Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Колеги

Йосип МАЛАНЯК:

:: "Поступ" у "Поступі" ::

Щоденна львівська газета "Поступ" №98 (756), 28.06.-4.07.2001

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Сьогодні в моді короткохвильові FM-радіо, які у всіх на слуху, про які всі говорять, дискутують, сперечаються, їх закривають і їх рекламують. Проте ця розкіш - лише для жителів великих міст. Більшість сіл і маленьких міст та містечок послуговуються традиційним дротовим радіо. Цей геніальний винахід тоталітаризму був присутній в кожній оселі.
     Під час демократичних змін та економічних негараздів потерпіло й традиційне радіо. Десь розпалися творчі колективи, десь розікрали апаратуру, а в деяких селах - стовпи і дроти. На Самбірщині - завдяки талановитій журналістці, вмілому керівнику спілки журналістів з 25-річним стажем Оксані Коваль - вдалося зберегти колектив, який доволі успішно працює і сьогодні.
     Десять років тому на базі радіовузла зв'язку та місцевого радіомовлення була створена редакція Самбірського радіомовлення "Поступ". Колишній "брехунець", як називали його в народі, отримав нове демократичне обличчя. Зі слухачами говорили доступною, живою мовою, правдиво висвітлюючи життя міста і району. За десять років були творчі успіхи і негаразди. Зокрема, про самбірське радіо "Поступ" тепло відгукується доволі популярна серед української громади в Америці газета "Свобода", яка відзначила добірну українську мову й об'єктивність передач. Радіо, яке говорить правду, не всі люблять. Були спроби закрити радіоредакцію, опечатували приміщення. Але на захист невеличкого, дружного колективу виступили колеги з обласних і республіканських газет. Наша газета першою подала свій голос на захист самбірських колег. Її підтримав "Голос України" - і правда восторжествувала: радіо "Поступ" відновило роботу.
     Завдяки енергійності та винахідливості головного редактора радіо "Поступ" зуміло налагодити обмін інформацією з тисячами самбірчанок, які опинилися в далекій Італії у пошуках шматка хліба. Так склалася доля, що Оксана Коваль, ставши бабцею й отримавши законне право на відпустку з догляду онуки, під час цієї відпустки побувала в Римі й на власні очі побачила нелегке заробітчанство, спробувала цієї непростої долі.
     Та своїй професії журналістка не зрадила. Удень працювала, а вечорами писала про те, що бачила в цьому непростому і чужому для нас світі. Так в Італії народилася збірка поезії, матеріали, які з задоволенням взяла до друку газета "Форум", що виходить у Римі українською, російською та італійською мовами. Основний читач "Форуму" - українські заробітчани: талановиті, здібні, яким не знайшлося місця на рідній землі, та пригріла чужа.
     Півроку Оксана Коваль друкувалася і допомагала розповсюджувати газету "Форум" у Римі, серед своїх земляків. Коли їхала додому, запропонували їй створити корпункт газети "Форум" у Західному регіоні України, щоби через газету розказувати українцям та італійцям, усьому світу про нас із вами, про наших роботящих людей, про наші таланти.

Йосип МАЛАНЯК

• Перейти до решти статей 2001-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024