Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2002 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.02.2002 "Сьогодні у ключових конфліктах, які відбуваються між власником і журналістським колективом, завжди залишається правим юридичний власник", - зазначив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення, один з керівників Аґенції гуманітарних технологій Володимир Грановський на колоквіумі "Свобода Слова", який було організовано у Києві Командою Озимого Покоління. За його словами, саме у цих стосунках виникає "проблемна зона" свободи слова в Україні, коли власник може впливати на редакційну політику, і його перевага над журналістським колективом закріплене законом. "Власник завжди може звільнити колектив, оскільки журналісти працюють за трудовим законодавством, яке було розроблене ще за часів СРСР", - пояснив він. Пан Грановський зазначив, що у зв'язку з цим діючий закон про свободу слова потребує внесення змін. Зокрема, він запропонував внести такі зміни, які б заборонили власнику втручатися у редакційну політику ЗМІ з наступним позбавленням його ліцензії та забороною у подальшому займатися теле- та радіобізнесом. У той же час член Нацради відзначив, що головним суб'єктом змін на краще зі свободою слова в Україні має лишатися журналістський "цех". Однак, у нього є "підозри", що українські журналісти вже адаптувалися до такої ситуації і не зацікавлені у змінах. "Найстрашнішим є те, що свобода слова в Україні сьогодні більше хвилює західних експертів та фонди, ніж українську пресу", - відзначив він (Джерело: "Liga On Line").
  • 28.02.2002 Доповідач по Україні ПАРЄ Ханна Северинсен, вiдповiдаючи сьогодні на запитання журналiстiв про ситуацiю навколо "Громадського радiо", наголосила, що знайома з цiєю проблемою. Доповiдачка, за її словами, має намiр обговорити її пiд час зустрiчi з представниками Нацiональної ради з телебачення i радiомовлення (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 28.02.2002 Вийти в ефір 28-го лютого "Громадське радіо" дійсно не мало права - повідомив сьогодні журналістам "Телекритики" директор львівського радіо "Люкс FM" Роман Андрейко. За його словами, суть проблеми полягає в тому, що на тій частоті, на якій планувався вихід Громадського радіо (69.68МГц у Києві - ред.), за умовами ліцензії радіо "Люкс FM" мало вести мовлення 100% власним продуктом. Угода з "Громадським радіо" - як з продакшн-студією - передбачала зміну умов ліцензії, що потребувало згоди Нацради. Саме про це його і повідомив в телефонній розмові Борис Холод, після чого Роман відмовився від проведення радіомарафону 28-го лютого з нагоди відкриття "Громадського радіо". Роман Андрейко визнає, що вони разом з Олександром Кривенком запізно звернулися з листом до Нацради (десь за три тижні тому), тим більше, що в тому листі вони лише інформували Нацраду про майбутній проект. З офіційним же поданням щодо зміни умов ліцензії Андрейко звернувся до Нацради лише вчора, коли вже виник скандал. В той же час Роман Андрейко каже, що вони з Кривенком неодноразово зверталися до Бориса Холода з пропозицією про тристоронню зустріч, але згоди від голови Нацради не отримали. Натомість відбулася їхня зустріч з заступником голови Нацради Віктором Лешиком, який, за словами Романа, начебто сказав, що ніяких проблем з виходом подібного проекту в ефір не бачить (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.02.2002 А тим часом, столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-100.9МГц та Луганськ-104.8МГц) приблизно за місяць-півтора має відкрити новий Web-сайт (вже п'ятий за всю історію існування радіостанції - ред.). Виготовленням сайту займається компанія "Finport Solutions" (Джерело: Інформацію надано компанією "Finport Solutions").
  • 27.02.2002 За порізька радіостанція "Радіо 5FM" (106.2МГц) відкрила власний Web-сайт у мережі інтернет. Знайти його можна за URL-адресою "http://www.radio5fm.zp.ua". На сайті можна знайти інформацію про програми та акції радіостанції, її ведучих, а крім того - новини, хіт-парад та гостьову книгу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.02.2002 Сьогодні на засіданні члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення присутні погодилися з актуальністю створення громадського радіо в Україні і заявили про намір сприяти появі такого формату мовлення. Національна рада вирішила детально розглянути це питання на своєму найближчому засіданні 5 березня і при наявності обґрунтування проектів надати їм необхідного юридичного статусу (Джерело: "УНІАН").
  • 27.02.2002 Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення поширила сьогодні Заяву щодо ситуації навколо "Громадського радіо". Подаємо її зміст: "З огляду на інформацію, поширену в ЗМІ, стосовно презентації "Громадського радіо" і звинувачення Національної ради в її зриві, прес-служба Національної ради заявляє: Оскільки "Громадське радіо" не є телерадіоорганізацією, а Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення згідно з чинним законодавством розглядає справи лише ТРО - юридичних осіб, які є ліцензіатами, або офіційно беруть участь в конкурсі на ліцензування, - питання про "Громадське радіо" не вносилось в порядок денний, а отже не обговорювалось і не розглядалось Національною радою. Відповідно ніяких дій і будь-якого втручання Національної ради у справи "Громадського радіо" бути не могло. До Національної ради, як, певне і до інших організацій, надійшов лист-запрошення на презентацію "Громадського радіо", яку організатори запланували 28 лютого. Його взято до відома. Звинувачення Національної ради щодо зриву презентації "Громадського радіо" є абсолютно безпідставними." (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 27.02.2002 Сьогодні зранку керівники проекту "Громадське радіо" заявили про неможливість проведення запланованого на 28 лютого радіо-марафону у зв'язку із забороною Нацради з питань телебачення і радіомовлення здійснювати проект у Києві на частоті радіо "Люкс FM" (69.68МГц). Останнє, за словами керівника "Громадського радіо" Олександра Кривенка, відмовилося здійснювати проект. Прес-секретар Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Микола Гриценко у відповідь на запитання журналістів порталу "Телекритика" відкинув "будь-які звинувачення представників Громадського радіо на адресу Нацради". За словами пана Гриценка, ніяких рішень по цьому питанню Нацрада не приймала, оскільки воно (рішення) навіть не виносилось на порядок денний засідань цього органу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.02.2002 Сталися зміни в ефірі міста Луганськ. Місцева ТРК "Континент" (104.8МГц) припинила використання позивного "Континент Плюс" і знов представляє програму Радіо "Europa Plus Луганськ". Щоправда, відтепер у луганському ефірі немає прямої ретрансляції програм московської станції "Europa Plus", однак, натомість відроджена "Europa Plus Луганськ" веде ретрансляцію програм столичної радіостанції "Europa Plus Київ", додаючи до них місцеві блоки. А тим часом Радіо "Шансон-Луганськ" (105.5МГц) у нічному ефірі (2.00-7.00) розпочало ретрансляцію програм столичного "РКВ-Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 27.02.2002 Столичне радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) нещодавно розпочало трансляцію своїх програм через сателіт (Інформація з власних джерел).
  • 27.02.2002 Тим часом, гра "Спрага-Music" стартувала також і на радіо "АвтоFM-Львів" (101.3МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.02.2002 На хвилях радіо "АвтоFM Харків" (102.6МГц) стартувала гра "Спрага-Music". Її умови тотожні умовам одноіменної гри, яка нещодавнo розпочалася на хвилях радіо "Europa Plus Київ" - в ефірі лунає три схожі композиції, одна з яких увійшла до CD "Спрага-Music", виданого за участі "Sprite". Слухачу лишається вгадати цю композицію та зателефонувати у студію, щоб виграти приз (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.02.2002 Сталися зміни у розкладі програм столичного мережевого радіо "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц). Відтепер лінійні ді-джейські ефіри тривають на хвилях станції з 6.00 до 2.00, а не з 7.00 до півночі, як це було раніше (Джерело: Інформацію надала ).
  • 26.02.2002 Одеське мережеве "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) найближчим часом має розпочати трансляцію своїх програм через сателіт (Інформація з власних джерел).
  • 25.02.2002 Від завтрашнього дня на хвилях столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) стартує ранкове музично-розважальне шоу. Шоу лунатиме у будні з 8.00 до 11.00 і має назву "Со сна - шоу", а вестимуть його Гліб Джі та Ольга Горбачова. Це традиційне ранкове радіо-шоу, під час якого ведучі намагаються зарядити слухачів енергією на весь день. Саме тому в ефірі лунатиме насамперед енергічна музика та проводиться чимало конкурсів з призами, як то "Любовный костыль" (програма, в якій ведучі намагаються познайомити двох людей), "Хака-хіяка", що у перекладі з гавайської значить "доброго ранку" (програма, зміст якої полягає у наступному: ведучий задає слухачеві, що додзвонився до студії, якусь тему, як то пиріжки, ґудзики тощо, і слухач повинен протягом 2 хвилин обговорювати цю тему зі своїм другом, якому, в свою чергу, дзвонять на мобільний телефон. Якщо це вдається, то слухач отримує приз), рубрика "Страсті-мордасті" (зміст її полягає у тому, що слухач, який додзовнися до студії, повинен влаштувати справжній скандал в прямому ефірі зі своїм знайомим, якщо це вдається, то він знов-таки отримує приз) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2002 На хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) розпочалася гра "Спрага Music". Щодня з понеділка по суботу у денному ефірі радіостанції у певний час "X" лунає мікс з трьох композицій вітчизняних колективів, схожих за духом. Слухачі мають визначити, яка з цих композицій увійшла до CD-диску, який нещодавно вийшов за підтримки фірми "Sprite", та додзвонитися до студії, щоб повідомити свою думку ді-джею. Зрозуміло, що у разі вірної відповіді слухач одержує приз. А незабаром на хвилях станції розпочнеться акція для водіїв "Достатньо однієї наклейки". Вже зараз водіям пропонується шукати у місті наклейки з логотипами радіостанції та журналу "FHM" та клеїти їх на свої авто та чекати початку власне гри. Передбачається, що ді-джей у час "X" оголошуватиме в ефірі місце, де на водіїв чекатиме представник радіостанції. Водій, що першим приїде на це місце, одержуватиме приз та повідомлятиме про це у прямому ефірі "Європи Плюс Київ" (Інформація з власних джерел).
  • 25.02.2002 Починаючи від 12-го лютого у денному ефірному блоці з 11.00 до 15.00 у будні на хвилях одеської радіомережі "АвтоFM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5МГц, Вознесенськ-103.6МГц та Умань-103.4МГц) працює україномовна ведуча DJ Таня. У минулому вона працювала в ефірі радіо "АвтоFM Львів" (101.3МГц). А з 25-го лютого по 3-є березня на хвилях радіостанції щодня 4 рази на добу лунатимуть ексклюзивні репортажі з Лос-Анджелеса, де відбувається 44-а церемонія вручення найпрестижніших нагород у музичній індустрії - премії "Grammy". У репортажах подаватимуться фраґменти інтерв'ю з номінантами та переможцями, закулісні історії, найсвіжіша та оперативна інформація, враження гостей та учасників церемонії. А після 3-го березня в ефір радіостанції вийде оглядова програма, присвячена церемонії вручення нагород. Репортажі виходитимуть у всіх реґіонах мовлення мережевої радіостанції (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5МГц, Вознесенськ-103.6МГц та Умань-103.4МГц, Львів-101.3МГц, Харків-102.6МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2002 Акцію на честь першої річниці свого існування проводить сайт програмного директора та ді-джея столичного мережевого радіо "ХІТFM Україна" Єгора Прищепкіна - "Прищепкін.Com". Єгор надсилатиме сувеніри абсолютно безкоштовно всім своїм фанам - для того, щоб отримати такий сувенір, необхідно надіслати на електронну скриньку Єгора Прищепкіна ( ) свою поштову адресу; конфіденційність Єгор гарантує (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2002 Рада Безпеки Чехії завтра має знов обговорити питання про переїзд радіостанції "Свобода"/"Вільна Європа" з центру Праги у безпечніше місце. Дискусія про необхідність переїзду радіо "Свобода", яке є одним з найяскравіших символів американської присутності у Чехії, розпочалася після терактів у США 11-го вересня. Штаб-квартира радіостанції розташована у самісенькому центрі чеської столиці, у 100 метрах від Вацлавської площі. Вже протягом кількох місяців радіо "Свобода" охороняється підрозділами спецназу та бронетранспортерами. У Празі штаб-квартира радіостанції розташована з 1995-го року. У грудні минулого року Рада Безпеки Чехії ухвалила рішення про переїзд радіостанції в інше місце. Керівництву "Свободи" було запропоновано кілька варіантів, однак, жоден з них поки не влаштовує американців (Джерело: Портал "ForUm").
  • 25.02.2002 На хвилях столичної сателітарної радіомережі "Довіра-NIKO FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц (частково), Кіровоград-101.9МГц (частково), Ужгород-107.2МГц, Чернівці-105.0МГц, Тернопіль-101.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц (частково), Луцьк-100.9МГц (частково), Житомир-105.6МГц, Хмельницький-102.1МГц, Шостка-102.5МГц (частково), Рені-102.3МГц, Чернігів-106.8МГц, Луганськ-101.8МГц) розпочалася нова гра - "Кільце Сатурна". Щодня у будні з 17-ї до 18-ї години в ефірі радіостанції лунають конкурсні запитання; відповіді на них необхідно надсилати на студійний пейджер за номером 8-703-33-107-40, набираючи таким чином бали. Слухач, який надішле найбільшу кількість правильних відповідей, стане володарем призу від торгівельної марки "Сатурн". А призи - це різноманітні електропобутові прилади - від праски до телевізора (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.02.2002 Продовжує збільшуватися кількість міст, охоплених мовленням столичної сателітарної мережі "Русское радио Україна". Від учорашнього дня програми станції ретранслюються у місті Маріуполь Донецької області на частоті 105.3МГц. У минулому на цьому каналі працювало місцеве радіо "Лавенсарі" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.02.2002 Програма "Хіба ревуть воли?", що на харківському "Радіо Точка" (101.1МГц), відтепер (на новій частоті) лунає в ефірі у будні з 12.00 до 17.00 (програма пропонує слухачам співати свої улюблені пісні в ефірі радіостанції та виконує музичні замовлення). А ось вітальна програма "Гаряча точка" не лише змінила час виходу в ефір, але й тривалість - відтепер вона лунає з 21.00 до 23.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.02.2002 З 18-го лютого на хвилях столичної мережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Євпаторія-105.9МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) у денному ефір у будні з 12.00 до 15.00 працює нова україномовна ведуча Ірина Долина. Усі три години її ефіру присвячено темі жіночої логіки та взагалі жіночій точці зору на світ. Тим часом, ведуча Наша Саша, яка раніше працювала у цей час, нікуди не зникла зі станції - вже з 25-го лютого її знову можна буде почути в ефірі, але відтепер у парі з Сергієм Баюном. Вони удвох робитимуть нову програму - "Пара-нормальное шоу" ("Пара-нормальне шоу"), що виходитиме у будні з 15-ї до 19-ї години. Шоу проходитиме під девізом "Дайте людям попрацювати!" і міститиме як вже знайомі, так і зовсім нові рубрики. Як можна зрозуміти з девізу, шоу повністю присвячене людям на робочих місцях. Ведучі програми переконані, що вони зможуть допомогти слухачам прожити весело та з користю ці 4 найважчі години робочого дня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.02.2002 На хвилях харківської філіл столичного мережевого радіо "Мелодія" (103.0МГц) об 11.00 та о 19.00 в ефір виходять годинні вітальні програми з простою назвою "Час вітань". Київський ефір станція ретранслює з 20.00 до 8.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.02.2002 Нацiональна рада з питань телебачення i радiомовлення ще раз закликала зарубiжнi ЗМI, якi працюють на територiї України, бути "максимально делiкатними" при висвiтленнi виборчої кампанiї i не порушувати заборону на ведення передвиборної агiтацiї, передбачену законодавством. Як повiдомив глава Нацради Борис Холод на сьогоднішній прес-конференцiї Києвi, Нацрада веде монiторинґ таких порушень з боку зарубiжних ЗМI. Вiн не виключив, що санкцiї за допущенi порушення можуть бути застосованi до ЗМI i пiсля закiнчення виборчої кампанiї. Водночас пан Холод наголосив, що санкцiї застосовуватимуться не до зарубiжних ЗМI, якi ведуть агiтацiю за тi чи iншi партiї, а до вiтчизняних засобiв масової iнформацiї, в яких орендують частоти зарубiжнi "порушники". Член Нацради Вiктор Лешик наголосив, що Нацрада "усвiдомлює делiкатнiсть цiєї проблеми" i не ставить своїм завданням "зiпсувати долю або професiйну кар'єру будь-кого, незалежно вiд того, хто де працює". Пан Лешик також повiдомив, що Нацрада звернулася в МЗС країни з проханням, щоб мiнiстерство, в свою чергу, звернулося до посольств iноземних держав, якi межують з Україною, насамперед Росiї, Польщi i Туреччини, з тим, щоб вони звернули увагу своїх ЗМI на неприпустимiсть порушення вимог українського виборчого законодавства. "Ми не хочемо займатися цензурою або монiторинґом, але це вибори в нашiй країнi, i нам не байдуже, як все це вiдбувається", - наголосив Віктор Лешик. Разом з тим, за його словами, у Нацради "є питання i до внутрiшнiх ЗМI щодо коректностi, об'єктивностi i рiвних прав" для всiх суб'єктiв виборчого процесу (Джерело: Портал "Укроп").
  • 21.02.2002 Єдиною нині діючою електронною скринькою радіо "Довіра-Шостка"-ТОВ "Телеком-радіо" (102.5МГц) є " "; адресу " " анульовано (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.02.2002 Сталися зміни у телефонних координатах столичного мережевого радіо "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц). Номер (044)-239-13-66 відтепер є телефоном ефірної студії радіостанції. Натомість за номерами (044)-239-13-67, (044)-243-94-64 та (044)-249-36-39 слід телефонувати в офіс (Джерело: Інформацію надала ).
  • 21.02.2002 Столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) нещодавно розпочало трансляцію своїх програм через сателіт. Технічні дані сигналу та власне сам сателіт поки автору сайту невідомі (Інформація з власних джерел).
  • 20.02.2002 На хвилях харківського відділення столичної сателітарної радіомережі "Русское радио Україна" (106.6МГц та 70.79МГц) з'явилися випуски місцевих новин. Готує їх місцева медіа-група "Об'єктив", яка раніше готувала новини для харківських станцій "M-FM" та "Радіо Точка" (відтепер на цих станціях інформаційні випуски готує Українська служба новин). Тим часом, на хвилях "Радіо Точка" (101.1МГц) з'явилися джинґли "Радіо 50": наприкінці музичної години лунає джинґл зі словами "Радіокомпанія "Радіо-50". 101.1", а після інформаційного випуску - "Радіокомпанія "Радіо-50" 101.1 представляє проект "Радіо Точка"" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.02.2002 Від завтрашнього дня на хвилях столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) стартує новий проект - "Самодіяльність". Щодня у будні з 11.00 до 13.00 та з 16.00 до 18.00 слухачі станції матимуть можливість додзвонитись на автовідповідач "Народного радіо" і передати привіт, замовити пісню тощо. Наступного дня усі ці вітання у цей же час лунатимуть в ефірі радіостанції. А у недалекому майбутньому на хвилях "Народного радіо" з'явиться ранкове шоу. Одним з його ведучих буде Гліб Джі. Хто буде його напарницею поки невідомо, однак, розглядається кандидатура Наталі Борцової (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.02.2002 Змінився студійний пейджер столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц). Відтепер він має номер 8-703-3-390-390 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.02.2002 Печерський районний суд Києва прийняв до розгляду позов журналіста-кандидата у народні депутати України Миколи Княжицького до Верховної Ради. Позов стосується процедури ротації - звільнення Княжицького з членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. На думку Миколи Княжицького, рішення Верховної Ради України є незаконним. Відповідно до Конституції України (ст. 85), Верховна Рада України лише призначає, але не звільнює половину складу Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Крім того, рішення було ухвалене з порушенням законів про працю: підчас його ухвалення Микола Княжицький перебував у відпустці. Екс-член Нацради з питань телебачення і радіомовлення вважає вищезгадане рішення Верховної Ради формою передвиборчого політичного тиску, оскільки він зареєстрований кандидатом у народні депутати (Джерело: Портал "ForUm").
  • 19.02.2002 Змінився телефон рекламного відділу столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц). Відтепер він має номер (044)-451-42-66. Також повністю оновився "одяг" рекламних блоків радіостанції (Власна інформація).
  • 18.02.2002 Вечірній випуск вітальної програми "Музичний кіоск", якийл лунає на хвилях столичної сателітарної радіомережі "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц і Запоріжжя-105.1МГц) щодня з 23.00 до півночі, відтепер має назву "Слухає вся країна" (Власна інформація).
  • 18.02.2002 Поступово урізноманітнюється ефір радіостанції "АвтоFM - Харків" (102.6МГц). Сьогодні о 19.00 в ефір вийшла вітальна програма "Алло, гараж!". Замовлення приймаються по телефону (0572)-19-48-88, на пейджер 8-703-33-130-130, на електронну скриньку ( ) та поштою на адресу 61000, м.Харків, вул. Дерев'янка 1-а, програма "Алло, гараж!" на АвтоFM". В ефірі з'явилися джинґли "АвтоFM 102.6". Лінійні ефіри радіостанції ведуть ді-джеї Наталя Шкурат та Вадим Гасанов. Тим часом, вітальна програма "Гаряча точка" харківської радіостанції "Радіо Точка" (101.1МГц) від сьогоднішнього дня розпочинається о 21.00. А програма радіо "M-FM" (100.5МГц) "Хронограф" відтепер має назву "Історія в особах: невідомі історії відомих історичних подій". На хвилях цієї станції останнім часом з'явилося багато україномовних джинґлів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.02.2002 А ось дніпропетровське радіо "102.5" (102.5МГц), колишє Радіо "Europa Plus Дніпропетровськ", від сьогоднішнього дня використовує новий позивний - радіо "Europa FM". Джинґли станції виготовлені у стилі "Європи Плюс", проте, згадки про "Європу Плюс" у них немає. Тим часом, зміна позивного не позначилася на ефірі станції - вночі та зранку вона ретранслює програми московської радіомережі "Europa Plus", а вдень веде власне мовлення за московським плей-листом (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.02.2002 А на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) відновлено автомобільну програму "Autodrive". Нині програма лунає у будні о 8.30 та містить окрім навколоавтомобільної інформації конкурсні запитання для слухачів. Веде програму Сергій Бриль. Тим часом якість прийому програм радіостанції у Києві значно погіршилася за останні тижні (Власна інформація).
  • 18.02.2002 Деяких оновлень зазнало ранкове музично-розважальне шоу "Европейская зорька" московської сателітарної радіомережі "Europa Plus" (в Україні ретранслюється у тому чи іншому вигляді на таких частотах у такиї містах: Київ-107.0МГц, Вінниця-100.9МГц, Одеса-106.0МГц, Сімферополь-103.7МГц та 65.99МГц, Маріуполь-104.0МГц, а також на хвилях дніпропетровського радіо "102.5" (102.5МГц), херсонського радіо "103.1" (103.1МГц) та севастопольського радіо "101.5" (101.5МГц)). Зокрема, до двох ведучих Аркадія Джема та Олени Батінової приєднався третій - колишній інформаційник станції, Георгій Цехіселі. Оновленню передував тиждень "артпідготовки": ведучі повідомляли в ефірі про те, що добігає останній тиждень, коли вони ведуть програму разом, намагаючись викликати у слухачів відчуття очікування невідомого. Змінилося також оформлення програми. Взагалі розклад програм радіостанції зазнав змін - наприклад, "Нічне еротичне шоу Жені Шаден" відтепер розпочинається на годину раніше - о 23.00 за київським часом, і триває до 2-ї ночі (Власна інформація).
  • 15.02.2002 Столична сателітарна мережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) до 1-го березня має розпочати мовлення в Одесі на частоті 91.0МГц (Інформація з власних джерел).
  • 15.02.2002 На хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) з'явилася туристична програма "Політаємо". У кожному випуску ведучий Артем Растрьопін розповідає слухачам якісь цікаві факти, що стосуються культури, архітектури, кухні тощо певної країни. Як і всі подібні рубрики радіостанції, "Політаємо" є "спонсорською програмою", тобто, тривалість та стабільність її виходу залежатиме від наявності спонсора. Нині програма в ефірі у будні о 9.45 та 16.35 і у вихідні о 9.45 та 17.00 (Власна інформація).
  • 15.02.2002 Всеросійську національну радіопремію започатковує російська Ґільдія радіо "Медіасоюз". Про це повідомили сьогодні журналістам представники Ґільдії. Представлення премії намічено на День радіо, що відзначається в Росії 7-го травня. Радіопремія матиме 15 номінацій, повідомила віце-президент "Медіасоюзу" Олена Зелінська. За її словами, досягнуто угоди про об'єднання зусиль з організаторами національної премії у галузі радіомовлення - "Премії Попова", яка вже протягом кількох років вручається 7-го травня. Разом ми виробимо новий формат премії, який "відповідатиме вимогам сучасного радіоринку", підкреслила Олена Зелінська. Цього року святкування Дня радіо Ґільдія радіо "Медіасоюз" проведе спільно з Міністерством зв'язку та інформатизації Росії. "Наша мета - підняти на належний рівень престиж та авторитет російських радіокорпорацій", - повідомила пані Зелінська. "Ми завжди розглядали 7-е травня як свято нашої галузі, забуваючи про таку важливу складову, як звукове радіомовлення", - зазначив на сьогоднішній прес-конференції заступник міністра зв'язку та інформатизації Росії Валерій Тимофєєв (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.02.2002 21-24-го траня у столичному Будинку кіно відбудеться VIII Київський міжнародний телерадіоярмарок - традиційна та найбільша в Україні ділова зустріч фахівців телерадіобізнесу, що має на меті сприяти розвитку національного телерадіоринку та його міжнародній інтеґрації. У програмі Телерадіоярмарку - виставка сучасних технічних засобів, ринок теле- та аудіопродукції, конференції, семінари, круглі столи, професійні конкурси та фестивалі, презентація компаній та медіа-проектів, спеціальні заходи та акції. Зокрема, під час Телерадіоярмарку буде проведено семінар для технічних директорів телерадіокомпаній України, міжнародну конференцію "Локальні ЗМІ: Нові тенденції на ринку", спеціальні акції Всесвітньої служби BBC на честь 10-ї річниці радіомовлення українською. Окрім того, пройдуть презентації проектів Громадської організації "Internews-Україна", проектів Фонду некомерційної телерадіопродукції, "Правового проекту" від НАМ та Конкурсу "Україна єдина". Більш детальну інформацію, а також Заявку на участь у Телерадіоярмарку можна отримати у редакції журналу "Телерадіокур'єр" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.02.2002 Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення найближчим часом прийме рішення щодо призупинення дії ліцензії українських мовників, які надають можливість вести мовлення іноземним ЗМІ, які, в свою чергу, під час час мовлення на території України ведуть передвиборчу агітацію. Про це повідомив під час засідання Центрвиборчкому України голова Нацради Борис Холод. За його словами, це є порушенням Закону "Про вибори народних депутатів України", зокрема ч. 13 ст. 56 Закону. (Ч.13 ст.56 забороняє "проведення передвиборної агітації в зарубіжних ЗМІ, що діють на території України"). "Це питання актуальне, деякі закордонні телерадіокомпанії не мають згоди Нацради щодо трансляції своїх передач в Україні", заявив керівник Нацради. За словами пана Холода, Нацрада звернеться до Міністерства закордонних справ України, закордонних представництв в Україні з цього питання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2002 Сьогодні відновилося мовлення радіо "Nostalgie - Маріуполь" (102.8МГц), призупинене 2-го лютого (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2002 Ефір черкаського радіо "Мелодійна хвиля" (68.15МГц) від сьогоднішнього дня повністю автоматизовано (виключення становлять лише інформаційні випуски від українських служб BBC та Deutsche Welle). Також від сьогоднішнього дня повністю переформовано музичну базу радіостанції. З 3589-ти пісень відібрано 2379. Головним критерієм відбору була так звана "мелодійність" музичних композицій; їх рік народження практично не грає ролі. Другим не менш важливим критерієм відбору є максимальна відсутність нахабства, пошлості, хамства тощо у текстах музичних творів - особливо це стосується російсько- та україномовних композицій. У перспективі планується додати у базу близько 300 пісень італійською, іспанською, французькою та німецькою мовами. Також своєї черги чекають близько 400 інструментальних мелодій (Джерело: Сайт Ігоря Гузея).
  • 14.02.2002 Подаємо тимчасовий розклад роботи передавачів Національного радіо України. Перша програма: м.Київ - 207кГц (1449 м. ДХ), м.Сімферополь - 648кГц (463 м. СХ), а також у багатьох містах України в УКХ-діапазоні у полосі 66-74.0МГц (у кількох містах Полтавської області - у полосі 100-108МГц); мовлення всіх згаданих вище передавачів вестиметься у проміжку 5.27-1.00 у будні та 5.57-1.00 у вихідні та святкові дні. Друга програма ("Промінь"): м.Київ - 539кГц (546 м. СХ), м.Сімферополь - 1242кГц (241 м. СХ) - у проміжку 1.00-6.00 та у багатьох містах України в УКХ-діапазоні у полосі 66-74.0МГц (у кількох містах Полтавської області - у полосі 100-108МГц) - у проміжку 6.00-1.00. Третя програма ("Радіо Муз"): м.Київ - 549кГц (546 м. СХ) - у проміжку 7.00-8.00 та 19.00-24.00, м.Чернівці - 657кГц (457 м. СХ) - у проміжку 20.30-22.30 та 23.00-24.00, м.Луцьк - 810кГц (370 м. СХ) у проміжку 7.00-8.00 та 19.00-24.00, а також у багатьох містах України в УКХ-діапазоні у полосі 66-74.0МГц у проміжку 5.29-8.00 і 19.00-1.00 у будні та 5.59-8.00 і 19.00-1.00 у вихідні та святкові дні (у кількох містах Полтавської області - у полосі 100-108МГц). Мовлення на Київ і область в УКХ ЧМ діапазоні відбуватиметься за таким графіком: 1-а програма - 68.51МГц (4.38 м.) - 5.27-1.00 у будні (5.57-1.00 у вихідні та святкові дні); 2-а програма - 71.30МГц (4.21 м.) - 6.00-1.00; 3-я програма - 72.86МГц (4.12 м.) - 5.29-1.00 у будні (5.59-1.00 у вихідні та святкові дні); збірний канал 1-ї, 2-ї та 3-ї програм - 105.0МГц - 0.00-24.00. Графік відключення передавачів Національного радіо України для проведення планових профілактичних робіт у поточному році є таким: 1. Відключення всіх УКХ ЧМ передавачів по мережі з 5.00 до 14.00 відбуватиметься 25.02, 25.03, 22.04, 20.05, 17.06, 29.07, 19.08, 16.09, 28.10, 25.11 та 23.12; 2. Відключення київського ДХ-передавача (207кГц) з 9.00 до 16.00 відбуватиметься 18.02, 4.03, 18.03, 1.04, 15.04, 13.05, 27.05, 3.06, 10.06, 1.07, 15.07, 5.08, 12.08, 2.09, 23.09, 7.10, 21.10, 4.11, 18.11, 2.12, 16.12 (Джерело: Тижневик "Говорить і показує Україна").
  • 14.02.2002 Новини з Польщі. У цій країні триває творче змагання між двома китами польського приватного радіо - "RMF FM" та "Radiо ZET". Краків'яни, прагнучи зберегти пальму першості у володінні слухацькою аудиторією, з 15 лютого починають акцію "Dragony Awards", що має на меті визначення найпопулярнішої пісні 2002-го року. Слухачі матимуть можливість віддавати свої голоси за будь-які пісенні прем'єри, які з'являться на хвилях мережі "RMF FM". Цей своєрідний "плебісцит", який має ще одну назву - "Зоряний врожай Дракона" - поділено на зиму, весну, літо й осінь. А сам фінал акції у лютому 2003 року перетвориться на велике шоу у новій будівлі "RMF FM" у Рудні, що під Краковом. Претендентів на Grand Prix буде визначено у категоріях польських та зарубіжних: виконавців; альбомів та гуртів. У відповідь, варшавське "Radiо ZET" з 4 лютого розпочало нову програму "Богуслав Лінда презентує". Цей широко розрекламований проект триватиме до 10-го травня і є найдорожчим в історії "Radiо ZET". У проекті бере участь зірка польського кіно Богуслав Лінда (мав грати у фільмі "Вогнем і мечем" Богуна, але відмовився на користь Олександра Домогарова), який щодня у будні чотири рази на день задає питання про найцікавіші фільми світу. Слухачі мають можливість виграти до 1000 американських доларів, а головний приз буде розіграно 13-го травня. Кажуть, що головний "кінозабіяка'' країни над Віслою, одержав за участь у цьому проекті чи не найбільший гонорар в історії польської реклами (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2002 Аналіз статистики відвідувань порталу "Світ радіо", який фактично можна назвати гордим словом "портал", свідчить, що одни з найпопулярніших його розділів є саме розділ "Новини радіо". Ось і зараз Ви дивитесь саме його ;). А чи відомо Вам, шановний відвідувачу, що саме з "Новин радіо" й починався цей сайт? Щоправда, спочатку це був не сайт, і навіть не Web-сторінка, а лише газета рубрика під назвою "Новини радіо". І "народилася" вона саме цього дня - 14-го лютого. А сталося це у 1997-у році - тобто, рівно 5 років тому. Тоді "Новини радіо" виходили на сторінках київського кіномузичного тижневика "П'ятниця" і з'явилися завдяки підтримці редактора цього видання Валерія Новосвітнього. Згодом, у вересні 1998-го року, "П'ятниця" припинила існування, а рубрика на деякий час перемістилася у газету "Хрещатик", де вона виходила до кінця березня 1999-го року на полосі "Week End" під назвою "Слухайте" - доти (згодом керівництво видання закрило рубрику, вважаючи її "нецікавою читачам"). Врешті, 24-го березня 1999-го року "Новини радіо" стали частиною створеного тоді сайту "Світ радіо". А з минулого року окремі новини розділу в адаптованому вигляді друкуються ще й у журналі "Телерадіокур'єр". Отже, "Новинам радіо" - 5 років! Поздоровлення приймаються ;)
  • 13.02.2002 Українська служба радіо "Свобода" у повному обсязі відновлює трансляцію своїх програм у діапазоні коротких хвиль. Програми транслюватимуться за таким розкладом: 1. Щодня у будні: 6.00-7.00 (6170 кГц - 49 м, 7245 кГц - 41 м, 9750 кГц - 31 м), 8.00-9.00 (5980 кГц - 49 м, 7245 кГц - 41 м, 9695 кГц - 31 м); 2. Щодня: 20.00-21.00 (5985 кГц - 49 м, 6170 кГц - 49 м, 9625 кГц - 31 м), 21.00-22.00 (6095 кГц - 49 м, 7165 кГц - 41 м, 9810 кГц - 31 м); 3. Щодня, крім суботи: 22.00-23.00 (6035 кГц - 49 м, 7165 кГц - 41 м, 9810 кГц - 31 м) (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 13.02.2002 Американське місто Солт-Лейк-Сіті стало першим в історії містом-господарем Олімпійських Ігор, в якому протягом усієї Олімпіади працюватиме офіційне Олімпійське радіо - Olympic Radio Updates. Місцева станція KSL Newsradio 1160 AM спільно з Оргкомітетом XIX Зимових Олімпійських Ігор відкрила мовлення Olympic Radio Updates на період з 7-го по 25-е лютого. Радіо працюватиме з 5.30 ранку до півночі за місцевим часом та забезпечуватиме всіх бажаючих необхідною інформацією - тобто, повідомлятиме про зміни у графіку проведення змагань, інформацію про транспортну ситуацію, наявність квитків (Джерело: Портал "Onair.Ru").
  • 13.02.2002 Вчора у Харкові відновилося мовлення на каналі 102.6МГц. В ефірі лунає музична добірка з позивним "Авто FM", а також рекламні блоки від РА "D&C", що й раніше розміщувала рекламу на цій частоті. Тим часом, ретрансляцій програм одноіменної одеської станції в ефірі поки немає (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.02.2002 Віднедавна на хвилях київського радіо "Столиця" (105.5МГц) з'явився додатковий випуск вітальної програми "У всех на ушах" ("У всіх на вухах"). Він виходить в ефір вночі, з 0.00 до 1.00 (Власна інформація).
  • 13.02.2002 У цей день 6 років тому столична радіостанція "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) розпочала мовлення на частоті 107.0МГц у Києві (хоча, вперше з цією станцією кияни познайомилися дещо раніше: з 31-го грудня 1995-го по 3-е січня 1996-го року станція вела мовлення без ліцензії на хвилі 67.70МГц). Спочатку радіокомпанія поділяла канал 107.0МГц з "Радіо РОКС Україна", до якого, фактично, "підселилася". У цій "радіокомуналці" радіо "Europa Plus Київ" мала щодня ефірний час з 14.00 до 19.00 та з 22.00 до 2.00. Спочатку весь ефір складався з суцільної ретрансляції програм московського радіо "Europa Plus", але згодом з'явилася київська реклама, а музично-інформаційний блок з 14.00 до 19.00 повністю створювався у Києві: зокрема, кияни мали змогу чути програми, підготовлені творчим колективом аґенції "Луна-інформ". Однак, так тривало недовго, і незабаром за київською студією лишилися тільки інформаційно-рекламні блоки. У вересні 1996-го року "Радіо РОКС Україна" пішло на іншу частоту, а тим часом ліцензійний обсяг мовлення ЗАТ "Дніпро Television" ("Europa Plus Київ") на частоті 107.0МГц було збільшено до 16-ти годин на добу. Відтоді станція почала мовити у Києві з 7.00 до 23.00. Згодом передачі звучали вже з 7.00 до 2.00, а з літа 1998-го - цілодобово (Власна інформація).
  • 12.02.2002 Збільшилася кількість міст, охоплених мовленням столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення). Відтепер програми станції ретранслюються у Кривому Розі на частоті 100.2МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.02.2002 З розкладу програм столичного радіо "BM FM" (104.6МГц) зникли лінійні ефіри - на хвилях станції лунає лише музика, ігрові та інформаційні програми. Незабаром станція має змінити позивний - канал працюватиме як Радіо "РДС", що розшифровуватиметься як "Радіо Ділова Столиця" (Інформація з власних джерел).
  • 12.02.2002 Після початку мовлення харківської станції "Радіо Точка" на нову частоту - 101.1МГц - змінилися деякі її координати зв'язку. Студійний телефон станції тепер має номер (0572)-17-51-00, а пейджер - 8-703-32-101-10. Прогрпамне наповнення ефіру лишається таким самим, яким воно було тоді, коли станція працювала на частотах 106.6МГц та 70.79МГц. Єдине - у випусках новин більше не згадується медіа-група "Об'єктив"; відтепер вони виходять під маркою "Українська служба новин" - ця ж команда, до речі, готує новини для харківського радіо "M-FM" (100.5МГц). Тим часом, на двох харківських радіостанціях стартували акції, присвячені 6-тиріччю харківської газети "Телескоп". Зокрема, газета друкує купон для музичних замовлень в ефірі радіо "M-FM" (100.5МГц) - його слід заповнити та надіслати на адресу редакції. Музичні замовлення виконуватимуться в ефірі радіостанції з 25-го лютого по 3-є березня двічі на день - з 15.00 до 16.00 та з 21.00 до 22.00. Але це ще не все - у ці дні слухачі "M-FM" матимуть змогу "засвітитися" на сторінках газети - найориґінальніші та найліричніші привітання буде надруковано на її шпальтах, а автори найкращих з них одержать у подарунок фірмові футболки. А в ефірі харківського радіо "Шансон" (104.0МГц) "Телескоп" запускає безпрограшну гру "А за базар - одержуй!". Акція триватиме з 14-го лютого по 2-е березня: слухачі мають телефонувати до студії радіостанції, почувши в її ефірі спеціальний джинґл зі згадкрою газети. Слухач, який зателефонує до студії, автоматично одержує фірмову ручку з символікою газети. А якщо він ще зможе відповісти на запитання, які стосуються газети, то й додаткові призи: за одну вірну віповідь - футболку, за дві - фірмовий "телескопівський" портфель. Протягом кожного "раунду" ді-джеї радіо "Шансон" прийматимуть дзвінки від двох слухачів. Час виходу акції в ефір: четвер - 15.10 та 19.10, п'ятниця - 11.10, 15.10 та 19.10. А ось на хвилях харківської філії радіомережі "ХІТFM Україна" (101.5МГц) з'явилося ранкове шоу "Повний підйом". Програма лунає у будні з 7.00 до 11.00, а ведуть її Ірина Хохлома та Сашко Перчиков (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.02.2002 На хвилях львівського мережевого радіо "Люкс FM" (Львів-104.7МГц та 67.82МГц, Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Житомир-107.7МГц, Чернівці-102.5МГц) сьогодні стартувала гра "Свати приїхали". Гра присвячена Дню Св.Валентина і триватиме до 15-го лютого. Протягом усього тижня у проміжку від19.00 до 20.00 слухачі матимуть змогу спостерігати в ефірі за спілкуванням хлопця і дівчини, попередньо відібраних у конкурсі. Ці хлопець і дівчина не знайомі між собою і перебуватимуть у різних студіях, маючи змогу лише чути один одного, спілкуватися між собою та з ді-джеями станції. Те, чи є ці хлопець та дівчина ідеальною парою, вирішуватимуть слухачі, які телефонуватимуть до студії та висловлюватимуться "за" чи "проти". У разі, якщо кількість голосів "за" переважатиме, пара матиме змогу провести романтичний вечір в одному з львівських ресторанів (Власна інформація).
  • 11.02.2002 Програмний директор столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц) Єгор Прищепкін повернувся до практики ведення лінійних ефірів станції. Єгор Працюватиме в ефірі у будні з 12.00 до 17.00. Взагалі ж розклад програм станції зазнав кардинальних змін - у будні ді-джейські лінійні ефіри знов триватимуть по 5 годин; зранку (7.00-12.00) в ефірі працюватиме Лана Вулканова, ввечері (17.00-22.00) - Саня Рубахіна. Микола Матросов тепер працюватиме по черзі з Андрієм Шмельовим у нічному ефірі - з 22.00 до 7.00. Тим часом, Антон Хрустальов залишив ефір радіо "ХІТFM Україна" - він незабаром працюватиме на іншій станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.02.2002 Сталися зміни у розкладі інформаційних випусків, що лунають на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Відтепер випуску новин о 15.00 немає, а натомість з'явилися новини о 21.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.02.2002 На хвилях столичної сателітарної мережі "Русское радио Україна" (Київ-98.5МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Токмак-102.5МГц, Севастополь-104.5МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Харків-106.6МГц та 70.79МГц, Черкаси-107.5МГц) з'явилася спеціальна програма "Олімпійський кур'єр", що лунатиме до кінця Зимової Олімпіади, яка проходить у Солт-Лейк-Сіті. Програма лунає у будні о 10.30 та 16.30 і у вихідні о 17.00 (Власна інформація).
  • 11.02.2002 Сьогодні було відновлено роботу КХ-передавачів, встановлених на РПЦ у Броварах під Києвом, що ведуть трансляцію програм Всесвітньої служби радіо "Україна" на КХ-частотах 5905кГц, 6020кГц, 7240кГц, 7420кГц, 9560кГц, 9600кГц та 11825кГц (Джерело: ).
  • 11.02.2002 Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розповсюдила заяву такого змісту: "Як відомо, згідно рішення Національної ради від 13.04.2001 р. про визнання переможця на FM-частоті 100.9МГц у м.Києві ним стала АТ "Онікс". На частоті 100.9МГц до завершення терміну дії ліцензії працювало радіо "Континент". ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" (радіо "Континент") одразу ж оскаржив рішення Національної ради до Господарського суду м.Києва. Рішенням від 04.10.2001 р. суд відмовив "Континенту" у позовних вимогах, тим самим визнавши законність рішень Національної ради. На рішення суду позивачем було подано апеляційну скаргу, однак ухвалою від 23.11.2001 р. апеляційну скаргу повернуто без розгляду. ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" ("Континент") звернувся з клопотанням до суду про поновлення пропущеного строку для подачі апеляційної скарги. Ухвалою Апеляційного господарського суду №17/55-56 позивачу поновлено термін подання апеляційної скарги та призначено слухання справи. 4 лютого 2002 р. в Апеляційному суді м. Києва відбувся розгляд апеляційної скарги ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр". Позивачу відмовлено в задоволенні апеляційної скарги. Таким чином, суд визнав позовні вимоги ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" безпідставними. Досі радіо "Континент" не маючи ліцензії Національної ради на право користування частотою 100.9МГц у м.Києві незаконно здійснює мовлення. Враховуючи вищенаведене, Національна рада звернулася до Генеральної прокуратури України з проханням дати доручення прокуратурі м. Києва щодо припинення незаконного мовлення ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" (радіо "Континент") на частоті 100.9МГц у м.Києві." (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 11.02.2002 На хвилях столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) з'явилися лінійні ді-джейські ефіри (Власна інформація).
  • 10.02.2002 8-го лютого у місті Харкові розпочалося мовлення на новій частоті - 101.1МГц. На цьому каналі веде мовлення "Радіо Точка", яке до 4-го лютого працювало на частотах 106.6МГц та 70.79МГц. Формат станції змін не зазнав: в її ефірі лунає пост-радянський рок та поп-рок (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2002 У Донецьку на частотах 103.5МГц та 73.58МГц вчора розпочала мовлення радіостанція "Радіо Точка" (у минулому на цих частотах транслювався проект "Русское радио Донецьк"). Поки що в ефірі лунає лише музика та позивні - без реклами, новин і ді-джеїв. Музичний формат нової радіостанції - пост-радянський рок та поп-рок. А тим часом, донецький ретранслятор столичного "Нашого радіо" (107.6МГц) відтепер веде мовлення цілодобово, без нічної перерви, що тривала з 1.00 до 6.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2002 На хвилях столичного мережевого радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц та 73.46МГц, Павлоград-102.2МГц) розпочалася акція "Пристрасті за Валентином". Щодня за сигналом ді-джея слухачі мають телефонувати до студії та відповідати на питання (до кожного з них ведучий дає кілька варіантів відповідей, з яких і слід обрати вірну), набираючи таким чином бали. 14-го лютого, у День Св. Валентина, серед слухачів, які набрали найбільшу кількість балів, буде розіграно суперприз (Власна інформація).
  • 10.02.2002 На 28-е лютого планується старт радіостанції "Громадське радіо". Спочатку її програми лунатимуть щодня з 7.00 до 19.00 на одній із столичних частот львівського мережевого радіо "Люкс FM" - 69.68МГц. Нова радіостанція працюватиме у форматі "Talk radio" - тобто, в її ефірі зовсім не буде музики; весь ефір складатиметься з інформаційних та інформаційно-аналітичних програм, ток-шоу тощо (Інформація з власних джерел).
  • 9.02.2002 Знов частково відновив роботу радіопередавальний центр у Броварах, що під Києвом. Отже, відновлено трансляції програм Національного радіо України на ДХ-частоті 207кГц та СХ-частоті 549кГц (Власна інформація).
  • 9.02.2002 Віднедавна програми столичної сталелітарної мережі "Русское радио Україна" з'явилися в ефірі Запоріжжя. У цьому місті станція використовує частоту 104.5МГц, на якій у минулому транслювалася програма "Русское радио Запоріжжя" з використанням ретрансляції програм московського "Русского радио". Програми також передаються через окремий передавач у місті Токмак Запорізької області - на частоті 102.5МГц (Інформація з власних джерел).
  • 8.02.2002 На Вінниччині з'явилися проблеми з ретрансляцією програм радіо "Свобода" на хвилях місцевого корпункту столичного радіо "Довіра-Niko FM" (100.3МГц). І не тільки з цією радіостанцією. За словами власного кореспондента Радіо "Свобода" у Вінниці Валерія Лазаренка, обмеження трансляцій закордонних станцій на FM-частотах вінницьких радіостанцій є "...звичайним політичним бандитизмом, що існує в інформаційному просторі України. Уже припинені трансляції програм "Німецької хвилі", - продовжив Лазаренко. - Проблеми були з передачами Бі-Бі-Сі. Зараз виникають проблеми з телеканалом "1+1". Серйозних пояснень цьому немає: "Не на тім папері написана ліцензія..." Керівництво Радіо "Довіра-Niko FM" у Вінниці тим часом не пов'язує переривання прямих ефірів радіо "Свобода", що транслюються на її частоті, з обмеженням свободи слова. Причину вбачають у технічних проблемах (Джерело: "Web-News").
  • 8.02.2002 В ефірі радіо "Europa Plus Херсон" (103.1МГц) останнім часом все частіше можна почути позивний "Радіо Булава", який станція використовувала до листопада 1999-го року. Також в ефірі присутній позивний "Радіо 103.1". Окрім того, в ефірі станції збільшилася кількість програм херсонського виробництва (програм і ведучих московського радіо "Europa Plus" практично не чути) та з'явилася музика українських виконавців (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2002 З 11-го лютого по 15-е березня столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) проводитиме щорічний офіційний конкурс серед офісів, підприємств та організацій міста Києва - "Міс Офіс 2002". Заяви на участь у конкурсі прийматимуться за факсом (044)-238-83-89 та на електронну скриньку: (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2002 Столичне мережеве "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) вестиме прямі репортажі з американського міста Солт-Лейк-Сіті, де розпочинаються Зимові Олімпійські ігри. Репортажі вестиме DJ Dr.Zip (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2002 14-го лютого, у День всіх закоханих, столичне мережеве радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц) запропонує своїм слухачам взяти участь в акції "Позвонили, спелись и… в ресторан!!!". Акція з'ялятиметься в ефірі 9 разів протягом Дня Св.Валентина (з 9.20 до 18.20) - ді-джеї станції чекатимуть на телефонні дзвінки від слухачів - за одним номером телефонуватимуть хлопці, за іншим - дівчата. Кожен з гравців має відповісти на кілька питань ведучого, після цього хлопець і дівчина зможуть поспілкуватися між собою у прямому ефірі. А далі розпочинається найголовніше: ді-джей засікає 30 секунд, протягом яких гравці мають вирішити - чи зможуть вони заспівати дуетом "в унісон" один куплет (або ж приспів) будь-якої пісні про кохання. Якщо вони зможуть це зробити, вони отримають можливість піти удвох до ресторану. Однак, без призів не залишиться ніхто - навіть якщо спів "в унісон" не вийде, гравці одержать по компакт-диску (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2002 Випуски новин на хвилях столичного мережевого радіо "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Харків-103.0МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц і Запоріжжя-105.1МГц) відтепер виходять під маркою "Українська служба новин" (Власна інформація).
  • 7.02.2002 Донецька філія столичного мережевого радіо "Мелодія" (102.6МГц) віднедавна дублює свої програми на частоті 71.75МГц. У минулому цей канал використовувала радіостанція "Центр" Донецької ОДТРК (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.02.2002 Київська мiська рада запропонувала контролюючим органам утриматися в 1-му кварталi поточного року вiд проведення перевiрок ЗМI, а також пiдприємств, установ, органiзацiй i органiв державної влади i мiсцевого самоврядування на територiї Києва в зв'язку з проведенням виборiв (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2002 Сьогодні Верховна Рада ухвалила у новій редакції закон "Про обов'язкове проведення передвиборчих теледебатів та радіодебатів під час виборчих кампаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України", врахувавши пропозиції Президента. "За" проголосували 242 народних депутати з 388, зареєєстрованих у залі. Проти голосували фракції "Трудова Україна", СДПУ(о) та інші центристські фракції. Закон "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів та радіодебатів під час виборчих кампаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України" був прийнятий Верховною Радою 13 грудня 2001 р. Президент повернув його зі своїми пропозиціями до парламенту. Глава держави вважає, що обов'язковість проведення теледебатів та радіодебатів суперечить статті 34 Конституції України, якою кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Президент також вважає, що проведення теле- та радіодебатів у найцінніший ефірний час на досить тривалий період не враховує інтереси телеглядачів та радіослухачів, які мають рівні права та інтереси в інформаційній сфері, і ці права та інтереси має захищати держава. Президент також вбачає порушення вимог Конституції щодо рівного виборчого права в тому, що для кандидатів в депутати в мажоритарних округах дебати є обов'язковими, а для кандидатів, які балотуються по списках політичних партій (блоків) - не обов"язковими, тому що ці партії (блоки) представлятимуть лише їх лідери. Президент вважає, що законом порушуються й інші гарантовані законодавством права телерадіоорганізацій, а також основи державного регулювання їх діяльності. Це, на думку Президента, виражається в тому, що законом передбачена можливість анулювання органом ліцензування ліцензії за непроведення дебатів телерадіоорганізацією, при тому що чинним законодавством таке анулювання здійснюється виключно за рішенням суду, крім випадків трансляції програм, що прямо закликають до повалення існуючого конституційного ладу насильницьким шляхом або неконституційного порушення територіальної цілісності України. Президент також звертає увагу на те, що позбавлення телерадіоорганізації ліцензії на право користування каналом мовлення є найсуворішою санкцією, передбаченою законодавством, і може застосовуватися лише за грубі та неодноразові порушення законодавства (Джерело: "УНІАН").
  • 7.02.2002 Верховна Рада України погодилась із пропозицією Президента України Леоніда Кучми і звільнила Івана Драча з посади голови Комітету з інформаційної політики, телебачення і радіомовлення. За прийняття цього рішення проголосувало 253 народних депутати. Іншим своїм рішенням Верховна Рада призначила головою Держкомінформу народного депутата Івана Чижа. За прийняття цього рішення проголосувало 282 депутати при необхідних 226-ти. Іван Чиж - член комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради і лідер партії "Справедливість". Іван Драч очолював Держкомінформ з 2000-го року (Джерело: "Українські новини").
  • 7.02.2002 Подаємо повний текст Заяви для засобів масової інформації Миколи Княжицького з приводу ротації членів Нацради: "Я вважаю рішення Верховної Ради щодо ротації двох членів Національної ради, прийняте 7 лютого цього року, незаконним. По-перше, я зареєстрований кандидатом у народні депутати і зараз перебуваю у відпустці, тому не можу бути звільнений з роботи у цей період. Вважаю рішення Верховної Ради (а саме тих депутатів, які за нього проголосували) помстою за мою спробу діяти у Національній Раді незалежно, захищати інтереси українських каналів. Нещодавно ми створили Асоціацію захисту української культури "Український світанок" і підняли питання про те, що телеканали у нашій державі насправді не є українськими. Вважаю, що значною мірою ротація є саме результатом початку діяльності Асоціації. Коли намагаєшся наступити на інтереси певних людей - коли ці інтереси суперечать інтересам держави - виникає опір. По-третє, рішення суперечить рекомендаціям Ради Європи щодо свободи слова в Україні. Безумовно, ця постанова пов'язана з політикою, з виборами. Люди, які за неї голосували, не хочуть, щоби існував об'єктивний контроль за засобами масової інформації під час виборів" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2002 Юрій Шкарлат поки що не поспішає коментувати своє призначення. За його словами, він не сподівався на такий результат. Водночас він сказав, що "зі стороннього боку" чимало рішень Нацради з ліцензування телерадіокомпаній видавалися "не завжди обґрунтованими". Зокрема, говорячи про ситуацію зі столичним радіо "Континент" (100.9МГц), Юрій Шкарлат заявив, що "ніколи б не голосував за позбавлення "Континенту" ліцензії". На його думку "не можна позбавляти ліцензії саме такого мовника, таких у нас небагато: інтелігентних і інформаційно насичених". Тим часом, Микола Княжицький, відкликаний рішенням парламенту зі складу Нацради, заявив сьогодні про намір оскаржити своє звільнення у суді. Про це він повідомив на сьогоднішній зустрічі з журналістами у кафе-клубі "Остання барикада". На думку екс-нацрадівця, Верховна Рада порушила закон про працю, оскільки, згідно з чинним законодавством, людина, яка зареєстрована кандидатом у депутати, на час виборчої кампанії не може бути звільнена з основного місця роботи. Микола Княжицький також заявив про політичні мотиви позбавлення його повноважень у Нацраді. За його словами, напередодні ротації велися "торги політичних сил", які пропонували йому відмовитися від наміру балотуватися в депутати в обмін на збережене місце в Нацраді. Нагадаємо, що Микола Княжицький зареєстрований кандидатом в депутати Верховної Ради України по 117-му мажоритарному виборчому округу міста Львова. Пан Княжицький крім того піддав сумніву юридичну легітимність самої процедури ротації, позаяк, на його думку, питання ротації не є в компетенції Верховної Ради. На запитання журналістів, хто має повноваження провести ротацію парламентської четвірки Нацради, він відповів, що ніхто, адже такий механізм не оформлений законодавчо. При цьому Микола Княжицький порівняв Нацраду із Конституційним судом у сфері телерадіомовлення (як відомо, судді Коституційного суду призначаються пожиттєво). У той же час секретар профільного комітету Віталій Шевченко не вважає, що звільнення Миколи Княжицького є порушенням чинного законодавства. За його словами, юристи Верховної Ради детально розглянули це питання і прийшли до висновку, що подібне звільнення можна здійснити. В резолюції експертного інституту, сказано, що в даному випадку Микола Княжицький потрапляє не під дисциплінарну, а під конституційно-правову відповідальність. "Окрім того, ми звільняємо його за підсумками звіту за минулий рік, коли він ще не був зареєстрований кандидатом у народні депутати," - підкреслив пан Шевченко (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 7.02.2002 Голова Верховної Ради України Iван Плющ вважає, що рiшення про ротацiю членiв Нацради "необхiдно було ухвалити давно". Сьогодні в iнтерв'ю журналiстам у Києвi спікер наголосив, що Верховна Рада "толерантно пiдiйшла до цього питання". Іван Плющ також зазначив, що перед голосуванням з цього питання уточнював, чи має право парламент звiльняти членiв Нацради, двоє з яких є кандидатами в депутати i перебувають у вiдпустцi. Однак, за словами пана Плюща, заступник голови Верховної Ради Степан Гавриш пояснив, що парламент не є для цих людей роботодавцем i норми, передбаченi трудовим законодавством, питання про ротацiю Нацради не стосуються. Спiкер також наголосив, що результати голосування з питання про ротацiю Нацради свiдчать про те, що це рiшення "визрiло", його необхiдно було ухвалювати давно. Вiн також висловив задоволення в зв'язку з тим, що новопризначений член Нацради Юрiй Шкарлат був обраний такою великою кiлькiстю голосiв депутатiв (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 7.02.2002 Колишнiй член Нацради Микита Потураєв також переконаний, що його вiдставка, як i призначення всiх членiв Ради, є "полiтичними кроками", продиктованими полiтичною ситуацiєю, що склалася в країнi. "Проти нас, як i за нас, проголосували конкретнi фракцiї", - сказав вiн на сьогоднішній прес-конференції. Як повiдомив зiбранню Вiктор Лешик, за його iнформацiєю "за" ротацiю проголосували фракцiї Комунiстiв, "Наша Україна" i соцiалiсти, а не брали участi в голосуваннi СДПУ(О), блок "За єдину Україну", Демсоюз i "зеленi", тобто фракцiї, якi прийнято називати "пропрезидентськими". Крiм того, члени Нацради вважають, що сьогоднiшня ротацiя - перша подiя такого роду у всiй iсторiї Європи i, зокрема, України. Вони упевненi в тому, що вiд цього не виграє нi держава, нi сама Верховна Рада. Микита Потураєв також висловив побоювання в тому, що нормальна робота Нацради найближчим часом налагоджена не буде. Водночас, Борис Холод переконаний, що Нацрада не буде паралiзована, однак сьогоднiшнi подiї на нiй, безумовно, позначаться при розглядi деяких питань (Джерело: Портал "Укроп").
  • 7.02.2002 Члени Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення вважають, що рішення про ротацію двох її членів Микити Потураєва та Миколи Княжицького є суто політичним. Про це сказав на сьогоднішній прес-конференції голова Національної Ради Борис Холод. "Цим Верховна Рада тільки задовольнила свої політичні амбіції,"- вважає Борис Холод. За його словами, те, що трапилося сьогоднi, не стало новиною для Нацради, оскiльки це питання порушувалося вже давно. Але, як переконані члени Нацради, таке рішення не зможе паралізувати її роботу. Микита Потураєв, по особі якого Верховної Ради приймала сьогоднішнє рішення, вважає, що законодавчий орган перевищив свої повноваження, оскільки втрутився у справи незалежного органу. Члени Нацради також вважають, що формулювання причин цієї ротації ("з метою оздоровлення Нацради") є не зовсім коректним (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2002 Подаємо біографічну довідку Юрія Шкарлата - новообраного члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Шкарлат Юрій Григорович, українець, народився 23 вересня 1951 року в Києві. Освіта вища - режисер драматичного театру ( Київський інститут театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого, 1980р.), політолог (Київська вища партійна школа, 1989р.). З 1973 по 1993 рік працював у Державній телерадіокомпанії України. Протягом перших десяти років пройшов творчий шлях від помічника режисера до режисера-постановника телевізійних вистав. З 1982 року на журналістській роботі. Вів низку популярних політичних та інформаційних програм, що виходили у прямому ефірі. Остання посада - головний редактор Головної редакції політичного аналізу і прогнозування УТ. З 1994 року працював у громадських організаціях, які вели дослідницьку і просвітницьку роботу з побудови в Україні громадянського суспільства. У 1999-2000 роках був заступником керівника Прес-служби Президента України. З 2000 року і до нині - завідуючий відділом розробки інформаційних стратегій Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України. Протягом останніх п'яти років є позаштатним консультантом Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Брав участь у розробці низки законопроектів у цій сфері. Зокрема законів про телебачення і радіомовлення, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про систему Суспільного телерадіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2002 Секретар парламентського Комітету з захисту свободи слова Віталій Шевченко вважає, що те, що Нацрада не зібрана у повному складі не заблокує її діяльність, оскільки за регламентом для кворуму достатньо 5 чоловік. "Якщо сьогодні не вдасться затвердити другого члена, скоріш за все буде призначений новий конкурс", - додав він (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 7.02.2002 Сьогодні Верховна Рада України достроково припинила повноваження двох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Миколи Княжицького та Микити Потураєва у зв'язку з ротацією частини складу Нацради, обраних за квотою парламенту. Відповідно до прийнятої 10 січня постанови, депутати провели рейтинґове голосування щодо припинення повноважень членів Нацради. Микола Княжицький набрав 243 голоси, Микита Потураєв - 237, Віктор Лешик - 198 і Юрій Покальчук - 159 голосів. По Миколі Княжицькому та Микиті Потураєву, які набрали найбільшу кількість голосів, були ухвалені постанови про дострокове припинення їх повноважень. Верховна Рада також призначила членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення завідувача відділу розробки інформаційних стратегій інфоуправління апарату Верховної Ради Юрія Шкарлата. Депутати провели рейтинґове голосування серед 5-ти кандидатур. Юрій Шкарлат набрав 299 голосів депутатів, координатор Асоціації операторів кабельного телебачення та телеінформаційних мереж Сергій Аксененко - 176, голова громадської організації "Третейський інформаційний суд" Володимир Горобцов - 102, начальник відділу управління програмно-творчої політики Нацради Ігор Курус - 82, генеральний директор столичного радіо "Континент" Сергій Шолох - 94. Після цього депутати постановою затвердили Юрія Шкарлата на посаді члена Нацради. За це проголосували 308 депутатів з 408, зареєстрованих у залі. Водночас Сергій Аксененко, який зайняв другу позицію у рейтинґовому голосуванні депутатів, не був підтриманий парламентом. Таким чином, друге ротоване місце парламентської "четвірки" у Нацраді поки що залишається вакантним. За постанову про його призначення членом Нацради проголосували лише 184 народних депутати (Джерело: "УНІАН").
  • 6.02.2002 У Запоріжжі на частоті 100.3МГц відновив роботу ретранслятор столичного "GALA"-радіо (Інформація з власних джерел).
  • 6.02.2002 У Харкові припинив існування проект "Радіо Точка" на хвилях радіостанції "Сімон" (106.6МГц та 70.79МГц). Натомість на цих частотах відтепер працює столичне мережеве "Русское радио Україна": на частоті 70.79МГц станція розпочала мовлення 4-го лютого, а канал 106.6МГц підключився увечері 5-го лютого. Тим часом, проект "Радіо Точка" має намір продовжити своє існування на іншій харківській частоті (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.02.2002 Cьогодні ЦВК провела жеребкування щодо надання ефіру політичним партіям і блокам для проведення агітації за рахунок держбюджету. Політична агітація розміщуватиметься у робочі дні з 9 лютого по 29 березня включно. Також ЦВК вирішила, що агітація буде розміщена і 16 лютого в суботу. Час виходу в ефір політичної агітації на каналі УР-1 визначено з 21.15 по 21.45 двічі по 15 хвилин кожній партії і блоку (Джерело: Портал "Укроп").
  • 6.02.2002 Мовлення столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) відновилося на частоті 67.70МГц. Щоправда, сигнал надто слабкий (Власна інформація).
  • 5.02.2002 Програма "Хреновости" ("Хріновини") лунає на хвилях столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) у вівторок о 18.30 з повтором у середу о 7.30 та у суботу о 9.30, а також у четвер о 18.30 з повтором у п'ятницю о 7.30 та у неділю о 9.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.02.2002 З'явилися подробиці припинення роботи радіостанції "Nostalgie-Маріуполь" (102.8МГц) 2-го лютого цього року. Як повідомила у своєму сьогоднішньому числі маріупольська газета "Приазовский рабочий", у суботу, 2-го лютого, відповідно до графіку розпочато ремонтні роботи на димовій трубі котельної №16. Для проведення цих робіт було здійснено демонтаж антенного пристрою радіостанції, який встановлено на трубі. Визнаючи обґрунтованість дій керівництва "Тепломережі" та необхідність ремонту, а також враховуючи те, що питання стосується функціонування ЗМІ, міський голова Ю.Хотлубей доручив директору "Тепломережі" виконати роботи у стислі терміни. Тим часом, багато хто у місті вважає, що справжні причини припинення роботи радіостанції є політичними, а керівництво радіостанції сподівається повернутися в ефір за 10 днів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.02.2002 На пленарному засіданні Верховної Ради у четвер 7 лютого згідно попередньо затвердженого плану роботи мають бути розглянуті кілька проектів постанов, які безпосередньо стосуються ситуації в інформаційному просторі України. Серед них - постанова про надання згоди на звільнення Івана Драча з посади голови Держкомінформу та про призначення на цю посаду Івана Чижа. Запланована на четвер також чергова спроба розглянути проект постанови про дострокове припинення повноважень членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв язку з ротацією, і, відповідно призначення на місце вибулих нових людей (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.02.2002 Верховна Рада України ухвалила за основу проект постанови "Про порядок висвітлення роботи 9 сесії Верховної Ради третього скликання". Постанова регламентує висвітлення роботи сесії на радіо і телебачення. Зокрема, Національну радіокомпанію України депутати зобов'язали здійснювати пряму трансляцію пленарних засідань парламенту у вівторок та четвер з 10.00 до 18.00, і у середу та п'ятницю з 10.00 до 14.00 на першому каналі Национальної радіокомпанії України (тим часом, пленарні засідання 9-ої сесії Верховної Ради вже транслює у своєму ефірі столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) - ред.). У постанові відзначено, що за невиконання її вимог керівники Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України несуть особисту відповідальність відповідно до закону. За проект постанови проголосували 242 народних депутати. У цілому документ будет прийматися у четвер на ранковому засіданні (Джерело: Портал "ForUm").
  • 5.02.2002 Вчора у Центрвиборчкомі обговорювали, як краще розіграти належний партіям та блокам ефірний час. Закон передбачає надання кожній зареєстрованій партії чи блоку 30-ти хвилин теле- та радіоефіру. Передбачається, що на хвилях Національного радіо голоси претендентів лунатимуть у проміжку від 21.15 до 21.45 (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 4.02.2002 Вчора у Донецьку на частоті 104.7МГц розпочалися ретрансляції програм столичної радіостанції "Русское радио - Україна". Тим часом, на частоті 103.5МГц поки продовжує мовлення місцеве "Русское радио Донецьк", ефір якого формується у Донецьку з частковою трансляцією програм московського "Русского радио". А ось мовлення радіостанції "Шансон" у місті перенесено з частоти 105.5МГц знов на 105.6МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2002 На думку членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, ситуація з їх ротацією стала патовою. Про це заступники голови Нацради Микита Потураєв та Віктор Лешик сказали під час сьогоднішньої прес-конференції в УНІАНі. На їх думку, той факт, що двоє членів Нацради - Микола Княжицький та Микола Баграєв балотуються до Верховної Ради і у зв'язку з цим пішли у відпустку, згідно правових норм ставить хрест на сподіваннях депутатів провести ротацію під час останньої сесії цього скликання. З одного боку, людей, які перебувають у відпустці не можна звільняти згідно Кодексу законів про працю, з іншого - не можуть бути звільнені кандидати в депутати Верховної Ради. Оскільки ж ротація проводиться шляхом рейтинґового голосування кандидатур всіх членів Нацради, що у даній ситуації неможливо зробити, то реалізувати таку процедуру законним шляхом буде дуже складно. У всякому разі найближчим часом (Джерело: Сайт "Телекритика").
  • 4.02.2002 Два члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - Микола Княжицький і Микола Баграєв - офіційно зареєстровані кандидатами у народні депутати по мажоритарних округах. Про це повідомив сьогодні перший заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення Микита Потураєв на прес-конференції в УНІАН. За словами пана Потураєва, Микола Княжицький і Микола Баграєв - офіційно зареєструвались як кандидати-самовисуванці у народні депутати по мажоритарних округах. Зокрема, Микола Княжицький зареєстрований як кандидат в одномандатному окрузі № 117 (Залізничний район м.Львова), а Микола Баграєв - в одному з округів на Херсонщині. За словами Микити Потураєва, обидва згадані члени Нацради вже подали заяви на відпустку на час передвиборчої кампанії, зробивши це "відповідно до виборчого законодавства та рекомендацій Президента України держслужбовцям". Водночас він зауважив, що "якби ми дуже хотіли зберегти свої посади у складі Національної ради", то усі чотири члени Нацради, обрані за квотою Верховної Ради, "стали б кандидатами у депутати та зупинили роботу Нацради". Він нагадав, що, за законодавством, "неможливо звільнити людину, яка балотується у народні депутати, як і людину, яка перебуває у відпустці". Саме тому, на його думку, Микола Княжицький "не підпадає" під плановану парламентом ротацію членів Нацради за квотою парламенту (Джерело: "УНІАН").
  • 4.02.2002 До 9-го лютого, коли розпочнеться офіційна передвиборча агітаційна кампанія, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має затвердити графік проведення передвиборчих телерадіодебатів. Про це повідомив сьогодні заступник голови Нацради Віктор Лешик на прес-конференції "Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та вибори 2002 року". За словами пана Лешика, багатьох членів Нацради схвилював ухвалений Верховною Радою Закон про обов'язкові теледебати, на який потім Президент наклав вето, оскільки цей закон надавав Нацраді надзвичайні повноваження, зокрема, право протягом трьох днів "без суду та слідства" позбавляти ліцензій теле- та радіокомпанії, які порушили вимоги виборчого законодавства. На думку Віктора Лешика, ця норма "занадто сильно суперечила всім діючим нормам", а самій Нацраді відводилася "роль бульдозера". Тому він вважає правильним застосування Президентом права вето до цього закону. Пан Лешик повідомив, що голова Нацради з питань телерадіомовлення Борис Холод та виконуючий обов'язки голови Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення Віталій Абліцов дійшли попередньої згоди щодо механізмів регламентації телерадіодебатів. За його словами, зараз Нацрада очікує від Держкомінформу проекту графіку виходу в ефір телерадіодебатів, і вже у найближчі три-чотири дні відбудуться засідання Нацради, на яких буде затверджено цей графік (Джерело: "MigNews").
  • 4.02.2002 Змінився графік роботи ді-джеїв столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц). Відтепер ефір буднього дня розбито на 5 ді-джейських змін (а не на 4, як це було раніше): 7.00-11.00, 11.00-15.00, 15.00-19.00, 19.00-23.00 та 23.00-7.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2002 В Україні створено нове об'єднання телерадіомовників Асоціацію місцевих телерадіокомпаній України. Установчі збори об'єднання проходили у Києві протягом двох днів і закінчилися позавчора. У зборах взяли участь представники 36-ти телерадіоорганізацій та громадських організацій з 14-ти реґіонів. Тим часом, свої заяви про вступ в Асоціацію вже подали 176 місцевих ТРО. На зборах було затверджено програму та статут Асоціації, а також обрано керівні органи - президію у складі 9-ти очіб та Раду у складі 25-ти осіб. Голову Асоціації оберуть члени її Ради. Згідно програмних положень, Асоціацію створено для задоволення та захисту соціальних, економічних, творчих, національно-культурних та інших спільних інтересів, а також координації її діяльності (Джерело: "Part.org.ua").
  • 4.02.2002 Столичне радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) залишив Микола Лунін, який обіймав на станції посаду програмного директора (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2002 Не пiзнiше 8-го лютого ЦВК повинен провести жеребкування з розподiлу ефiрного часу на теле- i радiоканалах для партiй i блокiв для ведення агiтацiї за рахунок держбюджету. Аналогiчне жеребкування повиннi провести окружкоми серед кандидатiв у мажоритарних округах. Цього тижня завершується реєстрацiя кандидатiв у депутати Верховної Ради на виборах 31 березня, а також буде дано старт передвиборнiй агiтацiї (Джерело: Сайт "Телекритика").
  • 4.02.2002 Столична Телерадіокомпанія "Лідер" ухвалила рішення про зміну музичного наповнення радіостанції з позивними "Шансон" (101.9МГц). Таке рішення прийняте в зв'язку з рекомендаціями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Як зазначається у розповсюдженій інформаґенцією УНІАН заяві керівництва телерадіокомпанії, "Не бажаючи дискредитувати прекрасний жанр шансону, керівництво ЗАТ "ТРК "Лідер" офіційно заявляє, що в ефірі радіостанції з позивними "Шансон" 101,9 ви не почуєте так званих "блатних пісень", "тюремної лірики", які в нас помилково видають за справжній шансон". При цьому в ТРК "Лідер" пояснили, що "назва радіостанції в перекладі з французької означає "пісня", а головною особливістю жанру є органічний зв'язок віршів і музичного аранжування, притаманний традиційній світовій пісенній культурі. Романси, авторські пісні, вітчизняна естрада, музика з наших улюблених кінофільмів та багато чого іншого - все це і є справжній шансон. Ця музика навіює спогади про те, що нам близьке і дороге. Слухаючи її, можна просто відпочити або подумати про вічне". "Шансон - це музика, що не потрапляє до сьогоднішніх хіт-парадів, але від цього не менш любима величезною кількістю людей. Це пісні, які співають у колі друзів, коли насправді "добре, що всі ми тут сьогодні зібралися". Саме така музика відтепер звучатиме на частоті 101.9 FM", констатували в компанії (Джерело: "УНІАН").
  • 3.02.2002 Вчора припинило мовлення радіо "Nostalgie - Маріуполь" (102.8МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.02.2002 Завтра у Черкасах на частоті 68.15МГц, що з початку року працювала у технічному режимі, розпочинає мовлення нова радіостанція. Станція є структурним підрозділом ПВП "Черкаський центр міжнародних зв'язків "Інкорес"" і працюватиме з позивним "Мелодійна хвиля". В ефірі радіоканалу, що є суто черкаським проектом, лунатиме музика Oldies-формату - як західна, так і пост-радянська, а також новини. Тим часом, на частоті колишього радіо "UTaR - Черкаси" (105.0МГц), що мовчала з листопада 2000-го року, розпочалося тестове мовлення. Цілодобово в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений виключно з західних композицій (Інформація з власних джерел).
  • 3.02.2002 Минулої ночі на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) були відсутні ретрансляції програм московської студії "Europa Plus". Натомість до 8-ї години ранку станція транслювала музичний нон-стоп, який переривали джинґли радіостанції. Тим часом, о 15.00 московський блок вийшов за звичним розкладом (Власна інформація).
  • 3.02.2002 Сьогодні 8 років виповнюється столичному "GALA"-radio (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-трансляції). У перший день мовлення на частоті 100.0МГц у Києві, 3-го лютого 1994-го року, станція ретранслювала програми турецької радіостанції "Metro FM", однак, вже наступного дня їх замінили ретрансляції тодішнього музично-інформаційного каналу радіостанції "Голос Америки" - "VOA-Europe". Зрештою, нова станція мала стати продовженням радіостудії "Київ-Арт" ТРК "Гравіс", що вела перед тим (з 1.06.93) мовлення на частоті 69.68МГц. Однак, "новосілля" затягувалося. Навесні 1994-го року на "сотці" окрім ретрансляцій закордонних програм почали виходити місцеві рекламні блоки, тоді ж з'явився і позивний "GALA-radio". 1-го липня 1994-го року передавач станції було відключено через конфлікт навколо ТРК "Гравіс", пов'язаний з передвиборчою кампанією. Однак вже 28-го липня станція знов була в ефірі, але вже під лейблом ТРК "Провесінь". З 6-го квітня 1995-го року "GALA"-radio зазнало чергових змін: відтоді більшу частину ефіру складали програми, виготовлені київською студією (музика, новини, хіт-паради). Згодом ТРК "Провесінь" було перейменовано на РК "GALA". У листопаді того ж року станція почала дублювати свої програми на частоті 72.08МГц. Згодом стався конфлікт між засновниками компанії, внаслідок чого 1-го грудня 1995-го року частина працівників залишила станцію (Конфлікт мав досить тривалу історію - 1996-ий-97-ий роки ознаменувалися існуванням у столичному ефірі двох радіостанцій з позивним "GALA", а остаточно суперечку було розв'язано лише навесні 1999-го року). Навесні 1997-го року компанію було позбавлено права мовлення на частоті 72.08МГц; згодом вона розпочала трансляції на частоті 69.68МГц з 12.00 до 8.00. З березня 1998-го року, станція веде цілодобове мовлення на частотах 100.0МГц та 69.02МГц. Наприкінці минулого року "GALA-радіо" розпочало трансляцію своїх програм у тестовому режимі через сателіт; нині ці програми ретрансюються у Харкові (107.4МГц), Луганську (106.5МГц), Вінниці (103.2МГц) та Ужгороді (102.4МГц) (Власна інформація).
  • 2.02.2002 Вчора знов було вимкнуто передавачі Броварського РПЦ, що під Києвом. Відповідно, припинилися трансляції програм Національної радіокомпанії України на ДХ-частоті 207кГц, СХ-частоті 549кГц та кількох короткохвильових частотах Всесвітньої служби радіо "Україна" (5905кГц, 6020кГц, 7240кГц, 7420кГц, 9560кГц, 9600кГц та 11825кГц) (Власна інформація).
  • 2.02.2002 Миколаївська радіостанція Радіо "Миколаїв" (1377кГц) з 1-го лютого збільшила обсяги мовлення. Відтепер станція перебуває в ефірі 12 годин на добу - з 6.00 до 18.00. Покращилося програмне наповнення ефіру, з'явилися нові інтерактивні рубрики. Радіо "Миколаїв" також планує вести мовлення не лише у діапазоні середніх хвиль, а й в УКХ ЧМ. Про свої плани відкрити власну FM-радіостанцію заявила також миколаївська ТРК "Норма", яка нині розміщує рекламу в ефірі місцевих філій мереж "АвтоFM" (102.1МГц) та "ХІТFM Україна" (107.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.02.2002 На частоті 101.0МГц у Києві спостерігається значно стабільніший прийом радіо "Мелодія", ніж на 100.9МГц, де продовжує працювати радіо "Континент". Саме 101.0 фіксує й автоматична настройка приймача, як робочу частоту передавача "Мелодії" (Власна інформація).
  • 2.02.2002 На хвилях столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) продовжують з'являтися програми, які вже давно виходять на одеському мережевому "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц). Зокрема, відтепер станція транслює гумористичний радіосеріал "Гетьмен" (понеділок 18.30 з повтором у вівторок о 7.30 та в суботу о 17.00; середа 18.30 з повтором у четвер о 7.30 та у неділю о 17.00) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.02.2002 Днями столичне "Радіо РОКС Україна" припинило мовлення на частоті 67.70МГц. Тим часом, мовлення на каналі 103.6МГц триває (Власна інформація).
  • 1.02.2002 З 7-го лютого в ефірі столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц) стартує новий проект - "ХітЛікБез". У кожному випуску програми її ведучий, Микола Матросов, намагатиметься ліквідувати ліквідувати все нові й нові білі плями у музичній грамотності слухачів, щоразу розповідаючи про якусь одну пісню та її виконавця. Крім того, Микола у лаконічній формі розтлумачить зміст пісні (не всі ж слухачі досконало володіють іноземними мовами). Програма виходитиме в ефір щодня, чотири рази на добу (вранці, вдень, ввечері та вночі). А тим часом, на хвилях станції розпочався проект "Сонний пейджер". Щоночі з 2.00 до 7.00 студійний пейджер 8-703-323-10-19 приймає слухацькі привітання, поздоровлення та побажання - усе, крім музичних замовлень. По мірі надходження, всі ці повідомлення озвучуватимуться ді-джеями в ефірі - це відбуватиметься о 2.20, 2.40, 3.20, 3.40, 4.20, 4.40, 5.20, 5.40, 6.20 та 60.40 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2002 Змінилася космічна "прописка" столичної радіомережі "Довіра-NIKO FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця - 100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц (частково), Кіровоград-101.9МГц (частково), Ужгород-107.2МГц, Чернівці-105.0МГц, Тернопіль-101.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц (частково), Луцьк-100.9МГц (частково), Житомир-105.6МГц, Хмельницький-102.1МГц, Шостка-102.5МГц (частково), Рені-102.3МГц, Чернігів-106.8МГц, Луганськ-101.8МГц). Відтепер частота станції на сателіті "Amos-2" - 11.387ГГц, Symbol Rate - 11.57 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2002 Кіровоградська ТРВК "Новий день" (101.9МГц) розпочала створення власного Web-сайту у Всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою "http://newday.kr.ua" (Джерело: "A-Counter").
  • 1.02.2002 31 січня 2002 року в рамках фестивалю "Слухай українське" (організатор - МО "Дзиґа") відбувся круглий стіл на тему "Конкурентноздатність української музики в Україні та за кордоном". У результаті обговорення проблеми член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та голова Правління асоціації захисту української культури "Український світанок" Микола Княжицький пропонує провести акцію за участю журналістів та кандидатів у народні депутати. У рамках акції учасники мають обговорити і затвердити пропозиції щодо змін до закону про телебачення та радіомовлення, які б захищали українську продукцію на телебаченні і радіо. На думку Княжицького, усі кандидати в депутати від міста Львова повинні взяти на себе зобов'язання у разі обрання подати обговорений із громадськістю Львова законопроект до Верховної Ради та лобіювати його прийняття. Ці зміни повинні сприяти поширенню української культури на теле- і радіоканалах. Запропоновано також привести українське законодавство у відповідність до законодавства Європейського Союзу (Джерело: Інформацію надано ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024