Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Русское Радио - Україна"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Володимир ДЕНИСЕНКО:

:: Нацрада - за рівноправність ::

Газета "День" №101 (???), 9.06.2001

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Як вже повідомляв "День", розпочався процес створення нового інвестиційного проекту "Русское радио" - Україна". Нове підприємство вже зареєстровано і буде претендувати на отримання ліцензії на мовлення у загальному порядку. При цьому керівництво "Русского радио" заявляє, що буде дотримуватися 50-відсоткової норми наповнення ефіру українським національним продуктом. (Цікаво, що паралельно з "українським" проектом, холдінг "Російська медіа-група" має намір відкрити свої філіали в Берліні і шести містах США.) Створення нового підприємства, на думку організаторів, повинно забезпечити роботу даної станції у правовому полі України. У той же час, заявляють росіяни, якщо виникне якась тяганина з отриманням ліцензії від Нацради, вони будуть вимушені звернутися за допомогою до державних структур своєї країни.

      "День" попросив прокоментувати ситуацію з новим проектом "Русского радио" члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Покальчука:

     - "Русское радио" отримає ліцензію у разі виконання всіх умов, необхідних для роботи на просторах українського радіоринку. Нацрада не піде на поступки для північного сусіда, оскільки всі закордонні радіокомпанії виконують умови, поставлені перед ними, то чому ж для когось переписувати закони? Нацрада пояснює свою політику тим, що нашою метою є не насильне, а планомірне поширення державної мови по всій території України.
     Ми вважаємо, що умовою рівноправної співпраці повинно бути зобов'язання виділити частоту мовлення і для української радіостанції в Росії. Ситуація нагадує анекдот, де росіянин і українець знайшли мішок грошей і росіянин каже: "Давай розділимо по-братськи", а українець відповідає: "Ні, краще розділимо порівну". Умови співпраці повинні бути рівними, а не "братськими".
     І все ж є одне "але": "Русское радио" прийшло в Україну з власної ініціативи, як бізнес-структура, що розвивається, яка потребує нових ринків. А українську радіостанцію для мовлення у Росії ми будемо "призначати"? Виходячи з яких критеріїв, і з розрахунку на яку аудиторію, які рейтинги?.. Погодьтеся, подібний підхід нагадує більше не рівноправну співпрацю, а прохання "ввійти в становище". Ідея обміну культурним продуктом - чудова, але рівноправність при цьому забезпечується не тільки договорами, але і створенням умов для розвитку національного медіа-бізнесу. А враховуючи його нинішній стан, підтримка державою українських медіа на зовнішніх ринках і зовсім здається нереальною.

Володимир ДЕНИСЕНКО

• Перейти до решти статей 2001-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024