Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу
Пошук в Мережi:


uaportal.com

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Бібліотека порталу ::

Радіостатті
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

медиарынок

Сидір Злазь:

:: Балакучий "Континент" ::

Радіо, зі скандалом закрите в часи кучмізму, відновлює своє мовлення

Газета "Україна Молода" №164 (????), 08.09.2006

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

     Цієї осені радіо "Континент" відновить роботу. Ліцензію на поновлення мовлення на частоті 94.2 FM, з тією ж самою назвою, що й раніше, і з тим самим логотипом було отримано навесні цього року, повідомив "УМ" директор "Континенту" Сергій Шолох.
     Про нову з'яву цього тонкого голосу в українському ефірі варто згадати з огляду на драматичні колізії, що розгорілися навколо "Континенту" в 2003-2004 роках. "Континент" Шолоха весь час свого існування був притулком для нестандартних особистостей та політичних вигнанців. Так, у 1999-2000 рр. на цій хвилі мав авторську програму Георгій Гонгадзе. У 2002-2004 роках саме з цієї "радіоточки" мовили непідвладні цензурі й "темникам" "зарубіжні голоси", котрих режим поволі витісняв з інших ефірів, - Бі-Бі-Сі, "Німецька хвиля", "Голос Америки". На початку 2004 року "Континент" збирався надати свій ефірний час також "Радіо Свобода", яке тоді витурили з частот радіокомпанії "Довіра", сфабрикувавши "листа трудящих" (себто обурену відозву співробітників "Довіри" для того, що "Свобода" паплюжить щасливу кучмістську дійсність, і тому її треба викинути iз сітки мовлення). Проте попрацювати зі "Свободою" "Континент" не встиг - у перші дні березня "Укрчастотнагляд" вилучив у Шолоха передавач та опечатав усю апаратуру - смілива "радіоточка" змовкла. Про те, що закриття "Континенту" мало, з-поміж іншого, і відчутний політичний аспект, говорить і заява з цього приводу речника Держдепартаменту США Річарда Баучера. Сергій Шолох змушений був залишити Україну і перебратися спершу до Варшави, а потім - у США.
     Часи змінилися, і директор "Континенту" заявляє про бажання повернути в ефір "Континент" уже нинішньої осені. Як повідомив "УМ" Сергій Шолох, "Континент" збереже свою "фірмову фішку" - багато гарного джазу і класичної музики. Але водночас матиме багато власних новиннєвих та аналітичних програм. "Для мене радіо насамперед - ЗМІ, а не музична шкатулка, - розповідає "УМ" Шолох. - Об'єктивна та неупереджена інформація буде першочерговим завданням оновленого "Континенту". Я хочу, щоб це було радіо для елітного слухача, щоб воно відповідало слогану "Радіо для розумних людей". У вересні Шолох повертається з-за океану, а тим часом оперативним керівництвом відновленого "Континенту" займатиметься Андрій Соломаха.

Сидір ЗЛАЗЬ

• Перейти до решти статей 2006-го року       • Перейти до статей за інші роки
  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:


"Подих ефіру"

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024