Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Вересень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.09.2005 Голова Секретаріату Президента Олег Рибачук сьогодні підписав розпорядження про створення робочої групи, що буде займатися розробкою концепції суспільного мовлення в Україні. Про це голова СП повідомив під час проведення наради з питань реформування Національної телекомпанії України, передає "Обозреватель". На нараді були присутні члени робочої групи, що зараз працює над цим реформуванням. Зокрема, концепцію розвитку НТКУ разом з Олегом Рибачуком обговорювали представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, профспілок, телерадіокомпанії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Як відзначив пан Рибачук, питання, що планується обговорити сьогодні, це внесення змін у статут НТКУ, що дозволить змінити функції наглядацької ради телекомпанії. Наступним кроком, відзначив він, має бути розгляд концепції суспільного мовлення (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 30.09.2005 Сьогодні Інтернет-видання "Телекритика" розповсюдило Відкритий лист Громадської ради до Президента України з приводу перебування на посаді голови Держкомтелерадіо Івана Чижа. Подаємо його текст: "Вельмишановний пане Президенте! Закликаємо Вас використати Ваші конституційні повноваження для якнайшвидшого звільнення Голови Державного комітету з телебачення і радіомовлення Івана Чижа, як особи, неадекватній потребам розвитку свободи слова, громадянського суспільства та захисту державних інтересів в інформаційному просторі. Добре відомо, що Іван Чиж сприяв створенню і політичному прикриттю системи державної та олігархічної цензури в Україні. Іван Чиж у своїх діях керувався не законом та національними інтересами України, а вказівками Віктора Медведчука. Пан Чиж неодноразово публічно заявляв, у тому числі в ЗМІ, що практика розсилання засобам масової інформації спеціальних вказівок, що отримали назву "темників", є нормальною. Вважаємо, що світогляд і дії керівника Деркомтелерадіо є цілковито неадекватними часові та цілям демократичного розвитку України. Н. Лігачова, ГО "Телекритика"; В. Іванов, Академія Української Преси В. Томенко, Інститут Політики; О. Ленгауер, СЕС-Україна; Т. Шевченко, Інститут медіа-права; О. Чекмишев, Комітет "Рівність можливостей" О. Палій, координатор Секретаріату Громадської Ради з питань свободи слова та інформації" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.09.2005 Сьогодні в радіоефірі сімферопольської ТРК "Жиса" (107.3МГц), що останнім часом працювала з позивним "Радіо 107.3FM", з'явилися джинґли "Радіо Рекорд" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.09.2005 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) з понеділка, 26-го вересня, знов з'явилася нічна вітально-дискусійна програма, яку веде Ілля Каляєв. Щоправда, відтепер вона має назву "Sweet Night". Однак, правила лишаються незмінними: як і у "Нічній варті" Ілля Каляєв опівночі оголошує дискусійну тему, яку слухачі мають можливість обговорювати протягом двох годин за допомогою телефона, пейджера, SMS-порталу чи в чаті радіостанції, та замовляти музику (Власна інформація).
  • 28.09.2005 Світлана Головко і Тарас Гордейчук, двоє найуспішніших співробітників рекламного відділу столичної сателітарної мережі Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення), у п'ятницю, 23-го вересня у колі колег відзначили свою перемогу у внутрішньому конкурсі, майже соцзмаганні, за право називатися Кращими. І за коштовні призи, звичайно. Незважаючи на те, що переможці вже були визначені, хлопці та дівчата того дня вже за звичкою конкурували один з одним, цього разу - у грі в боулінґ. А корпоративні краватки, зворушливо зав'язані перед грою начальником відділу всім співробітникам, вдало продовжили асоціативний ряд давно минулої епохи. Друга година гри - і у відділі з'явився ще один переможець. Наймолодший співробітник відділу (і в прямому, і переносному значенні), Аскольд Клюс заробив 115 очок, і завдяки білій заздрості колег теж відчув себе героєм дня. Ну, а заохочувальний приз у вигляді одного, дуже корисного в побуті телевізора, одержала Тетяна Горбатенко, за найбільшу кількість зустрічей з рекламодавцями. Не дивно - в неї ж телевізора раніше не було… А традицію вирішили продовжити... Але в очікуванні нового соц- (чи кап-) змагання, весь рекламний відділ працюватиме ані трохи не гірше. І тому, що по-іншому вже не можуть, і тому, що це здорово - бути частиною дружного і динамічного колективу Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.09.2005 З 20-го по 23-є вересня в Хорватії на півострові Істрія проходив з'їзд реґіональних партнерів російської компанії "Русская Медиагруппа", присвячений десятилітньому ювілею транснаціональної мережі "Русское Радио". Зустріч, у ході якої партнерам було вручені призи у 8 номінаціях, пройшла у теплій дружній атмосфері, де для всіх присутніх було передбачено масу розваг, у тому числі і виступ зірок - друзів компанії "Русская Медиагруппа". Разом зі співробітниками та партнерами компанії до Хорватії вирушили: Крістіна Орбакайте, Софія Ротару, Наталя Подольська, група Уматурман, Ніколай Носков, а також легендарні ді-джеї Бачинський та Стіллавін і Гліб Дєєв, які радували гостей іскрометними жартами та коментарями. Генеральний директор "Русского Радио - Україна" Андрій Васин одержав нагороду в номінації Дружба Народів (приз за міжнародне співробітництво), приз вручив Президент компанії "Русская Медиагруппа" Сергій Архипов (Джерело: Сайт "Русского Радио - Україна").
  • 28.09.2005 Як вже повідомлялося раніше, Господарський суд міста Києва своєю ухвалою призупинив дію рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо видачі ліцензій на підставі конкурсу, де частоти виставлялись на конкурс групами. Це сталося через клопотання позивачів ("Молода Україна - XXI"), які звернулись з проханням призупинити дію оскаржуваних рішень Нацради до кінця судового розгляду. У зв'язку з цим Нацрада не змогла підвести підсумки і оголосити остаточних переможців конкурсу на канали та частоти мовлення, який проводився з 2-го по 30-те вересня. Однак члени Нацради вирішили звернутись до суду з проханням пояснити, яким чином виконати його ухвалу, оскільки, за їх словами, телекомпанії-переможці можуть вважати порушенням своїх прав призупинення видачі ліцензій на мовлення. Нагадаємо, Нацрада вже визначила п'ятьох переможців: ТРК "Експрес-інформ" (5 канал), "Коледж преси і телебачення" Миколаїв, "ВТВ плюс" Херсон, "Чорноморська ОДТРК, "Реал-ТВ". Також Нацрада продовжуватиме приймати документи на наступний конкурс, оскільки, за словами голови Нацради Віталія Шевченка, ухвала це не забороняє робити (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.09.2005 До Національної ради з питань телебачення та радіомовлення надійшла заява від "Телеглядацької асоціації батьків України". В ній Асоціація звертає увагу Нацради на "брутальну поведінку в ефірі радіо "Kiss FM"". Як зазначив представник Асоціації пан Розтоцький, радіо "Kiss FM" з 22-ї до 23-ї години запускає програму "Перший поцілунок". "Це передача еротичного спрямування, - вважає Ростоцький, - яка часто містить елементи порнографії. Також там присутня брутальна сленґова лексика. Звісно, у нас є свобода слова, але варто відрізняти її від свавілля". Також він наголосив, що за законодавством такі програми мають виходити після 24-ї години, і оскільки компанія порушує законодавство, то вона має нести відповідальність аж до втрати ліцензії. Однак розгляд цього рішення було перенесено, оскільки представник радіо "Kiss FM" на засідання Національної ради не з'явився. Але після цього інциденту перший заступник голови Нацради Юрій Сторожук запропонував у майбутньому вносити в моніторинґ радіостанцій і "рядочок щодо програмного наповнення", чого не було під час моніторинґу радіостанцій, який досі триває (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.09.2005 У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення створена робоча група з питань упровадження в Україні наземного ефірного цифрового телерадіомовлення. Про це заявив перший заступник голови Нацради Юрій Сторожук на сьогоднішньому брифінґу в середу, повідомляє "Ліга". Юрій Сторожук, зокрема, відзначив, що таке рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні Нацради. Перший заступник голови Нацради також повідомив, що незабаром робоча група проведе міжвідомчу нараду. При цьому він відзначив, що дане питання потребує врегулюванні і Нацрада має намір брати участь у цьому процесі. "Ми розуміємо, що ця ділянка необмежена, але це не виходить, що таке мовлення не має потреби в ліцензуванні", - сказав він (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 28.09.2005 Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України "Про внесення змін до ст.12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на інформацію прес-служби глави держави. У Законі, зокрема, говориться, що державні телерадіоорганізації утримуються за рахунок коштів Державного бюджету, коштів, одержаних за виконання державних замовлень, а також за рахунок коштів, що надійшли з інших джерел, не заборонених законодавством України. Щорічні грошові надходження на рахунки державних телерадіоорганізацій від реклами, інших видів діяльності, не заборонених законом, спонсорства і меценатства використовуються задля виконання статутних задач, у тому числі на розвиток телерадіомереж, поліпшення умов праці та підвищення розмірів оплати праці їхніх співробітників (Джерело: Портал "Ліга").
  • 28.09.2005 Найкращі танцювальні радіошоу - з 1-го жовтня на мережі столичної сателітарної станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). Ексклюзив в Україні! Roger Sanchez, транс-ґуру Arміn van Buuren та жива легенда Carl Cox! Саме їх у жовтні вперше в Україні представляє Dance radio "Kiss FM" у своєму ефірі. Щотижня! Дві години найкращої танцювальної музики світу! Понеділок, 21.00-23.00 - "A State of Trance" by Armin van Buuren. Четвер, 21.00-23.00 - "Global Session" by Carl Cox. П'ятниця, 22.00-00.00 - "Release yourself" by Roger Sanchez (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.09.2005 Протягом двох місяців Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) і "Туборґ Ґрін" проводили акцію "Відчуй Туборґ на слух". 16-го вересня - у п'ятницю відбувся фінальний розиграш місячного запасу пива "Туборґ Ґрін"! Переможцем і власником трьох ящиків пива "Туборґ Ґрін" став Похомов Ігор, житель Києва. Ігор розповів по секрету, що свої три ящики "Туборґ Ґрін" вип'є найближчим часом на святковій вечірці з друзями (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.09.2005 28-го вересня 2005 року о 13-ій годині відбудеться брифінґ за підсумками засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому члени Національної ради поінформують представників ЗМІ про видачу дублікатів, внесення змін, продовження терміну дій до ліцензій ряду телекомпаній; про результати перевірки ТОВ "Гравіс"; про заяви ТОВ Радіокомпанія "Навпаки", Всеукраїнської громадської організації "Телеглядацька асоціація батьків України"; про створення в Національній раді робочої групи з питань впровадження наземного ефірного цифрового телерадіомовлення в Україні та інші. 28-го вересня не будуть підведені підсумки конкурсу на канали і частоти мовлення, оскільки Господарський суд м. Києва виніс ухвалу про заборону виконання рішень Національної ради щодо оголошеного конкурсу. Місце проведення: вул. Прорізна, 2, 5 поверх. Акредитація за телефонами: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.09.2005 Сімферопольське радіо "107.3FM" (107.3МГц), що донедавна працювало з позивним "Русское Радио - Крим", все далі відходить від старого формату. Наразі в ефірі станції лунає приблизно порівну музики пост-радянських та західних виконавців, при чому, транслюються переважно танцювальні композиції. Про намір станції транслювати багато танцювальної музики свідчать також нові джинґли, в яких використовується фраза "радио с танцами" ("радіо з танцями") (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.09.2005 21-го вересня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Серед них радіомовних компаній торкнулося одне рішення - Про внесення змін до ліцензії НР № 2090 від 28.01.2005 року (102.2МГц у м.Рахові, Р=0.01кВт; 104.3МГц у м.Великому Березному, Р=0.1кВт; 106.6МГц у м.Міжгір'ї, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу; 106.8МГц у м.Хусті, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 12 год./добу) Закарпатської ОДТРК, м.Ужгород у зв'язку зі зміною позивних (були: "Говорить Ужгород"; стали: "Радіо Тиса") та програмної концепції (збільшення програм іноземного виробництва з 2 год. 15 хв. на добу до 4 год. 45 хв. на добу). Термін дії ліцензій залишається без змін - до 28 січня 2012 року. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися сфери телебачення. Інші рішення Нацради. Розглянувши заяву АТ "Онікс", м.Харків, та інформацію управління науково-технічного та частотного розвитку, Національна рада вирішила: 1. Звернутись до Українського державного центру радіочастот з проханням надати інформацію щодо прорахованих та проплачених телерадіоорганізаціями частотних присвоєнь, за умови наявності попередньої згоди Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. 2. У разі надання цих частот, оголосити конкурс з подальшим визначенням Національною радою конкурсних вимог. 3. Контроль покласти на відповідального секретаря Національної ради В.Лясовського. Розглянувши звернення ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА радіо", м. Київ, з твердженням про упереджене ставлення до компанії голови і членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Національна рада вирішила: 1. Визнати претензії ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА радіо", м. Київ, висловлені у листі керівника радіокомпанії Джозефа Леміра до Національної ради, безпідставними і надуманими, а також вважати їх спробою тиску на керівництво Національної ради. 2. Доручити відділу зв'язків зі ЗМІ, громадськістю та міжнародними організаціями поінформувати громадськість про спроби шантажу напередодні проведення підсумків чергового конкурсу на отримання радіочастот. (М.Гриценко). На підставі Закону України "Про державну службу" та Положення про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169, Національна рада вирішила оголосити конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (список додається). Список вакансій: 1. Представника Національної ради в Херсонській області; 2. Заступника начальника контрольно-аналітичного управління - начальника відділу контролю; 3. Головного спеціаліста відділу контролю контрольно-аналітичного управління; 4. Головного спеціаліста відділу моніторинґу контрольно-аналітичного управління; 5. Провідного спеціаліста організаційного відділу; 6. Провідного спеціаліста юридичного управління; 7. Провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку і звітності; 8. Провідного спеціаліста відділу матеріально-технічного забезпечення; 9. Провідного спеціаліста загального відділу; 10. Спеціаліста І категорії ліцензійно-реєстраційного управління; 11. Спеціаліста І категорії відділу матеріально-технічного забезпечення; 12. Спеціаліста І категорії відділу фінансово-економічного аналізу діяльності ТРО та ліцензійних зборів. У зв'язку з невирішеністю питань про чисельність працівників апарату Національної ради та про додаткове фінансування потреб Національної ради, відповідно до нової редакції Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Внести зміни до пункту другого рішення Національної ради №441 від 13.07.2005, виклавши його в такій редакції: "Ввести в дію нову структуру з 1 січня 2006 року". 2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову Національної ради В.Шевченка. Докладніше з текстами рішень Нацради можна ознайомитися на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.09.2005 Столична сателітарна мережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) днями підбила підсумки акції "Найкраща дурниця заради Ніци", що проводилася спільно з мобільним оператором "DJuice". Переможниця конкурсу, дівчина Алла, безглузді вчинки якої були гідно оцінені як зоряними журі, так і численними глядачами, ввечері 26-го вересня ступила на землю Франції. Супроводжують Аллу рідна сестра Валентина, представники "Нового Каналу", "GALA"-радіо і компанії "DJuice". Чим займатимуться всі ці люди протягом наступних шести днів, слухайте в прямих репортажах спеціального кореспондента Саші Афанасьєвої і стежте за оновленнями на офіційному Web-сайті "GALA"-радіо. Утім, решта дев'ять фіналістів акції теж не лишилися без призів: "DJuice" подарував усім вершителям "дурниць" новенькі мобільні телефони та стартові пакети (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.09.2005 Звертаємо вашу увагу на те, що столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) віднедавна використовує новий поштовий домен - "…@europa.fm", що відповідає офіційному Web-сайтові станції (http://www.europa.fm). Тим часом, старий поштовий домен - "…@europaplus.kiev.ua" продовжує використовуватися паралельно (Власна інформація).
  • 23.09.2005 20 вересня Сумська державна телерадіокомпанія підписала Угоду про співпрацю і взаєморозуміння між СОДТРК, обласною адміністрацією та облрадою. Передвісником підписання Угоди стала програма Засад редакційної політики, яку трудовий колектив ТРК прийняв на загальних зборах. До речі, Сумська державна телерадіокомпанія розробила таку програму однією з перших серед обласних ТРК. Її пріоритетами є саме журналістські стандарти: оперативність подачі, достовірність, збалансованість і повнота інформації, неодмінно - відокремлення фактів від авторських коментарів та будь-які оцінки. Також журналісти будуть відмовлятися від шокуючих, шкідливих для суспільної моралі матеріалів, незаконних методів збирання та оприлюднення інформації, плагіату, хабарів, дискримінації будь-кого за будь-якими ознаками, відстоювати конфіденційність джерела інформації. Представник телекомпанії Людмила Мазенко сподівається, що підписання Угоди відгородить колектив від того тиску, який він відчував на минулих виборах, тому Угода повинна стати своєрідним імунітетом щодо можливого тиску на редакцію з будь-якого боку, зокрема, під час виборчих перегонів 2006 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.09.2005 З 1-го жовтня щомісяця Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) проводить лотерею "Щасливий випадок". Усі рекламодавці станції автоматично стають учасником лотереї, що надасть їм шанс одержати 90% знижку на розміщення наступної рекламної кампанії. Додаткову інформацію можна одержати безпосередньо в офісі "Мелодії" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.09.2005 Житомирські передавачі столичних сателітарних мережевих станцій "Русское Радио - Україна" (101.7МГц), "Наше Радіо" (102.7МГц ) та Народне Радіо "Niko FM" (105.6МГц) відтепер працюють з нещодавно збудованої телерадівовежі заввишки 125 метрів. Це найвища на сьогоднішній день передавальна точка в Житомирі, збудована ТРК "Ефір". Найближчим часом фахівці телерадіокомпанії мають провести необхідні виміри, аби визначити точні зони упевненого прийому сигналу (Джерело: Інформацію надано ).
  • 22.09.2005 Столична сателітарна радіомережа "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) представляє новий збірник кращих пісень "Євротоп 20". До 9-го жовтня компакт-диск можна буде виграти в ранковому шоу "Радіо Гавана" (будні, 7.00-10.00), програмі "Великий Привіт" та на офіційному Web-сайті станції. Поспішаєте чути! Трек-лістинґ нового диску складається з наступних композицій: 01. Crazy Frog - Axel F; 02. Arash & Rebecca - Temtation; 03. K Maro - Crazy; 04. In-Grid - Mama Mia; 05. Paul Cless Ft. Brixx - Suavemente; 06. The Underdog Project - Remember (Radio Cut); 07. Papa A.P. - Gasolina; 08. Benassi Bros. Feat. Dhany - Make Me Feel (Radio Edit); 09. Danzel - Put Your Hands Up In The Air; 10. Giorgos Mazonakis - Nikotini; 11. Milk & Sugar - What is Love; 12. The Rasmus - No Fear; 13. Lisa Stasfield - Treat Me Like A Woman; 14. Lou Bega - Americano; 15. The Others - Don't Walk Away (Double'S' Radio Edit); 16. Armand Van Helden - My My My (Radio Edit); 17. Dr.Kucho! - Rain (I Want Divorce); 18. Aventura - Angelito; 19. Vinylshakerz - One Night In Bangkok (Marcus Levin Re-Cut); 20. 2 Play - It Can't Be Right (Full Version feat. Raghav & Naila Boss). Для того, аби виграти диск, вам слід відповісти на запитання: "Як звуть вокаліста групи The Rasmus, чия пісня представлена на цій платівці?". Надішліть свою відповідь на електронну скриньку , указавши свої П.І.Б. та контактний телефон. Одна з п'яти платівок може стати вашою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.09.2005 Віднедавна в ефірі київського радіо "Столиця" 105.5FM (105.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-24k. та Інтернет-мовлення-128k.) з'явилося нове вечірнє інтерактивне шоу, що має назву "Файне шоу з Аною Кірічук". Програма звучить у будні з 16.00 до 22.00. В її рамках окрім традиційної для ефіру "Столиці" ритмічної музики та інформаційних випусків на 45-ій хвилині години звучить ряд розважально-рубрик. Зокрема, о 18.30 на всіх чоловіків чекає "Тест на вірність". Усі дівчата та жінки мають змогу замовити цей тест для своїх коханих, надіславши на факс (044)-241-88-90 чи на електронну скриню контактний телефон та дані про певного хлопця. Після чого йому зателефонують зі "Столиці" та вмовлятимуть вирушити на побачення з чарівною незнайомкою. Якщо він витримає тест і стійко зберігатиме вірність своїй коханій - він одержує приз від радіо "Столиця". О 19.30 на вас чекає "Умовний рефлекс", в рамках якого слід вгадати композицію за мелодією рінґ-тону. Для щасливчиків - "мобільні призи". О 19.45 - час, коли інформаційна служба "Столиці" вже відпочиває, на вас чекає "Хіт-парад непотрібних новин": протягом усього дня Ана Кірічук збирає такі новини з усього світу, які, загалом, і новинами важко назвати за своїм змістом, і представляє слухачам трійку найкращих таких новин. А о 21.30 - інший хіт-парад - "Телепні". Надішліть на радіо "Столиця" за адресою , або на факс (044)-241-88-90 інформацію про курйозний випадок, що з вами трапився, або про якийсь ваш ну зовсім безглуздий вчинок. І, можливо, інформація про нього прозвучить в ефірі "Столиці". А слухачі шляхом голосування мають визначати найбільшого телепня тижня. І, звичайно ж, в рамках шоу лунає традиційна програма вітань - "У всіх на вухах", яка в ефірі з 20.00 до 21.00 (Власна інформація).
  • 22.09.2005 Офіційний Web-сайт столичної сателітарної мережі "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) відтепер доступний одразу за трьома URL-адресами: до вже звичних адрес http://www.shanson.net та http://www.shanson.fm додалася нова - http://www.stilnoe.fm. Також команда "Стильного радіо" перемогла у чемпіонаті з дартсу серед ЗМІ. 22-го вересня на цьому чемпіонаті, що проходив в рамках фестивалю "Індустрія розваг", стильна команда посіла перше місце. Загалом у чемпіонаті взяли участь 4 команди, серед яких були представники як радіо, так і преси (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.09.2005 18-го вересня у картинґ-центрі "Спрага швидкості" пройшли "Радіо-перегони" - дружній турнір з картинґу серед радіостанцій та зірок шоу-бізнесу. Команда столичної сателітарної радіомережі "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) посіла 2-е місце у командному заліку! У змаганнях брали участь команди кращих радіостанцій міста Києва, а також команда зірок шоу-бізнесу. За команду "Європи FM" виступали: Олег Дмітрієв, Ілля Каляєв та Ігор Гончарук. Переможців визначали у командному та особистому заліку. Ані досвідчені суперники, ані мінлива погода не змогли перешкодити команді станції посісти почесне друге місце. А в особистому заліку капітан команди "Європи FM" Олег Дмітрієв увійшов до трійки найшвидших пілотів вітчизняного радіо-ефіру. Кульмінацією свята став плов! А неформальне спілкування вкотре підтвердило відомий олімпійський принцип - … головне участь! "Європа FM" дякує картинґ-центру "Спрага швидкості", всім учасникам і, звичайно ж, групі підтримки радіостанції. Особлива подяку - лідеру групи V ForMate і капітану "зоряної команди" Іванові Семенцю за організацію турніру, той самий плов і створену ним чудову атмосферу відпочинку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.09.2005 Холодного недільного ранку, 18 вересня, на картодромі "Спрага швидкості" зібралися творчі колективи 12-ти київських радіостанцій. Зібралися, аби, забувши про рейтинґи та конкуренцію, у чесній боротьбі визначити, хто ж дійсно кращий. А точніше, швидший. Тому що картинґ - це вам не ручки крутити на пульті! Але, як виявилося, багато хто з ді-джеїв - є майже професійними картинґістами. І лише команда "Русского радио - Україна" у повному складі (Аня Свірідова, Настя Каверіна і Слава Дьомін) цього дня вперше у своєму зоряному житті сіла за кермо карта. І, між іншим, хлопці зуміли показати гарні результати. А хіба 8-місце - не призове? Хоча, яка різниця?! Усе одно приз в "Радіоперегонах" був один на усіх - власноруч приготовлений плов, присмачений молитвами невідомої віри, що до 7-ї вечора не давав ді-джеям-картинґістам розійтися по домівках і радіостанціях (Джерело: Сайт "Русского радио - Україна").
  • 22.09.2005 23-го вересня 2005 р. о 13-ій годині відбудеться прес-конференція членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Тема: Про створення перешкод Національній раді та телекомпаніям у проведенні конкурсу та отриманні ліцензій на право мовлення. Місце проведення: вул. Прорізна, 2, 5 поверх. Акредитація за телефонами: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.09.2005 22-го червня відбувся брифінґ громадського об'єднання "Молода Україна - XXI" і Громадської ради захисту свободи слова ("Медіарада") під час якого представники цих організацій виступили із заявами, що буцімто конкурс на канали і частоти мовлення від 30 червня 2005 р., оголошений Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, проводився зі значними порушеннями. З цього приводу об'єднання "Молода Україна - XXI" подало позов до Господарського суду м.Києва. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення стверджує, що цей конкурс проходив абсолютно відкрито, нікому не було відмовлено в прийомі документів. Будь-яка телеорганізація могла претендувати на отримання ліцензії на право мовлення на рівних умовах. Тож Громадська рада захисту свободи слова ("Медіарада") дезінформувала громадськість, перекручуючи суть законодавчих норм. Звинувачення, які висуваються щодо непрозорості проведення конкурсу, повністю не відповідають дійсності, оскільки він є найбільш гласним за весь час існування Національної ради України. Адже про його підготовку громадськість інформувалася за кілька місяців. Більше того, Національна рада провела соціологічні опитування про форматування майбутніх конкурсів, відбулося кілька прес-конференцій за участю членів Національної ради за підсумками опитування глядацьких аудиторій тощо. Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення уповноважена заявити, що звинувачення громадського об'єднання "Молода Україна - XXI" і "Медіаради" не відповідають дійсності і вводять в оману широку громадськість. Прес-служба Національної ради України, керуючись національним законодавством і міжнародним правом, уповноважена заявити про безпідставність та неприпустимість звинувачень з боку радіокомпанії "GALA Радіо" і розцінює її дії в переддень підведення підсумків нового конкурсу на отримання радіочастот як шантаж, якому нинішній склад Національної ради давав і буде давати рішучу відсіч (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.09.2005 В ефірі сімферопольського радіо "107.3FM" ТРК "Жиса" (107.3МГц), що донедавна працювало як "Русское Радио - Крим", з'явилися сучасні західні хіти, що звучать паралельно з пост-радянською музикою (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.09.2005 13-го вересня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Серед них ряд рішень стосувалися ліцензування радіостанцій. Національною радою було прийнято рішення про видачу Криничанському районному комунальному підприємству "Редакція газети і радіомовлення "Нові рубежі", смт. Кринички Криничанського району Дніпропетровської області, ліцензії на користування першим каналом проводового мовлення (УР-1) з територією розповсюдження радіопрограм на смт. Кринички та Криничанський район, обсяг мовлення - 8 годин 07 хвилини на тиждень, зазначивши аудіопозивні - "В ефірі "Нові рубежі"; мова: українська, та затвердивши сітку мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44, 10.30 - 10.59, 11.40 - 11.59; субота: 14.00 - 14.59, 15.15 - 16.14; неділя: 14.00 - 14.59. Термін дії ліцензії на проводове мовлення - 10 років. Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 1983 від 22.12.2004 харківського ТОВ "ТРК "НОТА" (104.0МГц у м. Харкові, Р= 2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місця встановлення передавача (було: м.Харків, пл. Свободи, 7, стало: м.Харків, майдан Повстання, 7/8), термін дії ліцензії залишається без змін. Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 1665 від 16.06.2004 ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ", смт. Октябрське, АР Крим (102.7МГц у м.Сімферополі, АР Крим, Р=0.2 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (був: "Атлант"; став: "Радіо Мейдан 102.7 FM"), термін дії ліцензії залишається без змін - до 16 червня 2011 року. Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензій ТОВ "ТРК "Дивосвіт", м. Київ, НР № 1020 від 09.07.03 р. (104.6МГц у м.Києві, Р=3.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) та НР № 1962 від 17.12.04 р. (106.8МГц у м.Євпаторії, Р=0.2кВт, обсяг мовлення - 12 год./добу) у зв'язку зі зміною складу співзасновників (були: ТОВ "ТРК "Монте-Карло", м.Київ; "Різза Трейдінґ Л.Л.С.", Вашинґтон, США; стали: ЗАТ "Картель", м. Київ; "Різза Трейдінґ Л.Л.С.", Вашинґтон, США). Термін дії ліцензій залишається без змін, в ліцензії НР № 1020 від 09.07.03 р. у частині "мова" зазначити: українська (не менше 90%). Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 2076 від 04.02.05 р. ТОВ "ТРК TTV", м.Кіровоград (102.6 МГц у м.Кіровограді, Р=0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною складу співзасновників (були: Кулікова М.М.; Лейбова О.С.; стали: Кулікова М.М.; Ярошенко В.І.; Лейбова О.С.). Термін дії ліцензій залишається без змін, в ліцензії НР № 2076 від 04.02.05 р. у частині "мова" зазначити: українська (не менше 90%). Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 2113 від 24.02.05 р. Полтавської ОДТРК "Лтава", м.Полтава (4 радіоканали) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача на частоті 101.8МГц у м.Полтаві з 0.1кВт до 1.0кВт (рекомендації центру "Укрчастотнагляд" ДВЧ-13530733). Термін дії ліцензії залишається без змін - до 6 лютого 2009 року, особливі умови ліцензії: відсутність завад іншим користувачам радіоресурсу. Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 0109 від 13.12.01 р. ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк (73.58МГц у м.Донецьку, Р=0.34кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місця встановлення передавача (було: м.Донецьк, вул.Хірургічна, 22; стало: вул.Артема, 145А). Термін дії ліцензії залишається без змін - до 13 грудня 2006 року, в частині "мова" зазначити: українська (не менше 57%). Національною радою було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії НР № 0104 від 29.11.2001 р. ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів (106.7МГц у м.Львові, Р=1.0кВт, обсяг мовлення 24 години на добу) у зв'язку зі зміною засновників (були: 1. Чудик І.В., 2. Павленко М.І., 3. Чих Б.І., 4. Чудик В.І., 5. Щербань О.Б., 6. Парубій В.І., 7. Богуцький О.А.; стали: 1. Чудик І.В., 2. Павленко М.І., 3. Чіх Я.Б., 4. Парубій В.І.), банківських реквізитів, позивних (були: "Радіо "Незалежність", стали: мелодія І.Білозіра "Встань з колін народе мій"). Разом з цим, розглянувши заяву ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів, про внесення змін та доповнень до ліцензії НР № 0140 від 17.01.2002 р. у зв'язку зі зміною засновників (були: 1. Чудик І.В., 2. Павленко М.І., 3. Чих Б.І., 4. Чудик В.І., 5. Щербань О.Б., 6. Парубій В.І., 7. Богуцький О.А.; стали: 1. Чудик І.В., 2. Павленко М.І., 3. Чіх Я.Б., 4. Парубій В.І.), банківських реквізитів, програмної концепції, позивних (були: "Радіо "Незалежність", стали: мелодія І.Білозіра "Встань з колін народе мій") та заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, керуючись статтями 13-18, 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та статтями 18, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила перенести розгляд питання "Про внесення змін до ліцензії ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", м.Львів у зв'язку з потребою доопрацювання. Розглянувши на засіданні 13-го вересня пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку щодо прорахунку нових частотних присвоєнь, звернення ТРК стосовно розбудови мереж мовлення, керуючись Законами України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України", Національна рада вирішила направити подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) для замовлення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом у населених пунктах згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). У додатку - 22 радіпозиції: 1. Горлівка - 88-107.8МГц (1.0кВт), 2. Краматорськ (Ясногірка) - 88-107.8МГц (1.0кВт), 3. Мелітополь - 88-107.8МГц (1.0кВт), 4. Павлоград - 88-107.8МГц (1.0кВт), 5. Дрогобич - 88-107.8МГц (1.0кВт), 6. Кам'янець-Подільський (Кульчаївці) - 88-107.8МГц (1.0кВт), 7. Кременчук - 88-107.8МГц (1.0кВт), 8. Лисичанськ - 88-107.8МГц (1.0кВт), 9. Нікополь - 88-107.8МГц (1.0кВт), 10. Первомайськ - 88-107.8МГц (1.0кВт), 11. Трускавець - 88-107.8МГц (1.0кВт), 12. Маріуполь - 88-108МГц (1.0кВт), 13. Горлівка - 88-108МГц (1.0кВт), 14. Краматорськ (Ясногірка) - 88-107.8МГц (1.0кВт), 15. Мелітополь - 88-107.8МГц (1.0кВт), 16. Бердянськ - 88-107.8МГц (1.0кВт), 17. Кривий Ріг - 88-107.8МГц (1.0кВт), 18. Євпаторія - 88-107.8МГц (1.0кВт), 19. Черкаси - 88-107.8МГц (1.0кВт), 20. Кременчук - 88-107.8МГц (1.0кВт), 21. Хмельницький - 88-107.8МГц (1.0кВт), 22. Тернопіль - 88-107.8МГц (1.0кВт). Розглянувши інформацію управління науково-технічного і частотного розвитку, керуючись законами України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України", Національна рада вирішила затвердити на друге півріччя 2005 року план замовлень Національною радою Українському державному центру радіочастот (УДЦР) висновків щодо користування радіочастотним ресурсом згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). Перелік населених пунктів з додатку, у яких планується першочерговий розрахунок радіочастот: 1. Вінниця - 88-108 (1.0кВт), 2. Луцьк - 88-108 (1.0кВт), 3. Донецьк - 99.0МГц (2.0кВт), 4. Костянтинівка Донецької обл. - 100-108 (1.0кВт), 5. Житомир - 88-108 (1.0кВт), 6. Ужгород - 88-108 (1.0кВт), 7. Запоріжжя - 88-108 (1.0кВт), 8. Запоріжжя - 102.7МГц (1.0кВт), 9. Івано-Франківськ - 87.5-108 (1.0кВт), 10. Київ - 95.2МГц (1.5кВт), 11. Кіровоград - 88-108 (1.0кВт), 12. Севастополь - 88-108 (1.0кВт), 13. Сімферополь - 88-108 (1.0кВт), 14. Луганськ - 88-108 (1.0кВт), 15. Львів - 88-108 (1.0кВт), 16. Мколаїв - 88-108 (1.0кВт), 17. Полтава - 88-108 (1.0кВт), 18. Рівне - 88-108 (1.0кВт), 19. Суми - 88-108 (1.0кВт), 20. Тернопіль - 88-108 (1.0кВт), 21. Харків - 88-108 (1.0кВт), 22. Херсон - 88-108 (1.0кВт), 23. Хмельницький - 88-108 (1.0кВт), 24. Чернівці - 88-108 (1.0кВт), 25. Чернігів - 88-108 (1.0кВт). Заслухавши інформацію управління науково-технічного і частотного розвитку, фінансово-економічного управління, керуючись статтею 25 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Затвердити проект програми проведення у 2006 році досліджень щодо використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення, згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). 2. Затвердити, згідно з проектом програми, граничний обсяг фінансування досліджень щодо використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення у розмірі 1 млн. 600 тис. гривень та подати його до Кабінету Міністрів України для врахування у проекті Державного бюджету України на 2006 рік і включення до видатків за окремими бюджетними програмами. 3. Управлінню науково-технічного і частотного розвитку, фінансово-економічному управлінню забезпечити підготовку обґрунтування проекту програми проведення у 2006 році досліджень щодо використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення для затвердження Кабінетом Міністрів України. Під час засідання Нацради було прийнято також ряд інших рішень. Докладніше з усіма рішеннями Нацради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.09.2005 Національна рада з телебачення і радіомовлення звинувачує радіокомпанію "GALA Радіо" у шантажі. Про це повідомляє портал "ІМІ", посилаючись на голову Нацради Віталія Шевченка. За його словами, радіокомпанія "GALA Радіо" "останнім часом поширює недостовірні і неправдиві відомості щодо Нацради". "Вони звинувачують Нацраду в упередженому ставленні, у тому, що ми не хочемо давати їм ліцензії, що голова Нацради не хоче з ними бачитися, незважаючи на численні письмові прохання, хоча насправді жодного такого прохання не було, і подібні речі", - зазначив Віталій Шевченко. Голова Нацради наголошує, що наразі відбувається "брутальне перекручення інформації з боку "GALA Радіо", і можна легко перевірити, чи були письмові звернення від цієї радіостанції чи ні. "Національна рада ... заявляє про безпідставність і неприпустимість обвинувачень з боку радіокомпанії "GALA Радіо" і розцінює її дії напередодні підведення підсумків нового конкурсу на одержання радіочастот, як шантаж", - йдеться в заяві Нацради. Як наголосив Віталій Шевченко, Нацрада завжди буде давати рішучу відсіч такому шантажу. За даними Нацради, в останні кілька місяців "GALA Радіо" ставила під сумнів результати моніторинґу радіокомпаній, що проводився в серпні-вересні, і наголошувала при цьому, що є законослухняною радіокомпанією. Однак, як стверджує Віталій Шевченко, згідно з даними цього моніторинґу, Нацрада зафіксувала багато порушень з боку "GALA Радіо", зокрема, це стосується рекламного законодавства, мови програм, і програмної концепції даної радіостанції. Як зазначає Голова Нацради, моніторинґ, що проводився у серпні-вересні цього року був неофіційний, а зараз, коли виявлені порушники, будуть проводитися офіційні перевірки, після яких Нацрада буде вживати відповідних заходів, як-то офіційні попередження. За словами пана Шевченка, це стосується і "GALA Радіо". Керівник "GALA Радіо" Джозеф Лемір також нарікає на те, що протягом 3 років його радіокомпанія не отримала нові радіочастоти і обвинувачує Нацраду в упередженому ставленні. У той же час Віталій Шевченко заявляє, що "GALA Радіо" вже кілька разів брала участь у конкурсах на отримання ліцензій, але, на його думку, з "цілком об'єктивних причин" програла ці конкурси. "Інші мовники, які брали участь у конкурсах разом з "GALA Радіо", виглядали набагато переконливіше і більш гідно, і тому стали переможцями", - вважає Голова Нацради з питань телерадіомовлення. В останньому листі Лемір вимагав зустрічі з членами Нацради для обговорення нових вимог у відношенні заявників на радіочастоти і наполягав на припиненні тендерів на їхнє одержання. Віталій Шевченко, у свою чергу, заявляє, що "раз не те пішло", він готовий зустрітись з паном Леміром, але лише після конкурсу, щоб це не викликало зайвих спекуляцій навколо Нацради. Крім того, на думку Віталія Шевченка, даний конфлікт викликаний головним чином через характер керівника "GALA Радіо" Джозефа Леміра. "Не проходило жодного конкурсу, щоб він (Лемір - ІМІ.) не влаштував скандал, чи не притяг із собою телекамери. Він постійно висловлює до Нацради якісь претензії", - наголошує пан Шевченко. Як повідомлялося, у квітні Національна рада з телебачення і радіомовлення заявила про намір провести інвентаризацію частотного ресурсу для визначення вільних частот, рівномірного їхнього розподілу і більш ретельного контролю їхньої видачі (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 21.09.2005 Протягом останніх місяців до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та інших державних органів було надіслано звернення радіокомпанії "ҐАЛА Радіо", в яких вона звинувачує Національну раду в небажанні зустрітися з її керівництвом, в утисках "ҐАЛА Радіо", ставить під сумнів результати моніторинґу радіокомпаній, що проводився у серпні - вересні цього року. Керівник "ҐАЛА Радіо" Джозеф Лемір також нарікає на неотриманні впродовж трьох років для його радіокомпанії нових радіочастот, звинувачуючи Національну раду в упередженому ставленні. В останньому листі Джозеф Лемір наголошує на необхідності зустрічі з членами Національної ради для обговорення "нових вимог Національної ради стосовно заявників на радіочастоти" та наполягає на призупиненні тендерів. Прес-служба Національної ради України, керуючись національним законодавством і міжнародним правом, уповноважена заявити про безпідставність та неприпустимість звинувачень з боку радіокомпанії "ҐАЛА Радіо" і розцінює її дії в переддень підведення підсумків нового конкурсу на отримання радіочастот як шантаж, якому нинішній склад Національної ради давав і буде давати рішучу відсіч (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.09.2005 Старожил столичного радіоефіру Олег Буренін віднедавна працює ведучим лінійних блоків столичного радіо "Nostalgie" 99FM (99.0МГц та Real Audio) - у будні з 15.00 до 19.00. Ім'я Олега Буреніна добре знайоме київським (і не лише) слухачам: він розпочинав як ведучий програм про зарубіжну музику, що виходили на хвилях державного радіо "Промінь", з 1994-го до 1996-го року працював на столичному "Радіо РОКС Україна", а згодом - з 1997-го року працював на радіо "Довіра FM". Також Олег відомий як ведучий телепрограми "Зона ночі" на "Новому каналі" (Власна інформація).
  • 20.09.2005 Увага! До святкування Дня міста Краматорська місцеве представництво Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) оголошує конкурс на кращий вірш про Краматорськ. Щодня ведучі станції обирають найкращий твір та нагороджують його автора подарунком від мережі магазинів "Побутова техніка від А до Я". Свої роботи надсилайте всіма можливими способами: адреса для листів - 84301, м.Краматорськ, а/с 104; електронна пошта - ; факс (06264)-4-26-25. Не забудьте указати Ваш телефон. Запишемо ім'я Краматорська у скрижалі світової поезії! (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 20.09.2005 На Web-сайті харківського радіо "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) - http://www.newwave.com.ua - відтепер з'являтимуться тексти випусків харківських реґіональних новин від "Служби новин 912" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.09.2005 У цьому місяці на хвилях Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) стартував новий соціальний мегапроект "Народжується майбутнє України". Акція має на меті привернути увагу людей до найбільш трепетного і найсвітлішого в нашому наскрізь политизованому суспільстві - до народження нового життя. Поява на світ ще одного громадянина України - це свято для усіх нас, оскільки ця подія дає нам надію на майбутнє і є запорукою буття. Зателефонувавши за безкоштовним номером 8-800-50-50-850, Ви можете привітати себе, своїх родичів, друзів, знайомих з тільки но народженим малям. Вас почує вся Україна, яка радітиме за вас! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.09.2005 "Ді-джеї всіх країн, єднайтеся!" - саме під таким гаслом проходить новий промо-рух на львівському радіо "XITFM-Захід" (101.7МГц), що є місцевим відділенням Національної мережі нової поп-музики "XITFM Україна". Останнім часом танцювальні течії в музиці набирають гігантських обертів, і головною задачею станції (як вважає її програмний директор Олександр Світоч) було і залишається тримати аудиторію слухачів у тонусі , задовольняючи цікавість до всього нового та ритмічного. Саме для цього задоволення народних мас у львівському ефірі з'явиться ексклюзивний проект "Міксаденс" який представлятиме один з найвідоміших ді-джеїв Росії - D.J. Mixon . Варто додати, що це - безпрецедентний випадок виходу якісного російського проекту на ринок Західної України! Програма виходить в ефір щосуботи з 22.00 до 23.00 за київським часом (Джерело: Портал "Radiochat.Com.Ua").
  • 18.09.2005 Учора, 17 вересня, на ВАТ "Бібльос" відбулася акція, під час якої ді-джеї львівського радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а також Real Audio UA-IX та Real Audio Світ) знайомилися зі своїми слухачами та дарували їм зошити. Як розповіла "Західній інформаційній корпорації" продакт-менеджер радіо "Люкс FM" Уляна Кєртуцька, 15 тисяч зошитів, які ді-джеї роздавали своїм слухачам, випущені ВАТ "Бібльос" із "теплим, радісним зображенням ді-джеїв радіо "Люкс FM", яке мало б викликати в учнів та студентів позитивні емоції. Сьогодні відбувається міні-презентація цих зошитів". Понад 200 людей, переважно учні з батьками, котрі взяли участь в акції, змогли "на живо" поспілкуватися зі своїми улюбленцями, зокрема - Гєником, Наталею Кондратенко, Оксаною Гальчинською, Діанкою, Ігорком Юрчуком, Ланою Квітневою, познайомитися та сфотографуватися з ними. Двоє дівчат приїхали з Новояворівська спеціально для того, аби взяти у ді-джеїв автографи (Джерело: Портал "Західна інформаційна корпорація").
  • 18.09.2005 Ведучі програм сімферопольської радіостанції ТРК "Жиса" (107.3МГц) останнім часом уникають використання позивного "Русское Радио - Крим", називаючи станцію просто - Радіо "107.3FM". Відповідних змін зазнав і номер пейджера - для тих, хто надсилає повідомлення з мобільних телефонів, це тепер абонент "107.3FM" (а не "Русское Радио - Крим", як це було рвніше) - на номери 512 та 514 (звичайно ж, для стаціонарних телефонів - жодних змін: 8-703-33-107-30). Також з ефіру зникла назва "Стол заказов" ("Стіл замовлень") - вітальні програми виходять в ефір під іншою назвою - "Хочу і баста!" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.09.2005 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) віднедавна остаточно відмовилася від трансляції окремих програм виробництва московської сателітарної станції Радіо "Europa Plus". Отже, відтепер на хвилях цієї компанії вже не можна чути чарт "Euro Hit Top 40", програму "Гараж" тощо (Власна інформація).
  • 17.09.2005 В ефірі української інтернет-радіостанції "Это Radio Plus" (32k, 64 k, 128k) найближчим часом з'явиться гра "Перевірка слуху". Для того, аби стати її учасником, Вам необхідно буде записати та надіслати нам на E-mail станції ( ) ориґінальне виконання відомої пісні. Можна грати на чому завгодно і наспівувати її, але тільки без слів. Наприкінці місяця найориґінальніше виконання та найактивніший учасник будуть нагороджені футболками від ігрового порталу "Golden Bank" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.09.2005 15-го вересня за підсумками IV Міжнародного Телекінофоруму "Разом" Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) була нагороджена бронзовою і золотою медаллю за активну участь в організації і проведенні форуму. Телекінофорум "Разом" став найбільш значимою подією року в сфері засобів масової інформації на пострадянському просторі. Безпосередньо в заходах форуму взяло участь більш ніж 400 представників теле- і кінокомпаній, керівників державних і громадських організацій, що працюють у сфері ЗМІ, державних та політичних діячів, дипломантів, кіноакторів, естрадних знаменитостей з 26-ти країн світу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.09.2005 Мережа мовлення столичної сателітарної станції "Русское Радио - Україна" віднедавна поповнилася ще одним населеним пунктом. З 3-го вересня програми радіокомпанії звучать в ефірі міста Євпаторія АР Крим на частоті 103.5МГц. Наразі станція веде в місті тестове мовлення - триває процес налагодження передавача (час від часу сигнал зникає), а слухачі мають можливість чути програми з Києва без жодних місцевих включень (Інформація з власних джерел).
  • 16.09.2005 Чудова була свого часу ідея - соцзмагання? Наздоганяли і переганяли, виконували і перевиконували, жили весело і щасливо! Без проблем. Щоправда, і без грошей. Але була віра у світле майбутнє, що часом, сильніша за фінансовий стимул! Йшов час, цінності змінювалися, точніше, ставали ціннішими. А ще точніше - здобували певне грошове вираження. Якось люди раптом замислилися над тим, що гроші - це не зло, і що дуже гарно, коли їх можна заробити і ще краще, коли їх можна заробити багато! Як, наприклад, на Національній мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна". Ціле літо всі співробітники рекламного відділу намагалися в конкурентній боротьбі заслужити право називатися кращим. І одержати за це коштовний приз. І як ні шкода було керівництву радіостанції розставатися з такою коштовною і корисною річчю, як ноутбук, але, договір - дорожчий за гроші. А вміння домовлятися для продавця - найголовніше. Тому, якщо вже стала людина співробітником №1 рекламного відділу "ХІТFM" , то заздалегідь обговорена нагорода негайно знайшла героя. А ім'я його - Андрій Кот. І люблять його не лише рекламодавці, але й колеги. Які, аби відзначити його перемогу, зібралися 4-го вересня на стадіоні " Спартак" . І якщо у вихідний день з 8-ї години ранку люди готові бігати, стрибати, обливатися холодним шампанським і радіти перемозі іншої людини, виходить, усе в них добре: і робота - цікава, і зарплата - велика, і психологічний клімат - безхмарний, і начальник - молода, симпатична дівчина, і радіостанція - найулюбленіша. І якщо хтось з рекламодавців ще не знає хто це такий, Андрій Кот, то не хвилюйтеся: він Вам ще зателефонує (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.09.2005 Звертаємо вашу увагу на те, що мовлення столичного радіо "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц, а крім того low-speed-інтернет-мовлення і high-speed-інтернет-мовлення), у нижньому піддіапазоні УКХ, на каналі 73.64МГц, відтепер ведеться у стерео-стандарті "пілот-тон", який є загальноприйнятним у світі і декодується більшістю імпортних приймачів (Власна інформація).
  • 15.09.2005 Одразу три нових проекти стартують в новому сезоні на мережі столичної радіостанції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) . По-перше, щодня о 8.20 та 18.20 вас чекатимуть прикольні поради від всенародно відомої та улюбленої багатьма няні - Насті Заворотнюк у програмі, що так і зветься - "Рядіоняня з Анастасією Заворотнюк". В рамках другого проекту, що має назву "Застільні бесіди з Борисом Бурдою" вас чекатимуть надзвичайні, смішні, захоплюючі та правдиві історії про все, що пов'язане з їжею та напоями. Вестиме програму, зрозуміло, Борис Бурда, а слухати її можна буде щодня о 9.20 та 16.20. І, нарешті, третя новинка сезону - радіопроект "Міський романс із Гариком Кричевським" повідає вам невідомі факти з життя відомих музикантів жанрової музики. Шансоньє розповідатиме про своїх колег по цеху щодня о 10.20 та 17.20. Старт усіх трьох проектів намічено на 19-те вересня. Подробиці - в ефірі "Дорослого радіо" та на офіційному Web-сайті станції - http://www.vzrosloe.com.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.09.2005 Радіореклама може бути хорошою... і, може бути, м'яко кажучі, непоганою... М'яко кажучі, непоганої реклами - завались. Але де знайти якісні рекламні послуги? Медіа Холдінґ "Золотий граммофон" заповнить цю прогалину Вашого бізнесу. Тепер і в місті Красноармійськ Донецької області є представництво Північнодонбаської радіогрупи холдінґу! Як каже реґіональний директор у Красноармійську Олена Харчевна: "Ми пропонуємо найкращі рекламні послуги... Для нас немає неможливого..." Медіа-холдінґ "Золотий граммофон". Телефон у Красноармійську (06239)-2-47-52, мобільний - 8-050-594-52-98. E-mail: (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи холдінґу "Золотий граммофон").
  • 14.09.2005 Увага! Першу Всеукраїнську конференцію для фахівців, що працюють у сфері радіо-бізнесу, "От шоу к бизнесу", яку організує компанія "Ю-Стар", перенесено на місяць. Вона відбудеться з 14-го по 16-те жовтня. Перенесення термінів проведення конференції пов'язане з останніми політичними подіями в Україні - адже частиною конференції має бути круглий стіл для працівників радіостанцій, в якому братимуть участь урядовці, представники профільних парламентських комітетів тощо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.09.2005 SMS-повідомлення з мобільних телефонів наразі є найактуальнішим, найпростішим та найдоступнішим способом спілкування. Відтепер і столична сателітарна радіомережа "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) приймає ваші SMS-повідомлення - отже, відтепер ви можете не тільки писати листи, електронні та звичайні, відправляти телеграми і дзвонити по телефонах на свою улюблену станцію, але й надсилати туди SMS-ки. І головне - на "Європі FM" одержують SMS-повідомлення з мобільних телефонів усіх національних GSM-операторів. З будь-якого телефону в будь-якому місті досить відправити SMS-повідомлення на короткий номер 10700, аби воно надійшло до студії "Європи FM". SMS-ки з мобільних телефонів використовуватимуться тепер в рубриках ранкового шоу "Радіо Гавана", у "Великому Привіті", "Кіноклубі", "FM Параді Тор-40", "Стиковці" та в багатьох іграх і програмах "Європи FM". Вартість одного SMS дорівнює двом гривням. Підключайтеся! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.09.2005 9-го вересня в полтавській обласній державній адміністрації відбувся "круглий стіл", присвячений проблемним питанням FM-радіопростору, і покликаний перш за все обговорити проблему утвердження української мови, культури та духовності. Захід було організовано управлінням у справах преси та інформації і представництвом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області. У ньому взяли участь представники переважної більшості місцевих телерадіокомпаній та корпунктів всеукраїнських мережевих радіостанцій, таких як ОДТРК "Лтава", "Доросле радіо", "Мелодія", "Радіо Люкс FM", "Русское Радио - Україна", "Наше Радіо", "Авторадіо - Україна" та ін. Також до обговорення наболілих питань долучилася патріотична молодь із громадських молодіжних організацій "Молода Просвіта", "Молодий Народний Рух", "Чиста Україна", "Національний Альянс", "Студентське братство", працівники управління культури ОДА, представники Національної спілки письменників України. Захід відкрив начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, голова обласного Руху Олег Пустовгар. У своїй промові він закликав представників радіостанцій не говорити, що нібито не існує ніякої проблеми, а разом подумати над тим, як добитися збільшення частки вітчизняного україномовного продукту в загальному обсязі мовлення. "Зараз українська масова культура потерпає від засилля іноземного продукту ще більше ніж академічна культура. Тому конче необхідно запроваджувати різні проекти на зразок "Українського формату", зініційованого урядом та головою Національної Ради Віталієм Шевченком". Акція "Український формат" полягала у трансляції на радіо більшої-ніж-звичайно кількості української музики і завершилась великим концертом у Києві. "Такі проекти нам потрібні й на реґіональному рівні", - переконаний головний рухівець області. Представник Нацради з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області Лілія Миронович повідомила про результати проведеного нещодавно "маячкового моніторинґу" радіо. Моніторинґ проводився за трьома показниками: 1) ведення програм державною мовою; 2) вітчизняний пісенний матеріал; 3) реклама. Виявилося, що жодна з радіостанцій не дотримується вимог законів та ліцензій, які стосуються мовлення державною мовою. Україномовних пісень в ефірі менше 20-ти відсотків - і це не найгірший результат. "Позиція нового керівництва Національної ради в цьому питанні є принциповою. Подібні моніторинґи стануть систематичними". Свій погляд на негативні тенденції в FM-радіопросторі висловила і молодь. Голова полтавського "Молодого Народного Руху" Євген Янкевич навів приклад експерименту, проведеного на одній українській радіостанції. Тоді було вирішено протягом доби транслювати винятково україномовні пісні. Результати експерименту виявилися дуже промовистими - за добу в ефір пішла лише п'ята частина того матеріалу, що був підготовлений. Це є відповіддю тим, хто вперто твердить, що української музики не існує. Також молодий рухівець запропонував керівництву станцій допомогу в пошуках україномовного музичного матеріалу, який відповідав би формату конкретного радіо. Результатом "круглого столу" стало підписання усіма представниками радіостанцій, а також організаторами заходу Заяви "Про співпрацю з питань розвитку національного україномовного інформаційного простору між представництвом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Полтавській області, управлінням у справах преси та інформації облдержадміністрації та радіостанціями Полтавщини" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.09.2005 Прес-служба Національної ради повідомляє про проведення щосереди брифінґів за участю членів Національної ради, о 13,00, за адресою вул.Прорізна,2, (5-ий поверх). Брифінґ 14 вересня торкнеться питань, розглянутих на засіданнях Національної ради 13-го та 14-го вересня, зокрема про видачу ліцензій, про визначення переможців конкурсного відбору, про внесення змін до ліцензій, а також про програму проведення у 2006 році досліджень щодо використання радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення, про формування Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та ряду інших питань. Постійна акредитація проводиться за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.09.2005 Компанія "SIREX Marketing Service®" завершила розробку нової комп'ютерної програми "SIREX RadioStat", що являє собою спеціальну програмну оболонку для роботи з даними маркетинґових досліджень аудиторій київських FM-радіостанцій. Рішення про створення такої програми пов'язане зі зростанням інтересу багатьох радіостанцій та рекламних аґенцій до результатів досліджень ринку радіо, однак традиційні рейтинґи не завжди цілком задовольняють бажання і потреби потенційних клієнтів. Представлена програма дозволяє одержувати не лише узагальнені дані щодо стану ринку FM-радіо в місті Києві, але й оцінювати аудиторію кожної конкретної станції відповідно до характеристик, що задаються користувачем. Ви можете обирати одночасно до п'яти FM-радіостанцій та аналізувати привабливість розміщення на них за параметрами, що цікавлять Вас. Це дозволить Вам визначити (і, в разі потреби, продемонструвати клієнту) переваги подачі рекламного звернення на визначених FM-радіостанціях. Пропонований програмний продукт дозволить Вам побудувати рейтинґ FM-радіостанцій на аудиторіях, обраних за наступними параметрами: стать; вік; освіта; рід діяльності; доход; наявність автомобіля; наявність стільникового телефону; поведінкові характеристики; місце прослуховування. Охоплення аудиторій різними радіостанціями відображається як в абсолютних, так і у відносних показниках, що істотно спрощує читання отриманих результатів. Вся інформація представляється програмою у вигляді діаграм та електронних таблиць з можливістю експорту в MS Word та MS Access. Форма подачі результатів цілком контролюється користувачем за допомогою зручного інтерфейсу. На сьогоднішній день завершено черговий польовий етап маркетинґового дослідження "Аудиторій FM-радіостанцій м.Києва. Визначення рейтинґів станцій", яке щокварталу проводиться компанією "SIREX Marketing Service®" вже протягом більш ніж трьох років. Дані цього етапу вже надаються в новій програмній оболонці. Більш докладну інформацію про дане дослідження можна знайти на офіційному Web-сайті компанії "SIREX Marketing Service®" - http://www.sirex.com.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.09.2005 Київські офіси, на старт! Це - "Гонки на офісних стільцях"! Столичне "МusісРадіо" (101.5МГц) та "Ліга-нова" надає вам можливість прикрасити своє робоче місце ще одним почесним дипломом - Переможець Першого Чемпіонату по Офісних видах спорту Гонки на офісних стільцях! Не бентежтеся, на "МusісРадіо" знають, що ви це вмієте, тому пропонують вивести ваше аматорське уміння на професійні обрії, і не лише досягти чемпіонських висот, але й отримати загальну пошану та вибороти головний приз! Для участі в гонках вам необхідно зареєструватися, відіславши анкету за факсом (044)-238-83-82, або заповнивши заявку на офіційному Web-сайті "МusісРадіо" - http://www.musicradio.kiev.ua/actions.php?id=68. Термін реєстрації - до 7-го жовтня. Уваго! Якщо ви встигнете зареєструватися до 30-го вересня, компанія, яку Ви представляєте на гонках, одержить 5% знижку на меблі від компанії "Ліга-Нова", дійсну до 8-го жовтня 2005-го року. Так що поквапитеся! Усім зареєстрованим учасникам команд, що будуть присутні у день фіналу, а також найактивнішим вболівальникам і 20-ти командам-півфіналістам - подарунки від "МusісРадіо" та "Ліга-Нова". Отже, збирайте команду, шийте костюми і.... тренуйтеся. У вас ще є час! Фінал відбудеться 8-го жовтня на стадіоні "Спартак". Приходите і доведіть, що ваша команда - найшвидша, ваші вболівальники - найактивніші, ваш колектив - найдружніший! Призи переможцям: за перше місце - Ваш домашній офіс: комп'ютерний стіл і шкіряне крісло; за друге місце - Ваш приємний відпочинок: набір меблів для відпочинку; за третє місце - Ваша романтична вечеря: сервирувальний стіл (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.09.2005 З учорашнього вечора в місті Алушта АР Крим мовчить передавач-ретранслятор програм столичної сателітарної мережі "Русское Радио - Україна" (102.9МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.09.2005 Підійшов до свого завершення конкурс від "Королівського Морозива", що проходив на хвилях Нaціональної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). Компетентне журі - представники "Луганськхолод" - ТМ "Королівське Морозиво" визначили найкращого учаснка. Переможницею конкурсу стала Войтюк Ганна з міста Вінниця. Саме її чекає суперприз - поїздка на Мальту на шару! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.09.2005 "Радіо Гавана" - таку назву має нове ранкове шоу, що від сьогоднішнього дня звучить в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ). "Радіо Гавана" лунатиме у будні з 7.00 до 10.00, а ведуть його звичні ранкові ді-джеї "Європи FM" - Аліна Бессонова та Олег Дмітрієв, що повернулися з відпустки. Загалом, в новому шоу поки не помічено якоїсь "родзинки" - можливо, все ще попереду. А наразі лунають новини, гороскопи, різноманітні рубрики та конкурси - практично те ж саме, що було й у старому шоу "Європейський ранок". Щоправда, "одяг" програми оновлено - тепер він має деякі латиноамериканські риси. Також зник ранковий випуск вітальної програми "Великий привіт", що раніше звучав в рамках ранкового шоу з 10-ї до 11-ї години. Сьогодні замість нього у цей час юуло "Шоу шепелявих. Повна версія". Запуску нового ранкового шоу передувала велика рекламна компанія у Києві: в метро, на телебаченні, на лайтбоксах можна було спостерігати картинки з пальмами та оголошення про те, що з 12-го вересня в ефірі можна буде почути таємниче "Радіо Гавана" та пропонувалося вгадати його частоту та, надіславши SMS-повідомлення, позмагатися за призи. Звісно, більш-менш досвідченим дещо казав номер ліцензії, вказаний на рекламних картинках, інші, можливо, здогадувалися про щось з номеру для SMS-повідомлень - 10700. Однак, інтрига таки зберігалася до сьогоднішнього ранку: адже багато хто зробив висновок з реклами про появу нової чи перейменування старої FM-станції. Отже, сьогодні маємо врешті розв'язку інтриги (Власна інформація).
  • 12.09.2005 Сьогодні на вежі КРТПЦ (Сирецька вежа) Концерну "РРТ" проводяться профілактичні роботи, пов'язані з підготовкою технічних засобів вежі до осінньо-зимового сезону. У зв'язку з цим до середини дня у столичному ефірі будуть відсутні всі теле- та радіоканали, що мають передавачі на КРТПЦ. Наразі кияни мають можливість чути лише ті FM-радіостанції, що ведуть мовлення з вежі АТ "РаТел" (Олегівська гора), а саме: Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц), "Молоде радіо" (69.68МГц), радіо "Джем FM" (95.6МГц), Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (96.4МГц), Dance Hit Radio "STAR FM" (99.4МГц), Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (101.1МГц), Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (103.1МГц), Національне радіо України, збірний канал (105.0МГц), "Доросле радіо" (106.0МГц), радіо "Європа FM" (107.0МГц), "Наше радіо" (107.9МГц). Крім того, столичне "GALA"-радіо, що зазвичай працює з КРТПЦ, як завжди задіяло на час проведення профілактичних робіт резервний передавач на "РаТелі" для трансляції на частоті 100.0МГц (69.02МГц наразі мовчить). А "нижній" передавач радіо "Ренесанс" (73.64МГц) наразі передає відкриту несучу, адже він ретранслює сигнал головного передавача станції - 96.8МГц, що встановлений на КРТПЦ (Власна інформація).
  • 10.09.2005 Змінився контактний телефон спільного рекламного відділу сімферопольських представництв столичних сателітарних станцій Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (101.2МГц) та "Русское Радио - Україна" (106.1МГц). Відтепер він має номер (0652)-52-50-00. Тим часом, контактний телефон сімферопольського представництва столичного радіо "Шарманка" (103.1МГц) лишається незмінним - (0652)-52-90-00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.09.2005 У зв'язку із жорстокою конкурентною боротьбою на ринку радіореклами Північного Донбасу, Північнодонбаська радіогруппа медіа-холдінґу "Золотий грамофон" приступила до втілення у життя програми розвитку "Ми кращі - 2005!". Реалізація цієї стратегічної програми розвитку передбачають протягом вересня-листопада 2005-го року наступні кроки: 1). Вересень - відкриття реґіонального представництва медіа-холдинґу "Золотий Грамофон" в місті Красноармійськ (у стадії завершення); 2). Вересень - проведення молодіжної частини святкування Дня Міста у вигляді нової розважальної програми "Битва Титанів: "Мелодія" проти "Люкс FM"" на площі імені Леніна (у стадії розробки); 3). Вересень - розвиток сітки мовлення "Першого спортивного радіоканалу "Спорт FM" (107.0МГц), поява рубрик "Фізкульт-Привіт!", "Спорт SMS", новин спорту, рубрики "Метео-Ритм" (у стадії завершення); 4). Вересень-жовтень - розвиток менеджерської мережі у Слов'янську та Святогорську (на стадії завершення); 5). Вересень-листопад - модернізація передавального обладнання, заміна щогли, нарощення передавальної антени на 10 метрів, що збільшить радіус упевненого прийому станцій холдинґу ще на 10 кілометрів. Підвищення потужності передавача "Спорт FM" (у стадії розробки); 6). Листопад-лютий - переорієнтування ретрансляторів у Красноармійську на краматорську студію ефіру, з метою створення реґіональних радіомереж. Усі ці заходи мають допомогти ще надовго зберегти медіа-холдинґ "Золотий Грамофон" у статусі лідера радіобизнесу в Північному Донбасі (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 9.09.2005 У зв'язку з переїздом головної станції сателітарної мережі "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) в нові приміщення, змінилися її контактні телефони. Новий офісний телефон/ факс станції має номер (044)-205-48-51, новий телефон рекламного відділу - (044)-205-48-55, новий студійний телефон - (044)-205-48-58 (Інформація з власних джерел).
  • 8.09.2005 Найближчим часом у краматорському ефірі Першого Спортивного радіоканалу "Спорт-FM" (107.0МГц) стартує народна рубрика "Фізкульт-привіт!", яка проводитиметься спільно із супермаркетів електроніки "Фокстрот на Дворцовой". Будь-який відвідувач цього магазину має унікальну можливість безкоштовно передавати привіти і вітати своїх коханих та близьких в ефірі Першого Спортивного, не відволікаючись від здійснення покупок у "Фокстроті". Рубрика виходитиме щодня на 50-ій хвилині кожної години. "Фізкульт-привіт!" - лишайтеся завжди у прекрасній, спортивній формі! (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 8.09.2005 7-го вересня у Луцьку побувала делегація Люблінського радіо. Метою візиту є відновлення творчих контактів з волинськими колегами, що тривали протягом 20 років і були перервані наприкінці 80-их років, повідомляє Західна інформаційна корпорація. Поляки хочуть організувати спільний радіопроект, який би зблизив два народи. Директор адміністрації Люблінського радіо Анжей Войтвицький розповів колегам, що нині його земляки потерпають від браку інформації про Україну. Здебільшого в Польщі розповідають про політичні проблеми сусідніх країн, але цього замало. Необхідна інформація про економіку, культуру, традиції, спосіб життя українців і, зокрема, жителів Волині. Люблінці вийшли з пропозицією про створення спільної радіопрограми з волинянами, у якій двома мовами розповідатимуть про сучасне життя двох народів. Програму, тривалістю 45 хвилин, планують випускати в ефір на Люблінському та Волинському радіо щотижня. У Любліні українською та польською мовами виходить передача "Над кордонами", в якій розповідається про українців, що мешкають у Люблінському воєводстві, про їх культуру та звичаї (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.09.2005 Кожен день в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) - автопригода "Дорожний Патруль". Уважно вивчай умови гри та вигравай головний приз автопригоди від ТМ "Кольчуга". Познач своє авто стікером акції "Дорожний Патруль", слухай радіо "Шансон 101,9" та будь готовий отримати подарунки! Кожному Переможцю акціі гарантовано - система захисту картера автомобілю "Кольчуга"! Тримай двигун у Кольчузі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.09.2005 Відставка Миколи Томенка з посади Віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань може негативно вплинути на подальший розвиток усієї гуманітарної сфери, зокрема, на процес реформування телерадіопростору України. Так прокоментував заяву про відставку Миколи Томенка народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова й інформації Микола Баграев, - повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ". Микола Баграєв, зокрема, відзначив: "Я добре знаю Миколу Томенка по спільній роботі в профільному Комітеті Верховної Ради України, неодноразово в нас проводилися робочі зустрічі з паном Томенком, коли він обіймав посаду Віце-прем'єр-міністра. Можу сказати, що Микола Томенко - справжній висококласний фахівець і дуже відповідальна людина. Він сам був автором багатьох законів, спрямованих на реформування багатьох сфер - телебачення, радіо, реклами" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.09.2005 Сьогодні Верховна рада України достроково припинила депутатські повноваження Віталія Шевченка, який у квітні цього року був призначений членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. За відповідне рішення проголосувало 368 народних депутатів із 404, зареєстрованих у залі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.09.2005 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) дякує усім своїм шанувальникам за ту увагу, яку вони приділяють офіційному Web-сайтові радіостанції - http://www.europaplus.ua. Однак, ви можете зробити сайт радіостанції ще кращим, якщо дасте відповідь на кілька нескладних притань, які можна знайти тут http://www.europaplus.ua/index.php3/46/poll-20050906 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.09.2005 Якщо й були в Києві 3-го вересня цього року ще які-небудь вечірки, то усі вони були не вельми людними. Адже минулої суботи всі клаббери Києва та прогресивні гості столиці зібралися в одному місці - у клубі "Sound Planet" на грандіозній вечірці, якою Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - High-speed-Інтернет-мовлення) ознаменувало старт Першого Всеукраїнського Інтерактивного Рейтинґу TOP DJ 2005/2006. І звичайно, усі найкращі ді-джеї теж були там! Chief_MC, Бінокль, Sender, Dинаміт, Slava Flash, Move, Decibel, uDJin, Woofer, K. Doomski, Light, Ru$$, Yohan, Egour, Joss та інші на трьох різноформатних танцполах створювали відчуття одночасної присутності на трьох різних вечірках. Замість звичного стомлюючого переїзду між різними клубами досить було просто спуститися вниз чи піднятися нагору по сходах! Крім того, кожен клаббер мав унікальну нагоду познайомитися, поговорити і навіть сфотографуватися з тими, хто, власне, не тільки стоїть біля джерел рейтинґу TOP DJ, але й узагалі визначає напрямок розвитку клубної культури - гендиректором Dance radio "Kiss FM" Антоном Цесликом і власником лейблу "ВІРУС Production" Дмитром Феліксовим. Їх енергії, що б'є через край, вистачило не лише на тригодинне talk show, яке передувало вечірці, але й на цілонічну присутність одночасно, як здавалося, на всіх танцполах. До речі, talk show під назвою "Уся правда про клубну культуру в Україні. Реалії розвитку", що проходило на одному з танцополів клуба, тимчасово переобладнаному під прес-клуб, виявилося на рідкість динамічним, цікавим і, безсумнівно, корисним для всіх його учасників. Ведучі журналісти, що пишуть про клубну культуру, ветерани клубного руху, засновники клубів і, звичайно ж, головні діючі особи (експерти), під керівництвом неперевершеного Андрія Федорова з 7-ої до 10-ої вечора, в оточенні суперсучасного світлового і звукового обладнання, вирішували по суті головне питання: як зробити так, аби клабберу було гарно. Тому що, у чому солідарні були і Цеслик, і Феліксов, і Філіп Грінштейн, який не потребує представлення, і DJ`s Chief_MC, Бінокль і Ice, саме рядовий клаббер і є ією віссю, навколо якої і заради якої вертиться усе, що ми називаємо клубним рухом. А хто, як не сам клаббер, знає, що йому потрібно. І тому, Перший Всеукраїнський Інтерактивний Рейтинґ TOP DJ - правильний крок у правильному напрямку! Загалом, Новий Клубний рік відсвяткували так, що за клубне життя Києва і всіх міст України, де будуть проходити вечірки TOP DJ, усі наступні місяці можна не турбуватися - життя буде! А проголовати за учасників рейтинґу можна буде на головному клубному порталі України - http://www.topdj.com.ua, що також надасть максимум інформації не лише про сам TOP DJ та вечірки, що і відбуватимуться в його рамках, але і про всі новини клубної культури країни. З Новим роком, дорогі клаббери! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.09.2005 Сьогодні зранку в приміщення по вул.Прорізній, 2, де розміщується Нацрада і Держкомтелерадіо потрапити було неможливо. Коло самих дверей зібралися представники Держкомтелерадіо, преса і міліція. "Будинок заблоковано," - повідомляли присутні. Працівники Держкомтелерадіо стверджували, що це дії членів Нацради, однак відповідали вони неохоче, підкреслюючи, що преса прибула на замовлення Нацради. Також під дверима опинився і член Нацради Юрій Сторожук, який зазначив, що і сам не може потрапити в приміщення. А на запитання, що відбувається, відповів: "Я сьогодні прийшов на засідання Нацради, де мало розглядатися внесення змін до ряду ліцензій телекомпаній, представники яких прибули з різних реґіонів. Також мало розглядатися питання щодо результатів перевірок телеорганізацій. Однак Держкомтелерадіо відмовилося підписувати Акт передачі будинку і через це конфлікт між нашими установами набирає нових обертів". Пізніше з будинку вийшов Віталій Шевченко, голова Нацради, і роздав копії свого звернення до міліції, в якому йшлося про обставини, що призвели до цієї ситуації. "6 вересня 2005 року після 20-ї години група працівників Держкомтелерадіо, порушуючи розпорядок роботи в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення по вул.Прорізній, 2, зайшла на верхні (6-8) поверхи цього будинку й відмовилася залишати приміщення," - говориться в заяві. Віталій Шевченко разом з працівниками Нацради Лясовським, Нікулічем і Неживим, з відома працівників державної охорони, здійснили обхід будинку і виявили, що вхід до 6,7,8 поверхів заблоковано. "У зв'язку з цією ситуацією ми опечатали вхідні двері на 5,6,7 та 8 поверхи і проінформували про ситуацію пост охорони на 1-му поверсі," - йдеться в заяві. Також Віталій Шевченко видав розпорядження про ранковий режим доступу в будинок по вул.Прорізній, 2, для того, щоб встановити осіб, які брали участь у нічному інциденті (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.09.2005 Досі невідомо, хто і з якими вимогами увірвався до приміщення Нацради з телерадіомовлення, передає "Інтерфакс-Україна". На даний момент це з'ясовує міліція. "Зараз міліція з'ясовує. Ми чекаємо результатів", - сказав голова Нацради Віталій Шевченко. Віталій Шевченко не володіє інформацію, скільки людей увірвалося до приміщення, а на питання, які вимоги висувають невідомі, відповів: "Нехай міліція з'ясовує". Також він повідомив, що Нацрада попросила міліцію нікого не пускати до приміщення, "аби розслідувати, що тут відбувалося вночі". За словами голови Нацради, у ніч на середу невідомі увірвалися до приміщення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, зірвали пломби з кабінетів і засіли в них (Джерело: "Київ Прес Інформ").
  • 7.09.2005 Заблоковано приміщення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення на вулиці Прорізній у Києві, повідомляє "5 канал". За словами радника члена Нацради Юліана Леюха, вхідні двері до приміщення зачинено, а біля будівлі зібралося чимало правоохоронців. Наразі невідомо, хто став ініціатором блокування Нацради. Леюх пов'язує блокування з небажанням керівництва Держкомітету з питань телерадіомовлення звільняти це приміщення, яке Кабінет Міністрів на початку червня передав у власність Нацради (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 6.09.2005 Днями Полтавська обласна організація Народного Руху України передала керівництву спільного підприємства "Умак" офіційне звернення із вимогою не вмикати у салонах автобусів FM-радіо. Свою вимогу полтавські рухівці пояснюють двома причинами. По-перше, усі люди мають відмінні музичні й мовні уподобання, але всі мають право на комфортний проїзд у громадському транспорті. Якщо купуєте квиток і дотримуєтесь інших правил проїзду в громадському транспорті, то ніхто не повинен примушувати вас дихати тютюновим димом або слухати музику, яка вам зовсім не подобається. По-друге, водії автобусів як правило годують своїх пасажирів "Русскім радіо" або "Шансоном". Також трапляється "Мелодія", "Наше Радіо", "Авторадіо". За словами рухівців, жодна з цих радіостанцій не "палає любов'ю" до української мови і, тим більше, до української музики. Більш того, як зазначено в розповсюдженому прес-релізі, "часто радіопрограми деяких станцій мають виразний антисоціальний характер - пропагують алкоголізм, кримінальні цінності, чим спричиняють негативний вплив на пасажирів, і особливо на молоде покоління". Полтавські рухівці переконані, що радіо або будь-яка музика в салонах маршрутних транспортних засобів не повинні звучати взагалі, оскільки це є виявом неповаги перевізника до своїх пасажирів і відвертим приниженням їх гідності. Що робити тим, чиї музичні уподобання не співпадають із уподобаннями водія автобуса? Затуляти вуха? Це досить складно, бо ще ж треба триматися за поручні. СП "Умак" було обрано для звернення як найпопулярнішого у місті перевізника, але проблема FM у громадському транспорті стосується й інших, особливо так званих "маршрутчиків". Прес-секретар полтавського Руху Олексій Логвінов нагадує: "користуючись громадським транспортом, ми хочемо безпечно і комфортно дістатися до потрібного нам місця, але зовсім не хочемо, щоб поїздка перетворювалася на "дискотеку Аварія". Сподіваємось, що перевізники прислухаються до наших зауважень і перестануть ставитись до своїх пасажирів, як до глухих і сліпих "дрів"" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.09.2005 Верховна Рада відмовилася збільшити допустимий розмір іноземних інвестицій у статутні фонди телерадіоорганізацій з 30% до 35%. За прийняття в першому читанні законопроекту № 7426 "Про внесення змін у статтю 13 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" проголосували 164 депутата при необхідних 226, передає proua. Після цього 263 депутата проголосували за те, щоб направити законопроект на повторне перше читання. Цей законопроект був розроблений Державним комітетом телебачення і радіомовлення на виконання указів Президента України, посаду якого на той час обіймав Леонід Кучма, "Про додаткові заходи щодо прискорення вступу України у Всесвітню торгівельну організацію" (вересень 2001) і "Про програму заходів щодо завершення вступу України у Всесвітню Торгівельну Організацію" (лютий 2002). Пізніше цей законопроект відповідно до регламенту Ради був повернутий Кабміну як внесений урядом, що склав свої повноваження перед новообраним Президентом Віктором Ющенком. Як говориться в пояснювальній записці, прийняття законопроекту і його реалізація створять необхідні умови для інвестицій в інформаційну сферу. Нагадаємо, що зараз умови мовлення теле- та радіокомпаній регулюються законом України "Про телебачення і радіомовлення" від грудня 1993 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 6.09.2005 Столична сателітарна мережа Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-90.8МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Полтава-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Шостка-107.2МГц, Мелітополь-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, Рені-102.3МГц) та туристична компанія "Старвояж" представляють нову акцію, що може подарувати вашому шефу тиждень відпочинку у круїзі, а вам - тиждень відпочинку від шефа та ящик шампанського! З 5-го вересня по 5-те жовтня ви надсилаєте на Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" веселі історії про свій трудовий колектив: смішні прізвиська колег та історію їх виникнення, веселі колізії в стосунках з вашим шефом, партнерами - будь-які історії з вашого робочого життя, які здатні розвеселити і потішити! А ведучі радіостанції щоп'ятниці відбиратимуть найкумеднішу, найвеселішу та найщирішу історію, приїжджатимуть до Вас в офіс, аби відправити вашого шефа в круіїз від туристичної компанії "Старвояж" та вручити вам ящик шампанського. Історії слід надсилати на факс (044)-201-11-08 або на e-mail: (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.09.2005 З 7-го вересня 2005 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення планує проводити щотижневі брифінґи для журналістів в день засідань Національної ради. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві прес-служби Нацради, де, зокрема, зазначається, що "впровадження щотижневих зустрічей членів Національної ради з журналістами зумовлене значною зацікавленістю представників ЗМІ процесами, що відбуваються в телерадіомовному просторі держави, зокрема визначення переможців конкурсних відборів на канали мовлення." Крім того, члени Національної ради відповідно до своїх напрямків роботи будуть інформувати пресу про загальну стратегію діяльності та вирішення поточних завдань. Брифінґи членів Нацради будуть відбуватися в день планових засідань - по середах, о 13.00. Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення запрошує журналістів телебачення, радіо, газет та журналів для участі у брифінґах. Постійна акредитація проводиться за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.09.2005 На столичному "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) - чергова новинка! Спільно з "Українським Готичним Порталом" станція створила програму "Готичний замок". Сказати, що це програма про Gothic Rock - не сказати нічого. Тому щовівторка, о 20.00 просто вмикайте приймачі, вимикайте світло та запалюйте свічі... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.09.2005 Перед початком нового інформаційного сезону, Служба новин столичної станції "Молоде радіо" (69.68МГц) бере коротеньку відпустку. Наступні місяці аж до виборів обіцяють бути насиченими подіями, тож перед початком нового сезону на "Молодому" "інформаційники" потребують відпочинку. За цей час саму Службу новин буде розширено та доукомплектовано новими журналістами. Що ж до програм, то усі вони виходитимуть як і раніше. До того ж їхня кількість незабаром має збільшитися. Тимчасове припинення трансляції новин на "Молодому радіо" не пов'язане зі зміною формату радіостанції на суто музичне. Навпаки, із нового сезону "Молоде радіо" планує посилювати інформаційну складову. Крім того, станція шукає підтримки у реалізації одного масштабного проекту на своїй хвилі. На "Молодому радіо" сподіваются, це стане для приємним сюрпризом для слухачів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.09.2005 24-го серпня вперше в українському FM-радіопросторі, на мережі столичної сателітарної станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц та на хвилях сумського радіо "ВсеSweet" (101.4МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) стартував Національний хід-парад "Знай наших", який складають виключно пісні українських виконавців. "Наше радіо", як найбільша та найперша радіомережа України, не уявляє свого ефіру без цього. Адже ця радіостанція на сто відсотків свій ефір забезпечує власними програмами та шоу. На "Нашому радіо" найближчі новини, тут звучить близька і рідна музика. У хіт-параді "Знай наших" беруть участь найкращі виконавці країни, які викликають симпатії в аудиторії "Нашого радіо". Музичний парад "Нашого радіо" є ще й найчеснішим, тому що розташування позицій відбувається за результатами інтерактивного голосування шляхом дзвінків на гарячу лінію за номером 8-900-308-308-0. У хіт-параді "Знай наших" 15 позицій. Кожна пісня протягом тижня має однакову ротацію з нагадуванням про голосування. Почувши її, з закликом голосувати, кожен із слухачів має змогу обрати кращу пісню тижня. Результати тижня можна почути щонеділі об 11.00. Ведучий - Олександр Рассказов. Окрім пісень учасників, щотижня на вас чекає огляд гарячих музичних подій, думки експертів, компетентних людей в шоу-бізнесі, прем'єри а також несподівані сюрпризи. Отже - "Знай наших! Обирай кращих! Слухай улюблене!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.09.2005 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) та казино "Маріо" представляють програму "Міські легенди". Місто-легенда Київ. Ми навіть не здогадуємося, скільки таємниць зберігають ці вулиці і вулички, сквери, парки та бульвари, Щодня, з понеділка по п'ятницю, об 11.30 та 20.30 слухайте програму "Міські легенди". У цьому проекті ведучий Сергій Федотов спробує відшукати і розкрити багато секретів міста Києва (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.09.2005 Житомирська ТРК "Ефір" закінчила будівництво радіопередавальної вежі висотою 122 метри. ПП РПЦ "ТРК "Ефір", що має ліцензію на технічне обслуговування ефірного теле- (№720205) і радіомовлення (№720204) на території Житомира та області (ліцензія єдина на всю область), побудувала в північній промзоні Житомира вежу для всіх теле- і радіостанцій. Висота вежі становить 122 метри, а її висота над рівнем моря - 220 метрів. Апаратна зала з двох поверхів розташована на висоті 70 метрів (мінімальна довжина фідера - усього 45-50 метрів). На висоті 122 метри змонтовано 8 панелей ДМХ-антен, зарезервовано місце ще на 8 панелей. У даний момент з вежі йде телемовлення на 49-му каналі - ЗАТ "Телеодин" (М1), готуються до переходу на нову вежу телеканали СТБ, Новий, ICTV, 5 канал. Радіоантени змонтовані на висоті 100-120 метрів і складаються з 3-х антенних решіток по 6 диполів із круговою поляризацією (сумарна підведена потужність - до 18кВт). У даний момент з вежі ведеться радіомовлення на частотах 101.7МГц ("Русское Радио - Україна", 1кВт), 102.7МГц ("Наше радіо", 1кВт) та 105.6МГц ("Народне радіо NIKO FM", 1кВт) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.09.2005 Осінь підкралася непомітно, вечори стали прохолоднішими, а ночі довшими. Якщо раптом осіння меланхолія остаточно здолає вас 14-го вересня, подолати мінорний настрій допоможе Gala Chat Party від столичного мережевого "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Щодня GalaChat відвідують тисячі чоловік з усього світу. Але найбільше пощастить цього знаменного дня киянам та гостям української столиці. Адже вони зможуть не лише особисто поспілкуватися зі своїми віртуальними знайомими, але й весело провести час цього вересневого вечора. Підтримувати настрій і роздавати призи буде безжурна пара: DJ Romeo та Маша Шереметьєва. Підтримувати ритм кращою музикою - DJ Kid та DJ Spinner. Ну і головний сюрприз: для вас виступить група D.Lemma! Так що виконавців хітів "Літо" і "Згадаю день" ви зможете не лише почути, але й побачити у кількох метрах від себе. Як потрапити на Gala Chat Party? Знайдіть на порталі Gala.Net лінк-баннер, роздрукуйте флайєр, і вас пропустять у нічний клуб "Maximum" абсолютно безкоштовно. Головне, не забудьте адресу цього клуба - станція метро Харківська, вул. Декабристів12/37), дату і час - 14-го вересня, 21.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.09.2005 В ефірі столичної сателітарної мережі "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) - гра "Загадка години". Беручи участь у цій грі, ви маєте можливість виграти стильний календар від "Стильного радіо" на 2006-ий рік. На початку кожної години ранкового шоу "Підзарядка", а саме о 7.00, 8.00 та 9.00, ведучі задають загадки слухачам. Задача слухача - відповісти смішно, ориґінально, ну, загалом, щоб ведучі оцінили її на всі 100% , як найориґінальнішу. Відповіді приймаються на пейджер у вигляді SMS-повідомлення. На початку повідомлення напишіть цифровий код 17-40, далі пишіть свій варіант відповіді, і відправляйте повідомлення на номер 10 633 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.09.2005 Хтось збирає поштові марки, хтось колекціонує антикваріат. А столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) до нового бізнесу-сезону підготувало для вас нову офісну колекцію. Корисні речі, що полегшать вашу роботу, і прикрасять ваш офис - http://www.musicradio.kiev.ua/ofcol.php. Усі ці милі і корисні атрибути офісного життя можуть бути Вашими. Якщо Ви бажаєте одержати безкоштовно один з них, замовте його прямо зараз, надіславши листа на адресу . Якщо Ви хочете одержати повний комплект Офісної колекції, відправте SMS-повідомлення на номер на номер 1064 і укажіть своє ім'я. Вартість SMS становить 6 гривень. Послуга дійсна для абонентів KyivStar, АСE&BASE, Djuice, UMC, Sim-Sim, Jeans. Телефон служби підтримки - (044)-206-43-03. Кожен десятий замовник одержує бонус - майку "MusicPaдio". Вступайте до нового бізнес-сезону з повним екіпіруванням! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.09.2005 31-го липня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого під час засідання було ухвалене рішення "Про результати моніторинґу радіоорганізацій України відповідно до рішення Національної ради №437 від 13.07.2005 року". Розглянувши інформацію представників Національної ради в областях (реґіонах) та контрольно-аналітичного управління про результати перших двох етапів (тижнів) комплексного моніторинґу радіоорганізацій: ТОВ ТРК "Радіо кохання", ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", ЗАТ "ТРК "Лідер", АТ "Онікс", "ТРО "Довіра", ЗАТ "Студія Європа Плюс Україна", "ТРК "Європа плюс", ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", АТЗТ "Раді.О", "ТОВ "ТРО "Русское Радио"-"Україна", ТОВ "ТРК "Пілот Україна", ТОВ "ТРК "Клас", ЗАТ "Наше радіо", "Українська корпорація "Телебачення та радіомовлення "ЮТаР", НБМ, ТРК "Нова хвиля", "ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", ТОВ ТРК "Європа Плюс Київ", Національна рада вирішила: 1. Взяти до відома інформацію контрольно-аналітичного управління щодо результатів моніторинґу радіокомпаній (додатки №1 та №2). 2. Здійснити перевірки телерадіоорганізацій, у яких за даними моніторинґу встановлено в сукупності найбільше ознак порушень ліцензійних умов та вимог чинного законодавства: ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", ЗАТ "Радіокомпанія "Гала", "ТРО "Довіра", ТОВ "ТРК "Пілот Україна", ТРК "Нова хвиля". 3. Копії актів перевірок долучити до ліцензійних справ ТРО. 4. Доручити відділу зв'язків із засобами масової інформації, громадськістю та міжнародними організаціями (М.Гриценко) оприлюднити узагальнені результати моніторинґу в засобах масової інформації. 6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради І.Ф.Куруса, контрольно-аналітичне управління. Докладніше ознайомитися з рішеннями Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2005 Дати бувають круглі і ... квадратні. От і в одеської радіостанції "Одеса-Мама" (106.0МГц) 2-го вересня найквадратніша у світі дата - 4 (чотири) роки в ефірі. Якщо кругла дата - це ювілей, то квадратна - типовий квадралей. І відсвяткувати його треба як слід, тобто - у квадраті. Для своїх вірних радіослухачів "Одеса-Мама" рекомендує просувати квадратні форми у всіх сферах життя. Жарти - у квадраті, пісні - у квадраті і гучність - також у квадраті, адже "Одесі-Мамі" вже 4 (чотири) роки! А четвірка є числом підбадьорюючим. Нехай не дадуть збрехати нумерологи, число 4 (чотири) символізує стабільність, сумлінність, придбання друзів і досягнення визнання, міцну основу для подальшого розвитку. От і бере на себе "Одеса - Мама" у свій квадралейный день народження зобов'язання: працювати - стабільно, виконувати ваші заявки - сумлінно, а відповідно, обов'язково, придбає нових друзів і досягне визнання. І у свій квадралей "Одеса-Мама" шле улюбленим радіослухачам найкращі побажання (зрозуміло, у квадраті). Бажає вам побільше квадратних метрів, бажає вам кохання, кохання у квадраті (уникайте любовних трикутників - адже любовний квадрат дає набагато більше вражень). Бажає відмінного відпочинку в готелях не нижче рівня 4 (чотирьох) зірок, яскравих, видовищних подорожей не лише на південь чи захід, але й на всі 4 (чотири) сторони. Літайте, плавайте, подорожуйте автомобілями, ходіть пішки, лізьте в гори, але завжди повертайтеся, адже вас завжди чекає з розпростертими обіймами "Одеса-Мама"! Так приведемо до загального знаменника наші бажання і можливості і збережемо гармонію в квадраті з "Одесою-Мамою"!!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.09.2005 Починаючи з 5-го вересня, програма "Світ звуків", що на мережі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)), виходитиме в ефір о 14.20 та 22.20. Слідкуйте за ефіром (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.09.2005 До 10-го вересня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України планує закінчити моніторинґ українських FM-радіостанцій, що ведуть трансляцію більш ніж на одну область країни. В результаті перевірок буде виявлений обсяг використання української мови в програмах, піснях і рекламі радіостанцій, повідомляється на сайті "Lenta-ua.com". Пояснимо, що перевірці піддалися тільки радіостанції, оскільки саме вони є найбільшими порушниками статей 9 закону України про телебачення і радіомовлення і статті 6 закону про рекламу. Відповідно до них мовлення і рекламні блоки мають виходити виключно державною мовою. Результати моніторинґу з областей України будуть передані до контрольного відділу Нацради для обробки, після чого до порушників законодавства буде застосовані санкції аж до позбавлення ліцензії (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 1.09.2005 24-те серпня - День Незалежності України Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) відсвяткувала на Контрактовій площі, взявши участь у проекті "Єдина країна - єдина родина", організаторами якого стали партнери станції - Івент-аґенція "Рубікон". Веселі, незвичайні конкурси, безліч призів та великий заряд позитивних емоцій - це далеко не все, що одержали ті, хто завітав на свято. Хітами світової музики, виконаними на трьох балалайках та баяні, здивував присутніх новий колектив української естради - "Бряц-band". Зачарувала своєю ориґінальною творчістю співачка Асія Ахат, але овації присутніх дісталися все-таки дівчатам з групи "СМС". В рамках свята проводився конкурс караоке від Всеукраїнської радіомережі "Мелодія", його учасники та переможці одержали від станції пам'ятні призи. У цей день відбулося також нагородження найактивніших маленьких слухачів програми "Чарівна скринька". Автор та ведуча програми Оксана Новікова вручила дітям диски з музичними казками (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.09.2005 Столична мережева станція "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) приготувала в новому сезоні для своїх слухачів масу сюрпризів і подарунків. Зокрема, починаючи з 2-го вересня всі слухачі "Дорослого радіо" можуть вигравати ексклюзивні компакт-диски таких відомих виконавців, як Леонід Утьосов, Алла Пугачова, Олександр Розенбаум, Михайло Танич і група "Лесоповал", Любов Успенська. Також "Доросле радіо" разом з журналом "Украина, За Рулём" приготувало нову акцію, подробиці якої можна буде незабаром почути в ефірі та на офіційному Web-сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua і у свіжому номері журналу! А вже з 2-го вересня в ефірі почне розігрцватися вересневий випуск журналу "Украина, За Рулём"! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.09.2005 Столична сателітарна мережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відкрила англомовну версію свого офіційного Web-сайту. На станції добре знають знаємо, як багато є людей, що не розуміють російської та української мови, але є шанувальниками музики від "GALA"-радіо. Саме для того, аби інтернаціональне коло слухачів хвилі "GALA" не сиділо в розгубленості перед комп'ютером, відкривши сторінку станції в Інтернеті, і було створено англомовну версію Web-сайту http://www.galaradio.com - http://www.galaradio.com/?setlang=en. Тепер англомовні відвідувачі сайту зможуть довідатися про життя станції більше, без особливих проблем прочитати анкети ді-джеїв чи інформацію про програми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.10.2005 Стартує новий етап Першого Всеукраїнського рейтинґу ді-джеїв "TOP DJ", сезон 2005/2006. РадіоСТАНЦЯМИ - Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) оголошує про початок нового літочислення. 3-го вересня, практично, як діти в школу, усе прогресивне населення країни зустрічає новий рік! Новий танцювальний рік! У клубі "Sound Planet" стартує Перший Всеукраїнський Інтерактивний рейтинґ ди-джеїв "TOP DJ 2005/2006". Нагадаємо, що за підсумками торішнього рейтинґу статуетка кращого була сотнями камер і фотоспалахів відбита в талановитих руках DJ Sender. Як і торік, у рейтинґу беруть участь ді-джеї з усієї країни. Торішні фіналісти цього року подали свої заявки на участь у числі перших. Менш маститим зіркам цього року доведеться боротися із зубрами: Chief_MC, Бінокль, Sender, Anna Lee, Dинаміт, Slava Flash, Decibel, Light, Royal Royce, uDJin, Woofer, Arseniy. "- Завершивши попередній сезон, - каже гендиректор "Kiss FM" Антон Цеслик, - ми зрозуміли дві речі. По-перше, ді-джеї, які увійшли до першої десятки, мають стати резидентами "Kiss FM", а по-друге, ми прикладемо всі зусилля, щоб вони ними стали. Без удаваної скромності можу сказати, що кращі ді-джеї країни ексклюзивно співробітничають з "Kiss FM"". Щодо організаційної частини, то батьками-засновниками рейтинґу виступили, власне, саме РадіоСТАНЦЯМИ KISS FM і компанія "Вірус Продакшн". Порівняно з минулим роком процедура голосування трохи змінилася. Тепер свій голос за кращого можна буде віддати не тільки на Web-сайті http://www.topdj.com.ua, але також і надіславши SMS-повідомлення під час party, які щотижня проводитимуться в рамках "TOP DJ" по всій Україні. У рамках вечірки організатори пропонують не тільки три різноформатних танцполи, але і досить ризиковане talk show з багатообіцяючою назвою "Уся правда про клубну культуру в Україні. Реалії розвитку". Як усі пам'ятають, найпопулярнішим питанням торішнього рейтинґу було питання про гонорари ді-джеїв. Цього року ведучий шоу Андрій Федоров пообіцяв торкнутися не менш нагальних і гострих питань сучасного клубного життя. Крім того, безпосередньо перед початком ді-джейських сетів, а також між ними і/чи замість них, представники ЗМІ та рядові клаббери зможуть оглянути фотовиставку знаменитих київських фотографів "Life@club". Приходите, можливо, на деяких знімках впізнаєте себе? Якщо тільки впізнаєте... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.09.2005 Новий законопроект про функції Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення подав до Верховної Ради президент Інституту медіа права Тарас Шевченко. Згідно нового законопроекту, членів Нацради можна буде звільняти не в будь-який час, а лише після річного звіту. Як і раніше, чотирьох членів Нацради буде призначати Президент, ще чотирьох - Верховна Рада. Коментар самого Тараса Шевченка: "Законопроект, про який йдеться в інформаційному повідомленні і в розробці якого я брав участь як позаштатний консультант Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, був прийнятий Верховною Радою України як Закон 3 березня 2005 року. Це була нова редакція Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Нова редакція принесла багато змін, але основні зміни, над якими ми працювали, стосувалися гарантій незалежності членів Національної ради. Ці гарантії закладені у суттєвому скороченні можливостей звільняти членів Національної ради. Таким чином, можливість звільнити членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення лише за результатами розгляду звіту, а не в будь-який момент, на сьогоднішній день вже норма Закону". Також Тарас Шевченко зазначив, що єдиною актуальною проблемою, якою займається Держкомтелерадіо, є мовлення за кордон. Таким чином Держкомтелерадіо взагалі варто розформувати. "Не можна ідеалізувати Нацраду, але вона працює більш професійно, аніж Держкомтелерадіо", - сказав Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024