Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій Новосвітній:

:: Зустріч поколінь на хвилях радіостанції "НАРТ" ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №30 (283), 1.08.1997

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

     Черговий гість нашої нової рубрики "Радіознайомство" - радіокомпанія "НАРТ". Нагадаємо, що ця абревіатура розшифровується як Національна асоціація радіо і телебачення. У березні минулого року ми розповідали про телекомпанію "НАРТ", яка тільки-но вийшла в ефір з своїми програмами, а тепер от маємо й радіо "НАРТ", що працює на хвилі 70.4МГц починаючи з 9 травня цього року. Проте, слово директору радіостанції "НАРТ" Валерії ЦЕНДРОВСЬКІЙ.

     - Після отримання (в результаті нелегкої конкурентної боротьби) ліцензії в вересні минулого року, ми вийшли в ефір 9 травня 1997 року. Потужність передавача - 4 кіловата. Дякуючи тому, що він розташований на центральній вежі, сигнал розповсюджується в радіусі 150-190 кілометрів, тобто наші слухачі - не лише кияни. Подано документи в комітет по ліцензуванню на отримання частоти ще й у FM-діапазоні. Сподіваємося, що вже наприкінці цього року працюватимемо на двох частотах одразу.
     Відповідно до ліцензії маємо право працювати в ефірі 20 годин на добу, проте поки що програми виходять з 7 ранку до 23 години. Сподіваємося незабаром "не спати" в ефірі до 2 години ночі.

      - На кого, на якого слухача зорієнтовано "НАРТ"?

     - Девіз нашого радіо - "Зустріч поколінь", тобто орієнтуємося на смаки слухачів віком від 10-12 років до людей похилого віку. Іншими словами, радіо "НАРТ" - це сімейне радіо. Ми хотіли б, щоб нас слухали всі, незалежно від віку, освіти, соціального становища, місця перебування: в поїзді, автомобілі, на річці, в офісі, чи вдома.

      - Певно, догодити всім одразу - завдання не з легких.

     - У нас існує свій маленьких нартінг - проводимо експрес-опитування слухачів, що кому подобається, який склад сім'ї тощо і в залежності від результатів нартінгу й формуємо свій ефір. Хоча окрім цього існують серйозні дослідження, яку, скажімо, музику хотів би чути слухач вранці, удень, ввечері. Музика у нас загалом нейтральна, без якихось екстремальних напрямків. Проте якщо є такі замовлення, то ми радо їх виконуємо.
     Щодня по чотири ді-джея працюють у прямому ефірі. Фактично діє постійна "гаряча лінія". Це своєрідний експеримент. Ді-джеї готові виконати музичну заявку будь-коли, не лише в програмі на замовлення. Таким чином кожна четверта пісня - від слухачів.
     Звичайно, є й тематичні програми: "Целулоїдна музика" (музика кіно), "Ретро-година", "Роковини", "Година меломанів".

      - Певно, саме доримуючись формату сімейного радіо ви готуєте й дитячі програми, такі як "Фрегат" чи "Жевжик". Важко навіть сказати, яке ще радіо робить такі сюрпризи наймолодшій аудиторії. З комерційної точки зору це не вигідно, але ж "НАРТ" - радіо комерційне.

     - Звичайно, на цих програмах гроші не заробиш. І ніхто їх не спонсурує. Просто це хоббі наших ді-джеїв, які турбуються про дітей. Ходять по бібліотеках, читають твори, імпровізують.

      - З розширення ефірного часу, певно, з'являться нові цікаві програми. Які саме?

     - Ми не ставимо в залежність від кількості ефірного часу наші новинки. Боюсь загадувати, але плануємо тричі на день транслювати програму "День в історії" про події на Україні протягом останніх 150 років. Програма про медицину носитиме назву "Клятва Гіппократа", з'являться тематичні передачі про сучасних поетів, цікаві факти з їхнього життя, слухачі дізнаються, під впливом яких знань формувались їх особистості. Активно впроваджуємо ігри з слухачами: хіт-парад радіо "НАРТ", "Угадай виконавця" та інші. Про те, людям це подобається, свідчать численні дзвінки, пошта радіостанції.

      - Як відомо, телекомпанія "НАРТ" активно використовує в своєму телеефірі програми регіональних телекомпаній. Власне, це така політика Національної асоціації радіо і телебачення - знайомити глядачів з надбаннями інших телекомпаній, які не мають іншої можливості познайомити хоча б нас, киян, з своєю кращою продукцією. Так от, чи йде цим же шляхом і радіо "НАРТ"?

     - Ми б могли транслювати кращі програми інших радіостанцій на підставі договорів про обмін своєю продукцією, проте з технічної точки зору це малоймовірно. Справа в тому, що у нашому розпорядженні унікальна цифрова апаратура: ми здійснюємо цифровий запис програм, їх монтаж. Система виходу в ефір з п'яти носіїв, включаючи й комп'ютери, що на кожному робочому місці. У студії звукозапису також найновіша американо-німецька апаратура.
     Можливо лише у половини радіостанцій Києва є таке обладнання, що дозволяє працювати в цифровому режимі. В інших досі здійснюється аналоговий запис програм, тобто на звичайних аудіокасетах. А в обласних центрах практично всі радіостанції працюють в аналоговому режимі, тому використовувати їх прогрпми у нас практично неможливо. До того ж у інших радіостанціях мало власних цікавих програм. Нині у нас є договір лише з львівським радіо "Милосердя" - триває ефективний обмін програмами, проте ми відкриті для співробітництва й з іншими радіостанціями, якщо це буде вигідно нам, їм і, врешті-решт, слухачам.

Розмову вів Валерій Новосвітній

• Перейти до решти статей 1997-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024