Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

МЕДІА

Наталя ОНИСЬКО:

:: Про що мовчить "Громадське радіо"? ::

Слухати програми радіопроекту можна буде лише в Інтернеті

Щоденна львівська газета "POSTUP - ПОСТУП" №57 (913), 18-24.04.2002

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Грандіозний медіа-проект, фінансований Міжнародним фондом "Відродження", - українське ток-радіо - найближчим часом в ефір не вийде. "Поступ" уже писав про те, що перші програми "Громадського радіо" українські слухачі мали почути ще перед виборами. Але ефір відбувся лише минулої п'ятниці, причому тільки в мережі Інтернет. За словами керівника проекту Олександра Кривенка, їх слухав 381 оригінальний слухач. Саме стільки комп'ютерів було під'єднано до сайту, на якому велося мовлення.
     Планувалося, що "Громадське радіо" вестиме своє мовлення в Києві на частоті 69,68 УКХ. Ця частота належить телерадіокомпанії "Люкс". Для того, щоби надати цю частоту ток-радіо, було необхідно змінити умови ліцензування. Наразі ТРК "Люкс" призупинила розгляд свого клопотання. А Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила конкурс на нову частоту - 73,64 УКХ - виключно для проекту ток-радіо. В конкурсі можуть узяти участь будь-які структури, що мають на меті створити ток-радіо. Олександр Кривенко вважає таку позицію Нацради принаймні дивною. "Обидві частоти є "нерозкрученими", то чи не все одно, на якій із них вийде ток-радіо. От тільки на 69,68 УКХ ми могли б зробити це негайно, а на 73,64 УКХ - не раніше ніж за три місяці, - говорить керівник проекту "Громадське радіо". - І це за умови, що ми виграємо конкурс". Зрештою, саме в це Олександр Кривенко не схильний вірити. Він вважає, що дуже багатьом високопоставленим особам невигідно мати незалежне радіо.
     "Ми будемо працювати, шукатимемо партнерів. Наразі зосередимося на пошуку регіональних партнерів, які захочуть транслювати наші програми, - розповідає Олександр Кривенко. - Крім того, щочетверга нас можна буде почути в Інтернеті. Вже сьогоднішній ефір за якістю прийому буде кращим за попередній. Тож значно більша кількість користувачів зможе нас почути".
     Незалежні експерти не відкидають версії, що блокування мовлення "Громадського радіо" пов'язано із виступом Миколи Мельниченка перед Великим журі та його свідченнями щодо причетності Леоніда Кучми до продажу зброї Іраку. Адже влада не зможе контролювати радіо, фінансоване американським меценатом Джорджем Соросом. Окрім того, цілком імовірно, що президент не може вибачити Джорджеві Соросу його статтю "Посуньтеся, пане Кучма", яку минулого року опублікувала газета Financial Times. У ній автор закликав діючого президента України подати у відставку.

Наталя ОНИСЬКО

• Перейти до решти статей 2002-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024