Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Богдан Куфрик:

:: На львівському радіоринку все спокійно. Наразі ::

"Украинский медиа-бюллетень" №3-4 (30-31), 1999

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Якщо ще років п'ять тому львів'яни могли слухати лише програми Львівського обласного радіо та кількогодинні випуски на коротких хвилях радіостанції "Незалежність", то сьогодні у Львові цілодобове радіомовлення здійснюють три недержавні радіостанції: "Люкс", "Львівська хвиля", "Незалежність". Всі вони виходять на хвилях FM-діапазону. Також понад три години мовлення на середніх хвилях має державне обласне радіо.

     Перша ж незалежна радіостанція у Львові - "Незалежність" з'явилася 1 січня 1991 року, тожі вона мала лише кілька годин ефіру мовлення на добу. Проте вже у 1995 році розпочала цілодобове мовлення на ультракоротких хвилях 106,7. І хоча "Незалежність" була першою приватною радіостанцією у Львові однак наразі займає останнє місце у рейтингу серед незалежних радіостанцій у місті.
     Лідером рейтингу радіостанцій у Львові є радіо "Люкс" (104,7FM), котре з'явилося 1 січня 1994 року. Тоді напевно ніхто не думав, що вже через кілька років "Люкс" стане однією з найпопулярніших радіостанцій не лише у Львові, але й в Україні. Адже все починалося з невеличкої студії, в якій навіть перших два тижні не було мікрофона. А Євген Глібовицький, котрий був першим ді-джеєм радіо, послуговувався лише п'ятьма компакт-дисками. Власне популярність львів'ян у 1994 "Люкс" завоював саме тим, що крутив музику, тоді як інформації в ефірі було обмаль. А з жовтня 1995 "Люкс" перейшов на FM-хвилі. Зрештою слухати радіо "Люкс" мають нагоду не лише львів'яни, але й кияни, а з першого квітня цього року й мешканці Чернівців. Не пасе "Люкс" задніх в рейтингу й серед столичних радіостанцій.
     Своє п'ятиріччя у серпні цього року святкуватиме радіостанція "Львівська хвиля" (100,8 FM) одним з ді-джеїв на якій є лідер групи "Мертвий півень" Роман Чайка. Однак на відміну від радіо "Люкс" "Львівську хвилю" мають нагоду слухати лише львів'яни та мешканці прилеглих до обласного центру населених пунктів. Саме цим напевно можна пояснити те, що "Люкс" є лідером по доходам від реклами та своєю слухацькою аудиторією. А вона у всіх трьох радіостанцій майже однакова - в основному молодіжна. Не надто різниться на радіостанціях й програмна політика. Обидва радіо мають програми для автолюбителів, різноманітні вікторини, хіт-паради. Що ж до інформаційних програм, то "Львівська хвиля" пропонує своїм слухачам місцеві новини, а також випуски всесвітньої служби радіо Бі-Бі-Сі. Натомість радіо "Люкс" має аж три інформаційні служби - місцевих новин, міжнародних та всеукраїнських. Не бракує інформаційних добірок й на "Незалежності". Не гребують радіостанції й спортом, пропонуючи своїм слухачам радіопереклички під час футбольних зустрічей.

Радіостанція

Діапазон (FM)

"Незалежність"

106,7

"Люкс"

104,7

"Львівська хвиля"

100,8

     Серед найпопулярніших ведучих радіо "Львівська хвиля" є Роман Чайка, Наталка Кондратенко, Віра Маковська. А от прихидьники "Люкса" полюбляють Дзвінку Гуцул (вона ж Ярка Якуб'як), Оксану Гальчинську.
     Своїм рекламодавцям радіостанції пропонують досить широкий спектр послуг. Серед яких виготовлення рекламних роликів. Ціна залежить від терміну виготовлення ролика, кількості його трансляцій, розміщення в конкретний ефірний час. Досить часто радіостанції виступають інформаційними спонсорами різноманітних акцій. І не зважаючи на не надто великий по об'єму рекламний ринок мирно співіснують.

Богдан Куфрик

• Перейти до решти статей 1999-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024