Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Мас-медіа

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: Перший місяць в ефірі... ::

У "Радіо "Київ" прорізався притаманний тільки йому голос

Газета Київської міської ради "Хрещатик" №65 (2468), 7.05.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     Майже тридцять радіостанцій працюють у столичному радіоефірі, і за такої кількості мовників важко знайти новачку своє обличчя (а точніше - голос) і постійного слухача. Минув місяць, як уперше кияни почули програми заснованого Київрадою комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва", але його ефірний логотип знайомий уже багатьом. "Радіо "Київ" очолює Олександр КРИВОШЕЄНКО.

      - Олександре Васильовичу, у вашого "підопічного" малесенький ювілей, тому можна підбити перші підсумки діяльності "Радіо "Київ". Чи пощастило реалізувати задумане? Яка реакція аудиторії, експертів?

     - У мене з цього приводу суперечливі враження. Коли готувалися до початку мовлення, ніхто й не тішив себе ілюзіями, що вдасться на сто відсотків знайти правильне творче й управлінське рішення, завдяки чому в столичному ефірі з'явилася б радіостанція, не схожа на інші. А ми прагнемо саме цього. Слухачі мають знайти на частоті 98 FM те, чого немає на інших хвилях. Як завше, інформаційні станції не претендують на увагу масового слухача, хоча мають високий рівень довіри з боку постійної аудиторії. І навпаки: високий рівень популярності мають музичні станції, але й слухають їх далеко не заради серйозних повідомлень. У нас складне завдання - створити популярне інформаційне радіо, тобто знайти золоту середину, балансне співвідношення між розважальним радіо і таким, що справляє враження надійного джерела інформації. Здається, у нас дещо виходить. Про це свідчать численні листи, дзвінки слухачів. Щодо думки експертів, то їхній висновок ще попереду - рейтинги тільки складають.

      - Справді, "Київ" вирізняється великою кількістю різних повідомлень. Як побудована його мережа мовлення? На чому ви робите наголос?

     - В основному на столичних новинах. Адже ми муніципальне радіо, створене на кошти киян. Ефір побудовано не так, як на традиційних станціях. Наші ведучі дають коротенькі (по хвилині-півтори) повідомлення приблизно щоп'ять хвилин, перемежовуючи їх з однією-двома музичними композиціями. Це таке загальне тло. А протягом години виходять ще й спеціалізовані блоки: столичні новини, загальнонаціональні, спортивні, культурні, огляд преси... Вдалося створити розгалужену кореспондентську мережу, яка здійснює прямі включення з важливих подій. Є також тематичні програми на 20-40 хвилин, але також досить інформативні. Наприклад, щотижнева радіопередача, в якій київські лікарі дають у прямому ефірі поради слухачам з тих чи інших актуальних питань. Кількість таких випусків постійно зростає. Ось і цього тижня була прем'єра "Зони ризику", створеної за підтримки Міністерства з надзвичайних ситуацій і Міністерства внутрішніх справ України. Але на відміну від колег з інших станцій ми не творимо рейтингу на смажених фактах - убивствах, звірствах, катастрофах, пожежах. Наша засада - конструктивність. Скажімо, коли йдеться про крадіжку автомобіля, то міліцейський експерт дає поради, як убезпечити себе від неприємностей. Чи, наприклад, начальник Київського управління бюро технічної інвентаризації підказує, як не потрапити під вплив шахраїв, де треба отримати ту чи іншу довідку, як зекономити час при ходіннях по різних кабінетах. Ще одна програма, яка вийде цього тижня, сформована винятково на запитаннях слухачів. Уже традиційною стала "Громада і влада", коли в студію запрошуємо представників міської влади і вони в реальному часі спілкуються з київською громадою...

      - Інститут соціально-економічних проблем міста проводив масштабне дослідження, яким має бути муніципальне "Радіо "Київ". Ви, здається, прислухалися до порад експертів. А чи відслідковує інститут тепер, коли станція вже працює, як її сприймають кияни?

     - Ми плануємо вивчити рейтинг радіостанції і що на нього впливає. Але трохи згодом, бо минув лише місяць.

      - Як вирішується питання про співробітництво із "Громадським радіо", про що до мера Олександра Омельченка зверталися поважні особи?

     - Мені дуже приємно, що поява "Радіо "Київ" стала серйозною подією в столичному медіа-просторі, здатною привернути увагу великої кількості справді поважних людей, серед яких лідери парламентських фракцій, міністри, видатні громадські діячі, еліта вітчизняної журналістики та культури. Як ми зрозуміли, всі вони покладають надії на те, що поява нашої радіостанції сприятиме задоволенню потреб киян у повноцінному висвітленні подій, що відбуваються в столиці та в Україні загалом. На мою думку, таке звернення до Київського міського голови є визнанням прагнення Олександра Омельченка до відкритості і прозорості роботи столичної влади, визнанням його заслуги у створенні унікальної атмосфери демократичності, плюралізму у суспільно-політичному житті Києва. Наразі питання співпраці "Радіо "Київ" та "Громадського радіо" вивчає наш засновник - Київська міська рада, після чого буде ухвалене зважене рішення.

Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024