Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Радіо РОКС Україна"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Валерій Новосвітній:

:: Якщо закони приймають, тож, певно, це потрібно ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №2 (151), 13.01.1995

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     ... І стосуються всіх. Без винятку. Проте бере сумнів у істиності слів, винесених нами в заголовок, коли зустрічаєшся з ситуацією на кшталт протиправного позбавлення радіокомпанії "Радіо Рокс Україна" каналу мовлення на частоті 70,4 МГц. До речі, працює вона на ній ще з квітня 1992 року. Нагадаємо, що з 2 січня несподівано для всіх на цій частоті з'явились програми студії "Music-Radio" Міжнародної комерційної телерадіокомпанії.
     Чому ми говоримо про цей факт, як про протиправні дії з боку Київського радіотелевізійного передавального центру (КРТПЦ)?
     Ось тримаємо в руках офіційний лист від 22 листопада 1994 року, направлений директору фірми "Лямін" Н.Бережній директором КРТПЦ В.Сидоренком. Завершується він занадто вже відверто безапеляційно: "01.01.1995 р. закінчується термін договору на оренду технічних засобів КРТПЦ (компанією "Радіо Рокс Україна" - ред.) на частоті 70,4 МГц і пролонгації договору не буде" (виділено редакцією). На якій підставі - про це жодного слова ні в цьому листі, ні в інших офіційних документах. Ніяких претензій КРТПЦ до "Радіо Рокс Україна" не має, хіба що на словах В.Сидоренко якось заявив Н.Бережній, що, мовляв, "останнім часом з вами стало важко працювати".
     - Звичайно, - розповідає Наталя Миколаївна, - хіба ж можна не звертати уваги на те, що тарифи за користування передавачем мало того що зросли у 7 разів порівняно з січнем минулого року і вдвічі піднімуться з наступного місяця, так з нас ще й різними хитрощами беруть гроші за підвищеними тарифами. Крім того, приходять дивні рахунки: під одним і тим самим номером, за одне і те ж число надсилають рахунки за оплату передавача з різницею в сумах то в 10, а потім і в 60 мільйонів карбованців. Починаємо з'ясовувати що й до чого - вибачаються. Але чому ж щоразу помиляються в сторону завищення оплати? Влітку відключили орендований нами передавач, хоча оплачували ми його справно. У тій формі, яку запропонував КРТПЦ.
     Звичайно, в такій ситуації доводиться щоразу ретельно перевіряти всі фінансові документи, але ж хіба це повинно когось дратувати? Невже це підстава позбавляти нас нашої традиційної частоти? В.Сидоренко зараз у відпустці, які і під час інциденту влітку минулого року, а виконуючий обов'язки директора КРТПЦ В.Лаптєв пояснювати згадане рішення відмовляється.
     А, власне, чому договір не пролонговано, якщо це повинно було б зроблено автоматично? Рішенням №2 (від 19 грудня 1994 року) Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення теле- і радіокомпаніям, які вже працюють в ефірі на законних підставах, надано можливість працюати в установленому раніше порядку до видачі ліцензій на право користування каналами мовлення (дивіться інтерв'ю з членом Національної ради І.Мащенком у "П'ятниці" від 30 грудня минулого року)?
     По-друге, згідно з Законом України "Про телебачення і радіомовлення", частотами, які є національним надбанням, розпоряджається не КРТПЦ, а Національна рада, тому не зрозуміло ще й те, чому, на якій підставі частоту 70,4 МГц відібрали у "Радіо Рокс Україна" і віддали "Music-Radio". Можливо тому, що КРТПЦ є її співзасновником?
     - Які ж кроки ви зараз робите, щоб повернути собі частоту 70,4 МГц? - запитали ми у Наталі Миколаївни.
     - Лише цього тижня я повернулась з відпустки, адже влітку (нас попередили) видаватимуть ліцензії на право користування каналами мовлення. Сьогодні ми підготували листа до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому звертаємо увагу її членів на порушення закону про телебачення і радіомовлення та й рішень самої Ради. А загалом, найкраще було б мати власний передавач, і про це ми думаємо, щоб ні від кого, крім Закону, не залежати.
     Користуючись нагодою, хочу звернути увагу наших постійних слухачів, що "Радіо Рокс Україна" продовжує працювати в ефірі на частотах 100.9 та 104 FM. Ми вдячні всім, хто підтримує нас у цей нелегкий час.

Розмову вів Валерій Новосвітній

• Перейти до решти статей 1995-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024