Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Радіо РОКС Україна"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій Новосвітній:

:: "Радіо РОКС Україна": друге дихання ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №7 (311), 13.02.1998

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Безперечно, за долею "Радіо РОКС країна", що на тривалий час "випало" з ефіру столиці, стежили всі - від палких прихильників до конкурентів. І от нарешті перша комерційна радіостанція в Україні повернулася до життя. Щоправда лише на частоту 103.5 МГц (частота на нижньому діапазоні ще не використовується), однак сигнал поліпшився, бо передавач піднято з 40 метрів над землею до 100. Ми намагалися взяти інтерв'ю в директора Наталі Бережної, проте вона попросила відкласти розмову, бо найближчим часом мають бути підписані важливі документи, що відкриють нові перспективи для "РОКСу" - тоді й можна буде говорити про плани, задуми. Однак порадила звернутись до програмного директора "Радіо РОКС Україна" Юрія НЕСТЕРЕНКА (DJ Joy), який і познайомив нас з тим, що відбувається на станції зараз.

     - 30 січня (день виходу в ефір "Радіо РОКС Україна" після тривалої перерви) слухачі одностайно назвали днем відродження "Радіо РОКС Україна", - почав розмову Юрій. - Тобто у нас з'явився ніби другий день народження. Яким тепер буде "Радіо РОКС"? Перш за все вона залишається радіостанцією рокового формату, тобто ми використовуємо рокову та навколорокову музику. Основна увага приділятиметься музиці середини 70-х та 80-х років - це час діяльності всім відомих груп Deep Purple, Led Zeppelin та інших. Звичайно, буде й музика більш рання, так само як і сучасна.
     Що стосується програм, то "РОКС" орієнтуватиметься на широкий загал слухачів, хоча будуть програми й на цінителів окремих напрямків, груп чи виконавців. Так 8 лютого з'явилась раритетна програма "Пам'ять серця" Анатолія Бичкова, добре відомої на "балці" людини, який має дуже багато рідкісних аудіоматеріалів. Зокрема, твори Петра Лещенка, Аркадія Сєвєрного, Галича, Окуджави. Лунатиме в ефірі й музика західних виконавців. Програма виходитиме щонеділі з 19.00 до 20.00.
     З'явилась програма "Афіша", в якій братимуть участь у першу чергу українські, київські музиканти, актори, подаватимуться анонси діяльності театрів, клубів та концертних залів (щонеділі з 11-ї до 12-ї). А з 12-ї до 13-ї ведучий Брат Warner передставлятиме новини кіно у програмі "ROKS Video News".
     Щосуботи з 20.00 до 21.00 слухайте нову програму "План Маршалла", яка незабаром "поділиться" на окремі музичні напрямки. Поки що це суто рок-музика, але обов'язково приділятиметься увага класичній музиці, бардовській. "План Маршалла" - це хіт-парад, складений з матеріалів, наданих маловідомими українськими гуртами і виконавцями. Позиції в ньому визначатимуться за голосами слухачів. У студії працює ведуча з псевдонімом Тетяна Маршалл.
     Щонеділі о 21.00 розпочинатиметься програма "Супермаркет", що знайомитиме слухачів з новинками сучасної електронної музики, а щочетверга у цей час - відроджений "Атман" (музика new age).
     Буде також програма, присвячена військовим. З прес-центром Міністерства оборони є відповідна домовленість про співробітництво. Власне, вона вже була в ефірі - це програма "Польова пошта "Радіо РОКС Україна", але відтепер вона матиме постійного ведучого - Дарію Строєву. Виходитиме в ефір ця передача у неділю з 10.00 до 11.00.
     Загалом, нині готується багато різноманітних нових програм, моральний рейтинг яких приблизно півроку.

      - Що значить півроку? І що ви маєте на увазі під словами "моральний рейтинг" програм?

     - Кожна програма має свій моральний рейтинг. Скажімо, програма "На замовлення слухачів" має й матиме високий рейтинг, бо завжди залишатиметься популярною. А деякі програми тягнуть за вуха, хоча вони вже віджили себе. Радіостанція - це постійний розвиток, ні хвилини спокою, тільки-но сів і заспокоївся - все, тобі кінець. Моя концепція: планувати моральний знос програми і коли її рейтинг починає падати, треба готувати нову. Зараз, наприклад, дві групи готують одну і ту ж передачу - дуже смішне 20-хвилинне щотижневе шоу - чий варіант виявиться кращим, той і працюватиме в ефірі. Як тільки відчуємо, що слухачі втрачатимуть до неї інтерес, почнемо готувати чергову нову програму.

      - А чи почуємо ми Ольгу Сергєєву в "Шуба дибом", де йдеться про епоху рок-н-ролу? Багатьом вона, гадаю, сподобалась.

     - Я зустрічався з Ольгою, запропонував повернутись на "РОКС". Вона сказала, що подумає. Проте чомусь досі не дала відповіді. Звичайно, можна було б використати її ідею, музичний архів є, ведучого можна знайти, але це вже все одно буде інша програма.
     Людині було запропоновано повернутись (ми не говоримо лише про Ольгу) - що ж, працюватимемо без неї. Я у цьому плані досить жорсткий. Радіостанції зараз нелегко: немає грошей, нових надходжень компактів, тому змушений віддавати свої під заставу. Важко працювати, але це шанс довести, що я чогось вартий, готовий зробити те, чого мені не давали зробити на інших станціях. Якщо зазнаю краху, то звинувачуватиму лише себе. Мені симпатизує політика радіостанції "Маяк" - бути ближче до людей, жити їх інтересами - і хотілося б, щоб і "РОКС" керувався цією політикою. "Радіо РОКС" - це найперша комерційна радіостанція, всі інші, скільки б їх там не було, стали лише другими. Її всі любили, хоча б тому, що в ній присутня інтелігентность і доброта. Сподіваюсь, ці якості вона збереже і водночас зможе стати радіостанцією не лише однією з багатьох, а однією над багатьма.

      - Ще раз про питання, кому ви пропонували повернутися і хто відмовився. Кого ми точно вже не почуємо на "Радіо РОКС Україна"?

     - Краще скажу, хто залишився. Це Сталімір Василевський ("Динозаври в нафталіні" (щосереди з 21.00 до 22.00)), приємно, що залишився Сергій Полховський ("Музична скринька") - ведучий, який зробив близько 150 програм, людина, котра висвітлює події спорту і любить музику. Залишилась Наталя Склярська, щоправда лише з програмою "Радіо Сієста" (щодня у будні з 14.30 до 15.00). Працює Ірина Кравчук, допомагає вести прямі ефіри. Залишились Таня Антонова ("Оперні сторінки" (щопонеділка з 19.00 до 20.00) та "Афіша") та Нінель Позирюк - єдиний ведучий, що робить передачу про бардів, і робить це протягом кількох років ("Гітара по колу"), Діма Семенчин ("Слем, програма про реп, - щовівторка і щочетверга з 19.00 до 20.00). Залишилась Тамара Зикова ("Обличчя долі" та "Світ хамелеона" (щосереди з 19.00 до 20.00)). Повернулась Іра Гнатюк із своєю програмою "Суцільнометалевий жилет" (щопонеділка та щосуботи з 21.00 до 22.00).

      - І останнє запитання. В якому часовому режимі працює і працюватиме найближчим часом "Радіо РОКС Україна"?

     - Ми виходитимемо в ефір щопонеділка, щовівторка, щосереди і щочетверга з 7.00 до 22.00. У п'ятницю і суботу працюємо цілодобово, а в неділю знову до 22 години.

      - Дякуємо за інтерв'ю. Успіхів та удачі, роксівці!

Розмову вів Валерій Новосвітній

• Перейти до решти статей 1998-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024