Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

Михайлина СКОРИК:

:: "Континентальний" марафон на підтримку вільного ефіру ::

Газета "Україна молода" №?? (???), 5.05.2001

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

     Двадцять чотири поспіль години радіо "Континент", позбавлене ліцензії Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення, відстоювало своє право на існування в ефірі: учора з 8-ї ранку на 100,9 FM тривав цілодобовий радiомарафон на пiдтримку радiостанції та інших незалежних українських ЗМI. Водночас в офісі радіо "Континент" тривав день відкритих дверей і вільних дзвінків, а на Хрещатику в центрі Києва групи прихильників збирали підписи на підтримку свободи слова. Ця акція набула великої підтримки, і "континентальні" прихильники назбирали сотні підписів на захист улюбленої "ефемки".
     Нагадаємо, що 13 квітня Нацрада передала частоту радіо "Континент", яке ретранслює всесвітню службу Бі-Бі-Сі, "Німецьку хвилю" і "Голос Америки", у користування харківській радіокомпанії "Онікс". Як пояснив один з членів Нацради Юрій Покальчук, на те було кілька причин, головна з яких - економічна. Він каже, що рахунки "Континент" заблоковано податківцями, а на радіостанції висить борг у 400 тисяч гривень, зокрема і перед Нацрадою. Проте його колега по Нацраді Юрій Плаксюк вважає, що головною причиною відрізання радіо від ефіру була саме ретрансляція "іноземців" - без відповідних міждержавних угод, тобто всупереч українському законодавству.
     Президент Леонід Кучма, Держкомінформ і представники світових медійних служб виступають за перегляд такого рішення Нацради, а також просять змінити тенденційну політику щодо роздачі ліцензій. Як повідомив керiвник iнформацiйної служби радiо Iгор Солдатенко, на "Континенті", у прямому ефірі на цьому ж наполягали народнi депутати України, зокрема Олександр Мороз і Тарас Чорновіл, представники неурядових органiзацiй, вiдомi музиканти, журналiсти та просто слухачі. Одну годину марафону за участю Лесі Гонгадзе було присвячено її зниклому сину Георгiю Гонгадзе, який свого часу працював і на "Континентi".
     Попри таку шалену підтримку громадськості, ситуацію, в якій опинилося радіо "Континент" багато хто з фахівців оцінює як патову. Мало хто береться прогнозувати, чи вдасться цьому радіо повернути собі ліцензію. Так, Юрій Покальчук каже, що радіо має місяць на розв'язання своїх фінансових проблем та оскарження рішення Нацради через суд. Проте навіть він не знає, як тепер бути з харківським "Оніксом", і припускає, що, можливо, цим двом різним радіостанціям доведеться домовлятися про спільне використання ефіру.

Михайлина СКОРИК

• Перейти до решти статей 2001-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024