What You Want (Radio Edit); 9. The Ian Carey Project - Love Won't Wait (Original Mix); 10. ASBO feat. Katherine Ellis - Let The Beat Hit 'Em (Extended Mix EQD); 11. Eddie Thoneick feat. Berget Lewis - Deeper Love (Eddie Thoneick's Ruff Radio Mix); 12. Dada feat. Sandy Rivera & Trix - Lollipop (The Drill Remix); 13. The Admirals feat. Seraphina - Manner! (…Sch**** Sexy) (Major Radio Edit); 14. Global Deejays feat. Technotronic - Get Up (Tribaletric Rap Short); 15. David Vendetta - Love To Love You Baby; 16. Pakito - Are U Ready; 17. Scooter - Lass Uns Tanzen; 18. M.I.K.E. - ChangesRGood (Tranco Edit). Диски є у продажу, а також розігруватимуться в ефірі Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2007 З 13-го травня кожна неділя в ефірі столичного "МusісРадіо" (101.5МГц) буде днем без реклами. Протягом робочого тижня Вас завантажують на роботі, вдома, і навіть на радіо Вам наполегливо пропонують щось купити, кудись встигнути, виграти... Досить! У неділю тільки для слухачів хвилі 101.5 FM гарантовані 24 години повного релаксу. "МusісРадіо" знімає всю рекламу, аби легкої та комфортної музики для відпочинку, відновлення сил і позитивного мислення було більше! З 13-го травня - і назавжди - по неділях відпочиваємо від реклами! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2007 Столична сателітарна мередева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) представляє ексклюзивні репортажі з "Eurovision-2007". В даний момент у Гельсінкі, де проходить пісенний конкурс "Eurovision-2007", у складі української делегації знаходяться переможець акції від "Europa Plus Україна" Сергій Арутюнов із Дніпропетровська і DJ радіо "Europa Plus Україна" Олексій Денисов. Слухайте прямі включення ді-джея радіо "Europa Plus Україна" Олексія Денисова з "Eurovision-2007" по буднях о 9.10, 13.40 та 18.40, по вихідних о 9.40, 13.40 та 18.40 та дивіться ексклюзивні фотографії з "Eurovision-2007" на офіційному Web-сайті станції! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2007 Щороку близько 600 дітей в Україні отримують діагноз "злоякісне захворювання крові". Понад 70% з них можна врятувати, але повне лікування триває 2 роки і коштує не менше 80 000 грн. для однієї дитини. Лише в клініці "Охматдит" дітей лікують безкоштовно, але клініці потрібна допомога. 1-го червня, у День захисту дітей, команда столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) віддасть свою зарплату за день на покупку медикаментів для єдиного в Україні відділення дитячої лейкемії клініки "Охматдит" та закликає всіх небайдужих підтримати акцію. Подробиці можна знайти на офіційному Web-сайті "MusicРадіо" за цим посиланням - http://musicradio.kiev.ua/1june.php (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2007 В ефірі чернігівського онлайн-радіо "Високий Вал" (32k. та 64k.) з'явилася нова програма - "Evergreen" від приватного латвійського "Radio Nord". "Evergreen" - це новий проект відомого латвійського радіоведучого та колишнього жителя Ніжина, Бориса Мохіра, автора тижневої програми "Фантом-Хіт" на "Радіо Домська площа" (Рига). "Evergreen", за словами Бориса Мохіра, - це програма справжньої музики, незалежної ані від моди, ані від часу. На хвилях Інтернет-радіо "Високий Вал" передача "Evergreen" виходитиме щоп'ятниці о 21.00 з повторенням у суботу о 3.00 за київським часом. Всі відгуки та пропозиції можна надсилати на адресу електронної пошти: (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.05.2007 День Перемоги святкуємо разом! Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) за підтримки Київської міської державної адміністрації і фракції блоку Леоніда Черновецького, Головного управління культури м.Києва, Головного управління внутрішньої політики столиці запрошує всіх в середу, 9-го травня, до Маріїнського парку на святкову програму, присвячену вшануванню народного подвигу, яка розпочнеться о 9.00 та триватиме до 13.00. Уже більше ніж півстоліття свято Дня Перемоги слугує міцним і нерозривним зв'язком між нами, нинішнім поколінням та поколінням фронтовиків. Це свято - доказ того, що скільки часу б не пройшло, скільки б не було сказано слів, ми завжди будемо вдячні ветеранам за їх героїзм, відчуватимемо гордість та безмежну повагу до подвигу нашого народу. В рамках святкової програми поруч з головною сценою відбуватимуться тематичні секції: 1. "Пам'ять серця" - миттєве фото фронтових друзів на пам'ять. 2. "Польова кухня" - буде частувати справжньою солдатською кашею. 3. "Пісня єднає друзів" - ветерани матимуть можливість замовити привітання з нагоди свята у вітальній музичній програмі "З піснею по життю" (з 19.00 до 20.00) в ефірі радіо "Мелодія". 4. "Вклонімося великим тим рокам" - фотовиставка-ретроспектива фотокарток та фронтових листів від Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". 5. "Пісні перемоги" - пісні воєнних років, які присутні зможуть заспівати самостійно, а найкраще виконання буде відзначене спеціальними призами. В рамках свята також буде здійснено покладання квітів до пам'ятника на Могилі невідомого солдата, звучатимуть вітальні промови відомих людей міста, відбудуться виступи заслуженого колективу України - Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України (художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України, полковник Дмитро Антонюк), провідних творчих колективів Київського національного університету культури і мистецтв, зірок вітчизняної естради і звичайно ж ведучих прямого ефіру радіо "Мелодія" з вашими улюбленими піснями воєнних років! День Перемоги святкуємо разом! Радіо "Мелодія" - в пам'яті всіх і в серці кожного! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.05.2007 Завтра в ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) прозвучить розширений, святковий випуск програми ретро-музики "Пам'ять серця": протягом дня на хвилях станції лунатимуть виключно пісні воєнних років. Подібну акцію "Радіо РОКС Україна" проводить з нагоди Дня Перемоги щороку, починаючи з 1999-го (Власна інформація).
  • 8.05.2007 4-го травня Верховна Рада ухвалила Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, та на час її роботи встановила мораторій на проведення Нацрадою перевірок телерадіоорганізацій. Нацрада вважає, що постанова про мораторій суперечить чинному законодавству. Ініціаторами проекту постанови стали народні депутати Олена Бондаренко, Олександр Голуб та Євген Філіндаш, якого обрано головою комісії. За словами пані Бондаренко, необхідність у прийнятті такої постанови виникла у зв'язку з тим, що Нацрада перетворилася з контролюючого органу у каральний. Голова Нацради Віталій Шевченко вважає, що постанова щодо мораторію на перевірки діяльності телерадіоорганізацій суперечить нормам чинного законодавства. "В законодавстві прописані чіткі і категоричні норми щодо того, коли і ким проводяться перевірки, - сказав він в бесіді з "МедіаБізнесом". - Я не розумію, як можна припинати дію чинного закону за якихось певних обставин. Я написав листа Олександру Морозу, що я не проти слідчої комісії, але не розумію постанови щодо мораторію. Нацрада є прямим суб'єктом виборчих процедур і зобов'язана під час виборів проводити моніторинґи ЗМІ щодо їх участі у виборчій кампанії". Пан Шевченко назвав "пустими словами" дані, оприлюднені Оленою Бондаренко у Верховній Раді в якості основного аргументу щодо необхідності створення слідчої комісії. Нагадаємо, що пані Бондаренко заявила про збільшення в 4 рази кількості позапланових перевірок Нацради. "Аргументи, які називались ініціаторами, - наскрізь фальшиві", - заявив пан Шевченко. Йому також не відомо, коли слідча комісія почне діяти. Звіт Тимчасової слідчої комісії планується заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше 15-го червня 2007-го року (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 7.05.2007 До Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за період з 01.03.2006 по 28.04.2007 надійшло 390 редакційних статутів, що становить 44 % від загальної кількості зареєстрованих мовників (891 ТРО). Редакційні статути надіслали: 1. Загальнонаціональні телемовники - 15 телерадіоорганізацій, що становить 100 %; 2. Реґіональні телемовники - 4 телерадіоорганізації, що становить 100 %; 3. Реґіональні телемовники (в межах області) - 22 телерадіоорганізації з 31, що становить 71 %; 4. Загальнонаціональні радіомовники - 12 телерадіоорганізацій з 13, що становить 92 % (не надіслали: НРКУ); 5. Реґіональні радіомовники - 4 телерадіоорганізації з 8, що становить 50 % (не надіслали: ТОВ "Міжнародна асоціація теле- і радіо мовників "ТО "НАРТ", ПП Компанія "Нова хвиля", ТОВ "Волинь", ТОВ ТРК "Каскада"); 6. Реґіональні радіомовники (в межах області) - 14 телерадіоорганізацій з 19, що становить 73 % (не надіслали: Закарпатська ОДТРК, Одеська ОДТРК, Полтавська ОДТРК, харківська ОДТРК, ТОВ "ТРК "Арта плюс"); 7. Державні ТРО - 20 телерадіорганізацій з 37, що становить 54 % (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.05.2007 В ефірі столичної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) 9-го травня пройде відразу чотири проекти, присвячених до Дня Перемоги. 1."Хроніка Військової Пісні" - на початку кожної години станція розповідатиме про історію написання військових пісень, ведучі згадуватимуть події, які відбувалися на фронті у той час, говоритимуть про виконавців тих років. 2. "Військовий Вальс Перемоги" - "Доросле радіо" разом з "Київським театром пісні та поезії" проведе в ефірі музичний марафон військових пісень та віршів, які будуть виконані відомими поетами та бардами. 3. "Пісні Війни. Пісні Перемоги" - кожної години лунатиме по три пісні в ориґінальних версіях 1933-1946 років. Ексклюзивні музичні матеріали тих років - в ефірі "Дорослого радіо". 4. "Польова пошта" - наприкінці кожної години слухачі матимуть змогу привітати ветеранів із Днем Перемоги у прямому ефірі "Дорослого радіо". Телефонні дзвінки прийматимуться на 55-й хвилині кожної години (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.05.2007 Столична "Студія Майдан" (72.08МГц), що входить до структури радіо "Голос Києва" Київської РДТРК, збільшила обсяги ефірного мовлення на дві години. З 1-го травня станція перебуває в ефірі щодня з 6.00 до 21.00 (досі станція розпочинала роботу о 8-ій) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 7.05.2007 Цього дня у 1895-у році російський вчений Олександр Попов у Санкт-Петербурзі на засіданні фізичного відділення Російського фізико-хімічного товариства продемонстрував апарат, в якому електромагнітні хвилі, що виходили з когерера-вібратора, приводили в дію електричний дзвоник, розташований на відстані кількох метрів. Демонстрація приладу входила до доповіді Попова "Про відношення металевих порошків до електричних коливань". Продемонстрована система вважається першою системою радіозв'язку, а отже - винаходом радіо. З 1945-го року 7-е травня почали відзначати на території тодішнього СРСР як День радіо. Зі святом вас, радійники!!!
  • 6.05.2007 Працівники ТОВ "Радіо Плюс" звернулися до губернатора Олександра Садикова та міського голови Володимира Чайки із проханням допомогти вирішити питання збереження "Миколаївського радіотрансляційного вузла". На думку працівників, керівник підприємства-орендаря ТОВ "Радіо Плюс" (17.02.06 за результатами конкурсу, проведеного РВ ФДМУ по Миколаївській області, саме ТОВ "Радіо Плюс" узяло радіотрансляційний вузол в оренду на 10 років) А.М. Поштаренко "доклав максимум зусиль, щоб припинити роботу "Миколаївського радіотрансляційного вузла". Як пишуть колишні працівники ТОВ "Радіо Плюс", "для цього були зупинені розрахунки за спожиту електроенергію, внаслідок чого була відключена ОПС-1 (опорно-підсилювальна станція), а ТП-1 і ТП-3 не працюють з 20-го жовтня 2006 р.". Відключення двох трансформаторних підстанцій позбавило радіомовлення жителів "квадрату", окресленого вул.Садовою, вул.Скороходова, пр.Жовтневим і вул.Набережною (Ракетне Урочище). Крім цього, як пишуть працівники "Радіо Плюс", "навмисне затягується ремонт магістрального фідера №7, внаслідок чого з 15-го січня цього року простоює ТП-7, що забезпечувала радіомовлення в квадраті - Херсонське шосе - вул.Космонавтів - Ст. Водопій і Н. Водопій", "затягується ремонт виносних ліній магістрального фідера №2, внаслідок чого з 10-го лютого не працює ТП-2, що охоплювала мовленням вул.Рюміна - вул.Микільську - вул.Бузника - пров.Транспортний і вул. 8-го Березня". "Підприємство втрачає абонентів і прибуток", - заявляють працівники "Радіо Плюс". Окрім сказаного, працівники радіотрансляційного вузла говорять і про зловживання керівництва ТОВ "Радіо Плюс": А.М.Поштаренко на площах вузла відкрив своє ПП "Авто Тема Плюс" (автомайстерня та магазин), однак "коштів від оренди площ вузол так і не одержав", як і коштів від інших субарендаторів (тут працює Інтернет-клуб і ще одне підприємство, діє платна стоянка для автомобілів). Залишилося додати, що працівники ТОВ "Радіо Плюс" не одержували зарплату по 8-9 місяців. Миколаївському радіотрансляційному вузлу з орендарями не везе - ТОВ "Радіо-плюс" був уже третім за рахунком, а до цього був "Діапазон", а потім КП ТРК "МАРТ". І третій орендар не зміг упоратися з покладеною на нього задачею. Як наприкінці лютого на прес-конференції за підсумками року повідомляли в РВ ФДМУ по Миколаївській області, ТОВ "Радіо Плюс" із травня минулого року не платив орендну плату (заборгував понад 45 тис.грн.), накопичив борги по зарплаті (понад 50 тис.грн.). Несплата орендної плати за користування державним майном стала основою для звернення РВ ФДМУ в господарський суд про розірвання договору оренди. Господарський суд Миколаївської області прийняв таке рішення, а Одеський апеляційний господарський суд на засіданні 27-го лютого залишив його в силі. В РВ ФДМУ є ідея створити на базі Миколаївського радіотрансляційного вузла державне підприємство, і саме з цією пропозицією реґіональне відділення буде звертатися до Мінтрансзв'язку. Щоправда, в успіх цього "звернення" в реґіональному відділенні Фонду держмайна не особливо вірять. Таку пропозиція РВ ФДМУ вже подавав до Мінтрансзв'язку, коли з другим орендарем, КП ТРК "МАРТ", був розірваний договір оренди, але Міністерство на нього не відреагувало (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 6.05.2007 Змінився телефон прямого ефіру столичного радіо "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Новий номер - (044)-235-83-79 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.05.2007 7-го травня цього року Івано-Франківськ відзначатиме 345 річницю з дня заснування міста. Як завжди, до свят приурочена маса заходів, що відбуватиметься цими днями в столиці Прикарпаття. Як завжди, івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) перебуватиме на вістрі святкових подій. Конкурси і призи з нагоди іменин рідного міста у ефірі, прямі включення зі святкових заходів, інтерв'ю із музикантами та виконавцями, що приїдуть до Івано-Франківська для того, щоб привітати його мешканців і гостей міста зі святом - і все це три дні поспіль, з 5 до 7 травня на Найтеплішому полюсі планети! Детальнішу інформацію про святкові події слухайте в ефірі радіостанції та читайте на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.05.2007 4-го травня в ефірі шоу "Надобранок.UA!", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), відбувся фінальний розиграш поїздки у Канни за підсумками гри "Кіноканікули у Каннах"! Радіо "Europa Plus Україна" та ТМ "MEDOFF" вітають переможницю, нею стала Олена Мартинюк з Одеси! Разом з ведучою радіо "Europa Plus Україна" Тетяною Роменською Олена вирушить у Канни, де вона зануриться в атмосферу найзнаменитішого кінофестивалю Європи і поніжиться в променях ласкавого травневого сонця на Блакитному Узбережжі та побуває на знаменитій набережній Круазетт, де зберуться кінозірки, професіонали кіно й аматори широкого екрану з усього світу! Слухайте прямі включення з ювілейного 60-го Канського кінофестивалю з 25-го по 27-е травня тільки в ефірі радіо "Europa Plus Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2007 До Телерадіоярмарку-2007, що відбудеться у Києві, залишилося всього 11 днів! Організатори конференцій, семінарів, презентацій тощо просять надсилати попередні заявки на участь у їхніх заходах! Бланк Спеціальної Заявки на участь в заходах - шукайте в розділі "Оголошення". Раніше зареєстрованим учасникам Телерадіоярмарку достатньо вказати прізвище, ім'я, по батькові. Головні новини, що мають зацікавити радійників: 1. Новий експонент - RMF (Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o.), Представництво в Україні. 2. Нові заходи! 15.05.07 (15.00-16.00) - Брифінґ для радіостанцій: "RMF - найбільша радіомережа в Європі. Інвестиції у Ваш бізнес" (RMF (Radio Muzyka Fakty Sp. z o.o.), Представництво в Україні). 3. Зміни / доповнення у програмі Дня цифрового мовлення! 16.05.07 (10.30-13.00) - Конференція "Цифрове радіо в Україні. Перші кроки". Доповідач - Андрій Карпій, генеральний директор компанії "1 Українська Радіо Група". Співдоповідачі: Експерти з Німеччини, США, Канади. ("1 Українська Радіо Група", "Укрсервіс") (Джерело: Інформацію надано ).
  • 4.05.2007 У святкові дні, що невпинно наближаються, в Івано-Франківську відбудеться ціла низка концертів за участі провідних українських артистів. Майже усі вони перед виступами завітають до студії івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) і будуть готові відповісти на запитання слухачів станції. Так, у суботу близько 9-ї ранку до радіостудії завітає Mika Newton, з 15-ї години там чекатимуть на гурти НеДіля і Тартак, у неділю на "Західний полюс" завітають Мері, Бумбокс, Талітакум, Тартак, Тік та Карна, а в понеділок в гостях буде Кузьма Скрябін та Лама. Запитання до них ви зможете поставити, зателефонувавши за номером студії (0342)-77-52-72 безпосередньо під час інтерв'ю, а також попередньо у форумі станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) святкує 2-річчя з дня виходу в ефір. За час свого існування радіостанція встигла перетворитися з традиційного на інтернет-радіо, запустити кілька десятків оригінальних проектів, довести самодостатність українського музичного формату та реалізувати ідею громадського радіомовлення. "Молоде радіо" - перша радіостанція у Києві, яка виникла з громадської ініціативи. Її створили студенти та випускники Києво-Могилянської Академії, де розташоване й саме радіо. Протягом року радіо виходило в ефір на нижній FM-частоті (69.68МГц) як спільний проект Могилянки та радіо "Люкс". "Молоде радіо" стало першим радіо столиці, яке запропонувало слухачу 100% української музики у цілодобовому ефірі. Таким чином, уперше було продемонстровано, що сучасна українська музика є повноцінним та самодостатнім форматом, який може бути цікавим слухачу без будь-яких інших (західних, російських) домішок. Останній рік Хвиля української музики "Молоде радіо" мовить лише в інтернеті. Перетворення на онлайн-радіостанцію було вимушеним кроком, однак мало й свої переваги - розширило географію слухачів радіо, а також зробило його більш інтерактивним. На сьогодні це не лише одне з небагатьох радіо, які крутять у Мережі тільки українську музику, а й єдине українське онлайн-радіо, яке робить тематичні програми та власні новини, проводить прямі ефіри. У лютому 2007-го "Молоде радіо" презентувало свою концепцію громадського мовлення, інформаційні програми та прямі ефіри в рамках цієї концепції. Серед них - щоденна інформаційна програма "Хроніка дня", ток-шоу у прямому інтернет-ефірі "Політична реформа: що відбувається?", спільна з німецьким RadiJoJo програма "Історія, яку ми живемо" та перший в Україні тижневий огляд інтернет-щоденників - "Блоґерський тиждень". За 2 роки діяльності радіо команда "Молодого радіо" реалізувала близько десятка проектів, створила півтора десятки концепцій тематичних програм різної тематики. Хвиля української музики "Молоде радіо" стало першим радіо, яке привнесло в інтернет формат та якість ефірного радіомовлення, разом з тим використовуючи новітні технології: подкастінґ, блоґи, зв'язок зі слухачами за допомогою Skype та icq. Радіо, яке не має жодного постійного джерела фінансування, основну ставку робить саме на слухачів - саме їхні пожертви, а не спонсорські кошти чи ґранти команда радіо вважає запорукою існування та розвитку радіо у майбутньому. Створення "Молодого радіо" стало поштовхом для розвитку десятків молодих груп та виконавців, пісні яких до того не потрапляла у встановлені на інших радіостанціях квоти для української музики. Музична база "Молодого радіо" налічує понад півтори тисячі пісень - ретельно відібраних до ефіру як за якістю музичного матеріалу, так і за технічною якістю запису. Хвиля української музики за 2 роки своєї діяльності надало інформаційну підтримку багатьом фестивалям, таким як "Кобзар-Форевер" та "У.Рок", "Родовід" та "Етноеволюція", а також громадським ініціативам грі-квесті "Мисливці за скарбами", спрямованої на профілактику ВІЛ/СНІД, всеукраїнської акції "Почуйте всі" фонду "Серце до серця", кампаніям соціальної реклами. У подальших планах "Молодого" - запуск нових проектів, створення власної кореспондентської мережі в Україні та закордоном, спільні проекти з ефірними та інтернет-радіостанціями України, а також україномовними радіостанціями світу (Джерело: Інформацію надано Прес-службою ).
  • 4.05.2007 Минулого тижня в ефірі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартував проект "Класика душевного відпочинку" - "Пікнік Маршрут". Все, що стосується відпочинку на природі, - в одній програмі. Слухайте у четвер та п'ятинцю протягом дня з 10-ї до 18-ї, у суботу та неділю - з 8-ї до 12-ї години (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.05.2007 Верховна Рада сьогодні ухвалила Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії для перевірки діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її підрозділів з нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями законодавства в сфері телебачення і радіомовлення. Як уже повідомляло інтернет-видання "Телекритика", створити комісію було рекомендовано Комітетом з питань свободи слова та інформації. Ініціаторами проекту постанови є народні депутати, член фракції Партії реґіонів, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, Член Комітету Олександр Голуб (фракція КПУ) та соціаліст Євген Філіндаш (проект вручено на заміну 24-го квітня 2007-го року, подання Комітету - 24-го квітня 2007-го року). Як повідомила "Телекритику" Олена Бондаренко, за Постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії (№ 3424) проголосувало 258 народних депутатів. Головою комісії обрано Євгена Філіндаша (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.05.2007 Найекстраордінарніше мікс-шоу України - вже цілих п'ять місяців лунає в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). За цей час гостями "Extraordinary Show" стали два десятки відомих ді-джеїв, що представили ексклюзивні мікси власної музики. Серед них були Menno de Jong, Lange, Alex M.O.R.P..H. b2b Woody van Eyden, Sean Tyas… "Експансія експертів" триває, і тепер шоу виходить в ефір у більш зручний час: щоп'ятниці о 2.00 ночі. Концепція шоу лишається незмінною: годинний сет гостя, складений виключно з власних треків та реміксів. На початку міксу неперевершена Анна Дарк представляє гостя витримкою з його біографії та коментує найцікавіші треки. Подібних програм немає на жодній радіостанції по всьому світу. Запрошення в "Extraordinary Show" отримують не лише відомі та імениті ді-джеї, але й молоді таланти, що лише набирають обертів популярності. Стиль - від progressive house до hard trance, умова лише єдина: найвища якість власних робіт. Зокрема, сьогодні, у п'ятницю, 4-го травня, гостем "Extraordinary Show" буде словак Kamil Polner (лейбл "A State Of Trance") (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2007 Керівники столичних муніципальних медіа у відповідь на оприлюднені вчора результати антирейтинґу "Вороги преси", перше місце в якому посів мер Києва Леонід Черновецький, заперечили інформацію щодо запровадження цензури у їхніх ЗМІ. Про це повідомляє газета "Хрещатик". "Навряд чи сьогодні хтось може серйозно ставитися до заяв про цензуру. Нова команда, що прийшла на зміну колишньому мерові Києва Олександру Омельченко, позбавила муніципальні ЗМІ від цензури. Ті, хто поширює заяви про таку політику, самі показують свою заангажованість. Вони просто активно намагаються створити нервозність в колективі газети "Хрещатик", - сказав в.о. головного редактора газети "Хрещатик" Дмитро Джангіров. Він порекомендував тим, кому відомо про факти цензури у ЗМІ, звертатись до правоохоронних органів. За словами пана Джангірова, керівництво аґенції УНІАН розпорядилось не пускати журналістів "Хрещатика" на прес-конференцію, де було оприлюднено результати рейтинґу. Інтернет-видання "Телекритика" звернулось до керівництва аґенції УНІАН із запитаннями щодо останньої заяви Дмитра Джангірова. Офіційний коментар Президента аґенції Ірини Геращенко буде наданий найближчим часом. Виконувач обов'язків гендиректора "Радіо Київ" Костянтин Спілка сказав, що виконання поставленого перед ним завдання на посаді, яку він обіймає - створення конкурентного радіо - неможливе за наявності цензури: "Я щиро здивований позицією авторів висловлювань щодо цензури. І можу з усією відповідальністю заявити, що на нашому радіо цензура відсутня. До речі, саме ми ретранслюємо передачі "Радіо Свобода". За словами промо-директора ТРК "Київ" Вікторії Волонтирець, інформаційну політику телеканалу формує дирекція інформаційно-публіцистичних програм, а не міська адміністрація, тому не про яку цензуру мова йти не може (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.05.2007 У календарі є багато професійних свят, але до цього часу там немає Дня маркетолога. Тому столична радіостанція "МusісРадіо" (101.5МГц) та PR-аґенція "PeRception" вирішили виправити цю несправедливість і влаштували неофіційний День маркетолога 27-го квітня. Ініціативу посвяткувати та ще й навесні було сприйнято з ентузіазмом. Максим Лазебник, виконавчий директор Всеукраїнської рекламної коаліції сказав з цього приводу: "...будь-яке свято для маркетинґу - це чудово. Досить уявити собі свято самих маркетологів - це щось у квадраті, збільшення ледве чи не в геометричній прогресії!". 27-го квітня в ефірі "МusісРадіо" у геометричній прогресії збільшувалася радість і гордість представників славної професії маркетологів. Звучали голоси маркетологів з Києва, Одеси, Харкова, Миколаєва, Львова, навіть з Москви, Пітера й Оренбурґа! Так що, нехай вихідним цей день не був, але подарунки одержав кожен маркетолог, що зміг додзвонитися в ефір "МusісРадіо"! А виходить, свято відбувся! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.05.2007 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) за підтримки туристичної компанії "Пегас Туристик", в ранковому шоу "Надобранок.Ua" стартує рубрика "Travel Week"! Це означає, що раз на десять днів протягом травня і червня слухачі радіо "Europa Plus Україна" матимуть можливість виграти путівку на двох від "Пегас Туристик". Усе, що потрібно буде для цього зробити, це додзвонитися та позмагатися з іншим претендентом на поїздку: правильно відповісти на запитання ведучих шоу "Надобранок.Ua" і стати фінальним переможцем! "Travel Week" - це гра "на виліт". Той, хто переміг у понеділок, бореться з новим суперником у вівторок, переможець вівторка - у середу, і таким чином далі, до п'ятниці... Того ж, хто здобуде перемогу у п'ятницю, очікує шикарний, барвистий, сповнений літніх емоцій тижневий відпочинок на двох у сонячній Анталії, у п'ятизірковому готелі, за системою "усе включено"! Відпочивайте, граючи... з радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.05.2007 Заступник Голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко вітає журналістів із Всесвітнім днем свободи преси і закликає їх в умовах нинішнього політичного конфлікту не ставати на бік жодної політичної сили та дотримуватися у своїй професійній діяльності насамперед вимог об'єктивності та стандартів свободи слова. Про це повідомляє прес-служба віце-спікера. "Попри неоднозначне ставлення різних політичних сил до Указу Президента про розпуск Верховної Ради, в Україні, фактично, ведеться передвиборча кампанія. У зв'язку з цим за останній період у ЗМІ збільшилася кількість замовних матеріалів, які, очевидно, розміщуються на платній основі, але офіційно не позначені як реклама. Особливо це помітно у спеціальних передачах на телебаченні, на сторінках друкованих та електронних ЗМІ", - пояснив причину такого звернення до журналістів Микола Томенко. Він повідомив, що направив листа до Кабінету Міністрів України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією припинити перевірки засобів масової інформації у 2007 році відповідними службами виконавчої влади і державними установами, зокрема Державною податковою адміністрацією. На думку Заступника Голови Верховної Ради V скликання, у такий політично напружений період перевірки ЗМІ можуть призвести до перешкоджання творчій діяльності журналістів, створюватиме перешкоди у висвітленні виборчої кампанії та можуть стати причиною припинення або перешкоджання діяльності ЗМІ. "Якщо раніше подібний тиск через перевірки чинився стосовно центральних медіа, то зараз від нього потерпають переважно ЗМІ державної та комунальної форми власності, які змушені висвітлювати позицію керівників своїх структур та політичних партій, що вони представляють", - зауважив Микола Томенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.05.2007 З 10-го по 12-те травня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - проект "Євробачення на Kiss FM". Протягом цих днів слухачі станції оперативно отримуватимуть найсвіжішу інформацію про перебіг подій на пісенному конкурсі "Євробачення 2007", чутимуть новини з репетицій та концертів (Власна інформація).
  • 2.05.2007 Всі хіти "Євробачення" - на "ХІТ FM"! Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує своїм слухачам ознайомитись із творами переможців пісенного конкурсу "Євробачення" за всі роки його існування. Слідкуйте уважно за ефіром "ХІТ FM Україна", аби не проґавити жоден з хітів пісенного конкурсу! (Власна інформація).
  • 1.05.2007 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє нову гру для всіх тих, хто вважає себе справжніми меломанами. Довести цей свій статус та ще й отримати подарунок можна, зігравши у "Потрійний фактор" з Максом. Для цього потрібно зовсім небагато: 1. Щовечора по буднях, з 20.00 до 23.00 слухати пограмму "Старт-Трек". 2. Слідкувати за анонсами Макса. 3. Дочекатися того часу, коли Макс назве три фактори, що вплинули на творчість тієї чи іншої зірки. 4. Зателефонувати за номером (044)-484-5036. 5. Вгадати ім'я зірки. 6. І врешті - отримати у подарунок диск з классною музикою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2007 Сьогодні свій сьомий день народження святкує столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц). Станція знаменна хоча б тим, що "відкрила" у Києві "нижню частину" верхнього піддіапазону УКХ ЧМ. Взагалі ж історія станції мала невеличку передісторію: перш ніж запускати радіо "Nostalgie", творці цього проекту випробували ностальгійний формат на хвилях столичного радіо "Supernova" (вело мовлення на частоті 100.5МГц), де він існував з серпня по грудень 1999-го року. А вже з 1-го травня 2000-го року радіо "Nostalgie" утвердилося в ефірі столиці всерйоз і надовго, отримавши власну частоту. Сьогодні ж з нагоди 7-го дня народження радіо "Nostalgie" в її ефірі можна чути привітання від працівників станції та зірок вітчизняного шоу-бізнесу (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024