Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


Радіо "Західний полюс"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Політика: Інформаційний простір

Оксана ПАРИПА:

:: Західний "голос" на "Західному полюсі" звучить без проблем ::

Реґіональна газета з Івано-Франківська "Галичина" №?? (???), 12.07.2003

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     У практиці українських радіостанцій FM-діапазону значного поширення набула ретрансляція передач західних "голосів" - Бі-Бі-Сі, "Свободи", "Голосу Америки" і "Німецької хвилі". Торік в Україні на цій основі навіть спалахнув політичний скандал, коли справу з виділенням частоти для радіо "Континент" було прив'язано до ретрансляції деяких не запопадливих перед українською владою західних радіостанцій.
     У цьому зв'язку цікавою виглядає позиція івано-франківського радіо "Західний полюс", яке єдине на Прикарпатті вже понад сім років безперебійно ретранслює один із західних "голосів" - передачі Української служби Бі-Бі-Сі і при тому не має жодних проблем ні з владою, ні з частотами. Про це - інтерв'ю з головним редактором радіо Ігорем Масловим.

      - Чому "Західний полюс" почав ретранслювати саме Бі-Бі-Сі, а не інші західні радіостанції, скажімо, "Свободу", "Німецьку хвилю"?

     - Якось, почувши у Львові на одній з місцевих радіохвиль передачу Бі-Бі-Сі українською мовою, я подумав: а чому б і "Західному полюсу" не ретранслювати такий високоякісний продукт. і ми з такою пропозицією вийшли на британців. На той час "Свобода" вже транслювалася по мережі радіо "Довіра", а української редакції "Німецької хвилі" ще не було. Тому в березні 1996 року ми підписали контракт саме з Бі-Бі-Сі.

      - Як ви ретранслюєте Бі-Бі-Сі?

     - Ми отримуємо кодований сигнал із супутника. Через це маємо перевагу: п'ятихвилинні щогодинні випуски новин Бі-Бі-Сі можна почути тільки в FM-діапазоні.

      - Які вимоги ставить Бі-Бі-Сі до радіостанцій, що хочуть ретранслювати її передачі?

     - По-перше, Бі-Бі-Сі ніколи не почне працювати з радіостанцією, в якої немає ліцензії чи яка не дотримується її умов. По-друге, коли ми починали співпрацю, то надіслали повну характеристику радіо "Західний полюс". Це дані про технічну базу, мережу мовлення, інформаційну політику та перелік програм.

      - Декого цікавить, чи має ваше радіо якийсь економічний інтерес від ретрансляції?

     - Бі-Бі-Сі ніколи не платить гроші за ретрансляцію свого продукту. Навіть навпаки, за отримання такої інформації треба ще й самим платити. Але нас це не стосується.

      - "Західний полюс" на доброму рахунку в Бі-Бі-Сі?

     - На базі нашої радіостанції навіть проводилася виставка всесвітньої служби Бі-Бі-Сі. Це, звісно, підвищило наш рейтинг, адже виставка проходила лише в трьох містах України - Києві, Одесі та Івано-Франківську.

      - Що Вам відомо про аудиторію Бі-Бі-Сі на "Західному полюсі"?

     - Ми не проводили таких досліджень, оскільки вони коштують великих грошей. Я бачив результати опитування Української служби Бі-Бі-Сі. Серед слухацької аудиторії здебільшого дорослі люди, але є й молодь віком від 20 років.

      - Чи Бі-Бі-Сі мало якийсь вплив на стиль роботи "Західного полюса", зокрема його ведучих?

     - Ні, бо стиль ведучих залежить від формату радіостанції. Однак Бі-Бі-Сі мало вплив на нашу інформаційну політику: ми намагаємося робити якомога якісніше власний інформаційний продукт.

      - А що Вам не подобається в передачах української служби британського радіо?

     - Був час, коли в програмах Української служби Бі-Бі-Сі було дуже багато інформації, яка не стосувалась України. Ми почали отримувати зауваження від слухачів і це виправили, оскільки Бі-Бі-Сі завжди дослухається до порад ретрансляторів.

      - Чи "Західний полюс" мав якісь проблеми через "радіофобію" української влади, адже Бі-Бі-Сі часто-густо надає не зовсім зручну для нашого керівництва інформацію про ситуацію в Україні?

     - За сім років роботи з Українською службою не мали жодних таких проблем. Про це свідчить і те, що продовження нашої ліцензії ми отримали без жодних зауважень від Національної ради, хоча в програмну концепцію радіо було включено ретрансляцію Бі-Бі-Сі. Від українських ретрансляторів я ще не чув про такі утиски.

      - Чи не збирається "Західний полюс" ретранслювати передачі й інших західних радіостанцій?

     - Ні, не збирається. Ми не хочемо завантажувати ефір ще більшою кількістю новин, адже основна концепція радіо музично-інформаційна. По-друге, я впевнений, що жодна із закордонних радіостанцій - "Голос Америки", "Свобода" чи Бі-Бі-Сі - не дуже зацікавлена в тому, аби її постійні партнери ретранслювали ще когось.

      - А які "голоси" слухаєте Ви самі?

     - Через корпоративний інтерес слухаю, звичайно, Бі-Бі-Сі. Я повинен знати, що лунає в ефірі, на випадок, якщо у слухачів виникнуть якісь запитання. Крім того, в мене немає часової можливості слухати інші "голоси" на коротких хвилях.

Інтерв'ю взяла Оксана ПАРИПА

• Перейти до решти статей 2003-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024