Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2001 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2001 Жанна Тихонова, що у минулому працювала на кількох столичних радіостанціях (Радіо "Z", "Supernova"-радіо, "ХІТFM Україна" та "РКВ") під своїм ім'ям або під ім'ям Жанна Майська, відтепер працює на київському радіо "Столиця" (105.5МГц). На цій станції ведуча користується своїм справжнім ім'ям Жанна Тихонова (Власна інформація).
  • 30.11.2001 Акціонери закритого акціонерного товариства "Наше Радіо" - ЗАТ "Єдиний Світ" та ЗАТ "Альфа Капітал" - не мають намірів відчужувати свої акції, отже будь-які чутки про продаж акцій радіостанції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) є провокаційними. Про це йдеться в офіційній заяві радіостанції "Наше Радіо" за підписом голови спостережної ради ЗАТ "Наше Радіо" Андрія Волкова. Як зазначається у заяві, останнім часом радіостанції "Наше Радіо", яка утримує високий рейтинг серед інших компаній у радіобізнесі протягом багатьох років, висуваються пропозиції щодо купівлі її акцій. На думку керівництва "Нашого Радіо", зацікавленість у придбанні акцій компанії зумовлена передвиборчим ажіотажем "щодо ангажування засобів масової інформації та поглинання медіа-компаній ". Пан Волков пояснює інтерес до "Нашого Радіо" тим, що "компанія має значні переваги серед інших радіостанцій, зокрема, широку реґіональну територію радіомовлення". Акціонери не тільки не мають наміру продавати акції, а, навпаки, здійснюють інвестування в розвиток компанії, спрямований на підвищення якості програмного продукту і розширення аудиторії слухачів, наголошується у заяві (Джерело: Портал "Укроп").
  • 30.11.2001 Сайт столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) припинив роботу за основною URL-адресою - http://www.europaplus.fm. Нині на цьому місці можна побачити лише стартову сторінку сайту, що містить зображення логотипу станції. Тим часом, продовжують нормально функціонувати "дзеркала" сайту - http://www.fm107europaplus.com.ua та http://www.fm107.com.ua (Власна інформація).
  • 30.11.2001 З 10-го по 13-е грудня Інститут Масової Інформації проводитиме семінар "Радіожурналістика". Семінар пройде за участю французького викладача Ерве Гіймо (Джерело: Портал "Український медіа-сервер").
  • 30.11.2001 Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України Борис Холод впевнений, що ротації складу Нацради не буде. Про це він заявив сьогодні під час засідання Всеукраїнського клубу Асоціації працівників ЗМІ. Відповідаючи на запитання щодо можливого рішення про ротацію Нацради, пан Холод заявив, що ротації Нацради не буде, зокрема, Верховна Рада її не проведе, тому що в цьому складі Нацради "працюють компетентні фахівці, грамотні журналісти та управлінці" (питання про ротацію заплановане до розгляду на засіданні парламентського комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації наступного тижня). На думку Бориса Холода, депутати дійшли висновку, що сьогоднішня компетенція Нацради потребує тільки її розбудови. За словами голови Нацради, в той час, коли буде проводитись заплановане засідання, він особисто буде знаходитися поза межами України, у Страсбурзі, де "захищатиме національні телекомпанії, свободу слова". Як повідомлялося раніше, 13 вересня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій вирішила розглянути звіт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення за 2001 рік до 20 листопада 2001 року, а також провести ротацію двох членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення радіомовлення в частині її складу, призначеної Верховною Радою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.11.2001 Столичну радіостанцію "BM FM" (104.6МГц) залишила Ольга Черепанова, що працювала на станції шеф-редактором (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.11.2001 Сьогодні у Запоріжжі на частоті 105.1МГц, що протягом останнього місяця працювала у технічному режимі, розпочало мовлення радіо "Мелодія". Музичний формат станції певною мірою нагадує формат пітерської мережевої компанії "Канал Мелодия" - в ефірі лунає музика минулих років, при чому, домінують пост-радянські композиції (Інформація з власних джерел).
  • 29.11.2001 Змінився номер студійного телефону столичного радіо "Шансон" (101.9МГц). Відтепер це (044)-235-10-19, останні цифри якого мають викликати асоціації з частотою станції - 101.9МГц (Власна інформація).
  • 29.11.2001 У гри "Пан або пропав", що на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц), з'явилася третя ведуча - Наталя Валевська (у минулому працювала на "Z-радіо") (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.11.2001 Сьогодні у Києві було підписано декларацію про створення Незлежної асоціації мережевих телерадіомовників України "Мережа". В Асоціацію увійшли 8 недержавних телерадіомовних структур України, серед них зокрема радіомережі "ХІТFM Україна", "Довіра-NIKO FM", радіо "Люкс FM" та "Наше радіо". Статут асоціації незабаром буде передано на реєстрацію до Мінюсту України. Генеральний директор телеканалу ICTV Олександр Богуцький схарактеризував "Мережу" як профспілку і одночасно творчу спілку, створену для ефективного відстоювання спільних інтересів, які, однак, не торкаються тих зон, де учасники асоціації конкурують між собою. Він також відзначив, що компанії, які увійшли до асоціації "Мережа", представляють близько 40% радиослухацької аудиторії та приблизно 25% української телеаудиторії. За словами одного з ініціаторів створення "Мережі", генерального директора радіо "Довіра" Сергія Сай-Боднара, створення асоціації не пов'язане з наступними виборами та взагалі не має якогось політичного підтексту, що зафіксоване у Статуті "Мережі". Її єдиною метою є захист професійних інтересів недержавних теле- та радіомовнків, лобіювання їх через державні структури, починаючи від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та закінчуючи Верховною Радою. "Мережа" має намір також брати активну участь у розробці концепцій та програм розвитку національного телерадіопростору, боротися зі спробами монополізації у сфері електронних ЗМІ, сприяти розвитку системи захисту інтелектуальної власності та боротьби з "піратством" (Джерело: Портал "Україна.ru").
  • 28.11.2001 Директор Міжнародного фонду Відродження Євген Бистрицький оголосив сьогодні про створення пілотного проекту громадського радіо в Україні. За словами менеджера проекту Оксани Волошенюк, "громадське радіомовлення в ідеалі має діяти за гроші платників податків, як це є у світі". Але оскільки в Україні цей шлях поки що неможливий, фонд "Відродження" і низка інших громадських організацій виступили з ініціативою про створення аналога громадського мовлення. Керівники проекту виходили з того, що зараз в Україні не існує жодного формату інформаційного радіо - саме такий формат почне діяти через півтора місяці. За словами директора МФВ Євгена Бистрицького, це радіо він вважає громадським, тому що наглядова рада буде складатися з незалежних і найбільш авторитетних громадян, які будуть визначені різними шляхами, в тому числі журналістами. Члени наглядової ради будуть мати можливість керувати цим радіо, набирати команду чи звільняти її. Одним із партнерів цього проекту стало львівське мережеве радіо "Люкс FM", яке надасть можливість виходу в ефір на одній з своїх частот в Києві і на 5 частотах в центральних містах України. Крім того є ще 24 радіостанції-партнери в різних реґіонах України, які працюють на частотах частотах верхнього піддіапазону УКХ ЧМ. За словами Волошенюк, переговори ведуться і про можливість ретрансляції продукції цього радіо на середніх хвилях, які зараз практично не використовуються державою. Як повідомила менеджер проекту, частота, яка заявлена для майбутнього громадського радіомовлення - 69.68МГц. Керівником проекту буде відомий журналіст Олександр Кривенко (Джерело: Інформаційний портал "ForUm").
  • 28.11.2001 Призначено керівника Українського державного центру радіочастот та нагляду за зв'язком. Про це сьогодні під час відкриття Багатосторонньої зустрічі технічних експертів Адміністрацій зв'язку країн СНД, Балтії та Східної Європи повідомив перший заступник голови Держкомзв'язку та інформатизації України Микола Гончар (Джерело: Портал "Український медіа-сервер").
  • 27.11.2001 Президент України Леонід Кучма просить Верховну Раду надати згоду на звільнення Івана Драча з посади голови Комітету з інформаційної політики, телебачення та радіомовлення. 65-річний Драч очолює Держкомінформ з 2000-го року. Згідно з Конституцією, його звільнення має бути санкціоноване парламентом (Джерело: Портал "Кореспондент.net").
  • 27.11.2001 Наступного тижня в "Інтерньюз-Україна" пройде семінар на тему "Робота рекламного агента на радіо". Семінар присвячено підвищенню ефективності роботи рекламних агентів на радіо, а саме - як вести переговори з клієнтом, планування та оцінка рекламних кампаній, як правильно написати ділову пропозицію на проведення рекламної кампанії. Семінар триватиме з 3-го по 7-е грудня; вестиме його Едвард Стартап з Великої Британії (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.11.2001 Столичне радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) проводить акцію "Зміни зиму на літо". Акція відбувається щодня з 13.00 до 14.00 та з 18.00 до 19.00. У ці проміжки часу "агент" радіостанції мандрує по Києву, шукаючи людей, які купують сік "Jaffa Gold", або автомобілі, що мають наклейки акції. Такі щасливчики одержуватимуть у подарунок цілий ящик соку, а за 20 днів відбудеться фінал акції, коли буде розіграно путівку до однієї з екзотичних країн (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.11.2001 Столичне "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-мовлення) розпочинає новий конкурс - "Вгадай маршрут міні-навколосвітньої подорожі Dr.Zip". Для того, щоб стати переможцем, слід якомога точніше вказати країни та міста, де ді-джей Dr.Zip вже був у листопаді чи має намір побувати з грудня по лютий. Відповіді слід надсилати електронною поштою на адресу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.11.2001 Припинив роботу Web-сайт запорізького радіо "Nostalgie" (107.5МГц) - http://www.fm.zp.ua. Відповідно до інформації, що з'являлася на сайті станції кілька днів тому, зникнення ресурсу є тимчасовим і пов'язане зі зміної його дизайну та наповнення (Власна інформація).
  • 26.11.2001 Нова гра "Пароль 101.9" розпочалася на хвилях столичного радіо "Шансон" (101.9МГц). У грі беруть участь всі слухачі радіостанції, які разом зі своїми вітаннями, що мають пролунати в ефірі, надсилатимуть на студійний пейджер (8-703-3-350-350) свій номер телефону. Раз на дві години ді-джей радіостанції обирає з усіх повідомлень одне та телефонує його автору. При цьому він оголошує в ефірі ім'я слухача, телефон якого набирається. Для того, щоб стати переможцем гри, слухачу потрібно лише відповісти на привітання ді-джея словами "Я слухаю 101.9". Звертаємо вашу увагу на той факт, що відтепер на хвилях станції окрім пост-радянської музику у стилі "шансон" можна почути також франкомовні композиції (Власна інформація).
  • 26.11.2001 З 1-го грудня у вечірньому ефірі запорізького радіо "Великий Луг" (101.8МГц) знов стартує вітальна програма "Слухати подано". Замовлення прийматимуться за номером (0612)-13-21-32 та через інтернет; ефір - щодня з 18.00 до 19.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2001 З ефіру столичного "Хіт-радіо" (104.0МГц) зникла торгівельна марка "Русское радио". Сьогодні на хвилях станції вже немає відповідних джинґлів та заставок. Зникли також фірмові приколи Миколи Фоменка у рекламних блоках. Тим часом, музичний формат станції змін не зазнав (Власна інформація).
  • 26.11.2001 Нова інтелектуальна гра "Пан або пропав" з'явилася на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц). Фактично, відроджено стару гру, що існувала свого часу на "Промені", і яку вели нинішні керівники "Nostalgie" Євген Рибчинський та Сергій Філіпенко. Правила дуже прості - аби стати переможцем, слухач має зателефонувати до студії та відповісти одне за одним на 5 запитань з 36-ти можливих "секторів". Час, що відводиться на роздум для відповіді на одне запитання, - 10 секунд. Можно також відповісти тільки на одне запитання, що міститься у секторі "зеро", але тут слід дати блискавичну відповідь. У разі, якщо протягом однієї гри так і не буде переможця, призовий фонд наступного дня збільшується за рахунок призового фонду попереднього. Гра відбувається щодня у будні з 9.00 до 9.30, а ведуть її Володимир Гаврилов та Олексій ПАтєхін (Власна інформація).
  • 25.11.2001 Програми столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) сьогодні повернулися до звичного вигляду - тобто, з частковою ретрансляцією московських блоків від "Europa Plus" (Власна інформація).
  • 24.11.2001 Сьогодні протягом дня передавач столичної радіостанції "Золоті ворота - проект "Радіо Точка"" (95.6МГц) працював у режимі відкритої несучої (Власна інформація).
  • 24.11.2001 Сьогодні у другій половині дня з ефіру столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) зникли ретрансляції московських програм "Europa Plus". Натомість лунає музика нон-стоп (Власна інформація).
  • 24.11.2001 Змінилися координати спільного офісу столичного корпункту одеського мережевого "Просто Раді.О" (102.5МГц) та столичного "Хіт-радіо" (104.0МГц). Відтепер телефон спільної рекламної аґенції станцій має номер (044)-294-94-32, а телефон ефірної студії "Хіт-радіо" - (044)-296-94-45. Тим часом, сьогодні в ефірі "Хіт-радіо" немає трансляцій програм московського "Русского радио", хоча в ефірі час від часу лунають джинґли та перебивки "Русского радио" (Власна інформація).
  • 23.11.2001 "Русское радио Україна" розпочинає мовлення також у Дніпропетровську. Вже кілька днів тестові програми радіокомпанії ведуться на частоті 101.1МГц. Тим часом, частоту 105.3МГц, на якій у минулому транслювалася програма "Русское радио Дніпропетровськ", посіло радіо "Шансон", що звільнило хвилю 106.8МГц. Останній канал поки працює у тестовому режимі, транслюючи джазову музику (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.11.2001 Сьогодні розпочалося музичне мовлення столичної радіостанції "Русское радио Україна" (98.5МГц). Від ранку в ефірі лунає музичний нон-стоп, який витіснив суто технічну трансляцію з повідомленням частоти та позивного станції (Власна інформація).
  • 22.11.2001 Житомирське "КРОК"-радіо (102.2МГц) відкрило офіційний Web-сайт у мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.krokradio.com. На сайті, крім загальної інформації про радіостанцію, представлено великий архів повноформатних демо-фонограм авторських тематичних радіопрограм та зразків іншої власної аудіопродукції "КРОК Радіо" (в форматах RealAudio та MP3). Найближчими днями запрацює архів випусків інформаційної служби (RealAudio) з щоденним його оновленням. Тим часом, сталися зміни у контактах станції: електронні адреси " " та " " анульовано; натомість введено у дію скриньку (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.11.2001 Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення оголошено черговий конкурс на право користування каналами мовлення. У списку - 17 радіочастот (всі частоти, виставлені на цей конкурс, нині перебувають або перебували у користуванні компаній, термін дії ліцензій яких на право користування каналами мовлення закінчився). Деякі частоти вже виставлялися на конкурс цього року, але не знайшли власника. Ось які радіоканали виставлено на конкурс: 1. м.Нікополь Дніпропетровської обл. - 101.2МГц (0.1кВт, 24г/д), 2. м.Павлоград Дніпропетровської обл. - 107.9МГц (0.5кВт, 14г/д), 3. м.Павлоград Дніпропетровської обл. - 73.88МГц (0.02кВт. 14г/д), 4. м.Маріуполь Донецької обл. - 104.0МГц (1кВт, 24г/д), 5. м.Краматорськ Донецької обл. - 101.7МГц (1кВт, 24г/д), 6. м.Донецьк - 106.8МГц (4кВт, 24г/д), 7. м.Донецьк - 102.6МГц (1кВт, 24г/д), 8. м.Запоріжжя - 103.7МГц (1кВт, 24г/д), 9. м.Київ - 106.5МГц (4кВт, 24г/д), 10. м.Львів - 1.476МГц (30кВт, 18г/д), 11. м.Дрогобич Львівської обл - 71.9МГц (0.1кВт, 24г/д), 12. с.Красногорівка Полтавської обл. - 66.86МГц (1кВт, 24г/д), 13. м.Полтава - 101.8МГц (0.1кВт, 24г/д), 14. м.Севастополь - 102.8МГц (0.1кВт, 24г/д), 15.м.Суми - 106.4МГц (0.2кВт, 24г/д), 16. м.Херсон - 103.1МГц (1кВт, 24г/д), 17. м.Херсон - 105.6МГц (0.5кВт, 24г/д). Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 діб від сьогоднішнього дня за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ; тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Інформація з газети "Говорить і показує Україна").
  • 21.11.2001 Радіо "Миколаїв" (1377кГц), що є структурним підрозділом Миколаївської обласної державної телерадіокомпанії, вибороло у конкурсному відборі право вести мовлення на частоті 1377кГц на наступний термін. Згідно ліцензії Нацради, станція матиме право мовити 24 години на добу. Вже з грудня або з січня радіо "Миколаїв" працюватиме щодня з 6.00 до 17.00 з поступовим збільшенням обсягів мовлення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.11.2001 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення спільно з Держкомітетом зв'язку та інформатизації і центром "Укрчастотнагляд" розробив та підписав положення "Про порядок видачі ТРК-користувачам каналів мовлення ліцензій на використання радіочастот". Станом на 20-е жовтня поточного року на підставі цього положення Нацрада замовила прорахування 934-х нових частотних присвоєнь. Комітет зв'язку прорахував 102 частотні присвоєння, які увійшли у 513 телерадіоканалів, що їх було виставлено Нацрадою на конкурс; було видано рекомендації на використання означених каналів та частот. Про це йде мова у щорічному звіті Нацради про свою діяльність, який передано до Верховної Ради та Президента країни. У звіті також зазначено, що Нацрада ухвалила принципове рішення про створення потужних мереж мовлення. Тим часом, одним з проблемних питань Нацрада вважає використання загальнонаціональних радіомереж УКХ-мовлення. Вже зараз зрозуміло, що обсяги держзамовлення та стан його оплати не дозволяють Національній радіокомпанії утримувати 3 мережі, а також передавачі мовлення за кордон та середньохвильові. У звіті було також вказано на перевантаженість Києва каналами FM-мовлення, що спричинило погіршення їх програмної якості, а також робить неможливим відкриття у населених пунктах навколо столиці навіть малопотужних FM-станцій для місцевого мовлення (Джерело: Сайт "Український медіа сервер").
  • 20.11.2001 15 листопада відбулось чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засідані були видані ліцензії деяким ТРО (Донецької, Івано-Франківської, Полтавської областей), а також визначені переможці попередніх конкурсних відборів на право користування каналами мовлення у Харківській, Хмельницькій, Донецькій областях, АР Крим та місті Севастополі. Переможцем оголошеного конкурсу на канали радіомовлення УР-1, УР-2, УР-3 визнано Національну радіокомпанію України. Було зазначено вимогу до Національної радіокомпанії - в місячний термін доопрацювати статутні документи з обґрунтуванням обсягів та сітки мовлення. Національна рада прийняла рішення щодо продовження дій ліцензій на проводове мовлення терміном на 10 років для телерадіокомпаній, які звернулись до Національної ради. Це стосується міськрайонних студій проводового радіомовлення за якими закріплюються стабільні відрізки 6.30 - 6.45 щоденно, окрім суботи та неділі, сільські радіовузли з 6.25 до 6.30 за погодженням з Укртелекомом. Окремим рішенням Національна рада затвердила перелік каналів і частот, які виносяться на черговий, сьомий, конкурс (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 17.11.2001 Дещо урізноманітнився ефір столичного "НАРТ"-радіо (70.40МГц). Відтепер окрім музичних блоків нон-стоп тут іноді можна почути голоси ді-джеїв (Власна інформація).
  • 16.11.2001 На спільному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації і членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, що відбулося у середу, 14-го листопада, один з членів Нацради, Микита Потураєв, зазначив, що близько місяця тому Нацрада ухвалила рішення, яке зобов'язує Національну радіокомпанію України та Національну телекомпанію України виділити час в ефірі для висвітлення роботи Кабінету міністрів, Верховної Ради та администрації Президента України. Це, за словами пана Потураєва, буде однією з умов ліцензування згаданих ТРО. Тим часом, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод виступає проти ротації членів Нацради. Він вважає, що йому вдалося переконати комітет Верховної Ради з питань свободи слова не проводити цієї ротації.. Як повідомив пан Холод журналістам після закінчення спільного засідання, дату слухання у парламенті щорічного звіту Нацради поки не визначено. Борис Холод також відзначив, що основною функцією Нацради є контролююча, і тільки потім йде ліцензування телерадіокомпаній. За час своєї роботи нинішній склад Нацради за рахунок ліцензування поповнив бюджет країни на 25 мільйонів гривень. Самій же Нацраді було виділено лише 5 мільйонів гривень, що, на думку пана Холода, є недостатнім для нормальної роботы. Крім того, він переконаний у необхідності розробки механізму покарання телерадіокомпаній, які порушують умови ліцензування. Один з членів Нацради Юрій Покальчук повідомив присутнім, що нині вирішується питання про контроль за змістом текстів музичних композицій на FM-радіостанціях. На його думку, деякі пісні не повинні лунати в радіоефірі. Він зазначив, що це наступний крок Нацради після того, як завдяки її рішенням з денного телеефіру зникли фільми з елементами еротики, жахів та насильства. Думки Бориса Холода щодо питання про ротацію підтримав ще один член Нацради, Микола Княжицький, який, зокрема, зазначив, що "парламентська четвірка" Нацради у повному складі має виконувати свої обов'язки до закінчення своїх повноважень. Він нагадав, що саме такі рекомендації дала Рада Європы, тому, на його думку, народні депутати, які проголосують за ротацію, таким чином, проголосують за вихід України з Ради Європи. Тим часом, триває процес ліцензування українських телерадіомовників. Станом на 23-є жовтня Нацрада видала 77 ліцензій на право користування каналами мовлення. Про це повідомив у середу на прес-конференції в інформаґенції "Інтерфакс-Україна" заступник голови Нацради Віктор Лешик (член "парламентської" четвірки Нацради). На сьогодні завершився 6-й конкурс на отримання телерадіокомпаніями ліцензій на мовлення. З 77-ми ліцензій 13 Нацрада переоформила, 1-у було видано на право використання системи "МІТРІС", 2 - на супутникове мовлення, 19 - на підтвердження рішень, ухвалених попереднім складом Нацради, а решту одержали ТРК, які стали переможцями конкурсних відборів у 2001 році. Найближчим часом, за словами пана Лешика, буде оголошено 7-й конкурс для ТРК, у яких закінчився термін дії ліцензії на мовлення. Віктор Лешик також високо оцінив результати роботи Нацради та профільного парламентського комітету з питань свободи слова та інформації, підсумками якої стало внесення низки важливих поправок у законодавство. Серед них він назвав обов'язковість банківських гарантій при поданні заявок на мовлення на тому чи іншому каналі, а також уточнення поняття пролонґації ліцензії. Крім того, міниіальний термін дії ліцензії на ефірне мовлення продовжено до 7-и років та до 10-ти років - для мережевих та загальнонаціональних каналів (Джерело: Портал "UAToday").
  • 16.11.2001 На хвилях столичної радіостанції "Золоті ворота 95.6FM - Радіо Точка" (95.6МГц) побільшало лінійних ді-джейських ефірів. Серед нових ді-джеїв станції, зокрема, Оксана Новікова, яка у минулому працювала на "Радіо РОКС Україна", а до того - на "Бізнес-радіо" (Власна інформація).
  • 16.11.2001 За 5 днів у Києві має розпочатися мовлення радіостанції "Русское радио Україна" (98.5МГц) (Власна інформація).
  • 16.11.2001 Сьогодні поривом шквального вітру у Запоріжжі було пошкоджено головну антену спільного передавального центру двох місцевих станцій - "Nostalgie" (107.5МГц) та "Русское радио Запоріжжя" (104.5МГц). Обидві радіостанції ведуть мовлення через резервну антену (Інформація з власних джерел).
  • 16.11.2001 Сьогодні відновило мовлення столичне "НАРТ"-радіо (70.40МГц) (Власна інформація).
  • 16.11.2001 Сьогодні своє двохріччя святкує радіо "Europa Plus Херсон" (103.1МГц). Станція "народилася" 16-го листопада 1999-го року, змінивши попередній проект ПП Телерадіоорганізація "Булава" - "Радіо Булава". Відтоді ефір компанії складається з трансляції московських програм "Europa Plus", які розбавлено місцевими блоками - вітальними, розважальними, ігровими та інформаційно-рекламними проектами (Власна інформація).
  • 16.11.2001 Усіх в Україні вітаю з Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку! Саме цього дня, 16-го листопада 1924-го року, у місті Харкові (тодішній столиці УРСР) відбулася перша професійна радіотрансляція на території нашої держави. В ефірі передавалася вистава одного з харківських театрів. Зрозуміло, що радіо в Україні у ті роки було під повним контролем з боку держави; годі було й думати про якісь приватні радіостанції чи свободу слова. Перша приватна станція, "Lwówska Fala", на території України з'явилася значно пізніше - у тридцяті роки, та й тоді це була станція не українська, а фактично польська, бо діяла на території захопленої Польщею Галичини. Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. І це радіо робити нам.Зі святом вас, колеги!
  • 15.11.2001 14 листопада в Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та засобів масової інформації відбулось заслуховування та обговорення Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до Верховної Ради України та Президента України. Народні депутати відзначили серйозну підготовку до Звіту з боку Національної ради, висловили деякі зауваження, що стосувались контролю за дотриманням телерадіоорганізаціями чинного законодавства України. Було звернуто увагу на недостатнє фінансування самої Національної ради, що затруднює виконання покладених на неї завдань. Голова Національної ради Борис Холод звернувся до депутатів з проханням швидшого розгляду на законодавчому рівні питань, що стосуються вдосконалення телерадіоінформаційного простору, зокрема це стосується прийняття законів "Про рекламу" та про "Кабельне і супутникове телебачення". На прес-конференції, що відбулась в інформагентстві "Інтерфакс-Україна" перший заступник голови Національної ради Микита Потураєв, та заступник голови Національної ради Віктор Лешик розповіли про особливості ліцензування ТРО після прийняття відповідних поправок до вітчизняного законодавства в сфері телерадіомовлення, відповіли на запитання журналістів (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 15.11.2001 З 18-го по 21-е листопада в ефірі столичного "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-мовлення) лунатимуть репортажі з Ватикану, які вестиме DJ Dr. Zip. Він, зокрема, буде присутній на месі, яку проводитиме Папа Римський (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.11.2001 Вечірні інформаційні випуски на хвилях одеського мережевого "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) знов лунають українською (Власна інформація).
  • 15.11.2001 Сьогодні з невідомих поки причин припинило мовлення столичне "НАРТ"-радіо (70.40МГц). Зранку передавач станції працював у реживі відкритої несучої, однак, згодом трансляції припинилися взагалі (Власна інформація).
  • 14.11.2001 Припинення мовлення радіостанції "Русское радио Миколаїв" (101.6МГц) та миколаївської філії одеського мережевого "Просто Раді.О" (104.6МГц), про яку ми повідомляли 11-го листопада, було пов'язане виходом з ладу передавального обладнання радіостанцій внаслідок коливань електричної напруги. Станції були відсутні в ефірі протягом 12-ти годин, після чого мовлення було відновлене. Тим часом, характер програм "Русского радио Миколаїв" постійно змінюється: іноді йде пряма ретрансляція московських програм, іноді - трансляції "Русского радио Одеса" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.11.2001 Національна рада України з питань телерадіомовлення передала в комітет Верховної Ради з питань свободи слова звіт про свою діяльність. Про це повідомив в інтерв'ю журналістам голова парламентського комітету Олександр Зінченко. За його словами, розгляд звіту в комітеті заплановано на середу, 14 листопада. На засідання профільного комітету запрошено представників "парламентської четвірки" Нацради - Миколу Княжицького, Віктора Лешика, Юрія Покальчука і Микиту Потураєва, які повинні будуть відзвітувати "про свою сегментаційну діяльність у рамках Нацради", сказав пан Зінченко. З повідомленням також виступить голова Нацради Борис Холод. Олександр Зінченко заявив, що це буде "перший розгляд діяльності Нацради через призму виконань цим конституційним органом завдань, поставлених Верховною Радою". Голова профільного комітету вважає, що розмова на засіданні профільного комітету "накладе свій відбиток і на проблему ротації членів Нацради, яка останнім часом активно обговорюється" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.11.2001 А тим часом донецьке радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц та Краматорськ-101.7МГц), яке нещодавно запустило в ефір власне вечірнє музично-розважальне шоу (будні з 17-ї до 18-ї та з 19-ї до 20-ї), пропонує в його рамках дві ігрові програми: "Плохиш" та "Перевертень". "Плохиш" присвячено дитячим та юнацьким пустощам: у спеціальному анонсі, що лунає на хвилях станції, слухачам пропонується у жартівливій формі написати про "найгірший вчинок зі свого життя" (пропущене побачення, шкільні пустощі, вилиті в акваріум чорнила тощо). "Найгірший подвиг" і стає завданням гри. До реальної історії ді-джей додає власноруч вигадану і читає обидві в ефірі. Слухач, який зателефонує до студії, має визначити - яка з історій є правдивою, а яка - вигадка ведучого. У разі правильної відповіді обидва учасники (і автор "подвигу", і той, хто телефонує) одержують призи - газовані напої, у разі неправильної - обидва програють. Гра "Перевертень" базується на програванні фраґментів відомих композицій у "зворотньому напрямку". Вона складається з 3-х етапів. Спочатку ді-джей прокручує шматочок приспіву одного з відомих хітів "задом наперед". Слухач, який першим зателефонує до студії, має по-перше повідомити, якою мовою записано пісню в "ориґіналі", по-друге - вгадати назву групи, яка виконує твір, і по-третє - вгадати власне назву самої пісні. За кожну правильну відповідь слухач одержує окремий приз; неправильна відповідь позбавляє гравця усіх призів, тому він має право зупинитись на будь-якому етапі. Наприкінці гри фраґмент лунає у "нормальному" вигляді (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.11.2001 На черговому етапі гри "Star Travel", що проходить на хвилях московської сателітарної радіостанції "Europa Plus" (в Україні ретрансляції окремих програм станції відбуваються на хвилях місцевих компаній у таких містах на таких частотах: Київ-107.0МГц, Одеса-106.0МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Луганськ-104.8МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, Маріуполь-104.0МГц, Харків-102.6МГц, Вінниця-100.9МГц, Симферополь-103.7МГц та 65.9МГц, Кременчук-106.0МГц, Херсон-103.1МГц, а також частково на хвилях радіо "101.5FM" (Севастополь-101.5МГц)), розігруватимуться квитки на концерт групи "Travis". Шоу проходитиме 22-го грудня у Лондоні. Для того, щоб виграти квиток, слід щодня уважно слухати ефір, у потрібний час телефонувати до студії та називати лише одну вірну відповідь з трьох можливих (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.11.2001 Тернопільське ТОВ "Радіо Тернопіль", що представляє одноіменну радіостанцію на частоті 106.1МГц у місті, виграло у конкурсі на право вести мовлення на згаданому вище каналі у наступні 7 років (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.11.2001 Після двотижневої перерви в ефір столичного "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) повернулося еротичне шоу Андрія Джеджули "Перший поцілунок". Відтепер програма виходитиме в ефір двічі на тиждень - щопонеділка та щосереди з 20-ї до 23-ї (щоп'ятниці у цей час Андрій Джеджула представлятиме нову ігрову програму "Реверс-шоу"). Змінився також студійний телефон станції - тепер він є тотожним телефону нового офісу і має номер (044)-467-61-11 (Власна інформація).
  • 12.11.2001 Київський корпункт одеського мережевого радіо "Авто FM" (106.5МГц) має новий контактний телефон. Його номер (044)-230-24-34 (Власна інформація).
  • 11.11.2001 Сьогодні своє 6-тиріччя святкує столичне "Хіт-радіо" (104.0МГц). Станція розпочала мовлення у 1995-у році і була на той час тісно пов'язана зі столичним "Music Radio". Тоді "Хіт-радіо" було суто автоматичною станцією, що перебувала в ефірі з 14.00 до 2.00 (поділяючи канал з "Supernova"-радіо) та транслювала виключно хіти закордонної музики та попередньо записані випуски прогнозу погоди та курсів валют. З листопада 1996-го року станція вже одноосібно вела мовлення на каналі. Поступово в ефірі почали з'являтися тематичні програми, збільшувалися обсяги мовлення. На початку 1998-го року станція змінила власників, що суттєво вплинуло на її музичний формат: з 28-го березня 1998-го року в ефірі "Хіт-радіо" лунає лише музика пост-радянських виконавців і груп, ана початку квітня того ж року станція почала транслювати програми московського "Русского радио" (Власна інформація).
  • 11.11.2001 У Миколаєві припинили мовлення дві станції - "Русское радио" (101.6МГц) та місцевий ретранслятор одеського мережевого "Просто Раді.О" (104.6МГц). Тим часом, на частоті 106.4МГц у місті іноді з'являється "піратська" станція "Хорус" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.11.2001 Схоже, зміни в обсягах та співвідношенні місцевих та московських блоків на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) стали звичайним явищем: сьогодні з 15-ї до 17-ї години (раніше у цей час ретранслювалася програма московської станції "Europa Plus") в ефірі перебувала київська студія; працювала нова ведуча, яка представлялася як Поліна Орлова (Справжнє ім'я - Олеся Лук'яненко; раніше вона працювала на столичному радіо "Довіра-NIKO FM"). Київський ефір замість московського також мав місце увечері - з 21-ї до 23-ї години: працював Юрій Федоров (Власна інформація).
  • 11.11.2001 Слухачам одеського мережевого "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц та Миколаїв-104.6МГц) пропонується уявити, як виглядає ззовні головний герой гумористичного радіосеріалу "Гетьмен", що лунає на хвилях станції. І не лише уявити, а й намалювати та надіслати свій малюнок на адресу 65078, м.Одеса-78, вул.В.Терешкової, 15, "Просто Раді.О". Автора найкращого малюнка чекає приз - відеомагнітофон (Власна інформація).
  • 10.11.2001 Столичне "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) має новий телефон рекламної аґенції. Його номер (044)-467-61-11. Зміна пов'язана із переїздом радіостанції у нові приміщення на Подолі (Власна інформація).
  • 10.11.2001 Вчора з 22.00 до 0.00 на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) знов можна було чути ретрансляцію програм московської мережі "Europa Plus". Тим часом, у денному ефірі радіостанції віднедавна виходять дві нові програми - "На високих каблуках" та "Правильні чоловічі новини". Перша з них виходить у будні о 12.30 і адресована представницям прекрасної статі: новини зі світу моди, все про зачіски, косметику, кулінарні поради тощо. Друга лунає у будні о 14.30, як зрозуміло з назви, адресована чоловікам та розповідає про те, що традиційно цікавить сильну стать. Обидві програми виробляються московською радіомережею "Europa Plus" і транслюються у запису із запізненням на годину. Веде згадані програми Юлія Гарамова (Власна інформація).
  • 10.11.2001 Сталися зміни в ефірі Харкова. З 5-го листопада місцеве радіо "Канал Мелодія" (100.5МГц та 73.79МГц) припинила ретрансляцію програм пітерської сателітарної мережі "Канал Мелодия" та змінила позивний на радіо "Мелодія". Тим часом, формат станції не змінився: в ефірі лунає виключно музика минулих років (70% - пост-радянська та 30% - закордонна) у режимі нон-стоп, тобто - без ді-джеїв, та інформаційні випуски. Однак, на хвилях радіокомпанії побільшало авторських програм: "Безкінечні історії про вічне кохання" (історії кохання відомих людей; у минулому програма виходила на місцевому "L-радіо"), "Щоденник" (інформація про те, що відбуватиметься у культурному житті Харкова - театри, кінотеатри, виставки тощо), туристична програма "Навколо світу" (у кожному випуску лунає розповідь про якусь країну - її особливості, звичаї, правила перебування, валюту тощо). Наприкінці кожної години йде програма "Сміхопанорама" (раніше, на "Каналі Мелодія", вона мала назву "Ретропанорама": в ефірі лунають монологи сатириків минулого та сучасності) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.11.2001 Столичне радіо "Континент" (100.9МГц) програло судову справу проти Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Київський господарчий суд відмовив цій радіостанції, яка, серед іншого, ретранслює програми ВВС та інших західних радіостанцій, у задовільненні позову до Нацради. (Нагадаємо суть конфлікту: співробітники радіо "Континент" вважають несправедливим рішення про передачу частоти 100.9МГц харківській компанії "Онікс", вказуючи на єдиногласну рекомендацію експертної ради на користь радіо "Континент". У тож же час, Нацрада звинувачує радіо "Континент" у фінансових порушеннях, а також незаконній трансляції програм західних радіостанцій, називаючи такі дії причинами непродовження ліцензії радіо "Континент"). Директор радіо "Континент" Сергій Шолох тим часом має намір подавати апеляцію на рішення суду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.11.2001 8 листопада відбулось чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому, зокрема, розглядались такі питання: про затвердження щорічного звіту Національної ради України з питань ТБ і РМ Верховній раді України та Президенту України; про визначення переможців конкурсних відборів на право користування каналами в Полтавській, Сумській, Тернопільській областях та м.Києві; про вручання ліцензій телерадіоорганізаціям переможцям конкурсного відбору (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.11.2001 В ефірі столичного столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) знов зміни. Сьогодні увечері з 22.00 до 0.00 замість ретрансляції програм московської мережі "Europa Plus" транслювався блок з київської студії. В ефірі працював новий ді-джей Юрій Федоров (у минулому - ведучий програм столичного "Z-радіо"). А ось "ді-джей вихідних днів" Євген Гордєєв у неділю тепер працює з 10-ї до 15-ї години (а не з 11-ї, як це було раніше). На жаль, поки немає інформації про те, яким буде розклад та розподіл київських і московських ефірів станції надалі: її керівництво не виявляє бажання коментувати зміни (Власна інформація).
  • 8.11.2001 Триває технічне мовлення новоствореної столичної радіокомпанії "Русское радио Україна" (98.5МГц). Сьогодні трансляції у режимі відкритої несучої поступилися місце звуковому тесту: на каналі лунають джинґли та оголошення про початок повноцінного мовлення станції найближчим часом (Власна інформація).
  • 8.11.2001 З ефіру столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц) знято дві авторські програми: "Людина на своїй хвилі" Олексія Горбунова (п'ятниця, 11.00-13.00) та "Світ поезії" Юрія Рибчинського (понеділок та середа, 21.00-21.30). Причиною зняття "Людини на своїй хвилі" є зайнятість Олексія Горбунова: нині він багато часу проводить на зйомках, отже гн може вести прямі ефіри, які передбачає концепція програми. На хвилях станції лишатиметься мистецька програма Олексія - "Пейзаж намальований чаєм" (п'ятниця, 11.00-12.00). Щодо Юрія Рибчинського, то у наступному році він має намір започаткувати зовсім новий радіопроект (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.11.2001 Прес-служба Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення повідомляє, що за порушення вітчизняного законодавства в сфері телерадіомовлення, зокрема, частини першої ст. 30, ст.. 35 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (самовільне збільшення обсягу мовлення), - радіоорганізації "Бойчук-студія" (м. Івано-Франківськ, 101.3МГц) 23.10.2001 року оголошено попередження. Даним рішенням Національна рада зобов'язала "Бойчук-студію" в місячний термін привести діяльність радіоорганізації відповідно до чинного законодавства України та умов ліцензії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.11.2001 Триває освоєння українських передавальних засобів російським міжнародним мовленням. Дехто, мабуть, пам'ятає про те, як влітку передачі радіо "Голос России" велися через два українські СХ-передавачі (936 кГц у Львові та 1278 кГц в Одесі). З початку нового зимового сезону розпочалися тестові передачі через неактивні українські КХ-передавачі. DX-видання повідомляють про те, що передачі радіо "Голос России" російською та англійською велися у проміжку 23.00-01.00 на каналі 9385 кГц (минулорічна частота ВСРУ) через Копані (під Миколаєвом - традиційне позначення у HFCC как SMF) та 02.00-04.00 на каналі 7240 кГц (нинішня частота ВСРУ) через Красне (Львів) (час всюди UTC) (Джерело: ).
  • 7.11.2001 5-го листопада відбулося чергове засідання Експертної комісії Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Розглядалися частоти у Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській області, а також в АР Крим. На багато частот, виставлених на конкурс, претендують по 2-3, а іноді й більше компаній. Всього рекомендації експетрної комісії одержали більш ніж 20 радіомовників; найбільше рекомендацій одержали потужні реґіональні ТРО (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.11.2001 Днями виповнився рік польському порталу "МЕДІАЛІНК", який присвячено мас-медіа. На цьому порталі є розділ, присвячений польським радіостанціям (http://www.medialink.com.pl/radio/), а крім того - багато актуальної інформації, коментарів, репортажів, діє форум. Щомісяця на сайті реєструється близько 300 тисяч відвідувань. Щодо власне радіостанцій, то лідерами тамтешнього радіоринку, згідно з останніми даними, залишаються дві найпопулярніші радіостанції - краківське радіо "RMF FM" та варшавське "Radiо ZET". Першій з них надає перевагу 23,3 % осіб віком вище 15-ти років, другій - лише на 1,7% менше. Представники радіо "RMF FM" вважають, що такого гарного результату було досягнуто, зокрема, завдяки вдалій новаторській рекламі: відомі музиканти віддавали у ній свої голоси за музичний стиль цієї станції. Популярність обох радіостанцій підтверджується і в Інтернеті - сайти обох увійшли до першої п'ятнадцятки найпопулярніших у Польщі порталів (сайт радіо "RMF FM" на 6-му місці, сайт "Radiо ZET" - на 13-му). Тим часом, ті музиканти, які взяли активну участь в рекламній кампанії радіо "RMF FM" (без гонорарів, йшлося лише про промоцію їхніх нових альбомів на цьому радіо) - Чеслав Нємен, О.Н.А., Кора (MAANAM), Ґолец уОркестра, Едита Гурняк, Енрікє Іґлезіас та інші несподівано опинилися в опалі на... "Radiо ZET". Після того, як означені виконавці по кілька разів на день виголошували своїм вибором саме радіо "RMF FM", їхні мелодії перестали транслюватися в ефірі "Зетки". ''Просто наша музична політика передбачає розкрутку найбільших шлягерів, а на нашу думку згадані артисти не створили таких'' - заявляють стурбованим журналістам співробітники "Radiо ZET". Тим часом, польські газети продовжують описувати перипетії цього дивного сканадалу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.11.2001 У Запоріжжі незабаром після початку ретрансляції програм столичної сателітарної мережі радіо "ХІТFM Україна" (106.6МГц) припинилася ретрансляція програм московської радіомережі "Хит FM", яка здійснювалася на каналі колишнього радіо "Алекс" (105.1МГц). Нині частота 105.1МГц працює у технічному режимі - транслюється музичний мікс досить розмитого формату (Інформація з власних джерел).
  • 6.11.2001 А ось криворізьке радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц) минулого місяця остаточно припинило ретрансляцію програм московської сателітарної радіомережі "Europa Plus". Відтепер весь ефір станції (згідно інформації з сайту Нацради, її ліцензію продовжено) формується у Кривому Розі; від використання позивного "Європа Плюс" станція відмовилась ще влітку. Тим часом, іноді в ефірі станції можна почути уривки позивних "Європи Плюс": в її фонотеці лишається багато музики, яку свого часу було записано з московського ефіру. Щодо музичного формату нинішньої "Системи", то основою наповнення ефіру є хіти останніх років. На хвилях станції транслюється також кілька авторських програм (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.11.2001 Радіо "Europa Plus Маріуполь" (104.0МГц) збільшило обсяги власного мовлення. Окрім інформаційно-рекламних блоків та вітальних програм в ефірі станції з'явилося кілька нових авторських рубрик маріупольського виробництва (Інформація з власних джерел).
  • 6.11.2001 Сьогодні у Києві розпочалося тестове мовлення на частоті 98.5МГц (незабаром на цьому каналі транслюватиметься "Русское радио Україна"). Нині передавач працює у режимі відкритої несучої; задіяно також систему RDS - передається назва майбутньої станції (Власна інформація).
  • 5.11.2001 З 30-го жовтня донецьке радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц та Краматорськ-101.7МГц) відкрило новий Web-сайт у мережі Інтернет. Сайт розташовано за звичною URL-адресою - http://www.europaplus.com.ua. Практично всі розділи старого сайту збережено, проте, як стверджується у прес-релізі, новий сайт сайт є значно "легшим", отже завантажуватиметься швидше. Незабаром має відкритися дочірній проект сайту радіостанції, на якому публікуватимуться новини від служби інформації "Європи Плюс Донбас" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.11.2001 Сьогодні протягом дня в ефірі було відсутнє столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц). За інформацією з сайту радіостанції, перебої в роботі були викликані тимчасовим припиненням електропостачання на заводі "Арсенал", де розміщено передавальне обладнання компанії. Увечері мовлення станції відновилося (Власна інформація).
  • 3.11.2001 Продовжує наповнюватися програмами ефір харківського "Радіо Точка" (106.6МГц та 70.79МГц). Щодня зранку та ввечері на хвилях станції транслюється "Шоу сурков" ("Шоу байбаків"). З 11-ї до 17-ї години в ефірі лунає величезна програма на замовлення; її "родзинка" полягає в тому, що замовлення буде виконане лише у тому разі, коли замовник сам проспіває пісню, яку він бажає почути. З 8-ї до 21-ї години працює служба інформації "Радіо Точка", яка представляє щогодини випуски новин. Незабаром радіостанція матиме власний Web-сайт (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.11.2001 Новий Web-сайт відкрила столична мережа радіо "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц та 73.46МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Павлоград-102.2МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Артемівськ-106.6МГц, Маріуполь-105.8МГц, Харків-101.5МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц (частково), Чернігів-101.8МГц, Сімферополь-105.4МГц). Знайти його можна за звичною URL-адресою: http://www.hitfm.com.ua. Відвідувачі знайдуть на сайті всі звичні розділи та деяку нову інформацію (Власна інформація).
  • 2.11.2001 Близько двох тижнів тому припинив мовлення проект ПП "Черкаси-Вибір" під назвою "Русское радио Черкаси" (104.1МГц). Частоту 104.1МГц у Черкасах відтепер використовує столичне радіо "ХІТFM Україна", що одержало відповідну ліцензію Нацради. Тим часом, на частоті 107.5МГц, де "ХІТFM Україна" вело мовлення з 1-го квітня минулого року, тепер транслюється програма "Канал Мелодія - Черкаси" (вже майже рік вона існує на частоті 68.15МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 1.11.2001 Столичне радіо "BМ FM" (104.6МГц) незабаром матиме свій Web-сайт в Інтернеті. Знайти його можна буде за URL-адресою http://www.bmfm.com.ua. Вже зараз за цією адресою можна знайти кілька тимчасових сторінок - коротенька розповідь про станцію, огляд окремих її програм (з розцінками на спонсорування). Також існує гостьова книга сайту та виклад підсумків конкурсу на кращий варіант розшифровки абревіатури "БМ" (Власна інформація).
  • 1.11.2001 Сьогодні зранку було припинено трансляцію передач Першого каналу Національного радіо України на частоті 207кГц (Мовлення на цьому єдиному активному довгохвильовому каналі через потужний передавач, встановлений на РПЦ у Броварах під Києвом, покриває практично всю територію України). Проте, у другій половині дня трансляції на згаданій вище частоті відновилися. Крім того, було відновлено мовлення спільної програми 2-го ("Промінь") та 3-го ("Радіо Муз") каналів Національного радіо України на СХ-частоті 549кГц, що ведеться також з РПЦ у Броварах. На цьому ж передавальному центрі відновлено роботу КХ-передавачів, що транслюють програми Всесвітньої служби радіо "Україна" Національного радіо України. Також сьогодні має бути відновлено роботу РПЦ у Тарнівці під Харковом, де також встановлено КХ-передавачі Всесвітньої служби (Інформація з власних джерел).
  • 1.11.2001 Сьогодні на хвилях столичного мережевого радіо "Довіра-NIKO FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц (частково), Кіровоград-101.9МГц (частково), Ужгород-107.2МГц, Чернівці-105.0МГц, Тернопіль-101.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц (частково), Луцьк-100.9МГц (частково), Житомир-105.6МГц, Хмельницький-102.1МГц, Шостка-102.5МГц (частково), Рені-102.3МГц, Чернігів-106.8МГц, Луганськ-101.8МГц) розпочинається конкурс на кращий студентський анекдот з призами від концерну "Оболонь". Свої анекдоти слід надсилати на пейджер за номером 8-703-33-107-40. Підведення підсумків - 16-го листопада, напередодні Дня студентів (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024