Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2004 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2004 У місті Запоріжжя припинилися тестові трансляціції нової радіостанції на частоті 102.2МГц (Інформація з власних джерел).
  • 31.01.2004 З 2-го по 6-те лютого - третій тиждень святкування восьмріччя столичної радіостанції "Європа FM" (Київ-107.0МГц та Інтернет-мовлення). На черзі - нові ігри, призи і подарунки: гра "Копилка", традиційний "Кіноклуб", "ЕвроТОП 98" і не тільки. Наступного тижня ведучі радіостанції запропонують меню з кращої музики за 1998 рік, щось на кшталт "Greatest Hits Європи FM". Ви зможете: 1. Почувши на "Європі FM" пісню з лайнером "Абсолютний хіт 1998 року" - додзвонитися в студію за номером (044)-251-49-81 і одержати свій подарунок; 2. Відправити на електронну скриньку свій "ЄвроТОП-прогноз" щодо трійки кращих пісень 1998 року (не заьувайте - автори трьох перших вірних прогнозів одержать подарунки від "Європи FM"). За результатами голосування буде сформована десятка кращих пісень 1998 року. Підведення музичних підсумків чекайте у п'ятницю 6-го лютого о 14.00 на "Європі FM". 8-тижневий святковий марафон, присвячений дню народження радіостанції, триває. Триває також проект "ЄвроГодина з ведучим". Наступної середи, 4-го лютого, о 12.00 у віртуальні простори виходить ді-джей Євген Фомін - ведучий "Великого Привіту" у вихідні дні. Рівно опівдні він проведе цілу годину зі слухачами радіостанції в "ЄвроЧаті". Ви зможете поспілкуватися з улюбленим ведучим, задати йому свої питання чи просто поділитися враженнями (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2004 Столична ТРК "Громадське Радіо" запроваджує нові інформаційні програми спільно зі столичним радіо "Континент" (100.9МГц). Починаючи з 2-го лютого в рамках спільного проекту з радіо "Континент" київські слухачі зможуть слухати дві нові інформаційні програми Громадського Радіо. Щоранку о 8.00 розпочинатиметься годинна ранкова інформаційна програма. В ній - усе що потрібно тим, хто збирається на роботу - найсвіжіша інформація щодо суспільно-політичних подій, огляд ранкової преси та гості в студії у прямому ефірі, анонси подій та прогнози розвитку основних тем. О 13.06 - денна програма новин, що розповідатиме про події вже тоді, коли вони відбуваються - матеріали журналістів, включення кореспондентів та коментарі дійових осіб. Ток-шоу Громадського Радіо спільно з радіо "Континент" виходитиме в ефір і надалі о 20.05 без змін. Для слухачів в інших реґіонах програми "Громадського радіо" доступні в прямому ефірі на сайті телерадіокомпанії - http://www.radio.org.ua (Джерело: Інформацію надано ).
  • 30.01.2004 Завтра, 31-го січня, свій 5-ий день народження святкує радіостанція "Europa Plus Кременчук" (106.0МГц), яку представляє в ефірі ДП ТРМК "Аллюр" (Джерело: Сайт радіо "Europa Plus Україна").
  • 30.01.2004 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила представника урядової Ради з питань реклами. Як повідомила прес-служба Нацради, це було зроблено на виконання Постанови КМУ "Про затвердження Положення про Раду з питань реклами" від 26.12.2003 року. Представником до Ради з питань реклами при Кабінеті Міністрів України член Національної ради Віктор Павленко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.01.2004 Минулої неділі, 25-го січня, о 17.45 в ефір столичної сателітарної мережевої радіостанції "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.8МГц, Харків-107.0МГц, Тернопіль-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) вийшла перша 10-хвилинна щотижнева програма "Телекритика" в радіоефірі". На відміну від самого сайту, "Телекритика" в радіоефірі" - це програма не тільки для професійної публіки, а радше для глядачів, що впевнено тримають руку на телевізійному пульті. Виклад матеріалів сайту для радіоверсії готує журналіст Леся Ганжа, чиї статті знайомі постійним читачам "Телекритики" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.01.2004 В ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Чернігів-101.4МГц та 72.35МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Ковель-102.7МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.5МГц, Луцьк-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9Мц, Нікополь-101.2МГц, Охтирка-102.8МГц, Кіровоград-106.7МГц, а також на мережі проводового мовлення міста Ладижин) вчора стартувала акція "Я Вас люблю…" ("Я Вас кохаю…"), присвячена до дня св.Валентина, що наближається. Акція триватиме до 11-го лютого і являє собою конкурс на найориґінальніше, найромантичніше освідчення у коханні. Їх чекають за адресою . 14-го лютого, у день всіх закоханих, три найкращі освідчення у коханні пролунають у прямому ефірі "Мелодії". А переможців конкурсу чекають квитки на феєричний мюзикл до столичного нічного клубу "Фрідом" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.01.2004 Сьогодні відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед рішень, що стосувалися сфери радіомовлення, на засіданні були ухвалені наступні: 1. Про державну реєстрацію Підприємства "Центр засобів масової інформації "Медіа Центр" у формі ТОВ, м. Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності; 2. Про внесення змін і доповнень до ліцензії ТОВ "Бойчук-студія", м. Івано-Франківськ, на право користування ефірним каналом мовлення; 3. Про внесення змін і доповнень до ліцензії ЗАТ "Житомирська телерадіокомпанія Лтд.", м. Житомир, на право користування ефірним каналом мовлення; 4. Про внесення змін і доповнень до ліцензії Донецької обласної державної телерадіокомпанії, м. Донецьк, на право користування проводовим каналом мовлення. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Під час засідання було також прийнято наступні рішення: 1. Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних телеканалів та радіочастот; 2. Про створення робочої групи Національної ради по визначенню переліку супутникових каналів мовлення, рекомендованих для ретрансляції в кабельних та ефірно-кабельних мережах; 3. Про затвердження Положення про нагрудний Знак Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "За розбудову телерадіоінформаційного простору України"; 4. Про роботу зі зверненнями громадян та врахування висловлених пропозицій, критичних зауважень щодо діяльності телерадіоорганізацій України у 2003 році; 5. Про звіт апарату Національної ради за підсумками роботи у 2003 році; 6. Про представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Раді з питань реклами при Кабінеті Міністрів України; 7. Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Новицького А.М. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.01.2004 Сьогодні, 28-го січня.2004 року, Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення в черговий раз розглянула питання столичного радіо "Континент" (ТОВ "Медіа-центр"). Голосування було одностайне - всі 8 членів Національної ради України проголосували за включення радіо "Континент" (ТОВ "Медіа-Центр") до Державного реєстру засобів масової інформації з видачею відповідного свідоцтва. Керівник радіо "Континент" (100.9МГц) Сергій Шолох розцінює це як початок конструктивного діалогу між радіо "Континент" і Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення і сподівається на подальше позитивне співробітництво із впорядкування юридичного статусу радіо "Континент" і продовженню легального мовлення в ефірі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2004 Запорізька короткохвильова радіостанція "Дніпровська хвиля" (11980кГц) останнім часом працює за таким графіком: субота і неділя - 8.00-10.00 та 11.00-13.30 (за київським часом). Потужність передавача коливається у межах 100-250Вт, модуляція DSB зі зниженою несучою, антена - диполь Північ-Південь (Джерело: ).
  • 28.01.2004 Уряд США наклав рекордний штраф у розмірі 755 тисяч доларів на радіостанцію "Clear Channel Broadcasting" (штат Флорида) за радіопередачу з "відверто сексуальним змістом". Про це повідомила урядова Федеральна комісія США по комунікаціях, що діє на правах міністерства. "Дане рішення є ще одним прикладом того, що ми маємо намір суворо дотримуватись правил і інструкцій, особливо якщо це стосується появи непристойних програм в ефірі", - говориться в письмовій заяві голови комісії Майкла Пауелла, повідомляє РІА "Новини". Пан Пауелл повідомив, що найближчим часом очолювана ним комісія почне штрафувати мовників за кожен окремий випадок уживання лайки чи непристойних фраз у теле- та радіоефірі. При цьому Майкл Пауелл нагадав, що конґрес США вже розглядає можливість "різкого збільшення" розміру штрафу за подібні порушення. Внесений минулого тижня законопроект, підготовлений групою з 25 членів конґресу, передбачає збільшення таких штрафів до 3 мільйонів доларів. У своєму рішенні по радіостанції "Clear Channel Broadcasting" комісія вказала, що радіопередача, яка містила "непристойний матеріал", виходила протягом декількох днів у чотирьох містах Флориди й загалом у ній було замічено 26 порушень. Сьогодні у Вашингтоні в конґресі США розпочалися слухання, на яких законодавці мають намір розглянути питання про те, наскільки ефективно американський уряд використовує наявні в нього повноваження для забезпечення чистоти теле- та радіоефіру (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2004 Масовий страйк провели вчора працівники французьких державних радіостанцій, об'єднаних у компанію "Радіо Франс". В ефірі радіостанції "Франс-Інфо" замість інформаційних випусків, що зазвичай йдуть кожні сім хвилин, звучала лише музика та рекламні оголошення. Серйозні зміни відбулися також у звичайному розкладі "Радіо Франс Інтернасьональ", "Радіо Бле" та інших державних радіостанцій Франції. За даними міжпрофспілкового комітету, що виступив ініціатором страйку, акцію протесту підтримали не менше половини журналістів, а також технічні працівники радіостанцій. Персонал "Радіо Франс" домагається підвищення зарплати, яка, як стверджують профспілки, не індексувалася вже сім років. Учасники страйку наполягають, зокрема, на скороченні різниці в оплаті праці між працівниками радіо і державних телевізійних каналів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2004 Нова запорізька радіостанція, що тестується на часоті 102.2МГц, вже кілька днів передає сигнал в режимі відкритої несучої (Інформація з власних джерел).
  • 26.01.2004 Новий генеральний продюсер столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) Сергій Кічігін, перебуваючи у відрядженні в Канаді, веде переговори з однією з найуспішніших радіостанцій цієї країни. Як повідомляє інформаґенція "УНІАН" з посиланням на достовірні джерела, у разі укладення контракту радіо "Довіра FM" зможе дістати доступ до високоякісних продуктів, ліцензійного музичного матеріалу і сучасних технологій. Назва канадської радіостанції поки що не розголошується. Нагадаємо, що 19 січня цього року Сергія Кічігіна було призначено генеральним продюсером радіостанції "Довіра FM". Дехто пов'язує "повернення" Сергія Кічігіна на "Довіру FM" із входженням в радіостанцію структур, наближених до "Українського Медіа Холдинґу". Керівництвом радіо було оголошено конкурс на заміщення посади генпродюсера, і Сергій Кічігін, подавши свою концепцію розвитку радіо, став його переможцем. Як відомо, Сергій Кічігін свого часу був засновником газети "Киевские ведомости", видавництва "Довіра". Саме він був творцем радіостанції "Довіра FM", але потім залишив проект. Зараз Сергій Кічігін є видавцем і керівником газети "2000". Радіостанція "Довіра FM" має розгалужену мережу мовлення по Україні в FM-діапазоні, зокрема, її передачі транслюються в усіх містах-мільйонниках, окрім Одеси. На хвилі радіостанції транслюються передачі Радіо "Свобода" (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 26.01.2004 Група з 25 членів палати представників конґресу США внесла законопроект, у якому зажадала збільшити до трьох мільйонів доларів штраф за використання нецензурних слів на телебаченні і радіо. Як повідомили в службі інформації палати, авторами законопроекту виступили як конґресмени-республіканці так і демократи. Повна назва документа - "Закон про дотримання норм пристойності в ефірі". Законопроект містить вимоги, відповідно до яких уряд США в особі федеральної комісії з комунікацій одержує право оштрафувати у підвищеному розмірі телекомпанію чи радіостанцію у разі, якщо вона допустила використання у своєму ефірі "непристойної, ненормативної чи лайливої мови". Штраф за кожен одиничний випадок використання нецензурної лексики визначений у розмірі до 275 тисяч доларів. При цьому передбачається, що за кількаразові порушення з боку телекомпаній і радіостанцій розмір штрафу може становити суму до трьох мільйонів доларів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.01.2004 Інститут Масової Інформації та нідерландська організація "Прес-Нау" запрошують українських журналістів взяти участь у семінарі "Доступ до інформації", який відбудеться 29-30 січня в Києві за адресою вул. Воровського, 4. Семінар розрахований на штатних працівників всіх видів мас-медіа. Він має на меті ознайомити учасників із засадничими принципами законодавства стосовно доступу до інформації та надати журналістам практичні навички щодо того, як саме здобувати інформацію для своїх матеріалів. Теоретичні викладки супроводжуватимуться аналізом конкретних ситуацій, які реально виникали в практиці українських журналістів. Під час семінару заплановані виступи болгарської викладачки Гордани Юлевої та українських правників: Людмили Панкратової та В'ячеслава Якубенко (IrexProMedia), Інни Ведмеденко та Тетяни Кириченко (ІМІ), а також українських журналістів, котрі домагались захистити своє право на інформацію через суд. Якщо ви бажаєте детальніше ознайомитись з програмою семінару звертайтеся до офісу ІМІ за телефонами (044)-461-90-23 та (044)-212-19-66 або адресою e-mail: , , , . Для участі в семінарі необхідний лист на бланку редакції на ім'я директора ІМІ Наталі Нілової, який підтверджує участь журналіста та гарантує збереження його робочого місця впродовж двох днів відсутності на роботі. Реґіональним журналістам відшкодовуються квитки на потяг. Готельні витрати та обіди для всіх учасників виплачує ІМІ (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 26.01.2004 Сьогодні у всесвітній мережі Інтернет офіційно відкрився новий портал EEBC-2004, присвячений світу широкосмугових технологій - телебачення, радіомовлення, Internet, IPTV, VoIP, передача даних, мультисервісні послуги, моніторинґ, менеджмент, маркетинґ, біллінґ, контент, програмне забезпечення, інвестиції. Знайти портал можна за URL-адресою http://www.eebc.com.ua. На ресурсі можна знайти докладну інформацію про всі проекти EEBC на поточний рік, а також інформацію про компанії-учасників і фотозвіт по EEBC-2003, корисні посилання тощо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.01.2004 У Росії планується створити міжнародний музей телебачення і радіо. Першими його відвідувачами стануть користувачі Інтернету. Питання про створення музею обговорювалося 24-го січня під час щорічних загальних зборів Міжнародної академії телебачення і радіо. За словами президента академії Анатолія Лисенка, через рік планується створити віртуальну версію міжнародного музею телебачення і радіо в мережі Інтернет, а до 2006-го року організувати його постійно діючу експозицію в Останкіно. Зокрема, найближчим часом планується будівництво на території Останкіно нового трансляційного комплексу, на базі якого і працюватиме музей телебачення і радіо. За словами Лисенка, музей складатиметься з архівних документів і так званої "атракціонної частини". "Головна задача, крім фінансування музею, зібрати унікальні документи, які розповідають про історію розвитку теле- і радіомовлення", - сказав президент Міжнародної академії телебачення і радіо. На разі зусиллями працівників теле- і радіоіндустрії створюється архів документів, що включає фото- і кінохроніку, сценарії популярних у минулому програм, а також теле- і радіотехніку, додав Лисенко. Крім того, уже ведеться запис смішних історій, що трапилися під час створення популярних у минулому теле- і радіопрограм. За словами Лисенка, оповідачами таких історій виступають метри вітчизняної журналістики. У стінах музею також планується розмістити колекцію старої телевізійної техніки, знайти яку зараз непросто. Можна припустити, що інтерес до такої техніки у відвідувачів буде величезним, вважає пан Лисенко. Першими експонатами майбутньої колекції стали знайдені нещодавно в одному з підмосковних Будинків творчості два телештативи вагою близько 300 кг кожний, сказав він. Атракціонна частина майбутнього музею дозволить відвідувачам познайомитися з "телевізійною кухнею" - побачити процес створення програм, а також взяти участь у їхньому створенні, відзначив президент академії. Поки всі зібрані для музею матеріали зберігаються на території Телевізійного технічного центра Останкіно, повідомив Лисенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2004 Івано-Франківський корпункт столичної сателітарної радіомережі "XITFM Україна" (102.6МГц) днями розпочав трансляцію власних рекламних блоків. Контактний телефон рекламного відділу станції в Івано-Франківську - (0342)-50-26-00 (Інформація з власних джерел).
  • 24.01.2004 Столичне "Радіо РОКС Україна", яке відсутнє в ефірі з 20-го січня, оголосило про запуск відео- та аудіосигналу з ефірної студії в Інтернет. Трансляція аудіосигналу має бути доступна за URL-адресою http://www.rocks.com.ua/radio.asx (rtsp://darwin.rocks.com.ua/radio.sdp), відеосигналу - за URL-адресою http://www.rocks.com.ua/video.asx (rtsp://darwin.rocks.com.ua/video.sdp) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2004 8-ми тижневий святковий марафон, присвячений 8-миріччю столичної радіостанції "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення), триває. Позаду перший тиждень святкування і попереду - наступний, в якому вас очікує нова гра "Навколо Європи", "Кіноклуб" та "ЄвроТОП 97". Нова гра "Навколо Європи" - одна з найзахоплюючих акцій в історії радіостанції. З понеділка, 26-го січня, і до п'ятниці, 30-го січня, ведучі ранкового шоу "Європейський ранок" Аліна Бессонова і Олег Дмітрієв проведуть слухачів по офісу радіостанції "Європа FM", де учасники гри матимуть змогу познайомитися з її працівниками. А вірно відповівши на запропоноване питання, пов'язане з "Європою FM", вони отримають приємні подарунки від радіостанції. А ось акція "ЄвроТОП 97" має на меті визначити десять найкращих пісень 1997-го року. Для цього ведучі радіостанції запропонують вам згадати 1997-ий рік у музичному плані. З 26-го по 30-те січня вам буде запропоноване меню з найкращої музики згаданого року - щось на кшталт Greatest Hits "Європи FM" (список можна знайти на офіційному Web-сайті радіостанції - http://www.europa.fm). Зрозуміло, ніхто не вів детальної статистики, але щороку фаворитами ефіру радіостанції ставали нові пісні, за якими можна простежити історію поп-музики останнього десятиліття. А паралельно ви зможете: 1. Почувши на "Європі FM" пісню з лайнером "Абсолютний хіт 1997 року" - додзвонитися в студію за номером (044)-251-49-81 і одержати від станції подарунок; 2. Відправити на електронну скриньку свій прогноз щодо трійки кращих пісень 1997 року (адже автори трьох перших вірних прогнозів одержать подарунки від "Європи FM". За результатами голосування буде сформована десятка кращих пісень 1997 року. Підбиття музичних підсумків 1997-го року чекайте у п'ятницю, 23-го січня, о 14.00 на "Європі FM". Голосуйте за пісні на сайті радіостанції у спеціальному розділі, а також грайте та вигравайте (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2004 З 2-го лютого столична ТРК "Громадське радіо" збільшує свою присутність в ефірі столичного радіо "Континент" (100.9МГц). Від цього дня в ефірі означеної радіостанції транслюватимуться два нових блоки інформаційно-аналітичних програм "Громадського радіо" - ранковий годинний (8.00-9.00) та денний півгодинний (13.05-13.30) (Джерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 23.01.2004 Столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) продовжує розпочату минулого року акцію "ЄвроГодина з Ді-джеєм". У середу, 28-го січня, у віртуальні простори виходить ді-джей Сергій Комаровський - ведучий вітальної програми "Дуже великий привіт" у вихідні та співведучий радіошоу "Стиковка". Найближчої середи рівно опівдні він проведе цілу годину у спілкуванні зі слухачами в "ЄвроЧаті". Ви матимете змогу поспілкуватися з улюбленим ведучим, задати йому свої питання або поділитися враженнями (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2004 У той час як кубинський уряд заперечує проти припинення переговорів зі США, він посилює заходи, спрямовані на придушенню мовлення "Радіо Марті" на острові. "Радіо Марти" мовить на Кубу з Майамі і є єдиним засобом масової непідцензурної інформації для кубинців. Як повідомляє аґенція CubaNet, жителі Куби мають труднощі в прийомі передач "Радіо Марті" через завади, які підсилюються. Уряд використовує "глушилки" для погіршення сигналу. Кубинський уряд вважає, що прослуховування передач "Радіо Марті" - протест проти влади. Під час масових репресій у березні 2003-го року одним з доказів провини дисидентів вважалося використання короткохвильових приймачів для прийому передач іноземних радіостанцій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.01.2004 Влада Угорщини на 30 днів призупинила мовлення будапештської альтернативної радіостанції "Тілос радіо" після того, як один з її ведучих невдало пожартував у прямому ефірі. DJ зробив скандальне зауваження - у прямому ефірі програми, присвяченої християнському Різдву, він зазначив, що "винищив би всіх християн". Як відзначає BBC, цей інцидент є нетиповим для Угорщини, оскільки більшість населення цієї країни - католики, і всі закони, що забороняють розпалення міжрасової ворожнечі, були спрямовані на захист національних меншостей, таких як цигани та євреї. Скандал не затих, не дивлячись на те, що згаданий ведучий був звільнений, а представники станції вибачилися за його висловлення. "Тілос радіо" моментально опинилося під вогнем критики з боку політиків і представників ведучих релігійних конфесій. Мовлення станції було припинене на підставі закону, який забороняє засобам масової інформації робити заяви, здатні образити почуття тієї чи іншої соціальної групи. Крім того, тепер станція не зможе протягом півроку звертатися до держави з проханням про підтримку. Її також попередили, що у разі повторення чогось подібного, ліцензія на її мовлення може бути анульована (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 22.01.2004 Як повідомляє Інтернет-видання "Телекритика", 21 січня 2004 року на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань тедебачення і радіомовлення прийняла звернення до Прем'єр-міністра Віктора Януковича. У зверненні члени Нацради Б. Холод, В. Понеділко, В.Шевченко, Т.Лебедєва, В.Лешик, В.Манжосов, В.Павленко, М.Фартушний висловили прохання розв'язати проблему розміщення Національної ради: "Протягом десяти років існування конституційного, позавідомчого державного органу - Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення так і не вирішено питання про її розміщення. Цю проблему неодноразово обговорювали найвищі посадові особи держави, було ухвалено відповідні урядові рішення." Як йдеться у зверненні, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.03.2003 р. №173 Національній раді передано на умовах оренди приміщення в будинку по вул. М.Коцюбинського, 12. Однак до цього часу Мін'юст не передав Національній раді жодного квадратного метра приміщень, проігнорувавши численні звернення Національної ради та відповідні доручення з визначенням конкретних термінів виконання віце-прем'єр-міністра України, міністра Кабінету Міністрів України. Члени Нацради наголошують: "Зволікання з виконанням розпоряджень Кабінету Міністрів України загострюють ситуацію, оскільки Національна рада не може виконувати покладені на неї функції. Зокрема, неможливо налагодити цілодобовий моніторинґ телерадіоорганізацій, створити належні умови для роботи Національної ради та її апарату. Зважаючи на актуальність та невідкладність цього питання, просимо особисто Вас, шановний Вікторе Федоровичу, провести нараду за участю всіх зацікавлених сторін для остаточного розв'язання проблеми розміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2004 Вчора відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед рішень з ліцензування ТРО, що торкалися сфери радіо, було прийнято: 1. Рішення про видачу ТОВ "Радіо "Нова", м.Нововолинськ Волинської області та Національній радіокомпанії України ліцензії на право користування частотою 104.4МГц у м.Нововолинськ Волинської області (згідно сітки мовлення); 2. Рішення про переоформлення Диканському районному радіо, смт.Диканька Полтавської області, ліцензії на право користування каналами проводового мовлення (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 21.01.2004 Своєрідним іспитом вирішила відзначити День студента - Тетянин день - столична мережева сателітарна радіостанція "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Ялта-106.8МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Житомир-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Бердянськ-101.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, Євпаторія-105.9МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а також на хвилях кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц)). 25-го січня щогодини протягом усього дня в ефірі радіостанції лунатимуть по два запитання про вино. Роль екзаменаторів виконуватимуть ді-джеї, а роль студентів - слухачі радіостанції. Ну а в якості оцінок - чудові подарунки від спонсора акції - торгівельної марки "Золота амфора" (Власна інформація).
  • 21.01.2004 З 22-го січня "русскорадійне" ранкове "Подсолнух-шоу", яке можна слухати в Україні на мережі "Русское радио Україна" (Київ-98.5МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Черкаси-103.7МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Чернігів-107.2МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-101.6МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Вінниця-105.9МГц, Харків-106.6МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також на хвилях кременчуцького "Visma"-радіо (101.7МГц)), разом з Аллою Довлатовою вестиме Андрій Чижов. В рамках шоу з'являться нові рубрики та конкурси для слухачів (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.01.2004 В ефірі столичного "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) останнім часом не чути трансляцій новин від французької радіостанції "RFI" (Власна інформація).
  • 20.01.2004 Запорізький корпункт столичної сателітарної радіомережі "Шансон" (105.1МГц) розпочав трансляцію власних вітальних програм "КПЗ". Вони лунають в ефірі щодня з 12.00 до 13.00. Музичні замовлення та привітання приймаються за номером (0612)-18-44-03 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2004 З 22-го січня змінюються телефони івано-франківського радіо "Західний Полюс" (104.3МГц). Їхні номери перетворюються на шестизначні (замість п'ятизначних) шляхом додавання додаткової "сімки" до індексу. Відповідно, номер (03422)-7-52-72 перетвориться на (0342)-77-52-72, а (03422)-7-53-00 - на (0342)-77-53-00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2004 Звертаємо вашу увагу на зміну ефірного телефону столичного радіо "Power FM" (104.0МГц). Відтепер він має номер (044)-537-38-38 (Власна інформація).
  • 20.01.2004 Сьогодні зранку відсутнє в ефірі столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) (Власна інформація).
  • 20.01.2004 З 1-го лютого столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) відновлює гру для найуважніших слухачів "Копилка". Для того, щоб виграти великий грошовий приз, необхідно виконати 5 простих умов: 1. Завжди слухати радіо "Європа FM"; 2. Надіслати заявку на участь у грі (для цього слід надіслати листа на адресу 03039, м.Київ, вул.Голосіївська, 7, радіо "Європа FM"; або на електронну скриньку ), в якій слід вказати свій домашній телефон та коротко написати - для чого вам життєво необхідна така грошова сума; 3. Дочекатися оголошення про початок гри в ефірі радіо "Європа FM"; 4. Почути суму, оголошену ді-джєєм; 5. Відповісти на телефонний дзвінок ді-джея та вірно назвати заповітну суму. Виконавши ці 5 умов ви зможете розбити "Хрюшку" та одержати свої гроші (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.01.2004 Віднедавна знов скоротилися обсяги трансляції програм одеської сателітарної радіомережі "AVTO.FM" у Києві (99.4МГц): станція знов працює у столиці з нічною перервою, яка триває з 2.00 до 6.00 (Власна інформація).
  • 20.01.2004 10 років тому, 20-го січня 1994-го року, у Києві на частоті 106.5МГц розпочала свою роботу радіостанція Української Корпорації Телебачення і Радіомовлення "ЮТаР". Вже наступного, 1995-го, року ця радіостанція створила першу в Україні недержавну радіомовну мережу. За час свого існування станція кілька разів змінювала свій позивний, формат та концепцію; з 2002-го року вона працює як Dance Radio "Kiss FM" (Власна інформація).
  • 19.01.2004 З 20-го січня всеукраїнську радіомережу "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) очолить Сергій Кичигін. Як стало відомо інформаґенції "Інтерфакс-Україна", наказ про його призначення генеральним продюсером мережі вже підписаний. Пан Кичигін - один із засновників газети "Київські відомості", "2000", видавництва "Довіра". Він був засновником радіостанції "Довіра", потім залишив проект. Нині Кичигін - громадянин Канади. За даними дослідницької компанії TNS, радіо "Довіра" у Києві в FM-діапазоні займає зараз одне з останніх місць у рейтинґу. Залучення нового менеджера, вважають засновники радіомережі "Довіра", має зробити проект успішним. За деякими даними, "повернення" Кичигіна на "Довіру" пов'язано з входженням у радіостанцію структур, наближених до "Українського медіа холдинґу" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.01.2004 Сьогодні близько 13-ї години за київським часом у місті Запоріжжя розпочався технічний ефір на частоті 102.2МГц (ТОВ Радіостанція "Великий Луг"). Нині на цій хвилі звучать хіти класичної та сучасної рок-музики з перевагою у плей-листі зарубіжних композицій (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.01.2004 Проблеми відродження реґіональної мережі телебачення і радіомовлення обговорювалися під час зустрічі голови Національної ради з питань телебачення Бориса Холоду з головою облдержадміністрації Володимиром Яцубой, що пройшла в Дніпропетровську 17 січня. Про це повідомляє "Контекст-Медиа" з посиланням на джерело у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації. За словами пана Холода, у деяких реґіонах України, зокрема, в Одеській, Сумській та Дніпропетровській областях, нині відсутня єдина мережа реґіонального телебачення. Ще гіршим є стан справ у сфері радіомовлення. Якщо в цілому в Україні кількість радіоточок скоротилося майже на половину - (з 16 до 8,2 мільйонів одиниць), то на Дніпропетровщині їх залишилося лише 20%. Особливо незадовільна ситуація склалася в сільській місцевості реґіону. На думку Бориса Холода, відроджувати мережу радіомовлення в колишньому виді недоцільно з фінансової точки зору. Для цього, зазначив він, потрібні інші підходи. Вже в лютому-квітні голова Нацсради планує провести обласну нараду з питань розвитку реґіональної мережі радіомовлення і телебачення. Тут же буде прийнята програма по пріоритетному розвитку місцевих радіо- і телеканалів, уточнив він. Аналогічні наради, повідомив Борис Холод, уже проведені в ряді реґіонів України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.01.2004 Голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення Іван Чиж виступає за заборону податкових перевірок засобів масової інформації на період виборів Президента в 2004 році, передають "Українські Новини". "Я вважаю , що треба застосувати принцип "податкових канікул", - сказав Іван Чиж в інтерв'ю журналістам у суботу, 17 січня, у Чернігові. За його словами, це дозволило б уникнути спекуляцій на тему переслідувань деяких друкованих і електронних ЗМІ. Іван Чиж додав, що "податкові канікули" не звільняли би редакції ЗМІ й економічні служби від чіткого дотримання законодавства. Голова Держтелерадіо вважає, що після виборів перевірки можуть бути відновлені, тому що ЗМІ є суб'єктами господарювання, на які поширюється відповідне законодавство. За його словами, "податкові канікули" для ЗМІ були б з розумінням зустрінуті в суспільстві (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.01.2004 Приблизно місяць тому в ефірі дніпропетровського відділення "Дорослого радіо" (107.7МГц) з'явилися ретрансляції програм з центральної, київської студії радіомережі. Київський блок звучить на хвилях станції щодня з 1.00 до 7.00. Таким чином, з 1-ї до 3-ї години ночі в рамках програми "КПЗ" дніпропетровці тепер мають можливість приймати музичні привітання з усіх куточків України, де транслюється "Доросле радіо" (Інформація з власних джерел).
  • 18.01.2004 У місті Харкові розпочалися тестові трансляції на частоті 90.0МГц (ТОВ ТРК "Радіо Артіль"). Нині в ефірі лунає музичний нон-стоп з неагресивних композицій. Незабаром на цій частоті має розпочати свою роботу радіо "L-FM" (Інформація з власних джерел).
  • 16.01.2004 З 19-го січня в ефірі столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) стартує гра "Міланський фінал". У 2001-му році радіостанція вже грала зі слухачами у гру з такою назвою - тоді переможці вирушили до Мілана на фінал Ліги Чемпіонів. Тепер ви маєте можливість поборотися за інший, не менш бажаний спортивний трофей - м'яч з автографом самого Андрія Шевченка. З понеділка, 19-го січня, і до четверга, 22-го січня, ведучі ранкового шоу "Європейское утро" ("Європейський ранок") Аліна Бессонова та Олег Дмітрієв проведуть відбіркові тури, за підсумками яких буде визначено переможців півфінальної та фінальної ігор, що відбудуться наступної п'ятниці - 23-го січня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2003 Всесвітня організація підтримки свободи слова "Артикль 19" рекомендує позбавити Президента права призначати половину складу Національної ради. "Артикль 19" провів аналіз нової редакції Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення". Як йдеться у повідомленні цієї організації, нова редакція Закону відповідає багатьом міжнародним стандартам регулювання телерадіомовлення. Однак, ефект від позитивних положень послаблюється тим фактом, що Президент зберігає абсолютне право на призначення половини членів Національної Ради. Українські законодавці пропонують внесення змін до Закону України 1997 року "Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення". Нова редакція Закону, в цілому, відповідає міжнародним стандартам, зокрема у тій частині, що стосується процедури призначення членів Національної Ради Верховною Радою України. Найбільш серйозною проблемою запропонованих змін є необмежені повноваження Президента щодо призначення половини складу Національної ради (ці повноваження гарантує стаття 106 (13) Конституції України, вважають експерти "Артикль 19". "Нова редакція Закону обмежує повноваження Президента звільняти членів Національної ради на свій розсуд, - вказується у повідомленні для преси. - Однак, ми рекомендуємо вписати в Закон більш серйозні обмеження повноважень Президента. В перспективі, ми рекомендуємо внести поправку в Конституцію по вилученню вищезгаданого положення". "Артикль 19" закликав українську владу якомога ефективніше використати підготовлений аналіз нової редакції Закону для того, щоб привести Закон у повну відповідність міжнародним стандартам. Рекомендації для подальшого удосконалення Закону включають необхідність чіткої та відкритої заяви про незалежність Національної ради та перегляд процедури фінансування Національної ради для захисту її від політичного втручання. "Ми також закликаємо владу взяти на себе зобов'язання по перегляду інших законів, що стосуються мовлення, з тим, щоб привести їх у відповідність до міжнародних стандартів", - вказують експерти. Аналіз, проведений "Артиклем 19" можна знайти на Web-сайті організації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2004 Змінилася електронна адреса криворізького корпункту столичної радіомережі "Наше радіо" (102.7МГц). Відтепер вона має вигляд (Джерело: Інформацію надано ).
  • 15.01.2004 Столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) з 19-го січня оголошує 8-митижневий святковий марафон з нагоди власного 8-миріччя. Кожен з цих 8-ми тижнів буде присвячено кожному року існування станції. З 19-го по 25-те січня ведучі та слухачі "Європи FM " матимуть змогу згадувати 1996-ий рік. До вашої уваги - меню з кращої музики 1996-го року - так би мовити, Greatest Hits від "Європи FM". Ніхто не вів чіткої статистики, але відомо, що кожного року фаворитами ефіру радіостанції ставали нові пісні, за якими можна прослідкувати історію поп-музики останнього десятиліття. Але ви можете не лише відслідковувати, але й вигравати призи та приємні подарунки. Отже, почувши на "Європі FM" пісню з нвйнером "Абсолютный хит 1996 года" ("Абсолютний хіт 1996 року"), мерщій телефонуйте до студії за номером (044)-251-49-81 аби отримати подарунок від станції. Ви також можете направляти на "Європу FM" за адресою свої прогнози стосовно трійки найкоащих пісень 1996-го року - автори перших трьох вірних прогнозів також одержать подарунки від станції. Десятку найкращих пісень 1996-го року буде сформовано за підсумками голосування, а підбиття музичних підсумків - у п'ятницю, 23-го січня, о 14.00 на "Європі FM". На цьому акція не закінчується - з 26-го січня "Європа FM" згадуватиме 1997-ий рік (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2004 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" оголошує про початок мовлення у місті Ковель Волинської області. Частота трансляції - 102.7МГц (Сайт радіостанції).
  • 14.01.2004 Спеціальний проект "Антистрес" запустило в ефір сьогодні столичне "MusicРадіо" (101.5МГц). Проект створено спеціально для профілактики і попередження стресів на роботі, для того, щоб у київських офісах працювалося максимально легко і комфортно. Програми "Антистрес" - це короткі і ємні інформаційні випуски, які містять поради для працюючих людей щодо найкращих способів порятунку від перевтоми та стресу. Також на "Music Radio" щодня відбувається розиграш "антистресової" сувенірної продукції, що сприятливо впливає на атмосферу в офісі (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.01.2004 Наприкінці осені минулого року у місті Котовськ Одеської області на частоті 106.2МГц розпочалися трансляції програм одеського радіо "Санна". Наразі в ефірі йде повна ретрансляція програм з Одеси без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.01.2004 22 січня 2004 року в м.Одесі відбудеться громадське обговоренні змін до чинного законодавства про телебачення і радіомовлення "Нове законодавство про телебачення і радіомовлення очима практиків". Засідання триватиме з 10:30 до 16:00 в приміщенні Центру Болгарської Культури, за адресою: м. Одеса, вул. Адмірала Жукова, 9 (2-ий поверх). Організатори обговорення - Незалежна асоціація телерадіомовників та Українська медіа спілка за підтримки міжнародного фонду "Відродження". На зустрічі обговорюватиметься нова редакція Закону України "Про телебачення і радіомовлення", яку прийнято Верховною Радою України в першому читані, та нова редакція Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", що підготовлено до другого читання Верховною Радою України. В обговоренні візьмуть участь представники Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Всі пропозиції учасників будуть оброблені, опубліковані та передані до Верховної Ради України. Додаткова інформація за тел: (044) 290-98-76; 290-46-20 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2004 В ефірі столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) з 12-го січня стартувала нова акція - "Перелякай ді-джея". Щодня у будні о 17.45 (ефір Ромео) слід телефонувати на радіостанцію за номером (044)-246-42-10 та пробувати лякати ведучого різними незвичними способами. Автори найкращих "страшилок" отримають квитки на фільм "Будинок з приколами" з Едді Мерфі в одній з головних ролей. А ведучі ранкового шоу "Давай, вставай!" ("Давай, підводься!") DJ Паша та Славко цього тижня збиратимуть найнелогічніші рядки з пісень. Надіславши їх на факс (044)-490-71-99 ви матимете змогу взяти участь у Конкурсі Тижня, головним призом якого є музичний центр (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2004 Ігрові календарі від радіо "Europa Plus у Донбасі" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) почали приносити користь своїм власникам. 7-го січня відбувся перший (і далеко не останній!) розиграш призів акції радіостанції "Красный день календаря" ("Червоний день календаря"). Протягом наступного тижня в офісі радіостанції чекатимуть власників календарів з номерами 0129 (фірмовий сервіз та набор компакт-дисків), 0059 та 0762 (по набору СD з кращою музикою "Європи Плюс"). Решті варто сподіватися на успіх у наступних розиграшах - сьомого числа кожного місяця (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2004 5 січня 2004 року в американському місті Сідер Репідз, штат Айова, розпочало свою роботу перше у світі комерційне цифрове "радіо підвищеної чіткості" - HD Radio. Запровадження нового формату, винайденого компанією iBiquity Digital, за словами розроблювачів, є настільки ж революційним, як у свій час перехід від чорно-білого телевізійного мовлення до кольорового. Дані HD Radio передаються відразу в цифровому вигляді, тому якість звуку тепер є практично такою ж, як на компакт-диску. Крім того, новітня технологія гарантує відсутність радіозавад та провалів сигналу. У майбутньому на базі HD Radio можна буде реалізувати сервіс платного замовлення пісень. Радіостанції HD Radio передають не тільки цифровий, але і звичайні AM- і FM-сигнали - для сумісності. Але крім цього, йде трансляція ще і третьої "хвилі" даних, у якій можуть бути зашифровані в текстовому виді інформація про поточну композицію, новині, прогноз погоди, програма передач, реклама і будь-які інші дані. Текст відображається на екрані приймача рядком, що біжить. Радіоприймач Kenwood KTC-HR 100 - поки єдиний у світі, здатний приймати новий формат радіо, уже продається за ціною $350. Повний комплект устаткування для мовлення коштує біля $80-100 тисяч доларів (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 11.01.2003 Від завтрашнього дня ранкове шоу "По семейным обстоятельствам" ("За сімейними обставинами"), яке на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) щодня у будні з 7.00 до 10.00, вестимуть поперемінно дві пари ведучих - до вже звичних Марини Левченко та Аліка ПАтєхіна долучаться Світлана Савєльєва та Олександр Філяєв. Тим часом, інформаційні випуски у рамках ранкового шоу замість Філяєва надалі вестиме Ольга Веснянка (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.01.2004 Останнім часом програми одеської сателітарної радіомережі "AvtoFM" у Києві (99.4МГц) транслюються у повному обсязі - тобто, цілодобово. Раніше станція працювала у столиці з 6.00 до 2.00 (Власна інформація).
  • 8.01.2004 Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення пропонує Кабінету міністрів визначити комітет генеральним державним замовником виробництва і трансляції теле- та радіопрограм, говориться у повідомленні Держкомтелерадіо з посиланням на проект положення про державне замовлення на виробництво і поширення теле- і радіопрограм, представлений Кабміну. На думку комітету, розподіл ефіру телерадіокомпаній між кількома замовниками позбавляє його цілісності, тому держзамовлення має формувати одна організація. "У разі наявності кількох тематичних замовників, тематичне державне замовлення, мабуть, не буде виконане у повному обсязі... У разі наявності єдиного замовника це не приводить до негативних наслідків для організації політики мовлення", - говориться в повідомленні. Держкомтелерадіо пропонує визначити комітет гензамовником, апарат Верховної Ради - держзамовником програм про діяльність депутатів, пишуть "Українські Новини". Центральні і місцеві органи влади, відповідно до проекту положення, можуть брати участь у фінансуванні виробництва і трансляції окремих програм. Обсяг держзамовлення визначатиме Міністерство економіки за поданням Держкомтелерадіо. Комітет також повідомляє, що має намір віддавати перевагу державним телерадіокомпаніям при проведенні тендерів на виробництво програм. Зараз держзамовниками теле- і радіопрограм можуть бути Верховна Рада, Рада міністрів Криму, центральні органи влади, обласні адміністрації і міськадміністрації Києва та Севастополя, держорганизації та установи, визначені в бюджеті, а також уповноважені Кабміном (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.01.2004 Київський середньохвильовий передавач радіостанції "ВВС" (612кГц) з початку нового року працює за новим графіком. Він є таким: 6.30-7.00 - з понеділка по суботу програми російської служби, у неділю - програми англійської служби; 7.00-8.00 - з понеділка по п'ятницю програми української служби, у суботу та неділю - програми англійської служби; 8.00-11.00 - програми англійської служби; 15.00-17.00 - програми англійської служби (новий відрізок); 17.00-18.00 - програми англійської служби; 18.00-18.30 - програми української служби; 18.30 - 19.00 - програми англійської служби; 19.00-19.30 - програми української служби; 19.30 - 20.00 - уроки англійської мови; 20.00 - 20.30 - програми російської служби (новий відрізок); після 20.30 мовлення на частоті немає (раніше існували програми англійською та російською мовами з 22.00 до 0.30). А 1-го січня о 5.00 було відключено середньохвильовий передавач Національної радіокомпанії України, встановлений на РПЦ у с.Луч (Миколаївська область), який транслював на частоті 549кГц програми УР-2 ("Промінь") та УР-3 ("Культура") за змішаним розкладом. Про можливий час відновлення роботи передавача поки інформації немає. Тим часом, не виключається можливість відновлення роботи одразу кількох середньохвильових передавачів НРКУ (однак, точна кількість та місця встановлення невідомі) та виходу довгохвильового передавача УР-1 (207кГц) на повну потужність - 500кВт (Джерело: ).
  • 4.01.2004 Віднедавна в ефірі кіровоградського "АБ-Радіо" (104.2МГц) з'явилися програми столичної сателітарної мережі "Доросле радіо". Вони транслюються блоками - щодня з 14.00 до 17.00 і з 23.00 до 11.00. Решту часу, з 11.00 до 14.00 та з 17.00 до 23.00, в ефір виходять блоки програм, підготовлені студією "АБ-Радіо". Тим часом, кіровоградський корпункт столичної сателітарної мережі "Наше радіо" (107.9МГц) тепер представляє не лише кіровоградські рекламні блоки, але й ряд програм - зокрема, новини, вітальні передачі та кілька маленьких рубрик (Інформація з власних джерел).
  • 3.01.2004 Сьогодні своє 10-тиріччя святкує столична радіостанція "MusicРадіо" (101.5МГц). Станція є однією з перших столичних радіокомпаній, до того ж вона жодного разу не припиняла мовлення і не змінювала своєї основної частоти - 101.5МГц. "MusicРадіо" було створено як спільний проект американської корпорації "StoryFirst Communications" та українського концерну "РРТ", і у перші роки свого існування вона була структурним підрозділом Міжнародної Комерційної Телерадіокомпанії ICTV. Розмови про появу у столичному ефірі цієї станції почали точитися ще у 1992-му році, але частоту 101.5МГц у режимі технічного мовлення було задіяно лише у травні 1993-го року (головним чином, на ній ретранслювався московський "Маяк"). Технічне мовлення тривало до вересня того ж року, коли передавач було відключено. У повноцінний ефір станція вийшла 3-го січня 1994-го року з трансляціями з 6.00 до 0.00 у режимі так званого "автоматичного радіо" (музично-рекламний мікс, що запускається з компьютера). Тоді радіокомпанія використовувала два позивні: "Music Radio 101FM" та "101FM - Радіо Музика". Згодом ефір було збільшено на годину - з 6.00 до 1.00. З 2-го січня 1995-го року по січень 1997-го станція використовувала паралельну частоту 70.40МГц у нижньому піддіапазоні УКХ. Наприкінці 1995-го року та у 1996-му році станція вела мовлення цілодобово. Тоді ж розпочалися зміни у форматі станції - з'явилися голоси ведучих. Надалі зміни тривали. Нині станція, що визначає своєю потенційною аудиторією працівників столичних офісів (на них розраховано багато інтеракивних акцій, що постійно присутні в ефірі), вже давно не має жодного відношення до ICTV, а її формат можна охарактеризувати як суміш AC, Soft AC та Hot AC (Власна інформація).
  • 2.01.2004 У цей день два роки тому у Києві розпочало мовлення радіо "Мелодія". Перед тим станція, створена харківською компанією "Онікс", вже вела мовлення у Харкові, Дніпропетровську та Донецьку, і зі стартом роботи у Києві (це сталося на частоті 100.9МГц) розпочалося створення єдиної мережі з центральною студією у столиці. Від самого початку в ефірі "Мелодії" лунали композиції минулих років, серед яких переважали пост-радянські, загальний образ станції певною мірою відображав музику, що свого часу виходила на платівках радянської фірми "Мелодія". Однак вже з травня того ж року формат станції було трохи розбавлено за рахунок сучасної російської поп-музики у стилі телевізійної програми "Песня года" телеканалу "ОРТ". Також у зв'язку з конфліктом навколо столичної частоти 100.9МГц станція тимчасово перейшла спочатку на 101.0, а потім на 101.1МГц. За два роки, що минули, "Мелодія" охопила своїм мовленням окрім Києва ще 25 міст України, де працює на власних частотах (Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Чернігів-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.5МГц, Луцьк-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9Мц), або на частотах станцій-партнерів (Чернігів-72.35МГц, Донецьк-73.58МГц, Нікополь-101.2МГц, Охтирка-102.8МГц та Кіровоград-106.7МГц) (Власна інформація).
  • 1.01.2004 Столичне "Громадське радіо" представить сьогодні на хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) з 18.00 до 19.00 спеціальний випуск вечірньої інформаційної програми - "Прогноз. Що нам чекати від 2004 року?". У програмі журналісти, ведучі ток-шоу "Громадського Радіо" та експерти прогнозуватимуть яким буде 2004 рік в українській політиці, економіці, як Україна поводитиметься на світовій арені і що нового збудують в столиці держави. А з 20.05 до 21.00 на хвилях столичного радіо "Континент" (100.9МГц) "Громадське радіо" представить спеціальний випуск програми "Тема дня" - "Основні події минулого року в Україні в дзеркалі ЗМІ та громадської думки". Ведучий програми Кость Бондаренко обговорюватиме реакцію громадян України на основні події минулого року з соціологом Іриною Бекешкіною та їх висвітлення у медіа з науковцем Валерієм Івановим. Усі програми "Громадського радіо" можна слухати також на Інтернеті (Дерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 1.01.2004 Сьогодні святкує своє 10-річчя мережеве радіо "Люкс FM" (Львів - 104.7МГц та 67.82 МГц, а також трансляції зі столичної студії - Київ - 103.1МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Чернівці - 102.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир - 107.7МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Харків-101.5МГц, Херсон-101.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Луцьк-102.4МГц, Полтава-106.8МГц). Позивні цієї станції вперше зазвучали у Львові 1-го січня 1994-го року на частоті 1476кГц у діапазоні середніх хвиль. Згодом, у лютому того ж року, станція розпочала мовлення у місті Лева на частоті 67.82МГц у нижньому піддіапазоні ультракоротких хвиль. Пройшло ще трохи часу, і радіокомпанія вже вела мовлення паралельно на частоті 104.7МГц у верхньому піддіапазоні УКХ, відмовившись від середньохвильової частоти. З вересня 1995-го року станція створила мережу, вийшовши в ефір у Києві на частоті 103.1МГц, а згодом почала розгортати мережу на інші міста України. Новий етап у розвитку радіостанції розпочався у квітні 2002-го року, коли "Люкс FM" розпочав мовлення на сателіт з нової студії у Києві, паралельно завоювавши нові реґіони - Харків і Донеччину (на частотах ТРК "Клас") та Полтавщину (на частоті ТРК "ТЕТ-Полтава"), у минулому році до них приєдналися також Херсон, Запоріжжя, Кіровоград, Луцьк. Тим часом, львів'яни продовжують слухати програми, підготовлені львівською студією, які враховують специфіку міста Лева - місця, де станція народилася (Власна інформація).
  • 1.01.2004 З Новим роком!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024