Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"УХ-радіо 101FM" width=

Офіційний сайт "Радіо ТЕРНОПІЛЬ", 106.1 fm


Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Ельвіра Мак:

:: Радіоринок Тернополя: знайди своє! ::

"Тернопільська газета" №5 (422), 4-10.02.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     Тернопіль переживає справжній бум, який пов'язаний зі збільшенням кількості нових радіостанцій, що ведуть мовлення в місті та області. Так, на частоті 104,1 FM нещодавно з'явилося "Наше радіо", на 104,9 FM - "Радіо Мелодія" та на 107,4 FM - "Радіо Ера". Ці станції пропонують якісно новий інформаційний продукт, який вже має своїх шанувальників у різних містах України. Відповідно до віку та уподобань тернополяни обирають "свою хвилю". Вибір залежить від музичного репертуару, особи ведучих, спрямованості та змісту програм, образу, який у свідомості слухача створює та чи інша радіостанція.

     До недавнього часу в радіопросторі Тернопілля існувало лише чотири FM-станції: "УХ-радіо" 101,1 FM, "NIKO" 101,5 FM, "Радіо ТОН" 103,5 FM, "Радіо Тернопіль" 106,1 FM. За попередні роки ці радіостанції завоювали широку глядацьку аудиторію. Творчі колективи радіостанцій зуміли продемонстрували свій професіоналізм та оригінальність. Добре відомі рекламні презентації фірм та численні акції на відкритих майданчиках від "УХ-радіо", випуски новин на "Радіо Тернопіль", оригінальні радіоігри для водіїв від "Радіо ТОН" та музика різних стилів для "гурманів" на NIKO- FM. Найчастіше завдяки музичному формату радіостанції визначається коло прихильників. Так, наприклад, на "УХ-радіо", яке працює в форматі "Top-100", головний відбір музичних композицій проводять на основі ста "хітів", тобто композицій, які визнано нині найпопулярнішими. Тернопільська "NIKO-FM", як корпункт столичної радіомережі, здійснює ретрансляцію програм з Києва, а також готує до ефіру місцеві інформаційно-рекламні блоки та вітальні програми. Музичний формат цієї радіо-станції "All best" передбачає змішування стандартних форматів. Відтак в ефірі звучить якісна музика майже всіх музичних стилів. Музичне наповнення "Радіо ТОН" строкате. Музичний формат "Top -100" передбачає трансляцію найпопулярнішої музики різних років, за принципом чіткого відбору. До речі, це єдине радіо, яке надсилає свої програми на передавач, що розміщений на Кутківецькій вежі, по Інтернету з застосуванням революційної на сьогоднішній день технології. З-поміж трьох місцевих радіостанцій "Радіо Тернопіль" є напівдержавною FM-станцією, спiвзасновником якої є мiська рада, що здійснює фінансування цієї радіо-станції. Працюючи у форматі "Hot AC", "Радіо Тернопіль" будує музичний ефір на популярних сучасних хітах, які слухає аудиторія віком від 25 до 49 років.
     Загалом в ефірі всіх тернопільських FM-станцій бракує україномовних пісень. Співвідношення вітчизняної та зарубіжної музики мало б складатися у пропорції 50 на 50. Недотримання цього співвідношення керівники радіо-станцій пов'язують з недостатньою кількістю якісної української музики.
     З появою на радіочастотах трьох нових FM-станцій у Тернополі та регіоні не лише збільшилася кількість радіостанцій. "Новачки" якісно відрізняються від ефірного продукту, який звикли чути тернополяни. Вони створюють здорову конкуренцію між радіостанціями та стимулюють появу нових пропозицій від "місцевих радійників".
     Незаперечним фактом є те, що в Тернополі радіостанціям найкраще вдається розважальна функція. Звичайно, всі тернопільські радіостанції мають свої інформаційні служби, які збирають оперативну інформацію та готують випуски місцевих новин. Помітно, що на всіх FM-станціях, окрім "Радіо Ера" 107,4 FM, інформаційні новини домінують над аналітичними. Також бракує передач соціального спрямування. Почути шлягери своєї молодості тернополяни можуть на "Радіо Мелодія 104,9 FM", яке працює в форматі "ретро", керуючись гаслом "Все найкраще повертається". Відтак шанувальниками цього радіо стають люди, які полюбляють "золоті хіти" 1950-2000-го років радянської та зарубіжної естради. Ексклюзивним продуктом радіостанції "Мелодія" є такі програми, як "Сміхопанорама", "Навколо світу", "Формула здоров'я", "У світі оман", "Хронограф". "Радіо Мелодія" транслюється в 28 містах України та входить до п'ятірки найпопулярніших радіостанцій України.
     Істотно вирізняється серед "новачків" "Наше радіо 104,1 FM". Завдяки нехарактерному та незвичному для Тернополя стилю мовлення ведучих воно збирає найбільшу слухацьку аудиторію в місті. Оскільки кредо радіостанції "Наше радіо" є повна відповідність своїй назві, то в ефірі звучать найкращі хіти сучасних українських та російських виконавців. Саме це визначило широку слухацьку аудиторію радіостанції віком від 18 до 35 років. Рекламні ролики, радіо-джингли, ефірні слогани та музичні фрагменти "Нашого Радіо" відзначаються своєю ненав'язливістю та легкістю сприйняття. Багато дискусій в Тернополі точиться довкола стилю мовлення ведучих, однак чимала кількість авторських розважальних та пізнавальних програм викликає значний інтерес. "Наше радіо" транслюється у 29 містах України.

Ельвіра Мак

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024