Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Травень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.05.2005 1-го червня радіо "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц) здається в полон! У Міжнародний День захисту дітей на радіо "Львівська хвиля" ефір вестимуть виключно діти, - повідомляє "Західна інформаційна корпорація". Святкова акція має назву "Радіопузики наступають". "З 8-ї ранку ми добровільно здаємося у полон дитячій безпосередності і щирості. Діти будуть у ролі ведучих програм, ді-джеїв та журналістів. Вестимуть новини у прямому ефірі й братимуть інтерв'ю, також у дітей, які, незважаючи на свій юний вік, уже встигли досягти перших успіхів у житті", - повідомив директор радіо "Львівська хвиля" Ростислав Ваврів. Загалом у акції "Радіопузики наступають" візьмуть участь 25 юних львів'ян та львів'янок. Усі вони отримають на пам'ять від радіо компакт-диски із записом свого першого публічного виступу в ефірі та улюблених пісень, а також справжні посвідчення працівників радіо "Львівська хвиля" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 31.05.2005 З 1-го червня столична сателітарна мережа "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) запускає в ефір нову гру - "Улюблене кіно", темою якої стануть улюблені кінострічки кількох поколінь. Також завтра станція розпочинає розіграш нових комапакт-дисків серії "Класика Шансону". Це будуть диски Люби Успенської, Тетяни Буланової, групи "Лесоповал", Михайла Круга, Олександра Розенбаума, Анатолія Полотна, Володимира Висоцького, Михайла Звєздінського, Костянтина Нікольського та багатьох інших (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.05.2005 З цього тижня щосуботи о 13.00 в ефір олександрійського (Кіровоградська область) корпункту столичного сателітарного "GALA"-радіо (105.1МГц) виходитиме нове розважальне шоу "GALA JAM". Програму вестиме dj Scream (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.05.2005 У перший день літа, 1-го червня, столична мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) і Comp Music/EMI представляють новий альбом "мультяшного" квартету "Gorillaz" - "Demon Days". Повний трек-ліст альбому: 1. Intro; 2. Last Living Souls; 3. Kids With Guns; 4. O Green World; 5. Dirty Harry; 6. Feel Good Inc.; 7. El Manana; 8. Every Planet We Reach Is Dead; 9. November Has Come; 10. All Alone; 11. White Light; 12. DARE; 13. Fire Coming Out Of The Monkeys Head; 14. Dont Get Lost In Heaven; 15. Demon Days. Протягом усього дня в ефірі "Європи FM" лунатимуть пісні з диску, а також відбуватиметься розиграш CD. Не пропустите! Хочете виграти диск на офіційному Web-сайті "Європи FM"? Дайте відповідь на запитання: "Де розташована власна студія Gorillaz "Kong Studios"?" Надішліть відповідь на адресу , указавши П.І.Б і контактний телефон. І одна з пластинок може стати вашою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.05.2005 Відтепер випуски програми Кирила Капустіна "Світ DVD", що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц)), ви зможете не лише чути, але й читати - на офіційному Web-сайті радіостанції - http://www.shanson.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.05.2005 Громадська Рада з питань свободи слова та інформації 31-го травня 2005-го року розповсюдила заяву координаційного органу Громадської Ради з питань свободи слова та інформації щодо проекту Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Як вже повідомлялося, 1-го червня комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації планує розглянути текст проекту Закону України "Про телебачення і радіомовлення", прийнятий у першому читанні ще минулого року. В документі говориться, що законопроект у теперішньому стані "не готовий до другого читання". Там також міститься заклик до народних депутатів перенести розгляд законопроекту на більш пізній термін. Чинний закон, що регулює телебачення і радіомовлення, як видно з практики, містить велику кількість проблем у частині ліцензування, концентрації і антимонопольних обмежень, ретрансляції, ліцензування кабельних операторів, ролі державних засобів масової інформації. Пропонований законопроект, на думку підписантів, "не вирішує перераховані проблеми", а окрім цього "додає ще й нові, такі як, наприклад: конкурсна гарантія, яка повертається лише переможцю конкурсу; додаткова державна реєстрація, яка вимагається до ліцензування та інші". Координаційний орган Громадської ради з питань свободи слова та інформації звернувся й до Комітет з питань свободи слова та інформації провести широке обговорення нового тексту проекту закону про телебачення і радіомовлення, як це завжди робив комітет, і лише після врахування результатів публічного обговорення та думки професійного середовища вносити текст на друге читання до Верховної Ради України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.05.2005 Представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заявили, що однією з найактуальніших тем у діяльності радіостанцій є використання української мови. Заява пролунала у понеділок, 30-го травня, на першій спільній нараді членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства культури, і керівників провідних радіокомпаній України. Про це аґенція "Новини-Україна" повідомляє сьогодні з посиланням на прес-службу Асоціації мережних телерадіомовників України. За словами Глави Національної ради Віталія Шевченка, значне збільшення частки української мови в ефірі радіостанцій має бути "досягнуте, спільними діями в цьому напрямку профільних державних органів і лідерів галузі, уже до кінця серпня". Зі своєї сторони представники радіостанцій заявили, що державні органи мають підійти до цього питання не лише з погляду застосування санкцій, але й використовувати свої можливості для того, аби сприяти збільшенню обсягів виробництва вітчизняної ефірної, у тому числі, музичної продукції. Міністр культури і туризму України Оксана Білозір заявила, що міністерство готове прилучитися до підготовки загального плану дій у рішенні нагальних проблем інформаційного простору і розробки концепції розвитку телебачення і радіомовлення. За результатами зустрічі прийнято рішення про створення робочої групи, яка протягом трьох тижнів підготує проект меморандуму про загальні кроки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства культури і туризму і провідних радіостанцій з розвитку вітчизняного радіо. За результатами наради виконавчий директор Асоціації мережних телерадіомовників України Дмитро Федечко звернувся до присутнього керівникам державних органів із проханням підтримати звернення до Верховної Ради про відкладення розгляду в другому читанні проекту закону "Про телебачення і радіомовлення", оскільки, цей проект, з погляду галузевих об'єднань, має потребу в інтенсивній професійній дискусії і доробці (Джерело: ІА "Новини-Україна").
  • 30.05.2005 30-го і 31-го травня та 1-го червня з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) проводить благодійний SMS-марафон, кошти від якого мають допомогти врятувати життя дванадцятирічного хлопчика. Єгорові Самодризі 12 років. Він так само як усі його однолітки, любить ганяти на велику, може годинами просиджувати за комп'ютером, він такий же, як усі… 9-го березня був найзвичайнісінький день, але він розділив життя Єгора на дві частини - "до" і "після". Єгорові був поставлений діагноз - гостра лімфатична лейкемія. Як завіряють фахівці онкологічного відділення світової клініки Іхілов, цю форму хвороби зараз можливо вилікувати. Лікарі дали згоду на прийом дитини, і зараз Єгор проходить курс агресивної хіміотерапії. Лікування розпочате, однак, для його оплати необхідні гроші. Орієнтована вартість повного курсу лікування - сто тисяч доларів. Усі, хто небайдужий, звичайні люди і різні організації, компанії, у числі яких "КиївСтар", "Інтерпайп", "ДніпрТяжМаш", 23-я середня школа й інші школи міста Дніпропетровська вже зібрали частину коштів. 30-го, 31-го травня і 1-го червня Ви також можете допомогти Єгорові, просто відправивши SMS (без слів чи зі словами підтримки) на номер 10657. Вартість одного повідомлення - 5 гривень із ПДВ для абонентів UMC, Jeans, Kyivstar, Djuce. Усі кошти, зібрані "Європою Плюс" у ході SMS-марафону до Дня захисту дітей, будуть перераховані на лікування Єгора Самодриги (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.05.2005 У п'ятницю, 27-го травня, в місті Дніпропетровськ на частоті 90.5МГц розпочала мовлення нова радіостанція, яку створило дніпропетровське ТОВ "ТРК "МЕДІА ФМ". Нова станція працює з позивним "Джем FM" і за своїм форматом нагадує однойменну столичну станцію (транслює пост-радянські композиції у стилі рок та поп-рок). На разі в її ефірі триває так зване технічне мовлення - звучить музичний нон-стоп, що розбивається джинґлами (Інформація з власних джерел).
  • 30.05.2005 У Севастополеві з 20 травня відключена від електроенергії єдина в Криму україномовна середньохвильова радіостанція ТРК ВМС Збройних Сил України "Бриз" (радіо "Бриз" зазвичай працює на частотах 1476кГц, 102.0МГц та 72.02МГц). Як повідомив головний редактор "Бризу" капітан I-го рангу Мирослав Мамчак, телерадіокомпанія дійсно заборгувала ВАТ "Севастопольенерго" за спожиту електроенергію. Однак, за його словами, розрахунки з "Севастопольенерго" щомісяця здійснює не "Бриз", а Севастопольська КЕЧ (морська), також як і за інші військові частини й установи, тобто за весь так би мовити гарнізонний борг, і в тому числі за борг "Бризу". "Відключено від електроенергії флотська військова частина зв'язку, на території якої знаходяться засоби нашої радіостанції, а також, наскільки я проінформований, ще кілька частин Севастопольського гарнізону", - сказав він. Як підкреслив пан Мамчак, забезпечення електроенергією радіостанції було припинено без попередження, що є порушенням прав "Бризу" як засобу масової інформації (Джерело: "Podrobnosti.Ua").
  • 30.05.2005 З 3-го червня Всесвітня служба радіо Україна (Radio Ukraine International) змінює частоту 7420кГц з 21.00 до 24.00 (UTC) на 7490кГц через радіо-завади, які створює з 21.00 до 22.00 передавач швецької та англійської служби Радіо "Швеція". Тим часом, Українська служба радіо "Голос Америки" вже змінила одну із своїх частоті. Відтепер з 20.00 до 20.30 (сб., нд. - 20.15) UTC замість частоти 6010кГц використовується частота 7230кГц (Джерело: ).
  • 30.05.2005 З нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, що відзначається 1-го червня, столичне "Народне радіо" 100.5FM (100.5МГц) проводить Конкурс юних образотворчих талантів. Суть конкурсу полягає у тому, що діти за допомогою малюнків показують своє бачення логотипу радіостанції, та як вони уявляють улюблених діджеїв. 1-го червня авторів найкращих малюнків чекає екскурсія на "Народне радіо" та похід до кінотеатру "Одеса-Кіно" на дитячий мультфільм "Мадагаскар". Також 1-го червня з 10.00 до 18.00 декому з талантів пощастить провести ефір з ведучими Народного Радіо, оскільки діти за своїм змістом-молодці. Дитячі малюнки приймаються в офісі "Народного радіо" та у приміщенні кінотеатру "Одеса-Кіно". Довідки за телефоном (044)-451-42-62 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.05.2005 Національна рада з питань телебачення й радіомовлення, керівники провідних радіостанцій і Міністерство культури й туризму створили робочу групу для впорядкування використання української мови в радіопросторі. Про це вони повідомили на брифінґу за підсумками переговорів. За словами голови Нацради Віталія Шевченка, за 3 тижні ця робоча група має розробити меморандум про спільні дії й визначити принципи використання російської й української мови на радіо. Коментуючи створення робочої групи, міністр культури Оксана Білозір відзначила, що російська мова буде присутня у радіопросторі й надалі, однак не має превалювати. Білозір додала, що надалі буде створена робоча група для розгляду питань музичного наповнення програм радіостанцій. Вона сказала, що така група працюватиме над тим, щоб врахувати музичні інтереси всіх суспільних груп і задовольнити всі музичні смаки (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 30.05.2005 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Ера FM" від учорашнього дня працює в ефірі міста Суми. Частота - 90.9МГц. Тим часом, у зв'язку з ремонтом у студії, сумське радіо "ВсеSweet" (101.4МГц) тимчасово призупинило трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.05.2005 "Безкоштовна роздача призів - ще один метод формування лояльності до станції", - про це заявив, нещодавно призначеный на посаду програмного директора львівського корпункту Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" - радіо "ХІТFM Захід" (101.7МГц) - місто Львів,частота 101,7Мгц) Олександр Світоч. "Який сенс сидіти на мішку з подарунками, якщо користі від цього мішка немає і не буде?..." У результаті в ефірі Львівського "ХІТFM" розпочалася кампанія з розиграшу призів від мережі "Кінопалац". Тепер кожен бажаючий передати поздоровлення в прямому ефірі має шанс і культурно збагатитися, і виграти 2 квитки до кінотеатру "Кінопалац-Коперник". Слід зазначити, що подібна стратегія не нова, але як маркетинґовий хід реґіональної станції дає свої швидкі плоди . Виходячи з внутрішньої статистики станції, з початку місяця її аудиторія в середньому зросла на 2% (Джерело: Портал "Radiochat.Com.Ua").
  • 27.05.2005 Змінено розклад трансляцій каналів Українського Радіо на столичній "верхній" УКХ ЧМ частоті НРКУ 105.0МГц. Зміни, головним чином, торкнудися трансляцій каналу УР-1 на цій частоті: їх обсяг скорочено до 4-х годин на тиждень, і тепер вони лунають лише по суботах з 10.00 до 14.00 (програма "Обрії"). Також щосуботи та щонеділі на частоті 105.0МГц з 19.00 до 19.30 транслюється канал УР-3 (Радіо "Культура") - ретрансляція програм Української служби Міжнародного Канадського радіо. Крім того, щодня у будні з 18.15 до 18.30 на цій частоті звучать програми Української служби радіо "Голос Америки". Решту часу на частоті 105.0МГц у Києві звучать програми каналу УР-2 (Радіо "Промінь") (Інформація з власних джерел).
  • 27.05.2005 Уперше на українському ринку було проведено альтернативне аналогічним дослідженням компанії TNS "Дослідження ринку мережевих FM-радіостанцій України", що відрізняється як методологією, так і географією проведення. 25-го травня компанія SIREX Marketing Service® завершила великомасштабне дослідження аудиторій мережних FM-радіостанцій України, що проводилося в містах України з населенням більше 100 тисяч чоловік. Основною метою даного дослідження було одержання інформації про ринок FM-радіо в Україні, побудову рейтинґів популярності мережевих радіостанцій і вивчення специфіки їхніх аудиторій. У процесі проведення дослідження було опитано 4700 респондентів у віці 12-59 років. На підставі отриманих під час опитування даних було побудовано 24 основних рейтинґи за різними показниками. Представлені рейтинґи можна розділити на такі групи: 1. Загальні рейтинґи популярності мережевих радіостанцій серед слухачів FM-радіо України; 2. Рейтинґи популярності в залежності від статі та віку слухачів (рейтинґи на різних вікових групах); 3. Рейтинґи популярності серед слухачів з різним рівнем доходу; 4. Рейтинґи популярності на аудиторіях слухачів - власників автомобілів і стільникових телефонів; 5. Рейтинґи популярності на різних аудиторіях слухачів у залежності від роду діяльності (студенти, службовці приватних компаній, керівники); 6. Рейтинґи популярності на аудиторіях відвідувачів різних розважальних закладів (кінотеатрів, барів, кав'ярень, нічних клубів, музичних концертів); 7. Рейтинґи популярності на аудиторіях відвідувачів супермаркетів і торгівельних центрів. Отримана інформація дозволяє визначити ступінь охоплення аудиторії радіослухачів у масштабах України в абсолютних і відносних показниках, зробити оцінку ринкових позицій окремих мережевих FM-радіостанцій, що працюють в різних реґіонах України, а також визначити особливості їхніх аудиторій. Усі бажаючі можуть докладніше ознайомитися з представленими рейтинґами, надіславши запит на адресу . Для довідки. Компанія SIREX Marketing ServiceТ працює в сфері консалтинґу з 2001-го року, надаючи повний спектр маркетинґових послуг для підприємств, що функціонують в умовах українського ринку. Починаючи з 2002-го року, Компанія щокварталу проводить синдикативні дослідження ринку FM-радіостанцій м.Києва. З квітня 2005-го року SIREX Marketing Service розширила географію проведення досліджень аудиторій FM-радіостанцій - були проведені аналогічні проекти в містах України з населенням більше 100 тисяч чоловік (Джерело: Інформацію надала ).
  • 27.05.2005 Слухайте щодня по буднях о 18.00 в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) спеціальний випуск новин. Їх обрали ми. Вони творять политику. Їхнє рішення - це наше майбутнє... Бажаєте знати, чим зараз займаються ваші обранці? Про це - на хвилях радіо "Мелодія" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.05.2005 Звертаємо вашу увагу на появу у всесвітній мережі Інтернет Web-сайту http://www.ukrlink.com/?go=radio_fm, з якого можна слухати трансляції ефіру кількох столичних радіостанцій. Трансляції ведуться в режимі MP3-Streaming, 128kbps, звук - 44kHz, стерео (Власна інформація).
  • 27.05.2005 Одного разу, 28-го травня 1995-го року, у вічно юній, прогресивній і модній Одесі вперше в Україні зазвучали позивні: "Європа-а-а Плю-ю-ю-ю-с!" - подія, яку у нинішньому році уся мережа "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та її найпалкіші фани святкують особливо яскраво і весело, вітаючи своїх друзів, колег, всіх одеситів із днем народження радіостанції "Europa Plus Одеса" і всю країну - з 10-тиріччям бренду "Europa Plus" в Україні! У цю неділю, 29-го травня, в одеському клубі "Ibiza" відбудеться святкова вечірка з програмою, яку представлять DJ Сухов і зірки вітчизняного шоу-бізнесу. Серед учасників і почесних гостей на святі також побувають ди-джеи радіо "Europa Plus Україна" Лєна Калініна, Юрій Борисов і зоряна десятка радіослухачів - переможців гри "Одеський уїк-енд" з різних міст України. Відпочиваємо, веселимося, святкуємо! Позитивно. Стабільно. З радіо "Europa Plus"! Приєднатися до поздоровлень можна в "Євробуку" чи надіславши електронного листа на адресу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.05.2005 18-го травня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У ході засідання було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, було вирішено видати ліцензію АТ "ОНІКС", м. Харків (позивні: радіо "Мелодія"), на право користування частотою 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію м.Хуста. Потужність передавача - 0.1кВт; обсяг мовлення" - 12 год./добу. Також було прийнято рішення про видачу ліцензії Закарпатській ОДТРК, м.Ужгород, на право користування частотою 106.8МГц у м.Хусті Закарпатської області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію м.Хуста, шляхом внесення до ліцензії НР № 2090 від 28.01.2005 наступної інформації: "частота" - 106.8МГц у м. Хусті Закарпатської області; "потужність передавача" - 0.1кВт; "обсяг мовлення" - 12 год./добу. Також було затверджено сітку мовлення на цій частоті: "ОНІКС" має працювати з _.00 до _.30 кожної години, Закарпатська ОДТРК - з _.30 до _.00 кожної години. Розглянувши заяву Комунального підприємства "Редакція Крижопільського телерадіокомітету "Новини Крижопілля", смт. Крижопіль Вінницької області, про видачу ліцензії на право користування частотою 106.7МГц у смт. Крижополі , потужність Р=100 Вт (програма першого каналу проводового мовлення (УР-1), керуючись статтями 13-18, 24, Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та статтями 14, 18 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: 1. З метою визначення порядку мовлення та оптимальних відрізків часу для розповсюдження виключно власних програм та передач дозволити Комунальному підприємству "Редакція Крижопільського телерадіокомітету "Новини Крижопілля", смт. Крижопіль Вінницької області, експерементальне мовлення на частоті 106,7 МГц у смт. Крижополі, потужність Р=100 Вт до підбиття підсумків конкурсного відбору. 2. До 01.08.2005 надати до Національної ради результати аналізу визначення порядку мовлення та оптимальних відрізків часу для інтересів місцевої громади з урахуванням експерементального мовлення. 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійно-реєстраційне управління, управління науково-технічного і частотного розвитку та відділ зв'язків із засобами масової інформації, громадськістю та міжнародними організаціями. Національною Радою було ухвалено рішення про внесення змін до ліцензій ряду ТРО. Зокрема, було прийнято рішення стосовно: 1. ТОВ ТРК "СВІТ", м. Дніпропетровськ (107.7МГц у м.Дніпропетровську, Р - 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) про внесення змін до ліцензії НР № 1884 від 18.10.2004 у зв'язку зі зміною складу засновників (були: Сафронова Р.С., Резніченко В.М.; стали: Резніченко В.М., Куляба А.Г.), зміною юридичної адреси (була: пр.Кірова, 111 Б, стала: вул.Панікахи, 2); 2. ТОВ Телерадіокомпанія "Золоті ворота", м. Київ, про внесення змін до ліцензії НР № 2130 від 18.03.2005 (95.6МГц у м. Києві, Р - 2.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною програмної концепції (збільшення вітчизняних програм із 12 год./добу до 24 год./добу, культурологічних та просвітницьких програм із 30 хв./добу до 1 год./добу) та позивного (був: "Європа плюс", став: "Джем ФМ"); 3. Комунальної установи редакції міського радіомовлення, м. Комсомольськ Полтавської області, про внесення змін та доповнень до ліцензії від 27.09.2004 НР № 1872 у зв'язку зі зміною програмної концепції та збільшенням обсягу мовлення (був: 1 год.45 хв. на тиждень; став: 7 год. 8 хв. на тиждень) на першому каналі проводового мовлення (УР-1); 4. Приватного підприємства "Укртрейд", м.Костянтинівка Донецької області, про внесення змін та доповнень до ліцензії від 27.07.2004 НР № 1786 у зв'язку зі зміною юридичної адреси (була: м.Костянтинівка Донецької області, вул. Островського, 432; стала: м. Костянтинівка Донецької області, вул. Б. Хмельницького, 1), засновника (був: Бакін А.В.; стала: Пономаренко Н.В.) та банківських реквізитів. Було прийнято рішення відкласти розгляд питання "Про відміну рішення Національної ради № 21 від 19.01.2005 "Про видачу Кіровоградській ОДТРК, м. Кіровоград, ліцензії на право користування частотою 101.2МГц у м.Смоліному Кіровоградської області" у зв'язку з несплатою грошового (ліцензійного) збору" на два тижні до вивчення всіх обставин, а також відкласти розгляд питання „Про відміну рішень Національної ради № 919 від 15.09.2004 та № 44 від 19.01.2005 щодо внесення Кіровоградській ОДТРК, м. Кіровоград, змін до ліцензії на ефірне мовлення" на два тижні до вивчення всіх обставин. Заслухавши інформацію заступника голови Національної ради Куруса І.Ф., Національна рада вирішила: 1.Перенести термін проведення планових перевірок телерадіоорганізацій, які відповідно до рішень Національної ради № 1070 від 01.12.2004 та № 86 від 26.01.2005 планувалося здійснити упродовж травня-серпня, на вересень-жовтень 2005 року. 2. У травні 2005 року представникам Національної ради забезпечити проведення перевірок компаній згідно з додатком. 3. Робочим групам Національної ради провести плановані перевірки в травні 2005 року в м. Києві згідно з додатком. 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради Куруса І.Ф., контрольно-аналітичне управління, управління реґіональних представництв та фінансово-економічне управління Національної ради. У Додатку - зокрема, наступні радіостанції: 1. Редакція газети "Сім'я і дім. Народна трибуна", м.Луцьк (НР № 1179 від 24.09.2003); 2. ДП ТРК "Побутрадіотехніка", м.Сімферополь (НР № 0866 від 14.05.2003); 3. Підприємство "ТРК "Центр", м.Сімферополь (НР № 0255 від 06.06.2002). 4. ТОВ "РК "Ностальжі", м.Запоріжжя (НР № 0875 від 14.05.2003, НР № 1268 від 18.11.2003); 5. ЗАТ ТО "Українська хвиля", м.Тернопіль (НР № 1313 від 19.12.2003); 6. ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна", м.Київ (НР № 0525 від 13.11.2002, НР № 0695 від 26.02.2003); 7. ТОВ „ТРК „Радіо-Артіль", м.Харків (НР № 1331 від 15.12.2003) та ряд телекомпаній. Рішення по конкурсному відбору на радіочастоти: 1. Розглянувши заяви ТОВ "ТРК "ТРТ", м.Трускавець; ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; ЗАТ "ТРК Люкс", м.Львів; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ; АТ "ОНІКС", м.Харків; ПП "ТРК "Західна Столиця", м.Львів, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 101.4МГц у м.Трускавці Львівської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила:Переможця конкурсного відбору на право користування частотою 101.4МГц у м. Трускавці Львівської області, не визначено. 2. Розглянувши заяви ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м. Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 107.5МГц у м.Перелісках Полтавської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 107.5МГц у м. Перелісках Полтавської області, не визначено. 3. Розглянувши заяви Луганської ОДТРК, м.Луганськ; АТ "ОНІКС", м.Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м. Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 104.2МГц у м.Старобільську Луганської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 104.2МГц у м.Старобільську Луганської області, не визначено. 4. Розглянувши заяви Луганської ОДТРК, м.Луганськ; ТОВ „ТРК „Ровеньківські канали телевіщання", м. Ровеньки Луганської обл.; АТ "ОНІКС", м.Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м. Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 91,6 МГц у м. Ровеньках Луганської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування частотою 91,6 МГц у м. Ровеньках Луганської області, не визначено. 5. Розглянувши заяви ПП "Телерадіокомпанія "Надія", м.Бердянськ; ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ; ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; ТОВ ТРК "Дев'ятий вал", м.Бердянськ Запорізької обл.; ТОВ " ТРК КЛАС", м.Київ (позивні: "Люкс FM"); Підприємства з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; АТ "ОНІКС", м.Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ; ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м. Запоріжжя (позивні: радіо "Вірус-FM"), які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 91.5МГц у м.Бердянську Запорізької області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування частотою 91,5 МГц у м. Бердянську Запорізької області, не визначено. 6. Розглянувши заяви ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Мікс", м.Луцьк; ЗАТ "ТРК Люкс", м. Львів; Редакції газети "Сім'я і дім. Народна трибуна", м.Луцьк; АТ "ОНІКС", м. Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м. Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 101.9МГц у м.Підгайцях Волинської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 101.9МГц у м. Підгайцях Волинської області, не визначено. 7. Розглянувши заяви ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м. Київ; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м. Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 89.1МГц у м. Цумані Волинської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування частотою 89.1МГц у м. Цумані Волинської області, не визначено. 8. Розглянувши заяви ЗАТ "Студія „Європа плюс Україна", м.Київ; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 101.5МГц у м. Шацьку Волинської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 101.5МГц у м. Шацьку Волинської області, не визначено. 9. Розглянувши заяви ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м. Київ; Національної радіокомпанії України, м. Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 105.2МГц у м. Любешіву Волинської області, оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 105.2МГц у м. Любешіву Волинської області, не визначено. 11. Розглянувши заяви ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 106.5МГц у м. Горохові Волинської області,оголошеного 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, на підставі результатів голосування членів Національної ради, яке не виявило належної підтримки жодного з конкурсантів, Національна рада вирішила: Переможця конкурсного відбору на право користування 106.5МГц у м. Горохові Волинської області, не визначено. На засіданні було прийнято також ряд інших рішень, детально оззнайомитись з якими можна на офіційному Web-сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.05.2005 26-го травня в Рівному розпочала роботу нарада-семінар за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, керівників структурних підрозділів та представників Національної ради. Метою заходу стало проведення тренінгів щодо посилення контрольно-аналітичної ролі Національної ради, спрямованої на підвищення якості наповнення каналів, та знайомство керівників Національної ради з телерадіоінформаційним простором Рівненської області. Відбулася також зустріч голови Національної ради В.Ф. Шевченка і членів Національної ради з головою Рівненської облдержадміністрації В.М. Червонієм, головою обласної ради Р.Д. Василишиним та керівниками телерадіоорганізацій регіону на якій обговорювалися злободенні питання щодо розвитку телебачення і радіо в Рівненській області, повідомила прес-служба Нацради. Голова Національної ради В.Ф. Шевченко наголошував на неохідності запровадження Національною радою "паспортизації для телерадіоорганізацій України з метою становлення нової, деталізованої картини того, що діється в телерадіопросторі і на місцях, і в центрі". Саме ці дані, за його словами, можуть скласти основу створення Єдиної Концепції телерадіомовлення України. 27-го травня у рамках наради заплановані: 1. Семінари на теми: "Нові реалії Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" та особливості його застосування" (модератор В.І. Понеділко - член Національної ради); "Методика проведення "паспортизації" телерадіоінформаційного простору України"; 2. "Ділова гра" "Посилення контрольно-аналітичної функції як засіб підвищення рівня мовлення та якісного програмного наповнення каналів" (модератор І.Ф. Курус - заступник голови Національної ради) та навчальний семінар "Методика підготовки телерадіоорганізацією документів, необхідних для отримання ліцензії на право мовлення" (модератори - В.Є. Лясовський - відповідальний секретар Національної ради, Т.Я. Лебедєва - член Національної ради). Виїзна нарада в Рівному є першою з реґіональних нарад-семінарів зорганізованих новим складом Національної ради України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.05.2005 Столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) змінює свою адресу та контактні телефони. Відтепер офіс станції розташовано на вулиці Щорса, 32, кв. 94. На разі сюди вже перемістилася ефірна та продакшн-студія, а до кінця тижня має переїхати й решта відділів станції. Нові контактні телефони офісу станції (044)-569-10-98, (044)-569-10-99. Телефон студії - (044)-569-45-69 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 25.05.2005 Столичне "MusicРадіо" (105.5МГц) святкуватиме День Києва (29-го травня) акцією "Вулиці Online". Протягом усього дня в ефірі станції - найкраща музика для вас і трохи про історію вулиць і будинків. "MusicРадіо" запропонує вам у цей день поділитися своїми відчуттями. Станція гулятиме разом з вами по святковому місту, щогодини зупиняючись на одному з центральних місць столиці, улюблених усіма киянами, згадуючи його історію. А вам, якщо саме цієї мити ви знаходитиметесь у цьому місці, буде запропоновано подзвонити до студії і розповісти нам про те, що ви бачите і що ви відчуваєте. Кожному, хто це зателефонує, "MusicРадіо" зробить подарунок. На честь дня Києва, адже це наше загальне свято! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.05.2005 Завтра, 26-го травня, у столичному клубі "ПаТіПа" відбудеться фінальне party супер-гри "Літо авансом", де буде розіграно путівки до Таїланду від столичної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) та авіакомпанії "Аеросвіт". Команду фіналістів сформовано, і тепер на вечірці, яку проводить радіостанція, відбудеться фінальний розіграш. Усі фіналісти матимуть змогу виграти різноманітні призи, а комусь пощастить настільки, що він зможе вирушити до Таїланду (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.05.2005 Перший травневий грім приніс перші втрати. Внаслідок шкідливої дії грози у Львові було тимчасово порушено роботу практично всіх радіостанцій та телеканалів. Найбільше постраждали місцеві ретранслятори телеканалів "ICTV", "Інтер", а також радіостанцій "M-FM" (104.3МГц) та "Наше радіо" (106.0МГц). На разі усі проблеми з "небесною канцелярією" усунуто. Технічні служби, що обслуговують ЗМІ у Львові, роблять висновки і підраховують збитки (Джерело: Портал "Radiochat.Com.Ua").
  • 25.05.2005 Нещодавно весь просунутий молодіжний бомонд Львова відзначив яскраву подію: в ефірі львівського корпункту Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" - радіо "ХІТFM Захід" (101.7МГц) стартував новий проект "X-Style". Тепер усі шанувальники та прихильники здорового і активного способу життя можуть сміливо заявити про те, що нарешті й у них є своя улюблена програма! 2-х годинний безупинний трансформовуваний мікс в рамках програми "X-Style", яка в ефірі щоп'ятниці з 22.00 до 24.00, радує і не залишає байдужим нікого! Програма створена завдяки спільним зусиллям компанії "X-Team-Music", Радіо "ХІТFM Захід" та DJ Small (Джерело: Портал "Radiochat.Com.Ua").
  • 25.05.2005 Починаючи з суботи, 21-го травня, ранковий блок трансляції 2-го каналу Національної радіокомпанії України (Радіо "Промінь") на частоті 72.14МГц в Одесі скорочено на годину. Відтепер вони лунають з 6.00 до 10.00. Увечері, з 18.00 до 19.00, на цій частоті тепер працює місцеве "Радіо на Троїцькій", що входить до структури Одеської ОДТРК. Згодом - з 19.00 до 22.00 - йде знов Радіо "Промінь" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.05.2005 Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує усіх журналістів на свято весни! Фестиваль "Журналістська весна" на сьогодні є традиційною весняною феєрією у місті Києві. "Весна" відбувається щорічно кожної останньої суботи травня і нараховує вже 38 років. У білій будівлі за адресою Мельникова 36/1 о 12.00 28-го травня починається Шоу, яке щоразу стає свіжим подихом для випускників-журналістів, суспільним лакмусовим папірцем того, яку позицію займає і про що думає "майбутнє журналістики" України. Під час "Журналістської весни 2005" в Інституті відбудуться різноманітні кольорові події: виставки, спортивні змагання між "найсильнішими" представниками студентів та викладачів, фотовиставка "Mediaпластика inside", майстер-класи визнаних гуру журналістики, наукова конференця на якій журналісти практики та теоретики будуть дискутувати про те, як зробити медіаосвіту кращою. Детальнішу інформацію про "Весну" можна знайти, завітавши на її офіційний web-сайт - http://www.vesna.in.ua. Контакт з "Весною" - Марія Комісарова, тел. 8-066-773-87-71, e-mail: (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.05.2005 Львівське "РадіоМан" (91.1МГц) представляє акцію "Музика Твого бажання!". Якщо ти слухаєш на хвилях станції музику, яка не залишає тебе байдужим, надішли SMS з кодом 1911 на номер 10633 і ти - учасник акції "Музика Твого Бажання", а відповідно - маєш можливість отримати безліч призів! А якщо музика, яку ти слухаєш, є віддзеркаленням твоїх бажань, спогадів, почуттів, мрій, надішли SMS з кодом 1911 на номер 10633 і впиши своє бажання - щире, дике, правдиве, шалене, нездійсненне - те, яке у тебе виникає, і воно дає тобі додаткову можливість отримати ще більше призів. Якщо твоє бажання є неповторним, таким, що викликає захоплення, повагу, посмішку, шок - ти маєш всі шанси стати володарем призу в номінації "Бажання Особливе!" і отримати особливий приз! І пам'ятай, кожен твій SMS розігрується далі - до 10-го червня включно, навіть якщо одного разу тобі з ним пощастило! Отже, слідкуй за ефіром "РадіоМан" і забавляйся разом з ведучими станції! Розіграші відбуватимуться щодня з понеділка по п'ятницю, а щоп'ятниці - розіграш за підсумками тижня. Більше бажань - більше SMS-ок - більше призів! А серед них - Магнітоли переносні і стаціонарні, радіоприймачі туристичні, годинники наручні "Casio", СD з Музикою Твого Бажання у виконанні улюблених виконавців, Запрошення на вечірки у клуб "Picasso" і в кінотеатри мережі "Кінопалац", Фірмові футболки "РадіоМан", Стильні рюкзаки і багато інших цінних подарунків. І не сходь з дистанції, адже 10-го червня - великий фінал, в якому найактивніші слухачі і віддані мрійники "РадіоМан" отримають супер-призи - музичні центри "Sony"! Слухай "РадіоМан" на 91.1FM, отримуй задоволення і отримуй призи від Музики Твого Бажання!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.05.2005 23-го травня стартував оновлений Web-сайт столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Новий ресурс містить значно більше інформації про станції, її працівників, програми та акції. Відгуки та побажання щодо роботи нового сайту станція просить лишати у Гостьовій книзі. А для шанувальників старої версії сайту її збережено за адресою http://old.galaradio.com (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.05.2005 "Врятуємо життя ще одній дитині!" - таку назву має перший благодійний SMS-марафон, що пройде 1-го червня, у День захисту дітей, на столичному "MusicРадіо". Протягом доби станція збиратиме гроші, зустрічатиме гостей та говоритиме з ними про дитинство. Вартість Вашої небайдужості - лише одна гривня. Що таке радіо і sms-бізнес сьогодні? Це не лише галузь розваг - це дуже могутній комунікативний ресурс. Одне слово ведучого чи одне SMS-повідомлення можуть робити чудеса. На "MusicРадіо" вірять у чудеса і точно знають, що вони бувають. А якщо говорити простіше, то "MusicРадіо" та контент-провайдер компанія "УМХ-Мобайл" вирішили використати можливості свого бізнесу для того, аби зробити життя наших дітей легшим. 1-го червня, у День Захисту Дітей, ведучі "MusicРадіо" і гості ефіру протягом 24 годин говоритимуть про проблему, яка може торкнутися кожного. Дитяча лейкемія - страшний діагноз, від якого ніхто не застрахований. 24 години "MusicРадіо" закликатиме слухачів перерахувати лише 1 гривню за допомогою SMS на рахунок Міжнародного благодійного фонду "Проти дитячої лейкемії". Саме цей фонд займається купівлею найнеобхіднішого обладнання для єдиного в Україні відділення з лікування дитячої лейкемії клініки "Охматдит". Необхідно зібрати 515 860 гривень. І яким би не був результат, на "MusicРадіо" знають, що гроші підуть на придбання найнеобхіднішого. 24 години в режимі реального часу слухачі "MusicРадіо" чутимуть результати власної небайдужості. А відомі українські музиканти не лише братимуть участь у зборі коштів, але й у прямому ефірі "MusicРадіо" виконають свої улюблені дитячі пісні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.05.2005 Щодня о 16.45 в ефірі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) - гра "Музичне казино", яка виходить за сприяння казино "Олімпік". Все що вам потрібно, аби взяти участь у цій грі - знання музики, трошки везіння та азарт. Додзвоніться у студію станції за сигналом ді-джея та робіть ваші ставки. Віртуальне ігрове поле - це наступна композиція, яка поки не відома слухачеві. Йому пропонується зробити дві ставки - мінімальну (10 "олімпіків") і максимальну (50 "олімпіків"). Мінімум слухач ставить на чоловічий або жіночий голос виконавця, що звучатиме, максимум - на ключове слово приспіву. Задля уникнення "підміни" музичної композиції, ставки робляться під час її вступу. В разі виграшу слухач одержує визначену суму - певне число "олімпіков", які, розуміється можна витратити тільки у казино "Олімпік" на ігрові автомати (Інформація з власних джерел).
  • 23.05.2005 Столична сателітарна мережева станція "GALA"-радіо сьогодні розпочала мовлення в місті Кам'янець-Подільський. Тут програми радіостанції можна слухати на частоті хмельницької ТРК "Контакт" - 107.5МГц. В ефірі лунають програми з Києва, які перемежовуються хмельницькими блоками (Інформація з власних джерел).
  • 21.05.2005 25-го травня столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Луганськ-91.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) грандіозною вечіркою у концерт-холі "Freeдом" (м.Київ, вул. Фрунзе, 134) має намір відзначити перший рік існування в українському ефірі грандіозною вечіркою. Чому саме 25-го травня? Здебільшого "закохані на годинники не дивляться" - тому ця дата (25-те травня) була обрана шляхом звичайної лотереї: папірець саме з числом 25 опинився у руках директора "Love Radio". Тим більше, що за справжнім коханням не закріплені відповідні дні і години. Кохання є завжди. На вечірці, окрім власне працівників "Love Radiо", будуть усі, хто любить цю станцію: відомі політики, музиканти, бізнесмени, журналісти і просто друзі. Опинитися серед улюблених гостей вечірки просто: треба бути улюбленим партнером або ... улюбленим слухачем. Якщо ви є партнером "Love Radiо", вам достатньо підтвердити інформацію про свою присутність на вечірці (за телефоном PR-менеджера "Love Radiо" Анни Пономарьової (044)-585-41-67. Якщо ви уважно слухаєте "Love Radiо", то особливих труднощів із тим, щоб виграти запрошення на свято також не виникне. Головне - не проґавити жодної несподіванки на хвилях "Love Radiо"! А далі… Ви звикли лише чути ді-джеїв "Love Radiо". Ви намагалися відтворити їхні образи в своїй уяві. Тепер ви зможете побачити, який вигляд мають володарі найромантичніших, найніжніших і найоксамитовіших голосів "Love-Radiо-простору". Тим більше, що упродовж вечірки відбуватиметься своєрідна церемонія присудження виняткових номінацій тим людям, які створюють "кохання у кожній ноті" і завдяки яким "Love Radiо" стає невід'ємною частинкою вашого життя". Ви також зможете почути, як наживу співають ваші улюблені виконавці: непередбачуваний гурт "Неділя", пристрасний Олександр Понамарьов, екстравагантна "Таліта Кум", зваблива Гайтана, чарівний дует "Алібі", відверта "Друга Ріка", максималістичний Павло Гудімов, романтичний F.R . DAVID , та показ екстравагантної колекції одягу від Анни Бублік. Ви зможете відчути атмосферу романтики і пристрасті, добірної вишуканості та фантастичного задоволення. Упродовж першого Дня народження "Love Radiо" ви матимете змогу насолодитися винятковою концертною програмою та вишуканими стравами, які додають необхідних емоцій для позитивного світосприйняття і безспосерднього відчуття закоханості. І, нарешті, ви зможете доторкнутися до тих подарунків, котрі приготувало "Love Radiо" для вас - улюблених і неповторних прихильників "Love - радіоформату", оскільки коханим завжди приємно віддавати не тільки приємні емоції, але і дещо більше... Одне слово, жоден із запрошених на вечірку "Перше кохання" не залишиться без емоційно-матеріальної згадки про улюблену радіостанцію "Love Radiо". Переконайтеся, що кохання ніколи не звучало краще ніж, тепер - на хвилях "Love Radiо"! Спробуйте пересвідчитись, що під час Дня народження "Love Radiо" - вечірки "Перше кохання" - ви відчуєте саме те, на що очікували. І, наостанок. Влітку цього року "Love Radiо" має також з'явитися в ефірі міста Ялта - на частоті 101.4МГц. Що буде далі?... Пристрасні почуття не знають меж і кордонів. Тому нехай кохання буде у кожному місті! І це буде "Love Radiо"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.05.2005 Щодня у будні з 17.00 до 20.00 столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) та Audi-center "Vipos" представляють гру "Володар кілець". Все що вам потрібно для виграшу - мати автомобіль "Audi" та потрапити у поле зору кореспондента радіостанції "Nostalgie" Максима Палія, який чекатиме вас на вулицях Києва з призами від спонсора акції. І не забудьте увімкнути свого приймача на хвилю 99FM, аби не проґавити повідомлення про ваш виграш (Власна інформація).
  • 20.05.2005 Верховна Рада Криму призначила нового гендиректора Держтелерадіокомпанії "Крим". Ним став тепер уже колишній керівник кримської телерадіокомпанії "Центр" Михайло Шматов. За це рішення проголосували 58 депутатів. За кілька хвилин до цього кримський парламент відправив у відставку колишнього гендиректора ДТРК "Крим" Валентина Козубського, який кілька тижнів тому написав заяву про звільнення за власним бажанням. У телерадіокомпанію "Центр", керовану Шматовым, входить кримський телеканал "Неаполь" і радіо "Лідер" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.05.2005 Вже приблизно тиждень в Одесі на частоті 72.14МГц не чути програм "Радіо на Троїцькій" Одеської ОДТРК, що звучали тут у проміжку з 10.00 до 11.00. Наразі у цей час транслюються програми 2-го каналу НРКУ - Радіо "Промінь" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.05.2005 Слухайте в ефірі столичного "Молодого радіо" (69.68МГц) увечері з четверга по суботу (19-21 травня) марафон "Українобачення". Ви зможете почути: 1. Останні новини та цікаві факти з історії конкурсу "Євробачення"; 2. Розповіді про групи та виконавців, які стали відомі завдяки "Євробаченню"; 3. Про те, що відбувається у Палаці спорту, Євротаборі та інших "гарячих точках" "Євробачення-2005"; 4. Враження гостей від Києва та України; 5. Коментарі фахівців та думки "людей з вулиці". На прямому зв'язку зі студією будуть спеціальні кореспонденти "Молодого радіо". В ефірі станції також звучатимуть пісні переможців "Євробаченння" минулих років. Увечері у п'ятницю, 20-го травня, (близько 21-ї години) в ефірі прогноз - журналісти називатимуть того, кого, на їхню думку, глядачі наступного дня визнають переможцем. Проект "Українобачення" - це перша передача "Молодого радіо" у прямому ефірі, тож має бути дуже цікаво. До того ж, з 22-ї до 24-ї в нашому ефірі будуть пісні як учасників Конкурсу з різних країн, так і українських виконавців з презентаційного диску, виданого спеціально до "Євробачення-2005" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.05.2005 У понеділок, 23-го травня, о 12.00 у прес-центрі інформаґенції "Інтерфакс-Україна" (вулиця Рейтарська, 8/5а) розпочнеться прес-конференція з нагоди проведення Першого благодійного марафону "Врятуймо життя ще однієї дитини". В ній візьмуть участь директор столичного "МusicРадіо" (101.5МГц) Соня Геляс, голова правління Міжнародного благодійного фонду "Проти дитячої лейкемії", головний дитячий гематолог Києва Ольга Стецюк та директор з маркетинґу компанії "УМХ-Мобайл" Марина Дерепа. Акредитація журналістів - за телефонами (044)-238-83-83 та (067)-443-41-94. Контактна особа - Ірина Гречанюк (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.05.2005 Перший день Київського "Євробачення-2005" ознаменувався промо-лікнепом від столичної сателітарної мережі Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). Спеціально для гостей столиці нинішнього "Євробачення" молодіжна радіостанція номер один випустила спеціальний путівник по нічному Києву. Проект назвали "Євроніч" і головною його задачею є ознайомлення сотень тисяч гостей, що приїхали до Києва, з тим, де і як можна провести час, вільний від конкурсних концертів. Будучи фахівцями в нічному житті, "кісовці" обрали найцікавіші клуби, що пропонують на дні "Євробачення" найяскравішу програму. Цю інформацію разом з докладною маршрутною схемою й розмістили у буклеті. Путівники "Євроніч" роздають спеціально підготовлені промоутери на другому за значенням майданчику міжнародного конкурсу - Трухановому острові. Після першого дня стало зрозумілим, що напевно тираж доведеться додруковувати, оскільки попит на путівник "Євроніч" від Dance radio "Kiss FM" виявився величезним (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 18.05.2005 6-го червня, у День Журналіста, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) надасть усім журналістам можливість привітати своїх колег із професійним святом та передати їм музичне привітання, яке пролунає в ефірі! Ваші замовлення прийматимуться 6-го червня за факсом на номери (044)-455-96-51 та (044)-455-96-55. А тим часом, починаючи з 30-го травня, в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" стартує рубрика "Обзор преси", яка виходитиме щодня у будні о 8.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.05.2005 1-го червня, у День захисту дітей, радіо "Львівська Хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц) спільно з ТМ "Чемпіон" за сприяння партії Промисловців та Підприємців України проводять спільну суперакцію "Я побачив цей світ". В рамках акції протягом дня 1-го червня кореспонеденти радіо "Львівська Хвиля" щогодини вестимуть прямі включення з 5-ти пологових будинків Львова (Пологовий будинок №1 (вул.Мечнікова), Реґіональний перенатальний центр, Пологовий на вул Рапопорта (Джамбула), Медичний Інститут (пологове відділення), Пологовий на вул. Вашінгтона (Батальна), повідомляючи про те, скільки малюків народилось у місті. У цей час ведучий радіо "Львівська Хвиля" в прямому ефірі вітатиме щасливих батьків від імені радіостанції та від партнерів, а також занотовує координати щасливих львів'ян. Кожен малюк, який з'явиться на світ у Львові у День захисту дітей, отримає гарний подарунок, а також грамоту та фотоальбом з першою сторінкою від "Радіо Львівська Хвиля" та партнерів акції "Я побачив цей світ" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.05.2005 Починаючи із середи, 18-го травня, столична сателітарна мережа "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) розігруватиме квитки на концерт Михайла Задорнова, що пройде 25-го травня в Національному палаці "Україна". Квитки можна буде виграти в ранковому шоу "Время вперед, утро зовет", а також в рубриці "Зайвий квиточок" та у грі "Ф.О.Н.". Також починаючи із завтрашнього дня в рамках акції "Слухай українське" в ефірі "Дорослого радіо" стартує рубрика "Пісні наших земляків", що знайомитиме слухачів із творчістю відомих та перспективних музикантів - вихідців з України. Крім того, "Доросле радіо" має честь повідомити про те, що на офіційному Web-сайті станції - http://www.vzrosloe.com.ua -поповнено базу пісень, пропонованих до скачування (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.05.2005 Олександрійський корпункт столичної сателітарної мережевої станції "GALA"-радіо (105.1МГц) - ТОВ ТРК "Радіо великих доріг" - розпочав трансляцію локальних вітальних програм, що виходитимуть під маркою "GALA радіо Олександрія". З 13.00 до 14.00 в ефірі "GALA Ланч", а з 20.00 до 21.00 - "Зоряна година". Привітання та музичні замовлення приймаються за телефоном прямого ефіру (05235)-4-05-15, на електронну скриньку , а також на SMS за номером 8-097-724-42-85. Ведучий обох програм - dj Scream (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.05.2005 Столична сателітарна мережева станція "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Зваоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) пропонує вам можливість проведення інтерв'ю з учасниками "Євробачення-2005" в рамках прямих ефірів ранкового шоу "GALA"-радіо з розважального комплексу "Арена" 17-го та 18-го травня з 8.00 до 10.00. 17-го травня гостями прямого ефіру будуть представники Фінляндії, Словенії, Румунії, Ірландії, Португалії, Бельгії та Росії. 18-го травня - представники Естонії, Німеччини та Болгарії (список буде доповнено завтра). Акредитація за телефоном (039)-247-63-49 чи по електронній пошті . Для представників реґіональних ЗМІ є можливість організації інтерв'ю по телефону та одержання докладних текстових та фотоматеріалів. Попередня акредитація є обов'язковою (Джерело: Інформаціб надала ).
  • 16.05.2005 Рівно тиждень тому в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартувала гра "Одеський уїк-енд", і рівно тиждень лишається у слухачів радіо "Europa Plus Україна" для того, щоб потрапити до десятки переможців гри, які разом з ді-джеями Лєною Калініною та Юрієм Борисовым вирушать до Одеси, аби 29-го травня взяти участь у грандіозній клубній вечірці за участю DJ Олега Сухова та зірок вітчизняного шоу-бізнесу, присвяченій 10-річчю бренду "Europa Plus" в Україні. Гостинна іменинниця "Europa Plus Одеса" обіцяє вам найтепліший прийом, а також екскурсійну програму та фантастичні враження від проведеного уїк-енду! Будьте активними! Уважність, кмітливість, приймач, налаштований на хвилю радіо "Europa Plus Україна" під боком, телефон і трохи везіння. Ось і все, що вам знадобиться. Удачі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.05.2005 Сьогодні, завтра та післязавтра в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Зваоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) можна буде почути багато інформації про міжнароднй пісенний конкурс "Євробачення-2005", у тому числі - інтерв'ю з його учасниками. Протягом цих трьох днів, з 8.00 до 10.00, "GALA"-радіо транслюватиме свої програми з розважального комплексу "Арена", що на вулиці Басейній, 2-А. Цей клуб став місцем розваг та зустрічей для конкурсантів "Євробаченя". Будьте ближчими до зірок разом з "GALA"-радіо! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2005 З 16-го по 19-те травня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - всі країни, артисти та пісні "Євробачення-2005"! Знайомтеся, слухайте та вигравайте! Ексклюзивні диски та подвійні квитки на один з концертів єврошоу дістануться найактивнішим слухачам, які додзвонюватимуться протягом дня у прямий ефір або надсилатимуть SMS (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.05.2005 Стало відомо, хто з мешканців міста Краматорська Донецької області 21-го травня поїде у Київ на "Євробачення-2005"! П'ятниця, 13-те, виявилася дуже вдалим днем для Стукаленко Ірини. Саме вона о 16.41 надала вірну відповідь на питання третього туру розиграшу двох квитків на Подію Року, який проводило краматорське представництво Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) і його постійний автопартнер - фірма "Автомир". Квитки найактивніша слухачка одержить у центральному офісі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" у Києві. Усі інші учасники довели, що слухачі радіо "Мелодія" - найначитаніші, найрозумніші та найактивніші. А тим часом фірма "Автомир" та Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" готують наступну гру, головним призом якої буде відпочинок в окремому бунґало на турбазі! Стежите за анонсами!!! (Джерело: Сайт радіо "Мелодія" - Краматорськ).
  • 14.05.2006 Харківське радіо "Нова хвиля" вже кілька тижнів не веде мовлення на "нижній" УКХ ЧМ частоті 69.83МГц. Мовлення на "верхній" частоті 91.2МГц триває у звичному режимі. Також харківське "Доросле радіо" (100.5МГц) останнім часом не дублює свої програми на СХ-частоті 1539кГц (Інформація з власних джерел).
  • 13.05.2005 Вчора, 12 травня, в ресторані "Caribbean Club" у Києві відбулося святкування п'ятиріччя радіостанції "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Тематику вечора "Знайомтеся Nostalgie" прикрасили знайомі пісні у виконанні ведучих радіостанції та виступ шоу-балету "El Gato". Привітати "Nostalgie" зі святом прийшли Євген Рибчинський, Гарик Кричевський, В'ячеслав Вакарчук, Юрій Хусточка, група "Мандри", "Рокенролл Вульф" та інші імениті гості. Вперше Радіо "Nostalgie" вийшло в ефір 1 травня 2000 року. Аудиторія "Nostalgie" - люди, старші 25-ти років, що займають активну життєву позицію. Музичний формат радіостанції - Gold Music (тобто, золоті хіти), в основному музика 70-х - 80-х років (Джерело: Портал "proUA").
  • 13.05.2005 15-го травня в ефір столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) вийде спеціальна двогодинна програма "Великі люди. Євробачення", присвячена європейському пісенному конкурсу. Етапні події у житті кожного артиста, що таке "Євробачення" для України? - про це та багато чого іншого ви зможете дізнатися з докладної розмови Ксенії Смірнової з конкурсантами, що відбудеться цієї неділі з 10.00 до 12.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.05.2005 Мовлення на УКХ ЧМ-частоті 72.14МГц в Одесі з початку березня відбувається за таким графіком: 6.00-10.00 та 19.00-22.00 - 2-ий канал Національного радіо України (Радіо "Промінь"). 10.00-11.00 - "Радіо на Троїцькій" Одеської ОДТРК. А тим часом в ефірі одеського радіо "Нова хвиля" 90.2FM (90.2МГц) вже кілька місяців щодня з 20.00 до 21.00 лунає програма "Роксік'ю", в рамках якої слухачі можуть поспілкуватися з ведучим на оголошену ним тему та замовити улюблені композиції через ICQ. Контактний UIN програми "Роксік'ю" - 898929 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.05.2005 В ефірі міста Хмельницький сталися зміни. 11-го травня у другій половині дня з ефіру місцевої Телерадіокорпорації "Контакт" (107.1МГц) зникли програми столичного радіо "Шарманка". Їхнє місце зайняв музичний нон-стоп, який час від часу переривався джинґлами "GALA"-радіо. А від сьогоднішнього дня на хвилі "Контакту" зазвучали програми "GALA"-радіо з Києва. Програми зі столиці розбавляються місцевими включеннями (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.05.2005 Харкіське радіо "Фора - Golden Radio Project" (105.2МГц та 72.35МГц) змінило свій слоґан. Відтепер замість "Чисто серьёзное радио" станція використовує девіз "Жизнь началась!" ("Життя почалося!") (Інформація з власних джерел).
  • 12.05.2005 Готуйте свої приймачі та вуха! Адже з 16-го травня на столичному "MusicPaдio" (101.5МГц) стартує перший і єдиний в Україні міжнародний радіо-проект "Радіо-роумінґ", який робитиметься спільно з компанією "KyivStar". Напередодні "Євробачення-2005" співробітники "MusicPaдio" обдзвонили всю Європу. Зв'язалися з радіостанціями тих країн, музичні колективи з яких беруть участь у конкурсі. І попросили їх розказати усім, що вони відчувають по відношенню до своїх співвітчизників, які готуються до конкурсу. Таким чином, "MusicPaдio" вирішило зробити свій внесок у теплий прийом гостей фестивалю: кожен з учасників відчуватиме себе, ніби вдома, коли чутиме рідну мову та слова підтримки від своїх земляків на хвилі 101.5FM (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.05.2005 29-го квітня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято Рішення №217 (29.04.2005, м.Київ, Протокол № 15) "Про результати службового розслідування фактів видачі ліцензій без конкурсу". Заслухавши інформацію робочої комісії про результати службового розслідування фактів видачі ліцензій телерадіоорганізаціям без конкурсу, зважаючи на наявність порушень норм законодавства та рішень Національної ради окремими посадовими особами Національної ради, які призвели до видачі ліцензії на право мовлення ТОВ "Служба інформації (м.Київ) у непередбачений законодавством спосіб, Національна рада вирішила: 1. Матеріали службового розслідування фактів видачі ліцензій Національної ради телерадіоорганізаціям без конкурсу, що містять ознаки зловживань службовим становищем та перевищення посадових повноважень відповідальними працівниками Національної ради, передати для реагування до Генеральної прокуратури України. 2. Звернутися до Генеральної прокуратури України з клопотанням про порушення карної справи за ознаками зловживання службовим становищем та перевищення посадових повноважень колишнім головою Національної ради Холодом Борисом Івановичем та колишнім начальником юридичного управління Мусійко Ольгою Іванівною. 3. На черговому засіданні Національної ради розглянути питання про накладання дисциплінарних стягнень щодо посадових осіб Національної ради, дії яких мають ознаки порушень законодавства під час процедур ліцензування, наслідками яких стала незаконна видача ліцензії ТОВ "Служба інформації" (м.Київ). 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову Національної ради В. Шевченка (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.05.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №208 (27.04.2005, м.Київ, Протокол №14) "Про подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо прорахунку нових каналів та частот". Розглянувши пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку щодо прорахунку нових частотних присвоєнь, звернення ТРК місцевого, обласного мовлення стосовно розбудови мереж, керуючись Законами України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України", Національна рада вирішила: 1. Направити подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо визначення можливості та умов використання радіочастот для телерадіомовлення в населених пунктах згідно з додатком (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). 2. Звернути увагу ДП Український державний центр радіочастот, що єдиним замовником висновків щодо можливості та умов використання радіочастот для мовлення згідно з ст. 16 Закону України "Про радіочастотний ресурс України" є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на основі двосторонньої угоди. 3. Застерегти ДП Український державний центр радіочастот від самостійного, без відповідного рішення Національної ради укладання угод з телерадіоорганізаціями на розробку висновків щодо можливості та умов використання радіочастот для мовлення. 4. Управлінню науково-технічного і частотного розвитку та юридичному управлінню до 20.05.2005 року підготувати для затвердження проект плану замовлень Національною радою висновків щодо користування радіочастотним ресурсом на 2005 рік згідно з вимогою ст. 16 Закону України "Про радіочастотний ресурс України". 5. Контроль за виконанням рішення покласти на управління науково-технічного і частотного розвитку. Нижче подаємо перелік міст з додатку до рішення, в яких замовлено прорахунок нових частот для радіомовлення: 1. Київ (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 2. Конотоп (100.0-108.0МГц, 0.1кВт), 3. Костянтинівка (106.0-108.0МГц, 0.3кВт), 4. Антопіль (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 5. Арциз (100.0-108.0МГц, 0.1кВт), 6. Фрунзівка (102.6МГц, 0.15кВт), 7. Красні Окни (70.73МГц, 0.15кВт), 8. Київ (87.5-108.0МГц, 2.0кВт), 9. Дніпропетровськ (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 10. Донецьк (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 11. Харків (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 12. Одеса (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 13. Сімферополь (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 14. Львів (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 15. Запоріжжя (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 16. Вінниця (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 17. Черкаси (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 18. Суми (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 19. Чернігів (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 20. Кривий Ріг (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 21. Житомир (100.0-108.0МГц, 0.5кВт), 22. Підгайці (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 23. Ковель (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 24. Лубни (100.0-108.0МГц, 1.0кВт), 25. Горлівка (103.0-108.0МГц, 0.5кВт), 26. Маріуполь (100.0-108.0МГц, 0.1кВт), 27. Стрий (87.5-108.0МГц, 0.5кВт), 28. Ізмаїл (100.0-108.0МГц, 0.1кВт), 29. Підгайці (100.0-108.0МГц, 0.1кВт), 30. Чернівці (87.5-108.0МГц, 1.0кВт), 31. Харків (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 32. Запоріжжя (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 33. Сіфмферополь (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 34. Львів (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 35. Луганськ (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 36. Суми (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 37. Чернігів (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 38. Севастополь (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 39. Херсон (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 40. Миколаїв (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 41. Житомир (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 42. Вінниця (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 43. Кіровоград (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 44. Полтава (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 45. Чернігів (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 46. Полтава (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 47. Черкаси (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 48. Житомир (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 49. Кіровоград (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 50. Хмельницький (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 51. Рівне (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 52. Луцьк (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 53. Чернівці (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 54. Ужгород (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 55. Севастополь (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 56. Маріуполь (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 57. Кривий Ріг (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 58. Керч (88.0-108.0МГц, 1.0кВт), 59. Лубни (100.0-108.0МГц, 1.0кВт), 60. Соколіне-15 (100.5МГц, 0.02кВт). Збільшення потужності: 1. Куп'янськ (100.5МГц, 0.03кВт), 2. Полтава (101.8МГц, 0.5кВт), 3. Луганськ (90.8МГц, 1.0кВт), 4. Кривий Ріг (101.4МГц, 1.0кВт) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.05.2005 27-го квітня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Серед них сфери радіо торкалися наступні рішення. Рішення №199 (27.04.2005, м.Київ, Протокол №14) "Про заяву ЗАТ "ПСЬОЛ", м. Кременчук Полтавської обл., щодо участі в конкурсному відборі, оголошеному 03.02.2005. Адреса: Полтавська обл., м. Кременчук, проїзд Галузевий, 4. Директор Грушевський Віталій Володимирович". Розглянувши заяву ЗАТ "ПСЬОЛ", м. Кременчук Полтавської області, щодо участі в конкурсі на право користування частотою 100.3МГц у м. Кременчуці, керуючись статей 14,15 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статті 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Положенням "Про умови конкурсу на отримання ліцензії", Національна рада вирішила: 1. У зв'язку з наданням заяви про участь у конкурсі на право користування частотою 100.3МГц у м. Кременчуці, яка не відповідає вимогам статті 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишити без розгляду заяву ЗАТ "ПСЬОЛ", м. Кременчук Полтавської області. 2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на управління: юридичне, науково-технічного і частотного розвитку, ліцензійно-реєстраційне. Рішення №200 (27.04.2005, м.Київ, Протокол №14) "Про заяву ПП "ТРК "Західна Столиця", м. Львів, щодо участі в конкурсному відборі, оголошеному 03.02.2005. Адреса: м. Львів, вул. Ю.Липи, 45/41. Директор Єрохін Олександр Анатолійович". Розглянувши заяву ПП "ТРК "Західна Столиця", м. Львів, щодо участі в конкурсі на право користування частотою 101.4МГц у м. Трускавці, керуючись статей 14,15 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статті 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Положенням "Про умови конкурсу на отримання ліцензії", Національна рада вирішила: 1. У зв'язку з наданням заяви про участь у конкурсі на право користування частотою 101.4МГц у м. Трускавці, яка не відповідає вимогам статті 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", залишити без розгляду заяву ПП "ТРК "Західна Столиця", м. Львів. 2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на управління: юридичне, науково-технічного і частотного розвитку, ліцензійно-реєстраційне. Рішення №201 (27.04.2005, м.Київ, Протокол №14) "Про визначення переможця конкурсного відбору та видачу ліцензії на мовлення на частоті 103.8МГц у м. Бердянську Запорізької області". Розглянувши заяви ПП "Телерадіокомпанія "Надія", м.Бердянськ; ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ; ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ; ТОВ "ТРК КЛАС", м.Київ (позивні: "Люкс FM"); Компанії "Нова хвиля" у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл.; Підприємства з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; АТ "ОНІКС", м.Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м.Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м.Київ; Національної радіокомпанії України, м.Київ, які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 103.8МГц у м.Бердянську Запорізької області, який оголошено 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, Національна рада вирішила: 1. Вважати ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м. Київ, переможцем конкурсного відбору на право користування частотою 103.8МГц у м.Бердянську Запорізької області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію м. Бердянська. Потужність передавача - 0.25кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. 2. Видати ліцензію ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, на право користування частотою 103.8МГц у м.Бердянську Запорізької області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію м.Бердянська. Потужність передавача - 0.25кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. 3. Затвердити головні напрямки програмної концепції ТРО: створення та розповсюдження інформаційних, соціально-просвітницьких, розважальних, спортивних, дитячих та музичних програм. 4. Зазначити особливі умови ліцензії: мова - українська. 5. Спосіб розповсюдження програм: ефірний. 6. Позивні: "Радіо-Ера". 7. Розмір грошового ліцензійного збору збільшується у 5 разів, Кт =5, та зменшується на 30% згідно з п.2 Постанови Кабінету Міністрів України №392 від 05.06.1995 р. 8. Встановити термін дії ліцензії: до 18.09.2008. 9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійно-реєстраційне, контрольно-аналітичне управління та управління науково-технічного і частотного розвитку. Рішення №202 (27.04.2005, м.Київ, Протокол №14) "Про визначення переможця конкурсного відбору та видачу ліцензії на мовлення на частоті 104.3МГц у м. Пологах Запорізької області". Розглянувши заяви ТОВ "ТРК "Славія", м. Пологи Запорізької обл.; АТ "ОНІКС", м. Харків; ЗАТ "Радіокомпанія "ГАЛА", м. Київ; ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ; ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м. Запоріжжя (позивні: радіо "Ностальжі"), які подано на участь у конкурсному відборі на право користування частотою 104.3МГц у м. Пологах Запорізької області, який оголошено 03.02.2005 року, керуючись статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", враховуючи інформацію служб Національної ради, Національна рада вирішила: 1. Вважати ТОВ "ТРК "Славія", м.Пологи Запорізької обл., та ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, переможцями конкурсного відбору на право користування частотою 104.3МГц у м.Пологах Запорізької області, призначеною для трансляції радіопрограм на територію м.Пологів та прилеглих районів. Потужність передавача - 1.0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. 2. Ліцензійно-реєстраційному управлінню винести на розгляд Національної ради заяву та комплект ліцензійних документів ТОВ "ТРК "Славія", м.Пологи Запорізької обл., та ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, для прийняття рішення про видачу ліцензії згідно з вимогами чинного законодавства України та чинними нормативними документами. 3. Затвердити ліцензійні зобов'язання, взяті ТРО під час конкурсного відбору: за умови надання узгодженої сітки мовлення. 4. Згідно зі статтями 5 та 13 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та статтею 19 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" внести ТОВ "ТРК "Славія", м.Пологи Запорізької обл., до Державного реєстру ТРО України. 5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійно-реєстраційне, контрольно-аналітичне управління та управління науково-технічного і частотного розвитку. На засіданні було прийнято ряд інших рішень. Зокрема, "Про створення дорадчих органів при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення", "Про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у січні - березні 2005 року", "Про склад конкурсної комісії на заміщення вакантних посад державних службовців апарату Національної ради ", "Про склад атестаційної комісії Національної ради", "Про подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо прорахунку нових каналів та частот" тощо. Докладно ознайомитись із текстом рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.05.2005 Столичне "MusicPaдio" (101.5МГц) і компанія "Hewlett Packard" розшукують чоловіка, який мешкає у вашому офісі й ідентифікується за такими ознаками: єдиний і неповторний справжній чоловік, яким захоплюється вся жіноча половина колективу, утілення мужності, галантності, професіоналізму і життєлюбства. Переможець одержить в подарунок персональний кишеньковий комп'ютер HP IPAQ rx 3715. Повідомьте на "MusicPaдio" про Вашого Містера Офіс, і, можливо, саме він стане переможцем і одержить головний приз. Отже, придивіться уважно до чоловічої частини вашого колективу, і до 7-го червня заповніть відповідну анкету за адресою http://www.musicradio.kiev.ua/misteroffice.php. А починаючи з 16-го травня уболівайте за своїх Містерів під час ранкового шоу "На роботу, як на свято" в ефірі "MusicPaдio" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.05.2005 З 16-го по 20-те травня в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) буде розіграно 16 квитків на конкурс "Євробачення-2005". Слухайте ефір, відповідайте на питання і протягом дня надсилайте відповіді на студійний пейджер за номером 8-703-5-250-250, або з мобільного на короткий номер 514. За наявності певних знань та трохи везіння один з 16-ти квитків на "Євробачення 2005" буде вашим (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2005 Вчора, 9-го травня, столичне "Радіо Київ" (98.0МГц) розпочало трансляцію програм "Радіо Свобода". Відтепер щодня у будні на хвилі 98FM у місті Києві можна буде почути програми "Ранкова Свобода" (06.00-06.55) та "Вечірня Свобода" (20.00-20.55). З програми "Ранкова Свобода" ви зможете дізнатися про останні міжнародні події від закордонних оглядачів та кореспондентів "Радіо Свобода", у "Вечірній Свободі" - дискусії в прямому ефірі з приводу актуальних поточних подій, що відбуваються в Україні. Ось що сказав директор КП "Радіостанція "Голос Києва" (ефірний логотип - "Радіо Київ") Олександр Кривошеєнко з приводу початку трансляцій програм "Радіо Свобода" на хвилі 98FM: "...Початок трансляції на хвилях "Радіо Київ" програм "Радіо Свобода" є черговим кроком нашої радіостанції назустріч інформаційним потребам та очікуванням столичного слухача. Здійснення трансляції радіопродукту іноземного виробництва ми передбачили ще 2 роки тому, коли подавали заявку на ліцензію до Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Переконаний, нашим радіослухачам буде дуже цікавою міжнародна інформація від колег, що мають кореспондентську мережу у всьому світі. Підготовку до початку співробітництва з іноземними мовниками ми розпочали ще рік тому, але технічно стали готові до такої співпраці лише у квітні 2005 року - після облаштування власних студійних приміщень у новому офісі радіостанції на вул. Дегтярівській, 37. Серйозну підтримку у реалізації ідеї співробітництва з "Радіо Свобода" ми отримали від О.О. Омельченка, який, по суті, виступив гарантом такої співпраці. Наш мер кілька разів мав зустрічі на дуже високому рівні - з керівниками Ради директорів з питань радіомовленя США та "Радіо Свобода" - де, власне, і були досягнені принципові домовленості про співпрацю між "Радіо Київ" та "Радіо Свобода". Наступним кроком Радіо Київ у напрямку трансляції програм іноземного виробництва буде підготовка до співпраці з "Німецькою Хвилею"". Детальнішу інформацію про це ви можете дізнатися за телефонами (044)-454-00-30 та (044)-454-00-34, а також на офіційному Web-сайті радіостанції за адресою http://www.radio.kyiv.fm (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.05.2005 Віднедавна в місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області призупинене мовлення ТРК "Контакт" (107.5МГц), що останнім часом представляла у своєму ефірі програму Радіо "Шарманка" (Інформація з власних джерел).
  • 10.05.2005 "BBC Radio 2" визнано кращою радіостанцією Великої Британії. Про це оголосили на щорічній церемонії нагородження радіостанції, яку проводить в Лондоні компанія "Sony", повідомляє "Лента.ру". Як зазначається на сайті ВВС, підрахунки, проведені на минулому тижні, показали, що Radio 2 - найпопулярніша радіостанція в країні. Її слухають 13,3 мільйони чоловік, що складає 16.5 % всій аудиторії. При цьому кращим ді-джеєм був названий Денні Бейкер, ведучий ранкового шоу на ВВС London 94.9FM, а Стів Райт отримав нагороду за багаторічний вклад у розвиток радіо. Диктором радіо також був визнаний співробітник Radio 2 Джеремі Вайт. Едді Мейр з "Радіо 4" отримав звання новинного журналіста року. У той же час кращою з комерційної точки зору визнана лондонська радіостанція Xfm. Спеціальний приз отримала ініціатива під назвою UK Radio Aid, яка об'єднала комерційні радіостанції для створення спеціальних програм для допомоги постраждалим від цунамі в Південно-Східній Азії (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.05.2005 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц) запрошує Вас до співпраці в рамках ексклюзивного проекту на "Радіо Київ" - "Наше Євробачення". Проект передбачає участь у прямому ефірі радіостанції учасників пісенного конкурсу "Євробачення - 2005". Гостями радіостанції вже були виконавці з Латвії, Литви, Греції та Кіпру. Відповідно до угоди з оргкомітетом конкурсу, до початку відбіркових турів студію "Радіо Київ" відвідають й усі інші учасники пісенного конкурсу. "Радіо Київ" пропонує Вам скористатися цією нагодою для підготовки власних матеріалів про учасників Євробачення. Додаткову інформацію можна дістати за телефонами 8-050-933-88-71 (Лілія Пріль), 8-066-726-77-78 (Марина Тачинська), а також за номером (044)-454-00-32 та електронною адресою (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.05.2005 Протягом 3-х днів на мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) тривав святковий музичний марафон, присвячений 60-тиріччю перемоги у Великій Вітчизняній війні. 9-го травня в ефірі "Дорослого радіо" звучала рубрика "Герої Війни. Герої України", що розповідала про долю та героїчні вчинки українців в роки війни. А завдяки рубриці "Пісні Перемоги", що виходила в ефір з 25-го квітня по 10-те травня, станцією було зібрано величезний архів пісень про Велику Вітчизняну війну. Цю колекцію композицій в MP3-форматі незабаром буде розміщено на офіційному Web-сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua. Незабаром на хвилях "Дорослого радіо" мають з'явитися дві нові рубрики - "Наші земляки" та "Великі українці". Слідкуйте за ефіром (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.05.2005 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) спільно з авіакомпанією "Аеросвіт" дарує своїм слухачам унікальну можливість провести тиждень у Таїланді. Беріть участь у супер-грі "Літо авансом" та вигравайте путівку до екзотичної країни. Відтепер грати можна не лише в ефірі, але й на офіційному Web-сайті Радіо "Європа FM" - http://www.europa.fm. З 10-го по 24-те травня відповідайте на питання, розміщене на спеціальній сторінці - http://www.europa.fm/ru/action.html, та потрапляйте до фіналу гри (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2005 "Реле времени" ("Реле часу") - таку назву має нова програма, яка нещодавно розпочала виходити в ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) щоранку з 9.00 до 10.00. Програма стилізована під якимось дивом впійманий заблукалий у часі сигнал підпільної радіостанції, яка нібито вела мовлення 30 років тому, передаючи на Радянський Союз заборонену офіційною пропагандою музику. У програмі "Реле времени" - золоті хіти рок-музики 70-х, старі "новини" про її виконавців та замальовки з життя тодішньої радянської молоді. Ведучий програми - Віталій Мирвода (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.05.2005 Тестове мовлення донецького радіо "Спорт FM" в місті Маріуполі Донецької області (101.7МГц) дещо урізноманітнилося: відтепер музичний нон-стоп "розбивається" джинґлами та іншими елементами ефірного одягу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.05.2005 Закінчилися свята, а разом із ними знов "усохли" обсяги трансляції 2-го каналу Національної Радіокомпанії України (Радіо "Промінь") по мережі УКХ ЧМ - передавачів. Сьогодні "Промінь" знов працює за графіком 6.00-8.24 та 19.00-22.00 (окрім столичного каналу 105.0МГц, де трансляції відбувається за окремим графіком) (Власна інформація).
  • 10.05.2005 Мовлення столичного радіо "Ренесанс" на "нижній" частоті 73.64МГц у Києві відновлено в нормальному режимі (Власна інформація).
  • 9.05.2005 В місті Маріуполь Донецької області на частоті 101.7МГц розпочалося тестове мовлення донецького радіо "Спорт FM" (ТОВ "ТРК "Даяна Мастер"). Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з легких закордонних поп-композицій (схоже на музичний формат AC) без жодних джинґлів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.05.2005 З нагоди 60-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні столична сателітарна мережева станція "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Севастополь-102.8МГц, Феодосія-106.1МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - в ефірі хмельницького радіо "Поділля-Центр" (104.6МГц)) сьогодні двічі на годину транслює у своєму ефірі пісні про війну. Вони лунають на початку та у середині години (Власна інформація).
  • 9.05.2005 Пісні воєнних років та пісні про Велику Вітчизняну війну домінують сьогодні в ефірі столичної сателітарної мережі Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Кременчук-103.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц)). Станція також протягом дня приймає за номером (044)-235-10-19 дзвінки від слухачів, які бажають привітати своїх близьких та рідних зі святом перемоги (Власна інформація).
  • 9.05.2005 Сьогодні протягом усього дня в ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) лунатиме проект "Пам'ять серця. Пам'ять перемоги". Протягом усього дня на хвилях станції звучатимуть виключно пісні військових років. Проект "Пам'ять серця. Пам'ять перемоги" виходить на хвилях "Радіо РОКС Україна" щороку 9-го травня з 1999-го року (Власна інформація).
  • 9.05.2005 Кожна музична година на хвилі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) сьогодні розпочинається з пісні воєнних років або з пісні про Велику Вітчизняну війну (Власна інформація).
  • 9.05.2005 Проект "Війна. Трагедія і тріумф", приурочений до 60-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, стартував вчора в ефірі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Сьогодні як і вчора на початку кожної години на хвилях станції лунають історичні факти про війну та пісні воєнних років (Власна інформація).
  • 9.05.2005 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) сьогодні на початку кожної години лунають привітання ветеранам Великої Вітчизняної війни від працівників згаданої станції (Власна інформація).
  • 9.05.2005 Другий день поспіль столичний УКХ ЧМ передавач на 73.64МГц, що зазвичай транслює Радіо "Ренесанс", працює в режимі відкритої несучої. Тим часом, мовлення Радіо "Ренесанс" на частоті 96.8МГц відбувається у звичному режимі (Власна інформація).
  • 8.05.2005 З 8-го по 14-те травня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) проходитимуть різноманітні конкурси та вікторини, присвячені Дням Європи в Україні (Власна інформація).
  • 8.05.2005 23-го квітня столична сателітарна мережева станція "Авторадіо-Україна" відзначила свою першу річницю. А напередодні першотравневих свят павлоградці почули нові позивні на частоті 106.1FM - позивні "Перша автомобільна". Зрозуміло, що "Авторадiо" - радіо, у першу чергу, для тих, хто в дорозі, для автомобілістів. Як повідомив представник "Авторадіо-Україна" у Павлограді Анатолій Заярний, розраховано радіо на доросле населення. "Наша аудиторія - 35-55-літні люди, що розуміються на справжній музиці, - сказав він. - Особлива увага, думаю, буде прикута до "Дискотеки 80-х", що транслюватиметься з 18.00 до півночі. Думаю, павлоградці полюблять і вітальну програму "Народний хит", що з дня на день з'явиться в ефірі". Нове радіо обіцяє павлоградцям радувати їх автомобільними новинами, чудовим настроєм і музикою, перевіреною часом (Джерело: Портал "Павлоградские новости").
  • 8.05.2005 Сьогодні об 11.40 в місті Краматорськ на частоті 107.0МГц було відновлено трансляції програм донецької радіокомпанії Радіо "Спорт FM", які було призупинено у серпні 2001-го року. Наразі станція, що тепер працює в місті з РПЦ ТРК "Клас", веде мовлення у технічному режимі. Повноцінно станція має запрацювати приблизно за місяць. Планується, що у Краматорську донецький ефір Радіо "Спорт FM" доповнюватиметься місцевими включеннями (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.05.2005 Сьогодні в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) лунає проект "Війна без купюр", присвячений 60-ій річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Щогодини на хвилях "Просто Раді.О" можна чути розповіді учасників бойових дій про відомі та маловідомі сторінки війни (Власна інформація).
  • 7.05.2005 Все нове - це добре призабуте старе. Музика не стоїть на місці, вона постійно розвивається. Людина теж не стоїть на місці - її світогляд розширюється з кожною прожитою хвилиною. І незалежно від того наскільки людині подобається старе, у неї завжди є бажання відчути щось нове. "Club Mania" - це програма на хвилях столичного радіо "Ренесанс" (96.8МГц та 73.64МГц), що здатна подарувати Вам нові відчуття й емоції, не втративши при цьому смаку старої музики. Суміш нових ритмів, звуків і електронних інструментів із класичними інструментальними і вокальними партіями - ось відповідь на питання, що ж таке "Club Mania". Новий погляд на музику очима молодих талановитих ді-джеїв щочетверга з 21.00 до 23.00. Дві години безупинного задоволення, створюваного руками dj Cosmo та dj El Dar не залишать Вас байдужими в цей будній вечір. З 21.00 до 22.00 для Вас грає винятково легку музику dj Cosmo. А з 22.00 до 23.00 музичну естафету перехоплює dj El Dar, і Ви зможете дізнатися, що таке jazzy-house - музика, здатна підняти Ваш настрій. І саме головне - музика в програмі "Club Mania" ніколи не повторюється. "Club Mania" - завжди нова вишукана музика для справжніх гурманів FM - діапазону (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.05.2005 Сьогодні київський передавач НРКУ на УКХ ЧМ -частоті 71.30МГц, що транслює 2-у програму Національного радіо України (Радіо "Промінь") працював вже без денної перерви (8.24-19.00), запровадженої з 1.05.2005. Мовлення велося за звичним графіком - 6.00-0.00 (Власна інформація).
  • 7.05.2005 21-го квітня в київському клубі "Авалон" пройшла VIP-вечірка, на якій столична мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зібрала усіх своїх друзів і ділових партнерів. Одним із найприємніших сюрпризів програми став розиграш поїздки до Лондона на концерт Кайлі Міноуґ, 7-го травня. Півтори сотні гостей заходу, що стали учасниками клубної версії "STAR TRAVEL", на вечірці не тільки із зацікавленням слухали, але і змогли реально спостерігати, як відбуваються ігри в ефірі "Europa Plus Україна". І до команди переможців "STAR TRAVEL" приєднався ще один щасливчик - киянин Максим Севастьянов (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.05.2005 Як повідомлялось раніше президент радіокомпанії "Радіо "Свобода/ Вiльна Європа" Томас Дайєн та керівник київського офісу "Свободи" Олександр Народецький приїхали до Донецька, щоб налагодити мовлення радіостанції у цьому реґіоні, а точніше повернутися в FM-діапазон. Підводячи підсумки свого візиту до Донецька, Олександр Народецький, зазначив, що керівництву радіо "Свобода" вдалось "досягти розуміння з боку впливових людей реґіону". Тепер, за словами Народецького, потрібно підшукати FM-станції, які будуть транслювати їхні програми. "Ми вже маємо попередні домовленості з ТРК "Україна" та кількома місцевими радіостанціями, в тому числі й "Love"-радіо. Але потрібно ще буде з'ясувати наскільки наші інформаційні програми підходять до формату цих радіокомпаній",- зауважив Олександр Народецький. Цілком можливо, що формат мовлення програм радіо "Свобода" буде змінено. "Слухач сьогодні вимагає нових форм подачі інформації, швидкого реагування на події та оперативності. У цьому плані редакції потрібно буде працювати. Але зміст, безумовно, залишиться без змін. Ми і надалі продовжуватимемо нести слухачам демократичні цінності та плюралізм, бо переконані, що там де вимирає дискусія - виникає диктат",- заявив Олександр Народецький. Нагадаємо, що програми радіо "Свобода" в Донбасі виходили до лютого 2004 року на FM-станції "Довіра": З того часу, як "Довіра" припинила трансляцію "Свободи", її програми виходять на коротких хвилях. Мета керівництва "Свободи" повернутись на довгі хвилі. Цим і пояснював Народецький свій та Томаса Дайєна візит до Донецька. Народецький також підтвердив інформацію про те, що Ринат Ахметов обіцяв свою підтримку й допомогу радіостанції. Однак список можливих "помічників" можна продовжити. "Усі, з ким нам доводилось зустрічатись: мер міста, депутати, підприємці у тому числі і Ринат Ахметов висловили свою готовність нам допомагати, зокрема створити всі умови та посприяти аби нас взяли FM-станції", - сказав Олександр Народецький (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.05.2005 У цей день у 1895-у році російський вчений Олександр Попов у Петербурзі на засіданні фізичного відділення Російського фізико-хімічного товариства продемонстрував апарат, в якому електромагнітні хвилі, що виходили з когерера-вібратора, приводили в дію електричний дзвоник, розташований на відстані кількох метрів. Демонстрація приладу входила до доповіді Попова "Про відношення металевих порошків до електричних коливань". Продемонстрована система вважається першою системою радіозв'язку, а отже - винаходом радіо. З 1945-го року 7-е травня почали відзначати на території тодішнього СРСР як День радіо. Зі святом вас, радійники!!!
  • 6.05.2005 Переділу на медійному ринку в Україні не буде, заявив сьогодні у Донецьку на зустрічі зі студентами Донецького національного університету віце-прем'єр України Микола Томенко, передає "Інтерфакс-Україна". "Перерозподілу на медійному ринку не буде, і там скажемо, якихось незаконних рішень ніхто не допустить... Не можна, щоб... чи прокуратура, чи суди займалися телебаченням - нехай вони займаються бандитами, тими, хто краде. А телебаченням не треба займатися. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення це зробить", - заявив Микола Томенко. За його словами, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийматиме рішення щодо законності видачі ліцензій на мовлення шляхом проведення нових конкурсів. "Якщо вам пропонують купити крадену машину, ви думаєте, що робити, ризик є. Можна купити і можна попастися. Те ж саме, якщо вам пропонують ліцензії неправильно купити, тоді ви подумаєте, що сьогодні ви одержали ліцензію, а завтра вам можуть поставити запитання. Тому тільки Нацрада прийматиме рішення, і я абсолютно упевнений, що рішення будуть такі, щоб жодна телекомпанія не зупинила свою роботу, але пройшла публічний конкурс", - сказав Микола Томенко. Що стосується суспільного телебачення, віце-прем'єр відзначив, що найближчим часом журналістський колектив Першого національних підпише угода з керівниками Національної телекомпанії про принципи редакційної політики. "І задачу, що ми поставили національній телекомпанії - це боротьба за 3-є місце на медіа-ринку. І я абсолютно упевнений, що національна телекомпанія, яка стане суспільним телебаченням, що її місія не в тому, аби владу показувати, якнайбільше, а щоб показати реальне життя в країні", - підсумував Микола Томенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.05.2005 Сьогодні було відновлено мовлення луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), що було призупинене 27-го квітня (Інформація з власних джерел).
  • 6.05.2005 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц) починає транслювати програми радіо "Свобода". В будні з 06.05 до 07.00 на хвилях станції лунатиме програма "Ранкова Свобода", а з 20.05 до 21.00 - "Вечірня Свобода" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.05.2005 Вчора, 5-го травня, донецький міський голова Олександр Лукьянченко провів зустріч з делегацією представників "Радіо Свобода" на чолі з Джеффрі Гіршберґом. Про це повідомляє інтернет-газета Донбасу "НОВОСТИ.dn.ua" з посиланням на управління по зв'язках із громадськістю донецької мерії. Під час зустрічі було обговорене питання роботи в місті радіо і телебачення "Радіо Свобода". За словами пана Лукьянченка, міська влада надасть необхідну допомогу представникам "Радіо Свобода" у здійсненні поставлених задач. Міський голова познайомив гості міста з економікою Донецька, його розвитком за останні роки і виразив надію на плідне співробітництво в майбутньому. Представники "Радіо Свобода" відзначили, що отримана інформація про Донецьк дуже важлива для них і під час свого перебування в місті їхнє уявлення про Донецьк і про Донбас у цілому значно розширилося (Джерело: Портал "НОВОСТИ.dn.ua").
  • 5.05.2005 У понеділок, 9-го травня, з нагоди 60-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, на початку кожної години в ефір Всеукраїнської раіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) виходитиме проект "Листи з фронту". На хвилях станції лунатимуть рядки зі справжніх листів, які солдати Великої Вітчизняної надсилали своїм рідним та близьким (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.05.2005 З 10-го травня в ефірі столичної сателітарної мережі Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, а також на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц) та Інтернет-мовлення) нова гра - "Операція Сейф". У кожному раунді гри у сейфі на вас чекатиме по 100 умовних одиниць. Відкрий сейф SMS-кою з вірним кодом, аби отримати гроші. SMS-ки з потрібними комбінаціями цифр треба буде надсилати за сигналом ді-джея на номер 1065, вказавши як заголовок слово "код" (Власна інформація).
  • 5.05.2005 В ефірі міста Олександрія (Кіровоградська область) сталися зміни. Місцеве ТОВ ТРК "Радіо великих доріг" (105.1МГц), що з 13-го квітня розпочало тестове мовлення, почало ретрансляцію програм столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо. Наразі йде повна ретрансляція програм з Києва, однак, у майбутньому олександрійська студія планує розпочати й трансляцію власних програм на хвилі 105.1FM. Також у ТОВ ТРК "Радіо великих доріг" з'явилася додаткова скринька електронної пошти - і ICQ 204391435 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.05.2005 У Луганську "Доросле радіо "Шансон" не працює протягом останнього тижня (мається на увазі Стильне радіо "Вояж", 102.3МГц - ред.). Про це стало відомо редакції порталу "ForUm" з достовірних неофіційних джерел. Можливою причиною припинення мовлення називають недостатнє фінансування радіостанції. На радіостанції з 5-го грудня 2004-го року не виплачується заробітна плата, а з березня 2005-го року - і допомога на дітей. Засновником "Дорослого радіо "Шансон" є директор підприємства ТОВ "Лугцентрокуз" Станіслав Манілівський, передає портал "Новости.dn.ua". Однак директор "Дорослого радіо "Шансон" Володимир Мухопадов заявив, що радіо не працює "з технічних причин, щось згоріло, але я не розбираюся в цих технічних питаннях". "Якщо сьогодні всю ніч добре попрацюємо, то завтра, можливо, вийдемо в ефір", - відзначив директор. При цьому, причини "технічної неполадки" і ситуацію з заробітною платою Володимир Мухопадов коментувати відмовився (Джерело: Портал "ForUm").
  • 5.05.2005 З ефіру хмельницького радіо "Арт" - "Стильне радіо" (103.6МГц) зникли програми "Стильний сніданок" та "Дикі пристрасті". Натомість відтепер наприкінці кожної години хмельницька студія видає в ефір місцевий випуск вітальної рубрики "У всех на ушах", а на 45-ій хвилині - місцевий прогноз погоди (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.05.2005 Бердянське ТОВ "Міг" (101.0МГц) з 21-го квітня виходить з новим ефірним одягом. Відтепер станція, що досі працювала під назвою "ХІТFM", представляє себе в ефірі як Радіо "Контакт". Тим часом, програми Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" продовжують виходити на хвилях станції (Інформація з власних джерел).
  • 4.05.2005 З 1-го травня по 31-е липня бери участь у складанні хіт-параду "SMS-ХІТ" на столичному мережевому "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зі своїх улюблених пісень і вигравй Хіти літа з ТМ Лонґер! Тебе чекає стильний мобільний телефон, спортивний велосипед, модний MP3-плеер і поїздка на Ібіцу для чотирьох! Уважно слухайте ефір "GALA", голосуйте за номером 10330 зі свого мобільного телефону й одержуй хіти літа від ТМ Лонґер!!! Подробиці - за адресою http://www.galaradio.com (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2005 Змінився студійний телефон столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Відтепер він має номер (044)-502-00-20 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.05.2005 Рінат Ахметов обіцяв посприяти розширенню можливостей мовлення радіо "Свобода" у Донецькій області. Такий намір він задекларував 3-го травня на прийомі на честь Джоан Дайн - дружини президента корпорації Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Томаса Дайна, яка відзначала у вівторок свій день народження, передає "Остров". Згаданий прийом проходив у Донецьку, в готелі "Донбас-Палас". Крім представників радіо "Свобода" і Ріната Ахметова на прийомі також були присутні ректор Донецького Національного університету Володимир Шевченко і заступник голови облдержадміністрації Юрій Гримчак із дружиною. Як повідомив "Острову" один з учасників прийому, Рінат Ахметов спростував чутки про нібито розпродаж їм своїх активів і заявив, що нещодавнє закордонне відрядження навпаки було пов'язане із розширенням його бізнесу. Донецький бізнесмен висловив намір зробити Донецьк якомога більш відкритим для іноземних гостей, чому він всіляко сприятиме. Нагадаємо, що 2го травня в Донецьк з візитом прибули Директор правління директорів закордонного мовлення США Джеффрі Гіршберґ, президент корпорації Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа Томас Дайн і директор Української служби радіо "Свобода" Олександр Народецкий (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.05.2005 Змінився телефон рекламної служби радіо "Europa Plus Україна" в місті Хмельницький (105.4МГц). Відтепер він має номер (0382)-78-94-59. Студійний номер лишився без змін. Тим часом, обсяги мовлення столичного радіо "Шарманка" у Хмельницькому (107.1МГц) знов збільшено - відтепер станція в ефірі міста перебуває цілодобово (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.05.2005 З'явилися деякі подробиці щодо скорочення обсягів мовлення 2-ї програми Національної радіокомпанії України (Радіо "Промінь") в УКХ ЧМ-діапазоні. Через несплату канал працюатиме лише зранку та ввечері за таким графіком: 6.00-8.24 та 19.00-22.00. СХ-передавач на частоті 549кГц у Києві відтепер збільшив час трансляції Радіо "Промінь" на дві години: відтепер він звучить на цій хвилі з 0.00 до 7.00. Решту часу вдень "Промінь" тепер можна чути лише на другій кнопці проводової мережі (де є) (Джерело: "Media-DX").
  • 3.05.2005 9-го травня з нагоди 60-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) за сприяння кондитерської фірми "Київ Конті" представить у своєму ефірі святковий концерт. Найвідоміші пісні часів Великої Вітчизняної війни у виконанні ді-джеїв "Мелодії" слухайте на хвилях станції 9-го травня о 15.00 та 21.00 (Власна інформація).
  • 3.05.2005 На хвилях олександрійського (кіровоградська область) радіо "МАЯК" 107.6FM (107.6МГц) з'явилося кілька нових проектів. Щоранку у будні з 7.00 до 10.00 на хвилях станції лунає нове ранкове шоу - "Ранкова маячня". Програма "Репортаж" (четвер та неділя, 12.30) розповідає про актуальні міські події, проблеми міста, громадян тощо. Передбачено також позачергові випуски програми "Репортаж", які виходять в ефір в разі, якщо тема є пріоритетною та вимагає негайного висвітлення (як, наприклад, "міні-голодування" гірників на головній площі Олександрії, що проходило в найкращих постмайданівських традиціях - помаранчеві шоломи, намети, доміно і звернення до уряду). А щотижня в ніч з неділі на понеділок о 1.00 на хвилях радіо "МАЯК" 107.6FM лунає проект "Тринадцята година", адресований прихильникам важкої та екстримальної музики. Тим часом, проект ді-джея Буратіно "Кактус" знято з ефіру: ведучий програми залишив радіостанцію (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.05.2005 Приблизно місяць тому столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" розпочала мовлення в місті Кіровоград. Тут програми станції транслюються на частоті 103.8МГц (Інформація з власних джерел).
  • 3.05.2005 Найстарше в Україні реґіональне радіо - маріупольське Радіо "Приазов'я" - стоїть на порозі свого 45-тиріччя. З 1961-го року передачі станції транслювалися по проводовій мережі на місто Маріуполь і два прилягаючих селища. З 1988-го року Радіо "Приазов'я" виходить також у відкритий ефір на частоті 67.34МГц. До розпаду Радянського Союзу редакція підтримувала шефські зв'язки між екіпажем теплохода "Юрий Левитан" Азовського пароплавства і дикторським відділом Всесоюзного радіо. З 1990-го року в рамках редакції організовано національну редакцію "Співдружність", що готує передачі для населення Приазов'я грецької, єврейської, польської національностей, а також програму "У наших соседей-россиян" (Новини Таганрога і Ростова-на-Дону). Привіти і поздоровлення своїм рідним, близьким і знайомим, що проживають у Донецькому Приазов'ї України, ви можете відправляти на е-mail: (Джерело: Радіопортал Ігоря Гузея).
  • 3.05.2005 Мовлення на УКХ ЧМ частоті 71.30МГц у Києві (2-ий канал НРКУ - Радіо "Промінь") відтепер здійснюється у такому обсязі: 6.00-9.00 та 18.00-22.00 (Власна інформація).
  • 3.05.2005 Дещо змінено розклад трансляцій на київській СХ-частоті НРКУ 549кГц (РПЦ "Бровари"). Відтепер 2-а програма Національного радіо України - Радіо "Промінь" - тут лунає з 0.00 до 7.00 (а не з 1.00 до 6.00, як це було раніше). Час мовлення 3-ої програми Національного радіо України - Радіо "Культура" - лишився без змін: 7.00-8.00 і 19.00-0.00 (Власна інформація).
  • 2.05.2005 У зв'язку із підключенням до нової сучасної АТС замінено індекс номера студійного телефону столичної Студії "Майдан" (72.08МГц). Відтепер, телефонуючи в інтерактивні програми станції, слід набирати (044)-278-76-23, а не (044)-228-76-23, як це було раніше (Власна інформація).
  • 2.05.2005 Звертаємо вашу увагу на зміну телефону рекламного відділу столичного радіо "Апельсин" (104.6МГц та Інтернет-мовлення). Відтепер замість номера (044)-251-21-38 діє новий - (044)-502-21-38 (Власна інформація).
  • 2.05.2005 За реальним матеріальним світом є інший світ... ледь усвідомлювана тінь, що раптово зникає, кроки в порожній кімнаті, звуки і навіть слова вимовлені невідомо ким... Винятки з правил, теж правила... Саме про винятки з правил нашого повсякденного життя йтиметься в новій програмі від тернопільського "УХ-радіо" 101FM (101.1МГц) під назвою "ХХХ" (три ікси). Передача інтригує вже лише своєю назвою, адже невідоме, в даному випадку "ікс", підняте тут аж у третю ступінь, тому любителів несподіванок та таємниць чекає смерч інформації. Ведучі циклу передач, Юлія Макогон та Тарас Кузів, розкриватимуть факти, які не вписуються у звичний плин людського життя, але попри все - трапляються. Програма "ХХХ" - свого роду вечірня казочка для дорослих, котрі полюбляють гострі відчуття. Але і в такій справі потрібно дотримуватись правил, адже нема гарантії, що такі розмови сподобаються мешканцям, які перебувають там, за межею реальності. Отримавши від Юлії та Тараса обіцянки строго дотримуватись золотої середини у своїх судженнях та висновках, "УХ-радіо" 101FM запрошує вас у світ програми "ХХХ" - небезпечний та таємничий, від бажання потрапити у який просто відмовляють усі органи сприйняття інформації крім вух, та від якого вас відділяє лише ручка радіоприймача. Тихо... прислухайтесь... радіохвилі програми "ХХХ" вже стукають у ваше вікно. Від вас залежить впустити їх до кімнати і зранку прокинутись впевненим у своїх силах та з відчуттям перемоги, чи накритись ковдрою із головою і заснути у цьому непевному прихисткові нашої свідомості. Ведучі нагадують: програма "ХХХ" виходить щодня у будні дні о пів на дев'яту вечора. Ведучі наголошують: прослуховування програми "ХХХ" дітьми, людьми із слабкою психікою та хворим серцем небажане. Усіх же інших запевняють: "хвилювання та інтригу - гарантуємо" (Джерело: Сайт "УХ-радіо" 101FM).
  • 1.05.2005 7-го травня на столичному "MusicPaдio" (101.5МГц) - День Радіо. Звісно, це свято працівників радіостанції, і вони із задоволенням прийматимуть ваші привітання. Однак, як завжди, головні подарунки вони самі даруватимуть своїм слухачам. Отже, 7-го травня для вас на "MusicPaдio" - день чистого радіо. Тільки найкраща музика - ваша улюблена - легка та комфортна, від якої вас нічого не відволікатиме. Жодної реклами та мінімум слів в ефірі. Не проґавте шансу отримати задоволення від чистої музики єдиний раз на рік і лише на "MusicPaдio" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2005 День 7-го травня на терненах холишнього СРСР відомий як День Радіо. Але 7-е травня - це ще й день народження сателітарної мережевої станції Народне Радіо "Niko FM" (Борислав-100.2МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Ужгород-107.2МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Миколаїв-106.4МГц, Кременчук-102.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), яка цього року відзначає своє 10-тиліття. Кожен, хто в прямому ефірі привітає "Niko FM" з 10-річчям, отримає один зі 100 призів!!! Телефон для привітань: (044)-537-39-15 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2005 Хочеш потрапити на головну подію у світі музики? У тебе є можливість виграти стильний квиток на "Євробачення"! Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) дарує тобі унікальну можливість стати свідком усіх подій "Євробачення-2005" у Києві. Як завжди все дуже просто. Треба лише відповісти на питання, що звучатимуть на хвилі "Стильного" в середині кожної години, - із трьох запропонованих варіантів відповіді ви маєте обрати тільки один, але вірнй. А далі - відправити порядковий номер правильної відповіді SMS-повідомленням на номер 106 33, попередньо набравши цифровий код 17 40. Не проґав свій шанс і стань щасливим власником квитка на грандіозне музичне шоу "Євробачення-2005"!!! Але, це ще не все!!! Фотографії всіх переможців будуть розміщені на офіційному Web-сайті "Стильного радіо" - http://www.shanson.fm! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2005 Краматорський корпункт Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) та постійний автопартнер станції - фірма "Автомир" надають можливість найактивнішим слухачам "Хвилі всіх поколінь" потрапити на "Євробачення". Два квитки на шоу одержить той слухач, який пройде три етапи спеціальної радіовікторини. На першому етапі (робоча назва "Автобайки", виходить о 16.40) необхідно знайти три помилки в історії, розказаній ді-джеєм "Мелодії" (ориґінал історії можна почути в день виходу вікторини в ефір о 7.40 у програмі "Автохроніки"). На роздуми вам дається лише одна хвилина - аби визначитися з правильною відповіддю та потрапити на другий рівень гри. На другому етапі ведучий представляє слухачеві, що додзвонився, 10 тверджень на кшталт: чи правда, що в автомобіля 4 колеса? Необхідно погодитися або не погодитися з твердженням ді-джея (на роздуми також дається одна хвилина). За 7 правильних відповідей слухач одержує путівку у 3-ій тур гри. У цьому третьому турі ведучі ставлять слухачеві запитання на автомобільну тематику. Після хвилинних роздумів і правильної відповіді, Ви їдете на конкурс "Євробачення", 21-го травня, до міста Києва, так ще зі своєю "половиною"! Стежите за анонсами!!! (Джерело: Сайт Радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 1.05.2005 Сьогодні у Києві зранку не працює УКХ ЧМ передавач Національної Радіокомпанії України на частоті 71.30МГц, де зазвичай транслюється 2-ий Канал Національного радіо України (Радіо "Промінь"). Решта київських УКХ ЧМ передавачів НРКУ (68.51МГц, 72.86МГц та 105.0МГц) працюють за звичним графіком (Власна інформація).
  • 1.05.2005 Віднедавна в місті Прилуки Чернігівської області на частоті 102.0МГц працює нова станція - радіо "Галактика Плюс". Станція перебуває в ефірі цілодобово і транслює рок, електронну музику та авторські програми (Джерело: Портал "Radiochat.Com.Ua").
  • 1.05.2005 Свій п'ятий день народження сьогодні святкує столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Станція, що розпочала мовлення 1-го травня 2000-го року, знаменна хоча б тим, що "відкрила" у Києві "нижню частину" верхнього піддіапазону УКХ ЧМ. Фактично, проект ностальгійного радіо був перед цим вже опробуваний на хвилях столичного радіо "Supernova" (вело мовлення на частоті 100.5МГц), де він існував з серпня по грудень 1999-го року. Однак, згодом Євген Рибчинський, автор ідеї такого радіо, вирішив утвердитись в ефірі столиці всерйоз і надовго, отримавши власну частоту (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024