Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Радіознайомство

Валерій Новосвітній:

:: "Київські відомості": шлях до самовдосконалення ::

Кіномузичний тижневик "П'ятниця" №19 (323), 8.05.1998

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

      Свого часу, а саме 18 жовтня 1996 року з нагоди першої річниці з початку виходу в ефір (14 жовтня 1995 року) ми вже знайомили наших читачів з діяльністю радіостанції "Київські відомості" (106 та 73.64МГц). Проте частково, бо загалом той матеріал був присвячений колишньому ведучому цієї станції Олегу Морозову. Відтоді багато часу спливло, тож повернемося знову до "Київських відомостей". Наші співрозмовники - популярні ді-джеї радіостанції Олег Ясинський (він же музичний редактор "Київських відомостей") та Сергій Ковтуненко (інформаційний ведучий).

      - Ви, Сергію, теж працювали на іншій станції, але місяць тому повернулись назад. Отож, що приваблює вас саме у цій станції і чим відрізняються нинішні "Відомості" від "Київських відомостей" зразка 1996 року?

     - Я починав тут працювати, коли радіо ще не існувало - був кореспондентом газет "Daily експрес", "Копейка", тому тут моє коріння, рідний колектив, хоч і він змінився. Та й сама атмосфера мене приваблює: "Київські відомості" є "Київські відомості". Це одне з найкращих легітимних видань. І радіо, що створювалось як інформаційно-музичне, теж називають одним з найвпливовіших засобів масової інформації міста.
     Нині радіо має скоріше музично-інформаційний формат, водночас більше стало ігор, конкурсів, розиграшів, причому розрахованих на широкі верстви, а не певні вікові категорії слухачів. Загалом, ми стали більше посміхатись, жартувати в ефірі, почуваємося вільніше. Але продовжуємо дотримуватись генеральної лінії: радіо окрім музики й розваг обов'язково повинно нести інформацію.

      - А над якими програмами зараз працюєте?

     - Планується цикл програм "За межею", за межею всього. Якщо пам'ятаєте, на радіо "Z" була програма "По той бік закону", а до цього вона була ще на "Київських відомостях". От щось подібне буде й у новому циклі. Але не обов'язково мова йтиме лише про злочинність. Будуть розповіді про катастрофи, смерті, науки, які ці речі вивчають. Не кожен знає, що існує така наука, як танталогія, що вивчає смерть. А вона цікава, інколи навіть стає смішно...
     А щодо суто так званих кримінальних програм, то вони теж будуть, але носитимуть довільний характер. Скажімо, у них можуть згадуватись відомі актори, фільми, можливо, ці передачі будуватимуться як міні-спектаклі, щоб не було бажання вимикати радіо. За даними "Соціс геллап" за минулий місяць радіо "Київські відомості" перебуває на третьому місці за популярністю серед киян. Після "Нашого радіо" і "ГАЛА"-радіо.
     - Ми вважаємо, що для музично-інформаційного радіо це високе місце, - підключається до розмови Олег Ясинський. І це при тому, що ми відчуваємо дефіцит професійних радіожурналістів. Нині денний ефір складається фактично лише з музики. І то добре. Бо краще ніякого ді-джея, ніж поганий. Краще чудова музика, ніж пусті розмови.
     Водночас маю сказати, що "краще менше, та краще": колектив тепер невеликий,проте складається дійсно з професіоналів.

      - Запитання до вас, як до музичного редактора. Нині все більше радіостанцій - хто поступово, а хто рішуче - починають віддавати свій ефір під російськомовну, і частково - україномовну музику. Чи підуть і "Київські відомості" цим шляхом?

     - Ні, у нас формат "два до одного": дві зарубіжні композиції до однієї україно- чи російськомовної. І змінювати його не будемо. А загалом, я б це радіо не слухав.

      - "Київські відомості"?

     - Так. Але з іншого боку в Києві немає такої радіостанції, куди б я хотів піти. Це утопія, створити в столиці хорошу, якісну станцію. Дуже мало обдарованих людей...

      - А на яку аудиторію працюєте? Молодь, бізнесменів чи намагаєтесь догодити всім?

     - Всім догодити важко. Дані опитувань вказують на те, що основна наша аудиторія - люди віком від 20 до 40 і більше років. Проте намагаємось працювати на якомога ширшу аудиторію, бо це потенційні читачі газети, а газету читають всі. До речі, використання одразу двох частот, у нижньому і верхньому діапазонах теж цьому сприяє. Хоча, можливо, це економічно і невигідно.

Розмову вів Валерій Новосвітній

• Перейти до решти статей 1998-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024