Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: Радіо для радіоАктивних ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №47 (300), 28.11.1997

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Можна любити чи не любити сучасну молодіжну танцювальну музику екстремальних напрямків, проте не можна без поваги, з симпатією ставитись до радіостанції, яка спеціалізується на ній і таким чином знайшла своє обличчя поміж 17 радіостанцій столичного ефіру. Саме про таку станцію піде сьогодні мова. Отож, представляємо проект ТРК "Радіо Європа" - "РадіоАктивність", що працює на частоті 105.5 МГц. Допоможе нам у цьому президент "РадіоАктивності", автор програм, співачка Ольга Гориніна, яку багато хто знає за псевдонімом "Птица".

      - Спочатку, будь ласка, поясніть, чому ваше радіо свого часу виходило під такими назвами, як "Радіо Європа", "Світове радіо", а нині - "РадіоАктивність"? (власне, до останнього часу ми називали його не інакше, як радіо "Активність" - прим. ред.)

     - Існує телерадіокомпанія "Радіо Європа", яка вперше представила слухачам свій радіопроект 4 лютого цього року під такою ж назвою - "Радіо Європа". Потім, з травня, аби нас не плутали з радіо "Європа плюс", цей проект отримав назву "РадіоАктивність". Ці два слова пишуться разом, при цьому слово "активність" - з великої літери.

      - То як пояснюється така своєрідна назва радіостанції?

     - "РадіоАктивність" - це активне радіо і водночас радіо для активних. До того ж усі ми проживаємо на території, що зазнала наслідків ядерної катастрофи. Звідси й така гра слів. З часом у нас з'явився сусід по ефіру - "Радіо столиці", тому змушені були навесні не виходити в ефір протягом місяця. Як і сусіда. Віднедавна вони отримали ефірний час з 14.00 до 2.00, а ми з 2.00 до 14.00. У перспективі планується інша, окрема хвиля для "РадіоАктивності", 20 годин мовлення. Бо ні нас, ні "Радіо столиці" нинішня ситуація не влаштовує.

      - Це буде частота в FM-діапазоні? Чи можливо передбачається ще й нижній діапазон?

     - Ні, лише одна частота, між 90 і 100 МГц. Тобто як і зараз нас можна буде чути по приймачах, виготовлених за євростандартами. На нижньому діапазоні немає сенсу працювати.

      - А в інших регіонах?

     - Є такі плани. До того ж у Севастополі працює радіостанція "Срібна хвиля", частина акцій якого належить нам. Проте вона за форматом відрізняється від "РадіоАктивності". Він близький, скажімо так, до диско-класики.

      - Ваше радіо організоване телерадіокомпанією "Радіо Європа". Чи не за горами створення й телекомпанії?

     - Це плани на майбутнє. Вже є пропозиції від окремих телеканалів.

      - На якого слухача ви розраховуєте?

     - На прогресивну молодь та молодих бізнесменів. Хоча загалом нас слухають ті, кому подобається музика, яка переважає на нашій хвилі, кому подобається наше радіо. Це музика майбутнього. Хтось з музикантів сказав, що електронна музика - це музика майбутнього, бо комп'ютери постійно розвиваються, а з електрогітар вже не можна нічого "вижати". Вона вже використана повністю. Електронна музика залишиться назавжди, просто вона буде змінюватись з розвитком технологій, але основа залишиться електронною.
     Через 2-3 чи 5 років наше радіо, сподіваємося, стане актуальнішим. Воно вже й зараз актуальне.

      - Чому, в такому разі, у вас існують програми, у диско-класиці чи музиці соул? Чи представлятимете й інші музичні напрямки у тематичних програмах?

     - Диско-класика? Це ностальгійна музика, яка приваблює багатьох слухачів. До того ж у ній є певні корені сучасної електронної музики. Що стосується інших музичних напрямків, то ми раді були б бачити такі програми на нашому радіо. Аби лише вони були підготовлені на високому професійному рівні.
     Крім того, наш "Colour-club" - це не лише музика соул, а й реп та інші музичні стилі.

      - Якщо можна, коротко представте й інші програми.

     - Програма "Клубні історії" пана Іванова, він же MC Lapot. Цікава музика Європи: Бельгії, Голландії, музика нічних дискотек.
     Інформаційно-розважальні програми: "Пішки по мапі" - це туристичного плану, "Зоряне решето" про людей відомих у минулому і зараз: Агассі, Шерон Стоун. "Екваторія" - програма, що створена на базі "Грінпісу" - він надає нам інформацію. "Чемпіон" - спортивні новини щодня о 8.15. Ніхто так рано їх не подає. "Живий простір" - це про архітектуру і будівництво.
     "Європартнер" - програма, що інформує споживачів-підприємців про зарубіжних можливих партнерів. Інформацію беремо з "Інтернету". Вона надається безплатно.
     Про дві нові програми ви вже писали: "Автохаус" - новини автосвіту і "Голлівуд-експрес" - новини кіно й відео.

      - Після того, як ви перейшли з вечірнього мовлення на нічне і ранкове, які зміни відбулися в програмній політиці станції.

     - Раніше у нас був ді-джей-канал з 16.00 до 24.00, що було звичним для слухачів, адже молодіжні розваги, вечірки відбуваються саме у цей час. Тепер довелося розбити його на нічний, ранковий та денний блоки, проте він став щоденним. "Жахливі байки", колишні "Байки зі склепу", з 23 години довелось поставити на 2 годину ночі, організували зарядки як ранкову, так і нічну.

      - Щоб не засинали слухачі? А хто, до речі, вигадує ці жахливі байки без хепі-енду?

     - Сам ведучий програми, літературний редактор станції Віктор Третьяков.

      - Ви активно користуєтесь послугами ді-джеїв нічних клубів. Це щоб максимально передати атмосферу клубного життя?

     - Саме так, адже у нас клубне радіо. До того ж сучасна молодіжна танцювальна музика створюється переважно саме в нічних клубах. Ді-джеї, що працюють в прямому ефірі, також створюють свої композиції "на очах" у слухачів, як це вони роблять у нічних клубах. Кожна композиція неповторна, це імпровізації. Нині й інші радіостанції пішли цим шляхом, проте ми були першими. Більшість нашого ефіру - це і є ді-джей-канал. Крім того, щочетверга у клубі "Динамо-люкс" відбувається вечірка під егідою "РадіоАктивність". А загалом намагаємося охопити своєю діяльністю якомога більше фешенебельних нічних клубів. У цьому нам сприяють ді-джейська асоціація "Граффіті-м'юзік", "Фанкі ді-джей груп" та інші організації. З нами також працюють фінські ді-джеї, музика яких значно відрізняється від звичної для нас. І на радіо у них своя програма - "Віола".

      - У вашому ефірі нечасто лунає українсько- та російськомовна музика. Це частина вашої програмної політики?

     - На жаль, дуже рідко зустрічається якісна українська музика саме того формату, в якому ми працюємо. Проте щось у нас та з'являється. До того ж плануємо створити програми, окремо присвячені українській музиці. За якістю вона мало чим поступається західній, нею можна гордитись, проте мало якісних носіїв, на яких вона була записана.

      - А чи не плануєте допомогти українським виконавцям здійснити якісні записи?

     - Так. З компанією "Союз-Україна" планували випуск компакт-дисків з записами вітчизняних виконавців. Гадаю, з часом ми і ці плани втілимо.

Розмову вів Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 1997-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024