Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2006 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.07.2006 Ось уже протягом 11-ти років в ефірі звучать позивні запорізького радіо "Ностальжі" (Запоріжжя-107.5МГц, Токмак-102.5МГц, Пологи-104.3МГц, Мелітополь-106.3МГц). "Ностальжі" - не тільки найперша FM-радіостанція в Запорожжя, але й станція, що має найшише охоплення аудиторії на FM-частотах по області. Колектив "Ностальжі" пишається тим, що програми станції можуть чути жителі Токмака, Бердянська, Мелітополя, Полог, а від сьогоднішнього дня відкрито мовлення й в Енергодарі. В місті атомників "Ностальжі" можна чути на частоті FM 101.7МГц. Такий подарунок зробив колектив "Ностальжі" собі та енергодарцям до 11-річчя станції. Колектив "Ностальжі" сподівається, що відтепер багато жителів Енергодара стануть добрими друзями станції. А завтра слухайте святковий ефір радіо "Ностальжі" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.07.2006 Національна Радіокомпанія України розпочала трансляцію двох своїх каналів - УР-1 та ВСРУ - через ще один сателіт - "Sirius 2/3" (на додаток до трансляцій через сателіти "Express AM22" та "Hellas Sat 2"). Параметри трансляцій НРКУ на сателіті "Sirius 2/3": 5 °E, горизонтальна поляризація, частота 11760МГц, швидкість - 27500 симв/с, FEC - 3/4 (Джерело: ).
  • 31.07.2006 Сьогодні столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), хмельницького радіо "Арт" (103.6МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц), та Інтернет-мовлення 128k. і Інтернет-мовлення 32k.) оголосило ім'я переможця акції "Стильні канікули"! За умовами конкурсу, визначити переможця було достатньо просто: співробітниками станції було визначено найактивнішого учасника, що протягом всієї акції активно відповідав на її запитання! Отже, "Стильне радіо" вітає Людмилу Миколаївну із Сімферополя, яка випередила всіх, надіславши 160 SMS-відповідей! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.07.2006 У суботу 29 липня традиційне щотижневе радіозвернення Президента до народу не вийде в ефір. Як повідомляє інтернет-видання "Українська Правда" з посиланням на прес-службу Президента, радіозвернення скасовано "у зв'язку із процесом політичних переговорів по підписанню Універсалу національної єдності" за участю Президента. "Радіозвернення глави держави прозвучить за підсумками переговорів", - говориться в повідомленні (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 28.07.2006 Вони грають на кращих танцполах Донбасу! Їхня позитивна енергія викликає вибухові емоції! 10 серпня, Краматорськ. Нічний клуб "Ніка". На честь 3-хріччя Північнодонбаської радіогрупи "Золотий Грамофон" краматорчан чекає незабутня мега-вечірка "Best of Dance Party" від радіостанції "Люкс FM". Краща музика і самий модний склад DJs від "Люкс FM" і "MFM": Андрій Чиж, Юра Кекс і Креатив. Подарунки, призи і GO-GO в режимі нон-стіп! Відчуй наймогутнішу енергію звуку! 10 серпня, Краматорськ. Нічний клуб "Ніка". Саундстарт о 22.00... і до ранку! (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи "Золотий грамофон").
  • 28.07.2006 Із серпня радіошоу "Crazy DJs" та "Synthetica", що звучать в ефірі івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 24k.), йдуть у творчу відпустку. А вже у новому сезоні, з 4-го вересня, очікуйте на нові цікаві денс-проекти Найтеплішому полюсі планети! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.07.2006 На честь свого 3-хріччя Північнодонбаська радіогрупа "Золотий грамофон" оголошує супер-акцію для рекламодавців - "Реклама на "П'ять"". З 1-го серпня по 1-е вересня, купуючи рекламний час у краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) чи Першого Розважального радіоканалу "Люкс FM" (105.7МГц), Ви одержуєте 60% обсягу придбаної рекламної кампанії у краматорському ефірі Найбільшої радіомережі в Європі "Радіо 5" (100.3МГц) за Одну гривню. У той час, як інші одержують подарунки у свій День Народження, "Золотий грамофон" їх роздає! Поспішайте скористатися святковим настроєм радіогрупи. Телефон рекламної служби в Краматорську (0626)-44-26-25 (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи "Золотий грамофон").
  • 28.07.2006 Тобі уже виповнилося 18 років, у тебе є діючий закордонний паспорт, а ти дотепер не був в Італії? Прийшов "Час робити дурості"! Саме так - "Время делать глупости" - називається дебютний альбом групи Da Vinchi. І саме серед власників цієї платівки у прямому ефірі столичної сателітарної мережевої станції радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) будуть розіграні 7 путівок на батьківщину Леонардо Да Вінчі. Продюсерський центр "Star Open Space" і радіо "Європа FM" пропонують тобі взяти участь у розиграшах компакт-дисків групи Da Vinchi у прямому ефірі кращого музичного радіо, а також на офіційному Web-сайті "Європи FM". Як ти вже здогадався, власник диска бере участь у розиграші головних призів. Справа за малим, шляхів є декілька. Шлях перший. Придбати компакт-диск Da Vinchi - "Время делать глупости" у музичному магазині, заповнити анкету у вкладиші диска і надіслати її за адресою: 03039, м.Київ-039, вул. Голосіївська, 7, корпус 3, "Європа FM" з позначкою "Da Vinchi". Шлях другий. З 28-го липня по 13-те серпня бери участь у розиграші CD на офіційному Web-сайті станції. Дай три правильних відповіді на три нижчевикладених питання і прийшли їх на електронну скриньку . Перші двадцять листів, що міститимуть правильні відповіді, нагороджуються дисками. Анкета заповнюється, безпосередньо, в офісі радіо "Європа FM". Увага питання: 1. Як звати фронтмена групи Da Vinchi? 2. В якому році народився Леонардо Да Вінчі? 3. Як звати жінку, яка володіє "найзагадковішою" посмішкою у світі? Шлях третій. З 28-го липня по 13-те серпня розкажи співробітникам радіо "Європа FM" про найприкольнішу дурість, вчинену тобою, і прийшли її на електронну скриньку . Десять "дуростей", що заслужили на особливу увагу, будуть розміщені на офіційному Web-сайті "Європи FM", а їхні автори також стануть власниками пластинки Da Vinchi і учасниками розиграшів поїздок до Італії. Шлях четвертий. Бери участь у грі "Код Da Vinchi на Європі FM" у прямому ефірі радіостанції. Стеж за ефіром "Європи FM", "розшифруй" загадане ведучим слово і першим прийшли правильний варіант відповіді на короткий номер 10700. Платівка і шанс потрапити до Італію - твої. Вартість одного повідомлення для всіх GSM операторів - 2 гривні. Радіо "Європа FM" не несе відповідальності за можливі поштові непорозуміння, а також за оперативність операторів мобільного зв'язку. Бажаємо удачі і налаштуйся на краще!!! І трохи про платівку. Da Vinchi "Время делать глупости". Трек-ліст: 1. Без тебя; 2. Де жа вю; 3. Паруса; 4. Вагоны; 5. Как герой; 6. Поговори; 7. Время делать глупости; 8. Солнце; 9. Когда день; 10.VIP; 11.Облака. Bonus: 12.Снег; 13.Время делать глупости (Remix). Кліпи: Без тебя; Когда день; Как герой (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.07.2006 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і київський клуб "Патіпа" відкривають головний open-air цього літа! І 30-го липня, у неділю, запрошують киян та гостей столиці на "Еuro Party" - першу із серії яскравих вечірок, що стануть найбільш помітною подією літнього сезону! Кожної неділі увечері вас очікуватиме музичний круїз по Дніпру з ді-джеями радіо "Europa Plus Україна" і фантастичний пікнік на "Патіпа Айленді": барбекю, коктейлі, танцювальні перфоманси і світлові шоу, коли острівне узбережжя перевтілюється у променях заходу і стає величезним танцполом! Запам'ятаєте свій розклад на це літо разом з "Еuro Party"! Щоп'ятниці і щосуботи - "Музичний круїз" по Дніпру, розиграші і подарунки від ді-джеїв радіо "Europa Plus Україна", дискотека. (1,5 години). Київ. Річковий вокзал, причал №13, теплохід "Альпи". Рейси о 20.00 і о 22.00. Щонеділі - "Еuro Party" - музичний круїз по Дніпру, розиграші і подарунки від ді-джеев радіо "Europa Plus Україна", вечірка на острові, дискотека (3 години). Київ. Річковий вокзал, причал №13, теплохід "Альпи". Рейс о 20.00. Face-control (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.07.2006 19-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання, серед іншого, було розглянуто ряд питань, що торкалися сфери ліцензування ТРО. Частина цих питань стосувалася сфери радіомовлення. Зокрема, було розглянуто такі питання: 1. Про переоформлення ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, ліцензій на ефірне мовлення (НР №2528 від 27.02.2006 та НР №2532 від 27.02.2006 року). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, про переоформлення ліцензій НР №2528 від 27.02.2006 року (частота 104.6 МГц у м.Києві, Р=3.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) та НР №2532 від 27.02.2006 року (частота 87.7МГц у м.Севастополі, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною програмної концепції, Національна рада вирішила у зв'язку зі зміною програмної концепції, переоформити ліцензії НР №2528 від 27.02.2006 року та НР №2532 від 27.02.2006 року ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ. Зазначити особливі умови ліцензії: музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення у проміжках часу між 07.00 та 23.00. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, ліцензії на нових бланках. Термін дії ліцензій залишається без змін. 2. Про продовження ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", Житомир, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №1430 від 16.02.2004 року). Розглянувши заяву Закритого акціонерного товариства "Житомирська радіо компанія, ЛТД", м.Житомир, про продовження терміну дії ліцензії НР №1430 від 16.02.2004р. (термін дії до 18 вересня 2006р.), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №1430 від 16.02.2004 року Закритого акціонерного товариства "Житомирська радіо компанія, ЛТД", м.Житомир, та видати ліцензію на новому бланку на право користування частотою 106.1МГц у м.Житомирі, потужність передавача 2.0кВт, обсяг мовлення 16 годин на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Житомир та область, "Спосіб розповсюдження програм" - ефірний, "Ефірні реквізити" - Позивні: "Z радіо 106.1 FM", "Строк дії ліцензії" - 7 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, публіцистичних, пізнавальних, культурологічних, музично-розважальних програм та передач, "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська, "Оператор телекомунікацій" - ЗАТ "Житомирська радіо компанія, ЛТД", м.Житомир. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови приведення діяльності, статутних та інших документів до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", сплати грошового ліцензійного збору та після закінчення терміну дії ліцензії НР №1430 від 16.02.2004 року. 3. Про продовження ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №0068 від 23.10.2001 року). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, про продовження терміну дії ліцензії НР №0068 від 23.10.2001 року (термін дії ліцензії до 23 жовтня 2006 року), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №0068 від 23.10.2001 року Товариства з обмеженою відповідальністю "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, на користування частотою 101.8МГц у м.Запоріжжі, потужність передавача 0.2кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Запоріжжя та область, "Вид мовлення" - ефірне, "Позивні" - "Радіостанція "Великий Луг", "Строк дії ліцензії" - 7 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, пізнавальних, культурологічних, музично-розважальних програм та передач, "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська, "Оператор телекомунікацій" - ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, "Місце встановлення передавача" - м.Запоріжжя, вул. Сєдова, 8. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради, телерадіоорганізація зобов'язана забезпечити перехід на цифрове мовлення згідно з окремим рішенням Національної ради. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови приведення діяльності, програмної концепції, статутних та інших документів до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", сплати грошового ліцензійного збору та після закінчення терміну дії ліцензії НР №0068 від 23.10.2001 року. 4. Про продовження ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №0105 від 29.11.2001 року). Розглянувши заяву Державного підприємства "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, про продовження терміну дії ліцензії НР №0105 від 29.11.2001 року (термін дії ліцензії до 29 листопада 2006 року), Національна рада вирішила відкласти розгляд питання "Про продовження ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №0105 від 29.11.2001 року) для додаткового вивчення. 5. Про продовження Хмельницькій ОДТРК "Поділля-центр", м.Хмельницький, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №0676 від 12.02.2003 року). Розглянувши заяву Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії "Поділля-центр", м.Хмельницький, про продовження терміну дії ліцензії НР №0676 від 12.02.2003 року (термін дії ліцензії до 17 жовтня 2006 року), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №0676 від 12.02.2003 року Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії "Поділля-центр", м.Хмельницький, на користування першим каналом проводового мовлення та частотою 67.70МГц у м.Хмельницькому, потужність передавача 4.0кВт; частотою 68.72МГц у м.Волочиську Хмельницької області, потужність передавача 4.0кВт; частотою 71.51МГц у м.Городку Хмельницької області, потужність передавача 0.1кВт; частотою 70.76МГц у м.Кульчіївці Хмельницької області, потужність передавача 4.0кВт; частотою 68.06МГц у м.Полонному Хмельницької області, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення по 2 години 8 хвилин середньодобово, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м. Хмельницький та область, "Вид мовлення" - проводове, ефірне, "Позивні" - "Говорить Хмельницький", "Строк дії ліцензії" - 10 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, пізнавальних, культурологічних, музично-розважальних програм та передач, "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська, "Оператор телекомунікацій" - Хмельницький ОРТПЦ, Хмельницька філія ВАТ "Укртелеком", "Сітка мовлення": понеділок - п'ятниця: 06.45 - 06.54; 08.10 - 08.29; 15.40 - 15.59; 18.10 - 18.59; 20.00 - 20.29; субота: 06.10 - 06.29; 08.10 - 08.29; 12.40 - 12.56; 17.45 - 17.59; 18.10 - 18.59; 20.00 - 20.29; неділя: 06.10 - 06.29; 08.10 - 08.29; 15.45 - 15.59; 18.10 - 18.59; 20.00 - 20.29. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови приведення діяльності, статутних та інших документів до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", сплати грошового ліцензійного збору та після закінчення терміну дії ліцензії НР №0676 від 12.02.2003 року. 6. Про результати перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, (НР №1024 від 9 липня 2003 року). Враховуючи інформацію представника Національної ради в м.Києві та управління контролю і моніторинґу про результати перевірки діяльності ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, ліцензія №1024 від 9 липня 2003 року, Національна рада вирішила інформацію про результати перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, ліцензія №1024 від 9 липня 2003 року, взяти до відома. Рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, ліцензія №1024 від 9 липня 2003 року. 7. Про продовження ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №1024 від 09.07.2003 року). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, про продовження терміну дії ліцензії НР №1024 від 09.07.2003 року (термін дії ліцензії до 25 вересня 2006 р.), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №1024 від 09.07.2003 року Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, на користування частотою 99.0МГц у м.Києві, потужність передавача 2.0кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Київ та область, "Вид мовлення" - ефірний, "Позивні" - "RADIO NOSTALGIE", "Строк дії ліцензії" 7 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, пізнавальних, культурологічних, музично-розважальних програм та передач. Музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення у проміжках часу між 07.00 та 23.00, "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська, "Оператор телекомунікацій" - ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ, "Місце встановлення передавача" - м.Київ, вул.Дорогожицька, 10, КРТПЦ. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови приведення діяльності та програмної концепції до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону "Про телебачення і радіомовлення", після сплати грошового ліцензійного збору та закінчення терміну дії ліцензії НР №1024 від 09.07.2003 р. 8. Про результати перевірки ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, (НР №0192 від 26 березня 2002 року). Враховуючи інформацію робочої групи Національної ради та департаменту контрольно-аналітичної роботи про результати перевірки діяльності ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, у зв'язку з недотриманням умов ліцензії у частині „програмна концепція мовлення", порушенням п. 2 ст. 13 Закону України "Про рекламу" (частка реклами за астрономічну годину перевищувала норми чинного законодавства), Національна рада вирішила інформацію про результати перевірки ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, ліцензія НР №0192 від 26 березня 2002 року, взяти до відома. Поінформувати засновників ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, що відповідно до статті 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" "В Україні забороняється заснування ТРО іноземними юридичними і фізичними особами". Зобов'язати керівництво ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та чинного законодавства України. Рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", м.Київ, ліцензія НР №0192 від 26 березня 2002 року. 9. Про результати планової перевірки Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії, АР Крим, ліцензія (НР №0229 від 24 квітня 2002 року). Враховуючи інформацію представника Національної ради в м.Севастополі та департаменту контрольно-аналітичної роботи про результати планової перевірки Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії, м.Севастополь, ліцензія НР №0229 від 24 квітня 2002 року, у зв'язку з недотриманням умов ліцензії у частині "мови" та порушенням ст. 6 Закону України "Про рекламу" (мова реклами), Національна рада вирішила Севастопольській реґіональній державній телерадіокомпанії, м.Севастополь, ліцензія НР №0229 від 24 квітня 2002 року, оголосити попередження. Констатувати завершення терміну дії ліцензії. Інформувати Севастопольську філію "Укртелекому" про припинення надання послуг Севастопольській реґіональній державній телерадіокомпанії, м.Севастополь. Просити НРКУ забезпечити тимчасову трансляцію програм у відрізки часу, в який здійснювала мовлення Севастопольська реґіональна державна телерадіокомпанія, м.Севастополь. Поінформувати про це рішення Президента України, РНБО України, Кабінет Міністрів АР Крим. Рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії, м.Севастополь, ліцензія НР №0229 від 24 квітня 2002 року. 10. Про видачу ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, ліцензії на ефірне мовлення. Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Радіо Кохання", м.Київ, про видачу ліцензії на право користування частотою 100.4МГц у м.Євпаторії, АР Крим, потужність передавача - 0.5кВт, на підставі рішення Національної ради від 30.03.2006 року про визначення переможця конкурсного відбору від 27.12.2005 року, Національна рада вирішила відкласти розгляд питання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ТОВ "ТРК "Радіо Кохання". 11. Про видачу ТОВ "ТК "Атлант СВ", смт.Октябрське АР Крим, ліцензії на ефірне мовлення. Розглянувши заяву ТОВ "ТК "Атлант СВ", смт.Октябрське АР Крим, про видачу ліцензії на право користування частотою 100.4МГц у м.Євпаторії, АР Крим, потужність передавача - 0.5кВт, на підставі рішення Національної ради від 30.03.2006 року про визначення переможця конкурсного відбору від 27.12.2005 року, Національна рада вирішила відкласти розгляд питання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ТОВ "ТК "Атлант СВ". Решта рішень з ліцензування ТРО та перевірки їхньої діяльності стосувалися сфери телебачення. Крім того на засіданні було прийнято рішення "Про замовлення в УДЦР висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом". Розглянувши пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку щодо прорахунку нових частотних присвоєнь, звернення ТРК стосовно розбудови мереж мовлення, Національна рада вирішила з метою збільшення потужності передавачів направити подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) про надання висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом для телерадіомовлення в населених пунктах згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). У додатку - ?? радіочастот: 1. Житомир - 102.2МГц (подання про збільшення потужності до 0.5кВт), 2. Київ - 94.2МГц (подання про збільшення потужності до 1.0кВт), 3. Київ - 107.0МГц (подання про збільшення потужності до 2.0кВт), 4. Одеса - 103.2МГц (подання про збільшення потужності до 2.0кВт). Також на засіданні було розглянуто наступні рішення: "Про звернення Національної ради до Кабінету Міністрів України та Секретаріату Президента з приводу використання будинку державної власності по вул. Прорізній,2 у м. Києві", "Про затвердження переліку ТРО, які здійснюють загальнонаціональне мовлення", "Про підписання Меморандуму про співпрацю з провайдерами програмної послуги", "Про затвердження Інструкції про застосування норм законодавства щодо процедури ліцензування діяльності з телерадіомовлення", "Про узгодження Методичних рекомендацій для телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги щодо використання об'єктів авторського права і суміжних прав та виплати винагороди за їх використання", " Про участь Національної ради у роботі Координаційної Ради по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності", "Про затвердження положення про сектор прийому ліцензійної документації Національної ради", "Про призначення директора ліцензійного департаменту", "Про призначення начальника ліцензійно-реєстраційного управління". Докладніше про всі рішення Нацради можна прочитати на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.07.2006 У Верховній Раді України було зареєстровано проект постанови "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання". Відповідно до проекту постанови (проект А. Шевченка, фракція БЮТ, № 1165) Національна телекомпанія України (НТКУ) та Національна радіокомпанія України (НРКУ) мають забезпечити пряму трансляцію у повному обсязі складення присяги народними депутатами України; відкриття сесій Верховної Ради України п'ятого скликання; розгляд інших питань згідно з окремими рішеннями про це Верховної Ради України. Крім того НТКУ та НРКУ має забезпечити у визначений час та дні трансляцію інформаційних телепрограм, виробництва Апарату Верховної Ради України. Національна радіокомпанія має забезпечувати у прямому ефірі трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України та парламентських слухань. Апарат Верховної Ради України має забезпечувати виробництво програм, їх трансляцію на парламентському телеканалі та в мережах кабельного мовлення, а також трансляцію пленарних засідань на НТКУ і НРКУ. Крім того, Апарат має право укладати на конкурсній основі угоди з недержавними телерадіоорганізаціями з "висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання, діяльності народних депутатів України; публікацію стенографічних бюлетенів засідань Верховної Ради України, її рішень у "Відомостях Верховної Ради України", газеті "Голос України" та інших виданнях Верховної Ради України, а також розміщення інформації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України". У той же час, Інститут Медіа Права відзначає, що Верховна Рада України продовжує себе вести недемократично щодо висвітлення своєї діяльності. Народні депутати витрачають десятки мільйонів грошей платників податків на поширення позитивної інформації про себе (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 27.07.2006 Строк повноважень члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віктора Понеділка закінчився, - вважають в Інституті Медіа Права. Віктора Понеділка призначено членом Національної ради Постановою Верховної Ради України № 77-IV від 11-го липня 2002-го року строком на 4 роки, а отже термін його повноважень закінчився 11-го липня 2006-го року. Відповідно до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" в редакції від 12-го січня 2006-го року строк повноважень члена Національної ради - п'ять років. Однак це положення може поширюватися лише на членів Національної ради обраних після набрання чинності змін до Закону, оскільки згідно зі статтею 58 Конституції України "Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи". Таким чином, Інститут Медіа Права вважає, що член Національної Ради Віктор Понеділко продовжує виконувати свої повноваження незаконно (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.07.2006 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила особливі умови ліцензування супутникового мовлення. Умови ліцензування прийняті задля "забезпечення обов'язкового обмеження доступу до програм у разі зазначення в ліцензії території розповсюдження програм меншої від території зони впевненого прийому та/ або у разі відсутності прав на розповсюдження програм на території зони впевненого прийому, а також у разі використання супутникового телекомунікаційного каналу для доставки програм фіксованим споживачам", - повідомляє прес-служба Інституту Медіа Права (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.07.2006 27-28-го липня голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко відвідає Хмельницьку область, з метою вивчення ситуації щодо діяльності телерадіоорганізацій, ознайомлення з проблемами та особливостями місцевого мовлення. У п'ятницю, 28-го липня, о 10.00 в залі Магдебурзького права міської ратуші м.Кам'янець-Подільський відбудеться зустріч голови Національної ради з міським головою м.Кам'янець-Подільський О. Мазурчаком, представниками ЗМІ Хмельницької, Вінницької, Тернопільської, Чернівецької областей. На зустрічі планується обговорити шляхи подальшого розвитку місцевого мовлення в Україні з огляду на перспективу підписання меморандуму про співпрацю між Національною радою України та місцевими ТРО, про який нещодавно йшлось на зустрічі членів Національної ради з представниками незалежної асоціації телерадіомовників. Голова Національної ради В. Шевченко та керівник апарату Національної ради С. Крушановський візьмуть участь у відкритті секретаріату представників Національної ради Подільсько-Буковинського реґіону в м.Кам'янець-Подільський, що охоплює територію Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Чернівецької областей. Присутніх ознайомлять із завданнями, що стоять перед секретаріатами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, які згідно нового Закону "Про телебачення і радіомовлення" створюються з метою здійснення моніторинґової діяльності та контролю за дотриманням місцевими ТРО чинного законодавства України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.07.2006 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації погодився з відставкою голови держкомітету телебачення і радіомовлення Івана Чижа та звернувся до Президента щодо подання на його звільнення. 26-го червня Чиж надіслав Верховній Раді лист, в якому просив розглянути питання про відставку "з етичних міркувань", повідомляє прес-служба Верховної Ради. "Це знаковий момент - епоха Чижа в Україні завершилася", заявив голова комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко. "Після темників, цензури, повного застою в системі державного телебачення і радіомовлення подальше перебування Чижа на цій посаді виглядає анахронізмом. Шкода, що рішення ухвалене лише тепер, через півтора роки після зміни влади в Україні", - додав Шевченко (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 26.07.2006 На столичному сателітарному мережевому "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) почався період відпусток. На цьому тижні ви не почуєте в ефірі рідні голоси ведучого ранкового шоу "Давай, Уставай!" DJ Romeo і диктора новин Оксани Ткаченко, які відпочиватимуть до наступного понеділка. З 1-го серпня у коротку відпустку йдуть Alya Sher і DJ Kid. GALA - це життя. І хоча "GALA Радіо" є розважальною станцією, вона не може пройти повз головні події, що відбуваються у країні. Для того, аби бути в курсі політичної ситуації, "GALA Радіо" відкрило свій маленький прес-центр на Майдані Незалежності, який ви зможете знайти за прапором з логотипом станції і GALA-крайслером, який завжди поруч. Наступного тижня в ефірі "GALA Радіо" розпочинається грандіозна акція, завдяки якій два слухачі зможуть виграти поїздку на концерт справжньої супер-зірки у столиці Чехії, Празі. Докладніше - на офіційному Web-сайті "GALA Радіо" у понеділок, 31-го липня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2006 З 9-го по 16-те серпня у столиці Угорщини, стародавньому Будапешті, проходитиме найбільший у Східній Європі музичний фестиваль "Sziget 2006". Більш ніж 600 виконавців, серед яких Роберт Плант, Radiohead, Горан Бреґовіч, Rasmus, Layo and Bushwacka, Mylo, Роджер Санчес, виступлять на 7 майданчиках. Мобільний бренд "DJUICE" компанії "Київстар" і столичне "МusісРадіо" (101.5МГц) надали своїм слухачам реальну можливість виграти поїздку на двох на "Sziget-2006". 21-го липня 2006-го року на "MusicRadio" у прямому ефірі ранкового шоу "На роботу, як на свято!" відбувся фінал акції "Пофестиваль з другом". На перемогу претендували три пари кращих друзів - переможці півфіналів. Боротьба була напруженою, адже хлопцям треба було не лише продемонструвати свої вокальні дані, показати себе справжніми меломанами, але й продемонструвати уміння вести репортаж у прямому ефірі, а також своє відмінне знання історії Угорщини і фестивалю Сіґет. За ходом боротьби уважно спостерігало журі у складі керівника інформаційного бюро "Угорщина-туризм" при посольстві Угорської Республіки Світлани Кабиш, Валерія Харчишина - фронтмена групи "Друга ріка" і Вадима Маковецького - директора групи компаній "Богемія Сервіс". За підсумками конкурсів дві пари - Віталій Кисленко з Дмитром Дреботом, і Едуард Каливошко з Юлією Коржинською - набрали однакову (максимальну!) кількість балів. І Вадимові Маковецькому не залишалося нічого іншого, крім як надати ще 2 путівки для переможців! Тепер четверо слухачів "МusісРадіо" одержать по-справжньому яскравий і незабутній відпочинок! Ну, і прямо звідти, з Угорщини, спеціальний кореспондент "МusісРадіо" висвітлюватиме події, точніше - озвучуватиме, завдяки мобільному зв'язку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2006 18-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання, серед іншого, було розглянуто ряд питань, що торкалися сфери ліцензування ТРО. Частина цих питань стосувалася сфери радіомовлення. Зокрема, було розглянуто такі питання: 1. Про переоформлення АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "ГЛАС", м.Одеса, ліцензій на ефірне мовлення (НР №0070 від 23.10.2001 та НР №0071 від 23.10.2001 року). Розглянувши заяви Акціонерного товариства відкритого типу "Акціонерна радіотелевізійна компанія "ГЛАС", м.Одеса, про переоформлення ліцензій НР №0070 від 23.10.2001 року (45 ТВК у м.Одесі, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) та НР №0071 від 23.10.2001 року (частота 106.6МГц у м.Одесі, Р=2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./ добу) у зв'язку зі зміною засновників, Національна рада вирішила у зв'язку зі зміною засновників, переоформити ліцензії НР №0070 від 23.10.2001 року та НР №0071 від 23.10.2001 року АТВТ "АРТК "ГЛАС", м.Одеса. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати АТВТ "АРТК "ГЛАС", м.Одеса, ліцензії на нових бланках, зазначивши: мова - українська (не менше 75%). Термін дії ліцензій залишається без змін. 2. Про переоформлення ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, ліцензії на ефірне мовлення (НР №1331 від 15.12.2003 року). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, про переоформлення ліцензії НР №1331 від 15.12.2003 року (частота 90.0МГц у м.Харкові, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною юридичної адреси, складу засновників та програмної концепції, Національна рада вирішила у зв'язку зі зміною юридичної адреси, складу засновників та програмної концепції, переоформити ліцензію НР №1331 від 15.12.2006 року ТОВ ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ ТРК "Радіо-Артіль", м.Харків, ліцензію на новому бланку, зазначивши: мова- українська (не менше 75%). Термін дії ліцензії залишається без змін. 3. Про переоформлення ТОВ "ТРК КЛАС", м.Київ, ліцензії на ефірне мовлення (НР №1380 від 31.12.2003 року). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК КЛАС", м.Київ, про переоформлення ліцензії НР №1380 від 31.12.2003 року (мережа 27 частот) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача на частоті 90.8МГц у м.Луганську з 0.1кВт до 1.0кВт, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13090854 від 13.01.2006 р., Національна рада вирішила у зв'язку зі збільшенням потужності передавача на частоті 90.8МГц у м.Луганську з 0.1кВт до 1.0кВт, внести зміни в додаток № 3 ліцензії НР №1380 від 31.12.2003 року ТОВ "ТРК КЛАС", м.Київ. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК КЛАС", м.Київ, додаток № 3 до ліцензії НР №1380 від 31.12.2003 року на новому бланку. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 23 жовтня 2012 року. 4. Про переоформлення АТ "ОНІКС", м.Харків, ліцензії на ефірне мовлення (НР №2452 від 22.12.2005 року). Розглянувши заяву АТ "ОНІКС", м.Харків, про переоформлення ліцензії НР №2452 від 22.12.2005 року (21 частота) у зв'язку з технічною заміною частоти 101.4МГц у м.Чернігові на частоту 101.3МГц у м.Чернігові, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13740582 від 13.01.2006 р., Національна рада вирішила у зв'язку з технічною заміною частоти 101.4МГц у м.Чернігові на частоту 101.3МГц у м.Чернігові, внести зміни в додаток № 3 ліцензії НР №2452 від 22.12.2005 року АТ "ОНІКС", м.Харків. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати АТ "ОНІКС", м.Харків, додаток №3 на новому бланку. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 23 квітня 2013 року. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телевізійного мовлення. Під час засідання було прийнято рішення "Про звернення Національної радіокомпанії України щодо поширення програм українського радіо в FM діапазоні". Розглянувши звернення Національної радіокомпанії України (НРКУ) від 22 червня 2006 року вх. № 16а/2461 стосовно розбудови мережі мовлення державного радіо, пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку, Національна рада вирішила направити подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) для замовлення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом у населених пунктах згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). Контроль за виконанням рішення покладено на заступника голови Національної ради І.Куруса, відповідального секретаря Національної ради В.Лясовського та управління науково-технічного і частотного розвитку. У додатку - 66 населених пунктів: 1. Бершадь - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 2. Ковель - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 3. Нововолинськ - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 4. Маріуполь - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 5. Торез - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 6. Овруч - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 7. Олевськ - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 8. Ужгород - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 9. Хуст - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 10. В.Березний - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 11. Мукачево - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 12. Тячів - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 13. Рахів - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 14. Бердянськ - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 15. Верховина - 87.5-108.0МГц (0.25кВт), 16. Алупка - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 17. Алушта - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 18. Бахчисарай - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 19. Генеральське - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 20. Євпаторія - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 21. Керч - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 22. Морське - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 23. Нікіта - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 24. Оленівка - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 25. Паркове - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 26. Партеніт - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 27. Привітне - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 28. Рибаче - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 29. Севастополь - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 30. Судак - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 31. Феодосія - 87.5-108.0МГц (0.25кВт), 32. Форос - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 33. Чорноморське - 87.5-108.0МГц (0.1кВт), 34. Ялта - 87.5-108.0МГц (0.25кВт), 35. Володарка - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 36. Луганськ - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 37. Ровеньки - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 38. Білолуцьк - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 39. Марківка - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 40. Зоринівка - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 41. Біловодськ - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 42. Львів - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 43. Турка - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 44. Добромиль - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 45. Одеса - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 46. Котовськ - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 47. Болград - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 48. В.Михайлівка - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 49. Ізмаїл - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 50. Кодима - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 51. Тарутине - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 52. Фрунзівка - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 53. Рені - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 54. Дубровиця - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 55. Тростянець - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 56. Суми - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 57. Білопілля - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 58. Шостка - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 59. Харків - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 60. В.Бурлук - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 61. Чернівці - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 62. Новодністровськ - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 63. Путила - 87.5-108.0МГц (0.25кВт), 64. Чернігів - 87.5-108.0МГц (1.0кВт), 65. Холми - 87.5-108.0МГц (0.5кВт), 66. Новгород-Сіверський - 87.5-108.0МГц (0.1кВт). Під час засідання було також прийнято рішення про державну реєстрацію ряду ТРО. Також було прийнято рішення "Про затвердження положень про структурні підрозділи Національної ради", "Про видачу довіреностей на представництво інтересів Національної ради в суді", "Про представлення до присвоєння почесного звання "Заслужений журналіст України" представника Національної ради у Львівській області Цеголка П.П.", Про призначення керівника апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", "Про "Програму підвищення кваліфікації працівників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" та ряд інших. Докладніше ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.07.2006 Зовсім незабаром програма новин високих технологій "КомпПартія", що в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), і гіпермаркет електроніки "City.Com" визначать чергового щасливчика. Цього разу переможцю місяця дістанеться чудовий цифровий фотоапарат Sony CyberShot. Тільки на "Просто Раді.О"! Кожного буднього дня слухай програму "КомпПартія" дуже уважно, наприкінці випуску не проґав питання, надай відповідь на нього, надіславши SMS-ку на № 7323. Роби так з дня у день, і наприкінці місяця, можливо, саме ти станеш власником шикарного фотоапарата Sony CyberShot DSC-S600 (2.5" кольоровий TFT РК-дисплей, 6-ти мегапіксельна матриця, 3-х кратний оптичний зум). Переможцем стане той, хто протягом липня надішле на № 7323 найбільшу кількість вірних відповідей-SMS-ок (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.07.2006 Незабаром на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Стильне Радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), хмельницького радіо "Арт" (103.6МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц), та Інтернет-мовлення 128k. і Інтернет-мовлення 32k.) стартує конкурс двійників - "Як дві краплі"! Уважно слухайте стильну хвилю та слідкуйте за інформацією на офіційному Web-сайті "Стильного Радіо"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.07.2006 Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" продовжує освоювати частотний ресурс в реґіонах. Відтепер програми станції можна слухати й у місті Бердянськ Запорізької області, де вони транслюються на частоті 100.4МГц. Передавач станції працює із сигналом RDS, на табло якого висвітлюється зокрема телефон рекламного відділу у Бердянську - (06153)-7-58-38 (Інформація з власних джерел).
  • 25.07.2006 24-го липня на мережі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), хмельницького радіо "Арт" (103.6МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц), та Інтернет-мовлення 128k. і Інтернет-мовлення 32k.) завершилася акція "Стильні канікули"! Нагадаємо, за умовами конкурсу, переможця буде обрано з того міста, що першим перебороло дистанцію завдовжки 1000 кілометрів. Жителі Сімферополя найактивніше відповідали на питання ведучих, що і стало запорукою успіху! Більше того, жителі Сімферополя так запекло боролися за перемогу, що подолали цілих 1057 кілометрів. Браво Сімферополь! Він приймає привітання! Повідомляємо всім, хто брав участь в акції "Стильні канікули", що обирати переможця (а саме переможець одержить путівку на двох в один із кращих готелів Ялти), причому, з повним пансіоном, на "Стильному Радіо" будуть 31-го липня! У даний момент співробітники станції обробляють дані та дивляться, хто ж найчастіше надсилав свої відповіді на питання акції! Відпочинок гарантує Мережа Туристичних Компаній "FTTC" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.07.2006 Одеська радіостанція "Маяк" (Одеса- 71.36МГц, Петрівка-765кГц) трохи скоротила обсяги мовлення в ефірі. Відтепер програми станції транслюються з 8.00 до 20.00 (раніше - з 6.00 до 0.00) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.07.2006 Порція новин від столичної інтернет-радіостанції "Eto Radio Dance" (128k. та 32k.)! Щороку ми ходимо до лазні... Але ця історія не про те :) Щороку влітку проходить мегарейв Sensation. І не один, а цілих два. Спочатку публіці представляють більш легкі стилі електронної музики - Sensation White. А потім, за тиждень, Ви можете відриватися під більш важкі музичні стилі - Sensation Black. Ви вже могли відчути всю міць Sensation White на позитивних хвилях "Eto Radio Dance". Тепер надійшла черга Sensation Black. Тільки у цю суботу, 29-го липня, о 24.00 і тільки на "Eto Radio Dance"! Ніч відриву. Відчуй свою присутність на Sensation Black! BPM - і знову "Eto Radio Dance" готове Вас обрадувати. Станція відкриває новий проект. Бажаєте чогось важкенького? Ні, немає... Праску чи цеглу вам не пропонуватимуть :) А от відмінну музичну добірку Hardstyle і Hardtrance музики запросто. Тепер щосереди о 23.00 Paul Fostor заводить під божевільні Hard-ритми в програмі BPM. І все це тільки на "Eto Radio Dance"! Нас ще більше - "Eto Radio Dance" ще більше розширює зону мовлення. Відтепер дня всі абоненти київського інтернет-провайдера Fasty Net можуть слухати станцію по локальній мережі. Трафік звичайно не просто UA-IX, а внутришньомережевий! Для прослуховування на високошвидкісному інтернет-з'єднанні у високій якості відкривайте це посилання, а для прослуховування при низької швидкості інтернет-з'єднання використовуйте це посилання. Не відмовляйте собі в задоволенні! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.07.2006 Як ми вже повідомляли, у середині червня в місті Маріуполь Донецької області на частоті 90.4МГц почала своє мовлення радіостанція "Радіо 5". Практично відразу ж почала працювати студія "Радіо 5 - Маріуполь" з радіоведучими Назаром Разановим та Анною Остронос. Вихід в ефір здійснюється з 13.00 до 14.00. Саме у цей час лунає программа на замовлення "Мої вітання". Від 17-го липня маріупольська студія почала випускати о 19-ій годині другу програму на замовлення - "Мої вітання - вечір". Ведучим цієї передачі є Ілля Давидов. Студія має телефон прямого ефіру (0629)-49-05-90, SMS-сервер 10633 (код станції - 9040) та електронну адресу (Джерело: Інформацію надано ).
  • 24.07.2006 Комітет з питань свободи слова та інформації створив чотири підкомітети. Головою підкомітету з питань свободи слова та вільного доступу громадян до інформації обрано народного депутата Сергія Потімкова, з питань друкованих засобів масової інформації - народного депутата Степана Курпіля, з питань електронних ЗМІ та інформаційно-комунікаційних технологій та систем - народного депутата Миколу Баграєва, з питань реклами - народного депутата Олену Бондаренко. Про це повідомляє Інформаційне управління ВРУ. Члени Комітету обговорили проект постанови "Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України п'ятого скликання". З метою більш широкого, повного та об'єктивного інформування громадян України, міжнародної спільноти про діяльність єдиного законодавчого органу країни вирішено, зокрема, зобов'язати Національну телекомпанію України: "у дні пленарних засідань та проведення "Днів Уряду України" у Верховній Раді України забезпечити трансляцію у вечірній час на Першому загальнонаціональному каналі НТКУ інформаційної телепрограми "Парламентський день" тривалістю 15 хвилин, виробництво якої покладено на апарат Верховної Ради України; забезпечити трансляцію щотижня, по суботах, у проміжку часу між 18.00 та 23.00 годинами, 45-хвилинних телепередач, організацію та виробництво яких покладено на апарат Верховної Ради України, за участю в них на пропорційній основі представників депутатських фракцій з погодженням з керівниками депутатських фракцій плану-графіка участі народних депутатів України" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 24.07.2006 Від учорашнього дня трансляція івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц) в інтернет здійснюється як для власників модемних з'єднань, так і для власників швидкісного з'єднання. Слухайте "Західний полюс": 1. 128 кб/с, стерео - за URL-адресою http://84.95.247.20:9161/listen.pls, 2. 24 кб/с, моно - за URL-адресою http://westpole.if.ua:8000/listen.pls. Радіо "Західний полюс" висловлює подяку компанії In-Server за допомогу в здійсненні інтернет-трансляції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.07.2006 Третій день поспіль трансляції столичного "Радіо РОКС Україна" відсутні на "нижній" УКХ-частоті 67.70МГц. Тим часом мовлення станції на "верхній" частоті 103.6МГц відбувається у звичному режимі (Власна інформація).
  • 22.07.2006 Ведучих проекту "Полуничка з часником", що в ефірі 2-го каналу НРКУ (Радіо "Промінь") цікавить твоя думка про зірок українського шоу-бізнесу та кінематографа! Задай свої "гостренькі" запитання Олегу Скрипці, Каті Чілі, Гайтані, Віталію Козловському, Альоні Вінницькій, Володимиру Зелінському ("95 квартал"), Остапу Ступці, Олексію Вертинському, учасникам гуртів "ВВ", "Мандри" та іншим відомим людям і виграй цінні призи. Листи з запитаннями надсилайте за адресою . Відповіді на них слухай щосуботи на радіо "Промінь" о 16.35 у програмі "Полуничка з часником". Програму чує вся Україна та Європа: Київ 105.0МГц та 71.30МГц, середні хвилі - Київ, Миколаїв, Вінниця, Львів 549кГц, Донбас 1242кГц, Буковина 1377кГц, другий канал дротового мовлення та супутник Hellas SAT 2 (параметри для налаштування супутникового устаткування читай на http://www.satcodx2.com/0390/rus/). До речі, відгуки про програму надсилай за тією ж самою адресою - до Дарини і Наталії (Джерело: Іеформацію надав ).
  • 21.07.2006 У суботу, 22-го липня, о 18.00 прозвучить радіозвернення Президента Віктора Ющенка до Українського народу. Звернення транслюватимуть три програми Українського радіо та Радіо "ЕРА FM". Перша, Друга і Третя програми повторять виступ Глави держави о 22.00 та в неділю, 23-го липня, о 10.00, Радіо "ЕРА FM" - в неділю о 10.00. Крім того, звернення Президента можна послухати в інтернеті. За кордоном воно прозвучить в ефірі Всесвітньої служби "Радіо Україна" Українського радіо з повтором о 22.00 та в неділю, 23-го липня, о 10.00 (Джерело: Портал "Офiцiйне представництво Президента України").
  • 21.07.2006 21-го липня 2006-го року в присутності голови Національної ради Віталія Шевченка, членів Національної ради Тетяни Лебедєвої, Ігоря Куруса, Андрія Мирошніченка та керівників провідних радіокомпаній відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між радіокомпаніями та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Під час церемонії підписання Меморандуму був присутній новообраний голова профільного Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко. Він , зокрема, сказав, що радий бути серед людей, які об'єднують свої зусилля заради успішного розвитку вітчизняного радіомовлення і висловив сподівання про поновлення роботи Громадської ради при Комітеті з питань свободи слова та інформації. Голова Національної ради В.Шевченко зазначив, що підготовка до підписання Меморандуму з керівниками радіокомпаній тривала майже рік і висловив сподівання, що у підписантів з обох боків було досить часу, щоб внести доповнення, пропозиції, а основне - осмислити текст і серйозність взятих зобов'язань. Члени Національної ради Тетяна Лебедєва та заступник голови Національної ради Ігор Курус наголосили на тому, що основою співпраці є законослухняність радіокомпаній, неухильне дотримання ними норм вітчизняного законодавства та пунктів Меморандуму. Під текстом Меморандуму поставили свої підписи керівники радіокомпаній: ЗАТ "Європа плюс-Україна", ДП ТРО "Довіра", ТОВ ТРК "Киевские ведомости", ТРК "Русское радио-Украина", ЗАТ "Наше радіо", ТРК "Лідер", Радіо "Ренесанс", Радіо "Шарманка", ТОВ "Мюзік-радіо", ТОВ ТРК "Пілот Україна", ТОВ ТРКУ, "Золоті ворота", АТ "Онікс". З текстом підписаного сьогодні Меморандуму між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення і провідними радіокомпаніями України можна ознайомитись на головній сторінці сайту Національної ради. Меморандум відкритий для підписання всіма радіокомпаніями, хто поділяє його зміст (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2006 Вартість радіоточки у Донецьку виросла у 3.6 рази. Тепер замість 50 копійок на місяць населенню доведеться платити 1.80 гривень. Проте у Донецького центра технфічної есплуатації радіофікації побоювань щодо скорочення кількості радіослухачів немає. "Люди похилого віку стверджують, що готові платити по 2 або 3 гривні тільки за можливість одержувати інформацію" - говорить Євгенія Рясних, голова Донецького центра технічної експлуатації радіофікації. Система радіомовлення охоплює в місті, по офіційним даним, близько 100 000 абонентів. У дійсності донецьке радіо слухають набагато більше людей, і на даний момент воно є самою ефективною системою оповіщення населення. Якщо в місті відбудеться надзвичайна ситуація - через 30 секунд жителі будуть сповіщені про те, що трапилося. Олександр Лукьянченко, донецький міський голова, зізнався, що ніяк не може вплинути на те, щоб ціна на радіоточку залишилася колишньої. "На жаль, життя дорожчає, - зазначив він. - Крім того, обслуговуючий персонал повинен отримувати гідну заробітну плату, потрібно оплачувати експлуатацію і розвиток мережі радіомовлення" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 21.07.2006 20-го липня відбулась зустріч голови та членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з членами правління громадської організації "Незалежна Асоціація Телерадіомовників" на прохання представників місцевих телерадіоорганізацій. Основною темою зустрічі було обговорення положень тексту документа, який пропонується укласти між Національною радою та місцевими ТРО. Голова Національної ради В.Шевченко схвально відгукнувся на цю ініціативу і зазначив, що НАМ є відомою в Україні громадською організацією, яка по справжньому відстоює права місцевих телерадіомовників. Тому ініціатива НАМу щодо укладання угоди є логічною. Він наголосив на тому, що форми співпраці Національної ради з місцевими мовниками треба вдосконалювати і поглиблювати. Член Національної ради Т.Лебедєва наголосила на ролі НАМу в захисті прав місцевих телерадіомовників, конструктивній діяльності щодо розвитку і вдосконалення телерадіоінформаційних просторів реґіонів. Присутні на зустрічі члени Національної ради Ю.Плаксюк, І.Курус, А.Мирошніченко також підтримали наміри представників місцевих телерадіоорганізацій щодо укладення з Національною радою угоди про співпрацю. Це, на їх думку, сприятиме дотриманню місцевими ТРО норм чинного законодавства, зокрема, нового Закону "Про телебачення і радіомовлення". Виконавчий директор НАМу К.М'ясникова зупинилась на конкретних завданнях Незалежної Асоціації Телерадіомовників, до складу якої входить 97 телерадокомпаній і закликала Національну раду більше уваги приділяти проблемам мовлення на місцях. Виступаючі на зустрічі члени правління Незалежної Асоціації Телерадіомовників Л.Якубенко (м.Суми), В.Євсєєв, Л.Євсєєва (м.Одеса), Я.Бринза (м.Запоріжжя) акцентували на спільних проблемах, які стоять перед місцевим мовниками, зокрема щодо тривожної ситуації на рекламному ринку, незаконній діяльності так званих "корпунктів" деяких мережевих каналів, особливостях з виконанням норм законодавства щодо мови програм, захисту місцевого мовлення фіксованим частотним ресурсом тощо. Учасники зустрічі обговорили основні положення майбутнього спільного документа і виявили готовність до його підписання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2006 Як вже повідомляла прес-служба Національної ради, після підписання 14-го липня цього року Меморандуму про співпрацю між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення з телевізійниками України тривала робота по створенню Меморандуму з радіокомпаніями. Повідомляємо, що підписання Меморандуму між Національною радою та радіокомпаніями України про співпрацю, спрямовану на розбудову національного інформаційного простору відбудеться сьогодні, 21 липня о 13.00 у приміщенні Національної ради України з питань телебачення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, конференц-зала). Акредитація ЗМІ за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.07.2006 Відсьогодні слухати івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) в мережі інтернет можна у стереорежимі. Аудіопотік передається зі швидкістю 128 кб/с. Це дозволить шанувальникам станції з-за меж івано-франківської області, які мають доступ до швидкісного інтернету, слухати її програми з якістю, що практично не поступається ефірній.Трансляція аудіосигналу в попередній якості (моно, 24 кб/с) для користувачів інтернету, які виходять в мережу за допомогою модемів буде відновлена найближчим часом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.07.2006 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: 1. Керівників секретаріатів представників у Поліському та Карпатському реґіонах; 2. Провідних спеціалістів секретаріатів представників у містах: Севастополь, Біла Церква, Чернігів; 3. Спеціалістів І категорії секретаріатів представників у містах: Євпаторія, Керч, Красноперекопськ, Ялта, Ізмаїл, Первомайськ, Кіровоград, Шепетівка, Вінниця, Чернівці, Мукачеве, Ковель, Нововолинськ, Житомир, Переяслав-Хмельницький, Прилуки, Умань, Конотоп, Лозова, Краматорськ, Лисичанськ, Ровеньки, Алчевськ, Луганськ, Маріуполь, Кривий Ріг, Мелітополь, Нікополь, Київ, Донецьк; 4. Представників Національної ради у Волинській і Черкаській областях; 5. Завідувача сектору планування та фінансування бюджетних програм; 6. Провідного спеціаліста відділу контролю; 7. Провідного спеціаліста сектору інформаційних технологій; 8. Провідного спеціаліста відділу судових проваджень; 9. Спеціаліста І категорії відділу планування та організації перевірок телерадіокомпаній; 10. Спеціаліста І категорії відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю. До участі у конкурсі допускаються особи, які мають вищу освіту відповідного професійного спрямування за рівнем магістра, спеціаліста та стаж роботи за фахом в державній службі не менше 3 років. Документи подавати рекомендованою поштою або особисто за адресою: 01601, м.Київ, вул.Прорізна, 2 протягом місяця з дня опублікування оголошення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2006 В маріупольському ефірі Найбільшої мережі в Європі "Радіо 5" (90.4МГц) з'явилися місцеві вітальні програми. Вони лунають вдень, з 13.00 до 14.00. Музичні замовлення та привітання приймаються за телефоном (0629)-49-05-90, а також електронною поштою та у вигляді SMS-повідомлень. Також в маріупольському ефірі "Радіо 5" лунають місцеві інформаційні (12.00 та 19.00) і рекламні блоки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.07.2006 На чергових засіданнях Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що відбулися 18 та 19 липня 2006 року, обговорювались питання про видачу, переоформлення, продовження дії ліцензій низки телерадіоорганізацій Одеської, Полтавської, Дніпропетровської, Миколаївської, Житомирської, Запорізької областей. Розглянувши питання про результати перевірок телерадіоорганізацій та про виконання умов ліцензій Національна рада винесла попередження МПП ТРК "Екран", м.Красноперекопськ, АР Крим; Чернівецькій асоціації комерційної телекомпанії "ТВА"; Севастопольській реґіональній державній телерадіокомпанії. Щодо ТОВ Незалежна студія "Норма ТВ", м.Одеса, застосовано штрафні санкції. Національна рада затвердила нових керівників центрального апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Сергія Крушановського - керівником апарату, Анатолія Новицького - директором ліцензійного департаменту, Людмилу Запорожець - начальником ліцензійного управління. Члена Національної ради Тетяну Лебедєву обрано представником Національної ради для участі в роботі Координаційної ради по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності. На засіданні було затверджено номінантів VІ премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "Телетріумф" за результатами підсумкового оцінювання експертною комісією. (Повний виклад на головній сторінці сайту Національної ради http://www.nrada.gov.ua, папка "Премії, фестивалі") (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.07.2006 Як відомо вчора парламент ухвалив постанову, якою затвердив розподіл між фракціями та персональний склад комітетів Верховної Ради. До Комітету з питань свободи слова та інформації загалом увійшло 12 депутатів. Його склад виглядає так: 1. Голова Комітету - Шевченко Андрій Віталійович, БЮТ; 2. Перший заступник голови Комітету - Герман Ганна Миколаївна, Партія реґіонів; 3. Заступник голови Комітету - Голуб Олександр Володимирович, КПУ; 4. Заступник голови Комітету - Федун Олексій Леонідович, Блок "Наша Україна"; 5. Секретар Комітету - Мордовець Леонід Михайлович, СПУ; 6. Члени Комітету: Баграєв Микола Георгійович - БЮТ; Бондаренко Олена Анатоліївна - Партія реґіонів; Герасим'юк Ольга Володимирівна - Блок "Наша Україна"; Курпіль Степан Володимирович - БЮТ; Ландік Володимир Іванович - Партія реґіонів; Потімков Сергій Юрійович - БЮТ; Селіваров Андрій Борисович - Партія реґіонів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2006 12-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання, серед іншого, було розглянуто ряд питань, що торкалися сфери ліцензування ТРО. Частина цих питань стосувалася сфери радіомовлення. Зокрема, було розглянуто такі питання: 1. Про переоформлення ТОВ "ТРК Люкс", м.Львів, ліцензії на ефірне мовлення (НР №2620 від 04.07.06 року). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, про переоформлення ліцензії НР №2620 від 04.07.2006 року (100.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 20 год. на добу) у зв'язку з затвердженням сітки мовлення, Національна рада вирішила затвердити сітку мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, ліцензія НР №2620 від 04.07.2006 року, на частоті 100.5МГц у м.Дніпропетровську: щодня з 06.00 до 24.00; з 00.00 до 02.00; під час оголошення конкурсу на мовлення на частоті 100.5МГц у м.Дніпропетровську, обсягом мовлення 4 години на добу, врахувати цю сітку мовлення. У зв'язку з затвердженням сітки мовлення, переоформити ліцензію НР №2620 від 04.07.2006 року ТОВ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 10 липня 2009 року. 2. Про переоформлення ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензії на ефірне мовлення (НР №0557 від 27.11.2002 року). Розглянувши заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, про переоформлення ліцензії НР №0557 від 27.11.2002 року (частота 101.5МГц у м.Києві, Р=4.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною адреси знаходження засновників (ТОВ "Інтерлекс" - була: м.Київ, вул.Фрунзе, 123А; стала: м.Київ, вул.Порика, 13В; ДП "Медіа Ферст" - була: м.Київ, вул.Хрещатик, 12А, стала: м.Київ, вул.Артема, 21) та перерозподілом часток в Статутному капіталі ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною адреси знаходження засновників та перерозподілом часток в Статутному капіталі ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, переоформити ліцензію НР №0557 від 27.11.2002 року ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензію на новому бланку, в частині "мова" зазначити: українська - не менше 80%. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 18 липня 2009 року. 3. Про переоформлення ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензії на ефірне мовлення (НР №1684 від 21.06.2004 року). Розглянувши заяву ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, про переоформлення ліцензії НР №1684 від 21.06.2004 року (частота 88.5МГц у м.Дніпропетровську, Р=1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною адреси знаходження засновника - ДП "Медіа Ферст", м. Київ (була: м.Київ, вул.Блюхера, 11; стала: м.Київ, вул.Артема, 21) та перерозподілом часток в Статутному капіталі ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, Національна рада вирішила у зв'язку зі зміною адреси знаходження засновника - ДП "Медіа Ферст", м.Київ, та перерозподілом часток в Статутному капіталі ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, переоформити ліцензію НР №1684 від 21.06.2004 року ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "МюзікРадіо", м.Київ, ліцензію на новому бланку, в частині "мова" зазначити: українська - не менше 80%. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 21 червня 2011 року. 4. Про результати перевірки АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса (НР №0070 від 23.10.2001 року та НР №0071 від 23.10.2001 року). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Одеській області та управління контролю і моніторингу про результати перевірки АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса, ліцензії НР №0070 від 23 жовтня 2001 року, НР №0071від 23 жовтня 2001 року, Національна рада вирішила sнформацію про результати перевірки АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса, ліцензії НР №0070 від 23 жовтня 2001 року, НР №0071 від 23 жовтня 2001 року, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса, ліцензії НР №0070 від 23 жовтня 2001 року, НР №0071 від 23 жовтня 2001року. 5. Про результати перевірки ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя (№0068 від 23.10.2001 року). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Запорізькій області та департамент контрольно-аналітичної роботи про результати перевірки , ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, ліцензія №0068 від 23 жовтня 2001 року за недотримання умов ліцензії у частині "програмна концепція мовлення", Національна рада вирішила вказати керівництву ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, ліцензія №0068 від 23 жовтня 2001 року, на неповну відповідність мовлення програмній концепції. Зобов'язати керівництво ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", ліцензія №0068 від 23 жовтня 2001 року, протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та чинного законодавства України. Департаменту контрольно-аналітичної роботи провести у вересні 2006 року перевірку діяльності ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя, ліцензія №0068 від 23 жовтня 2001 року. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради І.Куруса, департамент контрольно-аналітичної роботи та ліцензійно-реєстраційне управління. 6. Про результати перевірки ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", м.Житомир (НР №1430 від 16.02.2004 року). Враховуючи інформацію представника Національної ради в Житомирській області та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки діяльності ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", ліцензія НР №1430 від 16 лютого 2004 року, Національна рада вирішила інформацію про результати перевірки ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", ліцензія НР №1430 від 16 лютого 2004 року, взяти до відома. Зобов'язати керівництво ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", ліцензія НР №1430 від 16 лютого 2004 року, привести свою діяльність у відповідність до п. 1 ст. 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (не менше 50% національного аудіовізуального продукту у загальному обсязі мовлення) і надати Національній раді звіт про виконання цієї вимоги до 1 жовтня 2006 року. Рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ЗАТ "Житомирська радіокомпанія, ЛТД", ліцензія НР №1430 від 16 лютого 2006 року. 7. Про результати перевірки ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, (№0105 від 29.11.2001року та №1534 від 30.03.2004 року). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Запорізькій області та управління контролю і моніторинґу про результати перевірки ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, ліцензії №0105 від 29 листопада 2001 року, №1534 від 30 березня 2004 року, у зв'язку з недотриманням умов ліцензії у частині "періодичність, час та обсяги мовлення", "програмна концепція мовлення", "позивні", за порушення ст. 9 Закону України "Про рекламу" (на початку і в кінці не зазначено відбивку "реклама" чи на "правах реклами"), п.3 ст. 8 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (один суб'єкт господарювання може мати лише одну ліцензію на наземне ефірне мовлення), п.1 ст. 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (у загальному обсязі мовлення не менше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт), п. 1 ст. 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (ТРО ведуть мовлення державною мовою), керуючись статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, ліцензії №0105 від 29 листопада 2001 року, №1534 від 30 березня 2004 року, оголосити попередження. Зобов'язати керівництво ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та чинного законодавства України. У вересні 2006 року здійснити повторну перевірку ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, ліцензії №0105 від 29 листопада 2001року, №1534 від 30 березня 2004 року. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТРО ДП "Радіо "Університет", м.Запоріжжя, ліцензії №0105 від 29 листопада 2001 року, №1534 від 30 березня 2004 року. 7. Про переоформлення ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, ліцензій на ефірне мовлення (НР №2528 від 27.02.2006 року та НР №2532 від 27.02.2006 року). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ, про переоформлення ліцензій НР №2528 від 27.02.2006 року (частота 104.6МГц у м.Києві, Р=3.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) та НР №2532 від 27.02.2006 року (частота 87.7МГц у м.Севастополі, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (були: радіо "Апельсин"; стали: радіо "Енерджі"), Національна рада вирішила у зв'язку зі зміною позивних, переоформити ліцензії НР №2528 від 27.02.2006 року та НР №2532 від 27.02.2006 року ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м.Київ. Термін дії ліцензій залишається без змін. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися сфери телебачення. Під час засідання Нацради було також ухвалено наступні рішення: "Про затвердження особливих умов ліцензії на супутникове мовлення", "Про затвердження Методичних рекомендацій для ТРО та провайдерів програмної послуги щодо використання об'єктів авторського права і суміжних прав та виплати винагороди за їх використання", "Про участь у проведенні та відзначення переможців 15-го Українського відкритого фестивалю дитячого, молодіжного кіно, телебачення та радіо "Кришталеві джерела"", "Про затвердження положень про структурні підрозділи Національної ради", "Про призначення начальника відділу планування та організації перевірок телерадіокомпаній", "Про звільнення начальника відділу кадрів Єгорова В.О.". Докладніше ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.07.2006 19-го липня 2006-го року о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про переоформлення, продовження дії ліцензій Національної ради, про результати перевірок телерадіоорганізацій та інше. Акредитація обов'язкова за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.07.2006 Ви бажаєте відвідати Париж та побувати на виступі поп-зірки номер один - Мадонни і на власні очі побачити найдорожче шоу у світі? Чудово! Дуже скоро столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) подарує усім своїм слухачам можливість потрапити до команди переможців гри "Star Travel", що 31-го серпня вирушить у столицю Франції на концерт Мадонни. Готуйтеся, уважно стежте за ефіром і частіше заходите на офіційний Web-сайт радіо "Europa Plus Україна"! Отже, Madonna: "Are you ready to jump?" чи як відтягнутися три дні у Парижі та побачити найдорожче шоу у світі за рахунок "Europa Plus Україна"!!! З 24-го липня по 11-те серпня на радіо "Europa Plus Україна" у грі "Star Travel" розігруються путівки до Парижа на концерт Мадонни. Відправити Internet-заявку на участь у грі можна вже прямо зараз - за URL-адресою http://www.europaplus.ua/index.php3/46/sb-200607/. Заповніть форму заявки і відправте її на радіо "Europa Plus Україна". Ведучі станції телефонуватимуть Вам самі. Уважно слухайте ефір - і, можливо, саме Вам пощастить відправитися на концерт! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.07.2006 Столична сателітарна мережева радіостанція "Europa Plus Україна" поширила своє мовлення ще на одне місто. Від сьогоднішнього дня станція працює в ефірі міста Івано-Франківськ, на власній частоті 102.0МГц. Наразі ведуться трансляції центрального ефіру, без місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.07.2006 Міжнародна медіа-корпорація Communicorp Group - власник українських радіостанцій "Наше радіо" та "NRJ" - тимчасово змінює структуру управління своїм українським бізнесом. Про це повідомляє "Ukraine Daily" з посиланням на прес-службу Communicorp Group. Це пов'язане з тим, що Богдан Козаченко, який від початку року обіймає позицію реґіонального менеджера корпорації, їде здобувати ступінь маґістра бізнес-адміністрування (MBA) до бізнес-школи Колумбійського університету. Богдан Козаченко залишиться членом наглядової ради українських компаній, і після закінчення навчання через два роки повернеться на ту ж саму посаду. Оперативне керівництво в Україні здійснюватиме протягом цього часу Анатас Генов, що до цього керував Болгарським підрозділом компанії, а раніше працював на радіо в Росії, Естонії, Фінляндії і Грузії. Керівництво Communicorp Group направляє до США для одержання престижної освіти одного зі своїх провідних менеджерів, тому що переконані, що знання і досвід, отримані в цій елітній бізнес-школі, допоможуть зробити бізнес компанії ще більш ефективним. Communicorp Group Ltd - одна з найбільших радіокорпорацій Європи, що об'єднує 33 радіостанції у 7 країнах Європи. Компанія належить відомому ірландському бізнесмену Денісу О'Брайєну (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 17.07.2006 В ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартував неймовірний конкурс від Паші Козлова! Цим коли-небудь займався кожен з нас. Хтось - ще у дитинстві, хтось і донині робить це. Ми мінялися солдатиками, квартирами, доларами і гривнями, дівчатами, дисками... Але тільки тепер прийшов час для серйозного обміну! Ваш старий знайомий Паша Козлов і "Просто Раді.О" поставили перед собою мету - шляхом N-ної кількості обмінів зі слухачами роздобути щось запаморочливе (цікаво, як далеко вони зможуть зайти?). Все дуже просто. Починає Паша. У нього є фірмова футболка "Просто Раді.О", і тільки Ви можете допомогти йому пройти довгий обмінний марафон футболка-... що ви можете запропонувати замість футболки від "Просто Раді.О"? З пропозиціями звертайтеся на електронну скриньку . Отримане замість футболки Паша поміняє на щось ще, це щось він поміняє на ще щось і так далі до ... Звіти про зроблені Паші пропозиції публікуються в ефірі щотижня у хіт-параді "Зоряні Війни". Махнемся? (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.07.2006 У суботу, 15-го липня, о 18.00 прозвучить радіозвернення Президента Віктора Ющенка до Українського народу. У традиційному щотижневому радіозверненні Президент висловить своє бачення виходу із ситуації, що склалася у Верховній Раді. Звернення транслюватимуть три програми Українського радіо та Радіо "ЕРА FM". Перша, Друга і Третя програми повторять виступ Глави держави о 22.00 та в неділю, 16-го липня, о 10.00, Радіо "ЕРА FM" - в неділю о 10.00. Крім того, звернення Президента можна послухати в інтернеті. За кордоном воно прозвучить в ефірі Всесвітньої служби "Радіо Україна" Українського радіо з повтором о 22.00 та в неділю, 16-го липня, о 10.00 (Джерело: Портал "Офiцiйне представництво Президента України").
  • 14.07.2006 Любиш відпочивати? Відпочивай по-справжньому, по-дорослому, по-європейськи! Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) та Міжнародний молодіжний бренд мобільного зв'язку DJUICE запрошують тебе на реальний музичний курорт! Буде спекотно! З 14-го по 18-те липня ти можеш виграти одну з 10-ти путівок на один з найбільших світових фестивалів "Sziget 2006" у прямому ефірі "Європи FM". Цього року фестиваль проходитиме з 9-го по 16-те серпня, традиційно, у Будапешті. Якщо ти є абонентом DJUICE, тобі виповнилося 18 років і в тебе є діючий закордонний паспорт - час діяти! Зареєструйся, надіславши свій ориґінальний варіант відповіді на питання "Що нового?" на короткий SMS-номер 10700, і слухай ефір кращого музичного. Чим "яскравішим" буде твій варіант, тим більше шансів, що саме твоє повідомлення обере ведучий, і саме ти станеш гравцем. Відповідай на три нескладних питання про "Sziget", "DJUICE" і Mad Heads XL і виграй одну з 10-ти путівок на фестиваль твоєї мрії. Слухай "Європу FM", вигравай та відривайся на "Sziget 2006" разом із найпросунутішою тусовкою світу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.07.2006 В ефірі міста Феодосія АР Крим - нова FM-радіостанція. З 11-го липня на частоті 106.9МГц (ТОВ Фірма "Волинь") розпочалися трансляції програм столичної сателітарної станції "Радіо 5". Транслюється ефір з Києва, до якого додаються місцеві рекламні блоки. Минулого місяця "Радіо 5" також розпочало мовлення в іншому кримському населеному пункті - місті Керч на власній частоті 102.2МГц. Тим часом, в місті Судак АР Крим на початку місяця було відновлено трансляції радіостанції "Русское радио - Україна" (104.7Гц), що були призупинені через вихід з ладу передавача (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.07.2006 Літо в розпалі і, як зазвичай, столична сателітарна мережева станція Радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) подбала про максимально приємне дозвілля своїх шанувальників. Тепер на запальних вечірках і модних тусовках компанію вам і вашим друзям складуть Rihanna, The Black Eyed Peas, Gwen Stefani, Tom Novi & Lima, Akon і багато хто ще. Наймодніші зірки планети на новій збірці радіо "Europa Plus Україна" - EUROPARTY! Трек-ліст: 01.Hot Banditoz - I Want It That Way; 02.Texas - Getaway; 03.Gwen Stefani - Cool; 04.Daddy Yankee - Like You; 05.Akon - Bananza (Belly Dancer); 06.t.A.T.u. - Friend Or Foe; 07.Sonique - Sleezy; 08.A-ha - Celice; 09.The Pussycat Dolls - Stickwitu; 10.Kanye West - Diamonds From Sierra Leone; 11.Rihanna - S.O.S.; 12.Stereoliza - Corporate Logic; 13.The Black Eyed Peas - My Humps; 14.Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss; 15.Kate Ryan - Je T'adore [Eurovision Mix]; 16.Tom Novi Feat. Lima -Take It [Video Edit]; 17.Ilona - Un Monde Parfait; 18.Squeeze Up Feat. Teishan & Rod Rame - La Isla Bonita [S.M.S. Dancefloor Rmx FM Edit]; 19.Sheryl Crow - Good Is Good. Шукайте у продажу, слухайте і насолоджуйтеся! А найактивніші слухачі можуть виграти новий диск в ефірі ранкового шоу "Європейські канікули" і на офіційному Web-сайті станції. Диск EUROPARTY дістанеться першим п'ятьом щасливчикам, які дадуть вірну відповідь на питання: Хто з популярних українських виконавців представлений на збірці? Відповіді з вказівкою імені-прізвища, вашого міста і телефону надсилайте на електронну скриньку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2006 Відпустка як мед - якщо вона є, то її відразу немає. Тому повернення кращої двадцятки одеської сателітарної мережевої радіостанції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) довго чекати не довелося! У цю суботу, 15-го липня, можливо - найнасиченіші "Зоряні Війни" з тих, які коли-небудь звучали в ефірі станції. Гроші закінчилися, так що неперевершений розтринькувач відпускних Паша Козлов повертається до рідних пінатів! Його місце зайняти так ніхто і не насмілився, тому в найближчий уїк-енд - неймовірне радіодійство на дві години... Крім найпопулярнішої музики минулого тижня, на Вас чекає довгоочікуване інтерв'ю з групою Red Hot Chilly Peppers (цікаво, на якому місці тепер пісня "перців" "Dani California"?), марнотратниця життя "stupid girl" Періс Гілтон та її музична відповідь "розумній дівчинці" Pink, початок нового запаморочливого конкурсу від Паші Козлова, розповідь про те, що цікавого ведучому двадцятки удалося знайти в Інтернеті, і ще 250 тонн усілякої інформації, упхнутої у сто двадцять хвилин ефіру "Просто Раді.О"! До речі, саме в цьому випуску "Зоряних Воєн" - музичний додаток до знаменитого московського журналу "ОМ", в якому не дуже давно взяв участь Паша. Не проґавте: субота, 19.00 (з повтором у неділю, 11.00). Явка обов'язкова!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2006 Попереду - найяскравіша музична подія цього літа, мега-фестиваль, який називають європейським Вудстоком! Міжнародний молодіжний бренд мобільного зв'язку DJUICE дарує можливість своїм абонентам виграти в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) одну з 10-ти поїздок на один з найбільших у світі музичних фестивалів - Сіґет-2006, що пройде в Угорщині з 9-го по 16-е серпня! Radiohead, Franz Ferdinand, Placebo, The Rasmus, Scissor Sisters, Роберт Плант та інші забійні музиканти цього літа на Обудайському острові! "Просто Раді.О" радить всім абонентам Djuice, яким виповнилося 18 років і в яких є закордонний паспорт, уважно стежити за ефіром станції з 14-го по 18-е липня, тому що у вас буде можливість щодня вигравати дві путівки на супер-фестиваль Сіґет-2006! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.07.2006 Власник радіо "ГАЛА" погрожує першому заступнику голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Сторожуку. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному Web-сайті Нацради. Зокрема, там зазначено: "Сьогодні, 12 липня, на засіданні Національної ради втретє розглядалося питання про переоформлення ліцензії телерадіокомпанії "Дивосвіт", а саме зміну позивних з "Радіо Апельсин" на "Енерджі". "Дивосвіт" подав Національній раді всі необхідні документи, які безперечно засвідчили його право на використання цього логотипу. Нацрада прийняла виважене рішення про переоформлення ліцензії телерадіокомпанії "Дивосвіт". На сьогоднішньому засіданні Національної ради був присутній Джозеф Лемір, співвласник ТРК "ГАЛА", яка висловлювала претензії щодо права на цей самий товарний знак. Представникам компанії було надано право висловити свою позицію, чим вони і скористалися. Пан Лемір залишився незадоволений рішенням Національної ради. Після засідання він підійшов до Першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Сторожука та сказав, що йому відомо, що пан Сторожук ближчим часом має їхати до м.Пітсбурґ (США) як фіналіст програми "Відкритий світ". Звертаючись до пана Сторожука Джозеф Лемір заявив наступне: "Вам не варто їхати до Пітсбурґа" (You shouldn't go to Pittsburgh). Юрій Сторожук сприйняв ці слова як шантаж та погрозу і, за його словами, не знає, чого йому тепер очікувати в Пітсбурзі та які дії та ким можуть бути вчинені щодо нього як до громадянина України. Також пан Лемір сказав, що він як платник податків не вітає поїздки Ю.Сторожука до Сполучених Штатів, оскільки, за його словами, ця поїздка відбуватиметься за його рахунок. Виходячи з вищевикладеного Юрій Сторожук як фіналіст програми "Відкритий світ", зорганізованою Радою AMERICAN COUNCILS, заявив про свою готовність відмовитися від 10-денної поїздки до США у серпні 2006 року, оскільки вбачає в словах пана Леміра шантаж та загрозу певних недружніх дії до нього як до громадянина України, першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.07.2006 Вчора, 12-го липня, на черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання про переоформлення та продовження терміну дії ліцензій на мовлення низці телерадіоорганізацій, виконання ТРО Чернігівської, Чернівецької, Запорізької, Хмельницької областей умов ліцензій та результати перевірок. На засіданні Національної ради затверджено особливі умови ліцензії на супутникове мовлення, а також взято за основу Методичні рекомендації для ТРО та провайдерів програмної послуги щодо використання об'єктів авторського права і суміжних прав та виплати винагороди за їх використання. Національна рада прийняла рішення про участь у проведенні та відзначенні переможців 15-го Українського відкритого фестивалю дитячого, молодіжного кіно, телебачення та радіо "Кришталеві джерела", який буде проходити в два етапи: з 12 по 18 серпня у м.Сумах, з 3 по 1 вересня у м.Алушта, АР Крим (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2006 12-го липня о 18.00 на хвилях Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) відбудеться радіоміст з російською радіостанцією "Голос России". Тема мосту - "Громадянство та питання еміграції". Питання громадянства й еміграції з української сторони обговорять: завідувач консульським відділом Посольства Російської Федерації в Україні Борис Зубков і уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова. Діалог з російської сторони підтримають: завідувач консульським відділом Посольства України в Російській Федерації Іван Кухта, заступник начальника управління з питань громадянства Російської Федеральної еміграційної служби Алла Титова, а також начальник відділу зовнішньої трудової міграції Федеральної міграційної служби Артем Фролов. Ведучі: Максим Полак (Україна), Олег Кулинич (Росія) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2006 Сьогодні, 12-го липня, столична сателітарна мережа Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Донецьк-99.0МГц, Хмельницький-100.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Рівне-105.1МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA-IX та Інтернет-мовлення Світ) святкує свій День народження: станції виповнюється чотири роки. Розмови про появу в українському ефірі недержавної інформаційно-розмовної станції точилися давно. І ось врешті рівно опівдні 12-го липня 2002-го року у столичному ефірі зазвучали позивні першої в Україні FM-станції, що працює у форматі News/ Talk. Вже за кілька місяців станція почала освоювати радіоефір інших міст України, і на разі вона має досить розгалужену мережу, що охоплює більшість обласних центрів та великих міст. Сьогодні Радіо "ЕРА FM" приймає на своєму Web-форумі привітання з нагоди дня народження (Власна інформація).
  • 11.07.2007 12-го липня 2006-го року о 13-ій годині у Києві відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про переоформлення, продовження дії ліцензій Національної ради, про результати перевірок телерадіоорганізацій та інше. Акредитація обов'язкова за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.07.2007 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) представляє яскраву літню збірку "Power Hits 2". Літо - час, коли хочеться запеклих веселощів, яскравих емоцій і літньої музики! Кращий літньо-музичний супровід підготували для Вас "Європа FM" і "Музичний Центр" - збірку, в якій Ви знайдете лише енергійні і заводні пісні "Power Hits 2"! Треклист збірки: 1. SUGARBABES - Red Dress; 2. t.A.T.u - Friend or Foe; 3. ROBBIE WILLIAMS - Advertising Space; 4. LENE MARLIN - What if; 5. HILARY DUFF - Wake up; 6. TEXAS - Can't Resist; 7. AKCENT - Kylie; 8. BLOODHOUND GANG - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss; 9. B.W.O. - Voodoo Magic; 10. BENASSI BROS. feat. NAAN - Rocket in the Sky; 11. JESSY McCARTNEY - Beautiful Soul; 12. SIMON WEBBE - No Worries; 13. SHAPESHIFTERS - Incredible; 14. NITTY - Hey, Bitty; 15. M.V.P. - Bounce, Shake, Move, Stop (Radio Edit.); 16. LINDSAY LOHAN - Confessions of a Broken Heart; 17. SHAGGY feat. NATASHA WATKINS - Ultimatum; 18. MATTAFIX - To & Fro. Виграти збіркe тепер можна і на офіційному Web-сайті "Європи FM". Довідайтеся подробиці! Для того, аби виграти один з 20 CD "Power Hits 2", Вам необхідно відповісти лише на одне питання: Хто з всесвітньо відомих зірок брало участь у створенні композиції групи "t.A.T.u" - "Friend or Foe", що ввійшла до збірки? Свої відповіді, із указівкою П.І.Б. поштової адреси і контактного телефону надсилайте на електронну скриньку до полудня 14-го липня. Переможці одержать повідомлення електронною поштою. Не забудьте перевірити свої поштові скриньки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.07.2006 В ефірі одеської мережевої станції Радіо "Санна" (Одеса-107.0МГц, Котовськ-106.2МГц, Ізмаїл-107.1МГц) сталися деякі зміни. У першу чергу, вони торкнулися формату станції. На раді у її плей-листі домінує весела музика пост-радянських виконавців - головним чином, пісні з гумористичним змістом. З'явилися також гумористичні програми та рубрики. Час від часу лунають джинґли "радио с юмором" ("радіо з гумором"), "шутки и песни" ("жарти та пісні"), "Юмор FM" ("Гумор FM"). Тим часом, станція зберігає свій основний позивний - Радіо "Санна". А ось телефон рекламного відділу змінився. Тепер він має номер (048)-728-91-28 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.07.2006 5-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання, серед іншого, було розглянуто ряд питань, що торкалися сфери ліцензування ТРО. Частина цих питань стосувалася сфери радіомовлення. Зокрема, було розглянуто такі питання: 1. Про продовження ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР № 2579 від 05.05.2006 року). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо 50", м.Харків, про продовження терміну дії ліцензії НР №2579 від 05.05.2006 року (термін дії до 23 жовтня 2006 року), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №2579 від 05.05.2006 року Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Радіо 50", м.Харків, та оформити ліцензію на новому бланку на право користування частотою 101.1МГц у м.Харкові, потужність передавача 1.0кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Харків та область, "Вид мовлення" - ефірне, "Позивні" - "МІКС ФМ", "Строк дії ліцензії" - 7 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, публіцистичних, пізнавальних, музично-розважальних програм та передач. Музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення у проміжках часу між 07.00 та 23.00. "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська 75%. "Оператор телекомунікацій" - ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків "Місце встановлення передавача" - м. Харків, майдан Повстання, 7/8. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. 2. Про продовження КП "РАДІО МІКС (РМ)" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської області, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення ( НР №0945 від 11.06.2003 року). Розглянувши заяву Комерційного підприємства "РАДІО МІКС (РМ)" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Новомосковськ Дніпропетровської області, про продовження терміну дії ліцензії НР №0945 від 11.06.2003 року (термін дії до 23 жовтня 2006 року), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №0945 від 11.06.2003 року Комерційного підприємства "РАДІО МІКС (РМ)" у формі товариства з обмеженою відповідальністю, м.Новомосковськ Дніпропетровської області, та оформити ліцензію на новому бланку на право користування частотою 107.3МГц у м.Дніпропетровську, потужність передавача 1.0кВт, обсяг мовлення 23 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Дніпропетровськ та область, "Вид мовлення" - ефірне, "Позивні" - "РадіоМікс", "Строк дії ліцензії" - 7 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, публіцистичних, соціально-економічних, музично-розважальних програм та передач. Музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення у проміжках часу між 07.00 та 23.00. "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська - не менше 80%. "Оператор телекомунікацій" - Комерційне підприємство "РАДІО МІКС (РМ)" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської області "Місце встановлення передавача" - м.Дніпропетровськ, вул.Чернишевського, 24А. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. 3. Про результати перевірки Томашпільського районного об'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області (НР №0723 від 12 березня 2003 року). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Вінницькій області та управління контролю та моніторингу про результати перевірки Томашпільського районного об'єднання, смт. Томашпіль Вінницької області, ліцензія НР №0723 від 12 березня 2003 року, Національна рада вирішила інформацію про результати перевірки Томашпільського районного об'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області, ліцензія НР №0723 від 12 березня 2003 року, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Томашпільського районного об'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області, ліцензія НР №0723 від 12 березня 2003 року. 4. Про продовження Томашпільському районному телерадіооб'єднанню, смт.Томашпіль Вінницької області, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №0723 від 12.03.2003 року). Розглянувши заяву Томашпільського районного телерадіооб'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області, про продовження терміну дії ліцензії НР № 0723 від 12.03.2003 року (термін дії до 10 жовтня 2006 року), Національна рада вирішила продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №0723 від 12.03.2003 року Томашпільського районного телерадіооб'єднання, смт.Томашпіль Вінницької області, та оформити ліцензію на новому бланку на право користування частотою 68.12МГц у смт.Томашполі Вінницької області, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення 1 година 56 хвилин на тиждень (розповсюдження програм першого проводового мовлення (УР-1), зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - смт.Томашпіль та район, "Вид мовлення" - ефірне, "Позивні" - музичний фраґмент з пісні "Реве та стогне Дніпр широкий", "Строк дії ліцензії" - 10 років, "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційних, культурологічних, публіцистичних, музично-розважальних програм та передач. "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська. "Оператор телекомунікацій" - Вінницький ОРТПЦ "Сітка мовлення" - Середа, п'ятниця: 06.30 - 06.44; Четвер 10.30 - 10.59; Неділя 14.00 - 14.59. "Місце встановлення передавача" - Томашпільський район, с.Яришівка. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися сфери телебачення. Під час засідання також було ухвалено наступні рішення: "Про затвердження нової редакції Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії на мовлення", "Про затвердження Правил ведення Державного реєстру телерадіоорганізацій України", "Про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у І півріччі 2006 року", "Про виконання рішення Апеляційного суду м. Києва від 13 листопада 2004 року", "Про затвердження форм документів, пов'язаних з ліцензуванням діяльності з телерадіомовлення та провайдерів програмної послуги", "Про проект Інструкції про застосування норм законодавства щодо процедури ліцензування діяльності з телерадіомовлення" та ряд інших. Докладніше ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.07.2006 В ефірі міста Севастополь віднедавна працює нова радіостанція. Це - столичне радіо "NRJ/ Energy". Станція веде мовлення в місті на частоті 87.7МГц, транслюються програми з Києва без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.07.2006 Найбільша радіомережа в Європі "Радіо 5" продовжує освоювати свій частотний ресурс. Віднедавна станцію можна приймати в ефірі міста Біла Церква Київської області. Тут вона працює на частоті 106.2МГц (Інформація з власних джерел).
  • 10.07.2006 27-го червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення рішенням № 528 створила робочу групу з доопрацювання Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. До її складу увійшли голова робочої групи: В.Шевченко – голова Національної ради; Ю.Сторожук – перший заступник голови; І.Курус – заступник голови; В.Лясовський – відповідальний секретар; Т.Лебедєва – член Національної ради; А.Мирошніченко – член Національної ради; Ю.Плаксюк – член Національної ради; В.Понеділко – член Національної ради; С.Крушановський – директор департаменту контрольно-аналітичної роботи; А.Новицький – начальник ліцензійно-реєстраційного управління; В.Лазоренко – начальник управління науково-технічного і частотного розвитку. Робоча група має підготувати до 19 вересня 2006 року проект Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору та винести на засідання Національної ради (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.07.2006 Столична сателітарна мережева станція радіо "Europa Plus Україна" продовжує освоювати частотний ресурс. 7-го липня станція розпочала мовлення в місті Ялта АР Крим на частоті 106.4МГц (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.07.2006 У суботу, 8-го липня, о 18.00 прозвучить радіозвернення Президента Віктора Ющенка до Українського народу. У своєму традиційному щотижневому радіозверненні Президент висловить позицію щодо ситуації, яка склалася довкола парламентської коаліції та обрання Голови Верховної Ради. Звернення транслюватимуть три програми Українського радіо та Радіо "ЕРА FM". Перша, Друга і Третя програми повторять виступ Глави держави о 22.00 та в неділю, 9-го липня, о 10.00, Радіо "ЕРА FM" - в неділю о 10.00. Крім того, звернення Президента можна послухати в інтернеті. За кордоном воно прозвучить в ефірі Всесвітньої служби "Радіо Україна" Українського радіо з повтором о 22.00 та в неділю, 9-го липня, о 10.00 (Джерело: Портал "Офiцiйне представництво Президента України").
  • 6.07.2006 Взяти участь у новому конкурсі пропонує своїм слухачам столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) спільно із журналом "the ONE". Щобудня в рубриці "Мудрилки" ранкового шоу "Банзай" придумай ориґінальне продовження відомого афоризму, надішли його на "Люкс FM" за електронною адресою , і, якщо воно буде найориґінальнішим, ти отримаєш елітні парфуми від "Люкс FM" і журналу "the ONE"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.07.2006 Вчора на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила форми документів для ліцензування телерадіоорганізацій та нову редакцію Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензій. Розглянуті питання щодо результатів перевірок низки ТРО: Одеської, Вінницької, Луганської, Донецької, Рівненської, Львівської областей, звернення та критичні зауваження громадян стосовно діяльності телерадіоорганізацій України в першому півріччі 2006 року. Повний виклад рішень незабаром з'явиться на офіційному Web-сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2006 У Харкові другий день поспіль відсутні трансляції програм столичної радіостанції "НАРТ - Чесна хвиля" (73.79МГц). Наразі передавач станції випромінює в ефір відкриту несучу - без звукового мовлення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.07.2006 5-го липня в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася презентація нового Web-сайту Національної ради. Окрім нової адреси, фактично повністю змінено дизайн сайту. Начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради Микола Гриценко ознайомив журналістів із можливостями нового сайту, наголосивши на розширенні його функцій та зручності в користуванні. Новий сайт знайомить із ухваленими рішеннями Національної ради, її нормативними документами. Сайт містить повну законодавчу базу зі сфери електронних ЗМІ, звітну інформацію, каталог аудіо-видань, дозволяє здійснювати опитування громадськості з важливих питань життєдіяльності телерадіоорганізацій України. Нова URL-адреса сайту Національної ради: http://www.nrada.gov.ua (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.07.2006 Представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення у Тернопільській області Михайло Зубик попередив більшість тернопільських радіостанції про необхідність дотримання законодавства щодо використання української мови в ефірі. Про це повідомив 5-го липня власкор ЗІКу. "Згідно з законодавством, обсяг україномовної продукції у радіо- та телеефірі повинен складати 50%, однак не всі тернопільські радіостанції дотримуються цього", - зауважив Михайло Зубик. Особливо представника Нацради непокоїть радіостанція "Радіотон", де, згідно з даними моніторинґів, тільки 20-30% продукції транслюється українською мовою. Зауважень Михайло Зубик не має тільки до радіостанції "Українська хвиля", мовлення якої є на 100 відсотків українським (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 6.07.2006 Вже протягом кількох місяців в місті Волочиськ Хмельницької області відсутні трансляції 1-го каналу Національного радіо України на частоті 68.72МГц. Як з'ясувалося, призупинення трансляцій на цій частоті викликане питаннями оптимізації використання коштів: місто Волочиськ розташоване в зоні покриття двох 4кВт-передачачів УР-1: хмельницького (67.70МГц), розташованого на відстані 60-ти кілометрів від Волочиська, те Тернопільського (69.83МГц), розташованого на відстані 45-ти кілометрів. У зв'язку з цим 4кВт-ний передавач у Волочиську не було включено до держзамовлення на цей рік (Джерело: ).
  • 5.07.2006 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення затвердила нову редакцію Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору. Про це повідомив заступник голови Нацради Ігор Курус. Раніше базовою характеристикою для вирахування ліцензійного збору була місячна вартість оренди передавача певної потужності. "Скажімо, якщо компанія отримає ліцензію на право мовлення передавачем в 1 кіловат, то саме ця цифра множиться на коефіцієнт і виходить ліцензійний збір" (коефіцієнт у свою чергу встановлюється у відповідності до програмного наповнення телеканалу - ТК), - зазначає Ігор Курус. В новій редакції Методики базовим при розрахунку коефіцієнту є не цифра вартості експлуатації передавача, а кількість потенційних споживачів. За словами Куруса, це робиться для того, щоб маленькі телекомпанії мали більше можливостей для розвитку, і не платили великі гроші за ліцензію: "Скажімо, одна компанія має 100 ватний передавач в Києві може коштувати 9 тисяч гривень, і його вартість відбивається за годину мовлення. Інша компанія, яка має право мовити в селі Новоандрієвці, отримала передавач потужністю 5 кіловат, вона повинна заплатити 130 тисяч гривень. Але при цьому ця телекомпанія має кількість споживачів -100 домів. За таких умов телекомпанія просто не має змогу відбити вартість ліцензії". Тепер цю методику має затвердити Кабінет міністів України. Також, на засіданні було розглянуто і затверджено положення про ліцензування телерадіомовлення. "Це буде не положення про ліцензування, це буде інструкція, що дозволить виробити відповідний певний механізм, модель проходження документів з ліцензування, що буде зрозуміла і Нацраді, і заявникам", - підкреслив Курус (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.07.2006 У вас чемоданний настрій? Вам хочеться кинути речі в сумку і забратися з міста? Якщо обставини не дозволяють вам це зробити, столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) має що вам запропонувати. Станція не дозволить вам померти від спеки та нудьги в місті! Літо на хвилях "Europa Plus Україна" буде спекотним, і це не залежатиме від погоди за вікном і прогнозів синоптиків. З 11-го липня ранкове шоу радіо "Europa Plus Україна" "Надобранок.UA!" переходить на літній формат. Тепер це - "Європейські канікули"! Це літнє шоу, присвячене відпочинку, канікулам, подорожам - усім радощам, які нам дарує літо. Щодня з 7-ї до 10-ї ранку ведучі розповідатимуть про певну країну, місто чи незвичайний туристичний маршрут - будь то Туніс, Португалія, Туреччина, Франція, Італія, Іспанія, Намібія, Мексика чи Крим. Ведучі говоритимуть як про спекотні та екзотичні країни, так і про звичну нам Європу, розповідати про літні пригоди і романи, розмовляти зі слухачами і ділитися враженнями від подорожей. Одним словом - жарти та пригоди, літні приколи і відпускна лихоманка, а також чудові призи і справжні подорожі у подарунок. Саме у компанії "Європейських канікул" на хвилях "Europa Plus Україна" літо в задушливому місті здаватиметься відпочинком на кращому курорті планети! Розклад: 07.00 Новини. 07.10 "Євротрек" - Рубрика, орієнтована на ті, хто любить музику "Europa Plus" і може угадати пісні у найнесподіваніших інтерпретаціях. Чим більше вгаданих пісень, тим істотніше винагорода! 07.30 "Новини спорту". Усе найсвіжіше про футбол і найактуальніше зі світу спорту. 07.43 Розповідь про особливості тієї країни, по якій ми сьогодні подорожуємо (національний колорит, дива, поради слухачів по SMS і спілкування в ефірі (у телефонному режимі) з тими слухачами, кому вже пощастило там побувати). 07.49 "Гороскоп". Щоранку на хвилі "Europa Plus Україна" - астрологічний прогноз на майбутній день. Коротко, але ємко! 08.00 Новини. 08.10 "Місто Скарбів" - ігрова рубрика, задача слухача в який, добратися до Міста Скарбів і знайти свій скарб (приз). Гра складається з трьох етапів, на яких ведучі повідомляють слухачу деяку інформацію (типу підказки) і задають йому питання: 1) про якийсь континент, 2) про країну на цьому континенті, 3) про місто в цій країні. Якщо слухач правильно відповідає на питання про те, який це континент, країна і, відповідно, місто в ній - він стає переможцем і одержує приз. 08.30 "Огляд преси" - найцікавіше зі світу глянсової і не глянсової преси. Так багато газет і журналів виходить щодня, що очі розбігаються. Прочитати всі просто неможливо. Та й не потрібно, за вас це робить журналіст радіо "Europa Plus Україна". Щоранку Служба інформації знайомить слухачів "Europa Plus Україна" із найбільш цікавими публікаціями. 08.43 Розповідь про особливості тієї країни, по якій ми сьогодні подорожуємо (національний колорит, дива, поради слухачів по SMS і спілкування в ефірі (у телефонному режимі) з тими слухачами, кому вже пощастило там побувати). 08.49 "Гороскоп". 09.00 Новини. 09.12 "Щоденник туриста" - ігрова рубрика, у якій беруть участь два слухачі. Перший з них ("турист") заздалегідь надсилає SMS-ку в студію "Europa Plus Україна" з бажанням взяти участь у даній забаві. (Номер для SMS - 5928, заголовок повідомлення RANOK_TURIST. Вартість повідомлення 2 грн. із ПДВ). Задача "туриста" переконати свого супротивника (радіослухача, що додзвонився в ефір по телефону) у тому, що він дійсно побував у тій чи іншій визначеній країні (можливо насправді "турист" ніколи там і не був, просто в нього яскрава фантазія і переконливі доводи :-). "Турист" коротко описує свій відпочинок і тур-маршрут. Потім ведучі задають "туристу" три питання, що можуть допомогти його опоненту визначити чи був "турист" у названій країні або його історії - вигадка. Якщо опонент визначає вірно - він переможець, якщо ні - перемагає "турист"!:-). Щодня - новий двобій. Пристрасті розігруватимуться не на жарт. 09.30 "Про кіно". Рубрика про усьому, що діється у світі кінобізнесу. Новинки кінопрокату і відео, новини і скандали з життя акторів, анонси зйомок і не тільки... 09.43 Розповідь про особливості тієї країни, по якій ми сьогодні подорожуємо (національний колорит, дива, поради слухачів по SMS і спілкування в ефірі (у телефонному режимі) з тими слухачами, кому вже пощастило там побувати). 09.49 "Гороскоп" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.07.2006 27-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання, серед іншого, було розглянуто ряд питань, що торкалися сфери ліцензування ТРО. Частина цих питань стосувалася сфери радіомовлення. Зокрема, було розглянуто такі питання: 1. Про видачу ліцензії КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької області, ліцензії на ефірне мовлення на частоті 68.3МГц у смт.Теплику Вінницької області. Розглянувши заяву КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик Вінницької області, про видачу ліцензії на право користування частотою 68.3МГц у смт.Теплику Вінницької області, потужність передавача - 0.1кВт, на підставі рішення Національної ради від 26.10.2005 року про визначення переможця конкурсного відбору від 16.07.2005 року, Національна рада вирішила видати КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик, ліцензію на право користування частотою 68.3МГц у смт.Теплику Вінницької області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію смт.Теплика та Теплицького району Вінницької обл. Потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. Внести КП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини", смт.Теплик, до Державного реєстру ТРО України. Затверджено головні напрямки програмної концепції ТРО: створення та розповсюдження інформаційних, просвітницьких, культурологічних, розважальних, дитячих програм та передач; мова: українська. Спосіб розповсюдження програм: ефірний, оператор телекомунікацій: Вінницький ЦЕЗ, місце встановлення передавача: смт Теплик. Позивні: в радіоефірі "Вісті Тепличчини". Термін дії ліцензії - 7 років. 2. Про переоформлення Івано-Франківському міському комунальному підприємству ТРК "ВЕЖА", м.Івано-Франківськ, ліцензії на ефірне мовлення (НР №0095 від 15.11.2001 року). Розглянувши заяву Івано-Франківського міського комунального підприємства ТРК "ВЕЖА", м.Івано-Франківськ, про переоформлення ліцензії НР №0095 від 15.11.2001 року (частота 107.0МГц у м.Івано-Франківську, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.25кВт та зміною адреси встановлення передавача (було: м.Івано-Франківськ, вул.Чорновола, 19; стало: м.Івано-Франківськ, вул.Галицька, 22), враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13260799 від 27.04.2006 р., Національна рада вирішила: у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.25кВт та зміною адреси встановлення передавача, переоформити ліцензію НР №0095 від 15.11.2001 року Івано-Франківського міського комунального підприємства ТРК "ВЕЖА", м.Івано-Франківськ, шляхом оформлення ліцензії на новому бланку. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 15 листопада 2008 року. 3. Про переоформлення ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, ліцензії на ефірне мовлення (НР №1298 від 01.12.2003 року). Розглянувши заяву ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, про переоформлення ліцензії НР №1298 від 01.12.2003 року (частота 89.7МГц у м.Львові, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (були: "Радіо "Мрія ФМ" - Екорадіо"; стали: радіо "ЕКО" FM) та збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт, враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13460837 від 11.08.2005 року, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною позивних та збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 0.5кВт, переоформити ліцензію НР №1298 від 01.12.2003 року ПП "ТРК "Західна столиця", м.Львів, шляхом оформлення ліцензії на новому бланку. Термін дії ліцензії залишається без змін - до 1 грудня 2010 року. 4. Про переоформлення ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ, ліцензії на ефірне мовлення (НР №1024 від 09.07.2003 року). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, про переоформлення ліцензії НР №1024 від 9 липня 2003 року (частота 99.0МГц у м.Києві, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною юридичної адреси (була: м.Київ, вул. Жилянська, 7а; стала: м.Київ, вул.Саперно-Слободська, 25) та складу засновників (були: Горовий Сергій Олександрович, Рибчинський Євген Юрійович; став: Горовий Сергій Олександрович), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною юридичної адреси та складу засновників, переоформити ліцензію НР №1024 від 9 липня 2003 року Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Ностальгія", м.Київ, шляхом оформлення ліцензії на новому бланку. Після сплати грошового (ліцензійного) збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ, ліцензію на новому бланку, зазначивши: термін дії ліцензії - до 25 вересня 2006 року, оператор телекомунікацій - ТОВ "Телерадіокомпанія "Ностальгія". 5. Про продовження ТзОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія, АР Крим, терміну дії ліцензії на ефірне мовлення (НР №2099 від 15.02.2005 року). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія АР Крим, про продовження терміну дії ліцензії НР №2099 від 15.02.2005 року (термін дії до 18 вересня 2006 року), Національна рада вирішила: продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР №2099 від 15.02.2005 р. Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м.Феодосія АР Крим, та видати ліцензію на новому бланку на право користування частотою 106.1МГц у м.Феодосії, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м.Феодосія; "Спосіб розповсюдження програм" - ефірний; "Ефірні реквізити" - Позивні: "Радіо нашого міста"; "Строк дії ліцензії" - 7 років; "Програмна концепція" (коротко) - створення та розповсюдження інформаційно-розважальних, музичних, тематичних авторських програм; "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська - не менше 50 %; "Оператор телекомунікацій" - ТОВ "ТРК "Сан-Фуето", м.Феодосія АР Крим. Зазначити особливі умови ліцензії: надання щорічного звіту про виконання умов ліцензії Національної ради. 6. Про виконання Закарпатською ОДТРК, м. Ужгород, умов ліцензії (НР №2355 від 02.11.2005 року). Розглянувши інформацію управлінь Національної ради: науково-технічного і частотного розвитку, ліцензійно-реєстраційного про виконання умов ліцензії НР №2355 від 2 листопада 2005 року Закарпатською обласною державною телерадіокомпанією, м.Ужгород, Національна рада вирішила: у зв'язку з наявністю об'єктивних причин неможливості початку мовлення у термін, передбачений ліцензією НР №2355 від 2 листопада 2005 року, подовжити термін початку мовлення Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород, на частотах: 104.3МГц у м.В.Березному; 102.2МГц у м.Рахові; 106.6МГц у м.Міжгір'ї; 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської області до 20 вересня 2006 року. 7. Про результати перевірки ТОВ "ТРК "Радіо 50", м. Харків, (НР №2579 від 05.05.2006 року за умовами ліцензії НР №1320 від 10.12.2003 року). Враховуючи інформацію представника Національної ради у Харківській області про результати перевірки діяльності ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків, ліцензія НР №2579 від.05.05.2006 року (згідно умов ліцензії НР №1320 від 10.12.2003 року), Національна рада вирішила: інформацію про результати перевірки ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків, взяти до відома. Рішення Національної ради і акт перевірки долучено до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Радіо 50", м.Харків, ліцензія НР №2579 від.05.05.2006 року. 8. Про результати перевірки ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк (НР №2405 від 29.11.2005 року). Враховуючи інформацію робочої групи Національної ради про результати перевірки ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, ліцензія НР №2405 від 29 листопада 2005 року, у зв'язку з недотриманням умов ліцензії у частині "програмна концепція мовлення", порушенням п. 7 ст. 27 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", п. 1 ст. 5 Закону України "Про рекламу", Національна рада вирішила: ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, ліцензія НР №2405 від 29 листопада 2005 року, оголосити попередження. Зобов'язати керівництво ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради долучено до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, ліцензія НР №2405 від 29 листопада 2005 року. Решта рішень щодо ліцензування та перевірок ТРО торкалися сфери телебачення. Крім того, на засіданні було ухвалено рішення "Про затвердження Положення про ліцензування телерадіомовлення", "Про план розвитку національного телерадіоінформаційного простору", Про затвердження переліку змін до штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2006 рік", "Про пропозиції Держкомтелерадіо України щодо внесення змін до Закону України "Про рекламу"", "Про виконання рішення Апеляційного суду м.Києва від 13 листопада 2004 року" та ряд інших. Докладніше про всі рішення Нацради можна прочитати на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.07.2006 5-го липня 2006-го року о 13-ій годині за адресою вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про видачу, переоформлення, продовження дії ліцензій Національної ради, про результати перевірок телерадіоорганізацій. Буде розглянуте питання про затвердження Положення про ліцензування телерадіомовлення та нову редакцію Методики розрахунку розмірів ліцензійного збору та інше. На брифінґу заплановано також провести презентацію нового Web-сайту Національної ради. Акредитація обов'язкова за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.07.2006 Україномовні релігійно-просвітницькі передачі Радіо "Воскресіння" відтепер можна слухати в мережі Інтернет за адресою Національної радіокомпанії України http://www.nrcu.gov.ua. Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на Релігійно-інформаційну службу України. Передачі Радіо "Воскресіння" у блоці денних радіопрограм Першого Каналу Національного Радіо транслюються в режимі on-line, а також по Національній радіомережі у понеділок та вівторок о 21.30, в четвер та п'ятницю о 22.30. Окрім проводової радіомережі ці програми поширюються також ефірними передавачами у діапазонах ультракоротких, середніх та довгих хвиль у найбільших містах України: Дніпропетровськ, Донецьк, Житомир, Запоріжжя, Ізмаїл, Київ, Кіровоград, Луганськ, Львів, Полтава, Феодосія, Харків та ін. Всього на території України для трансляції програм Радіо "Воскресіння" задіяно 106 радіопередавачів. Програми Радіо "Воскресіння" звучать щодня на хвилях "Еко-Радіо" (89.7FM) о 7-ій ранку в блоці з лідером суспільно-політичних програм Радіо "Свобода". У цифровому форматі програми Радіо "Воскресіння" можна слухати в Інтернет-мережі за адресою: http://www.rr.lviv.ua (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 3.07.2006 У центральному, київському, ефірі сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, Суми (в ефірі радіо "ВСЕSweet")-101.4МГц, а також - Інтернет-мовлення) стартує акція "В погоні за BRAVIA". Приклей наклейку BRAVIA на власне авто та візьми участь у погоні за призом - телевізором SONY BRAVIA! Інструкція для учасника погоні за BRAVIA. Шукай промоутерів SONY на вулицях міста та отримуй червону наклейку BRAVIA. Наклей червону наклейку BRAVIA на задню частину свого автомобіля. Уважно слухай "Наше Радіо" на хвилі 107.9МГц у Києві. Тричі на день, з 10-го по 30-те липня, автомобіль "Наше Радіо" зупинятиметься на одному з київських перехресть і оголошуватиме своє місцезнаходження. Почувши бажані координати, мчи щодуху до вказаного перехрестя! Водій авто з червоною наклейкою BRAVIA, який першим пригальмує біля автомобіля "Нашого Радіо", отримає подарунок - MP3-плеєр SONY та купон учасника розіграшу суперпризу - телевізора SONY BRAVIA. Пам'ятай, що розіграш телевізорів SONY BRAVIA проводитиметься щосуботи протягом акції (15-го, 22-го та 29-го липня) в прямому ефірі радіостанції "Наше Радіо" з 14.30 до 15.00. Імена щасливих власників телевізорів SONY BRAVIA слухай у прямому ефірі "Нашого Радіо" на хвилі 107.9FM. Про час та місце отримання суперпризу переможці будуть повідомлені по телефону. Учасниками акції можуть стати лише особи, які досягли 18-ти років. Кожен учасник може прийняти участь в акції лише один раз. Вдалої погоні за BRAVIA! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2006 Суперприз липня в програмі "Чудова 7-ка", що на хвилях одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! Кожного буднього дня уважно стеж за усім, що відбувається в маленькому хіт-параді великого міста, і DVD-рекордер Pioneer стане твоїм! Стеж за "Чудовою 7-кою" і коментарями ведучого. Будь-якої миті він може запитати тебе що завгодно з того, що ним тільки-но було сказано. Слухач "Просто Раді.О", який протягом червня відправить найбільшу кількість вірних SMS-відповідей на портал 7323, і одержить головний приз - DVD-рекордер Pioneer. Повідомлення окрім відповіді має містити цифру 7. Як голосувати і що таке "Чудова 7-ка" ти прекрасно знаєш, але все-таки... Кожний новий день не схожий на жоден з попередніх. Тепер це істина, тому що на хвилях Просто Раді.О існує маленький хіт-парад великого міста - "Чудова - 7-ка о 7 вечора". Чарт, що рясно увібрав у себе настрій сьогоднішнього дня, а тому - такий актуальний. Завтра буде зовсім інший день, можливо, інший настрій і, природно, дещо інша "Чудова 7-ка"! Щодня голосуючи в маленькому хіт-параді великого міста за свого музичного улюбленця на SMS-порталі 7323 не забудь вказати в SMS-ці цифру 7. А підведення музичних підсумків дня довго чекати не доведеться - твоєї уваги цей хіт-парад чекає кожного буднього дня о 7-ій вечора (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2006 Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" продовжує освоєння нових реґіонів. Починаючи з 30-го червня програми станції лунають в місті Чернігів на частоті 106.3МГц. Поки транслюється лише ефір зі столичної студії - без жодних місцевих включень (Інформація з власних джерел).
  • 3.07.2006 Спекотні деньки, соковиті фрукти, дивні слова - літо на хвилях столичної сателітврної мережі "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) в самому розпалі. Чи то ще буде! В липні вже ніхто не сумнівається, що літо таки наступило. Більш не обережнічаючи, говоримо йому новомодний "ПРЕВЕД!". Якщо ви посміхнулися - вже добре. А слухаючи ранкове шоу "Давай Прокидайся" на цьому тижні, ви довідаєтеся, звідкіля на "GALA Радіо" взялася ця забавна помилка. Стежите за ефіром! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2006 Визначено фіналістів конкурсу DJ-їв столичної сателітарної мережі радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ)! Отже, можна привітати тих, хто за підсумками Інтернет-голосування вийшов до фіналу конкурсу DJ-їв "Європи FM"! Це: Боєв Артур, Фесун Алла, Карєва Оксана, Ковальова Вероніка, Зиміна Марина. Саме їм дістається право на Всенародне визнання! Кожен з них проведе годину ранкового ефіру на "Європі FM"! Кращий з них, у якості DJ-я "Європи FM", відправиться у своє перше закордонне відрядження! З 3-го по 7-е липня в ранковому ефірі з 9.00 до 10.00 - фінал конкурсу DJ-їв "Європи FM"! Не проґавте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2006 Нагромадилося! Програми в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - не одноразові стаканчики (використовував, викинув, забув). Прослухавши один раз щось на "Просто Раді.О", хочеться почути це ще і ще разок... Тому співробітники станції терпляче збирали все те, що вже один раз засвітилося в ефірі. Збиратимуть і надалі, але відтепер на офіційному Web-сайті станції існує секція "The Best Of...", в якій - усе найкраще з того, що було зроблено на станції за дванадцять з копійками років. Поки доступні Глобуси України, Хріновини, Інтерв'ю і, звичайно ж, Ваші улюблені випуски Гетьмена. У перспективі відділення "The Best Of" лише розширюватиметься - існуючі рубрики будуть доповнюватися, а також з'являться нові ("Розвідний Ключ", новорічні пісні диск-жокеїв...) Отже, рубрика "The Best Of" - на Web-сайті Просто в розділі "Слухати". Слухайте, смійтеся, згадуйте... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.07.2006 29-го червня в місті Краматорськ Донецької області на частоті 107.0МГц, де останнім часом вібувалося технічне мовлення (музичний нон-стоп), розпочалися трансляції донецької радіостанції "Юмор FM" (Інформація з власних джерел).
  • 3.07.2006 27-го червня на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула питання про видачу, переоформлення, внесення змін до ліцензій, низці телерадіоорганізацій Черкаської, Івано-Франківської, Вінницької, Львівської, Одеської, Донецької областей та м.Києва. За результатами перевірки оголошені попередження телерадіоорганізаціям: ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", м.Донецьк, та ТОВ "ТРК "Сігма", м.Лозова, Харківської області. На засіданні Національної ради затверджено склад робочої групи з розробки Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, а також розглянуте питання щодо пропозицій по внесенню змін до Закону України "Про рекламу". Повний текст рішень - незабаром читайте на офіційному Web-сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024