Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


Радіо "ХІТFM Україна"

"Русское Радио -Україна"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Олександр ШЕМЕТ:

:: Зона FM по-вінницьки: було 10, стане 12 ::

Вінницька щотижнева газета "Мiсто" №20 (2003), 9.09.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     Діти нам сьогодні не вірять, що ще років десять тому ми слухали частіше всього дротяні брехунці. А як же там поміщалися всі ді-джеї, хіт-паради, прямі ефіри тощо? Їм важко повірити, що цього не було. А музику можна було замовити та почути серед дня хіба що в програмі на обідню перерву. Дійсно, сьогодні, коли лише на Вінницю працює 10 ФМ станцій, повірити в таке важко. Десять сьогодні, а вже завтра їх буде 12.
     Ось їх список та частоти, на яких вони працюють:
     1. ТРК "Каскада" 91,3
     2. Довіра ФМ 100,3
     3. НІКО ФМ 100,9
     4. Пілот 101,4
     5. ХІТ ФМ 102,6
     6. Гала-радіо 103,2
     7. Такт 103,7
     8. Російське радіо України 104,1
     9. ВТВ 105,9
     10. Наше радіо 106,4
     11. Європа ФМ 107,0
     12. Радіо Ера 107,8
     Це - офіційний список, в якому показано які частоти за ким закріплені. Але в дійсності, наприклад, на частотах "Довіри ФМ" давно вже працює "Авторадіо-Україна", "Пілот" віддає добру частку свого ефіру "Дорослому радіо", а на "ВТВ" ретранслюється "Російське радіо".
     Поки що порожні частоти 91,3 та 104,1 - але ще недовго їм мовчати. Зі всіх станцій лише три - місцеві. Інші сітьові, або як сьогодні прийнято говорити - загальнонаціональні. Насправді ж вони майже всі працюють з Києва. Лише ТРК "Каскада" - представник Донецька.
     В режимі повної ретрансляції працюють "Радіо "Ера" та "ХІТ ФМ". Інші мають місцеві випуски новин, реклами та служб замовлення. Проте лише про "Європу ФМ" і "Такт" усерйоз можна говорити, що вони мають реальну частку програм власного виробництва.
     За тим, щоб всі станції ФМ у Вінниці працювали в межах правового поля, слідкує представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик. На сьогодні у нього є проблеми лише з "Дорослим радіо". Для того, щоб працювати в його форматі, фактичний власник частоти - радіо "Пілот"- повинен внести доповнення до свого переліку форматів.
     Останнім часом збільшилось скарг вінничан на те, що в маршрутних таксі через специфічний репертуар "Дорослого радіо" соромно їздити. В Києві цю проблему міська рада вирішила кардинально, заборонивши у громадському транспорті ретрансляцію всіх без винятку радіо. Вінницька мерія теж може внести в новий договір з перевізниками цей пункт.
     Цікаво, що у Вінниці смаки радіослухачів кардинально різняться від смаків столичної аудиторії. В Києві на двох перших місцях "Доросле радіо" та "Шансон". На третьому - місцева "Мелодія" і на четвертому "Наше радіо". У нас, за останніми дослідженнями закритих джерел, на першому мфсці "Російське радіо", на другому - "Європа FM", на третьому - "Наше радіо".
     Не померло ще зовсім і дротяне радіо. Працює три таких радіостанції: дві - обласне радіо та "Хвиля" фінансуються з обласного бюджету, за "Місто над Бугом" платить міський бюджет. Зате можна чути, хто і що сказав у Верховній Раді.
     Дітям важко повірити, що в наш час не крутили хіт-парадів. Але на відміну від наших дітей крім шлягерів ми пам'ятаємо і арії з опер та оперет, до сих пір можемо відрізнити Моцарта від Чайковського, знаємо класичний театральний репертуар. Іноді вранці ми наче чуємо як грає "Піонерська зорька". В якому місці?

Олександр ШЕМЕТ

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024