Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Є ТАКЕ РАДІО :. "НАРТ" знову заговорив

Ольга Стоян:

:: "Чесна хвиля" мріє, щоб її цитували ::

Газета "Вечірній Київ" №175 (17361), 22.10.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     У геть зросійщеному (коли не словами, то музикою) радіопросторі столиці недавно з'явилися нові позивні з дещо претензійною, зате українською назвою "Чесна хвиля". Зазвучали вони на частотах радіостанції "НАРТ", яка перед цим майже два роки мовчала.

     Прислухавшись, помітила, що тут не лише новини, які з вересня виходять щопівгодини, здебільшого звучать українською, а й музика частіше наша або мелодійна радянська. Та й новини таки мають право називатися чесними, бо інформація в них, як правило, подається збалансовано.
     Зустрівшись із головним редактором Кирилом Булкіним, якого кияни, певне, пам'ятають, як ведучого телевізійних передач на одному зі столичних каналів, запитала, чому у станції ніби два найменування. "Назва "НАРТ" залишилася від попереднього власника - Володимира Цендровського, - пояснив пан Кирило. - Оскільки вона так зареєстрована у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, ми не можемо від неї відходити, а "Чесна хвиля" - це позивні, слоган".
     Починалося мовлення відновленого "НАРТу", за словами її головного редактора, два місяці тому, коли троє співробітників почали видавати в ефір короткі випуски новин, користуючись відкритими джерелами Інтернету. Зараз уже працює повноцінна новинна служба. Новини виходять щопівгодини, протягом дня також звучать два підсумкові випуски та спеціальний, присвячений президентським перегонам.
     Починає мовити "НАРТ" о 7-й ранку з ретрансляції Бі-Бі-Сі, яке дає свої інформаційні випуски чотири рази на день, і закінчує ретрансляцією радіо "Свобода" з 20-ї до 23-ї. "Чесна хвиля" задумана його авторами як розмовне радіо. Тому музика поступово витіснятиметься і стане тлом, відповідно до теми, тієї чи іншої програми.
     Головний редактор окрім оглядів преси та прямих ефірів веде також рубрику "Читальня". Там лунають аналітичні й публіцистичні матеріали з Інтернет-видань, до яких не кожен в Україні має доступ, - "Українська правда", "Обком", "Телекритика", а також літературні твори, які сьогодні звучать гостро й актуально.
     Ще один напрям діяльності "НАРТу" - бесіди в прямому ефірі під рубрикою "Розмови про важливе". Гості - відомі й авторитетні в Україні люди - розмовляють на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Учасниками "Розмов про важливе" уже були Євген Сверстюк, Василь Лісовий, Микола Горбаль, Сергій Квіт, Йосиф Зісельс, Рефат Чубаров та інші. Сорокахвилинних ефірів такого рівня на радіо "Нарт" - "Чесна хвиля" зараз не менше двох на день. Знаними є й ведучі "Розмов" - Майя Нагорняк, Інна Підлуська, Ростислав Павленко, Данило Яневський, тому спілкування виходить і справді цікавим та фаховим.
     Щоп'ятниці теж у прямому ефірі виходить телепрограма "Кандидат" - спільний проект із однойменним медіа-центром. Невдовзі окрім формату один на один - ведучий з гостями - на "НАРТі" планують робити контрв'ю, тобто в ефірі зустрічатимуться двоє гостей, які мають різні точки зору. Запровадять також інтерактивне спілкування зі слухачами.
     "Чесна хвиля" орієнтується на людей, які цікавляться новинами і прагне доповнювати загальну інформаційну картину нашої держави шляхом більшого плюралізму. На жаль, поки що почути її передачі можна лише в трьох містах: Києві - на 70,4 УКХ, Харкові - на 73,8 та Одесі - на 68,4. У стратегічних планах колективу - розширити географічне охоплення та вийти на загальнодоступнішу частоту. А в мріях - дожити до тих часів, коли, якщо навіть не всі чутимуть, усе ж посилатимуться на "Чесну хвилю" та цитуватимуть її. Дай, Боже, щоб так і було.

Ольга Стоян

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024