Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Ярема Городчук:

:: "Довіра" без "Свободи" ::

Керівництво "Радіо Свобода" чекає на повернення захисника свободи слова Кучми

"Львівська газета" №?? (351), 13.02.2004

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

     11 лютого керівники української редакції "Радіо Свобода" отримали лист від телерадіоорганізації "Довіра" про вилучення програм радіостанції з мережі мовлення з 17 лютого.

     Таке рішення "Довіра" мотивує тим, що інформаційна продукція "Радіо Свобода" не вписується в її концепцію. Бюро іноземного радіомовлення США (International Broadcasting Bureau), яке уклало угоду з "Довірою", кваліфікує таке рішення телерадіоорганізації "Довіра" як неправомірне, оскільки, відповідно до угоди, сторона, яка вирішила припинити мовлення, мусить попередити про це за місяць до розірвання контракту. Колектив української служби "Радіо Свобода" вважає це рішення наступом на демократію та на свободу слова.
     Із 20 січня всеукраїнську радіомережу "Довіра" очолив Сергій Кичигин, якого вважають близьким до СДПУ(о). Пан Кичигин - один із засновників газети "Київські відомості", "2000", видавництва "Довіра". Він також заснував радіостанцію "Довіра", потім залишив проект. Нині пан Кигичин - громадянин Канади. За словами нового керівника "Довіри", досі 24-годинний ефір FM-станції мав два протилежні формати - поп-музику, розраховану на молоду аудиторію, та інформаційні програми "Радіо Свобода", адресовані дорослій аудиторії, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Це, на думку пана Кичигина, зумовлює втрату слухачів і рекламодавців. Саме тому на радіостанції проведуть реформи.
     За словами пана Кигичина, "Довіра" та "Радіо Свобода" повинні досягнути згоди або про зміну формату програм української служби "Радіо Свобода", або про тимчасове припинення їх трансляції в ефірі "Довіри". Втім, "Радіо Свобода" вже отримала лист від нового керівництва "Довіри", в якому зазначено, що з 17 лютого програми радіостанції не транслюватимуть. Президент "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Томас Дайн назвав це "політичним кроком проти демократії, проти свободи слова й свободи преси". "Це крок проти "Радіо Свобода", який вкотре демонструє, що політичне керівництво України неспроможне жити у відкритому суспільстві та змушене контролювати медіа, як у старі часи Радянського Союзу", - заявив він. На думку голови київського офісу "Радіо Свобода" Ганни Герман, такий крок "Довіра" зробила "лише тому, що ні президента, ні голови його адміністрації зараз немає в Україні". Пані Герман переконана: "якби Леонід Кучма перебував в Україні, ніхто б не посмів такого зробити з незалежними медіа". "Я рік працюю в Україні і переконалася в тому, що тут можна бути незалежним журналістом, - заявила вона. - Досі мені ніхто не давав вказівок і не пробував обмежити свободу". Ганна Герман назвала спосіб, у який повідомили про вилучення програм із сітки мовлення, "зухвалістю" та порушенням трудової угоди, адже про це їх мали попередити за місяць, а не за тиждень.
     Пані Герман зазначила, що у зв'язку з цими подіями 16 лютого у Київ із Вашингтона прибудуть керівники "Радіо Свобода" та проведуть прес-конференцію. "Ми не хочемо нагнітати ситуацію і робити галас навколо цього, - наголосила вона. - Тому я щиро вірю, що коли до Києва повернеться президент Кучма, він виправить ситуацію".
     У зв'язку з конфліктом між "Довірою" та "Радіо Свобода" із заявою виступило також Бюро іноземного радіомовлення США, яке координує роботу радіостанції. Саме воно уклало угоду з "Довірою", а тому кваліфікує такі рішення "Довіри" як неправомірні: "відповідно до угоди, сторона, яка вирішила припинити мовлення, має про це попередити за місяць до розірвання контракту".
     Радіостанція "Довіра" має розгалужену мережу мовлення в Україні у FM-діапазоні, її передачі транслюють в усіх містах-мільйонниках, окрім Одеси. Таким чином, упродовж майже п'яти років забезпечували значні можливості для "Радіо Свобода". Наразі станції доведеться, як і раніше, виходити лише на коротких хвилях.

Ярема Городчук

• Перейти до решти статей 2004-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024