Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: А за "Обрієм", виявляється, нові перспективи - "Радіо Z" ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №14 (318), 3.04.1998

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Минулої суботи, 28 березня, о 14.00 відбулось офіційне відкриття нової радіостанції в столичному ефірі - "Радіо Z", що працює на частоті 104.6 МГц, де донедавна діяв "Обрій +".

     Погодьтесь - це подія, гідна уваги. Привітати колектив "Радіо Z", а через ефір - і слухачів, прийшли відомі музиканти, політики, дипломати, журналісти. Певно всіх вразили чудові приміщення ефірної студії, студії звукозапису, офіси радіожурналістів і, звичайно ж, найсучасніше зарубіжне обладнання. Це й не дивно. Не називаючи засновників нової станції (про це йтиметься далі), скажемо, що у Польщі, наскільки нам відомо, також існує "Радіо Z", яке разом з радіостанцією "RMF FM" є найппопулярнішою станцією цієї країни, складаючи серйозну конкуренцію державному радіо.
     Взявши минулої осені інтерв'ю у керівництва радіо "Обрій +", ми змушені були розмістити розповідь про їх плани та думки з приводу столичного радіоефіру одразу у двох номерах, настільки вони видалися нам цікавими. Але чомусь здалося, що директор станції Валерій Глейзер щось недомовляє, слід очікувати ще чогось. Так і є - "Обрій +" у суботу о 14.00 безболісно трансформувався в "Радіо Z".
     Новостворена станція значно більше уваги приділятиме музиці, створеній в Україні і державах пост-радянського простору. "Ми хочемо зробити своєрідний симбіоз: хороша українсько- та російськомовна музика і гарна західна, за винятком техно, рейву та інших екстремальних напрямків, - дав нам коротке інтерв'ю "на ходу" директор "Радіо Z" Валерій Глейзер. - Співвідношення приблизно таке: одна зарубіжна композиція на дві україно-російськомовних. А загалом музика становитиме близько 70 відсотків ефірного часу студії, 30 - інформаційні матеріали. Щогодинних випусків новин тепер не буде, їх лише п'ять, але ємких і тематично відмінних: економічні новини, новини СНД, України, далекого зарубіжжя і п'ять спортивних блоків."

      - Часові межі мовлення розширяться?

     - У нас ліцензія на 24 години щодня. Поки що працюватимемо 18 годин, а через місяць-два - цілодобово. Нині використовуємо передавач вітчизняного виробництва, що на Олегівській вежі, проте наші засновники, до речі, всі українські, вже придбали італійський передавач потужністю 2 кВт системи "RDS", отож плануємо працювати з ним починаючи з 15 квітня.

      - Радіус мовлення?

     - Кілометрів 100-120 від Києва.

      - А інші регіони?

     - Там вже є кому працювати. Нам же вистачить роботи поки що тут, у столиці.

      Постійні слухачі певно вже помітили, що творчий колектив "Радіо Z" складається в цілому з ведучих "Обрій +", проте формат дещо змінився. Чого очікувати? З цим ми звернулися до популярного ведучого Олега Морозова.

     - У нас поки що не вирішені деякі організаційні питання, зокрема щодо спонсорів, хоча вони є і багато, тому ігор з призами я тимчасово не вестиму. Це стосується і хіт-параду анекдотів.
     Нині із знайомих вже програм виходитимуть: "Ностальгія" (понеділок і середа з 19 до 20-ї), "Зал слави рок-н-ролу" (понеділок, вівторок, середа з 21 до 22-ї), "Хіт-парад зарубіжної музики" (субота з 16 до 19-ї), що матиме тепер назву "Лестница в небо", повертається хіт-парад української музики і країн СНД "Від Києва до околиць".
     Тепер щодо нових програм. Вівторок з 19 до 20-ї - "Школа виживання для підлітків", в якій будуть ненав'язливі поради в гумористичному тоні, програма не музична, але з музикою. З 20 до 21-ї у понеділок та середу дві програми одного циклу, що присвячені природі. У понеділок представлятимемо "Чудеса природи" - найрізноманітніші кумедні, цікаві ситуації з життя тварин, а в середу буде "Енциклопедія чудес": Нессі, гіпноз, можливості людини, але те, що існує насправді. Виявляється, людина може збільшити свій зріст на цілу голову і розмах рук на метр, якщо володіє своїм тілом - був такий цирковий номер.
     У вівторок з 20 до 21-ї - нова програма "ЖЗЛ" - "Жизнь замечательных людей", але тільки тих, які, на думку світової громадськості, кардинально міняли розвиток цивілізації на 90, 180 градусів: вчені, полководці, державні діячі. Спробую ввести до цієї програми музику, але головне не вона - а життя цих людей, починаючи від Будди і закінчуючи Горбачовим.
     Якщо ви звернули увагу, тематичні передачі тепер виходитимуть переважно у вечірній час. Нам здається, і листи слухачів це підтверджують, що так буде краще.

     ... Буква "Z" - остання буква латинського алфавіту і люди, які створювали "Радіо Z", очевидно, впевнені у своїх силах, раз не бояться прізвиська "Радіо останніх". Можливо вони вважають, що вже пройшли шлях революційного розвитку від "а" до "я" і перебувають на вищому щаблі, коли "останні" насправді означатиме "перші" чи "кращі". Ми ж можемо лише побажати успіху. Врешті-решт від успіху окремої станції залежить якість всього столичного ефіру.

Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 1998-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024