Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: "ЮТаР" у постійному пошуку нестандартних рішень ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №35 (288), 5.09.1997

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Радіокомпанія "ЮТаР", що існує у складі однойменної телерадіокорпорації, - старожил столичного радіоефіру. Нині його слухають також в Одесі (101.8МГц), Миколаєві (102.1), Тернополі (105.3), Черкасах (105), Харкові (102.6), Запоріжжі (103.7), а віднедавна й у Чернівцях (67.97МГц). Отож це чи не найбільша за широтою охоплення аудиторії радіостанція України. Нині - знайомство саме з нею.

      Спочатку деякі дані з редакційного архіву. Вперше радіо "ЮТаР" вийшло в ефір у січні 1994 року, ретранслюючи звукове супроводження програм MTV. У березні з'явилися заставки "ЮТаР-радіо" та "РІКА-студії" (РІКА - абревіатура рекламно-інформаційного комерційного агентства радіо "ЮТаР"). Слухачі мали змогу слухати тоді хіт-паради чи розмови в студії запрошених на "ЮТаР" гостей. Мовлення велося протягом 12 годин. 31 травня того ж року "ЮТаР" зник з ефіру, з'явившись лише 15 грудня і вже числа з 27-го вів мовлення протягом 16 годин, а з березня 1996-го, як і зараз, - протягом 18 годин. Початок авторських програм можна пов'язати з ім'ям всім добре знаного ведучого Юліана Зарембовського, який вийшов в ефір із своїми передачами 18 лютого 1995 року.

     - Нині в ефірі нашого радіо понад десять авторських програм, - розповідає наш співрозмовник, заступник директора радіо "ЮТаР" Андрій ВЛАСЕНКО. - Вони адресовані різній аудиторії: це й "Автомікс" для автомобілістів, "Кухня дядечка Саїда" для любителів смачно поїсти, "Sony-Music" - новинки відомої аудіокомпанії, "Час оповідань", який готують актори київських театрів, здійснюючи радіопостановки.
     На сьогодні нас слухають понад 18 мільйонів чоловік - це 40% всіх потенційних радіослухачів України. Незалежні дослідження різних соціологічних служб показують, що 90% наших слухачіа - люди віком до 45 років, які є найактивнішою частиною населення і мають високий рівень споживацької активності, що важливо для наших рекламодавців. За результатами дослідження київської аудиторії рекламно-маркетинговою компанією "Прайм" серед постійних слухачів "ЮТаРу" найбільше підприємців і керівників підприємств. Порівняно з іншими радіостанціями.

      - Певно виходячи з цього "ЮТаР" віддає перевагу верхньому діапазону частот, тому дивно, що в Чернівцях ваше радіо працює на частоті 67.97МГц.

     - Добре, коли бажання співпадає з можливостями. До того ж FM-діапазон вигідніший з точки зору творчих і комерційних можливостей.

      - Як ви працюєте з регіонами: там лише йде ретрансляція ваших програм, чи готуються й місцеві програми?

     - Коли відкривались перші представництва - це було в Одесі і Миколаєві - то не стояло питання про створення там окремих студій, програм. Нині такі спроби вже є. Будуть також з'являтися в ефірі радіо "ЮТаР" передачі, підготовлені в регіонах, що транслюватимуться нами на всю Україну. Проте у нас досить високі вимоги до якості програмного продукту. Поки що їх не можуть в регіонах дотриматись. У першу чергу в технічному плані - база місцевих студій слабувата.

      - Незважаючи на існуючий формат радіостанції, ви все більше уваги приділяєте й молодіжній аудиторії.

     - Ми повинні бути достатньо універсальними. Це на Заході, де існують десятки радіостанцій, вони можуть поділятися на ті, що "крутять" чи то джаз, чи то рейв, чи то рок, чи віддають перевагу новинам, або ж численним ток-шоу. Ринок диктує умови, за якими ми повинні охопити якомога ширшу аудиторію слухачів.

      - І мушу сказати, що вам вдається вдало поєднувати, скажімо, хоча б зарубіжну та вітчизняну музику в одній програмі. До речі, ви першими почали це робити (на той час в FM-діапазоні працювали лише "Радіо РОКС Україна" та "Music-radio").

     - З просуванням в інші регіони України ми зіткнулися з бажанням людей слухати різну музику, і зокрема різну українську. Це досить гостра проблема. Хотілося б, щоб в Україні було якомога більше хороших виконавців. І в цьому плані ми працюємо з продюсерами українських співаків, видали компакт-диск "Радіо "ЮТаР" представляє...", на якому були композиції як відомих, так і молодих артистів. Нині працюємо над випуском вже другого компакт-диску.
     Вітчизняна культура повинна розвиватися, і ми це добре розуміємо. Є у нас й інші проекти, але поки що не хочу про них говорити. З вересня ефір радіостанції дещо зміниться. Нині на ринку може утриматися лише та радіостанція, яка пропонує або прекрасні стандартні рішення, або прекрасно здійснені нестандартні рішення. Ось у пошуках таких нестандартних рішень ми й перебуваємо.

Розмову вів Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 1997-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024