Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2003 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2003 Київська мiська держадмiнiстрацiя вiзьме участь у конкурсi на отримання лiцензiї на радiомовлення на частотi 104.6МГц. Для участi в конкурсi на сесiї Київради вчора було прийняте рiшення про створення комунального пiдприємства "Радiостанцiя "Голос Києва". Як повiдомив на сесiї начальник Головного управлiння з питань взаємодiї з засобами масової iнформацiї Київської мiськадмiнiстрацiї Ростислав Карандєєв, на iм'я київського мiського голови Олександра Омельченка надiйшов лист вiд Нацiональної ради з питань телебачення i радiомовлення з пропозицiєю взяти участь у конкурсi на отримання лiцензiї на мовлення на частотi 104.6МГц, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна". Конкурс вiдбудеться 19 лютого. До цього часу, повiдомив пан Карандєєв, повиннi бути оформленi всi необхiднi документи, зокрема, повинна бути розроблена концепцiя дiяльностi радiостанцiї "Голос Києва". Вiдповiдно до домовленостi мiж Київською мiськадмiнiстрацiєю i Нацрадою учасником конкурсу повинна виступити окрема юридична особа зi статусом комунального пiдприємства, чим i викликана необхiднiсть прийняття цього рiшення Київради. Пан Омельченко зазначив, що Київ "давно хотiв мати свiй канал" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2003 У четвер, 30 січня, відбулося останнє засідання IV сесії Київради XXIV скликання. На порядку денному стояли шість питань, зокрема про містобудування і землекористування, власність. Усі вони вирішені в робочому режимі, за винятком деяких, розгляд яких перенесено на лютий. Депутати також більшістю голосів прийняли постанову про створення комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва" (Джерело: "Український Медіа Сервер").
  • 29.01.2003 З 1-го лютого програми столичного "Громадського радіо" можна буде слухати на хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.01.2003 В ефірі столичної сателітарної радіомережі "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Чернівці-102.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Харків-101.5МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Полтава-106.8МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц) з'явилася програма "The World Chart Show". Цей проект являє собою огляд чартів радіостанцій х різних куточків світу. В Україні "локалізована" версія програми випускається компанією "ФДР Радіоцентр" (Власна інформація).
  • 29.01.2003 29-го січня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні Національної ради Борис Холод вручив ліцензії телерадіоорганізаціям - переможцям конкурсних відборів. На засіданні Національної ради прийнято ряд рішень, які стосуються: внесення до державного реєстру телекомпаній, які отримали ліцензію; роботи зі зверненнями громадян та виконання висловлених в них пропозицій та критичних зауважень щодо діяльності телерадіоорганізацій України у 2002 році. Затверджено План основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на перше півріччя 2003 року. Внесено зміни до Положення про Премію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "Телетріумф". На засіданні Нацради було прийнято рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення. Серед ефірних радіостанцій це 103.5МГц, м. Кременчук, Полтавської обл. (ПП ТРК "Візит"). Серед станцій проводового мовлення це: Редакція Каланчатського районного проводового мовлення, смт. Каланчак, Херсонської обл.; Редакція районного радіомовлення Великоолександрівського району, смт. Велика Олександрівка, Херсонської обл.; Житомирська ОДТРК у Бердичівському, Коростенському, Брусиловському, Чуднівському, Коростишівському та Овручівському районах Житомирської обл.; ТОВ "Радіо Слобожанщини", м. Харків. Було ухвалено рішення про переоформлення ліцензій. Зокрема, було переоформлено ліцензії таким радіомовним компаніям: Полтавська ОДТРК, м. Полтава; Миколаївська районна радіоредакція, м. Миколаїв, Львівскої обл.; Радіоорганізація "Бобровицьке районне радіомовлення", м. Бобровиця, Чернігівської обл.; Ріпкинське районне радіомовлення, смт. Ріпки, Чернігівської обл.; Редакція Козелецького радіомовлення, смт. Козелець, Чернігівської обл.; Редакція Срібнянського районного радіомовлення, смт. Срібне, Чернігівської обл.; Куликівська редакція районного радіомовлення "Районні радіовісті", смт. Куликівка, Чернігівської обл.; Редакція районного радіомовлення, м. Борзна, Чернігівської обл.; Редакція Прилуцького радіомовлення, м. Прилуки, Чернігівської обл.; Радіоорганізація "Корюківське районне радіомовлення", м. Корюківка, Чернігівської обл.; Редакція районного радіомовлення "Сосниця", смт. Сосниця, Чернігівської обл.; Радіоорганізація "Коропське районне радіомовлення", смт. Короп, Чернігівської обл. та ряду телеорганізацій. Прийнято такж рішення про продовження терміну дії ліцензії (заяви ТРО за 180 днів): ТОВ ТРК "Дивосвіт", м. Київ; Львівська ОДТРК, м. Львів; ПП РК "Карітас-Едегем", м. Червоноград, Львівської обл.; ТОВ ТРК "Сіверські підприємства", м. Чернігів. Також ухвалено рішення про визначення переможців конкурсу на канали і частоти ряду телерадіоорганізацій у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській областях (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.01.2003 Єгор Пчолкін, у минулому - ді-джей столичного мережевого "Нашого радіо", відтепер працює в ефірі столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) (Власна інформація).
  • 29.01.2003 Розширюється й кількість міст, охоплених мовленням іншої столичної сателітарної радіомережі - радіо "Люкс FM". Відтепер її програми транслюються також у Дніпропетровську - на частоті 100.5МГц, де досі працювало місцеве "Альфа-радіо" (Інформація з власних джерел).
  • 29.01.2003 Столична мережева радіостанція "Доросле радіо" віднедавна набула міжнародного статусу: її програми тепер чути у столиці Молдови, Кішеневі. На жаль, поки немає інформації про те, чи у цій країні ведеться пряма ретрансляція програм з Києва, що транслюються через сателіт, чи кішеневський корпункт здійснює власне мовлення за київським плей-листом (Інформація з власних джерел).
  • 28.01.2003 З 2 лютого в ефірі івано-франківської радіостанції "Західний полюс" (104.3МГц) стартує новий щотижневий інтерактивний проект - "SMS-вечірка". Щонеділі з 21.00 і до півночі слухачі за допомогою своїх мобільних телефонів матимуть можливість надіслати SMS чи e-mail на адресу електронної пошти радіостанції - (як це зробити можна дізнатися у свого оператора) із привітами або вітаннями для своїх друзів, в крім того - замовити пісню. У повідомленні повинна міститися назва композиції, що замовляється, і, звісно, сам текст привіту чи вітання. Єдина умова - текст повідомлення не повинен перевищувати ліміт у 160 символів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.01.2003 Змінилися електронні адреси столичного корпункту одеського мережевого радіо "АвтоFM" (99.4МГц). Відтепер замість скриньки з'явилася скринька , а також додаткова - (Джерело: Інформацію надала ).
  • 27.01.2003 Програма "Power Chart" з'явилася на хвилях столичного радіо "Power FM" (104.0МГц). Щодня з 20.00 до 20.30 слухачі радіостанції мають можливість спостерігати за ситуацією у світових чартах музики у форматі радіостанції (Власна інформація).
  • 27.01.2003 Столичне мережеве "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Охтирка-102.0МГц, а також Інтернет-мовлення) запрошує на презентацію першої в Україні книги про радіо. Авторами книги, що має назву за назвою "ГАЛА - це життя", є самий один з популярніших радіоведучих України DJ Паша і генеральний директор "ГАЛА Радіо" Джозеф Лемір. Прес-конференція і презентація, присвячені виходу друком книги "ГАЛА - це життя", відбудуться 30 січня 2003 року в прес-холі інформаґенції "УНІАН" (вул. Хрещатик, 4) о 12.00 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2003 Російська державна радіомовна компанія "Голос Росії" і Національна радіокомпанія України підпишуть угоду про співпрацю в області радіомовлення в рамках Протоколу про міждержавну співпрацю. Як повідомили вчора в РДРК "Голос Росії", підписання відбудеться під час візиту президента Росії Володимира Путіна до України 27-28 січня. Як інформують "Подробиці on-line", в зв'язку з цим до Києва вирушає делегація РДРК "Голос Росії" на чолі з головою компанії Арменом Оганесяном. Угоду між двома компаніями підпишуть Армен Оганссян і президент Національної радіокомпанії України Віктор Набрусько. Документ, зокрема, передбачає, що Національна радіокомпанія України візьме на себе зобов'язання транслювати передачі "Голосу Росії" російською мовою на територію України. У свою чергу, "Голос Росії" буде здійснювати трансляцію передач української компанії на країни СНД і дальнього зарубіжжя. У РДРК "Голос Росії" подібну взаємодію вважають важливим кроком в розвитку гуманітарної співпраці Росії і України, якому зараз надається першорядне значення, в тому числі співпраці засобів масової інформації двох країн. Враховуючи роль України як важливого стратегічного партнера Росії, РДРК "Голос Росії" вважає однією з пріоритетних задач своєї мовної політики висвітлення російсько-українських стосунків, історичних зв'язків двох братських слов'янських народів. Підписання угоди з Національним радіо України, безсумнівно, додасть нового імпульсу цій роботі, підкреслили в РДРК "Голос Росії" (Джерело: "ForUm").
  • 25.01.2003 З 21.01.2003 на мукачевському радіо "Закарпаття FM" (веде мовлення з Хуста на каналі 101.9МГц) виходить в ефір програма "DJ-вахта" (по буднях, 12.00-14.00), у якій ведучий розповідає про сьогоднішній день (прогноз погоди, події, ювілеї тощо). В ефірі радіостанції можна також почути ряд програм виробництва столичної радіомережі "Мелодія" - рубрики "Смехопанорама" та "Истории любви" (у запису без джинґлів "Мелодії"). Також в ефірі радіостанції з'явилися інформаційні випуски (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.01.2003 "Рокова п'ятниця" - таку назву має нова програма столичного радіо "Power FM" (104.0МГц). Програму присвячено зіркам hard'n'heavy усіх часів - музика, цікаві факти, новини. Початок щоп'ятниці о 22.00 (Власна інформація).
  • 24.01.2003 Редакція журналу "Телерадіокур'єр" переїздить у новий офіс, розташований у двох кварталах від старого. З 27-го січня нова поштова адреса видання - "Телерадіокур'єр", вул. Гайдара, 27, студія 9, 01033, Київ. Незмінними лишаються номери телефонів і факсу видання: (044)-220-66-75, (044)-220-79-31, а також адреса електронної пошти: (Джерело: Інформацію надано журналом ).
  • 22.01.2003 24 січня, у п'ятницю, на засіданні Медіа Клубу обговорюватиметься тема: "Медіа "в законі": Ліцензування та реєстрація ЗМІ, плюси й мінуси". В дискусії візьмуть участь представники Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України, громадських організацій, електронних і друкованих ЗМІ, а також незалежні експерти та журналісти з України та Британії. До обговорення пропонуються такі питання: 1. Вчора та сьогодні: від хаосу до порядку; 2. "Що, де, як ???" в регулюванні ЗМІ. Український досвід на тлі іноземного; 3. Позитиви: ліцензування - цивілізований спосіб регулювання ЗМІ; 4. Негативи: можливість маніпулювання, тиску та обмеження свободи. Що робити? Збір учасників о 15.30. Засідання Медіа Клубу проходять в рамках проекту "Медіа реформи", започаткованого Урядом Великої Британії. Проект має на меті згуртувати впливових професіоналів, діяльність яких пов'язана з мас-медіа, для створення більш сприятливого клімату для незалежних ЗМІ. У рамках проекту діє Центр медіареформ у Національному університеті "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА); українськими партнерами проекту є Незалежна Асоціація Телерадіомовників (НАМ), Інтернет-газета "Телекритика" та журнал "Телерадіокур'єр" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2003 Вибуховий пристрій, знайдений учора в Києві на даху офісу радіостанції "Мелодія", не становив небезпеки. За інформацією ЦГЗ ГУМВС Києва, пристрій не міг вибухнути через відсутність блоку живлення та ушкодження проводу електросхеми. Пристрій складався з мобільного телефону, 88 г пластиду, електродетонатора та інших електронних елементів (Джерело: "Оглядач").
  • 22.01.2003 Як уже повідомлялося, вчора на радіостанції "Мелодія", яка розташована в Києві на Червонозоряному проспекті, 10, було виявлено вибуховий пристрій. У результаті вибуху могли постраждати більше 50 осіб. Як повідомила програмний директор радіостанції Лариса Єфремова, вибуховий пристрій еквівалентний 250 грамам тротилу було закладено прямо на даху будинку. До бомби був приєднаний мобільний телефон, дзвоник на який мав би привести в дію вибуховий пристрій. У момент, коли до МНС надійшло повідомлення про закладену вибухівку, у приміщеннях "Мелодії" перебувало 30 осіб. Радіостанція "Мелодія" поділяє приміщення з автомагазином, у якому на момент виявлення бомби перебувало 15 осіб персоналу і близько 20 відвідувачів. Таким чином, від вибуху могли постраждати більше 50-ти осіб. За деякими даними, пристрій мав спрацювати ввечері, коли в студії, як правило, перебуває велика кількість відвідувачів. Пакет з вибуховим пристроєм на даху будинку знайшов електрик, який піднявся на дах, щоб замінити лампочку на вивісці. Робітник не знайшов іншого виходу, як занести знахідку в "Мелодію". Поки міліція їхала на виклик, знахідку поклали в туалет, персонал евакуювали. Вибухівку було знешкоджено під керівництвом начальника вибухотехнічної служби ГУ МВС України м. Києва Василя Опанасюка, особисто експертом-вибухотехніком Сергієм Кирилюком. Під час обстеження даху будинка жодних слідів виявлено не було. Розглядається версія про те, що пакет міг упасти чи бути скинутим з багатоповерхового будинку, до якого й прибудовано магазин і радіостанцію. Тим часом, програмний директор "Мелодії" не виключає того, що підкласти вибухівку могли конкуренти. "Керівництво радіостанції на сьогоднішній день задається питанням: "Що це? Витівки конкурентів чи перерозподіл ефіру в угоду політичним силам?", - говориться в повідомленні пані Єфремової. За останні сім місяців своєї діяльності радіостанція "Мелодія", за інформацією програмного директора станції, піднялася в рейтинґу з 26 на 5 місце, при цьому, покривши своєю мережею більшість великих міст України. Крім того, основними слухачами радіомережі є найбільш активний електорат - люди у віці від 30 до 55 років (Джерело: "UA-Today").
  • 22.01.2003 Останнім часом у Бахмацькому районі Чернігівської області було згорнуте проводове мовлення. Для його заміни населенню були запропоновані УКХ-приймачі вартістю близько 60 гривень. У сусідній Сумській області у містах Ромни та Конотоп нещодавно були встановлені радіопередавачі сумськоі радіостанції "Відікон". Мовлення велося до кіеця року у тестовому режимі. Частота - 107.0МГц (як і у Сумах). Передавачі встановлено на власних РПЦ. З Нового року передавач у Ромнах мовчить (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2003 Сьогодні до МНС надійшло повідомлення про те, що у Солом'янському районі столиці по проспекту Червонозоряному, 10, у приміщенні радіо "Мелодія" закладено вибухівку. О 16.50 спецпідрозділом МВС вибухонебезпечний пристрій вилучено, повідомила ForUm'у прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій. Проводиться розслідування. На місці події працювала опергрупа Головного управління з питань надзвичайних ситуацій міськдержадміністрації (Джерело: "ForUm").
  • 21.01.2003 На хвилях столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) стартують нові програми. Щодня о 21.00 в ефірі розпочинатиметься вітальна програма "Ответная реакция" ("Реакція-відповідь"). Про нові музичні тенденції і молоді перспективні імена можна буде дізнаватися щопонеділка у програмі Вадима Куликова "Синтез волокна" (19:00), у той час як про монстрів, титанів та динозаврів сучасної музики щовівторка і щочетверга розповідатиме Микола Матросов (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2003 На минулому тижні стали відомі лауреати рейтинґу "Народне визнання-2002", який щорічно проводиться в Одесі. Серед інших ("Діяч мистецтв", "Інвестор року", "Журналіст року", "Лідер суспільно-політичного руху") у конкурсі було визначено й переможця у номінації "Кращий радіоведучий". Кращим за підсумками року, що минув, був визнаний Олександр Вєтров - ведучий одеської мережевої радіостанції "АвтоFM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також на хвилях уманського радіо "МІД FM" (103.4МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц) та луганського радіо "Пульс" (103.6МГц)) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2003 Як вже повідомляв Інтернет-портал "Телекритика", парламентська слідча комісія з розслідування діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення приступила до роботи. Минулої п'ятниці до Національної ради прийшла група народних депутатів на чолі з головою слідчої комісії Ігорем Гринівим і надала список документів, які слідча комісія має намір вивчити в першу чергу. Однак, досі керівництво Національної ради не надало названих документів. За повідомленнями "Телекритики" з посиланням на достовірні джерела, попри небажання чиновників Національної ради співпрацювати, слідча комісія вже має кілька документів, які містять ознаки порушення Борисом Холодом та окремими високопосадовцями апарату Національної ради цілої низки статей Кримінального кодексу України, а саме ст.ст. 355; 364-366 "перевищення влади або службових повноважень", "зловживання владою або службовим становищем", "службове підроблення" чи "примушення до виконання цивільно-правових зобов'язань". Крім усього, виявлено факти надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади. Тим часом, Борис Холод поки не приступив до роботи у Національній раді після операції, яка була проведена в грудні 2002 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2003 У програмі Сергія Тройнікова "Блюзленд", що на хвилях столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц), з'явилася нова рубрика - "Інтерв'ю". За останній час гостями у програми "Блюзленд" були українські джазові, блюзовые і рок-н-рольні команди, музику яких можна почути не лише в "Блюзленде", але також і в блюзі-клубі "Buddy Guy" (вул. Хрещатик, 15). Детальний графік виступів можна знайти на сайті програми - http://www.bluesland.kiev.ua. Зокрема, потрібно відзначити - 11, 18, а також 25 січня в гостях у Сергія Тройнікова легенда блюзу - САМ Діз Макшенн. 10, 11, а також 17 і 18 січня в гостях у Сергія Тройнікова були фронтмен групи "Mad Heads" Вадим Красноокий та директор цього колективу, Оксана Михайлеченко. З 24 січня розпочинається цикл зустрічей з музикантами нового тріо "Mr. OH & his Root Boys" - це смачний ексклюзив для шанувальників програми "Блюзленд" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.01.2003 Як повідомляє інтернет-портал "Телекритика" з посиланням на неофіційні, але достовірні джерела, сьогодні розпочала роботу тимчасова слідча комісія по вивченню діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. За повідомленням з цих джерел, група депутатів-членів слідчої комісії, на чолі з її головою Ігорем Гринівим, навідалася до Національної ради. Члени слідчої комісії направили листа виконавчому секретарю Національної ради з вимогою надати для вивчення нормативні акти Нацради, на підставі яких здійснювалося ліцензування та рішення Нацради за період з 2000 року. Члени слідчої комісії також побажали ознайомитися з перепискою між Нацрадою та телерадіоорганізаціями. Такі дії, мабуть, викликані бажанням виявити претензії телерадіокомпаній до Національної ради, а також реакцію Нацради на звернення керівників ТРО. Активна робота слідчої комісії продовжиться, повідомляють джерела "Телекритики", на наступному тижні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2003 Уряд Малайзії розпорядилося, щоб усі музичні радіостанції країни представляли на схвалення влади тексти програм до їхнього виходу в ефір. Як заявив представник міністерства інформації Малайзії, крок цей спрямований на те, щоб приборкати диск-жокеїв, які рясно пересипають свою мову сексуальними натяками та недрукованими висловами. Більша частина засобів масової інформації в Малайзії належить уряду чи перебуває під його контролем. Однак, у країні стрімко зростає кількість музичних станцій, що транслюють свої програми англійською, малайською, китайською і тамільською мовами. Як правило вони дотримуються неформального стилю. Але, як стверджує представник місцевого міністерства інформації, занадто вже неформального: диск-жокеї, за його словами, входять у раж, пускаються в ефірі в міркування на сексуальні теми і часом дозволяють собі вислови, які у пристойному місці не почуєш. Втім, міністр інформації Малайзії Халілі Якоб сказав на зустрічі з журналістами, що розуміє специфіку роботи ді-джеїв: без жартів та імпровізацій живі програми стають холодними і формальними. Нехай у них залишиться спонтанність, зазначив міністр, але вона буде під контролем. Власники музичних станцій зізналися в розмові з кореспондентом BBC, що ці заходи просто уб'ють мовлення. Це все одно, що мовити з моргу, з гіркотою сказав один з них. Представник уряду повідомив, що деталі розпорядження ще до кінця не вироблені, але вони, без сумніву, передбачають суворі заходи впливу на диск-жокеїв, що норовлять, як сказав він, "перейти межу". Це не перша ініціатива влади, спрямована на те, щоб узяти під контроль незалежні засоби масової інформації. Торік місцева цензура заборонила відеокліп за участю співачки Кайлі Миноуґ, тому що, на думку чиновників, камера надто довго тримала у фокусі великий план її сідниць. Не вітають у міністерстві інформації й "металеві" групи: тут вважають, що вони штовхають підлітків в обійми різноманітних диявольських культів. Цей конфлікт дуже точно відбиває суть змін, що відбуваються нині в малайзійському суспільстві. Більш половини населення країни - мусульмани, і багато хто з них останнім часом схиляються убік більшого консерватизму. Однак, у той час як багато мусульманок усе частіше надягають паранджу, виходячи на вулицю, шоумени, телеведучі, диск-жокеї - теж, між іншим, мусульмани - поводяться усе більш розкуто (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2003 3-6 лютого у Харкові пройде 4-денний практичний семінар для керівників відділів продаж ТБ і радіо станцій. Семінар розрахований в першу чергу на рекламних менеджерів та агентів, які працюють на харьківских теле- та радіокомпаніях, та вже проходили подібний тренінґ у минулому. Під час семінару ведучий, Едвард Стартап, відповість на питання, які виникли у процесі реалізації методів та навичків отриманих під час попередніх тренінгів. Деякі теми будуть розкриті більш поглиблено порівняно із попередніми тренінґами. Кількість учасників - 15 (Джерело: "Інтерньюз-Україна").
  • 15.01.2003 До 2012 року уряд планує замінити більше половини передавального обладнання Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення. Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів, відповідну програму про оснащення КРРТ було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду. Програму планується реалізувати у два етапи. На першому етапі протягом 2003-2007 років планується замінити 265 одиниць обладнання, на другому етапі (2008-2012 роки) - 192 одиниці обладнання, що становитиме відповідно 35,7% та 25,7% його загальної кількості. Уряд очікує, що внаслідок реалізації програми вдасться приблизно на 8% збільшити покриття території країни телерадіомовленням, особливо у прикордонних районах, а також досягнути економії електроенергії на 4,4 мільйона гривень на рік (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2003 Зросла сума грошового призу для ГАЛА-драйверів в акції "ГАЛА-добові" від столичного мережевого "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Львів-101.3МГц, а також Інтернет-мовлення). Відтепер щоп'ятниці можна вигравати 500 гривень (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2003 Народний депутат Борис Беспалий (фракція "Наша Україна") у 2003 році вестиме відразу дві авторські програми на двох столичних FM-станціях: "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) і радіо "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-90.6МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц). На "Радіо РОКС Україна" щочетверга він разом з депутатом Володимиром Бондаренком вестиме в прямому ефірі годинну програму "Громадська приймальна". А щовівторка, як повідомляє Центр "LIGA ONLINE" з посиланням на прес-службу УНР, на радіо "Ера FM" Беспалий вестиме власну авторську програму "Закони, які вони є" (Джерело: "ForUm").
  • 14.01.2003 Вчора світ відзначив чергову річницю радіореклами. У 1906-ому році саме 13-го січня в американському радіоефірі пролунала перша радіореклама - заклик купувати і читати журнал "Scientific American" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 13.01.2003 Інтерньюз-Україна пропонує новий радіопроект - програму "Медіа-клуб". "Медіа-клуб" - це щотижнева весела програма про деякі аспекти подій, що відбуваються в українському теле-просторі. А також про те, як цей теле-простір показує нам - глядачам - деякі аспекти подій, що відбуваються. Ось таке замкнене коло (Джерело: Портал "Інтерньюз-Україна").
  • 13.01.2003 Сьогодні, у переддень Старого Нового року, на хвилях столичного мережевого "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Полтава-100.6МГц, Херсон-101.2МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Маріуполь-102.8МГц, Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц, Сімферополь-105.4МГц, Донецьк-105.6МГц, Житомир-106.1МГц, а також окремі студії у Харкові-104.0МГц, Запоріжжі-107.0МГц та Дніпропетровську-107.7МГц) триває "Новорічний музичний марафон". До кінця дня ді-джеї станції виконуватимуть музичні замовлення слухачів (Власна інформація).
  • 13.01.2003 Тестове мовлення на столичній частоті 73.64МГц знов ведеться з використанням сигналу радіо "Ренесанс" (Власна інформація).
  • 12.01.2003 З понеділка, 13-го січня, на ужгородському радіо "Світ FM" (104.7МГц) планується зміна розкладу програм,а також початок трансляцій радіо "VOA" (щодня 18.15-18.30,23.00-23.30) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.01.2003 Тестове мовлення на столичній частоті 73.64МГц відтепер ведеться з використанням сигналу радіо "Шансон" (досі використовувався сигнал радіо "Ренесанс") (Власна інформація).
  • 10.01.2003 Запорізька РК "Алекс" працюватиме на КХ-частоті 11980кГц у вихідні дні поки лише з 10.00 до 13.00 під позивним "Дніпровська Хвиля - Депровская волна". Потужність передавача близько 100Вт, модуляція АМ зі зниженою несучою. Слухайте уважно оголошення на початку програми. Потім має транслюватися УР-1 (Джерело: ).
  • 10.01.2003 Вітальна програма "Гарна компанія" від столичного "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц), відтепер виходить в ефір не тільки з 14.00 до 15.00, але також і у вечірній час - з 19.00 до 20.00. З 14.00-15.00 зі слухачами в прямому ефірі спілкується Наталка Валевська, з 19.00-20.00 - Ольга Герасимчук (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.01.2003 На хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) з'явилися інформаційні випуски. Вони лунають під маркою "Панорама новин з Києва" приблизно на 10-ій хвилині музичної години (Власна інформація).
  • 9.01.2003 Академія української преси планує цього року порівняти новини всіх радіостанцій, які транслюють свої програми у Києві. Експерти прагнуть таким чином дослідити, чи допомагають новини, які пропонуються українським слухачам, отримати повне уявлення про ситуацію в світі та в Україні. Як зазначає президент АУП Валерій Іванов, академія вирішила порівняти зміст та характер подачі новин в Україні вітчизняними та західними мовниками: "Ми вже провели контент-аналіз теленовин і виявляється, що картинка світу реальна і віртуальна відрізняються між собою. Звичайно, в будь-якій країні медіа пропонують аудиторії порядок денний. Але українські мовники роблять це надто нав`язливо. Тобто, часто ті новини, які пропонуються в ефірі, не є першочерговими у реальному житті." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.01.2003 Напередодні Нового року у Львові на частоті 101.3МГц розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо. Поки мовлення ведеться у тестовому режимі на малій потужності (Інформація з власних джерел).
  • 3.01.2003 Сьогодні своє 9-тиріччя святкує столична радіостанція "MusicРадіо" (101.5МГц). Станцію було створено як спільний проект американської корпорації "StoryFirst Communications" та українського концерну "РРТ", і у перші роки свого існування вона була структурним підрозділом Міжнародної Комерційної Телерадіокомпанії ICTV. Розмови про появу у столичному ефірі цієї станції почали точитися ще у 1992-му році, але частоту 101.5МГц у режимі технічного мовлення було задіяно лише у травні 1993-го року (головним чином, на ній ретранслювався московський "Маяк"). Технічне мовлення тривало до вересня того ж року, коли передавач було відключено. У повноцінний ефір станція вийшла 3-го січня 1994-го року з трансляціями з 6.00 до 0.00 у режимі так званого "автоматичного радіо" (музично-рекламний мікс, що запускається з компьютера). Тоді радіокомпанія використовувала два позивні: "Music Radio 101FM" та "101FM - Радіо Музика". Згодом ефір було збільшено на годину - з 6.00 до 1.00. З 2-го січня 1995-го року по січень 1997-го станція використовувала паралельну частоту 70.40МГц у нижньому піддіапазоні УКХ. Наприкінці 1995-го року та у 1996-му році станція вела мовлення цілодобово. Тоді ж розпочалися зміни у форматі станції - з'явилися голоси ведучих. Надалі зміни тривали. Нині станція, що визначає своєю потенційною аужиторією працівників столичних офісів, вже не має жодного відношення до ICTV, а її формат охарактеризувати як суміш AC, Soft AC та Hot AC (Власна інформація).
  • 2.01.2003 Ефір столичного радіо "Europa Plus Київ" (107.0МГц) формується за графіком вихідного дня - серед київських ді-джеїв нині працюють Євген Татарінов та Юлія Дроздова. Такий стан речей триватиме до кінця новорічно-різдвяних свят (Інформація з власних джерел).
  • 2.01.2003 У цей день рік тому у Києві розпочало мовлення радіо "Мелодія". Перед тим станція, створена харківською компанією "Онікс", вже вела мовлення у Харкові, Дніпропетровську та Донецьку, і зі стартом роботи у Києві (це сталося на частоті 100.9МГц) розпочалося створення єдиної мережі з центральною студією у столиці. Від самого початку в ефірі "Мелодії" лунали композиції минулих років, серед яких переважали пост-радянські, загальний образ станції певною мірою відображав музику, що свого часу виходила на платівках радянської фірми "Мелодія". Однак вже з травня формат було трохи розбавлено за рахунок сучасної російської поп-музики у стилі телевізійної програми "Песня года" телеканалу "ОРТ". Також у зв'язку з конфліктом навколо столичної частоти 100.9МГц станція тимчасово перейшла спочатку на 101.0, а потім на 101.1МГц. За рік, що минув, "Мелодія" охопила своїм мовленням окрім Києва ще 13 міст України, де працює на власних частотах (Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Херсон-104.4МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Львів-107.2МГц), або на частотах станцій-партнерів (Нікополь-101.2МГц та Кіровоград-106.7МГц) (Власна інформація).
  • 1.01.2003 Пропоную вам скачати zip-файл з коротким оглядом розвитку українського радіо у році, що минув. Файл можна скачати тут.
  • 1.01.2003 Столичне "Радіо Великого Міста 104.6БМ" (104.6МГц) сьогодні згадує події, які трапилися протягом року, що минув - протягом музичних годин лунають коротенькі випуски хроніки цих подій (Власна інформація).
  • 1.01.2003 В ефірі столичної сателітарної мережі "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Полтава-100.6МГц, Херсон-101.2МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Маріуполь-102.8МГц, Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц, Сімферополь-105.4МГц, Донецьк-105.6МГц, Житомир-106.1МГц, а також окремі студії - Кременчук-103.5МГц, Харків-104.0МГц, Запоріжжя-107.0МГц та Дніпропетровськ-107.7МГц) триває "Новорічний марафон" - протягом усієї доби, до півночі, ведучі радіостанції виконуватимуть ваші музичні замовлення (Власна інформація).
  • 1.01.2003 В останні дні року, що минув, з'явився новий Web-site столичного мережевого радіо "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц і 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Херсон-104.4МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Львів-107.2МГц, Нікополь-101.2МГц, Кіровоград-106.7МГц). Знайти його можна за звичною URL-адресою - http://www.melodia.ua; сайт зберіг практично всі розділи свого попередника (щоправда, частина з них ще перебуває у стані конструкції) - "Про нас", "Програми", "Мережа", "Реклама", "Форум", "Чат" тощо, проте має новий, більш сучасний дизайн (Власна інформація).
  • 1.01.2003 Сьогодні святкує своє 9-річчя мережеве радіо "Люкс FM" (Львів - 104.7МГц та 67.82 МГц, а також зі столичної студії - Київ - 103.1МГц, Чернівці - 102.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир - 107.7МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Харків-101.5МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Полтава-106.8МГц). Позивні цієї станції вперше зазвучали у Львові 1-го січня 1994-го року на частоті 1476кГц у діапазоні середніх хвиль. Згодом, у лютому того ж року, станція розпочала мовлення у місті Лева на частоті 67.82МГц у нижньому піддіапазоні ультракоротких хвиль. Пройшло ще трохи часу, і радіокомпанія вже вела мовлення паралельно на частоті 104.7МГц у верхньому піддіапазоні УКХ, відмовившись від середньохвильової частоти. З вересня 1995-го року станція створила мережу, вийшовши в ефір у Києві на частоті 103.1МГц, а згодом почала розгортати мережу на інші міста України. Новий етап у розвитку радіостанції розпочався у квітні 2002-го року, коли "Люкс FM" розпочав мовлення на сателіт з нової студії у Києві, паралельно завоювавши нові реґіони - Харків і Донеччину (на частотах ТРК "Клас") та Полтавщину (на частоті ТРК "ТЕТ-Полтава"); тим часом, львів'яни продовжують слухати програми, підготовлені львівською студією, які враховують специфіку міста Лева - місця, де станція народилася (Власна інформація).
  • 1.01.2003 З Новим роком!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024