Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"MusicРадіо"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій Новосвітній:

:: "Music Radio" - перша комерційна станція в столичному радіоефірі ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №6 (310), 6.02.1998

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     З архівного досьє "П'ятниці": радіостанція "Music Radio 101FM" є структурним підрозділом телерадіокомпанії ICTV, засновниками якої є "Story First Communications" (США) та Фонд Держмайна України. Вперше вийшла в ефір 3 січня 1994 року на частоті 101.5МГц і працює з 6-ї до 2-ї години. У період з 2 січня 1995 року по 15 січня 1997 року вела мовлення також на частоті 70.4МГц. Перші тематичні програми - музичний і народний календар - з'явилися через півроку, а доти була лише музика й реклама. Тоді ж вийшла перша авторська програма - радіоверсія "Хіт-року" Анатолія Бондаренка (УТ-3). Короткі ді-джейські включення з'явилися 1995 року.

       Приблизно на другий-третій день після першого ефіру радіостанції "Music Radio" зателефонував його керівництву: мав намір взяти інтерв'ю , яке б ознайомило читачів "П'ятниці" з станцією та її планами. З'єднали з Андрієм Васіним. "Поки що рано про щось говорити", - відповів він. Минуло 4 роки...
      Керівник радіостанції "Music Radio" Андрій ВАСІН розповідає:

     - "Music Radio" - єдина станція на Україні з таким рівнем техніки і зроблена по типу американської. І не дивно, адже один з наших співзасновників - американська корпорація, що має таких радіостанцій по всьому світу дуже багато. Наприклад, радіо "Максимум" у Москві, "101FM" у Пермі. Це лише ближнє зарубіжжя. І, звичайно, вона допомагала створювати технічну базу, структуру, формат "Music Radio". Фактично ми перша комерційна FM-радіостанція в Києві і одна з перших в Україні.

      - Пробачте, а "Радіо РОКС"?

     - Це московська радіостанція, від якої потім відгалузилась українська. Ми ж говоримо про першу комерційну FM-станцію, створену в Києві, як кажуть, з нуля.
     Ми намагаємося уникати прямих ефірів, хоча проміжок між записом програми чи репліки ді-джея як правило не перевищує буквально кількох хвилин. У нашому розумінні непрямий ефір служить для того, щоб не було браку в ефірі, непристойності й непорозумінь. Неважливо, скаже ведучий, що в прямому ефірі ви слухаєте Елтона Джона, чи в запису. У прямому ефірі виходить двогодинне ранкове шоу, інакше й бути не може, бо це постійне нагадування часу, інформація про погоду, ситуацію на дорогах, свіжі новини тощо.

      - Слухачі й фахівці сходяться на думці, що "Music Radio" - одна з небагатьох станцій, що має чітко витриманий формат музичної радіостанції...

     - О, це страшне слово "формат", яке завше недолюблюють: ретельний підбір певної інформації, музики, навіть голосів ведучих...
     Ми окрім як у новинах не торкаємося тем політики, економіки, бо це, скажімо так, напружує слухача, у якого й власних проблем вистачає.
     Що стосується голосів, то у нас немає ді-джеїв, які говорять надривно, дуже швидко й багато, надто емоційно - такі набридають вже на п'ятій хвилині розмови. Хочеться відпочити від розмов.
     Музика на "Music Radio" - це однорідна приємна музика, тобто немає, скажімо панк-року, який би вистрибував з загального фонового малюнка. Це музика тиха, добротна, ненав'язлива, добротна, хороша і якісна. Перш за все якісна. Якась пісня може вибиватись за своїм змістом з загального контексту пісень, але якщо вона якісна й хітова, то обов'язково потрапить в ефір. Я не можу сказати, що це фонова радіостанція, але десь близька до цього поняття: ми не заважаємо людям працювати чи відпочивати.

      - А вам особисто подобається щось не у форматі станції?

     - Звичайно, дуже люблю слухати Smashing Pumpkins, як і Nine Inch Nails та багато інших цікавих груп. Але формат станції - це святиня.

      - Свого часу "Music Radio" вело мовлення і на так званій нижній частоті. Чому пішли з неї і чи немає наміру повернутися?

     - Тоді закінчився строк ліцензії на нижню частоту, а нині саме вирішується питання про відновлення мовлення одразу на двох частотах: у верхньому і нижньому піддіапазонах. Можливо вже цього року ми отримаємо позитивну відповідь. А загалом це не в моїй компетенції: "Music Radio" - частина телерадіокомпанії ICTV і такі питання вирішуються на вищому рівні.

      - Певно, відповідно до обраного для "Music Radio" формату, тематичні програми станції тривають щонайбільше 2-3 хвилини. Чи не поламає цю схему передвиборчий марафон?

     - Фактично у нас авторських програм не існує. Що стосується перших, то їх було одразу дві, з'явились торік. Це програми Сергія Чантурія "Паб-ду-баб" (коротенькі інтерв'ю, коли музикант спілкується з музикантом) та "Світська хроніка від Андрія Соколовського" (радіоваріант тематичної полоси в газеті "Комсомольська правда"). Що стосується створення спеціальних програм до висвітлення виборів, то такого не плануємо. Заплатять гроші за політичну рекламу, не буде в ній закликів до насилля чи повалення влади - "крутитимемо", але цим і обмежимося.

      - Дякуємо за інтерв'ю і бажаємо залишатись добре впізнаною та приємною радіостанцією.

Інтерв'ю взяв Валерій Новосвітній

• Перейти до решти статей 1998-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024