Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Рубрика "Мас-медіа"

Дмитро Шурхало, "Влада і політика":

:: Міністр закордонних справ здає інформаційний простір? Так вважають у Нацраді з питань телебачення та радіомовлення ::

Газета "Влада і політика" №6 (50), 16-22.02.2001

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     Національна рада з питань телебачення і радіомовлення збирається звернутись по роз'яснення до Кабінету Міністрів з приводу угоди, підписаної наприкінці минулого року міністрами закордонних справ України Анатолієм Зленком та Російської Федерації Юрієм Івановим. Про це кореспондентові "В&П" повідомив член Національної ради Юрій Покальчук, який ініціював прийняття цього звернення. За його словами, найбільше застережень викликає п'ятий пункт угоди, в якому йдеться про наступне: все, що стосується телерадіопростору, може стосуватися лише двосторонніх угод між телерадіоорганізаціями. "Тобто, наша функція (Національної ради, - Авт.) може стати просто безглуздою", - пояснює Покальчук.
     Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує звернутися до Президента та Верховної Ради, протестуючи проти цієї угоди.
     За словами Юрія Покальчука, Рада останнім часом провела моніторинґ кількох радіостанцій і змусила їх згідно з вимогами ліцензії провадити 50% мовлення українською мовою. Так, у радіо "Супернова" в ліцензії було зазначено 60% мовлення українською мовою, а насправді було тільки 5%. Досить конфліктною була ситуація з "Європою плюс". "Робити це непросто, - каже Покальчук, - бо за кожною такою радіостанцією чи каналом хтось стоїть: або олігархи, або політики".
     За словами Юрія Покальчука, йому невідомо, якою була реакція вищих посадових осіб на заяву голови державного комітету інформаційної політики Івана Драча, котрий нещодавно заявив про необхідність звільнити Вадима Долганова та Валерія Лапікуру. "Питання зависло", - зауважив з цього приводу Покальчук, наголошуючи, що це не компетенція Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Проте, загалом інформаційну політику Першого національного каналу він охарактеризував як примітивну і одномірну.

Дмитро Шурхало

• Перейти до решти статей 2001-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024