Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій НОВОСВІТНІЙ:

:: Нове - це стиль, а стиль і "Supernova" - речі нерозривні ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №3 (307), 16.01.1998

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     У новому році ми продовжуємо знайомити з радіостанціями, що працюють у столичному радіоефірі. Цього разу ми побували в гостях у станції "Supernova". Нещодавно, а саме 25 жовтня минулого року, вона відзначила своє дворіччя, проте, за нашими архівними даними, перші, так звані технічні програми з'явилися майже місяцем раніше - наприкінці вересня 1995 року. Спочатку радіо "Supernova" транслювало свої програми на хвилі 104 МГц, яку ділило з "Хіт-радіо", а з 21 листопада 1996 року працює одноосібно на частоті 100.5 МГц. Ще кілька слів передмови. Слово "supernova" є міжнародним астрономічним терміном, що вживається на позначення зірки, яка несподівано спалахує на небі і за невеликий проміжок часу стає найяскравішою.

      - А на вашу думку, чи стала вже "Supernova" найяскравішою радіостанцією столичного ефіру? - звернулися ми з запитанням до нашого співрозмовника, програмного директора радіо "Supernova" Єгора Пекуровського.

     - В усякому випадку наше радіо лунає в офісах, супермаркетах, салонах. Це ніби невід'ємна частина їх обличчя, престижу. Нас слухають люди стильні. Вони розраховують на те, що ми будемо створювати для них імідж: якщо "Supernova" щось сказала, то це вже модно. Це не похвальба, ми просто розраховуємо на таких людей. Хоча працювати є ще над чим.
     Ми в ефірі з 7 ранку до 1-ї ночі, є перспектива, що по п'ятницях програми виходитимуть до 3 години ночі, але це не суттєво, оскільки основні наші програми, найцікавіші, транслюються ввечері. Це, наприклад, програми D.J. Рибіка (на замовлення та "Дистанція", що присвячена танцювальній музиці) і "Місячні трамбони" D.J. Толіка, популярна також передача Віктора Мороза для тих слухачів, які не особливо хочуть про щось думати, прагнуть розслабитись. А загалом нашим прихильникам подобається, що ставимо різну музику: удень це брит-поп, а ввечері - танцювальна музика. Реп теж є, хоч і небагато.

      - Свого часу, десь з жовтня 1995 року, був навіть цикл програм про групу Beatles, після чого радіостанція різко змінила свій формат.

     - Я працюю тут рік, тому говоритиму про останні зміни. Мені здається що із звичайної, неоригінальної радіостанції "Supernova" перетворилася на станцію з власним обличчям, створено новий імідж, який слухачі сприймають добре. Якщо проводити аналогію, то скажу, що "Supernova" нині схожа на музичний канал MTV. Однак роботу ще не завершено. Принаймні рік потрібно, щоб зміцнити новий імідж.
     Перспектива на найближчі чотири місяці - продовжити роботу над іміджем в межах того, який маємо, і який базується на стильності та оригінальності. Сформувавши його повністю, ми користуватимемося ним років зо два, можливо лише рік, після чого він знову зміниться, враховуючи нові течії в музиці, молодіжній культурі, бізнесі.

      - Тобто через певний проміжок часу обличчя "Supernova" змінюватиметься. Як я розумію, не старітиме, а залишатиметься завжди молодим?

     - Так. Ми орієнтуємося на слухачів, які постійно прагнуть чогось нового. Важко сподіватися цього від тих, кому за 40. Тому наша слухацька аудиторія - це люди приблизно до 35 років, яким будувати майбутнє. Сподіваємося, разом з нами. На "Supernova" є люди які добре відчувають час, і ми готові, скажімо, кожні два-три тижні робити висновок, що потрібно нашим слухачам. Навіть музичний ритм, який присутній у кожному ролику радіостанції, і той постійно змінюється - від драм-енд-бейсу до тріп-хопу, згодом з'являться ритми диско, ще добоніемівського періоду. Нині їх використовують групи на зразок Daft Punk. Я сам музикант, у мене є своя група, тому легко формувати загальний музичний фон радіостанції.
     Місяць тому ми ввели нове поняття - фірмовий звук "Supernova", по якому її відразу можна впізнати. Не тільки один джингл, це обробка практично всіх музичних заставок радіостанції, в яких тепер присутній цей звук, що врізається у пам'ять. Це ніби логотип телекомпанії, що висвічується на екранах телевізорів.

      - Ви сказали, що "Supernova" намагається перебувати в авангарді сучасної культури. Певно, не лише музичної. Назвіть кілька передач, що підтверджують ваші слова.

     - Є, наприклад, передача про сучасну еліту, зарубіжну і вітчизняну, яка розповідає про події, сенсації, що відбуваються в її межах. Колись вона мала назву "Про все потроху", тепер це "Тема дня". Наші ведучі знайомлять також з новинками моди, сучасними течіями у мистецтві і таке інше.
     Ще один напрямок діяльності "Supernova" пов'язаний з орієнтацією на бізнесові кола. У нас є контакти з французькою радіостанцією "RFI", її корпунктами по всьому світу, добре відлагоджена система "добування" найсвіжіших новин, що подаються дуже професійно. Намагаємося, щоб бізнесмени почували себе найкомфортніше саме з нашою радіостанцією, щоб частинкою їхнього іміджу було захоплення радіо "Supernova". Аби існувала асоціація: нове - це стиль, а стиль і "Supernova" - речі нерозривні. Ось головна направленість нашого радіо. Все інше пояснюється саме цим.

      - І останнє запитання. Чи не планує "Supernova" вийти на інші регіони України з своїми передачами?

     - Такі плани є. Це може бути просто пересилка нашого аудіоматеріалу кур'єрами, чи передача сигналу за допомогою супутника, або ж посилення сигналу передавача. Всі три варіанти нині розглядаються. Яким буде рішення - побачимо протягом найближчих чотирьох місяців.

Розмову вів Валерій НОВОСВІТНІЙ

• Перейти до решти статей 1998-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024